Új privát üzeneted érkezett!

elolvastam mit írtatok, de olyan szita az agyam, hogy ha megkérdeznétek mit olvastam hát bajban lennék a meséléssel.... Ideges is vagyok Brrrrrrr......

Aludt fél órát, nem még annyit sem!
9-kor elkeztem altatni és az istenért nem akart aludni, mikor volt olyan állapotban hogy ágyba tegyem??? amikor jön a dédi, csönget, nem tudom beengedni stb. már kezdődött az idegeskedésem, most már a dédi is idegesít.....Szörnyű vagyok, probálok egy kicsit lenyugodni........
Molyolok egy kicsit a neten, most eljátszik magában szerencsére....

Délután jön anyósom vigyáz Lilire, közben elmegyek fodrászhoz, végre már!

KépKép
domidina

Szegeny Borisz. Csak elmulik mar lassan ez a fogzasos kinlodas! Chamomilla-t hogy adod neki Momoska? (marmint mennyit, meg milyet)? - koszi :)

Nalatok hogy megy a pelenkazas? Merthogy en Norit sokszor hason fekve kell pelusoznom. Addig ok, ha nincs benne cucc, de ha kakas, akkor minden hulyeseget ki kell talalnom hogy a hatan maradjon. Mostanaban tetszik neki hogy azt mondom "i-á", kozben a kezebe adom Fulest. De hallom masoktol, hogy van aki mar csak allo helyzetben engedi magat pelusozni (mar aki tud allni).

Momoska, valoszinu hogy ez a tejleado reflex elmaradas a menzesszel fugg ossze?

KépKép
Kép
csillaz

Edina, nyugodj meg, pihenj. Meg jot fog tenni a fodrasz :D :D :D
kuldok Neked nyugalmat, energiat, jokedvet! :wink:
es szep az ido is!!!

KépKép
Kép
csillaz

edina, relax, bar ismeros az erzes:-)
az uj haj jot szokott tenni!

en kozben megfoztem a karfiolevest mindkettonknek, turos csusza benn csucsul a sutoben arra varva, hogy bekapcsolja, marmint a sutot. nagyon hatekony vagyok ma, de hiaba alszik meg boros, kivasalni azert se fogok. jol jonne nekem is egy dedi:-)

csilla,
chamomilla ch15 egy kortynyi vizben feloldva (nagyon utalom ezeket a nagy golyokat, min 20 perc mire feloldodnak). napkozben csak 2-3 golyot, de azta akar orankent. ejjelre kap 5 golyot, de ejjel kevesbe van gond!
ma egyszeruen beledobtam 5-6 golyot a masfel decis vizebe:-) a homeoptanak fogna a fejet!

pelenkazas:
ha nem kakas, akkor allva csinalok mindent, mig o pakol a pelenkazo polcarol, csak a pelenka becsatolasahoz fektetem le, s akkor hirtelen a kezebe valami uj, ma pl. a kisollot kapta meg:-)) kes, villa, ollo...:-)

ha kakas, akkor a kiszedesnel is fekudnia kell, akkor probalok az elejen es a vegen is valami ujdonsagot felkinalni, neki targy kell, nem koti le, ha en bohockodom barmit is:-)

Kép
Kép
momoska

ja csilla,
a menzeszem 2 hete volt az elso, max a peteeressel lehet kapcsolatban, de inkabb mas okai vannak, mivel foleg akkor gond, ha legmelyebb almombol ebreszt, akkor vagyok a legmergesebb is...! s azota van, miota 4 napig kvazi ataludta az ejjelt, azaz bevestem magamnak, h. tud o ilyent is!

nagyon csajos am ez a nori. hogy novesztettetek meg igy a hajat? :wink:
nagy lepes az, ha mar a ti kezeteket hasznalja valamire. borisz ilyent meg csak egyzser csinalt. simogattam a hatat, majd abbahagytam, s fogta a kezem, probalta visszatenni a hatara. de meg nem gyakorlat nala...

Kép
Kép
momoska

újra itt... én is úgy vagyok vele mint edina, elolvastam azt a sokat amit írtatok, de fogalmam sincs mit. :( kicsit nehéz úgy odafigyelni, hogy kolos itt "molesztál."
megjött húgom, kicsit lefoglalja.

jó volt a zenés dolog, de kolos elég álmos volt. végig csak ült és szopizta az ujját. néha felbátorodott és odament egy-egy gyerekhez és mondta baba. majd' elaludt hazafelé menet, de nem hagytam, mert tudtam jön húgom és szeretne vele játszani.
ami jó, hogy jövő héttől lesz egy 10:40-es csoport is és ha el tudnám altatni 9kor aludna 10ig, akkor pont odaérnénk.
eredetileg én is vlmi baba-mama klubot kerestem, de itt az nincs. ahova csak úgy beesek az utcáról és a babák játszanak egymással. mert itt inkább mondókák vannak +ének, játék ne igen.

pelenkázás, én is adok a kezébe vlmit, és úgy elvan. de különben forog össze-vissza.

