Új privát üzeneted érkezett!

Eni! Köszi a kérdést, de úgy néz ki, egyelőre maradunk ebben a házban. Kimikével beszéltem erről a talin, ezek szerint akkor te már nem ültél ott akkor velem szemben. Szóval amit a nő mondott, hogy 2-3 hét múlva majd szól, az már kb. a tali hétvégéjén letelt, nem szólt, azóta szinte kerül, ha ovinál összefutunk, akkor is egy gyors helló, és már fut is, vagy telefonál, vagy nem néz oda, befordul az első boltba, szóval kicsit mintha kerülne. Ok, nem gond, megértem, ha mégse tetszik neki, eléggé le van pukkanva, de mért nem mond semmit? Nem haragudnánk meg, elvégre nem is áruljuk, sehol nem hirdettük! Na mindegy! Ha olyan szituban leszünk, hogy tudok beszélni vele pár szót, rákérdezek, de most úgy néz ki, bizonytalan ideig maradunk.

Kötős tippeket mindenkinek köszönöm!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Helló!

Nem jó hírek: Máté beteg, most épp 3 órája alszik...Lázas, fáj a torka, akpott antigyogyit, amit most be kéne adnom, de nincs szívem lkelteni ezért. Csak nem gáz, ha nem délben kapja. Noi meg!!! 3 napja nem alszik. Itt téblábol, én már mellé fekudtem....Tök rossz, hogy le se tudom vinni Máté miatt. Na, panasz befejezve.

Marcy: Én is bírnám ha be kéne már valamit rendezni! :lol: Mi még azt se tudjuk mi lesz a nyaralással.

Alziza: ez tényleg nehéz ügy. Én a helyedben bemennék, feltéve ha jobban vagy már, elmondanám Sanyi bának, hogy a fiad mit mesélt, aztán dirinek, és döntsön ő. Legalább egy dorgálást kaphatna, és figyeljék, tényleg nem e "ütlegel". Szóval legjobb ha 3-asban rendezitek: diri, Sanyi bá, te. De talán mégegyszer le kéne ülnöd a fiaddal, nem baj ha mégse úgy volt, csak mondja el mégegyszer...Szép remények, mik lesznek majd....Semelyik kor se könnyű :roll:

Katus: Jog nekem is izgi, talán majd a következő életemben. Vagy 50 évesen. :lol: Mit sütöttél?

Mentem, szétkapta a szobát a nem alvó lány...

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Daninak!

Alzi: Nagyon nehéz helyzet, az biztos, tényleg igaznak látszik,h kis gyerek kis "gond" nagy gyerek nagy "gond" amit néha hülyeségnak gondolok de mindenesetre tapasztalatom nincs ebben igy elhiszem ,h igaz ez a mondás.

Én részemröl úgy lennék vele, h akárki is az a sanyibá, és a gyerek/gyerekek akármit is csinálnak ,ha nem tud higgadt és felnött maradni egy ilyen szituációban, hanem lemegy a verekedö gyerekek szintjére akkor menjen lovat ápolni, mert nem alkalmas erre a hivatásra.

Öszintén szólva én akkor sem hatódom meg mikor a nemtörödöm védönöket vagy egészségügyiseket vagy tanárokat védik azzal,h kevés a fizetésük, ezért viselkedig igy vagy úgy mert ezek nem munkák hanem HIVATÁSOK és ha nem tetszik,(ezesetben) h egy gyerek korának megfelelő módon uram bocsá elvesziti az önkonntrolt akkor lehet menni a Tescoba takaritani de nem gyerekek közé való , aki ezt nem tudja hova tenni.

Minnél nagyobbak lesznek, annál többször ugranak majd össze, nem verheti a gyerekeket évekig mert ö épp nagyon ideges.

Még a szülöt is megbüntetik nem egy vadidegent,ha tanár, ha igazgató ha az atya úr Isten akkor sem emelhet kezet egy gyerekre.Se legyintés se semmi.Ez nem elintézési mód, ennyi.

-----

Colett: Jobbulást, mi már kifelé megyünk a dáthából (azaz Fanni).
Vendég

/kontroll/
Vendég

Sziasztok!

Wawel!

Hatalmas gratula a kiscsajszihoz! :wink:

Katus! Eni!

Köszi.

Bocs, most nem térek ki mindenre. :?

Alziza!

Szerintem fiad, diri, sanyi bá és Te. Egyszerre.
Oké nem pofon, füles. És az ágyhurcibálás, és a telefonelvétel??? Ezek nem jópofa fegyelmezési dolgok. Ez az én véleményem. Amúgy meg egy pöcs lehet az a tanárnő, aki beleugat mások dolgába. Nem volt más feladata, mint hogy ott trillázzon? Az igazgatóról is meg van a véleményem. Négy szem közt. Az azt jelenti, hogy Te meg ő. Így most az egész tanári kar rajtatok cummog két napig, és esetleg a fiad fogja megszívni. :(

Mondjuk ismered a fiad, hogy mennyire rossz, tehát tudod, hogy mennyit nagyíthatott kb.

Én pl. pont nem vagyok az a liberális ember, aki azt mondja, hogy a pedagógusnak legyen kuss, és a gyerekek ugráljanak a fején, de visszaemlékezve azok a tanárok tudtak leginkább fegyelmezni, akik semmilyen testi dolgot nem műveltek, vagy max. barackot osztottak. Pedig mi sem voltunk egyszerű osztály, egy gyerek ment javítóba, a másik meg fiatal korúak börtönébe. Még mielőtt bárki nézne, tök jó tanulók voltunk, ez a két eset durva volt, de ezeken kívül is voltak ügyeink. Mégis tudtak minket fegylemezni, legtöbbször vonattal mentünk kirándulni, nem busszal stb. De ugye a tanár tanult pedagógiát, és pszichológiát... elvileg még a tesitanár is!!!

Egy kalappal, hogy sikerüljön rendezni a dolgokat! :wink:

Nekem két hete dagad a lábam. A tali után kezdte, akkor még nem volt gáz. Szóval most sem úszom meg a toxémiát. Kinga jó gyerek, de higany. Aki látta, el tudja képzelni milyen. :lol:

Dobok két képet a lábaimról. Az a fura, hogy a bal bokám és a jobb vádlim dagadtabb. A kép játszó után készült, ergo mocskosak a lábaim. 8)

Kép Kép

tjuca

Juca: nagyon durván vizesedsz. Nem irigyellek, még csak most jön be az igazán meleg és a java még hátravan a babavárásból.
Lehet, hogy együtt szülünk???

