Új privát üzeneted érkezett!

Timi, de jó, hogy ilyen kis jófiúcska Marci :wink: akkor igaz, hogy akinek több gyereke van minden oldalról megkapja hideget, meleget!Ezt arra értem, hogy pl. akinél az első gyerek nagyon jó volt, alvás, evés semmi gond, annál valószínű a másodiknál ezek a "jó" dolgok nem ennyire egyszerűen lesznekk.És fordítva!Én ennek azért is örülnék, mert Esztivel 10 hós kkoráig keltem 2-3 óránként éjjel szopiztatni :? gondolhatod már hogy kivoltam.Csak ámulva hallgattam akinek már 1-2 hósan átaludta szinte a babája az éjszakát.Ugyhogy remélem ez a picimnél most nem így lesz!

Szilvi, nálunk sem lesz nyaralás idén, csak max 1-1 napok, barátoknál, Balcsin ill. Velencén!De most elég is ez, majd jövőre tervezünk rendes legalább 1 hetest!

Edina, hát igen lehet, hogy láttuk egymást néha :) Nem hinném, hogy a pénz miatt nem figyelt volna alaposan rád a doki.Mert én igaz szoktam adni, de nem minden alkalommal,és mindíg változó, hogy mennyit.Amennyim épp van!De ennek ellenére én sose érzem, hogy ő várná.Azért adogatokk már most is mert így a végén nem egyszerre kell annyit! :wink:
Pimafucinnal én is így vagyok, kapom, és mire legközelebb megyek újra kell.De ez sajna egy szélmalom harc a terhesség alatt.Bár ez is más, mert Esztinél nekem csak 1x volt, és eggy kúrától el is múlt!Most meg........................iszonyat, olyan fokozottan van a cucc! :evil:
Köszönjük a szép szavakat Esztikém nevében is!Átadom neki :wink:
Jó hétvégét nektek otthonra!

Angie, te kis hűtlen :lol: azért jó, hhogy néha adsz életjelet magatokról! :wink:
manóci

Szia lányok!

Csak gyors felugrottam, de már rohanok is, mert holnap utazunk szabolcsba, szombat Ballagás, és még csomagolnom kell, uzsit kell csinálni, ráadásul, még csak Halásztelekről(anyuéktól) most fogunk a 16-ba menni, és csak utánna csomizás... :?
Szo, egész 7végén oda leszek, most csak olvasni volt időm benneteket, hétfőn mindenkinek tolom a választ!!

Cintia: privi 3ra sem ment el. nem vágom, miért. :evil:
teszek egy ucso probát.

Mindenkinek Szép hétvégét kívánok!!!

Sziasztok!!

Kitta
kitta

Még egy hajnali beköszönés... Jó reggelt! :D
A 11 órás kelésekhez képest ez most kicsit szíven ütő, még aludhatnék egy fél órát, de szerintem akkor nincs az az ember, aki fel tudna költeni. :D
Manóci, hát nem tudom, lehet, hogy én tuljadonítottam nagy jelentőséget neki. Csak a két doki annyira más. A szegedi azt mondja, hogy ez a sok folyás koraszülést okozhat, a Kelemen meg azt, hogy nyugi, no para, semmi veszély a picire. Hát, kicsit ellentmondásosak! :? Igazából a párom anyukája beszélt rá a dokiváltásra, azt mondta, arany életem lesz ezzel a dokival, mert ő a Prof, és a nővérek is ugranak neki. Ebben van valami, és tényleg nagyon alapos. De ettől függetlenül, nem ez volt a fő indok, hanem, hogy közelebb legyünk a családhoz. Amúgy biztos maradtam volna Kelemennél. Remélem, őt nem bocsájtják el. :D
Timóca, Martinról a kép a vonalzóban nagyon falat! Szuper, hogy ilyen jó baba, na kopogjuk csak le... :D
Szilvi, hogyhogy Szegeden lesztek? Vannak ott rokonok? Vagy csak egy kis városnézés? Végül is, közel van Orosházához! Majd meséld el, milyen volt a Shrek3, irtó kíváncsi vagyok... :D A bemutatóban már láttam a kicsi Shreket, tök cuki! :) Mi volt az UH-n?
Ildi, remélem volt fagyizás... Örülök, hogy sokat pihensz, lényeg, hogy minél tovább bent maradjon Babó. Tegnap nekem is pihi-nap volt, Jóbarátok-at néztem egész nap. :D
No, megyek lassan pakolgatni!
Kitta, nem muszáj azt babaneten keresztül küldeni, biztos nagyon túlterhelt a szerver. Próbáld elküldeni saját fiókból. :)

Szép hétvégét!

KépKép
dincuska

Ildi :)
Nem hiszem, hogy beelőzöl :lol:

Timi :)
De jó, hogy ilyen jó kisbaba Marcika :lol:
És mi van azokkal, akiknek a 3. baba lesz? Mert ugye nekem az elsővel nehéz volt, a másodikkal könnyű, és most??? Ki tudja.

Szilvi :)
Klassz, hogy már így visszafogytál. Lilla baba még mindig jó baba?

Szilvy :)
Még nem tudom a vérvételem eredményét. Gondolom, mikor 19-én megyek a dokihoz, megmondja.

Dóri :)
Pirit sajnálom, ez nagyon hamar jött. De még lehet, hogy csak betekint :lol:
Ez még nem lehet a szülés utóhatása?

A forróságbból már nekem is nagyon elegem van. Kibírhatatlan vagyok :( Az ember sehol nem kap levegőt.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Még mindig nem teljesen tiszta itthon a helyzet és vannak fennakadások, ezért csak gyorsan bekukk.

Minden újdonsült kislánykának és kisfiúnak (nomeg a büszke szülőknek) GRATULÁLOK!!!!Aki pedig még előtte van, annak ngon szorítok és sok-sok erőt, pozitív gondolatokat röptetek, a könnyű és gyors szülés érdekében!!!!!!!

Nagylányunk egyenlőre sokat szopizik és sokat alszik.Ez alól monjduk kivételt képezett a tegnap éjszaka, de az talán betudható a kuka melegnek is....Remélem a szopi megmarad hosszútávon.Elsőt nem nagyon tudtam szotatni, és ezért van bennem a félsz.

TIMÓCA nálatok a testvérhelyzet milyen?Itt a tesó a minden, aranyos, meg szép és puszilgatni való, de mi szülők....Nekünk csak az extra dac és verekedés jár (pedig ezeddig ez nem volt divat!!!!!!!!!)

DÓRI: pulsatilla naon jó.Már többször kihúzott a zaccosból, de én csak 2-t veszek be belőle egyszerre.Anya talált egy olyat aminek a dobozán egy nagy 5-ös virít...mintha írtál volna erről is, nem?

Igazán amiatt jöttem, hogy CSÁSZÁROS anyukákhoz intézzek kérdést.Anno az első után -emlékeim szerint- igen gyorsan regenerálódtam, de most....Basszus, akár egy hadirokkant!!!!!Van abban valami, hogy minél többedik annál kacifántosabb a gyógyulás? 11 napja van a műtétnek és én még mindig csak húzom magam.Van ezzel valaki még így?Tapasztalat?Haskötő rajtam figyel, nyugtassatok meg, hogy már nincs sok és javulóba lépünk.

Most mennem kell, mert lánykám sztem hamarosan kel.Nagyfiamat elvitték anyósomék, így most egy kis nyugi van és csak a törpire koncentrálhatok.

Majd még benézek!Sziasztok!

