Új privát üzeneted érkezett!

Orsi én pont ezért nem csináltam továb pár napnál, egyszerűen én ezt nem bírtam nézni, kivárni míg elalszik magától, ha egyáltalán elaludt volna, mert ő is inkább fölpörgeti magát és nem megnyugszik a kiságyban. Bár ő nem sír, elmolyol ott is, de az istenért nem alszik. Az ölemben meg tudja hogy aludni kell, egy ideig még ott is tekergeti magát, mocorog, lóbálja a lábát, de 20 percen belül elalszik. És úgy döntöttem hogy ez egyenlőre így jó nekem aztán meglátjuk. Próbálkozok néha az ágyba tevéssel, de persze ez sem jó semmire, mert ahhoz következetesnek kellene lennem ami nem vagyok ilyen téren.

Lili nem alszik nappal egyszerre sokat, ma a fél órák mennek, az előbb is fölkelt, de visszaaltattam, de lassan megyek aztán megnéznem, mert ebédelni kell, meg nem aludhat most túl sokat, mert még 1x kell aludnia..... persze az csak ilyen fél óra szokott lenni, nem is kell több....
Reggel persze hogy elalszik rövid fentlét után, hiszen 6körül fölkel, még jó hogy hamar álmos lesz. Ha 7kor kelt, akkor 3 órát is fönt van...

KépKép
domidina

Nah, úgy látom sehol sem egyszerű...
Altruista azért én sem vagyok, csak épp nem bírom, ha sír. Sőt, én is haragszom rá, amikor éjjel fölszirénáz. Mivel későnfekvő vagyok, nem baj, ha éjfélig ébred, de egy ideje azután is, és nagyon tud fájni, amikor első álmomból fölver. Hirtelen azt sem tudom, hol vagyok.
Persze, azt mondom, hogy főleg Geri miatt nem hagyom sírni, mert ugye olyan hangja van, hogy a harmadik házban is ébrednének. De anno Gerit sem hagytam, pedig akkor csak ő volt. Sztem lelkileg nem bírom.

Orsi, nem lehet egyszerű, hogy ilyen nehezen alszik el Kolos. Vigasztaljanak a jó éjszakák.

Momoska, azért alszik el max. 2 óra fönt lét után, mert korán kel. Azután már eltelik 4-5 óra, amíg ismét elálmosodik.

Van eset, hogy nappali ébredés után is sír, de nem mindig, van hogy dumálgat. Nem tudom, mitől függ.

Ja és őt semmi nem nyugtatja, meg csak én. A cumit eldobja, az ujja nem kell, rongyocska, kis plüss, semmi nem jó. Na ezért nehéz. Nem tudom, hogy tudnám mégis rávenni, hogy találjon magának valami pótcselekvést.
Tanácsok????

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

megjöttünk a sétából....

ebédre cukkinit kapott paradicsommal (krumpli+répa+husi) és megevett 160at!

momoska, ismerős az erkélyes kép...kolos is ezt szokta csinálni. imádja nézni a forgalma és ő is dumál hozzá, és "rázza" a rácsot és úgy csinál mintha táncolna.

köszi Évi és a többieknek a biztatást. Én is ezt gondoltam épp, hogy legalább éjjel alszik. akkor nem lenne semmi bajom az altatással, ha nem kéne vele járkálnom, ha ülhetnék és elég lenne ha az ölemben van. de neki az kell, hogy járkáljak fel s alá a lakásban és énekeljek neki. sajnos én hülye ehhez szoktattam hozzá!! mondjuk arra még nem jöttem rá, hogy mit fogok másként csinálni a 2. gyerekkel. nem lettem okosabb. :oops: :evil:

mindjárt jön a köv. altatás. :evil:
Vendég

mi is megjöttünk a sétából, elmentünk a postára és éppen amikor hazaértünk jött meg a futárszolgálatos kocsi. Meghozta a tirciklit és nyomban ki is próbáltuk. Nagyon jó, élvezte nagyon és szépen ül rajta nem is billent le róla. igaz van biztonsági keret is.

Mi csak 4-kor alszunk megint, előtte kap uzsit aztán egy gyors alvás. aztán még megyünk ki egy kicsit biciklizni.

Orsi, valószínű a 2.nál már egyrészt talán okosabb is leszel, tanulva a "hibákból" másrészt nem lesz időd a sok ringatásra és sajnos a figyelem az idő is kevesebb jut egy-egy gyerekre. Legalábbis így gondolom.

És ha az öledbe teszed csak fekszik? úgy értem közben azért ringatod? mert én igen, közben énekelek neki, susogok mikor melyik, Éjjel főleg susogok csak

na megint fölkéretszkedett.....

KépKép
domidina

Orsi, nehéz lehet sétálva altatni a lurkót. Azt én nem is bírnám. Nekünk az bejön, ha lefekszem vagy hátradőlök vele és ringatom meg dúdolgatok neki.

Kép

Kép

háromszéki

kimaradt, hogy Ancsit közben magamra fektetem

Kép

Kép

háromszéki

el sem hiszem, CSAK 25 PERCIG kellett szenvednem vele!!
nagy boldogan hívom fel szabit, mire ő:
"te jó ég, olyan sokat?"
"hallottad mit mondtam? 25percet"
"és az jó?"
"igen, az előző 1:10 perc volt."

szóval kezdek bizakodni, de nem akarom elbízni magam, mert talán ez csak egy kivételes eset, de jó lenne ha nem.

most gyorsan megnézem a szül.feleségeket...
Vendég

közben írtatok... sajnos ő csak azt szereti ha járkálok. ha ülök, ringatom, meg énekelek, de ő ilyenkor feszíti ki magát a kezemből. meg nyöszörög...
Vendég

Hellóka!

Hát nekem már tényleg leragad a szemem! Eddig sikerült fél órát aludnom. :x Úgy tűnik Levi ma virrasztani akar, hiába magyarázom neki, hogy éjszaka van aludni kell! :? Legalább most csendben van. Volt már nagy ordítás (többször is). Most nem segít sem a szopi sem a ringatás. Orsi tudom milyen, nálunk is állva kell ringatni. Neked azért rosszabb, mert Kolos sokkal nehezebb mint Levi. Azért így sem könnyű. Holnap teljesen mosottrongy leszek! Ahogy néztem pár nap és áttöri az ínyét a hetedik fogacskája. Gondolom most az a probléma, mert azóta van csendben amióta bekentem neki. Persze aludni így sem akar. :evil:

Edina, Lili nappal fél órákat szokott aludni? Úgy értem mindig?

Egyszerűen már az agyam sem forog, inkább benézek holnap.

Ennél mindenkinek sokkal-sokkal jobb éjszakát!

KépKép
kora

Kora, igazán nagyon sajnálom az éjszakáidat, és átérzem, még akkor is ha nekünk azért nem ilyen szörnyűek, sőt én akkor ne is szóljak semmit.

