Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

sztm is hagyjuk a kórháztémát, mert a nagy elemzésben (asszem) csak akíra és barbus reagált a tegnap legnagyobb hírére :wink: :lol: (próbálom az összes vigyorgófejet iderakni, senkiben ne maradjon kétség, h totál viccelek!), h teljesen egészségesnek látszik a babánk, aki kisfiú

alvás
mi egyszobában leszünk a babával, elvileg lehetne külön szobája, de félek, h kikopna a parketta az első időkben a sok rohangálástól a két szoba között :) úgyh mi kb. féléves kora körül tervezzük majd a különalvást. meglátjuk. mindenesetre ez a terv, ja és külön kiságyban.

különalvósok! légzésfigyelőt fogtok használni :?:

lábgörcs
egyetértek rókicával, én is magnéziumot és káliumot hallottam erre a dologra. a kalcium inkább allergiás viszketésnél. tényleg, lehet, h ki kéne próbálnom, én még mindig vakarózom...

fülbevaló
bár nálunk nem aktuális egyelőre (kisfiú :lol: ), de nekem kifúrták még a kórházban annak idején és az anyám szerint ordítottam mint a sakál. aztán tizenévesen kilövettem, mert a fúrt lukak tök csálék voltak (mondjuk a nővérkének sem lehetett könnyű dolga egy ordító gyerekkel), és a lövés már egyáltalán nem fájt, nem beszélve arról, h ugye én akartam. persze valószínű, h ez már nem így megy manapság

majus3

Hát igen egyetértek veled:)

Egyébként ti vesztek légzésfigyelőt, vagy hülyeségnek tartjátok?

KépKép
KépKép
akíra

Hát szerintem én fogok használni légzésfigyelőt, akkor is ha mellettem lesz a kiságy, mert én halálra parázok mindent ugyhogy ezt is :)

És még egy kérdés, ti vesztek, vagy vennétek valamit használtan? Vagy minden újj lesz, csak mert nem tudom hogy mit érdemes vagy mit nem érdemes újan-használtan venni :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok:

Légzésfigyelő:

Zsuzsával se volt, most se lesz. Nincs veszélyeztető tényezőnk, ami indokolná, Szilvi is egy szobában lesz velünk egy ideig, sőt mitöbb megkockáztatom, hogy gyakran egy ágyban is az első időben, hogy az éjszakai szopik kényelmesebbek legyenek.

Fülbevaló:

David (akinek piercingje is és tetoválása is van) és én is mindketten úgy érezzük, megvárjuk míg a lányok maguktól kitalálják hogy át akarják fúratni a testüket. A tetkóval én meg szeretném ha kivárnák a 18 évet, azelőtt semmiképpen sem. A fülbevaló az valószínűleg hamarabb be fog következni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bocsi-bocsi, hogy folyamatosan letűnök, de a mi internetünkben nem lehet bízni. Most spec. eddig nem engedett fel a Babanetre, tegnap este otthonról megpróbáltam, felengedett, de az meg már annyira este volt, hogy írni nem volt erőm. Most kevés a melóm, hát gondoltam, bekukk.

Köszönöm szépen a hiánylásokat, de tényleg. Olyan kedvesek vagytok, csajok, jó ide jönni. És köszönöm szépen, teljesen jól vagyunk mindketten. BabuccóMartin megállás nélkül rugizik, mocorog, nem hagy aludni. :) De igazából nem is annyira bánom, tök jó érzés. Már apa is szokta taperolni a pocimat, érzi ő is a rugizást. Szval mki boldog.

Timi: olvastam közben, hogy kérdezted, mikorra készülünk el a házzal. Azt mondják a munkások, hogy január-február környékére lesz kész. Nemrég mondtak egy december végét is, de egyrészt az ünnepek miatt is leáll majd a meló, másrészt meg marha hideg van, szal kicsit kevesebbet dolgoznak, mint eddig... De egyébként tök szépen halad, csak a fényképezőnk változatlanul sz*r, képek csak a sima géppek készülnek, azzal is csak minimális, amint megjavul, fotózunk és hozok.

Na rohanok, a főnök mindjárt itt lesz, beszélgetünk kicsit a januárban távozok c. szándékomról. Nem tom, mit akar, de amúgy tök jófej, szal vmiért biztos vagyok benne, h el fog engedni, pláne, h még régebben volt erről szó.

Amúgy ki-meddig melózik még?

Pusza

KépKép
catrine

Akíra: mi még nem találkoztunk, üdv itt és gratula a babához. :)

Gabi: nálatok meg láttam, megvan a név, gratu. Amúgy az Eszter nekem is tetszik, anyumat is úgy hívják. ;)

KépKép
catrine

Druszám!
Ezer bocs, tegnap is akartam írni, hogy nagyon-nagy gratula a kisfiatokhoz!! :D :D :D :D Kitaláltáktok már a nevét?

Cat!
Jó, hogy jöttél, kicsit aggódtunk! Örülök, hogy jól vagytok és Martin is aktív a pocakodban! :)
Én dec.31-ig dolgozom.

Légzésfigyelő: nekem az egyik barátnőm odaadja az övét, neki pont egy éves lesz a kislánya, mikor Buksi megszületik. Szóval, ez használt lesz! Ezen kívül használtan kapunk még egy-két rucit is. Nekem ezek nincsenek ellenemre, úgyis egy-két hónapig használjuk csak.

