Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, kicsit hosszú lettem!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Bringa, nagyon boldog felediket kívánunk Hannának!Kép

Beszti,
tornát úgy oldom meg, hogy kollektíve átvonulunk a gyerkõcökkel a nagyihoz, megetetem Annát, és elvágtatok. Ott keresetem edzési lehetõséget anyuék környékén, de jó lenne még a lakásunkhoz közel is találni valamit, akkor még egy napot be tudnék iktatni, késõ délutánra. Szerencsére nagyikkal nagyon jól állunk, szám szerint hárman vannakKép, különbözõ idõbeosztással.

Conti,
én is rengeteg pakkal utazom rendszerintKép.
Többnyire társasággal utazunk, és ilyenkor mindenkihez bepasszírozunk valamit. Vagy ha minden kötél szakad, akkor síbox a tetõreKép. Nekünk is van egy külön "rohangálós" babakocsi, ez esernyõre csukható, de azért kényelmes fajta, dönthetõ meg ilyesmi, azt szoktam bepakolni.

Andy,
nagyon szép a kisfiad!Kép

Ági,
hegymenetet tökéletesen átérzemKép. Sõt, én lefelé is utálom, mert akkor meg lobog az ember a kocsi után. Mi is majdnem a Kolostor utcába költöztünk, de aztán végül nem azt vettük meg, mert fsz.-i volt.

Ma kivonultunk családilag az Állatkertbe. Tökjó volt, egészen addig, amig Malacka bele nem feküdt egy tócsába. Akkor apája felkapta, és rohamléptekkel elindultunk haza. Közben gyerek ordított és kalimpált, hogy nem akar, közben én elkínzottan vigyorogtam a szembejövõ emberekre, és igyekeztem olyan képet vágni, mint aki marhára kézben tartja a helyzetet. De azt hiszem, nem vették beKép.

na pusz, szép álmokat
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Norka
Miért lenne baj hogy megetetted? Akkor etesd amikor kéri, nem kell fix idõket várni, de azért arra figyelj hogy a két szopi között ha lehet elteljen az a két óra.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Ilke

A kortet hol almaval, hol banannal, hol mindkettovel keverem. Ha nem eleg ledus a trutyi, akkor kis forraltvizzel higitom.
Ma probalok eloszor csirekhusis kajat hazilag gyartani.
En is szoktam etetes kozben enekelni Emilianak, mint Conti. Hatarozottan tobbet eszik ilyenkor.Kép

Gumicukor

Te milyen zsiradekot teszel a babakajaba? Vajat vagy oliva olajat? Vettem egy babaszakacskonyvet es egyfolytaban a vajat irja, de emlekszem, hogy korabban mar volt szo rola, hogy a vajat meg nem kene neki adni.
Nagyon edike Dani ahogy tordeli a kis kacsoit...Kép

Conti

Persze hogy emlekszem a Fulesmacko cimu notara!Kép Es szoktam karacsonyi dalokat is enekelni neki. Hihetetlen, de a Kis karacsony... szinte barhol, barmikor megnyugtatja. Megneztem a kis repabajnokot, nagyon szep kislany! Kép
Emilia is imadja a repat is, es a sutotokot is. Minden nap ugyan nem eszik ilyeneket, de eleg gyakran. En nem banom, legalabb egy kis szint ad a feher boru arcocskajanak.Kép

Bringa

Boldog felevesseget Hannanak!Kép

Na pusz, megyunk nagyizni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

nyuszika

Olivaolajat használok, vagy kukoricacsíraolajat 1 mokáskanállal dl-enként.

Ma karfiolos pulykahusipép és sutötökfõzi lesz Dani menüje. Már megkóstoltam, ,nagyon fincsit kotyvasztottam. Magunknak pedig csiáltam pulykahúsos gombás tokányt rizi-bizivel és vaníliapuding lesz bûnözéshez.

Na pusz, szép hétvégét nektek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Forti
Koszi! Kép

Norka
norkini

Sziasztok

Tegnap delutan megvolt a baratnom eljegyzesi bulija es annyira meghato volt.Mi meg a baratok megbujtunk egy kis szobaban es amikor elhangzott a bizonyos kerdes mi hangosan korusban kerdeztuk hogy BIZTOS???Annyira meglepodott szegeny mert nem tudott az egesz bulirol semmit.: )))
A baratnomet aki vigyazott addig ra hamr megszokta es egyutt nevetgeltek egy csomot.: )Meg kozben el is laudt sot meg a cumisuveget elfogadta tole ugyhogy megdicsertuk nagyon mikor hazajottunk: )
Ma a Tescoban vetteme egy ket bodyt,most mosodnak ,remelem nem elsz beloluk 56-os meret a vegere.

Andy78,
EN csak 1 kaveskanalnyit adok neki szololebol es az is eleg az eredmenyhez.
En csak 5 honaposan fogomelkezdenia hozzataplalast majd meglatod hogy meg 4 honaposan is milyen kis babasak ugyhogy en azert varok vele,bar a vedono mar ostromol: )))

Bringa
Boldog felevesseget Hanna babanak!!!!!!!!!

Kakukkfu
Hat nem mulik magatol a kiutes felirnak ra kremet,demeg varj egy ket hetet.

Viki
Szoval ha nem megyek vissza dolgozni akkor a TGYASom is annyi lesz mint a gyed???

Dec8
Es mennyi ido utan kezdted a fozeleket a gyumi utan?/Szoval akkor delleott gyumi deluan meg fozi a menu??
Nekem iscsak volnals internetem van de ennyi luxust mar megengedhet maganak egy otthon ulo anyuka: ))))En mostanaban nem nagyon veszek ruhakat ugyhogy azon sprolok,es jo duma add be a ferjednek : )))

Gumicukor
Hat azert mindennek van elonye es hatranya is,barmi dologd van akkor van kire hagyni Danit ,en irigyellek bar azt hiszem minden szempontbol jobb ha nem kell alkalmazkodni senkihez a lakasban .

Norkini
Udv itt is: )))
Gratulaok a Jazmin babahoz,nagyon szep neve van,ja es ahhoz hogy nyugis baba.Alex is az volt es ez igy is maradt szerencsere : )))

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok!

Látom, mindenkinek jól telik a vasárnapja, mert nem nagyon irogattok.Kép

Áfonya!
Napsugár súlya nyolc hónaposan 6.76 kg. Még nem értük el a bûvös 7 kg-t ! Nem valami sok, de egyáltalán nem néz ki soványnak, szerintem lemozogja... Réka hány kiló?

Macsek!
Coordinax: Végül is úgy döntöttem, hogy alapos kivizsgálás nélkül nem adom neki. És két hete minden este a babaülésében altatom, amig le nem telik a kritikus evés utáni 2.5-3 óra. Utána teszem csak be a kiságyába. Szerencsére azóta még nem hányt, aminek nagyon örülök!Kép

Beszti!
Tök kafa a táblázat, tényleg jó ránézni! Kép
A mesekönyves tippek nekem is nagyon hasznosak. Éppen most beszéltük mi is a férjemmel, hogy az összes mondókát elfelejtettük Kép

Na, megyek, további jó hétvégét mindenkinek.

Ildikó
ildikó

Sziasztok, most csak egy gyors kérdésre van idõm.
Tudja e vki, hogy a bárányhímlõt mennyire veszélyes egy két hónapos babára?
Köszi Kata és Nóra
Katalin (fkata)

Sziasztok,
Ma voltunk setalni Apaval a Millenaris parkban. Apa megjegyezte, hogy sokkal romantikusabbnak kepzelte a baba setaltatast Kép
A Millenaris park a Mammut mellett van, ugyhogy nem vagyunk olyan nagyon messze egmastol. Majd osszefuthatunk neha-neha Kép
Korhazban magzati tachikardia (szapora szivveres) miatt voltam megfigyelesen. Mar az elso ctg rossz eredmenyt mutatottKép Ugyhogy most viszem Lilit EKG-ra.
GYES-GYED masodik gyereknel. A noverem most varja a harmadik babajat, es o most tappenzen van, hogy a besorolasi bere szerint kapjon GYED-et. Valami olyasmit mondott, hogy ha GYED utan/alatt kozvetlenul varja a masodik babat, akkor a besorolasi ber szerint jar a GYED, ha GYES utan, akkor a minimal ber utan jar. Mivel neki januarban jart le a GYED, onnantol tappenzre iratta magat, es igy a magasabb osszeget kapja. De ebben en nem vagyok igazan kompetens. Egyebkent nyarra varja a bebit Kép

Andy78,
Ma megprobaltam hasra rakni Lilit. Kispapa 5 perc utan szolt, hogy ne kinozzam mar azt a gyereket. Majd probalkozom ujra, ha O hallotavolsagon kivul lesz.