Rólam készült pár fotó a lagzin, de mivel hoztam a formám és azok is szörnyűek lettek, ezért inkább megkíméllek bennetek :wink: !!!

Eni
marcy

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket! Aranyosak vagytok!
Az igazi (medencés) party majd szombaton lesz, akkor összesen 18-an leszünk... torták, ajándékok stb. Olyan édes ez a ksi 2 éveske, ha megkérdezem, hány éves, mondja, hogy kettő és mutatja is az ujjaival.

Tegnap a barátnőméknél pancsiztunk egy kicsit. Úgy élvezték ezek a kis lurkók...
Teszek fel pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép

Eni!
Még beleférsz 1-2 rucidba? :wink: Nagyon csini voltál a Kalandvárosban is!! Tényleg úgy van, ahogy annó írtad: fitt kismama lettél!! :wink: :D

Juca!
Ez durva! Ennyire vizesedsz?? Mit mond a dokid? Nekem is így nézett ki terhesség végén a lábam, de már csak a legvégén.

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Juca: huh ez durva! Nem irigyellek. Én még jól vagyok, de valóban nagyon meleg nyarat ígértek, és én alapvetően ugyan szeretem a nyarat, de nem tudom, hogy bírom majd.

Marcy: azért feltehetnéd a képeket! :wink:
Valóban így nem sok esélyünk volt találkozni, de hát ugye nekünk nem volt rövid út, ezért mentünk délelőtt. Kornél visszafele végig aludt.

Tegnap anyuékkal volt Balatonedericsen az Afrika múzeumban. Anyuék oda mentek kirándulni az ovisokkal, s Kornélt is vitte. Póni lovon is ült a drágám, és elengedte a gyeplőt is! :lol: Igazi vagány gyerek.
Kár, hogy nem voltam ott, anyu meg ugye (igazi nagymamához híven) állandóan csak dícsérgette. :lol:

Nekm még egy szigorlatom van, lassan annak is nekiállok tanulni.

Gabella: én sem tudom, hogy minek van keletje, de amit marcy írt nem butaság (nyári szellős ruhák), épp a múltkor néztem egy katalógusban és olyan szépek is voltak, (de már ne kérdezd miben volt, mert vendégségben láttam, s nem emlékszem). S Te amúgy is olyan ügyes vagy, nekem türelmem se lenne!

A sulis ügy valóban durva, s mindenki a saját gyerekét ismeri, tudja milyen. Nehéz erről bármi okosat is írni, mert azért valjuk meg a gyerekek se jobbak, de a pedagógusok sem!

Reni: drukk a K&H-hoz! És a vizsgához is! Kitartás!

Daninak boldog szülinapot!

Na, alszik a család, megyek én is pihenni!

Jó éjt! Anita

Kép

Kép
wawel

Marcy!

Horror must go on. :twisted:

Na ha én ezt fel merem tenni, akkor jöhetnek az esküvősök! :wink:
Kép

szó volt arról, hogy ki milyen pancscuccban nyomja...

Szülinaposoknak nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol:

tjuca

Sziasztok!

Lehet,h nem ez jött le abból amit irtam, de szerintem sem szabad engedni,h a gyerek a tanár feje tetején ugráljon, de mivel,h tanult és épp EZT tanult szakember ,igy épp ezért kell másképp lerendeznie ezeket a dolgokat,mert igy tisztelni nem fogják soha, pedig gondolom ezt szeretné, meg nem is árt egy ilyen pályán,föleg a gyerek miatt.

Juca: Nekem is borzalmasan dagadtak a lábaim, egyetlen papucs jött rám az utsó 3 hónapban az is csak max álláson és ennyi :( A matrac vége alá tett magasitás meg más sem segitett, mikor Fanni megszületett el is múlt, de borzalmas tud lenni az biztos :( Kitartás!

Nagyon klasszak a Danis képek!
Vendég

Sziasztok

Mai állapotom: Kép

Zalán hajnal fél 3-kor felkelt.Közénk fektettem,4.30-ig fent volt.Nem sírt meg semmi,csak forgott,ücsörgött,aztán vissza akart menni az ágyába és elaludt.
Amúgy sem voltam toppon,de most...

Estére már Alex is lebetegedett. :(

Vigyázzatok ezzel a vírussal,(már amennyire lehet)nagyon agresszív tud lenni.
Az egyik ismerősünk 16 éves lánya 1 nap alatt majdnem kiszáradt! :shock:

Juca
Nem semmi a lábad! :shock:
Amúgy terhesen én is bikiniben nyomtam!

Andy
Nagyon jók a Danis képek! :lol:

Wawel
Afrika múzeum nagyon jó!Mi sokszor voltunk már ott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 20:02-kor.
Vendég

Sziasztok,

jó rég nem voltam, de most utólag is nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket.

Benianyu,
egy cd-t kaptam-> Amy Winehouse végre eljutott:) és egy rózsát, ja meg egy koncertjegyet: volt most hétfőn Nick Cave a pecsában és ő ugyan nem szereti, de én kaptam rá jegyet, úgyhogy egy cimborámmal meg az ő haverjaival voltam.
Nyaraló dolog: húúú lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de nem emlékszem, hogy írtad volna, hogy jönnétek. De persze szívesen látunk! Ha jól emlékszem júli 13-17ig jönnek Gabelláék, és eddig még az aug. 4-11ig terjedő időszak foglalt, szóval más időpont jó. Annyi van csak, hogy most csak a felső szintet adjuk ki, mert mi lent leszünk az alsón: ott 6 emberke (plusz ha valaki alszik a nappali kanapéján akkor 7) fér el.
Valszeg annyi változást csinálunk, hogy a középső szoba 2 ágyas lesz, nem franciaágyas és lehet, hogy oda még egy gyerekágy befér.
írd meg priviben vagy emilben, hogy mikor lenne jó, mert mostanában ritkábban vagyok.
A Pannival napi kétszer megyünk játszózni, ha alszik próbálok tanulni, mert júni 5-én van bútortörténetből vizsgám, aztán júni 19én meg évzáró vizsga, amire még van jó pár rajzolnivalóm.

