Új privát üzeneted érkezett!

Kepzeljetek ugy nez ki Alex meggondolta magat es ugy donott jo lesz ez a tapszer,am egesz nap 150-eket evett,most meg a seta utan 200-at !!!Persze alszik mint a bunda: )))

Andy
2 nap tenyeg nem tragedia,de ha szenved akor tenyleg vesd be a Glicerin kupt.Nekm is Mano tanacsolta a szololet es bejott,nehany nap utan mar magatol kakil igaz csak masnapont de o sose volt mindennapos kakis baba : ))))

Mano
Gratula a foghoz!!!!A Apnadol szirup is allitolag jo,soxor jobb minta gel,tovabb van hatasa.En meg csak hallomasbol tudom : )))

Mano
Dehogynem,de nekunk van egy aranyos papbacsi jo baratunk es igy megoldhato a dolog.Szerencsere nem az a merevgondolkodasu pap: ))))

Agi
Mi is setaltunk,bar bentrol melegebbnek nezett kis az ido: )
Te hogy kaptal vasat,kell hozza vervetel is ???

Brokkoli
Ok: )
Szerintem meg akkor is edesek ha bandszitanak,ne izgulj majd kinovi.Alex mar egyaltalan nem csinalja.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Ujra itt...tegnap este Lili nyafizott egy kicsit, ugyhogy mar nem tudtam visszajonni.
Viszont kb. egy hete ejszakankent 8 orat alszik...de nappal csak egy-egy fel orat. Szerintetek elapadhat attol a tejem, ha ejszakankent a 8 orat en is vegig alszom, es csak reggel, a szopi utan fejem ki a felesleget?
Kepzeljetek, ma kaptunk Lilitol Apacskaval kimenot. Hagytam itt neki dupla adag tejcit + a nagymamat, es 3 orara elmentunk a Mammutba: ebedeltunk, vasaroltunk... Kép

Beszti,
Nagyon jo kis tablazatocska. En adadtaim: 30 ev, Lili 2002. 12.31-en szuletett, Budapest II.ker.

Zulu,
Lili is mar elerte az 5 kilot. Viszont O jo kis husis...olyan edi kis tokaja van Kép
Mi is voltunk kardiologian, es 3 honap mulva vissza kell mennunk kontrollra+UH-ra, mert volt egy kis zorej, ami allitolag arra utal, hogy valamelyik szivbillentyu nem zar rendesen. De azt mondta a dokineni, hogy ezt ki szoktak noni a babak.
Meg terpesz betetet is ajanlottak a csiposzuresen. Nem tud valaki egy helyet a Mammuthoz kozel, ahol lehet ilyet kapni (gyogyaszati segedeszkoz bolt)?

Lanyok,
Ez a nevado unnepseg felkeltette az erdeklodesemet. Meg kene gyozni Apacskat, hogy Lilinek is legyen.
Uszassal kapcsolatban - mi is akarunk menni, ha betoltottuk a 3 honapot.
Tenyleg johetne mar a tavasz, mert mi meg csak a kertben setaltunk.

Anyapoc,
A szuleskor nekem is kijott az aranyerem, es mostanaban szekrekedestol szenvedek. Te mit csinaltal, hogy elmuljon a szekrekedes?

Brokkoli,
Ha kapsz babatornaztatot, mondd meg lszi. hol es mennyiert.

...es ime nehany kep Lilirol: [url=http://kep.tar.hu/ferinyul/index.phtml?aid=27551975" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/ferinyul/index.phtml?aid=27551975[/url]

gomb es Lili (6het+6nap)
gombolyu

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a tanácsot a kaki ügyben. Elmentem délután a gyógyszertárba és vettem kúpot hazajöttem és ki is próbáltam. Csak félig dugtam be és jött is ki a kaki. /bocs hogy igy fejeztem ki magam/.
A szõlõ levet majd kipróbálom veszek holnap. Remélem nálunk is bevállik.

Brokkoli: email ment

Kakukk: email ment
andy78

Lanyok,

Most hivtam fel a nagymamat, aki azt mondta, hogy Lili fel egykor evett utoljara. Azota pedig alszik. Es ejszaka is vegig aludt 8 orat. Szerintetek felkeltsem enni?

gomb
gombolyu

sziasztok
Anyapoc
a párom Keszthelyi születésü az aposom lakik veszprémbe .

Gumicukor
akor amikor mi mentünk akor pont jo volt a jég vastagsága olyan kemény volt hogy csákányal se lehetet volna léket vágni viszont rá két napra már rossz volt a jég a tvbol látuk szerintem a balatoniak kissé joban ismerik a jeget mint aki nem ott él .

Bringa
most is lemegyünk majd nyáron remélem de mostmár nyugodtan belemehetek derékig is Kép de csak petike nélkül .

Kataa
petikének se csökent a sulya csak nem evet tul jol és nem hizott már 2 hónapja ezért kapta a SIMILAC GAIN .

Mano
grat a fogakhoz Kép

Dio
petikének viszont izlett a pulykahus de csak azért mert barack volt bene Kép a felsö fogal mi is küzdünk mert az inye megvan duzadva de nem aar kibujni a fogacska egyátalán helyete ezerel folyik a nyálunk Kép .

Panda
szerintem érdemes nekünk idáig bejött de mi a DENTINOX GÉLT használtuk-hasznájuk igaz ebe van lidocain ami zsibaszt petikének ha bekenjük -bekentük akor sokal jobb lett már nem sirt és tudott enni is .

Ági
köszi Kép

Beszti
ez igy igaz mert én is ledöbentem amikor a Hipp jo éjt tejbedara pépjén németül a 4hónapot irták rá magyarul 6 hónapot ráadásul teljes tejböl készült és eböl készült a HIPP duetje is teljes tejböl készült és rá van irva hogy 7hónapos kortol adhato Kép

Pusz mindenkinek

Csics és Petike
csics

Gömbölyü!

Addig jó, amig alszik!Kép Na jó, viccet félretéve: szerintem most azért ébrszd fel, de próbáld nagyon kiméletesen, még félálomban odadni neki, akkor eszik is, és lehet, hogy még visszaalszik.
A tejed nem fog elapadni attól, ha éjszaka te is alszol, és nem fejed. Fejni csak az elsö 6 hétben érdemes, de még es sem kötelezö, nálam mindkét gyereknek volt ugy elegendö tej, hogy egyáltalán nem fejtem.
Beni 2 hónaposan végigaludta az éjszakát, ettöl függetlenül 5,5 hónapos koráig csak szopizott. Persze nappal nem vártam ki vele a 3-4 órákat!
Az egészben csak az a nagyon kellemetlen, hogy nagyon megtelik reggelre a melled, emiatt feszül, fáj, és nagyon jól esik, ha a gyerek végre kiszopizza!KépKép De reggel az ö éhes pocijába is fog jutni rendesen!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a kajával kapcsolatos tanácsokat és az anyósomékkal meg nem törödöm.

Áfonya
Nektek nem volt gond az úszással, hogy csak 7 hónaposan kezdtétek el? Müködik még ilyenkor is a búvárreflex? Csak azért kérdezem mert régebben mi is jártunk és most kimaradt már 2 hónap de újból szeretném vinni a Petrát.

Pszi, Zsuzsa
Boldog félévességet!

Nyuszi
Majd ha jobb idõ lesz akkor összehozhatnánk valami sétálós programot is. Csak ahhoz tényleg jó idõ kell mert most akárhova megyek az kb egy óra és addigra meg kifagy a Petra és már nem tudunk sétálni. Már biztos mindjárt itt van a tavasz!
Én is ültettem tavaly jácinthagymát az erkélyre de nem virágzott. Ez mitõl lehetett?

Forti, Nyuszi
Látom a pocakos arhívokat olvassátok. Mit forgattok a fejetekbe? Csak nem?

