Új privát üzeneted érkezett!

NA!
Ha bent van egy képem a profilomban, miért írja ki a gép a nevemre kattintva, hogy nem érhetõ el?
Csi
csii

Csi: mert nem jelszóval küldted el az üzeneted.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Tegnap délben kibújt a 2. fogunk !!! Tomi egész jól viseli, bár azt hiszem, már unja a náthát plusz a fogzást együtt.

Norci:
Jaj, rémes lehetett a kórházban Kép Nekem csak egyszer Danival volt ilyen rettenetes élményem. Még bölcsibe járt és onnan hívtak, hogy menjek, mert nagy baj van. Néha nem kap levegõt és vörös, néha meg alsápad. Körzeti orvos, onnan Heim Pál, onnan mentõvel (!) Madarász. Közben vérvételek, röntgenek, vizsgálatok. Gyerek ugyanúgy hol vörös, hol sápadt. A Madarászban agy CTG-t akartak csinálni éppen, amikor az egyik nõvér hozott egy kis teát, hogy próbáljam megitatni. Sikerült, azonnal jobban lett és végül az egyik doki rájött, hogy a bölcsiben nem adtak neki inni egész nap (!!!) és szinte kiszáradt. Na, ennyit az orvosokról. Tisztelet a kivételeknek. Egyébként a nagyapám is az volt és a bátyám is orvos. Kép

Rebi:
Gratulálok Csenge fogához!

Edit:
6 kg az már valami!!! Kép
etetõszék: a 3 nagynak asztalra tehetõ volt, abszolút bevált, most is olyat akartam, de közben kaptuk ezt a másikat.

Na, mennem kell, Tomi hív!

Kellemes hetet!!!
bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

ÉN azért nézettem meg Vilit, mert nagyon kis helyen esett és fogalmam nem volt, hogy miét ütötte meg. Másrészt - ez ma reggel kattant be - valószínû, ha nem jártam volna a gyógyped. tanárképzõ fõiskolára (ahol kórtannal is tömték a fejem) és nem járok 6 évig fogyatékosok közé, akkor én sem parázok ennyire. Egyébként Vili is virgonc volt.

Talira megyünk.

Norci
norci

Norci
Nehogy már szabadkozz! Ha úgy érzed, el kellett vinni megnézetni Vilit, akkor nagyon jól tedded, hogy elvitted.Kép

Gorsi
gorsi

tetted
bocs
gorsi

SZiasztok!

Menta! Helenának nagyon boldog névnapot! KépKépKép

Norci! Mi is voltunk koponyaröntgenen, hasi UH-on, mikor Ármin leesett az ágyról, mi mindketten ott voltunk vele, András utána is nyúlt, de sajnos nem érte el. De nálunk mi erõsködtünk, hogy nézzék meg, mert legszívesebben elhajtottak volna. Úgy látszik, kórházanként más a csecsemõellátási protokoll esés esetén! Kép Mondjuk a 24 órás benntartást én is sokalltam volna és csak akkor hagyom, ha maradhatok, és ez az ijesztgetõsdi sem szimpatikus - de az sem, hogy ránézés nélkül azt mondják, hogy ugyan már, minden gyerek esik!

Nyuszimanó! De jó, hogy Donci minden eredménye tökéletes! Kép

Tikk! Az Üllõi úti bébikerben van legalább 4 fajta, 1200-5000-ig (az már maga is elektromos, nem kell hozzá porszívó) Nekünk porszívós van, szerintem nagyon hasznos! Ármin kb. 5 hónapos koráig röhögött, miközben porzívóztuk, azóta visít, pedig most sem rémesebb, inkább azt utálja, hogy lefogjuk, mikor õ menni akarna.

Edit! 6 kg-hoz gratula!Kép

Bogancsi! Tominak is a foghoz! Kép

Rebi! Csengének is! Kép

Én összeszedtem vmit a hétvégén: úgy fáj a torkom, mintha késsel szabdalnák, most, másfél liter tea után már van hangonm, de olyan, hogy Ármin fél tõle, ha hozzászólok Kép, az orrom teljesen be van dugulva, iszonyúan köhögök és NAGYON SZ@RUL VAGYOK KépKépKépKépKép Ugye, nem lehet ebbõl nagyobb baj?????

Talira (már csak ezért) sem megyünk KépKépKép, pedig már nagyon mennék! De nektek jó talizást!!!!! KépKépKépKép Majd írjatok róla sokat!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Talira megyünk mi is! Kép

Norci, jól tetted, hogy elvitted Vilit a kórházba, ilyen esetben én is tuti vinném...
Picit ehhez kapcsolódik: Tudjátok, én miért féltem egy ideig? Bálint mikor ülni tanult, meg mászni, számtalanszor elõfordult, hogy ülésbõl pl. úgy hanyattesett, hogy szinte nekem fájt, úgy beütötte a fejét. Mászásból pedig olyan fondorlatosan tudott valahogy hanyattesni (ne nevessetekKép), mint más még soha. Valahogy a keze maga alá került, elvesztette az egyensúlyát és megpördült a hátára. Persze ekkor is a feje óriásit csattant. Szóval sok beszédnek sok az alja: én ilyenkor mindig attól féltem, hogy ilyenkor agyrázkódást kap... Ez nem hülyeség szerintetek? Egy felnõtt (pl. én biztos) egy ilyen esetben tuti hogy megszédül és púp nõ a fején... ez a piciknél hogy van? Rossz volt nézni... néha utána nagyon sírt, bár nem sokáig. Hál' Istennek mára ezek a balesetek már elmúltak.

cupp mindenkinek, akkor a talin:

Beja +Bálint
Beja

Haliho!

Ma sajnos nem tudunk menni talira, meg még nem is tudjuk hova kellene, a gyerek még beteg.

Mi monoriak vagyunk, szerintem zeneküldésre a posta lesz a legjobb, mit küldjek akkor kazit vagy írott cd-t vagy mpeg-et? Vagy válasszthatjuk még a szívküldit Kép -na jó pihent az agyam így hírtelen hétfõ reggel.... - emailcím a profilban.

Csí, Zsunya, Zsuzsi!
Egyéb iránt a varrásnak meg nyissunk egy topicot amondó vagyok. Bemásolom az eddigi szuper hozzászólásokat innen indításnak. Én már régen hiányoltam.

Lili elkezdte nagy rendezkedõs korszakát: lehuzta a zokniját és kidobta a járókából miközben körbekukacolt és összetúrta az alátétet.

Na most leírtam sebtiben mindent amit tegnap akartam, elolvaslak benneteket aztán du. még jövök.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Két napig nem tudtam netezni és úgy érzem teljesen lemaradtam.

Norci: De jó, hogy Vilikének nincs semmi baja, egy anyuka úgy megtud ilyenkor ijedni. Geri szerencsére még csak 1X ütötte be a fejét, de akkor is remegtem az idegességtõl.
Nagy álmom a gyógyped. tanárképzõ fõiskola, nappalin végezted?
Gratula Vilikének a hasról hátra forduláshoz, nálunk csak néha sikerül és az is csak véletlenül. Kép

Bogancsi: gratula a második foghoz! gyógyuljatok a náthából! KépKép

Csi és Edit: májusban szültem, júniusban és júliusban rendben volt a menstruációm, azóta semmi. Egy hónapja már nem szoptatok. A doki szerint ez normális, ultrahangtól kezdve már mindenhogy megvizsgált. Most pénteken kellene megjönni, szurkoljatok.

