Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát nálunk folytatódik a kálvária, tegnap se kaptuk meg az elsõ di-per-te oltást, mert reggel 38,2 volt Emma láza, úgyhogy irány a sebészet, hogy most már nézzék meg a lábát, hogy attól van e. Hát ott azt mondták nem valószínû, de ma vissza kell vinni, kapott higanyos kötést. De akkor mitõl van hõemelkedése? 8Persze ma reggel meg nem volt semmi.) Mondjuk lehet hogy a foga is jön, nem tudom, ti honnan látjátok mikor még nem tört át? Mi az elsõt is csak akkor vettük észre mikor már kint volt. Az öklét rágja ezerrel, de semmi más jel. Mikor a szájába nyúltam hogy megnézzem, jól megharapott azzal a negyed fogával.KépKépKép

Myssnia!
Akkor kb úgy jártál ahogy én Emmával. Csak én 2 hét után jöttem rá, addigra meg úgy kivoltam idegileg, hogy nem volt erõm a 24 órás szopiztatásokhoz.Kép Emma meg addigra úgy megszokta hogy mindíg kézbe van, hogy azóta is nehezen tudjuk leszoktatni róla.

Minden beteg babócának gyógyulást.

Orsoly!
Én már ennyi idõs korában Emma felé tettem a baby gym-et (baby tornáztató), jól elnézegette, már magához képest. Bezzeg most már csak feldühíti magát rajta, mert nem tudja a szájába venni.Kép A másik: Színes kendõ, Emma nagyon szereti fogdosni. Én a Kenguru Goldnál vettem, malacka van rajta, meg nagy virágok, piros, kék, sárga , de bármilyen régi ruha megteszi, ami színe, csak nekünk nem volt.

Pelenka: Mi Huggies-t használunk. Ez árban kb a pempers-el van egy szinten, de annál sokkal puhább az anyaga és szélesebb, hosszabb a tépõzár rajta. Viszont nem gumis a dereka, de én azt nem is szeretem, így se jellemzõ hogy kifolyik a kaki. Emma valahogy elõre felé kakil inkább, nem gyõzöm a kis punciját tisztogatni kakilás után. Lányos anyukák, ez nálatok is így van? Én a liberót meg a baby love-ot nem szeretem, mert sokkal szûkebb, és keskeny a tépõzár. Egyébként a baby love és a libero tul. képpen egymás koppintása, vagy csak nekem tûnik úgy?

Agyhártya gyulladás elleni oltásról én még nem is érdeklõdtem, elõbb legyünk túl a kötelezõkön végre. Utána azért hajlok rá hogy beadatom, sose lehet tudni.

Manó+Emma (20 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Küldemények:

Nem tudom miért, de minket idáig egyetlen fényképész keresett meg, meg egy bébiétel prospektust kaptam, na meg a biztosítás ajánlatok telefonon, de semmi egyéb. Mintákat végképp nem kaptunk. Lehet hogy ahol szültem az túl kicsi kórház ahhoz, hogy megkeressék a címvadászok?

Manó

KépKép
manó

Ja, még azt akartam írni, hogy Myssniának, hogy Emma 2-3 hetesen napi 7x evett kb 130 ml-t, de néha becsúszott 150 ml is. Úgyhogy igenis vannak ilyen nagy étkû babák. Utána kb 2 héttel viszont "leáált", és csak 80 ml-t evett. Ki érti ezt? Most kb. 200 ml-t eszik egyszerre-ami a tápszeres dobozra írtak szerint épp a korának megfelelõ.
Igaz este becsúszik a 240 is, de reggelig alszik, úgyhogy érthetõ.Kép

Manó

KépKép
manó

Orsoly,
Nálunk a csörgõ-csörgetés elég jól bejött. Azt ájultan figyelte…

Pocok,
Örülök, hogy bejött az anyag. Kicsit aggódtam, hogy a posta összetöri, de ezek szerint nem így történt. Gratulálok Ajsa növekedéséhez!

Myssnia!
Ne izgulj, minden rendben lesz! És ne legyen lelkiismeretfurdalásod!!!! Te mindent megteszel, amit lehet, és az a tej is nagyon sokat jelent, amit így ki tud szopni!!! Solymi is iszonyat mennyiségeket kajált az elején: 100-120-akat. A sírás normális, én is sokszor elbõgtem magam Kép. El fog múlni!

Tüni,
Szerintem is vidd magaddal a famíliát. Én most voltam a Nyelvvizsga Akkreditációs Központban, a nyelvvizsgáim érvényességét megérdeklõdni. Persze Solymit nem hagytam a babakocsiban, hanem felvettem, és úgy álltam sorba. Szerencsére nem kellett sokat várni, és a vége felé az ügyintézõ hölgy adott egy széket, hogy üljünk le…

Gomb,
Én most szeretnék jelentkezni továbbtanulni, de csak levelezõ szakokat jelöltem be, mert hamarosan tervezzük a kistesót, és már Solymi mellett sem hiszem, hogy lenne elég idõm a nappalira bejárogatni heti 3-4-szer… Ennyire a nagyit sem lehet kizsákmányolni, a bébiszitterre pedig a gatyánk rámenne.
Tejadó reflex: az elsõ hetekben én sem éreztem, mindig csodálkozva hallgattam/olvastam, hogy az meg milyen lehet. Aztán egy idõ után én is megismertem…

Az lehet, hogy a tápszertõl kakál zöldet Solymi? Elég ijesztõ.

Köhögés ellen ki tud valamit a kicsiknek? A Pulsatillát, amit a doki mondott, beadtam Solyminak, de nem látok túl nagy eredményt.

Telefon-marketingesek: mivel én ügyféltelefonos-fõnökvédelmezõs munkahelyen dolgoztam, jaj annak az ügynöknek, aki velem akad össze. Halál udvariasan bírok lerázni mindenkit kb. 30 másodperc alatt (kivéve, ha álmomból ébresztenek, vagy ilyesmi: olyankor kicsit direktebb vagyok… Kép) Néha szinte megsajnálom szegényeket…

Lesz tali csütörtökön?

Üdv mindenkinek:
Zita
parazita

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, itt a tavasz, nagyokat setalunk, kevesebbet ulok a gep elottKép Na meg olyan sokan, sokat irtok /szerencsereKép/, hogy mire idom lenne valaszolni, mar nem aktualis.
Voltunk meredzkedni, kemeny 7,30 Reka, majdnem kilenc honaposan. Doki szerint nem sovany, nem latszanak ki a bordaiKép Ebben maradtunk. Egyebkent szepen eszik, marmint a szilard kajat, tapszert kevesbe, 120-nal tobbet nem hajlando. Ezert is amulkodtam Myssnia 100-an, par naposanKép

Forti, szolj, mikor allsz lesben s a mi fogmanonkat is arra kuldomKép Meg mindig csak 2 foga van Rekanak, s az ejszakai nyugtalansagbol itelve legalabb 18 kinozzaKép

Mozgasban az oldalazva lepkedesnel tartunk, par szot ert meg csak, de annyit se mondKép Na jo, baba, apa, lampa, gurul /fonetikusan: grrrrKép/. Persze kivulallok szamara egyforman ejti ezeket is, de en hallom a kulonbsegetKép. Mostanra ert meg arra, hogy kezbe tud adni dolgokat, oda tudja emelni a kinyujtott tenyer fole es el is tudja engedni a levegoben. Epp olvastam az okos konyvemben, hogy gondoljunk csak bele, milyen nehez szetnyitni az ujjainkat tudatosan es tenylegKép

Vegigneztem a profilokat, mindenki nagyon csini, eszmeletlen gyorsan nonek ezek a babak. Epp tegnap morogtam, hogy nem igazsag, hogy a verzesem 2 hetente jon meg. Visszakerestem itt, hat van az mar egy honapja isKép

Mindenkinek /a csak kukkoloknak isKép/ szep napot:
-Afonya
afonya

Sziasztok!Kép
Kataa tegnap olyan kedvesen invitált, hogy nem bírtam tovább és benéztem.KépSajnos nem igen van idõm Bence mellett semmire, még nincs igazán kialakult rend.

Pocok,
most olvasom, hogy írtál mailt, nem kaptam megKép különben tuti válaszolok, mert azért igyekszem tartani a külvilággal a kapcsolatot. Ajsa hogy van? és Manka jól viseli a tesót?