Bringa
Kitartás biztos nemsokára majd Hanna is fog aludni éjszaka.

Manó
Én nem tudok a névadásoz hozzászólni mert a Petrának keresztelõje volt.

Kataa
A vasat nem lehet kapni recept nélkül. Biztos lehet túladagolni. Én kaptam hat dobozzal és nap 3x1-et kell szednem. Nekem a nõgyógyászom írta fel.
Székrekedésre nekem a nõgyógyászom javasolta, hogy egy joghurtba tegyek egy evõkanál búzakorpát.
Igen én is a szívemre veszem amit mások mondanak pedig mindig megfogadom, hogy nem törödöm vele.

Heni
Nincsen hely a fagyasztódba? Én még most is fejek de csak este pedig a Petra már 7 hónapos. Beteszem a hütõbe és ha csuklik vagy csinálok neki rizspépet akkor adok neki. Régebben én is adtam le de ez már annyira minimális mennyiség, hogy nincs értelme leadni. Ja szoktam jégkockatartóba is tenni.

Forti
Nem próbáltad, hogy a barackot beteszed pár percre a melegvízbe, hátha úgy lejönne a héja?

Parazita
Jobbulást Solyminak!

Ilke
Szerintem lehet. A Petra vérképe teljesen jó csak én vagyok vérszegény. Már várom a márciusi találkozót. A múltkori is jó lett volna csak akkor nagyon fújt a szél azért maradtunk itthon.
Nektek volt templomi esküvõtök? Csak azért kérdezem mert nekünk volt de a nõvéreméknek nem és õ a keresztanyuka és a pap kötekedett, hogy akkor õ nem lehet.

Gumicukor
Sajnos nálunk én vasalom a férjem ingét. Én mindent mindent megcsinálok de vasalni annyira utálok. Nekem az a baj, hogy kocsi nélkül elég nehézkes elmenni ide-oda, pedig én is gondolkoztam a baba-mama tornán. Tõlünk minden messze van. Ma is voltam egészséges rendelésen és ide is két busszal kell mennem.

Zulu
A Petrának is voltak olyan ruhái, hogy szinte kilógott a cicije de én azt nem adtam rá.

Beszti
Nátán már ilyen nagy bendõjü lett?

Anyapoc
Nálunk az úszásnál csak biciklisnadrág kell, pelus nálkül.

Emese
Ti merre laktok, hogy nálatok ilyen hideg van?

Manó
Gratulálok Emma fogához!

Hajhullás: tudom, hogy ez a hormonok miatt van de nekem már 7 hónapja hullik és ez már nem természetes ezért írt fel nekem a nõgyógyászom vasat. Azt mondta, hogy a szoptatás miatt több vasra is van szükség mert átmegy a babába.

Ági és Petra
petra2

Anyapoc!

Igen, sima bolti kukoricadara.

Én is pont ma nézegettem a tej- és rizspépeket, hát úgy döntöttem, nem veszek, olyan sok nem oda illõ dolog van bennük. Úgyhogy én is maradok a házinál.

Szép estét mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok!

Agi,
a 7 honapos hajhullas az tenyleg sok, nalam 2-3 honapig tartott csak, de az is nagyon soknak tunt.

Forti,
Te kemenyfeju, jo az animacioKép
Oszibarackot en is szoktam Rekanak adni /kup helyettKép/, mirelitet, en fagyottan pucolom. Van ugyan némi veszteseg, de sok egyeb kiadas mellett ez mar eltorpul.

Agi,
nem tudom, mi nem merulunk /egyebkent jo esetben ilyenkor mar nincs meg ez a reflex, mesterseges fenntartasa, ha egyaltalan ez lehetseges, nem javallott/. Nekem mondjuk nem is volt celom a merules, en a vizhez szoktatas miatt mentem, mert latszik, hogy elvezi a pancsolast, a velem valo jatszast.

Keresztelo: egy barati parunknak, akik nincsenek meg osszehazasodva sem, egyhazi meg foleg nincs, nemreg volt a gyerkoc kereszteloje. Hogy katolikus-e vagy reformatus, azt ugyan nem tudom.

Teszek fel egy kepet a profilomba, Reka ujabban delutan igy alszik el: ulveKép

-Afonya
afonya

Idokozben mar felkelt csibebaba, es mar az evesen is tulvagyunk...sot...mar alszik is. Csak hat mi lesz igy az ejszakai 8 oras alvasbol?
Egyebkent en sem fejtem, amig ejszaka is felkelt enni. De mostanaban kenytelen vagyok reggelente, mert szetdurrannak a cicijeim...
...ja es a furdes nalunk 10 korul esedekes, mert a furdi utani szopi utan alszik 8 orat. Ha korabban furdunk, akkor hajnalban korabban is kel...

gomb
gombolyu

...ja es eszrevettem, hogy Lili mostanaban eloszeretettel kakil csuklas kozben. Eddig azt hittem, hogy veletlen, de egyre gyakoribb a dolog. Most is eppen ezt teszi (merthogy idokozben felkelt)...megprobalom megorokiteni, olyan edes, ahogy nyog Kép

gomb
gombolyu

Ági!
Sajna tényleg nemcsak az van a bébiételekben, amit bele lehet tenniKép, ezért nem túl nagy a választék, amit Ádámnak adok. Igaz, õ már 8 hónapos elmúlt, már több dolgot ehet, így folyamatosan bõvül a kínálat. Csak azt sajnálom, hogy a tejpépeket megvettem, mert az nem kell neki. Szerencsére sokáig jók, úgyhogy egyéves kora körül újra megpróbálom.

Ma elég nyûgös volt egész nap, nem sokat aludt Ádám, az éjszakától már elõre félek... Megint zombi leszekKép. Pedig annyira örültem, hogy alszik.

Láttam, szóba került az "Aludj jól,..." könyv. Nekünk az elalvásra tökéletesen bevált, a 3. napon már magától elaludt Ádám, és azóta is egyedül alszik el, csak néha nem sikerül. Pl. mikor Pécsen voltunk, és a földön aludt, elõször fogalma sem volt, mit kell a leterített pléden csinálnia, elmászott róla, a babakocsi alól bányásztam kiKép. De a 3. este rendesen elaludt, nem volt gond.
Az éjszaka átalvását nem úgy csináltuk, ahogy a könyv írja, mert hajnali 3-4 között, ha felkelt, megszoptattam, nem vártam ki a reggelt. Biztos nem ez volt a baj, mert szépen aludt, sõt az utóbbi idõben már csak 5 után ébredt. Ha nem lesz beteg, akkor megint rászánok 2-3 éjszakát, és újra tanítom aludni. Nekem megérte, bár lehet, hogy most sokan brutális anyának tartotokKép.

Beszti!
Feladtam az adóbevallásomatKép.

A hétvégén Anyukám vigyázott Ádámra, és kimaradt 2 szopi. Hát, ne tudjátok meg, mennyire bedurrantak a melleim! A legrosszabb az volt, hogy ki sem tudtam fejni rendesen, mert 150 ml-t sikerült, de akkor is fájt. És több egyszerûen nem jött, pedig jó sok volt még bennük. Mit kellett volna csinálni?
A masszírozás és a meleg zuhany nem segítettKép.

Panda

panda
Halásztelek

Forti,
Jó ötlet az úszás, szívesen csatlakoznánk mi is! Szólj ha találtál valami jó helyet, elvileg nekem is fel van írva pár hely amit ajánlottak, majd megnézem õket, aztán majd megbeszéljük.
Taliról még nem tudom mikor lenne jó, mert ma nem tudtam elérni a fogorvosomat. Holnap remélem már kiderül, hogy mikor tud fogadni.

Anyapoc,
Lili is szinte mindig kilógatja a lábát a rácsokon, olyan rossz nézni. Amikor látom, azt gondolom, hogy kényelmetlen lehet neki és vissza szoktam forgatni, de õ pár perc múlva megint úgy van, így most már hagyni szoktam.

