Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Benianyu!
A pneumo oltásnak leszállították az árát???? Én a pneumovaxot 23-at adattam be Petinek. Szinte ugyanaz, csak 3-5 évente ajánlott megismételni, mivel nem vált ki immunmemóriát. De mindezek ellenére Peti beteg lett.
De jó, hogy még el tudtok menni kikapcsolódni!
Hát, mi sajnos egy fél napra nem jutottunk sehová az idén!
A Blani féle Gerominós könyv most nagy szám a korosztályában. Én a férjem keresztfiának szoktam vásárolni!
Peti is pörög ezerrel ébredés után. Néha már nagyon fárasztó!

Petin semmi javulást nem tapasztalok. Néha köhög, jön a trutyi és kész. Valahogy nem gyógyul!

Ex!
Fürtök ide, fürtök oda, Peti írtó nagy krapek nélküle!

Nagyon ügyik a topikbabák a szobatisztasággal. Nekünk a kezdeti siker után teljes visszaesés lett. Azt hiszem, én gonosz anya lévén, rábízom majd a bölcsis gondozónénikre ill. remélem kedvet kap a kispajtásaitól a bilizéshez!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,
megjöttem!

Először is HATALAMAS GRSATULA OLIVER BABA ÉRKEZÉSÉHEZ!

Képet, képet, képet kérünk!

Aztán gyors beszámoló:
a Madonna szuper jó volt! Csütörtök délben indult a gépünk, a szállásra olyan 4re értünk, bent volt a központban. Ott egy kicsit körülnéztünk kajáltunk (bár ne tettem volna), aztán csinibe vágtuk magunkat a csajokkal és megindultunk az Olympic Stadion-hoz, ahhol a kondert volt.
Az előzenekar fél 8-tól volt, mi köbö 8-ra értünk. Na az eső is pont ekkor kezdett esni, de aztán szerencsére mégis elállt.
Hát ez a Stadion nem semmi. Én már voltam Londonban a Wembley-ben is párszor, az is hatalmas, de itt úgy van, hogy bemész és akkor a fenti szintre érsz és onnan kell lemenni a küzdőtérre, ami mélyebben fekszik. Ahogy bemész annyira hatalmasnak tűnik az egész, hogy az valami elképesztő!
Megpróbáltunk minél előrébb jutni, de sajna olyan 20 m-re lehettünk csak a színpadtól, onnan a németek mintha falat alkottak volna, egyszerűen nem lehetett előrébb jutni.
Szóval látni csak a kivetítőt láttuk, viszont a hangulat nagyon jó volt. Végig tomboltuk az egészet. 8an csajok, mindenkinek a nyakában valami feltűnő színű boa és ott ugráltunk. Komolyan mondom izomlázam lett a végére.
Madonna olyan háromnegyed 9 körül kezdett el játszani és jó 2 és fél órát játszott. Elképzeltem, hogyha én ilyen hulla fáradt lettem a végére, akkor ő hogy kikészülhetett. De a lényeg, hogy iszonyat nagy show volt és ez a nő egyszerűen elképesztő!
Azt sajnáltuk csak, hogy a végén kiírták, hogy game over és nem volt ráadás. A sok német meg nem is igényelte, mentek ki, mint a birkák. Itthon tuti, hogy visszakövetelték volna!

A koncert után hazametróztunk, ott a környéken még körülnéztünk egy kicsit, hogy menjünk e bulizni valahova, de én már hulla voltam, alvás lett belőle. Irtó rosszul aludtam viszont, hülyeségeket álmodtam és másnap arra ébredtem, hogy rettentően fáj a pocim. Onnantól kezdve egész nap fosi:(
Ez így, hogy egy napunk volt városnézésre és vásárlásra nem volt a legtökéletesebb, de legalább tesztelhettem a német wc-ket:)
Hát lányok, azt kell hogy mondjam, hogy ezen a téren minden tiszteletem Berliné! Rengeteg kávézó, étterem mindenhol, bárhova be tudsz menni wc-re, a legtöbb persze fizetős, de tiszta, folyamatosan tisztán tartott és van papír is.
Vásárolni magamnak akartam pár tollat a lakber.hez, meg Panninak egy édes gumicsimmát és hozzá illő esőkabit, de sajna egyiket se találtam. Végül 5 tollat vettem magamnak, de nem azt a nagyon profit, amit szerettem volna, Pancsinak egy macit, meg egy hűtőmágnest Berlin felirattal emg egy darabbal a falból.
Arra volt elég ez a rövid idő, hogy feltérképezzem, hogyha egyszer eljutok ide több napra, akkor mi mindent kéne megnézni.

meteor

Rita!

Klassz lehetett a buli, na meg a kikapcsolódás egy picit gyerekmentesen!
Én 1994-ben voltam Berlinben. Hu, jó rég volt!

Reni
Kép
prenata

ENI!

HATALMAS GRATULA A KIS OLIVÉRHEZ!!!!!

(... és éljen az Olivér név! Nekem a kedvencem volt, Zorán előtt is és még most is! Benne volt nálunk is a pakliban!)

Nagyon sok puszi!
Írj, ha hazaértetek és boldogságot kívánok az egész családnak!
Plussz sok-sok tejcsit! (Közhelynek hangzik. Nálunk Zorán és Noémi is kapott kiegészítést muszáj volt, szóval ha a tápszernek is be kell ugrani, hát uccu neki! Lényeg a teli pocika)

Puszi Nektek!!!!!

Kép

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

A hétvégét após házában töltöttük, nem volt otthon. Estére áthívtunk egy közelben lakó baráti házaspárt, ahol 3 hónapos kissrác van, a férjem nagyon finom kaját csinált, sütögettünk, utána meg elsétáltunk egy cukrászdába. Szopi után leraktuk a lurkókat egymás mellé, nagyon édesek voltak, Hanni állandóan Márk baba fülét akarta megszerelni. :) Jó volt egy kicsit kikapcsolni, még én is ittam egy kis vörösbort, a másik szopiztatós anyuka is.

Benia, Julcsi sokszor mond már olyat, hogy szakadunk a nevetéstől, nem ártana néha felírnom, hogy emlékezzek rá. Az anyuéknál töltött idő nagyon segítette a beszédfejlődését, hihetetlen dumája lett, meg azt bírom, hogy tök lazán szövegel mindenkihez, köszön magától, szeretem benne, hogy nagyon barátkozó. Anyuéknál a legutóbb épp tüzelt az egyik kutya, a fél környék kan kutyája jött a telekre, állandóan zavarnunk kellett őket. Hát, Julcsi profin megtanulta tisztán, érthetően kiáltani, hogy "mész haza, de rögtön te nagyfülű fekete kutya!". :) És amilyen komoly képpel, és határozott hangsúllyal mondta, zabálnivaló volt. :)

Meteor, nagyon jó lehetett a koncert, biztos nagy élmény volt! Én még nem voltam Berlinben, de kíváncsi lennél rá.

Ex, Petike loknival és nélküle is szívdöglesztő! :)

Reni, jobbulást Petinek!

Rakok pár képet a keresztelőről, meg egy-két telken készült képet.

Kép
Zümike bevetésen a jókedv érdekében :)

Kép
Kép

Kép
Tiszta már a talpam? :)

Kép
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Méz : Nagyon édesek a csajok !!!

Mi ma délelött egy nagyon jót kirándultunk, a Pákozd-Sukorói Arborétumban,a kilátás a Velencei tóra a kilátóból (is, de a tanösvényröl is) gyönyörü-Fanni végig gyalogolt,futott,önállóan felmnt fel a kilátóba,lefelé meg nem akart 20 perc után se jönni, úgy tetszett neki :) Teszteltük alvás közben is a tegnap koraeste hosszan és sikeresen kiválasztott új autósülést, délután Városliget, játszótér, motor, rétenfutás :) Fél 8-tól alszik :)

Igyekszem visszaolvasni titeket még folyamatosan :oops:

Kép
Vendég

Sziasztok

Ex
Peti képek jók!!