Kataa,
látom pelus ügyben fény derült a rejtélyreKép.
Örülök, hogy beszéltünk tegnap.Kép E-mailemet megkaptad?

Zulu,
az én szüleim is a Babér utcában laknak.VilághálóKépKépKép

Lányok, help me please!
Nekünk az elején nagyon sok gondunk volt a szopival, ami mára úgy néz ki, hogy rendezõdött, DE
1.)Bencének szájpenésze van/volt, ami átterjedt a cicimre, hiába kenegetem borax glicerinnel nem múlik és baromira fáj
2.)még mindig van, hogy 40-50perc a szopi, ettõl jól felázik a mellbimbóm és szét is van repedve, ettõl meg a penésztõl még jobban fáj
3.)ma már annyira fáj, hogy csillagokat látok, a szine rózsaszínes-lilás+fehér/sárga, ahol a penész lakik és a mellem nyillalgat állandóan
HOgy lehet így szoptatni??? Sírni tudnék, ahogy eszik.KépKépKép Pedig eddig olyan jól mentek a dolgok, leszámítva azt, hogy a ball mellemben van egy tyúktojás nagyságú csomó, amit sehogy sem tudok kimasszírozni, Bence pedig nem szívja ki. Ez is egyre jobban fáj és félek mellgyulladás lesz a vége.

Valakinek nincs valami jó ötlete, nagyon nagy szükségem lenne valami megoldásra, mert így nem mehet tovább...KépKépKép
Ibolyával, Liesellel már beszéltem, õk a meleg borogatást és káposzta pakolást tanácsolták a csomóra. A borogatás nem vált be, a káposztát hétvégén kipróbálom. Engem inkább ez a mellbimbó helyzet aggaszt most, hiszen naponta 6-8 alkalommal szoptatok és most NAGYON FÁJ.Kép

Bence egyébként tegnap volt 5hetes és 3590gr.
Nem tudom vezettek-e táblát, ha igen szeretnék bekerülni. ?Milyen adatok kellenek és kinek címezzem???

Megyek, próbálok kicsit lazítani és lélekben felkészülni szopi elõtt. Igyekszem ezentúl gyakrabban jönni.
Pusssza
Timici
timici

Timici!

Küldtem mélt, remélem megkapod!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Timici,

szerintem sürg?sen hívd fel dr Sarlai Katalint, a Szent István kórházban. Ott van szoptatási ambulancia és a doktorn? nagyon-nagyon kedves és rendes. Biztos megnéz, ha megkéred. Nekem is segített, amikor kértem, és mindig bejöttek a tanácsai.
Kikerestem a Kismamából az elérhet?ségét:

Szent István Kórház, Nagyvárad Tér 1. (de ha mész a Haller utcai kapun éremes bemenni, ahhoz közelebb van a szülészet)
T: 216-0350/1644, 455-5700/1644

macsek
macsek

Myssnia!
Jó, hogy nem próbálod a tápszert, azt tényleg csak végszükség esetén kell bevetni. (De akkor igen...)

Kispici!
Elküldöm, csak írd meg mélben a neved és a címed!

Dió!
Lehet, hogy lemaradtam, de mi az a BK?
Petinek további gyógyulást!

Tüni!
Sok sikert a vizsgádhoz!!!

Beszti!
Jövõ héten melyik nap mentek dokihoz? Most vinnem kell Noémit is, mert a férjem délutános lesz.

Tegnap olyan kaját adtam Ádámnak, ami nem volt teljesen pépes, hát, majd' megfulladt tõleKép! Pedig ízlett neki, csak nem csúszott. Megpróbáltam rúdmixerrel jobban összepempõzni, de teljesen így sem sikerült, úgyhogy nem ette megKép.

Panda

panda
Halásztelek

Beszti,Kép
köszi a mailt, megkaptam.Kép Válasz ment.
Beszámolok majd, hogy bevállt-e a dolog.

Köszönöm, hogy beraktál a táblába!Kép Olyan jó, hogy közétek tartozom.Kép

Macsek,
ismerem a doktornõt, voltam nála a Szoptatás AmbulanciánKép, ma terveztem, hogy felhívom õt, akkor erre is rákérdezek.
Köszi Neked is.Kép

Pussssza,
Timici
timici

Sziasztok!

Eljen eljen, itt van mar Myssnia es Norka is! Gratula Nektek a babakhoz! KépKép

LAnyok, irtam a szoptatas topic-ba, de hatha itt is tudna valaki segiteni, ezert bemasolom ide is a leirasomat, remelem, nem baj:

"Gombockank holnap lesz egy honapos, es sohasem szopizott. (Eloelet leirasa a MArgit Korhazas topicban KépKépKép ) Egyszeruen kikopte a cicit. Probaltuk bimbovedovel is, de azzal is csak "elvezkedni" volt hajlando, taplalkozni nem. Eddig AVENT fejovel fejtem az anyatejet, azt kapta cumisuvegbol, be is allt a napirendunk, napi 6x evett, az orvosno eloirasai szerint 90-100 ml kozott szep rendszeresen evett (bar a gyerek eleg moho, mindig pont annyit kajolt, amennyit adtunk neki Kép ), a maradek tejcsit meg lefagyasztottam. Azert probalkoztam a szopival, de semmi eredmenye nem volt tegnapig.
Tegnap 4 orakor egyszercsak szopizni kezdett a kisfiam, kiszivta mindket mellemet, aztan nem evett a szokasos furdetes utan 8-kor, sot, este 11-kor mar nekem kellett ebresztenem, hogy szopizzon. Akkor csak az egyik mellemet szivta ki, es reggel 3/4 5-ig aludt. Akkor megint mindkettobol kajolt es ma reggel 3/4 10-ig aludt. 3/4 oras szopi utan (megint mindkettobol kajolt, de az egyikben azert meg maradt tej), most alszik.

Szoval az lenne a kerdesem, hogy egyreszt eddig a fejestol tobb volt a tejem, mint amit a gyerkoc elfogyasztott, most akkor szopi utan is fejjem le? VAgy hagyjam es beall a kereslet-kinalat? (NAgyon utalok mar fejni. Kép )

A masik dolog pedig, hogy mennyi idonkent muszaj megetetni a fiamat? Szoval ha nem ebred fel, akkor keltegesem? Hoygan tudom, hogy tenyleg eleget eszik? Eddig a cumisuvegezes az olyan merheto volt, most meg kicsit bizonytalan vagyok. Szeretnek valami napirendet tartani tovabbra is, van valami tanacsotok, ezt hogy lehetne megvalositani?
"

HA valaki tudna segiteni, nagyon megkoszonnem!
Koszi szepen,
Gombóc
gombóc

Panda!

BK=Barátok közt. A tegnapi részben volt egy "borzasztóan izgalmas" kommandós jelenet. Csak ezt akartam jelezni, mert elõzõ nap kiderült, hogy többen is nézzük.Kép

Timici!
Az István tényleg jó ötlet, mi is hívtuk, amikor gond volt és segítettek. Remélem gyorsan megoldódik a problémád.

Gombóc!
Hát ez tökre jó, hogy szopizik a fiad! Nagy-nagy gratula!Kép
Biztos többen is írnak majd, én a saját tapasztalataimat tudom csak veled megosztani:
Én még mindig fejek, mert eddig kétszer próbáltam abbahagyni, és rögtön mellgyulladás lett a vége.Kép De az igaz, hogy így nem is nagyon állt be a kereslet-kínálat, több tejem van, mint kéne. Csak este és reggel fejek, sõt, van hogy csak este.
Mi annak idején nem ébresztettük fel Petit, amikor kicsi volt, bár az elfogadott nézet szerint három óránként illik ennie. Szóval mi nem ébresztettük, néhányszor fordult csak elõ, hogy bealudt, egyébként szépen beállt magától a három, majd késõbb a négy óránkénti evésre. De ezt ki kell várni, mármint hogy a napirendet magától kialakítsa.

Djeszter!
Köszi, én is örülök, hogy a fiad jobban van.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Gombóc!