Kép
Kép
petra78

Gyorsan dobok egy képet az ifjoncokról a NAGY találkozás első napján...... Kép

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Petra: érdekes, én is mindenkitől azt hallottam, hogy a második műtét után nehezebben regenerálódnak. Na, ez alól én vagyok a kivétel :lol: Bár a műtétet magát nehezebben viseltem, de mire hazajöttem (1 hét) már szinte semmi bajom nem volt. Lehet, hogy a homeos cuccok miatt, amiket szedtem. Egyrész arnica-t a vérzésre, másrészt Staphysagria 30CH-t (napi 1-2×5 bogyó), ami sebgyógyító+fájdalomcsillapító (direkt szülés utáni, gátseb v. császáros sebre írják). Nekem nagyon bejött. Ja, és persze a pulsatillát is szedtem, de csak akkor, mikor rámjött a bőgés :lol:
Livike nálunk is jól fogadta a tesókát. Mikor jöttek értünk a kórházba, akart jönni be a szobába öltöztetni, hazafelé fogta a hordozó fülét, hogy ő is segít. Itthon is mindig segít tisztába tenni (pl. ő szórja be a köldökét hintőporral), ruhát segít választani, mit vegyen fel, ő tolja a babakocsit (nekünk nem is engedi), ha levegőzünk lent az udvaron. Nagyon apás, de azóta, hogy kórházban voltam, hozzám is ragaszkodik. Pl. reggel bejön, hozzám bújik. Nálunk a gondot az jelenti, főleg ha fáradt, hogyha felvesszük Marcikát büfizni, akkor mondja, hogy inkább tegyük le a kiságyba, és őt cipeljük, illetve ha eszik Marcika, akkor inkább ő cicil. És ha fáradtabb, akkor képes hisztizni is ezek miatt. De ez még mindig semmiség ahhoz képest, amiket másoktól hallottam. Illetve neki is kell minden, ami Marcikáé, pl. bemászik a kiságyba, hogy ott alszik :lol: . Van egy cumisüveg, amit mindig kifőzünk Marcikának, és teszünk bele vizet, na azóta Livike is iszik cumisüvegből (pedig eddig az életben nem vett a szájába cumisüveget). (még jó, hogy van 2 egyforma :wink: - egyik még régen a mellszívóhoz volt, a másik most a várandós mama csomagban) Szóval egész jó a helyzet.
Bár nem tudom, mi lesz jövő héttől, akkor már egyedül leszek velük :evil:

Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Petra: még közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy az is számít, hogy csinálták a második műtétet. Nekem azt mondta a doki, hogy nem ott vágott, ahol az előző seb volt (legalábbis gondolom, hogy általában így csinálják), hanem "kimetszette" az előző sebet... (mondjuk elég horrorisztikusan hangzik)

Kép
Kép
timóca

Petra, Timi :)
Ezek a babák nagyon édesek!
Gyors regenerálódást kívánok!

Petra, a szopitól én is félek, mert nekem már kétszer nem sikerüllt hosszan szoptatni, most sem látok sok esélyt, de mindent megteszek érte.
Kívánom, hogy neked sikerüljön!
Testvérféltékenységtől én is nagyon félek, pedig Domcsi most is nagyon hisztis, akaratos már. Ha ez még fokozódik, nagyon kemény lesz a helyzet.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok :)

Én is jól eltűntem. Igazából olvasgattam, de írásra már nem futotta.

Csilla, szívből gratulálok Milánbabához Nagyon szép kisbaba!

Timi: a védőnőnek és a doktornak is kötelező (lenne) kimenni újszülötthöz, akkor is, ha egészséges. Szerintem jobban jártok az új védőnővel, ha az előző ilyen "lelkismeretes" volt :?
A második gyerekek ilyen rendesek ám! Nálunk a csajokkal uez volt, Bogi fél éves koráig csak evett-aludt. Remélem, enyémMarci is ilyen jó baba lesz :)
Az én adataim: Bp.-en élünk, 08.01. a várható szülés ideje, Márton Péter lesz a neve. A János kh-ban fog születni, a tesói: Virág (1990.05.19.), Boglárka (1992. 04.14.) és Bertalan András (2005.11.22.). Nem baj ám, ha nem írsz oda mindent a tesókról, ha nem fér el :D

Edina: üdv, én is nemrég csatlakoztam :) Velem is majdnem egyidős vagy...csak terhességi hétben, sajna :lol: Én is ennyi idősen szültem a legnagyobbamat....szóval, jól nézd meg magadnak, mire ilyen öreg leszel, mint most én, már akkora lányod lesz, mint Virágom :)

Kitta: autós sztori :shock: :evil:

Dóri: én nagyon "felelőtlen" anya vagyok-voltam. Szoktam kólázni (bár szoptatás elején este már nem). De én aktívan kávézom is (hosszú, sok tejjel- mindig is így ittam), ezzel, és a 200fokkal együtt is max. 110-re sikerül feltornáznom a vérnyomatomat :D

Szylvi:szerintem érzed Te, mikor elég a melóból. Ha fizikailag-pszichésen nem terhel, akkor miért ülnél otthon? Mondjuk én a 6 héttől már nem melóztam, de szerintem az a nem normális, aki traumatológián terhesen dolgozik.

Cintia: nem csodálom, hogy kiakadsz ilyen dolgokon...ráadásul ez a nem-adminisztrálás, hááát (ha a főnöke megtudná! ti. az alapján kap zsét az osztály, hogy mennyi beteget láttak el..). Remélem, Petivel minden rendben lesz :) Írtam privit!

Ildi: most már biztos, hogy Te egy szupermami vagy! :lol: Én is szoktam túlpörögni, de ennyire??? :lol:

Petra: nagyon szép kisbabád van Neked is :)

Eddig ment a visszaolvasás, reagálás, Berci nem akar nélkülem aludni :?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Timi!
Martin baba nagyon édes. Sok erőt kivánok jövő héttől a két csöppségedhez. Biztos nem lesz könnyű. Én már előre izgulok, hogy mi lesz, ha két gyerekem lesz, egy kicsi és egy pici. Pedig még odébb van a tesóka.

Manóci!
Már nem sok van neked sem hátra. Eszterke fel van készitve a tesókára?

Kitta!
Jó hétvégét! Te az első babádat várod?

Dincuska!
Én nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a babával. Én 35 hétre szültem, és itt fekszik most mellettem egy 5 kg-os egészséges baba. Azért jó lenne, ha még tovább tudnád hordani.

Petra!
Nagyon helyesek a gyerekeid. A kisfiad már nagyfiú, gondolom, teljesen odavan a tesójáért. A képrő legalábbis ez jön le.
Neked gyors felépülést.

Jovika!
Te egy hős vagy, hogy már a negyedik gyerekedet várod. Gratulálok! Ritka ez manapság.

Kisfiacskámat nem tudom rászoktatni, hogy ne három óránként egyen, hanem 3,5-4 óránként. Éjjel-nappal óramű pontossággal kéri a kaját. Adhatok neki vizet, elfogadja, de utána úgyis kéri a kaját.

Várandós kismamák!
Van egy fölösleges légzésfigyelőnk, volt egy, és kaptunk egyet az öcsémtől ajándékba. Vadi új, ki sem bontottuk, 2 év cseregarancia van rá. Baby Control márkájú, három érzékelőlapos, digitális, memóriája is van. Eredeti ára 30000 ft, én 20000-ért odaadom, ha érdekel valakit.
Vendég

Sziasztok!

Végre itthon!
Először is: köszi a drukkokat, -igaz az utolsó pillanatban, de- végül magától indult meg a szülés :)
Milánról a legfrissebb (mai) hivatalos kórházi fotós készítette kép:
Kép

Csilla
Vendég

Sziasztok!N
Megjöttünk dokitól, sajna uh nem volt, csak vizsgált. nem rövidült tovább, viszont megnyílt a méhszáj, így még több pihire vagyok ítélve, ráadásul 2 hétig külföldön lesz, szóval addig mindenképpen egyben kéne maradni! CTG-t is csináltak, bár csak egy rövidkét, amit átaludt, de jó volt hallgatni! :) kaptam valami kúpot is, hátha attól csökkennek a görcsök, majd meglátjuk!

