Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

JUCA

GRATULÁLOK!!!

Kép
Vendég

Sziasztok

Lányok
Tegnap este kimenőm volt :lol:
Csajos buli :wink:

Isteni alkoholmentes koktélokkal,utána mozi!
Megnéztük a Mamma Mia!-t.
Csajok!naggggyon jó a film!komolyan!Nézzétek meg!

Erre,miután jó későn értem haza,így későn is feküdtem le,Zalán egész éjjel fent volt :?

Most persze alszik már 3 órája :roll:
Én meg hulla vagyok.
Próbálom életben tartani magam kávéval.

Marcy
Jó lett a szoba :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek :-)
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csalad/2008/07/

Kofa
kofa

Üdv.

Juca, nagyon jók a fotók, amiket feltettél. Én nem csináltatnék ilyet magamról... :?
Kingát Isten éltesse neve napján (kicsit megkésve ugyan).
És Isten hozta Katalint a világon. (Ennyit arról, hogy fent van a hasad...)
Kofa, neked is gratula persze. Édes a lányotok.

Menyasszon, nem értem, hogy a doki miért nem adta be a szurit. Mondjuk a támogatott fajta tényleg csak kétéves kor után javasolt, de a másik fajtáját egyéves kor után már be lehet adatni. Peti idén januárban kapta az elsőt.
Nekünk most nincs Babanet talira valónk. :(
Vonalzót mikor frissítesz?

Preni, szuper, hogy minden OK veled, de azért jobb lett volna, ha nem hozzák rád a szívbajt.
Igen, tudom, hogy Peti nagy...a héten lemértem a lábát, 15 cm, tehát egy 16 cm belső talphosszú cipő az, ami jó rá, az meg 25-ös (úgy általában). Van, akinek óvodás korára sincs ekkora tappancsa!
Figyi, akkora az a szemölcs, hogy "le kell venni"? Csak azért kérdezem, mert mikor Ferinek volt, akkor azt lézerrel leégették, és nem heges egyik sem.
Hallod, nagyon "vakító" kék szeme van a fiadnak...tényleg óvhatod majd. ;)

Alziza, jaj, ne! Akkor most érted izgulhatunk. Nem rosszindulatúságból, de a tatámnak egy anyajegy leműtése után lettek ilyen duzzanatai, nem is egy, azok rosszindulatú daganatok voltak, járt is havi rendszerességgel infúziós kúrákra.

Marcy, nagyon jók a képek. Mi olyan rég voltunk már kacsákat etetni, pedig Peti is imádja. Mondjuk most épp jó az idő nálunk, de ki tudja mi lesz a hétvégre...
A szoba nagyon jó lett!

Gab, remélem, már visszarázódtál. :)
A képek nálad is jók.
Na Petinek pont ilyen mellénye van, mint Lackónak, csak azt hiszem sárga. (De nem biztos, mert még ki se lett bontva.)
Hallod-e, ne legyél már lelombozódva, szerintem igenis találékony vagy, ez a kötős buli nagyon jól hangzik!

Bénianyu, szerintem ne aggódj. Petinek is ugye már csak fél rácsa van, de nem jön-megy. Jó, mellém bemászik, de nem járkál a szobák között, pedig megtehetné. Jó, csukva vannak az ajtók, de az nem akadály.
A WC-t nem próbáltátok meg? Peti is inkább azt preferálja, van bilink is, de azért nem rajong. Ha pisilnie kell, akkor megy a WC-re, nyitja az ajtót, én meg rohanhatok, hogy le ne késsem a pisit. :D

Wawel, visszamehetsz dolgozni a baba egyéves kora előtt, szíved joga. De ahogy írtad, a GYES-t csak akkor tudod igénybe venni a munka mellett, ha már betöltötte az egy évet. Legalábbis most ez a helyzet.
A rossz eredményeket sajnálom. Rosszul is érzed magad?

Reni, újabban Peti is hisztis. De nála az a módi, hogy felmászik a nyitott szekrényre, ugye "bebújik", és azon hisztizik, hogy valaki segítsen neki lejönni, pedig egyedül is menne neki, na nekem ettől áll égnek a hajam. Van fotó is az otthoni masinán, majd feldobom egyszer.

Nancsa, ne emészd magad a campylo fertőzéssel! Petinek kéthósan volt ilyen! Na akkor ő honnan szedte össze? Azt mondták, hogy magában a nyers húsban is van ilyen baktérium. Némi antibiotikum és helyrejön. Egyébként Zolónak nem megy a hasa? Mert Petinek anno ez volt a legfőbb tünete. Nem volt lázas sem pl.
Zolónak javulást, de gyorsan!

Meteor, sajnálom, hogy pont kifogtátok ezt a ramaty időt.

Ági és
KépKép
exdeus

Juca,

hatalmas gratula.

Csak azt sajnálom, hogy így lemaradtam a tippeléses játékról:) Pedig lányt tippeltem volna....juj és a névválasztás is logikus: Kovács Kinga, Kovács Katalin...nagyon jók!

meteor

Juca, Kofa, Kinga! Sok szeretettel gratulálok nektek a kis Katalin születése alkalmából! Hogy milyen édes hajasbaba!!!!!!!!!!!!!!!!! Sok-sok pusz neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Van nekem egy
unokatesóm, aki Kovács Katalin, na de ő már lassan 18 éves...)

Ex! Köszi a biztatást! És még úgy néz ki, kötőgépem is lesz! :)

Rita! Amint összeszedem a gondolataimat, írok neked privit lakberendezős honlappal kapcsolatban! Fel akartalak hívni, miután hazaértünk, de mindig olyan lehetetlen időpontban jutott eszembe, hogy elmaradt. Majd azt is leírom, mit akartam!

Nancsa! Ha netán elfelejtenék holnap erre járni:

Nagyon boldog névnapot kívánok!

És minden illetékesnek boldog névnapot, nem tudom, hogy Panni, Panna, Panka, Pancsi nap is Anna napra tartozik-e, de ha igen, nem akarok lemaradni!

Szóval mindenkinek nagyon boldog névnapot!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

JUCA,KOFA

mégegyszer gratulálok!
nagyon jók a képek.Mekkora haja van :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Juca, Kofa, Kinga: Csak azt tudom írni mint a többiek: Gyönyörű a legifjabb!!!!!!!!!!!!!!!

Holnap nem vagyok, mert apukám szülinapját (is) ünnepeljük, úgyhogy előre kivánok:

Boldog névnapot a Pannáinknak!

Kép

nancsa

Sziasztok!

Juca, Kofa: hatalmas gratula a kis jövevényhez! Nagyon nagy haja van, tündéri! Várjuk majd az újabb képeket!
Kinga: remélem sok huncutságra megtanítod majd a kistesót!

A tippem félre sikerült! A név nagyon tetszik, már csak azért is, mert imádott húgom is Katalin, (igaz nem Kovács). :D

Az Annáknak, Pannáknak, Panniknak nagyon boldog névnapot kívánunk mi is, ha holnap tartják!

Ex: rosszul nem vagyok, a reggeli hányingereket leszámítva, de az biztos nem a vérszegénység miatt van. Remélem az injekciók meghozzák hatásukat! Köszi az infot mindenkinek munka ügyben!
Van Szegeden panoráma busz, vagy kisvonat vagy valami ilyesmi? Régen voltam arra, és nem emlészem? Nem tudsz valami információt erről?
Előre is köszi!