Edina, kíváncsi leszek az új frizurádra... egy új haj, tényleg csodákra képes!

momoska, nekem is ez volt már a szopiztatás vége felé, hogy sosem váltódott ki a tejleadó reflex ő meg elunta a dolgot, és sírt. aztán már alig volt tejem is.

mindjárt jövök elaltatom, már nagyon nyafi!!!
Vendég

hat nalam - egyelore - csak ejjel van gond ezzel a tejleado cuccal, es borisz eleg turelmes, akkor 10-15 percig is probalkozik, en hamarabb elunom... ha nappal - mar ritkan - megkinalom, akkor nincs gond, este se, hajnalban se.
lehet, h. bejon ez az ivovizbe tett chamomilla, ma vlag jol alakul, az ebedet mar nem is idegeskedte vegig, s evett is. en meg kezdek belemenni az ellazult etetesi szakaszban...siman ette az en jol megborsozott levesembol a repat es a karfiolt, aztan megkostolta jocskan a 6 tojasos laskatesztabol (mindig durumtesztat hasznalok, de laskabol nemigazan arulnak) tejfollel es szalonnaval keszult turos csuszamat is, de aztan evett a sajat karfiolos cuccabol is am!

A BASEBALLJATEKOS 10 EVESEN...

Kép

es ma... (azaz tegnap) Kép

Kép
Kép
momoska

Köszi a nyugtató szavakat, már lenyugodtam közben, csak most meg olyan álmos vagyok!!!! 2-kor viszem Lilit aludni, azt hiszem én is ledőlök egy kicsit. Remélem alszi egy 1,5 órát. Jó lenne ha nem kellene visszaaltatnom fél óra után mert akkor nem ér semmit a pihenésem. Bár tv-t is akartam nézni, van egy film amit vagy már 3x-ra nézek, mert ugye egyvégtébe semmit nem tudok megnézni, arra nincs elég idő.

Az új frizura én is kíváncsi leszek, bár képet nem ígérek!Nem szeretem ha fotóznak, nem vagyok valami fotógén, bár maj meglátom.

Pelusozás: akkor nekem szerencsém van ebben, Lili nyugton van, bár a kezébe nekem is kell adni valamit, de ő türelmesen végigfekszi.

KépKép
domidina

végülis 1kor sikerült ágyba dugnom, mert annyira megörült húgomnak, h nem volt hajlandó aludni. nevetett, meg játszott, szórakoztatta Ildit. :lol:

mikor elaludt, elrohantam gyorsan ofotértbe, mert a múltkor képzeljétek hogy jártam: elmentem a régi dokimhoz aki a Móricz Zsigmond körtéren dolgozott de kiderült, hogy már tavaly elment onnan. mivel sokat kellett várni és kolos is velem volt, hát nem vizsgáltattam meg a szemem. de nem romlott semmit - szerencsére.

látom momoska te vasalás helyett inkább a fényképes-programmal szórakozol. :) nekem is kéne vasalni... de úgy úúútálommm!!!
nagyon profi a kép a 10 éves borsóról!
Vendég

Olyan tetű lassú lett az a gép, nem győzöm kivárni, hogy betöltse az oldalt. Nem tudom mi van vele. :x

Edina ha sikerül egy picit kipihenned magad sokkal jobb lesz a közérzeted! REmélem összejön!

Levi is borzasztó pelusozásnál, van amikor beválik, hogy a kezébe adok vmit. Ha nem akkor semmi nem jó, direkt kapálózik a lábával, mert tudja, hogy mennyire utálom! :? Gondoltam már én is az állva pelusozásra, de én borzasztó béna vagyok hozzá.

Érdekes, hogy Borisz (a fess sportoló) nappal küzd jobban a fogakkal, Levi pont fordítva. Nappal semmit nem kell adni neki rá.

Levi néha megfogja a kezem amiben a kanál van és benyomja a szájába, meg az apja kezét szokta összeütögetni. Biztos írtam már vagy 1 hónapja tanítgatja tapsolni, de az ő kezeit előbb ütögette össze, mint a sajátját. :wink:

Én ebben a jóidőben inkább kimentem a kertbe Cucival lombseprűzni. :)

Nagyon jó a morzés kép!!! :D

KépKép
kora

nagyon meno ez a Borso! :P

Nori meg folyamatosan jogazik, itt ebredes utan:
Kép

Momoska, hogy erted a hajat, hosszu??
Sztem Kolos haja nagyon jo eros, legalabbis az o kepein latom jol ezt. Borsonak meg szep szeme van :lol:

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!
Időhiányban, mint mindig.
Éjjel többször ébredt, DE legalább nem sírt.
Megváltozott a napirendünk, mert a rossz éjszakái miatt később kel, f9-9, így aztán nem alszik vissza egyhamar. Fél 1-kor altattam el, de előtte már voltunk sétálni, bevásárolni, minden. Azóta viszont alszik. Közben csináltam Gerinek pudingot, mert azt kért, megebédeltem, beszéltem édesanyámmal skype-on, és most írni is tudok.
A pelenkázás nálunk sem gond, sokáig nem marad meg, de az épp elég. Ha kakis, kicsit megtörlöm a pelussal és mindig megmosom a csapnál vagy beleültetem a kádjába. Kezébe adok valamit, amíg a tisztát ráadom.

Csilla, Anna nem volt rosszul, csak az éjjelek tragikusak néha, biztosan a fogai miatt. Most már kibújt az 5.