Tikk: Hannusnak gyógyulást! Kép

Nyuszimanó: gratula Donci vérvétel eredményéhez Kép

Lányok! Tegnap Gerinek nagy piros folt jött ki az arcán, valószínûleg a körtés tejberizspéptõl. Fél óra múlva elhalványult, de nagyon megijedtem, mert ilyet még nem produkált. Ha nem kap többet ilyet ugye nem lesz semmi baja? Úgy aggódom.A legszebb a dologban, hogy nem is én adtam neki, hanem az egyik barátnõm akinek a kislánya már eszi és én nem is láttam mikor adott Gerinek. KépKépKép

Kellemes napot! Golyó
golyó

SZiasztok!

Már Árminnak is hõemelkedése van! KépKépKép Nem tudtok vmi jó praktikát a kezdõdõ betegség elfojtására???? Nagyon kéne, mert ha mindketten ramatyul vagyunk, az a legrosszabb! Lehet tea, homeobogyó, ráolvasás-varázslás, de el sem tudom képzelni, mit csinálok, ha Ármin is úgy megbetegszik, mint én!

És lenne még egy kérésem, bár biztos unjátok már a nem hízik témát, de egyre jobban aggódom, hogy miért nem??? SZóval, aki írta eddig a babája súlyfejlõdését hónapról hónapra, elküldenétek nekem? Lehet mélben is, hogy a normális topiklátogatók ne kapjanak agyvérzést miatta! neth@index.hu vagy neth@posta.net (az elsõ új, remélem, mûködik!) Köszi elõre is a segítséget!

Tali jó volt?

Márti+Ármin
márti

Márti!
Sok sok gyógyKépKépKépKépKép Nektek!
Én inkább nem írok súlygörbét... De nyugodtan kerülhet ide is, nem vagy egyedül az aggódással!
Az jutott eszembe, hogy meg van valahol a nõvérem fejlõdési naplója. Õ egy évesen 7, 3 évesen 9 kiló volt, és csak a tesóféltékenységtõl hízott meg 7 évesen annyira, hogy suliba mehessen.(Én 5 évvel vagyok fiatalabb.) Most köszöni jól van, bár idõnként szóba kerül, hogy fogyózna...Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!

Köszi! Kép Várom ám a nagy dsúlyú babák eredményeit is (szóval, Lucáé is jöhet), mert épp az izgatna, hogy másnál is úgy alakult-e, hogy az elején nagyon hízott (4 hónaposan duplázott, folyton azt hallgattam a védõnõtõl, hogy túletetem, cici helyett kapjon inkább cumit Kép, aztán fél éves kora után lelassult, most alig hízik 5 dekát egy hónap alatt, sõt, most még tán fogyott is, de semmi esetre sem jobb a stagnálásnál Kép) Megnéztük az eü. kiskönyvben, a mostani a súlya és magassága alapján a legalsó görbén "tartózkodik", és meglepetésemre a 3,65-ös zületési súlyával is ott volt, úgy látszik, ajhhoz túl hosszú volt az 55 cm. Csak nekemn az a fixa ideám, hogy ezek a súlygörbék nem anyatejes, hanem tápszeres és tejpépes babák adatainak elemzésével készültek, és ezért Árminra nem jók. Egyébként tök jól néz ki, nagyon ügyes, élénk, értelmes (nem csak az elfogultság beszél belõlem! Kép), egy szemernyit sem aggódnék, ha nem aggasztanának folyton, de így meg néha rémeket látok. Egyébként most plusz rém, hogy Ármin már néhány hete eszik is, tegnap pld. kifejezetten sokat - a méréskor ez mégsem látszik! Mivel nem adok még neki sem tojást, sem tejterméket, azt meg perze nem tudom, mennyiket szopik, azon is aggódom néha, hogy elég zsír és fehérje jut-e a szervezeteébe az anyatejjel + a husival, amibõl nem eszik túl sokat. Hát, "röviden" ennyi a kérés indoklása! Kép Most alszik Ármin, elõször fürdeni akartam meg pisilni, stb. de aztán úgy gondoltam, hasznosabb veletek beszélni! KépKépKép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Hát nem értünk oda talira.Kép
Sajnos már elég késõn indultunk a dokihoz és elég sokáig tartott, megint elküldött egy újabb bõrgyógyászhoz.
A lényeg, hogy ekcémás a Réka - tõlem örökölte a hajlamot - és kaptunk újabb 3 csodakenõcsöt. Ezek most már a 672.-ek a sorban. Értékelném, ha végre valami megszüntetné a tüneteket.

Márti! Lehet, hogy már mondták, de én úgy tudom, hogy ahogy egyre jobban mozognak a gyerkõcök, egyre kevesebbet híznak.
Réka 2800 g-mal született, közel 1 kilókat hízott 8 hónapos koráig, akkor elérte a 10 kg-t, azóta ott megálltunk. De viszonylag sokat eszik, jól van - a bõrét leszámítva - mozog egy csomót, úgyhogy szerintem nincs miért aggódni, de azért lassan elslattyogunk mázsálni, mert kíváncsi vagyok van-e változás az elmúlt 1 hónap alatt.

Na, megyek, mert vasal a kisasszony! Kép

Zafi
zafi

Márti!
Remélem, nem lesz Ármin beteg, csak ilyen ráolvasást tudok küldeni innenKépKépKépKépKépKépKép Ja és szoptasd sokat!

Súlygörbérõl: én nem a mienket írom le, hanem a finn etalont. Ez csak fiúkra vonatkozik egy éves korig, remélem tudtam segíteni és megnyugodszKép

Súlygörbe

Születéskor: Átlag: 3500-3900gr
Átlagon feletti de még normál: 3900-4300gr
Átlagon alatti de még normál: 2800-3500gr
1.hónap: Átlag: 4400-4900gr
átl. felett: 5300-ig
átl. alatt: 3500-ig
2.hónap: Átlag: 5100-5650gr
átl. felett: 6200-ig
átl. alatt: 4100-ig
3.hónap: Átlag: 6000-6700-ig
átl. felett: 7300-ig
átl. alatt: 4800-ig
4.hónap: Átlag: 6800-7500gr
átl. felett: 8200-ig
átl.alatt: 5400-ig
5.hónap: Átlag: 7550-8300-ig
átl. felett: 9000-ig
átl. alatt: 6050-ig
6.hónap: Átlag: 8250-9050-ig
átl. felett: 9900-ig
étl. alatt: 6600-ig
7.hónap: Átlag: 8800-9200-ig
átl. felett: 10550-ig
átl. alatt: 7000-ig
8.hónap: Átlag: 9200-10100-ig
átl. felett: 11000-ig
átl. alatt: 7350-ig
9.hónap: Átlag: 9600-10600-ig
átl. felett: 11600-ig
átl. alatt: 7700-ig
10.hónap: Átlag: 10000-11000-ig
átl. felett: 12000-ig
átl. alatt: 8000-ig
11.hónap: Átlag: 10250-11300-ig
átl. felett: 12300-ig
átl. alatt: 8200-ig
1.év: Átlag: 10500-11500
átl. felett: 12600-ig
átl. alatt: 8400-ig

Megjegyzés: a finn gyerekek az elsõ életévben jóval intenzívebben híznak (sok tápszer, ill. a nagyon változatos bébikajáknak köszönhetõen). Szóval nekünk "magyaroknak", akik tovább szoptatunk (hál istennekKép) inkább az átlag alattól az átlagig való tartományt kell úgymond szentírásnak venni. (Azon belül is van -10%-os és -20%-os tartomány, de azt már nem akartam részletezni) Mi mindig a -10%-osba esünk. Ja és amint látod, elég nagy különbség lehet 2 gyerkõc között: akár 4 kiló is az 1. év végére, szóval csak nyugiKépKép

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Márti: mail ment.