2x kellett nekem is altatnom, f2-kor, megitta majdnem az összes innivalóját, aztán 20 perc múlva tettem az ágyba. Épp hogy aludtam volna el, 20 perc múlva újra kelt. Próbáltam simizni, de nem használt, uh. kapott enni. Mindet megette, uh. éhes volt.
Na innen aztán aludt már 6.50-ig.

Hiába nem akarok neki adni éjjel enni, ha éhes és nem alszik tőle. Na persze f12-kor is felnyöszörgött, de akkor visszaaludt, én meg benéztem hozzá fél óra múlva, hogy kell-e esetleg takaró még, uh. többször fönt voltam mint Lili.

Ja egybéként nem mindig fél órát alszik, de ilyen is van. Általában 1 órát szokott, és mindegy hogy éjjel mennyit alszik, mikor kel, ennél többet nem igazán. Olyat hogy 1,5-2 óra már régen aludt. A 1,5 óra akkor jön össze, ha visszaaltatom mondjuk fél óra alvás után, mint pl. tegnap délben.

Tényleg Kora Levivel ezt nem lehet megtenni, amikor mondjuk 10 percet alszik? Vagy neki ez ilyenkor elég? Nem nyügös olyankor? Mert meg lehetne próbálni. Azt szokták mondani, hogy akkor tud jól aludni éjjel, ha kipihenten alszik el, mármint nappal is alszik azért egy jót.

Nem próbáltál más homeos cuccot, viburcol pl.???

Tegnap bontottam neki 8hós bébikaját, valami karfiolos-husos cucc., darabos. Borzalom íze volt, de hát gondoltam az többször nem mérvadó, hogy nekem ízlik-e. Na az ment vissza a hűtőbe, majd felhasználom főzéshez. Aztán bontottunk másikat. Azt már megfigeltem, hogy a bébéikajákból a piros színűek mennek (sárarépás, paradicsomos) ami zöld, meg ami fehér, az nem.

KépKép
domidina

Sziasztok,

én is nagyon sajnálom Kora az éjszakákat. ehhez képest nekünk arany életünk van. tényleg próbálhatnál vlmi homeos dolgot. ártani nem árt.

a szintidőm délelőtt 40 perc. de nagyon okos ám az én kisfiam - de nem jó értelemben. :evil: ez a alatt a pár nap alatt nem azt tanulta meg, hogy ha lerakom, akkor alvás van hanem, hogy ha anya lerak, akkor ott fog hagyni és egyedül leszek, és ha sírok újra felvesz. na ennek eredményeképpen már lerakni sem engedi magát. ennyire még nem kapaszkodott belém soha. :x úgy szorítja a pólóm, hogy alig bírom kiszabadítani magam. azért megpróbálom lerakni, de rögtön sír.

Csilla, vagy aki tudja, rögtön vissza kell hozzá menni, vagy hagyni sírni. mert én ezt is azt is csinálom. mert van, hogy sír aztán abbahagyja és elkezd dumálgatni, meg játszani. na ilyenkor nem megyek be, mert ha meglát egyből bömbi.

Edina, ez érdekes mert kolos sem eszi meg a fehér dolgokat. de a zöldet igen. és neki is a paradicsomos dolgot jönnek be. azok mindig édesebbek.
Vendég

sziasztok,
en meg nem is figyeltem meg, milyen szinueket szeret borisz...bar - asszem - fozelekbol mindent megeszik, de ketsegtelen, hogy a spenot(zold) az igazi nagy kedvenc, de pl. a soska es a brokkoli mar belesullyed a nagy atlagba, s nagyon birja a paradicsomos cukkinit, de szerintem az oregano miatt, viszont egyszer evett valami paradicsomos bebikonzervet, azt nem csipazta annyira. ugy tunik, annal jobban eszik, minel fuszeresebb! konzervet fozelekbol meg csak 3x kapott!!
viszont - barhogy ovtam a sossagataol- tegnap egy vendegsegben lecsort az asztalrol olivabogyot, s mire eszbe kaptunk, kettot be is nyomott, s meg kovetelozott, ugyhogy apjatol kapott egy 3.-at, s tobbet is csak azert nem, mert aliz elrejtette a talat, h. maradjon neki is.

olvastam, amit irtatok arrol, h. miert tudjatok delelott masfel-ket ora fentlet utan lerakni a kolykot, s irigykedem is. bar meg mindig nem ertem. ha koran kel, az azt jelenti akkor, h. keveset alszik??? azaz azert farad el hamarabb, mert kialvatlanul ebred??? s akkor nem lehet azonnal visszarakni??? bar kolos biztos nem ebred kialvatlanul, ha 10 orat min. vegigalszik ebredes nelkul.
borisz egyszer aludt el 1.5 ora fentlet utan, mikor a kereszteloje elotti ejjele olyan katasztrofalisra sikeredett a fogai miatt, kvazi vegignyuszogte az egesz ejjelt, solyan karikas szemekkel ebredt, csak mar nem raktam vissza aludni, h. meg tudjunk tizoraizni is a keresztelo elott. na akkor beultunk a kocsiba, s 2 perc multan aludt, de akkor tenyleg nem kialudtan ebredt.
ma pl. csak 7.20kor kelt masodjara, s mar nem raktam le aludni, mert nem tunt almosnak, most raktam az agyaba, de meg mindig dumal, pedig korabban kelt a szokasosnal.
na mindegy, csak agyalok.
igazan az lenne a legjobb, ha delelott is kibirna 5 orat, s akkor delutanra nem maradna olyan sok....talan ezt erjuk majd el 1 eves koarara:-) mert az egy alvas azert nekem is kenyelmesebb, mint a ketto!!!

Kép
Kép
momoska

Én többet semmit nem fogok kijelenteni, mert amint leírom, azonnal megdől az egész.
Tegnapi rossz éjszaka után aludt másfél órát délelőtt, aztán fél egykor elaludt megint, de csak n2-ig, aztán f4-kor hiába próbáltam altatni, nem ment. Aztán elmentünk itthonról, vendégségben is voltunk, és annyira elfáradt, hogy hazafelé jövet, 6-kor leesett a feje. aztán 7.ig hagytam aludni.
Este 9-kor aludt el, szokás szerint, éjjel néhányszor ébredt ugyan, de most nem volt vészes, aludt 3/4 8-ig, de 3/4 10-kor már megint aludt, és azóta is.

Momoska, nem tűnik álmosnak, ha korábban kel, nagyon jó kedve van, játszik, csak ahogy telik az idő, nyüszögőssé válik, törli a szemét, ebből tudom, hogy mi van és el is alszik hamar.

Kora, sajnálom az éjjeleket, tényleg túl kell élni, egyszer csak vége lesz.
Lehet, nekem is homeós cuccot kellene megpróbálni, hogy az éjjelt végigaludja? Szerintem a foga miatt ébred, de én még nem használtam semmit az ínyére.

