Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon helyesek a gyerekek, mindenkié!

Képzeljétek mi történt ma. Vizsgálaton voltam, a doki megállapította, hogy változatlanul teljesen zárt a méhszájam. Ennek ellenére megpróbált elvégezni egy olyan vizsgálatot, aminek a célja hogy a magzatvíz szinét megnézze, ehhez azonban fel kell dugni egy csövet a ZÁRT méhszájon.
Pokolian fájt, és elég rendesen vérzett is ahogy próbált valahogy átjutni, ám végül feladta és belátta hogy ez kivitelezhetetlen. Hétfőn újra megpróbálja... Én azt gondolom, hogy ennek talán csak az volt a célja, hogy "megpiszkálja" a méhszájat, hátha kinyílik. Viszont ha hétfőn is zárt leszek, nem szeretném ha újra fölösleges fájdalmakkal gyötörne.
Nektek volt ilyen vizsgálatotok? Mit gondoltok, mondhatok nemet rá? Egyébként ha jövő hét szombatig nem történik semmi, akkor befektet és megindítják.
De addig miért nem lehet türelmesen várni????

Most egy kicsit elment a kedvem ettől az egész szülés-dologtól, pedig eddig nagyon vártam. Vagy csak simán hisztis vagyok?

Csilla
Vendég

Szüléstörténet Lilla

2007 május 28 pünkösdhétfőre voltam kiírva, de már május 12-én éreztem, hogy elmegy a nyákdugó, aztán 14-én kétujjnyi méhszájat állapított meg a doki. Először azt hittem, hogy rögtön szülök, aztán megbeszéltem Lilla babával, hogy május 20ig bírja ki, hogy még elmehessek a börzére.
Így is történt, aztán 21-én reggel mentem a rendes Ctg vizsgálatra a kórházba. Már két napja akkor érdekes dolgok távoztak belőlem, de szerintem ott, Ctg alatt éreztem az első határozott jelet: mintha csorogna a magzatvíz… Ez reggel 8kor volt, a doki csak fél 11 körül került elő, jó sokat vártam a kétségekkel, ez most az, vagy mégsem???
A vizsgálat engem igazolt, a doki szerintem ijedtebb volt, mint én. J Ott álltam órák óta csorgó magzatvízzel, és Dorkával, mivel Laci bement dolgozni. Kiegyeztem vele, hogy hazaviszem őt, és megvárom a családot. Volt egy nagyon főnököt játszó szülésznő, ő alig akart „beleegyezni ” a dologba. 10 percre lakunk, én teljesen nyugodt voltam, Ha épp az úton kezdek fájni, legfeljebb leállok és taxit hívok. De én nem hiszek benne, hogy ez így megy, szerintem tudjuk magunkat annyira irányítani, hogy ez ne történjen meg.
Itthon húztam az időt, ettem, fórumoztam, tiszta ágyneműt húztam, takarítottam, stb., majd beültem egy kád jó meleg fürdőbe, hátha az beindít. Abban a nagy forróságban Laci majdnem leszédült, amikor bejött a forró fürdőszobába…J De semmi.
Aztán 1 után éreztem, hogy most már nem lenne jó tovább húzni, a doki direkt miattam maradt bent, meg megígértem, stb. Mikor fél2 körül beértünk, már így is nagyon morcos volt a szülésznő, és kijelentette, hogy a meleg fürdő, ami miatt késtem, nem is jó szülésindításra, (?), csak fájdalomcsillapításra. Ekkor már nagyon örültem, hogy van választott szülésznőm…
Még inkább, amikor megvizsgált, és kijelentette, hogy ami már egy hete 4 centi volt, az nem is az, csak 3 centi, a doktor úr nem jól mondta…J (Mind a kétszer…) Persze tiltakozhattam volna a vizsgálat ellen, elvégre a házban volt a dokim is, minek vizsgálgat engem, pláne ilyen durván, ennek hangot is adtam.
Ctg-re tett, szép 10 perces időközöként keményedtem, fájás semmi. Közben jöttek más kismamák is ctgzni, ellazulásnak esélye nulla. Negyed 3kor került elő a doki, hálás voltam neki, amiért nem tesz szemrehányást a késés miatt, valamit motyogtam neki, hogy anyós elakadt a forgalomban…J Kicsit vitatkoztunk arról, hogy szükséges-e a maradék burkot is megrepeszteni, de aztán azt gondoltam, inkább ez, mint az oxitocin. Nem volt Niagara, halkan kicsordogált a maradék kevés víz, úgy látszik, fürdés közben több ment el, mint gondoltam…
Kaptam egy óra haladékot az oxitocin előtt. Ekkor már nem voltak kismamák a vajúdóban, Lacit meg elküldtem büfébe, meg a csomagokat felhozni (annyi cuccunk volt, mint egy egyhetes nyaralásnál J), majd falhoz támasztott háttal állva próbáltam relaxálni, biztatni a babát kibújásra, meg magamat a tágulásra. Közben ittam a 35 fokban a palacknyi málnalevél teát. Úgy éreztem, jól sikerült a relaxáció, de amikor háromkor megkaptuk a szülőszobát (az alternatívot!!!), még mindig ugyanannyi volt a tágulás. Érdekes módon akkor Zsuzsa, a szülésznőm jött vizsgálni, és vele kellett egyezkednem az oxitocinról, a dokinak biztos nem volt kedve vitatkozni. Mondtam, hogy még nem volt időm ellazulni, még egy kis időt lécci lécci… Akkor már Laci izzította a muskotályzsályás illóolajat a mécsesben, ment a kedvenc babazeném, amit még dugóban vezetve is be szoktam tenni néha, olyan nyugalom száll meg tőle mindig. Aztán 3:20kor kiegyeztünk egy cukoroldatos-káliumos akármilyen infúzióban, amit nem igazán értettem, hogy minek kell, de legalább nem oxitocin… Zsuzsa belémszúrta a tűt, és én egyből olllyan betegnek éreztem magam, előjött Dorka szülésének érzete, az a kiszolgáltatottság, megaláztatottság, aztán még valami: az első igazi fájás. Érdekes, hogy hogy elfelejtettem, milyenek is a fájások.
Még pont ki tudtam menni Laci segítségével a Wcre, ami az infúzió miatt volt nehéz, meg ugye egyből 5 percesekkel indítottam, ami 2 fájás után 2 percesekké rövidült. Tehát fél 4től folyamatosan kérdezgettem a szülésznőt, hogy ugye biztosan nem oxitocint adott be nekem, mert én ezt nem hiszem el… Nemsokára éreztem azt, amit Dorkánál csak órák múlva, hogy én most innen köszönöm szépen kimennék egy kicsit sétálni, vagy pihenni, valaki vegye át tőlem egy pillanatra…J Csak ültem az itthoni bevitt babzsákfotelemben, és örültem, hogy bevittem… Talán fél óra múlva Zsuzsa ajánlotta a kádat, amibe be is ültem, talán jó is volt, bár akkor már keveset tudtam magamról. Előtte megvizsgált, és azt mondta, hét centi, amit én 4nek értettem, és kezdtem elkeseredni, hogy semmit nem tágultam, aztán meg örültem nagyon, amikor tudatosodott bennem az eredmény… Milyen sokat számít ez is…
A kádban max 20 percet ülhettem, nem sok víznek volt ideje belefolyni… Jó volt, hogy hagytak a többiek magamban, nem éreztem magam olyan pucérnak idegen felöltözött emberek előtt…Közben elkezdtem kakilási ingert érezni, de ezt még elnyomtam magamban, ez még nem lehet az…
Majd kiszállva vizsgálat, Zsuzsának vmi fájdalomcsillapítóért könyörögtem. Javasolt egy injekciót, csak a No-Spa neve maradt meg bennem, meg volt még pár másik összetevő.
Szinte azonnal elérkezett a kitolás, valahogy lefektettek arra a dögkemény ágyra, erőm nem volt tiltakozni, hogy nem akarok fekve szülni, csak tettem, amit mondtak… És pár nyomásra, negyed 6kor kint volt Lilla. A gátvédelem tényleg nagyon feszített, de megérte. Szülés után fél órával már sehol nem fájt, teljesen nyugodt, ellazult voltam, jót aludtunk a megfigyelés alatt Lillával…J Az utána következő napokban sem volt semmi, a depi is teljesen elkerült, biztos, mert nem volt min depiznem, jól bírtam magam.
Ja, 2 óra leteltével felkeltem, lezuhanyoztam, pisiltem, Jbevágtam 2 szendvicset, majd a saját lábamon mentem le 2 emeletet a nőgyógyászatra, majd vissza egyet a gyerekért, mert nem akarták hozni.
Mindenkinek kívánom, hogy legyen hasonlóban része.