Mézgombi
Édesek a csajok :lol: :lol:

Ma elkezdődött a suli!!!!!
Kicsit nyugisabbak lesznek a délelőttök!
Persze a reggelek és a délutánok nem,de így legalább Zalánra több időm van!
Most alszik aztán ebédel és indul a délutáni túra! :lol:
Vendég

A..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 20:24-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok,

olyan ideges vagyok, hogy mindjárt felrobbanok! Hosszas telefonálás után sikerült elérnem a MÁK-ot, hát kiderült, hogy a GYES igényt nem Budapest-re kellett volna postázni, hanem Ceglédre (ebben mi a logika).
Így a június 26-án feladott iényem augusztus 5-én!!!!! ért oda. Ügyintézési idő két hónap!!!!
Felhívtam az ügyintézőt, ő azt mondta, hogy igazolást küldenek a bérlethez postán, pénz meg majd valamikor.
És leellenőriztem a honlapot meg minden, de sehol egy büdös mukk se arról, hogy Ceglédre kellene postázni az igényt!
Most annyira, de annyira dühös vagyok! Direkt majd két hónappal előbb beadtam és semmit sem ér. Annyira hihetetlenül dühítő!
Van még 40.000ft-om és azt se tudom legközelebb mikor kapok pénzt:(

meteor

Sziasztok!

Méz!
Hannus tisztára mini Julcsi! :lol: Apóssal a kapcsolat változatlan?

Rita!
:evil: :evil: :evil:

Alziza!
Cukker Zalán házikója Zalánnal együtt! Nagy kertetek van?

Peti holnaptól mehet bölcsibe. Bár még közel sem tökéletes. Köhécsel, de orrából nem tudok már szívni semmit. Drnéni szerint tüdeje szép tiszta, torka úgy szintén. Úgy hogy újabb bacik rettegjetek!!! Vagy Peti rettegjen?!
Épp most olvastam egy másik topicban, hogy ha anyuka gyes mellett dolgozik és a gyerköc beteg lesz, akkor a táppénz a huszonezer gyesből számolják és nem a fizuból! Azért ez nonsense!

A bölcsi miatt egyik szemem sír, másik nevet. A fiam az elmúlt egy héten teljesen kiakasztott, ugyanakkor piszkosul fog hiányozni büdös kölke!
Holnap bevetem magam a turkálókba. Kellene egy pár nyüzhető cucc Petinek!

Reni
Kép
prenata

Bocs, hogy nem tudom, de van valaki közülünk Érdről vagy a közvetlen közeléből???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Menyasszony,nagyon jók a képek!!
Méz! ez a Hannus szenzációs! Egyre jobben hasonlitanak nekem egymásra!!!Szép a szemük nagyooon!!!

Rita!!!Brrr, úúú nagyon sajnálom, piszkosul szemtség,én kártéritést kérnék,irnék az igazgatónak,próbáljon meg ő 2 hónapig 40 ezerből élni, bezzeg a fekák magkapják a lóvét,mert kisirják!!!No én biztosan irnék az tutkó!!!!!!

Preni-éljen az újra bölcsi!
Háát Berni is köhécsel nagyon picit reggel és este olyan mintha fájna a torka,de ha kérdezem nem fáj.Orrfoláys nuku,igy még homeósat sem merek kezdeni.
Kap + bérestmeg 100 c vitamint.

Bölcsi:Ma reggel 8ra vittem(most először), reggeli után otthagytam-és sirt.Nem amikor eljöttem akkor édi cukker volt,de utna 2x id-mondták.Ebéd után mentem érte, szaladt, a nyakamba ugrott,ölelet,édes volt és mondta higy sitam anya.Majd megzabáltam!!!!!
Húú,holnap ott alszik,drukkoljatok!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Szóval igen; mi is iskolások lettünk!!! :D
Nagyon-nagyon tetszik Zoránnak. Egyelőre. Mindennap pontozzák a magatartásukat, külön délelőtt és külön délután is. Délelőtti pircsi lett, délutáni pedig arany! :lol:
Azért holnap reggel megkérdezem, hogy miért is lett piros a piros.
Bár annyira nem érdekel, mert nagyon örülök és nagyon tetszik neki, már alig várja megint a holnapot.

Meteor:
Én is most adtam be múlt héten a GYES igénylésemet. Szerencsémre én ceglédi vagyok. Azt hiszem, hogy a MÁK-nak, itt van a központja, legalábbis ide fut minden be. Én sem értem, hogy miért, de én felhívtam a tudakozót, hogy mondja meg a MÁK tel.számát, erre kérdezte, hogy melyiket. Én meg hümmögtem bambán. Erre mondták, hogy mert a ceglédi a főfő!
Szal szerintem ezért akárhová adjátok be, az mind Ceglédre jön.
Sajna nekem ebből semmi hasznom, mert a kolleganőm 3 hónapot várt rá. A határozatra és persze a pénzre is. Arról nem beszélve, hogy az eredeti szül.anyakönyvi kivonatot kellett leadni. Én minden másból egyébként csak fénymásolatot voltam hajlandó leadni. Ja, a pénzt azt meg majd küldik valamikor 3 hó múlva, de akkor visszamenőleg. Viszont addig......
Jó lesz karácsonyra.

Megnéztem a képeket, ennyire futotta az erőmből. Sőt most nem is tudom, hogy ki tette fel a házikós képet, de mi is pont ilyet akartunk venni Nonónak. Erről már lecsúsztunk.

Ne haragudjatok, de igaz, hogy még nem kell tanulni ezekben az első napokban, de ma megint csomagoltunk, könyvjelzőt ragasztottunk, stb. De még az is meg van határozva, hogy az a hülye könyvjelző szaténszalagból legyen!!! :evil: :roll:

Bocsi, ha másnak nem reagáltam, majd egyre jobban odafigyelek és nem hagyok ki senkit.

Puszizok (Nonóka mondása) Mindenkit!
Jó éjt!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Rita: nagyon sajnálom. Egyébként én ezt a fejetlenséget nem is értem. Ráadásul ahogy olvasom, az ország különböző helyein máshogy működik ez a dolog. Én egy hónappal előbb adtam be, és mindenből csak a fénymásolatot (egyébként a MÁK honlapján ez is van fenn), 2 hét múlva jött a határozat, hogy akkor GYES-en leszek, és azóta minden hónap (és most kapaszkodjatok meg!) legkésőbb 1-én itt a GYes + a családi pótlék!
Most augusztusban már szombaton megkaptam. Én is néztem, mint edényes!

Reni: akkor hajrá bölcsi újra! Reméljük nem lesz beteg Peti most sokáig!

Nekünk most nagyon sűrű lesz a hét, a hétvégén meg esküvőre megyünk. Hát, én már nagyon nem fogom ropni az biztos! :D
Kornélnál minden változatlan, még mindig nem beszél (kb. 15-20 szó van, amit mond), nem szobatiszta, és még a cumi is kell neki. Viszont kinn van a 16. foga is! De tüneményesen játszik, akár másokkal, akr egyedül. Ebben rengeteget fejlődött.

Na, lepihenek, jó éjt mindenkinek: Anita

Kép

Kép
wawel

Csajok!

Akinek van freemail-os címe is: mi a fene van a freemail-lel? Nem tudok belépni rá. Ott is van mélcímem, de nem tudom használni. Állandóan a T-Com jelentkezne be, ha tudna, de arra meg órákat is várhatnék.

Erika

Kép
viera

Viera!

Az előbb léptem be a freemailre. Sikerült!

Benianyu!
Én a bölcsibe visszaszokástól félek!
Blaninak milyen volt az első nap? És milyen volt a hétvégétek?
Picit irigy vagyok! Mi nem voltunk sehol, a férjem pedig önzőzik. Kétszer is megy horgászni a héten, a szabadnapjain kerítést csinál az anyjáéknak. Petivel pedig nincs semmit mostanában. :evil:

Anita!
már én is úgy elmennék egy jó lagziba mulatni! Kornél fogzása jól beindult! Le is hagyta a topictársait! :lol:

Peti Pierre Cardin babakocsiját eladta a védőnő. (Tök rendi) 10 ezerre tartottam (20-ért vettem), de védőnő szerint hülye vagyok, mert olyan jó állapotban van, hogy 15-ért is elment volna. Hát, én nem tudok nyerészkedni, még két zsák gyerekruhát is adtam ajándékba a babakocsihoz. Holnap megyek turiba és kínaiba, levásárolom Petinek őszi cuccokra!