Jovika, nem vagyok én szuperanyu, sőt, csak mivel nem volt túl jó megérzésem a görcsök és keményedések miatt, ezért inkább szerettem volna, ha minden készen áll, bármikor is óhajt kibújni!

Csilla, tündéri a kép! Jó hogy már otthon vagytok! majd mesélj!

Timóca, hgy hasonlítanak egymásra a tesók, nagyon aranyosak!

dincuska, megvolt a fagyi, nagyon foncsi volt, mostanában egyfolytában azt ennék, na meg dinnyét, most vágtam be majd egy felet... :oops:

Petra, ez a tesós kép is nagyon ari, látszik hogy tetszik neki a hugica!

szóval, most már szigorúan pihizek, még ki kell húzni legalább 2 hétig, azután talán engedélyt kap, bár a felújítás még nem lesz kész, de most már nem is izgat, majd költözünk babával!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Csilla, Petra, Timi, Olyan édesek, szépek ezek a babaák! :) :)

Edina,Dokira visszatérve nemtom, de kívánom neked, hogy beválljon az új választottad :wink: Amúgy a felülfertőzéstől én is féltem, a koraszülés miatt!Minket mondjuk ez már nem fenyeget :wink:

Jovika,megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?Csak mert én is elég öreg vagyok, pedig még csak a második jön! :lol: :lol: Szerintem nem vagy nálam sokkal öregebb, és már a 4.-nél jártok.Be se tudlak hozni :P

Ildikó,megy a drukk, hogy kihúzzátok még 2 hétig min.Bár jobb lenne azért tovább, a 36.-ik hét is korai lenne még kicsit!

Angi,igen, Eszti nagyon várja már a kistesót! :) Minden nap jön puszilgatni a hasam, meg simizi, és mondogatja, hogy szeretem a Hanna babát :) imádoooom

Gabi, olyan rég jelentkeztél, olvasgatsz azért?Mi van veletek?
manóci

Sziasztok!

Olvasgatok...
Teljesen jól vagyunk.Irni nem igazán van időm,jár egy baba hozzám szopizni,ezzel megy el a nap,megint sok a tejcsi,majd szét robbanok... :)
Brendon nagyon jó baba,alszik éjjel is.minden dolgom el tudom végezni mellette,néha olyan,mintha nem is lenne baba a háznál.

MINDENKINEK A LEGJOBBAKAT!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181986022.21.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181986062.62.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

PUSZI MÉGEGYSZER,MOSTMÁR NÉHA IROGATOK IS!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Bocsánat a bekukkantásért, lenne egy eladó játszószőnyegem, kislányom már nem mutat túl nagy érdeklődést iránta, és most már jobban érdekli a járni tanulás.
A játszószőnyeg alig használt, szép állapotban van. "PlayShoes" márkájú. A lógó figurák levehetők, a középső virág csörög, és "tükör" van benne (műanyagból). A báránynak puha, élethű báránybundája van, lábai és fülei mozgathatóak. A nyakán lévő masnit én levágtam, de visszavarrható.
Ára: 3000 Ft.
Átvehető személyesen Zuglóban, még pár napig, ugyanis költözünk. Vagy esetleg utánvéttel szivesen postázom.

További szép babavárást kívánok mindenkinek!
Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Egy percnyi időt szakítok magamnak, és gyors írok pár sort a szülésről/születésről.
Hát igen, megvagyunk immár két gyermekesen.És azthiszem,hohy e tekintetben a helyzet nem is fog változni...de erről később.
Az egész úgy kezdődött, hogy 4.-én egész nap rendszertelen de eléggé intenzív összehúzódásaim voltak itthon.Ennek ellenére elvoltam, nagyjából eltelt a nap.Az éjszaka viszont más tészta volt.aludni nem nagyon bírtam, mert már fekve is fájtam (a jóslókról azt mondják, hogy pihire enyhülnek v.elmúlnak).Egyre gyakrabban és erősebben fájt...hajnalban 5előtt telefonáltam anyunak, hogy jöjjön át Duduhoz, mert mi valszeg megyünk.Mentünk is. Fél6 után vettek fel a szülőszobára, papírokat töltögettek és akkor még bíztam a simában.Előkészítettek (borotva, beöntés miegymás....) és elfoglalhattuk apával az alternatív szobát, amit igazán nem tudtam kihasználni, mert dokim még sétálgatni sem engedett, nemhogy másképp alterezni....Titokban (a szülésznő jóindulatából) róhattam csak órákig a köröket a vajúdás során.Apa időt mért, én meg fogysztottam a kilométereket.Mindeközben azthittem, hogy húúúú én már anniyra de annyira ki vagyok tágulva, hogy na!De nem.Bő2 ujjnyi volt (igaz elvékonyodott méhszájjal).Babus feje nem akart befordulni, így fél11 körül "megkönyörült" rajtam a doki és műtétre küldött.Ja, 3 perces fájásokkal, amik egészen addig nem múltak el, amíg nem hatott a gerinc szuri.Gondolhatjátok....Előkészítenek a műtétre, miközben fájsz ezerrel.Három percenként megálltak körülöttem és várták, hogy mikor folytathatját az előkészítsemet.A szurit 3 szor bökték mire eltalálták és valszleg kicsit feljebb is sikerült, mert meg kellett dönteni a műtőasztalt, hogy ne menjen feljebb az anyag, mint ameddig már egyébként is felkúszott.A legszebb az volt, amikor megszületett Eszter.Először csak az ámuldozást hallottam ismét a méretei végett, aztán már én pityeregtem a ráncos kis pofija láttán.Az akutos 1,5nap simán telt, bár a hashajtás (senna tea -még mindig nem hiszem el, hogy nem a hatása miatti extragyors wc-re futási tempó miatt lett ez a neve) még utána is hatott bő1 napig....Kicsit besárgult a babó, de a szopi jóvoltából hamar rendeződött ez is.A toxoplazma véreredményére még várunk, amiatt félek is nagyon!!!!!!!!!
A gyógyulás most nekem lényegesen lassabban megy mint először.Jobban fáj és még mindig csak húzom magam.Haskötőzök, remélem hamarosasn nem fáj már ennyire, mert így elég gázos kipattanni éjjelente az ágyból ha hív a kishölgy.
Imike nagyon nagy szeretettel fogadta, de velünk viszont morcibb lett....
felsítr a csajszi, mennem kell igyekszem még bejelentkezni a napokban!
Sziasztok!Petra

Kép
Kép
petra78

manóci: nagy fejszámolás: 20 voltam, amikor az első született...ő most 17 :) Vagyis 37 leszek aug. végén. Kövire összedobtok egy dupla terhességet, mondjuk jövő télre és máris behoztál...de a hugomat én sem tudtam lekörözni, ő 32 és a 6. gyereke 1 éves! Persze könnyű annak, akinek olyan házassága van, mint az övé! (Én elváltam a két csaj után, azért ez a nagy korkülönbség, egyébként valszeg nekem is több lenne már.)

Gabi: nem tudok betelni Brendon eszméletlen mennyiségű hajával, gyönyörűűű! (mondom irigykedve, nálunk nem "divat" a hajasbaba) Nem lenne egyszerűbb, ha a lefejt tejet adnád oda? Boginál én is próbálkoztam így (miden gyereknél sok tejem volt, tejtesók is vannak), de az a kislány nem akart szopizni.