Manó,
Gratulálok Emmának a fogacskához. Az, hogy mennyi idõ alatt jön ki szerintem változó. Lilinek a felsõk jöttek ki késõbb és azok most nagyobbak, mint a lentiek.

Dió,
Bárcsak igaza lenne apukádnak! Jó ötlet ez a pici fogkefe, szerintem én is be fogok szerezni egyet, mert már elég nagyok Lili fogai.

Panda,
Mi a gélt használtuk a Dentinoxból és nagyon jól bevált Lilinek. Ha bekentem 1x éjszaka akkor már nem ébredt fel többször.

Ági,
Jó fej a védõnõdKép! Nekem is megvan a Spock könyv, de elég sok mindennel nem értek egyet.
A babakaják összetétele elég elborzasztó, a málnással már én is találkoztam. És a teljes tejeset láttad már szintén 4 hónapos kórtól? Ráadásul HIPP volt, amiben jobban megbíznék, vagy mégsem? Szerintem próbáld meg a 125gr-os üveges kajcsit. A HIPP-nek van ilyen kicsi üveges étele. A sárgarépa vagy sárgarépa-alma variációba nincsen cukor.
Sajnálom, hogy kihányta a fõzit Petra.
Ha lesz végre egy könnyû babakocsim, akkor én szívesen elmegyek felétek egy kis sétára Lilivel.
Nekünk volt templomi esküvõnk és a nõvéreméknek is volt (õk lesznek a keresztszülõk).

Na megyek mett fürdetés van.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Lanyok,
akik uveges kajat vesztek /mert abban majdnem mindben van sargarepa/, Nektek nem sargul be a babatok orra? Reka egy hetig evett uveges kajat, azota eltelt jopar het, csak en fozok neki, repat mellozom es megse mulik.

-Afonya
afonya

Panda!

Nem tartunk "brutális" maminakKép, csak néha elgondolkozom rajta, hogy vajon kell-e. Pont a Babanet föoldalán van egy Nekünk sikerült! cimü hozzászólás, ahol nagyon dicsérik a könyvet, de tulajdnoképpen azt sikerült elérnie a gyerekkel sirások árán, amit én is elértem, csak kivárva az idöt, amikor már megérett rá: 8-kor leteszem Nátánt, magától elalszik, 4-kor ébred, szopizik, alszik tovább, aztán reggel ébred és eljátszik.
Söt annyira sikerült, hogy most már mindkét gyermekem alszik a szobájukban!KépKép
Én nem mondom, hogy nem lehet hasznos, csak az ember ne essen át a ló tulsó oldalára. Nem mindegy, hogy egy 6-7 hónapos vagy egy 2-3 hónapos gyereket akarunk "megtanitani" aludni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gomb,
Nagyon helyes Lili baba: )
En a csak az elso hat hetben keltegettem kb 3-orankent,de hal istennek megszokta es mostmar maga kel.
Ne izgulj lehet hogy fog aludni,vannak napok amikor Alex is extra sokat alszik,kiszamoltam kb 15 orat a napbol: ))))

Andy78
Hat igen a kup az rogton hatasos: ))))

Panda
Nekem csak elalvasra kell a konyv mert ha elalszik akkor mar nem rid fel szerencsere,viszont ha nem alszik bele a kajcsiba akkor 1 orat is dumal meg szorakozik alvas helyett.Na ezt elkerulendo kene bevetni majd a dolgot,szerintetek 5 honaposan nem korai lesz meg??
Tudom hogy tobbetek elkezdte csak erdekelne a velemeny.
A meleg borogatast nem probaltad???Nekem csak ez jott be anno!

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Csak röviden ,mert hulla vagyok.
Emília még most is kel éjszaka. Legutóbb hajnali 2-kor ébredt, szopi, aztán alvás 7-ig. Nem tudom meddig csinálja, de már lassan én is vele fekszem le 9-kor, hogy bírjam erõvel.Kép

Zsuzsa

Boldog félévességet Elõdnek!

Pszi

Nektek is így utólag!Kép

Ági

Ok, ha jó idõ lesz féluton összefuthatunk valahol egy sétára. Vagy a Városligeti séta jó ötlet. Legalább nosztalgiázok egy kicsit, mert ott volt az esküvõnk a Vajdahunyad várban ,a Jáki kápolnában.
Igen, nézegettem a pocakos archívokat.Kép De még csak babanapló miatt...de nyár vége felé talán indul az újabb babaprojekt.Kép

Ma fõztem Manónak anyatejbegrízt kukoricadarából és tettem bele gyümit. Nagyon ízlett neki.

Najó, megyek szunyálni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda,
Mellszivoval nekem sem jon ki az osszes tej, ugyhogy en a vegen egyszerre nyomom a mellem (foleg a csomokat) es hasznalom a tejszivot.

Agi(Petra2),
Jegkocka tartoba miert teszed a tejet? Nekem az nagyon minimalis mennyisegnek tunik.

Agi(Petra2), Afonya,
...ugy veszem eszre, hogy Ti mar halado uszok vagytok. A tejleado reflexet hogyan kuszobolitek ki a vizben?

Ilke,
Nevrokonok a csemeteink Kép

Kataa,
En Lilit nem szoktam szopi miatt felkelteni, mivel joevo (heti negyed kilo). Kezdetben ket oranket evett, meg ossze-vissza, ugyhogy nem nagyon kovetem, hogy mennyi idonkent is eszik. A lenyeg, hogy jol fejlodik...
Lili napkozben csak egy-egy feloracskat alszik, ugyhogy a mai eset kiveteles volt.

pusz,

gomb
gombolyu

Sziasztok!

Apa felpakolta netre a gyerkoc kepeit, igaz, csak fel van dobalva, majd kesobb megprobalom rendszerezni. Szoval a cim: [url=http://www.ovinet.hu/~titanic/lacko" TARGET="_top]http://www.ovinet.hu/~titanic/lacko[/url]

Andy nem sikerult visszaszoktatni cicire a manot?Kép

Kepzeljetek, enyem gyerek gyonyoru ivben lepisilte a pelenkazo mogotti falatKép Epp a popojat kremeztem, es erre...zutty. Szerencsere reggelre megszaradt es nem maradt nyomaKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Zsike vagyok, nemrég találtam erre a topicra, és nagyon tetszik. :-) Egy másfél hónapos kisbabám van. Elsõ gyerek. Eddig csak olvasgattam, most kérdeznék is tõletek, biztos tudtok segiteni.

Az a gondom, hogy estére mindig nagyon kevés lesz a tejem, kb. fele annyit tud szopizni a baba, mint napközben, és emiatt az esték és az éjszaka -úgy kb. hajnali 3-ig folyamatos sírással telnek. Reggelente meg be van durranva cicim, annyira tele van. Próbáltam fejni napközben, hogy ami akkkor marad, azt odaadjam este, de nem sikerül
elfogadható mennyiséget kifejnem. (A tejadó reflex a fejésre nem indul be, hiába próbálom rögtön szopi után.)

Másik kérdésem, hogy nektek mennyi idõ múlva múlt el a hasatokról a linea nigra? Meg nekem a bimbóudvar körül is megjelent -még a terhesség alatt - egy kb. másfél centi széles sötétbarna kör. Az elmúlik majd valamikor? Mert elég csúnya...

Köszi szépen elõre is!

Zsike
névtelen

Jo reggelt
Brokoli
mi babatornáztatot az Europarkban lévö babaházba vetünk 6000 ft petikének karácsonyra .