És két kép:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!
Megjöttünk!
És bár hősiesen végigolvastam mindent, most már csak annyira telik, hogy teljes szívből köszöntsük Olivért, nagyon sok egészséget, boldogságot kívánunk Neki!!!!!!!!!!!

Holnap jönni tervezem magam...... :oops: :shock:

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok!

Hanni reggel 8-kor visszaaludt, ez csoda, mert mostanában alig alszik napközben. Nem is értem, hogy bír annyit fent lenni, de most már minden érdekli, állandóan jár keze-lába, mindent fogni akar, a babakocsiban is csak úgy hajlandó megmaradni, ha kicsit felemelem a háttámlát, hogy kilásson, és még így is állandóan emeli a fejét. Egyszerűen nem ér rá aludni. :) Így viszont én sem érek rá semmire. :roll:
Jövő héten leviszem tanácsadásra leméretni, 5 hósan 6800 g volt, de azóta nem tudom a súlyát, és már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eszik eleget, azért nem alszik. Viszont naponta vagy 7-szer cicizik, nem tűnik éhesnek, éjjel is végig alszik, szóval törpölök, mitől lett ilyen éber...
Tegnap este alig tudtam megcsinálni a vacsit, mert társaság hiánya volt, Julcsi nagyon édes volt, végig ott volt vele, játszottak, nyugtatta, ha nyűgös volt. Jó látni, hogy imádják egymást, ha összenőnek, tutin fognak együtt játszani. :)
A férjem elkezdett tai chi-re járni (nem tom jól írtam-e), így majd heti két este egyedül csinálom az esti műszakot, viszont cserébe én meg mehetek jógára, már csak találnom kell egy helyet a környéken. Megbeszéltük, hogy mindkettőnknek kell egy kis mozgás, és megoldjuk, hogy felváltva vigyázunk a lurkókra.

Meteor, én annak idején a Gyeddel szívtam, a Gyás lejárt novemberben, és csak februárban kaptam meg a Gyedet. Frankó volt a karácsony egy fizuval... Akkor azon szívóztak, hogy Julcsinak két szül. anyakönyvi kivonata van, és amikor a Gyedhez adtam be, akkor azon nem volt, hogy Gyást igényeltem. Persze ez kb. egy hónap múlva derült ki.
Most após vitte papírokat, minden rendben volt, remélem megszakítás nélkül jön a Gyed.

Alziza, nagyon jó a kis házikó! Mi is terveztünk hasonlót Julcsinak a telekre, de asszem majd a férjem meg apu csinálnak fából. A férjem egy fára szeretné tenni, mint ahogy az amcsi gyerekeknek szokták. :)

Reni, Peti hajtja már egyedül a biciklit? Julcsinak 3 kerekű van, amihez hátul van tolókar, de őt tolni kell, nem hajlandó egyedül menni vele, szerintem direkt csinálja, kényelmesebb neki.
Mi sem voltunk nyaralni, pedig a férjem kapott üdülési csekket, és elég szép összegben. De sajnos annyi minden közbejött idén nyáron, hogy nem jutottunk el sehová, kétszer voltunk strandolni, ennyi volt az össz. De októberre tervezzük, hogy elmegyünk wellnessezni, remélem összejön.
Após továbbra is fenntartja, hogy menjünk hozzá lakni, a férjem nem akar, szerinte visszalépés lenne, nem fejlődés... Hát, van benne vmi, én csak azért mennék, hogy kicsit tudjunk gyűjteni, és akkor tudnánk utána nagyobb lakást, vagy házat venni. Ha ott laknánk, akkor a mostani lakást kiadnánk, és lenne plusz bevételünk. Csak egy pár dolgot kellene alakítani após házán, hogy ott tudjunk lakni, ő viszont olyan típus, hogy ígér, de nem sok mindent valósít meg... Szóval még agyalunk a dolgon.

Látszik, hogy elkezdődött a bölcsi-ovi-suli szezon, megcsappant a létszám a játszón. És persze pont a legjobb fej anyukák nincsenek. :) Azért még járunk le szorgalmasan, Julcsi ott tudja levezetni az energiáját, tegnap versenyt futottak a homokozóban egy kissráccal, tiszta porfelhő volt körülöttük, de ők csak vigyorogtak, sikongattak, hagytuk őket, itthon meg egyenest ment a kádba. :)

Megyek kicsit pakolászni, szerintem már nem sokára ébred a kiscsaj.

KépKép
KépKép
mézgombi

Bocsi, azt hittem, több időm lesz, ha beindul az ovi, de nem igazán...

Csajok! Ismeritek a Pest megyében megjelenő hirdetési újságot, aminek Áru-szolgáltatás a neve? Esetleg valakinek meg is van a legújabb? Átlapoznátok a kedvemért? Konkrétan egy érdi magánovi hirdetéséről van szó!

Gabella

gabella

Üdv.

Jó hírem van, Petivel minden OK, nincs baj a kobakjával. Pénteken azért visszamegyünk a neurológiára, hogy a prof is lássa az eredményt.
Ja, altatás volt, mert Peti nem maradt nyugton, szerintem félt is egy kicsit, azt hiszem, én is meg lettem volna szeppenve! Na mindegy, alapvetően jól viselte, mire átértünk vele a gyerekklinikára, már ébredezett, mire melléültem az őrzőben, már teljesen ébren volt, tépte le magáról az oxigénmaszkot. Utána nem is aludt egész nap. Alig bírtam fekvő helyzetben tartani, egyfolytában ficergett, piszkálta a branüljét. :o Néha megszólalt, hogy hamma, sikerült annyival lerendezni, hogy ott folyik beléje a csőből (infúziót kapott). Háromkor kaphatott teát, négykor jöhettünk haza. Itthon csak teát és vizet kaphatott volna, meg fekvés, na Peti benyelt némi híg tápit és 3 dl gyümölcsleves is, és fel-alá járkált. Persze figyeltük, hogy van-e valami gáz, de lekopp, minden OK volt.

Ma voltunk először a böliben, végig Petivel voltam. Ott voltunk három óra hosszát, próbált barátkozni, hozzám csak ritkán jött oda. Holnap már magára hagyom kis időre, remélem, akkor sem lesz gáz.
Megdícsérte a gondozónéni Petit, hogy milyen szépen iszik pohárból, és jól rácsodálkoztak, hogy mekkora. :?

Gombi, nagyon jók a keresztelős képek!
Julcsi tényleg zabálnivaló lehet, ahogy dumál...én már annyira várom. Mi még mindig a babanyelvnél tartunk, de néha azon jókat beszélget Peti, csak senki nem érti. Én sem.
Figyi, szerintem Hannus miatt ne aggódj, szerintem, ha éhes lenne, nem nézelődne, hanem keservesen bömbizne. Gyanítom, szellemileg táplálkozik, te is írtad, hogy egyfolytában nézelődik!
Hallod-e, hogy van Julcsinak két szül.akv.kivonata?
Nekem elvileg jövőre lesz üdülési csekkem, számomra szép összegben, akkor majd kitörpölöm, mikor és mire költsük el.

Menyasszon, jól kifárasztottátok Fannit. Peti így, hogy nem aludt tegnap napközben, negyed kilenckor aludt el. Nem tudom, mi lesz később, mondjuk egy szavam nem lehet, mert hiába alszik el a korabeliekhez képest későn, időben felkel.

Alziza, jó Zalán háza. Peti most a bölcsiben hasonlóban játszott, imádta. :)

Meteor, sajnálom a kálváriádat. Én ezek után azért megkérdezném valakitől az államkincstárnál (nem holmi ügyintézőtől), hogy a családtámogatáshoz beadott kérvényt miért nem volt jó a Váci útra küldeni (gondolom, oda postáztad, mert ott intézik a családtámogatási ügyeket), miért csak a Cegléd jó (holott van ilyen ügyintézés ám Vácott is), valamint miért kellett ezt cirka két hónap alatt NEKED kiderítened? Pfúj!

