Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kismama2004!
Igazad van, minden jó tanácsot szívesen fogadunk:-)
A 7 rugiban is van valami, de ilyen értelemben kevéske.
Mert mi van akkor, ha lebüfizi, vagy egyéb "baleset" éri? Akkor már elő kell venni a következő napit. De egyébként én nem veszek csak max 3db-ot, mert hamar kinövi. Azért, hogy sokáig jó legyen rá nem fogok 3 számmal nagyobbat venni. De amint írtad, mindenki maga dönti el. Ebből sem vita, sem harag nem alakulhat ki (legfeljebb családon belül).

Magika!
Részben igazad van a vásárlással kapcsolatban.
Nekem azért részben, mert én majdnem mindent az utolsó pillanatra hagyok. Nem akartam itt leírni, hogy miért vagyok "babonás", de én nem veszek előre meg semmit.
Szóval ha bármi rossz is történne, akkor én nem is tudám kinek eladni a dolgokat, mert azért egy babakocsit és egy csomó ruhát nem ajándékoznék csak úgy oda (nekem sajna nincs feles 30-40ezer Ft-om erre), nekünk most nem túl jó az anyagi helyzetünk, mert a második lombikra sikerült és ez nagyon kimerítette az összes hitelkeretünket és a pénztárcánkat.
Sajnos nagyon sok rossz történetet hallottam és még itt is olvastam az egyik topikban. Ha meg előbb jön a baba a vártnál, az nem baj, mert a férjem fog bevásárolni mialatt a kórházban leszek. Természetesen amit be kell vinni a kórházba (kötelező cuccokat), azt megvesszük előbb. De most még felesleges, mert nem tudom, hogy hány kiló és hány centi lesz a gyerek.
A babakocsi meg tényleg ráér, mert egy ideig úgysem viszem utcára. De én tökéletesen megértelek és irigyellek az optimizmusodért (de miért is lenne baj?).
Csak én vagyok nagyon parás.
Remélem nem sértettelek meg. Ez csak az én saját gondolkodásom és nem akarnálak megbántani!

Lányok!
A képek nagyon Édesek!

Mindenkinek kellemes pihenést kívánok!
Sajnos mifelénk elég rossz idő van:-(
Puszi!
Angelani
15+6
Bocsi, hogy megint regényt írtam.

Kép
angelani

Sziasztok lanyok!

Orulok, hogy hasznat veszitek a tanacsomnak.
Ugy orulok.
Jo lett volna, ha nekem is egy kicsit segit igy valaki.
Nos a 7 rugi soknak tunik, de valojaban ugy is kap az ember baratoktol meg innen onnan, igy ha akarjatok ha nem ugy is ossze fog jonni a 7db.
Szoval tenyleg csak 3-4 db-ot vegyetek.
Babakocsit en sem vettem koran, csak a vegen, de mar jo elore kineztuk es felirtam hol mennyibe kerult.
Ha elobb jott volna a baba, akkor papa megvette volna.
Szeptember 24-enszultem es a korhaz utan is meg 25 fok volt elozo evbe igy 2. nap kiraktam a teraszra a babat, majd 3. nap a kertbe.
Nagyon jokat aludt.
Igy ki lehet vinni, mert ugyan olyan mintha ablakot nyitnal ra.
Szoval jo volt, hogy volt babakocsi.
Kép Kép
Kép

Kép

A rugit nekem soha nem bukta le. Akkor meg nem nagyon mozognak, igy ha hanyatt van, akkor oldalt lefolyik a fulebe, vagy ha hason ekszik, akkor a pelenkara. Szopi kozben mindig kapott kicsi partedlit.
Igy nekem ilyen gondom nem volt, hogy osszekoszolta.
Max a body, mert azt rendszeresen lepisilte, mert mindig akkor jott, mikor tisztaba tettem. Kép Kép Kép
Szoval en rucira mondtam, hogy meg lehet venni, mert azt lehet elajandekozni.
EGy babakocsit nem. Azert minket sem vet fel annyira a penz. Kép

Nos egy kicsi husveti meglepi nektek.

KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET!!!

Kép Kép Kép

Kép

Magi
Vendég

Magika!
Örülök, hogy nem vetted sértésnek!
Nagyon Szép babád van:-) Gratulálok utólag hozzá!
Ezt ritkán mondom!
De lehagytad a nevét:-(
Vagy csak nem vettem észre, annyira lefoglalt a nézegetés?
Remélem legkésőbb októberben én is fel tudok tenni képet. Bízom benne.
Szia!
Angelani

Kép
angelani

<font color="0000ff">Pipacsvirág!

Egy ötlet, hátha nem tudod... Én a nővéremnek innen vettem babahordozó kendőt egész olcsón: http://babakocsi.uw.hu
Én is úgy tervezem, hogy ilyenben fogom hordani a babámat, nem vagyok babakocsi-párti. Kép

4hét+6nap</font>

KépKépKépKép
proone

Ja, hogy te nem kendőre gondoltál... Kép Elolvastam a következő hozzászólásodat is közben... KépKépKép

KépKépKépKép
proone

Angelani!

Koszi!

Zoltannak hivjak.

Ja meg egy ruharol.

Azsia centerbe is erdemes elmenni.
En ott vettem az elso rucit a gyereknek a papaval.
Gyonyoru feher plus rugi.
Abban hoztuk haza. 1200 Ft volt.
Ugyan az itt nalunk a piacon is van 2600 Ft-ert.

Magi
Vendég

Magika!

Nagyon köszi a tippet!
Talán 2x voltam ott, de majd ezentúl sűrűbben fogok arra járni:-)
Én a bevásárlóközpontokban nézelődtem egy párszor. Azért én is szeretek nézelődni. Ott is vannak olcsó dolgok. Igaz a minőség nem biztos.
De majd a jövőhéten elmegyek az azsia centerbe is.
Te már tapasztalt vagy ezért lenne egy kérdésem.
Mi az amit feltétlen be kell vinni a kórházba?
Itt a babára értem a dolgokat (tudom kórháza is válogatja), de talán vannak megegyező dolgok.

Köszi!
Angelani
16+6

Kép
angelani

Angelani!

Babanak mindenhova vinni kell pelenka, popsitorlo, jo meg vinni neki kiskesztyut, mert nagyon osszekarmolja magat, mert nagy korommel szuletnek es nem engedik levagni mig a korhazban vagy.
Kép
A tobbi korhaztol fugg. Adnak e rucit vagy nem stb...
en a mavban szultem, ott adtak rucit, csak azt vittem magammal, amiben hazahoztuk.
Tettem be egy rovid ujju bodyt, egy rugit, cernasapka, vastag sapi, kicsi pled, zokni es egy tavaszi plus overal, ja es a kesztyu.
Vittem meg cumit, vegszukseg eseten, jol is jott. Kép Vittem fejot, ami szinten jo volt.
Mindent megvettem ami a mellre kellett. Az egy aldas is volt.
Avent bimbokrem, mert azt nem kell szopi elott lemosni, bimbovedo a ket szopi kozt, hogy tudjon levegozni. Draga de megeri es nagyon sokaig jo, hiaba kicsi a flakon, nekem meg mindig van, pedig napi 6* hasznaltam az elso ket honapban.
Nakunk adtak a kodokhoz mindent meg a popsikremet is.
Amit meg erdemes vinni tenna lady betetet meg eldobhatos halos bugyit.
En vittem 6 db-ot es nem mosogattam, mert valaki ugy vitt, hogy mosogatta. 200 Ft egy darab tenna, szerintem az a legjobb es a legszorosabb, igy tart is.
Patikaban lehet venni tobb meretben is.
Amit a bababoltokban lehet venni olyanom is volt, de az nekem nem valt be, mert nem volt szoros, lotyogott benne a betet.
Szoval en minden este eldobtam.
Haloing, pizsi es szoptatos melltarto.
az orvosodtol kerj egy listat es az alapjan vigyed a cuccost en is igy csinaltam.
Csak melle vittem meg fejot meg cumit.
Semmit nem hagytam otthon, mert a ferjem nagyon feledekeny es valamit akkor is itthon hagyott volna, ha osszekeszitem akkor is.
Szoval en ennyivel tobbet vittem.
De elfer.