Petra: milyen nagyfiú lett hirtelen Imike! Nagyon cukik a képen :)
Most olvasom a szülésedet és hangosan röhögök a senna -teán :lol: A többin azért annyira nem :? Azt mondják (csak, hogy vígasztaljalak), hogy ha hagyják vajúdni a mamát könnyebben indul be a teje. Mindenesetre az pl. elgondolkodtató, hogy minek van alter-szoba (melyik kh is ez?), ha a doki ilyen szemellenzős? :roll:

Timi: Livi és Martin is nagyon cukik így együtt :)

Kitta: jó mulatást a 7végére!

Ildi: így már érthető a nagy "kapkodás"...remélem, minden úgy alakul, ahogy szeretnéd, és nem jön hamarabb a baba. Az én dokim a 35.-37. hetem alatt lesz szabin, így én azért drukolok magamnak, hogy Marcika bírja ki odabenn júli 16-ig!

Nálunk is eltelt a hét, jó sok minden volt.
Berci hétfőn megkapta a másfél éves kori oltást, mellé az agyhártyagyull. ellenit. Estére hányás, láz, az utóbbi másnap estig tartott :? A jobb karja, mint Popeye-é, még most is :roll: de szerencsére azóta semmi baja...csak a szemfogai jönnek, szóval extranyafi, múlt éjjel 2 óránként sírt, persze a Chamomilla elfogyott, ma vettem újat, remélem, nyugisabban alszunk majd.
Csajoknak tanév végi baromságok (sportnap, mittomén, mik), minden napra jutott vmi. Persze soha senki nem volt itthon, én meg szívtam a 40 fokos kecóban a gyerekkel, pocakkal.
Végül az események ma reggel tetőztek egy Bogi-ballagással. Az idő megkönyörült rajtunk, annyira jó volt, hogy nem volt iszonyú napsütés, plusz a szél is mozgott kicsit!
Itt a ballagósom:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Petra :)
Miért nem szeretnél több babát? A szülési élmény miatt?
Gyors regenerálódást kívánok!
gyönyörű a bébi :lol:

Csilla :)
Gyönyörű ez a baba (is) :lol: Még egyszer gratulálok hozzá!
Ebben a topicban minden baba szép és jó :lol:

Ildi :)
Drukk, hogy még két hétig bent legyen a bébi!
Én 19-ig nem szülhetek, mert nincs a doki, de még jó lenne, ha maradna 9-ig, mert rengeteg dolgom van még.
Ma fájt a hasam alja egy kicsit. Sokat tevékenykedem azért én is.

Gabi :)
Brendon baba nagyon elkényeztet Titeket! Ilyen baba mellett lehet pihizni! És hogy ennyi tejed van! Nagyon irigyellek!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Túl vagyok egy kissé pihis mapon. ma ballagott a kerezstfiam, úristen, már ennyi idős :shock: és délelőtt ott voltunk, bár csak átadtuk a virágot, azután már jöttünk is! Lecsekkoltuk apáékat, ma rakták be az uccsó 2 ablakot, most már csak házon belül lesz munka, festés, padló csere, füriszoba felújítás! csak nem elkészül időre? :)

Déltől 2ig szigorú fekvés, addig aludt Rolcsi, azután kerti parti a ballagóéknál! Hát degeszre ettem magam, és szétültem a fenekem, de pihentem itt is! csak kicsit keményedett a pocak, görcsök még nem voltak ma, éljen-éljen! :)

Jovika még mindig el vagyok ájulva a lányodtól, mennyire szép!!! Remélem az én cajszim is (ha az lesz) ilyen szép lesz!

Gabi, hogyhogy szopizik, miért nem viszik a tejcsit, nem lenne neked egyszerűbb? Tőlem csak vitték mindennap! Brendon gyönyörű, igazi hapsi, és ez a rengeteg haj, nekem kopaszok voltak a fiúkl ráadásul teljesen szőkék, így még az a pár szál sem látszott, ami volt! :)

Manóci, hát én is remélem hogy az a 2 hét inkább 4 lesz, bár a párom szerint még a 40. héten is itt fogok görcsölgetni, hát legyen igaza, annál jobb, minél tovább benn marad! Kórház infó: még 2 hétig tuti egyben lesz a nőgyógy a szülészettel, tehát a zsufi is lesz, ti is húzzátok még, hogy ne legyen akkora tömeg! De felújítják a fürdőket is, ami már nem hátrány! :D

Petra, nem irigyellek a szülésért, ennyi tortúra, meg félreszúrás, stb. A lényeg hogy minél hamarabb jól legyél végre!!!

nelli , te is pihizz sokat, bár bagoly mondja! :)

na most már megyek, gyors zuhany, azután léeteszem magam az ágyba! Mindenkinek jó éjt!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

De jó, ennyi babát látni!!! LAssan jöhetnek a pocakos gondok után a babás gondok, pisis-kakis pelus, testvérféltékenység, alvás... :P

Mindenkinek szorítok, hogy nehogy doki nélkül érje a szülés! Nelli, furcsa, hogy már neked is bármikor jöhet a pici! Azóta is látták már, hogy lány?

Jovika, hugodnak 6 gyerek? Te jó ég, azt hogy kell leszervezni? Mármint egy napot, nem lehet semmi! Én már azon is szoktam gondolkodni, hogy hármat hogy lehet, mivel így a kettőt még valahogy elosszuk magunk között, meg egy-egy kezembe jut egy magamhoz ölelni, de hármat?

Dóri, sajnálom, hogy ilyen kevés ideig élvezhetted a nehéz napok hiányát. Nekem anno 9 hónapra jött meg, remélem, ez most sem lesz másképp.

Gabi, jé, ilyet szoktak még, hogy a gyereket viszik, nem a tejet? És hányszor egy nap? A nővéremet vitték így szopizni, de az a 60-as évek elején volt :P . Azért megnyugtató lehet, hogy ennyi tejed van.

Körkérdés: Ti tesztek el tejet? És DOrkával sokat tettem el, mert ez megnyugtatott, az elején uis azt hittem, nem lesz elég tejem. Jól is jött, asszem bio instant grízzel kevertem el neki 6 hós kora után vacsira, nagyon szerette. De eddig most még nem raktam el, 1-2szer nekiálltam fejni, de 50 ml-nél nem fejtem ki többet egy mellből, annyit meg nem tudom, hogy tegyek el, meg érdemes-e. Talán majd ha már Lilla is többet eszik, kifejni is többet tudok.

Dicsekedni is jöttem: Ma délután egy matávos bulin voltunk, délután egykor kezdődött, ott gondolkodtam, hogy menjünk-e 2 kocsival, ha Lillával el kell jönnünk. De pici járkálás után találtunk egy tök jó 3 oldalán zárt sátrat kényelmes fotelokkal, ott nem fújt a szél, és Lilla olyan jól elvolt ott este fél 8-ig, hogy csak lestem. Néha én ültem ott vele, néha a párom, és felváltva mentünk a gyerekprogramokra Dorkával. :twisted: A vacsira azért nem emrtem ottmaradni vele, mert az zárt térben lett volna. De jó volt kimozdulni, emberek közt lenni, nyüzsizni. A hétköznapok eléggé egyhangúak, esetleg 1-2 szomszéddal váltok pár szót, egyébként csak Dorka a társaságom reggeltől estig.

Kép
Kép
szilvih

Petra, sajnálom, hogy így alakult, a lényeg, hogy mindketten jól vagytok, az emlék majd elhalványul...
Azért elég nagy a császárosok aránya a topikban, ez szomorú...

Kép
Kép
szilvih

Jó reggelt! :)

Jovika, menj már, te tök fiatal anyuci vagy a 4 gyerekhhez!Főleg a nagylányoknak milyen jó, hogy mint barátnővel meg tudják beszélni a dolgaikat!Mondom én, hogy közel vagyunk egymáshoz, én 35 vagyok! :oops: Mondjuk nem érzemn magam annyinak, és megnyugtat, hogy senki se hiszi el, 30 körülinek néznek, szóval ez bíztató :wink:
Nagyon csinike volt a llányod a ballagáson(is)!
Szegény Berci, remélem jobban aludtatok éjjel!