Nyuszimanó: hát megnéztem, Balu hova férne be. Õt itt kb 4 hónapos korától nagysúlyú babának tartották, de ebben a listában nagyon alul fejlõdik Kép
Én a hosszkérdésen küzdök. Mekkorák a babáitok?

Betegeknek jobbulást!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vili ez alapján átlag feletti, nem normálnak született Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Márti! Köszi a köszöntést Helena nevében is! Kép Kapott egy téli satyit és egy fogmosókészletet is. Tudod, a hinta helyett Kép.
Nagyon-nagyon sajnállak a betegség miatt. Én még azt mondanám, hogy te szedjél 1000 mg C-vitamint naponta, Ármin pedig kb. 100-t esetleg 200-t. És persze sok tea!

Én is elkaptam egy nyavalyát: felfáztam és szegény férjem is fájlalja a fejét már egy napja. Csak Helena van teljesen jól és remélem õ így is marad! Kép

Nyuszimanó! Én is kiváncsi vagyok majd a kardigánra és nagyon örülök veletek a jó értékeknek!

Dzsili! Remélem a ti értékeitek is megnyugtatóak lesznek!

Norci! Szerintem is jól tetted, hogy bevitted Vilit. Fõleg azért mert nem láttátok, hogy mijét ütötte be.

Zafi! De jó, hogy te is itt vagy újra! képzeld, Helena is ekcémás és õ is tõlem örökölte. Kép Most szerencsére csak egy száraz folt van rajta, de volt ez sokkal durvább is. Én most egy jó zsíros kenõccsel kenegetem, ami egyébként a popsikenõcse, és minden szobába rakok ki egy edénybe vizet a radiátorokra, hogy jó párás legyen a levegõ, vagyis inkább ne legyen annyira száraz.

Cory! Helena most 8 hónaposan 72 cm. De õ Gyõzõre hasonlít, õ pedig 186 cm. Kép

Golyó! Gondolom jól megijedtél a folt miatt! Tényleg kerüljétek azt a pépet és talán azt a barátnõdet is.Kép Ez utóbbi vicc volt. Egyszerûen mondd meg neki, hogy a tudtodon kívûl ne adjon semmit Gerinek! Én mindenkinek megmondtam ezt a környezetemben, még a férjemnek is. Kép

Bubu! Üdv itt! Már én is vártalak titeket! Kép

Beja! Jó, hogy te is tudsz néha jönni! Ne hidd, hogy csak Bálint tudja megütni magát olyan "hülyén". Helena még forgás közben is be-be veri néha a fejecskéjét.

Gorsi! És Peti ekcémája javul már? Nagyon kis ügyi, hogy így tud már kúszni! Helena nagyon lassan fejlõdik, még mindig csak forogni tud, ill. megül támaszték nélkül az ölünkben és a babakocsiban. Gyakorlatilag ennyi.
Viszont már szokott nyálbuborékot fújni és ha kérem, akkor nagyon szívesen a számba rakja azt, amivel éppen játszik. olyan édi! Gyakorlatilag még mindig csak szopizik, de a hétvégén evett egy keveset Ármin kajájából és ma is egy ici-picit egy almából és egy Hipp sütõtök-almából.

Bogáncsi! Gyógyuljon meg gyorsan Tomi és gratula a fogacskához!!!

Edit! Én is gartulálok a kilókhoz! Tényleg van olyan, hogy megjön, aztán újra sokáig nem, anélkül, hogy terhes lennél. Szóval ne izgulj! inkább ne hiányold! Kép

Rebi! Remélem Helena is szeretne majd zenélni és akkor alakíthatnak majd Csengével egy együttest: KVZ (keveset alvó zenészek) Kép

Tikk! Hanna is gyógyulgasson!! Mikor költöztök?

Csí! Naaa! Hol aza kép! Megesz a kiváncsiság! Kép

Sajnos most mennem kell!
Üdvözlök még mindenkit, akinek név szerint nem írtam!
Menta
menta

Sziasztok!

Zafi,
még régen, amikor még ici-pici volt Hangusom, a nyakán voltak pöttyök. Nem hinném, hogy mosóportól v. ilyesmitõl. Bár a doki állítja. Akkor kaptunk egy kenõcsöt, pár nap alatt elmúlt. Aztán most egyszer csak az orra alatt kijöttek hasonló pöttyeszek, amik nem akartak eltûnni. Megint felirattam ugyanazt a kenõcsöt, és most pár kenegetés után megint elmúlt.Kép Megpróbálom neked kisilabizálni az etalonreceptbõl a kenõcs összetevõit, hátha ez segít:
ung.(?) Alsol
ung. (?) Flucinor N
Ha jól emlékszem, az egyik összetevõbõl 15 gr, a másikból 18 gr van a kenõcsben. Egy egész pici dobozkában van, viszont nagyon drága sajna (kb. 800 Ft volt), nem támogatja a tb.

Nyuszimanó,
ugyanilyen adat nincs a lányokról? Csak kíváncsiságból...

Márti,
mail ment. Ja, az kimaradt, hogy én egyévesen 8 kiló voltam.

Lányok,
a Halász Jutkát meg a 100 Folk Celsiust meg tudja Bence írni nektek, csak cd kéne hozzá.

Fejreesés: én azt hallottam errõl, hogy a kisbabák feje nagyon kemény, úgyhogy semmi bajuk nem lesz. Na persze csak, ha nem nagyon magasról esnek.

Tikk,
nekünk Csöpi orrszívó van, kicsinek Hanga is mosolygott hozzá, ma már komoly küzdelem az orrszívásKép.
Sok pussz Hannának, gyógyulgasson!KépKépKép

Menta,
Helennek névnapjára: KépKépKépKépKépKép

Norci,
azért örülök, hogy nem lett semmi baja Vilinek.KépKépKép Ja, és nálunk a mosógéprõl repült egyszer, szintén apája volt mellette, de szerencsére röptében elkaptaKép

Bogancsi,
Tominak is küldünk: KépKépKépKép

Csi,
digitális fényképezõt érdemesebb.Kép

Nem tudom, hogy írtam-e, de az elmúlt egy hétben már nem kelt fel Hanga éjjel.Kép Vagyis felkelt, de aztán vissza is aludt egyedülKép. Úgyhogy most fél9-reggel fél7-ig alszik.Kép Alszunk.Kép

Na, megyek, mert amúgy is kisregény lett, meg Apjuk itt döngeti a hátam már a gépért.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a záróvizsgás megnyugtatásokat, annyira rendes tõletek, és úgy megörültem nektek, most nem is félek annyira tõle. Kép

Témák szerint írok, mert egyszerûbb így válaszolni, bocsi, hogy nem személyekre válaszolok!

Menzesz:
Nekem is 6. hétre megjött, kb. 4 hónapig kicsit menzeszeltem csak 1-2 napot, aztán elmúlt, és most 9. hónapra jött meg rendesen. Most jött meg 2.-szorra rendesen, pontosan, aminek nagyon örülök, mert szülés elõtt nagyon ritkán volt pontos.