Mindenhol feláll most már, ahol csak teheti. Eddig csak ott állt fel, ahol jobban meg tudott kapaszkodni, de most már szinte mindenhol. A visszaülés sem gond, lehuppan a földre.

Megyek, mert Geri is hazajött, szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

kolos meg már 2 órája nyomja, igaz 2kor állt az ágyban sírva de sikerült visszaaltatnom.

köszi Csilla, igen, jó sok haja van kolosnak és hátul jó erős is.
de Nóri sem szégyenkezhet.
Kis Vukos a takarója/párnája? a kép bal oldalán látni. nagyon aranyos. kolosnak is varrt a dédi egy takaró huzatot, Vuk van rajta.

gratula Annának a foghoz.
Vendég

3kor ismét felébredt, de ahogy felvettem már csukta is be a szemét. ringattam egy kicsit, és még mindig alszik. :) úgy látszik eléggé kifárasztja ez a napi 1x-i alvás.
Vendég

vagyis nem a napi 1x-i alvás fárasztja ki, hanem a sok játék + h csak 1x tud aludni. :oops:
Vendég

jóreggelt!
Hááát mit mondjak, nem volt olyan szörnyű az éjjel, de jónak se mondható, azért most nem vagyok annyira álmos már, ezek szerint azért aludtam is. Csak a fejem fáj!

Hajam? hát inkább azt mondom hogy hasonlít a képen láthatóhoz, mivel csak a fazont vágta olyanra, festés nem volt, és szerintem az adta meg a karakterét a frizurának. A festésre, melírozásra végképp nincs időm 2-2,5 órát ott ülni a fodrásznál. Vettem szinezőt (padlizsán) volt már ilyen, de erősen gondolkodom hogy befessem-e.

Azért csinálok majd képet és felteszem.

Orsi: ha 1x-i alvásnál ennyit alszik nem is lenne baj gondolom hogy csak 1x alszik egy nap. Lilinél az a baj hogy 1 óránál tovább nem igen alszik egyhuzamba.

na ennyi voltam, nem hagy írni.

KépKép
domidina

jóreggelt,

úgy látszik kolosnak tegnap nem volt elég a 3 óra délutáni alvás, mert elég nyűgös lett estére. leülte vele a tv elé, az ölembe vettem, hogy lássa a tv-t, közben cumizott, ringattam, és elaludt az ölemben. :) aztán csöngött a telefon és felébredt, de annyira édes volt. egyszer sem aludt még el így a kezemben.

Edina, izgatottan várjuk a frizurád!

engem sem hagynak írni, most ennyi, ha lefekszik tudok még írni.
Vendég

borisz meg most elaludt masfel ora fentlet utan, ami egyreszt jo, mert akkor ma siman alszik meg egyszer delutan, mileott elmegyunk a kedvesemmel moziba, s akkor nem a baratnomnek kell letenni, aki jon...egy eve nem voltam moziba, pedig a nagy kozos hobbink(volt): a film (csinalas, nezes). masreszt viszont gyanus, miert alszik el ily hamar... :roll:

en is kivancsi vagyok a frizuradra, edina!!!

borisz altalaban ket orat alszik delelott, s delutan max. 50 percet aludna, ha hagynank. de ha belegondolok egy 3 oras alvassal mar en is megelegednek, de csak akkor, ha reggel 9kor kelne:-), s akkor deltol aludna 3ig, de 9kor meg nem kelhet az ovi miatt...meg nem is kel kilenckor, azaz csak ritkan.

huuu, ez a norifele sparga nem semmi...guminori!!

Kép
Kép
momoska

Én kaptam egy csoda-éjszakát a fiamtól!!!! :D :D Kis szépséghibával. :wink: Az este szopi nélkül aludt el, persze hogy felkelt már fél óra múlva! 3/411kor szopizásnál mind a ketten elaludtunk (szóval a kis szépséghiba: mellettem a nagyágyban szunyált, apa éjszakás). 2kor felébredtem azt hiszem arra, hogy egy szúnyog megcsipkedet :? :roll: , de Levi csak 4.10kor kelt!!! Szopi, alvás 7.15ig!! Ismét aludt, de 8kor és 9kor szopizott kicsiket, végül 3/410kor kelt!!! :shock: :D Azt hiszem ez többet nem fog előfordulni ahogy ismerem, de nagyon jól esett most! Pedig a foga nem bújt még ki, nem is fehérlik csak dagadt az ínye. Na persze így csak 1x alhat nappal!

Edina örülök, hogy neked is sikerült egy kicsit pihenni!!

Húúú Nóri taníthatná ezt a spárgát! Nagyon durva! És meg sem erőltette magát. :)

Aranyos lehetett Kolos ahogy elszendergett! Vajon levi fog ilyet csinálni valaha? Tudja már Kolos, hogy kiságy=alvás?

Momoska jó mozizást! Mit néztek meg?

KépKép
kora

Kora, akkor neked egy hangyányival azért jobb volt az éjszakád! Bár ezt a késői fekvést én nem bírnám ki. Igaz nem is tudom minek fekszem le korán, mert úgyis fel kell kelnem. Tegnap is kelt 10-kor, aztán 20 perc után visszatettem, negyed óra múlva újra kelt, utána már fél óra kellett hogy le tudjam tenni, uh. mire én újra elaludtam kb. f12 volt. Uh ha azt vesszük én is későn feküdtem, addig meg amit aludtam az felejthető, de lehet azért az is számít valamit.