Preni, hát az csak féligazság, amit írtál. Egyébként azért van így, mert a táppénzt annak kezdőnapját közvetlenül megelőző naptári évben elért keresetet kell nézni. De ez lehet GYED is, de ha valaki, mint pl. én most mennék Petivel gyermekápolási táppénzre, és mivel van megelőző 180 napi jövedelmem, az én átlagkeresetemet a múlt évre 11 havi GYES és 1 havi fizetés tenné ki, ami marha kevés. Viszont, ha januárban megyek táppénzre (és GYES-t még akkor is kapok), akkor már a 2008-as fizumat veszik figyelembe.
Huh, akkor nem egyszerű a helyzet a férjeddel kapcsolatban. Csodás módon velünk itthon volt Feri tegnap, a szívem mélyén reménykedtem, hogy a hétre itthon is marad, de mennie kellett vidékre. Mondanom se kell, a házaséletünk egy nagy nulla. :(
Petinek hány foga van? Mert enyim Petinek is 16 van, mondjuk a helyettes orvos keveselte, mikor mondtam, hogy az elsőket sem kapkodta el. :)
A képek jók, a fiad tekeri a biciklit? Peti még nem hajlandó rá.

Bénianyu, remélem, Benivel semmi komoly. Peti imád krahácsolni, a falra tudnék tőle mászni. De semmi baja, csak produkálja magát.
Szívből kívánom, hogy Beni ma édesen aludjon a böliben, nálunk csak a jövő héten lesz ottalvás. Mondjuk itt kell megjegyezzem, hogy Peti már dörzsölte a szemét, mikor ebéd előtt eljöttünk a bölcsiből...

Viera, szuper, hogy jó élménnyel tért haza Zalán a suliból. Szerintem nagyon fontosak az első benyomások.
A freemailes ládámmal nekem is minden OK, egyszer volt, hogy megdilult egy hétre, de aztán visszaállt minden a régi kerékvágásba.

Wawel, hát én általában minden hónap 3-án kapom meg a GYES-t meg a családi pótlékot, pedig az én határozatomban talán minden hónap 15. napja van. Ebben a hónapban meg a suli miatt kaptuk korábbban, a múlt héten hallottam a rádióban, és tényleg elutalták!
A hétvégére jó bulizást, azért óvatosan rophatod ám! :) Mi is megyünk családi bulira, a mamám Mária, és az ő névnapját (meg kicsit anyuét is) ünnepeljük.

Na lelövöm magam, elmegyek tököt pucolni.

Ági és
KépKép
exdeus

A fogakat ne keveselljétek, Mesinek csak 13 van, és a 14. látszik. Lackónak ilyenkor már rég 20 foga volt.

Duma. Nagyon beindult... Ilyeneket mond nekem:

- Lacó óvodában van, marad. Memi nem. Én is oviban akarok maradni Lacóval.

- Apát szeretem, anyát szeretem, Lacót szeretem, Éva mamát szeretem, Dédi mamát szeretem stb. stb.

Tüsszentek egyet, erre mit mond: ekéségésedle!

Esti elköszönés: szia-szia, jó legyé, jójészukát neked is, jójéjt!

Meg nézte múltkor a tévét, van az MKB Bank reklámja, azóta Mesi ezt hajtogatja: kelenevel-nevel, kelenevel-nevel tévében láttam.

Megyünk az utcán, találkozunk a postással. Köszönök neki, hogy hello. Mesi ugye hátul ül a bicajon, később látja meg, de odakiabál: szia! A postás meglepődik: szia! de aranyos vagy! Hova mész? Erre Mesi: Dédi mamájoz megyek! Igen, Memi anyanyos!

:D:D:D:D:D

Gabella

gabella

Ex! A lényeg kimaradt! Örülök, hogy minden ok Petivel, de ezt úgyis tudtuk! :wink:

Gabella

gabella

Sziasztok!

Marcy!!!!! Nagy gratula!!! Minden jót kívánok otthonra!!!!

Wawel: neked sincs már sok hátra, hogy hazavihesd a picúrkádat! :)

Juca! Tündériek a lányok! Olyan jól megfogalmazod az írásaidban, amit sokan érzünk. Jó stílusban nyomod. Egy két barátosnémnak vígasztalóak a soraid. Már ha nem bánod hogy ellinkeltem őket nekik. Mostmár nekünk is, itt is megy a hiszti, dac, dühroham...

Hát, ne haragud Ex, de legszívesebben megsiratnám Peti fürtjeit...
Nem lehetett jó a kórházban, tudom, de legalább túl vagytok rajta.

Mi is voltunk a gasztrón, tojásterhelésen. Az egy dolog, hogy egész nap ott lenni egy seggén 1 percig meg nem ülő gyerekkel ( még aláírni sem tudtam, már irány le a lépcsőn, dokinő hozta vissza) pedig sokszor várni kellett vizit és társai miatt. Na a másik. Tojást nem akarta megenni, kapott tojásos nokedlit, azt a levesbe rakva megette egyszer, na de nem fél óránként!!! Nem lett baja, de itthon estére csúnya lett a bőre. Másnap be akartam vinnik, de történt egy balesetünk, ismét a fogával a csempébe harapott. A szomszéd kisléánnyal kergetőztek. Ugyanabból a fogából, mint a múltkor ismét letört egy darab, de nem is ez bánt, hanem a 4 első fogánál csúnyán roncsolódott a lágyrész. Reméllem nem szürkülnek, halnak el a fogai. Még mindig fájlalja őket. Telefonáltam a gasztrora hogy hétfőn majd megyünk. A dokinő meg leszúrt, mert hétfőre már nem volt csúnya a bőre és szinte meggyanusított hogy színlelünk, mert előtte kértünk emelt családi pótlékhoz igazolást és nem adott, mert csak több ételallergiára adnak és a szója mellett a tojás most nem tisztázott. Végül megkaptuk a papírt. De nagyon rossz érzés volt...ami jár az jár, elbvégre többe kerül az allergiás gyerek a szülőnek és én kuncsorogjak és érezzem magam szarul, ha génybeveszem a támogatást!

Meteor! Még mi sem kaptuk meg, akkor legalább tudom mire számítsak! Sajnálom amin most keresztül mentek! De fel a fejjel és kívánok neked egy jó lekber állást!

Amúgy én megigényeltem a munkanélküli járadékot, András meg a gyest...az is több kör volt...

A hugim esküvője tökéletes lett volna...gyönyörű menyasszony volt. Mi nem tudtunk mulatni Vencu miatt. A szertartást legalább végig élvezhettem, akkor após szaladgált vele, meg András. Aztán meg csak rohangált, befogta az összes rossz de szüleikre hallgató gyerkőcöt, végig a táncolók és pincérek lába között rohangáltak, Vencel az élen, a többi kergette vagy épp a nagyobbak mentették ki a tömegből, lábak alól. Az eső is eleredt, persze Vencelt nem érdekelte...szóval még vacsi alatt sem ült meg. Kicsit sem égtünk apával, persze édesen vigyorgott mindenkire, de ha véget akartunk vetni a rohangálásnak, visítani kezdett és rúgkapálni. A vőfély beszéde alatt meg végig kiabált gabinak a vőlegénynek. Meg nagyokat tapsolt. Menyasszonytánc előtt elaludt, elvittük a konyhások térfelére egy szobába, de ott meg őrködni kellett felette, mert sokszor megébredt, főleg a szúnyogcsípések miatt. Anyósék meg elmentek, utaztak Angliába. Másra nem hagyhattam. András utálja a lagzikat, de egy szobában a széken ülni sem tetszett neki, inkább keresett ivócimborát, így én bealudtam Vencuval 2 után. Az asszonytáncra azért kilopóztam, meg a tortára... szóval izgi volt.
A barátnőm lagzijára nem vittük, ott meg hiányzott, uncsi volt, hazamentünk vacsi után, de jó is volt, mert anyós épp hívott, hogy nem tud mit kezdeni vele, mindjárt sír, Vencel úgy üvölt rúgkapál. Ez még a hugomék esküvője előtt volt. Nem tud nélkülem elaludi...persze mire hazaértünk, elaludt.