Kakukkfu,
A tejkiutessel nem kell semmit csinalni, par nap alatt elmulik, esetleg neha vandorol.

hihi Forti,
Te is ugyanazt tanacsolod Kakukfunek Kép

Beszti,
Jajj de jo kis tablazat, mar Mi is benne vagyunk Kép Nem semmi, hogy hany gyereket tervezel/terveztek. Kép

upsz...ugy latom Viki mast ir a GYED/GYES-rol. Majd rakerdezek a noveremre. (O is ezen a teruleten jartas...meg most erdekelt is Kép)

Beszti,
Apacska konyvkiado, es megemlitettem Neki ezeket a mondokas konyveket, meg hogy van egy Anyuka, akinek van egy hosszu konyvlistaja, de mint tudjuk, dragak a konyvek...szoval arra akarok kilyukadni, hogy ha gondolod, akkor nagyker aron meg tudjuk szerezni a konyveket.
Ilke, Ez Rad is vonatkozik.

Andy78,
Latom, Mark is csucsfej volt szuleteskor. Kép Es mennyi haja van Kép

...Lili felebredt, ugyhogy egyenlore ennyi...

pusz,

gomb es Lili
gombolyu

Sziasztok

Képzeljétek Levi teljesen beindult. Már írtam hogy kb. 1 hete "kutyázik" úgy, hogy ha meg tudja támasztani a lábát valahol. Most már néha támaszték nélkül is megy neki, de van amikor kicsúszik a keze. Kép Kép
A másik hogy beindult a gagyogója is, ma egész nap gagyorászott. Mondja hogy: ajjajaja, vavava, ammamama, ababba.
Nem lehet lelõni, itt vigyorgunk apucival, olyan édes. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

...folyt.

...ugy tunik, a cumi most eleg Lilinek...csak gyozzem visszarakni, amikor kikopi Kép

Conti,
Csudi edes a repaevo verseny gyoztese Kép

Bringa,
Milyen torna? Mi nem jarunk tornara. Es a terpesz pelenkat egy honapig kell hordania Lilinek.

Gumicukor,
Nem semmi, hogy mennyi minden belefer a napirendedbe. Aludni mikor szoktal? Kép

Szia itt Norkini es Jazmin Kép
Nem gond, hogy kaki utan megetetted. A vedononk azt mondta, hogy a szekelesi ingert az eves valtja ki.

Zulu,
Irigykedek a harom, kulonbozo idobeosztasu nagyiert...meg a tornaert is. Kép
En aprilisban szeretnek elkezdeni egy szakmai angol nyelvtanfolyamot (heti 2*3 ora), meg fogalmam nincs, hogy fogom megoldani. Pedig Apa itthon dolgozik.
...ja es a heten voltunk a CORA-ban (ami Szentendre fele van), vettunk egy csomo babaruhat. Lattunk magasnyakut is, rogton Rad gondoltam. Majdnem vettem is Nektek egyet Kép

...na megyek, mert Lili megunta a cumit...

pusz,

gomb
gombolyu

...az elozo hozzaszolasom masodik bekezdese Aginak szolt...

gomb
gombolyu

Beszti,
Nagyon szép a tábla! Kicsit irigykedek is, hogy nekünk még nem ilyen voltKép.
Köszi-köszi a mondókás könyvekrõl az infókat, már nézem is.
Nátán nagyon ügyesKép! Lili is mostanában jött rá, hogy fel lehet húzni a kiságyban a halacskáját. Ilyenkor ha picit húz rajta és zenél, teljesen ledöbben és persze nagyon boldogKép. Viszont felfedezte, hogy elérhetõek a macik a zenélõ forgókáján, így állandóan lehúzogatja õket, félek egyszer le is szereli majd, így csak akkor rakom fel ha én is a szobában vagyok.
Lécci ne kérj bocsánatot amiért ilyen sok okos és érdekes dolgokat írsz nekünkKépKép!

Bringa,
Gratula Hannának a félévességhezKép!

Andy,
Ezek a nagy szemekKép!

Conti,
Keeeedvencem a friss méz, s más finom falatokKép)). De jó ötlet, ki fogom próbálni ezt a fajta figyelemfelkeltést kajcsi közben. Igaz egyelõre nem panaszkodhatok, mert legtöbbször érdekli az ebéd.
Nyaraláshoz, biztosan nem ezt a bazi nagy babakocsit vinnénk el, hanem egy kicsi esernyõre összecsukhatótKép. Az utazóágyunk elég kicsire összecsukható, így az sem vészes. Persze van ezen kívül még elég sok minden. Hát azért nem hátrány ilyenkor egy jó nagy csomagterû autóKép.

Dió,
Itt Újpesten van baba-mama torna, igaz én még nem voltam (hónapok óta el akarok menni, de hihetetlen, hogy soha nem jön össze, ma mindegyKép). Keddenként van 10-11-ig. Azért még nem adtam fel teljesen a reményt, hogy elkezdjük.
Tényleg Forti, Zsani ti nem voltatok?
Szerintem nekünk inkább a tornát kellene elkezdeni (még én is vacilálok a torna és az úszás között), mert Lili bõre még mindig nagyon száraz.

Gumicukor,
Köszi az ötletet.
Dani bátor legényke, Lili eléggé fél a porszívótól, ha bekapcsoljuk mindíg elkezd sírni. Csak akkor tudunk porszívózni, ha ketten vagyunk itthon, és az egyikõnk felveszi.

Norkini,
Gratulálok JázminbabáhozKép!
Nyugodtan etesd meg a picit bármikor amikor csak igényli!

Nyuszi,
A körtét úgy fagyasztod le, hogy elõtte már hozzákevered a többi gyümit? Milyen lett a csirkés kajcsi?
Lili ma nagyon ügyes volt, mert 100gr-ot benyomott a nõvéreméknél, nem akartam hinni a szememnekKép. Tényleg Emi megszerette az etetõszéket?

Gomb,
De rendesek vagytokKép!

Forti,
Nagyon édes lehet Levi!Kép

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bókokat a kicsi nevében. Én is ilyen nagy hajjal születtem, mondjuk most se panaszkodom, mert nagyon sok hajam van remélem nem is fog kihullani a pici haja nagyon és ilyen szép marad neki. Azt megtudja valaki mondani nekem, hogy mennyi idõn belül változik meg a szeme színe? Mert akár mennyi könyvbe megnéztem mind mást írt.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Ilke

Altalaban mindent osszekeverek teljesen, mielott berakom a fagyasztoba. Kivetel a rizs, mert eszrevettem, hogy a rizsnek eleg hulye allaga lesz fagyasztas utan. Kisse becsomosodik. De a gyumiket mindet osszekutyulom. A korte-banan dolgot most probaltam ki, mert a banan fogja a kakijat, a korte meg higitja. Kivancsi leszek a veredmenyre...Kép
Nagyon ugyes Lili, hogy ilyen jo az etvagya!Kép
A pipihusis hami nagyon jol sikerult, krumpli-sutotok-srepa-husika. Csak ugy szipkazta befele...Kép
Emike szerencsere szereti mar az etetoszeket, mindig abban hamizik, meg neha tok jol eluldogel benne. Este mikor anya es apa vacsizik peldaul.Kép

Forti

Ismeros a dumalos uzemmod.KépEmilia bedug valami kemeny muanyag cuccot a szajaba es ugy szovegel, igy persze meg viccesebb lesz a hangzas. Foleg hogy van egy ureges csorgoje, na az eleg kisertetiesen hangzik, mikor abba belebeszel....Kép

Beszti

En is kerestem mar mondokas konyveket, illetve kazettat. De nem nagyon talaltam.Kép Pedig en is sokat felejtettem.
Meg ket vagy harom gyerek? Ezt nevezem! Habar az en parom is negy-ot gyereket szeretne, de egyreszt en mar kicsit oregnek tartom magam ahhoz, masreszt meg nem tudom fizikailag hogy birnam.(Itt most az operalt csipomre gondolok) De haromban kiegyezek, aztan meg majd meglatjuk.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Gyorsan jovok meg mert reggel mar nem tudnam behozni a lemaradast: )
Holnap reggel a polgiba kell mennunk egy igazolasert hogy hazasok vagyunk a hitelhez.Nem tudom miert de mindkettonknek kell menni hogy lassak nem kamuzunk,es egyutt elunk,tok vicc az egesz.

Alex delutan ota annyit sikitozik es olyan hangosan hogy na,ja es mar percekig megtartja magat hason.Olyan mint egy kis oroszlan vadaszat kozben: )))

Fkata
Csak nem Gergo baranyhimlos???Sajnos nem tudok segiteni de drukkolok hogy minden Ok legyen!

Gomb
Megkaptad a mailem??
Hat ciki nem ciki de en mar nem ertem ezt gyed utani terhesseg dolgat.Most akkor a tappenz is 58e netto lenne akkor is ha mar lejart a gyed az elso babara es varod a masodikat??
En nem tudok vissamenni csak ugy dolgozni meg papiron sem,maximum ha a szabikat kiveszem az segit???
Persze meg nem aktualis de azert jo lenne ha valaki aki nagyon profi a temaban elmagyarazna.