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Cat:)

Örülök, hogy téged is "megismerhetlek" :)

Igen, mondjuk én is igy vagyok vele, hogy egy két dolgot fogok kapni használtan, de nem bánom, ugyis rengeteg minden szerintem rá se fog kerülni, olyan gyorsan kinövi majd:D

És hát ha a méregdrága dolgokat nem kell megvenni az már egy előny, helyette kap majd mást:)

Az viszont tényleg aggaszt, hogy az én drágám ilyen keveset mocorog a tieitekhez képest, de remélem egyszer ő is csak beindul...örökké nem lustizhat, vagy igen? :(

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Neked ilyen nyugis babád van! Aztán majd lehet, hogy idekinn igazi kis ördögfióka lesz, folyton rohanhatsz utána! :) Majd visszasírod még, hogy milyen jó kislány volt odabenn! :D (na, jó, csak vicceltem)! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, beszéltem főnökömmel. Ééés, elméletileg, ha minden úgy alakul, ahogy jó lenne, ha alakulnának, akkor ahogy terveztem, januárban otthagyhatom a melót. Fixált időpont még nincs, de 2 héten belül az is lesz, aztán szintén 2 héten belül én is tanítani fogom a pótlásomat, mint Kami az "új Kamit".

Timi: jó kis dátum ez a dec. 31., kicsit irigyellek is, de ha én meg eljövök mondjuk jan. 1-jén, nincs is olyan nagy különbség. ;) :)

Akíra: nem, örökké nem lustizhat, nyugi. Én eleinte alig éreztem csak vmit, és az a vmi csak a buborákolás volt. Nemrég mozdult csak meg Martin, de azóta nagyon intenzíven érzem, szal nyugi, tuti, h előbb-utóbb nálad is így lesz, és sztem inkább előbb. ;)

Légzésfigyelő: hát ami azt illeti, én elég sok dolgot olvastam/hallottam, és ezek alapján egyértelműen arra jutottunk, hogy mi veszünk majd vmilyet. Az uncsiméknak volt, őket meg is interjúvoltam a témában, hogy melyik márkát ajánlanák.

KépKép
catrine

Sziasztok.

Itt vagyok. Meg elek - de mar alig :D Eleg sok melo jott ossze... Igazi rendes munkanap volt ez, nem ugy mint eddig... na de vege, megyunk ceges vacsizni, Zsebibabat jol megetetem! :D

Mozgas: na, az enyem meg jogan se hagy beken, ott is tornazik velem egyutt :D ez egy kis izgimozgi makika, olyan mint az anyucija :D

Babaaltatas: az elso par (1-2-3) honapban a kisagya az en agyam mellett lesz. Marmint a mi agyunk mellett, ahol en alszom, ott. Aztan meg atmegy a masik szobaba, nyitott ajtoval. Eleinte biztos nem mernem attenni...

Legzesfigyelo: eddig akartam - mostmar nem akarok. Nem hallottam senkitol, hogy igazabol dicserte volna, mindenkinel tul sokat riasztott foloslegesen. Ugyis csak az elso idoszakban hasznalhato, amikor meg ott lesz a baba a fejem mellett... Szoval ugy dontottunk a parommal, hogy folosleges.

Fulbevalo - hat, en szeretnek neki harmatbis :D Aaaa, csak vicceltem :D

Most megyek, megyunk mikrohullamut nezni az emberrel. Holnap jovok (vagy akar este is). Puszi nektek, kismamik!

Kami + Zsebi, aki holnap lesz betoltott 23 hetes (mig az anyuja betoltott 25 hetes terhes :D)
kami

Na sziasztok:)

Hát remélem igazatok lesz és hamarosan lerúgja a vesém meg kirúgja az oldalamat:D

Szóval türelmes leszek, de ha nem mocorog sokat és idekinn pótolja, akkor tuti gyorsan leadom a felszedett kilókat:D

Próbálom a pozitív oldalát nézni:D

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Cat!
Végre előkerültél! Már hiányoltunk, mint láthattad! Örülök, hogy minden ok, és csak egy kicsit vicces, hogy most azért panaszkodsz, mert Martin nem hagy aludni! :lol: :lol: :lol:

Fülbevaló: Gerőnek mi sem szándékozunk, de ha lányunk lenne, őt sem lyukasztanám ki, csak évek múlva, vele megbeszélve.

Légzésfigyelő: Ez nálunk eddig szóba sem került... :oops: szerintem a párom nem is tud róla, hogy van ilyen, én meg úgy érzem felesleges, ha gyakorlatilag mellettem alszik (karnyújtásnyira). Szerintem ez annak jó, aki a kezdetektől másik szobában altatja a babát.

Munka: erősen figyelem, hogy ti mit gondoltok erről, mert szívem szerint én jan. 1-től már nem mennék, de elbizonytalanodom, mikor olyat hallok, hogy vki még a 9. hónapban is dolgozik. Ráadásul a suli is örülne, ha legalább a félévet lezárnám, és aztán mennék, ami teljesen érthető...
Ha ülőmunkám lenne, biztos más lenne, de hiába mondják, hogy tanítsak ülve, ez nálam egyszerűen nem működik!

Annak is utána kéne nézni, hogy milyen anyagi és egyéb következményei vannak, ha két és fél hónapot csak itthon akarok ülni. Gondoltam, hogy kiveszem a 2007-es éves szabadságomat, onnantól pedig betegállomány, majd szülési szabadság.
Van jobb ötletetek? Vagy tudtok erről vmit, hogy ez hogy megy?
Vendég

Egy téma kimaradt. :oops:

Új/használt: Gyerekruhából van új is, használt is. Az az elképzelésem, hogy - ha már - akkor elsősorban a felsőruházat legyen használt (nadrág, pulcsi, kabát), és ami közvetlenül érintkezik a bőrével az legyen új.
Előreláthatóan majd "örökölünk" egy csomó ruhát, ezeket megnézem aztán eldöntöm. Az biztos, hogy nem vagyok hajlandó 3000 Ft-ot kiadni egy rugdalózóért, amit holnapra már ki is nő!

A babakocsi új, a hordozó használt. A kiságy valószínüleg használt (a kedves papa a sajátját szeretné életrekelteni :lol: ) a matrac, az ágynemű a törölközők, a kiskád stb. új.

Digitális mérleget lehet bérelni, szerintem azt is felesleges venni, szóval az is használt. :)
Vendég

Na sziasztok!

