Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dani jobban van, bár marhára folyik az orra, de legalább kijön a trutyi, nem a fülére mászik.

Ildikó: te ismered Sorayát személyesen?

Nanada: az ágy kérdés az nálunk is porondon van, mert Dani még a rácsos ágyban alszik. Mostanság ki kéne telepíteni, de még hogy mire meg mikor azt nem tudjuk, de mindenképpen a tesó előtt pár hónappal.

Orsi: én a Danival lasagnán éltem. Kép Most is volt, hogy elepedtem érte.

Lino: Jó az a mérleg?

Mucska: irigylem azt a nyaralót! Csúnya dolog tudom. Kép A konyha szétverését nem. Kép

Chello: én is várom a híreket és képeket!

Kakukkfű: édi a kép! Milyen babanetes talin voltatok?

Tényleg, Zsuzsa: a tali amit szervezel az csak női buli lesz? Gyerkőcök és pasik nélkül ugye?

Szöszi: továbbra is szurkolok!

Csók:
Bellana
bellana

Sziasztok!

Először is, nem ér egy nap alatt ennyit írni!Kép Most már komolyan fontolóra veszem, hogy bevezettetem az internetet vagy beköltözöm a könyvtárba.Kép

SzösziKép
Írtam neked a másik topikba!Kép

MucskaKép
Átérzem a lelkiállapotodat, nálunk ablakcsere volt nyáron, pocak nélkül is majd meghaltam a takarításba, a felmosóvödör látványától is rosszul voltam. Kitartás, minden felújításnak vége lesz egyszer!Kép

KakukkfűKép
Nem vagy túl aktív, többször is jöhetnél!KépA kép szupi, Emma nagyon aranyos!Kép

BellanaKép
Csak ismételni tudom magam. Jobbulást!Kép

IldikóKép
Kösz az infot Soraya pocaktársnőnkről, már kezdtem aggódni értük, mert az e-mailemre sem válaszolt. Szegény, remélem nem kell sokáig ennyit robotolnia. Üdvözlöm, ha beszélsz vele!Kép
Kitartás a közelgő felújításhoz, még belegondolni is fárasztó!Kép

Ma annyira jó kedvem van! Egyrészt szuper az idő másrészt belátható időn belül hazajön apjuk!Kép Ma tudtam meg az egyik kedves ismerősömről, hogy babás és teljesen fel vagyok dobva.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egyébként már összefele rakják a konyhámat! Lehet, hogy egyszer rend is lesz? Ma nem vagyok annyira depi!

Mucska

Andi
Kép
mucska

EGcsi!

Ablakcsere ennyire nagy kosszal jár????????Kép Én most tavasszal akarom kicseréltetni. Akkor a szőnyegpadlómnak annyi???? Én úgy képzeltem, hogy kiveszik hipp, és beteszik a másikat hopp...Kép

Timi
hmmm

TimiKép
A kivétel tényleg hipp, a berakás egy napos hopp és utána még van némi köműves munka, hogy a falat kiigazítsák.Melegen ajánlom a szőnyegpadlód védelmében a fóliát! Nálunk parketta van és 3-4-szer kellett felmosnom, mire normálisan nézett ki!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na, hipp-hopp be kell szereznem egy szobányi fóliát! De marhák vagyunk, hogy nem csináltattuk meg nyáron, mikor szétkaptuk az egészet költözés előtt!Kép

Timi
hmmm

Hali csajok Kép

Bekukk egy kicsit, pihentetem a melót egy pár percre Kép
Mit mondjak, nem semmi hogy mennyit írtok! Nekem ez sajna munka mellett nem megy Kép És mivel én még kispocis vagyok, nálam a rosszullétek is tombolnak ezerrel, sajnáltok, ugye? Kép

Ildiko már jól összeszidott hogy eltuntem, de este sokszor 7-8 mire hazaérek, és mivel napközben is a monitort bámulom, otthonrol már nincs nagy kedvem hozzá.

Egcsikém, most láttam a leveled! Köszi az érdeklodést, de látod, itt olvasom hogy kaptam toled emailt.. Jól vagyunk, leszámítva az étvágytalanságomat, a sokszor forgó gyomrot és a hullafáradtságot Kép
Ildiko írta, hogy no a pocim, remélem ez nem abnormális...

Próbálok képbe kerulni mindenkivel kapcsolatban!

Szöszi, grat a kispasihoz! AFP-vel ne törodj, itt a finnek nem is csinálnak. Az UH-n minden látszik!!