Szóval ezért is elnézést mindenkitól, hogy kevesebbet, meg nem tudok reagálni.

Alziza,
durva a sztori, kiváncsi leszek a végére!

Juca,
szegénykém a lábad nem semmi, de kitartás, már csak pár hét!

Reni,
gyógyulást és nagy kalappal a vizsgákhoz!

Marcy,
szintén! És persze vigyázz magadra meg a babára!

Viera,
Pancsi ugyanígy üvöltött, amikor rá akartam adni a poncsót! Pedig szerintem is szuperédes...na majd ősszel!

Lányok én is csináltam most egy három napos léböjtöt, mert hirtelen felugrott pár kiló, most kettő már lement és most szinte csak zöccségeken élek. Ha valakit érdekel így néz ki:
1,5 dl juharszirup, 1,5 dl citromlé (de valódi citromból), cayenne bors (én sima fehér borsot tettem bele egy csipettel) felöntve elvileg 1,7 l vízzel (na én vagy 3 literrel öntöttem fel) Három napig ezt iszod tuti a hatás. Ja és juharszirup, meg cayenne bors ilyen egészségboltokban kapható.

Most megyek vissza tanulni, ha valakit esetleg kihagytam akkor bocsika!

meteor

Rita! Mi július 7-től 10-ig megyünk! :wink:

Gabella

gabella

Sziasztok!

Meteor: Kitartás a léböjthöz!!!

Nekem a tekercstöl eddig 4 kg ment le-ez még csak a vizelvezetös volt, most jön a zsirbontós krém meg masszázs.
De igazán már azt várom,h mehessek edzeni végre (a kezelés alatt nem lehet). (de nekem régi önmagamhoz képest nagy a súlytöbbletem,abból hamarabb megy le az elején több,aztán az utós pár kilók a neccesek állitólag).

Találtam egy érdekes honlapot, gyermekjog : http://gyermekjogok.obh.hu/faq.php#question_2
Vendég

Sziasztok!!

El vagyok megint maradva, bocsi.

JULCSINAK ÉS DANINAK BOLDOG 2 .ÉVFORDULÓT!!!

Ne haragudjatok, de most még csak vissza sem olvasok, mert holnap korán kelünk. Ballagás...
Utána meg újra igazi kétgyerekes anyuka leszek három hónapig.
Na, de aztán...., sulijárat.

Pussz mindenkinek. Lehet, hogy teszek fel egy-két képet, frissek, csak még kicsinyitenem kell.
(Már megint nem irja a gépem a hosszú i és ü betüt)

Erika

Kép
viera

[color=red]DANIIIII!!!!
Boldog szülinapoooot!!!!!
[/color]

Meteor!Örülök a klassz ajándéknak!!!!!!
A jut-on megnézem ezt a zenét,kivi vagyok!
Nyaralásidőpontot emilen küldöm majd, szabitólfügg.Még tavaly nyáron irtam, hogy jövőre megint benevezünk.régen volt már! atya ég, hogy deltelt az idő!!!

Léböjt szupi,a juharszirup ad némi édes izt gondolom és a hsanyálmirigynek is segit,inzulint termelni.
Alziza, ez a tekercselős bizgentyű összvissz mennyit kóstál?

Megyünk most Magna Cum Laude koncertre!Benire após vigyáz,jött mert holnap helikonper családi nap, agyon repülőzzükmagunkat.
Csaóóóóó

benianya
ákosbenianya

Zorán gyereknapi pofija:
Kép

Noémi, bár kicsit homályos a kép:
Kép

Noémi reggelre felboritotta a szobáját:
Kép

És a kipakolt doboz tetején olvas pizsamában:
Kép

Ennyi.
Pussz.

Erika

Kép
viera

Szép napot!

Sajtos tekercset sütöttem és meggyes pitét.

Apa elment a 2 fiával Szolnokra mert a nagyobbiknak kajak versenye van.
Én pedig itthon a 2 csajszival. Nekem azért ez is kikakcsolódás, mert azt csinálunk ilyenkor amit akarunk persze a kötelező mosás, vasalás, takarítás és főzés után.
Az biztos, ohgy ebéd után mind3-an lefekszünk aludni.

Jó meleg van ma is, még jó, hogy már délelőtt lementünk a játszótérre és bevásárolni.

Juca!
A fürdőruhásképed nagyon jó szuper jó kismami vagy. A lábad tényleg elég daganya nem irigellek érte. Még jó, hogy ez csak átmeneti állapot.

Eni!
Szeretném látni a rólad készült képeket, ez parancs.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Viera:Nagyon édesek a skacok-Noinak milyen szép ,nagy haja van!!!

Colett: Múltkor a játszóházban anyós vette át a szót a Hová költözünk? kérdésben mert én elrohantam Fanni után,emlékszem, de ha közel lakunk egymáshoz, akkor akár tali?

Egyenlöre játszót vadászok a környéken mert ugyan van (vázak föleg) minden háztömbnél de "retrós" nem EU-s (nem mintha eusból nem lennének borzalmasak is, de azért a babahinta funkció még elkélne).

Fanni hangulatai képekben 8) :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Hulla vagyok....
Reggel korán kelés volt, Noémit elszállítottuk a keresztszüleihez egész napra. Ott is aludt délután.
Utána gyors tisztálkodás, ünneplőbe öltözködés, szépítkezés...,
Utána loholás az oviba.
Túl vagyunk Zoránkám ballagásán :cry: , volt sírás is persze (részemről). Természetesen az óvónénik is sírtak-ríttak, alig tudták elmondani a beszédjüket.
A gyerekek nagyon színvonalas szép és nagyon hosszú műsort adtak elő a ballagás előtt. Kb. másfél órás lehetett.

Utána volt ott egy kis sütis-üdítős parti nekik.
Aztán loholtunk haza, onnan egy étteremben ballagós ebédre rokonsággal.

