Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Marci egész éjszaka lázas volt. Reggel kapott egy Germicid C-t és azóta semmi. A doki csak nézett, hiszen tegnap látta, akkor még nem volt semmi. Úgy néz ki, hogy talán 3 napos láza van, mert tapintható a lépe és nyirok duzzanat is van. Semmi más tünet. Na remélem hamar túl leszünk rajta. 5 hónapos oltás elnapolva ismét.

Nem fogjátok elhinni kivel találkoztam ma! Azza a lánnyal akitõl tegnap kiakadtam. Pedig pont ellenkezõ irányba mentem, mint tegnap. Ma éppen a bölcsi elõnyeit taglalta.
Beszti!
Elég csúnya, ha valaki 37 éves korára még nem nõtt fel. Ja és ez a pici már a második gyereke. A nagyobbik 6 éves.

De jó annak aki eljut egy konditerembe. Én is szeretnék menni, de sajnos nem tudom megoldani, hogy kire hagyjam Marcit.

Mi elég késõn kezdtük a hozzátáplálást egyéb okok miatt, így most még csak almát, barackot, sárgarépát és banánt evett Marci. Most viszont azt hallottam, hogy 8 hónapos korig fogadnak el a babák új ízeket, utána már nem. Hallottatok errõl valamit? Mi igaz ebbõl? Bár ha örült léptekben haladunk akkor sem tudok vele addig mindent megkóstoltatni. Nem is akarok. Nekem ez nagyon furcsa.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Daninak ma nem volt láza, de nagyon nyügi volt, csak a ligetben volt hajlandó aludni 2 órát. A fõzit sem fogadta el, csak a cicit, a gyümölcsöt megette. A feneke még piros, de az ínyén nem látok semmit. Annyira talán nem fájhat neki, mert mindent megrágcsál és nem sír közben. Holnap hívom a dokinõt, abban egyeztünk meg, hogy akár lesz láza, akár nem, keressem meg.

Pocok
Miért nem lehet hátizmozni? Nekem nagyon jót tesz, mert ki volt Dani emelgetésétõl a derekam. Baba-mama tornán is sok hátizom van. Vagy ez a császár miatt van?

Myssnia
Elõször is üdv itt köztünk!
Másodszor pedig NYUGI! A babáknak kell egy kis idõ, amíg megszokják az új környezetüket. Ha sír, ilyenkor a legjobb ha felveszed, cicivel is kínálhatod, lehet még éhes maradt, fõ, hogy érezze, hogy Te vagy az, akire számíthat!

Nálunk is nyügivel telt az elsõ pár hét, aztán megszokott Kép
Türelem és kitartás!

Az anyatej pedig egyben éhségcsillapító és szomjoltó is! Csak azt adj neki, ha van tejed! Másra nincs is szüksége!
Ki a gyerekdokitok Jb-ben?

Ilke
Nekünk az énelés már nem annyira nyerõ az etetésnél. De ha a kutyánk szem elõtt van, akkor aztán, mint kacsa a nokedlit! Tátja a száját, közben meg le nem venné a kutyáról a szemét!
Lili bõrét nem próbálod meg avokádoolajjal kenni? hidegen sajtolt, illatmentes növényi olaj, kifejezetten száraz bõrre. babamasszázson is ezt használtuk és nagyon szép a bõre tõle. de az is lehet,hogy a hidegtõl szárad ki. dancsinak is az oldala, a térde és a könyöke nagyon száraz, mindig ezt kenek rá. bár neki szerintem a kúszás mászástól szárad ki.

Myssnia
Mi volt vele a kórházban este? Ott is bömbizett? próbálj betenni vmi nyugis zenét és lassúzz vele, bújjatok össze, vagy ha esetleg van vmi dal, amit dúdoltál neki a pocakban, akkor azt, vagy add oda apának, sokszor a mélyebb hangoktól jobban megnyugszanak a babák.
A kórházban ált. a legtöbb baba még alvósabb, kipihizik a nagy út fáradalmait.

Beszti
köszi a szemszínöröklõdést!

Manó
Azért be lehet tenni a tampont, nem olyan vészes.
De az apukák nem viselnek semmit, jó, hogy nem kell a fütyijükre óvszert húzni... Kép Bocs az OFF-ért.

Macsek
Pelenka mindenkinek más é smás jön be és az árak is mindeho más és más, attól függ, hol veszed éppen. Én a DM-ben szoktam venni a Babylove-osat vagy Liberot. Most éppen Libero Up and Go-t vadászok, de nem találok.

na pusz, megyek BK-t nézni Kép

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Ismét ittKép.

Kataa,
szerintem nagyon visszaveti a mozgásfejlõdést,de a legrosszabb, hogy megborítja a sorrendet. A kissrác ordít már, hogy fel akar ülni, anyuka felülteti, gyerkõc elfárad, borulás. Járás dettó, "sétáltatják" a kicsit, meg nekitámasztják a bútoroknak. Az a baj, hogy nem tudják kivárni, amig a gyerek magától elkezdi, Malackához hasonlítják, hiába magyaráztam nekik, hogy Dávidka extrém korán járt, ez nem lehet mérce. Meg egyáltalán, minek mérce? A felültetést az õ esetükben úgy kell érteni, hogy kirakják a szoba közepére egyedül. Persze egy ideig tartja magát, de magát a mozdulatot, hogy hogyan kell felülni, nem ismeri a kicsi.

Ági,
végül a XII. ker-ben vettünk lakást, ez 2. emeleti, de sajnos lapostetõ van felettünk, és nyáron állati meleg a lakás. Nekem semmi se jóKép.

Zulu+Anna+Malacka

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Hanna megfordult!!!
A hasáról a hátára, ezen meg is lepõdtem, mert olyan keveset van hason (utálja). Azt hiszem õ is, mert eléggé meglepett képet vágott, de aztán persze meglátta anyut és teljes volt a boldogság. Csak persze anyu meg visszafordította, de nem baj újra! Úgyhogy megcsinálta 5x aztán elmúlt a kedve hozzá.

Õ ha nyavajog valamiért azt mondogatja, hogy nyinyí.Kép Nagyon jó. Ezen is csak nevetni lehet, szegénykém.

Babakaja!
Naná, hogy jobban ízlik neki a gyári. Gondolj bele ott több tucat ember (reményeim szerint magasan képzettek) évekig kísérletezik. meg tanulmáníoz mire kifejleszt egy papit. Neked ezalatt éhen halna a gyereked. Persze ez egyáltalán nem jelenti azt hogy a baba csak ezt kéne egye. Ez szerintem nem a babák beetetése, hanem az anyáké. Ugye a kisebb ellenállás felé törekszik mindenki.

Szemszín
Apja kék, enyém barna, babu még kék (5,5 hó) szerintetek ebbõl is barna lesz? (nagyszülõk: apjuk két két, anyjuk két barna)

Conti!
A fejlõdésrõl. Engem borzasztó lustának tartottak. 7 hónapos koromig nem tudtam csak hasról hátra fordulni. Aztán feláltam és alindultam. Kúszni nem tudtam, ülni is csak úgy, hogy állásból lehuppantam.

andy78
Én Aptamil HA Prev-et adok. Hippoallergén, baromi drága, de Hannus gyönyörûen, és nagyjából gond nélkül kakilt. Csak amikor a gyümiket kezdtük akkor kezdett gond lenni.

Myssnia!
Gratulálok a babuhoz.
Csak nyugi. Egyzser ennek is vége. Az elsõ 6 hét életem legszörnyûbb és legcsodálatosabb idõszaka volt. Én is rengeteget sírtam. Jól bebugyoláltam a pokrócába és becumiztam, úgy ringattam, meg a hasamon jól eltudott aludni, ha hallja a szívverést. De volt amikor pont apu kellett neki. Õ sokkal kiegyensúlyozottabb volt mint én, és az valahogy Hannust is megnyugtatta. Ha csak egy fél óra is, de addig lelkileg felkészülsz, feltöltõdsz, ha meg sikerül elaltatnia még jobb. A férjem azóta meg van gyõzõdve róla, hogy ha nem ad esti puszit Manci nem tud elaludniKép Persze apás is rendesen a kiscsaj. Kép

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok

Szemszín: azt mondjátok hogy 6 hónapos korig változik? Utána elvileg már megmarad?
Csak azért kérdezem mert nálunk apucinak és nekem is barna szemünk van, Levinek viszont gyönyörû kék. Ezt lehet hogy a nagyitól örökölte és akkor megmarad?
Annak nagyon örülnék ám Kép Kép

Petra
igen úgy néz ki, hogy a felsõ fogacskák aktívabbak. De még mindig sehol semmi. Kép

Nringa
Gratula Hannának a felálláshoz. Kép

Andy
Én is Nutrilont adok Levinek, erre rá van írva hogy lazítja a székletet az összetevõk révén. Mondjuk nekünk eddig sem volt kaki gondunk.

Myssnia
Üdv. közöttünk és kitartás Szilárd babához. Minden rendezõdik majd. Kép

Kaja téma: a múlt héten írtam hogy Levi nem eszik meg semmi kajcsit (talán a foga miatt volt). Most ebbe is nagyon belehúzott, bár attól függ hogy mit adok neki. A héten csináltam neki almás-gesztenyepürét és 160 g-ot benyomott belõle. A körte-alma páros is nyerõ abból is ez a mennyiség csúszik. De ha már tökfõzirõl van szó, no ott már inkább csak 70 g .

Forti és Levi aki holnap lesz 7 hónapos

Kép
Kép
forti

Pelenka: mi a DM Babylovejat (Mini) hasznaljuk most, ennek 36 Ft darabja. A Dm-ben egyebkent ugyanennyi a Libero is, plusz az Auchanban is ennyi a Libero. A Pampers mindig kicsit dragabb (mini az Auchanban 41 Ft). Szerintem mind jo, bar erdekes modon a Pampersbol mostanaban elkezdett kifolyni a pisi, a Babylove-bol nem.

