Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tanacstalan vagyok abban a kerdesben, hogy hogyan oldjam meg este a szopi UTANI kinalast krumplival. Eddig csak szopiztunk, de ket napja megkostoltuk a krumplit is, napkozben del korul szopi utan adom, ez rendben van, de este mindig belealszik a szopiba, ugyhogy igy nem tudom utana adni. Ebresszem fel? Vagy este adhatom forditott sorrenden? Eddig ketszer igy adtam este (elobb a kanal utana a cici), mondjuk szopizott meg rendesen a krumpli utan is. Ti hogyan csinaltatok?

Koszi:

Kati es Emese
katkamano

Sziasztok!
Megnézte a dokibácsi is a leletet, õ is azt mondta, hogy minden okés, még egy hónap torna.
KépKépKépPályázat!!!KépKépKép
Ötleteket várok, hogy vehetõ rá egy jó erõben lévõ, önfejû 4 hónapos az együttmûködésre?!
KépKépKépKépKépKép

Kati! Szerintem válassz egy másik szopit! Nincs kõbevésve, hogy délben és este kell! Esetleg maradjatok annyiban, hogy csak délben. Vagy esti fürcsi elõtt kanalazás, pancsolás végül szopi.

És végül, ha még érdekelnek valakit a leánykagyártó praktikák, ezt találtam:
[url=http://www.lyss.hu/hirmix/sajtoszemle/temakor/Viva/erotika/jan2/v0119lanynemzes.shtml" TARGET="_top]http://www.lyss.hu/hirmix/sajtoszemle/temakor/Viva/erotika/jan2/v0119lanynemzes.shtml[/url]
(Valami fincsi receptet kerestem hétvégére Kép De én kisfiút szeretnék csinál(tat)ni!!Kép)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Norci!
A jövõhéten még nincs ovi így két gyerekkel nem vállalok talit.De szerencsére nem kell kivenni a manduláját Gergõnek.

Borcsa!
Totál le vagyok maradva!Kép Mi van Lucával? Azért próbálom behozni magam!

Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibabá

Kanga!

Tali Kép
Gergö Kép

Drukkoljatok ma, fogorvoshoz megyek Kép Vili is jön meg apa, szerencsére barátnöm a fogorvosom, így öket is beengedi.

Norci
norci

Kanga! Semmi különös, csak kicsit még mindig kötött a bal csípõje.
Gergõ mandulájának KépKép, hogy most már ne is rendetlenkedjen!
Norci! Fogorvos Kép!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Norci!
Oda nekem is kéne már menni!
De baromo gyáva vagyok meg hát a skacokat sem tudom hova tenni.
Kanga
Kanga-Zsebibabák

Andi
Köszi.KépDrukkolok, hogy hamar túl legyetek és persze mi is ezen a fránya fognövésen.Kép

Csi
Mi kenjük Petit az esti fürdés után. A dokinéni írta fel, hogy mit kutyuljon össze a gyógyszertáros.

Alvás: nálunk nem annyira az elalvás a gond, hanem az éjszakai ébredések. Mostanában este 1o elõtt nem alszik el Peti, hihetetlen, hogy mennyi energiája van. Aztán, ha szerencsém van, akkor csak 4-kor ébred fel, azután 7 körül. De ez a ritkább. Sokszor felébred éjfél után, majd 3 körül és 6-7 körül. Nem tudom, hogy magától abba fogja ezt hagyni, vagy sem.?Az ébredésekkor mindig megkínálom cicivel, de csak hajnalban eszik rendesen. Hiába, hogy a többi ébredésnél alig szopik egy picit, ha nem adok cicit, akkor totál felébred. Gondolom elaludna, ha simizném egy darabig, vagy ilyesmi, de akkor addig is ordít. A szomszéd meg pont a gyerekszobával határos szobában alszik. Õket sem akarom zavarni. A másik persze, hogy egyszerûen nem bírom ill. bírjuk sírni hagyni Petit. Ez a hagyd-a-gyereket-sírni elalvásos módszer ilyenkor is hatásos? És mennyi idõ, míg beáll a rend? Egyelõre csak érlelem a gondolatot.

Peti még mindig csak kúszik, de úgy tûnik, mintha nem ismerne akadályt. Ha pl. tiltott kijárathoz teszek egy puffot és a maradék helyre mondjuk beülök, akkor befurakszik félig, majd elkezd hangosan tiltakozni, hogy miért vagyunk az útjában.KépEzután próbálkozik anya megmászásával.Kép Tündéri!

Puszi
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Nem nagyon tudlak benneteket olvasni, mert tanulnom kell a szakvizsgára. Most éppen teljesen kivagyok, mert seholsem tartok, nemcsak Dorkától nem tudok tanulni, hanem különbözõ szerelõktõl, akik nem képesek pár óra alatt megszerelni a dolgokat, ma csak 10-tõl este 6-ig dekkoltak nálunk, persze nem tanultam, nem sétáltunk és Dorka nem is evett csak szopizott...

Márti: hogy haladsz? én teljesen kétségbe vagyok esve! ugye megcsináljuk?!Kép Hogy vagytok?

Norci: az énekórán a mamák is énekelnek, de nem kötelezõ és persze van, mikor nem tudjuk a szöveget, ezért nem énekelünk. Az ének tanárnéni énekel vagy a magnóból jön a zene, a babák erre figyelnek, meg a többiekre. Legutóbb Dóri egy kisfiútól kapott egy autókát az óra alatt, olyan aranyosak voltak, ahogy játszottak. Szóval elég kötetlen az egész, nem kell énekelni, de ugysem birod ki, a babák pedig le-fel rohangálhatnak, ha akarnakKép

Jaj lányok, barátnõm 1 hete szülte a 2. babáját, ma hívott fel, hogy elmesélje az eseményeket, annyira boldog volt a hangja, hogy teljesen magával ragadott a hangulat. Azt hiszem a 2. babát sokkal nagyobb örömmel fogom várni és felkészültséggel, mint az elsõt, sajnos, akkor csak aggodalommal voltam tele, nem is élveztem, hogy terhes vagyok.Kép

na megyek vissza a tételekhez, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, aki pedig beteg gyorsan gyógyuljon meg!
Menta ne hanyagold el azt a felfázást, tessék kezelni magad!

Vigyázzatok magatokra!
Üdv:
Zsuzsi és Dorottya (10,5 hónapos)
zsu26

Sziasztok!

Az elmúlt napokban össze-vissza rohangásztunk a keresztelõ miatt, úgyhogy nem nagyon voltam net-közelben. Ezért csak össze-vissza tudtam most beleolvasgatni, de majd igyexem bepótolni.