Szilvih, jó, hogy elmentetek kicsit, kell az néha.Főleg, ha ennyit vagy egyedül.Mondjuk én is, mert nálunk is vannak itt anyukák akikkel elvagyok, de azért nem olyan bensőséges szinten, így a napok Esztivel telnek kettesben, majd a picivel meg ugye hármasban! :wink: De örülök, hogy itt a nyár mert azért a kertben tök jól elvagyunk :)
Anyatej, nekem Esztivel nagyon sok volt,(remélem most is lesz)és én fejtem tettem el.Vagy 6-8 L volt elrakva a fagyasztóba. Mindíg arra gondoltam, ha esetleg lenne velem valami, betegség és gy. szert kéne szednem stb. akkor amíg van ne kelljen tápit adni.Aztán szerencse nem volt ilyen, de jól jött mert 6 hós kora után az első főzikhez felhasználtam a tejecskéket!Szóval akinek van bőven szerintem nem hülyeség egy kicsit eltenni! :)

Gabi, de jó, hogy írtál.Nagyon drága Brendon baba, és milyen jófiúcska! :)

Petra,nem semmi szüléstörténet!Azért az a jó, hogy a vége jó!Bár az érzéstelenítő beadása.........hát azért azon kiakadtam, hogy 3x szúrtak! :shock: Jó béna lehetett az anesztes, vagy aki adta!
Sajnálom, hogy csaszi lett a vége, és még kínlódtál is!Ez a legrosszabb!Neked akkor minden "jóban" volt részed! :?
Tesóval nagyon édesek együtt a gyerekek :)
Mielőbbi sebgyógyulást kívánok neked!

Ildi, hát szerintem én 2 hetet már nem húzom, meg nem is szeretném!De azt hallottam már 3.-ik napon hazalöknek, szóval 2 éjszakát valahogy kibírok, de már mennék! :wink:
Olyan kiváncsi vagyok már a babára, és úúúgy tartanám már a kezemben! :)
manóci

Sziasztok!

Petra: annak idején én is 2 perces fájásokkal mentem a műtőbe. De még mindig jobb volt, mint így (ahogy most mentem), hogy már előző nap óta ott izgultam + idegeskedtem a kórházban. Főleg, hogy tudtam, mi vár rám :evil: . Nekem ezért ment el a kedvem a 3. babától, pedig én is nagycsaládot szerettem volna... (főleg 2 császár után már nem nagyon lenne esélyem egy sima szülésre) Aztán ki tudja, lehet, hogy pár év múlva meggondoljuk magunkat :wink:

Gabi: érdekes, ilyet még nem hallottam, hogy a babát viszik szopizni. Ismerősöd, vagy védőnői segítséggel találtatok egymásra?

Jovika: tényleg szép a lányod :lol: Észre se vesszük, milyen gyorsan megy az idő :roll:

Szilvi: én tejet egyelőre nem tudok eltenni. Ha valamit meg is hagy Marcika, akkor arra egyelőre Livike tart igényt :roll: . De valahogy a fejés még Livikével se ment, max. 20-akat tudtam lefejni 2 mellből... annyikat meg nem érdemes tárolni.
Jó lehetett a buli :lol: . Alig várom már én is, hogy kimozdulhassunk (egyelőre még féltem Marcikát, főleg a tüdőgyuszija miatt... de nemsokára már mi is mehetünk :lol: )

Ildi: helyes, pihengessél csak, amíg még lehet :lol: Főleg, hogy ezt a pár hetet még kihúzd egyben :wink:

Nelli: Te is pihengessél, hogy kihúzd, míg megjön a dokid :lol:

Móni: neked már tényleg csak perceid vannak hátra :wink: :lol: . Remélem, majd tényleg hamar hazajöhetsz a kórházból, én nagyon szenvedtem bent 1 hétig, főleg Livike miatt.

Angie: most már gyere sűrűbben, ha van időd :lol: . Aranyos Szilárd baba is, jól megnőtt :lol:

Csilla: hogy telnek az első otthoni napok?

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Megkezdték az elbocsájtásokat a kórházunkban pénteken, eléggé megviselt. 200 dolgozónak mondanak fel, a mi osztályunkon 14 embert küldtek el /kb. 50 -en dolgozunk az osztályon/, így sem voltunk sokan nem tudom, hogy lehet majd ugyanannyi beteget ellátni kevesebb emberrel, akkora fejetlenség van, hogy elképesztő. Az volt a legszörnyűbb, hogy gyermekes anyukák kerültek az utcára, akik máshoz nem értenek, mi lesz most velük? Na jó befejezem, mert egyből rossz kedvem lesz :( :cry:

Timi!
Írtad, hogy Livike rossz alvó, Adri is az volt, viszont ahogy mentünk oviba akkor már csak az előnyét élveztem, ha korán kellett kelni első szóra kint volt az ágyból, nem volt ez miatt hiszti, veszekedés és a mai napig nem gond neki, ha kevesebbet alszik, bezzeg nekem, minden nap egy harc a korán keléssel. :lol:
Nagyon jó a vonalzó melletti kép Marciról, édes ahogy mosolyog

Edina!
Remélem jól telik a hétvégéd!!! :) Megnéztük a Shreket, a lányomnak és nekem tetszett, férjnek kevésbé. Szegedre sokat járunk, van barátunk is ott, meg jó rendezvények is vannak. Az UH-on minden rendben volt, 36. héttől hetente kell majd mennem. Engem megnyugtat, ha sűrűn nézik, főleg így a vége felé. 37 héten meg kenetet vesz , hogy van-e bakteriális vagy gombás fertőzésem, ez is akkora igazságtalanság, mert mondja a doki, hogy még egy éve rutinszerűen nézték mindenkinek, most meg aki rákérdez, vagy indokoltnak tartja csak annál, mert az ÁNTSZ körlevelet küldött ki, hogy drága a vizsgálat és ellenőrzik, hogy ki mennyit küld be. :roll:

Petra!
Először is sajnálom a rossz szülésélményedet, kár, hogy császáros lett, és tényleg igaza van Szilvinek meglehetősen magas a császárosok aránya. A gyerekeid egyszerűen gyönyörűek. Imike bűbájos a hatalmas szemeivel, a lányod meg már most akkora, mint egy két hónapos bébi. Édi a pufók arcocskájával, olyan harapnivalós... :lol:

Jovika!
Én is annyi idősen szültem Adrit, mint te, egyrészt nagyon jó most, mert Adrival tényleg olyan a kapcsolatom, mintha testvérek is lennénk, mindig érzem, hogy büszke a fiatal anyukájára, másrészt a házasságom nekem is zsákutca lett, ami részben fogható a fiatal koromra is. Nem győzöm dicsérni a lányod, de tényleg nagyon szép. Tovább tanulás merre lesz?

Csilla!
De jó, hogy végül magától is megkezdődött a szülés, mesélj majd, ha lesz egy kis időd. Apás szülés volt?

Ildi!
Hát tényleg jó lenne még ha min. 2 hétig még bent maradna a kislányod, pihenj ha van egy kis időd, bár tudom könnyű azt mondani, főleg ha valaki energikus. Bár az is lehet, hogy a végén mégiscsak a férjednek lesz igaza. :lol: :lol:
Lehet, hogy már ítrad, de hol laktok most, hogy megy az átalakítás?

Gabi!
Fantasztikus ez a nagy haj, a lányomnak még kétévesen sem volt ekkora. :lol:

Szilvi!
Lilla baba is nagyon jó kislány, jó hogy így ki tudsz mozdulni a négyfal közül, egyébként könnyen bezizzene az ember.

Móni!
Nem sokára magadhoz szoríthatod a kislányod!!!!!