Andy78,
Nekunk csak most (igen jol latod nekem es Alexnak is egyszerre )kezdett hullani a hajunk de nem latom hogy kevesebb lenne neki.
Az en okos konyvemben 6 honapos korig mondjak a szemet.Erdekes mert mindkettonknek barna szeme van a babnak meg olyan nagyon kek: )
Nehany szakerto mondta hogy a szemszint a nagyszuloktol orokli a gyerek: )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Fkata!

A bárányhimlö egy viszonylag ártalmatlan gyerekbetegségKép (az nem jó, ha valaki felnöttként kapja meg), nálunk 17 hetes volt Nátán, amikor mindenki átesett rajta (szomszéd gyerekek, Beni és Nátán is), bár Nátánról azt gondoltam, hogy nem fogja elkapni, mert én voltam bárányhimlös, ö meg még csak szopizott. De végül megkapta, és semmi gondot nem okozottKépKépKép, nem is vakarózott, csak egy darabig kiütéses volt. Gyakorlatilag nyomtalanul gyógyult, csak a fején van még két kicsi heg (ott valószinü mélyebb volt a kiütés), de már azok is tünnek, aki nem tudja, hogy ott volt, észre sem veszi.
Egy gond csak az volt, hogy ebben az idöszakban elég sok az oltás, ugyhogy ezek rendesen tolódtak, az utolsót 6,5 hónaposan kapta meg. De ez nem baj!Kép

Gömb!

A könyves ajánlatt késöbbre is él (vagy esetelg többször)? Bocs, nem akarok pofátlan lenniKépKép, csak pont azért van kivánságlistám, mert ezek még valószinü nagyker áron is drágák lennének egyszerre!

Ilke!

Hát Lili sem egy elveszett csajszi!Kép Tudja ö, mi a jó!
Hami: KépKép
Nálunk volt tegnap nagy köpködés a körte-banánra, nem is értem, hogy nem szereti a banánt! Illetve almával, öszibarackkal keverve üvegesben megeszi... Most szoktatni fogm a saját hamihoz, emrt azért nem szeretnék állandóan üvegeset adni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa, Beszti
Még nem bárányhimlõs a Gergõ, csak úgy volt, hogy hétfõn megy oviba (két hétig itthon volt) már nagyon várta, de találkoztunk az óvo néniével és azt mondta, hogy az oviban járvány van. Én meg nem tudtam, hogy most engedjem e az oviba a Gergõt vagy nem.
Közben beszéltem a doki néninkkel aki azt mondta, hogy nem veszélyes a kicsinél, átesik rajta gond nélkül, de ha megoldható mégse menjen a Gergõ, mert ha közben még vmi náthás, influenzás nyavalyát is hazahoz, és azt is elkapja akkor a kettõ egymás után nagyon legyengíti az immunrendszerét.
Úgyhogy sajna nem megy a jövõhéten.(és valszínû az azt követõ héten sem, mert orrmandulamûtét lesz, de ez még nem 100%, holnap derül ki). Nóra is nemrég jött rendbe (taknyos volt) a kéthónapos oltást is csak most fogjuk kedden megkapni.

Conti
Az én fiam is mindent késõbb csinált. Késõbb fordult hasra az átlagnál, már azt hittem hogy soha nem fog járni, 14 és fél hónapos volt mikor az elsõ önálló lépéseket megtette. Most meg már...Ne izgulj szaladhatsz még utána eleget. Kép

Jó éjt Kata és Nóra
Katalin (fkata)

Sziasztok!

Beszti, koszi szepen, hogy betettel a tablazatba. Kép

Tejkiutes. Zsomborom is elojott, gyakorlatilag tiszta kiutes az egesz arca. A gyerekorvosno szerint a moho gyerekeken jon ki, a tej valamilyen osszetevojere erzekenyek. Az orvosno azt mondta, elvileg magatol elmulik, de Zsombinak olyan sok van az arcan (gyakorlatilag az egesz arca tiszta kiutes vastagon), hogy ALSOL kremmel kenegessuk. Meg hogy adjunk a gyereknek kevesebb anyatejet. Jo vicc, kiprobaltuk amennyit mondott, 2 nap alatt fogyott a gyerkoc 50 grammot. Kép

Lenne egy kerdesem, ha mar egyszer megtargyaltatok, akkor bocsi, de nem tudom minden nap olvasni a topic-ot. Kép
A kakis cuccokat mivel lehet tisztitani? Sima mososzerrel mosogepben nem jonnek ki a foltok. Ti mit csinaltok vele? Koszi.

Es meg egy. Ilyen pici gyerkocnek mennyi idot kell aludnia? Idonkent elgondolkodom, mert Zsombi gyakorlatialag alszik egesz nap (most bocsi a kialvatlan anyukaktol). 1 honap koruli babakkal mit lehet(ne) mar jatszani, hogyan kellene foglalkozni vele?

Parom csinalt egy web lapot, itt vannak fenykepek Zsombirol: [url=http://zsombor.victorinet.hu/" TARGET="_top]http://zsombor.victorinet.hu/[/url]

Sziasztok es koszi,
Gombóc

ui.: A szopit azt idonkent probalgatom, de Zsombi tovabbra sem akar ilyen hagyomanyos modon taplalkozni. Kép Ugyhogy lassan kezdem elkonyvelni, hogy marad a fejes es a cumisuveg.Kép
gombóc

...na meg egy gyors bekukk

Kataa,
Igen, megkaptam, koszonom. Kepet esetleg tudsz kuldeni? Aztan majd meghanyjuk-vetjuk Apacskaval.
A GYES/GYED temaban most mar nem vagyok olyan biztos, de megkerem a noveremet, hogy irja le, hogy is van ilyenkor.

Beszti,
Igen el maskor is a konyves ajanlat. Kép

Gomboc,
A feher kakis holmikat Florasepttel mosom. Ezekbol szepen ki is jonnek a foltok. A szinesekhez Vanisht hasznalok, de ez mar kicsit nehezebb ugy, nem mindig jar elsore sikerrel...szoval engem is erdekelnenek a kakis ruhak mosasanak mikentjei.
Zsombi nagyon edes Kép

Na...jon Apacska, es le fog szurni, hogy miert nem alszom mar ilyenkor (persze csak a netet akarja vissza maganak :D)

jo ejt,

gomb
gombolyu

Sziasztok!

Beszti köszi a biztatást a fejlõdéssel kapcsolatban. Most például igen aktív volt éjszaka, 12-1 ig és 4 tõl mostanáig fenn kukorékolt, illetve most is fennt van. Sikongat és dumál.

Lányok, én is észrevettem, hogy a fagyasztóból kivett kaják felolvasztás után nem igazán olyan állagúak, mint kellene lennie, ezért én mindig újra turmixolom. Így megint jó lesz a krumpi vagy rizstartalmú kaja. Igaz, hogy plusz mosogatás, de tényleg olyan mint "újkorában".

Gombóc, szerintem egy hónaposan még nem tudsz vele játszani, a simogatáson kívül, de már fel lehet szerelni színes néznivalót a fekhelye köré, azt már lassan elkezdi majd nézegetni. Ne aggódj hogy sokat alszik, az a dolga, pihenj te is sokat! Zsombi nagyon édi!

Ilke, fogok venni egy ilyen összecsukható babakocsit, majd körülnézek milyenek vannak. Nálunk nagyon népszerû a porszívó, annyira, hogy együtt porszívózok Bettivel. Bal kezemben Betti, jobbal porszívózok, õ meg közben magyaráz, nagyon tetszik neki, hogy jön utánunk a zúgó "kutya", elõl meg rötyög ahogy húzogatom a nyelét ide-oda. Még az orrporszívózást is szereti a zúgás miatt.

Bringa, gratulálok Hannának!Kép

Conti, Betti 7hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Gombóc
Ha vmi kakis lesz (szines) én folyékony vanisht öntök a kakis részre, de ha van idõd egybõl kimosni a vanish szappannal könnyen kijön. Fehérekre domestost szoktam önteni.
Örülj neki ha sokat alszik, pihenj te is.

Conti
A porszívó nálunk is bejön. Egyszer el is aludt a Nóra, pedig ott porszívoztam mellette. A Gergõnek pedig még a mai napig is ha porszívózok, az õ lábát is meg kell egy kicsit porszívózni. Tetszik neki ahogy szívja a zokniát.

Kata és Nóra
Katalin (fkata)

Sziasztok!

Vettünk a Petrának etetõszéket szombaton. Olyan aranyos benne, alig látszik ki. Az etetõtálcát le is szedtem mert a homlokáig ér.
Tegnap este mikor megetettem megharapta a mellem. Annyira nagyon fájt, el is kezdett vérezni. Ez nem szopizás közben volt hanem amikor befejezte akkor megakartam próbálni megint és hát nem kellett volna. Remélem, hogy ez nem lesz rendszeres. Ja és kibújt a 2. foga.