Nagyon jók a képek, Bellana, Kakukkfu, Mucska Kép Ildikó ti is szépek vagytok Kép

Én most csak egy kis 10 hetes manóval szolgálhatok Kép Azt hiszem még nem mutattam...

Kép

Jó pocakosodást mindenkinek Kép

Soraya
11+0
soraya

Egcsi!

Tetszik a szöveged!Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

Soraya!

Jó hogy előkerültél!
A képecskéd aranyos ebből lesz egy éde szuper kicsi lányka vagy fiúcska!

Vigyázz magadra és tessék gyakrabban jelentkezni!
Ja és ne tessék agyon dolgozni magad!
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska

Halihó Lányok,
Túl vagyunk az ebéden, tele a pocim, a kislányomnak is ízlett életem első paradicsomos káposztája - legalábbis úgy érzem, örömtáncot lejt odabent.
Már reggel elolvastam a "termést", nehogy nagyon lemaradjak, aztán ki kellett mennem a Madrinába visszacserélni a "hibás" kismamagöncöt, és mivel nem tudtam magamnak venni terhesholmit, maradt a gyerekruha...Fogadalom szőnyeg alá. Próbáltam unisex ruhát venni, de azért becsúszott egy kis rózsaszínke is...

Lino,
Szerintem - ha tényleg nem lehet a mérleg bűne, ill. az utolsó méréseid pontosak voltak - akkor ez a 6 kg/3 nap kicsit sok, ez tuti nem lehet csak simán hízás. Annyit nem lehet nassolni! A vizesedés szerintem ilyen gyarapodásnál már kellene látszódjon, boka, tért, ujjak, kézfej, stb. Nem emlékszem, mikor mész orvoshoz, de remélem, hamarosan! Nem te mondtad a vérnyomás és fejfájásgondokat? Most esküszöm megint meg vagyok kavarodva...Lehet, hogy ezeket is be kell írnom a táblázatomba...
Nóra hány éves? ( Kell a táblázatomba! )

Bellana,
A mi életünkből szerencsére a fülgyulladás teljesen kimaradt, nálunk minden arcüregre és légcsőre, tüdőre megy.
Az infrázás nem segít ilyenkor, persze csak ha láztalan? Kitartás, tudom, jó lenne már egy nagyot pihenned, de hát...

Ildikó,
Persze, hogy kíváncsiak vagyunk a férjedre, hibás szerszámmal együtt!!! Esetleg "tojas" közben lehetne...?
Finnországban 1989-ben voltam, diákcserén, érettségi után. Nagy élmény volt, én a fővárosban laktam, de a társaim nagyrészt Espoo-ban, szóval sokat voltam ott kint.

Nanda,
Én is szoktam nézni a BBC-s műsort, arra a Kiprosz doki-féle csapatra gondolsz, ugye? Hát, vannak benne megrázó esetek.
Gyerekbútorban mit szólsz a fenyőhöz, esetleg szinte fehérre lúgozva? Van egy kedvenc dán cégünk, a Flexa, itthon két helyen forgalmazzák a bútoraikat, megrendelésre. Megkeresem a honlap címét mindjárt, persze csak ha skandináv stílusban utaztok...
A kutyusról én is szívesen látnék fotót, én is ezért tukmálom rátok a macskás képeimet, szóval jöhet Ferkó!!!

Orsi,
Vasárnap délelőtt mindenképp jelentkezem a megatoys-os élményekkel! Melyik üzletben voltál a Baross utcában: a Maternellában vagy ami nem a klinikák oldalában van, hanem szemközt? És voltak jó ruhák szép számmal?

Mucska,
Látod a munka végét? Ez tök jó! Én meg már szinte látom itt a konyhafotó helyét!
Jó hétvégét, akivel nem "találkoznék" ma már, én előre aggódom már, mi lesz, ha megszülünk, és ritkábban fogunk tudni leülni a gép elé...

Puszi mindenkinek
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Chello!

Holnap indulás előtt, vagy útközben egyél egy kis csokit, hogy nehogy aludjon a baba, és ne tudják felébreszteni.
Egy fiatal pár volt előttünk a múltkor nagy pocakkal, és pár perces vizsgálat után kiültették őket a váróba, hogy egyen egy kis csokit a kismami, és félóra múlva kellet újra bemenniük.
Még szerencse, hogy a pénzükért ezt megcsinálták velük.