Onnan loholtunk haza megint átöltözni, loholtunk Noémiért, aztán pedig átloholtunk a szomszédba névnapi partira. Én most értem haza Noémivel, gyors fürcsi, már alszik. Én is mindjárt. Apa és Zorán még nyomják a bulit a szomszédban.
Medencézés, sütügetés, csokiszökőkút, szóval ma megy az élet.

Menyasszon:
Nehogymá Te mond, hogy Noéminek mekkora haja van!! Hát Fanninak legalább akkora sőt!!! Neki látom, azért lehet kezelni. Noéminek összevissza áll áltlaában, néha engedi a hajcsattot, de azt állandóan kiszedi, ha észreveszi, ha nem veszi észre, akkor pedig kicsúszik. A hajgumi az nagyon jó neki. De volt egy hetünk, hogy minden nap (alváson kívül) hajgumi volt a hajában és meglátszott a kis fejbőrén. Ott pirosabb volt. Szóval most csak ilyen kis torzonborzosan hordjuk. Bár a meleg miatt valamit ki kell találnom legalább 3 copf kell neki. Oldalra kettő, hátulra meg egy :D .

Na, pussz mindenkinek, én eldőlök.
A család másik fele meg majd jön, amikor megunják.
Ez a ZOránkám nagy napja volt, most élvezi ki. Utána pedig három hónap szünet, unatkozás, persze azért játszótér, utazás, stb.

Pussz.
Jó éjt mindenkinek!!!!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Most csak gyorsan teszek fel képeket Dani tegnapi szülinapi party-járól ( + 1 videót), aztán majd holnap visszaolvasok és írogatok, csak még itt vannak anyósomék meg sógoromék.....

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
oriandy

Kép
oriandy

Helló Andi!

Cukker Dani azon a traktoron. Mi is sokáig gondolkodtunk egy ilyenen, de addig, hogy Zorán kinőtte. Pedig nagyon jó kis járgány.

Ugyanilyen buszunk viszont van!!! :D

Örült Dani az újdonsült játékoknak?

Erika

Kép
viera

Hogy örült-e??? Azt megmondom! Nem is engedi senkinek, hogy játszon vele!!! Még, ha ő épp mondjuk nem a kukás autóval szeretne játszani, akkor sem veheti el senki!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Sziasztok!

Daninak utólag nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!!!

Képek szenzációsak! Dani, Nonó, Fanni, Zalán!

Viera!
Nem mondod, hogy már egy ovis ballagást is étteremben szoktak ünnepelni! Én tavaly pont az ovinál sétáltam, amikor jöttek ki csokrokkal ( Barbis, autós!!!) a ballagó gyerekek. Má akkor sasoltam, hogy ennyire fel van fújva egy ovódás ballagás. Én nem emlékszem, hogy mi időnkben ennyire ünnepeltünk volna. Mondtunk verset, énekeltünk, uzsiztunk és ennyi!

Juca!
Igazán csini vagy. Én is bikiniben nyomtam az usziban. Igaz koán mentem, hogy ne találkozzak senkivel, de hát én nem voltam ilyen csini! :oops:

Rita!
Hajrá vizsga!!!! De szeretnék már én is 5.-e után lenni!

Mennyasszony!
Én is voltam tekercselésen már 2-szer is. (A héten is lett volna 2 időpontom, de a csaj, aki csinálta karambolozott, szerencsére néhány karcolással megúszta, de most 2 hét szünet nekem!). Velem azt csinálta, hogy chilis-fahéjas olajjal végig köpölyözte a testem, majd betekert és felfeküdtem jól betakarva egy Jade kőves, masszírozó ágyra. Nagyon szupi, sokkal feszesebbnek érzem a bőröm. Az egész művelet majdnem 2 óra és 2500 pénz. Szerintem nem vészes!

Peti porszívóz:
Kép

Reni
Kép
prenata

koán- korán

Az r betűm néha beragad!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok.

Tegnap este óta itthon. Volt egy kis kavar, így egy hotelben aludtunk... Ugyanis pénteken reggel érkeztünk, akkor igencsak kihalt volt a kemping, segítség sehol, a végén kiderült, hogy igazából csak szombaton kezdődik a buli. A mosdó hagyott némi kívánnivalót maga után, és ez a "plusz" adta meg a végső lökést, hogy máshol hajtsuk álomra a fejünket.
De azért szombaton megnéztük az összes kiállított autót, fotókat is készítettünk, de feleslegesen, ugyanis Ágica, a nagyon ügyes, okos, szőke nő, egy kupac szeméttel együtt kidobta a memóriakártyát, amin a képek voltak. :? De azért maradt néhány a másik gép memóriakártyáin. Na mindegy, csak én lehetek ilyen béna.

Feri most szereli szét Peti ágyát, ugyanis a drága Csehországban tökegyedül alukált egy nagyágyon, meg se moccant szerintem egész este, ezért gyorsan eldöntöttük, hogy leszereljük a rácsokat az ágyáról.

Ja, és be lett íratva a fiatal úr bölcsődébe is, keddhez egy hétre megyek szülői értekezletre. :)

Most sajna nincs energiám visszaolvasni, nézzétek el nekem ezt és azt, hogy most csak magunkról írtam.

Végül dobok nektek egy képet Peti új sérójáról.

Pusz.

Ui. Katus, ha ezt olvasod, légyszi írd már meg priviben, hogy milyenfajta aloe gélt adtál Pannának a bölcsikezdetkor, amiről ódákat zengtél, mert én is adnám Petinek, mielőtt nekikezd a bölcsinek.

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!

Reni!
Mi is csináltattunk Zoránnak autós csokrot! :lol: :lol: :lol:
Majd teszek fel képet, de legalább 100 db-ot kattingattam, úgyhogy még válogatom őket.
Amúgy voltak ott olyan kosakarak, meg miegymás, hogy csak na.

Ex!
Petinek nagyon jól áll ez a haj!!!
Én mindig ilyenre vágatnám neki. A melegben meg ráadásul nagyon praktikus.
Zorcinak is pár hós kora óta gépel vágja a fodrász a haját.
Mi most Noémi haján gondolkoztunk, hogy le kellene vágatni, hogy erősödjön és sűrűsödjön is neki, meg a nagy melegben, strandon ne kelljen kinlódni vele. De nem vágatunk, sajnáljuk. Csak a frufuruját szoktuk igazíttatni. A legjobb barátnőm fodrász, ő nem is vállalná, hogy levágja picire Nonó haját.

