Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nálunk minden rendben! :)

Apaszd el a tejed?? Ez hülye!!!!!!! Én ilyet még nem hallottam :oops: :( Ha ezt egy védőnő, vagy egy gyerekorvos meghallaná? :oops: :evil:
Nekem is volt két hét míg folyamatosan fájt, de most már elmúlt. Lehet a hormonális változások miatt+ még rájön a front is :(

Én nem használtam hasleszorítót, de én pont a császárosoknál hallottam, hogy nekik sokszor a császár után is rátesznek egy kis nehezéket.. Nekem nem kellett ilyesmi, mert mivel hőemelkedésem volt, a méhemet úgy összehúzták a sok oxy meg ergam injekcióval, hogy kisebb lett a méhem mint előtte..+ ugye négy napig nem ettem a hasmenés miatt..
Vendég

sziasztok!

most találtam erre az oldalra. Ha nem gond, akkor én is szeretnék hozzátok csatlakozni.
Röviden rólam annyit, hogy van egy 3,5 éves kislányom Laura, és a 2. kislányom Panna ápr. 8-án született.

Üdv: Andi

Denesandi
denesandi74

Andi,üdv itt!
Természetesen csatlakozhatsz! :lol:
Remélem,te maradsz is velünk... :roll: :D
A te bébid akkor még egész pici! Gondolom,neked se könnyű a két babóval,hisz még a "nagy" is kicsi...

Anna,a tejelapasztáson én is kibuktam...az agyam eldobom,komolyan...ekkora baromságot! :evil: :evil: :evil:
A tápban is van tejcukor,ráadásul tehéntejből!!!Az se jobb...
Ezt tényleg csak ki kell nőni.Igaz,addig megőszül az ember,én legalábbis egyre nehezebben bírom...Panka tegnap déltől éjfélig kb. kétszer 10 percet aludt,amúgy meg csak nyűglődött...estére már totál kész voltam...ráadásul így egyre fáradtabb és türelmetlenebb vagyok,sokszor összekapok Andrissal is,szarságokon...

Eszti,Reni,ti már itt voltatok anno,amikor a Trompipi nicknevű Andi is irogatott,aztán szegény elveszítette a babócát?
Most láttam,hogy nyitott egy új topikot,megint várandós! :lol: :lol: :lol:
Drukkoljatok ti is,hogy most ne legyen semmi baj!

piki

Sziasztok!

Marcsi, én pont akkor csatlakoztam!!! :cry: De most hatalmas drukk neki!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De jó!!!!! :lol: :lol: :lol:

Andi, üdv itt!!! Én is remélem, hogy maradsz velünk...Vmiért nálunk senki nem marad sokáig.Pedig mi mindenkit befogadunk... :? De nagyon örülünk neked!!!! :lol: :lol: :lol:
Én is két lányos Anya vagyok + a kutyunk is lány... :lol: :lol: :lol:
Mit szólt Laura a kistesóhoz?

Anna, örülök, hogy nincs baj! Igen, ezt a picifájást ki kell nőni... :? Nemsokára jobb lesz és már emlékezni sem foigunk erre!!! :lol: :lol: :lol: A dac-korszak se jobb, higyjétek el...Bibu ebben van most!!! :shock: :? :evil:

Manojocó, rég járt felénk!!!
Reni és Fanni is hallgatag...

Szilvi, fele-fele ajánlja a hasszorított. Én vettem spec. 3különbözőt is Bibu után, de én nem bírom, begörcsöltem tőle... :shock: :shock: :shock: Sztem sem ettől függ...

Na, sztetek, ki az a nyomi, akinek szoptatás mellett megjön?????Na, én!!! :evil: :evil: :evil: :evil: És mikor????Na ná, hogy útközben és a dokinál veszem észre...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :evil: :evil: :evil: Kivagyok!!! Na, de akkor már iratattam fel gyogyit. azt hiszem egy darabig nem akarok tesót még... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mindig olvasok, csak nincs erőm írni, a héten nagyon fáradt vagyok, ráadásul, Szabika is befog egy kis itthoni irogatós melóra, mondván, ki ne essek a gyakorlatból, de csak nem szereti csinálni a céges ügyeket.

Ráadásul, még mindig nem vagyok kibékülve magammal tejcsi ügyben, még mindig úgy érzem, hogy kevés, homeos bogyók, fitolac, fejés mellett is, a kettőből épphogy lejön 100-110 ml, és néha még ez is kevés a kis éhenkórászomnak :cry: , eddig még volt a fagyóban vagy 500-600 ml, de mára már ez is jelentősen lecsökkent.
Úgyhogy Anna, mikor ilyeneket olvasok hogy apaszd a tejet, felforr az agyam :twisted: , ha nagyon nem kell a tejcsi, elküldheted légipostával ide, várj, nyitom is az ablakot :lol:
Hát mi még nem próbálkoztunk a házasélettel, már én sem vérzek, csak egy nagyon minimálisan, tisztasági betét elég, de még nem merem bevállalni a dolgot, félek, hogy elalaszok közben :lol: :lol:
Örülök, hogy Jázminnal minden OK, próbáltad már a Gripe Watert? Sztem egy próbát megér, rosszabb biztos nem lesz.

Eszti, örömmel hallom, hogy végülis rendben vannak a dolgaitok, ha gyógyszert írattál fel :wink: Mit írt fel a dokid? Csak azért kérdezem, mert az egyik barinőmnek van egy teljes 3 havi bontatlan adagja egy olyanból ( talán azalia, vagy vmi ilyesmi a neve ), amit szoptatás mellett is lehet szedni , kb 6500, de vmi olcsóbb áron megszabadulna tőle, mert neki nem lett szüksége rá a végén.
És gratula a barindőnek, örülök, hogy hamar túlesett rajta, még ha nem is felhőtlen élmény.

Marcsi, én is emlékszek Trompipire, olyannyira, hogy még amikor terhes voltam és ráértem :wink: rá is kerestem, hogy hátha azóta jelentkezett esetlge más topikban, de akkor még nem találtam. Én is nagyon örülök a jó híreknek és nagy drukk neki!!!
Ja, és még visszatérve a mosószódára, akartam már írni, hogy én mindenképpen ki fogom próbálni, már meg is kerestem a neten a helyet, ahol lehet itt venni nálunk, csak még nem jutottam el a város ama szegletébe.

Szilvi, nekem is van hasleszorítóm, néha használom is, elsősorban arra, hogy amikor megyek vhova a régi gatyáim összeérjenek rajtam :lol: , egyébként nagyon kellemetlen viselet, nekem őszintén vágja a pincsimet :oops: :oops:

Köszi Mindenkinek a bókokat!

a és mostanság nekem is sokat fáj a fejem, biztos a kialvatlanság miatt is van.

Andi, én is üdvözöllek közöttünk, azt nézem, hogy a Te picurid és Szilvi Barnija akkor pont egy napon születtek, legalábbis úgy tűnik! :lol: Aztán gyere szorgalmasan, mert jól írta vki, hogy tőlünk vhogy mindenki menekül, pedig sztem jó kis csapat vagyunk :lol: 8)

Na végre, írtam egy pár dolgot.

