Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Fogak:17 + 3 rece Dávid is ahhoz képest hogy le volt maradva fogügyileg rendesen behozta a lemaradást.

Esés:nálunk is van,a sok egymás utáni a fáradtságtól,de Dávid is egy futkosós pasi így esés nélkül sosem ússzuk meg.

Ex!Igen műszaki beállítottságú Dávid,de ebben is apja lesz mert mindent csinál és mindent jól csinál :lol: :lol: Ezermester 8)

Nancsa!Na dettó fiam a fiad. :lol: Csupa horzsolás és kék-zöld foltok.Épp minap mondtam apjának látszik,hogy kijött a jó idő a gyerek lábán 8)

Na megyek egy kicsit házimunkázni,még jövök.

Kép
Kép
veráska

Sziasztok

Zalán tegnap nagyon okos,ügyes fiú volt!
Persze mindíg az ,dehát már írtam róla,h idegen emberekkel és idegen helyeken milyen szokott lenni.
Úgyhogy én ma a legrosszabbra számítottam.

Az EKG-n,elöszőr nem is sírt.(már ez meglepő volt)
Aztán amikor elkezdték rápakolni a cuccot,akkor már kicsit pityergett.
De folyamatosan mondtuk neki,h ez milyen klassz lesz és,h majd fogyelje a gépet,mert rajzol neki,stb.
Nagyon jól ment! Minden erőfeszítés nélkül sikerült megcsinálni!

Aztán jött az UH.Na itt már kicsit idegesebb volt,de volt egy TeleTubbies figura az nagyon bejött neki.
Mondtam a doktornőnek,h inkább üljön ne fektessük le.Ez bejött!

Aztán rányomott egy kis zselét ez nem tetszett már neki és le akart volna szállni,DE!Jött a mentő ötletem ami vasárnap este jutott eszembe.
Bár kicsit féltem tőle,h mit gondolnak majd rólam.
Tehát az ötlet a gumicukor :oops:
Mivel nem kap édességet csak ha véletlenül észreveszi a nagyoknál és sír érte,(de ez ritkán van)így mindenre képes érte.

És tényleg!! :lol:
3 szem gumimaciért nagyon ügyesen,okosan,minimális pityergéssel végig ülte az egészet!
Annyira örültem neki.

Mondtam,a doktornőnek,h ne gondolja azt,h ezzel szoktam jutalmazni,de most csak ez az egy dolog jutott eszembe amivel le tudom kenyerezni! :oops:

Viszont a vizsgálat eredménye nem jó!
Nem nőtt össze,semmit nem változott,úgyhogy ez már marad.
4-5-szöröse a vér áramlása annak aminek lennie kellene.
Műteni kell.De mivel ez katéteres nem szeretik ilyen kiskorban,így várunk.
Ill azt mondta jövőre beszélünk róla,mert akkor válna fontossá,ha közösségbe megy.
Dehát nem kell mennie még jövőre,Ráér 4 évesen is oviba menni.

Így most maradt a vigyázzunk rá betegségeknél,ill annyi a változás,h akár bakteriális akár vírusos fertőzés 2 napon túli láznál antibiotikum.

Na visszaolvaslak titeket,mert nem tudom már mit olvastam
Vendég

na elolvastam

Anita

BOLODOG NÉVNAPOT! utólag is
Kép

Zalánnak szintén 12 foga van.Bár neki ésőn is kezdett kijönni.

És Zalán sem beszél :(
Most már nagyon kíváncsi vagyok,h lesz ez

Szobatosztaság:
Mivel nem beszél,így nem tud szólni ezért nem is próbálkozunk.
De szerintem azt úgyis észreveszi az ember, h mikor érett már meg a gyerek arra,h elkezdjük.
És minden gyerek más,tehát lehet,h az egyik tök gyorsan lesz szobatiszat a másik meg nem.
Nálunk Alex olyan átlagos volt szerintem.Zinával elkezdtünk próbálkozni de nem érdekelte.
Aztán egyik nap szólt,h nem kell pelus és többet nem pisilt be! :shock:

Nálunk soha nem volt bili.Mindíg a WC-be pisiltek.
Zalánnál is így lesz.

Azt már tudja,h oda kellene.Amikor este véletlenül belepisil a vízbe,akkor mutatja a WC-t,h oda kellett volna :)

Veráska
Sógórnő :evil:
Az enyémről is írhatnék.
Az utolsó kép nagyon édi! :lol:

Ovis ballagás
Nálunk sem volt belőle egyiknél sem nagy ügy!
Virág,valami apróság,buli az oviban.

Nancsa
Bár csak Meteornek küldted a képet :lol: :wink:
nagyon jó!

na megnézem a kaját
Vendég

Sziasztok!

Fú, ezt nem hiszitek el, de ma szuper anyuka vagyok!

26 üveg meggyet elraktam, fő a krumplileves, a cibere, lesz még egy meggyes lepény is, csak vennem kell még egy tejfölt, egy adagot kimostam, kiteregettem, két szoba felporszívózva, Meske alszik, Lackó oviban, szóval tök jó. Még befejezem a leveskét meg a ciberét, elmosogatok, felsöprök, feltörlök, és mehetünk az oviba.

Na jó, az érdem nem egyedül az enyém, mert segített mama meg a nagynéném a meggyszedésben. Tiszta szégyen, a 70 éves nagymamám ment fel a fára leszedni a meggyet, mert csupa tériszonyos az egész család!

Bocs, most csak magamat fényeztem, majd még jövök, de most muszáj ennem valamit!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Sziasztok!

Még egyszer köszi mindenkinek a köszöntést!

Kornél térde is olyan, mint Zolóé, így szerintem teljesen normális, hogy esnek-kelnek.
Na, azért megnyugodtam, hogy nem csak Kornél nem beszél :)
Egyébként a védőnő nekem azt mondta, hogy 2 éves korig a 12 fog normális, s ahogy elnézem sokan tartunk ott.
A szobatisztaságról meg egyszer a baba-mama klubban volt egy remek előadás nálunk, s ott mondták, hogy minden gyerek tudni fogja és szülő is, hogy mikortól érdemes próbálkozni. Mi a fürdőben tartottuk a bilit, s egyszer csak magától ráült. Néha ráültettem, nem akarta, abbahagytuk, s utána maga elkezdett ráülni. Termés még nem volt bele, de ami késik...

Gabella: remek nő vagy! Jöhetsz hozzánk is! Hogy bírod, én Kornél mellett úgy érzem semmit nem tudok csinálni. Persze mindig van mit enni, de hogy valakinek ennyi energiája legyen!

Na, gyártok egy sor dolgozatot holnapra, amíg Kornél alszik.

Anita

Kép

Kép
wawel

Anita! Na ez ritka kivétel, hogy fél nap alatt ennyi mindent meg tudok csinálni! (Nálunk folyton szalad a ház, nekem a takarítás a mumus, szégyen, de ez van.)

Még nem mosogattam el, az is mumus. Na de mindegy, estig még van idő!

Meskét se erőltetem a bilire, fürdés előtt rá szokott ülni, mert akkor ott van szem előtt, meg pár nap próbálkoztam, hogy peluscserekor mondtam neki, "Memi pisilsz bilibe?" Persze mondta, hogy nem, és már ült is rá. Viszont tényleg nem pisilt bele, nehogy tudjak vinni belőle a doktornéninek... Az estit meg már nem vihetem el reggel...

Egyébként Mesi azért ül rá elég sokszor, mert Lackónak éjszakára bent van a szobában, hogy ne kelljen a fél házon átbotorkálnia wc-re. Tehát ő még látja a példát.

Most megint megyek, nagyon pörgős vagyok ma! Talán még ovijárat után jövök még egyet!

Gabella

gabella

Helló!

Meteor!

Szólítottál? :twisted:
Na az úgy volt, hogy mikor elindult dzsuszt lájk Forest Gump, ment. Aztán rá egy hónapra észrevettem, hogy sokat esik. Megkérdeztem a konduktor barátosném, hogy mi lehet? Csinált egy gyors tesztet (látás, hallás), és oké. Azt mondta semmi baj, de ha marad, akkor vigyük el szemészetre vagy fülészetre. Aztán elmúlt.