Sok minden történt még, de most ennyi fért bele! Puszi nektek és babóitoknak.

Ja! Gab! megcsináltam az aranygalukát, de nem kelt meg. :( nekem nem olyan egyértelmű mit milyen sorrendben adok hozzá, gyúrok, hogy futtatom az élesztőt stb. Betettem a kenyérsütőbe, ott sem kelt meg és meg is sütöttem véletlenül!

A boci süti viszont JÓ lett! Köszi Preni?

Mári

Kép
mári

Bocs a melléütések miatt. Még a hisztiről: Nem gondoltam hogy mindennaposak lesznek és apróságok miatt fognak kitörni. Pl hova rakom le a csészét a kakaóval, ha elsőre nem találom el a pozíciót, akkor már hiába centizek, síkítás és üvöltés, ikegés lesz belőle. Szünni nem akaró, íjjesztő módon, úgy mintha nagyon fájna valamije. Nekem a gyomrom gombóc az idegtől, nem tudom kezelni, ma 40 percig tartott, aztán elaludt ikegve. Remélem nem 1 évig fog tartani. Ott tartunk, hogy már a pelenkázástól is félek, ha nincs kedve...próbálok szigorúbb lenni...

Ja! A kaka 1 hete hírtelen a wc-be megy, de pisi az még nagyon sokára fog odakerülni... érdekes

Mári

Kép
mári

Mári! Tipp az aranygaluskához! Élesztő futtatása úgy a legjobb, ha a tejet langyosra melegíted, kb. mint a gyereknek való tejcsit, tápszert. Raksz bele egy kanál cukrot és bele morzsolod az élesztőt. (Instant élesztőt nem szoktam használni, állítólag azt nem kell felfuttatni.) És ha nem tudod meleg helyre rakni, hogy huzat se érje, elektromos sütőben tök jól kivitelezhető, ha 50 fokra állítod be, és a tálat az élesztővel berakod 5-10 percre. Szép habos mikor felfutott. Aztán kiveszed, és szépen mehet bele minden más hozzávaló. Ha még plusz tej kell bele, azt is langyosan rakd hozzá, ne hidegen, nehogy összeessen az egész. Összegyúrod, aztán vagy letakarva meleg helyen keleszted, vagy megint jön az 50 fokos sütő. Kb. 20 perc is elég, mert itt azért jóval melegebb van, mint a max. 25 fokos konyhában! Aztán már a recept szerint csinálod, nincs benne semmi hókusz pókusz.

Gabella

gabella

7.nap a bölcsiben!
Benike ott aludt!!!!!(2nappal a szabályos előtt :twisted: :wink: )Tök magától lefeküdt,már az udvaron a gondozónéni kezében ülve szopta az ujját fél11 től. Onnan csak a bekészitett sárgarépával lehetett kizökkenteni (eddig mazsolával,de igy nem ettek annyit ebédre az ételből), szétosztotta a répát és már mentek is ebédelni.Beájult utána és fél 3 ig!!!!!!!!!!!aludt.Addig kint ültünk egy másik beszoktatós anyukával a kispadon,meg napoztunk az uvaron.
Tudniillik bármikor ébredhettek volna. Naa ő elment 1 óra múlva,én 2,5! Sebaj,legalább jó nagyot aludt,olyan édes volt amikor kijött,nem is sirt,ésúgy de úgy örült nekem.Még uzsit is kapott amit a pelenkázón velem evett meg.
Otthagytuk az egyik kutyust, hogy holnap legyen aki várja, és holnap ott is uzsizik.
A dologhoz hozzátartozik,hogy trauma azért van,mert éjjel 4x!!!ébredt nagyon sirva!!!!!!!!És csak reggel és este kakilt itthon- ott nem-izgulhat,új élmények, jajjjj.
Tegnap 2x is sirt-sitam anya-olyan édes volt.Majd megszakadt a szivem.Ugyanakkor nagyon jól érzi magát, jelenleg 4-en vannak,nagyon szeret ott lenni, örömmel megy.
Adomneki a homeogéne 9-et mert olyan torokfájósan köhög, de csak álmában,és semmi orrfolyásnem volt a bölcsiben sem.azt mondták,ha nem lesz hőemelkedése,és nem folyik az orra, itthon ne hegyjam, nehogy megszakitsuk nezt a jó beszokós folyamatot.

Preni,Te hányra mész érte?

Ex, drukkolok!!!!!!

Mári! A hsizi miatt együttérzésem. Nem egyszerű idegekkel birni.
Ez az allergia szörbyűlehet, remélem idővel teljesen kinőhetőőő!
Wawel,hamarosan még egy babó,de jóóóó!!!!

Viera!
Dejó,hajrá suli!!!Nálunk is de.du-i fekete, zöld, piros és arany cserik voltak elsőben!!!!!!!Szerették!!!!

Ex! Beni sem tekeri a bicajt!

Preni,Ex,sajnálom a férjek miatti rosszakat.
Preni,én azért finoman kimanipuálnék magamnak is heti 2 napot kimenőnek,ha már nekijár a horgászat!!!
Méz, ez a jóga, meg izé a párodnak -nagyon jóóó, superülcsináljátok, hogy egyenlőség van.Preni!Éegyen ez példa azurad előtt is!!!!Drukkolok nektek.
Hát én is tornázni akartam,de ugye még nem megy.

Lányok, használ valaki Leg Magic-et(vagy hogyan kellirni)-milyen?

Vicky, mizu?

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Benianya!
Één 3/4 4 körül megyek Petiért. Akkor már túl vannak az uzsin. Ma 3-ra kellett menni, hogy ott legyek mire megébred, mert ki tudja mit szól 1 hét kihagyás után. Az én fiam ébredezett, amikor meglátott és közölte velem, hogy Peti fel, megy enni! Így tulajdonképpen 3/4 4-kor jöttünk el. És lebukott a bestia, mert kiderült, hogy egyedül szépen iszik pohárból. Csak néztem! :shock:
Nálatok mennyit kell fizetni a bölcsis étkezésért. Itt 312Ft/nap.

Ex!
Most már értem a táppénzes dolgot!
Petinek 14 foga van. Most bújik a 15.

Méz!
Peti még nem hajtja a bicajt egyedül, csupán egyenes háttal feszít rajta!
Sajnálom após dolgot, de gondolom a családi béke minden félre tett fillérnél többet ér!

Képzeljétek tegnap örökölt Peti egy Thomasos felsőt. Tegnap napközben és este úgy aludt, hogy a feje alá kellett teríteni, plusz a kezében egy mini fényképtartó volt az én fényképemmel. Este Thomas és Reni mormolások közepette aludt el! :lol:

Reni
Kép
prenata

Gabi!

Miért érdekes az az érdi óvi?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

MACY! SOK SZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK AZ ÚJ (NEM IS OLYAN) KIS JÖVEVÉNYT! OLIVÉR, EGYÉL SOKAT, HOGY ERŐS ÉS EGÉSZSÉGES LEGYÉL!

Preni, Benianya,
örülök, hogy a kicsik szeretik a bölcsit. A betegségekről én úgy gondolom, elkerülhetetlen, hogy az első időkben elkapják, ezzel erősödik a szervezetük. Legfeljebb annyit tehetnek a különböző praktikák, hogy enyhébb lefolyású lesz.

Preni,
Ha a gondozónéni szereti Petit, és kedvezni akart neki, hogy magánál tartja, akkor szerintem nem lehet gond a verekedős kislánnyal. Egyrészt a gyerekek máshogy viselkednek a bölcsiben, mint az anyjukkal, és a gondozónők meg úgyis megnevelik. És tényleg harcolj ki pár szabad estét magadnak is! Ha nem állsz a sarkadra, a férjed magától nem fogja felajánlani.