A haj várat magára, valami van a fényképezőgéppel, se kép, se hang, majd holnap. De egyébként nem nagy durranás ám.

Lili 50 perc után fölébredt, vagyis csak félig-meddig, mert maradt hason, csak mocorgott. Szép csöndben mentem be, simiztem a hátát és elaludt. Közben megfőztem az ebédjét, zöldséges rizs pipicomb husival. Kíváncsi vagyok hogy eszi. Nekem ízlik, ami ugye nem jelent semmit.

KépKép
domidina

kolos is 50 perc után ébredt most délelőtt. sajnos most nem tudtam visszaaltatni.

ma jön anyukám meg a nagyim, és megyünk vásárolgatni egy kicsit! már várom.

kora, örülök, hogy végre aludtál egy kicsit!! drukkolok, hogy Levi minél többször csinálja ezt. :)
szerintem már tudta, sejti kolos, hogy az ágy az alvás. de én egészen ez elejétől (mármint amikor kisebb volt) úgy csináltam, hogy volt külön játszóágya, helye, és a kiságyba csak aludni raktam le. ezt ő tudta is egy ideig, aztán ugye jött, hogy anya altass el. és most már egész jól megszokta, hogy ha lerakom akkor nem azért teszem, hogy kiszúrjak vele, hanem mert aludni kell. de így is simizem a hátát meg énekelek, különben ha elmozdulok a kiságy mellől, felkel és sír. de azért ez humánusabb megoldás mint a 20 perc kézben-járkálás megoldás.
Vendég

kora,
potoljuk, amit filmszemlen iden kihagytunk.
most a nyomozo c. film lesz, foleg mert a kedvesem a holnapi orajan mar errol akar dumalni tobbek kozott a diakokkal, de meg nem latta.

Kép
Kép
momoska

na, kíváncsi leszek nektek hogy tetszett/tetszik a film, majd meséld el momoska. mi is meg akartuk nézni, de még nem sikerült.
Vendég

Sziasztok!

Kora, szuper hogy ilyen jol aludtatok! csak igy tovabb!!!

Edina, remelem hamar kuldesz kepet magadrol, biztos nagyon jo lett a hajad!

MOMOSKA!!!!!!!!!!!!!!!! Nori kapott 5 Chamomilla-t este es bar 50 perc alvas utan sirt picit de nem rohantam be es visszaaludt, egeszen reggel 8.14-ig!!!!!!!!!! akkor is mar en mentem be hozza hogy mi van es igy felebredt. NAGYON KOSZONOM A homeos tanacsot!!!!!!!!!! bevallt! ma delelott nyugos volt, megint kapott 3-at (100 ml teaban feloldva, ebbol 50-et ivott meg), most letettem aludni.
Kivancsi vagyok hogy tetszik a film! van kedvenc mozitok? melyikbe mentek? en a spanyol filmeket szeretem, de johet barmi, Nori elott sokat moziztunk mi is (muvesz, kossuth, cirko, stb.)

Orsi, tok jo hogy megy hozzad anyukad es a nagyid, mentek vasarolni. En is nagyon mennek :roll:
Ferjem jovo hetvegen elutazik, jon az anyukaja. neha kicsit faraszto hogy mindig akar valamit csinalni en meg orulok ha neha le tudok ulni pihizni. de amugy nagyon aranyos.
Kolos nagyon edes lehetett ahogy elaludt az oledben! :)

megyek ebedet csinalni kismancinak

KépKép
Kép
csillaz

Nori kedvence (tatott szajjal nezi):
http://www.youtube.com/watch?v=cdT3PGxdzuY
persze a magyar valtozatot csak azt itt nem talaltam, a minimaxon ment egyszer.

mostmeg netezes kozben csak hallom hogy valami sistereg, aszittem a szomszed locsolja a keritesunket, kozben meg forr a viz, nagyon el vagyok varazsolva... jobb ha ovatos leszek ma.

KépKép
Kép
csillaz

ok. majd meselek reszletesen, meg se kell neznetek.
csilla,
nekem is egy idoben a mozi volt fontosabb, mint a film...az elso az volt mindig, h. megneztuk, mit jatszanak a muveszben ujonnan, s arra mentunk, meg nehany preferalt rendezonk van, s a fiatal magyar filmeket se hagytuk ki sose. miota aliz megszuletett, mar nem a mozi a lenyeg, hanem az idopont:-), de az utobbi ket szempont azert megmaradt, de persze erdekel minden film, ami nem tunik sablonosnak, s tul vagyok az elso idoszakaim elszallt muveszfilmes (nincs ilyen kategoria amugy!!!:-)) idoszakanal, most az erdekel, ami lekot es nem olyan, mint ezer masik!
de a kill bill 1. ota nem csinaltak igazan nagy filmet, max. a tavolkeletiek kozelitgetik.
kedvencmozi (volt): muvesz, toldi, szindbad, vorosmarty...