Na, megyek aludni. Olyan kellemes érzés, hogy van egy újabb fórumos babánk! Nagyon boldog vagyok.

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

Basszus (bocsi) jól le vagyok maradva.
Hát ez a nyár most ilyen...
De: mindenkinek, akinek nem kívántam BOLDOG SZÜLI- ÉS NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! Úristen! Sok kétéveske éjjjjen-éjjjjen!!!!

JUCA:
Hatalmas gratula a pici Katához (bár nem tom fogjátok-e így becézni), millió puszi a Nagy Családnak!!!

Eni:
Akkor mostmár neked is finish van!! Húzzál bele, most már bármi jöhet... még kisbaba is :D
Nagyon szép színes a szoba!!!
Teccik!

Gab:
Ne hari, a sok nem visszaválaszolásért az MSN-en, de mire észreveszem, addigra sokszor nem aktuális. Ráadásul én napközben rá sem nézek a gépre, hanem csak egyfolytában be van kapcsolva. Automata jelentkezik be az MSN is, de olyan is van, hogy Zorán felnyitja a laptopot és akkor rögtön úgy látszik, mintha én lennék ott.
Na, nem magyarázkodom, azért igyekszem jobban figyelni. :oops:

Oriandy:
Örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok. Annak pedig még jobban, hogy visszajöttél ide és újra olvashatunk rólad. (Na, ezt pont én mondom, aki hetekig nem jelentkezik).

Egyetlen mentségem az utóbbi kb. egy hónapra, hogy Horvátban nyaraltunk, sokat járunk csak úgy csavarogni családostól. És emiatt állandó bőrönd ki-be pakolásból állok.
Ráadásul készülünk az iskolára, egy halom cuccot már megvettem. Ma pl. egy tolltartót 4.000 lóvéért, plusz tornacipőt és tornanacit. A többi apróság az iskolatáskával együtt már megvan, de azt már írtam, hogy a 30 ezret veri. Még ehhez majd jönnek a könyvek és a füzet és könyvborítók.

És, akinek külön nem írtam, nem hari, tudom, mindig mondom, hogy bekapcsolódok, de egyszerűen nem megy. Még visszaolvasni sem tudok.
Elmegy az egész napom azzal, hogy bilizni tanulunk, pohárból inni tanulunk (mert a kisasszonyka nem hajlandó), valamint a gyereknevelésből kezdek csődöt mondani.
Noémi verekszik, amit még megértenék, ha lenne rá oka. De ok nélkül csak úgy nekimegy a Zoránnak ököllel. Egyébként sehol máshol nem ilyen kis vadóc amazon csak itthon. Legjobban Zorcira van rááállva, utána jövök én, aztán az apja.
Szóval nem tom mi lett az én kis tündi-bündi nyuszis kislányommal. Viszont a másik véglet, hogy nagyon bújós lett. Anyuci-anyuci és ölelget, szeretget, mondogatja, hogy szelele (szeretlek). Na, ekkor meg megzabálom.

Puszi mindenkinek.
Jó éjszakát!

Erika

Kép
viera

GAB:
Írtam neked MSN-en, remélem vissza tudod majd olvasni. Ha nem, akkor írj már nekem ide vissza, csak azért, hogy tudjam, hogy nem tudtad visszaolvasni. :lol:
Szóval ha nem tudtam visszaolvasni, akkor a beállításoknál be kellene állítanod, hogy az előzményeket is vissza tudd olvasni. EGyébként is nagyon pratikus.

Na, mivel ilyen értelmesen fogalmaztam meg ezt a két mondatot, elég is belőlem.

Hella!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Juca: Nagyon tündéri a Kicsi, mégegszer gratula :)

Ex: Oltás: Nem lakunk veszélyes területen,és ahol járunk, eddig is elég volt amit használtunk,igy szerinte felesleges, és szerintem meg ért hozzá :)Nem a támogatottság-nemtámogatottágot nézzük ilyen kérdésekben. Nagyobb korában lehet,h kap majd,ha több helyen járunk/jár.
Fanninak is 25-ös a cipöje, holnap kap is egy gyönyörüséget,ma tetettük el a Váci úti Brendonnal a Budaörsiben,mert itt nem volt már méret :)
A vonalzót frissitettem, ez öröknaptár elvüen müködik,ha jobban megnézed (meg elötte teljesen más fajta volt egyébként is ) :)A babatali ingyenes amúgy:)

Megyek,megyünk aludni.Holnap mi kinézünk a babatalira is,ha épp lesz kedvünk meg úgy jön ki, mert délelött piac,délután meg egy kis kecócsinálás,meg holnap is,h mehessen vééégre a festö jövöhéten :)

Jóéjt!
Vendég

Viera:Dehogy mondasz csödöt,ez ilyen korszak!Kitartás!!!
Vendég

Szia menyasszon!
Szerveztetek babatalit, amiről esetleg lemaradtam? Mert sokmindenről lemaradtam mostanság.
Ja, lehet, hogy ez egy ilyen korszak kétévesen, tudom, dackorszak. De Zoránnál én nem emlékszem ilyen dühkitörésekre, főleg, hogy nem minket bántott.
Egyébként ott a bibi, hogy mikor Noémi kb 8 hós lehetett, akkor odacsapott néha a Zorci fejére és ő meg nevetett rajta. Én mondtam neki, hogy ne hagyja, mert Noémi majd azt hiszi, hogy milyen jó móka ez. Zorán erre azt mondta, hogy nem baj, az nem baj, hogyha Noémi ezt csinálja, mert olyan aranyos.
Hát....., most már nem olyan édi, amikor sírva jön, mert Nonóka úgy behúz neki ököllel, hogy tényleg bekékül.

Erika

Kép
viera

Halihó!

Nem fogjátok elhinni, én is vagyok :oops: Főleg olvasni.... :oops: De most nekiugrottam, és igenis írok! Reagálni mindenre bizti nem fogok, de igyekszem.

Juca: nagyon sok egészséget és boldogságot a kismanónak, nagyon helyes, hatalmas haja van (mintha a fiamat látnám), nagyon sok örömet kívánunk hozzá! Tényleg, hogy fogjátok becézni? Kati, Kata, Katus?

Oriandy: hajrá! Remélem használnak a bogyók és mielőbb örülhetünk Nektek is!

Ex: Peti igazi kispasi, tényleg sokkal érettebbnek néz ki a koránál. A fotó beküldeni-való! Amúgy nekem sokkal, de sokkal vagányabb így rövid hajjal.

Benianya: szuper, hogy Benivel minden rendben van! Igazi megkönnyebbülés! Földön alvós kép király, én ezt elképzelni sem tudom....Örülök, hogy bejött Sümeg, én már annyiszor voltam ott, hogy már semmi extra. Viszont a szállót gyönyörűen megcsinálták, egy kis porfészek volt csak előtte....

Reni: szuper, hogy jó lett az eredmény. Peti kék szemeiért tuti odalesz mindenki (én is :lol: ). Lesz harc a csajok között érte :lol: Állás?

Alziza: remélem minden rendben lesz! Csajos bulira irigy-irigy!

Marcy: nagyon csini kismama vagy, hatalmas pocakkal, de ahogy én néztem, azért tűnik nagynak, mert sehová máshova nem híztál! A szoba nagyon klassz lett, bár én elképzelni sem tudnám, hogy az öröknyüzsi kisfiam mellett hogy tudna egy pici törpe elaludni.