Momoska, Borisz hogy ette meg az olívabogyót? Egészben?

Kép

Kép

háromszéki

nagyon vicces volt borisz. dumalgatott, csend lett, aztan most - mar fel oraha csend volt - gondoltam bemegyek, betakarom. haaaatugy tunik, ulteben aludt el, mert egyszeruen csak sima ulo pozicioban voltak a labai, de a teste elore dolve hasra. az egykori jogaoktatom (katona klari - az eredeti:-):-)) is megirigyelhetne. meg hason se aludt soha eleteben, nemhogy ilyen fura testhelyzetben:-).

olivat egeszben tette a szajaba, de nem nyelte le, elobb megragta szepen, egyebkent barmit, ami a szajaba kerul, elkezdi eloszor ragcsalni hosszan, amig darabokra nem esik...mar meseltem, h. igy vettem eszre 1-2 honapja, mikor egy meggymag kerult a tizoraiba, s mar az 5. kanallal lapatoltam bele, meg mindig latom, hogy ket nyeles kozott ragcsal, s kiszedtem a meggymagot, azaz a puret nyelte, de a magot visszatartotta...ugyesfiu:-)

evi, a 3/4 8-as keles az nem koran van, s majd 11 orat aludt is. felreertes ne essek, en nem ketelkedem benne, h. almos, mikro lerakjatok, mert kulonben ugyse aludna el egyhamar, csak en mindig azt lattam magam korul, h. ha egy ekkora gyerek kialussza magat, akkor 3-4 orat min. ebren tud lenni, meghat ezt is tapasztaltam a sajat gyerekeimen, s azert kezdtem ezt a nagy csodalkozast, mert itt kozuletek majd mindenkinel 2 ora fentlet utan visszaalszik a gyerkoc delelott.

borisz egyebkent, ha alszik, akkor ugy, mint akit fejbe vertek. meg a fejet is alig moccantja. ejjel is, napkozben is. sose kell takargatni, mert meg se moccan!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2008.10.03 10:18-kor.

Kép
Kép
momoska

Talán azért is van ez Momoska, mert én nem rakom be az ágyba ha meglátom hogy ásítozik reggel, hanem altatom és akkor elalszik, és nem igazán tiltakozik ellene, tehát valamennyire álmos még és szüksége van az alvásra. Bár ez nem fordul elő túl gyakran.
Szerintem ha hagynám simán fönt tudna még lenni még egy órát is, csak én ugye viszem aludni.

Ma is 3 óra után mentünk aludni, aztán aludt megint fél órát. Persze volt kaka, azért kelhetett fel, így peluscsere, na utána gondolhatjátok hogy nem ment a visszaalvás. negyed óra után visszatettem az ágyba hogy csak azért is ott töltse el az alvásra szánt időt. Elmolyolt szép csendben a kiságyba. Aztán amikor kivettem lehetett újra pelusozni, az újabb kaka miatt!

Most megvárjuk a kajás embert, aki hozza az ebédünket, aztán megyünk sétálni, tök jó idő van.

Orsi: mindkét módszert lehet olvasni szakkönyvekben. Ki erre, ki arra esküszik hogy használ. Hát nem tudom, szerintem gyerek függő. Én ha ennyire tiltakozna és ennyire kétségbeesetten kapaszkodna belém, nem tenném vissza. Persze ez az én véleményem. Nehogy ő ezt úgy élje meg, hogy anya eltaszít magától, hogy én rá vágyom, ő meg itthagy egyedül. Persze így nem könnyű, de nem mindig van ez így ha jól értettem. Te érzed hogy mikor hogy sír, és én annak fügvényében venném ki, vagy hagynám. Lehet az érezni, hogy mikor sír úgy hogy kis idő után abbahagyja ahogy írtad is hogy elkezdett dumálgatni és mikor fokozódik a sírása.
Lehet hogy ez sem jó módszer hiszen ebben sincs következetesség, de én is tanácstalan lennék, és a megérzéseimre hallgatnék.... nagy dilemma az biztos.

KépKép
domidina

hat ha latnam boriszon, h. almos, en is vinnem am:-)))

nekem mindket gyerekem fura ilyen szempontbol. max. kis nyugoskodes, neha az se, de almosnak egyik se latszik sose. aliz most se, de szerencsere sosincs gond a fektetessel. megszokta, hogy agyba be, s alvas van!!! de ha megcsuszunk program miatt, akar ejfelig (szilveszterkor mar volt hajnal 3 is), akkor azt is ugyanugy birja. akkor nyugos csak, ha veletlenul bealszik az oviban (bar mar 1 eve sem volt ilyen). na akkor nagyon nyugosen ebred, s erre ramegy a delutanunk.

Kép
Kép
momoska

Milyen fura Momoska, hogy Alíz akkor nyűgös ha alszik nappal!

A délelőtti alvásoknál nálunk sincs általában gond nagyon ritka ha nem alszik el (szintén altatással mint Edina), pedig ő később szokott kelni mint a tieitek. Ha keveset aludt nappal (10perc pl) akkor előfordul, hogy vissza tudom altatni, de nem mindig.

Bezzeg éjszak! Inkább nappal ne aludna! Végül háromnegyed4kor aludt el én meg 4kor. kelt fél7kor szopizni és 8ig visszaaludt. Akkor meg kelni kellet, mert jött a mama (pedig nekem még bőven ment volna a szunya).
Homeos cucc...nem tudom majd utánna nézek mik vannak. Éjjel bekentem az ínyét erre teljesen felébredt és vígan elkezdett játszani. Már nagyon mérges és ideges voltam, össza is vesztem vele. na onnan volt hajlandó egyáltalán megpróbálni elaludni. :x :evil: Át fogom paterolni a saját szobájába! 2 hét múlva apa éjszakás akkor ér véget számára a jóvilág! Saját szoba, saját ágy! Ma éjjel kiborultam és elhatároztam magam! Az összes porcikám fáj!!!!

KépKép
kora

Levi a zöldségekért nincs annyira oda. Gyümölcsből az összeset szereti amit eddig evett (pedig van egy pár!). Igaz a cukkinit imádja! :) Még a répa meg a paradicsom becsúszik aztán ennyi! Ja meg sütőtök. A babakeksz sem vmi nyerő, pedig az olyan finom! :)

Nagyon ügyes Borisz! Levi megfulladt volna simán! :wink:

KépKép
kora

Kolos biztos fintorgott volna az olajbogyótól. úgy látszik a te gyerekeid teljesen rá vannak kattanva erre. :)

Edina, szívszorító látni, hogy így ragaszkodik hozzám, és olyan lelkiismeret furdalásom van e miatt, de elhatároztam magam, hogy véghezviszem ezt az altatási formát, mert kolos ennél már csak nehezebb lesz. Te vlmivel egyszerűbb helyzetben avgy mert 1) Lili nem 10 kg, 2) ülve tudod altatni. Asszem évi is mesélhetne milyen egy 10 kg-os babát cipelni, kora pedig az állva altatásról.

pont ezért nem akarom sírni hagyni, mert azzal csak azt tanulja meg, hogy nem számíthat rám, ha sír. de én mindig ott vagyok neki, megnyugtatom, de aludni az ágyban kell. ilyenkor még ott szoktam maradni vele és simogatom a hátát meg dúdolok neki. így tudja nincs egyedül.