Örülök, hogy oda is irtál, mert ott majd profik válaszolnak.
Szuper, nem is gondoltam, hogy egy gyerek egyszer csak meggondolhatja magát!KépKépKépKép
Fejés:
az elsö 6 hétben javasolt fejni, én szerintem tedd mindenképpen, mivel nem annyit fejtél le, amennyit a baba szopizott, nem alakulhatott ki a kereslet/kinálat szerinti termelödés. Ha ö rendesen szopizik tovább, akkor szép fokozatosan abbahagyhatod a fejést (egyrekevesebb mennyiséget fejsz le pluszba).
Nem biztos, hogy a nem fejés mellgyulladást okoz, én pl. soha nem fejtem, és amiatt biztos nem volt (volt más miatt, de amikor az a probléma megszünt, a mellgyulladások sora is megszünt).
Szerintem, ha nincs extrém hosszú idö a két szopi között, akkkor ne keltsd fel szopizni, viszont mindeképpen kináld meg akkor, ha ébren van, illetve semmiképpen ne várd ki vele az "elöirt" idöt, hanem mindig etesd meg akkor, amikor igényli. Nem lehetetlen, hogy már nem kell neki éjszaka.
Természetesen a napirendet megpróbálhatod tartani, de azt tudnod kell, hogy az igény szerinti szopinál a gyerek maga alakitja ki a napirendet, de persze csak a szopiban.
Mivel neki az üveges táplálás miatt már volt napirendje, nem gondolnám, hogy nagyon változtatni fog rajta.
Eleget eszik: na ez a legnehezebb.KépKép
Vidám, elégedett, nem tünik éhesnek, börtónusa jó, van elég pisis pelenkája, gyarapodik megfelelöen (na, ez a megfelelö viszont elég nehezen meghatározhtaóKépKép).
De szabadalmaztatni kellene a mellméröt, emrt ez nem csak neked okoz idönként fejtörést. De persze a mennyiség egyébként mindegy is, a lényeg az, amit irtam feljebb, hogy láthatóan jól érezze magát.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocok!

Manka Lara vagy csak Manka?Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Djeszter
Köszi a receptet.

Kataa
Úr isten!!!! Velem álmodtál? Kép

Áfonya
18 fogmanóval nem bírok el, de ha Levinél dolgozik kettõ és nálatok is kettõ, na azokat talán legyûröm Kép

Pocok
Akkor legyen délelõtt. Nekem mindegy, csak kezdjem már el és akkor menni fog. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Mano
Mi van Emma labaval?Nem emlekszzem hogy itrad volna.Gondolom milyen ideges lehetsz.Remelem rendezodik a helyzet mostmar.
Szerinem is nagyon hasonlo,azert is ha nem Babylove-t akkor Liberot veszunk.
Persze van egycsomo olcsobb is a pelenkadiszkontokban csak semmit nem ernek.
Alex is sokat evett amikor vegre egy het eheztetes utan kapott tapszert,szegenykem nagyon ehes lehetett.De o viszont aludt sokat igy nem nagyon reklamalt.

Zita
En is fogok tanulni szeptembertol,de estin,szerintem akkor mar konnyebben lehet rahagyni valakire a babat.
Tipikus tapszer kaki,ne aggodj.
Neek megyszer kohogott Alex 1 napig,persze rohantunk adokihoz aki Sinecod-ot irt fel.Masnapra mar nem is kohogott,talan nem is volt beteg mert nem hiszem hogy 1 nap szedes eleg lenne.

Timici
Szia vegre itt is: )))
Igen ,mar ment is a valasz.
Szegenyekm ez nem lehet kellemes,nekem anno nagyon bejotta melegvizes borogatas,kar hogy neked nem : (
De ez a penesz dolog,talan valami mast kene hasznalnod ra ha aGlicerin nem segit.Lehet hogy mar tul eros a fertozes,hogy csak gyogyszer segit rajta.Mindenkepp kerdezz meg dokit.

Gomboc
Hat ez szupi,majd meglatod hogy mennyivel egyszerubb lesz minden ha mar igy magatol rajott Zsombi mi is a kevesebb munkaval jaro dolog anyunak; ))
Na ebbol is latszik hogy minden eset mas : )))
Szerintem mar nem kell keltegetni Zsombit,ugyis felkel ha ehes.Nalunk teljesen magatol alakitotta igy ki a napirendjet hogy 6* eszik es este 10-kor mar alszik is.
A multkor lemerult a telcsim,de majd hivlak valamikor,jo?!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Forti
Na ez mar a babanet fugges ha valakivel innen almodik az ember: ))))))))))
kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok
Mano
elöször is jobbulást a pici betegnek ,a fogakat lehet akor is látni ha még nem bujtak ki mert petikének megvan duzadva ott az inye de csak ott ahol majd a következö fogak bujnak ki .

Küldemények
mi sem kaptunk még ételmintákat (kivéve amit a dokinéni adot ) de postán még egyetlen ételminta sem jött csak pelenka minták szoktak jöni meg most kaptunk egy ujságot+1kanalat az egyik bébiételes cégtöl ,a kanalat megtartotuk az ujság meg petike kezeáltál lett összegyürve és utána a kukába dobva Kép .

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!

Koszi szepen a valaszokat! KépKép Le is fejtem gyorsan a maradekot. Kép

Kataa, azert meg nem akarom elkiabalni, de tegnap 4 ota csak szopit kapott, remeljuk, nem unja meg. Es orulnek, ha maradna a napirend is (legalabb nagyjabol), az olyan jol tervezheto. Kép

Beszti,
hat, a gyarapodasra en is kivancsi leszek, ugyanis 3350-nel szuletett, 2940-re fogyott a korhazban, de 3000-rel hoztuk haza, tegnap este a merleg 4 kg-t mutatott (4 het 1 naposan). A gyerekorvos allandoan azzal jott, hogy tul gyorsan hizik. Hat mit csinaljunk? Probaltunk kevesebb anyatejet adni neki, de akkor meg visitott. Kép NA majd most minden kiderul. Ha a szopival hirtelen sulyeses all be, akkor mi a teendo? Kép

Pocok,
remeljuk Zsombi is megtartja legalabb nagyjabol az eddigi napirendjet. Most volt fel egykor 30 perc elteres, de ez meg boven belefer. Kép

Dio,
koszi, akkor nem ebresztegtem tobbet. Kép Es ha lehet, maradjon inkabb az a 4 ora, mint a visszateres a 3 orara...KépKépKép

Sziasztok es meg egyszer koszi,
Gombóc

ui.: ha valakit erdekel, kicsi horcsogfeju dagi gyermekemrol friss fenykepek a [url=http://zsombor.victorinet.hu/" TARGET="_top]http://zsombor.victorinet.hu/[/url] cimen vannak. Kép
gombóc

Gombóc!

Nem hinném, hogy súlyesése lenne, mert ki fogja magának követelni a mennyiséget!KépKép (Arra figyelj, ha éhes nek tünne az egyik mell után, akkor kináld meg a másikkal). Pont ezért irtam, hogy nem szabad idöhöz igazitani (és esetleg siratni), mert a szopinál nagyon különbözö mennyiséget szophat, lehet, hogy egyszer csak szomjas, csak egy kicsit szopik, aztán meg 1 óra múlva rendesen megéhezik.
Egyébként nem tudom, miért sok az az 1 kiló ennyi idö alatt. Nekem mindkét gyerekem hizott ennyit, de egyiknél sem mondták, hogy sok lenneKép. Valószinü késöbb lassul majd a súlynövekedés. Nátán végül 5 hónaposan duplázta meg a súlyát, ugyhogy egyáltalán nem növekedett extrém ütemben. A profilomban van 6 hónapos kori kép, még csak nem is duci.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hát nálunk semmi jó a Petra már semmit nem fogad el csak a cicit. Most mit csináljak? Egy 7 és fél hónapos gyereknek elég csak az anyatej? Lehet, hogy tényleg késõn kezdtem el neki adni a gyümölcsöt. Itt olvasom, hogy ki mit kotyvaszt hát én semmit. A bolti pépet sem eszi meg. Már kipróbáltam neki a sütõtököt és más gyümölcsöt is. Vettem neki gyümölcslét is de mindegyiket kibontom és nem kell neki. Most betettem ezeket a fagysztóba mert nem fogom kidobni.