Nelli!
A sogórnőm a harmadikat szülte decemberben, az első kettővel alig volt teje, most viszont még eltenni is tud fagyasztóba. Hátha nálad is így lesz.

Pénteken meg volt a bizonyítványosztás, egy matek négyesen kívül a többi ötös lett, olyan büszke voltam rá. Úgy elnéztem, hogy már milyen nagy és felnőttes, nehezen szokom, hogy már nem csak én vagyok legfontosabb az életében.

Teszek fel egy képet/telefonnal készült/. Állítólag ő nem szerelmes ebbe a fiúba, csak az osztálytársai, de azért már mindenkinek végig küldözgette. :lol: :lol: :wink: Kép

KépKép
KépKép
szylvi

Sziasztok!

Ha minden igaz, ma nyugis napom lesz :lol: . Apa ma kezd az új helyen, Livike elment a dédiékhez, így Marcikával kettesben maradtunk. Ja, és a hétre ebédet is rendeltünk, azzal sincs gond :lol: . Vasalni kéne, de aztán pihenhetek egész nap :lol:

Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Timóca, helyes pihenj csak, használd ki a lehetőséget! A kép nagyon ari, olyan szépek!

Szylvi, gratula a lányod bizijéhez! ügyes!!! A kórházi helyzet szomorú.. :(
Köszi kérdésed, a felújítás halad, minden nyílászáró kicserélve, még hétvégén aljzatbetonozzák az egyik szobát, azután jöhet a festés és padlózás! Mivel a sógorom szobafestő, ez már gyorsan fog menni! Remélem :) Eddig anyuéknál laktunk/lakunk, a telken elöl építkeztek anyuék, ők laknak a nagy házban, mi meg a telek hátuljában egy felújított parasztházban, ami nagyon szuper és kényelmes, csak 3 gyerekkel kicsi, mert csak 2 szoba van. Anyósom után örököltünk egy nagy családi házat, azon gürizünk most, teljes felújítás! De ha elkészül csodás lesz! :)

Manóci, remélem hamar jöhetsz majd haza, Rolcsinál már én is előbb hazajöttem, a 3. napon, mert akkor már nagyon hiányolt Bence. Inkább visszamentünk a szurira!

ma nekem is nyugis napom van, hugomnak elkezdődött a vakáció, így Rolcsi egész nap vele van, bencével meg nincs gond! Szóval fekszem, tévézek, és élvezem a semmittevést4 :) Fúj lusta dög vagyok, de most jól esik! remélem mindenki jól van és pihizik!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Ma én is egyedül (VÉGRE!!!) az elmúlt három napban elég sok látogatónk volt :( Sajnos volak olyanok is, akik órákra itt felejtették magukat :roll:
Férjem ma a papírokat intézi, mi meg végre tudunk egymásra figyelmi Milánnal.

Szóval a szülés... kalandos volt.
Másnap reggelre voltam kiírva megindításra, de délután a szobámban kisebb lökdösődés-kiabálás tört ki egy cigány kismama rokonsága körében, mire kiültem a folyosóra. Egyszer csak kiáradtak ők is, az egyik kergette a másikat és felkapott egy vasszéket hogy utáanhajítsa, a nők sikoltoztak és próbálták őket szétválasztani. Előrohantak az orvosok-ápolók, egy doktornő kapaszkodott bele a székbe épp az elhajítás pillanatában, amitől megtört a szék lendülete és nekicsapódott egy nyitott ajtónak. Én éppen a szék alatt ültem... annyira megijedtem, hogy elsítram magam.
Este 9-kor elfolyt a magzatvizem...

Bevittek a szülőszobába, de a méhszájam még mindig tökéletesen zárt volt, nem sok jóval bíztattak, a szülésznő szerint reggel 7-re eljuthatunk odáig, hogy felkenjék a zselét.
Vittem be magammal homeos bogyót (a tágulást segítőt), hogy ettől -e, vagy mástól, nem tudni, de hajnali 1-től szépen elkezdtem tágulni, és 7 órakor megszületett Milán.

Nagyon édes, jó baba. Jól szopik, jól alszik, nem sírós. Próbálunk összeszokni, és kialakítani a napirendet.
Majd még jövök!

Csilla
Vendég

Sziasztok,

Csilla, na ez nem semmi lehetett!Szegény, nem elég, hogy ideges voltál még ilyen rumlik a fejed fölött :roll:
De tök jó, hogy Milánka magától indult be, és jóll alakult minden!
Sok tejcsit kívánok nektek, és sok szép együttlétet!

Lányok, annyira édesek vagytok, köszi a drukkokat!Már én is úgy fognám a kicsimet :) A héten remélem szülünk! :wink: Nehezen bírom a meleget!
Főleg így víz nélkül.De ha megszülök már legalább bemehetek Esztivel a kismedencébe :)

Szyllvi, kórházi témához inkább NO Comment!:(Úgy sajnálom én is ami itt történik!!!!
Ahol én szülök ott is 600 embert küldenek el!Júli 1-től!Azért is akarok már túlleni!Lehet a dokim is meg a szülésznőm, nem tudják még!
Lánykád nagyon nagy csajszi már :wink: Azért jó lehet ám az is, hogy ilyen fiatalon ekkora lányod van! :) és barátnők vagytok!

Timi, én is így vagyok ezzel, hogy még első gyereknél mindegy meddig vagyok bent, de most Eszti miatt?!Már most azon aggódok mi lesz vele amíg bent vagyunk! :roll: Úgy fog hiányozni, meg én is neki! :?

Na, mentem ebédelés van :)
manóci

Hello :)

Angie: Igen, első baba, és már alig várom, hogy megszülessen... :lol:

Petra: Szépek a gyerekek!! Mielőbbi felépükést Neked!!
Huh, az a többszörös szúrás :shock: ...kicsit megrémített...asszem, én köszönöm, ebből nem kérek... Remélem, nem lesz rá szükségem...
Fájt nagyon, ugye??

Csilla: :D , hogy magától indult meg a szülés. Milán szép baba!!Viszont, az a csete-paté nem lehetett semmi, még jó, hogy nem esett bajotok!! Nem értem ezeket az embereket, annyira sötétek... :evil: Nekik már az sem számít, hol ugranak egymás torkának...Ostobák!!

Ildi: Kitartást, és sok pihit!! Szépen haladtok a pecóval, és bizti kész lesztek vele időben...
A picúr meg még maradjon csak anya pocijában!!
Dinnye, ne is mondd!! Naponta beveretek 1-1 jó adagot...felváltva, 1ik nap görög, másik nap sárga...nem győzök pisilni járni :) :D :lol:

Gabi: Brendon :D kis dundus, és ez a haj!!! Szerencsés vagy, mert igen jó baba!!

Jovika: Látom, neked is mozgalmas 7végéd volt... Szép a nagylány!!
Berci jobban van már??
Te sem vagy semmi, 4 gyermekkel, de a testvéred 6-tal... :lol:
Elismerésem Neki és Neked is!! Mindig is csodáltam azokat, akik ilyen nagy családosak. Kell ám ennyi gyerek mellé energy...
Mondjuk, szerencsére a nagy lányaid biztosan nagy segítséget nyújtanak, és talán be is tudnak segíteni nektek...

Nelli: Te is pihenj többet, ha fáj a pocid!! Főleg, hogy a dokid épp szabin van...

Manóci: Már csak pár nap, és a karodban tarthatod a picurit, de jooo!! Remélem, majd talizunk, ha mentek anyósodhoz!!

Timi: Livikének milyen kis huncut mosolya van!! :lol: Oda van a kistesóért, ezt le sem tagadhatná!!!