Hát irigyellek titeket, hogy ti dolgoztok, jobb az!

Én mondjuk nézném az anyagi vonzatát is annak hogy mikortól nem dolgozok, mivel nálunk pl. az van, hogy én ugye már rég nem dolgozom, a betegszabi nálunk ugy van, hogy 15 napot a cég fizet a többit meg a tb, mert a melóhelyem nem tb kifizető hely, és hát igy most az van, hogy a 15 napot megkaptam, de a tb azóta se utal, ugyhogy nagyon lassu!
Augusztus 30tól vagyok itthon, ugyhogy azóta nem küldött pénzt a tb, szóval szerintem ezt is érdemes átgondolni...
De egyébként jó kérdés, hogy akkor a szülési szabadság akkor is jár hogyha előtte már betegácsiba van az ember?

És egy másik kérdés, nektek is szokott keményedni a hasatok, meg ilyen kis szúró fájdalom lent meg oldalt, mint mikor nem kaptok levegőt?
Mert nekem mostanába sokat van ilyen...? szerintetek aggódnom kéne?

KépKép
KépKép
akíra

Hali Aki!

Nekem is szokott szúrni itt-ott, de azzal nyugtatom magam, hogy a baba nyújtja magának a helyet, nyúlnak a szalagok stb, és ez fáj. Szerintem a doki sem tudna okosabbat mondani, mivel ha a méhszáj zárt, a baba rendben van, akkor nem tudom, mit tudna kitalálni. Biztos azt mondaná, hogy pihenj többet.
Vendég

Használt/új:

Én a babaruháknál inkább a használt (illetve egészen pontosan az olcsó) híve vagyok, mert szerintem nem érdemes ezreket kiadni olyan ruhadarabokra, amik max egy-két hónapig vagy még addig se lesznek jók. Persze ez anyagi helyzettől is függ, és úgy látom, az első év még hagyján, egy éves kor után kezd az egekbe kúszni a ruhatár ára, amikor már cipő is kell (újonnan 7000 forinttól a csillagos égig terjed egy babacipő amit pillanatok alatt kinő, és akkor kinti-benti, szandi, zártorrú, bakancs, csizma, stb). Lehet a tél miatt is... most már kell body, hosszúujjú pulcsi, rövidujjú pulcsi, kötött pulcsi, garbó, kardigán, kabát, overall, sapka, sál, kesztyű, zokni, harisnya, benti nadrág, kinti nadrág, anorák, pizsama, anyámkinja... eddig elég volt egy pár body, rugi, meg kocsizsák és kész. Pont most panaszkodunk a 2005 őszieknél, egyik anyuka a napokban vásárolt a két gyerekének sapka-sál-kesztyűt a Kenguru Gold-ban és 13e forintot hagyott ott. Észbontó.

Szóval én a használtra szavazok. Van hogy veszek újonnan is, ha jó áron van, de múltkor pl Zsuzsának megpróbáltam sapit venni, és majd kiugrott a szemem mikor 4000 forintért akartak nekem eladni egyet egyik bevásárlóközpontbeli gyerekruhaboltban. Már most kinőtt egy adag sapkát a hideg idő kezdete óta, ha 4000 forintért venném darabját szerintem 50e alatt nem úsznám meg tavaszig. :? És akkor még csak sapka van a fején...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát igen, teljesen egyet értek veled, én is a használt híve vagyok, persze vannak dolgok maibe nem tudok ugyse ellenállni egy két igazán édes darabanak, de szerintem az ilyen kisbabák még nem igen tudják elhasználni annyira a dolgikat, hogy ne lehessen ráadni egy másik babára nyugodt szívvel.
Én mondjuk elég sok ruhát örököltem unokahugomékról, és barátnőm gyerekeiről, meg légzésfigyelőt és mózeskosarat meg ilyeneket is kapok, de én egyáltalán nem bánom.
Na és egy aranyos kérdés, amit nem igen tudok, ti mekkora méretű overált, kinti zsákot vesztek? Megveszitek a pici méretet? Amit csak tavasszal hordhat mikor megszületik egy hónapig, vagy inkább nagyobbat ami még őszre, jövő télre is jó?
És mennyit vesztek a kisebb ujszülött méretből, és mennyit a nagyobból, mert nekem sokan azt mondják, ne igen vegyek a legkisebb méretből mert felesleges! Ti mit gondoltok?

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Én is jól eltüntem :oops: bocsánat.
Azért közben olvasgattam. :wink:

Rókica
köszi az infót a méhlepénnyel kapcs.-ban
Ruhával én is így vagyok mint Te. Az nem baj ha nem új, tiszta legyen. Itthon, hogy mit büfizik le, teljesen mindegy.
kintre meg annyi úgysem kell, meg mindíg kapis az ember újat.

Sapkát, és Adrinak vettem múltkor, én itt 3500 ft.-ért láttam, azt azért én is sokalltam ám rendesen.Végül 1800 ft.-ért vettem, de jó meleg. Ja, ehhez sál az nincs :(
Szörnyű árakat elkérnek gyerekruhákért :( Mikor egy zokniért is 450-500ft-ot képesek elkérni... :cry:
Ezeket az árakat nem Gyes-hez találták ki.

Mi egyébként jól vagyunk. Pocak szépen növekedik, picur egyre többet mocorog :wink:
Hétfőn megyek majd cukros-vizet inni :| ha igaz lesz Uh is.
Ami eléggé elkeserít, úgy néz ki jan. 1-től nálunk megszűnik a szülészet :cry: Ami talán jó hír, hogy ahová tartozni fogunk oda megy dolgozni az orvosom, és végül így szülhetek nála. Ez a kórház 30 km.-re van, de legalább a tesómék itt laknak, ha hirtelen kell valami. A kórházzal szembe jár a kislányuk oviba, úgyhogy még kitérőt sem kell tenniük :wink:

Fülbevaló: én szeretnék Esztikének :wink:
Adri Gyöngyösön született, ott nem foglalkoztak vele, úgyhogy 6 hetesen a védőnő szúrta ki a fülét.
Most is szeretnék már a kórházban, ha ott raknak, ezt még nem tudom.