Beszti
Olvastad a mostani kismama újságba írnak a hozzátáplálásról (6. oldal). Az a lényeg, hogy ha elõször kap tejet és utána fõzeléket vagy gyümölcsöt akkor ezt fogja megszokni és egyre kevesebbet fog szopizni mert tudni fogja, hogy utána van a finomság és így végül teljesen leszokik a szopiról. Csak mi van akkor ha egy babának csak a tej finom?

Zulu
Én is a Duna Plazaba jártam kb 2 évvel ezelõtt és akkor a havi díjon felül nem kellett fizetni az edzéstervért. Gondolom a személyi edzõ végig ott van veled és mutogatja, hogy hogyan kell. Szerintem ez hülyeség, elég ha csak egyszer megmutatja.

Tüni
Hát én nem biztos, hogy otthon merném hagyni. A Petra egyáltalán nem fogadta el az üveget és mikor megpróbáltuk akkor csak az üvöltés ment. Mikor én vizsgáztam akkor már 4 hónapos volt de nem hagytam itthon. Szerencsére én meg tudtam oldani, hogy az apósom eljött, együtt elmentünk a suliba , én bementem az kb egy óra volt és õk addig kint megvártak az utcán, sétáltak. Így nem maradt ki egy etetés sem. Régebben mikor mentem vizsgázni úgy izgultam mindig most meg inkább már csak a Petra miatt. Én szoktam elõször beadni a dolgozatomat, annyira sietek mindig. Gergõ még annyira kicsike.

Djeszter
Jobbulást Marcinak!
Remélem ez nem igaz, hogy csak 8 hónapos korukig fogadnak el más ízt mert ha igen akkor a Petra tejen fog felnõni. Ezt hol olvastad mert errõl én még nem hallottam?

Zulu
Nekünk is lapos tetõs és baromira meleg volt nyáron. Annyira tudok szenvedni. Ja és egyoldalra néznek az ablakok is és nem lehet huzatot csinálni. Reggel már 7-kor besüt a nap és kb 2ig még ide süt.

Dec8
Gratulálok a megforduláshoz!

Forti
Levinek boldog hófordulót! Hogy csináltad a gesztenyét? Ja, most olvastam, hogy fagyasztottat vettél én azt megnéztem és csomó „E”-s dolog van benne.

Dió
Jobbulást Petinek!

Zulu
Hát erre nem is gondoltam, hogy letudják egyedül venni a pelusukat.
Én oltás után csak akkor adtam kúpot ha belázasodott, elõre nem adtam.

Kataa
Nekem meg olyan barátnõm van, hogy kb 10 éve mondogatja, hogy õ már mindjárt szülni fog de ez idõ alatt még mindig nem szánta rá magát. Szerintem aki így gondolja az nem is akarja igazából.

Myssnia
Biztos, hogy kevés a tejed? Lehet, hogy inkább gyakrabban kellene szopiztatnod és úgy akkor biztosan jobban beindul a tej. Most mennyit adsz neki még pótlásnak mert ha nagyon keveset akkor inkább etessed 2 óránként. Olyan jó olvasni, hogy 6 napos a Szilárd. Nekem olyan mintha a Petra már nagyon régen lett volna ilyen kicsi pedig hát nem is.

Ági és Petra
petra2

FortiKép

Küldtem Neked mailt.

Tüni
tüni

Már megint én!KépKépKép

Ági!

Ne aggódj már!KépKép Anno nekem Menta irta, hogy a lánya is csak 9-10 hónapos korában fogadta el rendesen. Azt is irta, ha még egyszer abban a helyzetben lenne, akkor nem még több napokat is kihagyna, nem próbálná 2 naponta...
És nehogy azt hidd, hogy nálunk olyan nagyon megy ám ez az egész. Azért próbálkozok, de nem eröltetem. Tegnap pl. almás krumplit kapott volna, aztán mi ettük meg a Benivel (mivel én föztem, nem egynapos mennyiség lett volna), nagyon finom volt kolbásszal és párolt káposztával (azért jól nem laktam belöle).KépKépKép
És ha eszik, akkor sem mennyiségeket, hanem a legtöbb 50-80 g körül lehetett, és csak ebédre.
Azaz még mindig gyakorlatilag csak tejen él. Ugy tünik, elég neki, mert abszolut jól érzi magát.
A mostani Kismamát még nem olvastam, holnp majd megveszem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Erre kétszer küldi el!
Nem baj, javitottam!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó!Kép

Gombóc, ez szuper!!!!Kép Havi 1 kg egyáltalán nem sok ennyi idõsen, fõleg egy kisfiúnál. Dávid is ennyiket hízott, azért is lepett meg Annagyerek lassú gyarapodása annyira. Nem 10 dekákhoz voltam szokvaKép. Amiatt ne aggódj, hogy éhezni fog, tejed szerencsére van, mérleget dugd el egy szekrény mélyére, és bízd Zsombira a mennyiséget. Én nagyon ritkán azért le szoktam mérni a kaját, és meglepõ eredményeket kapok. Van, hogy benyakal 130-at, de van, hogy csak 50-et, és utána vidáman durmol.

Timici!
Végre!!!!!Kép Már úgy vártalak! Milyen sûrûn látogatod a szüleidetKép?

Ági,
én is csak néhány alkalomra kértem az edzõt, de azért neki is fel kell mérnie, mit bírok, ahhoz, hogy megírja az edzéstervet. Akar étrendet is írni, ezen jót kacagtam, mert idõnként du. 4-kor reggelizemKép.
Szerintem a cicizés miatt ne aggódj, Petra tudni fogja, mikor jött el az ideje a többi kajának. Meg aztán egy picit korábban is jött a kicsid, ezt is számold le a korából.

Pocok,
én ma úúúúgy megbámultam minden kismamit, aki két gyerkõccel sétált, biztos hülyének is néztek, de nem láttalak TiteketKép Na majd legközelebb.

na pusz, otthonról majd még bekukkantok
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok,
Eredetileg nem poénnak szántam, de az lett belõle Kép
Nálunk is csak a doki meg a védõnõ szólítja a gyereket Andrisnak, olyan fura...

Kataa,
Te mit fogsz tanulni? Én is nézegettem az esti képzéseket, de egyik se volt kedvemre való, úgyhogy végül levelezõt választottam, a hangzatos "informatikai statisztikus és gazdasági tervezõ" (felsõfokú szakképzés) néven, 4 félév. Másodiknak meg beírtam az idegenforgalmi szakmenedzsert.

Majdnem megütött a guta: a kiadóm telefonált, hogy álljak le a fordítással, mert egy konkurrens cég kiadta ugyanezt a könyvet. A pénzt valszleg így is megkapom az elvégzett részért, de nagyon idegesítõ, hogy ennyit melóztam hiába... Na nem baj, legalább pihenek egy kicsit esténként munka helyett.

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok!
MAr megint en. Kép Kezdek elbizonytalanodni. KépKépKép
Gyerkocom egy ora szopi utan fel oraval ujra nyivakol. Mintha ma folyamatosan kevesebbet kajolna. Kép MAsreszrol meg kis hijan leharapta a mellbimbomat, meg most is sajog. Baromira faj. Kép Tudom, hogy ezen tul kell esni, de erre mi jo? A Garmastan kenocs jo ra?
Koszi,
Gombóc, a kezdo...Kép
Gombóc

Sziasztok!

Olyan szerencsés voltam, hogy a kicsi nem lázasodott be tegnap a szuri után, annyira õrültem.
Tegnap óta visszont átált a 4óránkénti evészetre.

Lányok mit lehet olyankor teni ha a kicsi nem akar a tápszerbõl megeni csak 80-90grammot? Neki már 2 hónapossan meg kellenne ennie a 150grammot is. A dokinéni is kevésli ezt az adagot.
Mit tegyek hogy többet egyen, ráadásul, hogy most átállt a 4órai evésre még kevesebbet eszik mert ugye 6*80gramm az csak 480 egész napra az pedig kevéske.
Létszi aki tud az segítsen.

Ja és ma egész nap eszik és alszik, lehet ez még a tegnapi oltás miatt szerintetek, de nézzem a homlokát és mértem a lázát is de nincs szerencsére. Enyire megviselte az oltás?