Ja, egyébként ovis ballagásra visszatérve, tényleg nagyon fel van fújva a dolog. Már amikor a most 10 éves keresztlányom ballagot, akkor gond volt, hogy milyen ajándékot kapjon.
Hát mi ebből nem csináltunk gondot. Eddig még semmit sem kapott Zorán. Úgy gondoltuk, hogy mivel kinőtte a 16-os kerékpárját, kap egy újat, a következő méretűt. De nem nagyon akarja, szerintem még fél ráülni. Ráadásul jön a szülinapja is júliusban, úgyhogy akkor is azt fog kapni, majd megszokja.
Kislányoknak szoktak ilyenkor aranynyakláncot, fülbevalót, vagy ilyesmit, de egy fiúnak mit? Órája van, aranyat meg én nem akarok neki.
Szóval ajándékot még nem kapott, nem is kéri. Azt ígértük meg neki, hogy holnap bemegyünk a játékboltba, és azt választ amit szeretne. LEgalább olyat kap, ami tényleg ő szeretne.

Épp most néztük végig a ballagási dvd-t. Hát, el sem hiszem, hogy soha többé nem megyünk oda, abba az oviba. Noéminek is magyaráztam, hogy nem megyünk többet ide, mert mindig jött velem a ZOránért. Mondta, hogy : Ó ne!!
Hát nagyon fura és Zorci is nagyon le van hangolva tőle, bár a sulit is várja. A nyáron viszont be lehet menni az ovi udvarára játszani, azt nem hagyjuk ki.

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Erika

Kép
viera

Sziasztok

Menyasszon
Na ha Reni is ilyen jókat ír erről a tekercselésről akkor engem is érdekelne Te hova jársz
azért Tőled kérdem,mert viszonylag közel lakunk egymáshoz,így ha itt jársz valahol az jó lenne.

Nekem arra kellene,h a bőrt feszesítse a hasamon.Azt lehet?

Andy
Nagyon jók a képek!

Ex
Nagggyyyon jó Petinek ez a haj.
Nem sajnáltad amúgy?
Zalánnak is le kellene vágni.Most érlelem magamban a gondolatot,de olyan jó gyűrűs hátul a haja!
Pedig előbb vagy utóbb le kell vágnom. :cry: :cry: :cry:

Holnapra drukkokat kérünk!
Megyünk a kardiológiára.
A drukk arra kell,h jók legyenek az eredmények és arra,h valahogy meg is tudják vizsgálni.
Nem nagyon tudom elképzelni,h fogja ezt hagyni.már az utolsó sem volt egyszerű :roll:
És akkor még finoman fogalmaztam
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, ha ritkán jövök mostanában! Nem is tudom, mért van ez, így sikerül!

Nem is nagyon tudom összeszedni a gondolataimat, bocs, ha megint kimarad valaki. Na meg álmos is vagyok... Apánk kelt 5 előtt, persze én is felébredtem, wc-re akartam csak menni, de amíg szöszmötölt, nem tudtam visszaaludni. Aztán fél 6 körül elment, de akkor meg a drága szomszédaink kihozták a birkákat legelni, és az ablak alatt dumáltak meg verték le kalapáccsal a vas cölöpöket. Szóval esélyem se volt visszaaludni, 6-kor felkeltem. Fél óra alvás úgyis csak arra jó, hogy még rosszabb legyen felkelni. Franc! Annyira dühös vagyok!

Ex! Fú, a kártya kidobás nem semmi, nekem a párom leharapta volna a fejem, az tuti! Peti haja viszont nagyon jó! Tényleg szuper kiskölyök, mert a fürtök is nagyon jól álltak neki, de ez a süni frizura is szupi!

Era! Én is úgy érzem, nagyon fel van turbózva az ovis ballagás. Arany fülbevalót én a nyolcadikos ballagásra kaptam... Mármint a nagyobb karikát, addig a bébikarika meg a kis gyógyfülbevalóm volt, aranyláncom meg soha az életben! Az öcsém ballagott oviból két éve, neki is persze volt ballagás, de ha már úgyis az oviba eljön a család, csak meg kell őket etetni! Voltunk vagy 20-an! Kapott egy halom virágcsokrot, mondjuk neki ez volt a fő szempont, mert virágmániás, nem is igazán örült a pici-plüssmacis, a bombon-virágos meg a pénzes csokornak, csak az igaziaknak. Kapott játékokat, könyveket, a mamától meg a sulikezdéshez egy húszezrest! Jövőre ránk is ez vár, és előre utálom! De azért szerintem mi is itthon megoldjuk, szintén kb. 20-an...

Bocsi, most megyek, készítek ki ruhát, reggelit, aztán ébresztés, kajálás, ovi, doktornő, és majd még délelőtt ha lesz időm, írok!

Pusz mindenkinek addig is!

Gabella

gabella

Jó reggelt mindenkinek,

képzeljétek voltam tegnap premier előtti Szex és New York vetítésen, nagyon jó volt a film, ráadásul Colett-el is találkoztunk. Ki is beszéltük gyorsan, hogy ő a tesójával, én barátnőimmel, mert férjeket ilyenre aztán nem lehet elrángatni:)

meteor

Helló!

Hétvégén Kingát leadtuk mamizni, mi meg kicsit pihentünk, meg kirúgtunk a hámból. Mi a Karamellt néztük meg, jó film. Meg a kedvenc Dunaparti kávézónkban Török Ádám játszott, jókat röhögtem a gastro bluesain.

ovis ballagás: azt hiszem mi széllel szemben fogunk pisilni. :twisted: arany? jaj ettől minden korosztálynál kiütést kapok. Mi általában megkérdezzük a szülőket szülinapon, vagy a delikvenst, hogy minek örülne, de van, hogy pár Mátyáskirályossal támogatjuk pl. a nyári tábort vagy valamit. Az arany szerkókkal én sem tudok mit kezdeni, de egy gyerek... az értékét nem érzi, számára haszna nincs stb. egy fidrifodri szoknya, vagy egy focilabda sokkal értékelhetőbb matéria egy gyereknek. Persze ez csak az én véleményem. És mi is maradunk majd az uzsinál, vagy elmegyünk családilag fagyizni egyet.