Laura,
nézz át a szegedi anyukák topikba, ott Lara részletesen leírta nekem, hogy vannak az idõk meg minden.

Csí,
sikerült a könyvet esetleg lemásolni? Nagyon örülnék neki.Kép

Menta,
küldök neked: KépKépKépKép Gyógyulj meg hamar!

GOrsi,
nálunk nagyjából egy hét volt, amire rendezõdött a helyzet. Bár a végén, már szinte sírás sem volt, annyira hamar elaludt.Kép

Nagyon klassz polár rugikat, pulcsikat lehet kapni a Corában.

Holnap megyek pénzügybõl vizsgázni. Semmit nem tudok. Eccerûen nem tudtam talulni, mindig volt valami érdekesebb, mint a tankönyvKép. Úgyhogy vagy valami iszonyú nagy mákom lesz, vagy megyek még egy kört...

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat. Kép
Keresztelõruhát nem találtunk, viszont megkapta Hangus élete elsõ saját tulajdonú cipõjét (dr. Leo, és 18-as méretKép), meg még egy sapeszt is kapott, az is polár és olyan csillag alakú a teteje.

Bubu, neked is boldog szülinapot kívánunk! KépKépKép

Na, megyek egy kicsit pü-t olvasniKép, de lehet, hogy berakom a párnám alá...hátha... mit lehet tudniKép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Bogancsi!
A medveszõlõ egy pici kerek levélke, amit nekem a dokim felfázáskor ajánlott. Valóban jól hangzik, de semmi különös. A vizeletbe jutva fejti ki a hatását, asszem a ph-t változtatja meg, és antibakteriális hatású. Enyhébb esetben alkalmazható, vagy gyógyszer mellett. Én nagyon gyógyszeellenes vagyok, miután volt néhány gyogyi-mérgezés szerûm, köszönve az egykori körzetimnek, ezért használok ilyeneket. Persze nem lettem egészségmániás, de nem szedek gyógyszert, csak, ha muszály.

Borcsa!
Már kérdeztem a minap, hogy Ti nem használtok terpeszpelenkát? Enci nálunk azt kapott a bal csípõje miatt, és egy hónap után azt is elhagyhattuk, mert rendbejött. A PÁLYÁZATRA én egy "ugráló" labdával jelentkezek, tudod, van két szarva, és ugrálni lehet vele ráülve. Azon tudod Lucát gurítgatni, meg széles terpeszben ráültetve rugóztatni, az enyém szerette.
Recept: 30dkg reszelt trappista, három tojásfehérje habbá verve, mindez lazán összekeverve, kicsi gombócokat gyúrsz belõle, megforgatod zsemlemorzsában, és kisütöd. Vagy áfonyával, vagy tartárral tálalod. Bocsi, ezt nem hagyhattam ki, a kedvencem.

Szila!
Az apósom megnézte a könyvet, és közölte, hogy érdemesebb megvenni, mint lemásolni/látod, õ már tapasztalt pénzügyes/..... Úgyhogy nem hajlandó, én meg csak keveset tudok itthon másolni. Ráadásul Encim is tanításra szorul sajna, de találunk valami megoldást!
Holnap szurkolok!

Gorsi
Én most is azt mondom, hogy jobb az, ha néhány napot sír, mint sokszor, sokat, heteken át. Én sem bírom a lány sírását, ezért kezdek neki én is. Lehet, hogy ellentmondásos, de ha hagyod sírni, akkor nem fog, ha viszont nem hagyod sírni, akkor jól tudja, hogy elért valamit, ezért rögtön sírni fog, mihelyst nem Petivel foglalkozol. Brrrr. Tudom, ez egy ilyen menet, de szerintem hatásos. Ja, és a szomszéd legyen a legkevesebb...
És a könyv módszere ugyanúgy érvényes az éjszakai felébredésre is.

Na Jó éjt!
Csi
csii

Sziasztok!

Vagyunk mi is csak a héten meszeltük a fürdQszobát így a festés és takarítás rám maradt.

Alvás
Szerintem nem minden szülönek való a vissza járós sírni hagyós módszer. Söt!/ Nincs hosszú ö betüm nem értem mi történt nézzétek el nem helyesen írni nem tudok de röviddel legalább érthetQ/ Valakinek, direkt rossz, ez személyiség függö. ha nem vagy benne biztos hogy végig is csinálod illetve ha vita van ez ügyben a pároddal vagy bár kivel aki veletek él és felveheti a babát akkor tutira nem jön be. Én tudom magamról hogy nem bírom ha a kicsim sír. tudom mijen ez a nagy fiam három éves volt mire elérte azt hogy végig aludja az éjszakát egy éves koráig jóformán 3 óránként kelt éjjel, és nappal is rosszul aludt. Így én kifejezetten szerencsésnek tartom hogy Napsu csak egyszer kétszer ébred és vissza lehet altatni.
Sajnos ahány ház annyi baba én abból indulok ki hogy valami miatt szüksée van rám azért szól, lehet hogy látszólag semmi baja nem lehet csak lelkileg hiányol.

Napsugár is rá jött hogy nagyon kell vigyázni az anyujára mert még el lép mellQle így most olyan mint egy kis majon állandóan rajtam lóg. Aranyos de nagyon fárasztó.

Laura
Napsugár is csinálja ezt hogy elalszik szopi közben vagy a kezemben aztán 10-20 perc múlva úgy rohangál mint aki órákat szunyált. Persze azért látszi rajta hopgy fáradt még de van hogy napokig nem sikerül elérnem hogy nappal aludjon két ilyen monumentálison kívül is valamit. Szerintem korosztályi dolog lehet hiszen minden érdekli Qket nem akarnak lemaradni semmirQl így némi pizéssel is be érik. Nem ? Vagy ki tudja szerintem ez lehet. Pesze fárasztó mert ha egyszer alszik 2 órát a baba folyamatosan akkor a kicsi is én anyuja is pihentebb.

Menta
Örülök hogy javulsz, Helena is,KépKépKép írtad hogy ne is kérdjem de mi az ellenvetése a hintának? Napcsi nagyon szereti és kitünöen el lehet benne altatni fáradság nélkül.

Edit
Gratula Rikinek forgáshoz! KépKépKép

Leletek megjöttek pusztán három féle bacit találtak a vizeletében kettQt a torkában az orrában egyet sem. A pisit megint meg kellett tehát ismételnünk.Az orrát és a torkát is leoltották megint most anti biós orr cseppet kapott nem sok sikerrel talán hétfQre lesz eredménye ennek az ismételt labornak és kap végre valamitamitQl meggyógyulhat. Más részt egész héten hőemelkedése van a kicsi lánynak, idQ;nként lázzal tarkítva és nagyon náthás szegénykém.