Picit magunkról: Bálint beszél ezerrel, néha már a "ragzást" is eltalálja, összerak három szavas mondatokat. Elért oda, hogy hozza a mesekönyvet, hogy "elmesélem", és akkor kifulladásig olvasni kell. Jelenleg az Öreg néne őzikéje, egy Thomasos mese és egy régi Pamperses Erdei akadályfutás c. versike a nyerő. Ahhoz képest, hogy egy hónapja még a képeket is alig volt türelme végignézni.... :roll:

Vierához hasonlóan én is küzdök a pohárból ivással, leginkább magára borítja, nincs türelme. Kb. 1 hete a reggeli kakaóját bögréből kapja, akkor úgyis éhes, hátha...Mondjuk nagy előrelépésről még nem tudok beszámolni :?

Bilit most már tutira kihagyjuk, wc-ülőkén próbálkozunk. A bilin meg sem ül annyi ideig, amíg kéne.... :wink: Elkezdi hajtani, mint a kismotort és csúszkál vele a járólapon.. (mondjuk a bilimosás nem hiányzik). Általában szól, ha kakilt. ..A wc egyelőre érdekes, ha sikerül elcsípni a pisit, akkor téphet papírt és lehúzhatja. Van olyan is hogy mondja, hogy vécébe és rohan, de ilyenkor általában már pelusban van és nem sikerül.

Bölcsit szept. 15-én kezdjük :cry: Kíváncsi vagyok, és nagyon remélem, hogy könnyen beszokik.

Eszik mindent, legyen gyümölcs, főtt kukorica csőről, leves, vagy főzelék. Ennek nagyon örülök, bölcsi szempontból egy gonddal kevesebb. Mi még használjuk az etetőszéket, bár egyre többször próbálkozik, hogy bent enne a nappaliban :? (vajon kitől láthatta :oops: 8) ) Benianya: én nem emelgetem, kb. két hónapja felmászik egyedül, beköti magát. Lefelé meg ugye egyszerűbb....
A gondom az, hogy újabban nem hajlandó egyedül enni. Sem a falatkákat (kenyér, sajt, stb., amúgy sem szívesen fog meg semmit, amitől a keze maszatos lesz...), sem a levest, főzeléket. Ami érdekes, tehát nagyvillával a felkockázott görögdinnyét, azt igen, de a megszokottat nem... :twisted:

Túl vagyunk a kullancs és bárányhimlő oltáson.

Hiszti: na, az van, direkt asztalba fejemet ütős, hogy okom is legyen bőgni, na de ilyenkor irány a szobája, ott elő lehet adni a műsort az alvós állatkáknak, aztán, ha lehiggadt, kijöhet. (Egyelőre ez beválik, ált. 5 perc alatt lenyugszik...)

Még négy foga hiányzik, a hátső őrlők, bár most mintha jönnének....meg tudom nézni, na de nem vagyok fogorvos. Hagyja, hogy megmossam a fogát, mondjuk nincs nagyon más választása :)

Voltunk a Balcsiban, élvezte nagyon, a mélyvízben sem félt, hogy nem ér le a lába. Mutatott befelé és közölte, hogy arra, arra. Igaz, hogy már kék volt a szája széle....

Természetesen a férjem dolgozik látástól vakulásig, jobbára egyedül nevelem a gyereket :? :shock: :twisted: :twisted: , de néha még így sem elég a pénz....én nem tudom, mások hogyan csinálják, ebből a szempontból nagyon várom, hogy végre dolgozzak, és normálisabb összeg érkezzen a számlára.

Na, ennyit rólunk. Keresek néhány képet, hogy még emlékezzetek Bálintra. :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép

Pussz mindenkinek!

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok!

Juca, gratula a Kislányotokhoz. (Elbuktam a tippet.) A képen nagyon fenn volt a pocakod, ezek után kíváncsi vagyok mit írsz a szülésről. :-) Mármint, hogy magától indult-e stb.

Marcy, gyönyörű a kisszoba, ízléses nagyon. Szép kis ágyikót vettetek Marcikának. Mi van az ágya előtt leterítva?

Vicky, Bálint is hatalmas. Most mintha szőkébb lenne a haja, vagy nem? Jó képek. :-)

Bocs, hogy másnak nem írok, de nem tudtam visszaolvasni, feleslegesen pedig nem szaporítom az oldalt. :wink:

Szép napot! Juhéjjjjj, süt a nap! :-)
Vendég

Kedves JUCA!

Szívből gratulálok a kicsi lányodhoz!!!
Nagyon sok boldogságot, örömöt, és jó egészséget kívánok, mind a négyőtöknek!!!!!

Gergő, Milán, Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Üdv.

Na két részletben sikerült... Az első felvonásban Peti az apjával tízóraizott, így volt egy csöpp időm. A másodikban szintén evett, de akkor már az ebéd volt soron. Jó vagyok? :roll:

A ma ünneplőknek sok boldog névnapot!

Wawel, Szegeden kisvonat van, én még nem ültem rajta, de eddig rosszat nem hallottam vele kapcsolatban. ;)

Viera, dehogy vallassz csődöt! Ne mondj ilyet! Ez csak egy korszak.

Menyasszon, tudom, hogy ingyen van, de odáig el is kell menni. :?
Értem az oltásos dolgot, ugye nekünk meg azért volt fontos, mert mi elég sokfelé járunk, mert alapból Csongrád megye sem veszélyes.
A vonalzóért bocsi, csak nekem olyan furcsa, hogy csak a hónapokat írja...de majd megszokom.

Vicky, hát már régen nem pályáztunk sehol fotókkal.
Na nálunk is a WC a nyerő, de ott mindig van pisi, nálunk is törlés, lehúzás, kézmosás. :)
Hallod, az utolsó kép nagyon szuper, mintha Petit meg a tatámat látnám. ;)

Hisztis Peti a szekrényben:
Kép

Anya, most miért fotózol?:
Kép

Huncut mosoly törcsizés közben:
Kép

Peti "krumplizik":
Kép

Bocsi, ha sok voltam.
Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok

tegnap elfelejtettem

Mindenkinek BOLDOG NÉVNAPOT aki most tarja,tartotta! Kép
Vendég

Viera és Vicky

Jó,hogy előkerültetek! :lol:

A képek nagyon jók mindenkinél!
Vendég

Sziasztok!

Én is nagyon sok boldog névnapot kívánok minden Annának Pannának!

Ex!
Hiszti-hiszti! De ismerős! Göndör fürtök nélkül még inkább nagy fiúnak tűnik Peti!

Vicky!
Bálint is nagyot nőtt! Micsoda huncut tekintete van!
Peti aug. 18-tól kezdi a bölcsit. Én ha minden igaz szept. 1-től fogok dolgozni. Bár még az eü alkalmassági egy része hátra van. emiatt Pestre kell utaznom jövő hét kedden. Illetve már hétfőn este felutazok, mert éhgyomori vérvétel is lesz és hajnal 4-től 9-ig vonatozva nem tudom hogy bírnám étlen, de leginkább szomjan, így inkább előző nap felmegyek. Ha ez is simán megy, akkor dolgozó nő leszek!

Marcy!
Klassz lesz a szoba! Gondolom az ágy előtt szivacs van!