Panda
Gratulálok Ádám 5. fogához!
Én is nagyon lusta vagyok tornázni és nálunk is az a gond, hogy nem tudom kire hagyni a Petrát. Mondjuk a hasam nekem sincs.

Kata007
Nagyon ügyes Dóri, hogy egyedül elalszik az ágyikójába. Sajnos én múltkor elkiabáltam mert tegnap és ma is a Petra nyügüsködött de. és csak a kezembe aludt el. Idáig õ is mindig elaludt magától nem tudom, hogy mi lett vele. Talán az, hogy annyira fel van pörögve a játszás miatt, hogy nem akar aludni pedig mindig nagyon fáradt mikor beteszem.

Csics
Akkor mit eszik annak a lánynak a babája ha nem kell neki sem a tej, sem a tápszer?

Brokkoli
Én próbáltam a chicco meltartóbetét és tényleg nagyon jó de drága is. Sokkal drágább mint a dm-es.

Teszt: Hát én sem voltam türelmes mert mikor még meg sem kellett jönnie én már akkor megcsináltam. MI már annyira akartunk a Petrát, hogy hármasával vettem a teszteket és a férjem mondta is, hogy a tesztgyártók már belõlünk élnek. Ja, és amikor elõször voltam terhes akkor azt nem mutatta ki de különben azért szerintem lehet hinni a tesztnek mert a többinél azt mutatta ami tényleg volt.

Nyuszi
Biztos nemsokára már kibújik az a fogacska és akkor te is tudsz majd aludni.
A Petra is mióta szinte egész nap hason van és erõlködik meg próbál mászni neki is párszor visszajön a kajcsi és elõtte pedig soha nem bukott.

Áfonya
Én is csak azért viszem a Petrát, hogy szokja a vízet. Különben tudom, hogy ettõl még nem fog megtanulni úszni.

Dió
Szerintem a vízben biztos több nyavalyát el lehet kapni. Szerencsére nekünk még nem volt semmi gond. Gondolom aki odaviszi a gyerekét az is gondol erre mivel a sajátja is ott fürdik. Én különben mikor a nagykádba vele fürdök akkor is úgy van, hogy elõször lezuhanyozok, utána megcsinálom a pancsit és csak utána szólók a férjemnek, hogy hozhatja.
Köszi a gesztenyés tippeket, majd kipróbálom.

Gömb
Van egy fogászat a Kolosy téren is.

Ilke
Lili akkor nem válogatós, mindent megeszik. Én is kipróbálom most már a sütõtököt.
Ma megevett de. egy almát és fél banánt. Ez nagyon ízlett neki. Én csak gyümölcsöt adok neki egyenlõre gondoltam várom még egy kicsit a zöldségekkel hátha akkor jobban fogja majd enni.

Gumicukor
Nagyon ügyes Dani. Látod az elején meg sem akart fordulni most meg már ilyen gyorsan tanul mindent.

Áfonya
És egyáltalán már nem akar szopizni Réka? Se este, se reggel?
Súly: 7 hónap és 6700g

Manó, Beszti
Én meg nagyon kisfiút szerettem volna. Mondjuk teljesen mindegy csak egészséges legyen. Most úgy vagyok vele, hogy másodiknak megint kisfiút szeretnék de ha kislány lesz az sem lesz baj.

Macsek
Utazás: ha mi kocsival megyünk akkor a Petra kb 5 perc múlva elalszik, szóval nincs vele gond.

Ági és Petra
petra2

sziasztok
Képzeljétek, hanna tegnap felállt. Teljesen meglepõdtem. És most már néha nemcsak kúszik, hanem igaziból mászik. Viszont én is megállapítottam, igaza van Beszti könyvének, mert Hanna azon kortársaihoz képest, akik nem ilyen mozgékonyak, jóval kevesebbet beszél.

Gombóc, Gömbölyû
Nálam a Vanish nagyon bejött színesekhez és fehérekhez egyaránt. Az a atitka, hogy elõször HIDEG vízben, Vanishal beáztatom picit, aztán bele a mosógépbe a többi cuccal együtt, esetleg még kis Vanish-t adok hozzá Még eddig mindig kijött, pedig hanna gyakran produkál Kép

bringa és hanna (6 hó)
bringa

Sziasztok,

tegnap este visszaertunk mar, de mire mindent kipakoltunk , furedttunk es rendet raktunk, amr nem volt energiam leulni a gep ele. Foleg, most, hogy Elli meg mindig ebred ejjel Kép Tegnap peldaul fenn volt 3-kor, aztan 6-kor . Csak eppen 6 utan mar nem volt hajlando visszaaludni. Olyan hangosan magyarazott, hogy en sem tudtam mar aludni. Kép Persze o 1/2 9-kor ujra elment alaukalni, csak en nem... Lehet, hogy nekem is el kellene mennem vele este aludni. Mert a 9-3 ig jobb, mint az ejfeltol. 3-ig.

Ilke,

nekem akkor talaltak ki, hogy liszerzekeny vagyok, amikor 8 honaposan csak fogytam, fogytam... Akkor a szuleim felhozatk Pestre es megcsinaltak mindenfele vizsgalatot, aminek az eredmenye az evekig taro dieta volt. Kb 4 evig diateztam. Es akkor azt mondtak, hogy tejet se, tojast se, meg cukrot se (gyumolcssukrot ehettem, ki erti ezt? ) En nem sokra emlekszem, de arra igen, hogy az oviba anyukam minden nap vitte a kajamat kislabosban. Aztan valami kontrollon gondolom ujra megcsinaltak a biopsziat es azt hiszem visszaadtak a glutent az etrendembe es fel evet vartak. Aztan ujra biopszia es azt mondtak, hogy bocs tevedtunk... Szoval ennyit tudok kihamozni a tortenetekbol meg a zarokbol. Hogy anno mit hittek coeliakianak, az nem derult ki. Pedig eleg alaposan kivizsgaltak mar 8 honaposan is. Hetekig voltam korhazban es aztan rendszeresen ellenorzeseken voltam.

A vicc az egeszban az, hogy most mar mindent ehetek. Semmi allergiam nincs ezekre a dolgokra. (Csak a mezre meg a makra Kép ) Viszont van allergiam minden masra (por, toll, viragpor,parlagfu, fenyofa stb...) Meg asztmam. Hogy ez most osszefugg-e vagy sem, arrol fogalmam sincs. Mindenesetre orulok, hogy "kinottem" . Mert a liszerzekenyseget ugyebar nem lehet kinoni. Szoval innen lehet tudni, hogy enm az volt.

Meg a ferjem is egy csomo mindenre allergias, mondhatni szinte mindenre amit neztek neki.

De ami nagy szerencse, hogy az allatok (kutya, macska) szorere se o, se en. Igy szerencsere a cicak maradhatnak. Remelem, Elli se lesz az.

Ezert is akarom nagyon lassan es ovatosan bevezeteni a dolgokat.

Ilke, a zab az ugye glutentartalmu? Itt olvastam a babaneten, hogy valaki anyatejbezabot adott a babajanak, mert az glutenmentes. De en ugy emlekszem, hogy nem az. Mondjuk a babaja mar 9-10 honapos lehetett. De en varnek egy eves koraig. Addig majd eszik fozeleket . Kép

A folteltavolitas az meg nem aktualis, mert a tej szerencsere siman kijon a mosoporral. De akkor majd ki fogom probalni a Vanisht. Ugyis van egy csomo szappanom, mert igy volt akcios, es nalunk eleg sok fogy a pelenkai miatt. (HAvonta 2 l)

Forti,

szerncsesek vagytok ezzel az autokazassal. Bar szinte mindenki azt mondja, hogy elalszik a baba. Hat sajna Elli csak az agyacskajaban (esteleg a mienkben) szeret aludni.Most is vegig fenn volt, pedig 200km utaztunk. Evett, aztan jatszottam vele aztan nyuglodott, akkor megint evett es ezt csinaltuk korbe-korbe...

Elli is hason alszik es en is aztatom neha a textilpelusait Vanishben, de csak 60 fokon mosom. Es eddig meg semmi nincs a boren szerencsere. Lehet, hogy mazlim van vele.

Gumicukor,

mi holnap megyunk 2 het utan. Hat, majd meglatjuk mit fog hozza szolni. Mi egyelore meg a kezdo csoportban vagyunk. Mindenfele jatekos gyakorlatok vannak, es vegig nekelunk a babaknak. Peldaul kiultetjuk oket a mednce szelere , enekeljuk a Zsip-zsup, kenderzsup-ot es a vegen belecsobbannak a vizbe (nem a viz ala). Aztan a Suss fel napra kozelitunk a medence kozepe fele es ott bemutatkozunk egymasnak. Aztan a vallunkra fektetjuk oket es szepen lassan leengedjuk az allunk ala a feluket, vegul mar csak a tenyerunkon van a fejuk es ugy lebegnek(Kiskacsa furdik).

