Új privát üzeneted érkezett!

SZANA: Tök jó, hogy egyhangó a véleménye a hozzáértőknek? szóval ne aggódj! (könnyű mondani tudom) Beszélj a kis pocaklakóddal, hogy tartson ki még a pocidban, mert még szüksége van rá, hogy bent maradjon. :)

KATAA: Most nézem, hogy te is milyen közel jársz már a célhoz. Érzel már valamit? Jósló fájások és társai? Hogy bírod így a vége felé?
Furcsa, de mivel Lili 38. hétre született, az én agyam erre van ráállva, csak 38.-ig tudok számolni :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Korena köszike de azért nem ennyire sarkitott a helyzet igaz néha az agyamra megy de eddig tudtam kezelni anyóspajtást.Hála istennek magamra tudom csukni az ajtót ha úgy van kedvem két lakással arr5ébb lakiik mint mi ezért sokat találkozom vele.Néha még a kicsi fia miatt is aggódik de Gábor a párom is leállítja mert néha neki is sok a saját anyja :):D
Kata ő is jóindulatból teszi de mint mondtam hála istennek tudom kezelni :D:D

nika70
Salgótarján

NIKA: Hát igen az anyós téma külön topicot igényelne (egyébként van is ilyen :lol: ) Egyszer bele olvastam, és rájöttem, hogy nekem annyira nem is rossz... :)

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Ti aztán termeltek jó sokat, csak győzze az ember lánya visszaolvasni és reagálni, de azért megpróbálom a lépést tartani. :)

Jó, hogy vannak itt már másodszor szült anyukák így tudnak mesélni pl. ezzel a nyákdugóva kapcsolatban. Én is valami keményebb, kocsonyásabb valamit képzeltem el, de ezek szerint nem így van. Legalább már nagyjából tudjuk, hogy mire figyeljünk, ha egyáltalán észrevesszük.

Ez a magzatvizet kimutató betét ilyen drága? Atyaég. Jól olvastam, hogy 3 db van benne??? :shock:

Mi is naponta visszük ki a szemetet , így nem fogunk venni "bűzvödröt". Nem is beszélve a belevaló gurugától. Akkor már egy kis szemetes vagy egy zacsiis megteszi és uzsgyi ki a szemeteshez..

Most lehet, hogy butát kérdezek, de milyen a jóslófájás?? Bocsi, de még ugye nem volt benne részem.
És ugyanez a kérdés a méhösszehúzódásokkal is. Netán, mint egy menzeses görcsöt képzeljem el?
Tényleg ne hari a butus kérdésért, csak újabban vannak ilyen nyilallásaim, meg húzódásaim. Bár feltételezem ezek nem azok még.....

Szerencsére orrvérzés nem volt, és még visszereket sem fedeztem fel magamon.
A hasamat is sokszor kémlelem a tükörben, hogy vannak-e csíkok, de eddig még nem találtam szerencsére egyet sem. Igaz, hogy kenem a milupával, de ugye ez is alkat kérdése. Egyenlőre megúsztam, kopp-kopp...

Én a 28. héten voltam utoljára !D-n és akkor még beleefért a pofija. barátnőm mondta, hogy nem érdemes később menni, merthogy akkor már nem látszok olyan jól, de látom Szana esetében, hogy ez nem így van..

Brigó!
Nagy drukk! Tényleg izgi, hogy már a finisben tartasz!

Fészekrakó ösztön: nálam is előjött, de már régebben. Mindig pakolok és rendezkedem. Ma is már megvolt a szokásos porszívózásom. Hiába, jön ez akaratlanul is!legalábbis nálam így van! :lol:

Az iwiwen én is vagyok, majd megkereslek benneteket!

Kép
zsuzsu74

Hello!

Na akkor én már bele sem kezdek az anyóspajti dologba :)

Érdekes, mert én is csak a 38. hétig tudok számolni! :wink:

Most egyenlőre jól vagyok, csak már hamar fáradok. Még 18-ig kellene kihúznom, mert onnantól vagyok tgyáson. Addig még lesz tuti egy munkahelylátogatásom, dokilátogatás nst-vel. Na nekem ezek már elég stresszes dolgok. :x

Most azon filózok, hogy beszélgettetek az ágyneműről, hogy hány garnitúra stb. Ugye nem a fejvédő+párna+takaró kombinációról van szó, hanem a huzat, meg lepedő. Vagy rosszul értettem?

Kataa! Azt hiszem még te kérdezted, hogy az IStvánban adják-e az anyakönyvit, vagy be kell menni. Hozzám másnap már jött egy nőci, elkérte az iratokat meg a házasságit és asszem másnap már hozta is. Mármint Gergő születési anyakönyviét. Meg a dokkerom kiállította a papírokat, hogy jártam rendszeresen terhesgondozáson meg még mittoménmit. A tajkártyát postás hozta egy-két héten belül, ajánlottként.
És most pont azon gondolkozok, hogy az anyaságihoz nekem nem kellett a tajkártya, bár nekem kifizetőhely a munkahelyem. Írtam egy sima meghatalmazást, párom felment a bérszámosunkhoz, ott elintézték a papírokat, és ki is kapta kp-ban a házipénztárban.

Azt akartam még kérdezni, hogy szerintetek hasleszorító pántot lehet patikában kapni? Tudjátok amit szülés utánra ajánlanak, hogy hamarabb visszamenjen a pocak. Mert ha ilyen harisnyákat lehet, akkor azt is lehetne elvileg eg-pénztárra venni, nem?

Még egy utolsó:

Aki még nem küldte el a telefonszámát, az tegye már meg, mert összesítenék és szétküldeném.

Nem kaptam meg az aktívabb tagok közül:
snoopy
beszti
felixanyul
sziszike
nika?
Ők jutottak eszembe, persze sértődés ne essék ha valakit kihagytam.

cic
cicmerák

zsuzsi te is küldd!
cicmerák

Sziasztok!

Jósló és egyéb fájások:
Tényleg csajok (és itt most Mot-ot talán nem kérdezem, bár ki tudja :) ), engem is időnként foglalkoztat a kérdés, bár még korai nekem, amiket Zsuzsu írt, hogy mit is kéne érezni? Milyen jellegű fájdalom a méhösszehúzódás? Az embernek az alhasa fáj, vagy fáj tokától bokáig? Vagy mi? :oops: :shock: Mivel nekem még a havim is úgy szokott meglenni, hogy észre se veszem, nem nagyon van tapasztalatom mensis görcsökről se. Na, 1x-2x volt kissebb kellemetlenség, de ennyi. Ehhez képest a szülés gondolom nagyságrendekkel "kínosabb" élményekkel vár. Szóval, nem tudom, mire számítsak, az egészben mindössze ennyi "parám" van.

Fészekrakó ösztön:
Na, ami engem illet, ha valakire lehet azt mondani, hogy mániákus pakoló és kosztalanító, akkor rám lehet(ett). 1-2 hete viszont leginkább "fészekhagyó" ösztön jön rám (mármint mindent úgyhagyó, ahogy van), ettől aztán marha rosszul érzem magam, mert zavar a szokatlan kupi, de egyszerűen nem bírom rávenni magam, hogy nekilássak a rámolásnak. Valahogy olyan kedvetlen vagyok ettől az időjárástól, meg olyan lomhának érzem magam. :?
A mosáson viszont nekem is nagyon jár az agyam, pedig még alig 1-2 kis cuccost vettünk Lilinek, máris moshatnékom van. Tiszta hülye vagyok. És még én hittem azt, hogy rajtam a terhességnek a nagy hason kívül semmi jele nem mutatkozik. :)

Andi

Kép
andykamama

Cic!

Írtam PÜ-t. Megkaptad?

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74

Cic
Én is írtam pü-t :oops:

jkzsanett

Ja, Apa viszont meglepett ma!