Nos én azt hiszem az ok másban keresendő, de ismétlem, ez csak az én elméletem! :twisted: Ugye Panni is sokat mászott. Az egy teljesen más "létforma". Négypontos stabilitással rendelkezik, tehát a fejét simán másra használhatja egészen. Aztán mikor elkezd járni, akkor a biztonságra törekszik, nagyon odafigyel. Később pedig mikor már biztosan érzi a kétpontos alátámasztást nagymenően átkapcsol mászó üzemmódba az agya, és tulajdonképpen nem is koncentrál olyan apróságokra, hogy van valami a lába előtt, nem emeli meg eléggé, vagy csak úgy felkalimpál. Amikor fáradt különösen. Mivel a térde edzett, ezért különösebben meg sem érzi. Aztán egyszer csak megint egy másik járás jön a biztonságos, mégsem állandóan odafigyelő járás. Most mi itt tartunk, kb. annyit esik, mint bármelyik másik gyerek, viszont lazán fel-le lépcsőzik teljesen egyedül, bármekkora csúszdára felmászik, és pl. tárggyal (gyerek babakocsi) is le-fel megy a lépcsőkön minden gond nélkül. Mászás már szinte alig megy, DE még mindig sokkal ügyesebb, mint a hasonló korú gyerekek mászásban.

Tehát szerintem sincs baj, de ha nem vagy nyugodt, akkor szemész, fülész..., hogy kizárjátok nincs-e ezeken a területeken valami apró eltérés.

Jajj egyébként az oldal nem működik nálunk.

2 éves státusz: 12,2 kiló 87 centi, 16 fog, fej 48 cm, haskörfogat 47 cm.

Alziza!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a vizsgálat, az eredménynek nem. :cry:

Ex!

Tudom, tudom, csak így olyan katonás lett.

Gab!

Vettem az üzit. Ejj :evil: :evil: :evil:

tjuca

Meteor!

Juca tök jókat irt!!!!
Én is megnézném még pl.hogy mászókán,lejtőn,egyensúlyozós játékon,lengő láncú farönkös játszón(biztos ott is van ilyen) is elesik-é.
Ezen túl Beni rossz cipőben, nagy szandiban esik, mezitláb egyáltalán NEM!
PRÓBÁLD KI!!!
Kicsit figyeld,de ebben a korban esnek kelnek még!
Beni keveset,de a konduktor szerint a sok gyógytornának, fejlesztésnek ez a mellékhatása-2 éves korukra látványosan ügyesebbek 2 éves társaiknál a fejlesztett,ex hipotón gyerkők.
Mögöttünk ugye 1,5 év torna van.

Gab!!!Húúú, de jó fej vagy, hogy megyet raksz el!!!!
Mi az a cibere??????????????????????????????

Bili,WC:
Alzizával és Wawellel értek egyet.Tudni fogjuk,mikor alkalmas rá. ANITA! SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Szóval pár napja Beni is magától ráült a bilire,poénból. Terméssemmi-de nem is foglalkoztam vele.A kakit még letagadja a pelusban is. Majd eljön az idő. Nekem már ez is nagy szám,hogy teljesen magától ráült.A Wc szűkitőn meg még bizonytalannak érzimagát!!!

Bár a szobai asztalra simán,bizonytalanság nélkül felmászott és a bukó ablakon kidobálta a 4.-ről a félszobát! :twisted: :roll: Ennyit az egyensúlyról.
Nó para!

Gab!!!!
Családi repülőnap!!!!!
Beni odavolt a helkopterért és a fegyverért!!!!!!!!!

Kép
Kép

Ennél csak vasárnap a Nemzeti Vágta teteszett neki jobban!!!!
Volt valaki lányok????Jövőre megyünk!!!!!

Képek nagyon jóóók mindenkinél!!!!
Akire most nem regaáltam annak üdv!Most rohannom kell!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!!

Csak gyorsan egy pár kérdésre reagálok, halálra kivagyok. Hajnali három óta nyomjuk. Noémi és Zorán egyszerre keltek és Zorán nem, de Noémi szerencsére két részletben, de azért visszaaludt. Közöttünk. Ilyen nem volt kb. 8 hós kora óta.

Szóval ballagás, arany.
Utálom. Noéminek januárban volt a keresztelője. Kapott két nagyon szép aranyfülcsit kővel, és egy aranynyakláncot, amin a medálba bele van gravírozva, hogy Noémi.
Minek??
1.) Fülcsi nagy neki, nem is igazán hozzával, talán majd ovis, vagy iskolás korában.
2) Nyaklánc? Ezt végképp nem értem. Ez pedig tényleg talán iskolás korban, felsőben. Talán. Addigra pedig már rövid lesz a lánc, a medál pedig szerintem gyerekes (addigra). Szóval szeirntem ez csak jelkép, de akkor minek. Megvan szép dobozban, ennyi. Noémi nem tud róla.... :roll: :?

Fogak:
Nekünk felül 6 db, plusz 4 db kinövőben. Alul 2 db középső metsző, de utána sok üresség és talán az alsó szemfogak (ha van olyan :oops: ) jönnek. Sőt úgy látom, hogy az őrlők is. De mi van a sok ürességgel közötte.
Azt mondta dokibácsi, majd kinő. Csak hát így majdnem kétévésen még mindig nehéz neki a rágás. Pl. egy mindent inkább csak szétnyomkod a ínyével és nem is nagyon rág.
Mivel nincs mivel :D .

Bili:
Nekünk mindennapos a fürcsi előtti ráültetés. Pár hónapja produkált kétszer pisit. Azóta semmi, sőt ha ráültetem tiltakozik, ha rajtamarad, az kb. 3 mp.
Szóval majd.
Először is szóljon, ha kaki vagy a pelusban. Zorán is iilyen volt, mikor elbújt, akkor már tudtuk, hogy intézi a dolgát, utána már szólt, utána jött a bili és végül is 2 és fél évesen lett teljesen szobatiszta. Ovit már nyugiban kezdtük. EGyáltalán nem volt"baleset".

Ancsi:
Nálunk Zorán lábai néznek ki így. Majd teszek fel képet, csak legyen időm lefotózni, illetve el ne felejtsem.

Benia:
Rém bátrak a gyerkőid.
Ezek a repülőzések..., már a múltkor is írtam, hogy én látni sem bírom. Nehogy félre érts!!!
Félek!!!

[color=orange]ANITA!
SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
[/color]

Most aztán

Kép
mindenkinek!

Puszi!

Ja, Gab!
Nekem ég a pofám, de mi az a cibere? Egyébként ismerős a neve.

Ja, és csajok: Noéminek most tényleg jön van 6 foga egyszerre. Ettől lehet fosi? EGy nap legalább 5-6 ilyen pelus van. Ma már adtam neki Smecta port. És lehet pöttyös a szája körül? Semmilyen tejterméket nem eszik, mindenről leálltunk. Írjatok valamit erről légyszike.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Aminak kint vana 20 foga, a bilizés meg olyan távol áll tőlünk mint Makó Jeruzsálemtől.Azt mondja minden bilire hogy nyom,és ha rá is ül ,már pattan is fel.

Viera:azt mondják lehet a fogzástól fosizás,legalábbis sok gyereknél igy hallottam.

Veráska:hú,nagyon ügyi a fiad!

Meteor:Ami lába pont úgy néz ki mint Zolóé :D :D
Sztem ez a rövidgatyás,csak bodys időszakban igy is lesz.

Olyan boldog vagyok!Petyka 3 napja egyedül kakil!!!
És sokat mosolyog,nem folyamatosan csak sir,annyira jó igy látni.Sztem a tápszerváltás segitett végül.De azért holnap elmegyünk a gasztróra,mikor az időpontot kértük akkor ugye még ronda volt a kakija.