Én most főzők, mert anyumék holnap jönnek meg Hajdúszoboszlóról. Töltött csirkecombot gombás rizzsel. Holnap hajnalban felkelek odarakni a húslevest, pluszt húst panírozni, hogy minden friss meleg legyen mire megjönnek!

Most már nagyon elegem van ebből az időből! Nagyim udvarán sártenger van a sok esőtől. Mindig le kell passzolnom valahová Petit, amikor megyek a nagyimhoz, nehogy megmártozzon a sárban!

Peti újabban begyűjti az autókat elalváshoz:
Kép

Reni
Kép
prenata

Preni, néha Peti is begyűjt magának ezt-azt, de neki csak elalvás előttre kell valami "mellékes", ha már nincs cumi. Aztán kiesik a kezéből és csicsis. :)

Nézelődtem az előbb a neten, és azt hiszem, megtaláltam a következő nőgyógyászomat, remélem, mire "szükség" lesz rá, akkor még Szegeden lesz. Fiatal és írt egy tanulmányt arról, hogy mikor szükséges ill. szükségtelen a csaszi, szóval nekem jól jönne.

Ági és
KépKép
exdeus

Szasztok!

Ti sem írtatok ma sokat, de mostmár azért is írok mindennap akár egy-két mondatot is.

Ex:
Méghogy hiszti?!
Na, majd holnap elcsípek én is egy képet Noémiről amikor éppen a dühét vezeti le! Az már igen! És olyan kemény kiscsaj, hogy nem hagyja ám abba, addig veri magát a földhöz, amíg meg nem sajnálja valaki. De most már következetesen túl vagyunk ezen, majd abbahagyja.
Tudom én, hogy ebben a korszakban van, de hát azért mindent nem lehet. Mindenre azt mondja, hogy az enyém. Szegény Zorcikám bármit elővesz, elveszi tőle és : enyém! Egész nap ez megy.

Reni:
Édes Peti az autóival alvás közben. Zorán dettó ezt csinálja, csak 7 évesen. :D
Noéminek pedig legalább 8 állat van a kiságyában, plusz két takaró, négy párna, egy pelus. Ő meg valahol köztük...
Arról is teszek egy képet, mert nem tudom kihagyni. Most nagy Micimackó rajongó lett és a kedvenc a Mackó és a Füles, akit barinak hív. Namármost, Mackóból és Fülesből is van egy-egy nagy és egy-egy kicsi.
Szóval alig férünk el. Ráadásul kapott nemrég egy akkora macit, mint ő maga, napokig azzal aludt. Na, az már tényleg túlzás volt, ráadásul nagyon szőrös maci, úgyhogy mikor hazajöttünk egyhetes nyaralásunkból, egyszerűen nem tettem az ágyába és szerintem elfelejtette. Szerencsére....

Vicky:
Jól van, akkor legalább nem süllyedek annyira, hogy csak én hanyagoltam a fórumot.
Nagyon jók a képek és Bálint tényleg olyan nagynak látszik.
Most itt nézve a pancsis képeket kedvet kaptam, gyorsan lekicsinyítek egy-két képet a nyaralásról. De főleg tengerpartosat, meg egy pár kedvencemet.

Minnyá jövök...

Erika

Kép
viera

Na, megjöttem. Nagyon sok kép lett, amit kiválasztottam, van még 137 db, de nem tudtam kevesebbet választani, hát még ha a többit is feltenném.

Kép
Kép
Kép Nonó délutáni alvása (mindig így alszik)
Kép Nagyfiam
Kép Édes pasim
Kép Kedvenc képem
Kép hazafelé a kompnál
Kép Zorci magaslesen...
Kép Egyik diliském
Kép Másik diliském persze utánozza az elsőt
Kép Félúton hazafelé

Rengeteg van még, remélem ezek átmennek...
Puszi!

Erika

Kép
viera

Kingának nagyon boldog névnapot kivánok!
:lol:
A Kovács családnak gratula az új jövevényhez!Jó egészséget, sok-sok millió örömteli pillanatot, sok tejcsit,és jó alvókát!

Exx, jó ötlet, meg is próbálom a WC-t!!Kösziii
Úgymondod, hogy 3 oldala van csak Peti ágyánakés az elős hosszú téglalap nincs, vagy 2-3rácsot vettélki? Nekem csak egyben lehet egy oldalt kicsavarni.
Hol vetted ezt a jó talpas pizsit? Sehol sem találok,és nekünk is ez válik be!
Húú,mekkora Peti!!!!
:shock:

Wawel, remélem hamar rendbe hoz a szuri. :D

Viera! Merre voltatok?Szálló? Kaja?
Zoránnak nagyon boldog szülinapoooot!!!!!!!!
Te jó ég,milyen tolltartót vettél Te 4 ezerért? Én 2 emeletes,full felszereltet láttam 2 ezerért-sokalltam!!!Tegyél képet!
Táskából gurulós bőröndöt vegyél,nagyon praktikus, hátitáskának is lehet hordani,van teleszkópos nyele és kerekei! Ez most a menő,De elsősorban gerinckimélő!
Hétfőn és pénteken mázsásnak tűnik!!!!

Gab!cukik a képek!!!!

Vicky! Akkor irjunk mjad sűrűn,mert mi meg aug 25-el kezdjük a bölcsit!!!!!Nagyon kivi vagyok!
Édesek a képek!

Lányok! Tej!
Észrevettem(bár még csak kb 5xkapott Beni tejet),hogy a reggeli tej, vagy kakaó után fosik Beni,olyan szürkéset!!!Ez allergia? A jughurttól nem,bár neki 3 széklete van naponta és mind hig.Mennyi idős kortól kell már birniuk a tejet?

Marcy!Nagyon jó lett a szoba!!!Marci már ott is alszik?
Húú,decsini vagy! Ez igen!!!!
Jucával együtt nagyon bátrak vagytok!

Rita!
Boldog
Pancsi napot!!!!!

Többieknek köszi a köszöntést magunkra vettük(Anna)(is)

Nem tudom jövök-e még,kedden megyünk 1 hétre Csopakra,aztán még vas.1 nap ritáéknál,hogy ne kelljen a vasárnapi csúcsban hazajönni.

benianya
ákosbenianya

Szia Benia!

Tolltartó és táska pókemberes, de most a márkáját hirtelen nem tudom.
A táskáról már lecsúsztam, azt már megvettem, tehát kereke nincs.
Igazából úgyis mi szállítjuk oda-vissza.
Tolltartó sima kétemeletes, de hát pókemberes és a táskához passzol. Szóval ez benne a drága. Meg gondolom a márkája.
TEszek képet róla.
Az biztos, hogy nem Herlitz, nem Gabol, csak most nem jut eszembe a neve.
De tökmindegy, mert az a kis négyezer forintocska már elveszik a többi között.
Jó, persze, hogy nem mindegy, csak írtam.

Szálló? Hát...., végül is csak aludtunk benne. Nem annyi jött be, de megteszi. Amin azért kiborultam, hogy egy rohadt hűtőszekrény, vagy minibár nem volt benne, nekem meg ott voltak a rizstejek, amit bele kellett volna tennem, ha felbontom. Végül is az egyik ismerősünk adta kölcsön a hűtőtáskájukat. Mi nem vittük a miénket persze...
Kaja nagyon jó volt. Abban nem volt kifogás.
Ja, Horvátban voltunk, Rab-sziget, Lopar-ban.