Ha már orvosnál jártunk meg is mérettem most 8 kg 85 dkg és 74 cm.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Kanga:
Jó, hogy nem kell kivenni Gergõ mandukáját!!! Kép

Borcsa:
Próbáld meg, hogy énekelsz neki tornáztatás közben. Esetleg minden gyakorlathoz mást.

Csi:
Én is utánlom a gyógyszereket. Antibiotikumot évek óta nem látott nálunk a család.

Dzsili:
Napsinak gyógyulást kívánounk!!!
Úgy látom az adataitokból, hogy Tomi hosszú baba a maga 80 centijével és 8,5 kilójával. Bár lehet, hogy könnyûek a csontjai, mint Daninak, mert igazán nem egy sovány kölök Kép

Tegnap csak 9 után fektettük le Tomit, erre ma reggel 1 órával tovább aludt. Kép Most meg vidáman ordibál. Félek, hogy baj lesz a hangszálaival, annyit kiabál. De közben tök vidám, azaz csak viccel.

Kellemes napot mindenkinek!!!
bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Menta,Márti!
olyan jó hogy találkoztunk személyesen is, és megismerhettelek Benneteket. Nagyon aranyosak vagytok, és a babáitok teljesen elvarázsoltak. Reméelm nem az utolsó találkozásunk volt!Kép

Kissé lemaradtam a történésekrõl, közben net sem volt itthon, remélem mindenki jól van!Kép

Csi,
azt hiszem nálad olvastam az ekcéma témát. Van egy Gyermekek/gyermekkori ekcémáról topic, nagyon sok mindent összeszedtek a lányok, olvasd el, archívval együtt. Amit én amikor olvastam leszûrtem, sajnos a szteroidos kenõcsök, CSAK átmeneti megoldást adnak, hozzászokik a bõr és akkor még erõsebb, még erõsebb... Emesemama írását ajánlom nagyon figyelmedbe, január 13, 18. Érdemes nagyon elolvasni!!!Kép

Katkamano,
írtam e-mail, remélem nem baj.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Szisztok!

Kanga! Borcsa!

Köszi az együttérzést a fogorvos miatt. Megúsztam, fogkõ volt csak egy halom, attól meg ínygyulladás.
Vilike nagyon rendesen viselkedett végig, így fogrovosi székben még mindig nem szoptattam Kép

Kanga!

Ezt a lányt nagyon tudom ajánlani, ügyes, a barátnõm, pocakos és még fogrovos is Kép Apa, meg Vili végig bent volt a rendelõjében amíg engem kezelt, szerintem titeket is betud vállalni így családostul. Ja és idõre kell menni hozzá, így nem kell várakozni sem.

Gorsi!

Altatás. Tudom, hogy Vili még pici és még könnyebben alszik ilyenkor, de elõfordult már nálunk is, hogy két óránként felébredt, vay a foga miatt, vagy a szárazlevegõ miatt. Ezen sokat javít a radiátoron a vizes pelenka. Nem is ébred sokszor azóta. Én az éjszakai szopi híve vagyok - fõleg ha nem is eszik sokat, és gyorsan visszaalszik így. Az érveim mallette: száraz a levegõ, lehet hogy szomjas (én is szoktam éjjel inni), meg senki nem ébred fel annyira, mindenki hamar visszaalszik, így mindenki sokkal kipihentebb, mintha órákon át hagynám sírni. Amikro egyre sûrûbben ébredt, akkor meg visszaköltöztem a szobájába és megint nem volt gond.

Vili tegnap kapott járókát, meg egy édes zenélõ játékot rá, nagyon tetszik neki. Jól el is fáradt benne, így most könnyen ment a délelötti altatás.

Norci
norci

Sziasztok!
Köszönöm az aggódást, nekem már kutyabajom! Sajnos Helenának még mindig megvan a náthája! Kép

Ti hogy csináljátok a porszívózást? Mármint az orrét? Nálunk annyira de annyira sír Helena, hogy jóformán nincs is értelme a porszívózásnak, mert a síráskor újratermelõdik a trutyi és ugyanúgy csak a száján kap levegõt. Így elég nezéz a szopi is. A tegnap esti alvási procedúra szokásos 20-30 perc helyett másfél óra lett. Kép És teljesen kiborultam. Kép

Márti! Hogy vagytok? Már nagyon kéne küldenem a kérdéseket, de alig van idõm nyügikém mellett.

Ágci! Én is nagyon örültem, hogy "élõben" is találkoztunk! Emlékszem, hogy régebben írtad, hogy milyen az, amikor Gabó megdobja az embereket tipikus Gabómosollyal: hát tényleg el lehet olvadni tõle! Kép

Jaj! Dzsili! Nagyon szorítok, hogy váljon már meg tõletek ez az undorító nátha! Teljesen átérzem a helyzeteteket!

Csí! És hol lehet erre a medveszõlõ levélre szert tenni? A szentjánoskenyérmagról még nem hallottam, hogy allergizálna a rizs meg abszolút adható. Szóval szerintem adhatod. De a legbiztosabb, ha megkérdezed Ibolyt. sokkal jobban otthon van eben a témában. (Szopistopic)

Ja még azt akartam megírni, hogy én csak 2x kentem e lehelet vékonyan Helena bõrét a szteroidos krémmel, amikor már nagyon csúnya volt. Amikor láttam, hogy kezd hatni (ez mind2x egy kenés után látszódott), akkor már másik, nem szteroidossal kentem. Lányok megkaptam a szuper popsikenõcsöm receptjét, ha valaki akarja szívesen felírom.

Puszi! Kép Kép Kép
Menta és náthás Helenácska
menta

Sziasztok!
Csi! Nem kaptunk terpeszpelust! Énekelni/verselni szoktunk torna közben, erre vigyorog rám, de a lábát befeszíti. A kengurulabda jó dolog, van is, csak felfújva nem fér el a lakásban, leeresztve meg sokkal kevésbé hatékony. Most az van, hogy ha végképp nem megy a torna, este kendõben táncolunk. Jó fogyókúra, és szép vádlit csinál nekem is.

Aki még mindig náthás, irrgum-burrgum hamar gyógyuljon! KépKépKép

Mindenkinek jó hétvéget!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Menta, nekem nagyon kéne a popsikenõcs!
Mikor Réka volt náthás, nálunk is uez volt az ábra a porrszívózássalKép Mi még azt csináltuk, hogy a lepedõ alá egy mentolos kenõccsel bekent zsepit tettünk és megdöntöttük a matracot, így könnyebben kapott levegõt. És szopi közben is odatartottam a zsepit, bár az nem hiszem, hogy bármit is ért volna. Nagyon vacak dolog, de kitartás, elmúlik! Jobbulást! KépKépKép

Csii! Nekünk muszáj kenegetni az ekcémát, mert nagyon folto szegénykém, de amit a szteroido krémekrõl írtatok, az meijesztett. Mert múltkor a bõrgyogyi nem szteroidosat írt fel, de azoktól megint csúnya lett, teljesen visszaesett. Most megint a szteroidossal kenjük, most már tök szép, egész halványak az arcán a foltok, a popsi még messze nem az igazi, de már sokkal szebb. Kép Na majd rákérdezek...