Méz,
nagyon aranyos mindkét kislány, és tényleg nagyon egyformák. Ha még itt laktok az örs közelében, akkor pont az örsnél van a padma jógastúdió. Van honlapjuk is, és még hastánc is szokott ott lenni. Sőt, van baba-mama jóga. :) Érdemes megnézni.

Ex,
Örülök, hogy Peti feje rendben van! :)

Bocs, hogy most csak ennyi voltam, de leragadnak a szemeim. Sziasztok!

amandi

Ígéret szép szó....sziasztok!

Bálint 10 perce még szólt, hogy "kakiltam", a férjem, aki éjszakára ment dolgozni hívott, hogy a hegesztéstől begyulladt szemére reszeljek krumplit és dobjam már le neki.....úgyhogy csak most értem ide...

Ex, Méz, Reni: képek nagyon jók, Hannus gyönyörű, Peti(Ex) még mindig fürtök nélkül jön be, másik Peti klasszul ül a járgányon.

Jajj, mielőtt elfelejtem, köszönjük a szülinapi köszöntéseket, tök jól esett (elsősorban nekem :wink: )

Ex: örülök, hogy Peti kobakjával rendben van minden, mondjuk szerintem senki nem kételkedett benne. El nem tudom képzelni, mit csinálnék, ha Bálintot altatni kéne, a frász jön rám, nem semmi, hogy végigcsináltátok. Házasélet nálunk dettó :oops: ahhoz itthon kéne lenni apunak.....

Mári: húúú, mintha Bálintról írnál, ugyanez, ha valamit elsőre nem úgy csinálok, ahogy ő a kis buksijában kitalálta, akkor vége a világnak, artikulálatlan üvöltés, és hiába csinálom vissza, az már nem jó. Most Kenesén számtalanszor séta után becsuktam a kaput, holott a fiatalúr akarta, és hiába nyitottam vissza, csak kiabált, hogy nem, nem, egyedül! és még sorolhatnám a példákat. De újabban megint beválik, hogy elküldöm a szobájába (már visítva mondja, hogy "ajtóóó" :lol: :roll: , márhogy csukjam rá), üvölt néhány másodpercig, majd hüppögve kivonul, hogy "lehigg-gad-tam" 8) Ugye, mert ilyenkor mindig megkérdezem tőle, hogy, na, lehiggadtál, tudsz normálisan beszélni, el tudod mondani, mit szeretnél?

Kenesén nagyon jól érezte magát, bár voltak hisztis, nyűgös napjai, de hozzá kell tennem, hogy kibújóban van félig a 17. foga és ahogy láttam , a maradék három nagyrágó is úton van...vagy a frontok....vagy az én hangulatom (hol apa miatt, hol a bölcsi miatt). A szülinapja nem sikerült túl fényesen, nagy volt a nyüzsgés, ráadásul az unokanővérem férjének az unokái ott voltak, és ők lettek a középpontba állítva. A tortájából rózsám nem is akart enni, a gyertyát épphogy elfújta. Kapott kukásautót, puzzlet, építőkockát, kisautókat, cementes autót, kisbiciklit (és megnyugodtam, hogy őrült anyuciként nem tudtam 1 hét alatt megtanítani a pedálozásra :oops: :roll: :shock: ). Mindjárt keresek képeket, dobok párat.

Benianya: tök ügyesek vagytok Benivel, hogy ilyen szépen megy a beszoktatás. Mert ám ez kettőtökön múlik főleg! Én már most parázok, holott tudom, jó lesz neki a vele egykorú társaság, közösség, de mégis.... :oops: 8) És "büdös kölke" érzi ám ezt mostanában nagyon, mert ennyit még az életben nem bújt, van, hogy 10 percenként jön, hogy az ölembe ül, vegyem föl, ilyenkor kapok puszit, és majd belebújik a nyakamba. Imádom!

Meteor
: Madonna koncertért irigy, remélem most ősszel azért legalább egy Ákosra eljutok/eljutunk (már ha a férjem épp nem dolgozik :twisted: :twisted: :twisted: ) MÁK szörnyű, miért pont a kismamákkal kell kicseszni? Remélem, hamar rendeződik, bár a levelemet én is megírnám a vezetőnek....

És akkor a képek:
Kép

Kép

Éhenkórász (amúgy karalábéfőzelék pörkölttel, amihez kikövetelte a nokedlit is....):
Kép

Na, asszem ennyi most, mert leragadnak a pilácsaim, elég pocsékul alszom mostanában, lásd bölcsi-para, munkakezdés, szülők költözése stb......

Akit kihagytam, bocsi, igyekszem holnap újra visszaolvasni.

Jó éjszakát!

Vicky

Kép
vicky21

Azért jelzem, hogy a "10 perccel ezelőtt" egy órája volt, azóta csak írok, írok, írok..........................

Vicky

Kép
vicky21

Helló!

Velünk minden o.k., Máté ovizik, élvezi, még....aztán majd uncsi lesz, persze. Noi meg sír, hogy menni akar bölcsibe....Na, ez milyen gyerek? Mondtam neki, hogy az ovik kinyitottak, böklcsik még nem. :lol: Csak pár hét, aztán mi is elkezdjük. Lehet, megköveztek, de én biza várom, annyira raplika lett. Tegnap is ronda volt egy kisfiúval a játszón, elmondtam neki, hogy ha mégegyszer ilyen, hazamegyünk. na, hazajöttünk, ordított persze. Jellemző, hogy az egész homokozóscuccot otthagytam. Reménykedek, hogy az egyik anyuka, aki ismer, elrakta. Meg a legújabb, hogy megint bepisil. Fene se érti, eddig szólt mindig. Bölcsiben gondolom még jobban visszafejlődik, annyi gyerek van....

Meteor: Nekem is utólag mondták Ceglédet, de én is ide küldtem. nagyon hülye dolog, hogy leküldik, és ott dolgozzák fel...nem nagyon ismerik a technikai újításokat.....Ezért szív mindenki. De érdekes módon, a Ceglédi póstacímet nem közlik, hogy előrébb legyél...Ja, mi Bécsben Madonnázunk. Jó, hogy írtad, akkor csak jó lesz az "öreglány".

Benianya: Szerintem neked nehezebb a böli, mint a fiadnak. Mármint az első "elszakadás". Mondjuk én is sírtam otthon, hogy Máté már milyen nagy, és ovis....De most Noin látom, hogy várja, és így, hogy Máté is elmegy reggel, nem hiszem, hogy gáz lesz. Itt van olyan böli, ahol 3 nap a beszoktatás, és az ovijába meg ninc is. Viszed, azt d.u. mész érte. Kicsit durva...Nálatok mit mondtak, meddig lehet menni értük? Ha sulim lesz, foggalmam sincs, hogy érek értük, anyut minden nap nem vehetem igénybe...Lehet, hogy le kell lépnem előbb, csak pont angol az utolsó óra...

Reni: Ez ari, két kedvenc, Anya, meg Thoomas! Tényleg, akkor te még keresel melót, mi? Gondolom napközben se unatkozol, főzöl ezerrel, mi? Én rákaptam a vasalásra, ez milyen jó, eddig szar volt a vasalódesza, most vettünk újat.....Tök megnyugtat, jobb mint a cigi...

:lol:

Na, rágót kér....

Meteor: Cserepesben nincs jóga? ja, ott csak ugra-bugra van bizti. Örsön van az a marha nagy épült metrónál, ott van fittness terem, lehet ott van jóga.

Vicky: Jók a képek, ari. Én is filóztam Ákoson. Jesszus, szegény urad! :shock:

Mennyasszony: Most akkor már az új helyen vagytok?

Na, mentem.

KépKép
KépKép
colett77

ÖÖö. második nem Meteor, hanem Méz-nek szól...