Ezt minden UH-snak ajánlom, hogy nehogy a baba végigaludja a pár ezer ft-os vizsgálatot.

Chello: Saját dokid csinálta a csüt. uh-t?

Szép hétvégét mindenkinek!

Sziasztok!

Csicsóka
Csicsóka

Nanda,
itt a címe a bútoros cégnek, ha érdekel: www.flexa.dk . Van pár képem is tőlük, Daninak ilyen bútort vettünk, mert 3 éves korától nagy ágyban alszik, van hozzá szép védőkorlát, mi félmagas lábat vettünk hozzá, így alatta lehet bunkert építeni, de lehet egészen magas ágynak is csinálni, attól függ, milyen lábat veszel hozzá. És persze, lehet simán alsó ágy is. Gyönyörű textíliák vannak hozzá, nekem azért ez a rózsaszín kicsit erős, de bármit lehet helyette.
KépKépKép

Szia
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Este be akartam nézni, de olyan terhelt volt ez az oldal, hogy nem lehetett egyszerűen letölteni, és aztán jött a sorozatom, és feladtam.Kép
Ma de. kaja nagybevásárlás volt, bár vettem egy hálóinget is magamnak a kórházba, ami mélyen kigombolható elől (szoptatás).

Bori: azért annyira törékeny ne kegyen az a kiscsaj
A magne B6 ügyben meg ez a legegyszerűbb megoldás. Te amúgy miért eszed? Görcsöltél?
Én Maternát sosem szedtem. Az elevittől meg nem lett óriásbabym. Én most is azt szedem.

Linó: szerintem lehet víz is, de ne foglalkozz vele. A vérnyomásod jó? Ne egyél sós kajákat, és próbáld felpolcolni a lábaidat, ha teheted. És figyeld, mi történik!

Bellana: és nem kell melegíteni a fülét? Az nem segít? Infra lámpa, vagy van direkt erre a célra sapka, betétes füllel!
Én csak ránk gondoltam. Aztán ha jobb idő lesz, akkor majd lehet valahol szabadtéren bővített is, ha akarjátok.

Nanda: mi a Zsófinak az RS-ben vettük meg, de ezt a nagy babaáruházak is tartják. Ezek vannak:
Dani ágy: kb 30 Eft matraccal:
Kép
Zsófi ágy: kb. 47 EFt matraccal: (nekünk ez van)
Kép
Máté ágy: kb 33 Eft matraccal:
Kép
És Dorka ágy: kb 42 Eft matraccal:
Kép
Az ágyneműtartó plusszban 16 EFt.
Ez fenyőből van.
Amúgy van az IKEÁnak is egy állítható rácsos megoldása.

Kakukkfű: jó pocakosodást neked is! Bár a képen csak a pocakod nem lett megörökítve.

Csicsóka: az a magnézium tabletta olyan gyorsan azért nem hat! De tényleg jobb lesz szerintem hosszú távon, mint a Nospa.

Timi: nem lehet, hogy nem is wincsi, hanem memória gond van?
A pisilési dolog azért van, mert a baba nyomja a hólyagodat. Természetes. Az én babám még bele is rúg, és hiába van félig, majdnem bepisilek.
Ami a pirulást illeti: még pár hónap, és a cipődet, harisnyádat is ő húzza majd fel, sőt! Ő fog körmöt vágni Kép Ez a terhességgel jár!
Amúgy nagyon kíváncsi a pasas!
Timi: csak GYES-t kap végig! Meg az Anyasági támogatást egyszer a szülés után. Meg persze a családi pótlékot, és az adókedvezményt (a férje ebben az esetben)!. Összegeket lsd: http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/koltsegvetes20031003.html

Szöszi: anno nekem is 2X vettek AFP-t a lányommal. A második jó lett. Nincs szerintem sem jelentősége ennek a vizsgálatnak.

Soraya: eddig nagyon bíztató. Így tovább!

Én most egy tegnap esti Zsófi képpel leplek meg benneteket:
Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsi:

Te anno azt is kérdezted az önkormányzatnál, hogy mennyi az annyi, amit adnak a szülés után? Ez a felemelt 52 Ft, vagy valami kevesebb?

Zsuzsa
zerko

Bori!

Egyszer csak vége lesz! Ma már bizakodó vagyok! Cserébe kapsz egy képet, a mostani lelkiállapotomról. Kupi is egyszer megszűnik. Legalább lomtalanítok is. Van mit!
Pusza:MucskaKép

Andi
Kép
mucska

Szia Z.Zsuzsi, kedves Pocaktársam!