Lányok, kijelentem, hogy az eddigi 2007.nyári babák mindannyian nagyon szépek!!! Minden maminak dagadjon ám a melle a büszkeségtől!!!
:lol:

A 7vége számomra hosszú és brutális volt... Nagyon szarul viseltem a hőséget... Pénteken reggel indultunk, út közben Nagyrédén útba ejtettük a természetgyógyászunkat, kicsit átmozgatott, megtornáztatott bennünket. istenien éreztem magam utána, mintha kicseréltek volna, fel voltam töltődve!!
Aztán dél körül megérkeztünk Nyíregyházára...Bődületesen fülledt meleg...Még aznap este kimentünk Penyigére, másnap reggel ott volt a ballagás... Péntek éjjel 3kor akkora vihar volt, égzengés, villám, semmit nem aludtunk...Szombat reggel még esős, hűvös idő, de délután...vagy 35 fok...onnantól nekem végem volt.Szédültem, kába voltam, zsibbadtak a lábaim...és kicsit be is dagadtak, a gyűrűk az ujjaimra szorultak...Elég nyafka voltam...És ahhoz képest, hogy csak 1 végzős osztály volt, a muri meglehetősen hosszúra sikeredett...
Tegnap még minden rokont végigjártunk, kicsit már uncsi volt...aztán este indultunk haza...éjfél volt, mire megérkeztünk.
Ma meg bent a dolgozóban, de nem sok hasznom veszik...
Most jött el az idő, hogy már cseppet sem bánom, hogy jövő hét végéig doologozom csak...
Ha nem lenne ez a hőség, baba lenne, mert jönnék még, de így...
:?

Kitta
kitta

Kitta: majd ha már nem dolgozol, és erre jársz anyukádnál, akkor hozzánk is bekukkolhatsz :lol:

Csilla: tulajdonképpen még lehet, hogy jól is jött az a csete-paté, lehet, hogy az ijedtség segített beindítani a szülést :wink: :lol:

Kép
Kép
timóca

Timi :lol: köszi a meghívást, mindenképp meglátogatlak majd benneteket!!
Sokat kinn leszek szerintem anyuéknál...
Megyek szerdán reggel védőnőhöz, és sztem kinn is leszek egész nap. Ha jó neked, akár már szerdán talizhatunk!!

Dóri, Szylvi: tornákat holnap postára dobom!! Bocsi, hogy így megvárattalak vele benneteket... :oops:

Kitta
kitta

Dobok 1 képet, tegnap készült... :oops: Kép

Lábak nem semmi, hogy állnak... :lol: csámpás Rozi :lol: :lol: :lol:

Kitta
kitta

Sziasztok!

Kitta!
Nem vagy elkésve a kazival, majd küldöd, ha tudod. :) Csini kismami vagy. :lol:. Egyáltalán nincs nagy pocid. A héten majd mondom férjecskémnek, hogy kattitson már rólam is egyet. Jó tartalmas és egyben fárasztónak tűnő volt a hétvégétek. Teljesem megértelek, hogy nyűg már a munka én is jövő péntekig megyek, ebben a melegben dupla fárasztó az egész.

Timi!
Múltkor valaki írta, hogy nagyon hasonlítanak a gyermekeid egymásra, hát szerintem is így van. Aranyosak a képen, Livikén nagyon látszik, hogy szereti a kistesót. Férjednek drukk a sikeres új munkához.

Csilla!
Milán a végére csak meg sajnálta az anyukáját és úgy döntött, hogy önszántából megmutatja magát a családjának. :P Azért még jó, hogy tényleg nem lett nagyobb baj a székdobálásból. Olyan, mintha némelyek nem is ezen a bolygón élnének. A fájásokat, hogy viselted a vajúdás alatt?

KépKép
KépKép
szylvi

Sziasztok!

Sokat szoktalak benneteket olvasgatni, és most a segítségeteket szeretném kérni.

Többen irtátok, hogy használtatok Pulsatilla homeós bogyót. Megtudnátok pontosan mondani mi a pontos neve (találkoztam már C200, D6, D30, "Golyócska" névvel is). Illetve Pesten tudtok-e gyógyszertárról ahol be lehet szerezni ezeket a homeós dolgokat, mert sajnos ahol én lakom (Gyálon) egyik gyógyszertárban sincs.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Mindenkinek jó babázást és sok örömet a lurkókhoz!

Judit

Kép
Kép
Kép
rejudit

Sziasztok!

Kitta: mindjárt írok privit :lol:

Judit: a "rendes" neve :lol: : pulsatilla pratensis 200ch. Pesten szerintem a legtöbb gyógyszertárban (főleg a nagyobbakban) biztos lehet kapni. (sajnos vidéken elég ritkán van, nálunk se lehet kapni :cry: )
Nézd meg itt, melyik van hozzád közel: http://www.homeopata.hu/patikak.html
(mondjuk ezeken kívül is ismerek olyan helyeket, ahol lehet kapni)

Timi

Kép
Kép
timóca

Judit: találtam egy jobb oldalt, itt meg tudod nézni, hozzátok közel hol van homeos cuccokat áruló gyógyszertár:
http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu&mode=BohModSite&sub=1&page=BohPgSitePharmacies

Kép
Kép
timóca

szilvih: hugomék---> baromi egyszerű :) Apa otthon melózik, ált. hajnalban, vagy éjjel, ő viszi a nagyokat suliba (14, 12, 9 évesek), oviba (6, 4 évesek). Hazafelé a nagyok egyedül, gyalog (kb. 1km-re van a suli), a kicsik ebéd után a hugommal mennek. Így délelőtt van idő bevásárolni, főzni, takarítani, babázni, amiből Z. (sógorom) igen rendesen kiveszi a részét, ahogy a délutáni leckekikérdezésből, játékból is. Ezért írtam, hogy 6 gyerekhez kell egy ilyen apa is! :D

szylvi: gratula Adri bizijéhez, az én csajaimnak nem lett ily' gyönyörű (mondjuk Virié 4-es, 5-ös, kivéve a matek kettest...szereti a tanár, mit ne mondjak :evil: ). Bogi a Pesti Barnabásba megy, humán-drámás gimnáziumi osztályba. Vicces, 8.-ból rögtön 10.-be, mert a tavalyi "nulladikosokhoz" (német nyelvi előkészítő 9. oszt.) fog járni. Így valszeg ő is uígy fog érettségizni, mint Viri, két év múlva.
Nálunk még nem tesznek lapátra senkit...helyette megy a balhé a Kútvölgyi miatt, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Csilla: minden jó, ha a vége jó! :lol: Örülök, hogy simán "kiszületett" Milán, hát még, hogy odahaza is minden jól megy :)

Dóri hová tűnt????

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

sziasztok

nem nevetek szerint irok...

én akartam,hogy a baba jöjjön,ne a tejcsi menjen,de mától már a tej megy...de nekem úgy fáj a fejés,még az aventessel is...

Brendon nagy haja nálunk is ritkaság,családi vonaltörés...szegényke szenved is tőle rendesen.nagyon melege van.

olvastam olyan mamiktól akikkel még nem taliztam itt:köszi a bókokat,és jó gömbölyödést. :lol:

ma voltunk a sebészeten,befelé nő Brendon lábujján a körme,de nem szadizták meg,hála!!! :D minden rendben már,de elég gennyes volt,picit betadinozzuk és remélem rendbe jön.

nem tudom,hogy birjátok ezt a nagy meleget,ha kimegyek akár a teraszra,lever a viz,mintha el akarnék ájulni.bent sokkal jobban tűröm,pedig itt is dögledezek.

mindenkinek jó napot,egészséget,babamosolyt.
puszi nektek...sziasztok.

ja,láttam pici fentebb egy huncut copfos kislányt a tesóval,nagyon édik,a kislány zabálnivalóóóóóó!!!elfogadnám!!! 8)

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Timi!

