Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Bea,hogy megkérdezed. :D

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi nekem a tejgyűjtős zacsik kellenének :P

Mennem kell.

Puszi
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek! :D

Oké Anna.

Barni tegnap meg most éjszaka is 6 órát aludt, 11-kor evett, majd 5-kor kelt. :lol: :lol: Remélem, hogy ez így is marad. :wink:

Nekem ma annyira nincs kedvem semmit sem csinálni, még mindig pizsiben vagyok, az ágyból netezek, Barnus meg itt fekszik a helyemen, én meg Balázs helyén, mert ő suliban van. :lol: :lol: :lol:

Úgy ennék valami fincsi kaját, csak nem tudom mit. :?

Kép
Kép
szilvancska

Anna mi lett a vonalzóddal? :shock:

Kép
Kép
szilvancska

Na felkelt, de csöndben van. :D
Épp most csinál nekem a pelusba meglepit. :? :)

Kép
Kép
szilvancska

Húúúú,de megy itt a boltolás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek,szerda óta egyetlen egyszer kellett tápot csinálni Pankának,azt is főleg az én hülyeségem miatt,mert nem fejtem időben... :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg előtte napi 2 alkalommal kellett kb. pótolni. :roll: :lol:
Azt hiszem,nekem az olaj meg az Urtica együtt fejti ki a hatását,mert bármelyiket elhagytam,csökkent kicsit a mennyiség.
Így meg 150-et fejtem ma reggel(előtte max.80-90et).

Nem akarom elkiabálni,de mostanában már kezdünk mi is egyre többet aludni éjszaka. :lol: :lol:
Pár napja 11 körül alszik el a Nyuszkóbébi(igaz,addig nyűglődik :( ),
aztán legközelebb 5-6 körül ébred.Ma mondjuk mocorgott 4 körül,erre betettem a tejét a cumisüveg melegítőbe,aztán mire megmelegedett,mindketten bealudtunk,majdnem 6ig. :oops: :lol:
Ez már így kicsit barátságosabb,mint 3 óránként etetni,fejni stb.,alvás meg max.3 óra,3 részletben...

Eszti,remélem jól érzitek magatokat!Az idő mondjuk lehetne jobb is,de a fedett fürdőben éppen jó ez is... :lol:
A lényeg,hogy tudj kicsit kikapcsolódni!

Többiek,ki mit csinál a hétvégén?
Gondolkozzunk már egy mini-talin,pesti lányok!
Vagy csak én punnyadok folyton itthon??? :oops: :?

piki

Szilvi,én kint ülök a kertben a laptopommal,Panka meg mellettem alszik a babakocsiban! :lol: :lol: :lol:

Akkor kb.ugyanannyit alszanak a gyerekeink! :lol:
(nemhiába vagy a sógornőm! :wink: :lol: )

piki

Bizony Marcsi :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy ennyi tejcsid van. :lol: :lol:
Szerintem a mini-tali is jó ötlet. :D

Mi ma elvileg megyünk Barninak kell venni pár db rugit, mert a mostaniakat kezdi kinőni, kb 4 db van ami még jó rá, holnap meg Bazsa uncsitesójához megyünk elvileg.

Kép
Kép
szilvancska

Amúgy akartam mondani, hogy a dm-be van az a baba bónusz program, onnan vannak a kuponok, regisztrálni kell, és kapsz egy tanácsadói füzetet, egy kupont amivel 15% kedv. kapsz, meg egy kuponfüzetet.
Szerintem érdemes regisztrálni. :D

Kép
Kép
szilvancska

Mi is baba-bónuszolunk,mióta Panka megszületett! :lol: :lol: :lol:

A ruhatárát asszem nálunk is fel kell hamarosan újítani a bébilánynak!
Az 56osok most már abszolút kicsik,de a 62esek se soká tartanak már... :lol: :lol: :lol:

A Tescoban annyira édes rucik vannak,nemrég vettünk 2 kis gatyót neki és a Cherokee szerintem egész jó minőség...a nyári kollekciónk is onnan lesz! :lol: :lol: :lol:

Most játszószőnyeget keresünk neki.Kaptunk ugyan egyet egy ismerőstől,de az nem igazán tetszik,mert nem túl ingergazdag,ami fontos lenne pedig a fejlődése szempontjából...
Talált Andris a teszveszen egy baromi jót,Chicco márkájú és a legszuperebb,amit eddig láttam,licitált is rá,erre reggelre a teszvesz törölte az aukciót,valami szabálytalanság miatt. :( :?

piki

Basszus, de kár. :? Én is szeretnék majd Barninak szőnyeget, mi most az utazóágyat keresgélünk. :lol:

Na az én gyerekem felkelt. :D

egy mosolygós:
Kép

egy csodálkozós:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
szilvancska

a mosolygósnál nem turkál a fülében, csak úgy látszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Elveszett minden amit írtam :S

Kép
Vendég

Sehol senki??? :?
Persze, mikor egész nap a gép előtt ülök, és 620x benézek, hátha írt valaki, akkor bezzeg senki sincs, amikor meg 2 napig be se kapcsolom a gépet, írtok 20 oldalt!
Na szép!!!!! :twisted: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Gondolom,most,hogy itt vagyok,már nem fogsz benézni 621.szer... :lol: :lol: :lol:

Gyönyörű ez a kölyök!!! :lol: :lol: :lol:
A csodálkozós a legédesebb,bár a mosolya is díjnyertes! :lol: :lol:

Még jó,hogy délelőtt kint voltunk vagy 2 órát,mert egész délután szakad az eső... :(

piki

Vagyis most ez van játszószőnyeg helyett... :oops: :D

Szegényt mindig próbálom foglalkoztatni,de egyelőre csak rövid ideig köti le bármi,hamar megunja,vagy inkább elfárad...
A neurológián azt mondta a doktornéni,hogy nyugodjak meg,ez még természetes...

piki

megint fél kézzel, vagyis egy ujjal írok....
egész nap hasfájás, megőrülök, ha több tejet akarok, rakjam sokx cicire, utána meg üvölt!!!!
letettem a földre, alul leöltöztettem, mert ilyenkor csupin szeret rugkapálni, elpukizgatott szegénykém sírás közben, mikor felvettem a kezembe is nyomott egy adagot, ez kétszer volt meg nemrégen, most az ölemben horkol meg cumitázik, de most van alatta egy pelenkázóalátét :lol:

Cukik a gyerkőcök :lol: eztit sem köti le semmi sokáig még

Kép
ire81

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képek :)

Én meg elmentem a házi dokimhoz, hogy tejet akarok eladni a tejgyűjtőnek. Minden nap reggel jönnek kis 7-10ig és adnak üveget is...meg még nem tudom mit. 1800Ft/L. Az elég korrekt, mert én 0,5 litert minimum lefejek egy nap.
Kell éc teszt, nyusziszem és széklettenyésztés.

Marcsi örülök a sok tejcsinek, csak így tovább!!!!!

Szilvi örülök, hogy ennyi helyre mentek :P Kell is a kikapcs.

Fanni jó ez a link megnéztem. Tényleg így van, sehogy sem jó.

Remélem Eszti minden oké és jól érzed magad :P

Bea gondolom az eső miatt Te is kész vagy, hogy nem tudod levinni a srácokat. Én is :S :S

Reni én azt akartam neked írni, hogy szerintem ne tedd ilyen sűrűn cicire, mert úgy jársz mint én!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem kell elhinni, hogy nem tudod túletetni. Igen is túlbírod!
Szerintem a 2,5 órát várd ki nyugodtan, mert amúgy egyre rosszabb lesz a hasfájása és meg fogsz őrülni az üvöltéstől (tapasztalat).
Eleinte nagyon fog sírni, hogy éhes, mert ugye megszokta, hogy vakkant egyet :)a kis csöpi és már cici a szájban is van:) de ne etesd meg. Kicsit sajnálni fogod eleinte, mert ugye könnyeket hullajt meg úgy néz, hogy megszakad az ember szíve, de akkor nyomd be a cumit, hogy azt nyammogja. Jázminnal ezt kb. egy napig nappal csináltuk és már megszokta a három órát. Előbb, ha kéri a kajcsit, akkor cumizik egy kicsit és utána kap cicit.
Próbáld meg elhúzni az időt amivel csak tudod és utána megetetni. Szerintem nektek is jobb lesz ez, mert az állandó kajcsizás miatt nem tud emészteni rendesen!
Persze úgy csinálod ahogy Te gondolod, ez csak egy tipp, mert nekünk bevált!

26-án megkapjuk az oltást :P kérem a prevenalt is. 3 hósan meg megkapja a kötelezőt meg a fizetős agyhártyagyuszit. Ti azt kéritek? Nekem ajánlotta a dokim!
A rota tudtátok, hogy 18 000Ft :S :S nem adnám amúgy sem, de azért van ára.

Reni a fülbevaló hamar begyógyult Esztikének? Nekünk jövő hónapban lesz :P

Már mindenütt ha bekapcsolom a tv-t vagy a rádiót Buci sztorija megy. Már kész vagyok

Kép

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Igazad lett Marcsi, nem néztem be, átmentünk anyámékhoz. :oops: :lol: :lol: :lol:

Nagyon kis cukkancs Panka, és milyen nagylány lett, hihetetlen!!!
Olyan kis bájos ahogy figyel! :D :D :D

Reni kérünk fülbevalós képeket Esztikéről! :D

Kép
Kép
szilvancska

Tegnap voltunk az oviba minden évben van majáis ünnepség van belépőjegy amivel az ovit támogatjuk és a gyerekek kapnak mindig valamit .Most az eső miatt bent tartották meg jó sokan voltak de nagyon sokan elsem jöttek ugyanis sokkalják az 500ft-ot a családi belépőjegyre.+volt még ugrálovár,mese előadás , horgászás,arcfestés,lehetett késziteni papirból képet ajándékcsomagolot +nagyon sok mindent . álltalában 100-300ft között kelett fizetni és mindenhol kaptak ajándékot.+ zsákbamacska azt nagyon szeretik a gyerköcök 100ft.aztán voltunk boltba én föztem a fiúk pedig elfoglalták a gépeket egész napra.Most gyors lecsaptam a laptopra mielőtt bárki megelőzne..De már mondtam apának egy gépre jelentkezem :D