najo, mielott belelendulnek a temaba nagyon...abba is hagyom:-)

borso lenyomott 2 es fel orat, s most uti az erkelyajto uveget egy femgolyoval:-)

huuuuu! akkor ti jol eltalaltatok a chamomillat! orulok!!!:-)

kepzeljetek, van vegre egy jatek, ami bejon borisznak. gyerekjatek, s megis jatszik vele. alize volt, o nem kedvelte ennyire, de az allatkerti jatszoban lattam, h. borisznak tetszenek a hasonlo jatekok, ezert felhoztuk a pincebol. emellett nem tud ugy elmenni, h. ne jatszana vele, s nagyon hamar megtanulta behelyezni a golyokat, s racsapni, h. leessenek!!! mar 2 hete ezzel jatszik!!!

illusztracio:
behelyez: Kép

racsap (csak nem ugyanarra a golyora:-): Kép

mas...aliz meg mostanaban igy furdik: Kép

Kép
Kép
momoska

csilla,
ez annyira viccesen giccses, h. meg nekem is tetszik, borisz meg epp jatszott a foldon, mikor bekapcsoltam a youtube-n, s felkialtott, hogy hejjj, s odamaszotta music centerhez, s elkezdte utni. aztan meg ertetlenul nezett ram, s idemaszott, most az olemben van...

bar azert ez se semmi, amit felkinal mellette. gyorsan elmentettem:-)
http://www.youtube.com/watch?v=UJQsWvUl938&NR=1

Kép
Kép
momoska

Momoska, szivesen olvastam meg, ha belelendulsz a temaba!
Tok jo ez a jatek! pont most gondolkodom hogy vegyek egy olyan formas berakogatos jatekot Norinak csak meg nem tudom hol meg milyet (tobb felet lattam). szegenykem most mikor leraktam, sirt, de aztan vegul elaludt. erdekes, letettem, kijottem, elkezdett nyuglodni, meg elkezdtem enni hogy majd csak abbahagyja de inkabb fokozodott sirassa. odamentem az ajtohoz es koncentraltam hogy "alszik-alszik-alszik-alszik" es elhallgatott. majd meg mondogattam magamban: "elaludt-elaludt-elaludt". lehet hogy kirohogtok de nekem ez bejott mar maskor is...

nagyon jok a kepek, Aliz jar uszni egyebkent vagy anyae-apae a szemuveg?

KépKép
Kép
csillaz

valoban giccses, nem is kerestem volna ra, ha nem veszem eszre hogy bamulja a tv-ben ezt a nyulat. de a guminuli sem rossz... van egy-ket agyament ujhullamos baba/gyerekanimacios dal.
happyhippo pl.

nori ebedre cukkinis-avokados-paradicsomos-sajtos tesztat evett, benyomott 170-et ami nala nagy teljesitmeny. raaltunk a napi haromszori evesre, 8-13-18 es kozte meg amit hajlando (vajas piritos, piskota, neha banan, bulata ilyenek).

tobbiek?

KépKép
Kép
csillaz

guminola, bocsanat

KépKép
Kép
csillaz

www.jatekturi.hu

egy ismerosom nyitotta a boltot, a nyugati es a lehel ter kozott van asszem csanady utcaban
meg nem voltam, nem tudom milyen, annyit tudok, hogy igenyesebb hasznalt jatekok kaphatok ott

KépKép
Kép
csillaz

megjöttünk a körútról. kolosra büszke vagyok, mert elég jól viselte. odafelé nézelődött, meg rágta a játékait, aztán mikor már üzletekben nézelődtünk akkor kezdett nyűgös lenni. anya meg s jegyezte, h tipikus pasi utál vásárolni. :)
néhányszor felvettem megnyugtatni aztán kapott a kezébe egy kiflit és ezzel lekötöttem egy ideig. mikor indultunk haza elég álmos volt, így magamra kötöttem, és el is aludt mire hazaértünk. most ébredt nem rég, és épp uzsonnázik - az apja eteti.
tényleg, ti mit adtok nekik mostanában uzsira, mivel már nincsenek a jó kis nyári gyümölcsök (Kora, ti mit csinálsz, mivel azt mondtad levi a barackot nagyon szereti?)

jó ez a játék, és borisz milyen kis okos, h tudja mit kell csinálni a golyókkal.

megnyitottam az éneklő nyulat, de kolos nem igazán foglalkozott vele, nézett bambám, h most akkor ez mi??

apána kella gép... majd még jövök.
Vendég

bocsanat Orsi, most jutott eszembe hogy nem valaszoltam Neked.
Van egy Vukkos parnaja Norinak, anyutol kapta es mivel nagyon szereti Vukkot, ebredes utan be szoktam tenni a kisagyaba es elnezegeti. Regebben pelenkazas kozben kis Vukkot adtam a kezebe (van egy par falra ragaszthato allatforma szilikonbol amit o leszedegetett) es enekeltem neki a dalt (jo hamisan). azota, ha eneklem, mindig felnez az agya melletti falon levo kis Vukkra. olyan kis aranyos :D

KépKép
Kép
csillaz

kolosnak a gumimaci jön be vagy mi az a zöld szörnyeteg a klipben. :) nagyokat kacagott meg mosolygott rajta - de az is lehet, hogy kinevette, nem pedig örömében nevetett. :)

semmi baj csilla, én már el is felejtettem, hogy kérdeztem. :shock:

tudjátok mit csinál éppen? eltolta a dohányzóasztalt - úgy látszik nem volt jó ott ahova én tettem.
Vendég

uzsi: ma jogobella joghurt volt, egy kis péppel dúsítva, de általában pépet kap.
Lilinek is a barack volt a kedvenc, de ugye az már nincs, uh. több lesz az alma, banán, na meg a joghurt, tettem el meggyet, málnát, bár abból nincs sok, uh. marad majd az alma.
Jó lesz ha már ehetnek pl. margarinos kenyeret kakaóval stb.