Kora, kitartás az elhatározáshoz!! együtt érzek!
Vendég

5 perc után elaludt!! hihetetlen. mondjuk elég fáradt lehetett mert 10:20kor ébredt. (4,5 óra fennlét)
Vendég

Sziasztok!

Ti aztán termeltetek rendesen. :)

Lehet, hogy valami kimarad, mert mindent átolvasni, húúúú....

Orsi!
Úgy látom haladsz az altatással, már 5 perc alatt sikerült elaltatni. Csak így tovább! :)

Momoska!
Ez az ülve alvás érdekesen nézhetett ki. :) Dávid sose aludna így el.

Csilla!
Az ágyra értettem az árat. Elsőre a vizsgálatok is soknak tűntek, de aztán belegondolva, hogy ismerősök milyen árakat mondtak, akik Pestre járnak, már nem is volt olyan sok.
Akkor 1 évesen indul a tesóprojekt? :)

Edina!
Nálunk is mostanában a kézben altatásos módszer megy. :?

Kora!
Csak azt tudom mondani, hogy a tegnapinál jobb éjszakát kívánok!
Kitartást a "költözéshez"!

Kajákat tekintve nálunk a cékla a nagy kedvenc. Gyümölcsből még nem találtam olyat, ami ne ízlett volna neki. :lol: Viszont a brokkolit nagyon nem szereti és a sütőtök sem a kedvenc kajája.

Momoska!
Borisz nagyon ügyes, hogy így megrágcsál mindent, mielőtt lenyeli. Dávid inkább megfulladna, de meg nem rágná :?

Kép
Kép
tina82

jóreggelt!

egy kicsit álmosan, nem volt valami jó éjszakám, illetve Lili nem kelt többször mint szokott, csak én nem tudtam elaludni éjfél előtt, utána meg Lili hozta a formáját. Hányszor is altattam? 2x biztos és volt hogy csak felsírt. Aztán reggel korán kelt, de csak nyöszörgött így egy kicsit simiztem és még aludt f7-ig.
Ja és este 1 óra alvás után úgy ordított, nem tudom mi történt. Éppen fürödni voltam apa ment be hozzá, de nem boldogult vele uh. végül mégis én altattam el.

ja és azért vagyok ilyen korán - szombaton nem szoktam - apa még alszik, ő is későn feküdt le. Csak persze ő még tud, én meg ugye.....

esik az eső, ma sz...r idő lesz.

KépKép
domidina

jó reggelt!

ma anyáékhoz megyünk ebédre és délután jön a doktornénink, megnézi egy kis gézengúzt. már jó rég nem látta.
amíg én hajat száritottam a fürdőben, ő szétszedett egy wc-papírt. :x és annyira aranyos, mert ha becsukom a fürdő ajtaját, - persze ő ezt nem látja, hogy ott vagyok - akkor elkezd keresni, majd belöki az ajtót és úgy megörül!!

7:40kor kelt, nem tudom mikor fogom tudni ágyba dugni délelőtt. remélem azért úgy, hogy 12 előtt félebredjen, hogy tudjunk indulni.

apa nálunk is elég álmos, mivel tegnap fél 3kor jött haza - koncertezni volt.
Vendég

kapcsolgattunk a tv-ben és az rtl-en micimackó megy... kolos teljesen rá van tapadva és énekelnek benne, akkor elkezd táncolni! :lol: :lol:
Vendég

Nagyon édi lehet Kolos ahogy táncol!! És tök jó hogy ilyen hamar sikerült elaludnia. Úgy látszik jó ki kell fáradnia, és eléggé álmosnak kell lennie, hogy hamar elaludjon.

Én megjártam a várost közbe, és megint vettem Lilinek egy két dolgot.

és itt az új triciklivel, nagyon élvezi. nem sikerült. majd később

KépKép
domidina

Kép
na azért csak sikerült...

Látom hétvége van, nincs nagy mozgás! én is csak gyorsan bekukkantottam, vendégeink lesznek, uh. megyek is....
Szép napot nektek.

KépKép
domidina

Jó reggelt

nagyon aranyos Lili a triciklin. én is nagyon szemezek vlmi járgánnyal, de majd csak jövő hónapban veszünk neki. remélem a vaterán lesz fenn olcsóbban, mert tényleg nagyon drágák.

tegnap megvizsgálta kolost a dokink, minden rendben van vele. jönnek alul az örlőfogai, tényleg nagyon be vannak dagadva. de én abszolut nem veszek észre semmi nyűgösséget rajta. mondjuk a nyála folyik ezerrel, napi több polót is átáztat.

a tegnapi nap altatás szempontjából iszonyat volt. délelőtt még fél óra alatt sikerült álomba simogatnom, de délután egy csomót küszködtem vele, csak üvöltött. ekkor már fél 4 volt, így úgy döntöttem 4kor megetetem, és utána altatom el. kapott sütőtököt. aludni viszont nem akart - egyedül semmiképpen nem. de nagyon álmos volt, meg nyűgös - szerintem ezért sem tudtam elaltatni, így felvettem és rajtam kb 5 percen belül elaludt. vagy még ennyi sem kellett. 6kor ébredt, aminek következményeként fél 10 után tudtuk ágyba dugni, de még játszott volna. viszont kelt a normális időben, 7:20kor. és annyira álmos vagyok mert éjjel felébretem f2-kor és alig tudtam visszaaludni.

szép vasárnapot nektek!
Vendég

ja és a kisded pont 10 kg, és 2 hét alatt 300g-ot hízott. szerintetek ez normális, sok, kevés? csak kíváncsi vagyok.
Vendég

Sziasztok, gyors bekukk, mert megyek főzni.

Lili nagyon aranyos a triciklin, látszik, hogy élvezi.

Orsi, sztem normálisan fejlődik Kolos, gondolom a dokinéni is ezt mondta. a felnőttek között is mekkora különbségek vannak, akár magasságban, akár súlyban. Ő ekkora és kész.

Nagyon jó éjszakám volt. Elaludt 9-kor, 1-kor ébredt és azután már csak f8-kor!!!! Én pedig megébredtem valamikor hajnalban, hogy milyen sokat aludtam, látom, hogy oldalra fordulva mozdulatlanul alszik, meg is böködtem egy kicsit, olyan fura volt nekem ez a sok alvás.