Kép
Kép
szilvih

Csilla mindenképp mondjál nemet, majd még jövök, fél kézzel nehéz

Kép
Kép
szilvih

Csilla,
csak neked szólnék most. Jól ismerem a L.-t én is, tudod. Nagyon kedvelem, jó doki, emberileg is okés stb, csupa jót tudnék róla mondani. DE ezt ne hagyjad semmiképpen! Egyébként nem értem miért akarja megindítani, mert a befektetés uzsokis szokás (lehet máshol is így van), de a megindítás nem az. Ezt annka a fényében mondom, hogy júni 20-ra voltam kiírva Gergővel és júli 3-án született meg. Nem volt indítás! 1 hét után befektetett a dokim, a napi2x ctg-k, meg stb miatt. Szintén ugyanígy voltam tök zárt mszáj, semmi előjel, első baba. De a dokim (Kalocsai) soha nem nézegette a víz színét. Tudom, hogy a L. alapból csinálja a terminus túllépés esetén rossz tapasztalata van), de ez szadizmus egy tök zárt mszájnál. :shock: :shock: :cry:

(Sztori: barátnőm 2. babáját várta, külföldön volt a dokim (Horváto.) és "rábízatta magát" a L-ra, az én ajánlásomra. Elment és egyből a mvizet nézte, iszonyat fájt a barinőmnek (szintén zárt mszáj volt) és vérzett nagyon utána. Teljesen kivolt mért erőlteti ezt a hülyeséget. Meg is szült köv. nap, nála. :? hát mit ne mondjak nem volt boldog. :? :? :? )

egy szó mint száz, Csilla , ne hagyjad. Az indítást semmiképp!
Szülésznő barátnő mit mondott neked? gondolom hasonlót..

na, fürdetünk..

ps: egyébként, lehet, hogy ettől a piszkálástól beindul vmi, mondom a barinőm így járt a nyáron.
Vendég

Csilla: nekem Virág egy ilyen vizsgálat miatt született meg a 36. héten! Azóta is szidom Margit kórházas Béres doktort (ő "csak" ügyletes volt, föl sem hívták a dokimat, csak reggel látta, hogy ott vagyok :evil: )!
Szóval, igen, szerintem nyugodtan mondj nemet.

Szilvi: jó volt olvasni, örülök, hogy minden rendben alakult :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Dóri, Szilvi, de jó hogy végre valaki véleményt mondd!!! Komolyan mondom reggel óta olyan zaklatottnak érzem magam, és akinek eddig meséltem csak hümmögött (vagy 20 éve szült, vagy még sosem).
De én is úgy érzem Dóri, ahogy Te ki is mondod, ez tömény szadizmus volt. És még azt hittem az elején, hogy ez normális vizsgálat, de a végén 100x is bocsánatot kért amiért így megkínzott, akkor kezdett gyanús lenni, hogy ennek talán nem kellett volna így történnie.
Szülésznővel nem tudtam beszélni, de holnap jön.

Indítást illetően határozott volt. Szombaton befekszem, vasárnap kapok valami zselét (?), ha nincs hatása 2 nap múlva császár. Nem szaroznak!

Kicsi fiam azóta iszonyú mozgásban van, vagy az utolsó edzését végzi, vagy csak örül annak hogy se melegfront, se hidegfront se telihold se a doktor bácsi nem tudja őt kicsalogatni :)
Hajrá Milán!!!!! Ne hagyd magad!

Na tényleg köszi, kicsit jobb lett a kedvem :)
Csilla
Vendég

És ÉPPEN holnap nem szeretnék szülni!!!!
A férjem egész nap távol lesz, egy díjátadó Gálát rendez, el sem tud jönni. Az egész családom (szülésznő barátnőm is) a nézőtéren fog ülni.
Grrrr, már nem is szeretem annyira L.-t :evil:

(Jovika, épp együtt írtunk. Te is megszültél másnap??? Neeeeem!)
Vendég

Csilla,
na most csalódtam a L-ban. :? Őszintén. Nem ilyennek ismertem.

A zselé (méhszájra kenik fel, ami aztán ott dolgozni kezd) nagyon gáz. Sokkal erősebb fájásokat produkál, mint ha természetes módon menne a dolog. Gergőnél magától beindultak a fájások, de rásegítettek ezzel a zselével és háát... :roll: :roll: :roll: Nem értem hova ez a nagy sietség, ha minden rendben van. :shock: :( Terminust meghaladó 2 hétig semmit nem kéne tenni veled. Csak tényleg ez a szadizás. :? :? szerintem ne engedd. Nekem a szülőszobán nézték egyszer Gegőnél (nagyon elhúzódó szülés volt, este 10-től kezdődött és du. 4-kor lett meg a baba), és már ott kitágulva valamennyire is nagyon fájt. Hogy milyen lehet 0-ra nyílt mszájjal, csak sejteni tudom.
Vendég