Bent voltunk Zircen és mikor már indultunk volna haza, benyögte, hogy menjünk csak be a bababoltba, mert meg akarja nézni az autós hordozókat. Hoppá, gondoltam, addig kell ütni a vasat, amíg meleg, menjük gyorsan. És csodák csodája, az én apjukom minden szir-szart végigmatatott, jegyzetelt!!! :D , és beleszeretett egy babakocsiba is, amit persze lefoglalóztunk, mert kijelentette, hogy ezt meg kell venni. Mivel fizut csak jövő héten kapunk, és ebből a színösszeállításból csak ez az egy van és nem bizti, hogy legközelebb is lenne ilyen, gyorsan lecsapott és lefoglalózta (mert itt lehet ilyet csinálni, ami tök jó dolog), nehogy elhappolja valaki az orrunk elől. Szóval, lesz babakocsi! :P Éljen, éljen!
Amúgy meg teljes fordulatott vett a kedves papa hozzáállása a gyerekholmi vásárláshoz, mert míg én magamnak keresgéltem egy-két meleg felsőt, addig lelkesen válogatta a bodykat, rugikat, kis zoknikat. Alig bírtam lelőni, hogy nem kell 12 body ugyanabból a méretből a már meglévő 7 mellé. Szerintem lázas... :D

Andi

Kép
andykamama

Andi
Ez a lelkesedés ismerős :lol:
Mi is megkaptuk a rokonoktól a cuccokat. Párom már rögtön nekiesett össze szerelni a kiságyat, a babakocsit...
Bárki jön hozzánk ,mindenkinek megmutizza, hogy már mennyi minden van Lillának :P

jkzsanett

Andi, ez a "tokától bokáig" fájás tök jó! legalább a fej meg a lábfej kimarad :)))

A magzatvízbetét drágasága és kiszerelése engem is meglepett... :?

Brigó hozzászólása mellett Cic-ét is nagyon vártam, de egyelőre még ezek szerint nincs hír :) drukk-drukk!

Kata (vagy nem tudom, ki írta, nem találom :? ), tök jó, nekem sincsenek csíkjaim - egyelőre - szerencsére. A csípőmön esetleg, de ott mindig is voltak, ha egy-két kilót ingáztam...

KépKép

KépKép
winnie27

Na igen a jóslófájás... Én még azt sem tudom, hogy mikortól érezheti az ember...Ha olyan, mint egy mensis görcs, akkor hamar felismerem. Nem volt olyan mensim, ami ne fájt volna.. :x

Zsuzsi: te már nagyon finisben vagy!!

Andi: ez a fészekhagyó tetszik:) ma én is olyat csináltam, amit eddig soha, lepakoltam a konyhai polc egy részét, aztán a többit szépen otthagytam! Így félig rendbe van téve...:) Mindezt azért, mert eszembe jutott, hogy jesszusom, mi van, ha tényleg előbb érkezik, nincs kimosva a zsák!!! Gyorsan berámoltam a gépbe is mostam rucikat..:)
Milyen színű a babakocsi??

Ma megint szétnyitottam a babakocsit és gyönyörködtem. Belefektettem a plüssállatokat, tologattam őket,felültettem, lefektettem. Még most is benne vannak, olyan jól érzik ott magukat! Még jó,hogy pszichológus nem lát..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andi: Vigyorogtam ahogy olvastam apjukod lelkesedését. Tök jó!!
:lol:
Jóslófájás ügyben nem tudok hozzászólni annak ellenére, hogy szültem, mert nekem semmiféle fájásom nem volt. Nálam elment a megzatvíz és utána hajrá tiszta erőből fájás.... nekem nyákdugom sem volt :lol:

Mi lehet brigóval? Annyit gondolok rá. Amig én itt ütöm a klaviatúrát, lehet, hogy ő meg közben vizet facsar a szülőágyból ....
Kép

ez olyan édes, gondoltam felvidítalak vele benneteket

Kép
Kép
[/url]
korena73

mágnes: nagyon tetszik a plüssállat tologatásod? Jót nevettem rajta. Akkor most örülhetsz egy kicsit, hogy nem menstruálsz... én talán ha kétszer görcsöltem életemben, szinte észre sem veszem amikor megjön..nagyon rossz lehet neked minden áldott hónapban ezzel küzdeni :(

Kép
Kép
[/url]
korena73

Snoopy :)

Mesélj a tanfolyamról!!!! Lécccii!!! 11-ére tervezek időpontot foglalni, de még előtte infót szeretnék!!! Fejentként 4500 FT ????

Mesélj!!! :)
mot

Sziasztok!

MOT!
Nem gondoltam az egész szöveget bemásolni, mert a honlapon minden lényeges info fenn van. Hátha valakit nem érdekel, nem terhelném vele a népességet.
Nem, ez a lényeg benne, hogy szeretnénk, ha családonként nem csak anya, vagy apa tudná, hogy mit kell tenni. Mert ha a kiművelt oldal boltba ment, esetleg fürdőkádban ázik, akkor is tudjunk tenni a babával valamit, ha baj van.
A 11-ei tanfolyamra már jelentkeztek. A leggyorsabban szombatra szoktak elfogyni a helyek...
A múltkor két pár sem tudott jönni, amikor szeretett volna.

Korena!
Így teljesen rendben van. Ha nem info hiányban döntesz így vagy úgy, akkor korrekt a dolog. Nem is feltételeztem azonban, hogy ne néztél volna utána.
Volt egy apuka benn nálunk a boltban, aki valami teljesen mást vett. Aki elmondta, hogy kaptak ajándékba egy babysense-t és benn is van a kiságyban, csak nem kapcsolják be, nehogy ijesztgesse őket. Ja, a tanfolyam nem érdekli, mert micsoda szörnyű dolgok ezek!
Akkor is kerülgetett az agyvérzés....Mondtam, hogy legalább kapcsolja be! Hátha ha éppen vész van akkor majd a légzésfigyelő lesz olyan jó kiverni az álmot a baba szeméből a riasztással.

Nyákdugó: milyen is az? Nekem nem tűnt fel egyik esetben sem.
Jóslófájás? Próbálja azt megkülönböztetni valaki az egyéb kontrakcióktól....Nem illettem volna őket külön névvel, még ha kényszerítenek sem.

Másodszorra csak akkor jöttem rá, hogy szülök épp, amikor az órát is elkezdtem nézni és kiderült, hogy rendszeresek. Aztán persze erősödött a fájdalom.

De egyetlen mentőautóban levezetett szülésem esetében (én a lábai között voltam) anyuka az első babájával akkor ébredt fel, amikor megkezdődött a kitolási szak.
Állítólag az ember az első babájával még megérzi, a másodikkal sokkal bizonytalanabb abban, hogy mikortól beszélhetünk szülésről.

Mindjárt jönnek a skacok az oviból, sziasztok!
Snoopy

KépKép
snoopy

Andi ez tök jó hogy így belejött a vásárlásba:)A babakocsit még én is csak nézegetem de van már elképzelésem.

Cic ment a pü.

Ha a joslófájás mensis fájásra hasonlít akkor majd én is fel fogom ismerni mert eléggé hasfájós voltam.Ez azért nagyon jó hoghy most egy darabig nincs és ki tudja azt mondják a szülés után meg is szünhet.Majd kiderűl pár hónap múlva :)

Jókat mosolyohgtam a fészekhagyó meg a plüssállattológató sztoryn nagyon jó hogy nem csak én vagyok ilyen dinnye.Én mindennap előveszem a babaholmikat maik megvannak és nézegetem őket hogy istenem milyen picikék.

nika70
Salgótarján

Na, hello mindenkinek így estefelé!
Vagy inkább csak sötét van, mint este.... de útálom! :?