Zeneóra:
Marczibányi téren van, hétfõn és csütörtökön, mi csütörtökön megyünk a 10.10.-es órára. Az egész foglalkozás 30 perc, de a babák csak ennyit bírnak ki. Körben ülünk mamák-babák (fél éves kortól-3 évesig), van egy énektanárnéni, aki egy macival üdvözli énekelve a gyerekeket, majd elkezdünk énekelni (mutogatunk hozzá, táncolunk, körbe-körbe megyünk). Néhány dalnál használunk kis hangszereket, azaz a babák dobolnak, zizegnek, csilingelnek, nagyon élvezik persze Kép A foglalkozás alatt még hallgatunk magnóról is dalokat. A babák közben elmászkálhatnak, sikongatnak, ha front van jó nagy a kavalkádKép Kb.10-12 vagyunk egy foglalkozáson, mert van aki 2 gyerekkel jön. A foglalkozás után a Marczibányi elötti játszótéren játszunk, amit ugyancsak nagyon élveznek a kicsik. Én 3200,-Ft-ot fizettem szept.elejétõl-nov elejéig érvényes bérletre. Meg lehet kukkolni, van mikor az elsõ fogl. ingyenes, a szervezõtõl függ, általában nem garasoskodik. Nagyon normális társaság. A szülõk is rendesek. Dorka mióta járunk elkezdett tapsolni, énekelget, és a zenére mozogKép Láthatóan egyre jobban élvezi a foglalkozást, nagy szemekkel figyeli a nénit és a nagyobbakat. Akkor szokott sírás lenni, ha éppen az egyik hangszert vissza kell adni, azt nem szereti Kép

Márti:
Ha Dorka meg van fázva én Cebion cseppet adok neki, nálunk beválik. Vettem egy német homeopátiás könyvet, abban a következõ szereket ajánlják:
kezdõdõ nátha esetén: Aconitum D12
bedugult orr: Lycopodium D12 (ha nehezen kap levegõt)
sápadtság,láz,ingerlékeny,torokfájás, fülfájás: Ferrum phosphoricum D12
remélem valamelyik jó.
Hallottam egy jó homeopata dokiról: Dr.Halász Gabriella 326 7175

Dorka gyarapodása:
szül:3370g 54 cm, 6.hét:4320g, 8.hét:4640g, 13.hét:5380 59cm, 4.hónap:5720g, 5.hó:6220g, 6.hó:6680g, 7.hó:7100g, 8.hó:7100g, 9.hó:7500g, 10.hó:7810g
amint láthatod Dorka mostanában kb.30 dkg-ot hízik havonta vagy semmit. Most kb.70-72 cm

Gyerekek most nézem az SFB1 (Berlini tv-én) Fábry Sándort, ahogy a "dizájncenterjével" lép fel, kitünõ németességgel!

Na sziasztok, most már tanulnom is kéne:

mindenki gyógyuljon gyorsan meg, sétáljatok sokat a friss levegõn!
Üdv: zsuzsi és Dorottya (aki már hangosan tapsol)
zsu26

Sziasztok!

Indítottam a Házasság, család témán belül egy
Miért nincs párom?- azaz Bridget Jones-effektus c. topikot.
Akit érdekel, nézzen be oda.Kép
Üdv: Zsu
zsu26

Köszi mindenkinek a válaszokat! Úgy látszik, Ármin NAGYON sovány kisgyerek! A finnekhez képest meg pláne! Kép Akkor hát: nincs valakinek kifejezetten gyerekhízlaló receptje? (ne aggódjatok, nem sütjük meg, ha meghízott! Kép)Mondjuk a kis ketrecben való tárolás, ahol nem tudbna mozogni, biztosan javítana a helyzeten, viszont feltehetõen egész nap búskomor lenne.

Cory!
Azt elfelejtettem megírni, direkt neked lemértük most Ármint: 74 cm. A technika az, hogy felállítottuk a könnyvespolc elõtt, András fogta és figyelt rá, hogy egyenesen álljon én meg ceruzával bejelöltem, meddig ér.

Szila! A te leveled nem érkezett meg Kép Viszont most, hogy írtad, te mennyi voltál, eszembe jutott, hogy a régi magammal is összevethetem Ármin fejlõdését Kép

ZSuzsi! A homeoötleteket köszi, mindjárt meg is nézem, mi van itthon! Dorka nagyon ügyes! Kép Biztos, hogy ezek a zeneórák tényleg intenzíven fejlesztik! Ármin is tud már tapsolni, de hangja még nincs, inkább csak imitálja.

Menta! Már ki is mentem C vitaminért! SZedem egyébként is, de dél óta elfelejtettem! GYógyuljatok meg, Helena pedig ne is legyen beteg! A sapi tényleg veszélytelenebb, mint a hinta! Kép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Tegnap elkiabaltam magam!Szoval megjött.Pedig eddig semmi jelét nem adta.Ez van!Csak a fejem robban szét majdnem,ugy faj.
Menta!Ha igy faj a fejem,de szoptatok,azért van valami amit bevehetek az enyitésére?
Helenanak boldog névnapot kivanok!!!

Riki egyre többet van fent nappal.Amig kisebb volt a szopik között mindig aludt fél orat.Most 3-4 orat is fent van,aztan alszik 1-1 1/2 orat.

Bogancsi!Gratulalok a fogacskakhoz!Nekünk helyhiany is miatt is jobb lenne az akasztos etetôszék.Hany kiloig tud beleülni a gyerkôc?

Fogalmam sincs,most Riki hany centi,de lemérem holnap.Egy hete elpakoltam nagy zacsko kinôtt ruhajat.Most kezdtem raadogatni a 6 honaposra valo rucikat.Nem rég még két méret között volt.Vagy szük volt,vagy logott rajta.

Kaptunk ajandékba egy kapucnis halozsakot,ami szintén nem sokara jo lesz,de félek raadni a kapucni miatt,nehogy megfojtsa éjel.Riki mindig hason alszik.Szerintetek?

EDIT
edith16

Dzsili!
Régen lattalak irogatni!
Bocs,hogy csak most valaszolok,de én sem voltam több,mint egy hétig.
Azon a bizonyos fotozason,igen elvették Rikit,mert csak gyermek fotozas volt.Szamukra volt odakészitve egy emelvény,amin ülhettek,fekhettek,vagy ahogy épp a fotos beallitotta ôket.Ha az ölembe lehetett volna,biztos birta volna szegény.Elvileg mostanaban lesznek kész a képek,de sajnos nem tudok majd felrakni,mert nincs scannerünk.

EDIT
edith16

Szia Lányok!

Köszi a menstruációs hottászólásokat, bocsi, de jó tudni, hogy nem csak nekeh "hiányos".

Gyarapodás:
Fiam 5050g-mal, és 60 cm-vel született, 2 évesen már "iskolaérett" volt a 18 kg-val. Ehez képest most háromévesen 20 kg.
Enci 5200g-mal született,és 59-cm-vel, másfél hónaposan elérte a születési súlyát,három hónaposan 6000g, négy hónaposan 6650g, öt hónaposan 7000g, hét hónaposan 7800g, nyolc hónaposan 8360g,és ezt tartja mai napig, 29-én lesz kilenc hónapos. Hiába született egy kicsit nagynak, szerintem a három kiló kilenc hónap alatt nem egy nagy szám...,de õ bevárja a többieket! Egyébként hihetetlen, hogy a fiamnál a "helyi"doki ragaszkodott volna a szokásos megduplázáshoz, vagy megháromszorozódáshoz. Encivel már nem volt gond, de anno meglepett, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni a fiam méreteivel. Amikor a körzeti meglátta Bogyit, rögtön tápszert írt fel /nem váltottam ki/,hogy nehogy lemaradjon...Így utólag vicces, de valahol szomorú.

Edit
Én nem merném ráadni, pont a megfulladás miatt, amit Te is írtál. Meg az én gyerekeim izzadósak, csak még jobban melegük lenne.

Cory!
Segíííítséég!
Én a Segédletekben állítottam be a Profil-ba a képet, ott meg is van, azt hittem, az ide is érvényes.
Nekem ez kínai....

Valóban remek lenne egy varrótopic, de én megrögzött barkácsolóként belevenném az üvegfestést, a szalvétatechnikát, meg az ilyeneket is... no meg a többiek kötését, és horgolását is. Nos?