A MagneB6 azért kell ( és kellett Daninál is ) mert nagyon sűrűn érzem, hogy keményedik a pocakom. Szerencsére anno sem nyíltam ki tőle, de azért nem jó, hogy így befeszül. Főleg, hogy nem is vagyok kifárasztva, csak úgy jön.

Zsófi nem szeretne még nagy kádban fürdeni? Dani 9 hónapos volt, amikor eltettük a kádat az utókornak. Gyönyörű a kislány! Hihetetlen szemei vannak...Remélem, egszer késő tavasszal össze tudunk hozni egy bővített kiadású, családi találkozót is, legalábbis a gyerekeket mindenképp össze kellene ereszteni! Már szinte látom, amint Panó nagyfia: Peti és az én Danim, mint rangidősek, kommandíroznák a kislányokat...Úgy emlékeszem, ők a legidősebbek, Ildikó Ágiján kívül.

Szia

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori: nem mindig van kiskád! Hol a kicsi, hol a nagy! De nem hagyja eltenni! Kép
Amúgy csak egy kis pancsi van, és utána őkegyelme zuhanyozik! Egyedül!
Nekem nem gond! Ha neki így jó, ám legyen!

Zsuzsa
zerko

Szia Mucska,
Köszönöm a képet! Mostmár nyugodtan dőlök le egy kis délutáni sziesztára, hogy rámmosolyogtál a képernyőn keresztül. És miköznem szundizok, arra gondolok, szegény Mucska, ott messze Szegeden...Csak takarít, portalanít...
Szia
Bori

Timi,
Én azért valami pirongatóbbra számítottam...Éhes disznó makkal álmodik, szokták mondani.
Én egyébként fürdés után már a pocakomtól alig bírom megtörölni a lábfejemet. Elég idétlen vagyok, amint oldalra próbálom felhúzni a lábamat...

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Zsuzsa!

Imádom a lányodat! A párom is annyit mondott, hogy reméli a mienk is ilyen édi lesz!
Puszi: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok, hastársak! Jó régóta olvaslak titeket, de lusta vagyok írni... Kép

Timi!
Mivel uolyan helyzetben vagyunk, nagyjából tudom, mi merre: a nappali egyetemi képözés (vagy doktori képzés esetemben) csak a tgyáshoz, gyedhez szükséges 180 nap időtartamba számítható be, ez még nem elég ahhoz, hogy az járjon is, azaz tényleg csak a gyes jár. Ha viszont - akár egyetlen, az utolsó hónapra - el tudsz helyezkedni vhol, és a szüléskor (?) munkaviszonyban állsz, akkor kaphatsz tgyást, ebben az esetben - ez a bizonytalan rész - a mnimálbér 1szeresét, vagy 2szeresét veszik alapul, azaz annak a 70%-át fizetik ki.

Ha nagyon homály volt, írhatsz mélt (boris@reak.bme.hu), megpóbálhatom bővebben leírni.

Üdv mindenkinek és a bentlakóknak
Dzsungelcsiga (17+6)
dzscs

Hali!

Zsuzsa!

Tudtam, hogy számíthatok Rád!Kép És persze a többiekre is! Köszi mindenkinek!

Bori!

Én azért pirongatóbbat nem mertem volna leírni!Kép Mit gondoltatok volna akkor rólam?!Kép

Timi
hmmm

Timi!

Őszintén én is pirongatóbbra voltam elkészülve!Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

látod Timi, mindenki valami szaftos sztoryra készült... Most csalódottak vagyunk Kép

Zsuzsa
zerko

Helló lányok!

Dzscs! Na, csakhogy megjöttél! KépMár azt hittem a 10 hetes topikban ragadsz. Kép

Mucska: jó a kép, olyan barátságos vagy rajta!

Bori: az én Danimat lehagytad. Kép Brühüüü!!

Zsuzsa: jók az ágyikók! Olyasmit szeretnék Daninak is mint a tiednek van. Az emeletes verziók is tetszenek, de félek még leesne róla.
Zsófid nagyon-nagyon szép!!!!!!!

Bellana
bellana

Csak azt nem tudtam, hogy hogy jön a babanetre, hogy meztelenül állok az Ember előtt!KépKép
hmmm

Bellana: A Dani, és a Máté teljesen biztonságos! Ott a rács az oldalán. A másik kettő lányosabb, de annak is van pereme. Én oda szoktam amúgy még tenni a teste mellé egy széket, biztos ami tuti.