Ja, Fanni, köszi a linket a tejcsis illóolajról, lehet rendelek belőle, de azt hogyan kell használni, úgy értem, hányszor egy nap, meg gondolom szopi előtt akkor teljes mosakodás?

Jó és főleg nyugodt, hosszú alvásokkal és rövid ébrenlétekkel tarkított éjt! Ó, ez olyan költői volt

Kép
ire81

Sziasztok!

Laptető :P :)

Én is kiakadtam az elapasztás ügyében :S hát .......ilyenek az orvosok! A házi mondta szó sem lehet róla! Gatya, ezek az orvosok is milyenek. Szinte mindegyiket utálom.

Apumnak januárban volt a sérv műtéte és nagyon fáj neki :S nagyon-nagyon. És elment a sebészetre már 100-szor megnézetni és mondta a főorvos, hogy van valami, de nem tudja elmondani mi, mert akkor ha összehívatja a bandát (feljelentés) ott lenne, hogy Ő mondta, hogy mizujs.......de azért mondta, hogy korrigálható.
Úgy kiakadt apa, hogy összeveszett vele, hogy ennyi erővel meg is halhat vagy mi? Lehet egy géz darab maradt bennem vagy mi..................fujjjjjj az összes egy szarházi. Most magánorvoshoz megy, persze nem szegeden és ha lesz valami...művi hiba akkor azt megemlegeti a doki az is biztos. Még jó, hogy apum jogász. :)

Marcsi nekem is nagyon fáj a fejem. Valamikor egész nap. Megkérdeztem a védőnőt mit vehetek be, mert néha már elviselhetetlen a fájdalom (nem akarok gyógyszert nagyon szedni a pici miatt) és mondta, hogy Panadolt, de fejben gondoljak másra ne a fejfájásra. Hát igen a fejben sok minden eldől és korrigálhatod a dolgokat, de azért köszi...............gondoljak másra..... :twisted: :twisted: kész vagyok tőle.

Jázmin 4,5 kiló. Másfél kilót hízott egy hónap alatt és 48 cm-ről 55,5 cm lett. 50% az értéke a súly és a magasság miatt:) de azért mondta, hogy ne etessem csak 3 óránként! Egyszerűen sírjon. Én sem szeretném, ha a lányom nagy darab lenne, mert a férjem családjában mindenki 100 kiló fölött van, kivéve a férjem, mert fogyózik állandóan (hízásra nagyon hajlamosak) és persze félek, hogy Jázmin is örökölte ezt, de azért nehogy már éheztessem. Esetleg, ha nagyobb lesz jöhet a fogyókúra, de addig tuti nem!

Eszti majd küldj képet kérlek a kisfiúról :)
Én is örülök, hogy már fogamzásgátlót íratsz fel :) akkor úgy néz ki minden rendben István és közted :)

Fülbevaló jaj de jó Ti már túlvagytok rajta. Nekünk 2 hónaposan lesz valamikor. Félek, hogy begyullad neki :(

Andi üdv. a csapatban! Remélem Te maradsz is. Mi eléggé jó kis csapat vagyunk szerintem. Különbözőek és ez a jó benne :) meg szinte tabuk nélkül dumcsizunk me mindet. Hála az égnek!!

Reni nem próbáltam még ki az általad írt becses készítményt még. Egyenlőre jobb a pocak valamennyivel. Meg az összetevője alapján szinte én is összetudnám kutyulni :S de azért lehet ki fogom próbálni.

A mecsek tejszaporító nekem bevált. Próbálj váltani, lehet hogy a fitolak tea neked nem jó valamiért. Kísérletezz. a Mecsek az nekem tetszik és az íze is jó!

Kép
Vendég

Sikerült vennem hintát :)

Belinkelem :) végre tudok aludni :) még most is ringatom :S mert mihelyt abbamarad felkel. :S

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/buto ... -20287805/

Kép
Vendég

Csajok,az én gyerekem valaki kicserélte egy óvatlan pillanatban...
Talán az UFO-k... :shock: :shock: :shock:

Eddig max.3 órát bírt ki kaja nélkül,éjjel is...tegnap este 6előtt fürdött,kajcsizott és aludt éjjel 1-ig!!!
Már tisztára be voltam dilizve,hogy vagy beteg lesz,vagy éhen hal...
1kor evett,azonnal vissza aludt,szundizott fél5ig,aztán újra aludt 9ig. :shock: :shock: :shock: 9kor már én maceráltam,mert be voltam zsongva,hogy ennyit alszik és nem eszik...hogy nekem semmi nem jó! :lol: :lol: :lol:
Az már csak hab a tortán,hogy bosszúból,amiért felkeltettem,úgy lefosott,hogy csak pilláztam! :? :lol:
Végig a pizsimen,a pelenkázón,még a papucsomban is folyt... :oops: :lol: Szó szerint lelőtt! :lol: :lol: :lol:

Az újabb meglepi tőle,hogy evés után nem nyűglődött,mert betettem az ágyába,nézelődött,aztán majd' 1 órát elvolt a pihiszékben is,amíg kiteregettem,mosogattam stb.Az udvarra is abban tettem ki,elbámuldozta a faleveleket meg a felhőket...és csak vigyorgott,magyarázott,semmi küszködés... :lol: :lol: :lol:

Anna,örülök,hogy tudtál venni végre hintát!Ezek szerint Jázmin élvezi!? :lol:

Eszti,én is folyton attól félek,hogy megjön,pedig olyan jól elvagyok nélküle...szeretném még élvezni egy darabig.Nem irigyellek... :(

Reni,tejmennyiség nálam is annyi,90és110 ml között.Mondjuk,Pankának általában még elég is annyi,bár most már ha átáll az 5-6 evésre a 8-9 helyett,akkor kevés lesz.
Nekem ami mostanában bejön,az az alkoholmentes sör.Nem szeretem különösebben,de használ.
Ja,meg van a More Milk kapszula,ami rohadt drága,de a hatóanyaga,a görögszénamag,csak pár száz forint a bioboltokban.Én azt forrázom le teának.Az íze nem valami jó,de nekem az is hatásos a tejmennyiség szempontjából.

piki

Sziasztok!

Itt vagyok ám, csak egyre többet csavargunk! :D
Tegnap már átsétáltunk egy barátnőmhöz :D :D Egyre jobban szeret babakocsiban aludni, most is a teraszon van.

Reni, én úgy használom az olajat, hogy amikor kevés a tej akkor este lefekvés előtt bekenem vele a mellem és most már kihagyom a bimbó részt és akkor nem kell lemosni. A kórházban még mindenhol kentem és akkor mostam is. Én egyre biztosabb vagyok benne hogy tényleg használ, pár napja is tejválság volt.. bekentem és reggelre szét akartak durrani, annyira hogy le is kellett volna fejnem a reggeli szopi után, mert nem tudta eléggé kiszívni és aztán becsomósodott...

Szilvinek április 1-én született Barnus nem?

Marcsi, le sem merem írni, hogy Balázs mennyit alszik.. amikor eldicsekszem vele, mindig rossz éjszakák jönnek.. Kitartás!!! Most már biztos nemsoká javul a helyzet!!

Eszti.. útközben a dokifelé :oops: ilyenkor még lehet hogy elmúlik és nem fog havonta megjönni nem?