Ma adtam neki egy szelet almás és eszegette, persze ott lestem, nehogy félrenyeljen. Meg még olyan puffasztott kukoricapelyhet evett még 1x-2x.

Probáltam már nem összeturmixolni teljesen a kaját, hogy szokja a darabosat, de nem mindig eszi úgy meg.

Ti mikor adjátok neki (már aki ad) a darabos cuccokat.(lehet én vagyok egy kissé lusta) nem akarok utána takarítani, átöltöztetni, mert minden tiszta morzsa, meg darab minden.

ma megint egyedül vagyok... na nem hagy tovább.

KépKép
domidina

Levinek nem jött be egyik videó sem, csúnyán elkezdett kiabálni. :wink:

Kolos milyen ügyes, hogy így bele tudja rakni a golyókat! Levi -szerintem még sokáig- a romboló fázisban van. Alíznak meg mennyire hegyesek a szemfogai!

Soha nem gondoltam volna, hogy játékokból is van turi.

Uzsi? Az egyik nagyitól kaptunk rengeteg körtét + almát mind a kettőtől folyamatosan. Szóval szegénykémnek elég egyhangú újabban ezért üvegeset is szoktam adni, hogy legyen egy kis változatosság. Bár újabban banánt harapdál lelkesen du-án (én fogom ő harap) meg kenyérhéjat. Szerintetek kiwi mehet? Avokádóra eddig nem is gondoltam, láttam ma a zöldségesnél. Padlizsánt adott már valamelyikőtök? Hogy csinálta meg?

Nem is emlékszem mikor voltam utoljára moziban. Az biztos, hogy még Pesten laktunk. Amíg ott voltunk mindig volt vmi film amit kinéztünk hogy jó lenne megnézni, most meg már azt sem tudom milyen filmek vannak.

Csilla én is próbálkoztam még az elején hátha bejön a velem van az erő módszer. Vagy Levinél nem hat vagy nincs velem az erő. :) A végeredmény ua.

KépKép
kora

Sziasztok,

Edina,
nem lehet meg margarinos kenyeret adni? Norival mar egy ideje azt etetem (piritost).....

KépKép
Kép
csillaz

Kép

KépKép
Kép
csillaz

elnezest hogy ennyiszer jovok, az elobb irtam szoveget is de eltunt. a kepen nori lenyulta a grillcsirke combomat, pedig elotte vacsorazott tejpepet.

KépKép
Kép
csillaz

sziasztok

csilla, elvileg eheti mindkettőt csak én arra gondoltam amikor már csinálok katonákat és azt eszi. itt még nem tartunk vagy ti már igen

bocs a kisbetűkért de egykezezek, túl hosszú nem leszek

kora, orsi már csinált padlizsánt úgy emlékszem. akkor én is bevezetem.

kialudtam magam ami nem azt jelenti hogy nem kellett kelni csak mivel apa nem volt itthon jó korán lefeküdtem. így is 3x altattam.

ja írni akartam h lilinel pelenkakiütéses a nunija, piros és viszket is neki. bár ezt csak a fürdésnél veszem észre ha víz éri. sudokrémet teszek rá de nem igen javul. van más ötlet vav bactroban kenőcsöm még az arcára kapta de nem kellett mert nem lett neki rondább. tina ismered? vélemény?

KépKép
domidina

Sziasztok!
Írok, addig, amíg még alszik.
Én nem voltam annyira hatékony a napokban, biztosan a kialvatlanság miatt. Ilyenkor épp a legszükségesebb dolgokat végzem el, és ha nyűgös elviszem sétálni, azt szereti.

Én mostanában, pár napja kis katonákat adok neki vacsorára, mert nem kell neki a tejpép. Vajas kenyér, sajttal, ebből elfogad valamennyit.
Tízórai, uzsonna nálunk natúr joghurt banánnal, almával, esetleg tehéntúró gyümölccsel.
Padlizsánt még én sem adtam, kíváncsi lennék, milyen formában kaphatja. Mi majonézzel esszük, krémnek, azt azért még kihagynám.

Momoska, biztosan nagyon jó volt a mozizás, én is nagyon szívesen olvasom, amiket írsz, jó, hogy grafomán vagy:-)
Én is jó régen voltam moziban, az utóbbi években leginkább olyan filmeken, amit Geri is nézhet.
na megyek, mert úgy hallom, fölébredt.
Szép napot nektek!

Kép

Kép

háromszéki

Felébredt ugyan, de még elmolyol a földön.
Edina, nem tudok tanácsot adni, még nem volt ilyen gondom. Tudom, hogy most már nincs olyan meleg, de próbáld egy kicsit szabadon hagyni, ameddig lehet. A szellőzés jót tesz.