Megyünk kosármeccsreKépKépKép

Sziasztok,
Zafiék
zafi

Szisztok!
Bogancsi!
Én is nagyon örülök a mandula megtartásnak! Hiszen tudjuk milyen drága mostanában a mandula! Kép

Norci!
A fogkõ eltávolítás tényleg fáj? Valaki azt mondta hogy zûrös.Blankával való pocakosságom alatt szép kis telepet növesztettem.Kép
Jó fogorvosom van csak messze van és apa csak késõn ér haza akkor meg már tele van a rendelõ.
Különben rettegek a fogorvosi kezelésektõl!!!Kép Gyerekkoromban heti 3× jártam.Szerencsémre nem vagyok fogfájós viszont amikor csinálják az nagyon tud fájni. De a mostani dokim végre normálisan tud érzésteleníteni. DE sajna így is nagyon félek!

Ma Blankám egy jó nagyot hányt. Szerintem azért , mert nagyon sokat sírt egyhuzamban és miután náthás így elég sok orrtrutyit nyelt és annak ki kellett jönni , hogy a dokinénink szokta volt mondani.Jó lenne ha nem lenne további gond , mert ma zülleni mennék.

Mennem kell!Mindenkinek kellemes hétvégét kíván :
Kanga és az aprónép
Kanga-Zsebibabák

Menta!

Lili is üvölt porszívózás alatt, de amikor leáll a porszívó gyorsan megnyugszik és vigyorog újra - erre a helyzetre használunk egy játékot és a "kész" szót ami jelzi neki a végét. A porszívózás közben, ha kiabál nem újratermelõdik a trutyi, hanem könnyebben ürül az, ami be van rakodva. Nálunk is így volt, mert az elején sajnáltuk és ezért nem szívtuk ki rendesen. Szóval érdemesebb kiszívni rendesen és használni Sterimar-t vagy valamit, ami fellazítja. Nekünk sem a kamilla, sem az anyatej nem volt már elég. A porszívót 1000 wattig szabad feltekerni. Én azt a módszert használom, hogy rögzítem a fejét és így gyorsabban túl vagyunk rajta, de többször is ismételni kell, mert amíg a másikat szívom addig a már kiszívottba is lejön még válladék. Na nem egy guszta téma, de ezzel jár.

Képzeljétek apja elintézte, hogy ne tudjunk pénteken elmenni a szemészetre. Rosszul zárta be a kaput és az kinyílt magától. Amikor de. kimentem, hogy indulunk akkor tárva-nyitva a nagykapu a két kuvaszunk meg sehol. Na kitettem nekik husit, ha érzik a szagát csak nem mennek el. 2 óra múlva sehol semmi, hát hívtam a sintért, ha megtalálják õket hozzák haza. Aztán meg hallom ugat az egyik de nem a kapu felõl jött a hang. Keresem honnan jöhet... a férjem reggel becsukta õket a kennelbe - így kapnak enni, hogy ne vesszenek össze - és elfelejtette elengedni õket. Kép Ilyen jót már régen nevettem. Persze elõtte már lefektettem Lilit és aludt, különben se értünk volna már a rendelésre oda. De azóta mintha kevesebb lenne a csipa a szemében. Lehet hogy magától elmúlik? Úgy szeretném ... Járt már így valaki? - a babával, nem a kutyákkal.

Bubu
bubu

Sziasztok!
Kanga,
bár nem tõlem kérdezted, a fogkõeltávolítás nem fáj, csak kellemetlen. Én úgy emlékszem, nem érzéstelenítik. Sok lesz a nyál a szádban, mindig köpködni kell, de nem fáj!Kép
Ha jó a doki, akkor bekeni utána vmivel, amitõl nem lesz érdes a lepattintott fogkõ helye, vmi paszta-féle. Nekem volt már ilyen is olyan, a paszta nagyon jó!
Nem kell félni!KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés;mert hulla vagyok!

Ma mar itt is nagyon hideg volt.Elmentem babuval sétalni,de majdnem odafagytam a babakocsihoz.

Agci!
Elfelejtettél?

Nekem amikor terhes voltam,akkor csinaltak fogkôeltavolitast.Tényleg nem faj!

Aki vizsgazni fog,egy kalappal kivanok!

Riki is mostanaban egyre többször kel fel éjjel.De sajnos ô nem az a tipus,aki egybôl hangosan jelzi.Ezért mire meghallom,hogy fent van,addigra fel is ébredt.Ha sötét van,akkor viszonylag hamar visszaalszik szopi utan.De sajnos nalunk elég sokaig ég a villany,hogy amikor apja haza jön a munkabol,akkor lasson is valamit.

Mindenki,aki beteg gyogyuljon meg hamar!

Edit
edith16

Sziasztok!

Nem tûntem el, egyszer sikerült eljutnom idáig olvasgatni, de az írást már nem engedte a "Nagyfõnök"...Kép
Csütörtökön voltunk a kardiológián kontrollon... Csengének kutya baja Kép Már a pitvari fal is teljesen záródott Kép Ezt mondjuk sejtettük, de fõleg a nagyszülõknek tuti bizonyíték kellett... mindketten végigcsináltak egy-egy szívmûtétet a gyerekükkel Kép
A lányom egy hatalmas minibohóc, aktuális kedvence az apósom .. elképesztõ, miket viháncol vele .. és úgy, hogy Csengus kezdeményez ... Kép Ma meg elkezdett "énekelni", és táncolt hozzá .. ha már a zord szülõk elvették tõle a HiFi távirányítóját .. annnnnnnnnyira cuki volt. Egyre többet mászkál kapaszkodás nélkül, bár azért még mindig alaposan megfontolja, hogy négykézláb, vagy kétláb .. látszik rajta, ahogy hezitál Kép

Csenge természetesen 3 nap alatt túl volt a "betegségen"... a doki szerint felkészülhetünk rá, hogy minden fognövéskor lesz pár napos láz, kicsi torokgyuszival... ennek nem örülök túlzottan... Viszont most nem volt levert közben, meg egyáltalán nem aludt többet, mint máskor ... sõt ... elkezdett nap közben csak egyszer aludni, este egy kicsit, aztán éjfélig vagy még tovább kukorékolás... én már totál ki voltam. De már visszatért az a viszonylagos rend... Kép
Nekem meg nem akar elmúlni a köhögésem Kép Pedig már hársfatea, kakukkfûtea is volt (az utóbbit uuuuutááálom)

... még írnék egy csomót, de álmon halok...
jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

SZiasztok!