Áfonya
még nem látam hogy besárgult volna az orra petikének bár ö nem nagyon szereti a zöldséges bébiételt csak a gyümölcsös -husos bébiételt szereti Kép

ZSani
hol vagy ?

minden hó fordulosnak boldog hófordulot Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Beszti!
Én is sokáig gondolkodtam, hogy belevágjak-e az altatós buliba, de muszáj volt. Mi már ott tartottunk, hogy Ádám már akkor, mikor este a kiságy felé közelítettem vele, elkezdett ordítani, elalvásra semmi esély nem volt. Éjszakánként pedig a leghosszabb idõ, amit egyhuzamban aludt, az 45 perc voltKép. Én már napközben sokszor sírtam a fáradtságtól, állandóan fájt a fejem és hányingerem volt, szóval nem volt más megoldás.
Noéminél nem "vetemedtem" ilyenre, pedig õ sem alussza még stabilan végig az éjszakét, és õ már lassan 3 éves.
Nem baj, egyszer mindennek eljön az idejeKépKépKép!

Gömbölyû!
Én is ezzel a technikával fejekKép!

Zsike!
Gratulálok a babádhoz! Kisfiú vagy kislány?
Az, hogy estére kevesebb a tej, normális jelenség. Az a "kevés" viszont sokkal táplálóbb, mint napközben.
Mit jelent a "folyamatos sírás"? Tényleg állandóan sír, vagy csak nagyon rövideket alszik? Lehet, hogy a hasa fáj, vagy egyszerûen még nem állt át a "kinti üzemmódra".
Szerintem elég neki estére is a tejed, mert ha hajnali 3-tól reggelig dugig vannak a melleid, akkor semmi baj nem lehet a termelõdéssel.
Milyen gyakran eszik a baba? Ha 1,5 hónapos, akkor nagyjából 6 hetes, ilyenkor van egy fejlõdési ugrás, amikor többet esznek a babák. Illetve ennének, de ahhoz egy kis idõ kell, amíg lesz nekik elég. Ha sûrûbben (kb. 2 óránként) teszed mellre, és szopik mind a kettõbõl, akkor növekedni fog a tejmennyiség, és a babó is jóllakik.

Fejés: Ha tényleg szorgalmasan, minden szopi után kifejed a "maradékot", akkor az is egyre több lesz. Nekem kb. 1,5-2 hetembe tellt, míg a NAPI 20-30 ml-bõl 1,5 dl-t csináltam, de sikerült. Csak arra vigyázz, hogy ha elkezdesz fejni, és nõ a mennyiség, ha hirtelen abbahagyod, begyulladhat a melled.

A tejleadó reflexet nekem sem tudja kiváltani a fejés. Én úgy csináltam , mikor szükségem volt rá, hogy kicsit "megbirizgáltam" -ez 5-10 mp volt- a mellbimbómat, és magától beindult. Az elsõ idõben még könnyen be lehet csapni a ciciket, most már (8 hónapos múlt Ádám) nem tudomKép. Azt hiszem, ha rögtön szopi után fejsz, akkor még a szopis reflex fennáll egy ideig, de tényleg RÖGTÖN utána kell fejni.

A linea nigra egyszer csak elmúltKép. Hogy mikor, nem tudom.
Bocs, hogy ennyire hosszú voltam!!!!

Orsoly!
Nekem Ádám mindig Noémi ágyába pisilt beleKép. L-alakban vannak a kiságyak, és õ valahogy kanyarban pisilt, pont bele a másik ágyba. Én meg húzhattam mindig ágynemût...

Most megyek, mert annyit írtam, hogy senki nem fogja elolvasni...

Panda

panda
Halásztelek

Jo reggelt,

Nyuszi
Hat en is rogton agyba pattanok mar 10-kor ha elalszik mert kell az alvas,pedig O nem ebred fel ejjel: )

Zsike
Biztos hogy ehes???mert ha igen kar lenne ehenhagyni.Tudom hogy a lanyok majd azt mondjak hogy ted tobbszora melledre a babat es lesz benne tobb tej,de ez ugye nem mindig igaz.Ha tuti ehes inkabb adj neki tapszert mert nem jo se a babanak se nekd ha sokat sir.
Nekem ar majdnem elmult a csikocskam ugyhogy meg van idod ra.(Alex mar 4 honapos mult )

Csics
Petike meggyogyult mar teljesen???

Pusz
Kataa es a 19 hetes Alex

Kép
Kép
kataa

Hali!

Zsike!!!

Mielõtt még olyan dolgokra gondolsz, hogy tápszert adnál a babádnak Kataa tanácsára azért próbálj ki pár dolgot! Hiszen van elég tejed! Te magad állítottad hogy tele van éjjel és nappal is elég neki! A tejcsi nem fogy el csak úgy! A tej 3/4 része szopás alatt termelõdik az inger miatt. Ajánlom, hogy még mielõtt meggondolatlanul tápszerhez nyúlnál nézz be az Anyaságon belül a Szoptatás topikba ahol profi laktációs tanácsadók segítenek ha kétségeid vannak a tej mennyiségét illetõen. De van egy honlapjuk is a [url=http://www.lll.hu/" TARGET="_top]http://www.lll.hu/[/url] Biztos vagyok benne, hogy minden rendben fog menniKép

Kataa!
Elnézést, hogy ellened irtam, de azt hiszem most nagyon meggondolatlanul dobálóztás a tápszeres kérdéssel!!! Persze hogy nem szabad éhezni hagyni egy babát sem, de ha mégis elég a tej és nem is lenne rá szükség akkor mi van? Ha a cicikbõl este ki tud szopizni a baba 60-70 grammokat akkor már nem "hal éhen". Pár nap alatt viszont beáll a kereslet kínálat, újra több tej lesz...

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

azert nem jelentkeztem az elmult napokban, mert mindenki lebetegetdett korulotem. (En is)

Penteken eloszor is megjartuk a Heim Palt, mert Elli nagyon csunyan sipolt meg huzott levegovetelnel. De szerencsere nem fogtak ott, csak kaptunk mindenfele gyogyszereket (puffokat is, ket felet). Csak mi a puffok beadasara kaptunk meg egy babyhallert is. (ami a ferjem szerint a sziposok almaKép ). Jo draga volt, 5500 ft es ami a vicc(vagy inkabb sirnivalo) hogy scak az egyik spray mukodik vele, mert a masikat mas ceg gyartja es hogy ugy mondjam, nem kompatibilis. Kicsit kiakadtam, de megoldottuk.

Elli most mar egesz jol van, d meg mindig kohog. Viszont a tudeje egesz hangtalanul mukodik - altalaban. De jovo heten mennunk kell a Szabadsag ehgyre a gyerekszanatoriumba, ambulansan, kivizsgalasra. Ennek annyira nem orulok. Holnap megyunk vissza a korhazba, remelem nem kap mar mas gyogyit.

Kozben a ferjem is megbetegedett, szoval en hetvegen apoltam , meg a WC-re futkostam. Ugyanis az egesz csaladot elkapta valami hasmeneses virus is. NEhogymar jo legyen!

Szerencsere itt volt anyukam es sokat segitett. NEm is tudom, mit csinaltam volna mpst nelkule.

Hat ennyi diohejban. Igazabol meg senki nem gyogyult meg, de mar mindenki gyogyulofelben van. Igy aztan az uszast megint kihagyjuk...

Zsani,

legy szives, ha van idod, segits. Elli kapoot ACC-100, de miutan elolvastam a tajekozatot (1 ev alatt nem adhato) es megbeszeltem a haziorvossal, nem adtam be neki. Viszont a korhazi doki mar eleve azt hitte, hogy kapja, amikor megtudta hogy nem egeszen elkepedt, hogy nem es napi 2* fel zacsival kellett volna neki adni. Most nem tudom, hogy ha beadom, akkor mar meggyogyult volna? Es be merjem holnap vallani a korhazi dokinak? Probaltam helyette harsfa teat itatni vele, de nem nagyon kellett neki.

most megyek, mert ehes a gyermek.

macsek
macsek

Sziasztok

Zsuzsa
Boldog félévességet Elõdnek! Kép

Gömb
Nem tudom hogy üdvözöltelek-e már itt, ha igen akkor sorry, ha nem akkor pedig üdv. közöttünk. Kép

Zsike
Egyet kell hogy értsek Sashával!!!!! Ne adj neki tápszert!
Ja és gratula a babádhoz!