Jaj, Csilla, annyira sajnálom!!!! Drukkolok, hogy ne induljon be ettől a szadizástól.
Hány naposak a ciklusaid? Van vami ötleted, hogy mikor lehetett a fogamzás? Mert ugye még 28 napos ciklusnál is lehetett 1-2 héttel később, mint az átlag, ezt egy dokinak is tudnia kell.
Ez a magzatvíz vizsgálat meg nem is olyan tuti, mer lehet, hogy az a része, amit nagy nehezen így megvilágít, tök tiszta, de egy másik, elzártabb részen (mondjuk fent, ahol ugye a popsi van) meg már mekóniumos. Tehát az egész vizsgálat nem jó semmire, csak a megindításra. Ezt már több helyen is olvastam.
Vannak sokkal humánusabb módszerek is a megindításra, de ha most nem indult ettől be, akkor még ne próbálkozzál velük, mert azt jelenti, hogy a méhszáj még nem érett egyáltalán a megnyílásra.
Szokták gyakran ajánlani a házaséletet, mert így természetes prosztaglandint kapsz a méhszájra. :roll:
VAn egy glicerines hashajtós bábatrükk is, a hasmenés ugye ott lent fokozott bélmozgás, a babát is megindíthatja.
Ajánlják még a fűszeresebb kajákat, ez mondjuk szerintem a babának nem túl jó.

Figyu, ha úgy érzed, még mindig nem késő orvost váltanod. Akinél én szültem, 10-12 napig simán hagy odakint sétálnod, nem fektet be, csak 2 naponta CTG.

Magadban meg próbálj jeleket keresni arra, hogy lehet, hogy lelkileg TE nem szeretnéd még elengedni a babádat, mert olyan jó így nektek. Ilyen is szokott lenni. Vagy hogy aggódsz, félsz nagyon a szüléstől. Próbáld meg ellazult állapotban megnyugtatni a tudatalattidat, hogy nem lesz semmi baj. Én régen nem hittem ezekben a dolgokban, most már nagyon.

Szerintem igyad a málnalevél teát is, valamelyikőtök kérdezte, nekem nagyon bejött, sőt csak a 38ik héttől mertem rendszeresen inni, annyira éreztem mindig, hogy dolgozik bennem. Napi 2 csészétől fölfelé nyugodtan öntheted magadba, legfeljebb kicsit meghajt. :roll:

A szüléstörténethez meg nem írtam le, de nekem sokat segített a tágulásnál az, ha sokáig egy nyíló virágra koncentráltam, pl. rózsa, ahogy egy gyorsított felvételen kinyílik. A fájdalmat meg próbáltam nem elnyomni magamban, hanem átadni magamat neki, arra gondoltam, hogy ez is közelebb visz a végéhez.
A száj és a méhszáj nagyon összefügg, úgyhogy ha szorosan összezárod a szádat, az nem jó, inkább tudatosan lazítsad, főleg a vége felé.

Az Uzsokihoz meg még anyi tanácsom lenne, hogy ne siess be, bármit mond a dokid. VAjúdjál otthon ameddig csak lehet, a kis zavartalan birodalmadban, kitolásra épp elég beérned, főleg, ha ilyen macerálós dokid van.

A következő ilyen tortúrát meg nyugodtan utasítsd vissza.....

NAgyon szorítok, hogy minden rendben menjen!!

LAssan megyek, mert mostanában a kedvenc időtöltésem az alvás. Nem panaszkodom, Lilla nagyon jól csinálja, 3-4 óránként nyöszörög egy picit, olyankor megszopiztatom, és alszunk tovább, ezt műveljük este 10től másnap 9 ig (csak el ne szóljam magam.:)).
De napközben mindig lefáradok, elég nagyokat szoktunk sétálni, ma meg szoptatóspárna vadászaton voltunk, de nem találtunk jót.
SOkat fáj a hátam, azért kellene. Dorkával mindig fekve szoptattam, Lillával már nem lehet, ott a nagyobb...

Kép
Kép
szilvih

Timinek pedig sok szeretettel gratulálok!!!!!

Kép
Kép
szilvih

Csilla, :shock: :shock: szegééééény!Ez nagyon durvaaa!ne engedd én is azt mondom!De ez olyan hülyeség.Én Esztit a 41.-ik hétre szültem, és szó sem volt ilyen vizsgálatról.Főleg, ha nem is indokolt!Én csak flowmetriára voltam előjegyezve pont a következő napra, de azt már nem vártuk meg :wink: De nekem mondta is a doki, hogy 2 hét túlhordás belefér, ha jó az uh+ctg.Nem csinálnak addig semmit, mert ők se híve a megindításnak.De szerintem ez kórház szemlélet függő is, ezek szerint!Mindenesetre ne engedd, csak amit te is jónak látsz!
De drukkolok, hogy a jövő héten induljon be magától Milánka :wink:

Szilvih, hát nem semmi szüléstörténet!De a lényeg, hogy a vége jó lett mindennek! :) Azért te is megkínlódtál rendesen.Na az a szülésznőőőő, :roll: nem küldted el a fenébe miután meglett a baba?! :twisted: Én lehet beszóltam volna!
manóci

Csilla :)
Bocs, hogy belekotyogok, de velem hasonló történt az első fiamnál. Az idióta ügyeletes doki meg akarta nézni a magzatvizet, aztán jól megrepesztette a burkot. Reggel 9-től este 5-ig a szűk egyujjnyi méhszájam bő 1 ujjnyira tágult, úgyhogy császár lett a dologból. Pedig csak CTG-re mentem be a kórházba. :( Szerintem se engedd, hogy piszkáljanak. :!:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jaj Csilla! Ez tömény szadizmus! Nem lehet ezt megbeszélni a dokival? Nagyon sajnállak!
Én még nem hordtam túl egyik csajt sem, sőt. Így nincs nagy tapasztalatom, de még olvasni is rossz volt.
Viszont az indításban volt részem toxémia miatt, és nekem ez a katéteres-zselés indítás volt a szülés legrosszabb része, így jó lenne megúsznod, ha lehet.
Nagyon drukkolok, hogy természetesen elnduljon a szülés, vagy lehessen beszélned a dokival!

Szilvi :)
Köszönjük a szülés beszámolót!
Nagy szerencséd van Lilla babával! Ennyit aludni!

Gabi :)
Brendon baba tünemény :lol:

Petra :)
A Te kisfiad is tündéri :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli

sziasztok

köszönünk minden kedves bókot... :oops:

azt hiszem,kicsit sok lenne 2 hetet visszaolvasni,inkább bekapcsolódnék majd valahogy...

a képeket visszanéztem.minden baba gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!
mindenkinek gratula,jó egészséget!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, úgy látszik a tegnapi piszka nem volt elég hatásos mert még mindig kitartunk így együtt.
Már előre félek a holnaptól...
Amilyen boldogan és simán telt a 9 hónap, olyan stresszessé vált ez az utolsó hét.