Myssnia udv itt es en is csak azt tudom mondani, hogy nyugi! Sajat tapasztalatom szerint a gyerkocok hihetetlen modon megerzik ha anyukajuk ideges, es atragad rajuk. Ha te nyugis vagy, a babod is nagy esellyel az lesz. Barszerencsere Lacko nem volt hasfajos sem, es jokat aludt, igy ilyen tapasztalataim nincsenek.

orsoly es Lacko
orsoly

Szasztok,

Az elmúlt napokban nem nagyon volt idõm jönni, de majd most...

Tápszer: nekünk Sinlac-ot írt a doki (tejmentes, hipoallergén, stb.), és az jónak tûnik, de szerencsére most már csak alig kell...

Pelenka: a Babylove nagyon jól tartja a pisit, de száríthatja a bõrt. Éjszakára gyakran használjuk, bár most elfogyott.

Myssnia,
Üdv! Én is rengeteget stresszeltem az elsõ hetekben. Nyugodtan csináld, amit úgy gondolsz, hogy szeret!!! Még nem rontod el. Bugyoláld be mindig jó melegen! Ki fog alakulni a napirendje magától.

Posok,
Remélem, megkaptad a küldeményt.

Üdv:
Zita
parazita

jó reggelt
gyorsan irok mert megyünk ujra a Petöbe tornázni Kép

Lányok
küszünjük szépen a dicséretet Kép petike mindig elalszik ha lemegyünk sétálni Kép.

Beszti
igen folyékony a vitaminja lehet hogy kiprobálom mert ha este meglátja apja kezében a kanalat akor már kezdödik a közel harc Kép tegnap is ezt csinálta a fejét elhuzta és a száját összezárta és kiakart mászni az ölemböl Kép .

Gömb,Brokoli
a GERMICID C lázcsilapito kup gyerekeknek és 03hónapos korig fél kupot kel adni 3-12hónapos korig 1egész kupot kell adni nyugtato is van bene amitöl jot alszanak általába a gyerekek Kép a 3hónapos oltásnál már 1 egész kupot kell adni neki .

Ilke
köszönjük szépen jol van petike tegnap kapta meg az 5hónapos oltását .

Forti
boldog Hó fordulot holnapra Kép

DEC8
grat a forgáshoz Kép

lányok
tegnap oltás után petike kapot 1 egész kupot evet 1 üveg kaját és aludt egész délután este 6kor ébredt fel még a fél5 uzsunára sem kelt föl Kép este is kapot a biztonság kedvéért még egyet és 1x felbredt még éjszaka enni de most átaludta különben az éjszakát .

megyek mert készülödnböm kell

pusz Csics és Petike
csics

Jóreggelt mindenkinek!

Mi Liberot használunk, de próbáltuk régebben a Pamperst a Babylove-ot, mindegyik bejött. De leragadtunk a Liberonál. Ebbõl nekünk még soha nem folyt ki semmi. Kép

Megint pokoli éjszakánk volt, Levi 2x is felsírt keservesen. Gondolom dolgoznak a fogmanók hogy kibujjon végre valamelyik fogacska.

Forti és Levi Kép

Kép
Kép
forti

Djeszter!

Én ezt még sehol nem olvastam, hogy csak addig fogadná el, nálunk sem jönne be, mert még csak almát, banánt, körtét, sütötököt, sárgarépát kapott.
A mindentöl elég messze van.
Különben sem tudom elképzelni, mert nagyon sok mindent nem is szabad addig még kapnia!

Dec8!

Szerintem ez nem lehetne magyarázatKépKép, mivel minden baba egyedi izlésvilággal rendelkezik már születésekor. Ennek az az oka, hogy már a pociban, de késöbb az anyatejjel is olyan izeket kóstol, amit a mama eszik. Pl. arról olvastam, hogy az indiai babáknak semmi gondjuk az ottani csipös izekkel, mert az anyukájuk is azt eszi.
Viszont ha egyedi az izlésviláguk, akkor hogy lehetne az, hogy minden babának izlik?
Én inkább azt tudom elképzelni, hogy a baba azt szokja meg, tehát ha eleinte bébikaját kap, akkor az otthoni nem kell neki, viszont ha csak "hazai" izeket eszik, akkor lehet, hogy a bébiétel nem fog kelleni neki (ilyenröl is hallottam már).

Ilke!

Rájöttem, hogy nem is tudom, mit akarunk a csemetéinktöl. Mért akarom, hogy mennyiséget egyen? Hisz Beni ugy evett meg egy üveg bébiételt, hogy "elválasztva" volt, tehát nem kapott szopit elötte. Viszont Nátán igen (te is hozzátáplálsz, nem?). Viszont akkor egész jól megtöltheti a pociját (mindkét mellet megkapja), igy nem várhatom el, hogy akkora mennyiséget egyen.
És erre csak most jöttem rá, ész vagyok mi?KépKépKép
Látszik, hogy ezt én is elöször csinálom igy.
Most már az is eljutott a fejecskémig, hogy igy (hacsak nem nö az étvágya), csak a kóstolgatás a cél!

Tüni!

Nem lehet másképen megoldani? Pl. hogy valaki bevisz autóval téged és a babát is, és valahol a közelben Pesten vigyáznak rá?
Én nem tudtam volna otthonhagyni 8 hetesen ennyi idöre. Igaz még most sem...Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Sajnos Petinek tegnap óta magas láza van, az okát egyelõre nem tudjuk.Kép Igaziból semmi tünete nincs a lázon kívül, jókedélyû - persze a láz elnyomja -, jó étvágyú, látszólag nem fáj semmije, igaz, egy foga jön, de azt nem tudom, hogy az okozhat e 39,5 fokos lázat. A doki tegnap azt mondta, várjuk meg a mát, na, ma délután jön, mivel nem tudtuk lenyomni a lázat. Adjuk neki a Germicid kúpot, Panadolt, Nurofernt váltogatva, hûtõfürdõztünk, borogattuk hideg vizes ruhával, hát, nem sok sikerrel. Tegnap már én is sírtam, annyira sírt a hûtõfürdõ miatt. Ráadásul azt én is annyira utálom, teljesen átéreztem, hogy mennyire szenved. Szóval nem tudjuk, mi van, várjuk, hogy a doki mit mond.Kép

Szegény kicsim, nem sír, csak fekszik egész nap, ha bemegyek hozzá bágyadtan elmosolyodik, de nem esik neki jól kézben lenni se, csak feküdni. Magam mellé vettem most reggel az ágyba, meséltem meg énekeltem neki, az jó volt. Most alszik.

Csics!
Petike nagyon édi és ügyes!Kép

Myssnia!
A lányok már minden leírtak elõttem, kitartás és nyugi!KépKép

Forti!
Boldog hófordulót!Kép

Zulu!
Most egy kicsit megijesztettél. Szerinted az is visszaveti a felülésben, ha nyújtja a kezét és felhúzom ülésbe? Én is gondoltam már rá, hogy nem kéne Petinek mindig segíteni, de úgy gondoltam, ezzel nem ártok. Mondjuk nem tudom, 7,5 hónaposan tudnia kell-e magától felülni.

Djeszter!
Az a bosszantó ebben az egészben, hogy egy csomó olyan nõnek meg, aki remek anya lenne, nem adatik meg, hogy gyereke legyen. Sajnos Istenke néha rossz helyre adja a gyerekeket.Kép

Tüni!
Én már egy éjszaka miatt nagyon el tudok kenõdni, amit a párom nem tölt itthon. Nem irigyellek.

Szemszín: apa barna, anya barna, Peti barnaKép

Na, minden anya és baba vigyázzon magára!

Dió és lázas Peti
szabotimi

Forti,
Boldog 7. hónapot LevikénekKép!
A gesztenyét hogyan készítetted el Levinek?

Dió,
Megnéztem a baba-mama torna helyszínt. Cím: 1042 István út 17/19. Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház. 10-12-ig tart. Tel.szám: 231-7070
Jobbulást Petinek!

Tüni,
Hát bevallom én 8 hetesen ennyi idõre nem hagynám ott a babámat. 3 óra ilyen korban és fõleg neki egy örökkévalóság lehet a mami nélkül.

Bringa,
Bizony én is eléggé ragaszkodom Lilihez, egyedül az apjára merem biztos szívvel itt hagyni. Ez alatt értendõ 2 db közértbe rohanás 7 hónap alatt és egy szoliKép. Mondjuk biztosan nálam is azért alakult ez így, mert alapállásból nincs senki a közelben aki tudna néha vigyázni rá.

Djeszter,
Szerintem ez butaság, hogy csak 8 hónapos korig fogadnak el a babák új ízeket. Mi van akkor azokkal amit késõbb kaphat majd? Lili is lassan 8 hónapos lesz és eddig még csak 6 féle dolgot kóstolt meg.

Kajcsi,
Képzeljétek tegnap adtam Lilinek elõször körtét, és olyan hatása lett, hogy Lili 5x kakilt tegnap délután. Viszont egyáltalán nem volt hasmenése. Szerintem a körtét most egy kicsit félretesszükKép.

Gumicukor,
Hol lehet ilyen avokádóolajat kapni? Kipróbálnám, köszi az ötletet. Lilinek a combija és a karja szokott foltokban száraz lenni. Néha a folt még jól be is pirosodik és nagyon érdes tapintású. Mondjuk a doki még korábban felírta magénak, hogy ez egy enyhe atópiás dermatitis valszeg.

Dec8,
Gratula Hannának a megforduláshoz!

Csics,
Örülök, hogy jól van már Petike.