Õszibari téma: Nem néztem vissza hogy ki reagált rá, de elõször megpróbáltam úgy hogy kiolvasztottam és úgy meghámozni, nem sikerült, aztán megpároltam kicsit, úgy sem ment.
Áfonya azt hiszem te írtad hogy fagyottan hámozod. Na látod ez nem jutott az eszembe Kép Kép
A lényeg hogy megkóstoltam a barit, borzasztó íze volt, nem is hasonlított a barackra, ki is köptem a többit pedig dobtam a szemétbe.
Hát ez a története a barackunknak! Kép

Hála istennek nem költözött el az álommanónk, csak szerinten iszonyat mód beindultak Levi fogai, de képzeljétek szerintem a fölsõk elöbb ki fognak bújni. Az nem baj ugyi? (Csak már jönne és ne szenvedne tõlük.) Napközben is tiszta nyügike már 1-2 napja.

Forti

Kép
Kép
forti

Eztn meg gyorsan elkuldom....

Agi,

hat az tulzas, hogy a Normafa kozeleben, de kocsival csak 15 perc. Es sokkal jobb a levego, mint itt a varosban. Hozzank inkabb a Gellert hegy van kozel, csak neha mar unom.

Gombolyu,

mi is mar ket honapja jarunk uszni es meg nem volt gond a tejleado reflex-szel. Pedig meg mostanaban is van oylan, hogy beindul, ha Elli sirni kezd. Erzem a bizsergest, de szerencsere mar nem nagyon folyik, csak reggel, ha feszul. Mondjuk Elli mar 5 honapos.

Es en is csak az elejen keltettem Ellit (a korzeti doki tanacsara Kép ) kb ket hetig . De ejjel meg akkor sem. Pedig o mar az elso perctol aludte este 9-tol hajnali 3-ig. Aztan ugy dontottunk, hogy csak kicsi, de nem hulye es azota hagyjuk aludni.

Szia Zsike,

linea nigram nekem nem volt, de a mellbimbo koruli kor ismeros es meg mindig megvan. Kép Szoval en nem tudok bizatot mondani , de a lanyom nekem is csak ot honapos, szoval remenykedem. engem mondjuk nem zavar annyira, hozza tartozik es kesz. De azert meg en is remenykedem, hogy lesz ez meg jobb is. Kép

Brokkoli,

babatornaztatot mi egy sima jatekboltban vettunk, kb 4000-4500 ft-ert. Nem olyan hiper-szuper mint a Berndonosok, de a celnak tokeletesen megfelel. Elli sajna nem szeret orakat jatszani vele, de minden nap kb. 3*10-15 percet elvan vele es mar ennek is nagyon orulok. Latom az onallo jatek remenyet- majd par ev mulva ... Kép Kép

macsek
macsek

Macsek
jobbulást nektek!!!!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Macssek!Kép vagy inkábbKép

Mi is igy kerültünk a kórházba és a puffok is stimmelnek csak mi 3 napig... De ezt már leirtam. Sõt arra is van egy ötletem, honnan szereztétek a hasmenõs vírust. Mikor én bent voltam múlt hét elõtti hétvégén (8-9 napja) már akkor is a csecsemõs osztályon (belgyógy) keringett egy izolálatlan fosós-hányós vírus. Babáknál rosszabb volt, mert õk tényleg hánytak is, viszont némely felnõttnek még csak hányingere sem volt. Lehet, hogy azóta sem sikerült kitessékelni azt a fránya vírust az osztályról. Az eléggé szomorú lenne. Gondolom mindig jönnek az új betegek és sorba kapják el amittõl lehetetlenség kiirtani.. fõleg, hogy nem tudják mi okozza. Ehh.
Jobbulást.
Ja igen. Én is gondolkoztam,hogy megveszem azt a bigyót, babyhallert, de elfelejtettem, mindig. Még jobb is igy, hiszen baromi drága. Nehogy azt hidd, hogy a kórházban azzal dolgoztak! Tudod hogy csinálták? Fogtak egy 3 dl-es müanyag poharat, vágtak az alján egy lukat és kész volt a babyhallerKép Fillérekbe kerül és ugyanaz a hatás. Kár hogy nem mondták el nektek ezt a kórházban, hiszen nektek sem tartós betegségrõl van szó, hanem ideiglenesen 1-2 hétig kell használni (reméljük).

Puszi
sasha+gabcsi 19

Kép
sasha

Zsike!

Szopis tanácsokat elsösorban az Anyaság/Szoptatás topicban tudsz kapni, ott vannak a "profik".
Én csak a saját fejecskémböl tudok tanácsot adni:
1. Nem biztos, hogy az esti, éjszakai sirásának az oka az, hogy kevés a tejcsi. Lehet, hogy egyszerüen hiányzol neki éjszaka. Saját ágyában altatod? Ha igen, akkor veletek egy szobában? Nem fázik, nincs melege, milyenek a fényviszonyok?
2. Én is tapasztaltam, hogy estére valamennyivel kevesebb lehet a tej. Próbáld meg azt, hogy te is sokat pihensz vele napközben, iszol eleget, és estére sürited a szopik számát.
Két mellböl szoptatsz vagy váltott mellböl? Eleget van a melleden egy szopinál? Nem lehet, hogy csak a komfortszopi hiányzik neki?
A tápszert én sem javasolom, mert nem az a megoldás. Ha tápszert adsz, akkor a melledet még kevesebb inger éri, még kevesebb tejed lehet, és ebböl a körböl nehéz kijutni.
Nagyon sokszor a tej mennyisége nem függ össze az alvási szokással, tehát nem azért nem alszanak, mert éhesek.
Ha hajnali 3-tól reggelig megtelik rendesen a melled, akkor szerintem van neki elég benne!
Nyugi és szopi!KépKép

Panda!

Persze, értem énKépKépKép, nem is rád irtam, mert azt is tudom, hogy nálatok Ádám 6 hónapos kora körül kezdtétek el.
És azért ez már sok, hogy 3/4 óránként ébred. Viszont nagyon sokan ugy gondolják, hogy már egy 3 hónaposnak is végig kéne aludnia az éjszakát (ráadásul lehet, hogy a gyerek amugy iszonyu sokat alszik nappal), és ugy kezdik el a dolgot. Ezzel nem értek egyet...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsike!

Szopis tanácsokat elsösorban az Anyaság/Szoptatás topicban tudsz kapni, ott vannak a "profik".
Én csak a saját fejecskémböl tudok tanácsot adni:
1. Nem biztos, hogy az esti, éjszakai sirásának az oka az, hogy kevés a tejcsi. Lehet, hogy egyszerüen hiányzol neki éjszaka. Saját ágyában altatod? Ha igen, akkor veletek egy szobában? Nem fázik, nincs melege, milyenek a fényviszonyok?
2. Én is tapasztaltam, hogy estére valamennyivel kevesebb lehet a tej. Próbáld meg azt, hogy te is sokat pihensz vele napközben, iszol eleget, és estére sürited a szopik számát.
Két mellböl szoptatsz vagy váltott mellböl? Eleget van a melleden egy szopinál? Nem lehet, hogy csak a komfortszopi hiányzik neki?
A tápszert én sem javasolom, mert nem az a megoldás. Ha tápszert adsz, akkor a melledet még kevesebb inger éri, még kevesebb tejed lehet, és ebböl a körböl nehéz kijutni.
Nagyon sokszor a tej mennyisége nem függ össze az alvási szokással, tehát nem azért nem alszanak, mert éhesek.
Ha hajnali 3-tól reggelig megtelik rendesen a melled, akkor szerintem van neki elég benne!
Nyugi és szopi!KépKép

Panda!