Ex!

Én nagyon nem kedvelem a hosszú hajat kisfiúknál, de most vérzik a szívem Peti loknijai után. Tudom nem izzad, meg számos praktikus oka van, amiért letoltátok, de nekem annyira hiányzik a kis bárány búrája a srácnak. :cry:

Katus! Reni!

Köszi. Sajnos a mérleg nem csal 80 kiló vagyok. :cry: :cry: :cry: A fényképeken, meg a tükörben azért látom, hogy olyan a fejem, mint egy jóllakott ovisnak. Ettől függetlenül ebben a melegben ledérben nyomom, mert kinyiffannék. :twisted:

Alziza!

Drukk drukk!

tjuca

Wawel!Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!

Kép

Andiék

Kép
Kép
veráska

Anita! Boldog névnapot kívánok!

Veráska! Mesélj már, hogy van a lábad?

Juca! A vizesedés nagyon rossz lehet, reméljük, toxémia azért nem jön elő, és babuci csak augusztusban bújik elő! A nagy hasadra csak annyit reagálnék, hogy én nem várandósan is kb. így nézek ki fürdőruhában! (Mármint ha jól bekajáltam, mert egyébként még puha és löttyedt is a hasam! :oops: :lol: )

Andy! Tök jó kis garázs-buli volt! A szomszéd is kölcsönadta a garázst? Dani nagyon édes, ahogy örült a cuccoknak! (Lackónak is van egy hasonló traktorja, még mindig gyepálja, pedig már szinte kinőtte... Mondjuk Mesinek meg még nagy.)

Mi voltunk a gyereknapon szombaton, és tök jó volt. Szeretem az itteni gyereknapokat, mert tényleg a gyerekekről szól! Ingyen szörp, ingyen ebéd (bográcsos paprikáskrumpli + lekváros palacsinta), ingyen ugrálóvár, lehetett motorozni, lovaskocsikázni, airsoft puskákkal célba lövöldözni, aki kézműveskedett, csokijegyet kapott, és a csokibankban különböző pontért különböző méretű csokit, ropit, nyalókát lehetett kapni, ingyen fagyi is volt, szóval tényleg nem az van, hogy kimegy az ember a gyerekkel, az meg nyafog, hogy ezt szeretnék, azt szeretnék, anya meg húzza a száját, hogy nincs pénzem. Na itt egy fillér sem kellett! Ja, még traktorba meg vitorlázó repülőbe is lehetett ülni.

Lackóék a táncos csoporttal szerepeltek is, nagyon édesek voltak, itthon is énekli azokat a dalokat végre! "Itt ül egy kis kosárba..." meg a "mit játszunk lányok" megy folyton. Ja, és "Ez a kislány mén a kútra, nem talál a gyalogútra, csira-mira rop-rop-ropp!" Nagyon cuki pofa!

Nem fényképeztem, csak futottam utánuk egész nap, apa meg ugye az airsoft sátorban felügyelt. A tánc van csak levideózva, majd megpróbálom feltölteni valahova. (Bár az se lett valami jó minőség, mert a fényképezővel vettük fel, az meg folyton fókuszálni akart...)

Na megyek, Mesinek adok gyócit, tízórait, aztán szunya. Beteg a drágám, megfázott. Taknyos, köhög, és fel is van fázva. Jól összeszedtük... :(

Gabella

gabella

Mégis van egy kép a kis táncosról!
Kép

Gabella

gabella

Sziasztok!

Mi is gyereknapoztunk pénteken a bölcsiben. Nagyon jó volt!!! :P
Minden csoport játszóterén ki voltak pakolva a játékok (motorok, labdák, kréták, mini ugrálóvár, stb.), meg asztalok, ahol lehetet gyöngyöt fűzni (bölcsiseknek való nagy golyók voltak, meg tészták), gyurmázni, rajzolni és persze volt üdítős és rágcsás sarok is. Jöttek a ”nínó” autók: mentő, rendőr, tűzoltó és még vizeskedni is lehetett. Volt állatsimogató és közös torna. Délben ebéd a csoportokban, ahova a szülők is bemehettek. Ezután pedig mindenki kapott egy gondozónők által készített ajándékot, néhány szelet csokit, banánt és üdítőt útravalóul.
Fényképező természetesen nem volt nálam. :?
A hétvégét pedig anyukáméknál töltöttük. Szombaton fürdős-buli volt, csak a délutáni alvás alatt a kiskutyák sajnos kirágták a kismedencét, így hamar véget ért. :( Pedig vasárnap is olyan jó idő volt! Majd teszek fel képeket este.

Anita: Boldog névnpot! :P

Juca: Nagyon durva a lábad! De a bikinis képen nagyon csini vagy!!! :P Én is így nyomultam pocakosan.

Andy: Jók a képek! Én is szeretnék figurás torát, csak attól félek Zoló nem engedné felszeletelni.

Alziza: Tündéri Zalán. Hogy kétségbe van esve a 3. képen! :)

Viera: Édes a pókembered! (pókejájájé – Zoló így mondta másfél évesen :D ) Noémi pedig egy kis tündér ahogy a sarokban olvas!

Ex: Nagyon jó lett a kis krapek frizuja! Így sokkal jobban világítanak a szép kék szemei! :P

Gab: Jobbulást Mesinek!

nancsa

Bocs, megint én!

Feldobnék egy témát! [b]Szobatisztaság! Ti hogy álltok hozzá? És a picurkák?[/b]

Meske most úgy áll, hogy fürdés előtt ráül a bilire, hol sikerül bele valami, hol nem, meg mostmár napközben is ráültetem kicsit, de ilyenkor meg véletlen se pisil bele. Ma is akartam már 2x, hogy a doktornéni tudjon vizeletet nézni, de nem volt hajlandó pisilni. Elszórakozik a bilin vagy 10 percet, aztán viszont kér pelust...

(Lackó mondjuk fél évvel idősebben kezdte a témát, és nyár végére - bár csak nappalra - de 95 %-osan szobatiszta lett...)

