Jaj, Csilla, annyira sajnálom!!!! Drukkolok, hogy ne induljon be ettől a szadizástól.
Hány naposak a ciklusaid? Van vami ötleted, hogy mikor lehetett a fogamzás? Mert ugye még 28 napos ciklusnál is lehetett 1-2 héttel később, mint az átlag, ezt egy dokinak is tudnia kell.
Ez a magzatvíz vizsgálat meg nem is olyan tuti, mer lehet, hogy az a része, amit nagy nehezen így megvilágít, tök tiszta, de egy másik, elzártabb részen (mondjuk fent, ahol ugye a popsi van) meg már mekóniumos. Tehát az egész vizsgálat nem jó semmire, csak a megindításra. Ezt már több helyen is olvastam.
Vannak sokkal humánusabb módszerek is a megindításra, de ha most nem indult ettől be, akkor még ne próbálkozzál velük, mert azt jelenti, hogy a méhszáj még nem érett egyáltalán a megnyílásra.
Szokták gyakran ajánlani a házaséletet, mert így természetes prosztaglandint kapsz a méhszájra.
VAn egy glicerines hashajtós bábatrükk is, a hasmenés ugye ott lent fokozott bélmozgás, a babát is megindíthatja.
Ajánlják még a fűszeresebb kajákat, ez mondjuk szerintem a babának nem túl jó.
Figyu, ha úgy érzed, még mindig nem késő orvost váltanod. Akinél én szültem, 10-12 napig simán hagy odakint sétálnod, nem fektet be, csak 2 naponta CTG.
Magadban meg próbálj jeleket keresni arra, hogy lehet, hogy lelkileg TE nem szeretnéd még elengedni a babádat, mert olyan jó így nektek. Ilyen is szokott lenni. Vagy hogy aggódsz, félsz nagyon a szüléstől. Próbáld meg ellazult állapotban megnyugtatni a tudatalattidat, hogy nem lesz semmi baj. Én régen nem hittem ezekben a dolgokban, most már nagyon.
Szerintem igyad a málnalevél teát is, valamelyikőtök kérdezte, nekem nagyon bejött, sőt csak a 38ik héttől mertem rendszeresen inni, annyira éreztem mindig, hogy dolgozik bennem. Napi 2 csészétől fölfelé nyugodtan öntheted magadba, legfeljebb kicsit meghajt.
A szüléstörténethez meg nem írtam le, de nekem sokat segített a tágulásnál az, ha sokáig egy nyíló virágra koncentráltam, pl. rózsa, ahogy egy gyorsított felvételen kinyílik. A fájdalmat meg próbáltam nem elnyomni magamban, hanem átadni magamat neki, arra gondoltam, hogy ez is közelebb visz a végéhez.
A száj és a méhszáj nagyon összefügg, úgyhogy ha szorosan összezárod a szádat, az nem jó, inkább tudatosan lazítsad, főleg a vége felé.
Az Uzsokihoz meg még anyi tanácsom lenne, hogy ne siess be, bármit mond a dokid. VAjúdjál otthon ameddig csak lehet, a kis zavartalan birodalmadban, kitolásra épp elég beérned, főleg, ha ilyen macerálós dokid van.
A következő ilyen tortúrát meg nyugodtan utasítsd vissza.....
NAgyon szorítok, hogy minden rendben menjen!!
LAssan megyek, mert mostanában a kedvenc időtöltésem az alvás. Nem panaszkodom, Lilla nagyon jól csinálja, 3-4 óránként nyöszörög egy picit, olyankor megszopiztatom, és alszunk tovább, ezt műveljük este 10től másnap 9 ig (csak el ne szóljam magam.
).
De napközben mindig lefáradok, elég nagyokat szoktunk sétálni, ma meg szoptatóspárna vadászaton voltunk, de nem találtunk jót.
SOkat fáj a hátam, azért kellene. Dorkával mindig fekve szoptattam, Lillával már nem lehet, ott a nagyobb...