Marcsi azért az jó nektek ha kitudtok ülni az udvarra gondolom kertes házban laktok és a ruhákat is kint száritod.Aranyos a Panka baba meglestem az iwiwen is.Nem baj majd lefoglalják a játékok majd ha többet lesz fel napközben. nekünk is van játszószönyeg nagyon szereti de van csak az a másik amit a babakocsira és a hordozóra lehet csatolni nem tudom hogy hívják de raktam fel képet róla.

ja szuperidőnk van el ne felejtsem irni :twisted:

Jó hideg van a lakásban most a nagy szobában alszik mindenki van olaj radiátorunk és bekapcsoltuk.meg pár ruhát kimosok és napközben éj éjszaka száritom a radiátornál.
nem tudom soha nem lesz jó idő???????????? :evil:

Szilvi Aranyos a barni mindegyik képen de a 4-en különösen.

Anna igen nagyon kész vagyok az esőtől és már látom a holnap reggelünket is Gréti kenguruba+ esernyő az eső szakad Jocika +hétfőn viszuk be a tiszta ruhákat is jó nagy szatyrom is lesz.De már jó mert nem sokára már nem kell vinni oviba.26-án lesz évzáró a nagyok elballagnak .Főleg az undok kisfiú akiből már az ovónőknek is elegük van

reni Hát probáld meg húzni az időt tudom nehéz főleg mikor űvőlt a gyerek de gréti is szokot hisztizni ha cici kell akkor én is bekapcsolom neki a zenélő forgot a kiságyban azt nézi és megprobálja megfogni vagy sétálok vele adok neki cumit .

Füllbeavaló grétinek aznap rakták bele a füllébe mikor haza jöttunk a kórházból nagyon szépen gyógyult hamar minden nap kelett tisztitani fülltisztitora raktam alkoholt és azzal keltt törölni meg picit mozgatni . De nagyon szép lett.Én nem bántam meg hogy már van füllbevalója szerintem jobb hamarabb.De még most sem vagy lekésve.

Igen a rota oltás ilyen dárga és nem is egy kell belőle hanem 2 vakcina.Mi még nem adatuk be neki ezt csak megkell innia a babának nem oltásként kapják meg. azt hiszem a baba 6 hónapos koráig kell megkapniuk mind a ketőtt.De pesten a 18.kerületben ingyenesen kapják meg a gyerekek akiknek most kerül beadatásra.Ott van pénz az önkormányzatnak erre.Nálunk is fizetős.

Ha kicsit jobb idő lesz találkozhatunk .
Én rugit vettem most a tescóba cherokeet meg kis cipőt olyan cuki.és jó minőség és akciosan jó árban ki lehet fogni. a 3 db felsőt is magamnak 2000ft-ért vettem eredeti árban pedig 6000ft lett volna.Nem mindegy a pénz nem vett fel minket sem.
na megyek mert lassan teleirom az egész oldalt.

KépKép
manojoco

Fany Hol vagy ?????????????????

KépKép
manojoco

Itt vagyok én is, csak tegnap nem volt időm írni.

Reni, én is most pont ezen dilemmáztam, pár napja mintha kevesebb lenne a tej (vagy csak lassabban jön,már nem tudom) és én is elkezdtem gyakrabban etetni. Eddig első naptól kezdve napi 6x evett,90%-ban a megfelelő mennyiséget.. most hogy elkezdett kevesebbet enni, az elmúlt héten alig hízott én is többször mellre tettem és több is lett tőle a tej! Éjszaka átázott a melltartó betét is. Nem tudom mikor volt ilyen utoljára.. Így viszont ma reggel túlette magát, kaja után 3x is bukott, korábban mikor figyeltem hogy mennyit eszik soha.. max 1 héten 1x jött vissza valami. Valamit valamiért. Ja és nem ettem/ittam/kentem semmilyen tejszaporítóval. Az olaj elfogyott, a lactoherb nem hatott, más meg nem volt itthon.

Marcsi, Eszti! Képzeljétek veletek álmodtam! :D Marcsi és a párja előadást tartott nekünk, nem tudom már milyen színdarabot játszottak..
Lillusra én vigyáztam, majd megjött Eszti is a párjával és Bibucival!
Esztinek eszméletlen kék szemei voltak!!! :lol:
Hát röviden ennyi.. erre emlékszem.. :lol:

Marcsi, hogy mennyi játéka van Pankának! :shock: :shock: :D Ő aztán nincs ingerszegény környezetben az biztos!!!
Játszószőnyeg nekünk is van, de 1 percig sincs el alatta.
Nálunk a pelenkázó feletti zenélő forgó a kedvenc! Majd teszek fel róla képet! Az első perctől kezdve imádja, biztos a színei miatt..