Akinek volt vagy van ilyesmi bevált?
http://babacsoda.hu/component/page,shop ... Itemid,26/

Gondoltam ha a bili nyomja akkor ezt kipróbálom.

végre sikerült egy vigyort elkapni

Kép

hétvégi pancsi
Kép

Kép

sikerült vennem nyakláncot,karkötőt! nagy volt az öröm
Kép

KépKép

KépKép
pilchard

ja lemaradt!

Benianya:igazi fiús fiad van. :D

Tjuca:sztem nem nagy a hasad.És nagyon drukkolok hogy sokáig húzzátok még Pacával!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Fú, nagyon szupi! Vettem magamnak farmer halászgatyót, 4 felsőt, és fizettem összesen 3700 Ft-ot! Teljesen fel vagyok dobva! Csini cuccok, semmi slampos!

Cibere! Mikor elküldtem, már gondoltam, hogy nem biztos, hogy ismeritek. Van olyan rész az országban, ahol valami szilvalekvár féle valamit hívnak így, de nálunk nem!

A cibere az, mikor a meggyet cukros vízben megfőzöm, és semmi tejföl, tejszín, semmi, csak vízzel kikavarom a lisztet, azzal picit besűrítem. (De van aki csak liszt nélkül csinálja, az gyakorlatilag csak meggy-kompót...) Mondjuk gyümölcsleves lájt...

Mesi lassacskán gyógyulgat, már kevesebb az orrfolyás, kevesebb a köhögés, éjjel nem ébred fel, és a pisi se olyan büdös.

De most megyek dolgomra, mert nagyon elpiacoltuk az időt.

Pusszantás!

Gabella

gabella

Gabella!
Ügyes voltál,jó vásárt csináltál.

Nekem 28 db nadrág,és 30 felső vár a szekrénybe hogy "belenőjjek"
Megy a futás is,meg a diéta is,de a kilók nagyon lassan akarnak megindulni.
Csak ebbena hőségben már marha döglődős hosszú gatyóban lenni.

Irtátok ezt a tekercselést,hú de elmennék én is.De sajnos most minden másra kell a pénz.Névnap meg még messze van :( :( :(

Elvettem Amitól az összes cumit,mondtam hogy csak egy maradhat és kész.Egyfolytában azt hallottam hogy másik cumi,meg tele volt a két keze vele,és meguntam"Már " két napja csak egy cumi van,éjszaka se kellt fel többször mint eddig.

Ja tudom már mit akartam még!
Ex!:sztem sokkal -sokkal jobb igy Petid haja,nekem olyan hosszún nem igazán tetszett.De ez igy irtó vagány.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Fogak: 16 db kibújt februárig, azóta egy sem. Majd jönnek, végülis az elsőre is 13 hónapot vártunk. :)

Bili: Esténként fürdés előtt belepisil. Ha nem kell neki, akkor is kierőltet néhány cseppet! :) Napközben nem hajlandó. Mármint itthon, mert a bölcsiben mindig ráül és termel is (hangosan kiabál a gondozónéniknek, hogy: Csojog, pisi, he-he-he! És nevet :P ). Persze csak folyékonyat. Ha arról van szó, hogy a kaksit is oda kéne tenni, akkor határozottan nemet mond és otthagy. :?

Veráska: Nem semmi az unokahugi! :( A legszebb a dologban, hogy gondolom most még ő van megsértődve. Tündéri a kis szakid! :)

Alziza: Ügyi volt Zalán! A gumicukor nálunk is csodákra képes. Az eredményt viszont nagyon sajnálom! :(

Gab: Tényleg ügyi vagy! Én sem tudtam mi az a cibere. :oops: Tök jó vásárt csináltál! Muti-mutiiii!!! :P

Benianya: Jók a képek! :D

Pil: Gratula Petikének! Édes a mosolya, Ami pedig igazi csajszi az ékszerekkel! És nagyon ügyes, hogy elég az egy cuci. Zolónak kettő van, de ő váltogatja őket. Persze olyan is volt, hogy egyszerre volt mindkettő a szájában! :)

Hétvégi buliképek:

Kép Kép Kép Kép Kép

nancsa

Pil! Nagyon szépek a csemeték! A mosoly különösen szuper! És hogy helyreálltatok nagyjából, az a legcsodásabb!

Mesinek pillanatnyilag szintén 2 cumija van, csak alváshoz használjuk, meg néha megtalálja, és roppant örül neki, de mondom neki mindig, hogy vigye az ágyba, és be is rakja. Úgy hívja, cupim. :) Mondtam is, ha ez a kettő is szétmegy, nem lesz több. Remélem érteni fogja. De jó is, hogy Lackónak nem kellett! Vagyis 8-9 hósan önként lemondott róla...

Ja, Lackó lába is folyton sérült, de főleg lila foltokkal van tele. Mesinek egyelőre csak karcolásai vannak, konkrétan gallyak közé ment be, de mind

Na megyek, dolgozok picit! Pusz!ig azt mondja: cica kaamol Memi bábi. :lol:

Gabella

gabella

Ez jól összekavarodott!

Mesinek egyelőre csak karcolásai vannak, konkrétan gallyak közé ment be, de mindig azt mondja: cica kaamol Memi bábi. Laughing

Na megyek, dolgozok picit! Pusz!

Gabella

gabella

Nancsa! A kedvedért íme a mai szerzeményeim:

Kép

Plusz két bónusz!

Kép
Kép

Gabella

gabella

Sziasztok!

Megjöttünk angolról gyorsan ebédeltünk és már húzza is a lóbőrt a fiatalúr.

Pil!Megnéztem ezt a felépőt,nagyon tuti.Nekünk ilyen van Kép Csak sima fellépő wc szűkítővel,de nekünk bejött.Dávid szívesebben ül rá mint a bilire,bár mostanában a mamánál a sima wc szűkítőre is ráül(eddig arra sem volt hajlandó)csak arra fel kell tenni.Mindig úgy voltam vele majd eljön az ideje a bilizésnek is ,addig nem kényszerítem,de mi rögtön wc-ztünk :lol: Így legalább nem kínlódunk majd a biliről wc-re szoktatásnál.
Annyira édes Peti!!Örülök hogy bejött ez a tápszer váltás,és a kis lurkó jobban van.Ami ezek szerint tipikus lány(karkötő,nyaklánc).Jók a fürcsi képei a kiscsajodnak.
Dávid is cumis,de már elég sokszor mondja "nem kell,fúj,kakás" :roll: Sőt esténként már sokszor adja vissza,hogy nem kell neki alváshoz.A fognövesztésnél most elég sokat szétrágott így nekünk is most csak egy van.

Gab!Nagyon ügyin vásároltál!!!És persze nagyon jó cuccokat!!Én sajna nem vagyok ilyen szerencsés,a nagy súlyom végett csak vagyonokért tudok ruhát venni.
Meske képei nagyon tetszenek.Minél nagyobb annál jobban hasonlít rád!

Juca!Akkor most már Kinga lehagyta Dávidot 8) Súly dettó,magasság nálunk csak 82.De gondolom Kofa magas?Nálunk én 165,apja 160 :lol: Óvodai beiratásnál meg is kérdezték"bizti beiratkozni jöttünk?olyan picike ez a gyerek" :shock:

Alziza!Nagyon sajnálom,hogy műteni kell majd Zalánt!Viszont nagyon ügyi volt akkor a kis pöttömkéd a vizsgálatokon!
Akkor neked is jutott egy rossz sógórnő? :roll:

Nancsa!Hát igen!Most nekik áll feljebb,és persze megint mi vagyunk a hibásak,mert miért is nem adta oda Dávid a motorját.Sajna ilyen téren sok mindent tudnék mesélni.Ja és mi neveljük rosszul Dávidot(nem verekszik,nem irigy)végül is akkor csak mi lehetünk rossz szülők.
Nagyon jók Zoló képei.A második a kedvencem,annyira édesen vigyorog rajta!

Na lépek egy kicsit összepakolni mert felébred a tökmag akkor játék van.Sajna nálunk most esik így nem lesz udvarozás ma.Legfeljebb esőkabátban :lol:

Kép
Kép
veráska

Hali.