Köszi csajszik a dícséretet a lányom nevében is Kép

Üdv Dzscs!

Aki közben hazamenne, annak kellemes 7végét!
Zsuzsa
zerko

Timi!

Még valahogy ezt is gondoltuk ám, hogy van ilyen helyzet az életedben! Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok lanyok!

Lenne egy nagy kerdesem. Hogy lehet azt megoldani, hogy elobb utobb a kicsi a naggyal egy szobaban aludjon? Mikor? Vagy ha az egyik felsir, felebreszti a masikat?
En ugy gondoltam, hogy amig szopik ejszaka, addig velunk lenne, azutan attennem.
Viszont, ha felebresztik egymast, az nem tul jo buli. A gyerekszobank eleg nagy, ott jol elfernek ketten is, viszont a mi halonk eleg szukos.
Kinek van tapasztalata?

Bellana,
A "Friss babak" cimu topic tagjaival volt egy roffenes, onnan a kep. Egyebkent ellentetben a nevvel, inkabb mar 1 eves babak vannak benne.

Zsuzsa!
Zsofi tovabbra is gyornyoru. Emmanak ugyanilyen pancsis jatekai vannak, nagy a sikeruk.

Bori!
Jok ezek a butorok. Az arak kibirhatoak?
Nekem mar a borzen jar az eszem. Egy bolcsot szeretnek most mindenkeppen majd a babacskanak.

4D.
Mi annakidejen a Praxisban voltunk, es nagyon nagy elmeny volt. A 32. heten. Olyan szep fotot csinaltak Emmarol, profilbol, nagyon szepen kivehetok mar a vonasai. Megmutatom:

Kép

pusz
Kakukk
kakukkfu

Jól van csajok, szégyenlem magam, hogy szégyelltem magam!Kép

Lassan szerencsére jön értem Életem Párja! Megyünk anyukámékhoz a hétvégére. MÁr érzem, hogy fő nekem a gyümileves, vagy paradicsom leves. Ugyanis a héten ezt a kettőt kívántam meg, és le is adtam a rendelést!Kép Kicsit rossz lesz kimenni a melegből. Itt nálunk nagyon jó idő van odakinn, egyszerűen imádom. Reggel inkább elkéstem, de nem voltam hajlandó felszállni egy buszra, inkább begyalogoltam.Kép Viszont Miskolc mellett sok-sok fokkal hidegebb szokott lenni, és még minden jeges. Érdekes ez!

No, jó hétvégét mindenkinek!

Legyetek jók!

Timi
hmmm

Sziasztok lányok!

Idő hiányában ma csak olvasó üzemmódban vagyok, de nem vesztem el!!!

Kakukkfű!

Örülök, hogy előkerültél! Nekem 3 éves volt Peti, mikor Rita született. Rita 2-3 hetes kora óta egy szobában alszanak. Peti soha nem ébredt fel Ritára, még akkor sem, ha hosszabb ideig sírt. Ezek a gyerekek jó mélyen tudnak aludni. Persze lehet, hogy gyereke válogatja, de szerintem nyugodtan próbáljátok ki az egy szobát!

Panó
panó

Kakukkfű!

Szuper a kép! Én is menni fogok a 30. hét körül az tuti!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Timi!
Kellemes hétvégét! Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Hát lányok, sajnos a mérleg jó, lányaimon és férjemen tesztelve. Délután felé már azért látszik az arcomon a vizesedés. Beszéltem a dokim asszisztensével, szerinte nem feltétlenül látszik kívül, ha vizesedem. Azt mondta, hogy most feküdjek, mérjem magam + a vérnyomásomat, ne egyek sósat, és másfél-két liternél ne igyak többet. És szerinte se lehet ennyit enni, főleg hogy még hányok is. Hétfőn tudok menni a dokimhoz, addig külföldön van. Ha rosszabbul vagyok a hétvégén, akkor be kell menjek a kórházba.

Bori: igen én írtam, hogy összevissza ugrál a vérnyomásom(de most a homeós bogyónak köszönhetően max 140/100), és fáj a fejem. Adataidhoz: Lili: 2000. április 21., Nóra: 2001. december 4.
Bocs, hogy most csak ennyire magamról írok, de azért meg vagyok ijedve rendesen. Lányok mennek hétvégére anyuhoz, akkor majd megpróbálok mindent rendesen végig olvasni és reagálni is rá! Jó hétvégét mindenkinek! Beteg gyerekeknek + mamáknak jobbulást!