Na most megyek
Sziasztok
Andy és a ma 2hónapos Márk
andy78

Sziasztok!

Elõször is üdv a friss anyukáknak és gratula a babákhoz!

Gombóc
Gratula a szopihoz! Gondolom milyen jó érzés ez, ugye? az 1 kg pont jó, az anyatejes babák az elsõ hónapokban jobban híznak általában és késõbb kevésbé. Az én fiam is 1 kg-okat hízott az elsõ 3 hónapban. Igaz õ 2,75 kg-mal született csak, de most 4 hónaposan 6,5 kg. egy babát nem lehet diétáztatni, tudja õ mennyi kell neki, a felesleg meg úgyis kijönKép

Torna
Én is erõsen gondolkodom a dolgon, fõleg a hasamat kéne erõsíteni. De sajna csak itthon tudnék.

Küldemények
Én kaptam a héten két mintát. Az egyik babatej 9 hnapos kortól, de mire Gergõ eléri ezt a kort lejár a szavatossága. A másik valami desszert, teljes tejjel és cukorral:| No comment.

Egyébként most Gergõ se hízik sokat, két hete 120-at, múlt héten pedig csak 100-at. ma volt itt a védõnõ, azt mondta, ezen ne aggódjak, van hogy egy-két hétig nem is híznak ebben a korban. Megmérte a Gergõt, 65 cm. a fejecskéjét is lemérte, 42 cm. Gergõ jól viselkedett, nagyokat vigyorgott.
Mondta a gyümiket is, hogy két hét múlva lehetne kezdeni, a fõzeléket pedig 6 hónapos kortól. Mondta, hogy a szoptatott babák mindig nehezebben fogadják a kajákat.
Gergõ feje búbján van egy folt, (málnafolt?) azt mondta rá, hogy 1 éves kor körül el fog múlni. Hát remélem is.

Myssnia
Drukk a szopihoz! Tényleg szoptasd gyakran Szilárdot és akkor nem lesz gond!

lányok
Babakocsiban szabad hasra fektetni a babát? Én úgy nem tudom elképzelni. Hanyatt viszont Gergõ alig bír fél órát aludni. A védõnõ szerint lehet. Jó lenne, ha többet lennénk levegõn, mert így sokszor csak az ablakkinyitós levegõzés marad nekünk.

pusz
Judy és Gergõ baba, aki éppen durmol
Judy (fodroczy)

Csics
Te szrencses vagy hogy nem bombaznak mindefeleve.
Mar arra is gondoltam hogy vedono adta ki mert ugye mi tapszert is eszunk tehat potencialis vevok vagyunk sajnos.Na majd megkerdem tole,bar szerencsere nem sokat jonmiota nem egyezik a velemenyunk nehany dologban.
De most gondoltam megdolgoztataom es kerek tole listat mit mikor lehet enni meg ilyenek.

Gomboc
Hat igen Te is olyan tervezos vagy mint en : )Csak ugyesen.
Dehogy hizik gyorsan ez pont jo,Alez is 1 kg-t hizott az elso honapban.
Hasznald a kremet azt pont erre talaltak ki.

Petra
Huha erre meg en sem gondoltam hogy mi lesz ha nem akar majd semmit.
Csak ha ez igy jo akkor miert mondjak az orvosok hogy azert kell a hozzataplalas hogyne essen el a vitaminoktol ami egy nagyobb babanal szukseges.

Zita
A 2.vaasztasod engem is izgatott de vegul is a logisztikai manager mellett dontottem mint tovabblepes a szakmaban,csak ebbol nincs levelezo csak esti,igy heti 2 delutan leszek el.

Andy78
Azt ne nezd mi van irva a tapszerrre,nekem az sosem egyezett meg.
Lehet hogy nem egy nagyetku a babad ahogy az enyem sem,a lenyeg hogy hizik rendesen.
Nekem 2 honaposan 100 vagy 120-at evett napi 6* es a dokino meg ezt is kevesellte,de Te is tudod hogy hiaba akrod belediktalni ha kinyomja anyelvevel ugyhogy ne izgulj ha ehes lenne enne.
Most majdnem 5 honaposan 150vagy 160-ateszik es igy is hizik havi 80 dkg-t.Remelem megnyugtattalak,mert anno nekem is volt ilyen kerdesem csak sojnos nem kaptam ra valaszt.
Nekem oltas utan mindig kevesebbet evett.

Judy
En is igy jartam a mintaval,bar ugysem fogok neki ilyen babatejet adni ugyhgy mindegy is.
A hasrafekvesen en is gondolkoztam de nem mertem kivitelezni foleg ugy beoltoztetve.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Gombóc!

Mellbimbó:
legjobbnak a levegöztetés+anyatejjel való bekenést szokták mondani, a Garmastan is segithet. Nagyon figyelj rá, hogy jól vegye be, elég mélyre kerüljön a cici, mert ha elég mélyen van, akkor nem tud olyan könnyen "ráharapni" (megszoritani az inyével).
Nem aggódni!Kép
Az is természetes jelenség, hogy estére egy picit kevesebb lehet a tej, viszont azt mondják, táplálóbb. Hagyjad, hadd szopizzon, lehet, hogy most annyira örül neki, hogy nem is akarja elengedni, csak anyázna.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lányok!

Ma olyan jót sétáltunk, egész délután sütött a Nap! /végre/ Találkoztunk egy másik kismamával is, ugyhogy együtt babakocsiztunk.

Gesztenye: Épp ma vett a férjem gesztenyés bébiételt, kipróbáljuk, hátha ízleni fog a Napsinak. Mostanában utálja a fõzelékeket. Ezt a kecskeméti bébiételgyár készíti, alma, csirke és gesztenye van benne.

Djeszter! Javulást MarcinakKép
Manó ! Emmának is gyógypusziKép
Forti! Boldog hófordulót LevinekKép

Parazita!
A zöld kaki teljesen normális tápszeres babáknál.

Dió!
A Barátok közt tegnap tényeg nagyon izgi volt. Én minden nap meg szoktam nézni, de a Tildát már nagyon utálom Kép

Gombóc!
De jó hogy szopizik a babád, biztosan rájött, hogy mégis csak ez az igazi…Kép

Andy78!
Elõször is boldog két hónaposságotKép
Szerintem se aggódj, amiatt hogy mennyi tápszert eszik, Napsugár sem evett annyit amennyi a tápszeres dobozra volt írva. És Õ is mindig kevesebbet evett oltás után, de látom, Katának is ez volt a tapasztalata.

Ildikó
ildikó

Jelentem éjszaka Lilinek kibújt a 6. foga isKép, viszont ez nem ment olyan simán mint a többi.

Djeszter,
Köszi a receptet.

Zita,
Igen lesz tali jövõ hétenKép.

Gombóc,
Ez szuper, hogy magától elkezdett szopizni a babádKép! Szerintem ha tudsz és van még kitartásod, akkor próbálj még fejni. Ez több szempontból is jó, egyrészt tudsz fagyasztani, hogy legyen végszükség esetére, másrészt pedig a rendszeres fejéssel fent tudsz tartani egy nagyobb mennyiséget. Ez amolyan bebiztosítás, hogy tutira elég legyen neki mindig, én kb. 7 hónapig fejtem naponta 2x. Pár hete hagytam csak abba, bevallom már én is untam, mert hát elég monoton dolog fõleg este holt fáradtan, de a tudat, hogy van tartalék és tutira elég mindig a tej ez megérte ezt a fáradságot. Viszont ha beáll a kereslet-kínálat egyensúly annál kényelmesebb nincsKép. A babát nem kell felébreszteni, hogy egyen, ha éhes akkor úgy is fel fog ébredni. Szerintem a legjobb az igény szerinti szoptatás, ami azt jelenti, hogy akkor szoptatod meg amikor látod rajta, hogy éhes. Nekünk ez nagyon bevált. Sohasem néztük az órát, így sohasem izgultamKép. Hát ezek az én tapasztalataim, talán hasznát veszed. Semmiképp se adj kevesebb tejet a babádnak, annyit eszik amennyire szüksége van hidd el.
A Garmastan nagyon jó kence, de szerintem a legjobb a mellnek a tejcsivel bekenés és a levegõztetés.

Forti,
Fagyaszva láttam a pucolt, egész gesztenyét.