Szilvi, eleinte nem volt 28 napos a ciklusom, a korábbi nőgyógyászom éppen ezért javasolta a fogamzásgátlót, ettől aztán beállt rendszeresre. Amikor terhes lettem ugyan már egy éve nem szedtem, de a ciklusok már 28 naposak voltak. Van aki azt mondta, hogy előbb-utóbb visszaállt volna rendszertelenre, más szerint az számít ami az utolsó 2-3 hónapban volt.
Szóval nem tudom, hogy ez számít -e.

Csilla
Vendég

Csilla, örülök, hogy megúsztad, és nem szültél a párod nélkül.
Szerintem 28 napos ciklussal is lehet, hogy nem pont 14nél van peteérés, egy barátnőm is tuti ciklus legelején esett teherbemert csak akkor voltak együtt, tehát más kizárva. Ugyanez biztos lehetséges a végén is...

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Teljesen elfáradtam ma, de be kellett pótolnom az elmaradt gyereknapot. Adri strandolást kért, délutánra meg mozit, a Karibi tenger kalózait kellett megnézni. Közel három órás volt a film és számomra szörnyű :shock: ,, de azért túléltem. A strandon meg úgy éreztem mindenki engem néz, jobban mondva a hasamat, lehet, hogy egy kicsit paranoiás vagyok, de már nem szeretek emberek közé menni. :(

Jovika!
Igen kérünk a nagylányaidról fényképet!!!
A vérnyomásom nekem is sokszor leesik, szédülök, ismerem ezt az érzést amit írtál. Vigyázz magadra és pihizz amennyit csak tudsz!

Cintia!
Teljesen igazad van a cipővel kapcsolatban, mert a munkahelyemen gyógypapucsban dolgozom és olyankor nem fáj a talpam, az utcai papucsom meg nagyon lapos talú, valószínű ez okozza a fájdalmam.
Kiskamaszkor tényleg nehéz feladat. Nálunk a vállrángatás a menü, meg a "nekem mindegy" szlogen. Néha nagyon várja a kistesót, néha meg tényleg úgy érzem, hogy nem igazán örül az egésznek. Nem tudom mit kellene ilyenkor tennem vagy mondanom, de előre félek, hogy mi lesz a ha megszületik a kiscsajszi.

Csilla!
Mindenki lereagálta már, hogy semmiképpen ne hagyjd, hogy ezt tegyék veled, én sem tudok mást mondani, csak a többiekkel egyetérteni. Nem szabad indokolatlanul a természet rendjébe avatkozni. Nekem is megindították a szülésemet, fiatal voltam még , fel sem fogtam ennek az egésznek a veszélyét, mégegyszer nem tennék velem. Még annyit, hogy semmire nem kényszeríthetnek, csak olyan vizsgálatokat végezhetnek el rajtad, amibe beleegyezel. Szorítok neked holnap és jelentkezz, hogy mi történt.

Szilvi!
Jó, hogy te is leírtad a szüléstörténetedet, sok jó tanács is van benne számomra, amit megpróbálok majd én is használni. Nagyon felkészültél a nagy napra mind testileg, mind lelkileg, és nagyon jól tudtad kontrollálni a testedet. Látszik, hogy tudatosan készültél fejben a szülésre, és lám téged igazolt az élet. :lol: Nem tudtam teljesen kivenni, a férjed végig bent volt veled?

Teszek fel az én kamasz lányomról egy képet, itt épp popcornt vásárol a mozihoz

Kép

Mindenkinek szép estét!!!

KépKép
KépKép
szylvi

Szia mindenki!

CSILLA hogy vagy?Mikor mész legközelebb?Ezt a hozzáállást a dokitól én sem értem...Sajnos az a kórház ahová én megyek nem kategórián felüli a saját igények figyelembe vételének tekintetében, de sz elsőnél pl.dokim a betöltött 41.hétig nem piszkált.Akkor fektetett be, és aznap kukkolta meg a vizet is (sztem én már tágultam addigra valamit, mert nem fájt), és éjjel megszületett Imike. Szorítok neked én is, hogy ez csak egyszeri rossz élmény legyen és ne rontson el így a végére mindent.

SZILVIH annyira szép a szüléstörténeted....Nagyon irigyellek, hogy ennyire meg tudtad élni minden pillanatát és még arra is volt erőd, hogy magadra is figyelj...Nekem az első császár volt, de ha most más lenne, én is így szeretném!!!!!Mondjuk ahogy leírtad, maxi felkészültek voltatok (babzsák párna, babazene, málnalevéltea, illóolaj...) itt ha elfolyt a magzatvíz, már csak annyi alternatívád van, hogy egy kicsit oldalra billenve, vagy háton fekszl-é a szülőágyon :cry: még az alternatív szobában sem tapasztaltam mást a múltkor, bár lehet, hogy nekem amiatt kellett (volna) feküdnöm, merthogy nem volt jó a szívfreki.

SZYLVI lehet, hogy igazad van, és még én sem akarom elengedni a manót (ahogy ezt Szilvih írta Csillának). :oops: Nemtudom....annyi félelmet gneráltak már belém az elejétől fogva (toxoplazma miatt pl...), hogy úgy gondolom az a normális, ha minden jótékony intrauterin pillanatot megadok neki....Majd meglátjuk meddig sikerül, hiszen egy hete is azt hittem, hogy pár nap és meglesz a babus!

Tegnap strandolni voltunk egy másik kétgyermekes családdal.Én pihegtem és gurultam :wink: a parton míg ők pancsikoltak, de így is nagyon jó volt látni, hogy nagyfiam mennyire élvezi.Múlt7en bnőm befestette a hajam, ma este vár a fodrász egy kurtításra.Ezt még szerettem volna megejteni szülés előtt, utána 1darabig úgysem ez lesz a fontos.

Na jó, azthiszem mostanra ennyi, majd napközben még benézek hátha lesznek babás történések :lol: !Sziasztok!!!!!!!!

Kép
Kép
petra78

Még semmi?
Legalább azt megvárta a picur, hogy a Párod Veletek lehessen.

Ma voltam a Dm-ben. Elkezdtem megvenni a kezdőcsomagot: pelenka, popsitörlő, tejserkentő tea.
Belegondoltam, ha akkor szülök, mint Domcsival, akkor 3 hetem van már csak. És én még sehol nem tartok. 2 hét múlva pedig már mindkét csajszi itthon lesz, velük nehezebb lesz intézni a dolgokat.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok :)

Csilla: nem is tudom, most irigykedjem-e, vagy aggódjak? Jó lenne tudni, mi van Veled, Veletek!