Persze, értem énKépKépKép, nem is rád irtam, mert azt is tudom, hogy nálatok Ádám 6 hónapos kora körül kezdtétek el.
És azért ez már sok, hogy 3/4 óránként ébred. Viszont nagyon sokan ugy gondolják, hogy már egy 3 hónaposnak is végig kéne aludnia az éjszakát (ráadásul lehet, hogy a gyerek amugy iszonyu sokat alszik nappal), és ugy kezdik el a dolgot. Ezzel nem értek egyet...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha
Ez a forum ugye olyan hogy mindenki leirja a maga tapasztalat.Nem kell am rogton letamadni erte,koszi hogy kineveztel tapszeres mumusnak,egy kicsit rosszul edett L
Nem baj ,nincs harag.
Hat ezert is kerdeztem Zsiket hogy ehes-e mert lehet hogy mas baja van a babanak.Ugyis egy csomo tanacsot kap es majd O merlegeli hogy mi a jo a babajanak ; )

Macsek
Jobbulast nektek!!!

Conti
Boldog nevnapor Bettikednek: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Bocsi az elözö duplázásért, nem direkt volt, ráadásul csak most vettem észre, ugyhogy még javitani sem tudtam...Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

KataaKép
Nem neveztelek ki semmiféle mumusnakKép Sajnálom, ha rosszul esett nem állt szándékomban. És nem is támadtalak le, de igy egyóra felé már épp eléggé lefárasztott a gyerek, nem fogok magyarázkodni.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Beszti!

Mi számit sok alvásnak nappal? Gabi délelõtt alszik 30-60 perc között, de csak 1-2 hete. Délben talán alszik 1 órát, és délután is alszik kb ugyanennyit. Aztán este 7 után valamikor fürdés és alvás kb 8-9 között valamikor. Aztán van hogy 20 perc mulva felébred és randarírozik 11-ig. Éjjel is felkel sokszor, bár nem tudom miért?! Ha többször is végigaludta a 6-7 órát akkor kétlem, hogy 2 óránként azért kel fel mert éhes, mindenesetre a cici megnyugtaja.
Tudod mi az érdekes? A kórház utáni 2 éjszakát végigaludta! Este 7-tól hajnal 3-ig meg se nyikkant és utána még aludt 8-ig. Másnap már kevesebbet aludt, de még midnig 5-6 órát egyben. Azóta éjjel vagy 5x felsír. Ma este nem hagytam magam és hagytam sírni kb 10-15 percet, utána elringattam és érdekes módon 11-tõl aludt 4-ig... Ha viszont nem hagyom sírni akkor 2 óránként fent van.. Nem igazán értem ám! Nem tudná valaki megmagyarázni? Tényleg Pele ha jársz erre!?

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Mi számit sok alvásnak?Kép
Hát ez egyénileg változó, hisz mi sem vagyunk egyformák, ök sem azok. Viszont amit énKép soknak tartok: a szomszédban a kislány 10 hónapos, délelött is több (2-3) órát alszik meg délután is, ráadásul este 6-kor le kell tenni aludni (mert különben nyügös) és alszik reggel 6-ig. Na ez már nekem kicsit sok (ez már az anyukájának is feltünt).
Persze lehet ez is normális...

A te fiad nem alszik napközben sokat, ennyi idös korban ennyi még kell.
De az tényleg érdekes, hogy ha hagyod sirni, akkor többet alszik. Egy egyébként többszöri tapasztalat, vagy csak most? Mert öt lehet, hogy sirni kell egy kicsit hagyni????
Nálunk olyan nincs, hogy sirásba bealszik, inkább vörösre orditja a fejét, a végén már alig lehet megnyugtatni (még a cici sem kell neki).
Nálunk azt hiszem még az éhség/szomjúság ébreszti, mert egyébként addig jól alszik, és a szopi után is rendesen visszalszik.
Ma éjszaka különösen aranyos volt, mert szopi a mi ágyunkban szokott lenni éjjel, én is elaludtam, aztán késöbb rájöttem, hogy mellettünk hagytam a gyereket! De nem találtam!Kép Persze, mert teljesen elmászott mellölem, az apja mellett, feléfordulva aludt!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha
Ok felejtsuk el!

Beszti
Es mit csinaltak a a szomszedok??Orvoshoz fordultak??Mitol lehet ilyen.???
Az egyik volt kolleanom gyermeke pont hogy alig aludt es mostmar 2 eves de meg mindig fuldugoval alszanak hogy ne halljak ha sir.Amig szoptataott addig visszalud ta cicin de miota nem egy remalom az estejuk mert hianyzik neki a megnyugtatao cici.EN mondtam hogy ez nem megoldas, hogy hagyjak sirni,vigyek el dokihoz hatha beteg.A Madarasz utcai Klinikan van ilyen alvas vizsgalat.Remelem elmennek mert a nemalvas hattereben komoly betegseg is allhat a dokik szerint.
Tenyelg honnan tudni mi a normalis alvas mennyiseg??
Alex kb 9-et alszik ejszaka egyfolytaban es nappal olyan 4-et osszesen.
En a konyvet csak az elalvasra fogom majd hasznalni de semmikepp nem most meg,majd ha nagyobb lesz.Bar remelem megoldodik magatol a dodolg.En nagyon szeretem hogy bealltunk egy napirendre mert igy este mar igenyli a furdest es az utolso evesnel magatol elalszik vagyha nem akkor egy kis duma utan.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zsuzsa!
Boldog fél évességet kívánok Elõdnek.
A színt, azért adtam meg így, mert próbálgattam, hogy melyik is tetszene. Meg szerintem így Besztinek is könnyebb dolga volt.

Beszti!
Köszönjük a táblicskut.

Lányok!
Köszönjük a fél éves garatulációkat.

Velünk mostanság nem sok érdekes dolog történt. Balázska állandóan forog. Fogacska egy darab sincs, szóval mi is tovább gyarapítjuk a fogatlanok táborát.
Ma végig jártunk egy pár Roosmann-t és DM-et, mert Hipp Banán-Almát akartam venni Babónak, mert legutóbb nagyon ízlett neki, de persze nem volt sehol...
Megyek mert hív a fõnök Kép

Pszi és Balázska
pszi

Kataa!

Nem, még nem jártak orvosnál ezzel a problémával, de lehet, hogy egy korábbi gond áll a háttérben.
Kb. december elejétöl kezdve szinte folyamatosan beteg (illetve sokat köhög, nem gyógyult meg belöle). Akkor voltak orvosnál, elég sokat vizsgálták, még a leukémia is felmerült gyanuként (ez szerencsére nem igazolódott beKép), de az biztos, hogy vérszegény. (Ami egyébként érdekes, mert nem szopizós baba, 3 hónapos korától csak tápszert kap, és abban elvileg van vasKép, nem?) Ha jól tudom, a vérszegénység okozhat fáradékonyságot, lehet, hogy ezért aluszékony. De mivel eddig még nem sikerült teljesen meggyógyulnia, nem kaphatott vaspótlást.
Valamikor msot fognak visszamenni kontrollra, remélem az anyukája ezt is megemliti.Kép