Gabella

gabella

Gab!Napról napra jobb,de még nem az igazi,ránehezkedni nem igazán tudok még.De engem ver az isten,a gyerekem csütörtökön vizipisztolyozott és egy helyen nem vettem észre a tócsát és elcsúsztam rajta,ezt a bal bokám bánja :roll: :roll: Meg a gyerekem is esett egy olyat,borzasztó volt.Megint ominózus unokatesó végett.Gyerekem motorozik ez meg kergeti mert az ő motorja nem jó(ugyan olyan),felkapta a gereblyét fejbe akarta vágni vele Dávidot,leszereltem,erre felpattan Dávid mögé a motorra és ahogy Dávid akar leszállni róla meglöki,gyerekem ráesik a kormányra(pont szerencsétlenül,nem volt rajt peli és a kis kukaccát ütötte meg)ez még nem volt elég csak addig hajkurászta Dávidot,hogy felborult a motorral,homlokkal rá a járda szélére.Az orrát is lenyúzta,de egy éles kő felszakította a fejét is.Ömlött belőle a vér,nem is láttam honnan jön.Mikor le tudtam neki mosni végre akkor látom ömlik a szájából is,átharapta a nyelvét.Volt is belőle balhé mert anyós is kiosztotta őket,én is meg Norbi is.Az én gyerekem miért nem ilyen?Elveszi Dávid játékait,de az övét is gyorsan eldugja,nehogy Dávid játszon vele.Most ha kimegyünk ők bemennek.Csakhogy az én gyerekem van amikor egész nap kint van.Akkor inkább ki sem fogja hozni?Nem ez a megoldás.Ja a tetőfok!Leszedte Dávid lábáról a nike szandiját és felhúzta,Dávid meg mászkáljon mezítláb.Na én leszedtem róla,de olyan hisztit baszott le érte.Szóval most emésztem a dolgot,de én sem tudok megoldást,de talán nem is nekem kell rá megtalálni.Nem azt mondom hogy Dávid a jóság mintaképe,de azért tudja mit szabad és mit nem.Meg gondolom már ő is unja,hogy mindig neki kell engednie,meg most már ő is szeretne a saját játékaival játszani,ha egyszer neki vettük.
Más:remélem ha jöttök Balcsira talizunk.

Bocs hogy mindig csak panaszkodni jövök,de az ördögfiókám nyomában kell lennem folyamatosan mert tuti rosszat csinál.Fél pillanatra nem lehet egyedül hagyni.Délután meg ha kimegyünk fél tíz előtt nem igazán tudom berángatni.Egy előnye van nem ötkor kel,meg a délutáni alvással pont a legnagyobb meleget alussza át.

Juca!80 kg?Ettől függetlenül nagyon csini vagy fürdőruciban is.

Ex!Tetszik Peti frizuja!!

Andy!Jók a szülinapos képek!

Na és végezetül egy-két kép.

Kép a fűnyíró ember

Kép apa segíts!

Kép és berántom a fűnyírót

Kép BÓNUSZ CSAK NEKTEK!! (még a baleset előtt)

Kép
Kép
veráska

Veráska! Épp ezen gondolkoztam, hogy ti akkor ott vagytok egy köpésre! Szerintem is találkozhatnánk!

A sógornődnek kéne egy nagy nyakonvágás! Ő nevelte (vagy csak hagyta) ilyenre a gyerekét, akkor már legalább legyen ott a sarkában, és igenis vigyázzon, hogy ne csináljon bajt a másik gyereknek. És ha ezt egy nem otthoni játszón csinálná idegen gyerekkel, akkor is eltűrné? Oké, eleven a gyerek, meg még kicsi, de pont ezért nem is ő a hibás, hanem az anyja! Fú, még engem is felbosszantott! És kis harci sérült jól van már? (Körülményekhez képest persze...)

Gabella

gabella

Gab!Már írtam,Dávid wc-zik.Itthon már teljesen önállóan.Értsd:felépőt odarakja a wc-hez,gatyó le felmászik ráül elvégzi a dolgát,ha csak pisilt akkor lemászik gatyó fel,wc tető lecsuk, felmászik és lehúzza.És sosem játszik vele,ennek örülök a legjobban.Már a mamáknál is wc van,mondjuk bili sosem volt,mert arra nem igazán akart ráülni.Ha valahova megyünk vagy hasmenése van akkor még van peli de már szinte mindig szól.

Kép
Kép
veráska

Na igen, Dávid nagymenő, rögtön a wc-vel kezdi! :wink:

Még egy körkérdés! Fogak!

Meske már vagy fél éve egyetlen fogat sem növesztett! 12-nél megállt. És semmi nyoma, hogy egyszer lesz szemfoga meg még másik négy rágófoga... Pedig tök időben, 8 hónaposan jöttek ki az első fogacskák... Május elejéig kapta a D-vitamint is, aztán 2 éves lett, meg megjött a jó idő is, azt mondta a doktornő, már nem kell, max. majd ősszel újra...

Gabella

gabella

Vera!

aha 80. Tudod nehezek a csontjaim :twisted:

Gab!

Na nálunk most bili és mindenpara van, ami az emésztés outputját illeti. Már ott tartott valamelyik nap kofa, hogy ezt hallom:

tudod mindenki kakil, apa is, anya is, Kinga is, mama is....

na és dudál a kaki. Hogy dudál a kaki? (kinga pukihangot ad) és ezen mindketten vihogtak percekig ment, hogy gogyan dudál a kaki, én meg :shock:
Van benne valami feszkó ezzel kapcs. így véletlenül sem erőltetjük. Majd egyszer túl leszünk ezen is, bár lehet a topikban utoljára.

Fogak: 16.

tjuca

Ja, akartam íratni kullancs-szurit, erre kiderül, hiánycikk... Talán majd lesz, de hogy mikor? Talán a nyaralásra már a gyorsított beadással se leszünk meg... Asszem, majd jövőre... Idén marad a szuku. :?

Gabella

gabella

Sziasztok!

Köszi mindenkitől a névnapi köszöntéseket! nagyon aranyosak vagytok!

Juca: én eddig 1 kilót íztam, legalábbis a 2 héttel ezelőtti méredszkedésig, de Kornélnál is csak 8 kg-ot szedtem fel, viszonta alapból gömbölyded formákkal rendelkezem a magam 160 cm-hez. :cry: Jönnek majd a nagy melegek, nem irigyellek! Kitartás, s lesz egy második gyönyörű babátok is az első mellé!