Én is benne vagyok egy mini taliban! De maxiban is! :lol:
Amikor fel tudnak jönni a többiek, találkozunk majd megint!!
Vendég

Fanni,klassz lehetett az álmod,még most is azon röhögök,hogy elképzelem,amint Andrissal egy darabban lépek fel... :lol: :lol: :lol:

Nem tudom,mondtam-e,de ő egyébként tényleg színész(is),a Nevesincs Színházban dolgozik már jó pár éve. :oops: :lol:

Panka játékait szinte mind ajándékba kaptuk,tegnap szedtük elő először,hogy mit szól hozzájuk. :oops: :D

Ma reggel Töpici is kiadta magából a kaját,bár ő nem csak bukott,konkrétan hányt... :(
Fogalmam sincs,mi lehetett a gond,mert nem evett mohón,büfizett is közben többször...szóval eléggé kiakadtam,meg persze megijedtem...
Amúgy semmi baja,vigyorgott,gőgicsélt,most egy kockás takaró a legújabb szerelme,a csíkos függöny után... :lol:

Azóta már evett,és benne is maradt. :lol:
Csak én nem ettem még,pedig már kopog a szemem...

Fanni,úgy látszik,tényleg működik a többszöri mellretétel,csak az ember pengeélen táncol a túletetéssel...nem is olyan egyszerű ez,vagy csak mi bonyolítjuk néha túl? :roll:

Az időjárásból nekem is elegem van.Nálunk Apa bekapcsolta újra a fűtést,mert eléggé hüsi lett...

piki

Mi is fűtünk 2 napja, rohadt hideg van, és már tökre elegem van ebből a gusztustalan időjárásból, sehova sem lehet így menni, még sétálni sem. :evil: :evil: :evil:

Köszi Bea, én sem értem mért nem mentek el sokan az ünnepségre, pedig ez tök jó dolog, a gyerekek meg bizti nagyon élvezik/élvezték. :D És egyáltalán nem drága az az 500ft a belépőre, máshol meg ezreket kérnek csak a gyerek belépőre, és akkor szegény gyerek még nem csinált semmit és ajándékot sem kap. :?

Remélem Esztiék azért jól érzik magukat és ki tudnak kapcsolódni kicsit. :D :D

Mi ma megint megyünk Anyumékhoz kicsit, legalább nem ülök otthon. Bazsi uncsitesójához nem megyünk mert szakad az eső,és az messze van most. :(

Kép
Kép
szilvancska

Igen Marcsi, mondtad már hogy színész! Lehet azért szőttem így bele. :D
Milyen amikor hány? Olyan mint a bukás csak sokkal több jön belőle?
Balázsból sem kis mennyiség jött, jutott a ruhájára, felsőmre, majd apa ruhájára, papucsába, padlóra... Lehet az is hányás volt? Mondjuk ő elég mohón evett, végre ömlött a tej, nem csak úgy csordogált..:)
Hát biztos nem egyszerű mindent úgy csinálni, hogy a baba ne szenvedje kárát.. de azért túl is kombináljuk szerintem.
Én a végén már írtam, hogy mikor evett, melyik ciciből, hány grammot, mennyi idő alatt és még hány milit fejtem le.. :oops: :lol:
Sokan mondták, hogy ebbe meg fogok kattanni, de addig még evett rendesen tök jó volt... csak mikor evett 40g-ot :shock: akkor teljesen beparáztam.. inkább nem mérem..
(ja igen, őt már nem, de ma lemértem egy pisis pelust, mert baromi nehéz volt, 220g!!! :shock: )
Szóval egy mániákus méregető vagyok :oops:

Bazsu a hintában ringatózik, akár hogy is tesszük bele tuti úgy fordul, hogy lássa a Forma 1-et. :lol: Ki kell kapcsolnunk.. :)
Vendég

Sziasztok!

Jót nevettem az álmodon Fanni én is :) Én mostanában sexuális álmokat álmodok :S inkább le sem írom :D

Kész vagyok az időtől. Komolyan egy hete nem sétálunk lassan, jó levittem egyik nap, de gatya. Most komolyan jövő héten 10 fok. Persze a panelban nem fűtenek, nem is kell az. Most hősugárzózunk. Igaz egy vagyon lesz az egész, de hát a gyerek miatt kell. :S :S :S

Bea sztem sem sok az az 500 Ft. Komolyan hová jutnak az emberek, ha ezt sem tudják kifizetni. Meg tudom amúgy érteni, hogy aki minimálbért kap meg ilyenek azok kicsit rosszabbul élnek és inkább kaját vesznek. Persze a nyugdíjasokat utálom :S szegénykéim :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Na szóval amúgy tényleg egy vagyon az előadás és ez nem volt drága. Legalább szórakoztatok egyet. De azért elgondolkodtató, hogy hány ember szenved a pénztelenség miatt :S

Holnap megyek a kivizsgálásokra :S Lehet rohangálni.

Jázmin is szokott bukni és még a földre is megy. Sztem ez nem hányás, az amolyan hosszabb ideig tartó erőlködős nem??????Legalábbis az én hányásom olyan :D

Ja írtátok itt a cigit...hogy milyen jó lenne rágyújtani. Én nem a cigire gondolok ilyenkor, hanem arra, hogy félremenni egy csöndes helyre egy üveg borral a kezemben hátha kiüt :D De hát ugye ez nem lehetséges még egy darabig.