Ha van meg kerdesed ird meg nyugodtan.
Probalok valaszolni, es segiteni, ha tudok.

Magi
Kép Kép Kép
Vendég

Ja azt elfelejtettem, hogy kicsi pokrocot is jo vinni, mert nekunk egyet adtak a babahoz, igaz nem fazott, de jobban aludt, ha kettobe csomagoltam, nagyon szeretik a meleget es jobban is es tobbet is alszanak.
Ja es sapit sem adtak igy en a sajat cernasapimat adtam ra a kicsi kesztyuvel. Kesztyu helyett lehet kicsi zoknit is a kezere huzni. Kép

Magi
Vendég

Magika!
Nagyon köszönöm!
Biztos lesz majd még kérdésem, de egyenlőre nagyon jól tájékoztatál.
Azt hiszem kimentem az üzidet egy mappába, mert tuti elfelejtem 4-5hónap alatt:-)
Az én férjemnek is cavintont kellene szednie 3X2 adagban:-)
Mégegyszer köszi!
Kellemes húsvétot!
Angelani

Kép
angelani

Nektek is kellemes husvetot.

Szivesen leirom majd 4-5 honap mulva is. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Magika,
Nagyon aranyos a kisfiad.Kép
Itt az én kisfiamról is egy mai kép:
Kép

Davalia,
Jobbulást neked! Vigyázz magatokra!

Szilvi,
Megírnád hol van most ilyen "3-at veszel és a legdrágábbat fizeted csak" akció? Ugyan fenntartással, de azért veszek pár dolgot a kicsinek, mert én is azt tapasztaltam, hogy nagyon jó ha minden készen vár itthon. Túl sok ruci szerencsére nem kell, mert Kristóf még csak 11 hónapos lesz és minden megvan tőle.

Angelani,
Megértem, hogy babonából nem vásárolsz. Azért azt mégis gondold át, hogy jó esetben 3 napot leszel kórházban (én pl. péntek du szültem, hétfő de hazajöttünk). Egy ilyen szituban mikor fog a férjed vásárolni és mikor fogja kimosni, megszárítani, kivasalni a ruhákat? És még annyit, hogy nálunk szinte minden szabad percét velem tölötte a kórházban a párom, ami nekem nagyon jó volt, így nem is lett volna mikor vásárolnia. Nálunk volt amikor ugyanilyen okból semmit nem vettem, mégsem születhetett meg a babámKép, Kristófnál pedig már 3 hónaposan megvolt pl. a babakocsija - mert megláttam jó ára is volt és meg is tetszett - és egy tündéri kissrácunk lett.
Szóval nem ezen múlik. Ha gond van, a Neten keresztül simán el tudod adni a dolgokat, de erre úgysem kerül sor!!!Kép

Nem tudom írtam-e, hogy voltunk a fizetős Down szűrésen és szerencsére negatív lett az eredmény.Kép

Kellemes Húsvétot mindenkinek!
Humi
humi

Szia Humi!

Nem hiszem, hogy érdekes lenne számodra ez az akció, mert Veszprémben van.Pesten gondolom sokkal több akciót ki lehet fogni.

Aranyosak a kicsik!

Davallia, jobbulást kívánok!

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Humi!

Teljesen egyetertek veled.
Nekem szules elott egy honappal megvolt minden.
Vasalt ruha, szoba minden, ha elobb jon a baba, akkor rendben legyen minden es ne szules utan kelljen mindent csinalni.
A ferjem meg olyan feledekeny, hogy csoda, hogy engem meg a gyereket nem hagyott a korhazban, nem hogy meg itthonrol hozzon valamit, vagy bevasaroljon. Kép Kép Kép

Igaz, hogy midnent 2 het alatt csinaltunk meg, mert addig nem volt kesz semmi.
Dobozokba gyujottem a gyereknek a cuccost, mert lakasfelujitottunk es augusztus elejere lett kesz.
Igy akkor keztunk el bekoltozni es a gyerek cuccait is kimosni vasalni, bepakolni stb...