Ági!
A plüssállatkert nekem a kiságyban tanyázik, így aztán a rácsok mögött tényleg kissé állatkerti hatást keltenek. :) Egyébként, hogy érzékeltessem, mennyire óráról órára változó a munkakedvem, közhírré teszem, hogy miután leléptem innen, nekiugrottam és az egész emeletet összepakoltam. A porszívózás és felmosás marad holnapra, mert a derekam leszakadóban van. A pszichológus meg szerintem az én papíromat is gondolkodás nélkül aláírná: kimostam az összes (nem sok..., épp 1-2) babaholmit, most teregettem ki. Nóórmális??
:oops: :) Simán kimoshatom őket mégegyszer, mielőtt jön a babó, de nem bírtam ki, már csak azért se, mert a kis fehér bundazsáknak a mandzsettái már kissé összekoszolódtak az üzletben. Biztos mindenki összetapizta és így nem akartam mutogatni senkinek, aki idetéved. Szóval, ha már őt mosásba dobtam, ment mellé a többi is.
A babakocsi egyébként 2 színű (na, nem a modorára értem

:D ) Olyan érdekes vaníliaszín és egy kicsit sötétebb, drappos/tejeskávés színű. Hát, kicsit nehéz leírni, ha meghozzuk fotózom és felteszem. Amúgy egy szuper járgány, mi más lehetne, ha apa ragaszkodott hozzá. Csapágyas nagy pumpálható kerekei vannak, mindenütt rugók vannak benne, kicsit olyan mint egy full teleszkópos Simson :D :D . Agyon-vissza téliesíthető, mózessel, pelustáskával, nagy bevásárló kosárral az alján, 2 irányból taszigálható, 3 fokozatban ültethető sportkocsi is egyben, esővédős, szúnyoghálós, gyerek elé tálcás meg mit tudom én még mi minden kacat van hozzá és nem utolsó sorban egy mozdulattal összecsukható és egész könnyű, bár nekem nem kell panelban cipelnem. Ja és nagyon-nagyon masszív a váza. Szóval, tényleg tuti kis járgány. Mondtam is apának, fiam erre a komoly gépre cascót kéne kötnünk, meg kötelező biztosítást. :)

Csíkok: nekem sincsenek, pedig én se kencézek egyáltalán. Még a testápolózáshoz is lusta vagyok néha. :) Pedig már van plusz 8 kilóm... :shock: :?

Zsanett!
De jó nektek! Nekünk sajna első és picike babák vannak a rokonságban, meg az ismerősöknél, vagy ők is most várandósak, úgyhogy nekünk sajna az öröklés nem jön össze. Pedig nagyon meg tudná kímélni a családi költségvetést.

Winnie!
A tokától bokáig se biztos, mert ugye ott a fej, azzal még mindig lehet hányni. A lábfej meg esetleg begörcsölhet, ahogy beleléptetnek a szülőágyon a kengyelbe és nagy kínok között koncentrálsz, annyira, hogy már mindened görcsben lesz, vagy nem győzöl a folyosón mászkálni. :) Na jó, ennyire biztos nem lesz vészes a helyzet.

Korena, Nika!
Apa szerintem olyan, mint az Antal Imre féle régi-új műsor: szeszélyes. Le merném fogadni, hogy a jövő hétvégi győri bababörzére már esze ágában se lesz jönni, mert szerinte már mindene megvan a gyereknek, most hogy a babakocsi lefoglalva, meg a hordozót is kinézte hozzá.
:)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Jól vagyunk, de mostanság nagyon sűrűek a napok..jkedd vizsga, utánna már sűrűbben jövök.:)

Nekem első babónál nem volt csíkom, Annánál túl hírtelen nőtt a pocim 6.hónapig nemis látszott, 5hónaposan mondtam el és mindenki megdöbbent, tényleg??? Szóval hiába vagyok olyan vagy ilyen típus függ a pocak növekédési ütemétől is.

Puszi: Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Még egyben :) ma reggel voltam dokinál, belső méhszáj még zárt, a többi már nem :) , NST oké, uh oké, lepény I. érettségű továbbra is, doki szerint lehetne már II-es vagy III-as is. Este nagyon mozgolódott Babszem, azt hittem szülés lesz, de ezek szerint csak illeszkedett.
Azért köszönöm mindenkinek a drukkot! :D

Korena!
Hát hallod, azért remélem vizet nem fogok facsarni!!! :D De persze fel vagyok készülve egy kemény menetre.

Azt meg már oly rég akartam kérdezni, hogy homeós bogyót használt vki az előző szülésénél? Van vmi, amiből fél óránként kell 5 golyóbis, és elvileg a méhszáj elsimulását segíti.

Mágnes!
Én úgy tudom, hogy a doki meg tudja kézi vizsgálattal állapítani, hogy elment e a nyákdugó, szóval inkább hívd fel telefonon vagy menj el hozzá, ha emiatt izgulsz.
A cumi olyan, mint Andi képén. :)
És nyugi, szerintem mindnekinek van babakocsi-tologatós napja :P

Andi!
Persze izgulok, csak olyan elképzelhetetlen az egész. Főleg, hogy 2 gyerkőc anyukája leszek, és hogyan tudom majd ugyanúgy szeretni, mint Jázmint. Persze izgulok a szülés miatt is, hogy minden rendben lesz-e, sokáig tart-e, stb, de ezen majd túlesem.
Ez nagyon szuper, hogy párod vásárlási lázban tört ki!!! :P

Cic!
Jót nevettem ezen a takarítási mánián! :D Vagy inkább nem kéne :?

Winnie!
Csak óvatosan a pakolással!!! Mindent szépen, lassan!!!

Kata!
A férjem lesz itthon a csajszival. Szerencsére ebben szerencsém van, mert nagyon szeret vele lenni (kivéve, amikor megbolondul... :? ), tisztába teszi, fürdeti, eteti, szórakoztatja, így tudom, hogy jó kezekben lesz Jázmin.
Szerintem én már az első nap behozatom Jázit a kórházba. De szerintem sírni fogok, amikor hazamennek. Olyan furcsa lesz nélküle az a pár nap...
Megkérdezhetem milyen kajákat csinálsz, amik a fagyasztóban végzik? Mert pont most mondtam a férjemnek, hogy veszünk majd kolbászt, amit pl. majd ő is ki tud sütni, meg fagyasztott cuccokat (nudli, derelye, sajttal töltött, stb), meg azért csak tud ő is főzni, de nem akarom, hogy sok időt kelljen a konyhában töltenie.

Fájás, méhösszehúzódás: nos, elvileg nekem azt mondta a szülésznőm, hogy azon kívül, hogy fáj, az egész méhre kiterjed. Ehhez képest szüléskor nekem csak a hasam alja fájt, ezért aztán nem is hitték el nekem először, hogy "jó" fájásaim vannak. Szóval szerintem ez is egyénenként változó, de egy tuti, ha nagyon fáj, akkor az már az lehet :lol:

Na, megyek vacsorázni.

Puszi,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Kis kedvderítő, remélem működik. Hanggal együtt jó:

Gergő az állatkertben:

http://s54.photobucket.com/albums/g107/ ... 0_0775.flv

Gergő a Barátokköztre táncol, kicsit sötét, de remélem látható:

http://s54.photobucket.com/albums/g107/ ... 0_0630.flv

Ez csak kép, felavatta Léna Sára ágyneműjét:

Kép

Kép

Kép
cicmerák

Á, második kisfilm nem látszik :(
cicmerák

Sziasztok!

Mikor látogasson a tesó a kórházban?

Nálunk ugye kezdődött azzal, hogy egy lakásban voltunk, amikor Prücs született. Nagyon gáz volt hajnalban lelépni újszülöttesen mentővel, bár próbáltuk harmonikussá tenni. Így nem volt kérdés, hogy másnap délelőtt már látogatnak is, pár órával szülés után. Egyébként bármennyire rossznak gondoljuk az elválást a látogatás után a legtöbb gyereknek akkor is jobbat tesz, ha tudják anya nem veszett el és nincsen semmi baja. Azt, hogy nehezebben mozog azt is képesek megérteni még a 2 év alattiak is.

Ami érdekes volt, hogy Zsombi rá sem nézett a Prücsre, csak velem foglalkozott, amíg ki nem derült, hogy Prücs hozott neki ajándékot (egy a büfé melletti ajándékboltban kapható trailert kisautókkal). Onnantól szent volt a béke és tényleg jó testvérek lettek.