Olyan fáradt vagyok:S sztem ez az idő!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Még élek, jól vagyunk, csak nincs itthon netünk, és ilyen szar időben nem tudok sehova sem elmenni, ahol tudnék netezni. Most is kölcsön mobilnetről léptem be.

Amint lesz net, jövök vissza hozzátok.

Üdv

Andi

Kép

Kép
denesandi

Sehol senki???????????

Mit csináltok ebben a rossz időben? Csak nem napoztok :P
Azt hittem mire jövök tele lesz egy oldal :)

Andi várunk ám nagyon!

Kép
Vendég

Én ma reggelre azt álmodtam, hogy Barni kiesett a kiságyból, olya szar érzés volt. :D

Anna szexuális álmok??? Hmm. Ne álmodj róla, hanem csináld! :lol: :lol: :lol: :lol:
Bocsi, ezt nem hagyhattam ki. :oops: :oops: :)

Ma Barni egész délután sírt. Nem tudom mi baja volt, két óránként evett, pedig nem szokott ilyen sűrűn enni, és csak sírt és sírt és sírt. Majd megszakadt a szívem, este már vele sírtam. Nem aludt egész nap, ha 1 órát akkor sokat mondok. :( :( :(

Kép
Kép
szilvancska

Lányok küldjétek a címeket, mert akkor holnap feladom a cuccokat. :D

Jóéjt Mindenkinek!

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi, ilyen időben nem csoda ha nyűgös.. :( Kitartás!

Eszti, milyen volt a hétvége? Remélem azért a szállodában jól éreztétek magatokat!!! :)

Nem tudom Pesten, Szegeden, Nyíregyházán milyen.. de itt eszméletlen szél tombol.. :shock:
Vendég

Szilvi!

Anyasági,családi és gyes jár neked .
azt hiszem az április 30-után született babáknál viszont csak a baba 2 éves koráig .
De még más honét is várok segítséget .
majd jövök még ha kell még valami info nekem akkor irok az iwiwen

KépKép
manojoco

Nálunk is tök sz@r idő van, napok óta alig mozdultunk ki, bár lent az udvaron be tudunk állni egy eresz alá, de az nem nagy élmény.

Igazatok van az etetéssel kapcsolatban, egész múlt héten működött, hogy 2,5-3 óránként evett, csak szombaton vmiért bedilizett a gyerek és egyflytában evett volna, volt olyan, hogy azt mértem a mérleggel, hogy 180!!!! grammot evett!!!!!!!! :shock: :shock: Hát most hagyom hadd sírjon.
Fanni, a 100 gramm nem kevés egy kicsit napi 6x étkezés mellett? Nem akarok okoskodni, félre ne érts, de nekem a védőnő azt mondta, hogy a testsúly/6 és azt kell osztani a napi étkezések számával, Marcsi meg azt írta egyszer, hogy testsúlykilogrammonként 150 ml, ez Esztikénél , most 5000 gramm, vagyis hétvégén 4970 volt, kb. 800 gramm és azt 6 étkezéssel elosztva kb 130 gramm.

Jaj, olyan cuki volt ma reggel, nézett rám nagy szemekkel és megfogta a pizsimet a cicinél és húzta oda a szájához! :lol: Meg már néha magától az oldalára fordul! :lol: Olyan cuki.

Marcsi, a neurológián mit szoktak vizsgálni Pankánál, és mit mondtak Neked, hogy mire/milyen jelekre kell odafigyelni??? Tudod, hogy Esztinek is voltak ilyen furcsaságai ( remegés, rángatózás ) említettem a gyerekdokinak, aki el is jött megvizsgálni és nem tapasztalt semmit, de bennem akkor is olyan félelem van, nem tudom, miért. Pedig már nem remeg, rángatózik, olyat viszont szokott csinálni, vagy álmábaan vagy altatás/elalvás közben, hogy az egész gyerek összerándul, mint amikor nagyon megijed, pedig semmi oka rá, mert nem zajongunk vagy ilyesmi. Nektek szokott lenni ilyen?????? Én már nem tudom mit tegyek :cry: :? Mert ha ébren van, aa mozgása rendezett, figyel tárgyakra, hangokra, emberekre és mosolyog, sokat mosolyog, rendesen eszik, de ezek aaz összerándulások nem tetszenek, ja meg egy csomót nyújtózkodik, Nektek szoktak a gyerekek???

Íme egy pár fotó, a fölbevaló sajna nem nagyon látszik. Ja, Anna, nekünk egy hét alatt begyógyult, forgatni kellett benne a fülcsit meg kamillázni reggel, este, de az alkoholos lemosás is jó.

Ja, Csajok, már én is napok óta úgy érzem, mintha meg akarna jönni + szombaton volt egy pár cseppes vérzés is, de azóta semmi.
Eszti, Marcsi ( azt hiszem, Ti írtátok, hogy már megjött Nektek ) nem csökkent lée a tejcsi mennyisége? Én ezt hallottam vhol.