Beszti,
Igen én is szopi után kínálom meg Lilit a fõzivel, én nem is nagyon aggódok a mennyiségek miatt, csak az volt a furi, hogy itthon megeszik 40-50 gr-okat, múltkor pedig 100 gr-ot 2 perc alatt megevett az üvegesbõl. Persze mindegyik elõtt rendesen szopizottKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Tegnap az ugyved eltartott masfel oraig,Alex egesz jol birta a baratunkkal,bar az elejen nagyon nezegetett kozrbe hogy hol is vagyok,de legalabb nem sirt: ))

Ne tegnap kaptam emgint ket cegtol mindenfele babatejpor meg babatea mintat,hat mentek a szemetbe,mert egyik sem gyozott meg.

BabyLove hasznalok
Tegnap hozott a ferjem egy 9-15 kg csomagot,es mikor kibontottam latom hogy ez ilyen felul gumis bebujos pelanka.Csak ilyen van ebbol vagy o nezett el valamit es van a hagyomanyos is??
Merthat ezt levenni kakistul eleg bonyolult lehet: )))
Meg eppen joa 6-9kgig,de leaasan valtani kell.

Gomb
Nekunk nem a Germicidet irta fel,valami mast de az is bevalt.

Brokkoli
Anyuek csak 50 km-re laknak,es Alex 4 hetes volt amikor eloszor vittk,bar akkor meg nem aludtunk ott.Ket honaposan aludt ott eloszor de jol birta; )

Dejeszer
Hat akkor tegnap is szerencsed volta setanal: )
Szerintem az ilyenek azert szulnek mert a ferjuk,vagy elettarsuk szeretne ok meg csak ugy muszajbol nehogy lelepjen a pasi.

Tuni
Hat akkor sok sikert az egyedul toltott napokhoz.Az en ferjem es keszul valahova csak most a nagypapaja eleg beteges tolodik az uta.En inkabb hazamegyek anyukehoz akkor mert a furdetest meg nem probaltam egyedul.Emghat este nem elnne kit varni+az ejszaka egyedul: (((
Hat ez nehez ugy ha nem jon be neki a cumisuveg.Az hogy nem sokat latta tesodat nem bajm ert meg kicsi lenyeg hogy valaki szeretgesse.A lenyeg az evesen van.Talan probald ki eloszor az uveget hogy tuti megigya,mert ha ehes akkor garantalt az uvoltes.

Gumicukor
Szerinem BK pont nekunk valo,2*10 perc ,hosszabb filmre ugysem elnne idonk : )))

Zulu
Hat igen tenyelg kar hogy erolteteik neki.
Szoval Te a Normafanal laksz?Nekem lakik ott egy baratnom,egeszen fent annal a Halaszcsardanal a fogaskereku megallonal.Ha esetleg keresel setalotarsat,osszehozlak titeket ;))Bar gondolom ket gyermek mar nem egyszeru,nem nagyon unatkozol ;)))
De szept 1-tol mar mi is talalkozhatunk!

Dec8
Gratula Hannanak: )))Anyira jo ez a Manci nev : ))
Latom akkor sok mindenkinek okozott traumat az elso par het,remelem a kovetkezonel ez mar nem lesz mert kihagynam.
En is ezt a tapszert adom Alexnak,akkor talan ettol kakil ketnaponta.na akkor ezert is jo volt a valtas.

Ilke
Igazad van ensem mert senkire hagyna,de tudom ez se jo,legszivesebben apara vagy ha anyukam itt van akkor ra hagyom nyugodt szivvel.
Nekem mara fodrasz is itt van aszomszedba es fel ora alatt kesz vagyok,direkt igy alakitottam mert tobbet nem birnek ki.De ha el ismegyek valahova az mar nem ugyanaz mindig O jar az agyamba.

Dio
Jobbulast Petikenek!!!

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ismét borzalmas éjszakánk volt. Marcinak még magasabb volt a láza mint elõzõ éjjel. Szegény nagyon szenved, mi is. Együtt sírtam Marcival, csak én a tehetetlenségtõl.

Beszti, Ilke!
Nekem is furcsa volt, hogy csak 8 hónapos koráig hajlandó elfogadni új ízt a baba, de mivel már második helyrõl hallottam, gondoltam megkérdezlek titeket.
Képzeljétek, hallottam egy babáról, most 10 hónapos, állítólag 3 hónaposan elválasztotta magát, most meg vígan eszi a kolbászt. Azt hittem elájulok.

Dió!
Jobbulást Petikének! Tudom milyen rossz most neki. Kiváncsi vagyok mit mond a doki. Nálunk sincs más tünet, csak a magas láz, igaz érdekesség képpen nappal nincs. Egyenlõre három napos lázra gyanakszik a doki néni. Ez állítólag fertõzõ, és 3 hét a lappangási ideje.

Forti!
Boldog hó fordulót nektek!

Kataa!
Ezt a pelust nem ismerem, de Daninak annak idején volt Up & Go pelusa. Ha kakis volt, oldalt szét téptem és úgy vettem le róla.
Én azt hiszem, ez a csaj inkább azért szült, mert a környezetében más is babás volt. Nehogy már õ lemaradjon valamirõl... A férje egyébként kamionsoför, elég ritkán van itthon, de szerintem ha "normál" állása lenne, már rég lelépett volna mellõle.

Djeszter
djeszter

Hali!

A héten kb 4x irtam már nektek amit nem küldtem el.Kép Tegnap is azt mondja a párom, menjek egy kicsit a gép elõl, mert pár perces dolga van, utána visszaenged. Ezzel nem is volt gond, csak utána nekem lett dolgom és a Gabcsi is felébredt igy nem tudtam befejezni, pedig pár mondat volt még hátra. Ja aztán meg rányitott egy másik oldalt és totál elszállt az irományom. Pedig....

Myssina!
Már elõbb is irtam volna, ha nem jön közbe semmiKép Gratulálok Szilárd babóhoz.
Elképzelhetõ, hogy hasfájós! Nálunk is már a kórházban kiderült a 3-4 napon. Az elsõ két napban nem volt semmi, de ahogy (gondolom) belövellt a tejci, úgy kezdõdtek a gondok. Bent tudtak rajta segiteni szélcsõvel. A patikákban is lehet kapni, de sokan tartanak tõle, merthogy "függõséget" okoz a piciknél. Gabcsi nem szokott hozzá, pedig volt, hogy napjában 2x is alkalmaztam, de csak abban az esetben, ha láthatóan szenvedett a kakihiánytól és ez csak az 5 hét körül történt. Elötte napi 5-6 kaka volt. Többfajta praktikát mutattak a kórházban ami segit a kicsiknek ellazulni. Ehhez a legelsõ teendõd az, amit már nagyon sokan irtak gondolom a nyugalom. Ha kell akkor 10-20 percre menjél a levegõre járd körbe a házat, vagy akármi, mert ha te feszült vagy akkor a gyerek mégjobban sír. Ez sajnos tapasztalat! Ugyanúgy tiszta ideg voltam, feszült és sokszor sírtam együtt vele, mikor sírt a gyerek és hetekbe tellett míg rájöttem, hogy hogyan maradjak nyugodt. Erre praktikát nem tudok.
Ha a Szilárd nagyon nyafi, próbáld megtornáztatni. Bicikliztesd meg, vagy ha szeret hason aludni az is jó nekik. Kipróbálhatod, az, hogy rárakod az alkarodra a babát hassal lefelé úgy,hogy a feje a könyököd irányába nézzen a pocak fájós része meg a tenyeredbe. Vagy foghatod a babát a melkasodhoz háttal és a kis lábait úgy emelgesd neki. Ez olyankor jó amikor nem akar megmaradni máshol csak ölben.
Gabi a 7. hétig csak úgy tudott elaludni, ha járkáltam vele, de nem is akárhogy. Teljesen magam felé fordítottam a testét, hogy a pocija a pocakomnál legyen a feje, meg a cicimhez közel, hogy érezze a tejci illatát, cumi be a szájába és mehetett a müszak! Sokszor 1 órût mászkáltam igy vele mig olyan mélyen elaludt, hogy le tudtam rakni. Nagyon sokan ajánlották a kendõt, melyben kb ugynigy helyezkedik el a gyerek és sokkal kényelmesebb. Pláne, hogy szép súlya van és volt is.Gondolj bele 1 órát gyúrtam alkarra az átlag 6 kg-os gyerekkel. Szóval tényleg ajánlom a kendõt!!!

Nem olvastam el a "segélykérésed" óta irtakat ezért ha már kaptál hasonló vagy ugyanilyen tanácsokat akkor elnézésedet kérem!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Dió, DjEszter
Jobbulást a babáknak. Remélem semmi komoly bajuk nincs!

Ilke
Most csak kipróbáltam hogy ízlik-e neki egyáltalán a gesztenye, ezért vettem egy fagyasztottat és abból csináltam a fõzijét. Kiolvasztottam, villával összenyomtam kb. a negyedét, tettem hozzá pici forralt vizet, jól összekevertem és reszeltem bele almát. Ja meg egy pici fõtt krumplit is tettem hozzá. Nagyon ízlett neki.
Majd akarok venni egész gesztit és megfõzöm. Hogy hogyan azt még nem tudom, Zsani azt mondta megnézi nekem hogy hogyan kell. Ja és azt is mondta hogy mivel magas a tápértéke ezért 1 héten 1x adjak neki, mert hízlal. Kép

Tüni
Lehet hogy hülyén hangzik, de ha lesz vizsgád és nem tudod a kisembert kire bízni én nagyon szívesen vigyázok rá. Az hogy eljusson hozzám a bébid meg tudjuk oldani kocsival.

Forti

Kép
Kép
forti

Djeszter!