Humi!

Neked is tunderi a kisfiad. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Angelani,
A kórházi cuccokkal kapcsolatban: Én a Sote II-n szültem, és mindent adtak a babának. Pelust kaptunk minden nap 5 db-ot, kaptunk 2 csomagot, amiben rengeteg áruminta volt, így a popsitörlő is abban volt. Szóval szerintem ez teljesen kórházfüggő, itt még kesztyűt is adtak a babákra, mármint akinek hosszú volt a körme. Én inkább arról tudnék írni, hogy neked mire lehet szükséged. Én is babonás vagyok, de viszont mindent megvettünk előre(szülés előtt 1-2hónappal)ki is mostam, vasaltam mindent,és a férjem csak behozta amikor jöhettünk haza. Humihoz hasonlóan velem is bent volt egész nap a férjem, csak aludni jár szegény haza. Mi sajnos 2hetet töltöttünk a kórházban, de épp ezért szegény még az én ruháimat is moshatta. Én azért azt javasolnám, hogy a születés előtt 1 hónappal szerezzétek be a legfontosabbat,a többit pedig nézd ki, hogy már csak meg kelljen venni.

Szerencsére nekünk sem kell sok dolog, mert Bálint 1 éves, csak ha lány lesz a tesó, akkor pár lányos body az elkélKép Én még egy testvérkocsit akarok venni.

Davalia,
Jobbulást! Pihenj sokat, vigyázz magatokra!

Szép napot!
Kellemes Húsvétot!

Edina
16+3

nedinabp

Lányok!

Megőrülök tőletekKép
Tisztára rámhoztátok a vásárolhatnékot!Kép
Felhoztam a neves áruházláncaink akciós katalógusát a papírtaróból, és gyorsba fellapoztam, hogy milyen bébiajánlatok vannakKép
Félek nem fogom megállni, hogy ne vegyek néhány darabotKépKépKép

Megann 16+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Nedinabp!
Neked is nagyon köszöm a segítséget. Ezt is kimentem egy mappába:-)!
De én nem azt írtam, hogy semmit sem veszek meg előre. a kötelező cuccokat megveszem. A férjemnek meg nem kellene annyit vásárolnia. Csak 1-2csom. pelust és 1-2db ruhát. De a babakocsival még ráérünk. Egyébként a férjem utálja a kórházakat, amit meg is értek. Csak akkor jön be ha muszáj, mert eleget dolgozik mellette. Voltam korházban 2hetet, de megbeszéltük, hogy nem jön be sűrűn (voltak elegen bent, nem unatkoztam). Természetesen telefonon rengeteget beszéltünk. A munkahelyén meg tud venni mindent a babának hazafele. Az plusz 20perc maximum. Egyébként én azt fogom csinálni, hogy ami van babaruha (az a 2-3db), azt kimosom, kivasalom és lezacskózom. De a férjemnek mindenféleképpen kell vasalnia amíg bent leszek. Bár általában előre kivasalom az ingjeit, de nem lehet tudni, hogy a baba mikor akar kibújni:-)
Tehát neki nem nagy fáradság +1-2db babaruhát átvasalni. Szerencsére főzni nagyon jól tud és szeret is. Áltlában Ő is főz. Ezzel sem lesz gondom. Mosni a gép kimos. Nekem szerencsém van vele:-). Na jó, a takarítást nem nagyon szereti, de nem is baj.

Kedves Magika és Humi!