Naa, itt vannak a képek:

Kép Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.9353.jpg[/img]

Kép

Kép
ire81

Reni, valamit félre érthettél. Én csak azt írtam, hogy mindig arra figyeltem hogy ne egyen többet a kelleténél. Én is úgy tudom, hogy testsúlykilogrammonként ez 150g és annyival osztod ahányszor eszik.. Ennél ha sikerült nem is adtam neki többet.. de múlt héten írtam, hogy kevesebbet eszik, ezért kezdtem el többször etetni és most már inkább nem is mérek le minden kaját.
Majd megmérem egy héten egyszer és ha hízik akkor nem fogom magam azon stresszelni, hogy mennyit evett.
A mérleg is néha ahányszor rátettük annyiszor mást mutatott és a végén már minden szopi előtt 3x rátettük, közben megvárni/lenyugtatni még nem kapálódzik aztán szopi közben.. szopi után.. húúú most kevés.. egyen még, húúú most nagyon sok, nehogy fájjon a hasa... stb.
Besokaltam, ha eleget hízik inkább nem mérlegelek naponta 50x..
Volt hogy a múlt héten csak 600g-ot evett egy nap, de nem azért mert csak annyit adtam :shock: :)

Édesek a képek! Látszik, hogy mennyit nőtt!
:D
Vendég

Nagyon édes az Eszti-lány!!! :lol:
És tényleg olyan kis figyelmes,okos arckifejezése van! :lol:

A neurológus egyelőre csak a reflexeit nézte,meg hogy tud-e szemkontaktust tartani,tartja-e a fejét hason fekve illetve ha hanyattfekvésből felhúzza a kezénél fogva...kérdezte,hogy a kezébe adott tárgyakat meg tudja-e tartani,hangra megnyugszik-e,meg ilyesmik...egy hónap múlva megyünk legközelebb,majd mindig beszámolok,mi volt.Pankát úgy nézi,mintha kb. egyidős lenne a ti babáitokkal-tehát úgy méri a korát,mintha terminusra érkezett volna.

Esztike nagyon ügyes,ha már másfél hónaposan próbálkozik az oldalra fordulással! :D
Az összerándulás az alvó babánál azt jelzi,hogy akkor jutott mélyalvó fázisba.Ez egyébként a felnőtteknél is így van,van,aki sajnos fel is ébred rá.
Úgy képzeld az egészet,mintha a tested egy toronyház lenne,ahol mindenhol ég a lámpa...este lassan befejezik mindenhol a munkát,szép sorban kapcsolgatják le a lámpákat...az agy is így működik,fokozatosan "kapcsol ki" és amikor az"utolsó lámpát is lekapcsolta",akkor rándul össze a test és kezdődik a mély alvás az addigi felületes után.
Remélem,érthető volt a kis mesém! :lol: :lol: :lol:

A lényeg,hogy ez teljesen természetes,mindenkinél így működik. :oops: :D
Nyújtózkodni az én lányom is rengeteget szokott,főleg ha veszem fel az ágyból meg ha emelem föl büfizni evés közben...
Teljesen jó,főleg amiatt van,mert a napjuk nagy részét vízszintesben,fekve töltik.

A 150 ml x testsúlykilogramm kaja mennyiség csak irányadó és főként csak az első 1-2 hónapra érvényes,ráadásul nagyban függ a tej kalóriaértékétől.
Panka már legalább 2 hónapja majdhogynem ugyanazt az adagot eszi,mégis havi 1 kilót hízik! :lol:
Semmi nincs kőbe vésve,ha gyarapszik a bébi,ne foglalkozzon vele senki,mennyit eszik! :lol:
Azt meg már egy csomószor írtam,hogy a babuk nem olvasnak szakirodalmat és a percentilis táblázatot sem ismerik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem a menstruáció alatt tényleg kevesebb lett a tejem,legalábbis az első 2 napban.Aztán megpróbáltam még többet inni és helyre állt...ilyenkor állítólag a tej íze is megváltozik,ami nagyobb baj,mert sok baba nem fogadja el.
DE EZT NEM AZÉRT ÍRTAM,HOGY BÁRKI ELŐRE RÁPARÁZZON!!!!!!!!!

Na,asszem,már ennyi elég is lesz belőlem,nem gondoljátok? :lol:

piki

Na, mire idejutok, mehetek szoptatni...

Mindjárt jövök!!!
Vendég

Na itt v agyok!

Most épp szenved.. :roll: :evil:

Jól sikerült ismét Voltunk fürdőben is, addig Anya vigyázott Lillusra...
ÁÁÁÁÁÁÁ, most mondja Apa, hogy kifog dőlni a fenyőfánk (a ház mellett van!Persze, hol máshol). Na most tipródik, hogy kössünkl biztosítást a házra vagy kössük ki a fát... :? :lol: Én csajok már tényleg csak röhögni tudok... Ja, az autonkra totál kárt akar a biztosító, mi nem...Főleg, hogy hitelezve van, hát képzelhetitek... :evil: :roll: Még veszekszünk velük....