Menta!
Jó, hogy írtad a Cvitamint, én évek óta használom, csak nemtom, hogy miért olyan drága az ampulla.
Boldog névnapot Helenának!
Encim már két napja/!/ kúszik, viszont még nem ül, sehogysem. De táncol hason fekve, köhög, ha valaki köhög, csettint a nyelvével, apját-anyját nem keresi meg, csak a tik-takot...És semmiképpen nem hajlandó kinyújtani a lábát, tehát esze ágában sincs állni! Nemhogy lépkedni...
Kép nincs, és ha így haladok, nem is lesz. Apa ma kiváltott egy csomót, és rájöttem, hogy nem is fényképezem a lányt többet. Ugyanis a két gyerek annyira egyforma, hogy az apja azt hitte, a fiamról hozott képeket. Mint két tojás. Úgyhogy, ha egyszer sikerül rájönnöm a titokra, akkor akár olyan képet is láthatsz, amin Enci másfél éves. Mindezt talán a jövõ héten.

Fütyis anyukák!
Mármint fiús anyukák!
Tudom, nem szabad a bõrcit húzogatni, azaz erõltetni a visszahúzást! Viszont az esti fürcsinél annyira fellazul a bõr, hogy addig, amíg már nincs letapadva, óvatosan vissza lehet húzni egy mosás erejéig. Ezt azért mondom, mert a "helyi erõ" nekem azt mondta a fiamnál, hogy hozzá sem kell nyúlni. Ha nem járok a Bethesdába egy gyerekdokihoz, akkor én is beálltam volna azok közé, akik egy évesen fertõzés miatt sorbanállnak a rendelõbe bõrcit-tépetni. Bocsi, de ez azért tört ki belõlem, mert itt teljesen természetes, hogy az anyukák van, hogy többször rutinszerûen járnak "megcsináltatni" a fiúk fütyijét, ami a kórokozók miatt mindig visszatapad. Persze én nem az igazi fitymaszûkületrõl beszélek, az más. De azért az megdöbbentõ, hogy az anyukák a kezelés után SEM mossák a bõr alatt, mert a gyerek nem engedi. És ez így megy, felnõtt korig?
Na, mindegy, csk fura. Nekem nagyon az.

Minden jót, és gyógyulást a gyerekeknek!
Pussz:Csi
Csii

Edit!
Nem tudom nálatok milyen néven futnak a gyógyszerek, ezért inkább hatóanyagot írok:
-paracetamol:lehet, de mértékkel
-noraminophenason: háát, ha már más nem segít, akkor 1-t bevehetsz.
-acetylsalycilsav: szintén kis mennyiségben lehet.
Ezek mind átjutnak az anyatejbe.
Megyek mert Helena sír.
Menta
menta

Sziasztok!

Csi,
amikor elküldöd a hozzászólást, írj jelszót is az "Azonosító" alatti rubrikába!Kép

Szila
szila

Norci!
Pont fordítva!!! Normál súlyú volt Vili a születéskor, de átlagon felettiKép

Szila!
Sajna nincs lánygörbém. Mivel fiúnk van, nekünk csak a fiúgörbét adták oda.

Márti!
Hát szerintem nem úgy néz ki egy nagyon sovány gyerek, mint ÁrminKépKép Ja és a finn kisgyerekekrõl az mondható el, hogy tényleg nagyon kövérek az 1. életévben. Hatalmas fejük van, az arcuk meg olyan, mint a kismalacé. Olyan kövérek, hogy nem látszik a szemük!!!! Na köszönöm szépen, én nem szeretnék ilyen gyereket, inkább maradok a sovány (????Kép) örökmozgó bébimnélKép
Nemde Márti???
Ja és ilyen kövérséget csak tápszerrel és töméssel tudsz produkálni (tisztelet a kivételnek). Itt uis az a fura, ha az ember szoptat. Nálam elég hihetetlenkedve fogadják (csodálattal????), hogy még szoptatok és addig akarok, ameddig Donci igényli. Itt uis elsõdleges szempont, hogy az anyuka jól, szabadnak... érezze magát. És ugye a tápszert az apuka meg a szomszéd is oda tudja adni.

Muszáj elmesélnem egy cikket. Itteni babamagazin egyik olvasói levele: 4 hónapos a kisfiam, 2 hónapja(!!!!) már fõtt ételt eszik, ill. gyümölcsöket is. A hasa viszont mindig nagyon kemény, nincs rendesen széklete, sokat sír. Gyerekorvos válasza: nem mondom azt, hogy esetleg szoptatni kéne, vagy inkább tápszert adni egy ennyi idõs csecsemõnek, ha már elkezdte mással etetni.... Szilvát meg a hõmérõzést javasolta a doki. No comment.

Cory!
Jajajaj szegény sovány Balu!!!Kép Ne éheztesd azt a gyereket irgumburgum.

Menta!
Köszi a gratut az eredményekhez. Tényleg olyan boldogok vagyunk. Egy anyának nem kell nagyobb öröm, mint hogy tudja, hogy egészséges a kicsijeKép
Ja és persze, hogy teszek fel képet a kardigános Donciról! Sõt abban viszem Decemberben majd talizni, ok?

Puszi: NYuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!
Márti! Ez a gyarapodási dolog ez csak paraforrás lehet. Nálunk is mindig ez a probléma. Hosszú ám vékony gyerek. És még igen messze a duplázástól, igy 5 hónaposan. Most a bûvös hatost próbáljuk átszelni. Kép Mondták már, hogy ne izgassam magam miatta, mert szépen fejlõdik. Ezzel csak az a baj, hogy ugye ebbõl itélem meg, hogy elég e a tej.

Pozsonyi Pagonyban volt valaki? Milyen? Olcsó?

zsunya

Márti,
a babaszoba.hu-n ([url=http://www.babaszoba.hu" TARGET="_top]itt[/url])van percentiles táblázat, ott berajzolja a gép automatikusan a gyerek súlyfejlõdését (meg hossz és fejkörméret).

Ákos súlyfejlõdése (bár õ a dagadtabb fajtából való):
Születés: 3350 gr, 54 cm, 1. hó: 3950 gr, 2. hó: 5060gr, 3. hó:6070gr, 4. hó: 6800 gr, 5. hó: 7400 gr, 65 cm, 6. hó: 7900 gr., 69 cm.

Úgy néz ki, teljesen szakirodalom szerint gyarapodik, de ez a szerencséje, mivel én nagyon pánikolós anya vagyok. Ha a mérleg egy hét alatt nem mutatott hízást, hát én már rohantam fûhöz fához...Kép Kép Kép

A lassabb sõlygyarapodás pedig szerintem nem probléma, az a lényeg, hogy havi összességben gyarapodjon a gyerek.
Én állítóla kegyetlen rossz evõ voltam. 6 hónaposan nem voltam 6 kiló, a gyerekorvos felírt tápszert, ezzel 8 kiló lettem 8 hónapos koromra. Anyukám ekkor abbahagyta a tápszert, mert nem akart felfújni, ahogy õ mondta. NOs, hát 1,5 éves koromig 8 kiló maradtam. Aztán élek, egészséges vagyok, és nem is vagyok egy sovány leányka.
Szóval semmi aggódás!

Lola
lola

Sziasztok!

Márti!