Rájöttem, nem csak azért álmosodik el 2 óra múlva, mert korán ébred, szombaton f9-kor kelt, 3/4 11-kor már altattam, ma f8-kor és 10-kor már ismét aludt. Elálmosodik, egyértelműen jelzi, mert addig eljátszik magában és akkor semmi nem lesz jó neki.

Én is vámpírfognak hívom, ha a kettesek hamarabb jönnek, két hét különbséggel kibújt a bal 2-es is. Mozgásában is sokat fejlődött az elmúlt 2 hétben. Azzal kezdte, hogy mászópózból felült, kb, 2 hete, ezt gyakorolgatta egy ideig, aztán pár napja mászni is kezdett. De elég lassan halad, mert útközben mindent megvizsgál, megkóstol.
Ő is azonnal táncikál, ha zenét hall. Tegnap pont négykézláb volt, amikor Geri bekapcsolta a zenét. Azonnal elkezdte magát előre-hátra riszálni, aztán annyira felgyorsult, hogy beleverte a fejét a földbe :-) persze azonnal sírás, de nem volt vészes, mert vastag a szőnyeg. De azóta jobban vigyáz.
Meg amióta ilyen kis virgonc, mindenféle vicces dolgot csinál, mintha tornázna. Tegnap a mászó pózból föltolta a fenekét, egyenes lábakkal. Aztán mikor látta, hogy így nem megy semmire, visszahuppant. Jókat derülünk ilyenkor.

Mi hétfőn megyünk dokinénihez, csütörtökön szabadságon volt. Szerencsére felhívtam előtte.

Szép napot nektek!!!

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok,
orsi,
ilyenkor hizasan mar minden normalis, csak ne fogyjon! 300 gr meg kivetelesen jo. de nagyon tudjak ezek a kolkok szabalyozni, h. mikor mennyire van szukseguk kajaban, hiszen ha belegondolsz akkor kb. mostanra kolos is borisz is kicsit tobb, mint 6 kg-ot hizott, pedig kolos hol nagyon eszik, hol nagyon nem, borisz meg sose nagyon, s sose ettol fugott, mennyit hiznak. ugyhoyg bennuk kell bizni, nem az adagokban!!!

edina, nagyon jo ez a triciklis kep. elmehetne tricikli reklamnak:-)
tegnap voltunk az allatkerti jatszohazba, s ra kellett jonnom, hogy b. kezd fiusodni, a nagy jatekhalombol is az autok es vonatok erdekeltek, csak egy kivetel volt, egy golyos jatek, amibe be kellett dobni a golyokat es ugy estek el fura utakon...aliznak is volt egy ilyesmi tolo toys-os jateka(akkoriban markafanek voltunk, nagyon jo jtekokat arusitott a tolo), gyorsan fel is hoztuk a pincebol es borsosszem nulla perc alatt megtanulta, hogyan kell a golyokat a lyukakba rakni...ugyes volt!

evi,
akkor anna se a klasszikus mozgasfejlodesi sorrendet koveti. kuszott o??? vagy o se?
borisz is eloszor felallt (ezt neveztem al-felallasnak, mert ehhez felulni meg nem tudott, ahhoz mi kellettunk), aztan felult negykezlabbol, s csak ra 10 napra kezdett el maszni, multkor mar kutyazott is, lehet hogy maholnap kuszni is fog:-)))
s o is pont ennyi idosen. asszem kb.

de borisz nem tancol, pedig emlekszem erre a tancos-korszakra aliznal. b. csak koveteli a zenet, ha abbamarad, de le is merevedik, ha megszolal, s ami meg furcsa nekem, mar aliznal is az volt, hogy egyaltalan nem erdekli a tv, elmolyol mellette. 3-4 honaposan neha eszrevettuk, h. rabamul (aliz meg akkor se-most se nagyon les ra, ha csak ugy megy a tv, max. ha specialisan odaul ele, s ker egy meset), de borisz most mar elmegy mellette egyszeruen, pedig meg se szokhatta, mert max. az esti hiradotol van bekapcsolva...furak a gyerekeim. raadasul - jo kis mediatanarkent - en nem is korlatozom oket ebben.

amugy van egy jo hirem, es egy rossz-mondhatnam.
jo hir, h. borisz tegnap hajnal 5kor ebredt eloszor (bar utana 7kor, s mar nagyon virgoncan), ma meg 6kor (s utana f8kor - ez mar emberibb, hisz aliz is kb. ekkor kel). viszont a rossz az, hogy ez csak amiatt lehetett, hogy kezd megbetegedni, ami - egyelore - csak annyibol latszik, hogy bujosabb, mindket reggel kohogott, s ma olyan csipas volt a szeme, h. 10 percig mosogattam rola a csipakat! szegeny para! bar en igazan azon csodalkozom, hogy ovikezdestol idaig kihuztuk betegseg nelkul, hiszen aliz legkesobb szeptember 3. heteben le szokott robbanni.

Kép
Kép
momoska

orsi,
kitartast az altatashoz! a baratnom anno csak ugy tudta kivaltani a ringatast - mert a sirast nem viselte el, hogy mellefekudt a gyereknek, szorosan magahoz olelte es ugy ringatta, s enekelgetett, kesobb mar csak eleg volt a mellefekves es az enek, s ezt valtotta aztan az esti mese, de ketsegtelen, hogy o ma is gyakran addig kell, hogy meseljen, amig (fel)alomba nem kerul a gyerek (6 eves), ami sokszor 20-30 perc. aliz meg jo sokaig csak napkozben kapott meset, mert ment az agyaba es aludt, en meg eleg lusta es faradt voltam ahhoz, h. raszoktassam csak ugy passziobol az esti mesere. miota borisz megszuletett, az apja raszoktatta, h. amig en szoptatom borisz lefekves elott, addig o mesel neki, ebbol az lett, h. megvarnak engem, addig vmi csendeset jatszanak (altalaban barkobaznak), en meg lerakom boriszt es mehetek meselni, de - szerencsere - aliznak boven eleg egy 5 perces mese, nem kell alomba meselni most se!!!

nalam se jott be, h. borisz egyre rovidebb ido alatt elaludt anno, pedig sokan hirdetik ezt, de szerintem az csak akkor van, ha kimesz, s hagyod, hadd bogjon...van ez a ferber modszer, hogy egyre kesobb mesz be hozza, s akkor se megnyugtatod, csak jelzed, hogy itt vagy, simi, ket jo szo, s mar mesz is ki....biztos ezzel a modszerrel vannak olyan latvanyos sikerek, de valljik be: ez azert eleg gaz!!!

Kép
Kép
momoska

jóreggelt,

egy szokásosan ébredős éjjel után! f11 és f2(kaja), aztán f5-kor felsírt, de csak simiztem egy percet aztán alut 6.20-ig.