Na, erröl is megvan a véleményem. Mert az esetelg oké, hogy elválasztotta magát, de hogy egy felnött olyan felelötlen legyen, hogy kolbász ad a gyerekének 10 hónaposan!!!!
Mert ugye semmit nem eszik ugy "vigan" a gyerek, ha nem adjuk oda neki!
Persze nem az én gyerekem, meg hallotam olyanról is aki 9 hónaposan pacalt (sicc!), adott a gyerekének, de ha belegondolok, hogy én azon szórakozok, hogy 8 hónaposan adhatok-e neki egy kis natur sajtot...
És legalább bolti kolbász? Mert azt még én is háromszor meggondolom, ki tudja mit tesznek bele (csak egy kis összehasonlitás: a múlt héten baromfimájkrémet akartunk venni, és mit találtunk az egyikben: sertéslépet (!!), vettünk egy másikat, és abban, most néztem: tej (!!!) van.)

Kataa!

Nem lehet oldalt letépni?

Dió!

Szerintem abból nem lehet baj, ha segitesz neki ugy a felülésben, hogy ö húzza föl magát. Valaki más is kérdezte, hogy baj-e, ha a gyerek még nem tud ülni és állni, de azt akar. Na, az én fiam már az elején sem volt szivesen kézebn el vizszintesen, komolyan mondom, most sokkal inkább elvan, mint az elején. Meg van olyan, hogy kanapén fekszünk, aztán addig kuszik-csuszik, amig ugy nem kerül, hogy a lába lent van a földön, és a kanapéba kapaszkodik. És nagyon élvezi. Most akkor mondjam azt, hogy "fiam, te még nem tudz ülni, állni, tessék lefeküdni"KépKépKép.
Szerintem nem az a baj, ha idönként segitesz neki, vagy ülhet, állhat picit, hanem az, ha te erölteted rá, hogy tessék felülni, állni, vagy ha ö próbálkozik, és te nem vagy éppen ott, akkor külön azért odarohansz, hogy sikerüljön neki.
De ez már korábban is meglévö különbség: nem segitettem Nátánnak, hogy forduljon meg, viszont játszottunk gurigurisat, aminek pont az volt a lényege, hogy én görgetem, vagy pl. a hasamra vettem, és együtt görögtünk.
Ezek a mozgásjátékok most is, és késöbb is nagyon fontosak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Forti

Gratula a hetedikhez!Kép
Nyami, imádom a gesztenyét...Kép
Asszem mi is ki fogjuk próbálni.
Hogy Te milyen jó fej vagy hogy felajánlod a felvigyázást Tüni babájára!KépKépKép

Tüni

Szerintem menjetek együtt hárman a hugoddal, meg a babával. Így ha kaja gond van kéznél leszel. Meg ha látják hogy baba van biztos elõre engednek a vizsgán.Kép
Én is csak kampányszerûen mertem néha elrohanni itthonról, mikor ilyen pici volt Emi, habár akkor még elfogadta a cumisüveget, tudtam neki lefejni tejet.Mert pl. Apeh ellenõrzésre nem vihettem magammal.Bár a másodiknál megfenyegettem az Apehes fickót, hogy ha megint behívnak hozom a pár hetes babámat is. És oda is vissza is taxival loholtam.És végig görcsben volt a gyomron és folyton az órám, meg a mobilom néztem.Kép

Dió, Eszter

Minél hamarabbi jobbulást a picikéiteknek!Kép

Panda

Az összes együttérzésem a Tiéd. Nem gondoltál még arra, hogy elvigyétek a Kismanót abba az alvás laborba vagy mibe? Hátha kiderítik, hogy miért alszik ilyen szakaszosan.
Mikor olvasom az írásaidat szégyellem magam amiért nyafogok, hogy Emília 2 hónapja felkel éjjelenként. Bár az utóbbi 3 napban mintha...remélem nem kiabálom el...kop kop.
Én nagyon rossz alvó vagyok és nappal nem bírok aludni, úgyhogy eléggé megvisel az éjszakai kelés. De volt idõ, mikor én is annyira fáradt voltam, hogy éjjel mikor felébredtem inni és elvettem az éjjeli szekrényrõl az odakészített vizet, ittam és felbillent a kezembõl a poháár, mert közben elaludtam...ne persze a rámcsobbanó víztõl felébredtem.Kép

puszi
Nyuszi és Emília (7 hó)

KépKép
KépKép
nyuszika

Forti!
Találtam egy gesztenyefõzelék leírást. Érdekel?

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Dió,
jobbulást Petikének! Ez biztos nem a fogzás miatt van, pont most volt nálunk a dokinéni, és amig itt volt, legalább ötször csörgött a mobilja, olyan sok a beteg baba mostanábanKép.
Felültetés miatt ne aggódj, nem erre gondoltam, az természetes, hogy a kezedbe kapaszkodva felhúzza magát hasizomból. A sógornõm azt csinálja, hogy felülteti mondjuk a szoba közepén a gyereket, és otthagyja. Pont az maradt ki a babának, hogy megtanulja, hogyan kell egyedül feltolni magát, és aztán hogy tud újra lefeküdni.

Kataa,
van hagyományos is abban a méretben. (én is azt használok MalackánakKép) A nadrágpelust oldalt lehet eltépni. Nyáron használtam, mostanában nem igazán, bár úgy hirdetik ezeket, hogy könnyebb rávarázsolni az izgõ-mozgó babára, nekem nem igazán ez a tapasztalatomKépKépKép. Nyáron azért volt jobb, mert nem tudta levenni olyan könnyen, mint a tépõzárasat.

Forti,
boldg hófordulót LevikénekKép.

Dec8,
Hannának is gratulálok a megforduláshoz!Kép

Sasha,
ha tudnád, én mennyi ideig alkotom az irományaimatKép, közben ebédelünk, meg pelenkázunk meg szopizunk, nem véletlenül vagyok mindig ilyen naprakészKép.

Na megvolt a szuri. Majdnem bõgtem szokás szerint, tiszta röhej, az összes gyerekem összes oltását megkönnyezem, biztos azt hiszi a dokinéni, hogy kissé ideggyenge az anyuka.
De ami jó: Anna 5200 gr!!!! Azért ez már jó kis hízás, ugye?

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok
Iiiigen vizilovas.Szoval ez speci pelus.Na akkor meg varunk vele a maszasig,az meg odebb van : )))
Tenye;g szet elhet tepni,de bena vagyok hogy nem jottem ra : ))
Szoval akkor biztos van hgyomanyos fajta is,majd inkabb en megyek,fene azt a lusta fejemet ;)))
Gratula Ajsa 5 egesz kg-ahoz : )))

Djeszter
Jobbulast Marcinak !!!
Remelem kiderul miert van ilyen magas laza.
Hat ez a kolbasz tenyleg durva; ))
Jaj olyat en is ismerek aki azert szul mert Jaj mar minden baratnomnek van a tarsasagban!Na aztan jol meglepodik mi is ez : ))

Beszti
Koszi,tenyleg lehet : )))Csak az anyuka volt tapasztalalten : ))

Na megyunk setalni egyet.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Még maradt bennem betûKép.

Tüni,
én anno gátlástalanul bevittem Malit a vizsgákra. Mindig elõreengedtek, és amig bent voltam, a többiek szórakoztatták a törpémet a folyosón. Malacka imádott vizsgázniKép! Mondjuk ez csak szóbelin mûködik.

Pocok,
Anyukámék laknak arrafelé, a Babér u.-ban, mi meg elég sûrûn vagyunk náluk, mert sokkal bababarátabb környék, mint a miénk. Bár kutyagumiügyben most kissé morc vagyok, de ez mostanában valószínûleg általános jelenség a városban.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

SziasztokKép

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Igazából a saját érzéseimet erõsítettétek meg. Szóval akárhogy is lesz, azt hiszem, mindenképpen viszem magammal a családot. Így csak max. 1 órát kell kibírnia nélkülem a Manókámnak. Valószínûleg a vizsgám sem lenne sikeres, ha állandóan arra kéne gondolnom, hogy mi lehet otthon.

FortiKép
Neked külön nagyon köszönöm a felajánlást. Teljesen meghatódtam, de mivel a vizsga reggel 1/2 8-kor lesz, senkitõl nem várhatom el, hogy hajnalok hajnalán boruljon a napirendje. De tényleg mégegyszer nagyon köszönömKép

Majd még jövök, csak most megyek tanulni.

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

sziasztok!

Köszi szépen a biztatást és szívélyes fogadtatást.
Tegnap este volt nálunk egy gyermekorvos, aki megállapította, hogy kevés a tejem és éhes az órásbébi. Egy evés során 100 milit is megeszik, ami nekem még nincs sajnos. A dokinõ írt fel nekem homeopátiás bogyót, hogy több tejem legyen, és hát pihenést és megfelelõ evést ajánlott. Nagyon küzdök a szopiért, fejek a szopik után. Sajnos még igy sem elég ezért pótlást kap Szilárd addig még megfelelõ mennyiségû tejem nem lesz. Valószínû nálam is az lehet, mint Pandánál.
Nekem lelkiismeretfurdalásom van a tápszer miatt, nem tudom ki hogy éli meg, de ha éhes lenne, akkor meg azért érezném rosszul magam.
Egyébként azóta egy angyal lett Szilárdból, semmi gondja az evésen, alváson és kakiláson kívûl.