Ági,
Régebben írtad, hogy esténként adsz Petrának valamilyen pépet, azt sem fogadja már el?

Beszti,
Pont mi is ugyanúgy állunk hozzátáplálás téren mint tiKép.

Judy,
Amolyan mózeskosaras pici babáknak való babakocsiban én még nyáron láttam, hogy hasaltatva vitték a babát és szemmel láthatólag nagyon jól érezte magát a piciKép. Viszont amilyen nekünk van (több funkciós) ebben nem tenném hasra.

Ma végre mi is sétáltunk egy nagyobbat, de Lili megint a fél utat végigordította. Már nem tudom mit tegyek vele, mert egyszerûen nem lehet levinni babakocsiban, csak kenguruban. Azt viszont már nem nagyon bírom.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Forti, Ilke!
Nagyon szívesen. Majd meséljetek hogy sikerült. A babák megették-e?

Marcinak éjszaka már nem volt láza. Nózija továbbra is egy kicsit folyik, kicsit köhécsel is. Aludni megint nem aludtunk semmit.
Doki néni megvizsgálta, és teljesen egészségesnek nyilvánitotta. Nem fogjátok elhinni, de ennek örömére az 5 hónapos oltásból a HIB-et beadta neki. Azt hittem padlót fogok. Szerencsére nincs semmi baja Marcinak. Még csak nem is látszik az oltás helye.

Azt hiszem le is fekszem, hátha ma végre kialszom magam. Jó éjszakát mindenkinek.

Djeszter
djeszter

Judy, Kataa
Hannával nagyon sokszor sétálunk úgy, h hason van. Igaz, most h nagyon sok cucc kell rá, nem. Viszont õ is imádott hasalva menni, lahajtottam a bkocsi tetejét, mondjuk elég viccesen nézett ki, mást nem láttam ilyen pózban, viszont neki ez volt jó. Egy ideig itthon is mindig abban aludt napközben, s nem is sírt ha felébredt, csak játszott tovább. Most viszont már kimászik belõle Kép

Beszti
Terád mindig hallgatok. Elovasnád, amit a szopis topicba leírtam? Hátha van ötleted. (meg persze bárkinek Kép Köszke

bringa és hanka
bringa

Judy,
Solymi sem hajlandó általában hátonfekve aludni, de a babakocsiban a levegõtõl meg a rázkódástól mindig elnyomja a buzgóság még háton is.

Kataa,
Sok sikert! Ez hány féléves képzés? Igazából engem az idegenforgalmi-szállodaipari dolog érdekelt volna, de az még nappalin is 8 félév, és ez nekem már sok... Úgyhogy a végén úgy néztem, hogy mi az, ami 4 vagy max. 6 félév, és nem nappali. Nem sok választás maradt.

Tápszer: Solymi a Sinlacból szerintem akármennyit képes lenne benyomni, de 100-150-nél többet elvbõl nem adok neki. Mostanában csak este kap tápit szopás után, délben pedig reszelt almát.

Tud valaki valamit arról, hogy a kismamák kedvezményt (vagy ingyenességet) kaphatnak nyelvtanulásnál?

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok!

Haaat, bevallom, kezdek elbizonytalanodni. Kép
Lemazsaltuk Gombockat szopik elott+utan, aztan fejtem is, es messze nem jon ki az elozo napokban termelodott tej mennyiseg. Kép Raadasul eddig Zsombi 4 orankent evett, most meg mar kevesebb, mint 3 orankent visit, tehat tutira kevesebbet eszik. Es eddig a ket etetes kozotti idot bekesen vegigdurmolta, ma meg egesz nap nem aludt. Kép
Kezdek attol felni, hogy az aggodasom miatt csokkenni kezd a tejcsi, meg Zsombi sem szopizik annyit, mint amit eddig megevett, igy egyre kevesebb lesz a termelt mennyiseg. Nem szeretnek ilyen ordogi korbe kerulni. Kép Akkor mar inkabb fejem, es cumisuvegezzen a gyerek, mint ujra eljutni a tapszerig. Kép

Aaaaa, lehet, hogy elkiabaltam ezt a szopi dolgot? Kép

Bocsi, hogy ennyire magunkkal vagyok most elfoglalva, maskor azert nem vagyok ilyen. Kép

Koszi a GArmastanos es a levegoztetos tanacsokat is, mindjart alkalmazom oket. Kép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok
Reggel 9kor kezdtem olvasni az iromanyokat es most jutottam oda, hogy vegigolvastam + vegre irok par sort...

Pocok
A papirmadaras sztorin nagyot mosolyogtam! Nagyon jo! Kép

Szuri
Az agyhartyagyulladasos szurinak megvan az ideje,hogy mikor kell beadatni, vagy ahogy jon?

Beszti
Koszonom, hogy betetel a tablazatba! Kép Ami meg hianyzik : 25 eves vagyok es pecsi .

Timici
Jazminnak is szajpenesze lett. Kaptunk ra ecsetelot, remelem hasznal. Nalatok miota tart? Remelem nekem nem terjed at a cicimre... :0/ Mit mondott a dokineni a cicidre? Volt tippje??

Gomboc
Ollllyyyan jo,hogy beindult a szopi! Kép Mi sem nezzuk az orat, ma pl. szinte egesz du. szopizott. Igaz nagyon nyugos volt...Sok sikert!!

Jazmin ma masodik nap hasfajassal kuszkodott...remelem holnapra kialussza, mert olyan rossz ,hogy egesz nap csak sir es alig lehet megnyugtatni...Kép Viszont setaltunk ma nagyot! Kép

Jo ejt mindenkinek Kép
Norka
norkini

Helló!

Kicsit lemaradtam megint!
Fiam iszonyúan nyügös! Reggen 7 körül felkel és kb 20 percig semmi baja. Vigyorog, dumál, pelenkázunk... stb. Aztán mintha elvágták volna és jön a nyüszi. Játszom vele, dumálok neki, a végén már artikulálok, meg hülyeségeket csinálo, hogy nevessen, azaz ne jusson eszébe sirni. Na de ezt 2 órán keresztül csinálni... Na de a végén már ez sem jó neki. Álmos. Látom rajta. Megpróbálom elaltatni és SEMMI sem jó. Se a kendõ, se a babakocsi. Ma már szó szerint karmoltam az arcom és bõgtem a gyerekkel, mert egyszerüen nem tudtam mit csinálni már! Ha letettem akkor meg kész volt. Attól tartok a szomszéd kihivja a gyámügyet, mert azt hiszik kínzom a gyereket. Úgy üvölt, mintha elevenen nyúznám! Most lent van anyósnál. (3 emelettel lejjebb) Elaltatja és majd felhozza. Én meg megyek.!

Puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Üdvözlet az "friss" Anyukáknak!!!Kép A többiek már olyan jól leírták a hasznosabbnál hasznosabb tanácsokat, hogy én már nem is tudok mit írni.

Képzeljétek, ma voltam dokinál, az új pocaklakó már 62 mm, és annyira ficánkolt, hogy alig tudta lemérni a doki.
Levi 2 napja mászik, egyre többet és hosszabb ideig, tanulgatjuk a "pá-pá"-t, és ma egymás után többször is azt mondta, hogy "apa". Kíváncsi vagyok, hogy csak véletlen-e, vagy holnap is mondja majd. Eddig csak az aj-daj, meg a da-da, meg ilyesmik mentek...KépKépKép
Ja, sose fogjátok kitalálni, mi volt az a tárgy, amiért elõször kegyeskedett elmászni: a TV-távirányító...KépKépKép Igazi pasi. A játékait le sem tojja.Kép

Norkini!

Mi tegnap kaptuk meg az utolsó agyhártyagyull. elleni oltást, az 5 hónapos után kezdte el a dokinéni. A három oltás külözött egy-egy hónapnak el kell telnie. Érdemes rákérdezni, mert itt Zuglóban ha elteszed a blokkokat (3X2.500.-Ft), az Önkormányzat visszafizeti.

Most ennyi, megyek, mert lefordulok a székrõl, olyan álmos vagyok.

Szép álmokat mindenkinek:

Viki és Levente (mindjárt 9 hónapos!Kép)
vikici

Sziasztok!