Anna, ezek szerint bevált a hinta! :) Lehet majd mi is nézünk egyet, bár most tényleg a babakocsis ringatózás a kedvenc..
Vendég

Sziasztok

Anna örülök, hogy minden rendben van Jázminnal. :D
Sajnálom, hogy Apukád most ilyen herce-hurca előtt áll. :x
Megnéztem a hintát, és nekem tetszik, én is elringatóznék egy ilyenben egész nap, főleg ha valaki ki is szolgálna. :lol: :lol: :lol:

Köszi a véleményeket/tanácsokat a hasleszorítóval kapcsolatban. :D
Nekem tettek homokzsákot a hasamra, de csak rögtön szülés után (első éjszaka).

Fanni Reniék beelőztek minket, mi voltunk 1-re kiírva,de a lusta fiam várt még, és 8-án jött. :D :D Emlékszem Reni hogy félt, hogy ő fog szülni utolsóként, a végén annyira ráparázott, hogy megelőzött, és én lettem végül az utsó. :lol: :lol: :lol:

Andi üdv köztünk! :D Az én Barnim is ápr. 8.-án született! :lol:

Marcsi örülök, hogy Pankóca ilyen jól aludt, tartsa meg ezt a jó szokását!!! :D :D :D
Hát ez a fosos sztori jó, és még Barni a kakamatyi?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap mi is elmentünk Tesómmal és Barnussal sétálni, bejártuk Tolnát-Baranyát, elmentünk dm-be, gyógyszertárba, ettünk a kínaiba. Olyan jó volt végre kimozdulni kicsit. :D

Kép
Kép
szilvancska

Mostanában Barni azt csinálja, hogy alvás közben nyitva vannak a szemei és forgatja, de látszik hogy nincs ébren. Nálatok nincs ilyen? Tök ijesztő, kérdeztem a védőnőt meg a dokit azt mondták hogy normális, de a védőnő szerinte ha nem fog majd elmúlni el kell vinni ideggyógyászhoz. :(

Az éjjel mi is jól aludtunk 8-kor kajcsizott, 9-kor elaludt és 1-kor kelt enni. :D

Hozok pár képet Barniról. :D

Kép
Kép
szilvancska

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
szilvancska

Sehol senki délután óta??? :cry:
Ti biztos nem unatkoztok.
Mi most jöttünk haza a sétából, megvártuk míg Apa hazaért, és sétáltunk egy kicsit. :D

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!
Jaj, nekem már ez s 3.nap, hogy egséz nsp elvagyunk, én olyan hulla vagyok!!! De a gyerkőcök élvezik...

Ja, és Bibu most bevittem Lillust és a hátán aludt!!! :shock: Világéletében hason aludt...Mennyit változnak mindenben...

Fanni, sajnos ez már nem múlik el...4hete (mikor írtam is, hogy vézek, utána el is feljetettem írni, hogy vszínű ez mensi...5nap és első-utsó nap kevesebb, utána többb... :evil: ), így ez sjana már tuti... :cry: :cry: :cry: :cry: De legalább etőől a gyogyótól nem lesz meg...

Hát a gyogyó felírása, akárhogy is vesszük nem függ össze azzal, hogy jóban vagyunk e....Csak most tényleg nem tervezek többet és sígy, hogy megvan nekem semmilyen baki nem fér bele... :?
De most kopp-kopp, tényleg jól vagyunk!!!Bár ma megint fölhúztam magam...itthon volt és mégis én fürdettem mindkettőt... :roll: Na mindegy! De amúgy jól vagyunk.

Szilvi, nagyon kis cukkancs ez a barnus fiú.

Anna, nem tudom mutathatok e képet, akis királyfiról, mert az iwiwre se tesznek föl, így azt hiszem ide se tehetk föl, mert bki megnézheti. De megkérdezem neked! :lol:
Nagyon tuti a hinta!!! Mi is most gondolkozunk ebben...

Marcsi! Gratula!!! Olyan jó, mikor végre aludhat az ember...persze az első alkalmakkal csak a gyerkőc alszik... :?
Ja, fosos sztori jó!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem még csak Bibu csinált ilyet... :lol: :lol: :lol: :lol: Többször is!!!Isteni volt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na most megyek!!!!HULLA VAGYOK!!!

Ja, Reni! Megkérdezed a pontos nevét, darabszámát és árát? Sztem ugyanazt írta föl nekem is. Érdekelne! Köszi!
Vendég

Sziasztok!

Katasztrófális volt a napom. Kész vagyok teljesen.
Kár volt elkiabálnom a hasfájást.
Jázmin 1,5 órán keresztül csak üvöltött és közben görcsbe volt. Tiszta ideg voltam, annyira fájt a hasa, hogy féltem, hogy kólikát kap. A gyerek már szinte kő kemény volt minden hol és szinte fekete színű. Vele bőgtem már úgy sajnáltam. Felhívtam az orvost, hogy egyszerűen már nem is kakál, pedig volt a pelusba állandóan+nem eszik. Szopi közben is annyira görcsöl, hogy üvölt rajta. Teljesen kész vagyok lelkileg. Nem értem miért nem veszik komolyan ezt a hasfájást. Normális ez ennyire? Már komolyan semmit nem fogok enni, csak hogy jó legyen. El vagyok keseredve. Soha nem volt még ilyen, hogy Ő ennyit sír. Ha átöleltem vagy ringattuk, vagy akármi akkor mindig olyan édes lett, most meg bármit csinálhatok semmi.
Nem alszunk napközben semmit,csak ha ringatva van, de akkor is max 1 órát, mert a hasa felébreszti. Eddig nem bőgött ennyire, de ez már nagyon ijesztő volt. Mint egy múmia úgy nézett ki.
Holnap megint megyünk a dokihoz. Hát komolyan már törzsvendég vagyok. Megbeszélem vele mi legyen, mert ennyire szenvedtetni nem bírom :(
Ki kellene a tejem vizsgáltatni lehet, hogy mennyi cukor van benne. Amikor szopizik utána elkapja ez a görcs vagy közben. Eddig nem ennyire durván.
Valami sűrítőt kellene vagy fogalmam nincs. Lehet görcsoldó vagy valami.....már komolyan inkább azt is adok neki egy keveset, csak ne szenvedjen ennyire. Azt hittem valami baja lesz. Úgy üvöltött mint akit ütnek vagy kínoznak és egyfolytában..............gatya.
Megpróbálom a Reni féle csodaszert is. Már annyi mindent próbálok........és valahogy.........lehet tényleg a tejemet nem bírja szegény :(
Hiába vagyok én hívő és imádkozok minden nap :(

Örülök, hogy Ti jól vagytok és főleg, hogy Panka ilyen ügyes lány :)

Hinta: még nincs meg, félreérthetőn írtam! Ma utaltam át a manusnak a pénzt! Én ringattam a hordozóba a lábammal :S

Az estém gondolom milyen lesz :S

Kép
Vendég

Ja és Barnus nagyon aranyos kisbaba :)

Eszti van egy két hinta ami nagyon jó és megvan még. Az egyik teljesen új 15 000Ft, ha érdekel megadom a csaj számát és belinkelem, hogy néz ki.