Megyek fürdetem a hadat.

Snoopy

KépKép
snoopy

Brigó!

A homeós bogyó, amiből fél óránként 5 kell: Caulophillum. Ezt nekem a szülésznőm írta fel egy cetlire, hogy ha gondolom, szerezzek be belőle, bár nála is szokott lenni, mert a nagy többségnek nagyon sokat segít. Főleg ha a málnalevél tea is megvolt. A kettő együtt állítólag csodákra képes. Írt egy másik dolgot is: Árnica (ezt mindenféle sebgyógyulásra ajánlják, pl. gátseb, császár, stb.) Állítólag gyógynövény, vagy homeós boltokban beszerezhetők. Szerintem, ha a dokid nem ellenzi, próbáld meg, ártani biztos, hogy nem fog! Én kipróbálom. Mindent a szép és sima, valamint gyors és minél küzdelemmentesebb akció érdekében! :D :D

Andi

Kép
andykamama

Cic!
Gergő olyan kis édi! Olyan igazi helyes kis huncutka. Várja a tesót? Egyáltalán mennyit fog fel egy ilyen kis csöpp kölök a tesóból? :) Érti azért nagyjából, hogy mi a szitu?

Andi

Kép
andykamama

nyákdugó: sztem akinek kijön, tuti észreveszi, nekem több részletben távozott, és olyan, amit írtak a már a többiek. Esetleg még annyi info, hogy nekem is az első magzatvízvizsgálat után jött egy adag belőle, előtte jó erős mensiszerű fájdalom volt. És rá 1 hétre bújt csak ki Zita.

Rena, hát a lombikbabáról is egy véleménnyel vagyunk! Pontosabban arról, hogy nem véletlen, ha vhol nem akar összejönni a dolog.

Zsuzsu,
jóslófájás olyan, mintha megjönne, csak jobban fáj, és rendszer van benne, DE pl el tudsz menni közben vásárolni, simán elmosogatsz, hajat mosol, csak fáj. Nekem legalábbis így volt 2 napig. Nna, aztán az igazi fájásoknál nem tudtam semmit se csinálni!
De állítólag ez is mindenkinél más. :)

Cic
, én a hasleszorítót nem patikában vettem, de eg.pénztárra. És képzeljétek, a Temponál a csecsemőmérleget is lehet erre venni/bérelni.
Jaj, de aranyos Gergő! Nekünk is van ilyen macink,a tescoban vettük, és a blokkon "Löttyedt maci" néven futott! :D Mi azóta is így hívjuk.

Mágnes, jót mosolyogtam, hogy tologattad a babakocsit! :) Én is ezt csináltam tavaly! :D

Irigylek mindenkit, akinek lázba jön a férje legalább a babakocsiból. Nna, nálunk csak én tologattam, néha fekvőre volt csinálva, néha átszereltem sportra. Jah, és a kiságyat is én szereltem össze, mert apa szerint még ráért volna.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Brigó
Nagyon kíváncsi vagyok a kislányod hogyan viseli majd a kis jövevényt. Az én lánykám is 19 hónapos lesz, mikor a kistesó érkezik. Szeretnék a tapasztalataidból okulni.

Én szeretném majd a kislányomat látogatóként a kórházban. Nem is bírnék napokat ki nélküle. Szerintem arra kell nagyon odafigyelni, hogy ne mindenki csak az újszülött körül legyeskedjen, hanem ő is érezze, hogy fontos és örömteli a jelenléte. Mint ahogy ez a későbbiekben is így kell legyen.

Terveim szerint a férjem és az én anyukám viseli majd gondját, amíg távol leszünk egymástól. Az ő személyük garancia arra, hogy biztos kezekben lesz és rendesen gondját viselik majd. Ez nyugodtabbá teszi majd számomra a kórházi napokat.

Súlykérdés
Én +6-nál tartok. Tudja valaki, hogy a 33. héten mennyi a normális?
Az elsővel ugyanekkor még csak +3 volt.

Andykamama
Te milyen mázlista vagy! Az én páromra soha nem jön rá a bezsongás. A legtöbb dolgot én intézem és döntöm el.
Igaz nem is kritizálja az ízlésemet és a választásaimat.

Fészekrakás
Emiatt vagyok már hetek óta feszült. Még építkezünk, igaz végfázisban, de már bent lakunk. A földszint elfogadható, de az emeleten szörnyű rumli és por van, feltakarítani kevés az értelme, mert még készül a fenti fürdő és még vannak famunkák is, amik mind-mind piszokkal járnak, jó, ha december elejére eljutok a nagytakarítás lehetőségéig. Pedig kompletten rendbe kellene rakni a házat, portalanítás, ablakpucolás, berendezkedés stb. Kissé már nyomaszt a dolog.
marcipan

Sziasztok!

Hú, megint sokat kellett visszaolvasni, mire oda jutok, hogy írok, már majdnem éjszaka van. Mindegy, gondolom, reggel úgyis elolvassátok. :)

Tinu! Ez tök jó ,hogy fogytál. Szerintem egyébként nem kell ettől megijedni, mert biztos a víz távozott belőled. Mikor én almázok, akkor 2 kilót le szoktam adni, és az is a vízből megy le.

Kataa!
Jó, hogy nincs csíkod, talán már nem is lesz. Az Ilcsi olaj tényleg büdi, de legalább hatásos. Éjszaka nálunk is hasonló a helyzet, én majd megdöglök, a férjem, meg fázik, szóval mondtam már neki, hogy hamarosan külön szobában fogjuk végezni, mert ez így nem mehet tovább, hogy én mindig kinyitom az ablakot, ő meg becsukja.

Szana! nagyon szép babód van. Édi pofikája van. Nekem nagyon tetszik. Én sem gondoltam volna, hogy ilyenkor még ilyen jó képet lehet csináltatni.

Niki! Szerintem a brendonos akciós ágynemű több színben is van, de ezt csak én gondolom így, valójában nem tudom. De nekem is maóegakadt a szemem rajta, mert elég jó árban adják. Sajna én már nem tudok elmenni Brendonba vásárolni, már csak itt helyben merek elindulni, pedig vettem volna egy ilyet. Bár most gondoltam ki, hogy ha valaki megy Pestre az ismerőseim közül .lehet, hogy megkérem, hozzon ilyet.

Mágnes! Pihenj sokat. Vigyázz magadra. És ha nyílik, úgy tudom, hoy zuhanyozni szabad csak. Meg a sexet is óvatosan. Bocs, de ilyenek jutottak eszembe.

Brigó! Hát én minden nap szorítok neked. Tök jó, hogy nemsokára túl leszel rajta. Kitartás. És Várjuk a fejleményeket.

Andi! Tök jó, hogy apa beindult. Majd várjuk a képet akocsiról, ha meglesz. Biztos szép, én el tudtam képzelni annak alapján ahogy leírtad a színét.

Cic! Én holnap megyek kiváltani a felicias csomagot. Hát most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg mit adnak benne. Majd este maegírom.

Hali! Nem nagyon reklámoztam. Aki tud róla: Anita, Maca, Jávi!, Gyögyő, Ramóna. De ha valakivel talizol, nyugodtan mondhatod, mert most már nem titok.

Jóslófájás: Én úgy tudom, bár még nem szültem, hogy a mensis görcshöz hasonléít. Szóval talán ki lehet bírni. Sőt ezt nagyon régen hallottam, hogy akinek erős görcsei vannak menseskor, annak könnyebb a szülés. Hát nem tudom, igaz-e.

Bűzvödör: Azt hiszem, már írtam, hogy én sem veszek, sajnálom rá a pénzt. Inkább kiviszem a kukát naponta többször is, ha kell.

Ma voltam nódokinál. Nem nyíltam, és nem is rövidültem tovább. Azt mondta, szép nagy baba lesz. Hát nem tudom, ennek örüljek-e. A feje most 9 cm. A köldökzsinór verését hallgatta meg, és azt mondta, minden tökéletes, jól érzi magát a babám. És fejel lefelé még mindig. Azt mondta, hogy most már már nem fog megfordulni, hála istennek.