Gabella: kérdesekre gyorsan válaszolok. Kornél abszolút "utolsó" mindenben, így aztán hozzá lehet hasonlítani :lol:
Beszélni se beszél, fogak is csak 15 hósan, viszont fut mint a mérgezett egér!
Na, szóval: fogak: most jön a 12. Akkor sokakat utólértünk! :wink: De a védőnénink szerint ez így tökéletes is. Én meg hiszek neki.
Bili: este ráül magától, de nem pisil bele. Viszont ez is előrelépés, mert eddig rá sem akart ülni. Vártam, és most magától ráül, leszáll, aztán a járólapra pisil. Én meg feltörlöm, s azt gondolom, hogy ahogy a ráülést magától megcsinálta, így majd magától bele is pisil, és ráérez. Nem siettetem, nincs értelme.
Előttünk az egész nyár!
Lackó nagyon édes a táncos szerkóban!

Ex: nagyon jól áll Petinek a rövid haj, de azok az arany fürtök, hát utólérhetetlenek voltak!

Nagyon irigylek mindenkit, akik kikapcsolódott. Én még a jövő héten megyek szigorlatozni, majd talán utána apával kikapcsolunk egy kicsit.

Na, el is köszönök, várnak a tételek.

Anita

Kép

Kép
wawel

Anita, nagyon boldog névnapot neked! :-)

Mi pont ugyanott tartunk a szobatisztaságban, mint Kornél. :)
Vendég

Gabi!

Petinek 11 foga van. Októbertől februárig nőtt ki ebből 9, azóta semmi!

Szobatisztaság: véletlen bilibe pisi volt már, de van úgy, hogy 2 napig eszünkbe sem jut ráültetni. Most amúgy is a vizsgára koncentrálok. Majd utána napi program lesz, de lehet, hogy inkább a Wc-vel fogunk próbálkozni!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,

akkor a kérdésekre gyors válasz: Panninak 16 foga van, maradék 4 még sehol.
Viszont szobatisztaság téma nálunk majd csak nyáron fog előkerülni. Én még bilit se vettem, igaz anyós már beszerzett egyet.
Én úgy érzem, hogy nem fogom ezt a témát elsietni.

Viszont azt szeretném kérdezni, hogy a ti gyereket még sokszor elesik járás, mászkálás közben?
Bár lehet, hogy csak fáradt volt, de ma Pancsi vagy 6szor eltaknyolt és mivel rövidnaciban volt így szegénykámnek a térde iszonyatosan néz ki, meg képzelem, hogy maikor újra ráesett hogy fájhatott.
Szóval elgondolkoztam, hogy ez normális, hogy még ennyit esik?

meteor

Meteor!

Csak neked:
Kép

Így nézett ki Zoló az első rövidnacis sétánk után. Szóval véleményem szerint teljesen normális.

Többiek: Bocsi, nagyon hulla vagyok. Holnap bővebb leszek!

nancsa

Üdv.

Szobatisztaság: nálunk hol így, hol úgy, a bilibepisi nagyon megy, akár parancszóra is. :D A kakival még hadilábon állunk, pontosabban az még a pelusba megy csak.
Nálunk egyébként Peti egyfeszt pelus nélkül lenne, ha rajta múlna, szerintem még aludna is kisgatyában...hm, lehet, egyszer ki kéne próbálnom? Úgyis gumilepedő (is) van alatta...
Csak ugye nálunk Peti nem beszél, csak mutogat... :?

Fogak: nálunk a múlt héten csütörtökön megkérdezte a doktornő, hogy ugye 16 fogú a gyerek...mondom, hogy csak 12 foga van meg egy kicsi recéje (azóta van még egy). De így is 18-nál tartunk. Zymafluort adjak neki, azt mondta még, majd veszek.

Viera, ezentúl rövid lesz Peti haja, legalábbis nyáron, télen talán kicsivel hosszabb. Egyébként ugye neki sosem volt hosszú haja, a göndörödés is úgy másféléves kora táján kezdőtött igazából.

Alziza, de igen, sajnáltam, de jobb ez így Petinek.

Gab, hát alapból szerintem a férjem is gondolt egy cifrát, mikor rájöttem, hogy búcsút intettem a kártyának. De így jól kijutott nekünk, mert pénteken ő érezte magát cefetül, én meg ugye szombaton. Egál. :)
Hm, ilyen gyereknap kellene mindenhova. Habár ahogy a miénket néztem, ott sem volt igazából "ráncigálós" bódé, játékok kipakolva, színpad a fellépőknek és ennyi.
Igen, a szuri már jóideje hiánycikk, azt hiszem, mindkét fajtája. Peti anno a mostmár nem támogatott fajtát kapta, és mivel a kettő nem egyféle, így azt is fogja kapni. Idén nálunk is esedékes az emlékeztető, de valszeg csak majd valamikor ősz-tél fele megyünk el öcsémmel a doktornéninkhez, addigra talán már oltóanyag is lesz.

Juca, én egyetértek veled, még akkor is, ha a pénz személytelen, de akkor legalább anyuka-apuka tudja, hogy mi kell a gyereknek.
Figyi, lehetnek még Petinek fürtjei, nem tudom, milyen géneket örökölt, ez a főpróba.

Wawel, sok boldog névnapot!

Veráska, látom, a te fiad is igazi műszaki szaki. ;)

Meteor, ha szerinted fáradt volt Pancsi, akkor valszeg csak azért esett-kelt. Figyeld, és ha egyéb esetben is előfordul, akkor kérdezz rá a dokitól, de egy eset még nem eset.

Na megyek alukálni.

Ági és
KépKép
exdeus

Köszi aki már írt esés ügyben.

Azért írjon mindenki! Főleg akinek későn indult el a gyereke. Kösziköszi!

Más: egy volt gimis osztálytársnőm, aki Dél-afrikában lakik, csinált egy ruhás oldalt, gyerekcuccok is vannak, meg női ruhák, táskák. Nekem mondjuk a táskákból vagy 3 kapásból nagyon tetszett.
Júni 15-től itthon lesznek pár hónapig, akkor meg lehet nézni vagy postázza.
Csak ajánlani tudom: http://www.afrika-szilvi.gportal.hu/

meteor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?