Erika

Kép
viera

Sziasztok,

Tjuca:
Gratulálunk Neked és Családodnak pici Katalin születéséhez!!!
Olyan jó lehet, újra babázhattok!

Prenata: Én valamiről lemaradtam. Szóval sikerült a munkakeresésed!? :P Nagyon örülök! Milyen területén dolgozol? ha nem titok… Már volt szülői?

Marcy: Nagyon barátságos a szobájuk. :P Mi is most vettünk új ágyat Kevinnek. Igazán mi nem terveztünk még, de odaadtunk Kevin leendő unokatesójának kiságyat hirtelen :shock: , ezért gyorsan beszaladtunk IKEÁba.

Nancsa: Egyik barátnőmnek is volt campylo, de olyan erős lehetett, elég magas lázzal, hasmenéssel, mindennel, én vittem őt korházba. Mai napig nem tudtunk, hogy hol szedhetett össze. :roll: Jobbulást neki! Nálatok nincs bölcsi szünet ilyenkor?

Gabella: Köszönöm az üzenetedet, visszaválaszoltam.

Menyasszon: Voltatok a babatalin?

Viera: Nagyon aranyosak a gyerekeid a képen. :P Csak rólad kimaradt a képei. :lol: Olyan édesen alszik Nonó! Nálunk is hasonló, sehol nincs takaró, csak nálunk fején sincs! :lol:

Bölcsis anyuka!
Ti hogyan reggeliztek a bölcsi előtt otthon? Munkaidőnk szerint bent fog reggelizni Kevin, de itthon adnám tejpépet neki.(Ő nem iszik tejet.) Bent milyen reggelit kapnak a gyerekek?

Voltunk dokinéninel héten, ő nem ajánlott semmiféle vitamint sem vasat. Mondta Kevin lassan de szépen fejlődik, semmi nincs aggódnivalónk. Ő inkább természet módját jobban tanácsol mindig, mesterségest nem ajánlja, ha nem szükséges.

Ma vidéken voltunk, ott aludtunk volna, de hazajöttünk. :evil: Délutáni alvásnál sírt Kevin, ő mondása szerint, új ágyban szeretné aludni itthon. :shock: Utána extra hisztis is lett, és hazajöttünk. Nem gondoltam ennyire kényelmetlen neki idegen helyén aludni, kíváncsi vagyunk majd nyaralásnál mit mutat. :roll:

Ma csak labdázott és kocsikázott egésznap.

Lehet, hogy már mondtam, én kalap-sapka mániás vagyok. Héten szereztem kettőt Kevinnek.

Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 01:05-kor.
Vendég

Benianya: Bálint kb. 10 hós kora óta reggel 2, este 3 dl igazi tehéntejes kakaót iszik, semmi baja tőle. Esetleg, amíg meg nem szokja, próbáld vízzel hígítani. Más ötletem nincs :oops: Szerintem olyan, hogy egy gyerek innentől vagy onnantól bírja a tejet, nincs, ahány védőnő és gyerekorvos, szerintem annyifélét mond(ana) :wink:

Csopakon hol lesztek? Én valószínűleg (ha hinni lehet az időjárásjelentőknek :D ) szerdán megyek anyumékhoz B.kenesére. Bár tartok tőle, hogy a Balcsi vize nem fog egyhamar felmelegedni, de már a kert önmagában megéri.

Kmammy: kalapok helyesek, én inkább a sapkákat szeretem, meg a kendőt.
Kép

Viera: képek nagyon klasszak!

Na, lépek, indul a nap!
Pussz

Vicky

Kép
vicky21

Üdv.

Viera, küldtem privit.
Jók a fotók, az alvós képre rá kellett ám jönni. Jól elbújt a kisasszony. :)
Tényleg, elfelejtettem, hogy Isten éltesse Zoránt!

Bénianyu, hát ezt épp a Tescoban vette anyukám, együttes volt: kombidressz, rugi, előke. Utóbbi csak úgy van, de az első kettőnek hasznát vesszük. Én egyébként nem szeretem a talpas pizsit, de ahogy volt ez a hűvös idő, jól jött. ;)
Igen, most úgy van, hogy Feri leszedte a két végét, meg felőlünk az egész rácsot, tehát most csak a fal felől van meg a rács. Nálunk egyébként is a fal felől van az a rész, ahol a kivehető rácsok vannak, én nem vagyok híve ennek a kiszedős dolognak. Ez van.
Szóval most így néz ki az ágy (nem épp a legjobb minőség, gyors lefotóztam a telcsimmel):
Kép

Remélem, nem allergiás Beni a tejre, de tény, hogy gyanús, hogy csak a tej után van ilyen széklete. Szerintem nincs olyan, hogy mikortól kell bírnia egy gyereknek a tejet... Azért kérdezz rá a dokidtól, mert ha tényleg allergia, akkor jobb, ha nem terheled a szervezetét. A joghurt meg ugye már tejtermék, nem CSAK tej, így simán előfordulhat, hogy az nem okoz gondot Beninek.

Látom, a jövő hónaptól sokunknál beindul a bölcsi...

Kmammy, örülök, hogy jól vagytok.
A bölcsinél én úgy tervezem, hogy Peti iszik itthon egy kis tápszert vagy később kakaót, mert a bölcsiben nyolctól már van reggeli, úgy gondolom, hogy pl. kenyér, felvágott és társai, csak annyit adok neki, hogy nyolcig bírja valahogy. De még ez sem tuti, majd a beszoktatáskor kiderítem, hogy mi lesz a jó.
A két kép Kevinről nagyon aranyos.

Na megyek, csak most volt időm, anyukám levitte Petit.

Jók legyetek, szép napot (itt most süt a nap!).

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Benia:
Lehet, hogy tényleg a tej a bibis, de nem önmagában.
Szerintem csak az a baj, hogy Beni újfajta kajcsit kapott és a szervezete hirtelen nem tudott megbírkózni vele. Főleg, ha nem is keveset kapott belőle.
Szerintem hagyj ki két-három napot, míg helyreáll a széklete, utána pedig kezd újra a tejcsit, de én 0,5-ös tejjel kezdeném és ha lehet, tényleg egy kicsit felvizezve, vagy pedig amit eddig ivott tápszert, abba tegyél bele egy kicsit, aztán mindig többet, aztán megint többet. Így hozzászokik a kis belecskéje az új cucchoz. A tej tényleg nehéz sok kisbabának. A joghurt és a többi tejtermék, főleg a savanyítottak nem okoznak gondot.

Nálunk is most már Noémi ehet olyan kajcsit, amiben pici tejföl vagy joghurt, vagy akármi van. Még túrórudi és tejszelet, ilyesmi is szóba jöhet. De olyan is van, hogy pl. a tejszelet közepénél, vagy túrókrémnél azt mondja, hogy nem kéri. Ő tényleg tudja, hogy valami gáz van belül, mert szerintem akkor már érzi, hogy mocorog a hasa, vagy valami ilyesmi.
A tejet viszont tényleg nem tudom neki bevezetni még mindig.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Viera, Vicky: Örülök, hogy jöttetek. Nagyon jól a képek! :P

Benianya: Én sokáig úgy adtam Zolónak a reggeli és esti ”tejcsit”, hogy fele tápszer, fele bolti tej. Aztán lassan egyre kevesebb tápi volt benne. Mondjuk leginkább azért, mert nem volt hajlandó a sima tejet meginni. :?