Anna mostanában olyan erővel "táncikál", hogy ha épp a babakocsiban van, szinte el is indul, úgy rázza. Ahogy zenét hall, azonnal beindul, de az egész testével. Van egy szintetizátorunk, azt néha odaadjuk, elé ül a földön, kapcsolgatja a zenéket, ritmusra mozog és "dalol" hozzá. Persze, nem igazán, de mormog, zümmög folyamatosan. Geri nem volt ilyen. Ti tapasztaltatok már ilyesmit? Kedvenc dallami is vannak, amiket ha hall, felismer. Leginkább a rádióban hallható szignálok. Ha meghallja, rám néz, vigyorog, elkezd mozogni és "énekelni". Pl. a Vackarádió a Kossuthon, este, mert Geri olyankor vacsorázik, na annak a dallamát nagyon bírja.

Kép

Kép

háromszéki

Jó reggelt mindenkinek!

Az éjszaka még tűrhető volt, de többször kelt (kb4-5x). Edina gartula, legalább 1x kialudtad magad! :D Sokat számít nagyon.

A kiütésekhez abszolút nem tudok hozzászólni. Én is sudoval kenném és hagynám lehetőség szerint szellőzni.

Nem semmi ahogy Nóri rá van ugorva a csirkecombra! :D Harapdálta is vagy csak a szájához emelte?

Levinek semmi reakciója a zenére, mármint nem táncol egyébként szereti ha szól. Remélem nem lesz olyan béna mint én. Apa meg zenél, szereti ha gitározik neki, de akkor sem mozog csak nagyon nézi mit művel.Ha véletlenül hangosabbra veszi a zenét (eléri a hangerőszabályzót) akkor meg megijed és elkezd ordítani. :wink:
Mostanában amint nyílik a szeme egyből tapsol. Ha mondjuk neki akkor meg eszébe sincs! :roll: :wink:

Momoska jó volt a film?

Orsi végül elviszed legközelebb is Kolost a zenés foglalkozásra?

Ügyes ez az Anna-baba hogy katonázik! :P

KépKép
kora

sziasztok,

kora, én már csináltam padlizsánt és semmi baja nem lett tőle. simán megfőztem a krumplival meg többi zöldséggel, turmix és már eheti is. (és nem kolos dobálja a golyókat, hanem borisz. :) )
igen, asszem megyek jövő héten is a zenés foglalkozásra.
pont a múltkor kérdeztem a kiwit a dokitól, és azt mondta ne. mert kis magos és néhány gyerek ezt nem bírja. de kiwis joghurtot már adtam neki, abban nem volt mag.

édes lehet anna amint táncol és ráng a babakocsi. kolos ülve szokott táncolni - tudom viccesen hangzik - mozgatja a lábát, és néha annyira belejön, hogy hanyatt esik.

kolos is evettmár banánt, kivette az apja kezéből és elkezdte enni. meg a héját is. :) én kis katonákat még nem adtam neki, de kiflit, kalácsot, kenyeret egészben már igen. (mármint egy szeletet egészben)
kolos kiköpi ha nem teljesen pépes a kajája. nem eszi meg a darabosat.

mennem kell...
Vendég

Úristen Kolost írtam?? Pedig Boriszt akatam! :oops: :oops: :oops: Ne haragudjatok! Nem is tudom miért írtam, biztos Kolossal kapcsolatban is akartam vmit írni csak azt meg elfelejtettem! :oops:

KépKép
kora

jogobella joghurtban már én is adtam neki kivit, meg epreset is, abban vannak darab gyümölcsök meg mag is, de nem volt baj.

Ma a tízóraijába joghurt, teszek kenyeret, mintha azzal enné, persze összturmix egy kicsit. Szoktatnom kell a darabosabb kajákhoz. Igaz azt szokták mondani, hogy senki sem látott még tizenévest ahogy turmixolva eszi a kaját.... :lol:

Lili sincs oda ennyire a zenéért, bár nála is vannak dallamok, énekek, szignálok, amire felfigyel, megismeri. A vackarádió nálunk is bejön, csak mi délelőtt hallgatjuk.

Tudom én is hogy jó lenne szellőztetni, de ilyenkor hogyan? Azért 22 fokban nem szaladgálhat mesztelen popsival. Pláne hogy fönt padlószőnyeg van, azt meg nem lenne jó összepisilnie. Próbálom minél gyakrabban pelusozni, hogy keveset érjen a pisi a bőréhez. Egyenlőre ennyi.

KépKép
domidina

sebaj, kora, koloskent is magunkra vettuk a dicseretet:-) egyebkent ebben a jatekban pont az a jo, hogy a rombolo szenvedelyuket is kielhetik, mert iszonyuan orul, mikor racsaphat a golyokra, amik jo nagy hanggal gurulnak le. a masik ilyen kedven jatek, aliz legovarainak szetkapasa. azt is barmikor hajlando!!