Dóri: most néztem, hogy mi "szomszédok" vagyunk. Mi a XV. ker.-en lakunk, egészen az Újpesthez közeli részén (kb. 500 m-re tőlünk már Káposztás van)!
Én Virággal csütörtök déltől szombat hajnalig vajúdtam. Csüt. éjjel mentem be a kh-ba, másnap reggel azért kellett burkot repeszteni, mert az aminoszkópia után úgy véreztem, hogy nem tudták eldönteni, hogy csak a burokra ráfolyó véres trutyitól, vagy a meconiumtól zöldes-e amit látnak. Persze az előbbi volt, de a dokim nem mondhatott ellent a főorvosnak :? A dokim leszúrta az ügyeletest, hogy miért nem fektetett le, miért kezdett el b*tatni, de az én szempontomból ez mindegy volt.

szylvi: szép lány Adri! Mozizást én már nem vállalok, legalábbis csak olyan filmet, amit nekem is van kedvem megnézni. Bezzeg a G. Michael koncertre elmentem :lol:
Strandolás: a nyakam rá, hogy a buddha-fazonú emberek meresztették a pocakodra legjobban a szemüket! :evil: Húú, én bizos nagyon fölhúznám magam, ha kinéznének :twisted:

A pénteki iszonyú rosszullétem szerintem a fronttól lehetett, de z is lehet, hogy Marcibaba nagyon ficergett, hogy megfordulhasson (a 4D UH-n faros volt). Most úgy érzem, mintha a lába lenne idefnn, de szerdá úgyis kderül, akkor megyünk doktorozni.

cintia: nem lehet, hogy azér fáj a sarkad, mert ún. exostosisod (saroksont-kinövés) van? Ortopédián dolgozom (és itt akkor el is oszlatom az esetleges félreértést...a Jánosban, de nem a szülészeten vagyok műtsnő :) ), azért okoskodom ám :oops: :wink: Próbáld ki a lyukas betétet (Schollból tuti van), az jó szokott lenni.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

ááá, már megint hiányzik egy csomó betűm :evil:
Az "új" (=apánktól megörökölt) laptop billentyűzetét úgy kell verni, mint az állat, különben kihagy...szóval előre is bocs, nem béna vagyok, csak gyenge :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Csilla, remélem, csak vizsgálaton vagy, azért nem jelentkezel, vagy magától beindult? Küldöm az energiákat, hogy megmondhasd a dokinak, hogy mit szeretnél, és mit nem!!!!!!

NElli, most már te is finisben vagy, tényleg ideje beszerezni a kezdő dolgokat! Tudod, a gyerekorvos is szokott adni- popsikrém, vitaminok, fürdetőkrém stb.

JOvika, remélem,m a mostani szülésed sokkal szebb lesz, ennyi ideig vajúdni... Nem semmi.

Petra, neked meg szorítok, hogy megélhesd most a szép szülést.

Szilvi, ne szégyelld a hasadat!!!! Ha nézik, azért, mert szép vagy vele... :) Igen, a párom végig bent volt, kitolásnál az ő ölébe dőltem hátra...
A lányodra pillanatra azt hittem, te vagy, de nincs hasa...:) Milyen fura, hogy ilyen nagylányod van már...

Dóri, pelenkakifolyás minket is utolért, mostanában napi egy minimum van. Én Pamperst használok, eddig a 2-5öset, most más a 3-6osat, szerinetm még korai. Nektek mikor esett le a köldökcsonk? Én már úgy várom, úgy idegesít...

Tegnapi nagy hírünk: Lilla 7 dekával túllépte születési súlyát!!!!!!!

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok drágáim!

Visszaállt a bizalom, megint kerek a világ. Drága doktor bácsi megnyugtatóan kedves és türelmes volt, biztosan mrhára szégyellte magát.

A méhszájam még mindig zárt. Meg sem próbálta a magzatvíz vizsgálatot, igaz a legrondább nézésemmel figyeltem mikor nyúl a cső felé. (Nem mert!)
Első ctg nem sikerült (aludtunk), órákis sétágtattak-lépcsőztettek-etettek-itattak-csokiztattak. Ez utóbbi volt a legjobb :lol: ! Másodikra már beindult a turbulencia.

Szombatig van haladékunk, addig küldjétek az energiákat, hogy elinduljon magától. Vasárnap reggel zseléznek :evil:
Párom nagyon helyes volt, hazajött hajnalban hulla fáradtan és odasúgta pocaknak "na, most már itthon vagyok, jöhetsz!" :wink:

Köszi az eddigi drukkokat, még egy kicsit küldjetek ennek a lusta kiskrapeknak. Csilla
Vendég

Sziasztok!

Kinél milyen idő tombol?Nálunk délelőtt frankó meleg nyárelő, most pedig sötét felhők, csitt-csatt/dirr-durr.Ti nem éreztétek meg ezt az időt,Nekem egész délelőtt jóslóim voltak.Itt volt bnőm, és mérte az időt, amikor látta eltorzulni a fejem :? .Volt itt pár darab ami 9, aztán volt ami 5 de stabilan voltak 3 percenként érkező kínok is. :( Fájt na, de tudom, hogy ez még nem AZ volt, mert a derekam és a combom még "be sem szállt a buliba", """"csak""""" a hasam és annak alja+ágyékom feszített rettentően.
Védönő/nagymama pánikol ezerrel, mert a kiscsaj ma alig mozgott.Nekem sem tetszik, d meghallgattam a házi szívhang hallgatóval és a kisvonat odabent robog ahogy kell.Nagyon le akar vinni még délután (ha így folytatom) a dokihoz, hogy kukk meg.De nem akarok elkapkodni semmit, mert mi van ha vaklárma, vagy épp'csak elkezdődött valami aztán én már a nulladik órában az NST géphez szögeztetem magam?! Majd meglátjuk hogy mi sül ki a délutánból.Fekvés közben egyébként nem fájt, úgyhogy ez még tuti nem AZ....Férjem estig dolgozik, meg kéne várni...

CSILLA: örülök, hogy ma jobban ment minden és apátok is befutott a finishre.Így azért könnyebb lesz nekiindulni :lol: !

Kép
Kép
petra78

Sziasztok lányok! Sehol senki? Hol vagytok????????
Még ma sem szülök :(
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :)

Innen indenkinek megy a drukk aki kérte!!! Finielők meg húzzanak bele, hogy minden magától menjen, ne legyen semmi rásegítés!

Szilvi, olyan jó részletes a szüléstörténeted, jó volt olvasni!!!

Mi jól vagyunk, tegnap voltam védőnéninél, ma vagy holnap mehetek házidokihoz, mert túl gyorsan ver a ketyegőm, és néha túl is hajtja magát, szóval meg kell nézetni...remélem nem lesz vele gond... :(
Lehet hogy az emiatti parától, de éjszaka csak 3 órát aludtam, kicsit most kivagyok, és még lesz holnap egy uccsó vizsgám, tanulni kéne. Szóval most lépek is!

Ha nem jönnék már ma, akkor kérek drukkokat holnapra! :)

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Ildi :)
Remélem, csak az idő miatt zakatol odabent a pici. Drukkolok!