Helenának, Napsugárnak, Blankának, Rékának gyors gyógyulást! KépKépKépKép

Cory, Rebi, Andi: merre jártok?

Én sajnos továbbra is beteg vagyok, már a végkimerülés határán, úgyhogy olvasni szoktam, de írni a legritkább esetben van csak erõm Kép Éjjelenként nem tudok aludni a köhögéstõl, már hasizomlázam van tõle + szerintem lasssan agyrázkódásom is lesz, ha így folytatom. Nappal, mikor függõlegesben vagyok, jobb, de nagyon fáradt vagyok már Kép

Jó hír, hogy Ármin nem kapta el Kép, nagyon vigyázok, hogy ne köhögjek rá, többnyire egy pelankát kötök a szám elé - na, nagyon csinos vagyok benne, azt mondanim sem kell Kép

Ágci! Én is nagyon örülök, hogy végre találkoztunk személyesen is, hiszen itt a topikban olyan mindegy, hogy vki honnan ír - aztán meg rossz, hogy csak a pestiekkel találkozom, holott a többiek ugyanúgy érdekelnek! Gabó nagyon édes, kár, hogy nem volt ott többet! Kép

SZila! Bubu! Boldog szülinapot utólag is! Hanyadikak voltak?
És milyen volt a pénzügyvizsga? Hatékony a fej alá rakjott könyv? Kép

Danimama, SZila! Írtam nektek választ, megkaptátok?

Dzsili! A te leveled azóta sem érkezett meg Kép

ZSuzsi! Nálam csak jobban állhatsz a tanulással/munkával, én már 2 hete nem csináltam semmit (de ezt szó szerint értsd: semmit Kép), nem is tudom, mi lesz, már alig egy hónapom van, de egyelõre az életbenmaradásra kell koncentrálnoim Kép

Menta! Ráérsz a kérdésekkel, egyelõre kisebb gondom is nagyobb náluk Kép SZerinted aszpirint beszedhetnék? De jó, hogy legalább már te meggyógyultál! Kép

Csi! Szerintem a tönkölybúzára gondolsz, mikor törkölyt írsz, nem? Az én tudomásom szerint a törköly az pálinkaféle. A tönkölypelyvát meg így külön nem ismerem! Mire használják?

Fogkõ: nekem sem fájt egyáltalán!

Hát, ennyi telt ma tõlem! Jóéjt mindenkinek!Kép

Márti+Ármin
márti

Bubu!
Nekem is kellett volna mennem mosatni Enci csatornáját, de a dokibám azt mondta, hogy a legújabb nézet az, hogy érdemes várni. Mondjuk nekünk nem volt reggelre betapadva a váladéktól, de nem volt szép. Aztán elmentünk a szemészetre beutalóért, megmondták, hogy hol mossák majd ki, de mire mentünk volna, akkorra teljesen elmult. Azóta sincs semmi gond. Amíg volt, Brullimicinnel /?/csepegtettük.
Én is hívtam egyszer egy síntért, mert beköltözött hozzánk 5 db kóboreb. Mire aszonták, hogy ami kerítésen belül van, az nem kóbórkutya...
Voltál a Máriában?

Dzsili!
Igazad van a módszerrõl, én is így gondolom. Mondjuk, Enci, ha rájön, hogy alvás van este, akkor nemcsak akkor sír,amikor otthagyom az ágyban, hanem akkor is, ha felveszem. Kimondottan veszekszik velem, és akkor a cicit, nem hogy nem fogadja el, hanem puffogva elfordul. Õnagysága kissé veszekedõs. Viszont a fiammal végigcsináltam, és az esti másfél-két órás sírós, küszködõs esték néhány nap alatt elmúltak. Két éves koráig kétszer aludt egy nap, és azóta is igen jó alvó. Mondjuk, egy hete fél a függönykarikától, de ez más tészta.
Nektek is megnézték a torkotokat, vagy csak Napsinak?

Menta!
Gyógynövényboltban kapható a medveszõlõ-tea, De ami még jobb, az az áfonyalé, ami szintén a ph-változással segít. Ha érdekel, megnézem pontosan.
Én is azt gondolom, hogy nem allergizál, ha már egyszer allergia kezelésére adják...
Lánykának jobbulást!

Borcsa!
Szerintem érdemes kiprószálni a terpeszes megoldást. A T.pelus olyan, mint egy gumibugyi, csak van a lába között egy olyan betét, mint a polifoam szivacs. Én használtam /és az egyszerûbb is/ félbehajtott Liberó pelenkabetétet a pelusba, Így egész nap szét volt rakva a törpék lába.

Ágci!
Köszi a tippet a topicról. Igazából én csak arra voltam kíváncsi, hogy KELL-e kenni, vagy nem. Én sajna elég herpeszes vagyok, és a herpeszeimet sem kenem, mert igazából nem lesz jobb, így is-úgy is egy hét, míg elmúlik, csak hidratálom, hogy ne repedjen fel. A fiamnál kentem, de nem lett jobb, csak amikor megszûnt az allergiát okozó dolog. Most a lánynál nem tartottam szükségesnek, mert nem vészes. És a dokibá is csak a tejkrémet javasolta.

Bocsi, de most veszem észre, hogy mindig a dokibámra hivatkozom. Ez azért van, mert igencsak bízom benne, egyébként nem bíznám rá a törpéimet, na meg az egész családot. Már nekem is õ volt a gyerekdokim, és most õ orvosolja a család összes gyermekét. A Bethesda gyermekkorház Ilka utcai részében belgyógyász, asszem fõorvos, meg egyetemi tanár is. De ami a lényeg: öt saját gyermeke van. Ha valakinek csak egy bíztató szóra van szüksége, akkor is érdemes elmenni hozzá /direkt nem betegséget írtam/, Dr. Pácz Ferencnek hívják. Nem ismeri valaki?

Lányok!
Ismerõsöm-ismerõsének az ismerõse dec 24-re van kiírva. Nézze meg nekem vki, ha lehet, hogy mikor esett teherbe /kb/! És igaz az, hogy a kórház elindítja hivatalból az apasági eljárást? És az ingyenes? Nem tudjátok?

Mikor kell az órát átállítani? Ja, és merre?

Minden jót!
Csi
csii

Sziasztok!

Edit,
neeem. Este írok, jó?Kép

Márti,
aszpirint nem! Fél Algopiryn mehet.

Csi,
a fõlapon vagy a babapont.hu-n van kalkulátor, ott meg tudod keresni.