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Tegnap felajánlották, hogy Peti járhat a másik bölcsis csoportba is, de végül úgy döntöttem, hogy marad. Ma reggel döntöttem el, amikor vittem Petit és két kisfiú (ikrek), akik most szoknak be nagyon keservesen sírtak, sőt próbáltak megszökni. az új óvónéni (a másik csoporté, de 15.-ig még együtt vannak a gyerekek) csak azt hajtogatta, hogy jaj, mit is csináljak veletek! A régi óvónéni, amikor belépett rögtön átölelte őket és elvitte őket a játékokhoz és elkezdett nekik mesélni! Jó, tény és való, hogy az új óvónőnek ez az első napja és első ilyen munkája, de van két kislánya, neki is eszébe juthatott volna egy picit pestrlni őket. Így eldölt a meccs a nagyobb szakértelem javára!

Colett!
Ne szabadkozz, Peti is raplik(a)! Néha elviselhetelen! Tegnap a papucsát dobálta a plafon felé, elvettem. Keservesen sírt. Kérdem tőle: fogod dobálni? Nem fogom. Biztos. Biztos! Esküszöl. Iden-iden-iden. Amint odaadtam, göndör kacaj, a papucs szállt az égnek!

Vicky!
A férjed mivel foglalkozik? Az én férjem is rendszeresen szemüveg nélkül hegeszt, így ismerős a reszelt krumpli!!
Bálint édes a biciklin!

Na megyek, megnézem a fogorvost. Hátha kevesen vannak nála!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Na megvan a hirdetés! És nézzétek meg ti is, mért háborodtam fel!!!!!!!!!!

http://gabella.blog.hu/2008/09/02/mas_tollaval_2

Gabella

gabella

Gabi!

Azt írja ki, hogy nincs megjeleníthető megjegyzés!

Reni
Kép
prenata

Bocsi, le kellett vennem ugyanis az újságon rajta van, hogy semmilyen módon nem másolható, nem felhasználható.

A lényeg! Ez az ovis hirdetés a tudtunk nélkül Mesi fotójával jelent meg... Egy ismerős hívta fel rá a figyelmem, és most folyamatban van velük a dolog tisztázása.

Gabella

gabella

Colett! Nyugi, Mesi se szeret itthon lenni, csak nyávog! És nem érti, ő mért nem mehet oviba. Ott áll reggelente percekig az ajtóban, és menne be, de én meg hívom, hogy menjünk haza... A szomszéd faluban van bölcsi, fel is vesznek itteni gyerekeket is, de nem tudom áthordani... Meg minek is, ha úgyse dolgozok...

Gabella

gabella

Üdv.

Na megvolt az első kicsitotthagyós nap: sírt. Mire kimentem érte, ott ült a gondozónénije ölében, és hajtogatta, hogy nana-nana (anya-anya). De aztán már minden OK volt, el is jöttünk ugyan. Holnap is egyedül kell hagynom majd úgy egy órára, kivi vagyok, mi lesz.

Vicky, a képek nagyon jók.

Colett, azért szerintem figyelnek rájuk a bölcsiben, de ma, mikor írattam Peti bölcsis törzskönyvét, a hölgy megjegyezte, hogy nagy részük, még ha szobatiszta is, visszaesik. Nálunk ugye még van pelus, így nem annyira megterhelő (nekem) a dolog.

Preni, örülök, hogy sikerült döntened, biztosan Petinek is jobb így. Nekünk fiatal gondozónénijeink vannak, de nagyon rendesek!

Gab, fú, én, ha hasonló derülne ki, mennék a rendőrségre feljelentést tenni, mert gondolom, semmit nem írtatok alá, hogy hozzájárultok a fotó közléséhez.

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!

Gab: ez elképesztő!!!!!!!! És honnan szedték a fotót? Ez simán személyiségi joggal való visszaélés! (Már ha jól rémlik... :oops: )

Colett: a férjem egyrészt lakatos, másodrészt buszt vezet, vagy szerel, vagy takarít, vagy szervez, vagy alkatrészért megy :roll: :twisted: :twisted: , harmadrészt asztaloskodni is szokott a rengeteg fennmaradó idejében...................és ráadásul mindezt önként vállalva..............................sokat van itthon..................és szerintem anyagilag sem éri meg...................ha már.......................hagyjuk.....................

Reni: szerintem jól döntöttél, hogy Peti maradjon ebben a csoportban. Az udvaron meg gondolom, úgyis együtt van az ismerős gyerekekkel.

Mi megcsináltattuk ma a bölcsis papírt a doktornéninél, megint rádöbbentem, hogy úristen, milyen kevés nap van 15-ig.

Marcy: képek, beszámoló???????????????????????????? Minden oké?

Vicky

Kép
vicky21

Gabi!

Ez eléggé bosszantó lehet. Sajnos, bizonyos nyilvános fotóalbumok a neten úgy működnek, hogy azokat a képeket fel lehet használni bármire. A blognál is azért érdemes ilyen jogi nyilatkozatot kiírni, hogy védve legyetek, különben onnan is simán leszedhetnek képeket, szövegeket és bármire felhasználhatják. :(

amandi

Ez a kép itt, a társalgóban jelent meg, és már beszéltem cseten a babanet egy fő emberével, azt mondta, mindenképpen perelhető, ugyanis az impresszumban benne van, hogy a tartalmak nem másolhatók.

Illetve a blogon van még fent. (Vannak képeink albumokban, de ezt ÉN NEM töltöttem fel máshova. Ha más lelopta, az innen valamelyik 2-ről szedte, és esetleg feltölthette máshova...)

A blog felhasználási feltételeiben pedig ez van:

[quote]T írta:artalmaidat alapesetben minden jog fenntartásával jelenítjük meg, ha azonban ennél megengedőbb felhasználási feltételeket adsz meg blogodban (pl. Creative Commons licenc vagy public domain), akkor természetesen azok lesznek érvényesek.

A fenti jogfenntartás téged véd, azt jelenti, hogy tartalmaidat akkor sem használhatja fel más, ha azok a szolgáltatás másodlagos felületein jelennek meg. A felhasználható Creative Commons licencekről itt tájékozódhatsz: http://www.creativecommons.hu – ezeket egyébként a blogod beállításainál, oldaldobozban is jelezheted.

Tehát ezzel a képpel kapcsolatban azt gondolom, védve vagyok, és élni fogunk a jogainkkal.

Ex! Nem a rendőrségen indítok! Előbb saját szememmel akartam látni a hirdetést, az megvolt, így felhívtuk a hirdetőt, majd mivel ő azt állította, a hirdetést az újság szerkesztette, az újságot is hívtuk, akik persze állították, hogy ők aztán biztos nem innen vagy onnan szedték, de majd a főnök beszél a szerkesztőjével, és este visszahívnak. Ja, és még nem ám, hogy elnézést kér, vagy valami, bemószerolt egy másik újságot, amiben állítólag szintén ez a hirdetés jelent meg, és még elkezdett sopánkodni, hogy az az újság folyton lenyúlja a hirdetéseiket, és hogy egyébként is, más szülők örülnek, ha a gyerekük megjelenik egy újságban, még fizetni is hajlandók érte... De azért ez nem ugyanaz, mert hát minket a fene nem kérdezett meg erről...

Kimike! Fú, de nagyon igazad van, hogy nem raksz fel képeket! Komolyan elgondolkoztam, megszüntetek minden feltöltött albumomat...

Gabella

gabella

Sziasztok!

Most csak egy gyorsra jöttem.

Gab, ha akarsz belőle lóvét, írd meg priviben a szitut, elérhetőségeket, és ne telefonálj. Írásban mindent, tudunk segíteni.

KépKép
KépKép
mézgombi

Gabi!
Olyan albumot kell feltölteni, ahol lehet titkosítani, amit csak meghívás alapján nézhetnek. Sajnos kell ahhoz némi tapasztalat, meg egy kicsi paranoia, hogy az ember ismerje mik történhetnek. Én sem véletlenül nem árasztom el az adataimmal és képekkel a netet. :evil:

amandi

Sziasztok,

Gabi,
én ezt most nem értem, miért az újság a felelős? A hirdetést az óvoda csinálta nem? Nem ők rakták bele Mesi képét?
És hogy derült ki az egész?