Petra :)
Azért ez már izgi Nálad is.
Én is megijedtem egyik este, mert belegondoltam, hogy egész nap alig éreztem Brigikét, és este, mikor néztem a TV-t, szintén nem tudtam felpiszkálni. Olyan borzalmas gondolataim voltak :( Mikor elzártam a TV-t, hogy megyek aludni, akkor kezdett el rázendíteni, és legalább megnyugodtam. Mostanában nekem is kevesebbet mozog.
Idő: tegnap forróság volt. ma hajnaltól vihar, eső. Fel is kelt Domcsi 4-kor, átballagott hozzám. Én persze visszavittem, és inkább én feküdtem oda mellé.
Nem is vagyok jól.

Szilvi :)
Tudom, kapunk egy pár receptet induláshoz.
Azokon kívüli dolgokat próbálok beszerezni.
Éljen a gyarapodó Lilla baba :lol:

Na látod, dokibácsi magába nézett!
Drukk, hogy kibújjon a bébi a napokban!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok,

Voltunk reggel védőnéninél utoljára :wink: Hallgattunk szívhangot, is tök jó volt. Meg megkaptam én is a halom receptet :)
Legközelebb már ő jön látogatóba, ha itthon leszünk majd!

Csilla, örülök, hogy rendeződött doki bácsival a viszony, azzért így más lesz szülni mint olyan hangulatban!Megy a drukk, hogy a bébike magától induljon be!

Nelli, szegények, én is hallottam a vihart, és most reggelre jó fülledt is lett a levegő.Fuldoklom is az asztmám miatt :roll: Aludni éjjel én is nehezen tudok, mert nem találom a helyem, pedig tök álmos vagyok.Olyan rossz :(

Ildi, :( reméljük nem lesz gond a kardiológián.Egy barátnőmnek is volt ilyen, és azt mondták csak a nagyobb terhelés miatt zakatol jobban szíve! :wink: Vizsgára megy a drukk, de azért ne idegeskedj, ha lehet :)
manóci

Sziasztok kismamik!!

Napok telltek el, mióta utoljára fent jártam...jó sok minden történt szerda óta!

Timi: Gratulálok!!! Nagyon szép, nagy, igazi hajas-baba Marcika!!! Remélem, mindketten jól vagytok!! Jó egészséget kívánok, gyors fegyógyulást, a manócskának pedig sok tejet!!! Kislányod hogy fogadta a kistesót??

Karinca: Meddig tervezed még a melót? Úgy látom, nap van köztünk, Te -ára, én -ra vagyok kiírva... Én már csak e- hónap végéig dolgozok, de már most érzem, hogy néha sok itt is, otthon is elvégezni a mindennapos tennivalókat... Sztem Neked sem kellene tovább gályázni, főleg, hogy ilyen rosszullét tört rád!! Vigyázz magatokra! A pocaklakó fontosabb, mint a munkahely!

Gabi, Dóri: Naon jó képek! Brendon, és a nagy családi fotó... :lol:

Csilla: Olvasni is szörnyű volt, amit át kellett élned a vizsgálat során! Szégyellheti is magát a doki! Tuti, hogy szóvátenném a dokimnak, ha engem így megszadizna!!!Nem csodálom, hogy elvette kicsit a kedved :evil: .
Nővéremnek anno azt tanácsolta a doki, hogy lépcsőzzön, és bújjon össze a férjével... :P Állítólag ezek a legjobb szülésmegindítók...
Beszélj Milánnal, mondd el neki, mennyivel jobb lenne mindkettőtöknek, ha természetes úton indulna be a szülés... REmélem, ez beválik.

Szilvih: Köszönjük a beszámolót, jó volt olvasni. Köszi a tanácsokat, s hogy a tapasztalatokat megosztottad velünk.
Asszem, szerencsésnek mondhatlak, kivéve a szülésznő durvaságát... Barátnőmből 17 óra vajúdás után szó szerint kinyomták, ill. vákuummal még kicsit rásegítettek, hogy Zsombi kibújjon... Ezt senkinek nem kívánom. Nem is értem, miért hagyták ilyen sokáig kínlódni őt...

Szylvi: A lányod tiszta anyja!!! Gyönyörő hajatok van! Kiskoromban mindíg ilyen loknis hajat szerettem volna. De épp az ellenkezője lett, full egyenes...

Ildi: Drukk megy!!!

Petra: A kisfiad :lol: !!! Hihetetlen, milyen édesek tudnak lenni ezek a kis emberkék!!!
Hogy vagy? Pocaklakó még bent???

Szombaton házasodott egyik barátnőm... Jó kis muri volt, fél 2-ig bírtam, Csengét kicsit meg is táncoltattam. :lol: Meglehetősen jól érezte magát, mert egész nap járt a keze-lába. Mintha Ő is bent mulatott volna :lol:
TEgnap reggel viszont naon nem éreztem magam fittnek. Olyannyira nem, hogy reggel 6-os ébredésemkor annyira futotta, hogy dobjak egy sms-t a melóba: ne számítsatok ma rám... Aztán aludtam is vissza... Tudjátok mikot keltem fel??? Délután fél 2-kor!! A napra nem emlékszem, mikor aludtam utoljára 11-nél tovább...és az sem volt sűrű, főleg, mióta pocakos vagyok. Inkább a koránkelés a jellemző...

Kitta
kitta

Ajjajjj... Lemaradtak a számok... :oops:
Karinca: Szo, 6 nap van köztünk, Te 20-ra, én 26-ra vagyok kiírva...

Kitta
kitta

cscsi!Olvasom,hogy állsz,vagyis,hogy nem...szóval érted.Drukk megy,valamit tegyetek,ne kelljen inditani kismanót.szeretgessétek egymást picit este!!!! :D

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol

Sziasztok!
Mindenki alszik fél 1 óta. :) Én meg itthagytam anyumnak az alvó csapatot és elmentem vásárolni pár göncöt, mert semmi nem jó rám (66 kg vagyok sajna :(), és már mint egy mosónő úgy néztem ki. Egy csini rucit vettem a CundA-ban (abba megyek dokihoz csütörtökön), hajat festettünk a hétvégén, és sikeresen beszereztem pár felsőt+gatyát, mert még nemnyertem vissza a versenysúlyom és amik Vikiről maradtak, az mind őszi/téli cucc, most meg hőség van, úgyhogy muszáj volt. :D Gergő meg táborozik Egerszalókon, pénteken du jön. :cry: :cry: soha nem volt m,ég távol éjszakára is idegenben, annyirakicsinek találok egy 8-9 éves gyereket erre, de úgymond kötelező a dolog (=erdei iskola), és nem semmi ára van 25 ezer Ft!! :shock: :evil: 5 napra. :shock: tegnap este beszéltem vele, egyenlőre tetszik neki. Csak nekem nem. :roll:

Szílvi,
nagyon szép nagylányod van! :)

Szilvih,
nálunk elég soká esett le a köldökcsonk, 2 hetes is elmúlt asszem most Marci pár nappal. Uez volt Gegrőnél és Vikinél is.

Ildi,
remélem nem lesz gond. Drukkolok és kicsit vegyél vissza Te is a tempóból, hátha az a gond, no meg ez a fránya idő. Nekem a fejem fájdogál sajna.