Képzeljétek, Peti a tali óta mászókázik. Imád mindent, amire fel lehet mászni, Csehországban a mászókára való felmászáshoz a "mászófalat" is kipróbálta. :) Ma meg mászott felfele a ház előtti mászókán, rendesen, váltott lábbal ment fel, és lefele is próbálkozott. (Nekem meg a hajam égnek állt...)
Csak szólalna már meg!!!!!!!!!

Alziza, sajnálom a rossz eredményt, de ha javítható az állapot, az jó hír! Figyi, ne legyen lelkifurid a cukor miatt, mi is be szoktuk vetni, nálunk is beválik. :D

Gab, ügyesen fényezted magad. Ügyes voltál tegnap.
Ez a cibere nekem keszőcének hangzik...
Szupi cuccokat vettél!

Juca, na ez nekem eszembe se jutott, hogy Peti katonás lett...de tényleg. ;)

Bénianyu, nem volt tömeg a nemzeti vágtán? Én csak a tévében láttam belőle valamennyit, engem annyira nem vonzanak az ilyen rendezvények.

Viera, Petinek is van aranylánca, de az elég hosszú, ő is a keresztelőjére kapta.
Fogaktól fosi lehet, de a szájára nekem nincs tippem. Nem lehet a meleg???

Pil, hasonló micsodájuk van Veráskáéknak, nekik nagyon bevált, ha jól emlékszem.
Hallod, én nem tudom, hogy csináltátok ennyire tökegyformának ezt a két gyereket...Peti tiszta Ami. Szegény férjedből nem sok jutott beléjük. :D
Nálunk Petinek csak egy cumija van...eddig a kiságyba volt napközben "eldugva" az egyik plüsse mögé, most is ott van, de hogy nincs rács, bármikor ki tudja venni, így töröm magam valami más megoldáson. De igazából ő csak estére cumis, vagyis inkább akkor, ha elalszik. (Persze ha totál fáradt, akkor nem fontos...)

Nancsa, jók a képek!

Veráska, jaj, de jó, hogy feltetted ezt a szűkítős képet Pil-nek. :) Mondjuk én nem néztem konkrétan, hogy melyik hogy néz ki...
Hm, érdekes, de Peti egyetlen egy cumit sem rágott szét soha...
Óvodai beíratás???????? Petit csak jövőre lehet beíratn, nálatok hogyhogy ilyen korán kellett menni???

Na mára ennyi voltam.

Pusz.

Ági és
KépKép
exdeus

Ex!

Nem kell hallgatni rám,de én elvinném már dokihoz amiért nem beszél.
De ez csak az én privát véleményem.
Az egyik babapatikában volt egy cikk erről,lányokra 18 hót,fiúkra két évet ir ,hogy ha nem beszél nézze meg szakember.

Neked ezt le merem irni,mert tudom hogy nem veszünk össze ilyenen.Lásd anno .hozzátápi :wink:

KépKép

KépKép
pilchard

Ex, szerintem ne aggódj a beszéd miatt! Én nem vinném orvoshoz, hisz még csak két éves. (Pedig tudod milyen parázós vagyok!) Tudom, hogy nem vagy híve az irodalomnak, de ajánlom Raschburg Jenő Szülők könyvét. Nekem nagyon tetszik. (Ő írja, hogy az ilyen mozgékony gyerkőcökre jellemző a késői beszéd.)
Vendég

Sziasztok,

nagyon le vagyok maradva, de ha nem is tudok írni, azért próbálom tartani a lépést olvasással :) .
Ma túl vagyok 3 vizsgán, de még mindig nincs vége. Mindenesetre most engedélyeztem magamnak egy kis pihit.

Képek nagyon jók, Petike haja nekem is jobban tetszik röviden.

Bili: én már korábban írtam, hogy olyan február körül Marcit az esti fürcsi elött ráültettük a bilire és egyszerre produkált pisit. Ez sokáig így ment, aztán sikerült a kaki is.
Mostanában már teljesen rendszeres, sőt napközben is többször szól, hogy pisi vagy kaki. Ha itthon vagyunk, akkor többször előfordul, hogy pelus nélkül lehet, mert még egyszer sem pisilt vagy kakilt be, mindig szól és már magától megy a biliért. Felkapcsolja a WC lámpáját, kinyitja az ajtót és áthozza a fürdőbe a bilit, mert ugye ott szoktunk bilizni :) . Tiszta ügyi, nem bánnám, ha mire a pici baba megszületik, addigra szobatiszták lennénk, de azért ezt nem kiabálom el...

Mivel régen tettem fel képet Marciról, ezért párral megörvendeztetlek benneteket :D , csak hogy legyen mit nézegetni.
Van közte olyan, amikor a dédimami sírját gondozza :) , apucival játszanak, esti bónusz memme fürcsi és fogmosás után :lol: ...
+ 1 rólam, az elmaradt lagzis kép :) .

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Lagzis kép, jobban mondva még elötte :)

Puszi

Eni
marcy

Ex: egyetértek Kimivel, én sem aggódnék a helyedben. Papám állítólag 4 éves koráig meg sem szólalt, most meg le sem lehet lőni :D !

Gab: akartam még írni, hogy nagyon tetszenek a rucik és szupi vásárt csináltál, hogy ilyen olcsón jutottál hozzá :) . Csini leszel benne!!!

Juca: kedden voltam dokinál, jelenlegi állás szerint szept. 1-jére vagyok kiírva :) .
Jövő héten megyünk 4D UH-ra. Nagyon várom!!!
Szerintem nincs nagy pocid, nekem is lesz ekkora 3-4 hét múlva!!!

Pancsizós képek tök jók, lehet, hogy hétvégén, ha kánikula lesz mi is elővesszük.

Ja, még annyit akartam írni, hogy Marcira nem jellemző, hogy lehorzsolná magát, de ami késik nem múlik, még csak most kezdődik a rövidnadrágos szezon :) ...

Meteor: én viszont Pancsi mozgására mondom azt, ha úgy érzed, hogy nem stabil a járása, vagy egy kicsit bizonytalan, akkor lehet, hogy én megnézetném, ahogy Juca is írta, hogy megnyugodj.

Ovis ballagásra: nem tudok mit mondani, nem tudom, ha odakerülünk mi lesz, de szerintem semmi különös, max. elmegyünk egy cukrászdába, vagy vmi ilyesmi.

Oriandy: nagyon tetszik, ahogy megünnepeltétek Dani szülinapját, látszik, hogy nagy banzáj volt :) !

Alziza: sajnálom, hogy Zalán eredményei nem lettek jók, de remélem azért a későbbiekben orvosolható lesz :( .

Wawel: de jó neked, hogy egyáltalán nem jönnek rád a kilók :) . Mire vagy kiírva???

Megyek nézek vmi filmet, aztán szunya :) .

Bocsi, hogy ilyen össze-vissza írok, de ami eszembe jutott a héten olvasottakból arra reagáltam.

Eni
marcy

Pil, azt a cikket én is olvastam. Rá is kérdeztem a doktornéninktől, de mondta, hogy ne aggódjak. Hiszen azt ő is látja, hogy jól hall, megért mindent, stb. Ő úgy gondolja, hogy lusta, mivel szavak nélkül is megérteti magát.
Hozzáteszem, elgondolkodtam azon, hogy elviszem, de kérdem én, egy szakember ilyenkor mit csinál??? Mert ha a nyelvével van a gond, azt a háziorvos is látná, hangokat ad ki, ergo a hangszálaival sincs gond...stb.

Kimike, na akkor én várhatok arra, hogy Peti beszéljen. :D

Marcy, nagyon remélem, hogy Marci nagyon ügyes lesz szobatisztaság ügyileg, és hogy a kistesó érkezése sem veti ezt vissza.
Nagyon jók a fotók, és te is milyen csini vagy. Örülök, hogy találtál piros cipőt.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Marcy: elvileg okt. 5. Már biztos jöttek ám rám azóta is a kilók, a 20. héten volt +1 kg, de szerintem rohamosan megindultam. Ráadásul úgy érzem magam, mint egy elefánt! :cry: A pocakom szerintem mint Kornéllal a végén.