Hát igen, az ellenkezö véglet sincs rendben, nem is tudom, hogy nem foglakoznak vele komolyabban. Ha nem is fizikai, de lelki tényezö állhat a háttérben, foglakozni kellene vele.
A könyvben egyébként van ilyen adat (mennyit kell aludnia), de persze azt irja, hogy attól lehet eltérésKépKép, miért is lenne valami olyan egyszerü, hogy egyértelmü választ lehessen kapni rá!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Köszi! A lakótársunk bármikor bármennyit és fõleg nagyon sokat volt képes aludni, ami nem normális dolog. A diagnózis: Narkolepszia.
Nem hagyom hogy annyit sírjon soha, mert akkor nem aludna el talán órák múlva sem még nem próbáltam. Ma pl halál álmos volt, de cicin szenvedet, babakocsiban üvöltött, ha a kezemben volt feszített és nyafogott nagyon, ha leraktam az ágyára akkor meg elszabadult a pokol. Jól van gondoltam magamban. Beraktam az ágyába cumija nélkül és kimentem a konyhába és elfoglaltam magam tíz percre. Addig ordított. Aztán bementem felvettem, cicire raktam, kezdett megnyugodni, de nem hagytam elaludni, beraktam újra az ágyába be a cumi 1 perc múlva aludt is... Este is kb igy csináltam és aludt mint a bunda 3-5-ig... már nem emlékszem meddig, és most nem keresem vissza mit irtam, pedig az jó idõKép

Na pusz
sasha&gabcsi19

Kép
sasha

Vannak új képek az Ismerjük meg egymást/"sasha" topikbanKép

Kép
sasha

Sajnos benyaltam a hányós vírust, így az elmúlt napokban ezzel meg a jó magas lázzal voltam elfoglalva...

Panda,
Nekem csak a kézzel fejés jött be. Az Avent tényleg nagyon kényelmes, de nem tudtam vele mindent kiszívni, és simán begyulladt a mellem.
Az alvással mi is úgy voltunk, mint ti: már az elviselhetõség határát súrolta a helyzet....

Ági, Manó,
Köszi a jókívánságokat. Solymi már egész jól van, anyukám a biztonság kedvéért a dokihoz is elvitte.

Alvós könyvek: Megvan az "Aludj, kicsim...", meg az "Aludj jól, gyermekem..." is. Nekem az "Aludj, kicsim..." szimpatikusabb, a másikat kissé spártainak tartom. Bár ha Solymi meggyógyul, és nekem is lesz megint elég tejem (remélhetõleg, merthogy most fõtt krumplin és házt.kekszen élek), lehet, hogy mi is rendezünk egy "sírótúrát" az éjszakai alvás beállítására. Majd átmegyünk aludni a nappaliba.... Kép

Zita
parazita

Zsike,
Üdv itt! Esetleg próbáld meg, hogy reggel fejsz le tejet és azt adod oda éjszaka, ha annyira be van durranva. A tejleadó reflexet nekem úgy sikerült elõcsalogatni mindig, hogy kb. másodpercenként szivattyúztam (nem tudom másként írni, de biztosan tudod mire gondolokKép). Ez az ütem hasonlít a legjobban a baba szopizásához, így be lehet csapni a mellet.

Forti,
Most már biztosan a finishben van Levi, akarom mondani a fogaiKép! Holnap megyek fogorvoshoz, brrrrrKép. Nem sok kedvem van hozzá, de letört az egyik fogam így nincs mese menni kell. A csütörtök jó lenne nektek?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Képzeljétek el a Petra annyira ügyeske lett, hogy de és du is csak beteszem az ágyikójába és kb 10 percre rá elalszik egyedül. Idáig nappal mindig a nagyágyba tettem és én mellé feküdtem és úgy aludt el és csak este egyedül.
Voltunk de. kb egy órát sétálni de annyira kell vigyázni mert nálunk még mindig a járda tiszta jég. Úgy félek, hogy egyszer elesem vele mert kenguruba vagyok.

Annyira édességfüggõ lettem, hogy szombat vasárnap és hétfõn is sütöttem gofrit. Szombaton meg túl is ettem magam és le kellett feküdnöm. Ma meg csináltam szilásgombócot és nudlit.

A nõverem babát vár és már csak a jövõ héten megy dolgozni. Úgy örülök neki mert akkor majd meglátogatom a Petrával. A baj csak az, hogy õ Veresegyházán lakik.

Panda
Nekünk van Dentinoxunk és oldat. Én kentem a Petrának. Most nem tudom, hogy mennyit ér de nagyon szereti mikor masszírozom vele az innyét. Ilyen gyorsan jönnek Ádám fogai? Látod ahogy picit megszokja az alvási rendet máris újból jön egy foga és kínlódik. Drukkolok, hogy hamar kibújjanak azok a fogacskák!!

Beszti, Nyuszi
Hát tényleg nagyon meg kell nézni, hogy mit adunk nekik mert a boltba sajnos mindent árulnak már. Ti a sárgabarackkal megvárjátok a 8-9 hónapos kort mert sok 4 hónaposba van. Akkor ezt ne próbáljam meg?

Nyuszi
A Petra ma banánt evett körtével. Bejött ez az elrejtés. Mondjuk megkóstoltam és inkább csak a banánt lehetett rajta érezni. Majd szép fokozatosan egyre többet rejtek bele.
Szerintem is hülyeség, hogy kekszet ne egyen 2 éves koráig. Régebben meg az almába is babapiskótát tettek.

Beszti
Én is csak mirelitet veszek. A konzervnél én érzek valami mellékízt. Különben ha elolvasnánk, hogy mibe mi van akkor szerintem mi sem ennénk sokat. Tudom a májkrémbe bõrkepép van.
Jobban van már Nátán? Végül kiderült, hogy beteg vagy a foga?

Kataa
Igen kell a vashoz vérvétel.

Gömb
Nem apadhat el a tejed ha éjjel nem szopizik Lili. Majd elõbb utóbb rá áll a szervezeted, hogy éjjel nem kell tejcsi. Hány órakor született Lili? Jó szilveszteretek volt akkor. A II. kerületbe merre laksz? Lehet, hogy közel lakunk egymáshoz?
Szerintem amíg ilyen kicsike addig ne teljen el 4 óránál több két kaja között. Én felkeltettem. Úgy csináltam, hogy melléfeküdtem és úgy evett csukott szemmel és utána aludt tovább. A Petra nagyon sokat aludt volt, hogy fürdetéstõl fürdetésig szóval egy napot és csak szopizott közbe de fel sem ébredt rendesen.

Csics
Én is várom már a nyarat, hogy tudjak fürödni a Balatonba. Tavaly mikor lementünk akkor csak besétáltam a férjemmel addig amíg kicsi volt a víz. Én sem mertem fürödni de most majd bepótolom. Imádok fürdeni!

Ági és Petra
petra2

Agi,
Lili 16.10-kor szuletett. Egyebkent inditott szules volt, mert tulhordtam. De mar egy honapja korhazban voltam, ugyhogy nagyon vartuk mar, hogy megszulessen. Kispapa szervezett egy szilveszteri bulit, amire aztan nem ment el Kép este 10-ig ott volt velem a korhazban Kép
A Millenaris parktol egy utcanyira lakunk, es Ti?
Mellefekudtel? Ezek szerint nem kisagyban aludt Petra? Mar en is gondolkodtam azon, hogy hatha beferek melle a kisagyba, de elvetettem az otletet KépKépKép

Tavaly en siman bementem a vizbe...egyszer, azutan csak az arnyekban suttettem a hasamat, mert jol osszecsipkedtek a meduzak. Allitolag a nagyobb termeszetes vizekbe kismamak is bemehetnek (a dokimtol is megkerdeztem, ugyhogy ne tartsatok felelotlennek...es hat nagyon tiszta volt a viz)
...a nyarrol jut eszembe. Mar Apacskaval most gondolkodunk, hogy hova is menjunk nyaralni. O Ausztriaba szeretne, bar fugg a babutol is, mennyire birja az autokazast, meg hogy talalunk -e baba-barat helyet. Nekem jo Magyarorszagon is. Van valakinek valami infoja errol a csaladi hotelrol? [url=http://www.kolping.hotel.hu/" TARGET="_top]http://www.kolping.hotel.hu/[/url]

gomb es Lili(7 het)
gombolyu

Sziasztok!