Ui: a képek mindenkiről nagyon tetszenek, na majd én is megerőltetem magamat, és teszek fel!
lino

Linó: nagyon vigyázz magadra, mert a 140/100 is magas! Inkább feküdj, ha szabad leszel a 7végén, és ne olvasgass! Vagy csak fekve! Kép
Kíváncsi leszek mit csinál a doki, de lehet, hogy kapsz valami "komolyabb" gyógyszert ezen tünetek ellen.
A képet várjuk!

Zsuzsa
(20+4)
zerko

Lino,
Használd ki a hétvégi szabadságot, és pihenj tényleg sokat. Most talán a takarítást és egyebeket is félretehetnéd. Mindenképpen írj, amikor megvan a "diagnózis', kérlek. És persze, hogy magadról írsz ide, ki másról tennéd? Te vagy a kismama, a te testedben folynak nagy dolgok, változások! (Azért ha van kutya, macska, kishörcsög, arról is írhatsz, de csak ha már te rendben leszel...)Lányok adatai rögzítve!

Kakukkfű,
Az egy szobában való elhelyezés nálunk is okoz fejtörést. Azt hiszem, mi is annál a verziónál maradunk, hogy az első egy-két hónapban a hálónkban alszik, talán a mózeskosarat teszem majd az ágyunk mellé, vagy helyet szorítunk a kiságynak arra a kis időre, de legalább nappal szeretném majd a gyerekszobában letenni, Dani úgyis oviban van. Persze, lehet, hogy hetente fog változni a felállás, ill. a lefekvés.

Mucska,
Szerintem jó dolog az is, ha a ti szobátokban van egy babasarok, én mindenképpen csinálnék viszont valami paravánszerűséget, amivel kicsit a teret le lehet választani. Akár egy befordított szekrény, vagy ha az túl böhöm, akkor pl.könyvesszekrény,aminek valamelyik felére bambusz- vagy vászonrolót tesztek.
Remek ötleteim vannak, mert dr.Bús Borbála nemcsak lélekbúvár, hanem önjelölt lakberendező is!

Bellana,
Hát persze, hogy kihagytam a te manókádat, hiszen ő a kora miatt lemaradt a mi fiainktól...Hogy csináljunk belőle bandafőnököt?!
Jobban van már egyébként? Tud pihenni napközben? Téged nem is kérdezlek, tudtál-e pihenni...

Most szia mindenkinek
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

"Brumma, brumma, este van,
Csillag csillog álmosan.
Hunyd le, mackó, szemedet,
Mama dúdol teneked.
Le ne rúgd a takarót...
Aludj szépen, álmodj jót!"

Ezt az esti kis altató verset itt leltem, valahol a babaneten. Nagyon kedvesnek találom, és elhatároztam, hogy Dorkát ezzel fogom minden este betenni az ágyába, minden este ezt fogom neki elismételni, amíg az arcát cirógatom.
Állítólag a kicsik szeretik, ha valamelyik cselekvéshez mindig ugyanazokat a szavakat kötjük.

Szép estét minden Medvemamának
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Akkor tőlem is egy esti bölcselet, bár nem altatódal!

"A gyerek az az apró lény,
Aki az éjszakát rövidebbé,
A nappalokat hoszabbá,
A ruhákat rongyosabbá,
A pénztárcát üresebbé,
A múltat feledté,
A jővőt érdemessé,
Az életet BOLDOGGÁ teszi."

Jó éjt nektek!

Zsuzsa
zerko

Szia mindenkinek!

Lanyok ma nagyon sokat irtatok! Alig gyoztem elolvasni a termest.
Probalok rovid levelet irni, de nem biztos, hogy sikerul. Tudjatok apaval is kene torodnom egy ici-picit. Olyan edes volt az iment, hogy hozott nekem egy pohar vorosbort, szerintem ez egy burkolt uzenet:-).

Nanda
Tehenke-helenke meg nem most vagyok, csak leszek, Agival 12, Lauraval 20! kilot hiztam. Most 17 hetesen 3,5 kg-nal tartok. Probalok ovatosan csipegetni. Cici es has kerdesben kicsit megnyugtattal. Nagyon szepek vagytok a profilodban. A gyerekek kozul a nagy es a kislany az enyem, de ugye azert meg fiatal vagyok :-)?