Csilla,
örülök, hoyg nem szadizott meg. A mai napnak nincs még vége, még brámi lehet. :wink: Ellenben a zselés dolog. :roll: :? :? indokot mondott hogy miért sürgeti ennyire?
Koktélt igyad, háthaaaa :!:
Vendég

Találtam 1-2 érdekes gyógynövényes "jótevőt" kismamáknak:

Gyógynövényes ülőfürdő:
Alkalmazása ajánlatos a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következő masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A célra a "szénavirág" (Flores Graminis) ülő-gőzfürdő alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gőzölgő teát egy tálba öntjük. A tálat a wc-be vagy bidébe (ha van) tesszük, és a gőz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebeket okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen NEM ajánlott. A 38. héttől heti 1-szer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.

A másik megoldás a közönséges ülőfürdő: 2 evőkanál GYönbérrel dúsított melegvízben.

Folyt. köv. holnap...most rohannom kell...

Vigyázzon mindenki magára!
Szép napot nektek!!!

Kitta
kitta

Dóri, már attól féltem elvesztél. Voltam Herbáriába, de nem ismerték a verbénateát :(

Kitta, kösz a tippeket. Az ülőfürdőt mástól is hallottam már, de azt mondta a doki, hogy ne próbálkozzam vele mert nem érzem ha elmegy a magzatvíz :(

Még van 4 napunk! Bármi történhet...

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Nem sok időm van, mert megyek barátnőzni, csak egyedül. :lol:

Dóri!
Jó, hogy nem hagyod el magad, attól, hogy egy kisbabával vagy otthon. Szerintem nagyon fontos, hogy csinosak legyünk attól, hogy családanyák vagyunk. Gondolom a férjed is örül neki, hogy csinosítgatod magad. Az a pár kiló majd csak lemegy rövidesen. :lol:

Jovika!
Milyen volt a koncert? Azért pocakkal az sem lehetett egyszerű. :D

Csilla!
Sokszor gondolok rád napközben is, alig várom, hogy hazaérjek és megnézzem hátha megvan a baba. Drukkolok nagyon vasárnapig. Annyira mindenórás vagy, de a törpéd tényleg nagyon jól érzi magát a pocidban.

Kitta!
Jó, hogy jelentkeztél, már hiányoztál! :lol:

Manóci!
Én holnap megyek védőbe. Milyen recepteket kaptál? Minden okés volt?

Ildi!
Megy a drukk! Az utolsó vizsga a legnyűgösebb. Bizti minden rendben lesz! Hol tanulsz?

Lassan Timit is hazaengedik!!!

Na mentem egy kicsit pletyózni! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
szylvi

Csilla,
Verbéna = vasfű. Így sem tudták?

Szylvi,
aranyos vagy, csak az a pár kiló most éppen olyan 8-10. :lol: Tudom, hogy lemegy, csak gáz a nyár miatt. De vannak azért előnyös darabok. :)

Szokásos esti Marci-műsor... zenés esténk van megint.. :lol: de még mindig jobb, mintha iccaka kukorékolna. :D
Vendég

Szylvi,

Fú jó sokat kaptam!Alkohol a köldökkezeléshez, napraforgó olaj, vigantol, Conakion, fürdető krém, popsikenőcs, tastápoló,hintőpor szintén a köldökhöz.Asszem ennyi, de ez egy jó kis köteg :)
Nagyon csini a "kis"lányod :wink: aki már nagylány!!!

Dóri, jó, hogy jelentkeztél, akartalak már keresni.Voltál shoppingolni?Az tök jóóó :P Én is kivi leszek mikor tudom majd a szoknyáimat+ rövid gatyáimat újra hordani! :roll:

Csilla, nagyon megy a drukk.Én Esztit 40.-ik hét+5 napra szültem, szóval holnapra hajrá! :lol:

Kitta, :) szia!

Holnap uh+ctg, jelentkezem majd, hogy hol állunk!
Jó éjt mindenkinek!
manóci

Csajok, Most olvastam a másik topikban, hogy megszületett Petra Eszterkéje ma de.!4310g-al, és 61 cm-el!!!!!!!

Szép nagy baba lett!Ezúton itt is gratulálok nektek! :wink:
manóci

ja, és csaszival!Ez lemaradt, bocsi! :oops:
manóci

Hát Petra,
szívből gratulálok neked! Szép nagy baba lett valóban, kívánok sok-sok tejcsit és jó egészséget!
:):)

Móni, de eltelt az idő, már Te is itt tartasz. :)

Timiék mikor jönnek haza vajon?
Vendég

Petra! Gatulálok Eszterkéhez! Nem semmi méretek!!! :lol:
Kívánok gyors felgyógyulást Neked, a kicsilánynak pedig sok-sok tejcsit. :D

Cintia! Boldog Névnapot kívánok!! :P

Kinél milyen volt az idő tegnap? Nálunk (XVI-ban) oltári vihar, jégeső... Előtte meg fülledt meleg... Mindez a 3-on, és én kis okos, még ennek a fülledtségnek tetejében beizzítottam a sütőt is...Azt viszont megérte, mert egy tuti kis meggyespitét ütöttem össze :lol:
Főztem vacsit is, + még mindezek után lenyomtam egy kismamitornát is... aztán tusi, és irány az ágy!! Apa későn ért haza, már aludtam, arra keltem, hogy ott pörög mellettem. Aztán rázendített Csenge is, biztos érezte, hogy megjött apa, és drágám a pocakomat fogta, s míg el nem aludt, nagyokat nevettünk, milyen erő van a kiscsajban!! Aztán ők elaludtak, én meg csak forgolódtam... :?

Kitta
kitta

Kitta,
szép napod volt tegnap. :) :? Itt Újpesten is volt jégeső, mogyorónyi darabok maradtak meg a füvön. Mi meg Vikivel rohantunk haza a játszóról éppen babakocsival. Még jó, hogy Marcit nem vittem. De legalább lehűlt az idő balamelyest. Legalábbis itt.

Tornát én ma kezdem, le akarom dolgozni a fennmaradt 8-10 kilót (tájékoztatásul 66 kg vagyok az 55-ről, és 75 körül voltam szülésnél). Az a zavaró, hogy nyár van és jobban kilátszik jobban minden (felesleg) :roll:
Vendég

Ahogy tegnap ígértem, folyt. köv. :

Várandós anyák teája:

Összetétele: 5 rész málnalevél, 2 rész borsmenta, 3 rész csalán, 1-1 rész csipkebogyó, ánizskapor ill. édeskömény, citromfű és mezei zsurló.

Alkalmazása:A várandósság első harmadában napi 1 csésze, a második harmadban napi 2 csésze, a harmadik harmadban napi 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. ( Vetélésre hajlamosak az első harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevőre náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel.)
A málnalevél igazi ősi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez; a csalán a szervezet vasháztatrását tartja karban; a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsurló karban tartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás); a többi összetevő pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával enyhíti a rosszullétet ill. általános jó közérzetet biztosít.