Na, szóval. Sikerült megfáznom, ebben az időben vízes hajjal mentem haza a fürdőből. (nem buta vagyok, de egy másfél éves nem vár veled az öltözőben fél órát, míg megszárad a hajad :? )

Jaj, látnotok kéne.. A fa balra döl, alatta Apa nyomja a másik irányba... :lol: :lol: :lol: :lol: Jól néz ki....Nem tudom mit akar...Kint állni, míg fúj a szél???? :lol: :lol: :lol: :lol: Ja, jó fele döl, arra a b...zi szomszéd kisháza van.... (utálom, a nyomorék macskái nálam szarnak, meg minden szombat buli van tavasztó-őszig, nem lehet neki szólni, mert egy nagy paraszt!) Ja és tuti nincs építési engedélye, úgyhogy pattoghat...még föl is nyomom... :evil: :evil: :evil:

ÁÁÁÁÁÁ, Bibu is fölkelt!!!! :evil: :evil: :evil:

Na, Marcsi mindent leírt, amit akartam volna én is és Fanni is (etetés, rángások, viselkesés)

mennem kell, de még visszatérek, nem úsztok meg!

és bocsi a csapongásért!!!!
Vendég

Szilvi!

megkérdeztem 2 évig kaphatod majd a gyest ugy hogy intézd majd el a szükséges papirokat .Nem valami sok az összeg a minimál nyugdíj összegének felel meg kb 25 ezer körül van de több a semminél.Amúgy ilyen esetben apuka is elmehet gyedre ha neki van bejelentett állása . a fiuk sorban állnak a gépért majd jövök este vagy holnap és olvasok

KépKép
manojoco

Eszti,gyere és csapongj nyugodtan! :lol: :lol: :lol: Én szeretem... :oops: :lol:

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!

Elég vizuális típus vagyok,így most egyfolytában Istvánt látom magam előtt,amint a szélben ellentartja a fát... :lol:
Szegény...nem kiröhögni akarom,de olyan vicces... :D

Ma én is azt vártam,mikor dönti ki a szél a szembeszomszéd óriásfenyőjét...szerencsére eddig még stabilan áll! :D

Pankára jó hatással van ez a szutyok idő,be van lassulva tőle! :lol:
Egész nap alszik,ha ébren van,lehet vele játszani és rekord időt töltött a pihenőszékében is,nyafkálás nélkül... :roll:

Most látom a híradóban,milyen szar a helyzet Borsodban. :(
Mutatták a szikszói kórházat,ahol 20 centis víz áll...én ott születtem,anyukám kb.30-40 km-re lakik... :(
Hál'Istennek nálunk még nincs ekkora gáz...remélem,nem is lesz,szegény anyukám így is tiszta idegbaj...

piki

Ne hari Fanni, nyilván nem gondoltam, hogy éhezteted a gyereket, pláne, ha 220 g-os pelust prezentál! :lol: Ezen felbuzdúlva én is lemértem Esztike éjszakai pelusát, az 290 g volt, de ha versenyzünk, akkor egy hétig nem teszem tisztába :shock: :D
Mi már 3-as pelust hordunk, éjszakára mindnképpen jobb, ez most Libero. Még van egy pár 2-es pampers, azt már csak nappal adom rá, elég sokszor kifolyt beőle a cucc.
Ruhákból is az 56-osok már kicsik, sőt 1-2 62-es is már csak visítva jó, de a többségét még lehet hordani. Nem tudom, hogy nyárra, július, augusztusra milyen méretet vegyek neki. Sztetek?

Köszi Marcsi a választ, kicsit megnyugodtam mindkét témában.

Íme itt egy mai kép, amint Apa ölében issza a lefejt tejcsit, de a lényeg, hogy ő fogja a cumisüveget!!!!! Vagy ez annyira nem nagy szám? Én azért büszke vagyok a lányomra :lol:

Kép

Kép
ire81

Igen, reméltem hogy nem gondolsz rólam ilyeneket! :lol:
Én inkább tömném... :oops:
Balázs is 3-ast hord, Pamperst, nekünk az jött be jobban. Még a kórházban kaptunk egy premium care mintacsomagot és annyival puhább volt mint a libero, hogy inkább áttértünk erre.
A libero a hátán gumis, a pampers meg az oldalán.. lehet ezért folyik ki a hátánál.
Ruha méret ügyben nem tudok tanácsot adni, nekünk össze vissza mindenféle számozás van. Ráadásul ilyen vacak időben megint nem tudok teregetni, marad a szárítógép és abban meg sok ruha összemegy. :oops: Tegnap vettem ki belőle az új Tescos 3dbos 3-6 hóig body csomagot, hát kisebbek lettek mint az újszülött.. :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Sajna, ki kell vágni a fenyőt már totálisan elhajlott...
Én úgy sajnálom. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Reni, nagyon ari a kis Eszti, nekünk is van Bibuval ilyen képünk. Ha megtalálom fölteszem. Mi szintén Pampers.
Viszont a ruhaméretet nem tudod kiszámítani, sztem ráérsz majd mikor látod, hogy kifogja nőni az ado-tt méretet, akkor venni a következőt. Én Bibunál így csinltam...Lillus még egyet sem kapott tőlünk, mert Bibu után rengeteg maradt , van olyan, amit Bibu sem viselt és a rokonok is mindig hoznak ajiba...
Nekem Bibunak kell vennem, de az meg anyagilag totál megterhelő, főleg, hogy napi 2x miniomumruhát válltunk, ha nem többször.