Ágci

Kép
Ágci

Itt van:
Születés kalkulátor
Fogamzás: 2002, Április 2.
Szervképzõdés... 2002, Április 23.
Fontosabb szervek... 2002, Május 28.
...12 hét: 2002, Június 11.
...23 hét: 2002, Augusztus 27.
...27 hét: 2002, Szeptember 24.
...40 hét - SZÜLÉS: 2002, December 24.

ÁgciKép

Kép
Ágci

Sziasztok!

Bubu:
Elmúlt a csipa??? Tetszett a kutyás történeted Kép

Norci:
Nem tudtam, hogy fogkõ is okozhat ínygyulladást Kép Remélem, most már teljesen rendben vagy!

Gorsi:
Nálunk nagyon bevált a párásítás. Azóta teljesen nyugodtan alszik Tomi éjjelente. Addig is aludt, de sokszor hallottam a babafigyelõben, hogy forog-pörög, azaz nyugtalan.

Menta:
Javulást kívánunk Helenának Kép Kép Kép

Zafi:
Réka kosarazik? Ez azért nem semmi Kép Kép Kép

Rebi:
De jó!!!

Márti:
Én is 2 hétig kínlódtam. Vigasztalásul: elmúlik Kép JAVULÁST!!!

Csi:
Tetszik a kóboreb definíció Kép

ekcémás babáknak: nekünk anno Elocomot írtak fel, használt. Persze abban is vannak "rosszaságok", de nem vészes. Én is csak addig kentem, amíg nagyon csúnya volt, aztán sima popsikenõccsel.
Apropó: én nem is értem, de Tominak már régen egyáltalán semmivel nem kenem a bõrét, mert szép bársonyos. (Még ilyet, mondaná Dani, hogy egy fiúnak bársonyos a popsija...)
Még sosem volt ilyen gyerekem, akinek csak kb. 5 hónapos koráig kenegettem a popsiját Kép

Tomi úgy bedobta a szundit, hogy nem tudok neki ebédet adni Kép Kép Mat ebéd elõtti alvás lesz, úgy látszik.

Szép és kellemes vasárnapot!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Márti!
Ágci jól írja: Aspirint NE! Inkább az algoprint, méginkább a paracetamol tartalmúakat, de persze azokat is mértékkel.

Zafi! Írd meg e-mailben a postacímed és postázom a receptet!
Menta
menta

Sziasztok!

Most találtam egy érdekeset: Van egy újabb topic "gyermekek csak regisztrált felhasználóknak" címmel. 0 hozzászólás van benne. Nem tudjátok, mit jelent ez? Bár olvastam olyasvalamiket a szerkesztõ topicban, hogy voltak nem igazán jószándékú névtelen hozzászólók sok témához, lehet hogy azzal van összefüggésben.
Azért mi maradunk itt, nem?

bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Na, megvolt a keresztelõ, család + meg ismerõsök elmentek, sütimaradék-hegyek maradtakKép. Nagyon szépen bírta Hangus a keresztelõt, nem sírt egyáltalán.

Csi,
esetleg ha el tudnád postán küldeni a könyvet, akkor én le tudnám fénymásolni, és rögtön fel is tudnám adni neked, hogy jó hamar visszaérkezzen. Sajnos egy könyvesboltban sem láttam a könyvet. Ha tudsz valahol, akkor azt is szívesen venném.Kép
Erre a december 24-i dátumra kicsit nosztalgiáztamKép, a karácsonyi vacsora után mentünk be a kórházba Hangával...Kép
Lemaradtam valamirõl, de mi ez a MÁria?

Márti,
megkaptam a mailtKép, lassan meg is születik a válasz, recepttel együtt. A homeós könyv elvileg érdekel, esetleg postán fel lehetne adni, v. valamelyik talin. Tényleg mennyibe kerül? (Ja, és a 27., és ma van:.)

Dzsili,
szép súlya van NapsinakKép.

Menta,
a popsikenõcs engem is érdekelne.

Bubu,
a kutyás sztori jó volt.Kép Még egyszer boldog szülinapot!Kép

KÉpzeljétek, reggelre Hangának hõemelkedése lett, és folyik az orra. De valami veszett módon. Nyûgike, de úgy különösebb probléma nincs vele. Lehet, hogy ez már a foga?? Éjjel is alig aludt, sokszor felsírt.

(Vizsga sajnos nem sikerült, de hát vadiúj anyag, és baromi nehéz, száraz.)

Viszont ami jó: holnap megvesszük végre Hangának a járókát (nem kölcsönjárókát használunk) meg a könnyû babakocsit.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Lesz holnap tali?

Kanga!

Bár már sokan válaszoltak. Elvileg nem fáj a fogkö eltávolitás, csak kellemetlen. Viszont ha a fognyaki részt támadja meg az okozhat ínygyulladást és olyankor fáj is (eltávolítás nélkül is). És én kaptam hozzá érzéstelenítést, de nem szurit, csak olyasmi kencét, mint a
dentinox (bár barátném ismer, nekem a szurit is ha beadja elötte bekeni ilyennel a fogam, csak a gyerekeknek, meg nekem szokta így Kép )

Bogancsi!

Köszi jól vagyok már Kép

Képzeljétek Vili egyre többet nevet hangosan és annyira édi, meg kell zabálni Kép Kép Kép ÉS a járóka is tetszik neki, nem is gondoltam volna hogy ez ennyire bejön neki. No persze mert apa vett hozzá színes zenélö püffölni valo csingilingit is Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Olvastam, hogy valakinek szuksege lenne szupi jo popsikremre, nekem is van egy receptem, a gyogyszertarosok keverik ki, ha tenyleg kell valakinek en is szivesen leirom.

Kati
katkamano

Tali lesz holnap!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Szila
Szerintem nem túl jó a súlya, a fiaim már ennyi idQsen simán 10 kg felett voltak. De hát ezu van szerintem jól néz ki a lány.

Csi
Igen ezért írtam hogy a módszer baba és mama függQ. Némelyik kicsinél nem hogy nem válik be de még némi törést is okoz nála. Másoknál pedig minden OK esz és végül végre a szülök is alhatnak kicsit, több hónap után. Minenki maga tudja belevág vagy sem!

Menta
Remélem már Helena jobban van!!!KépKépKép
Napocska még náthás de már jobb kicsit, és nem lázas!
Az orr szívást nem szereti + orr cseppek napi ötször + lázmérözés, megviseli szegénykémet!

De...
Tegnap állt kapaszkodás nélkül! Édesen integet ha mondjuk hogy neki hogy Szia!, simi, simi, "felszólításra" pedig simogat kedvesen.
Tündérien táncol úgy riszálja a popóját hogy csak na és toporpg hozzá. Na meg "énekel" vagyis ütemesen dadajog.
Csak már gyógyulna meg.