A hirdetőújság meg elmegy a ...csába azzal a szöveggel, hogy más szülők fizetnének azért, hogy a gyerekük megjelenjen-> akkor keressenek olyat!!!

Vicky, Mári, Colett,
most akkor kicsit megnyugodtam, hogy hisztivel nem vagyok egyedül.
Nálunk is ált. a legkisebb apróságokon borul a bili: a Vicky által leírt kapubecsukós sztori mintha egy az egyben Panniról szólna:)
Az itthoni hisztikiváltó a telefon: ha csöng és véletlenül én veszem fel, akkor veri magát a földhöz. Már volt olyan, hogy megkértem azt aki hívott, hogy csörgessen meg még egyszer és akkor ő vehette fel a telefont és adta oda nekem. (mármint nem úgy veszi fel, ogy belehallozik, csak odaszalad érte és hozza oda-> csak ha mondjuk olyan helyen van, ahol nem éri el és én galád módon elveszem na akkor megy a balhé)
Néha meg egyszerűen nem is értem, hogy min akad ki, de olyankor lefekszik és ott rúgkapál a földön. Eddig sajnos a 'menj be a szobádba és nyugodj le' nálunk még nem vált be, képes 30-40 percen át vergődni.
Az a baj, hogy nekem meg elszakad a cérna egy idő után és ordítok, hogy mit képzel és hagyja abba,de azon nyomban.

Húú, tényleg várom már a bölcsit:) Bár tuti nagyon i leszek, amikor majd ott tartunk. Mi szept. 15-én kezdjük, majd referálok.
Közben tegnap voltam bent a bankban, kiderült, hogy van 35 nap szabim, 95 napnyi felmondási időm és 2 havi végkielégítés jár a ledolgozott időm után.
Az azért nem rossz, ez alatt csak tudok keresni valami hat órásat, vagy el tudom a lakber. bizniszt indítani.

Tényleg, tudna valaki olyan excel táblát küldeni, amiből bruttó alapján a nettó kiszámjtható?

meteor

oldal teteje, éljen:)

meteor

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Meteor! jupii.Ez nagyon jóóóó!!!!!!!
De akkor tutira nem mész vissza a bankba?

Preni!bölcsi?

Ex,Meteor!Drukkolok a beszokás miatt nagyon.
Biztatásul: a tegnapi 8. napja Beninek felhőtlenül, sirás nélkül,jókedvűen zajlott, aludt 2,5 órát, zabált,játszott-és negyed 4 ig volt reggel 3/4 8 tól!!!!!
Teljes állásban dolgozik a kis drágám!!!!!

Éjjel már a 4 helyett csak 2x sirt fel, reggel evette(elvette)felkiáltással jött ki, szegfénykének azért trauma a böli és dolgzoza fel az élményeket. Ráadásul a napi 3 széklete eddig reggel-este itthonira, tegnap meg már csak esti itthonira redukáldott. Akkor leszek nyugodt ha majd a bölsiben is kakil.

Azt el is felejtettem ám iri, h a bölcsi előtt hetekkel tréningeztem Benit,milyen jó lesz,minden reggel örülünk,lelkesedünk,szóval csupa szépet és jót, hurrát hall a bölcsiről,hurrá megyünk Ági nénihez és Margó nénihez,dejóóó. Sőt bevittünk egy kutyust ami a szekrényében várja reggel, és csak úgy szalad kivenni ,úgy örül neki,gyerekkutyusbe-és beviszi,mert ugye ő a bölcsis nagyfiú,aki megtanitja a kuytust bölcsisnek lenni.Olyan kis lelkes ez a kölök,mossa egyedülakezét,mejd keresi a jelét, mert abba a törcsibe kell kezet törölni,áll, néz,megtalálja, :hujjá megvaaaan!!!!!Éstörli a kezét.A gondoónénikel vannak ájuva, őacsoport bohóca, mindenkivel kedves, huncut,behajol az arcukba odamosolyog, ijja géti(szia Gréti)ha zene szól -táncol, ha jön a kaja, felemelt kézzel "hujjá ebéd"- kiabál. Életet, vidámságot szeretetet vitt a csoportba azt mondták,és mindent megoszt odaad.Bevittem 1 babakocsit és egy ugrálóladbát a csoportnak-és félő volt hogy esetleg nem engedi h mások játszanak vele,de semmi ilyesmi nem volt! Olyan ééédes.
Úgyhogy lányok ne izguljatok. Kisirják magukat az első héten és aztán rendben lesz minden.
Sőőt nálunk most itthoni hiszi sincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi több, azt is elértük, hogy a túró rudit csak a pénztártól való távozás után esszük meg!!!!!!Mindezt egy 2 évessel,mert megértette-ooolyaaan jóóóó.

Hozzáteszem én már nagyon vártam a bölcsit, nagyon kimeritette már minden erőtartalékomat a kis krampusz,nagyon manipulált, nagyon sok türelmemet kivette, szóval be kell valljam én már visszafelé számoltam a napokat! Ésnagyon örülök,hogy jólérzimagát, ezt az élményt, a sok gyereket, a szocializáció ilyen formáját és nem tudom itthon megadni neki.És olyanjó,hogy csak reggel-eset kell felnyalni a konyhát utána. Bezzed bent morzsa nélkül eszik-iszik pohárból,nagykanállal!!!!!
De hát itthon csak én moshatom pl.akezét,mert sámliról sem ri fel a csapot.
Szóvalimádja ezt a törpe világot!!!!!
Azért ma leselkedtem, szaladgált az udvaron,édes volt nagyon!

benianya
ákosbenianya

Bocs ha olvashatatlan,sajna még mindig a rossz klaviatúrával bajlódom,és nincs is esély újra. :cry:

Vicky! Nektek is drukkolok,ha megy bölibe Bálint!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok

Hú..jó sokat írtatok!

Prenata
Jólnéztek ki a bringán! :wink: :lol:

Ex
Várható volt,h Petinek nincs baja! :lol: :lol: :lol:
Azon meg ne csodálkozz,h a bölcsiben ámultak,h mekkora. :roll:

Benianya
Ügyes Beni nagyon!!És persze Te is!
Meg mindenki aki beszoktatja a gyerekét! :lol:
Sajna nálam ez nagyon nehezen működik!Bár bölcsibe nem jártak soha,de ugye az oviban is van beszoktatás.
Szerencse,h az az ovi ahova mi jártunk (és Zalán is oda fog,mert várják),rugalmas!
Én nagyon nehezen engedem el őket!És már érzem,h gáz lesz ez ha Alex felnő!! :roll:

Vicky
Jók a képek

Gabella
Hát tényleg elkondolkodtató,h tegyen e fel az ember képet! :evil:
Így bármelyikőnk gyereke megjelenhet bárhol a tudtunk nélkül!

A tesómnak volt egy évekig tartó pere!Lebénult az egyik keze csuklótól lefelé egy baleset miatt a munkahelyén!Ami ugye üzemi baleset,bárhonnan nézzük,de a munkáltató nem ismerte el!
Amikor a pert elindították és kártérrítést kért a tesóm,akkor hivatkozot arra is többek között,h ezzel megváltozott az egész élete,nehezebb barátnőt találnia (a tesómat nagyon megviselte ez a baleset hiszen maradandó és látszik nagyon mert roncsolódott így magábaszált sokáig)stb.
A lényeg az,h a per vége felé (6 évig tartott,pár hónapja lett vége),az idióta munkáltatója bevitt egy képet amit az iwiw-ről töltött le a tesómról és a barátnőjéről,h lám,hát van barátnője!! :evil:
Akkor az ügyvéd azt mondta,h hiába támadnák,mert nyilvánosan van fent a kép.

Én hulla vagyok!! :?
Délelőtt vásárolok,meg Zalánnal sétálok,aztán főzés,rohanás a suliba!
elszoktam ettől!újra bele kel jönnöm!!
viszont találtam egy új játszóteret ahol reggel még senki nincs!ill ma egy anyuka volt 2 pici gyerekkel!
Így holnap majd oda megyünk reggel.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?