Köszi az infót! :)
Valószínűleg hamar szükség is lesz homeos bogyókra a szüléshez is, mert hogy ma egész nap 10 perceseztem, úgyhogy estére be kell mennem a dokimhoz, hogy megnézzen.

Még egyszer köszi!

Judit

Kép
Kép
Kép
rejudit

Sziasztok!

Ígértem egy fotót a pocakomról! :) Kép

KépKép
KépKép
szylvi

Sziasztok!
Nem tudtam mostanában jönni, mert két gyerek mellett egyszerűen nem ment. És nem haladok semmivel, pedig a baba már szerintem jövő héten kint lesz. Ma voltam dokinál, és a feje lent van, de még zárt vagyok. Viszont a ctg nem lett jó, mert nagyon gyorsan vert a kicsi szíve. Meg kell ismételni pénteken. Megijedtem, de remélem, csak a meleg miatt volt.
Kis ízelítőt kapok a gyerekektől, mennyire nem lesz időm 3 gyerek mellett.
Meg megijedtem, hogy nemsokára megváltozik minden.

Nekem most 3076 g-ra becsülték, így talán ő sem lesz 3,5 kg-nál nagyobb.

Írok majd név szerint is, de most mennem kell.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Judit: szorítok, hogy minden simán menjen :lol: Ha megírod az adataidat, téged is beteszlek a táblázatba - bár lehet, hogy már csak a babásba :wink:

Szylvi: húúú, milyen kis pocid van :lol: (az enyém talán most van ekkora :wink: ) - biztos emlékszel még, milyen óriás volt a végére :lol:

Nelli: Hát igen, már Te is a finishben vagy :lol: . Biztos minden rendben lesz a babával, biztos csak a kánikulát nem szereti :lol: Szülés előtti héten egyébként én is megijedtem, milyen lesz két gyerekkel, de szerintem ez normális. Mégiscsak teljesen megváltozik az ember élete egyik pillanatról a másikra :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Szilvi, hát te sem vagy sokkal idősebb a lányodnál!!! :twisted: De most gondoltam, hogy te vagy, emrt ott volt a pocak! Nagyon csinos pocak, nekem ilyenkor már görögdinnye volt...

GAbi, akár így vagy úgy, nagyon ügyes vagy, hogy 2 babára is tudsz termelni. Dorkával nekünk is segített egy anyuka, és rettentő hálás voltam neki, el sem tudom mondani, mennyire. Szerintem azért is indult be a tejem, mert ő mindig adott, így megnyugodtam, hogy ha nem is lesz tejem, tőle úgyis fogok kapni...
És én ezt a dolgot még jobbnak tartom, mint az anyatejgyűjtőt, mert személyes kapcsolat van.

Csilla, hát elég fura szülésindítási módszerek vannak az Uzsokiban... :twisted: Amúgy csináltak veled mást is, minthogy székeket dobáltak a fejed fölött? :twisted: :twisted: ÉS a fájások mikor indultak? 1 körül?

Móni, hát igen, jó hogy van a kert nálunk is. Szerintem kistestvért csak így érdemes, nyáron szülni, mert nincs az ember a 4 fal közé zárva...

Kép
Kép
szilvih

Ja, áruljátok már el, hol van a gyereken az a kapcsoló, hogy "félig alvó állapotban kell az ágyába betenni, és akkor békésen elalszik". Meg "kivesszük, ha sír, megnyugtatjuk, és úgy tesszük vissza, és elalszik".
Ja, és a "kistestvér csak úgy magától is elnézelődik és elalszik" funkciót sem találom... :twisted:

Dorkánál azt hittem, túl későn kezdtem el ezeket, de Lillánál úgy gondolom, nem késlekedtem. Szóval ezek a módszerek szerintem nem minden gyereknél működnek, ugye? 8)

Még azon röhögök, hogy nálam tök nyugtalan, már pukkadásig szopizta magát, mégis keresi a cicit. Odaadom Lacinak, nála meg egy pillanat alatt elalszik... :P Ott nem érdemes keresgélni. Kár, hogy Laci csak este 8 után van itthon... :roll:

Ha a szeme nyitva van, ő cicizne. Anyós: Jaj, nézd, milyen éhes, cuppogja a kezét! Nincs elég tejed? :evil: (Több, mint egy kilót hízott 4 hét alatt :shock: )

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Hű, nagy a meleg, alig bírom, hiába a kertes ház kint még rosszabb, ráadásul ott nem lehet feküdni... :(

Szilvih, ne keresd, nagyon eldugták rajtuk, szerintem még ember lánya nem jött rá, vagyis ősanyáink, akik pálinkás cuccokat dugdostak a szájukba nyugtatóként, na de már azt mi mégse!!!! :D

Csilla, nem tudom írtam-e már, de ezek után nem csodálom, hogy megszültél, eleve ilyennek lenni egy kórteremben... nincs semmi bajom velük, vannak nagyonm rendesek és tiszták is, de a jelek szerint ők nem a jobbak közé tartoztak! nekem mindkét szomszédom roma lesz, azok tudnak normálisak lenni, nem tudom a többsége miért nem...

Gabi, sajnálom hogy fáj a fejés, próbáltad sűrűbben, hátha azért rossz, mert nagyon feltelik, és kemény lesz? Akkor fájt nekem is, amúgy nem, én is aventeset használtam!

Szylvi, nagyon csini vagy!!! hány kiló plussz van rajtad? Az én pocim is hasonlóan kicsi, mindenki szórakozik is veem, hogy nem is babát várok, csak lenyeltem egy görögdinnyét (na a kisebbik fajtából)! :D

nelli, oké, nem előzlek be, a jövő hetet meghagyom neked! :) már nagyon a végén vagy, ezt a kicsit már kibírod, és ne izgulj, a szívhang miatt, ha gond lenne nem csak péntekre hívtak volna vissza ellenőrizni. biztos túlfűtötted a magzatvizet! :wink:

Amúgy doki óta kifejezetten jól vagyok, görcsölések megszűntek, cak keményedek, de az normális állapot! Azért pihenek amennyit csak lehet, szerencsére a fiúk is hagynak!

Puszi minden anyukának, babának, és kismamának!
Ildi

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Túl vagyunk egy hasfájós-órdítós éjszakán :( Éjfélől reggel 6-ig nyomta teli tüdővel, aztán egyik pillanatról a másikra ájulásszerűen bealudt. Annyira sajnáltam szegényt, nem nagyon tudtam segíteni neki.
Remélem ez egyszeri alkalom volt, és betudható az én hülyeségemnek (zöldbabpörkölt kicsit csípősen --> anyós csinálta), nem lesz minden napos műsor a hascsikarás.

Milán különben nagyon jó baba, átalussza az etetések közti időt. Már most 80-90 grammokat szopizik, az étvágyát úgy látszik apájától örökölte. :)
Most hogy leállítottam a látogató-rohamot, már két napja oda tudok figyelni arra is, hogy időben egyen, rendesen büfizzen... Jó lenne beállítani egy stabil napirendet.

Szilvi, 9-kor elfolyt a magzatvizem, 10 körül kezdett 10 percenként keményedni a hasam, de ez még nem fájt. Az igazi 2 perces őrület 2 körül indult be, ezt jól eltaláltad.

Ildi, Roma kismamákkal nekem semmi bajom nincsen.
De a rokonság... 5-10 ember jön egyszerre, és ugyan látogatótilalom van a szobákban, (ki kell tolni a babákat a folyosóra), ők simán betódulnak 5 éppen szoptató kismama mellé, előveszik a csülökpörköltet, és mindannyian kényelmesen elcsámcsognak rajta!!!!! Szólni meg senki nem mer. Ez sajnos a vezetőség hibája :(

Dóri, te felébreszted a babát ha javában alszik az etetési időben?

Kicsit ledőlök, semmit nem aludtam az éjjel.

Csilla
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?