Próblémám is lenne. Már írtam régebben is, de mára már tarthatatlanná vált hogy minden szopinál harap. A négy fogával nagyon fáj még utánna is sokáig, egyszerüen húzza a szájával a mellemet. A rászólást már próbáltam, tegnap sírva fakadtam, már rettegek szoptatni, pedig jó formán mást nem eszik . Nem tudom mit csináljak, anyu szerint sürgösen vegyem el töle a cicit elég nagy már többet egyen mást. Én nem szertném ha nem muszály de ez sem mehet így tovább. S.O.S.

Márti

Jobbulást KépKépKépKépez majd segít!
A gyerekeim kis könyvét szkennertem be neked és küldtem be némi levélkével, kétszer is elküldtem azt írta a levelezQm hogy elment, ezek szerint mégsem. Sajnálom!

Nem tudtok valahol emeletes ágyakat jó áron?

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Dzsili! Már akartam menni aludni, de most látom, hgy sürgõs a dolog, szóval:
Minden egyes alkalommal határozottan szólj rá, hogy nem szabad! Ha erre nem hagyja abba, akkor vedd kis a szájából úgy, hogy a kisujjaddal benyúlsz a szájaszélénél.
Lehet látni, amikor harapni fog már elõre. Már olyankor szólj rá vagy húzd hirtelen közelebb magadhoz, hogy beljebb csússzon a cici a szájában, mert akkor nem tudja harapni. Még úgy is elérheted, hogy elengedje a cicit, hogy befogod a kis orrát. Ha kell, akkor vedd el tõle teljesen. Tehát hagyj ki egy szopit, de persze fejd le a tejet, hogy majd ha abbahagyja a sztrájkot (mert ez bizony a szopási sztrájk egyik formája), akkor legyen elég tejed.
A legfontosabb, hogy ne ijeszd meg õt hangos felsikoltással, mert az arra vezethet, hogy végleg abbahagyja a szopit, amire pedig neki igazán nagy szüksége van a betegsége miatt is (tudod, immunanyagok). Ezt mondhatod az anyukádnak is. Én is ezt mondom az enyémnek, mert kicsit hasonló helyzetben vagyunk most veled, csak én a nátha miatt kapom azt, hogy igazán kéne adnom neki valami meleg teát is.
Hidd el, egy kis kitartás és következetesség, menni fog! Helena már tudja, hogy ilyenkor szépen a saját kisujját kell bedugnia szájába. Mondjuk nekem még sikerült erre szoktatnom még a fogak áttörése elõtt. Persze még simán lehet, hogy még meglep engem is hasonlókkal, ha kijön a foga. Kép Azért írtam ezt mégis, hogy bátorítsalak, kitartás!!!! Henke tudna még neked ezzel kapcsolatban bátorítást írni....

Márti! Neked is kitartás! Most már csak el fog múlni ez a rusnya nátha!!! ÚÚÚtálom az orvosokat, hogy még mindig nem találtak ki a nátha ellen semmit! Kép Kép

Menta
menta

Márti!
Elõszedtem Réka kiskönyvét is. Õ ugyi '93-as, akkori divat szerint 3 hónapos korától gyümizett, 4 hónaposan fõzizett stb. (Most meg aggódhatok, hogy nem lesz-e allergiás. Eddig semmi, épp ezért lehet, hogy felnõttként lesz majd csúf szénanáthája)

Szóval:
Született 1993. nov. 26. 3290 g, 53 v. 49 cm
Hazaengedve: 3060 g
1994.02.03. 5150 g, 60,5 cm
1994.02.16. 6000 g
1994.03.29. 6230 g
1994.04.12. 6570 g
1994.05.18. 7400 g
1994.05.31. 7410 g
1994.06.22. 7925 g
1994.07.19. 8650 g
1995.02.23. 11040 g, 80 cm
2002.07.01. 39 kg 147 cm
Tekintettel arra, hogy az utolsó méréstõl eltekintve nem mostanában történtek a dolgok, a körülményekrõl - pl. mérleg, orvos, bármi csere - semmit nem tudok mondani. Ezek a kiskönyvi adatok, azt a füzetet amibe az elsõ idõben néha írogattam otthoni méréseket ötletem sincs, hova tehettem.

Ha nem jön közbe semmi végzetes, mi talizunk holnap!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszönöm a tippeket, véleményeket, egyelõre akkor megpróbáljuk a párásítást, aztán meglátjuk.

Szila
Boldog szülinapot!Kép

Dzsili
Méghogy 10 kiló! Örülj neki, hogy nincs annyi.Kép

Gyógyuljatok!

Holnap megyünk a talira. Remélem nem jön közbe semmi.
Jó éjt!
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

GOrsi,
kösziKépKép

Holnap nem tudunk talira menni, csak du. lesz meg a könnyû kocsi.

Szila
szila

SZiasztok!

Hála a gyógyoknak: igaz, lassan, de javulok! KépKépKép Holnap egész biztosan nem megyünk még talizni, de talán nemsokára... Kép

Menta! Miért jobb a paracetamol? (jöhet mélben is, és ráér akkor, ha van idõd!)

Írnátok néhány dolgot, hogy mit játszotok egész nap az 1 év körüli gyerekekkel? Van ugyan néhány bevált játékunk, de néha már unom õket (Ármin még nem Kép), szóval, szívesen újítanék, mert úgy látom, egyre nehezebb egész nap értelmesen lekötni. És a ti gyerekeitek mennyit hajlandóak egyedül lenni/játszani? (pld. amíg fõztök, teregettek, stb.)

Dzsili! Sajnálom, hogy nem érkezett meg Kép Nem küldenéd el megint? Kép Szila levelei is több nap késéssel érkeztek meg, nem tudom, mi lehet! Én épp azon csodálkoztam, Napsi milyen nagy! Nehogy keveselld a súlyát!

Mindenkinek köszi a súlytáblákat! Kép Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik, Ármin nekilátott a komolyabb evészeteknek, szerintem 1 hónap múlva már látszania kell ennek a mérlegen is!

Márti+Ármin
márti

Szila: délután is csatlakozhattok ám!

cory
Budapest

Bubu!
Boldog SZÜLINAPOT!
Csi
Csii

Mindenkinek köszönöm a szülinapi jókívánságokat. Lili ma féléves, tegnap már evett alampürét, életében elõször kapott mást. Dehát csak meg kell nõnie nem igaz?
Merre van az a tali? Olyan szívesen bekukkantanánk, ha lesz még idõnk, ma megyünk szemészetre megint. Remélem oda is érünk Kép.