Mucska
Nagyon klassz ez a kep rolad! Orulok, hogy a konyhad hamarosan kesz. Hol van az a Ti szep nyaralotok? Hasfajas ugyben a tancsod megfogadtam. Ma az atalakitas miatt a boltokat jartuk, meg jo, hogy az IKEA-ban is voltunk, kepzeld meg az agyakat is kiprobaltam. Nagyon jo volt, es par perc pihi utan sokkal jobban birtam a loholast.

Bellana
De jo, hogy Dani jobban van. Sorayat nem ismerem..... meg. Nem messze lakunk egymastol. Remelem hamarosan szemelyesen is talalkozhatunk. Jo lenne.

Zsuzsa:

Ez a Zsofi... egyszeruen alom szep kislany! Meg akartam nezni, hogy az anyukajatol orokolte-e a szepseget, de "csak" egy jokepu pocit talaltam. Tartozik ehhez a pocakhoz fej is???

Soraya
A kep nagyon jo, helyes kis baboca:-). Jovoheten mesz ultrahangra ugye? Tudom sokat melozol, de azert kuldj nekunk uj kepet magatokrol.

Lino
Remelem hetfoig nem lesz semmi, gond. Pihenj, ne csinalj semmit. A terhesseg vegen en is igy jartam 8 kilot hiztam egy honap alatt. Nagyon vigyazz magadra!

Bori
Annnyira jo a profilban a kep, nagyon aranyosak vagytok. Helyes a fiad, es gyonyoru a taj. Tudod Bori, Te tiszta olyan vagy mint a ferjem novere, fiatalabb kiadasban. Keresni fogok rola kepet. A ferjemrol van ugyan egy kep ahol a tronunkon ul, de az nem tul elonyos, ugyhogy kuldok rola egy altatosat, valaszul az altatodra.

Kellemes hetveget mindenkinek.
Puszu
Ildiko
KépKép
salla

Meg gyorsan harom kep, es Ti is kuldjetek! Imadom nezegetni oket.
pusszancs IldikoKép
salla

Csokolozas utanKépKép
salla

Sziasztok jó reggelt mindenkinek!

Linó!

Teesék nagyon vigyázni most magadra és sokat pihenni! SOkat gondolok Rád és remélem gyorsan rendbe jönnek a dolgaid!

Bori!
Te drága lakberendező lélekbúvár!
Egyre jár az agyunk. Amig pöttöm lesz Anna és bent leszünk a panelban (remélem keveset), valami hasonló gondolkoztam csak még nem ennyire konkrétan. Ha nagyobb lesz egy picit akkor átköltözik szépen a lakás hallnak nevezett részébe, mert az el is van választva és az csak az övé lesz. Most még azért nem akarom mindjárt, mert eyg picit sötétnek tartom.De szerencsére amott sokkal de sokkal többet leszünk és ott nincs gond, mert ott meglesz a saját helye.

Ildi!

Ari vagy! Jók a képek is.Elképzellek, hogy az IKEÁBan pihengetsz Kép
Vigyázz magdra! Én ma kezdem a takarítási részt. Na az sem egy napos lesz. Tegnap baromi elfáradtam. Meg is fogadtam, hogy nem hajt a tatár, legfeljebb később leszek kész!

Mindenkinek nagyon kellemes és szép hétvégét kívánok! Én meg nekiindulok takarítani, de pihenésképp majd néha rátok nézek.
Pusza mindenkinek!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok, szép napot!

Dani jobban van, aludtunk egész éjjel!!!
Lino: remélem semmi komoly bajod nem lesz! Aggódom érted!

Ildikó: nagyon jók a képek! Tündéri a kicsi!

Mucska jó takarítást! Én is megyek, ma kivételesen itthon van apuci és van mit tenni a lakásban. Amilyen kicsi,annyira rumlis mindig.

Bellana Kép
bellana

Sziasztok,
Én is bekukkantok ide...
Bellana, öröm, hogy Dani jobban van!!! Legalább jutott egy kis pihi nektek.
Mucska, tényleg nem hajt a tatár, legfeljebb egy nappal tovább tart a munka - de legalább nem merülsz ki. Azért már látható, milyen szép lett?
Most megyek, Dani rágja a fülem, hogy szeretne egy kicsit játszani a számítógépen, átengedem neki a terepet!
Délután 17.30-ra megyünk a 4D uh-ra, lesznek képek, felrakom.
Jó hétvégét!