Romola adatai:

születés: 2370 gr.
1. hó: 2390
2. hó: 3880
3. hó: 4550
4. hó: 5030
5. hó: 5550
6. hó: 5900
7. hó: 6080
8. hó: 6400
9. hó: 6570
A 10. havi mérés sajnos kimaradt (akkor volt beteg, és a rendelõben nem akartam még ezzel is nyaggatni).
Ebbõl láthatod, hogy Romola sem egy óriásbébi, de én nem aggódom a súlya miatt.
Én is csak olyan általános dolgokat tudok írni, hogy ha egy vidám, jókedvû, egészséges, mozgékony baba Ármin, akkor felejtsd el a számokat!
És a példák: unkokahugom kislánya átlagosnál picit nagyobb súllyal született, és 3 hónapos kora után alig-alig gyarapodott, pedig unokahugom igény szerint szoptatta. Még 1 éves korában is állandóan aggódtak a súlya miatt, és most, kb. másfél éves korára kezdett el úgy nõni, hogy szinte látható, milyen gyorsan nõ.
Tudom, milyen aggasztó egy anyának az, hogy sovány(nak tûnik) a babája, de ha rendesen eteted, nincs igazán okod az aggodalomra.

Mennem kell, pedig szerettem volna még írni.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Raktam 2 új képet a profilomba Romoláról.

Laura
p_laura

Olyan drágák vagytok! KépKépKép Köszi! Egyelõre ugyan tovább aggódom Kép, de legalább annak tudok örülni, hogy milyen sokan vagytok, akikhez fordulhatok a bánataimmal! Megyünk ma du. dokihoz, mert a szájpenész megint ezerrel támad, ráadásul köhécsel is Ármin Kép
Megcsináltam a súly- és a magassággörbéjét, ezek szerint a magassága átlagos vagy épp az átlag felett van, a súlya viszont a magasból a még normális de alacsonyba tart, egyre lassuló emelkedéssel, sõt, már stagnál is Kép És ezen az októberi még nincs is rajta (szerintem most fogyott kicsit) Akinek már vetek vért a babájától: éhgyomorra kell, mint a felnõtteknél? És azt hogy éri el az ember? (Úgy gondoltam, kérek egy vérkép vizsgálatot, hátha az megnyugtat)

Viszont: Fel tud állni a labdájára! Kép Én meg frászt kapok tõle, hogy áll a járókában, a korlát csak a derekáig ér és egyensúlyoz a labdán! Úgyhogy ezentúl a járókában csak lapos játékokat és kicsi labdákat használhat! KépKép

Márti+Ármin = Az aggodalmas+ a sovány Kép
márti

Sziasztok!

Menta! Köszi a tapasztalataidat ekcéma ügyben, érdekes, mert a bõrgyogyi pont azt mondta, hogy a zsíros krém nem jó! Na, majd egy hét múlva a kontrollon okosabb leszek. Addig is szurkoljatok, hogy elmúljanak a pöttyök/foltok!

Szila, köszi a krémet, ha nem gyógyul továbbra sem, megkonzultálom valami dokival.

Zsu! Van valami tel.számod a zeneóráról, ahol érdeklõdni lehet? Nálunk az én ágam mind zenész, örülnék, ha Réka is fogékony lenne. Bár már most is nagyon szereti a zenét, táncol sokat, fõleg a BigBrother zenéjére - kéretik nem megkövezni érte!Kép

Na, megyek én is tanulni...Kép
Pussz,
Zafi
zafi

Márti
szerintem ugyanúgy éhgyomorral kell menni, bár ezt agy babánál elérni, hát... De azért kérdezd meg a dokit, mert ha nem muszáj, minek szenvedjen.
Megnéztem a profilodban Ármint, és nem sovány baba. Nem a táblázatoknak kell hinni, hanem rá kell nézni. Gyönyörû! Kép Kép Kép

Lola
lola

Lola, köszi! Kép

A profilomban májusi kép van róla, akkor még nem is szekáltak, max. a "túlzottan sok szopi" miatt! Kép De persze gyönyörûnek soványan is gyönyörû! KépKépKép (na, azért egy KIS Kép elfogultság is biztos munkál bennem!)

Most elaledt, úgyhogy próbálok valami nagyon finom és nagyon hízlaló kaját kiötleni neki Kép (Bezzeg magamnak megy, bár nekem nagyon nem kell híznom Kép)

Márti!Ármin, AKI MA 11 HÓNAPOS!KépKépKép
márti

Marti!

Gratula a 11-hez!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Puszi,Kikka

ui : (mail ment)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Márti! Én elfogulatlanul Kép is azt mondom, hogy Ármin gyönyörû gyerek! A levelet még indig nem tudom elküldeni, majd próbálkozom. A hízlaló menü: lángos és kóla vagy exotic fanta Borcsa-módra Kép. Más ötlet: Gyertek el hozzának ha meggyógyultatok, hátha a két gyekõc rábeszéli egymást az evésreKép, magunknak meg valami szigorúan diétásat fõzök egy kis könnyû sütivel...Kép.

Henke! Tegnap reggel fél kilenc felé nem te jöttél velünk szembe Kistarcsán egy sötétkék autóval? Kép

Menta! Helenának boldog névnapot, neked pedig jobbulást!Kép

Rebi! Csenge jobban van már?

Zafi! Majd szurkolok, hogy elmúljanak a foltjaitok. Lucát is holnap viszem megmutatni, még mindig nagyon ronda a feneke. Neki is beecsetelik szép lilára, meg kap valami kenõcsöt. remélem, segít. Az a szerencse, hogy nem fáj neki.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Na, megint jól lemaradtam...

Bubu! A PegPerego PrimaPappa etetõszékünk 36 ezer Ft. volt, de színtõl, huzattól, tálcák számától függõen változó az ára. Most vettünk 12 ezerért egy CAM-ot, ami olyan, mint írtam, derékszögben van a háttámla, és csúszós mûanyag borítású. PiciLaci már majdnem 10 hónapos, de még most is be-becsúszott benne a tálca alá.
Etetõszék és autósülés témában szerintem a Brendonban és a MegaToys-ban érdemes elõször szétnézni, még akkor is, ha végül nem ott veszed meg. Óriási a választék, és (különösen a Brendonban) nagyon kedvesek az eladók. Ott alaposan végignézheted, hogy melyik mit tud, miért jó, stb. Sokan azt mondják, hogy a Brendon nagyon drága, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy adot terméket nézel meg máshol is, nem igazán olcsóbb. Viszont a Brendon tele van tényleg luxus minõségû dolgokkal, és egyik-másiknak tényleg hanyattvágó ára tud lenni.
Autósülésben mi eddig a babakocsira is rátehetõ (rögzíthetõ) Peg-Perego autósülés-hordozót használtuk. Papírforma szerint 13 kg.-ig jó, de Lacika már nagyon utálta. Gõzöm sincs, hogy kényelmetlen-e már neki, vagy csak a menetiránynak háttal való utazás nem tetszett, de mostanában mindig hisztizett a kocsiban. Már régen megvolt egy Bébé confort ülésünk, ami elvileg újszülött kortól használható (csak mi elcsábultunk az autósülés-hordozó kényelmessége miatt). Nagyon bejött a csere, Lacika imádott kilátni, és jót is aludt ebben az ülésben. Mostmár csak az a fontos, hogy ha elalszik, az ülés dölthetõ, de egyébként a szélessége is állítható, és hátrafelé nézõ helyzetben is beköthetõ, és van hozzá egy szûkítõ-betét, ha egészen pici babának akarják használni. Sajnos típus nevet nem tudom, annyi minden van ráírva, hogy nem tudom, melyik lehet belõle a típus neve. Talán az, hogy ISÉOS, de ezt csak tippelem.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Andi
Köszi a kérdést Kép Csenge egész jól van, már nem is lázas - bár lázasan is ugyanúgy rosszcsontkodott Kép Egyedül annyi érezhetõ, hogy csak és kizárólag cicivel a szájában alszik, így az éjszaka számomra fárasztó volt, de õ egész sokat aludt. Remélem tényleg túl leszünk ezen az egészen 3 nap alatt. Én köhögök elég rondán, a Kismanó meg utánozza ... Kép

Menta
Boldog névnapot Helenának! KépKépKépKépKépKépKép

Tegnap amúgy érdemes volt elmenni a dokihoz... belenézett az én torkomba is, úgyhogy nekem is megmondta, mit szedjek. Szerinte én is rendbe jövök pár nap alatt... Remélem, mert naggggyon unom...