Babaőrző: nekünk sem volt, nem is tervezem, ilyen fölösleges idegeskedésnek tartom a mérleget is.
Olyan ösztönösen, még amielőtt a kicsik felébredtek én már felvoltam. Annyira kifinomul szülés után az ember hallása.

Tegnap olvastam, hogy valaki felvetette, hogy a kórházban ahol szülni fog elviszik éjszakára a babákat.
Nekem van mind két verzióban tapasztalatom.
Gyöngyösön este 10-kor elviszik a babákat, és reggel 6 órakor hozzák legközelebb. Akkor még elviszik, mert lemérik mennyit szopiznak, és megnézi őket a gyerekorvos. Ez 8 éve így működött.
Ami "jó" benne, hogy egy kicsit lehet pihenni.
Itt nálunk már az első éjszaka is kihozták szopizni. Azt hozzá szeretném tenni, hogy este 10 órakkor én már majd összeestem szülés után, és nem tetszett, hogy bevittem a kicsit :cry:
Na mivel akkor a szobánkban Krisztián egyedüli baba volt, és a szobatársaim pihenni is szerettek volna, míg nincs meg a baba az ember nem biztos, hogy annyira elnéző :cry: szóval az ablakon beszűrődő fénynél etettem ill. büfiztettem, és ugye vissza már nem vitték a kicsit. sokkal fáradtabb voltam amikor hazajöttem.

Na bocsánat most jó hosszú lett :oops:

Ja, és a végére egy 23+0 napos pocikép :wink:
Kép

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Szia kispluto, mi még nem találkoztunk, ugyhogy örülök, hogy te is itt vagy ismét:)

Pont ezen az éjszakai dolgon gondolkoztam én is, hogy lehet a sok pihenni vágyó anyuka nem örülne ha mondjuk az én gyerekem 2 óránként bömbizni kezdene, és lehet én se örülnék más gyerekek bömbijének éjszaka, főleg, ha az enyémet is felkeltik:D

Ugyhogy lehet én se akarom mégse hogy éjjel is ott maradjon, de ez majd még kialakul, de az biztos, hogy a lehető legkevesebbet akarok korházba maradni, ha minden rendben van mindkettőnkkel akkor két nap után kijöhetek azt mondják, és én akkor ki is akarok jönni, mert szerintem az otthoni pihenésnél nincs jobb, segítő emberkék meg rengetegen lesznek, ugyhogy azt hiszem nekem ez lenne a legjobb!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy csak úgy betolakodom...
Én a 2005. őszi topikból vagyok, ahonnan "eredetileg" Rokica is.

Látom, felmerült ,hogy ki meddig dolgozik a babó érkezése előtt. Hogy érdemes- e otthon maradni (és legfőképpen megéri-e anyagilag).

Engedjétek meg, hogy leírjam nektek, én hogyan csináltam. Nem okoskodni jöttem, hiszen vannak speciális esetek, kinek ez, kinek az a variácó jobb.
Csupán azért, hogy legyen egy kis viszonyítási alapjuk azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy meddig dolgozzanak.

Szóval, én tavaly augusztus 28-ra voltam kiírva a babámmal. Június 1-től voltam otthon. Jobban mondva június 2-től. Az én cégemnél megengedték, hogy kivegyem az
egész évi szabadságomat, 22 napot. Elvileg csak időarányosan tehettem volna.
Így kicentiztem, hogy a június végig a szabimból teljen, és szerencsére a főnökség is partner volt ebben.
Tehát júniusra még teljes fizut kaptam. Aztán július 1-től jött az a bizonyos 15 nap betegszabi, amit a cég fizet. Így erre a 15 napra még meg is kaptam a pénzemet, viszont amit már a TB fizet, arra sajnos nekem is nagyon-nagyon sokat kellett várni.
Emlékszem, hogy a júliusi pénzemet valamikor augusztus végén kaptam meg.

Én egészen a szülés napjáig betegállományban voltam, és csak a szülés napjától vettem ki azt a bizonyos 168 nap szülési szabadságot.
Hogy ez miért jó???
Azért, mert ezzel meghosszabbítjuk egy kicsit azt az időt, amire nem a GYED-et kapjuk.
Ugyanis a szülési szabadságra járó összege ugyanannyi, mint a betegállomány. (Azt hiszem, a fizud 75%-a).
A GYED is ennyi, csak ugye az maximálva van, most azt hiszem bruttó 87500 Ft.
Szóval így még a szülés után fél évig valóban a fizum 75 %-át kaptam.
Ha hamarabb kezditek meg a szülési szabit, akkor nyilván szülés után már kevesebb ideig fogjátok kapni.

Remélem, érthető, amit itt most összehordok.

Egyébként szerintem ma már bárki el tud menni betegácsiba.
Meg kell beszélni a nőgyógyival, hogy írjon egy papírt a háziorvosnak, és ő kiír betegállományba.
Ennyi.

Elnézést mégegyszer a belekotty-ért, és további jó pocakosodást kívánok mindenkinek!

Kép
kuha

Szia Kuha:)

Hát én ugy tudtam, hogy a szülési szabadság csak 4 hét, amit csak szülés elött egy hónappal lehet kivenni...én legalábbis igy tudtam, és nem is tudom, hogy én kivehetem-e, ha én már tb-n vagyok már most...szóval nekem ez még mindig zavaros!

KépKép
KépKép
akíra

Szia Akíra!