Bringa,

te hogy szoptatsz a kocsiban? Megalltok vagy menet kozben? Mi legtobbszor megallunk, csakl igy agy amugy 2 ora sut 3-4 oraig is letarthat. Bavallom, mikor jottunk felfele, akkor szinte vegig menet kozben evett. Ot nem zavarja csak en felek, mert nincs az uleseben. Bar az is igaz, ha nagyon uvolt, akkor is ki szoktam venni, ha nem en vezetek. Es hosszabb utra meg nem is merek vele elindulni kettesben, csak itt Pesten belul kozlekedunk. Kb 10-15 percet bir komolyabb balhe nelkul. Te mar elindultal Hannaval egyedul hosszabb utra?

Agi,

esett mar Elli szemebe is pilla, bevallom en letettem es hagytam egy kicsit sirni. Szepen kimosta a konny.

Ezt most elkuldom, mert megint rengeteg lesz, ha csak irok.irok...

macsek
macsek

Sziasztok
Tegnap a Halozat tv-n lattam egy Felina divatbemutataot ahol szopis melltartot is felvonultattak a manokenek babaval a kezukben.Nagyon furcsallottam de ez egy jo kezdemenyezes.

Beszti
De jo hogy irtad a baranyhimlot.Igen talan jobb ha hamarabb atesik rajta mert akkor nem tudja meg ugy kaparaszni.

Pocok
Hu Te nagyon elszant vagy edzes ugyben: )))
Tenlyeg mindjart hivlak is.!!!

Fkata
De jo hogy meg nem beteg egyik sem.Hu szegny Gergo remelejuk elkeruli a mutetet.
Meg Alex sem fororg de mar felig csinalja hogy megemeli a vallat meg a labait de tovabb nem,en mar ugy varom hogy atforduljoooooonnnnn.

Gomboc
Nekem eddig bejott a Wanish szappan nagyon.Orulj neki hogy Zsombi alszik ,neki emg ezt kell csinalni.De ugy emlekszem Te is egy jo babat szerettel volna,hat megvan!!!: ))))

Gomb
Sajnos kepem nincs: (
Hogy tudtok ilyen kesoig fennmaradni,en mar 10-kor esem az agyba.

Conti
A porszivo nalunk is nyero,nem sor tole es aludni is tud mellette: )

Megyek mert hianyolnak
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Macsek
Hát ez az. Menet közben szoktam, de azért olyankor mindig nagyon lassan megyünk. Én próbálom csak akkor kivenni, ha nagyon muszáj. Félek én is, de azt sem bírom, h folynak a könnyei. Egyedül még nem vittem, vioszont pont jövõ héten megint kell mennem suliba, s akkor egyedül viszem egy alapban 2,5 órás óton. De megpróbálom úgy alakítani, h álmos legyen, mikor indulunk, meg persze meg fogok állni. Majd meglátjuk hogy lesz. Nálunk most aza kritikus, amikor besütétedik, s még ébren van. No, akkor tuti üvöltés, amíg el nem alszik Kép

bringa és hanna
bringa

Sziasztok!

Kataa,

9 órát alszol egyhuzamban éjszaka???KépKépKép te MÁZLISTA, milyen nyugis Alex
Tegnap Zsófival is sokat sétáltunk kint,és egész délután szunyált. Majd tényleg írok neked mélt, csak egész nap kapkodok, pedig nekem nem kell fõznöm.

Csics,
Próbálom neked körülírni a babatornáztatót. Szóval 5990Ft-ba került, középen fent van egy labda ami zenél és forog. 2 plüssállatka, és 2mûanyag játék van felakasztva, és a 2 lábán is vannak csörgõk, majd lefotózom és felrakom ide hogy lásd is.

Dec8
Zsófi is ugyanazt csinálja mint Hanna, forog a kiságyában, és õ is 180 fokos fordulatot tesz, és kidugja a lábát a rácson,

Sikerült Zsófinak oldalra fordulnia és el is aludt így, persze nem sokáig.
Zs.félülõ helyzetben állandóan fel akar ülni, szerintetek segítsem a felülését, v. sem? én még korainak találom

Gombóc
Kakit én Ariel hydractivval szedem ki, ez folyékony folttisztító, és van hozzá egy kupakszerû, amivel a kakira tudod kenni a mosószert, nagyon szuper, még sosem maradt foltos egy ruha és pelus sem,

Na megyek mert szólítanak

pusz

Brokkoli
brokkoli

sziasztok
Panda
köszi a választKép olyan komandos kuszása van petikének de .

Kataa,gömb
akor nekem jobb mert nekem nem vonalas hanem kábeles internetem van fix havi összegért Kép

Ági
nem tudom azt nem kérdeztem meg .

Conti
nálunk a porszivo nem mindig jön be van-volt olyan hogy petike sirt mikor bekapcsoltam a porszivot és ugye a legmagasabb fokozaton volt de általában nem sir ha melete porszivozok .

csics és petike
csics

brokkoli
köszi de pont ilyen van petikének is egy az egyben Kép .

lányok
egyre értelmesebb petike no meg anyás-apásab Kép már figyel a nevére ha szolok neki és probál kuszni is és nagyon eleven .

csics és petike
csics

SziasztokKép

Mostanában nem nagyon írtam, egyrészt mert pénteken lesz még egy vizsgám és szabadidõmben arra készülgetek, másrészt kicsit lusta is vagyok írni, inkább csak olvasgatok. Múlt héten vittük vissza Gergõt a kórházba hetes kontrollra (azt nem tudom, hogy miért kérték vissza), és mindent rendben találtak, csak a doki halott egy kis szívzörejt, amit majd ellenõriztetni kell, de állítólag nem vészes.

NorkiniKép

Üdv itt is, és gratula Jázmin babához.

ÁgiKép

Az én barátnõm a Toboz utcában lakik (ez ha jól tudom, felettetek van egy utcával), és van neki egy hónapos kisfia. Õ is mindig szokott panaszkodni, hogy nem ismer senkit a környéken. Ha gondolod, összejöhetnétek (vele már beszéltem, és benne lenne).

Üdv
Tüni
tüni

ÁgiKép

Szóval az elõbb nem írta be a számot, szóval 6 hónapos kisfia van.

Tüni
tüni

Alex vegre elaludt es mar alszik 2 oraja ugyhogy en is szunditottam egy kicsit: )Hiaba ha nem alszik delelott tiszta nyugi,tapasztalt baratnoim szerint el fogja hagyni lassan a delelotti alvast es majd csak delutan fog aludni,majd meglatjuk.
Latom ma mindenki mast csinal mert nem nagy a forgalom.

Brokkoli
Hat igen: )))De nem bosszantasnak szantam : ))En elotte is nagy moromota voltam ugyhogy nem birnam alvas nelkul.Anyukam szerint megegyszer nem lesz ilyen szerencsem es a kovetkezo baba nagyon nyugi es siros lesz,hat remelem nem jon be neki : )))
Hat igen a fozes mindig sarkalatos kerdes.A ferjem munkahelyen mostanabna sok az uj apuka es a legtobbjuk felesegenek is a ferj viszi haza az ebedes.Mondtam is neki hogy becsuljon meg : )))
Bar hazudnek ha azt mondanam hogy nem elnne ra idom,csak lustacsak vagyok: ))
En delolott mondog fozok es az aznapi vasala vagy mosas van napirenden.Delutan mar semmit nem csinalok csak babazok : )))
Hat Zsofi nagyon ugyes hogy mar oldalra fordul!!

Csics
En enm akartama vonalas netet mert akkor mindig itt ulnek: ))De az uj lakasba mar kotelezo lesz a ferjem szerint: ))

Holnap megyunk az ugyvedhez szerzodest kotni,uuugy sajnalom eladni ezt a lakast mert annyira szeretek itt lakni csak hat mar egy ido mulva nem lesz eleg ;((((((((((((((

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Andy!

Akkor örülök, hogy nem voltam félreérthetõ.KépKépKép És a fiad haját én is meg akartam dícsérni! nagyon szép.

Súly: Emma kb 4 -4,5 hónaposan 6750 g és 65 cm.

Kataa!

Ez a szemszín öröklõdés nagyon érdekes, nálunk nekem barna szemem van, a férjemnek zöld. Meg voltam róla gyõzõdve hogy Emmának barna szeme lesz, mert az a "domináns". De nem, viszont zöld szeme sincs, neki olyan szürkés szeme van, nem igazán állapítható meg jól a színe, de barna egy szál sincs benne az biztos. A férjem anyukájának van ilyen szeme, de nálunk a 4 nagyszülõnek négy különbözõ színû szeme van, úgyhogy nem tudom hogy tényleg igaz e hogy a nagyszülõtõl öröklik, mert mi minden színû szemet rá tzudunk fogni egyreKép. Amúgy én is úgy tudom hogy 6 hónapos korig változik a színe, de nem úgy hogy pl barna volt és világos kék lesz belõle, hanem a 2-3 hónapos szemszín marad, csak 6 hónapos korig még általában világosodik.