Márti
Majd leírom, hogy CSenge súlya hogyan gyarapodott .. kb. ... Õ sem egy díjbírkózó, 11 hónaposan épp elérte a 8 kg-ot ... :-) De a doki szerint ez nem gond, mert szemmel láthatóan jól van ... 1 éves korára tuti nem fogja meg3xozni a súlyát, mert most pl. alig eszik .. lehet, hogy Ármint is a sok betegeskedés vetette vissza picit, de még így sem hiszem, hogy gond lenne ...

Na megyek, mert kicsilány reklamál, hogy unja a kiságyat ... Ha kint garázdálkodik, képtelenség írni, mert rögtön elkezd rángatni, és ha nem reagálok megfelelõen, akkor bosszúból az összes tiltott dologgal elkezd játszani ... Kép

sziasztok
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti!
Mi még ugyi picik vagyunk, gõzöm nincs, mi lesz, ha elkezd majd-majd szopin (és prospektuson) kívül mást is enni.

Sajna dátummal fogom írni, mert úgy van nekem is.

született: 2002.05.24. 3080 g 55 cm (1. mérleg)
hazajövet: 2002.05.29. 3100 g (2. mérleg)
Itthon : 2002.05.31. 3280 g (3. mérleg)
2002.06.03. 3425 g
2002.06.05. 3470 g
2002.06.11. 3665 g
2002.06.19. 4330 g
2002.06.29. 4885 g
2002.07.01. 5020 g 60 cm (4. mérleg) !KépKép!
2002.07.05. 5170 g (3. mérleg)
2002.07.12. 5570 g Ekkor kinõttük az otthoni csecsemõfeltétet!
2002.07.29. 6010 g 64 cm (4. mérleg)
2002.08.29. 6850 g 66 cm
2002.10.04. 7430 g 70 cm

A különféle mérlegket azért írtam, mert szerintem némelyik "növekedésugrás" csak a másik mérlegnek köszönhetõ.
Ezt a sok-sok adatot annak köszönhetjük, hogy MaciLaci doktorbácsi felfedezte az itthoni mérleget, és legott súlynapló vezetésre ítélt. Viszonylag hamar belázadtunk.

Voltunk ma ortopédia kontrollon. Még mindig kötött baloldalt Luca csípõje, voltunk rögönyön is, a szöveges értékelés szerint:
Dysplasia nem látható, Ép vápaperemek és combfej csontmagvak. Ami remélem azt jelent, nincs nagy vész. Csütörtökön Apacska visszaviszi a dokinak a felvételt, és kiderül, hogyan tovább.
Betegek, gyógyuljatok szorgalmasan!

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ja az aláírás!
Borcsa + Luca + meg Réka is

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szia Golyó!

Sajnos úgy tûnik, hogy nem lenne megoldás nálunk a más vigyáz a gyerkõcre 5let. Kép A hétvégén egy fél órára hagytuk Sopronban a Nagyapjára és a Sógornõmre, akiket ismer és szeret, akikkel már többször órákra elmentek sétálni nélkülem, és most akkora cirkuszt csapott, hogy utánunk kellett telefonálniuk, hogy húzzunk haza de hirtelen, mert Lacika csak bõg és bõg, amióta elmentünk. Nem tudom, hogy mi ütött bele, és meddig fog ez tartani, de azóta folyamatosan rajtam lóg, és ha nem kapaszkodhat belém, akkor sír. Mint egy kis cerkófmajom (ahogy a Sógornõm nevezte), szinte még a lábujjaival is kapaszkodik. Hogy most a tyúk volt elõbb, vagy a tojás, hogy azért rémült meg, és azért lett ilyen anyás, mert otthagytuk, vagy azért lett ekkora cirkusz az otthagyásból, mert éppen nagyon anyás korszakát éli, sose fogom megtudni. Mindenesetre vadul szégyellem magam, és furdal a lelkiismeret. Iszonyatos rémület lehetet neki, biztosan nem értette a mindjárt jövök ígéretet, én meg kihasználtam a kiszolgáltatottságát, visszaéltem a bizalmával, letettem a szõnyegre, és már ott se voltam. Kép Szóval mostanában nem hiszem, hogy magára (illetve másokra) fogom hagyni szegénykémet.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Fiús anyukák! Csatlakoznék Csi-hez. Nekünk azt mondta a doki néni kamillával tisztítsuk Geri fütyijét, minden fürdetéskor és csak annyira húzzuk fel a bõrt ameddig lehet és nem fáj neki.

Beteg babáknak, anyukáknak jobbulást! KépKépKépKép

Márti: gratula Árminnak KépKép Ne aggódj a súlya miatt, szerintem a táblázatokat csak azért találták ki, hogy az anyukák agyonra aggódják magukat. Ha egészséges a baba akkor nincs semmi baj.

Foggal küszködõ babák anyukái: dentinoxon kívül mivel lehet még a babák ínyét bekenni? Geri nagyon szenved, úgy sajnálom szegénykét, a dentinoxot pedig csak naponta 3x lehet használni.

Golyó
golyó

Sziasztok!

Andi: de! De én nem láttalak titeket! Kimentünk az oktatóval Szadára, meg vissza. Nagyon büszke voltam magamra, holott nem ez a nagy kunszt, hanem utána még 10 percig a jobbkezes utcák, kanyargások a 16. kerületben... Egyszerûen nem tudok balra kormányozni Kép

Kik voltatok talin? Sajnálom, hogy nem jutottunk el, de apu végre ráért, így elmentünk parkettát nézni... Szerintetek hálóba mi jobb: parketta vagy padlószõnyeg?

Nyuszimanó! Én nagyon kiakadtam azon, amit a finn gyermektáplálásról írtál! Ibolynak is lenne egy-két szava "hozzájuk"!!! Kép Nálatok nincsen lll vagy bármilyen más szervezete a szoptatásnak?

Lányok, nekem nagyon jó, hogy írtok okos ötleteket kézimunkával kapcsolatban, én rettentõ ügyetlen vagyok, de azokba a topicokba nem biztos, hogy bele tudok olvasni.

Márti, inkább nem írok súlygörbét, Barnikáé ugyebár nem mérvadó Kép Csak annyit tudok a témához hozzáfûzni, hogy azt hallottam, manapság a babák már születésükkor jópár százalékkal súlyosabbak mint pár évtizede, és ez a növekedési görbére is igaz (gondolom a vitaminoknak, változó eü-nek, mesterséges kajáknak köszönhetõen). Ha téged megnyugtat, csináltass vérképet.

Mennem kell, sziasztok, Henke (aki még mindig nem Senna)
gesztenye

SZiasztok!

Akkor most egy hónapra felfüggesztem az aggódást Kép és örömmel értesítem a kedves társaságot, hogy képes leszek normálisan mûködni és másról is írni/olvasni! KépKépKép

Voltunk dokinál, Ármint a szájpenészt leszámítva tökéletesnek találták, a mára kapott védõnõ is normális volt, azt mondta, nem baj, hogy nem hízott, biztosan a hossza nõtt.