A szülési szabadság 168 nap. Ezt a munkáltató már elkezdheti kiadni a szülés kiírt időpontját megelőző 28 nappal (nem vagyok benne bizti, hogy pont ennyi, de nagyjából), de legkésőbb a szülés napjától.
De mi értelme lenne?? Hisz ugyanannyi pént kapsz akkor, ha tb-n vagy, mint a szülési szabadság alatt.
Akkor miért ne kaphatnád a tb-t a szülésig, és onnantól kezdve a szülési szabadságot??? Hiszen akkor meghosszabbítod azt az időszakot, amíg aránylag jó pénzt kapsz.
Mert a szülési szab. lejárta után jön ugye a GYED, amin szintén a fizud 75%-át kapott, de max. bruttó 87500 Ft-ot kaphatsz csak.
Ha meg jó volt a fizetésed, akkor a tb és a szülési szabi alatt azért remélhetőleg ennél többet kapsz.
Én pl. a tb és a szülési szabi alatt kb. nettó 110-112 ezer forintot kaptam, míg most kapok nettó 74.000 Ft-ot. Plusz a családi 11.000 Ft.

Kép
kuha

Sziasztok,

Cat, Gabi, jó h előkerültetek! :)

Kuha, köszi, tök jó, h leírtad a fentit, mert én pont így terveztem, ugyanezen oknál fogva, vagyis, h ha csak a szüléskor kezdem a szülési szabit, akkor tovább tart, és sokkal sokkal több pénz, mint a gyed. De nem voltam benne biztos, h jól értem.
Én fordító vagyok egy multinál, nagyon kényelmes és kismamabarát munkakörülmények között, úgyhogy kb végig dolgozni szeretnék, illetve az utolsó 2-3 hétben szabi/betegszabi a szülésig.
Persze Panni, ha tanítanék, az tényleg strapásabb, ahhoz valóban állni kell, eredetileg én is tanítottam mielőtt a fordítóképzőt elvégeztem volna, úgyhogy tudom miről beszélsz.

Légzésfigyelőt szeretnék (kapunk használtan), mert parázok mindentől, bár a szobában lesz a baba. Gondolom 1-2 hónap alatt rájövök, h fölösleges, ahogy többen is írjátok, de azért az elején kipróbáljuk. Bár, asszem egyszer Rokica írta, h ahhoz azt is érdemes tudni, mit kell csinálni, ha tényleg riaszt. Elég megrázni a gyereket és felébreszteni?

Az engem is érdekelne, tapasztalt anyukák, hogy a legkisebb méretből is minden ruhát venni kell? Vagy eleve 62-essel indít az ember lánya (anyja :)??

Kép
Kép
agiboldi

Rendben, köszönöm, akkor én tudtam rosszul a szülési szabadságot:)
Bár én egyenlőre már vagy 2 hónapja nem kapok pénzt a tb gyorsasága miatt, de talán jövő hónapba megkapom, és nem halunk éhen:)

Azt hiszem van eleve olyan légzésfigyelő ami riaszt ha nem lélegzik, mármint elkezd a baba felett visítani és akkor a baba magától felriad és vesz levegőt, tehát nem kell felrázni:)

KépKép
KépKép
akíra

Agiboldi
ruhaméretben általában először jó az 56.-os is. Tesómnak 4300g.-mal született a kisfia és ő 56 -os tipegőket vitt a kórházba. Starjánba ugyanis Te viszel a babának ruhákat.
Bobyban érdemes szétnézni, mert 1000 ft körüli összegben láttam a múltkor olyanokat ami két méretes. 56-62-es, 68-74-es méretekben gyártják ha jól emlékszem.
Nekem 56 és 58 cm-esek voltak a gyermekeim, hát volt olyan 62-es tipegő ami először olyan nagy volt rájuk.
Érdemes több gyártó ruhájait is megnézni, mert egyforma méretek között is 1-2 cm kölönbség bőven van.

Kuha
köszi az infót.
Nekem a munkahelyemre ha szülés előtt szeretném igénybe venni a szülési szabadságot a 34. hét betöltésekor vinni kell igazolást az orvostól, és ez alapján számolják ki a szülés előtti 4 hetet :wink: Nekem a fiammal nem szóltak időben, csak akkor mikor már bennt voltam a kórházban. :cry:

Akíra
a pici babák rugalmasabbak mint mi. Ők elég jól alszanak akkor is, ha szomszéd baba jó hangosan sír :wink:
Ezt a csecsemősök is mondták, szóval a babákat csak elrontani lehet, ha otthon rögtön síri csendhez szoktatjuk. nekem szerencsére egyik gyereket sem zavarja a zaj, de mi nem is voltunk soha csendben mellettük, ha nem voltam a szobában, akkor zenét kapcsoltam, de csend sosem volt, kivéve éjszaka.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

sziasztok!

munka
sztm se érdemes a szülési szabadságot kivenni szülés előtt, arra ott a szabadság vagy betegállomány. a mi esetünkben (akik mindannyian 2007ben szülünk) sztm azt kell egyedül figyelni (már ha van rá lehetőség ugye), h idén még mindenképpen végig dolgozzunk, mert a gyed alapja a szülést megelőző naptári év (2006.) napi átlagkeresete. de annak, h vlki végig dolgozik a szülésig, v "csak" jan. 1-ig nincs jelentősége ebből a szempontból.

nem pártolom a 9. hónapig dolgozást, mert egyrészt az ember már munkaerőnek se ugyanolyan, másrészt ez azt utolsó lehetőség a pihenésre, ráhangolódásra, magaddal (férjjel) való foglalkozásra.

használt/új
én totál használt párti vagyok szinte mindenben, bár babakocsit újat vettünk (tényleg móni, babakocsi-társak lettünk, mi is megvettük az abcdesignt kékben, 35ezerért :)). az egyedüli problémám az, h a ruhán kívül mást beszerezni kicsit macerás, mert n sok babás apróhirdetési oldal van, szvl sokat kell kutakodni és igazából jó üzletre még nem akadtam (kiságyat néztem, de egyáltalában nem voltak olcsóbbak használtan :( )
gyakorló anyukák! van vlmi tuti honlaptippetek, ahol sok hirdetés van :?:

timo!
köszi a gratut :), névügyben nem jutottunk még dűlőre, annyival könnyebbedet csak a helyzet, h a lányneveken már nem kell agyalni

majus3

Akíra!