Gumicukor
A kórházban nem bömbizett este, hanem szopi után vittem egybõl vissza. Éjszaka valamivel etették, mert volt, hogy másnap teli volt a pelus. Utolsó éjszaka nagyon sokat síhatott, mert piros volt a pofiján a bõr a könnyektõl, és ami az orrából fifolyt. Úgy sajnáltam szegényt, biztos nem vigasztalták.

myssnia+szilárd 6 napos
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

Tudom, hogy ez megint beleszólásKépKép:
1. ha pótlás kell, akkor azt ne cumisüvegböl add, hanem próbáld pohárral, fecskendövel stb., mert a cumiból sokkal könnyebben jön a hami, a cicivel sokkal jobban meg kell küzdenie, ráadásul a cumit egész más technikával kell szopni, mint a mellet, és egy ekkora babánál cumizavart okozhat.
2. azt is ajánlanám, hogy most akkor mindent, de mindent tegyél félre. Ha tudod, a hamit hozasd, vagy csinálja rokon (de jó is volt régen a komatál!!!), házimunka maradjon a párodra, vagy akár ne is legyen megcsinálva. Indulás az ágy, bujjatok össze, és akárhányszor csak kéri Szilárd, add oda neki a mellet. Ha kell óránként vagy még gyakrabban, hagyd szopizni.
És most kérlek rá, még idöben vagy:
hivj fel szoptatási tanácsadót. Én Ibolyt ajánlanám, aki szokott ide a netre is irogatni:
Rózsa Ibolya (30) 482-9342 a telefonszáma (az LLL honalpjáról vettem a számot). (De a www.lll.hu-n megtalálod a többiekét is). Ök arra vállalkoztak, hogy segitenek szopikérdésben, légyszi beszélj valamelyikükkel, illetve ird meg a problémádat az Anyaság/Szoptatás topicba is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Megint itt. Kényeztetnek a skacokKép.

Pocok!
Azért van abban valami vicces, hogy az ember közel egy évig vidáman topicol valakivel a szomszédból. VilághálóKép.
Holnap megint megyek, ha látsz egy tócsában dagonyázó kétéves nyomában egy kissé leharcolt anyukát, egy ordító bébivel a babakocsiban, na az vagyok én.(vagy az AnyukámKép)
kb.délig tornázom, utána megetetem a dedeket, és olyan kettõ-három felé szoktunk lekeveredni egy kis sétára.
Ha gondolod, összefuthatunk, minket a fent leírtak miatt igen könnyû felismerni.

Ha már úgyis szóbakerültek a kúpok: most a szuri után beadtam egyet, de elfelejtettem megkérdezni a dokinénit, hogy este mit csináljak, adjam automatikusan, vagy csak ha addig belázasodik. Remélem nem fog, most már egész vidáman rugdosta a csörgõit a kiságyban. Nem tudom, mi van ma a gyerkõceimmel, Dávid is tökjól elvan, virágspriccelõvel gyártott néhány tócsát a kövön, és abba tologatja be az autóit.

Zulu, az idõmilliomos

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok
Dio
azt hitem csak én vagyok ilyen hogy szeretem ha a párom meletem van esténként Kép

Ilke
petike sem eszik tulsokféle dolgot meg gyömölcsöt és húst .nekünk is volt hétvégén ilyen kakilos napjaink mikor napi 4-5 kakis pelenkája volt petikének de tegnap már megint csak 1 kakis pelenka volt csak. Kép

Beszti
a Kismama táblázat majd segit csak nézd meg abol megtudhatod adhatsz e sajtot vagy sem Kép.

Zulu
hogy viseli az oltást Anna baba ?

Missyina
én eleinte nagyon nehezen viseltem azt hogy petike tápszert kap mert nincs elég tejem de hát senki nem gondolja a terheségénél hogy nem tud majd szoptatni ,és ehez még néha a rokonok sanálkozo vagy bánto megjegyzései is közre játszuanak igy én elég depis letem. ÉS MÉGEGY fogad meg beszti tanácsát és irj a szopitopicba igy hamarosan már a multé lesz a tápi SOK SIKERT ÉS KITARTÁST KépKépKépKép

PUsz Csics és Petike Kép
csics

Zulu
Hat igen en is tapasztalom ,pedig itt nalunk vannak ilyen kis zacsekek kirakva egy dobozba de meg csak veletlenul sem hasznaljak.Pedig mi egy szep utcaban lakunk es nem ertem miert erdeke az embereknek akik ugyanigy itt laknak hogy telerakjak.De most a havon,vagyis koszos maradekan duplan latszik.

Myssnia
Na akkor megvan hogy miert sirt szegeny.Csinald ahogy jonak latod,gondolom mar a kedved is jobb hogy nincs mindig siras.
Timicivel beszeltem ma de nincs nagyon ideje netezni,de mondta hogy Ti szoktatok beszelni telcsin.

Pocok
Mindig akarom kerdezni,pont Timocivel beszeltuk meg hogy mindkettonket letamadott egy oreg fotos noci aki a Sote-rol kapta meg a cimunket,alig tudtuk lerazni!Teged is szerencseltetett???

Csics
Meddig kell meg jarnotok a Petobe?Petike nagyon aranyos a kepen.

Na pusz
Kataa

Ui>Tettem fel uj kepet a hasalo Alexrol.

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Na ma nálunk is megvolt a szuri. Szegény kicsikém annyira sírt, úgy sajnáltam. Amikor hazajöttünk akkor evett egy keveset és azóta alszik. Kapot õ is a szuri elött kúpot és 3óránként kell mérnem, hogy lázas e vagy sem. Remélem nem lesz az.
Sajnos õ a 2hét alatt csak 80grammot hízott igy a tápszert lecseréltük aptimel HA-ra. Nagyon kiváncsi vagyok rá, mi lesz az erdemény.

Zulu: Szerintem neked is 3óránlént kénne nézned a lázát. Nekem azt mondta a dokinéni ha felmegy 37.5re akkor várjak még fél órát ismételjem meg ha nem megy tovább akkor nem kell kúp ha felmegy fölé akkor kell csak adni neki. De nem akarok okoskodniKépKépKépKép

Üdvözlöm én is az új anyukákat itt a csapatban.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78

Csics,
hát nagyon sírt szegényke, aztán elaludt, de most felébredt, és nagyon fáj a lábaKép.

Andy,
eddig szerencsére láza nem volt, de én is nézem most sûrûn.
Anna is van, hogy alig hízik, de én nem cserélhetek cicitKépKépKép. Nálunk az lehet az oka, hogy nagyon gyors a kiscsaj anyagcseréje, még most is min. 3x kakil egy nap, de inkább 5x. De már nem aggódom, mert tiszta hurka, és tényleg egyenletesen hízik, csak lassan.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Nem tudom, hogy a Petrával mi történt. Napközben alig akar elaludni csak a babakocsi müködik. Tegnap is kiraktam az erkélyre és aludt 3 órát így viszont ebéd után már nem aludt. Déltõl volt ébren este nyolcig és már eléggé nyügizett. A másik, hogy már megint nem kell neki a gyümölcs. Még a banán sem. Pedig már egész jól haladtunk. Ha banánnal kevertem neki a többi gyümit akkor azt már szépen ette.
És nem tudom, hogy hogyan csináljam mert idáig amíg ette akkor ha szopi elõtt adtam akkor nem kellett utána neki a tej, ha meg szopi utána akkor annyira jól lakik a tejtõl, hogy már meg sem kóstolja a gyümölcsöt. Most mit csináljak? Minek a rovására menjen?

Beszti
Jó tényleg nem sok az az egy év de nekem azt mondták, hogy ha hüvelyi úton szeretnék szülni akkor a két szülés között el kell telnie min 2 évnek. Szóval ha te csak egy évet vársz akkor az még kevés. Én is úgy gondolom, hogy azért nem akarok várni mert kitudja, hogy mikor fog összejönni. Mi a Petrára két évet vártunk és a két év alatt háromszor voltam terhes. Szóval nekem a teherbeeséssel nincsen gond. Majd leglátjuk, különben még nekem sem jött meg.

Konditerem: Én jártam régebben és úgy van, hogy van egy fix havi díj és általában szokott mindenhol lenni egy edzõ. Odamentem hozzá és elmondtam, hogy mit szeretnék és õ leírta egy papírra, hogy mibõl mennyit hány kilóval kell csinálnom és a sorrendet. Ott volt egy dosszié és mindenkinek abba volt az edzésterve és mikor mentél akkor kiszedted és azt végig csináltad. Az a baj, hogy én elég hamar meguntam. Jártam vagy fél évig utána jártam ugri-bugrira, nekem ez jobban tetszett. Ettõl sokkal jobban izomlázam lett. Én azt vettem észre, hogy a konditerembe sokkal több fiú jár. Ha fogyni szeretnél akkor szerintem sokkal jobb a nõi torna mert a konditeremtõl inkább izmosodsz. Mikor elõször voltam nõi tornán az annyira hatásos volt, hogy azt hittem nem tudok utána felöltözni pedig csak egy óra volt. A konditerembe meg mire végigcsináltam mindent az legalább 2 óra és csomószor várni kellett a gépekre.

Djeszter
Én azért láttam csak másnap a Petrát mert õ koraszülött volt és inkubátorba volt. Én pedig elég szarul voltam. Megpróbáltam másnap felmenni de annyira hányingerem volt, hogy egésznap csak hánytam. Ülni sem tudtam az ágy szélén mert egybõl hányingerem lett. Mondták is ha nem iszok akkor bekötik az infuziót. Könnyü ilyenkor ezt mondani. Szóltam, hogy vigyenek fel mert már szeretném látni és akkor feltoltak ilyen tolószék szerüséggel. Mikor beértünk a babás szobába már annyira roszzul voltam, hogy letelefonáltak, hogy jöjjenek értem. Csak emiatt, különben már én is látthattam volna hamarabb. Te nem voltál rosszul? Szerintem különben biztos az érzéstelenítõ miatt vagy csak én vagyok ilyen. Mikor elõször szültem rendesen akkor is egyfolytában hánytam.
Nekem nem volt jó, hogy ébren vagyok. Olyan rossz volt, hogy tudtam, hogy fel van vágva a hasam és turkálnak bennem. Hogy tudtál szoptatni? Én oldalra sem tudtam fordulni.