Ex: Én is aggódom Kornél miatt, mert szintén csak mutogat. A védőnőt kérdeztem is erről, ő annyit mondott, hogy várjunk. 10 szónak kell lennie kb ebben a korban, amibe a berregéstől elkezdve, az állathangokig minden beletartozik. Volt nálunk látogatáson, akkor figyelte is Kornélt, és szerinte minden rendben van Vele, Petivel sincs gond. Ahogy a védőnőnk fogalmazott "fiú lustaság". Én és a húgom is 2 évesek elmúltunk, amikor beszélni kezdtünk.
Persze könnyebb lenne, ha beszélne, de hát most mit lehet vele tenni? :)

Oriandy: akartam írni, hogy jó lehetett a szülinapi buli. tavaly Kornél 1. szülinapját mi is hasonlóan ünnepeltük. Halászlé főzés volt anyuéknál a kertben, s nagyon okan voltunk. Hogy az idén mi lesz nem tudom.

Gab: jó vásár volt! Ügyi vagy! Mikor fogok én újra ilyen ruhákba beleférni? Mesinek ezek az őzike szemei, el tudok tőlük olvadni. Kornél kék szemei után fura.

Pil: nagyon szépek a gyerkőcök! Ami igazi nagylány! Gyönyörű a mosolya!

Na, jó éjt, tanulok a szigorlatra!

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok

Elkezdtem írni,már majdnem befejeztem, erre elszállt! :evil:

Zalánnal kapcsolatban köszi az együttérzést!

Veráska
Igen nekem is jutott egy ilyen sógórnő.
Bár nem volt mindíg ilyen a viszonyunk,de pár éve elromlott.Most pedig már javíthatatlan.Részemről biztos!

Marcy

csini vagy!
Marciról pedig nagyon jók a képek!

Pil,Gabella,Nancsa
A képek nálatok is jók! :lol:

Ex
szerintem még nem kell aggódnod!
Zalán sem beszél még.Hablagyol össze-vissza,de azon kívül,h anya egy büdös értelmes szót nem mond!
Jó,h még ő nincs két éves de lehet,h ő sem beszél majd addigra!
Vendég

Ex!Nálunk akik máj.31-ig betöltötték a két évet azokat be kellett most iratni.Kb.juni közepén megkapjuk a határozatot,hogy felvették,ha több helyre jelentkezet valaki akkor azt is hova vették fel.Augusztusba lesz találkozó az ovónénivel,elmondja mit merre meddig,meg hogy mi lesz a jele,aztán április végén irány az ovi :lol:
Beszéd miatt ne aggódj,állítólag átlagosan 2-2 és 1/2 éves koruk körül kezdenek beszélni.Majd úgy jársz mint mi,Dávidnak be sem áll már a szája és néha olyan szavakat mond amit nem is gondolunk,hogy tud.Sztem Peti még megfigyelő módban van :lol:

Marcy!Én nem bánom,ha ennyi képet raksz fel,szeretem nézegetni őket.Mi a bajod az esküvős képpel?Nagyon csini vagy rajta!Marci nagyon kis huncut a képeken.Édes kis pofa!!A vizsgákhoz kitartást!

Kép
Kép
veráska

Sziasztok,

Remélem mindenki jól van. Még mindig nehezen élünk mindennapot :? , nagyon várunk már nyári szünetet, de ehhez még várni kell nyolc hetet. :twisted:

Ma szállítottak a triciklit, majd születésnapjára kapni fog Kevin. :P Már nagyon várunk együtt kimenni.

A saját kerületünk várhatóan utasított minket bölcsi beiratkozásából. :twisted: Még várunk többi eredményét is, de úgy néz ki, hogy másik kerületbe XII-be több reményünk van, persze nem általános módon intéztünk. :twisted: Kíváncsi vagyunk, hogy mi lesz, egyáltalán tudunk-e beiratkozni valahová. Viszont nekünk már megvan ovi és suli helyünk. :roll:

Pilchard: Nekünk ugyanaz Kids-Kit bili-szűkítő-fellépő van. :) Kevin nagyon szereti rajta ülni. Csak még biliként használunk.

Képek nagyon szépek, minden baba-mama aranyosak és csinosak. :P

Néhány képet rólunk:
Baseball meccsén voltunk. Nagyon jól éreztünk magunkat. Elvittünk kis ebéd-kosarat.Csak sajnos mi csapatunk nem volt nyertes.

Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 01:01-kor.
Vendég

Kmammy

Kocka fej.Hi-hi
nagyon jók a képek!
Vendég

Sziasztok!

Ex, Veráska! Oviba beíratás itt is úgy van hivatalosan, hogy aki május 31-ig betölti a 2-t, azokat kellett beíratni. Viszont azt mondták, ne írassam be, 1 hónapra úgyse fogom vinni, majd jövőre beíratom, úgyis csak 2009. szeptemberben kezdi az ovit. Hát jó, de ha mégis lesz munkám, mire a 3-at betölti??? Na mindegy. Egyelőre nem úgy néz ki.

Bocsi, akartam még írni, de helyzet van, elküldöm, el ne szálljon!

Gabella

gabella

Sziasztok!

VÉGRE LEVIZSGÁZTAM!!!!!!!!!!!Hipp-hipp hurrá! Mivel két napos, eredmény holnap lesz, de szerintem 5-5.
Ja, és ma megyek a bankos állásinterjúra is, amire 6 hete várok, és persze nem helyben lesz. Délben indulok, 30 km-re lesz az interjú és utolsó alany leszek! Szurkoljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira megkönnyebültem a vizsga miatt. De legalább van egy 3. végzettségem! Hajrá több lábon állás! :lol: :roll:

Kmammy!
Nagyon nagyfiús lett már Kevin!!!!
Ti panelban laktok, ugye? Az ottani wc, gondolom kicsi. Hogy fér be ez a Wc szűkítő? Engem is érdekelne!!!

Marcy!
Nagyon csinos kismami vagy!

A gyerekekről a képek nagyon jók!

Próbálok mostmár visszarázódni. Még a holnapi napom lesz húzós, mert mennem kell a vizsgára segíteni. Cserébe, amiért ma előre vettek a névsor végéről!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Ma van a bölcsiben a fényképész! Kíváncsi leszek a végeredményre.

Gab: Nálatok mennyi is volt? Az 1200 Ft jó ár 4 db egyéni és 1 csoport képért? Szupik a cuccok amiket vásároltál! Mesi szemei pedig eszméletlenek! :P

Ex: Van egy ismerősöm, aki hasonló cipőben járt beszédügyben mint ti. Őket elküldték pszichológushoz és ideggyógyászatra is - persze semmit nem találtak. Petra szeptemberben lesz 3 éves és még mindig kevesebbet beszél mint most Zoló. Tehát nincs elkésve Peti. Egyébként a kislány anyukája meg is bánta, hogy forszírozta ezt a dolgot, mert így a semmiért járták a kórházakat...

Marcy: Nagyon csinos kismama vagy!!! És jók a képek a többiekről is. Az én kedvencem a zsemlézős. Nagyon huncut rajta! A 4D-s képeket várjuk!!! :P

Kmammy: Kevin sokat nőtt! Nagyon tetszik a zuhis kép!!! :P Bölcsi kereséshez sok szerencsét és kitartást!

Reni: Nagy-nagy gratula az új szakmádhoz és persze egy kalappal az interjúhoz!!! :P :P :P

nancsa

Sziasztok!

Csak röviden, aztán délután még írok!

Nancsa! Nálunk 350 volt a képeknek darabja, az 1200 egész normális akkor!

Eni! Nagyon csinos vagy!

Reni! Gratu a vizsgákhoz, előre is, az interjúhoz meg extra drukk!