Azt esetleg meg tudod tenni, hogy felhívod a TB-t, és megkérdezet, hogy hol áll az ügyed.
Adószám kell hozzá!!! , és megmondják, hogy mikor számfejtették, és mikor utalták a pénzedet.
Összeget nem mondanak meg!! (nyilván)

Sajnos konkrét telefonszámot már nem tudok adni, de anno én is utána érdeklődtem, hogy mégis mi a helyzet...
Talán, ha felhívod a TB központi számát, ott tudnak neked telefonszámot adni...

Kép
kuha

Kuha köszönöm az infót, aranyos vagy, megpróbálom akkor majd felhívni őket :)

Most olvasgattam egy két korházas oldalt itt, más topikokat, és el vagyok képedve mik mennek :(

Nem vagyok csend párti, nem hiszem hogy jó a gyereknek ha a légyzümmögést is hallja olyan csend van körülötte, itthon se lenne az tuti, mert akkora jövés menés van nálunk állandóan, hogy az katasztrófa:D

De én akkor is haza akarok jönni a kórházból amint lehet, nem akarok egy hétig ott lenni, nem hiszem hogy az jó...és ha nem lehet velem éjjel az azt jelenti, hogy meg fogják etetni tápszerrel vagy teával, cumisüvegből, és akkor ha rájön mennyivel könnyebb és gyorsab cumisüvegből enni akkor szenvedhetek majd hogy rávegyem harcoljon az anyatejért:(
Szóval szerintem a legjobb ha tényleg ott van állandóan velem akkor látom mit eszik, és minél hamarabb hazamenni a korházból... ti nem igy gondoljátok?

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok.
Én még teljesen új belépő vagyok, úgyhogy előre is elnézést kérek, az esetleges bakikért.
Most próbálok ismerkedni ezzel a babanetes dologgal, kisebb- nagyobb sikerrel megy is...
g.bea

Szia g.bea :)

Én is most léptem be ide a héten, de itt jó helyen vagy, a lányok nagyon aranyosak, engem se utáltak ki :)

Mennyi idős terhes vagy?

KépKép
KépKép
akíra

Akíra:

Teljesen igazad van az éjjeli együttléttel kapcsolatban... én (többek között) eszerint választottam az István kórházat, mert ott teljesen rutin a 24 órás rooming-in.

Én egyébként háromágyasban voltam miután Zsuzsa megszületett, persze hogy volt hogy sírtak a babák, mert ügyetlenkedtünk, nem tudtuk, hogy kell szoptatni, de senki nem neheztelt meg ezért, meg se fordult bárkinek a fejében, hogy ezért kéne beadni a gyereket éjjelre a csecsemősökhöz. Egyébként kórháza válogatja, mivel pótolják a babákat, az Istvánban pl csakis anyatejet adnak nekik pohárból. Láttam.

Ruhaméret:

Szerintem érdemes az 56-osokkal kezdeni, de venni egy pár 62-es darabot is. Zsuzsa majd 4 kg volt és jó sokáig hordtuk az 56-os cuccokat. Ő 1 évesen is még 74-es cuccokat hordott, tehát a 12 hónap alatt négy ruhaméretet nőtt.

Szia Kuha! :lol:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szasztok!

Fonokasszony hazament, most szusszanok egyet es irok.

Ruhameret: nekem csak par db 56-osom van, illetve ugy fogalmazok, hogy en magam csak par db-ot vettem, tesomtol mat tobbet kaptam. 62-eskbol mar tobbet vettem es tesomtol is kaptam. Sot, van nehany 68-as darabom is, majd kesobbre, szinten tesomtol...

Meddig dologozom-tema: en dec 1-en vagyok utoljara az utolso trimcsit teljes egeszeben otthon szeretnem tolteni. Betegszabira szeretnek menni a szulesig, onnantol szulesi szabi, ahogy Agiboldi is es Kuha is irta. Szerintem ez a legjobb megoldas.

Hasznalt-vadiuj: ruha: hasznalt akar (bar vannak vadiujak is), nagyobb, dragabb dolgok (babakocsi, autosuls, kisagy, mellszivo) csakis ujak. Azokra ugyanis van garancia! Ha meg hasznaltan kapod, mar lehet, hogy lejart... Arrol nem is beszelve, hogy ezeknel a cuccoknal fo a biztonsag, ha idegentol veszed, sose tudhatod, mi tortent az adott darabbal, amit a megtekintes-eladas idejere kipofoznak, majd otthon a baba alatt esik szet... Bocs, pesszimista ember vagyok (sose gondoltam volna, hogy egyszer majd ezt irom magamrol :D) - vagy inkabb ovatos? Mellszivobol hasznaltat meg higienikusnak sem tartom meg emellett...

Nnya, mihez lehet meg hozzaszolni... mas nem jut az eszembe... PENTEK VAN, meg 2 hetem van hatra oszt SZABADSAAAAAG!! (Meg egy szules nemsokaaaa!)
kami

Bocs, ugy akartam irni, hogy ha hasznaltat VESZEL, arra nem biztos, hogy van garancia. Ha KAPOD, az viszont jo - amire nem koltesz manit, konnyebben engeded is el, ha elromlik...
kami

Hát akkor remélem hogy nem változik a törvény és szülhetek a Schöpfibe mert egyébként a János lenne vagy a Rókus és ott nem lehet velem a gyerek, és teáztatják meg tápszerezik, hiába kéri valaki hogy szóljanak ha felkel éjjel, megy és megeteti szívesen, szóval én nagyon reménykedek:)

Nem fogjátok elhinni, de ma tök aktív a kis drága, sokszor érezteti, hogy ott van :) Ez elég fura nekem, de tök jó :)

A ruhaméretre meg nekem azt mondták ne igen vegyek 52-est mert gyorsan kinövi és ugyis rengeteget kapok, de hát evvel annyira nem értek egyet!
És akkor kinti meleg overálból is a méretét vesziktek?