990 Ft a postaköltség!

Kép
Vendég

Nagyon sajnálom Jázmint!! :( Reni a Gripe Watert ajánlotta ugye? Azt hiszem azt a Dm-ben lehet kapni. Az sem segít ha tornáztatod?
Meddig tart nálatok egy szopi? Közben is büfizteted? vagy csak a végén? Nálunk kb 5 percenként szünet van, egy pillanatra felemelem a vállamhoz és a fülembe büfög egy óriásit. + mikor sokat fájt a hasa, akkor kevesebbet adtam csak neki. Odafigyeltem, hogy csak 90, 100g körül egyen (ha jól emlékszem/most már 120g körül van az adag) és ettől elmúlt a pocifájás.
+ tudom hogy ez ellentmond az igény szerinti szopinak, de nekem a gyerekorvos is mondta, hogy legyen legalább 2,5 óra a két szopi között.
Nem akarok itt okoskodni :oops: csak próbálom leírni, hogy nekünk mi az ami bevált :oops:

Szilvi, nagyon édesek a képek! :)
Nálunk is van, hogy kinyitja a szemét mikor alszik.. tényleg elég ijesztő látvány, csak a szeme fehérjét látni :shock:

Nem tudom meséltem e már, de észrevettem, hogy mikor B csuklik teljesen beesik a mellkasa. Minden csuklásnál egészen behorpad, mintha behajlana a csontja is :oops:
Gyerekorvos csak annyit mondott, hogy valakitől örökölhette a családban(de mit??) és hogy később majd mellizom erősítő sportokat űzzön :roll:

Tegnap mi is jól elfáradtunk, megint sétáltunk 1,5 órát. El sem hiszem hogy ilyen jól elvan babakocsiban. :)

Ja még van egy jó storym a kedves nővéremről.
Múlt héten befestettem a hajam. Tegnap mikor itt volt, előadta, hogy milyen jó hogy én befestettem, mert ő is gondolkozott rajta, hogy újra szőke legyen, de most hogy lát már biztos benne hogy ő nem festi be... KÖSZI!!
De csak röhögni tudok rajta :lol:
Vendég

Sziasztok!

Voltam a dokinál. Jázmin jól be is fosott+bukott fel kellett mosni a rendelőt :S. Persze előtte evett. Szóval a legvégső stádium jön, hogy görcsoldózni kell. Ebben nincs nyugtató, mert mondtam, hogy olyat nem adok neki és persze a doki is így gondolta. Papaverines kanalas gyógyszer. Nincs benne semmi vegyi anyag. Megpróbáljuk ezt. Háromszor naponta. Állítólag csodákat művel.

Fanni sajnos én nehezen tudom korlátozni a szopizást. 2,5 óránként eszik kb. és olyan gyorsan beszívja a tejet, hogy csak na.
Komolyan gatya, annyi tejem van csak úgy spriccel 5-7 ágból. Két óránként ömlik a tejem és nem tudok szopis melltartót hordani csak szivacsosat, mert az utcán szétfolyna a pólón. Hiába van az a korong benne :S szopizik és még utána lefejek minimum 50 ml.
Ma pl. éjjel elég jól adudt 3 óránként evett egy ciciből és még lefejtem 20 ml. a másikból pedig 150ml.
Csak annyi a gond, hogy nagyon zsíros a tejem. Basszus az orvos ilyet nem is nagyon látott, hogy márc.28-án 2750 gramm volt Jázmin, most meg 4450 gramm. Annyit hízik mint egy kismalac. Nem semmi és jóhogy fáj a hasa. És nagyon bélpoklos is. Komolyan olyan feszült a hasa, megnyomom és csak úgy kifosná komolyan. Nem semmi.
De azért muszáj etetnem 3 óránként legalább.
Szóval nálunk az espu meg ez az infacol nem hat. Most bontottam fel este egy esput, erre mondta a doki, hogy most ne használjam, pedig egy hónapig jó.

Csak azt nem mondta, hogy szopi előtt adjam-e neki ezt a szert, de gondolom igen, vagyis én úgy adom. Állítólag jó íze van, épp megkóstolom majd :) Remélem ez azért segít rajta, mert szenvedni sem jó neki még 2-3 hónapot. Ha ez sem jó feladom :S
Tegnap mi is rengeteget sétáltunk.

A másik mikor fogunk menstruálni? Vagyis szopi alatt szoktak? Mert látom Eszti igen, de amúgy kell...nem tudom mikorra várjam :)

Kép
Vendég

Halihó:D

Köszi a bókokat. :D

Anna nagyon sajnálom Jázmint. :(
Már írtam régebben is, de mért nem próbálod ki a Mecsek Baby teát, ez direkt hasfájásra való, nekünk bevált, én nem adok minden nap Barninak, csak mikor nagyon szenved már a hasa miatt, és lekopogom bejött. Olyanokat durrogtat tőle, és ha nem kakilt aznap, akkor este vagyis inkább hajnalban amikor alig látok mert nem vagyok magamnál meglep egy szép kis csomaggal. :lol: :lol: :lol:

Mecsek Baby:
1 filter hatóanyag tartalma: 0,5 g kamillavirágzat (Matricariae flos), 0,5 g édeskömény-termés (Foeniculi dulcis fructus)
A teakeverék nem tartalmaz egyéb ízesítő- és színezőanyagokat.
A teakeverék fogyasztása bármely életkorban ajánlható. Népgyógyászati tapasztalatok szerint már csecsemőkorban alkalmazható, pl. a hasfájás, bélgázosság tüneteinek kezelésére.
0-6 hónapos korig napi 1 teafiltert 3-5 dl forrásig melegített vízzel leforrázni, majd 5-10 percig állni hagyni.

Biztos Te is kaptál a Kismama csomagban, ha nem akkor szívesen küldök Nektek, hogy kipróbálhassátok, hátha beválik.

Én max 1 decit adok Barninak, és egy nagyon pici cukrot teszek bele neki, hogy édesebb legyen, néha grimaszol rá, de megissza.

Kép
Kép
szilvancska

Szerencsére Barni is szereti a babakocsit. :D :D
Fanni jó fej a nővéred! :roll:

Kép
Kép
szilvancska

Valakinek megjön, van akinek nem.. változó. Így is úgy is normális.
Mit csinálsz ennyi tejjel? Lefagyasztod? Akár odaadhatnád másnak is! Nem tudom pontosan milyen vizsgálatokat (vérvétel biztos kell) kell elvégezni, de ha oda tudod adni valakinek (napi max 0,8 litert lehet) az OEP utal neked 1800 Ft-ot literenként!!! A védőnőnek meg a háziorvosnak kell aláírni, hogy az a valaki megkapta.. A védőnő biztos tud ebben segíteni.
Az a barátnőm akiről már meséltem, hogy császáros lett végül.. szóval neki nincs túl sok teje és a védőnő összehozta egy másik anyukával, akinek meg rengeteg van.. ő mesélte ezt.
Most van a lányának egy tejtestvére. :)
Tényleg nem semmi ez a hízás :shock:
Bár Bazsu is jól eszik, 220g-ot hízott az elmúlt héten. Pucéran tegnap este volt 4910g (3400-al született)
Vendég

Csak távirati stílusban:

Barnus nagyon-nagyon szép! :lol: :lol: :lol:

Jázmint pedig iszonyúan sajnálom,az én lányom hasfájása a közelében sincs ennek a szenvedésnek,sőt...de nagyjából azért el bírom képzelni,min mehettek keresztül,Anna. :( :( :(
Nagyon remélem,hogy az a gyógyszer tényleg segíteni fog!