Ja! Ex! Van egy kislány a faluban, Zsóka, május 25-én volt 2 éves, és ő is csak annyit mond, hogy anya, azon kívül csak ö-ö-ö. Náluk a doktornő a családi stresszes életre vezette vissza, de azt mondta, teljesen rendben lévő családoknál is előfordul, semmi gond, ha máshogy megérteti magát, majd belejön.

Megyek, eszünk,aztán altatás. Meske fosik, én szédülök, tök jó minden...

Gabella

gabella

Helló!

Nem állunk jól most sem. Noinak hétfő óta hörkurutja van. hangja nem sok, már kicsit tud köhögni, de pár napja szegény sípolt mint Thomas...Szóval ez van. Remélem lassan rendbe jön, bár a gyógyiszerét naggyon utálja, felét kiköpi, így nehéz....Doki mondta, hogy ha máshogy nem megy, adjak neki utána csokit. Na, ez se jött be, pedig nagy csokiimádó. Vasárnap voltam a Sex és New York-on, igen, Meteorral összefutottunk. Én imádom a filmet, és előre szomorú vagyok, hogy tényleg vége... :cry:

Bili: Na, mi nagyin leálltunk most, mert untam, hogy lemeszteleníti magát, aztán nem hajlandó felöltözni, és már kétszer sikerült az ágyra kakilnia így....Ő csak mesztelenkedni imád.... :roll:

Duma: Lehet, hogy mi gyermekeinknek rengeteg közölni valója van, Ex te fiad majd később mondja el benyomásait...

Reni: Na, majd írd meg, mi volt az interjún.

Fiús haj: Én vagyok a kivétel, én nem szeretem ezt a rövid hajat minden srácnál....Igaz én kamaszon is bírtam a "hínár hajat", az uram is az volt hajdanán. Szóval mi Máténak mindig kicsit hosszabbra hagyjuk. Noinál más, neki ugye fura haja van, és csattot se, gumit se hagyja....

Marcy: Jók a képek! Szeptember 1.-én születne vicces lenne, suli, és "tesókezdés"...

Mentem a kisbeteghez....

KépKép
KépKép
colett77

Marcy!

Nagyon csini vagy!!!

Preni!

Grat! Holnapra egy kalappal! (én úgy megfacsargatnék pár hr-est... nagy cécó a semmiért mondván nekik is meg kell élni...)

Kammy!

Kevin egyre inkább hasonlít az apjára. :wink: Nagyon jól tűri a hajmosást, kis hős. Ja minket pont a 12. kerből utasítottak el. :-D Mindegy, most úgysem aktuális.

Ex!

Szerintem ti a Gauss farkánál vagytok, míg pl. Dani a szájánál. Egy-két rutin tesztet érdemes lehet megcsináltatni egy pár hónap múlva, de stresszelni a gyereket biztosan nem.

Colett!

Én eleinte szerettem a Szex és New Yorkot, aztán megutáltam. Kb. mint a Heti hetest. Nem tudom mikor egyszer csak már utáltam.

Gab!

Reméljük semmi komoly.

Haj: ma megint voltunk Kingával fodrásznál. "Hossza" "volumene" maradt, csak épp konszolidáltabb, és nem lóg a szemébe. Meglepődtem, hogy mennyit vágott a hölgy abból a három szál hajból, tehát van haja, csak rejtőzködik. :roll:

Én a hínárhajat nem csíptem, viszont volt egy-két srác, akiket olyan sörénnyel áldott meg az Isten, hogy abba kár lett volna ollót ereszteni. Az egyiknek vad arca is volt, és, mint az indiánoknak derékig érő hullámos fekete sörénye. Annyira hű, nem is tudom milyen volt, hogy 19 éves volt, mikor Amerikában voltunk, de a srácot állandó jelleggel lekapcsolták, akárhány határon csak átléptünk. És mindehhez olyan arcszőrzete volt, mint egy nagyon macsó 30-asnak. :shock: Most megnéztem a wiwen, rövid hajjal maradt ugyan a fizimiska, de korán sem az a hatás. Bár az arca még mindig vad. :wink: http://images.iwiw.net/0401/user/00/84/ ... 6304752278
Itt a kislányával profilból azért nem olyan zord. :lol:

Lépek, mert sok a dolog...

tjuca

Exnek!

Idézet a Szülők könyvéből. " Vannak persze ismert tényezők is, amelyek akadályozzák, illetve késleltetik a beszéd fejlődését. Ilyen például az a tény, hogy a gyerek mozgékony, ügyesen ki tudja fejezni kívánságait gesztusokkal, gagyogó hangokkal és arcjátékkal. A szülő jól megérti a gyerek jelzéseit, és ezzel csökkenti a beszédben való kifejezés vágyát, szükségességének átélését a gyermekben: minek beszéljen, ha anélkül is kitűnően megérteti magát?" " A beszédfejlődés szempontjából tehát hasznos, ha a szülő nem érti meg (pontosabban úgy tesz, mintha nem értené meg) gyermeke valamennyi jelzését..."

" Az a gyerek, aki két, két és féléves korában kezd el beszélni, nincs hátrányban a többiekhez viszonyítva, mert lemaradását rendkívül gyorsan, nyomtalanul behozza."
Vendég

Móni!

Nagyon jó, hogy ezt leírtad és ránk pl. teljesen igaz is. "Sajnos" én is megértem, amit KOrnél mutogat, és ezért nem beszél - szerintem. Már próbálkozom tettetni a "butát", s mondom neki, hogy nem értem, de egyelőre semmi eredménye. Majd talán később. Most mindenesetre az "apa" szó a slágar, napjában vagy 300-szor. :lol:

Ja, és már kétszer pisiltünk a bilibe fürdés előtt. Lehet, hogy jó, ha írok róla, s mintha megtáltosodna a gyermekem! :D

Na, várnak a tételek.

Jó éjt: Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

K.O. vagyok! A mai nap nagyon lefárasztott és mégsem tudok elaludni!!!!!!!!!!!!! Pedig reggel 6-kor kelni kell!

Meg volt az interjú! Hááát, elég érdekes volt. Állítólag nem lesz 2. kör, azért csinálták egybe az interjút és a tesztírást is. Gondolom nem akarnak megint 325 km-t utazni!
A teszt logikai, matematikai, statisztikai számításokból állt. 40 feladat és 30 perc rá! :shock: Amit meg is tudtam volna csinálni, ha közben nem igazítok útba két emberkét, hogy a hitelt nem itt kell felvenni, hanem a földszinten. Tök ciki volt, mert nem maradt bent senki felügyelni, viszont az ajtót nyitva hagyták, így ügyfél betévedt, Renáta meg válaszolt illedelmesen, ami időveszteség volt ennyi feladatnál. Végül is 35-öt megoldottam és szerintem jól is, de nagyon kellet teperni. És plusszba még leszívta az agyamat egy két diplomás tanárnő( biosz-kémia, banki téma ugye? :roll: :shock: ), aki magába beszélt a tesztírás alatt, utána meg azt bizonygatta nekem, hogy azért, mert nincs tapasztalata, azért ő még alkalmas a feladatra! :shock:
Viszont az interjún nem éreztem, hogy nagy előny lenne a közgazdász diploma, valutapénztárosi végzettség, nyelvizsga, plussz 7 éves pénzügyes múlt, amiből 4 év hitelezési munka (eddig tökre bankba pászol!). Úgy éreztem, hogy ők szeretnek beiskolázni. Mindenesetre a fizetési igényt nagyon lentebb adtam, mérlegelvén keleti régió stb. Mindenesetre 1/3-dal kevesebbet kértem, mint amivel 2 éve eljöttem a munkahelyemől, Budapestről. Nehogy már azzal a dumával jöjjenek, hogy túlképzett vagyokés nem tudnak megfizetni blablabla, mert manapság ez a sláger elutasító duma. Mindenesete bizakodok. Mondtam, hogy vállalom a 3 hónapos budapesti továbbképzést is. Legfeljebb baba nélkül talizok veletek!!!!!!! :lol:

Szóval, most K.o. vagyok agyilag, mégsem tudok aludni, ezért hideg vodkát szopogatok, hogy elzsippasszon. Hajrá diéta. Pedig 8 kilót adtam le idáig, nem egészen 4 hét alatt! Még 13 kiló a célig!!!!!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,

Prenata: Hogy sikerült az interjú? Várom a beszámolót. És gratulálok a vizsgához! :P Nagyon ügyes voltál! :P :P :P
WCnk elégé pici, de befél a fellépő. Sőt összecsukható is.