Lilit is régen látta már doki, de akkor sem tart 5 percnél tovább a vizsgálódás. Legközelebb akkor viszem, ha beadják neki a pneoc. oltást. Ti beadatjátok????

Lilinél 1 hét alatt 200g volt most legutóbb a hízás.

ami még eszembe jutott, már kérdezni akartam, hogy állunk a tojássárgájával, már adható nekik. Ill. meddig kell forralni a vizet a kajához, mikortól lehet pl. szürt vizet adni, vagy ásványvizet?

KépKép
domidina

jó reggelt,

köszönöm a sok kitartó-bíztatást az altatáshoz. elég rosszul állok vele. tegnap is annyira fáradt volt délután 4kor, hogy rajtam aludt csak el. Délelőtt semmi gond nélkül elalszik az ágyában - jó ekkor is 20-30percet szórakozok vele - de legalább alszik. délután viszont az istenért sem akar egyedül aludni, már 2 napja.

momoska: én sem bírom hallgatni ha sír, egyből bemegyek hozzá. (de van olyan sírása, amit már korábban mondtam, hogy csak nyöszörgés, és ha nem megyek be akkor abbahagyja és elkezd játszani) de ha keservesen sír, akkor én kellek neki.
Remélem azért nekünk nem kell majd addig mesélni neki míg elalszik.

amúgy a dokink is azt mondta, miért nem hagyom sírni?? előbb utóbb elhallgat. megszakadna a szívem ha azt kéne hallgatnom. inkább elringatom. szerintem ezt kínzóeszköznek lehetne alkalmazni. én tuti elárulnám amit tudok még nem is tudom. :lol:

hogy van Borsó?

aranyos lehetett Anna ahogy riszálja magát. :) kolos is vágta már be az orrát négykézlábazásból. (aszem ennek a szónak semmi értelme :oops: )

nem hagy írni, mennem kell...
Vendég

sziasztok,
borisznak ma reggel is volt egy hurtuos kohogese, s meg minig osszeragadt szemekkel ebredt, de - azt leszamitva, h. almaban felsirt ejfelkor, s simire se hagyta abba, de mikor kivettem az agyabol, akkor feszitette magat vissza az agyba, visszaraktam es elhallgatott, szovel ezt az 5 percet leszyamitva csak 3647kor kezdett el nyogdecselni, akkor gyorsan kikaptam, szopcsi es aludt 8ig. szoval az utobbi 3 ejjel egyre tobb idoket alszik, s bir ki ejjel szopcsi nelkul, ma f9-3/47 kozott, ez azert tole nagy szam, bar kar, hogy csak emiatt a nyavaja miat...!!!
ma meg kamillazom szemet, s ha nem javul, akkor holnap megmutatjuk a doki bacsinak.

viszont ma az apjaval volt, mig alizt oviba vittem, s osszeszedett egy jo kis kek foltot az arccsontja felett....addig nem mutogatjuk hivatalos szervek elott, amig el nem mulik, mert meg elviszi a gyamugy:-))

Kép
Kép
momoska

szerencsére nem hazudtolta meg kolos az állításom, miszerint csak délelőtt hajlandó magától elaludni, már 1h 15perce alszik és csak 3x kellett kivennem, majd elaludt.

ma is paradicsomos cukkinit kap, azt tudom, hogy szereti.
ebéd után meg elmegyünk szemészhez, vagyis én, mert szerintem rossz a szemüvegem, állandóan fáj a fejem. jó régi, már vagy 5 éves. most úgyis van ez az akció az ofotértben, hogy ahány éves vagy annyi % kedvezmény. igaz nekem "csak" 26% jár. :)

most, hogy leírtam menniyt aludt, fel is ébredt!

ja, tojássárgája: én már vagy másfél hónapja adom neki, amikor eszembe jut, van, hogy naponta, van hogy kimarad 1 hét is.

a vizes témát nem tudom, mivel nálunk nem iszik tápot, így nem foglalkozom vele. de a kajájába szűrt vizet szoktam tenni (néha :))
Vendég

tojassargat en is adok neki mar 3 hete, de csak heti max 1x. nem rendszerszeruen, csak ha mi is azt eszunk, akkor, mert a spenothoz az jar.

en fel eves kora ota - amiota vizet iszik - forralatlanul adom neki, de csak a szentkiralyit. (azaz neha mar kapott azert, ha vendegsegben voltunk pl., vagy ettermebne es elfogyott a vize, mast is, ami nem magas natriumtartalmu). fel literes uvegekbe veszem, s bar azt mondjak, a 2. nap mar a babavizet is fel kell forralni, ha nyitott az uveg, en azert 2 napig adom neki ugyanabbol az uvegbol.
1 eves kortol mar - elvileg semmit nem kell forralni, az okosok igy tartjak, azt meg mindenki maga tudja, naluk milyen a csapviz pl.

Kép
Kép
momoska

Lilinél is jó lenne ha kihúzná reggelig kaja nélkül, (volt ilyen időszak is) de ha nem adok neki 1 óra múlva tuti fölkel és egyre több időbe telik akkor visszaaltatni. És éhes, mert megissza az egészet (200ml). Mondjuk ha ennyiszer felkelek én is éhes vagyok, csak ugye én birom, de ő nem.

Délelőtt Lilit sem kell sokáig altatni, most is 5 perc után elaludt, és ő aludt most 1,20 percet. Persze ilyenkor fönt van 3 órát, most már nem teszem le korán, már csak 2x alszik. Délután neki is tovább tart az elalvás még akkor is, ha már 4 órája fönt van. Érdekes.

Lili ma tökfőzeléket kap.

Tényleg hallgatta valaki a kossutot, ma délelőtt a pneomococcus oltásról volt szó, hogy kinek mennyi oltás, mikor van az emlékeztető stb. vagy fél órás műsor volt.

9-11 hónaposoknak 2 oltás 1 hónapos időközzel és az emlékeztető 6 hónap múlva. A fiatalabbaknak ha jól emlékszem 3 db 1 hónapos időközzel és az emékeztető 2 éves korban.

A kajáját én sima csapvizzel főzöm.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Nyűglődések mennek nálunk is ezzel az alvással..... :?

Edina!
A vizet 1 éves korig kell forralni.
Tojássárgája: ahány embert kérdezel, annyi féle vélemény. Nagygyakorlat alatt, amelynek egyik felét pont ez Erikánál töltöttem, Ő azt mondta, hogy 1 éves kor alatt nem javasolja. A gyakorlat másik felét egy másik védőnőnél, Ő már 9 hónapos kortól javasolta. Úgyhogy most légy okos! :lol:
Ha nincs allergiás a családban (Te vagy a párod), akkor szerintem meg lehet próbálni.