Gumicukor
Felhívtam az Almási teret és most indul egy jövõhéten de az szerdánként lesz és áprilisba indul egy pénteki. Nekünk csak a péntek jó mert péntekenként a férjem csak 14-ig dolgozik és szeretném ha õ is tudna jönni. Így addig meg járunk tovább Nagytétényibe Felemelték az árát is most a kezdõ 7800.- és a haladó 6000.-. Majd megkérdezem, hogy lehet e, hogy nem kezdjük újból és egybõl a haladóba megyünk. Milyen az a pincértartás? Nálunk akkor kell mondani a vezényszót mikor merülünk és azt mondták, hogy mikor a baba ezt meghallja akkor tudni fogja, hogy nem kell levegõt vennie. Akkor nálatok mi van helyette? Errõl a tampon dologról még nem is hallottam.

Remélem Dani már nem lázas. Drukkolok, hogy minél hamarabb kibújjon a foga.

Pemeske
Mi is most álltunk át a 4 óránkénti evésre.

Nyuszi
Én is gondoltam arra, hogy milyen jó lenne megint együtt babásnak lenni. A suli miatt nekem is jobb lenne az õsz de majd meglátjuk, hogy mit hoz a sors.

Sasha
Ne foglalkozzál ezzel. Mindenki azt ad a babájának ami neki jó. Én nem ítélem el azt sem aki korán elkezdi a hozzátáplálást én nem adok neki de azért másnak lehet teljesen más véleménye errõl. Szerintem azért nyugodtan gyere ha ilyet olvasol, ezen nem kell kiakadni.

Myssnia
Gratulálok a kisfiadhoz! Kitartás, elõbb-utóbb biztos fogod tudni, hogy miért sír. Ha sír akkor nyugodtan fogjad a kezedbe nem fogod elrontani, Õ még olyan kicsike.

Ilke
Nagyon jól haladtok kajaügyileg. Azt hiszem a zöldséggel várok még mert elõbb a gyümit kell újra megszeretetni vele. Lehet, hogy kihagyok megint pár napot az múltkor bejött.
A Petrának is sajnos még mindig száraz a bõre.

Panda
Gratulálok Ádám fogaihoz!

Fkata
Jó súlya van a kislányodnak 10 hetesen 6 kg.

Csics
Nálunk is nagyon nehezen megy ez a vitamin beadás. Csak az apával együtt tudom beadni. A Petra még az innyét is összeszorítja és csak úgy tudom beadni neki ha két oldal benyomom az arcát mert az istennek sem akarja kinyitni a száját mikor meglátja a kanalat. Õ is pár hete elég akaratos lett. A körmét sem tudom már levágni pedig idáig mindig olyan szépen hagyta.

Ági és Petra
petra2

Ági!

Én direkt az orvosomat kérdeztem meg, hogy mennyi teljen el, és tudta, hogy hüvelyi szülést szeretnék, és igy mondta az egy évetKépKép. Igy a két szülés között min. 21 hónap lesz. tessék, még ebben sem tudnak egy állásponton lenni!KépKépKép
Egyébként én azt gondolom, hogy ezek is csak számok, mert anyukám a bátyámat császárral szülte, én csak 16 hónappal vagyok fiatalabb nála, és én már nem császárral születtem, pedig ez majd 30 évvel ezelött volt, amikor még szivesebben császároztak az elsö császár után.

Konditerem: köszi az infót, akkor majd elmegyek, és megkérdezem, mit ajánlanak. Az ugribugri lehet, hogy csak nekem nem tünik jónak. A szopit még nagyon nem szeretném elhagyni, föleg emiatt nem...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Agi,
A Kolosy teren levo fogaszat elerhetoseget egadod? Jo doki? Te is oda jarsz? Ilketol mar kaptam egy cimet, de ez is kozel van...aztan majd dontok.

...jut eszembe Zulu, mi volt a penteki EKG-n?

Utazas - Lili is elalszik a kocsiban.
Lanyok, ilyen hidegben Ti hgy tudjatok beovezni a bebit az autosulaesbe, mert mi betesszuk ugyan,de becsatolni mar nem tudjuk a sok ruhatol, igy nem er semmit az egesz, es emiatt nem merem egyedul vinni autoban. Kép

Kataa,
Kesoig azert maradok fenn, mert Lili 10-kor furdik, ugyanis furdi utan mindig 8 orat alszik, igy kibirja reggelig. Utana meg vegre van egy kis szabadidom. Viszont reggel nem birok felkelni Kép

Porszivo - eddig nem mertem porszivozni a haloban,nehogy Lili felebredjen (merthet csak olyankor tudok takaritani) Inkabb fel szoktam soporni es felmosok. De lehet, hogy kiprobalom, hatha nem ebred fel, es nem is fog felni tole.

Csics,
A kabeles internet gyorsabb mint a vonalas? Vagy mitol jobb az? Nekunk egyebkent ADSL-unk van.

Tuni,
Jo keszulest a vizsgara. Aztan ugyes legy penteken.

Kataa,
Melyik kornyekre koltoztok?

Agi,
Valamit biztos felre irtam. Nem szoktam kionteni a tejet. Ha 150 ml-nel kevesebb van, akkor Lilinek este odaadom. 150 ml felett fagyasztom csak le, mert eleg draga az Aventos anyatejgyujto zacsi ahhoz, hogy picic adagokat tegyek bele.
Lilinek egy honapig kell hordania a terpeszpelust.
Nekem is a fosulihoz kell a szakmai angol. Es meg nem tudom, hogy hogyan is oldjam meg a dolgot Lilivel, merthat azert hetente rendszersen ketszer 3-4 orara megsem hagyhatom a nagyikra Kép
Azert olyan nagyon nem lakunk messze egymastol. Szerintem 10 perc alatt a kornyeketeken tudnek lenni kocsival, ugyhogy azert neha osszefuthatunk.
A GYED utan biztos, hogy nem kell visszamenni dolgozni, csak akkor, ha megkezted a GYES-t. A noverem is emiatt van inkabb tappenzen es nem GYES-en!

Gumicukor,
Remelem, azota kibujt az a kis fogacska, es Dani hoemelkedeseis elmult.

Ilke,
Mel johet konyvekrol.

Norkini&Jazmin,
Udv itt Kép

Tejleado reflex - irigylem azt, aki nem erzi. Nekem szinte faj.

Panda,
Gratula az ujabb fogacskakhoz Kép

Kataa,
A baratotok, pasi letere, elboldogult Alex-szal, amig ugyvednel voltatok? Kép

Mano,
"Tuleltetek" az oltast. Most, hogy megkaptuk az elsot, en is mindig felni fogok Kép

Lazcsillapito kup - mi nem Germicid C-t kaptunk, hanem (lesek a dobozrol)...Suppositorium Aminophenazoni-t. Tegnapi oltast mar teljesen kihevertuk Kép Koszi mindenkinek a biztatast Kép

Bringa,
Gratula Hannanak a felallashoz Kép

Zulu,
Szuri megvolt?

Tuni,
Hogy birod a parod nelkul? Kitartas.
Szerintem pentekig problkozzal az uvegbol etetessel. Ha nem megy, akkor inkabb hagyd ki a vizsgat. De miert ne menne? Kép

Dec8,
Gratula a hasrol hatra fordulashoz Kép

Forti,
7 honap...huuuu....hogy szalad az ido. Drukkolok Levinek, hogy minel hamarabb megkuzdjon a fogmanokkal.

Dio,
Jobbulast Petinek!

Djeszter,
Jobbulast Marcinak is!

Pocok,
Gratula az 5 kilohoz Kép

...na remelem, meg lesz ido vacsizni, mielott Lili felkel

pusz,

gomb

Konyvek - Lanyok, kuldjetek el a melcimemre, hogy kinek milyen konyv kell a nagykerbol, aztan Apacskat rainditom. annahunko@yahoo.co.uk
gombolyu

Myssnia!
Nem akarlak bántani, de én nem adtam tápszert egyik gyereknek sem. Szó szerint kiböjtöltük az elsõ pár napot. De szerencsére minden rendbe jött. Tudom, hogy sajnálod szegényt, én is sírtam, hogy nem tudok enni adni a gyerekemnek, de végül minden rendbe jött. Szoptattam, "mint aki nem normális"Kép, állandóan, ha kellett, 20 percenként.
Mi az, hogy óriásbébi? Ádám 3850-nel született, és 3500-ra fogyott vissza, amíg nem tudott rendesen enni, de behozta a lemaradástKép.

Tüni!
Én is azt javasoltam volna, hogy menjetek hármasban vizsgázniKép. Mikor államvizsgáztam, az egyik évfolyamtársam a 3 hetes babáját hozta, meg a férjétKép. Természetesen õ volt az elsõ vizsgázó, elõtte megszoptatta a babát, mikor kész lett, megint, aztán mentek is haza, az eredményhirdetést meg sem kellett várniuk.
OFF: Az Aradi Fatime az osztálytársad volt, ha jól emlékszem, ugye?Kép

Ági!
Te szültél rendesen is? Valami baj volt a babáddal? Bocs, ha kellemetlent kérdeztem...

Minden beteg babának jobbulástKépKépKépKépKépKép! A mamiknak meg kitartást...

Most megyek, mert este van, és az esti programban nélkülözhetetlen a jelenlétemKép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Panda
Bocsi, ha rosszul fogalmaztam, nem a tápszerre gondoltam, hanem,hogy kevés a tejcsi. Most szopizott Szilárd, és azon vagyok, hogy a következõ is szopi legyen. Megpróbálom, hátha megy tápszer nélkül is. Márcsak Szilárd miatt is, mert nagyon cicis. Kép

Beszti
Köszi az infókat, holnap érdeklõdöm nála. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Újra itt...

Beszti!
Voltatok a héten dokinál? Mi sajnos nem jutottunk el, majd a jövõ héten. Legalábbis remélem.