Hát mára ennyi futotta. Majd talán h étvégén, egy kicsit aktívabb tudok lenni.

Mindenkinek jó éjszakát.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Sziasztok,

Örülök,hogy ilyen sokan itt voltatok délután, jó volt olvasni a vicces sztorikat.

Én sajnos nem tudok babakocsit tologatni, mert az otthon van anyuéknál, indulásra készen. Jelen pillanatban a babacuccok is nála vannak, mert ő mosta ki őket, engem meg megfoszt ettől az élvezettől.:( De jobban is tette, mert amilyen por van nálunk, lehetne mosni mégegyszer. A szobafelújítás miatt nem jött rám a fészekrakó ösztön sem, most inkább azt várom, mikor lesz már végre kész a szoba. Talán jövőhéten jön már a bababútor is és akkor már berendezhetjük a hátsó szobát, amiben lakni fogunk a kispicúrral.:)

Zsanett,
Elmentem a babyfun boltba ma személyesen, és bár elsőre megilyedtem, mert egy lakásba kellett becsöngetni, utána nagyon kedvesen kb egy óráig elszórakoztatott az eladó. Én amiatt mentem el, hogy megnézzem a body-k rugik, anyagát stb, és nagyon jó minőségűek, meg a plédjeik is nagyon jók, és Pesti viszonlatban olcsók, sőt merem állítani, hogy vidékiben is. Szóval én is ajánlom ezt a honlapot mindenkinek!!!!

Brigó,
Vajon milyen érzés, hogy mindenki érted izgul itt, és várja mikor szülsz meg?:)))) Egyébként nov.1-je már elmúlt, szóval jöhet a baba, nem???

Cic,
Tündéri a kisfiad a videón és a képeken is.:) Kár, hogy nem látszik a barátok köztös.:(

Sziszi,

Szorítunk neked a vizsgára!!!! És utána gyere!!! Mikor költöztök? Most van november, és akkorra ígérték, nem?

andikamama,

Nagyon bírom a humorodat, mindig megnevettetsz a történeteiddel.:)

Jó éjszakát, elvonulok ebből a kupiból, ami körülvesz, mármint a lakásban.:(

csernusn

Sziasztok!

Rászántam magam, hogy elkezdjem a nagytakarítást...csak előbb írok pár sort :D

A baby fun-t én is ajánlom mindenkinek, mi szinte mindent ott szereztünk be; az eladók nagyon kedvesek/hozzáértőek - igaz a pasi elképesztően sokat magyaráz, de cseppet sem erőszakos; s az áraik pedig nagyonnagyon jók!
Mi is akartunk menni szombaton, de még meggondoljuk, hogy kimenjünk-e az utcára, bár reggel csak nem lesz semmi...

Babakocsitologatás nálunk is van mindkettőnk részéről, kb 1hétig apa munka után amikor hazaért, első dolga volt megmászni a galériát, hogy taszigálhassa. :lol: Aminek persze nagyon örültem, és olyan édes volt!

Viki,

Köszi :oops:
Örülök, hogy minden rendben van nálatok

Marcipan,

A 6 kg szerintem nagyon jó!!! A 3 kg viszont teljes megrökönyödést váltott ki belőlem :shock: :shock:

Cic,

Gergő nagyon édes!! :lol:

Brigó,

Tegnap elfelejtettem megköszönni a névnapos linkeket :oops: Szóval most: Köszi!
Annyira izgi a helyzeted...nagyon várom a híreket... :D

Kataa,

Te is vészesen közelítesz a bűvös 38-hoz...
Fura, de most már én is eddig számolok... Bár a várandósságom során végig más volt a kitűzött cél: 12, 18, 28, 37, 38
:lol:

Na megyek takarítani :( Pihenésképp majd jövök... Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Csak Zsebi születése után fogunk költözni!!
A ház már kívülről készen, most a belső munkálatok folynak..sztem nov. végére lesz készen, de, majd meglátjuk.

Mi leghamarabb dec-ben 2ünnepközt költöznénk, hogy Szilvesztert már ott töltsük, addig még sok mindent kell csinálnunk, szépíteni a kisházunkat..konyhát tervezni, megvenni sok mindent.

Azon gondolkozom mostanság mi is kellhet, majd igazán, ha tudjátok a válaszokat vagy 5let írjatok!!!

A szobák az emeleten lesznek, ezért sztem lentre is kell, majd vmi a picinek, mert napközben ott leszünk.
Járókáról, pihenőszékről, hintáról, bölcsőről mi a véleményetek???

Vagy esetleg lentre is inkább kiságy? szóval kicsit bizonytalan még..most arra gondoltam bölcső az jó dolog lehet, de nem tudom meddig is használhatja ezt.
Járóka sztem korai egy újszülöttnek, de 3hónaposan már bele lehet, majd rakni, de még ilyet sem használtunk, nem tudom mennyire jó dolog ez..

Nézegettem kiságyat most azon gondolkozom milyet vegyek? Pelenkázósat-kombi, ami átalakítható, később ágy és íróasztallá pl.-vagy vegyek eleve egy ifiággyá alakíthatósat..

Sztetek, mi a véleményetek??

Sziszike.
sziszike1000

Sziszike!

Mi a véleményed az utazó kiságyról? Nem lesz ilyenetek? Esetleg ha vidékiek a szülők és hozzájuk mentek, vagy utazgatósak vagytok, akkor is praktikus, és ha már van, akkor napközbenre szerintem jó szolgálatot tehet a földszinten. Bár nem tapasztalatból beszélek ám első babásként, de valahogy jó ötletnek tűnt. És ezeket már egész baráti áron lehet kapni.

Niki!
Ami a humort illeti, isten ajándéka, azt hiszem. :D Főleg, ha férfi van a háznál... Hát, én néha úgy érzem, enélkül képtelen lennék apát mindig elviselni. :) Nagyon bugrimókus tud lenni.

Csajok és Mot!
Nálatok is szakad a hó? Itt már fehér minden. Kezd karácsonyi hangulatom lenni. Nem is értem, hogy miért társítom a karácsonyt a hóval, hiszen legtöbbször pont karácsonyra nincs hó. Legalábbis itt felénk. :cry:
Egyébként, Mot, mi újság anyukával? Remélem, jól van és már javában élvezi Krisztina ficánkolását. Szerintem már nálatok is látszik, ahogy táncol a mama pocakja. Nálunk már hullámzik, mint a Balaton, ha rájön Lilire a buli-láz. Ti meg még előbbre vagytok időben. Nálatok is elkezdődött már a babaruha-őrület? :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok,
Itt meg nem esik a ho,de tobb forrasbol hallottam hogy a varos szelen mar igen :shock:

Kolena
Hat en is csatalkzom a 38-ig szamolni tudok taborahoz,ugyanis Alex is napra a 38.hetet betoltve jott a vilagra.
Viszont most valahogy erzem hogy ez a baby varni fog meg (vagy ki tudja itt a nagy havazasban :lol: ) Nincs joslofajasom,sot a gep is szinte egyenes fajasvonalat mutatott hetfon.MEhszajam is 3000 (anno ilyenkor mar 2100 volt ) lepeny is I.fokozatu,tehat szerintem meg van ket hetem :D

Nika
Azert anyos jol jon majd ha valahova el kell szaladnod es nem akarod a tel kozepen vinni a babat.Enmindig azt mondom (persze mert neke mar nincs )hogy alkalmazkodas,joindulat kerdesea viszony. Es elonye is epp annyi van mint hatranya.

Zsuzsa
A joslo igen, olyan mint a mensis fajdalom.En tetem fel kepet par hete a 34hetes 4 D kepet a babamrol,de O faros es befele nez,tehat csak oldalrol tudta elkapni a szonogafus,de azert jo lett az a kep is.