Csics!

Megértelek, persze hogy az a legfontosabb hogy egészséges legyen, másodlagos hogy fiú vagy lány. De ez a hipotónia ez nem olyan betegség ami örökletes, ugye, szóval a második babánál biztos nem lesz semmi gondotok.Kép

Hú, olyan régen írtam hogy már egy csomó minden eltünt az archívban, úgyhogy nem is tudom mire akartam még válaszolni. Majd talán még eszembe jut.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

brokkoli!

Emma 3-4 hetesen se nézelõdött el az ágyában.Kép Úgyhogy fenntartom hogy szerencsés vagy vele.Kép Igaz Emma nagyon hasfájós volt, már csak ezért se nézelõdött. Mire meg kinõtte, el lett kapatva.Kép

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Kataa: én már inkább semmit nem merek írni ezzel a GYES-GYED dologgal kapcsolatban, mert mindenki mást mond. Amit én írtam, a tb-ügyintézõnk mondta nekem. Ha jól tudom, az Egészségügyi Minisztérium honlapján érdemes körülnézni, meg itt a babaneten is van valami fórum, ami ezzel foglalkozik.
Azt nem értem, miért jó, ha táppénzre megy. Mert én úgy tudom, az lenne a lényeg, hogy 180 napi keresete legyen meg (hogy a rendes bére után kapja a GYED-et meg a THGY-t), és a táppénz nem számít keresetnek, mert az ellátás.

Szemszín: a férjemnek is és nekem is zöld szemünk van, szüleinké kék és barna (egyik szülõé kék, másiké barna). A két színbõl lett a mi zöld szemünk. Mi viszont mindketten a kék színt adtuk a LevibeKép, így neki kék a szeme. Ezt a gyerekorvos magyarázta el...Kép, pedig bioszból érettségiztem.KépKépKép
Úgy olvastam, hogy a szemszín már az elsõ hónapokban látszik (pl. barnul), utána igazából már csak az árnyalat változik.

Sziasztok:

Viki és Levente
vikici

Ilke!

Hol van az a baba-mama torna pontosan, és mikor?

Tudjátok, nekem az a gondom, hogy Peti viszonylag sokat alszik. Reggel felkel reggelizni, aztán rövidesen újra alszik, és a délelõtt nagy részét alvással tölti. 12-kor újra eszik, addig már nem tudok sehova elindulni. Aztán, mivel délben jól megtömi a pocakját fõzelékkel, megint szundizik. Szóval, én 2 óra elõtt nem nagyon tudok sehova elindulni, mert csak délután van egy hosszabb szünet, amikor Peti fennvan.

Mert igaziból nekünk a MÁV Kórház is közel lenne, de fél kettõre nem érünk oda.

Az az igazság, hogy ezt a napirendet õ alakította ki, és nem nagyon akarnék belepiszkálni. Csak így nehéz rá programot szervezni.

Peti egyébként nagyon szereti az autót, nézelõdik, meg alszik. Csak azt nem szereti, amikor sötétben autózunk.

A zabpelyhet egyébként én írtam, és csináltam is már Petinek, a Kismama újságból szedtem, hogy ilyen korban már kaphatják. Nem tudtam, hogy glutént tartalmaz.Kép

Andy!
Nagyon szép a babád!

Na, megyek pempõket készíteni a mélyhûtõbe.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok!

Gömb,
aranyos vagy, hogy gondoltál ránk. Pont abban a Corában voltam múlt héten, és én is jól bevásároltamKép. Kaptam is olyan kombit, aminek pici a nyaka, 2 db volt valami 600 Ft, vettem is gyorsan négyet.

Pocok,
kondizást hogy csinálod? Van vmi edzésterved? Én most azon merengek, mi lenne, ha személyi edzõt kérnék egy pár alkalomra, mert gõzöm sincs, hogy mit csinálhatok így a szoptatás alatt. Vagy ha lenne valami jó kis könyv, de eddig nem találtam ilyen jellegût, FittMama újságban meg nem igazán bízom, olvastam már elég vad dolgokat benne.

Brokkoli,
szerintem még ne engedd ülni Zsófit. Elrettentés: sógornõm mindig segített felülni a kisfiának, aki emiatt a mai napig (10 hónapos) nem tud egyedül felülni, sõt, ami még rosszabb, nem tud lefeküdni ülésbõl, ha elfáradt, hanem elborul szegény. Annyira sajnálom, néha akkorákat koppan szegényke a parkettánKép

Nálunk tombol a dackorszakKép. Kezdek elkeseredni.
na pusz
Zulu és Anna és Malacka

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

"Beugrottam" egy kicsit hozzátok is.
Képzeljétek ma összefutottam egy ismerõsömmel. Eddig sem csíptem szegényt, amolyan én vagyok a világ közepe típus, de most ... Van egy 2 hónapos fia. A babákról és gondozásukról beszélgetttünk. Teljesen el van szörnyülködve, hogy én még szoptatok. Õ elhatározta és már alíg várja, hogy ha 4 hónapos lesz a kicsi, akkor már elkezd neki minden félét adni, mert õ neki mehetnéke van. Milyen borzasztó ez a szoptatás, mert az ember így be van zárva szt, stb. Én próbáltam egy darabig meggyõzni, de hajthatalan volt. Alíg várja, hogy végre otthon hagyhassa a kicsit a mamával és õ mehessen a barátnõjével pizzázni. Könyörgöm, minek az ilyennek gyerek. De a legborzasztóbb az volt, mikor elmesélte, hogy pár hete annyira kiakadt, hogy mondta a férjének, hogy vigye innen ezt a gyereket, nevelje fel más, mert neki elege van, bár azóta állítólag ez már nincs így. Teljesen ledöbbent, mikor mondtam, hogy én ha egészségileg lehetne beválalnék még 1-2 babát, és nem értette, hogy mi ebben a jó. Azt hiszem nem nagyon fogok arra sétálni, amerre ez a csaj lakik, mert csak kiborulok tõle.

Szemszín: Az enyém csarna, a férjemé kék. A nagyfiamnak zöld (valamelyik nagymama, mert nekik volt kék), Marcinak viszont úgy néz ki, hogy kék lesz. Daninak egyébként 3-4 éves koráig színjátszós szeme volt. A hangulatától függõen hol szürke, hol kék, hol meg zöld volt. Érdekes volt.

Sziasztok

Djeszter és Marci, aki ma 7 hónapos
djeszter

Sziasztok!

Gömb
Ha csak 100 ml tej van azt is fagyasszad le. Én nem tudom, hogy milyen az aventes zacsi mert én nem abba fagyasztottam le hanem 2dl-es müanyag pohárba. Miért kellene már kidobnod azért mert nincs tele a zacsi?
Tejleadó reflex: nekem is régebben mikor a Petra még kicsi volt akkor folyt a tejem de higgyed el egy kis idõ múlva már neked is el fog múlni csak te még nem rég szültél.
Meddig kell Lilinek hordani a terpeszpelust?
De jó neked, hogy a férjed otthon dolgozik. Én is szeretnék járni angolra csak nem tudom, hogy hogyan oldjam meg. Nekem a sulihoz kell a nyelvvizsga.
Nem tudod, hogy lehet –e még kapni „A Peti Ida és Picuri” c. könyvet? A húgomnak volt és annyira aranyos könyv. Annyi helyen megnéztem már de sehol sincs.

Gombóc
Hol laksz a III. kerületbe? Múltkor összekevertelek Gömbbel, végül õ nem is lakik hozzám olyan közel.

Panda
Nem tudom, hogy hogyan bírod még az a 1,5 órás alvás tényleg kevés. Az a baj, hogy hiába alszol összesen 6 órát gondolom mikor pont elalszol mélyen akkor már megint felkel Ádám. Nem tudsz lefeküdni ebéd után velük? Vagy Noémi nem alszik?

Kataa
Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira. Csak akkor tudsz menni az anyukádékhoz?

Ilke
Nálunk is pont így van a Petra napi egyszer kap gyümit és a többi tejcsi. Mondjuk õ zöldséget még nem kap.
A Petra is nagyon fél a porszívótól, mindig lebiggyed a kis szája.

Forti
Akkor a Levinek a felsõ foga fog jönni elõbb?

Gumicukor
Na, tényleg jól leírtad a napirendedet. Különben nem azért írtam csak feltünt, hogy mennyi helyre jártok. Nagyon ügyesen betudod osztani az idõdet. Mi egész héten itthon vagyunk de. séta, közért. Én mindennap fõzök. Péntek, szombaton suliba járok és hétvégén meg vannak a közös családi programjaink.
Köszi, hogy még egyszer leírtad. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
Ti pénteken hány órától jártok úszni? Mert ahova mi járunk az szombaton van és általában mindig hétvégén megyünk ide-oda. Azért érdeklõdöm ennyire mert lehet, hogy átmennénk mi is az Almási térre. Nagytétény az nekünk azért elég messze van. A férjed is bemehet a vízbe?