Nyuszi!
Azt hiszem, én tudom, mi Ádám baja alvásilag. Mikor felébred (mint minden normális ember), nem tud visszaaludni egyedül. Én rontottam el, mert mikor csak egy kicsit is megnyikkant, már kaptam is ki az ágyábólKép. Volt egy idõszak, mikor szépen aludt (megtanítottuk), aztán, valószínûleg a fogai miatt, elkezdett megint felébredni. Már kibújtak a fogacskák, így szerintem megpróbáljuk újra az alvástanítást, mert kezdek megint kipurcanni.

Pucúr!
Hol vagy??????

Mona!
Te is eltûntélKép!

Én is megyek, jó éjszakát!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Végre megint géphez jutottam... Kép
Norkini, Myssnia üdv a babások között! Kép Hogy rohan az idõ, már Ti is itt vagytok! Kép
Myssnia,
6 napos baba, és 100 milit iszik? Ejha! Nekünk alig egy-két hete, hogy ennyi összejön egy szopira. Pedig már majdnem 6 hetesek vagyunk... Amúgy a Laktoherb tea nekem nagyon bejött. Tényleg több tejem lett. Minden reggel csinálok egy jó nagy adagot, és azt eliszogatom napközben.
Amúgy meg nagyon-nagyon sokat segít, ha valaki oda tud jönni hozzátok 1-2 órára, és pesztrálja a kicsit, te meg alszol. Az alváshiány nagyon aláássa az ember önbizalmát, mindent sokkal negatívabban lát, és a babasírás is sokkal jobban megviseli az embert. A könyvek azt írják, hogy egy egészséges kisbaba az elsõ idõben naponta akár több órát is sír -persze részletekben. Csak gyõzze az ember lelkierõvel. Szóval szerintem az elsõ, hogy próbálj meg amikor csak lehet aludni. Fõleg mert pihentebben a tej is jobban termelõdik.
Hozzánk anyukám jön át délutánonként, és az a plusz 1-2 óra, amit olyankor tudtam aludni az elsõ három-négy hétben, az minden pénzt megért! Kép Elsõ idõben tiszta lelkifurdalás voltam minden percben, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobban járok, ha inkább próbálok kicsit pihentebb lenni, mert kialvatlanul a végén már többet sírtam én, mint a baba.
Jut eszembe, lányok, Bogika mostanában idõnként már 4 órát is kibír két szopi között, ez nem lesz negatív hatással a tejtermelõdésre? Mármint, hogy ritkábban, és gyorsabban szopizik...

Panda,
ha megkérhetlek, esetleg nekem is elküldöd a hordozókendõ kötési módokat? Merthogy én is varrtam egyet még két hete, de eddig nem sikerült úgy beletenni a babut, hogy ne legyen sírás-rívás a vége. Flanellt vettem, 2 métert, kettévágtam hosszában, így lett egy 4m x 75 cm-es csíkom. A címem a profilomban van. Elõre is köszi szépen.
Aláváshoz: Van egy könyv, asszem itt is írták már, az a címe, hogy "Végre elaludt a gyerek." Ahhoz ad tanácsokat, hogy a rosszul alvó kicsikkel mit lehet tenni. Esetleg lehet benne valami, amit hasznosítani tudsz.
Bogika sajnos még kicsi az ott ajánlott praktikákhoz, de nem bánnám, ha az éjszakai nyügik megszûnnének. Hajnali 4 elõtt nem szoktunk elaludni... Kép

Tornáról:
Olyan jó nektek, akik már járnak valahová tornázni...!Lehet, hogy majd hamarosan én is megpróbálok valamit csinálni. Nagyon hiányzik a mozgás. Igaz, mosanában már kijárunk sétálni, de azért az nem ugyanaz.

Oltások: Mit gondoltok az agyhártyagyulladás elleni oltásról? Hogy viselik a babák? milyen mellékhatásai lehetnek? Van köztetek aki beadatta?

Sziasztok!

Kispici
kispici

Kispici
Mi beadattuk, semmi mellékhatása nem volt.
bringa
bringa

Panda!

Nem jártam végül a dokinéninél, mert Beni köhögött, öt a párom elvitte pénteken, ugyan semmi komoly, de nem akartam, hogy esetleg Nátánnal véletlenül bevigyük az egészségesek közé (ugyan ö nem beteg, de ha valami olyan, esetleg lappanghat is).
Jövö héten megyünk, ha mindenkivel minden rendben.

Tényleg: ugye a jövö hét a talihét?KépKép

Kispici!

A tejtermelödés a baba igényei szerint alakul. Lesz neki elég, de nem kell meglepödni, ha lesz olyan alkalom, amikor visszatér gyakrabb szopizásra. Ilyenkor megnövekszik az igénye, azért szopizik 2-3 napig ismét gyakrabban.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Forti,
Múltkor láttam valamelyik hiper-szuperbe dobozos, egész, tisztított gesztenyét, vajon az is jó lehet?

Djeszter,
Engem is érdekelne a receptKép.

Kataa,
Aranyos Alex a képen.

Tettem fel új képet a profilomba!

Ági,
Hát a kajcsi nálunk is akadozik, ma pl. majdnem minden falatnál öklendezett, aztán belekevertem (Beszti párjának az ötlete jutott eszembeKép) egy kis sima sárgarépát (üvegeset) és lám 50 gr elfogyott. Ezt egyszerûen nem hiszem elKép.
Ez furcsa, hogy ennyire elutasít Petra minden egyéb kajcsit. Mi úgy szoktuk, hogy kb. 1 körül megszoptatom aztán kiviszem a konyhába az etetõszékbe és elkezdem megfõzni neki a fõzit. Míg elkészül kb. 15-20 perc, addig játszik, beszélget, utána etetem. Nekünk ez így bejött. Egyébként én már néha látom rajta, hogy várja a fõzit.

Gomb,
Lilire egy közepes vastagságú overált szoktunk ráadni és így még be tudjuk kötni az autóba (alatta egy body, rugi, zokni és nagy zima esetén egy plüs kabát van). Ha nagyon hideg van akkor a becsatolás után teszek még rá egy plédet. De általában apa be szokott fûteni a kocsiba, mielõtt lemegyünk, így az autóban egészen jó szokott lenni a klíma.
A mailt küldöm majd, csak össze akarom szedni, hogy mi is kellene. Már én is olyan régóta halasztok egy csomó könyvet, hogy némelyikre alig emlékszemKép.

Kispici,
Mi jövõ héten hétfõn megyünk beadatni az elsõ adagot az agyhártyagyulladás elleni védõoltásból. Egyik barátnõm azt mondta, hogy az õ kislánya csak a szúrást érezte meg, maga a szuri nem okoz lázat meg ilyeneket. Hát majd meglátjuk.

Rzsuzsa,
Õszibarackot tudsz fagyasztva venni, igaz kicsit macerás meghámozni, de én is azt adom Lilinek néha.

Beszti,
IgenKép! Jövõ héten csütörtökön ismét tali.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Nos, Peti valami kis vírust szedett össze, nem kapott rá semmi gyógyszert, csak a lázát kell csillapítani. Ami úgy tûnik, estére sikerült is. Valóban sok most a beteg baba, a dokit is rengetegen hívták, amíg itt volt.

Szóval Peti jól van, most alszik.KépMindenkinek köszi az aggódást!

Gyerekek!
Ez a BK tisztára akció thiller jelleget kezd ölteni!Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Dió és gyógyuló Peti
szabotimi

Sziasztok!

Szerintetek mivel lehet lekotni egy kethonapos baba figyelmet? A csorgo meg nem igazan erdekes, ha enekelek sem tul erdeklodo (neha sirva fakadKépKép). Egyeb otlet? Lassan kezd keves lenni a "utyuli-mutyuli-kisfiamozas"KépKépKép

orsoly es Lacko
orsoly

Gömb,
kardiológia elmaradt, dokinéni az oltás és a mostanság dúló betegségek miatt áttetette jövõ péntekre. Oltáson úgy tûnik, túl van a kiscsaj, láz nem volt, most estére kapott egy homeopátiás kúpot a bizti kedvéért. Autósülésbe vettem egy lábzsák szerû cuccot egy bababörzén, és ha azt ráhúzom, akkor nincs szükség annyi ruhára. Még pocakosan vettem néhány kabátot is Annának, kifejezetten autózáshozKép, mert mindig fûtök ezerrel, és így nincs annyira melege. Szerintem most már jön a jó idõ, akkor Lilit sem kell már annyira becsomagolni, és akkor könnyebben tudtok autózni.

Kispici,
én beadattam, pont ma kapta meg Anna a másodikat. Az elsõt a kéthónapos szurival kapta, elõre odaadta a dokinéni a receptet, hogy legyen idõm beszerezni. Dávidnak is beadattam, semmi mellékhatása nem volt, nem okoz lázat, nem fáj a lába tõle (most is a másik szurit szenvedte meg szegény)

Pocok,
ez az elátkozás ismerõs, múltkor a játszón a fiam 2 kiscsajt okított ki, hogy kell igazán nagyokat ugrani a pocsolyába. Persze sikerült egy anyukát is beteríteni vízzel. Egy ideig nem mentünk arra a játszóra... No, akkor holnap nyitott szemmel sétálunk 3 körülKép.

Orsoly,
madzagra kötözgetett színes papírpillangókKép. Most már csörgõt is lógatok innen-onnan, annyira, hogy épp csak elérje a kezével. Teljesen transzba tud esni, ahogy csörgetiKép.

na jóéjt mindenkinek, ígérem, megszûnök mára
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hali mindenkinek

Köszönjük szépet a hófordulós jókívánságokat.