szerintem siman meggyurkoznek mar a falatokkal. borisz is tegnap sajtos kiflifalatkakat vacsizott. edami sajttal. de van a medve (vagy maci???) sajtnak egy junior valtozata, ami turoalapu es tartositoszermentes, kenheto. az is jo! meg a margarinos. de ma reggel az apja szalamis kiflijet nyulta le, de szerencsere a szalami leesett rola, bar azert a margarin eleg szalamizsiros volt, be is vagta azt a negyed kiflit. azt viszont borisz se szereti, ha darabos a fozelek. azon meglepodik, nem oklendezik, csak les. nem is adom neki ugy, csak veletlenul. pl. a konzerv 8 hos felettiek is eleg gusztustalanok ilyen darabosan. szoval o mar sokszor eszik falatokat mindenbol!!! a turos/joghurtos kenyerfalatot is szereti!
padlizsant mar evett, mert nekunk anyukank ilyenkor osszel kinn szabadtuz felett megsuti, s megcsinalja pepnek, zacskokba melyhutjuk, s mindig aktualisan csinaljuk a vinettat (padlizsankrem), kedvesem is majonezesen szereti, mi az apukammal inkabb natur jo sok voros es fokhagymaval!
borisz krumplisan fokhagymasan kapta. annyira nem rajongott, de megette. fozeleknek is lehet, kenyerfalatokon is.

csirkecombbal aranyos nori. borisz fel evesen kapott eloszor egyet, s olyan lett, mint egy kis vadallat. elvenni se lehetett tole, mert uvoltott es morgott. mostanaban - mar elmult az ujdonsag erteke - mar szelidebben ragcsalja!!

a nyomozo jo volt. a kedvesem tobbet vart tole, de azert neki is tetszett. engem feldobott. krimi, de megis nyugtatos. guy richie csinalt volna belole tuti egy jo kis utos porgos cuccot, nem is rosszat, sot meg halivud is biztos megvenne a forgatokonyvet, de mindegyikuk kihagyna a legjobb (es legviccesebb) reszeket, az tuti:-)

hat borso is kb. ugy van a zenevel, mint levi. anna kulonosen muzikalis, szerintem.
aliznak volt anno egy beethoven zongoraszonata, amit terhesen mindig hallgattam az autoban, mert a kedvesem akkoriban nagyon csipte. utana kb 2 eves koraig, ha azt a zenet tettuk be (kocsiban, itthon, barhol), mindig lenyugodott, s nezett tagra nyilt szemekkel!!

Kép
Kép
momoska

Csilla, Nóri tényleg nagyon ruganyos, jó tornász lesz majd belőle :D Nagyon édi az ágyában.

Momoska, jófej Aliz a kádban, Gerinél is volt szemüveges fürdős időszak, de ő búvárszemüveget használt. És fürdés közben autózott a kád alján. Ez a padlizsánkrém, vagy vinetta, ahogy írtad, ez erdélyi étel. Hogyhogy ennyire megszerettétek? Van, hogy én is natúr csinálom, vagy a majonézesbe teszek hagymát, fokhagymát. Nekem is van jó sok lefagyasztva, akkor adok én is a picinek.
Jó, hogy írod a krémsajtot, veszek neki azt is, mert épp kérdezni akartam, mit is lehet adni vacsorára, ha már a tejpép nem kell.

Ma is amikor megszólalt a hangszórókban a zene, azonnal nevetni kezdett, mozogni, riszálta magát, emelgette a kezét, mintha csápolna. Nagyon édes ilyenkor.
Orsi, már borult fel Ancsi is úgy, hogy annyira emelgette a lábait, hogy elveszítette az egyensúlyát.

Edina, én ismerek egy tízévest, aki turmixolva kéri a kaját :D, főleg, amióta kistesója van. :D

Nagyon pici falatokat adok neki, és azt szétnyomkodja a nyelvével (gondolom). Nálunk főleg a nagytesó miatt alakult ez így. Persze, ha mi eszünk is kívánja, de Geri a fő követendő példa. Amit ő eszik, az feltétlenül kell neki is. Mivel együtt vacsoráznak, azért alakult át a pici is.
Valamelyik este Geri csokit evett vacsora után, Ancsi majd kiugrott a székéből, úgy kérte. Mondom, adjunk neki egy kicsit a töltelékéből. Megpróbáltam, de tőlem nem fogadta el. Geritől viszont örömmel (mivel előtte én etettem és már nem kért többet, biztosan azt hitte, megint kaja jön).
A mászással is így van, ha én hívom, kétszer is meggondolja, hogy odamászik-e (kivétel, ha skype-olok), de a Geri kedvéért akár 2x is körbemássza a lakást.

Kép

Kép

háromszéki

evi,
apukamek nagy erdelyjarok (den nyaron is voltak), s ltaluk en is megszerettem, altalam meg a kedvesem. egy idoben mi is mentunk minden evben (aliz elott). a vinetat talan mar regebben szeretjuk, de apukameknal gyakran van csorbaleves es mitshus is, foleg mikor nyaron megjonnek a turajukrol:-)
bar en padlizsanrajongo vagyok: tesztakhoz, husokhoz, melegszendvicshez, mindenhez!

Kép
Kép
momoska

Momoska, a padlizsán nálam is nagyon nyerő, sokszor teszek lecsóba is. A miccshúst nem annyira szeretem, de a csorbát igen.
Mivel savanyítják a szüleid, mert ehhez van külön valami gabonából erjesztett savanyító folyadék, de itt nem lehet kapni, pedig azzal az igazi, nem káposzta vagy citromlével.

Kép

Kép

háromszéki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?