Hát,én is elkiabáltam...már az UFO-knak se kellett a hisztikés Panka,így visszacserélték délutánra... :? :D
És Eszti,még jó,hogy itt sajnálkoztam a mensi miatt-erre persze nekem is megjött éjjel... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:
És ez már nekem tuti az,mert sok idő telt el és ez most tetemes mennyiség... :( :( :(
Görcsöl a hasam és leszakad a derekam...

piki

Sziasztok!

Eszti köszönöm aranyos vagy hogy kérdezed hogy rég voltam.

De annyi minden történt egyszerűen nem volt időm irni csak most olvasgatlak benneteket .
Hát zajlott és zajlik mindenkinél az élet hol könnyebb hol nehezebben.

Közben velünk is zajlott az élet kisfiam először megvolt fázva aztán lett egy kötöhártya gyulladása .Közben én is elkaptam tőle.
Aztán Gréti is beteg lett nem kapta meg a 3 hónapos oltását 2 hetett csúsztunk vele .Nagyon köhögött meg folyt az orra még éjszaka is porszívoztam az orrát de már annyira megszokta hogy szépen ült mig csináltam. A mellkasomra fektetve tudott csak aludni mert az orrából viszafolyt neki a szájába aminek nem kellet volna és volt hogy hajnal 3-4 -ig fogtam szegényt aztán a babahordozóba altattam félig ülve nehogy megfulladjon.Hát teljesen kimerültem idegileg fizikailag .Közben alattunk lévő lakásban még mindig furtak faragtak már reggel 7-kor :twisted: de már szóltam nem egyszer már nem bírtam.
Aztán az egyik fogamban tömést cseréltek és a mellette lévő fogam begyulladt húsvétkor elkezdet fájni 3x gyökérkezelték aztán mikor már beakarták tömni akkor megint elkezdet fájni és felajánlották vagy felvágják az inyemet de nem biztos hogy megfog gyógyulni vagy kihuzák. Hát húzás lett a vége 3 szurit kaptam nagyon fájt a foghúzás , de még fáj egy kicsit remélem hamar rendbe jön.
Tegnap kapta meg Gréti az oltást olyan ügyes volt beszél a doktornőnek észre sem vette hogy megszúrták. Nem volt lázas ma egy kicsit nyugi meg volt egy kis hőemelkedése de most alszik.
Már 5800g és 61 cm
Hoztam pár képet Kép Ő az alvó barátja Kép Igy aludt mikor beteg volt

Nem irok egyenként ne haragudjatok csak ami eszembe jut hogy kérdeztétek és tudok segíteni mint császáros .

a császár igen viszket ez a gyógyulás jele nekem ajánlottak egy krémet hogy azzal kenjem de most nem jut eszembe a neve . Az első császárnál kaptam homokzsákot a kórházban a másodiknál már nem.Nekem is viszket a vágásom .Én használtam hasszorított mind a 2 császár után nekem jó volt és fehérneműt is csak olyat hordok ami tartja a hasamat mert a vágás miatt nagyon kényelmetlen a más fajta fehérnemű és még jobban viszket a vágás.
Szoptatás alatt nekem sem ajánlották a fogamzásgátló szedését .
De szoptatás alatt is teherbe lehet esni fiamnál majd 1 évesen jött meg először most pedig már egyszer megvolt.Ugylátszik mindenkinél más.

Fanny nagyon jól néznek ki a sütik amiket sütöttél a zebrásat ki fogom próbálni.

Szép napot mindenkinek

KépKép
manojoco

Sziasztok!

Szilvi kipróbáltam a teát, de nem kell neki. Csak a tej. Már cukroztam is egy picit, de úgy is kiköpi. Egy két korty és ennyi. Én ittam meg :)
Köszi azért, hogy küldtél volna. Már szinte mindent kipróbáltam.
Nálunk nem az a baj, hogy nem büfizik és kakil. Van büfi minden etetés után, van a pelusba minden etetés után kaka is és pisi is szokott., de akkor sem könnyebbül meg szegénykém. Egyszerűen olyan mohó, hogy hihetetlen...adtam neki az orvos által felírt készítményből. Hát 2 ml adtam neki és egész nap jó volt hála az égnek. Kicsit aluszékony is lett, úgyhogy vigyázni kell vele! Már úgy fogom adni, hogy 1ml reggel és ha kell este. Ez amolyan izomlazító és hát lehet nem lesz már annyi kaka a pelusba mint eddig. Ezt a dokim kutyultatta össze a gyógyszertárban. Van olyan amiben van nyugtató+erősebb, de ezt kifejezetten úgy állította össze, hogy semmi nyugtatót ne tartalmazzon. A patikus azt mondta, hogy vizet és egy kis görcsoldót tartalmaz. Olvastam a neten utána, hogy tulajdonképpen mákvirágot tartalmaz, úgyhogy vigyázok vele rá ne szokjon. Mondjuk ez nem olyan erős mint régebben amiket adtak a babáknak.
Választanom kellett, hogy hagyom tovább szenvedni, de inkább csökkentett adagban adom neki.
Gondoljátok el, hogy 1 hétig vagy másfél hétig szenvedtem a hasfájással és már annyira fájt neki, hogy napközben szinte nem is aludt. Ez azért nekem is nagyon fárasztó volt, amikor nem volt segítségem. Gondoljatok bele wc-re sem volt időm elmenni, mert csak ringatva volt el.
A másik, ma végre nevetgéltünk és gügyögtünk is, ez is ritka volt az utóbbi egy hétben. Nagyon édi volt, jó kis kedve lett, mert nem fájt a pocak :) És sírt a babakocsiba, ez a heppje, hogy sír az elején és beadtam a cumit és egész nap cumizott. Hihetetlen. Sosem szerette a cumit :)
Remélem hamar ki fogjuk nőni a hasfájást és pár nap múlva a gyógyszert is abba akarom hagyni, ha úgy lesz!

Köszi, hogy mindenki ilyen aranyos volt, hogy együtt érzett velem.

Fanni lefagyasztom a tejet Jázminnak egyenlőre. Gondolkodtam az eladáson is persze. Én úgy szeretném, hogy valami ismerősnek adnék el. Itt úgy működik, hogy tüdőszűrés, éc vizsgálat........rengeteg minden és mostanság nem volt rá időm, hogy ezzel foglalkozzam a hasfájás miatt.
Szóval a védőnőnek mondtam, de Ő nem tud senkit. Amúgy sem valami segítőkész........szóval max. ha leadom a tejgyűjtőknek szegeden. Csak annyi bajom van vele, hogy amíg szopiztatok nem szeretném magamat sugárzás alá tenni (tüdőszűrés). Szóval, ha ismerősnek adnám akkor azzal meg tudnám dumálni, hogy persze éc...vizsgálatot végzek, csak a tüdőszűrést nem, mert én valahogy ezt nem szeretném, de megvan a két éves tüdőszűrőm meg az előtte lévő és negatív.
Szóval ha ismertek valakit akinek kell tejcsi szóljatok. Szívesen segítek olyan anyukáknak akik sajnos nem tudják a megfelelő mennyiséget adni a babának.
Igazából ezt a vizsgálatot sem értem, azért mert ha elkapok valamit egy nap alatt is, akkor a tejen rögtön észre lehet venni. Magyarul minden nap kellene csináltatnom ilyen vizsgálatot, hogy bebizonyosodjék, hogy minden oké. Akkor mi értelme?