Nálunk a kezdõ tanfolyam az kb 10-15 alkalom. Kell tudni a végén a lebegést, hogy csak hátul a kis nyakát fogom, fröcskölést mikor fogom a kezembe és az arcát hátulról lelocsolom úgy, hogy egyszerre érje az orrát és a száját is és a merüléseket. Két merülés van az egyik amikor fogom és a másik mikor a víz alatt elengedem. Nálatok mit kell tudni a kezdõ csoportba? És van vezényszó is?

A szempillát azt úgy szedtem ki, hogy becsukta a szemét és én próbáltam az ujjammal lefelé dörzsölni a szemhéját és így a végén annyira lecsúszott, hogy kitudtam szedni.

Ilke, Forti
Ti hova akartok járni úszni?

Bringa
Boldog félévességet Hannának!

Beszti
Elõször én is úgy gondoltam, hogy várok mert kipróbálnám, hogy milyen rendesen szülni de az annyi idõ, hogy én nem tudok annyit várni. Majd ahogy a sors hozza. Öt gyerek az azért nem semmi de szerintem nagyon jó. Tudod mi is ennyien vagyunk (4 lány és 1 fiú) de én egyáltalán nem éreztem ezt soknak. Nálunk mindig történt valami és nagy nyüzsi volt.
Igen nekem is az hiányzott, hogy mikor a Petra megszületett (14-kor) rögtön elvitték és csak másnap du 4-kor láttam. És biztos nagyon jó lett volna ha mi is együtt lehettünk két órát „ a kis család”. Nem tudom, hogy különben melyik a jobb mikor engem mütõttek akkor azt kívántam bárcsak aludnék. Mikor kivették a Petrát utána nekem olyan soknak tünt még rendbe raktak engem (20perc). Hát az elõny, hogy láthattam egy percre de megérinteni nem tudtam mert ki volt kötve a kezem az infuzió miatt. Viszont mikor utána kiment az érzéstelenítõ az nagyon szar volt.

Viki
Köszi de ez elég rossz mert hát nem szeretnék visszamenni dolgozni a két gyerek között. Viszont akkor a gyest vagy a gyedet nem tudom, hogy melyik melyik. Arra gondolok amelyiket a Petra 2 éves koráig fogok kapni az is kevesebb lesz mert nem kaphatom a maximumot. Az nem úgy van, hogy a fizetésem 70%-a de legfeljebb a kétszeres minimálbér. Tehát akkor a fizetésem a minimálbér lesz 50.000.- és annak fogom kapni a 70%-át? Vagy tényleg megoldható a betegállománnyal úgy, hogy mikor megtudom, hogy terhes vagyok akkor rögtön elmegyek betegszabira? Bocs, hogy ennyit kérdezek csak nem annyira tudom,hogy hogy müködik ez.

Remélem, hogy minden rendbe lesz veletek, drukkolok!

Kataa
Azt hiszem, hogy 180napra kell vissza menni. Gondolom ennyi szabid biztos nincs.

Zulu
Ti most merre laktok? Mi a második emeleten és kb 6 éve lakunk itt. De mi is gondolkoztunk már a férjemmel, hogy el kellene cserélni valami nagyobbra és kertesre valamelyik peremkerültbe.
Akkor látom te is nagyon élvezted a állatkertet.

Nyuszi
A Petrának a „Hull a pelyhes fehér hó” a kedvence, mikor elkezdek énekelni olyan aranyosan vigyorog. Tetszik neki nagyon.
Én azt olvastam, hogy a körte is fog

Beszti, Ilke
A Petra is már kicsit feltudja húzni a maciját és nagyon örül neki mikor elkezd zenélni.

Ilke
Bocs, hogy csak most néztem meg a Liberot. A kórházba amit kaptál „Babagondozási könyvet” abban van benne. (a közepénél 48. oldal). Három vonalkódot kell összegyüjteni és egy fényképalbumot kapsz.

Ági és Petra
petra2

Ági!

Miért sok az egy év?Kép Hisz lassan Nátán 8 hónapos leszKépKép (jövö héten), hamar eljön az 1 év is!
Mi amugy is várnánk kb. adig, mert jól bejött késötavaszi, nyári szülés, és most igy ugy szeretnénk, tehát kb. augusztus-november között nem fogunk védekezni. De azért még nincs egység közöttünk, mert én szeretném, ha már idén elkezdenénk a próbálkozást, viszont a férjem szerint elég lenne jövö augusztusban. Mindkettönknek igaza lehet, de majd kiderülKépKép (én azért szeretnék már idén, mert Nátán is elég sokáig váratott magára, ö meg azért csak jövöre, mert ha viszont elsöre összejönne, mint BeniKép, akkor ugy lenne talán a jobb).
Egyenlöre meg igazán nincs miröl beszélnünk, mert a menzeszem még mindig nem jött meg!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ági!
Milyen érdekes, hogy ugyan ott szültünk, és Te mégis ilyen soká kaptad meg a babát.
Marci reggel 8:35-kor született, és délután 4-5 körül már megkaptam, megpróbáltam megszoptatni is.
Én kiprobáltam mindkét módon a csaszit. Daninál aludtam, most ébren voltam. Óriási különbség. Most sokkal jobb volt. Hatalmas élmény (ha már a rendes szülés élményébõl kimaradtam).

Na nem szövegelek annyit.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Koszi szepen a kakis foltok eltuntetesehez a segitseget. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok Mamik!

Daninak estére 37, 5 hóemelikedése lett, egyik pillanatról a másikra. Már délben sem evett rendesen a fõzibõl, pedig nagyon szereti, amit csináltam. Fürdés után annyira vacogott és sírt szegénykém, annyira sajnáltam. Kép A feneke is tiszta piros, pedig délután még szép volt. Este sem akarta elfogadni a fõzit, csak a cicitr és most alszik. Adtam neki egy kúpot. Lehetséges, hogy a foga, mert egyébként egész nap jókedvû volt, még mikor észrevettük, hogy hõemelkedése van, akkor si röhögcsélt apával.

Tegnap pedig elkezdett avavavava, dadadadad-ázni, amit hajnalban is 1 óráig élvezhettünk Kép Megzabálom, ahogy csücsöríti hozzá a száját Kép

Ma taliztam az egyik fõsulis csoporttársammal és a babájával, sétáltunk a ligetben. Neki 1 napja jött ki a foga, szerintem Dani kinézte a szájából és most õs is növeszti ... Kép
Mondjuk 8 hónaposan már itt az ideje.

Gombolyu
Persze szoktam aludni, este, pedig hidd el napközben is jólesne néha.

Andy
Féléves korra már kialakul a szemszín, Daninak pl. nagyon kék már most, a barátnõm babája 5 hónapos, neki meg nagy fekete bogárszeme van. Szerintem egy kicsit azért lehet látni már amikor megszületnek is, ha nagyon szemügyre vesszük, vagy több babát nézünk egyszerre. Aztán még az évek során változhat, a sötét már nem fog világosodni, de a világos még sötétedhet, vagy a kékbõl lehet zöldes, zöldesbarna, szürke.

Kataa
A hitelesdiben az a "legszebb", hogy olyanok is simán megkapják a fiatal házasokra vonatkozó hitel és kedvezményeket, akik nem is házasok... ismerõseim körében elég sok ilyen van. Máéssal meg szívóznak....

Az én szüleim is mindketten barna szemûek, én kék, de a hugomé már barna. Ált. ha a 2 szülõ barna, nagyobb eséllyel lesz barna a gyerek, mert dominánsabb a barna szín, a kék pedig recesszív. A párommal kékek vagyunk, így Dani is kék lett, de lehet a következõ babánk barna szemû lesz, mert neki még az apukája is barna szemû. Így ha a kettõnk génjeiben a barna szín, mint domináns lesz, akkor barna lesz a bébi.

Pocok
Én is a lightos edzés után 2 napig teniszlabdákat éreztem a hónom alatt Kép De mindenképpen jó érzésa volt, hogy nem csak a járókától van izomlázam Kép

Gombóc
Nem semmi mit mondott a gyerekdoki. Meg nem értem a mohósdágnak mi köze az anyatej összetevõjéhez? Egy nem mohó gyerek is uazokat az összetevõket eszi nem? Szerintem ne adj neki kevesebb tejcsit, nehogy kevesebb legyen a tej!, a ragyák meg úgyis elmúlnak, pár hét az egész.

macsek
nekem volt 2 ikerosztálytársam ált. isk-ben, akik szintén lisztérzékenyek voltak, szegények, mindig valami rémséges kenyeret ettek tízóraira. szerencsére ma már nagyobb a választék.

uezt csináltuk a babaúszáson. Almássy tér nektek is? Aztán majd a zsip zsupból víz alá is fogtok csobbanni.
Daninak már nincs búvárreflexe, de annyira jól megtanilták, hogy nem kell a vízbe csiûobbanáskor levegõt venni a víz alatt, hogy ha lemegy a víz alá, akkor sincs gond. most a levegõ kifújását tanítjuk nekik. háttal megyünk a vízben, a baba velem szemben mikoözben haladunk és az orrom a vízben és bugyborékolok.