KépKép
KépKép
akíra

Akira, en pl egy db 52-est se vettem es nem is fogok. Mondom, 56-osbol is csak 3 db-ot vettem. Gondolj bele: 52 centivel szuletik kb a gyerek (48 centi a koraszulott hossz), ha nagyon pici, es annal csak nagyobb lesz. Inkabb adj ra egy kicsivel nagyobbat, minthogy epp passzentosat - nem is hiszem, hogy kenyelmes lenne neki, bar nemtom, nem emlekszem, nekem mi volt akkriban kenyelmes :D, arrol nem is beszelve, hogy pikk-pakk kinovi az 52-est.

Szerintem.
kami

Hát akkor hallgatok rád:D

Ha kapok kicsi méretet akkor azt elfogadom, de külön nem veszek:)

Csak be vagyok kicsit pánikolva, hogy elég ruhát veszek-e neki meg hogy jó legyen minden meg ne felejtek el semmit, de már nagy lista van mi kéne, de akkor is ugy érzem valamit elfelejtünk majd, vagy keveset veszünk, vagy feleslegesen :D

KépKép
KépKép
akíra

Kami, válaszoltam a privire, ha nem sikerült elküldenem szóljál, mer ilyet még nem csináltam :)

Kép
Kép
agiboldi

Meeegkaptam, Agiboldi! :) Sot valaszoltam is! :)

Akira - ne felj attol, hogy nem lesz eleg ruhaja. Legyen mindenbol 4-5 db (ugy ertem body, rugdalozo, stb), a hazahozatalhoz egy meleg bundazsak, en abbol is 62-68-ast vennek (kaptam egy 68-ast asszem, de lehet, hogy 62-est), cernasapka + teli sapka, aztan eleinte ugyse viszed ki, csak otthon lesztek, akar kezzel is ki tudsz mosni 1-2 db-ot egy nap.

Ha visszaolvasol, tettem fol ajanlott listakat a kezdeshez; babanak, mamanak a korhazba, majd szules utan otthonra. Azokban mazsolazhatsz, formalhatod izles szerint. A fontos dolgok legyenek meg; kisagy, agynemu, par ruhadarab, fejogep, textilpelenkak, popsikrem, ilyenek... aztan menet kozben ugyis rajossz, mi az, ami nelkul nem boldogulsz es gyorsan beszerzed.

Hozzateszem, semmi tapasztalatom nincs, elso babam lesz Aron, szoval en is majd menet kozben jovok ra, mekkora hulye voltam / milyen okos voltam, hogy igy keszultem, ahogy... Ahogy Roki szokta mondani: ember tervez, baba vegez...
kami

Jaaaaaaj, elszamoltam magam! Meg 3 hetet kell dolgoznom!!! bruhuuuuuuuu!!!!! :(
kami

Rendben, megkeresem a listát, megnézem mi van azon amit én még nem írtam össze, meg mi lesz felesleges, bár azt hiszem igazatok van hogy ugyse lehet mindent előre jól csinálni, venni az első babánál, a másodiknál már sokkal könnyebb lesz, lesz miből kiindulni :D

Már aki a mai világba válalhat második gyereket, megengedheti magának :D

KépKép
KépKép
akíra

Jó reggelt!

Akíra
sok ruhát tényleg nem érdemes felhalmozni.
2-3 hét után már úgyis ki lehet menni levegőzni, és akkorra kialakul jobban, hogy miből mennyi kell.

Nekem pl. a fiamat minden éjszaka öltöztettük, mert első pelusaink Pempersek voltak. Az meg nem gumis hátul, és teljesen átengedte a pisit. Állandóan tiszta pisi volt. Éjszaka sokszor azért költöttem a páromat, hogy húzzon ágyat, mert ha letettem, és újra felvettem egyből felébredt :(
Fiúnál érdemesebb a hátúl is gumis pelus!! Liberó az ilyen.

Ja, és én annak a híve vagyok, hogy ha adnak fogadd el, max. ami nem tetszik, vagy az anyaga vagy bármi miatt nem adod rá. Én Adrinak később is rengeteg ruhát kaptam, de sokat eladogatok, mert olyan alkatú, hogy rá pl. gombos derekú ruha nem jó. Ami derékban jó az még jó hosszú, mire belenő 10 cm.-el szűkebb mint kéne :cry:

Na megyek reggelizni. Majd még jövök, remélem lesz valaki :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jo reggelt Kismamik!

Ime a mai pocakos kep:

Oldalrol

Kép

Szembol
kami

Oooo... szembol:

Kép

Tok vicces, a felso mar alig jon ram, ugy kell lehuzgalni alul :D
kami

Es most egy kis pucipocak-sorozat:

Kép

Kép
kami

Tök jók a képek:)

Megnyugodtam, hogy nem csak nekem nagy a hasam:D
De látom neked se fordult ki a köldököd!
Én kétlem, hogy nekem kifog, mert olyan mély, hogy csak na, ugyhogy sok idő kéne mire az kifordul:D

Vagy én tévedek és előbb utóbb arra a sorsra jutunk mindannyian? :roll:

Nah a pelenkát se tudom melyiket vegyem, mennyire megbízható az olcsóbb, vagy inkább használjam a legdrágábbat?
Mit ajánlotok?

KépKép
KépKép
akíra

Szia Akira: szerintem mst meg semmilyen pelenkat ne vegyel. Fogalmad sincs, mekkora lesz a baba es milyen meretet kell neki venni. Az utolso UH-k ebben adnak segitseget - ott nagyjabol be tudjak loni (bar nem pontosan) es abbol mar lehet tudni, hogy a legkisebb meretet vedd-e, vagy mekkorat.