Momoska!
Hajaj ezek a foltok! Nálunk csak úgy terjednek... :? :oops: Főleg, hogy nálunk laminált padló, ill járólap van az egész lakásban...Dávid szobáját "kipárnáztuk", dehát nem lehet ott tartani egész nap. Ha sikerül elkapom, de nem lehet előre kiszámítani, hogy mikor pottyan egyet. Pont tegnap voltunk búcsúban és meg is jegyezték, hogy "szinesedik" a gyerkőc.
Borisz hogy van?

Kép
Kép
tina82

mondtam mar, h. vallaltunk egy harmadik gyereket is, vegre legyen egy kekszemu...----->

Kép

s borso par napja megkapta az uj racsat a lepcso tetejere, s nagyon orul neki, sztem a kisagyahoz hasonlitja, mert mindig idemaszik, s itt nevetgel es kurjongat!

Kép

Kép
Kép
momoska

Orsi, milyen formában adod a tojássárgáját? Én is gondolkodtam rajta, de még nem kapott.

Víz..., hát nem is tudom, ilyenkor elgondolkodom, hogy én milyen automatikusan csinálok dolgokat. Én sima csapvizet adok neki, mondjuk én is azt szeretem, a tejpéphez felforraltam, de nem mindig. Nyáron kapott már kútvizet, forrásvizet is.

Momoska, Anna sem a klasszikus sémát követi, még nem kúszott, ha egyáltalán fog. De felállni!!! az neki is bejött, már 2 hónapja, hogy felhúzta magát először és azóta is ahol teheti. Ha nem is talpra, de térdre mindenképp.
Geri anno könyvszerű volt, kúszott, kutyázott, mászott. Dehát mint tudjuk, minden gyerek más.
Geri sem táncolt soha, Ancsi most bepótolja, mert ő zenére mindig, de van, hogy maga kreál "zenét", zümmög, mormog és rugózik rá.

Orsi, jó ez a szó, négykézlábazás :-), a riszálás én csak inkább azért írtam, mert ezt a szót nem ismertem. Számomra a riszálás kétlábon zajlik.

Éjjelünk megint nem volt jó, hajnali f5-kor sírva ébredt és alig tudtuk megvigasztalni. Aztán aludt 8-ig és mosolyogva ébredt.
A súlya 10,85 kg és 74 centi a hossza.

Esti mesélés... Gerinek én a mai napig mesélek. Úgy hozzátartozik az esti rutinhoz, mint a fogmosás. Míg pici volt, dalolgattam neki, aztán kezdtem mesélni. Olvastam vhol, hogy a kicsiknek az a legjobb, ha a napi történéseket meséljük el. Aztán jöttek az állatmesék, a Teszvesz város könyvek, tündérmesék stb. És hogy mennyit mesélek, az attól függ mennyi idő van lefekvésig. Most 9-kor fekszik, tavaly ez f9 volt, előtte 8. 10 perc és félóra, óra között változik a mesélési idő. Imádja és nagyon ragaszkodik hozzá. Nem alszik bele, magától alszik el utána. Úgy emlékszem mindig is otthagytam mesélés után, volt vize, ha inni kellett és elaludt magától.

Kép

Kép

háromszéki

A párom allergiás, de nem kajára uh. azt hiszem kipróbáljuk.A víz forralása tul.képpen nem gond, csak gondoltam, ha már szürjük a vizet, talán az is jó lenne.

Na és mi van a oltással???? Érdekelne ám a véleményetek!

KépKép
domidina

tényleg oltás. kicsit szétszórt vagyok ma. mi beadatjuk. nekünk azt mondta a doki, hogy okt. vége felé jön meg amit rendelt, akkor kap 1et, majd pont 1 éves lesz mikor a 2.-at és vlmikor márciusban vagy tavasszal a köv. és ennyi. a mási verzió, hogy megvárjuk az 1 évet és akkor csak 2-t kap. de mi úgy döntöttünk párommal, hogy kapjon 3mat, mivel ez az oltás főleg a téli bacik ellen véd. (Szabi azt mondta erre, nagyfiú már kibírja a 3 oltást)

Évi, megfőzöm a tojást keményre, és úgy adom a sárgáját neki, belekeverve a főzelékbe.
Anna is jó nagy baba!

a foltok nekünk sem ismeretlenek. kolos napi szinten üti be vlmijét.
Vendég

momoska: vlmelyik nap említettél vlmi játszóházat avgy vlmi hasonlót. (mintha az állatkert is benne lett volna a mondatban) az hol van? nekünk is kéne vlmi elfoglatság, már nem bírok kolossal. kilóméterhiánya van, meg unatkozik már itthon. gondoltam, hogy elviszem vlmi baba-mama klubba, de itt a 7. kerben nincs ilyen - legalább is nem találtam neten. néztem a ringatót, de a legközelebbi is az operánál van és az is csak fél óra. lehet, hogy abból elég is lenne ennyi. inkább vlmi korlátlan gyerekösszejövetel kéne. nem tud vlki ilyet?? - ez csak költői kérdés, mivel gondolom nem, máshol laktok.
Momoska, asszem nem marad már választásom, elmegyek hozzátok és összeereszthetnénk a két kis vadállatot. :lol:
Vendég

Orsi, amikor még Pesten laktunk, az I. kerületi bölcsődében ( a Batthyány tér mögött) működik egy játszóház. Anno Gerivel rendszeresen jártunk oda. Volt egy gondozónő velünk, kaptunk ebédet is és nem került sokba. És néha ott is lehetett hagyni a gyerekeket.
Érdeklődd meg, még működik-e.

Kép

Kép

háromszéki

az allatkerti jatszohaz az allatkert es a cirkusz kozott van, de az allatkertnek ott is van bejarata.
http://www.jatek-mester.hu/

eleg draga: 1400 Ft/ora csak az, hogy ott legyel, s jatsz a jatekokkal, csak a gyerek utan kell fizetni, de fel ev folott mar! de asszem, van kulon zenebolcsijuk, azt nemtom, mennyibe kerul!

de - bevallom - azert mar inkabb nagyobb kolykoknek valo, mert van berendezve resz 1 ev alattiaknak is, de ott csak azert jo lenni, h. megtapasztald, milyen jatekot vegyel a gyerekednek, mihez vonzodik, de mar .5-2 evesek nagyon jol elvannak ott. viszont gyerektarsasagot sem igazan itt talalsz 1 ev alattiaknak.
a ringatok, vagy zenebolcsik sztem sokkal jobbak!
eresszuk ossze oket, hatha szetszedik egymast, s akkor nincs gondunk:-)) borisz mostanaban neha teljes vadallatba megy at....ma is fekszem az agyon, nyujtozkodom, o ott molyolt mellettem, kinyitom a szemem, hat epp lesett ram, mint predara, feluvoltott, ramvetette magat, s belemart az arcomba, raadasul ezt viccnek szanta, mert rohogott melle! :roll:

evi,
sztem - sajna - mi se usszuk meg ezt az esti meset sokaig, aliznak kepes volt 9 honap alatt beepulni a ritualejaba, bar, mikor meg maradni akart a baratnojenel, s csak este f10re ert haza, akkor mondtuk neki,akkor ha marad, nincs este mar mese, mert olyan keso lesz, akkor siman lemondott rola :wink: ugyhogy ha hazajon a partyrol majd kamaszkent, csak nem ker meset, max. akkor is nekunk kell majd furdetni.