Cic
En mar szoltam a dodinonke hogy inakbba korhazba mennek nst-re,mertaz nekem 5 perc a maganja meg felora kocsival.Ugyhogy jovo kedden oda is megyek,ja megspekelve egy jo kis ehgyomori vervetellel :roll: :shock:
IGen nekem iscsak egy garnituram van es hozza meg plusz huzat+lepedo,szerintem igyeleg,meg van csomo aranyos meleg baby takaro is.
Koszi az infot. Ez kiraly hogy meg is kapjuk az anyakonyvit.Es apa szemelyie is kell ugye?/Ciki de mar nem emlekszem :oops:
Most irt a fokonyvelonk hogy a kulsos ceg aki intezi a berszamfejtest intezi majda papirokat,csak be kell vinnem nekik a szuletesit . Enyem nem kifizetohely ezert is bonyolultabb.

Jaj meg nekem sincs hasleszorito bugygom,de kene venni,csak az Anita bolt nekem eleg messze van.Ezt elhet venni sima fehernemusben is????

Winnie
Csiktalansaghoz drukk.En lattam mar egy par eleg csunyat,szinte 2cm vastagsagut es nem huzodott mar vissza.Egy baratnom tb-re megcsinaltatta a hasat de neki az ikrek miatt tenyleg csunya volt.

Magnes
Ne aggodj,nem kell ide pszichologus :lol: Jot nevettem az allatokon,en mindig uresen tologattam anno :D

Sziszike
Dupla drukk a jovo keddhez ,hogy errol is le elgyen a gond es hasznalni tudd majd az uj kocsidat :D

Brigo
Na mi ujsi ezen havazos reggelen a babaval????
Nekem is apa lesz vele itthon,volt mar foproba eleg.Amikor munkabol videken vagy kulfoldon voltam,nagyon jol birtak.Imadjak is egymast,meg ilyenkor olan pasis programok vannak es maximalisan szot fogad neki is :)
En szinte minden berakok ha maradek van a melybe,nem szeretunk masnaposat enni.Fozelekt nem de pl levest azt igen.Tegnap rizottot raktam el,tegnap elott meg spagetti szoszt (na ehhez kell majd friss teszta ,de az nem gaz )Eleg lesz apanak a munka meg Alex meg hozzam a korhazba jaras,nem akarom meg fozesel is terhezlni.Pedgi tud es nagyon is jol,csak ehhez is ido kell.

Cic
Nagyon aranyos Gergo,igazi kis hunct pasi :lol:
Nalunk si pont igy befekudt a kisagyba Alex :D

Snoopy
Ajandekot nekunk is fog hozni a teso,biztos meglepodik majd.

Andy
Mar en is beszereztem Arnicat,egy barinom most szult csaszival es nagyonsepen gyogyult a sebe.Baren emg a Bioptron lampara eskuszom,nekem az bevalt 4 eve.

Viki
Hat igen,nalunk mar a matracotis atette a teli oldalaraes elhuzta a kozos teli takarot.En direkt nem tette,de hat ugye elelmes a draga.Ugyhogy en ejjelente csak felig vagyok takarozva...
Tenyelg szep nagy baba lesz,enyem feje is 9 cam de O akkor mar a 37.het kozepen volt.

Szana
Hat szombatra nekunk csomo program van,ugyhgoy remelem tenyelg nem lesz semmi:usziba vinni Alexot,aztan megyunk a korhazba megsasolni a szuloszobat ,szobakat.Meg kozmetikushoz is megyek,ugyhogy ajanlom hogy lehessen kozlekedni :lol:

Sziszike
Van olyan jaroka aminel felemelheto a fekvo resze,that olyan mint egy kisagy,az parktikusabb lenne neked a nappaliba.
Vagyaz utazo agy is jo otlet.

Megvan vegre az uj hidegparasitonk,a regit atesomek leamortizaltak,ugyhogy vettek helyette ujat,ultrahangos Hauser markaju. Remelem jo lesz.

Kata

Kép
Kép
kataa

sziasztok!

Cic, nagyon édi Gergő, főleg a kiságyas képek tetszenek :)

Kajafagyasztás: én szerintem nem fogok, amúgy sem vagyok egy főzőbajnok (egyelőre), másrészt apu amúgy is imád etetni, meg főzni rám, meghagyom neki a lehetőséget, most tényleg tök jól fog majd jönni a hazai koszt :)

Brendonban mi is megyünk holnap, én is remélem, hog többféle mintás ágynemű akciós, mert én nem pont ezt néztem ki magunknak.... Majd beszámolok, mizujsi.

Hú, Andi, szakad a hó? Itt szállingózott délelőtt, de most néhány felhő között süt a nap. Szerencsére ma barátibb idp van, mint tegnap, az borzasztó volt.
Apa ma ment "csizmát" rakni a kocsira, így már az ő "lábai" sem fognak fázni :)

Brigó, tök jó, hogy hírt adtál magadról, hát továbbra is tök sokat gondolok Rád! Meg persze lassan mindenkire, aki odajut.

Sziszike, hajrá a vizsgával! Tökre becsüllek, hogy így pocakosan belevágtál, tök jó!!!

Tegnap megint eljutottam jógára, tök jó volt.
MOndták, hogy Rossmannban most 2 000 Ft a nagy gumilaszti, ha érdekel valakit, leárzva. Az Intersportban (vagy spar?) van még leárazva, 2800 Ft. A Rossmannos ha minden igaz, 75 cm-s.

Lassan lépek, ma du céges össznépi hepaj lesz, úgyhogy nem leszek netközelben. Jövő héttől meg két hét vidéken, de azért igyekszem közben nethez jutni, mert nem bírom ki két hétig az tuti, ez már függőség, na meg hírek is jöhetnek. :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie
Hu de meresz vagy igy a vege fele videkre menni.Engem ilyenkor mar nem tudtak volna erre ravenni,pedig tok jol ereztem magam,csak egyre kevesebb munka kedv buzogott bennem :oops:
Persze en azert fagyasztok,mert a maradekkal nem tudok mit kezdeni,es soxor jol jon cak ugy kivenni a hutobol a hazait.
Meg ferjem is itthonrol visz ebedet, ritka igenyes a kajcsikra.
A korhazba ugyis hoznak majd be anyuek finom friss ebedeket,ahogy ismerem oket. :D
En elso babanal siman foztem minden nap mar a masodik hettol,enni kellett es a rendelthez meg nem igen van etvagyam.
Most kicsit maskepp lesz,mert sokat akarok pihenni a tej miat,ugyhogy most apa igerte hogy fozni fog.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Kata,

Nálunk nem lesz fagyasztva a kaja, mert sajna a fagyasztónk olyan kicsi, hogy csak a hús, meg pár fagyi zöldség fér bele.:(
Ellenben a párom nagyon jól főz és akármenniyre mondja, hogy nem, de szerintem imád a konyhában lenni.:( Inkább lelkiismeretfurija van, hogy mit keres ő a konyhában, mikor tanulhatna is.:)
Én meg merem kockáztatni, hogy jobban főz mint én, meg hát sajna ő nem szereti a tésztát szószokkal, én imádom, meg a rizst sem szereti nagyon, én meg simán elvagyok sajtos, gombás rizottón, meg hasonlókon, ő meg húst hússal és krumpli minden mennyiségben, amihez persze iodő kell, én meg nem szeretek pepecselni.:)

Most mondták be a rádióba, hogy szombaton 32 rendezvény lesz BP-en. Remélem nem mind tüntetés....

Sziszi,

A járóka és a mobil kiságy is jó ötlet.:)

Én úgy tervezem, ha dolgom lesz és a kisbabóm nem bír nyugton lenni, akkor kendőbe teszem és együtt fogjuk csinálni, amit nekem kellene. Szerintetek merész gondolat???

Mindjárt itt lesznek anyósomék, segít az após parkettázni Ákosnak.
Én meg megyek csizmát nézni anyóssal addig. Én szeretem őket, bár a mi kapcsolatunk elég szókimondó mindkét részről, eddig még nagy "haragszom rád" nem volt még. Egyébként Katának nagyon igaza van, ha türelemmel és a máslént gondolkodás elfogadádával rengeteg minden áthidalható. Persze ez a hozzááállás kell mindkét részről.