Kmammy: A mi bölcsink non-stop. :D Se téli se nyári szünet nincs. Esetleg karácsony és szilveszter között. Az egész városban ez az egyetlen, ahol így vannak nyitva. Morogtak is érte a gondozónők amikor kiderült, mert eddig mindíg volt 4 hét pihi.

Bölcsis kaja: Zoló reggel ébredés után (negyed hétkor keltem) megiszik 2-2,5 deci tejcsit, aztán indulás. A bölcsiben 8:00-kor van reggeli, ami mindig valamilyen kenyér (felvágottas, májkrémes, sajtkrémes, körözöttes, stb. + zöldség) és mellé tea, kakaó, vagy macikávé. Ezek után 10-kor van egy kis gyümölcslé és keksz, majd 11:30 kor ebéd. Szóval, ha nem igénylik a gyerkők a kora reggeli kajcsit, akkor szerintem nincs szükség otthoni reggelire.

Campylo: Jól van Zoló, már csak a tenyésztésnek is negatívnak kell lennie, de a mintákat csak kedden és szerdán kell feladnunk. Reméljük a legjobbakat.

Holnap elutazunk egy hétre és még sehol sem tartunk a pakolásban. :roll: Mellesleg ma egész nap a nagyim telkén voltunk családi szüli- és névnapokat ünnepelni – jó az időzítés mi? Teszek róla képeket:
huncutka
Kép
Mit iszik apa? A kis kíváncsi :P
Kép
altatási kísérlet :twisted: - természetesen sikertelen volt
Kép

nancsa

Sziasztok!

Itt vagyok ám megint ígéretemhez híven.
Ma még nem olvastam vissza, mindjárt megteszem azt is, csak lekicsinyítettem jó pár képet, felteszem őket.
Hááát...., megint nem kevés, de nagyrészt Noémi szobájáról szól a dolog, ez a kiságy ügyről jutott eszembe, hogy Reni Petije begyűjti az autókat. A többi szobarész pedig csak úgy jött magától.
Van benne egy kis szülinapos is. Sok lesz, ha gondoljátok írjátok meg nyugodtan, hogy inkább osszam őket szét napokra és minden nap egy-két képet tegyek fel. :D

Kép
Kép Tudom, ezeket nem illik feltenni, de ilyen barnák a gyerkőcök.
Kép Kép
Kép Szóval ennyi állattal és párnával, takaróval alszik Noémi. A fehér maci már kikerült a kiságyból. Félek, hogy véletlenül úgymond éjszaka rámászik a maci Nonóra. Így is sok a mindenből...
Kép És akkor Noémi szobájának többi része
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Ezt pedig Benianyunak, Zorán iskolatáskája...
Kép tolltartója 1.
Kép kinyitva 1. rekesz
Kép kinyitva 2. rekesz.
Kép Zorán szülinapi tortája,
Kép szülinapi ajándéka.
Kép Ezt pedig nem tudtam kihagyni, testvéri szeretet. Imádom őket így látni.

Na, szóval röviden ennyi.....
Most visszaolvasok.

Erika

Kép
viera

Bocsi, kicsit összekavarodtak a képek az elején, nem tom hogyan történt.
Na mindegy...

Nancsa:
Jó, hogy negatív lett Zoló eredménye.
Egyszer nálunk is felmerült a Campylo, de én még örültem is volna neki, hogyha pozitív az eredmény. Ugyanis a tünetei szinte ugyanazok, mint a tejallergiának, a campylo viszont legalább gyógyítható.
De nekünk is negatív lett, szóval maradt a tejallergia. :evil:

Erika

Kép
viera

Nancsa:
Jaj ez még lemaradt: hogyan tudtátok beletuszkolni apát a járókába? :lol: :lol: :lol:

Erika

Kép
viera

Sziasztok

Nancsa
Utolsó kép besz@rás!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nagggyon jó!

Benianya
Zalán nem iszik tejet!Őa milupa junior tejitalt issza.

Viera
Nono alvás nagyon jó!Vagy inkább érdekes? :shock:
Mennyit változott az arca.A többi kép is jó!

Kmammy
Nálad is jók a képek.Nálunk csak a baseball sapka megy.
Vendég

Vicky! küldtem privit telszámmal, szivesen találkozunk Veletek!!!!!
Nancsa! Jajj, de jó,hogy zoló jobban van,nagyon ijesztő volt aogy irtad, márcsak a neve is a betegségnek.
Az altatóskép szenzációs!!!!
Veire, nagyon jó a szoba!!!!!!!Jók a képek,Kmammynálés atöbbieknél is.

Köszi a tanácsokat,kipróbálom, majd reagálok jövő héten,kaja, bölcsi, ágy stb. Most rohannom kell.

Mindenkinek szép hetet kivánunk, reggel indulunk Csopakra!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok,

sehol senki???

Nekünk ma egész jó napunk volt, Marci jó kisfiú volt, elmentünk játszóterezni, mert apukám ma nem ért rá :) .
Utána még itthon nagyon sokat játszottunk, mert csak du. fél 3-kor dőlt ki Marci. Úgy látszik most már ehhez kell hozzászokni...

Marci mostanában kb. 2-3 hete hihetetlen mennyiségben falja a mesekönyveket. Minden egyes alkalommal legalább 10-12 kemény táblás kis könyvet kell elolvasni neki és persze parancsra. Olvas!!! jelszóval Marci irányít :) , nincs mit tenni, olvasni kell...

Szülinapjára sok olyan társasjátékot kapott, ami a szineket, formákat gyakoroltatja. Nagyon élvezi, én is!!!

Ja, a barkácsasztal is nagy szerelem! Azóta egyfolytában szerelnek apával.

Viera: nagyon jók a képek, jó, hogy tettél fel Noi szobájáról és a nyaralásról is. Én is hiányolom rólad a képeket, én kiváncsi lennék ám az új külsőre :) :) :P :P !!!

Kimi, Amandi: merre vagytok???

Tandika: ha olvasol, mi újság veletek??? Kíra már igazi nagylány lehet.

Vicky: szupi, hogy jelentkeztél, Bálint tényleg nagyfiú, de Marci sem panaszkodhat.

Ex: hisztis Peti nagyon édes (nem is olyan durcás :) ) . Bár hallgatni gondolom nem olyan kellemes...

Nekem is most már lassan be kellene adatnom Marcinak a kullancs elleni védőoltást. Talán a héten az elsőt beadatom neki. Hova adják? Karba vagy lábba???

Benianya: nektek jó kikapcsolódást, bár már lehet, hogy nem olvasod :( !

Holnap megyek megint terhesgondozásra és vérvételre, szerintem NST is lesz, de az nem biztos. Elvileg a 36. héten kell először, úgyhogy megmondom a dokinak, hogy én átballagok, mert nem akarok külön ezért újra jönni.
Jövő héttől aug. 22-ig szabin lesz a dokim :( , nem tudom mi lesz, bár ugye Szombathelyen megszüntették a választott dokit a kórházban. Mindenki annál szül, aki éppen ügyeletben van... Majd beszámolok róla, hogy milyen élményben lesz részem...
Azt sem tudom, hogy ki fogja helyettesíteni a dokimat addig, amíg terhesgondozásra járok, de talán nem is árt megismerni egy-két új dokit, ha már úgyis ez a felállás.