Tjuca: XII-ben melyikbe próbáltál? Ott minket is utasított már tavaly, de azután más megoldás alakult. Talán idén fog sikerülni.

Kimike: Örömmel olvastam, amit írtál. :P

Puszi Nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 01:02-kor.
Vendég

Szia Miyuki!

Szerintem a mi Wc-nk sem nagyobb. Az nagyon jó, hogy összecsukható! Szerintem megvesszük mi is ezt a szűkítőt, mert Petit jobban érdekli a Wc, mint a bili. Szokott üldégélni rajta! No eredmény, viszont leszakítja a papírt és törli a lába között!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Reni
Kép
prenata

Sziasztok Lányok,
olyan jó kedvem van. tegnap volt a bútortörténet vizsgánk és a barokkot húztam és szerintem megvan az ötös belőle (remélem a tanár is így értékeli).
Most akkor már csak az első évvégi záróvizsga van hátra, arra még meg kell csinálnom egy ábrázoló geometria, egy épületszerkezettan meg egy elég komplex lakberendezési feladatot, de ezek végül is már csak rajzolások, ez belefér.
Annyira meg vagyok most könnyebbülve, hogy el se tudom mondani!

Gab,
nagyon jók ezek a rucik, amiket vettél, és iszonyat jó áron. Megőrülök, Pesten ilyen áron még szerintem a turkeszban sem kapok ennyi cuccot.

Veráska,
én mindig annyira felhúzom magam a sógornődék. Ezek nem ép eszűek!

Kmammy,
nagyon jó ez a wc szűkítő, lehet, hogy mi is ilyesmit veszünk majd, nekem mondjuk nagyon tetszett az a három az egyben verzió is, amit valaki belinkelt korábban-> csak meg kellene találnom újra. Most az a tervem, hogy júni végén megyünk le Balcsira és akkor ott jó idő, kisgatyis korszak, nem adok pelust a kisasszonyra csak mgpróbálom megbeszélni vele, hogy szóljon, aztán remélem két hónap alatt csak kialakul valami.

Reni,
nagy gratula a vizsgáidhoz és drukkok az állás kapcsán.

Alziza,
sajnálom a vizsgálati eredményeket.

Most megyek vasalni, mert megfogadtam, hogyha jól sikerül a vizsgám akkor kivasalom Guszti ingeit (van most vagy 7 darab...ááááá, de utálok vasalni, de a fogadalom az fogadalom!)

meteor

Reni!

Ne sértődj meg, de ahol ilyen a hozzáállás az új munkaerőhöz, ott talán érdemes passzolni. Tudom, keleti régió, kevés hely stb. de ez felháborító. Nos már eleve nem értem, hogy miért nem a leendő munkatárs főnökei interjúztatnak. :shock: Ha bonyi tesztet akarnak, akkor miért kell átképzés... szóval.

Bocsi, de én a HR-re mint szakmára ki vagyok akadva, hogy pályakezdőként mennyit szemétkedtek velem... és most is ez vár majd rám.

Most már publikus, le merem írni. Kofa most vált állást. Programozó. Nem a pénz miatt, hanem, kicsit évek óta állóvíz a munkahelye, nem tanul újat, és nem akar várni, míg kevésbé rugalmas korba lép. Alapvetően hűséges típus, mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyetem elejétől itt dolgozik, ahol most van, és egy ideig még fog supportálni.

Két fejvadász is megkereste (most egy kicsit hiány van jó JAVA programozókból). Hezitált, majd elment egy-egy interjúra. Az egyik pasi egy eredeti angol fickó, de nem értett a programozáshoz, a másik meg valamennyit értett a programozáshoz, viszont magyarul társalogtak. Kapott is összesen 5 állásajánlatot, amiből szelíden csak azt nézte, ahova elegendő a tudása (webes JAVA tudása nincs, abba akar beletanulni). Egy volt ilyen. :shock: Na itt elküldtek egy webcímet, ki kellett itthonról töltenie egy tesztet. Két nap múlva már hívták is, hogy látni akarják, mert felettébb jó lett a teszt eredménye (95% kb.), gyanítom azt hitték csoportmunka volt. :twisted: Mivel ezt a céget az angol pasi küldte, aki mondta, hogy nagyon jól beszél angolul, erre nem is tértek ki. Jött egy szakmabeli srác, kérdezgetett tőle, majd beküldték a leendő főnökét. Már ott akkor megmondták, hogy fantáziát látnak benne, nem cécóztak, nem kellett stressztetsztelni meg személyiségtesztelni stb. Mondták, hogy a jövő héten ajánlatot tesznek. Hétfőn már csörgött is a telefon. :wink:

Szóval amondó vagyok, hogy ezt az egészet le lehet így is rövidíteni. Tőle nem kérdezgettek olyanokat, mint egy nőtől (mikor akar szülni, hány gyereket stb....) látták szakmailag rendben, emberileg szimpi, a többire meg ott a próbaidő. Egyedül annyit kérdeztek, hogy ha családostul kitelepítenek minket a júeszéjbe, akkor mit szólunk, erre mondta, hogy nem. Valamint, hogy mennyi távollétet vállal be. Valamint, hogy mikor nyaralunk (szülünk), hogy tudjanak nyárra tervezni. :twisted:
Ez így lenne korrekt, de sajna tudom, hogy nem így van. :cry:

Bocs, kicsit hosszú lett.

tjuca

Sziasztok!

Rég nem voltam...

Megpróbálom goyrsan összefoglalni az elmúlt 8 hetet..

Most már jól vagyunk...Attila ugyanis súlyos szívrendellenességgel született. Nagyértranszpozíciót állapítottak meg nála, ami egyből születése után kiderült, mert kék maradt. A Czerny mentők vitték át az Országos Kardiológiai Intézetbe, ahol azonnal megkatéterezték és csináltak egy lukat a két pitvar közötti sövénybe, hogy tudjon keveredni a vére és mindenhol oxugéndús legyen, plusz kapott egy gyógyszert, ami nyitva tartotta két hétig a Botallo-vezetéket...ez biztosítja születés után 4 órán keresztül a jó oxigénellátást, amíg a tüdő meg nem szokja a működést. Ezt tartották nyitva, hogy minél több helyen tudjon keveredni a vére. Ezután még kiderült, hogy a két kamra közt is van sövényhiánya (lukas).
A szülés ismét 9 órát tartott azzal a különbséggel, hogy most nem haladt jól, végig 1 ujjnyira voltam nyitva. A végén sajna kaptam oxitocint...na az mindent beindított, nagyon durva fájásokat csinált..nem kívánom senkinek, akinek eddig még nem volt. Rakétasebességgel kilőtt Atus, mondanom sem kell. Én átsétáltam a gyerekágyra, lefeküdtem, mert éjfél volt és néhány óra múlva keltettek, hogy Atit el kell vinni...at hittem álmodom...ott zokogtam, visszajött Gábor is és nem hittük el, hogy ez velünk megtörtént.
Már másnap bementem Atihoz és este már haza is kéredzkedtem, mert hihetetlenül hamar regenerálódtam.
Innentől kezdve minden nap benn voltam, vittem a tejet, aztán már szoptathattam is és vártuk a 13. napot, amikor majd megműtik. 13 naposan volt egy nagy szívműtétje, 7 órán át tartott, felnyitották, megcserélték a két főeret, átkötötték a koszorúereket és a pitvaron és a billentyűn keresztül befoltozták a kamrai lukat! Zseniálisak ezek az orvosok, mivel ez náluk már rutinműtét. A műtét előtt 2 hetet voltunk az intenzíven, aztán utána még két hetet a posztoperatív intenzíven, mivel nem működött az egyik kamrája és nem tudták levenni a lélegeztetőről, plusz egy hétig altatásban is volt...halálra izgultuk magunkat..aztán végre lekerült a sima intenzívre, de akkor meg egy hétig nem volt sinus ritmusa, ezért gyógyszer nélkül 230-al vert a szíve, azt sikerült gyógyszerrel helyreállítani. Végül 7 hét kórházi lét után hazajöhettünk, azóta szépen rendben van, sok gyógyszert kap még (vérnyomásra, ritmusra, vízhajtó, ja meg vérszegény is a drágám), de valószíműleg nem lesz szükség több műtétre, tegnap voltunk kontrollon, minden rendben, nagyon erős kissrác, állítólag az ilyen babák teljesértékű életet élhetnek.