Annyira nem bírom ezt a fos időt...

Ja, Fanni, mi is akartunk venni szárítót, bizti emlékszel, de végül azért nem vettünk, mert majdnem csak a törcsik bírják....
Bár nekem is cserélnem kell a mosógépem, mert eszi a rucikat:pici lukakat csinál rá a drága.kedvence a finom anyag és a baba ruha...Pedig 3éves és márkás, de ez ilyen széria hiba volt állítólag...király, mi?
Vendég

Reni, Szilvi! Tündériek a babók!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csak a Renié meg a Szilvié????
Na,jól megsértődtem.....
Mindegy,nekem persze az enyém a legszebb!(mint minden normális anyának) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajnálom szegény fenyőt...ez az időjárás most már bazi gáz! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Szombat délelőtt voltunk kint Pankával utoljára,még az eső előtt...
Még jó,hogy nagyon nem nyűglődik,csak alukál szinte egész nap.

Reni,ügyes Esztike! Nyugodtan legyél rá büszke,akár mit csinál! :lol:
Én is úgy örültem,amikor Töpike először rátette a kezét a cumisüvegre...bár ő inkább az üveget tartó kezünket fogja legtöbbször.

Mi 2es Liberot használunk még,de csak azért,mert nincs kinek odaadni a felbontott csomagot. :oops: :roll:
Szerencsére már csak pár darab van belőle,mert már elég passzentos Pankára is.
Utána viszont elkezdjük a mosható pelusozást!!! :lol:

Tegnap rávettem magam,és kipakoltam mindent a BébiNyúl szekrényéből...kb.egy gigatonnányi ruhát selejteztem le,mivel kinőtte őket,de így legalább már van hely! :lol:
Mi is rengeteg cuccot kaptunk,csak az elején kellett vennünk neki a koraszülött-méretből(44!),mert az természetesen nem volt...most viszont már lassan elfogynak az ajándék cuccok,mert 62nél megállt a számozás...egy-két 68as van csak,de az se nyári...szóval lehet nekünk is vásárolni! :lol:

piki

Juj, Marcsi!!!BOCSI!!! :oops: :oops: :oops: Csak mindig elfelejtem megdícsérni a babókat, mert mire elkezdek írni, már máshol járok... :oops: :oops: :oops: :oops: BOCSI!!! :oops:
Pedig, akartam is írni neked, hogy nekünk olyan játszi szőnyegünk van, aminek van boltívje és imádja Lilluci!
És azt is megállapítottam magamban, hogy hatalmasat nőtt.Ja és unokatesómnak 4éves ikrei vannak a 24.hétre születtek és mondta, hogy 1éves korig a kiírt időt nézik, nem a született időt....csak mert legutóbb kérdezted, hogy honnan nézik....
Amúgy tündéri, mint mindig!!! :lol: :lol: :lol:

A karma hatása, most megfordult s szél, picit felénk dől a nyomorék fa!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Fanni, remélem jól vagytok, a hírekben csupa rosszat mondanak felétek!!!!!aGGÓDOM ÉRTETEK!!!!jA, átváltott nagyba, de kinem javítom, bocsi... :oops:

Nekem még a netem is szarakszik...

Hozzátok hányszor megy per hó a védőnő?
Vendég

Sziasztok

Reni nagyon cukkancs Esztike, nekem az első kép tetszik a legjobban, ahol összebújtok, és a felirat is jó a kis ruciján. :lol: :lol: :lol:
Barni is néha összerezzen mintha megijedne, szerintem ez csak azért lehet, mert kezd mélyebben aludni, legalábbis én ezzel nyugtatom magam. Nyújtózkodni is szokott.

Én is néha úgy érzem, hogy na most bizti mgjön, de még sehol semmi.

Eszti sajnálom a fát, de vicces lehetett ahogy szegény István próbálta tartani! :D

Mi Pampers-t használunk, és most tértünk át a 2-es méretre. :oops: :D

Mi ma megyünk venni Barninak rugit, mert az 56-os többsége kicsi rá, és csak olyan ruhája van amit vagy kinőtt vagy még nagy rá. :roll:

Most épp itt ereszt el pár "galambot" mellettem. :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Eszti,csak vicc volt!
És tudom,hogy tudod,hogy az volt! :lol: :lol: :lol:

Anyósomnak holnap lesz a szülinapja,épp tortát sütök. :D

Játszószőnyeget mi is olyat akarunk,aminek van játékhídja.Egy ideje már nézegetjük,lassan talán lesz is belőle valami. :oops: :lol:

Én már nem is tudom,mikor volt nálunk védőnő...valamikor a múlt hónapban beszélgetett Andrissal a kapu előtt... :roll:

piki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?