Kitta
kitta

Hello Dóri!
Huh, eső elől futás alapjáraton rossz, nemhogy babakocsival gyerekkel!! Legalább közel van a játszó? Tényleg jó, hogy a picúr nem volt ott! Nálatok a gyerekek hogy viszonyulnak ezekhez a nagy viharokhoz? Nem félnek a villámtól meg a dörgéstől? Én utálom... :evil:

Szerintem a 65 kg nem sok, és meglátod, hamar le fog menni!! Én is 55-ről indultam :) , most vagyok 62-63 kg. Kíváncsi vagyok, mennyi leszek a végére...
Amúgy, megértelek, hogy kicsit feszélyezve érzed magad, mert most én is kicsit "dundinak" érzem magam (pocakot bele nem értve). A combom meg a fenekem szépen kikerekedett... Szo, ha valakinek eddig max. súlya a jelenleginél 10 kg-val kevesebb volt mindig is, annak kicsit nehéz most.. De sztem még így is csini vagy! Gondolj bele, van, aki sajna vészesen elhízik, olyannyira, hogy később le sem tudja adni a felesleget..
Jól tetted, hogy vettél pár új ruhát, az mindíg orvos az elkenődöttségre! Legalább is nálam be szokott válni. És lehet, hogy most kicsit előnyödre válik a pár plusz kg.. Teltebb mellek, teltebb fenék.. Van, akinek ez jobban tetszik, mint a sovány nők! Legalább van mit fogni rajtad!! :lol:

Kitta
kitta

Hatalmas gratula Petráéknak! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Dóri :)
Most ne a kilókkal törődj, le fog az menni! Nyár van, de Neked most fontosabb dolgod van, mint a vékony nőkkel veresengés! És lehet, hogy ők titokban irigykednek! Az új rucik biztos feldobják egy kicsit a kedved!

Továbbra is drukk!

Kitta :)
Itt is egész este és éjjel esett. Domcsi megint felkeltett az éjjel, és oda akart jönni mellém, pedig nagyon nehezen aludtam el. Így aztán megint nem aludtam szinte semmit :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Petra, garatulálok a kicsi lányhoz (aki nem is olyan kicsi)!
Most már szeretnék én jönni.....

Dóri, vasfűvet írtad, de úgy sem ismerték. Ez egy kisebb bolt volt, lehet, hogy nincs meg nekeik az összes fajta. Mindegy, most a gyömbéres ülőfürdőre megyek rá.
Vásárlolni JÓ!!!! És főleg hangulatjavító hatású :lol:

Manóci, kösz a drukkokat! A mai vizsgálaton is teljesen zárt a méhszájam, nem tudom mi lesz ebből.

Kitta, Én a XIV. kerületben lakom, épp közted és Dóri között félúton. Nálunk nem volt jégeső, csak nagyon sűrű zuhé. Most is fülledt a levegő...

Csilla
Vendég

Petrta!

Gratulálok a kislányodhoz!
Jó nagy baba lett!

Voltam a védőbe, teljesen fel is húztam magam. Egyesek nem tőrödve a másikkal szemtelenül bemennek mindenki elé, hivatkozva, hogy ők eü dolgozók. Én is az vagyok, de kibírom várni a soromat. :twisted:
7 kg híztam, a haskörfogatom 93 cm., A vérnyomásom szokás szerint alacsony volt.
Mondtam a védőnőnek, hogy keményedik a hasam, szerinte jobban kellene vigyáznom magamra. Egész nap azért nem feküdhetek itthon. Az orvosom azt mondta, hogy teljesen normális a has keményedése, ezek azért vannak, mert a méh készül a szülésre. Szóval csak jól összezavarják az embert. Hétfőn megyek a dokihoz, remélem minden rendben lesz.
Manóci!
Én ezeket a recepteket csak a szülés után kapom meg, ha kijönnek majd a babát látogatni . Itt ezek szerint ez a rendszer!

Nelli!
Napközben sem tudsz pihenni egy kicsit?

Kitta!
Nálunk is elég viharos volt az éjszaka és még reggel is esett.
Ez a várandós tea tényleg jónak tűnik. Én is tornázok, te milyen kazira?

Jó, hogy ma nem kell dolgoznom, fogom magam és alszok egy nagyot.

KépKép
KépKép
szylvi

Dóri, visszatérve egy kicsit a tegnapi leveledhez:
Egerszalók király hely, nekem nagyon bejön! Ha az erdei isi olyan,amire én gondolok, mmint bátorságpróba, mindenféle készség és ügyességfejlesztő játék, ez egy 8-9 éves kisfiúnak sztem jó kis élmény!! És legalább Te is szusszanhatsz kicsit. Persze, biztos fura, hogy nincs otthon az egyik gyerkőc, ha jól láttam, ez az elő távollét neki is a családtól. El tudom képzelni, milyen csicsergés lesz, mikor tartja az élménybeszámolót!! :lol:

Szylvi: Ne húzd fel magad!! Nem éri! Én már nem hagyom magam,hogy kibukjak az emberek ostobasága és tolakodó bunkósága miatt !
Sajna sok ember annyira önző!!

Szülésznő a hasam feszülésére azt mondta, igyak egy pohár vörösbort. Az ellazít. :)

Torna: van Rubint Réka, és van egy olyan is, amit (ha jól emlékszem) a Sote 1.nőgyógyászat gyógytornásza csinált.
R.Réka: Jó, de néha elküldtem torna közben a pi...ba! Mikor mondja, hogy " ne hagyd abba, gyerünk még..." és lóg a belem... Néha úgy érzem, egy kicsit szadista a nőci...
Viszont a másik torna nagyon tetszik. Az kicsit "nyugdíjasabb", de mindent megmozgat, amit kell, és főleg olyan elemek vannak benne, amik magához a szüléshez segítenek hozzá, vérkeringés javító, gátlazító, ilyenek. Van benne meditáció, amit ha sokat gyakorol az ember, megtanítja őt ellazulni, és légzéstechnika is.
Ez jobban bejön, mint az ugri-bugri "hogyan legyek Bomba jó kismama"... :lol:

Ááá, nem hagyják az embert pihizni... Árut hoztak, mennem kell szétszedni.. Viszont lassan itt az ebédidő... :lol:

Kitta
kitta

Sziasztok! :-)

Ha van kedvetek, látogassatok el honlapomra, ahol jelenleg kb. 500db baba és gyerekruha közül válogathattok 56-tól 116-os méretig. Hetente megújuló árukészlet! Személyes vásárlásra is van lehetőség a IV. kerületben, de előreutalással szívesen postázok is.

http://www.gportal.hu/portal/mindruha/

Jó válogatást! :-)

Mazsola / Bea
picibogyo@gmail.com
mazsolaruha1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?