Jó hideg van, brrrr!

Bubu
bubu

Bubu: tali: Molnár u. 13. fsz. 1. Ez a Váci utcával párhuzamos utca a Dunafelé.

cory
Budapest

Cory mikortól lehet menni?
Bubu
bubu

Sziasztok!

Ma mi nem megyünk talira, helyette Bogácson "nyaralunk" 3 napig. Nem sok kedvem van menni, de ilyenkor szokott jó lenni...

Márti! Teregetés közben Luca remekül eljátszik a nedves ruhákkal, csak gyõzzem összeszedni. Kép Általában a nyaka köré tekeri, és úgy rohangál vele. Emellett nagyon szeret "olvasni", zenét hallgatni, építeni, meg bármit, amit éppen Zsófi csinál(na). Ez persze Zsófinak nem mindig tetszik. Ha olyan kedve van, elég sokig képes egyedül eljátszani. Fõzni is együtt szoktunk, õ is kevergetni a levesét, és meg is kell kóstolnom.
Ezen kívül jöhet minden, ami nem játék, és "nemszabad" a neveKép. Meg mindenre fölmászik, az nem érdekli, hogy borul e.

Bubu! Boldog szülinapot!Kép
Szila! neked is!Kép

Most rohannom kell, jó talizást!
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Gyorsan írok harapás-ügyben.
Dzsili, a legfontosabb, hogy ne ess kétségbe, és ne félj a szoptatástól!!! Ez a legnehezebb!!!
Bizony, Barnabásnál is afféle sztrájk volt ez, mivel összekötötte a szopizást az altatással, és amikor nem akaródzott aludnia, akkor kezdett harapni. Plusz rájött arra, hogy õ erre képes, és mutogatta az "önálló" tudományát.
Én is kétségbe voltam esve, igaz, nálunk már evett mást Barni, de az altatás, és a szopi maga is veszélyben volt. (Onnan is lehetett tudni, hogy sztrájk, hogy félálomban szépen szopizott.) Odáig fajult a dolog, hogy nem indult be a tejleadó reflex, és "szépen" begyulladtak a melleim.
Szóval, én is azt csináltam, amiket Menta tanácsolt, plusz nálunk nagyon bevált az, hogy mindketten levetkõztünk (naponta többször, altatástól függetlenül), és megengedtem neki, hogy mindenféle pozícióban rákapjon a cicire. Pl. lefektettem, és föléhajoltam, szembõl az ölembe ültettem... Ezek nagyon vicces pozíciók, mindketten jókat derültünk, és elfeledkezett az alvásról, és a sztrájkolásról.
Nagyon szemfülesnek kell lenni, mert valóban lehet látni, amikor harapni készül, de ha minden egyes alkalommal elveszed tõle ilyenkor a cicit, és határozottan rászólsz, akkor meg fogja tanulni, hogy ez rossz dolog.
(Barni már csak olyankor próbálkozik, amikor direkt ellenkezni akar velem.) Ha kimarad szopi, mindenképpen fejd le a tejet, nehogy begyulladjon a cicid.
Kitartást és sok sikert kívánok!
Sziasztok, puszi.
(Még nem tudom, megyünk-e talira, szeretnék, csak Barnika éjszaka 3:15-kor úgy döntött, kialudta magát, és cirka egy óráig tartott, amíg meggyõztem az ellenkezõjérõl Kép)

Puszi,
Henke
gesztenye

Tali 11-tõl van. És kb 4-5-ig szoktunk lenni Kép

cory
Budapest

Bubu,
a szemválaékozásról. Ákosnak hosszú hónapokon keresztül váladékozott a bal szeme. Csepegtettem bele anyatejet, törölgettem kamillával, sõt brulamicint is kapott, ezektõl ideig-óráig javult, de igazábó sose múlt el, mindig visszatért. Erre a doki felírt egy beutalót a szemészetre, hogy átfújják a könnycsatornát. Másnap reggel (!) már nem volt váladék, azóta se volt semmi. Kép Na erre varrjon valaki gombot! Kép Így aztán, mivel a szemészeten hosszú órákat kell várni, nem is vittem el. Ennek már majdnem 2 hónapja, azóta semmi baja nincs a szemének, pedig úszni is járunk.

Lola
lola

Sziasztok!

Megvagyunk még csak 4 napos vidéki turnén voltunk, az apu szülinapján. Most elolvasok mindent aztán még írok!

Sajnos a talira nem tudtunk ma eljutni, mert eléggé felborult Hanna idõrendje és most visszaszoktatás van, meg aztán alig aludt valamit anyuéknál késõn feküdt le, éjjel nem aludt nappal se. Szóval most pihenünk, de remélem jövõ héten már eljutunk.
Egyszer csináltam képeket a talin nem sokat de azokat felteszem a másik társalgóba. (Andi! ne izgulj a gép miatt magától meggyógyult.KépKép

pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Kata! Szerintem a Borcsa ötlete nagyon jó. Kínáld vacsira valamivel szopi nélkül és akkor majd az igazi vacsi meg legyen fürdés utén a szopi. Aztán majd szól mikor van az amikor már teljes adagot szeretne vacsizni.

Gorsi! Mi 6 hónapos kora óta szenvedünk a felébredésekkel és mindig a foga volt a bünös. Én is gondolkodtam, hogy elkezdjem vagy ne ezt a módszert, de rájöttem, hogy nem biztos, hogy azért ébred mert olyanja van, hanem valami baja és amig nem tudja azt mondani, hogy anya itt fáj ott fáj szomjas vagyok hinyzol, addig nem csinálom. Most éppen nem fogzik annyira és nyugisabbak is az éjszakák, még fel-fel ébred, de elég ha visszakapja a cumit vagy visszaigazítom, de van hogy nem elég és akkor szopizik egy kicsit. Én úgy döntöttem nem tezstelgetem ezt a dolgot majd csak késõbb. de ez csak az én véleményem.

zsuzsi! hajrá a tanulással. Figyi jól emlékszem, hogy te is angol tanár vagy?

Szila! Ha találtál ruhát a keresztelõre elmeséled milyet vettél?

Menta! Hanna se szereti a porszívózást, mi napközben szoktunk játszani a porszívóval, megmutatom neki milyen bekapcsoljuk kikapcsoljuk aztán otthagyjuk. Most ott tartunk, hogy kiabál szívás közben de nem sír, nem jön könny a szemébõl. és reggel integet és magyaráz a porszívónak.Kép amíg be nem kapcsolom.Kép

Rebi! Örülök, hogy jól van a bohócotokKép

Na most befejezem, mert lassan be lehetne köttetni annyit írtam.KépKép
Minden kisbetegnek jobbulást kívánunk!

Tikk
tikk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?