de - vessetek me! - en azert nagyon megkonnyebbulok, mikor egy-egy este az apjat valasztja meselonek:-) nappal viszont barmennyit, barmilyen hosszan!!!

hat en meg mindig nem tudok semmit errol a pneumococcus oltasrol, ott tartok, amit 2 hete mondott a doki, h. ok meg nem tudnak semmit, kozben hallom, h. csomo doki meg mar rendeli megfele...!!

tojassargat en is fove adom, bele a fozelekebe! az allergiara valo hajlam nem attol fugg, h. etelallergia-e vagy mas, csak a hajlam oroklodhet. en is az vagyok. de ha jol tudom, a tojasnak a feherje az allergen, ezert azt csak egy eves kor utan ajanljak, akkor viszont mindenkeppen erdemes hamar bevezetni, mert a 15 hos mmr oltas tojasalapu, nehogy mar annal deruljon ki az allergia. a sargajanak csak a koleszterintartalma nagy, de egeszseges embereknek nincs bajuk a "rossz" koleszterinnel, tud banni vele a szervezetuk.

Kép
Kép
momoska

Látom még mindig nem csak én kínlódom az altatással!
Átköltöztettem Leventét saját szobába, saját ágy még nem igazán jött össze, de jövőhéten apa éjszakás, úgyhogy lesz hiszti rendesen!

Tegnap este már láttam, hogy van vmi kínja, gázos lesz az éjjel, nem is tévedtem, borzasztó nyugtalan volt, alig bírt visszaaludni (pedig kivételesen akart). Tegnap nem volt széklete és előtte való nap meg sikerült lenyelnie egy darab műanyagszerű csomagolóakármit (túl lassú voltam :oops: ). Arra gondoltam lehet, hogy az okoz neki vmi gondot....

Kibújt a hetedik fog. A nyolcadiknak híre-hamva nincs.

Jó nagyok a bébik! Remélem Borisznak semmi komoly gond nem lesz! A múltkor mi is úgy voltunk a dokinőnél mérésen, hogy volt egy foltja az arccsontnál meg egy a combján. Én is be voltam ijedve, de nem szólt egy szót sem a dokinő.

Lili nagyon jól néz ki a triciklin!!! Nagyon élvezi! :D

Orsi nem is tudom hogy van még türelmed az altatós dologhoz! Nekem is majd ilyen kitartónak kell lennem! Nehogy feladd, te leszel a pozitív példa a szemem előtt!

Újabb probléma: Már annyira rá van kattanva a gyümölcsre ez a gyerek, hogy lassan nem is hajlandó mást enni! :roll: Fűszerestől (alig fűszer!) elkezd ordítani, hogy nem kell neki és lassan már azokat a zöldségeket sem eszi meg amiket eddig igen. :x Vmit nagyon elronthattam! Én ásványvizet adok neki (óbudai), nincs tőle semmi baja úgy tűnik!

Nem is tudom mit akartam még írni. Majd legközelebb.

KépKép
kora

Sziasztok,

köszi mindkettőtöknek az ötletet. a batthyányi térrel az a gond, hogy innen nagyon messze van. kár, hogy nincs ilyen itt a közelben. a játszóház jónak tűnik, ha nagyon nem bírok vele itthon, meglátogatom.

Párom megfázott, remélem mi nem kapjuk el.

sógornőmet meg befektették kórházba, mert még mindig nem szült meg, és ma megindítják a szülést. Azt mondják nagy a baba feje, elképzelhető a császár.

ma először halat fogok neki adni. vettem bébiételben, meglátjuk ízlik-e neki.

itt sír a lábamnál, megyek szórakoztatom.
Vendég

sziasztok!

Kora, most csaktalkozok hozzád a szörnyű éjszakákat illetően. Alig aludtam pár órát, nem tudom mi volta baja, de egész éjjel nyöszörgött, 20 percenként felébredt, de ő szeretett volna aludni, mert nem ébredt meg teljesen. Volt hogy odatettem magam mellé (ott "aludtam" nála) a heverőre és simiztem, de közben is nyöszörgött, aztán fél óra után elaludt és vissza az ágy. Ez volt kb. f2-kor, de 20 percig tartott nála ez is. Eddig nem is aludtam szinte. Csak reggel egy 1,5 órát, meg előtte 40 percet, meg talán valamikor egy fél órát. Olyan mintha a hasa fájt volna, mert amikor hason feküdt, fölhúzta a lábát.
Gondolhatjátok milyen friss vagyok! Ja és 6-kor kelt és így is 9-kor tudtam elaltani.

Ma ő is bébikaját kap, nincs lelkierőm főzni, sőt semmihez nincs kedvem.

Kora és mi a helyzet pl. a sajttal, vagy próbáltad a főzelékeket elkészített táppal főzni, vagy tejjel csinálni, vagy édesre?

nekem is szórakoztatom kell, itt sír a lábamnál....

KépKép
domidina

Kora: régebben amikor elkezdtük a hozzátápit akkor én minden főzelékbe raktam kolosnak lefejt anyatejet. kipróbálhatnád, hátha akkor elveszi a zöldségek ízét vlmennyire és megeszi a kaját.
És amit dina mond, hogy csináld édesre, kolosnál ez ia bejött. Ha vlmi édes megeszi!!

sajnálom a rossz éjszakát Edina, és Korának is. OK, megpróbálom nem feladni. Ma elég sokáig kellett fel-leraknom. És többször úgy tűnt elalszik magától, aztán felsírt. De majdcsak jobb lesz. És neked is kitartás!!

kibontottam a babakaját... juj de borzalmas szaga van!! Rosszabb mint egy macskaja. Hogy adhatnak ilyet gyereknek?? Mindenesetre kipróbálom, de van egy alternatívám ha nem kérné.
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
ezeknek a kajáknak sokszor tényleg elég furcsa szaga és íze van és ami a furcsa, hogy a kicsik megeszik. :lol:
ma kipróbálom a céklát répával, kiváncsi vagyok, hogy fog ízleni

Momoska!
Gratulálok a 3. gyermekhez a családban! :lol:

Edina!
nem tervezitek mostanában, hogy jöttök tanácsadásra? mi lehet, hogy hétfőn elnézünk, rákérdezek erre az oltásra is.
próbálj meg egy kicsit napközben pihenni, ha tudsz

Kép
Kép
tina82

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?