Andika,
Hát gartula , hogy igy át tudod hidalni humorral a dolgokat. Nekem is megy sokszor, de néha elpattan a húr nálam. Tudom, hogy én sem vagyok könnyű eset. De sokan mondták, hogy jó tulajdonság nálam, hogy legalább tisztába vagyok a hibáimmal.:))) Csak változtatni nem tudok rajta.:(

Brigó,
hogy vagy ma?

Szerintetek ha én úgy érzem, hogy Dec 2-án fogok szülni, akkor az úgy lesz???? Annyira úgy érzem....

csernusn

Cic
Nagyon aranyos a fiad :D

Nálunk valószínű apu fog főzni, mivel velünk lakik. Anyósomat nem is ismertem, anyu meg 3 éve halt meg. De már így is ismerősök közül nagyon sokan jelentkeztek pótnagyinak :D

tegnap voltunk dokinéninél, minden rendben van
Délelőtt nálunk is esett a hó, de most már nagyon szépen süt a nap.

jkzsanett

snoopy: Jesszus az az apuka nem semmi... az már félelmetes. A mentős szülés sztori is tetszik. Mond milyen másnak a szülését levezetni? Nem voltál ideges? Meséld el!! Az, hogy a kistesó ajándékot "hoz" a nagynak, az nagyon jó ötlet, ezt azért én is alkalmazni fogom kicsit más dimenzióban, mert azért a 9 éves már képben van, de szeretném, ha érezné, hogy továbbra is fontos nekünk

Andi: Neket könyvet kéne írnod, mert olyan élvezetesen írsz le egy babakocsit is, hogy sajnálom amikor befejezed.

Cic: a második filmből semmit nem láttam, na de az állatkerti az nagyon édes. meg az ágynemű felavatós képek is tök jók. Ha kislányt várnék tuti ilyen ágyneműért ácsingóznék. Lilinek a szobájában a tapáta hasonló...

Marcipan: nem irigyellek az építkezési mizéria miatt, de kitartás. Én pont tegnap mondtam a féjemnek, hogy nem kéne már elkezdeni festeni. Mert azért a baba érkezése sincs messze, meg a karácsony is itt van mindjárt. Nem szeretnék januárbanfesteni amikor még áll a fa meg minden. Ja-ja. Volt a válasz. :? Kép

Ezt felrepítem amít el nem száll, és folyt köv.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Kata: lehet hogy nem így jött le de nekem csak időnként megy agyamra az anyós különben egész jól kijövünk. :DSegítség meg tuti lesz tőle csak lehet akkor is majd az agyamra megy.Tudod én pestről költöztem ide másfél éve és kicsit egyenesen más a dolgokhoz való hozzáállásunk.Ő egy igazi vidéki anyuka és ezt nem sértés a többikere nézve elnézést is kérek akit esetleg sértene ez a kifejezés csak ő egy igazi nem nagyon városiasodott öreglány.és ezért nézetbeli különbségek vannak köztünk de én baromi jól alkalmazkodom:D:D:D

Nálunk most szakadt a hó vagy 5 percig aztán kisütött a nap szóval időjárás olyan szeszélyes.

nika70
Salgótarján

Nálunk reggel esett a hó, eszembe jutott amikor Lilit szültem (nov. 13.-án) reggelre éppen így esett... régi szép idők... :oops:

Kataa: Hát üdv a 38.-ig tudok számolni klubban! :lol:

Viki: Nálunk is az játék megy. Én folyton nyitogatom az ablakot, a férjem folyton csukogatja. Jó játék ... :? Hát én sosem görcsölök mensinél, és gyors hazai viszonylatban könnyű szülésem volt... :lol: bár lehetek kivétel is aki erősíti a szabályt. :lol:

Sziszike: szorítok a vizsgához, bár te ügyes csaj vagy, félkézzel levezényled majd. Remélem a hó nem fog esni aznap!
Én is kendőben gondolkodom, hogy majd felkötöm a kölköt a nyakamba... na de ez még csak terv...

Kép
Kép
[/url]
korena73

Ja MOT: Tegyél fel pocis képet! Mondjuk most anyáról :lol: :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!
Ma voltam orvosoknál, elmentem itthonról fél nyolckor, és fél négyre értem haza!! Ebből 2-ig dokinál ültem. És akkor azt mondják, hogy ne nagyon utazgassak.. :evil:
Voltam a cukros bácsinál (diabetes), aki másfél óra biológia órát tartott a cukorbetegségrők, de úgy, hogy kérdezgetett, mint a suliban! Aztán azt mondta okos nő vagyok.. :oops: Kiderült, hogy feleslegesen voltam kórházban hétfőn, meg kell ismételni, mert nem diétáztatott senki!!! Most 160 grammos szénhidrát diétán vagyok.Na de sebaj, ezt is kibírjuk!
megkaptam a 2 héttel ezelőtti zárómat is,akkor fostam, mint a liba.
A jóképességűek ráírták, hogy jóslófájásaim voltam, közben pedig a fosástól görcsöltem, mint az állat..

Megvettem a mellszívót is... Lehet, hogy Apa szereli majd össze, annyi kis fölösleges kütyü van hozzá...

Képzeljétek, ma megszült a kolléganőm(heten vagyunk kismamák, mind télre várjuk), és utána már én jövök a sorban!!! Tök fura!

Kviki: Szex??? Az mi??? Halvány emlékeim vannak még úgy március idusa környékéről... Nekünk azóta tilos.. :cry: Úgyhogy én újra el fogom veszíteni a szüzességem :)

Cic: Pannának is Sára lesz a második neve!!

Ti mentek a holnapi börzére? Én már nem merek, Apát küldtem, kiváncsi leszek mit vásárol össze.

Na megyek kutyát eteni!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ma megrendeltük a babaágyat, pelenkázós komódot, kókuszmatracot! Annyira izgi! Remélem, még időben megérkezik, mert 4-5 hét gyártási időt mondtak... :shock:
Elmentünk két babaáruházba is (a Baby Outletbe, meg a Brendonbe) és teljesen kiakadtam az árakon. Eddig még nem tájékozódtam ezügyben, úgyhogy meg volt az első :shock: .
Egy meleg rugdalózó 3000 Ft környéke??? :? Egy overál 10 ezer!!! Ráadásul ugyanaz a Brendonban duplaannyiba kerül... Megnéztük a szagelzárós kukát is, és nagyon cseles ám. Ha nem kéne bele külön megvenni a zacsikat, akkor be is ruháznánk rá, de így nem éri meg végképp. Ahogy számoltuk, egy hónapban 6000 Ft lenne a zacsi bele. :roll: Szóval végül sehol nem vettünk semmit. Ez a Brendon állati drága!
Tényleg, mit gondoltok, hányas overált érdemes venni? 56-ost? Vagy eleve nagyobbat? Végülis mire ki akarnám vinni a babót, addigra már nem lesz olyan extra hideg, nem? Bár ha jól emlékszem, tavaly még márciusban is havazott... :wink:
És rugdalózóból nem elég eleve egy számmal nagyobbat venni? Vagy ti hogy vásároltok ruhákat?

Kép
Kép
tinu

Tinu: én 62-es overált kaptam, mert hát ugye eleve ruhásól teszed bele a babát, tehát azért jó az egyel nagyobb méret, és hát annyira meg te sem fogod tudni kihasználni, bár tényleg lehet még márciusban zima. Szóval szerintem za 56-od lehet hogy kicsilenne.

Nm akarok senkit elkeseríeni, de Brendonban csak az az egy fajta ágynemű van. Én bodyból akartam venni többet, de egy kuponnal csak egyet lehet venni. kIsmamafelső csak az a szín van, és a 40-es méret úgy feszült rajtam, mintha tonna-donna lennék.