Bori

Valamelyikőtök írta, hogy ACDSee-n is lehet képméretet csökkenteni. Leírná nekem a pontos utat? Sehol nem találom a megfelelő eszközt.
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori!

Várjuk a képet. ACD see-n én sem találtam.
Valami már látszik, de most úgy érzem, hogy csinálom, csinálom de nem halad. Na nem baj, majd a vége lesz egyszer. A párom megígérte ha hazaér akkor segít Kép.

Bellana!

Köszi. Én csak azt látom, hogy kicsi és kupi van mindig. Most meg aztán.....
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Ildikó: én meg ma mostam hajat ( lsd anno Mucska), így majd megfűzöm a férjemet, kattintson le, ha még beleférek a képbe Kép
Amúgy nagyon aranyosak vagytok. És az a 3 kiló az semmi!

Bellana: örülök Daninak, és az éjszakai nyugalmadnak. Ne dolgozz túl sokat!

Mucska: tényleg megvár, így csak ésszel. És ha elfáradsz, feküdj le!

Bori: várom a képeket! Jó mozizást!

MÁS!
Nekem ACDSee 6.0 van. De gondolom a többi is hasonló. Rákatt a képre, hogy kinyíljon. Utána jobb gomb: Edit --> Open editor
Ekkor feljön egy szerkesztőfelület, és ott az Image --> Resize menüpont alatt lehet, és én pixelben szoktam megadni. Ha a nagyobbik értéken 640-re állítjátok, akkor tuti, hogy 100 K körül lesz a kép. Remélem segítettem.

Kellemes 7végét nektek!

Zsuzsa
zerko

BoriKép
Ezek a bútorok nagyon jók, körül is nézek a honlapjukon.Kép

LinoKép
Remélem nem nagy a baj!Kép

KakukkKép
Egyre jobban várom a 3D UH-t.Kép

BellanaKép
Örülök, hogy jobban vagytok!Kép

MucskaKép
Csak módjával!Kép

Minden képet megnéztem és mindenki nagyon
tetszik!Kép
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de azért ne nevessetek ki! Nekem még mindig nem esett le igazán, hogy lakik bennem valaki. Persze vannak napok amikor teljesen beleélem magam, de például ma úgy keltem fel, hogy elgondolkodtam, tényleg babát várok? Néha teljesen úgy érzem nem is velem történik ez. Ok, most elküldhettek pszichológushoz.Kép

Egcsi
15

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: szerintem a pszichológus ezen nem segítene!
Amikor majd a baba mozgását is érzed, ez a kérdés nem lesz kérdés.
Én a 2. babámat várom, de bevallom neked, hogy amíg nem éreztem a mocorgást, én sem voltam nyugodt, mert mi van ha...
Amióta rugdal, azóta ez nem így van. Reggel vele ébredek, este ő altat el, és nappal is állandó visszajelzés. Megnyugtat annak az érzése, hogy ő jelez nekem: Mami, itt vagyok! És egyre erősebb vagyok!
Légy türelmes magaddal!
És majd a végén, amikor a hasad is hatalmas lesz, már a cipődbe sem tudsz belebújni, az öltözés is nehézkes lesz, és a mozgás nem kevésbé, és közeleg a talákozás nagy napja, akkor meg az tölt el majd izgalommal. De ez mind természetes.
Elárulom neked, én igazán csak akkor éreztem magam anyának, amikor kint volt, és a kezemben tartottam. De akkor azonnal. Az egy fantasztikus érzés. És hamarosan neked is megadatik, hogy erről beszélhess másoknak. Én most csak leírtam, de csorog a könnyem... Nagyon jó dolog!

Szép hétvégét neked is!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról és hatalmas élmény volt látni a babánkat. Na, kitaláljátok a nemét?

Most megpróbálok pár képet feltenni utána meg visszaolvasok.

ChelloKép
chello

Újabb képek!

Chello

Kép

Kép

Kép
chello

Szia Chello!

Fantasztikusak a képek! Jól látom, hogy fiúcskátok lesz. Mi annak láttuk. Gratula! Azért írd meg a nemét, nehogy tévedésben legyünk! Kép

Puszi, és írd meg az élményeidet! Kép
Addig megyek és folytatom a takarítást.
Pusza: Mucska

Andi
Kép
mucska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?