Üdv.
Jó hírem van, Petivel minden OK, nincs baj a kobakjával. Pénteken azért visszamegyünk a neurológiára, hogy a prof is lássa az eredményt.
Ja, altatás volt, mert Peti nem maradt nyugton, szerintem félt is egy kicsit, azt hiszem, én is meg lettem volna szeppenve! Na mindegy, alapvetően jól viselte, mire átértünk vele a gyerekklinikára, már ébredezett, mire melléültem az őrzőben, már teljesen ébren volt, tépte le magáról az oxigénmaszkot. Utána nem is aludt egész nap. Alig bírtam fekvő helyzetben tartani, egyfolytában ficergett, piszkálta a branüljét.
Néha megszólalt, hogy hamma, sikerült annyival lerendezni, hogy ott folyik beléje a csőből (infúziót kapott). Háromkor kaphatott teát, négykor jöhettünk haza. Itthon csak teát és vizet kaphatott volna, meg fekvés, na Peti benyelt némi híg tápit és 3 dl gyümölcsleves is, és fel-alá járkált. Persze figyeltük, hogy van-e valami gáz, de lekopp, minden OK volt.
Ma voltunk először a böliben, végig Petivel voltam. Ott voltunk három óra hosszát, próbált barátkozni, hozzám csak ritkán jött oda. Holnap már magára hagyom kis időre, remélem, akkor sem lesz gáz.
Megdícsérte a gondozónéni Petit, hogy milyen szépen iszik pohárból, és jól rácsodálkoztak, hogy mekkora.
Gombi, nagyon jók a keresztelős képek!
Julcsi tényleg zabálnivaló lehet, ahogy dumál...én már annyira várom. Mi még mindig a babanyelvnél tartunk, de néha azon jókat beszélget Peti, csak senki nem érti. Én sem.
Figyi, szerintem Hannus miatt ne aggódj, szerintem, ha éhes lenne, nem nézelődne, hanem keservesen bömbizne. Gyanítom, szellemileg táplálkozik, te is írtad, hogy egyfolytában nézelődik!
Hallod-e, hogy van Julcsinak két szül.akv.kivonata?
Nekem elvileg jövőre lesz üdülési csekkem, számomra szép összegben, akkor majd kitörpölöm, mikor és mire költsük el.
Menyasszon, jól kifárasztottátok Fannit. Peti így, hogy nem aludt tegnap napközben, negyed kilenckor aludt el. Nem tudom, mi lesz később, mondjuk egy szavam nem lehet, mert hiába alszik el a korabeliekhez képest későn, időben felkel.
Alziza, jó Zalán háza. Peti most a bölcsiben hasonlóban játszott, imádta.
Meteor, sajnálom a kálváriádat. Én ezek után azért megkérdezném valakitől az államkincstárnál (nem holmi ügyintézőtől), hogy a családtámogatáshoz beadott kérvényt miért nem volt jó a Váci útra küldeni (gondolom, oda postáztad, mert ott intézik a családtámogatási ügyeket), miért csak a Cegléd jó (holott van ilyen ügyintézés ám Vácott is), valamint miért kellett ezt cirka két hónap alatt NEKED kiderítened? Pfúj!
Preni, hát az csak féligazság, amit írtál. Egyébként azért van így, mert a táppénzt annak kezdőnapját közvetlenül megelőző naptári évben elért keresetet kell nézni. De ez lehet GYED is, de ha valaki, mint pl. én most mennék Petivel gyermekápolási táppénzre, és mivel van megelőző 180 napi jövedelmem, az én átlagkeresetemet a múlt évre 11 havi GYES és 1 havi fizetés tenné ki, ami marha kevés. Viszont, ha januárban megyek táppénzre (és GYES-t még akkor is kapok), akkor már a 2008-as fizumat veszik figyelembe.
Huh, akkor nem egyszerű a helyzet a férjeddel kapcsolatban. Csodás módon velünk itthon volt Feri tegnap, a szívem mélyén reménykedtem, hogy a hétre itthon is marad, de mennie kellett vidékre. Mondanom se kell, a házaséletünk egy nagy nulla.
Petinek hány foga van? Mert enyim Petinek is 16 van, mondjuk a helyettes orvos keveselte, mikor mondtam, hogy az elsőket sem kapkodta el.
A képek jók, a fiad tekeri a biciklit? Peti még nem hajlandó rá.
Bénianyu, remélem, Benivel semmi komoly. Peti imád krahácsolni, a falra tudnék tőle mászni. De semmi baja, csak produkálja magát.
Szívből kívánom, hogy Beni ma édesen aludjon a böliben, nálunk csak a jövő héten lesz ottalvás. Mondjuk itt kell megjegyezzem, hogy Peti már dörzsölte a szemét, mikor ebéd előtt eljöttünk a bölcsiből...
Viera, szuper, hogy jó élménnyel tért haza Zalán a suliból. Szerintem nagyon fontosak az első benyomások.
A freemailes ládámmal nekem is minden OK, egyszer volt, hogy megdilult egy hétre, de aztán visszaállt minden a régi kerékvágásba.
Wawel, hát én általában minden hónap 3-án kapom meg a GYES-t meg a családi pótlékot, pedig az én határozatomban talán minden hónap 15. napja van. Ebben a hónapban meg a suli miatt kaptuk korábbban, a múlt héten hallottam a rádióban, és tényleg elutalták!
A hétvégére jó bulizást, azért óvatosan rophatod ám!
Mi is megyünk családi bulira, a mamám Mária, és az ő névnapját (meg kicsit anyuét is) ünnepeljük.
Na lelövöm magam, elmegyek tököt pucolni.