Pocok
Hol van a Forgách utcában a kondi terem? Lehetne esetleg csatlakozni hozzád? Rám is rámférne egy kis fogyi+erõsítés és hát egyedül nem nagyon van kedvem elmenni konditerembe, itthon pedig elõször lelkesen csinálom aztán mindig tolom a dolgot. Kép Kép

Djeszter
persze hogy érdekel, küld emilben. Cím a profilomban. Köszi Kép

Zulu
ez az ideggyenge tetszett Kép Kép

Tüni
Ne butáskodj! Tényleg komolyan gondoltam hogy szívesen vigyázok a bébidre. Az meg hogy hajnalok hajnalán.... ehh. Csak mondd meg hogy mikor és hova menjek a törpicsekért és tényleg szívesen pesztrálom addig amíg anya vizsgázik. Az én fiam már úgy is nagylegény, nosztalgiáznék egy kicsit. Kép
Na mind1 ha úgy gondolod hogy okés, írj egy emilt és megbeszéljük a részleteket.

Myssnia
Örülök hogy rendezõdött a dolog Szilárd babával. Ne idegeskedj, majd csak beindul annyira a tejcsi hogy elég lesz neki.

Gömb
köszi a drukkot. én már ott tartok hogy egyik éjjel kilesem a fogmanót és jól elverem hogy kínozza a fiamat. Kép

Ilke
Milyen dobozos gesztenyét? Nem vágom ám!

No eldugulok mára, jóéjt mindenkinek
Forti

Kép
Kép
forti

Jo reggelt
Kataa
nem tudom medig kell járnunk a petöbe ,köszi a dicséretet Kép alex is aranyos a képen Kép

Gömb
a kábeles internet gyorsabb mert szélessávu internetezést biztosit és hogy mitöl jobb ? töbek közt a fentebb leirtak miat plusz nincs telefon dij igy nincs magas telefon számla sem, midig elérhetö igy akár nap 24órájábol 24 órát netezhetc fix dijas mindig tudod hogy a következö hónapban menyiot fizetc érte kivéve az áremelést de arol értesitenek Kép .

Kispici
én beadatom mert én egy pici esély se szeretnék adni az agyhártyának a recept már megvan de még nem váltotam ki majd csak akor váltom ki amikor beadják neki de ez 4 hét mulva lesz és itt nálunk 2500ftba kerül és havi 1 oltás három honapig .

POcok
de jo neked hogy ingyen beadták nekünk 2500ft kerül majd

Zulu
2hónapos oltásal kapta meg ? az elsü agyhátyagyuladás elenit nálunk a dokinéni csak a kötelezök után adja be igy petike csak a jövöhonapban kapja meg az elsöt .

Pusz mindenkinek Csics és Petike
csics

Sziasztok

Pocok
Úgy érted hány órakkor? Hát vagy 10 után, vagy 5 után. Levi ilyenkor kajcsizik. Én szeretnék majd (ha már belelendültem) többször járni, nem csak 7végén. Jó lenne 1 héten legalább 3x menni.

Forti

Kép
Kép
forti

Jó reggelt!

Ilke!
Köszi az infót a baba-mama tornáról. Tudod, írtam, Peti délelõtt alszik, úgyhogy ez a program is ugrott, megvárom, amíg elhagyja az alvást, vagy keresek délutánit. De tényleg köszi.

Zulu!
Akkor jó, továbbra is gyakorlatozunk Petivel. Õ persze próbál felülni magától is, annyira aranyos, ahogy igyekszik, de arra még nem jött rá, hogy hasizomból nem fog menni - szerintem - és más megoldás még nem jutott eszébe.Kép

Én tegnap kérdeztem a dokibácsit az agyhártyagyulladás elleni oltásról, azt mondta, nem látja szükségét, mivel nem járunk közösségbe. Úgyhogy mi nem adatjuk be neki.

Orsoly!
Én is szines papirból hajtogatott dolgokat aggattam fel Petinek. Vettünk egy baldachintartót, de baldachint nem tettünk fel, hanem a tartóra lógattam mindenfélét. Minden jó, ami eszedbe jut, ami szines. Petinek volt egy felfújható repülõje, attól teljesen beindult, ha meglöktem. Az még ma is nagy szerelem, csak ma már kézben fogva és rágcsálva.Kép Eleinte csak nézegette, aztán amikor láttam, hogy meg szeretné fogni, akkor lejjebb engedtem, akkor ütögette, és mikor már megpróbált belekapaszkodni, na akkor levettem õket. Én az autósülésének a fogójára is aggattam mindenfélét, nagyon jól elnézegette õket. Jók pl. a karácsonyfadíszek is, színesek is, csillognak is. Szóval a fantáziádra van bízva.

Mindenkinek szép napot! Remélem Petinek se lesz ma már láza, és két nap után mi is lemehetünk egy kicsit.

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok Lányok!

Tegnap korán lefeküdtünk, hátha végre tudunk aludni. Persze nem nyert. Marci egész éjjel „mókázott”. De legalább már láza nincs. Most is nyüszit. Már annyi erõm is alig van, hogy felvegyem. Viszont kicsit folyik az orra, és köhécsel is. Megyünk du. vissza a doki nénihez.

Ági!
Nekem azt javasolta a védõnõ, hogy két szopi között adjak neki gyümit. Egyébként Marci sem nagyon szereti ezeket a kajcikat szopi után. A két szopi közé elég nehéz belõni. Kedvence viszont a sütõtõk almával. Az szinte bármikor jöhet.
Nem lehetett könnyû akkor neked. Nem tudtam, hogy Petra koraszülött volt. Így már érthetõ.
Szerencsére nem voltam rosszul, sõt, érdekes módon hatalmas energiát éreztem magamban. Alig vártam hogy már felkelhessek. Most nem akarok butaságot írni, de valamikor kora du. mondták, hogy ha tudok nyugodtan oldalra fordulhatok, nem kell hanyatt feküdni, csak a fejem ne emelgessem. Rövidesen megírom a szülés történetemet a MÁV-os topicba, ha érdekel, majd olvasd el.

Konditerem: Én is jártam pár éve az Üllõi útra (mikor még arra laktunk). Fix ára volt 12 alkalomra, heti 3*1 óra volt. Az elején megbeszéltük, milyen „feladatokat” kell csinálni, és hányszor. Én nem erõsíteni szerettem volna, hanem fogyni. Választottam magamnak egy étkezési tervet is (ez most a szopi miatt nem mûködik). Na a diétát az elsõ hónapban sikerült tartanom, tovább nem. Tornázni 3 hónapig jártam. Sikerült is fogyni néhány kilót, cm-ben is mérhetõ volt a változás. Fõleg a hasamon, aminek nagyon örültem. Érdekes, hogy amíg oda jártam, ehettem amit akartam, nem híztam vissza amit leadtam, de mihelyst nem mentem többet …

Forti, Ilke!
Gesztenye fõzelék (ezt találtam):
„Tisztított gesztenye 50 g.
Burgonya 50 g.
Alma 50 g.
Víz 100 ml.
Anyatej v. tápszer 30 ml.

A gesztenyét megmossuk, megfõzzük, ha kihûlt meghámozzuk. A megtisztított, megmosott burgonyát egyenletes kockákra vágjuk és a baba edényébe tesszük annyi vízbe, hogy éppen ellepje. Fedõ alatt félig megfõzzük, majd hozzátesszük a gesztenyét és puhára fõzzük. A megtisztított, megmosott almát üveg vagy mûanyag reszelõn lereszeljük. A fõtt burgonyát és gesztenyét burgonyanyomóval összetörjük, hozzáadjuk a reszelt almát , az anyatejet vagy a tápszert, valamint annyi fõzõlevet, hogy megfelelõ sûrûségû legyen.”

Dió!
Örülök, hogy Petike már jobban van.

Djeszter
djeszter

Jo reggelt

A baratnom (akinek az eljegyzese volt )monda hogy szeptemberben belindul naluk a babaproject es milyen jo lenne ha egyutt lennenk babasak,hat nem tudom az mar olyan kozel van : )))
Tenyleg gyorsan megy az ido,amig dologztam akkor is igy volt hogy csak hetfo emg pentek volt a heten,de mosta honapok is ropulnek,ugyhogy ossze vissza puszilgatom Alexet amig hagyja : )))

Andy78
Mi is azt esszuk,hat eleg budi de Alexnak bejon es ez a lenyeg ; ))

Agi
Jo lemgviselt akkora szules,de ugy emlekszem Petra a 36.heten szuletett az mar nem volt olyan veszes.

Gomb
Hat csak 8 honapra koltozunk Budara a Hegyalja ut kornyekere,amig felepul a lakasunk.Ti merre laktok?
A srac nagyon jol turte a felvigyazast es Alex is elvezte.Ilyenkor mindig rossz hogy nem laknak kozel a szuleim,meg hat hogy a masik nagyszulok sem elerhetok.
De aranyos vay hogy felajanlottas a konyveket,en talan leszek olyan pofatlan es irok majd neked : ))

Tenelkg eltunkte egy paran:Mona,Kata007,Afonya???????

Kispici
Mi is beadatjuk majd de csak ha 1 eves lesz es akkor eleg 1 oltas nem kell 3.

Pocok
Nem is hivott hanem jott a megadott cimre.Egyebkent is bex-eltem hogy ne adjak meg senkinek a cimem de megis egy csomo minden jon a nevemre,meg Alexera,meg jo hogy nem tud olvasni.

Forti
Te tenyleg nagyon rendi vagy; )))Kepzeld ma veled almodtam pedig meg nem is talakoztunk : )))

Djeszter
En is igy voltam a csaszar utan,el sem akartam hinni milyen jol vagyok: )))Remelem a kovi is ilyen konnyu lesz !

Megyek mert lejart a mosogep: (((
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Pocok
Szerintem lehet hvni Timicit.Legalabbis en hivtam,meg O is szokott.

Kata

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?