Panda,
kislányom van: Eszter. :-) Hát a folyamatos sírás azt jelenti, hogy úgy 5-10 perc sírás, próbálom nyugtatgatni, ez vagy sikerül, vagy nem, csendben van pár percig, aztán megint 5 perc sírás, stb. stb. És azért gondoltam, hogy talán kevés neki a tejci, mert nappal kiszopik úgy 120-140 grammot félóra alatt, este viszont másfél órába telik 60-70 gramm, és mire végre leteszem, utána nagyon hamar (akár már 10 perc múlva) már megint éhesnek látszik. Szóval ahogy elfordítja a fejét, és bármi hozzáér az arcához, a ruhaujja, vagy a takaró, azonnal beindul nála a szopóreflex, tátog, és persze sírva fakad.

Kataa, köszi a tanácsot, -egyenlõre még nem akarom tápszerezni, mert úgy tûnik szépen növöget. A sírás-rívás ellenére is.

Sasha, Forti, Beszti, köszi a tanácsot, jó sokat keresgéltem, de végülis megtaláltam a Szoptató topicot. :-)Ja, és két cicibõl szoptatom, de esténként soxor akár négybõl is.

Ilke, köszi a tippet a fejéshez.

Macsek, akkor még reménykedem, hátha elmúlik a csík majd a cicirõl.

Az alvásról:
Nem tudom egy 5 és fél hetes babának mennyit kell aludnia, de Eszti napközben elég sokat alszik, - az erejét az éjszakai fenntlétre tartogatja, :-( Általában a déli szopi után van fennt úgy késõ délutánig, akkor alszik, aztán még este a fürdetés körül néhány órát. De ma például egész nap aludt. Nem tudom mi volt vele, remélem nem lesz beteg! Kicsit aggódom... de majd meglátjuk holnapra mi lesz.

Sziasztok!

Zsike
Ui: hogyan kell azt megcsinálni, hogy a nevem benne legyen a fejlécben?
névtelen

Sziasztok!

Annyi mindenre akartam válaszolni, miközben olvastam, de most nem fog minden eszembe jutni, bocsánat.Kép

Tegnap meg ma elég rossz napjaink voltak. tegnap délután a kutyám betegedett meg, illetve csak azt vettem észre hogy remeg, gyorsan felkaptam, átnéztem, hát egy sebet vakart magára. A férjem elrohant vele orvoshoz, kiderült hogy ekcémás. Na de hogy mitõl azt nem tudja, de azért ne nagyon simogassuk hátha fertõz. Hát köszönöm szépen, fertõtlenítõvel átmostuk az egész lakást.
Erre ma cseng a telefon, az ÁNTSZ-tõl hívnak, hogy megvan Emma székleteredménye, és szalmonellás. De ez nem a szokványos szalmonella, hanem valami ritkább törzse, ezért mutatták ki ilyen nehezen. Hát köszönöm szépen, 1 hónapja beteg a gyerek, ebbõl 10 napot a fertõzõ kórházban töltöttünk, ahol 4x csináltak székletvizsgálatot, mind negatív lett. Most az 5.-el végre kimutatták, a minta leadásától számított 10nap múlva. KépKépKép komolyan nem hittem volna hogy az orvostudománynak egy szalmonella ekkora nehézség.Kép Remélem most már végre meg tudják gyógyítani. De hogy honnan kapta el az rejtély. Az ÁNTSZ-nek sincs tippe, azt kérdezgetik, hogy mosunk e kezet WC után, hát felháborító!!! Már sebes a kezem a sok fertõtlenítõtõl.

Kataa!

Jó, hogy van ilyen pap ismerõsötök, nálunk a nagy gond hogy egyikünk sincs megkeresztelve, így nem hiszem hogy bármelyik pap vállalná. Bár a leendõ keresztapuka azt hiszem meg van keresztelve, lehet hogy ez jó pont?Kép

Nekünk is van Dentinox -unk, oldat is meg gél is, de nem vettem észre hogy Emmának annyira fájt volna a foga, minden éjjel alszik, nappal meg mindíg is hisztis volt. A jobb alsó foga nõ, már áttört, így vettük észre. íaz ínye se nem vörös, se nem duzzadt. Szerencsére az étvágya is jó a szalmonella és a fogzás ellenére is.

Vérszegénység: Emma is vérszegény a labor eredmények szerint amit a kórházban csináltak, de állítólag ez így 3-4 hónapos kor körül természetes, "éllettani". Hát remélem majd kinövi.

alvás: Minden egyedül elalvó gyerkõchöz nagyon gratulálok, Emma erre egyenlõre nem hajlandó. Éjjel még nem is bánom, mert az utolsó evésen elálmosodik, utána fogom még 15-20 percet, leteszem és aztán reggelig alszik. De nappal kész katasztrófa. két evés között mindíg alszik egy órát, de csak akkor ha ringatom a székében. Mikor álmosodik elkezd hisztizni, és semmi mással nem lehet megnyugtatni. Nem tudom errõl hogy lehetne leszoktatni? Így nappal tul képp állandóra leköt egy embert. Ha panaszkodm, mindí azt mondják, örüljek hogy éjjel alszik. Hát örülök is, de azért a nappalok is rendezõdhetnének. Vagy túl sokat akarok?Kép

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ági!

Kösz az érdeklödéstKép! Mivel Nátán tegnap este óta teljesen jól van, rendesen aludt, és ma is jól volt, nincs láza, ezért gondolom a foga volt!Kép Olyan betegséget még nem láttam, ami mindössze egy éjszakát és egy délelöttöt tart, és nincs semmi más tünete, csak a láz!

Én egyébként elég sok mindenben megnézem, hogy mi van... Pl. a múlt héten a férjem nem volt hajlandó megvenni egy májkrémet, mert olyan dolgokat talált benne, ami már szerinte sem volt odavaló. Persze nem azt mondom, hogy nem eszünk meg mi is egy csomó mindent.

Konzerv: Azt hittem csak én vagyok finnyásKépKép a mellékizzel. Mert mások szokták használni (pontosabban én is haszálom pl. a vörösbabkonzervet, de annak saját leve van), de én nem is nagyon tudom megenni pl. a konzerv zöldborsót.

Manó!

A nappal is fog rendezödni!KépKép

Zita!

Kép
Én jobbulást! Hát ez is nagyon rossz, ha az anyuka beteg, nem is tudom, mit csinálnék.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
mivel korábban itt volt a szó a fogamzásgátlásról, hagy osszam meg friss infoimat veletek. A védõnénimmel konzultáltam az Organon tablettáját illetõleg (a doki nem ért még oda a rendelésére). Azt mondta, hogy ez uazt tudja mint a Continuin, csak más a gyártó és drágábbért. Szóval, ha nem akartok gyorsan kistestvért, minden ugyanúgy vonatkozik erre is. Ha kimarad 8 óra két szopi között, akkor más mással is kell védekezni.
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok|!

Zsuzsa,
Elõdnek boldog felediket kívánokKép, bocs, hogy csak ma, de tegnap diliház volt, és nem tudtam jönni.

Gömb,
a Margit krt-on van egy gyógyászati segédeszköz bolt. Kaptunk idõpontot a kardiológiára, jövõ péntekre, nagyon izgulok. Nekem is azt mondták, hogy kinövi.

Sasha!
Az a bizonyos hasmenõs minket is utólértKép. Pontosabban Malackámat. De Õ nagyon örül, mert a doktornéni keksz, ropi, és teadiétát írt elõKép. Még jó, hogy a csoki kimaradt... Abba bele sem merek gondolni, hogy miként adom majd a tudtára, hogy ha végetér a betegség, abba kell hagynia.

Zsike,
sziaKép.

na távozomKép
jóéjt mindenkinek
Zulu+Anna (11 hét)

Kép

Kép

Kép
zulu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X