Manojoco: nálatok sem volt akkor felhőtlen az élet. Sajnálom, hogy betegek voltatok. Remélem már mindenki makk egészséges.
A kis Gréti gyönyörű kislány :)

A mensi ügyben azért beszerzek tanpont, mert egy sincs itthon :S

Kép
Vendég

Sziasztok

Manojoco remélem már kigyógyultatok a betegségekből.
Nagyon szép a kislányod! :D

Ma megint jön a Mami, hihetetlen. :x
Meg jön Tesóm is az egyik Haverunkkal, a felmentősereg!! :D

Képzeljétek tegnap este csináltam joghurtos barackos piskótás sütit, én aki nem is jár konyha közelében, csak ha éhes vagyok. Hát a süti az nem lett a legjobb... :? Szerintem több zselatin kellett volna bele, mert nem úgy dermedt meg ahogy én akartam. Nekem semmi nem jön össze, de azt beszéltük Bazsával hogy legközelebb lehet tortazselével keverem ki a joghurtot és nem zselatinnal, hátha jobb lesz. :roll:

Barni ma is szenvedett délelőtt. Reggel 8 fél 9 körül eszik, aztán szegény próbálna visszaaludni, de rájön a kakálás, utána tele a pelus, folyton kiköpi a cumit, és az nélkül nem tud elaludni mikor nyűgös, majd kitalálja, hogy szomjas vagy épp melege van, és már 11 óra etetés megint, majd nagy kegyesen elalszik dél körül. És ez megy 3 napja. :x

Kép
Kép
szilvancska

Üvöltés-ordítás-üvöltés......Másik meg hiszti-hiszti-hiszti!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Remélem este nyugisabb lesz és akkor jövök hosszan!!!

Szabályosan cseng a fülem!!!Ez már a 2. alkalom!!!Lehet süket leszek, mire felnőnek!!!!
Vendég

Az én lányom ma megint mintagyereket játszott,de már le se merem írni,mert akkor utána mindig cirkusz van... :? :roll:

Ma már tiszta nyár volt! :lol: :lol: :lol:
Mi is sétáltunk egy óriásit,meg fagyiztunk egyet... :oops: Hadd nőjjön a popsi! :oops: :oops: :lol:

Eszti,el se bírom képzelni,ilyenkor mit csinálsz,mikor mindkettő egyszerre tombizik...én néha Pankóctól is kiakadok,ha már hosszabb ideje nyomja és nem lehet vele mit kezdeni,pöröghetek akár a fejemen is neki...

Szilvi,a nagyi azért elég sűrűn szórakoztat... :D
Az ilyesmi sütiket máskor próbáld dr.Oetker Zselatin Fix-szel,én azzal csinálok túrótortát,meg joghurtos krémeket és 2-3 óra elteltével tök kemény lesz és szépen lehet szeletelni.
Nem ördöngösség a sütés-főzés,engem totál kikapcsol... :lol:

piki

Mindig elfelejtem,mit akartam...ez már a korral jár... :mrgreen:

Anna,örülök,hogy Jázminnak használ a szer és jobban van!
Olyan jó,hogy nem szenved már szegény! :lol: :lol: :lol:

Manojocó:nagyon édes ez a kislány!És szuper,hogy ti is jobban vagytok,elég sokat betegeskedtetek az utóbbi időben...

piki

Marcsi köszi a tippet, ki fogom próbálni :D
Délutánra tök jó lett az íze, de nem lett elég kemény. :?

Kép
Kép
szilvancska

hülye vagyok, hát azt vettem...
de a recept azt írta hogy 1 evőkanállal tegyek bele, lehet legközelebb az egész zacsival bele kéne tennem??? :oops: :roll:

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!

Anna,Szilvi,Marcsi !

Köszönöm már jól vannak a gyerekek de már nem is merem leirni mert a kisfiam köhög és folyik az orra.Remélem nem robban le.De hálistenek nem sokára már ballagnak a nagyok meglesz az évzáró és én már akor nem szoktam oviba vinni mert álltalában összevont csoport van.Meg akinek anyuka otthon van a picivel azt jobb szererteik ha otthon van
Ma vendégeink voltak Gréti alig tudott aludni most kész hiszti szegény úgy űvőltött hogy fájt a füllem tőlle most a kenguruban ül az ölemben és igy irok.íde majd leszakad a hátam.közben megunta az üólést és hisztizik de ugy hogy alszik.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá

Szép estét megyek mert jön a hiszti

KépKép
manojoco

Szilvi,nem tudom,ugyanarról beszélünk-e,amit én használok,az kis zacsiban van és az egész szükséges egy adag joghurtos vagy túrós krémhez. :lol:
De ha jó volt az íze,akkor semmi gáz,az a lényeg! :lol: :lol: :lol:

piki

Marcsi ez akkora zacsiban van mint a pudingporok.

Ezek lennénk mi: :lol:

Kép

Kép
Kép
szilvancska

Anna,ezt most találtam.
http://www.kismamablog.hu/babazas/ha-be ... 6/hasfajas
Tudom már megoldódott.. de azért érdemes elolvasni.
Vendég

Szilvi,amikor a párod megláttam,hirtelen azt hittem,a tesóm! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg is lepődtem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért közelebbről nézve annyira nagyon nem hasonlítanak,de hirtelenjében tényleg a bátyám jutott eszembe róla. :oops:
Nagyon helyesek vagytok így együtt és Barnus szerintem nagyon hasonlít az apukájára.
És újra rá kellett döbbennem,mennyire fiatal vagy... :oops: :oops: :D

piki

Sziasztok

Mindenkinek Boldog Anyák Napját!!!

Marcsi Bazsának egy fiú tesója van, nem tudunk arról hogy lenne húga is,de én örülnék ha te a sógornőm lennél! :lol: :lol: :lol:

Hasonlítanak, nem tudom itt mennyire látszik, de még a púp is ott van Barnus feje tetején is, mint Apukának. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fiatal? Néha már tök ciki, hogy ilyen fiatal vagyok. :oops: Pedig nyáron már 22 leszek (és most kihúzom magam :D ) :oops: :lol:

Na tegnap Mamika egész "normális" volt, már amennyire tud olyan is lenni. :D
Most szegény Balázst találta be, hogy fogyjon le, mert cukorbeteg lesz, meg hogy annyi fölösleg van rajta, nekem se kellett több, közöltem vele hogy azért neki se ártana fogyóznia, mert van ám ott comb, meg segg. :lol: :lol: :lol: Hát ha már paraszt vagyok, akkor már úgy is viselkedem. 8) Csak annyit mondott, hogy neki nincs akkora hasa mint B-nek. :roll:

Kép
Kép
szilvancska

Jah és ma leesett a csonkunk, én úgy megijedtem reggel,mikor megláttam. :lol:

Barnus 4450 gr. :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi,a sógornőség nekem is jöhetne! :lol: :lol: :lol:
Tiszteletbeli sógornőmmé fogadlak!!! :lol: :lol: :lol:

Barnus csonkja akkor elég kitartó volt,Pankának kb. 2 hetesen esett le...sőt,még annyi sem volt...
A "Mamika" ezek szerint még fejlődőképes lenne,ha akarna... :D
De akkor úgy tűnik, nem csak téged talál meg... :D

Még jó,hogy tegnap itt örvendeztem,hogy nyár van...most meg nálunk totál be van borulva és reggel csepergett is az eső... :(

piki

Most csak ennyit, később többet:

Azt kérdezted tőlem,
nagyon vártalak? -
Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelző
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint a patak medrét,
madarat az ég,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek.