Na most ennyi voltam.

Pusz

Eni
marcy

Jó estét mindenkinek!

Sajna én csak ilyenkor jutok géphez.
Ó azok a szép idők, mikor Zorci még ovis volt, Noémi meg pár hónapos és egész délelőtt és délután csak írogattam veletek.
Na, mindegy, nem rííííííjok!

Nem sokat írtatok most. Jó idő az oka, gondolom.

Marcy:
Akkor valami jó kis front van, mert nekünk is meglepően jól ment a napunk. Nem volt extrahiszti, csak olyan lájtos, ami belefér.
És alkalmaztam (asszem Ex írta) a bűvös módszert, hogyha Noémi hisztizve dühöngeni kezd, akkor bevezetem a szobájába, mondom neki, hogy itt van a Micimackó és a Füles, stb, ők meghallgatják, hogyan sírsz, de mi nem akarjuk hallgatni.
Becsukom az ajtót és kb. 3-4 perc múlva bemegyek.
Persze akkor is üvölt, de mikor bemegyek, akkor abbahagyja és megbeszéljük, hogy ezentúl az állatkák hallgatják a sírást és ők vígasztalják.

Olvasás:
Nekünk is megy ezerrel. Nagyon jó kis könyveink vannak, mert Zoránról sokminden lemaradt. Pl. sorozat, hogy meg kell keresni a kacsákat, cicákat, meg hogy melyik álllatnak mi a kicsinye, pl. a lónak a kiscsikó, de akkor a kiscsikó felett el kell húzni egy kisablakot és akkor látja csak meg a kiscsikót. ugyanez megvan olyan formában is, hogy melyik állat mit szeret enni, pl. kutyus van a képen, elhúzzuk a kisablakot és akkor ott a csontocska.

Ezt nagyon le akarom neked írni.
Van egy olyan játék (de lehet, hogy ismered), hogy Color Junior. Asszem ez a neve. DE holnap lefotózom neked. Van egy tábla, teli van kidudorodó korongokkal. A tábla alá be kell tenni egy képet, az hozzá van, ami színes. Vannak különböző korongok, perzse ezek is színesek. És akkor pl. beteszed a tábla alá a bohóc, vagy autós, vagy akármilyen papírt, és olyan színű korongot teszel a dudorra, amilyen színnel ki van festve pl. a bohóc, autó, stb.
Na, nem részletezem, mert lehet, hogy ténlyeg ismered, de én nem hagynám ki.
Ó, most látom, hogy Marcy pont egy hete múlt 2 éves! Ne hari! Nagyon sok boldog szülinapot neki!!
Épp most akartam írni, hogy jó lenne szülinapra.

Na, pusszka.

Erika

Kép
viera

Marcy:
Mégis csak most mutatom meg neked ezt a képet, most találtam a neten.
Imádja Noémi.
Junior Colorino a neve.
Kép

ÉS TÉNYLEG NAGGGGYON CSINI KISMAMA VAGY!!!!
Bár csak én lettem volna ilyen!

Erika

Kép
viera

Vicky:
Épp most kezdtem el alkalmazni a módszeredet, hisztiügyben.
Szóval Noémit bevonultattam a szobájába, mondtam neki, hogy a Micimackó és a Füles, meg a stb. meghallgatja a sírását, meg majd ők megvígasztalják, utána pedig becsuktam rá az ajtót.
Kb. 3-4 perc múlva visszamentem, természetesen akkor is üvöltött még, de megint elmagyaráztam neki, hogy mostmár ha sírás van, és dühöngés, akkor majd a Maci és a Füles hallgatja, mert mi nem szeretnénk. És akkor kérdeztem tőle, hogy jó lesz?
Erre ő, persze hüppögve: okézsoké. (Ezt Zorántól tanulta...)
Szóval remélem beválik a tipped.
Akkor pedig nagyon köszi!

Most írtam erről Marcy-nak is, neki úgy írtam, hogy asszem Ex alkalmazza ezt, de akkor bocsi Tőled és Ex-től is!!!!!

Erika

Kép
viera

Vicky:
Szóval Noémit bevonultattam a szobájába, mondtam neki, hogy a Micimackó és a Füles, meg a stb. meghallgatja a sírását, meg majd ők megvígasztalják, utána pedig becsuktam rá az ajtót.
Kb. 3-4 perc múlva visszamentem, természetesen akkor is üvöltött még, de megint elmagyaráztam neki, hogy mostmár ha sírás van, és dühöngés, akkor majd a Maci és a Füles hallgatja, mert mi nem szeretnénk. És akkor kérdeztem tőle, hogy jó lesz?

Most írtam erről Marcy-nak is, neki úgy írtam, hogy asszem Ex alkalmazza ezt, de akkor bocsi Tőled és Ex-től is!!!!!

Erika

Kép
viera

Vicky:

Erika

Kép
viera

Viera: most csak az egyik játékára emlékszem Marcinak, arra rá tudtam keresni, a többit majd holnap megosztom veletek, mert szerintem nagyon jók.

Kép

Ez gyakoroltatja a színeket és a formákat :) .

Az is nagyon tuti, ami a tiétek :) .

Eni
marcy

Igen, ez második része annak, amit én mondtam neked.
Ez már kicsit nagyobbacskáknak való.
De ez is nagyon jó, én még mindig keresek Zoránnak, csak nem nagyon találok.
De lassan ő már ki is nőtte, szóval kilőve, Noémi pedig majd kb. 4 éves korában megkapja.
Jó, hogy Te itt vagy, alig vagyunk mostanság.
Pedig úgy örülök, hogy visszakapcsolódtam.

Erika

Kép
viera

Csajok!
Megint egy kis segítségre lenne szükségem.
Küldök itt egy képet. Megint nem sikerül vonalzó készítenem.
Zoránról lehet ugyanez a kerítéses, meg nem ez a törpés, hanem a magában kisfiús változat, az valahol lentebb van.
Akkor jön a kép. Maga a méret jó, csak a Kb-val van baj....
Kép
Nnnya, ez lenne az. Jó lenne, ha 80x80-as lenne és amekkor a kbyte kell neki.
Nekem nem megy. Ha valaki pontról pontra leírná, az jó lenne. a Kivágás az megy.
tovább nem.
Utána a Noémi vonalzóját csinálnám..... :lol:

Köszike!
Puszi!!!

Erika

Kép
viera

Viera, tényleg jó barnák a gyerekek. Petinek is látszik a pelushelye. :)

Nancsa, nekem is feltűnt, hogy apa beköltözött a járókába...nálunk ez M.I., leszakadna a férjem alatt. :?

Marcy, na megnézném, hogy Marci hogy parancsol...édes lehet.
Ha nem fáj a fejem, egész jól bírom Peti hisztijét...fejfájásnál viszont tényleg gáz.
Peti karba kapta a kullancs elleni szurikat.
Vizsgálati eredményekről beszámolni kéretik!

További szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Aloha!

Nem mondjátok, hogy ma senki nem írt semmit?!
EX: persze neked ez nem szól.
Na de ilyet!!!!
Remélem este lesz egy kis termés, mert most hogy visszacsatlakoztam, imádok olvasni és írni! :D

Kullancs:
Aki beadatta:
Nem tom hogy gondoltátok, mert most van az, hogy elfogyott az ellenszer, szóval már a 2-at sem tudják beadni a dokik, ha esetleg nem vettétek meg előre. Az azért már 90% százalékot véd. Jövőre pedig (pont egy év múlva) a 3. rész, ami már 100%.
Szóval remélem mindenkinek meglesz a 2. szurka.