Itt vagyok, megvagyok, csak kicsit sûrû heteink voltak: kijött Máté elsõ foga, 4.5 hónaposan. Ami avval járt, hogy az én nyugibabámból egy nyügibaba lett, 1 percet se bírt ki nélkülem. Ez meg avval járt, hogy a nagy elkezdett megzakkanni, eddig nem volt semmi féltékenység, most meg odáig jutott,hogy 3x megharapta Mátét. Szóval minden idõmet a csemetéimre szántam, hogy kis lelkük megnyugodjon, pár napja normalizálódni látszik a helyzet. Máté baba 4.5 hónapsan 7.37 kg.

Panda, Kataa,
nagyon jól esett, hogy hiányoltatok!!!!!!!!!!KÖSZI!!!!!!!
Panda, tanítsd meg újból aludni a kisfiad! Ezt nem lehet csinálni! Nem is tudom, hogy bírod! Máté 3-4 óránként ébred éjjel, ez már jobb, mint a 2 óránkénti kelés, azóta tele vagyok energiával.

A betegeknek mielõbbi gyógyulást, szörnyû. ha a baba beteg!

Egyelõre ennyit, igyekszem sûrûbben jelentkezni.

Mona
MonaMáté

Viki!Kép
Gratulálok a mászó Majdnemkilenchónaposhoz, és a ficánkoló HatcentishezKép!

Mona,
ez ismerõs, nálunk sem volt semmi gond az elején, de mikor Dávid rájött, hogy Anna velünk marad, és nem visszük vissza meg ilyesmi, na akkor elkezdõdött az õrület, féltékenység + dackorszak együtt, hát gondolom Neked nem kell bemutatni, milyen... Persze vannak jó pillanatok, azokat nem cserélném el semmiért, pl. mikor a Nagy készségesen lohol a cumival, és sajnálkozva közli velem, hogy "azs Anna mindig kiköpje, mikoj tanul meg csumizsni?", meg mikor Anna felsír, és berohan hozzá, mikor ringatja a hordozóban, persze majdnem kiborítjaKép, meg ilyesmik. De azért estére eléggé lestrapálódok tõlükKép.

Ilke,
gratulálok a 6.-hozKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok, Dio, Zulu! Ilyen zenelo forgonk van az agya felett, neha le is koti, de mivel o a kisagyaban alszik, igy nagyon az alvast koti oda, es ha leteszem, neki meg nincs kedve aludni, akkor ordit, hiaba a forgo. Pedig disneys, szep színes. Neha turi hogy zeneljen es tok aranyosan nezegeti is, de sokaig nem. Ha meg bazsalygas van, szoktam neki színes dolgokat mutogatni, de asse mindig jon be. Van egy szines kendonk, majd azt probalom a kezebe adni. Kicsit nehez lekotni a gyermeket, bar nem panaszkodom, mert eleg sokat alszik es azt pl magatol. Leteszem ebren es o szepen egyedul bealszik. Na ezt lekopogtam!Kép

Mano nekem bizti azert jon be a Babylove, mert Lacko eleg vekonyka baba (nem sovany, csak vekony testalkatu), igy neki tok jo hogy nem olyan szeles a pelus.Kép

Parazita: hat nalunk a csorgo nem valt be eddig, nem igazan ertekeli.de majd probalkozom. Kép

Afonya hol az a tavasz? Mer itt Nagytarcsan meg nem jart..Ma is setaltunk egy orat, de majd lefagyott a fulem mire hazaertunk.

Timici nekem is ennyire fajt a szopi az elejen, szidtam mindenkit aki azt merte mondani hogy a szoptatas szep dolog.Kép Mondjuk nalunk nem volt szajpenesz, ahhoz nem tudok hozzaszolni. Nekem csak az egyik bimbo repedt be, azt probaltam kimelni (csak fejtem belole egy nap + bimbovedo neha), na meg kenegettem, szelloztettem. 5 hetes korara elmult. Viszont az a cici azota sem szuperal, igy lehet nem ezek az igazi gyogymodok, bar meg minidg jobb mintha abbahagytam volna a szoptatast, ugyanis mar azon jart az agyam, amikor racuppant.Kép

Gomboc szerintem csereld le a gyerekdokit!Kép

orsoly es Lacko
orsoly

Hali

Pocok
Akár most is! Kép Holnapra még megálmodom hogy melyik nap okés?
Ja és mit kell vinni? Meg ha megoldható én a futást nem szeretném, bármit csak futni ne kelljen. Kép
Ja és pontosan hogyan is jutok el oda? Metrosszal mennék a forgácsig. Te merrõl jössz? Talizhatnánk valahol.

Kataa
De remélem nem rosszat álmodtál velem??? Kép

Tüni
Nem kaptam mailt. Kép Kép Kép
Most mi lesz???????????
Félek hogy ma már nem olvasol itt és én meg szomorú vagyok hogy eltévedt a leveled.

Ilke
Gratula a 6. foghoz. Hogy nálatok milyen iramban dolgoznak a fogmanók...
Szerintem jó az a fagyasztott is. Ki kell próbálni. Ha veszel, vennél nekem is egy csomit? És akkor megent talizhatunk. Kép

Viki
Nagyon szépen nõl az új pocaklakód. És Levi tiszta csúcs hogy már mászik. Kézeld az én Levimnek is van sk. távirányítója, apától kapta hogy ne a miénket nyálazza szét.

Mona
Gratula az elsõ fogacskához.

Forti

Kép
Kép
forti

Gombóc!

Elöször is nyugi!
Másodszor: tessék elfelejteni a mérést! Nem szabad, csak stresszel, és az tényleg nem jó! Még csak most szokott rá a szopira. Szopni sokkal nehezebb, mint a cumisüvegböl meginni, ahhoz nem kell annyi munka. Egyáltalán nem biztos, hogy akkor azt a mennyiséget ette meg, ami neki kellett, csak egyszerüen megette, mert adtátok neki. Ahogy neked ez egy nagy változás, neki is az, nyugtalanabb, idegesebb vagy azért, hogy vajon elég neki, sé én biztos vagyok benne, hogy ezt ö is megérzi.
Adj magatoknak idöt, és ne kezd el már most azon stresszelni, hogy vajon elég lesz.
Van két dolog, ami nekem jónak tünik:
1. próbáld meg az eddigi napirendeteket tartani, mindent akkor csinálni, mint korábban, csak az etetést ugy váltsd föl, hogy nem nézel az órára, nem veszed elö a mérleget, hanem figyelsz a jelzéseire, és ha kell neki, akkor adod a szopit (ha kellö idöt volt az egyik melleden, feltétlenül kináld meg a másikkal is!). Ha szoktatok legyen séta, stb., semmiben nem akadályozzon a szopi, próbáld a saját figyelmedet is elterelni, ne egész nap a szopi körül forogjon a gondolatod.
2. ha valakinél kevés a tejcsi, akkor azt szoktuk ajánlani, hogy 2-3 napra felejtsen el mindent, és bújjanak az ágyba közösen, és kapjon a baba annyiszor enni, ahányszor csak akar. Én msot ezt nekd is ajánlanám egy másik lehetösségként. Nem azért mert kevés a tejcsi, csak azért, hogy megnyugodjál. Pihenj, igyál eleget és nyugi, nyugi! Mert ez a legfontosabb.

Viszont van kérdésem:
Jó, hogy szopizik, de biztosan jó technikával? A cumisüveg szopizása egész más technikát igényel, mint a szopi. Rendesen beveszi a melledet, elég sok bent a bimbóudvarból is? A nyelve jó helyen van? Alsó, felsö ajka jól áll, nem szivja be?
Irtam valakinek korábban Iboly telefonszámát, szerintem te is nyugodtan felhivhatnád, söt, hivd felKépKép!
Rózsa Ibolya (30) 482-9342

Bringa!