Anyukám hozott zabpehelylisztet és tönkölybúzalisztet, ezentúl ezekkel csinálom a fõzelékeit, mert ezek állítólag nagyon könnyen emészthetõek és nagyon energiadúsak Kép. Megint megkínálom banánnal is, szóval, hízlalom, de izgalom nélkül! (Na, kíváncsi vagyok, meddig!) Ma befalt egy egész fürt szõlõt, csak az a baj, hogy nagyon lassan hámozok és magozok, így minden két szem közt óriási hisztit csapott, hogfy mi az, hogy még mindig nem adom! Valamint kimart a kezembõl egy darab sonkát és azt is nyom nélkül eltüntette! Kaphat már sonkát?

Andi! A meghívással élni fogunk, már nagyon vágyom kimozdulni itthonról! Elõbb-utóbb talira is elmegyünk! Kép

Golyó! Fogásra is lehet homeopátiás bogyókat használni, pld, chamomillát!

Borcsa! Szerintem is azt jelentheti, hogy nincs nagy gond! A kendõben hordozás meg direkt jót tesz a csípõjének, nem? Kép

Hazajött a ház másik ura Kép, úgyhogy sziasztok!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

majd még olvasok most csak röviden:

Napsugár egy hétig volt jól, most megint nagyon náthás, és köhög. Többi beteg babónak is gyógyulástKépKépKépKépKépKép

Kapott hintát nagyon tetszik neki, teszek a profilomba képet róla!

Márti
megkaptad a levelemet? Örülök hogy megnyugodtál, hízogatás ügyben Árminnak is jobbulást mit mondtak a szájpenészére?
Nekem azt mondta az orvosunk hogy nem kell a vérképet éhgyomorra csináltatni. Azért ne éppen elQtte egyen, de nem kell a babát éheztetni e miatt, de azért te is kérdezd meg, ki tudja a te dokid mit mond.

Nyuszimanó
Gratula a nagy fiadhoz, és az eredményekhez is. Felétek miféle emberek élnek, óriások, vagy mi? Persze aki 4 hónapos korától fQtt ételt eszik annak könnyü! KépKépKépKépKép

Edit
Köszi hogy hiányoltál és a választ is.

Menta
Boldog névnapot Helenának így utólag is.KépKépKépKép
Majd írok nektek a szopis topicba.

Csi
Napsugár január 28.-ai és nekem még semmilyen menstruációm nem volt.

Csi,Golyó

Én a magam részérQl régebben is azt mondtam most is, hogy amíg lehet természetesen tisztítás miatt fel kell húzni a "mütyürit" csak ne tépkedjük! A fiaimét én mindíg rendszeresen tisztítottam miután rendbe hozták is elsQ naptól fogva nekem nem mondták hogy ne sQt kenegetni meg borogatni kellett, ma már Qk maguknak megoldják, de még mindíg ellenörzöm hogy nem maradt- e el.

Nagy fiammal mesemondó versenyre készülünk, tavaly és azt megelQzQen is Q nyert mind iskolai mind körzeti szinten úgy hogy nagyon igyekszik, most is helyt állni.

Napsi ébredezik:

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Golyó! Sárgarépát pucolj meg, mosd meg és tedd a hûtõbe. Ha lehûlt, rágcsálás közben csillapítja a fogzási fájdalmakat.

Képzeljétek, az egyik szemem sír, a másik nevet. Anyukám ugyanis csokoládét(!) adott Rominak. Nem örültem neki túlzottan, babóka viszont annál inkább: kiszedte az Anyu kezébõl a maradékot, két kezébe fogta, maszatolta és ette (szerencsére nem túl sokat). Tündéri volt, csak ne csoki lett volna. Nagymama mentségére legyen mondva, almával is õ kínálta meg elõször Romit.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Norci!
Teljesen egyetértek veled, hogy megnézetted Vilikét, én is mindig mondom a férjemnek, hogy inkább 100 felesleges vizsgálat, minthogy ne vegyünk észre valamit. És különben is mikor aggódjon az ember, ha nem az elsõ gyereknél? Nagyon örülök, hogy nem találtak semmit!J

Tikk!
Mielõbbi gyógyulást Hannának!

Edit!
De jó, hogy újra vagy, már éppen hiányolni akartalak, de utána eszembe jutott, hogy apukádat vártátok. Milyen volt az esti kiruccanás Rikivel? (a reptérre)
Nagyon örülök, hogy elértétek a 6 kg-ot, mi most éppen a 7 kg-mal küzdünk, de így sem jobb!

Bogancsi!
Gratula Tominak a második fogacskához!

Márti!
Gyógyulgassatok ti is minél hamarabb!
Tegnap jártam felétek, ugyanis a II. sz. Nõi klinikára járok orvoshoz és megnéztem az Üllõi úti Bébikert is. Tényleg ti melyik utcában laktok? Én elég sokáig laktam a Sobieski János utcában és még most is van ott egy nagyon jó barátnõm.

Lányok!
Ha valaki etetõszéket szeretne venni, szerintem menjetek el az Üllõi úti Bébikerbe, rengeteg fajta van, nagyon sok bizományi is és egész elfogadható áron. A legdrágább bizományi egy Peg Perego Primma Pappa volt, 24800 Ft-ért, ami szerintem nagyon jó ár, mert újonnan (most néztem a Brendonban) 45000 Ft!

Golyó!
Most ezek a tejpépek akkor adhatóak a babóknak egy éves kor alatt vagy sem?

Nyuszimanó!
Örülök, hogy ilyen jó lett Donci vérképe!

Sziasztok!

Szilvi és Petike
bszilvi

Sziasztok!

Gorsi!

Elfeljtettem mondani a talin, hogy nem szabadkozásként írtam, csak bekkatant. tudod valamivel meg kell ideológizálnom, hogy miért is vagyok pánikoló anyuka.

Márti! Menta! Golyó! Bszilvi! Bocs, ha valkitkihagytam, nektek is köszi - épp a fentiek miatt - a megerösítést.

Golyó!

Nappalin, de nem gyogyós szakon. Imádtam odajárni, de már közben tanultam mást is. Szóval csak akkor ajánlom, hogy ott tanulj, ha biztos vagy benne, hogy képes vagy minden nehézség dacára ebben a szakmában elhelyezkedni, vagy ha megengedheted azt a luxust, hogy csak hobbiból tanulj, olyasmit amihez kedved van. Ez itt egy kicsit off. de ha érdekel szívesen leírom mailben, hogy miért.

Márti!

Vilinek csináltak most vérképet a kórházban, nem éhgyormorra kellett. Bár õ még csak szopizik ugye.

Tényleg ne aggódj, annyira engem azért szurt le a dokinéi, hogy minek etetem annyira azt a gyereket, mikor havi egy kilókat hízott, mert az ö táblázata szerint csak 40 dkg-t kell. Ezek után én nem hiszek egyetlen dokinak sem. Meg Rebi írta amit Csenge dokija mondott, hogy ameddig Csenge jó kedvü addig nincs baj, és nem zavarja, hogy nem hízik, ez eléggé megszívlelendö.
Gyógyüljatok meg gyorsan, és gyertek talizni, mi még mindig nem találkoztunk személyesen.

Rebi! Bogancsi! Zafi! Márti! Andi! Tikk!

Betegeskedö és piros popóju babák gyógyuljatok.

Henke!

Hálószobába én szönyeget tennék. Felfázós típus vagyok, jobb szeret(nék) meleg szönyegre lépni ha kikelek a jó meleg ágyból.

Borcsa!

Ha komoly gond lenne Lucával már kiderült volna, nem?
Azért drukkolok.

Üdv.
Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?