Beszti!
Én is sokáig gondolkodtam, hogy belevágjak-e az altatós buliba, de muszáj volt. Mi már ott tartottunk, hogy Ádám már akkor, mikor este a kiságy felé közelítettem vele, elkezdett ordítani, elalvásra semmi esély nem volt. Éjszakánként pedig a leghosszabb idõ, amit egyhuzamban aludt, az 45 perc volt
. Én már napközben sokszor sírtam a fáradtságtól, állandóan fájt a fejem és hányingerem volt, szóval nem volt más megoldás.
Noéminél nem "vetemedtem" ilyenre, pedig õ sem alussza még stabilan végig az éjszakét, és õ már lassan 3 éves.
Nem baj, egyszer mindennek eljön az ideje
!
Gömbölyû!
Én is ezzel a technikával fejek
!
Zsike!
Gratulálok a babádhoz! Kisfiú vagy kislány?
Az, hogy estére kevesebb a tej, normális jelenség. Az a "kevés" viszont sokkal táplálóbb, mint napközben.
Mit jelent a "folyamatos sírás"? Tényleg állandóan sír, vagy csak nagyon rövideket alszik? Lehet, hogy a hasa fáj, vagy egyszerûen még nem állt át a "kinti üzemmódra".
Szerintem elég neki estére is a tejed, mert ha hajnali 3-tól reggelig dugig vannak a melleid, akkor semmi baj nem lehet a termelõdéssel.
Milyen gyakran eszik a baba? Ha 1,5 hónapos, akkor nagyjából 6 hetes, ilyenkor van egy fejlõdési ugrás, amikor többet esznek a babák. Illetve ennének, de ahhoz egy kis idõ kell, amíg lesz nekik elég. Ha sûrûbben (kb. 2 óránként) teszed mellre, és szopik mind a kettõbõl, akkor növekedni fog a tejmennyiség, és a babó is jóllakik.
Fejés: Ha tényleg szorgalmasan, minden szopi után kifejed a "maradékot", akkor az is egyre több lesz. Nekem kb. 1,5-2 hetembe tellt, míg a NAPI 20-30 ml-bõl 1,5 dl-t csináltam, de sikerült. Csak arra vigyázz, hogy ha elkezdesz fejni, és nõ a mennyiség, ha hirtelen abbahagyod, begyulladhat a melled.
A tejleadó reflexet nekem sem tudja kiváltani a fejés. Én úgy csináltam , mikor szükségem volt rá, hogy kicsit "megbirizgáltam" -ez 5-10 mp volt- a mellbimbómat, és magától beindult. Az elsõ idõben még könnyen be lehet csapni a ciciket, most már (8 hónapos múlt Ádám) nem tudom
. Azt hiszem, ha rögtön szopi után fejsz, akkor még a szopis reflex fennáll egy ideig, de tényleg RÖGTÖN utána kell fejni.
A linea nigra egyszer csak elmúlt
. Hogy mikor, nem tudom.
Bocs, hogy ennyire hosszú voltam!!!!
Orsoly!
Nekem Ádám mindig Noémi ágyába pisilt bele
. L-alakban vannak a kiságyak, és õ valahogy kanyarban pisilt, pont bele a másik ágyba. Én meg húzhattam mindig ágynemût...
Most megyek, mert annyit írtam, hogy senki nem fogja elolvasni...
Panda