Este itt leszek.
Remélem egy páran azért Ti is.
Pussz.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Köszi a sok drukkot, meg gratut. :lol:

szülésről:
elindultunk, fél nyolcra volt jelenésünk. Még a kocsiban benyomtam egy májas, sajtos szenyát, mert azért ki tudja. Más feszkót viszont nem éreztem.

Beértünk, a szülésznő kicsit késett, az orvos meg meg akart győzni, hogy talán még várni kellene, de kötöttem az ebet a karóhoz. Elmeséltem neki, hogy a szerdai vizsgálat után úgy jártam, mint egy droid, úgyhogy nem foglaltam imába a nevét. Csak vigyorgott, és közölte, hogy átkozott ugye? Mondtam naná. Aztán közben egy másik szülésznő mondta, hogy amíg az enyém nem jön, csináljunk egy ctg-t. Feltűzte a tapikat, majd öt perc múlva megkérdezte, hogy szülni jöttem-e. Mondom igen. Kérdi elfolyt a magzatvíz, mert fájásaim nincsenek. Erre mondtam, ezt a doktorúrral beszélje meg, ugyanis sivatag volt a ctg-m. Jön vissza vigyorogva, hogy fájásaim vannak, és beírta a papírra. Jól nézhet ki, ott áll, hogy fájások, mellette a sivatag ctg-vel.

Előkerült a szülésznőm is, és belecsaptunk a lecsóba. 1/4 9-kor megrepesztette az orvos a burkot, majd lefoglaltunk egy átmeneti szülőszobát, míg felszabadul egy jó. Ahogyan kivettem a diskurából azért mindenki egy hosszú délelőttre készült. Ismét ctg, de most egy hosszabbat csináltak. Eleinte feküdtem, de kinyavajogtam, hogy hadd ülhessek. Így kb. negyed óra múlva mondtam Kofának, hogy látod a gravitáció meghozta a hatást talán, mintha éreznék valamit. A derekam kezdett fájni, meg egy kicsit a hasam. Aztán hat perc múlva kicsit erősebben, majd 4 perc, három, kettő, másfél, és brutál erős fájásaim lettek. Ekkor kb. 3/4 kilenc lehetett. A szülésznő már elmondta a választási lehetőségeimet, injekció, epi, gáz. Mondtam egy epidurálra vevő leszek, majd meglátjuk, mennyire bírom. Nos ekkor már mondtam Kofának, hogy most döfjenek. Komolyan azt gondoltam, hogy ha ez így megy majd órákon keresztül, akkor nem bírom. A szülésznő jött, egy pillantást vetett rám, majd a ctg-re, és közölte, hogy azonnal megyünk zuhizni. Még reggel megbeszéltük, hogy én döntök kell-e nékem beöntés (elmondta előnyét is, fájsokat rendez, hátrányát is, meg azt is, hogy ő nem látja fontosnak, de ha szeretném, akkor lehet). Ekkor már eszébe sem jutott senkinek olyan, hogy beöntés, vagy oxitocin, meg fájásrendezés. A zuhanyt is fájdalomcsillapításként ajánlotta a szülésznő, na meg nem volt kit "kidobni" a korrekt szülőszobából. Ott még volt vagy 3-4 szinte folyamatos fájásom, a zuhany bejött, de elég is volt ennyi. Félve kérdeztem, hogy szimulálok, vagy tényleg tolófájásokat érzek-e. Megnézett a szülésznő, és azonnal indultunk a közben villámgyorsan megszerzett szülőszobára. Az a pár méter úgy tűnt nagyon messze van, de Kofa tartott, és már rakták is az ágyat, jött a doki, és a hajrá. Kb. 1/4 10 lehetett. A doki még az utolsó falatokat rágva jött, és azt hajtogatta, hogy álmában nem gondolta volna, hogy ilyen gyors leszek. Ekkor már nyugi volt rajtam, mert tudtam, hogy ugyan ugrott az epi, de hamar vége. Vagy két-három tolás, és kint volt a csajszi. A gátvédelem jórészt összejött, de kicsit vágni kellett, mivel nem voltam túl közreműködő. Mondták, hogy szép nagy lányunk van, 3800 g. Olyan nagyon jó érzés volt ott akkor. Hogy sikerült, hogy gyorsan, hogy ügyesen, hogy egészséges, hogy lány, hogy különösebben nem repedtem, hogy megvolt epi nélkül, hogy nem kellett semmit sem beavatkozni, hogy velünk voltak az égiek, hogy olyan volt a szülésznőm, amilyen (nem erőltetett semmit, nekem kellett még azt is választani, hogy én tartsam a lábam, vagy feltegyék...), hogy a dokim volt ott, aki szokás szerint nagyon normális volt, hogy nem húztuk a dolgot tovább, hogy nem akadtunk el valahol a dugóban, hogy összejött a négy pont (Kofa nem dolgozott, nem lett toxémia, nem utazott el a doki, és még a kisasszony is befordult). Aztán megszületett a lepény, ami teljesen jó állapotú volt. Jöhetett a szabás-varrás, meg a törlés, ami nem volt túl finom, de különösebben nem volt kibírhatatlan sem, pláne, hogy a varrogatáshoz kaptam fájdalomcsillapítót. Szokás szerint rázott a hideg, de ez , mint mondták az "úthenger" szülés miatt volt.

Utólag visszagondolva minden úgy volt jó, ahogyan volt. Kofa nagyon sokat segített, a kicsi is, azzal, hogy bedühödött pusztán attól, hogy "leeresztették a vizet a kényelmes fool extrás medencéjéből", hogy nem kellett vajúdva megközelítenem a kórházat... az eredmény meg magáért beszél, azaz szunyál a bölcsőjében. Kinga is jól fogadta itthon a tesót, persze azért a babakocsi az az övé, stb. bele kellett ültetni, és megmutatni, hogy nem fér bele, de alapjában véve nem kapott hisztirohamot, és szeretettel gondol rá, és úgy is közelít hozzá.

A nagy találkozás, na jó inkább ismerkedés. :twisted:

http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csa ... 8.jpg.html

tjuca

Szép estét mindenkinek :P !

Juca: úgy örülök, hogy otthon vagytok és minden rendben volt/van :) ! Szuper, hogy minden úgy jött össze, ahogy szerettétek volna és hogy ilyen kis gyönyörűség gügyög már otthon az ágyikóban!!! Olyan aranyosak Kingával a kiságyban, remélem nálunk is nagy lesz a "szerelem" :P :) .

Kinga hogy viselte a nélküled eltöltött napokat??? Bevittétek a kórházba megmutatni neki a kistesót? Én úgy tervezem, hogy Isti minden nap elhozza Marcikát, remélem minden rendben lesz.
Mondjuk mi túl sokat nem leszünk kórházban, 3 nap után kiteszik a kismamát...

Sokat gondoltam rád, olyan jó, hogy túl vagy rajta!!! Puszi neked is és a kis Katalinnak is, na meg persze Kingának, hiszen már igazi nagylány :) .

Megyek, pihizek egy kicsit, ma kaptam egy kis lábmasszázst Istitől, mit ne mondjak el bírnám viselni minden nap :D !!!

Eni
marcy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?