Kataa
Dani sem hajlandó aludni délelõtt Kép , ha ez megvigasztal, du-án pedig alszik 2 órát, azt is séta közben, na bumm nekem Kép

Zulu
Mindent szabad torna ügyben, cvsak mellizom gyakorlatokat kell hanyagolni, na meg a nagyon ugrálósakat, ha valaki szoptat. A szülés utáni 3. hónaptól már elkezdhetõ intenzívebb edzés. Én is járok már kb. 1 hónapja, addig meg csak itthon kazira, de neincs gond a tejjel emiatt és nagyon jól esik.

Djeszter
Hát sajnos vannak ilyen anyukák, az ilyennek lehet gyereke, mégsem kell neki igazán, aki meg nagyon szeretne és mindent megtesz érte, annak meg nem.
A kozmetukusom is elkég gáz, mert azt mondta még mielõtt megszületett volna a gyereke, hogy ha valami baja lesz (tesz v. szellemi), akkor õ otthagyja a kórházban... Kép

Ági
Mi már a haladó csoportba járunk pénteken 6-tól, de vannak csoportok elõttünk is, nem tudom, milyen szint.

Vezényszó sosem volt, mert nem idomítanak. Kép
Kézen úsztatás, pincértartás, fejét fogva háton lebegés, víz alá csobbantás, egymásnak víz alatt átadás, víz alá merítés közben elengedés pár másodpercig. partra kiültetés és a nyakánál finoman fogva belecsobbantani a vízbe, vagy az alá. Apukák is bejöhetnek a vízbe, anyukáknak tampont kell használni még akkor is ha nincs meg, ezt nem egészen értettem, de így van.

[url=http://www.babauszas.hu" TARGET="_top]http://www.babauszas.hu[/url] oldalon van telcsiszám, ott mindent elmondanak.

na pusz, megnézem az alvó kis fogazósunkat, remélem már nincs hõemelkedése

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

a kozmetikusomra nem vigyorgósat akartam tenni, hanem :/ arcot. most pl. szilkondudái lesznek pár héten belül... de hát miondenki maga dönt ebben is. enyém inkább marad ici-pici cici, mint mû-hú-bazd-meg...

picurkám alszik, még kicsit melegnek érzem, de mintha ment volna lejjebb. szerintetek meddig tarthat az elsõ fog kibújása?

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Olyan szép volt ma az idõ!KépJó nagyot sétáltunk Grétával.

Az altatáshoz visszatérve még egy kicsit. Gréta pár hete magától kezdeményezte, hogy ne ringassam. Egyszerûen elaludt rajtam, és azóta is a hasamon kezdi, ez a jelzés az alvásra, aztán leteszem magam mellé és alszik is. Én már ennke is örülök, mert a 7 és fél kilóját nem volt semi ringatni. Majd leszakadt a hátam.

Melltartóbetét: Szerencsére nekem nem kellett, nem voltak csöpögõs problémáimKép

Képzeljétek, már egy hete 4 óránként eszünkKépPedig már beletörõdtem, hogy 3 órásak maradunk, de úgy látszik, nagylány lett a kicsikeKép

Lehet, hogy tyúkagyam van, de elmagyarázná nekem valaki, mi az ELVÁLASZTÓDÁS lényege? Ha szopi után adom a szilárd kajcsit a babának, akkor már elvileg nem éhes,nem? Miért kérné a másik kajcsit? És ha mégis kéri, hogyan alakul ez át rendes kajálássá? HEELP!

Norkini!
Gratulálok Jázmin babához!

Pusszancs
pemeske és Gréta 5 hó
pemeske

Sziasztok!

Gumicukor!
Igen sajnos vannak ilyenek. Jól fölhúztanm magam a csajon, még a páromnak is egész este ezt magyaráztam.

Lányok! Szerintetek bele lehet magyarázni egy babába a betegséget? Reggel voltam Danival az orvosnál kontrolon. Itthon volt szerda óta, mert lázas volt. Holnap mehet suliba, és azon beszélgettünk, hogy holnap Marcit viszem tanácsadásra, hátha végre megkapja az oltást. Még poénkodtunk is, hogy addig bizti kitalál valamit, és tessék most 38,3 a hõmérséklete. Pedig nem látszik betegnek. Jó kedvü, rendesen eszik.

Djeszter
djeszter

Dió

Én sem tudtam hogy a zabban is van glutén. Igaz hogy a családban nincs egy darab lisztérzékeny sem , de azért én vigyázok, kukoricadarából, vagy rizsbõl szoktam anyatejjel csinálni a pempõt.Kép

Beszti

Mi õsszel fogunk hozzá az újabb babagyártáshoz és ha jól emlékszem Ilkéék is.Kép Azon gondolkodtam, hogy akkor visszamegyünk a "friss"-be? Vagy maradunk itt? Tök jó lenne régi ismerõsökkel varni az újabb Manót!

Ilke

Elkezdtem összeollózni a babanaplót a netrõl. A Friss-ben kezdtem és megtaláltam az elsõ beírásodat....néhány nappal az én elsõ beírásom után, január 22.-én...Kép Tök fura volt megint ezeket olvasni.Teljesen elérzékenyültem..Kép

Emília is bevezetett néhány új hangot a repetoárjába. Egyik kedvence a memmmemmmemme, ezt leginkább akkor hajtogatja, amikor valamit nagyon nem akar, például aludni. Lehet hogy ez lesz a NEM elõfutárja? És Lebiggyeszti hozzá a száját..így Kép

Gumicukor

És látszik valami Dani ínyén? Mert nálunk is mintha lenne valami, hõemelkedés ugyan azt hiszem nincs, de kipirosodott a popsija ami nem nagyon szokott.
Nem semmi duma ez a kozmikusodtól!Kép

Nálunk négy nagyszülõbõl 3 nak kék szeme van-volt (apukám már sajnos nem él Kép), a páromnak is kék szeme van, nekem meg anyunak barna. Szóval elég nagy volt az esélye, hogy kék szemû lesz Emike és így is lett. Anyukám nagy bánatára...Kép A bátyáméknál is mind a 3 gyerek kékszemû. Úgy látszik a mi barna génjeink nagyon gyengécsKÉK...Kép

Áfonya

A mai pontos mérés eredménye:
Emília 7120g és 68cm 7 hónapos és egy hetesen.

Jó éjt!
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Helló lányok!

Kicsit lemaradtam, pár napja a gép felé se néztemKép Bevallom hiányoztatok, de muszály volt, mert nem szerettem volna megint vitát indítani azzal, hogy elmondom a véleményemt a 4 hónapos kortól kezdett hozzátáplálásról, holott az anyukának még lenne teje.

Látom sok ügyes baba van és megy a duma isKép Meg a kutyázásKép Minden babónak gratula a teljesítéshezKép

Ma voltak vendégeink. Jöttek az unokatesómék a 7 hónapos Tamarával.Kép Tündéri kislány! Szép kis pufóka arca van és olyan jó husis, pedig 2 kilóval könnyebb a Gabinál, de csak 1 cm-vel hosszabbKép Gabi 70 cm, a Tami 71. Kilókat nem írok, nem akarom, hogy az egyetlen rosszakaróm már megint kiforgassa a szavaimat...esetleg dicsekvésenek vélje, mikor se én se a gyerek nem tehet róla, hogy hízik. A tegnapi és a mai evéseket összeszámolva rájöttem, hogy a fiam naponta csak 5x eszik! Ami a súlyához pont jó! Éjjel riad fel mindig, de akkor is visszaalszik ha a cumit rakom a szájába és nem a cicimet. Persze csak akkor, ha magam mellé veszem az ágyba, mert anya mellett a legeslegeslegjobbKép
Ja, nagyon jól elvolt a két kisbabaKép Tami is még "csak" ül. Meg forog, de kutyázni, vagy kúszni-mászni nem tud még. Viszont nagyon jól elvolt a babatornáztatóval. Gondolom Gabcsi is majd hasonló korban értékeli majdKép
Hú nem hiszitek el, de a fiam magától aludt el az apja mellett, de rá merõlegesenKép Jól bevacsizott, adtam neki forralt vizet, büfizett tõle 3 olyat hogy az apját megszégyenítette és érdekes módon most nem jött vissza semmi nekiKép És egyszercsak bealudt egy hang nélkülKép juhhhé!

Megyek beszállítmányozom a kiságyába
sasha és a két nap múlva 20 hetes Gábor

Ui: Betegeknek, lázasoknak, hõemelkedéses fogjövõs babáknak jobbulást és nyugalmas éjszakát, a mamiknak kitartást!Kép

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?