Igen, bűzvödörbe kell mé zacsi is,. és hát úgy már pláne húzós.

Ma azt hittem lefordulok a mérlegről, és kicsit elkeseredtem, plusz 8 kilónál tartok....és az a baj, hogy ebből 2 szerintem a héten jött fel, olyan feljújtnak érzem magam. Bár a pocak is nagoyn megnőtt a héten! Látványosan!

Két órába telt, mire végigolvastalak benneteket! Ja közben azért főztem is mig Skyp...férjem elment itthonról akkor kapcsoltam be a babanetet, és mire hazajött még mindig nemolvastam végig!

Andy: ti nem vettetek már kocsit? Bennem totál az volt.

Atya ég Tinu, hol rendeltetek babaágyat, hogy enniy idő? Én azt hittem, ez azért hamarabb meg. akkor én is körbenézek, bár én várom, hogy megnyíljon itt a Kika, talán lesz valami nyitási akció! Két hét múlva nyit.

Mindenkinek jó hétvégét, bár holnapmég biztos felnézek ide!!!

Jó pihenést, és frontmentes napokat!
Vendég

Szilvi: az RS-ben, de Faktum. Vagyis én most tudtam meg, hogy bár az RS területén van, de mégis tök külön cég. A vicces, hogy mikor a múltkor mentünk, még 3-4 hetet mondtak, ma már 4-5 hetet. :D Mindegy, január közepe még messze van...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak sokáig dolgoztam, meg még vissza is olvastalak benneteket.

Niki!
Hát elég nagy macera ez a feljújítás, de majd ha túl lesztek rajta, meglátod, hogy megérte. Azért pihenj közben sokat, ne takarítgass, fogd be apát.
:P

Sziszi! Én olyan kiságyat evettem, aminek le lehet engedni az egyik oldalát. Ez állítólag később nagyobb praktikus, hogy nem kell akkorát hajolni. Amúgy én is gondolkodtam a kombinált ágyon, de végül nem az lett, mert gondoltam, ha lesz kistesó, akkor a nagyobbiknak úgyis kell egy másik ágy. :roll:

Andi! It is esett a hó délelőtt, én pont mászkáltam a városban, és imádtam, főleg, amikor egész nagy pelyhekben esett. Mondjuk én mindig imádtam a telet. :P

Kataa! Én is 38 hétre szeretnék megszülni, ahogy te az elsőt. Miből gondolod, hogy most tovább húzod?
Apa főz? Ez tök jó! Isten tartsa meg jó szokását. Nehogy kivedd a fakanalat a kezéből! Én tegnap, mikor voltam a dokimnál, rákérdeztem, hogy nekem mikor kel menni nst-re, vagy akármire? És azt mondta, hogy ha nincs semmi gondom, akkor nem kell meni. Hát én ezt nem értem, de mindegy, a lényeg, hogy nekem ezek szerint nincs semi gond. Ja a tb-re való haskorrkció most augusztustól megszűnt. Ez elég szörnyű, de most már fizetni kell érte. Ezt biztos helyről tudom, van egy barinőm, aki most akart mennni, szintén ikres volt. és kicsúszott az időből. Most kb 250 ezer lenne a műtét. :cry:

Mágnes! Szar lehet a diéta, de bírd ki valahogy. És bocs, én úgy látszik lemaradtam, nem tudtam, hogy nálatok már nincs sex. Azért ez is elég szar lehet. Bocsi.

Tinu! Hát igen, a Brendon a legdrágább bababolt, szerintem. Én szinte minden nagy bababoltot bejártam a nyáron. A Brendonban csak kuponra szoktam vásárolni, mert a többi cucc nem éri meg. :twisted:

Szilvi!A 8 kiló szerintem nem olyan vészes. Akkoriban én is kb ennyit híztam, most tartok 17 kilónál .

Na csajszik most megint lelépek, mert már kiszakad a hátam a helyéről.

Mindenkinek szép estét, és kellemes hétvégét!

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Sziasztok!

Még egyben :)
Ma reggel 9-től vásárolni voltunk, és csak 6-kor értünk haza, de egyelőre ennek sincs semmi hatása... Egyébként itt ma nem esett a hó, lehet, hogy ezért??? :?

De azért nagyon jól esik, hogy szurkoltok, néha már kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, hogy még mindig nem szültem meg... :roll:

Amúgy ma voltunk a Brendonban, de sajna elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen színű ágynemű az akciós :( pedig annyira akartam segíteni nektek.

Cic!
Nagyon jók a videók, és a képek is!Bár azért furcsa egy kisfiút ilyen rózsaszín közegben látni! :P

Andi!
Ma meg is vettem a homeós bogyót! Remélem tényleg használni fog!

Tünde!
Akkor lehet, hogy az én gyerkőcöm is vár egy hetet a nyákdugó után? Akkor az jövő hét kedd. November 7. Szép, kedves ünnepünk.... Egye fene.

Marcipan!
Akkor majd beszámolok, hogy Jázi hogy viseli a kistesót!
Amúgy most vettem neki egy babát, amit lehet etetni, sír, nevet, stb, hogy neki is legyen kit tisztába tenni, stb.

Azt mondják az is jó, ha pl. jönnek látogatóba a rokonok, ne mindenki a kicsit nézze először, hanem hagyják a nagyobb csemetét kibontakozni, hogy ő mutassa meg a kistesóját. Ezt valahol olvastam, lehet, hogy itt írta vki??? :?

Hát, azt nem tudom, hogy 33. héten mennyi a normális hízás, de hogy a 6kg nem sok, az tuti.

Viki!
Tényleg nagy babád lesz! Nekem most, 39.hetes terhesen volt a BPD 93mm.

Niki!
Szorítok, hogy a jövő héten már tudjátok csinálni a babaszobát!!! Lassan már neked is ideje lesz, hogy kész legyen minden!!!

Szana!
Nincs mit! :D

Sziszike!
Nekünk volt utazóágy, azt használtuk járókaként. De volt pihenőszék is, ezt azért szerettem, mert a hordozóval ellentétben a háttámlája állítható, így ha elaludt benne Jázi, akkor nem kellett kivennem belőle, csak a háttámlát vízszintesbe helyezni.
Szerintem hogy milyen ágyat vegyél, attól is függ, hogy szeretnétek-e még kistesót, és milyen időtávlatban.

Kata!
Akkor neked is elvileg csak 6 napod van hátra? :)

Zsanett!
Örülök, hogy minden okés volt a dokinál!

Mágnes!
Tényleg jó sokáig jártál ma! :( És ezzel a cukros nyavajával is jól megszívattak akkor!!!

Na, most már megyek,mert leszakad a lábam :(

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Kati: sztem a legjobb párásítót vettétek(macis-UGYE?)!!!
NEKÜNK IS ILYEN VAN...

Tinu: Brendon tényleg drága, nekünk is vannak bevállt helyeink.:)
Ha kell, írok 5leteket!

Rena: a kendő is éa a kenguru is jó 5let, de nekem alváshoz kellene inkább lentre..

majd írok még

puszi

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Annyit írtatok itt a fészekrakó ösztönről, hogy a fészekhagyó :) egy kicsit ma elhagyott, és kialmoltam a konyhát. Hát mit mondjak, a végére azt hittem, leszakad a derekam. :(

Lányok, de jó lenne, ha nekem is csak 38-ig kéne számolnom!
Én emlékszem, anno kb a 37. héttől minden este úgy feküdtem, hogy akkor ma éjszaka elfolyik a magzatvíz. Hát ne folyt el, csak a 41.-en, burokrepesztés után. :(

Brigó,
[quote]D írta:e azért nagyon jól esik, hogy szurkoltok, néha már kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, hogy még mindig nem szültem meg...

hát ezen halálra röhögtem magam.
Naponta hány telefont kapsz? Bírod még az érdeklődést? Írd ám meg, ha hagyjunk, engem ki lehetett kergetni a világból a napi 20 telefonnal, a végén már fel se vettem, vagy be se kapcsoltam a mobilt.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?