Minden Anyukának Boldog Anyák Napját! :lol:

Kép
ire81

Köszi Marcsi, aranyos vagy! :lol: :lol: :lol:
Nagyon kis cukcsi Panka! :lol: :lol: :lol:

Reni szép vers! :D

Ma voltunk Anyuméknál Anyák napja alkalmából, meg ebédre voltunk hivatalosak.

Képzeljétek befestettem én is a hajam, vagyis még most van rajta a festék, elvileg a színe intenzív padlizsán lesz, hát majd meglátjuk... :roll:

Kaptam Balázstól anyák napjára virágot, olyan cuki! Mármint Balázs! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK :)

Tegnap majálisoztunk egyet, már olyan jó volt kimozdulni. Vettem török mézet a kedvencem :P

Fanni köszi a linket, elolvastam és nekünk mind a két hasfájás jellemző sajnos :(
A gyógyszer bevált úgy nézem! De nem merem elkiabálni. Most tapasztalom ki, hogyan adjam neki. Elvileg 3X2,5 ml-t kell adni a picinek, de én 4X1 ml adok és úgy néz ki ez így jó. Érzi a hasfájást azért a lelkem, de nem olyan durván mint eddig. A 2 ml soknak bizonyult, mert sokat aludt aznap, amikor adtam neki először és nem akarom, hogy aluszékony legyen tőle. Így a 4X1-el olyan mint általában, csak nem sír annyira és a közérzete is jobb, nem görcsöl egyfolytában. Úgy várom, hogy elteljen ez a két hónap és elvágják a hasfájást.

Olyan furcsán érzem magam, mint akinek meg fog jönni, vagy nem is tudom. A petefészkem néha úgy fáj, mint amikor mensi közeledik. Nem tudom elmagyarázni, olyan fura érzés!

Panka nagyon aranyos, Szilvi Ti meg nagyon szépek vagytok hármasban :)
Barni annyi kiló mint Jázmin :)

Reni ez a vers is nagyon jópofa :)

Manojoco amikor nálunk is vendégek voltak 2 nap egymás után nagyon nyűgös volt Jázmin is.

Ma szülinapoztunk egy jót, nővéremnek volt a szülinapja. Apósék meg eljöttek vendégségbe és hoztak egy csomó sütit. Szóval torta, süti és ma semmi értelmeset nem ettem csak szinte édességet :S hát ...... :twisted: :twisted: :twisted:

Úgy várom a hintát a napokban érkezik meg :)

A Mami tényleg sűrűn megy hozzátok Szilvi, de ezek a beszólásaid. Nem semmi csaj vagy :) én azért visszafogom magam, pedig néha én is elküldeném a búsba az anyósékat :D :D :D tanulok majd tőled :P

Eszti hiányollak!

Volt egy hasonló korú kismamánk, hová tűnt ?

Kép
Vendég

sZIASZTOK!

Boldog Banya-Napot!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ne hari ma csak ennyi, sajna nem tudok többet írni, mert beteg vagyok!!!! Remélem holnap már működik a kezem... :? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Megpróbálok nem eltűnni közületek, és próbálok visszaolvasni, de a hétvége nagyon sűrű volt:-))) meg internet híjján elég nehéz jelentkezni :oops:

Abban tudnátok segíteni, hogyan lehet a vonalzókat becsatolni? Már próbálkoztam, de egyelőre nem jött össze.

Magamról annyit röviden, hogy én 36 éves vagyok, úgyhogy nem tartozom a legfiatalabbak közé :shock: Ha éppen nem babázom, akkor köztisztviselőként dolgozom...

Laura lányom bölcsődés, úgyhogy egyelőre "jó dolgom" van, de aztán szeptembertől kezdi az ovit, ahova ugyebár csak fél napra veszik fel, ha egyáltalán felveszik.

Szilvi! Nagyon jó a kép rólatok. Nálunk Pannának csütörtökön esett le a csonkja, de én már nagyon vártam, mert már nagyon liffegett. Igaz, egy kicsit rásegítettem kamillateás borogatással is.

Igyekszem a többieket is beazonosítani, de egyelőre még nem megy.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy szerintetek az normális, hogy Panna 2940-el született, 2780-nal jöttünk haza a kórházból és a mai mérés alapján már 3300 g ???
A védőnőnk szerint nagyon gyorsan hízik, a doki szerint meg normális. És az evéssel is annyi baj van, hogy többet eszik egy-egy kajára, mint amit elviekben javasolnak.
Ja, egyébként szopiztatom Pannát. Laurát sajnos nem tudtam, úgyhogy most teljesen új helyeken tapogatózom?
Még az lenne a kérdésem, hogy nálatok, hogy megy a szopiztatás? Igény szerint, amikor a babó akar és addig, amíg ő akar, tehát akár 40-50 percig is? Vagy pedig 3 óránként és kb. 10 percig? Ebben is tök bizonytalan vagyok.
Mivel Lauránál a 3 óránkénti etetést csináltam, egyelőre Pannánál is ez van, csak az a gondom, hogy a legtöbb etetésre még keltenem kell, holott a dokink szerint egy-két hét alatt be kellett volna már állnia és magától kéne kelnie...

Ezek lennénk mi 3-asban. Kép Laura, Panna és én hazaérkezés után

Andi

Kép

Kép
denesandi

Szia Andi!

A hízás sztem normális anyatejes babáknál végképp. Mi nagyon sokat híztunk egy hónap alatt. 2750-el hoztam haza Jázmint márc. 28-án és az egy hónapos vizsgálatnál már 4450 gramm. Mondjuk Ő sokat hízik nagyon. a védőnő szerint ez nem normális és ne etessem, a doki szerint is kicsit sokat hízott, de meg fog állni, úgyhogy ne aggódj sztem ezen. Ma kérdeztem meg egyik ismerősöm és az Ő lánya is sokat hízott és Ő is anyatejes!

Én azért nézem az időt, megpróbálom minimum 2,5 óránként etetni, hogy ne fájjon a poci, ami sajnos így is elég rossz. Én két mellből is megkínálom biztos ami biztos és kb. 10 perc alatt végez is a lelkem.

Sztem a 2 órát minimum várd meg, hogy meg tudja emészteni a tejcsit. Az meg, hogy mennyi időt van a cicin egyén függő. Valamikor játszik vele a lányom és azért hagyom is néha egy kicsit.