Szóval ez van velünk, az leírhatatlan, mennyit aggódtunk érte, műtét utáni napon nem sok jóval bíztattak a dokik, mert nem akarta magát összeszedni, de itt mindig az a szabály, hogy várni kell, hiszen ha 1,5 órát szívmotoron volt (leállították a szívét), az nagy sokk a babának.

Szépen eszik, alszik, Andris is nagyon szereti, nem nagyon féltékeny!

Dobok egy-két képet!!

Sziasztok!

Kép Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka!
A hideg kirázott és majdnem elkezdtem a bőgést....Nagyon örülök, hogy rendben vagytok, sok kitartás és pussz a srácoknak!

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok

Klarka

Borzasztó lehetett ez az egész!Sokkoló!Libabőrös lettem.
De látszik a képeken ,h nagyon erős vidám baba! :lol:
Nagyon édi,szép baba! :lol: :lol: :lol:
Remélem minden rendben lesz ezután!
Vendég

Sziasztok!

Jó nagy pangás van!

Klarka!
Örülök, hogy jó alakulnak a dolgok!!! SZörnyű volt olvasni, amit leírtál!!!!!!!!!

Juca!
Én mindig is utáltam a multik állásinterjúit és valahol a bank is ez a kategória! A kedvenc kérdésem, hogy győzzem meg őket, hogy én vagyok a legalkalmasabb! Magyarul ki tud a legnagyobbat mondani! De azért régi álmom egy banki állás!

Ki mit csinál a hétvégén?

mi sokat csavargunk. Itt csak ma este kezdett el esni. Persze miután meglocsoltuk a veteményest! :twisted:
Peti tegnap óta hirtelen meglódult a beszédben. Kiváncsi vagyok, hogy hirtelen fellángolás vagy most már ez így lesz tovább is. Jó lenne! Sőt, ma mondatot is mondott, igaz ragzás nélkül! Megállt a kapuban keresztanyám az autójával és azt mondta neki, miközben felmutatott az udvarra: Nénje beáll autó!

Nekem tök fura, hogy már délutánonként nem kell tanunom. Ma ablakot pucoltam, míg Peti aludt. Tegnap vele aludtam én is!

Merre vagytok?

Reni
Kép
prenata

Én itt vagyok! :lol:

Nagyon ügyi Peti,h már így beszél!

Nálunk egész nap esik,de igazából most örülök,mert füveztem a kertet
és tegnap még semmi nem látszott,ma meg már vagy 1,5 cm! :shock:

Többiek?

Klarka
Ha nem vagyok nagyon pofátlan akkor erről a katéteres műtétről kérdeznék :oops:
Zalánnak a Botalloja van nyitva és ezt kell bezárni.Ezzel a katéteres műtéttel csinálják majd.
Vendég

Üdv.

Ne hari, hogy nem jöttem, de csütörtökön és pénteken továbbképzésen voltam, tegnap meg Királyrétet vettük célba. Egy úttal megnéztük a Tropicariumot is, tényleg szuper hely. Csak nagyon fülledt bent a levegő...

Az Állatkert volt tervben egyébként, de nagyon borult volt az idő, így a fedett hely mellett döntöttünk, végül is nem igazán lett volna élvezet szakadó esőben sétálni. Egyébként Szegeden tegnap egyáltalán nem volt eső...

Wawel, akkor nem is aggódom annyira beszédügyileg, mert Peti azért pl. utánoz állathangokat, há-há (háp-háp), mááááá (ez a nyávogás), u-u (ez a vau akar lenni), mondja, hogy cííííí (ez a cica), néha, hogy any-nya. Na akkor megnyugodtam egy kissé.

Alziza, azért Zalán a következő hét hónapban még simán rázendíthet. :)

Veráska, hú, nálunk nincs áprilisi óvodakezdés, nálunk az óvodai év szeptembertől-augusztusig tart. De akkor már értem. Itt úgy van, hogy abban az évben kell beíratni (áprilisban általában), amelyikben a harmadik évét tölti be.

Kmammy, nagyon jók a képek. Sajnálom, hogy nem sikerült a közeli bölcsit elintézni.
Tényleg, mit csinátok, hogy Kevin szeret hajat mosni? Nálunk mindig nagy a küzdés, hogy le tudjam rendesen vizezni Peti haját...

Preni, gratula a sikeres vizsgához!
Sajnos igazad van, muszáj lejjebb engedni fizetésügyileg, mert egyébként elutasítanak. Mondjuk neked van tapasztalatod. Én, mikor elmentem dolgozni, mondtam egy összeget, de amit most kapok, az is kevesebb, mint egy fővárosi vagy (meg merem kockáztatni) kecskeméti fizetés. De úgy vagyok vele, hogy van munkám, ami egy gyerekkel, pályakezdőként igen megbecsülendő. :o
Na látod, most nem tudsz mit kezdeni magaddal...ezzel én is így voltam, mielőtt elkezdtem dolgozni. Most meg alig van időm valamire. :?

Nancsa, ezek szerint én szerencsés vagyok, mert a mi dokink, ahogy már többször írtam, inkább azt mondta, hogy ne aggódjak, mert látja, hogy egyébként nincs a gyereknek semmi baja.

Gab, "családi stresszes élet", ez vajon mit jelent?

Colett, a te hozzáállásod is tetszik. Majd később elmondja... :D

Juca, érdeklődnék, hogy mit értessz rutin teszt alatt?
Tényleg vad külseje van az ismerősödnek. Nekem is van ilyen karakán arcú ismerősöm, de nekik rövid a hajuk (mondjuk arról lövésem sincs, hogy mindig így néztek-e ki). De azért ciki minden határon megállni... :?
Na hallod, akkor Kofának gyors munkahelycseréje volt. :) Egyébként tényleg az lenne a jó, hogyha a váltások a továbbképzést (is) szolgálnák, de a mai helyzetben ez nem így van, mindenki megy oda, ahol talál egy szabad lyukat, és át is eresztik rajta.

Kimike, köszi, ezt én is kipróbáltam, kútfejből. Nem ért semmit, inkább hisztizett-hisztizett-hisztizett és hisztizett. Na ebből nem kértem. Abban reménykedem, hogy új helyen majd kénytelen lesz másképp kifejezni magát, mert ott tényleg nem fogják tudni, hogy mit szeretne, csak ha elmondja.

Meteor, neked is gratula az eddigi sikerekhez!

Klarka, örülök, hogy írtál. Annak is, hogy mostmár minden rendben veletek. Annyit azért kérdeznék, hogy a sok gyógyszert meddig kell szednie majd Atinak? Végül is ez legyen a legnagyobb gond, de azért beadni nem lehet egyszerű menet!
De tényleg látszik, hogy vidám és erős kisfiad van!

Szép napot mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus

2008. június 8-án éjjel 1 óra 28 perckor megszületett Csandy kisfia, Csákányos Milán, 3300 g-al, és 56 cm-el. Természetes úton született, mindketten jól vannak. Isten hozott Milán baba, sok boldogságot kívánunk az egész családnak!

KépKép
KépKép
mézgombi

Nagyon nagyon gratulálok Csandyéknek! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!

Reni
Kép
prenata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?