Köszi, nagyon megtisztelö.KépKép
Jó nehezet kérdeztél, mert ezen eddig soha nem gondolkoztam. Anyukám mindig azt mondja, hogy nem az igazi az igény szerinti szopi, mert a gyerekek nem tanulnak türelmet, de én ezzel abszolut nem értek egyet.
A magyarázat talán a szóban rejlik: igény szerint. tehát az ö igényihez igazitva, minden szempontból. Mi felnöttek sem ugyanabban az idöben eszünk, nem csak evéskor iszunk. És azt szintén nem szabad elfelejteni, hogy a szoptatás közel sem csak az éhség kielégitésére szolgál, hanem ennél sokkal több: az ANYA. Nem véletlen, hogy ha valami számára nyugtalanitó helyzetben van, akkor gyakrabban kéri.
Egyébként én is ugy gondolom, hogy fontos a napirend, mert tényleg biztonságot ad. De szerintem a napirend nem abból áll, hogy mindennek megvan a pontos ideje, hanem vannak sarokpontok, és igazitunk, rugalmas. Pl. reggel fölkelünk, délelött alszik, délután is alszik, este fürcsi, szopi, alvás. Azt esti program van egyedül majdnem mindig ugyanabban az idöpontban, de egyébként rugalmas vagyok, van, hogy délelött 1/2 10-kor, de lehet, hogy csak 1/2 11-kor alszik.
Emiatt ugyan az egész program tervezhetetlen, ha olyan programokat akarnék, aminél fontos, hogy nem ott akarjon enni. Egyenlöre nem tervezek olyat.Kép
Éjszaka:
Én azt gondolom, hogy ez is csak döntés kérdése. Ha nem akarsz adni neki, akkor ne adj, de akkor légy következetes (a babák nagyon okosak, ö is tudja, hogy van éjszaka, meg nappal), ha meg adsz, akkor mindig adj, nem össze-vissza, egyszer igen, máskor nem, mert ezzel a bizonytalanságát növelnéd. A 6 hónapos kor egyébként egy lelki fejlödési állomás, ekkor jelenik meg az un. szeparációs szorongás, ami annyit jelent, hogy a baba már tudja, hogy ö és anya nem egy (addig szimbiotikus kapcsolatnak hiszi), és megjelenik az a félelme, hogy anyát elveszitheti. Ezzel is lehet kapcsolatos az, hogy éjszaka többször ébred. Ilyenkor nagyon fontosak neki az "anyahelyettesitök". Egyébként minden ember többször is megébred éjszaka, de ez legtöbben észre sem vesszük, hanem rögtön vissza is alszunk. Ha igy nézzük a dolgot, akkor talán az a jobb, ah az ember nem "konzerválja" a megébredéseket, hanem egy picit hagyja, hátha visszalaszik.
A napirend és az éjszaka összefüggése szerintem butaság. Igaz, nekem több tapasztalatom is van, pl. Beni is igény szerint szopizott, mégis rendesen átaludta az éjszakát 2 hónapos korától (pedig ö még elsö baba is voltKép), viszont a szomszédban a tápszerrel táplált kislány meg sokáig kelt éjszaka, össze-vissza. Kinek is volt "komolyabb" napirendje?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jo reggelt
k v bebf vjhhjb, zgmrw i ezt petike üzeni nektek Kép imádja a számitogép bilentyüzetét Kép

Gomboc
aranyos a babád Kép

Ági
az E-betük ENGEDÉLYEZET adalék anyagok EGÉSÉGRE ÁRTALMATLANOK ezt nekem egy hozá értö mondta és mondja nekem mindig ugyhogy ne aggodj melesleg a aszkorbinsav (c vitamin )is E betüs mégsem káros Kép .

Andy
lehet de kifogja heverni .

Kataa
küldeményeket mi is kapunk de azokban pelenka minták szoktak lenni meg a multkoriban ujság és 1 kisnanál volt az egyik bébiétel gyártotol .ezért is csodálkoztam azon hogy te bébiételeket meg tápi mintákat kapsz biztos hogy nem a korházbol adták ki a nevedet mert akor már mi is kaptunk volna ilyeneket ,és egy kérdés miért nem adsz majd neki babatejet ? .

Ildiko
ez melyik kecskeméti mert van a kiskecskés bébiétel azt kecskeméten gyártyák és az az igazi kecskeméti meg van a másik amire csak az van ráirva hogy kecskeméti de azt a Hipp gyártya az utobinak van gesztenyés-almás-csérkéje .

Ilke
gratula az uj foghoz nem küldenéd ide a fogmanot hogy csalogasa elö petike 2 felsö fogát is mert nem akarnak kibujni én meg nem akarom hogy csak 2 foguak legyünk Kép

Djeszter
5 hónapos oltásnak csak az egyik felét adta be ? és miért csak az egyiket miért nem mind a 3mat enek miértelme volt ?

Lányok
mult éjszaka 5x kelett felkelni petikéhez méghozá oránként fél12 ig szépen aludt akor felkelt evett vissza aludt 1óra mulva megint felkelt evett, ivott vissza aludt aztán 3x is felkett de akor apja mondta hogy feküdjek vissza majd ö foglalkozik vele 4x is apja foglalkozot vele mikor felkett bár felébredtem rá de az 5 felkelés ismét az enyém lett ivott és vissza aludt 6ig és most megint alszik miután kinyüglöte magát mert már 1-órája dörgöli a szemét de csak nem aludt el remélem nem lesz mégegy ilyen rossz éjszakám mint a mostani .

Pusz csics és Petike
csics

Sziasztok!

Csics!
Ahogy itt olvasgatom az oltásokat, teljesen megkeveredtem. Úgy látom, hogy mindenhol más a szokás. Itt nálunk a következõ a menet:
2 hónaposan: ACT HIB
3 hónaposan: DPT I/a+IPV
4 hónaposan: DPT I/b+OPV + ACT HIB
5 hónaposan: DPT I/c+OPV + ACT HIB
Tehát Marci az ACT HIB-et kapta meg tegnap. Írhattam volna így is, de azt hitem mindenhol így szokták.

Viki!
Érdekes amit írsz. Az agyhártyagyulladás elleni oltás nem kötelezõ? Én úgy tudom, hogy igen, nem kell megvenni. Legalábbis itt nem. Vagy nem erre adják az ACT HIB-et?

Valaki világosítson már fel, mert mostmár teljesen belekeveredtem ezekbe az oltásokba.

Djeszter
djeszter

Dió!
Hát akkor azért nem tudtam, mi az a BK... Én sosem nézem.

Gombóc!
Nagyon jó, hogy szopizik a babádKépKépKépKép!
Attól ne félj, hogy nem eszik eleget, ha éhes, csinál magának tejet.

Beszti!
Most nagggggyon gonosz leszekKép! Tegnap én is almás krumplit fõztem Ádámnak és megette! Ez volt az elsõ általam gyártott kaja, amit megevett.

Judy!
Ádám aludt hason is a babakocsiban amíg kisebb volt. Persze felöltöztetve nem, mert úgy nem is férne bele, de a lakásban én simán tettem benne hasra. Ebben az idõben kint azért nem ajánlomKép.

Brokkoli!
Küldjem a Konakiont?

Tüni!
Hogy sikerült a vizsgád?

Panda

panda
Halásztelek

sziasztok
Djeszter
nálunk is igy adják be de én még mindig nem értem hogy akor hol maradt a szabin csepp és az utolso di-per-te ? mert azt irod hogy tegnap megkapta 5hónapos oltásbol az ACT-HIB et de amelett ahogy irod még van a szabin csepp és a DI-PER-TE is én meg azt kérdeztem hogy hol maradt a másik kettö mert szerintem nincs logika aban hogy elöször az 5hónapos oltásbol az ACT-HIB et adják csak be és a többit nem vagy rosszul értetem valamit ?.remélem érthetöen fogalmaztam a kérdésemet meg .

Oltás
az ACT-HIB oltást nem ugyanaz mint a az agyhártya gyuladás elen beadhato oltás . az agyhártyagyuladást egy meningococcus nevü baktérium terjeszti és ez elen lehet védöoltást kárni de ez utobi nem kötelezö csak ajánlot beadatni az agyhártyagyuladás Aés C variánsa elen véd 15 évig ez a kettö a kisgyerekekre nagyon veszélyes . viszont itt nálunk 3x2500 forintba kerül és a dokinéni a miénk csak az 5hónapos oltást követöen adja be elöbb nem mert megviselné a picik szervezetét az a sok oltás .

remélem tudtam segiteni de ha elmész a WWW.BABASZOBA.HU ott olvashatsz az oltásokrol is a kötelezökröl és az ajánlotakrol is .

Pusz Csics és petike
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?