Kép
Vendég

Aranyosak vagytok a képen.

Kép
Vendég

Hahó!

Tök rég tudtam írni, egyszerűen úgy mennek a napok, hogy észre sem veszem, bár mostmár mi is egyre többet mozdulunk ki, tegnap is egész nap anyák napjéztunk, mentünk nagyanyámhoz, ő még nem látta Esztikét, aztán anyósom, aztán anyukám, 5 volt mire hazajöttünk. Szóval, sokszor úgy eltelnek a napok, hogy észre sem veszem, mindjárt 18 lesz a lányom :shock: Halomban áll a vasalnivaló és múlt héten csütörtökön délután 2kor jutottam el zuhizni :shock: , már azon gondolkoztam, megvárom az esti zuhit :lol: :lol: Még mindig pizsiben vagyok, de mostmár mondtam magamnak, ha törik, ha szakad, írok.

Manojoco, jó, hogy újra jelentkezel, nagyon szép Gréti baba!
Szilvi, tök arik vagytok, Barnus nagyon helyes kiskölyök 8)
Anna, örülök, hogy Jázmin jobban van, szörnyű volt olvasni a szenvedését, hát még átélni Neked is és főleg neki! :cry:
Marcsi, rászántam magam, ja főleg inkább a pénzt és vettem More Milk Plus-t, már nézegettem a terhesség alatt is, de most vhogy elfelejtettem és nem akarom elkiabálni, péntek óta szedem, de úgy néz ki, beválik, ma reggel 150 ml volt, igaz a kettőben, de több mint az eddigi 80-90. Sztem ezt a dobozt beszedem és utána megpróbálom a görögszéna mag teát, ahogyan Te is ajánlottad, csak már a t...m is kivan a sok teától :x
Andi, szép kis család vagytok, a szopi nálunk is tök gáz, megőrülök, óránként kéri a cicit és nem eszik csak 20-30-at, aztán jókedvűen bealszik, hiába ébresztgetem. Utána egy óra múlva kezdődik előről, azért is nem tudok sokszor jönni, mert a napom gyakran csak abból áll, hogy :x szopi-büfi-tartom a kis seggét, mert ha leteszem, akkor természetesen sirdogál. Nem tudom, hogy valaha be fogunk-e állni a 3 órára, sztetek mit csináljak, hogy vegyem rá, hogy rendszeresen egyen 100-akat és utána maradjon csendben ( mármint csak kajaügyileg ) 3 órára.
Andi, a vonalzót majd leírom, hogy kell, igyekszem nem elfelejteni.

Na tessék, 20 perc sem telt el, és felébredt, már megint nyekereg. :?
Én is kaptam virágot Esztikétől anyák napjára, majd teszek fel, ha a kisasszony megengedi, hogy letöltsem.

Na megyek egyelőre, próbálok még jönni és befejezni

Kép
ire81

Sziasztok

Reni még én is pizsiben vagyok, 10kor keltünk Barnival, evett, aztán 11ig sírdogált, fájt a hasa, bekakált de amint végzett be is aludt, nem tudom felkeltsem -e hogy tisztába tegyem, mert baromi büdös van, és itt fexik mellettem, az én helyemen, vagy várjam meg míg felkel. :?

Andi tök arik vagytok a képeken, szépek a lányok! :D
Hát én szopi ügyben nem tudok segíteni, nálunk úgy működött, hogy anyatejet kapott utána meg tápszert, mert nem volt elég tejem, de tegnap épp hogy pár cseppet sikerült lefejnem a 2 ciciből :shock: Barni meg 10 ml szívott le elvileg a mérleg szerint :shock: nem értem. De mi nappal 2 és fél, 3 óránként eszünk, éjjel meg 3 van amikor 4 óránként.

Felkelt, tisztába teszem és folytatom.

Na sikerült.:D

Andi szerintem normális a hízás, mi 3800 gr születtünk, 3750 jöttünk haza és Barni most 4450 gr.

Nálunk is mást mond a védőnő meg a dokinő. A védőnő szerint Barni sokat eszik (120ml), a dokinő szerint meg ez normális. És akkor kinek higgyek mint első babás Anyuka akinek nincs tapasztalata????

Anna örülök, hogy bevált Jázminnak a gyógyszer. :D

Kép
Kép
szilvancska

Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák?

Bevezetés

Az anyák kötelessége egyértelmű: legyenek tökéletesek. Az anyák, mint tudjuk, szentek. Csupa édes, szerető, gondoskodó, önmegtagadó madonna. Mindig jelen vannak. Lelkük gyöngéd, és a türelmük végtelen. Olyanok, mint a mesebeli pelikán, aki saját mellét szaggatja meg, hogy táplálhassa a kicsinyeit. Minden anya az életét adná a gyerekéért….
Igen, igaz. Anya vagyok, és életemet adnám a gyerekeimért, de nem látom okát, hogy naponta meg is tegyem. Minden anya lelke mélyén rejtőzik egy hétköznapi, elégedetlen emberi lény; hiszen nem létezik szentipar, mely kiegyensúlyozott, önfeláldozó madonnákat gyártana sorozatban. Minden gondtalan, kalandvágyó, önző hétköznapi lány feje fölött ott lebeg az anyaság fenyegető glóriája. Az átalakulás pedig, miközben az egészségesen önző felnőttből előbújik az angyali anya, fájdalmas lehet: körülbelül olyan, mintha a pillangó próbálna visszabújni a gubóba. Ennek az átalakulásnak a korai szakasza e könyv tárgya.
A természet segít: az első napokban erős késztetést érzünk a pelikánlétre. A gyermekáldás hatására az átlagos nő krónikusan önzetlenné válik. Az újszülött ott fekszik egy műanyag kórházi kiságyban, kék gyöngyszemével anyját hipnotizálja, akinek mindene sajog még és szédül a feje, de a gyermek követelőzik, és akaraterejével úrrá lesz a szülője kimerültségén. A kisded szorgalmasan szopik, alvásrendjét anélkül alakítja ki, hogy ezt bárkivel előre megbeszélné, akkor piszkítja össze a pelenkát, amikor neki tetszik, és hol óránként háromszor kér enni, hol soha többé. Helyezz bármilyen apró akadályt a bébi hajlíthatatlan akaratának útjába, pont azon a hangfrekvencián kezd el üvölteni, amely beindítja az azonnali anyai engedelmességprogramot. Éjfélkor szeretne beszélgetni, és tapintatlanul elalszik a nagyi legjobb gyerekrigmusa közepén, modortalan, felelőtlen, és nincs tekintettel senkire. Ahogy nődögél, mindeme képességeit csak továbbfejleszti...
:lol: :lol: :lol:

piki

A fenti irományt tegnap este kezdtem el olvasni...haláli jó...és igen tanulságos... :lol: :lol: :lol:
Elég hosszú,kb.100 oldal,de ha valakinek van fölös ideje-tudom,jó vicceim vannak-akkor érdemes elolvasni,majd belinkelem,hol található,de rá is lehet keresni...rengeteg túlélési tanács is van benne és igazán szórakoztató... :lol: :lol: :lol:

Később jövök bővebben,de most épp szenved Panka... :oops:

piki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?