Azt is szoktak mondani, hogy az elso idoben, amikor napi 6-8 pelust elhasznal a baba, nem kell dragat venni. Tok folosleges. En asszem igy fogom csinalni.

Jaja, eleg nagy a pocakom :D de a jogan latok mas lanyokat is velem egyidos terhesseggel es nekik is kb ekkora. Csak keves lany van, akiknek kicsi a hasuk, de ok maguk is eleg vekonykak, en meg inkabb tehlthkarcshuuuu voltam eredetileg is :D Szerintem nekem is max kilapul a koldokom, eredetileg jo mely, mostmar mondjuk csak a kormom egy resze tunik el benne, ha bedugom az ujjam (mig egy hete meg teljesen eltunt az egesz kormom :D), majd meglatjuk...

Nya, megyek kicsit dogleni. Most jottunk haz nagybevasarlasbol - vettem egy szep ciklament, rozsaszint, remelem megmarad! Addig is megyek es orulok neki :D

Tobbiek, hol vagytok???
kami

Akíra
pelenkát én először megvettem a Pemperst. Adrival sokáig ezt használtam ezért is vettem azt Krisztiánnak.
Viszont mint írtam neki nem jött be....A kórházban nálunk Libero volt azért is váltottunk.
Én később kb 2 hónapos koruktól használtam olcsóbb pelust nappal, de éjszakára maradt a drágább, a jobb nedvszívó képesség miatt.
Na meg ugye nem egyforma a bőrük. Adrinak nagyon érzékeny volt, és akkor nem is volt ilyen választék mint most.
Krisztikének nem kell, hogy légáteresztő legyen nem pirosodik be a feneke. Vele popsikrém is kevés fogyott.

Babafürdetőben pl. én a Gabit használtam, samponban Johnson's.-t,popsitörlőben és popsikrémben is.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Mizu? :)

Tegnap egész nap dolgoztam, este meg fősulis barátnőimmel beültünk palacsintázni és jól kidumcsiztunk mindent! :)
De ahogy látom, itt is nagyon volt a forgalom!

Babaruha: én eddig 4-5 db 56-os rugit vettem, sőt (ne nevessetek ki), de beszereztem egy 50-est is. Olyan nagynak tűnik nekem mindegyik, hogy el sem tudom képzelni, hogy lesznek jók ezek Buksira! :shock: Én is ki vagyok békülve a használttal (kár, hogy nem öröklök senkitől), lényeg az, hogy tiszta legyen!

Pelenka: egyenlőre fogalmam sincs, még nem tájékozódtam, hogy milyenek vannak és mennyiért. Azt hiszem, hallgatni fogok a tapasztaltabbak tanácsaira! :wink:

Kami! Gabi!
Nagyon helyes pocija van mindkettőtöknek, én is marha büszke vagyok, hogy most már látja mindenki, hogy mi az ábra!

Akíra!
Te is tegyél fel képet, hogy lássuk a te pocid is!

Én is csináltatok holnap apával! :) :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Pelenka:

Érdemes mindegyikből beszerezni egy kis csomaggal és kikisérletezni, hogy melyik válik be. Nem tudom már ki írta, de nagyon igaz, hogy csak olyat érdemes, ami hátul is gumis, különben nyakig kakis lesz a gyerek (lehet így is) mert az újszülött kaki mustárállagú és folyik.

Egyébként nekem nagyon bejött a Babylove, ez DM saját márkája, és általában olcsóbb mint a Pampers, Libero, ilyenek. (Van belőle popsitörlő, babafürdető, meg minden egyéb babaápolási cucc is.) De mindenki másra esküszik, mivel minden baba alkata egy kicsit más, és máshogy passzolnak a pelenkák. Ezért ajánlom hogy újszülött méretben vegyetek többféléből kis csomaggal, és akkor úgyis kiderül.

Babafürdetőben mi még most is a gyógyszertári krémet használjuk, azt olvasom, mások nagyon utálják, de nekünk bejött. Olyan jó puha, selymes lesz tőle a bőre, jól hidratál. Emellé persze habosításra szoktam rakni Johnson's fürdetőt a vízbe, és azt használjuk samponnak is. Illetve mostanában hébe-hóba a Fa babasamponját is. Nagyon sokáig csak a Johnson's-t használtam mert annyira megszerettem az illatát. :)

Popsikrémben most már mindenfélét használunk, a gyógyszertári vált be a legjobban az első évben amikor még leginkább anyatejes volt. (Az OTKI-féle kevermény.) Most hogy már mindent eszik és jönnek a fogai, néha nagyon csúnyán kipirosodik a popsija, használunk Neogranormont, Sudocremet, és egy másik fajta gyógyszertárban kikevert kenőcsöt is.

Pocakméret:

Hát szerintem Szilvi valami növekedésrobbanásba kezdett az elmúlt héten, mert úgy érzem, akkora lettem mint egy ház, és én is elkezdtem totyogni. David csúfol is, hogy Zsuzsa meg én egyformán totyogunk. :roll: És ez még csak 25 hét!!! Még hátra van 15! Jajjjj... nem tudom, hogy fogok bírni Zsuzsával hatalmas (még hatalmasabb) pocakkal.

Ennek kapcsán jut eszembe, olvasom a kismamáknak szóló magazinokat, és mindig jól felhúzom magam az olyan tanácsokon (mint pl az e havi Anya magazinban) hogy 6-9 hónapos terhesen az ember ne emelgessen 2-3 kilónál többet. Hja, jó... ezt magyarázzák meg a totyogómnak, aki babakocsistul, bevásárlószatyrostul minimum 20 kiló. Ne hozzam haza? :evil: Vagy esetleg kérjem meg őt, hogy hozza már fel a félemeletre a babakocsiját meg a szatyrokat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?