Sajnos a paráimtól nem tudok megszabadulni.
Most elmondok csak 1 történetet.
A kolleganőm 5 hónapos terhes volt, amikor meg kellett szülnie a halott gyermekét. Volt valami enyhe folyása és nem kezelték. Egyszerűen felülfertőzte a magzatot és bele is halt.
A lány meg hiába pereskedett, amit kapott az nem vígasztalta.
Nekem is néha van enyhe folyás szerű valami és sokat görcsöl a hasam. A doki nemfoglalkozik vele, majd elmúlik. Az SZTK-ban közli velem a doki, hogy menjek a magánrendelőjébe. Sajna nincs 9-10ezer Ft-om pluszban (az én dokim havi 5000Ft-ot kér), mert ott 9000Ft a vizitdíj.
Szóval aggódom és aggódni is fogok mindenért.
Legfeljebb csak a 7.hónap végetáján vásárolok be. Ha netán esetleg a 8.hónapban megszületne. Nagyon remélem, hogy kibírja a pocimban addig:-)
Bocsi, hogy megint egy könyvnyit írtam, de értsétek meg, hogy sok rossz dolog történt körülöttem. Talán vonzom is a bajt.
De itt lezárhatjuk ezt a témát. Tudom, mindenki másképp gondolkozik. Kész. Ezen nem is lehetne vitázni.
Azért köszönöm a sok segítséget.
Sziasztok!
Angelani
16+0

Kép
angelani

Angelani!

Miert nem valtasz dokit, ha ilyen???
Nekem is volt kicsi folyasom.
Terhesseg alatt mindenkinek van folyasa, csak kerdes hogy mennyi.
Szoval ne aggodj sokat emiatt, te kivetel leszel, eros vagy es a babad is eros.
Foleg a 16. heten. Ha meg nem vagy az orvossal megelegedve valtsal, de gyorsan.

En meg a hatodik honap vegen elmentem nyaralni Egyiptomba.
Igaz en a masik veglet vagyok, mert a lakasfelujitasban cipeltem a csempeket, meg bondottam falat, astam a viznek a godrot a spejzba stb... A vegen meg elmentunk kipihenni. Kép

Kép

Kép

Kép

Szoval szerintem egy ici picit legyel optimistabb, hidd el a baba is megerzi, ha tul sokat aggodsz.

Magi

Remelem nem baj, hogy mindig egy csomo kepet teszek fel. Kép
Vendég

Mindenkinek kellemes husvéti ünnepeket!
Vissza olvastam a hozzászólásokat jó nagy volt a termés (szerencsére).
Én szerdán megyek AFP-re 16+1 napon + aznap kell a dokihoz is mennem vizitre.
Most kezdem magam "összeszedni" súlyilag a 9 kg fogyásból már 2 visszajött. A gatyáimat le kellett cserélni a fogyás ellenére, mert pont a hasamat szorították.
A vásárlásról annyit, úgy tűnik csak babakocsit kell csak vennünk,(de azt majd csak augusztban ráérünk) már van 2 kiságy 2 járóka, 2 kiskád (kaptuk) csak el kellett hozni, mert útban volt a szoba tele van. Ruhát én asszem nem veszek amennyi kell annyit kaptunk (eddig 2 őt vettünk mert olyan ari volt).

Istvánosok!
Ruhát a babának nem adnak nekünk kell vinni most szült ott egy ismerősőm (1 hónapja)ő mondta.
gviki

Bocsi! Viki 15+6
gviki

Magi!
Igazad van abban, hogy orvost kellene váltanom.
Valóban nem vagyok vele megelégedve, már a kezdetek óta. Én mondom neki, hogy milyen vizsgálatokra "szeretnék" menni. A doki még nem is csinált UH-ot! Voltam ugyan genetikain, de először magamtól mentem el. Csak később kaptam beutalót tőle. Még nem hallottam a baba szívhangját sem:-( Egyszerűen mivel még nem volt érezhető a jelenléte, sosem tudtam, hogy mi van a babával, hogy jól van-e? Mostanában kezdek (1hete) érezni érdekes dolgokat a hasamban. Azt mondták, hogy valószínű, előbb fogom érezni a mozgást, mert vékony a hasfalam. De még ezt nem nevezném annak, hiszen ezen a téren még tapasztalatlan vagyok. Lehet, hogy azt érzem, hogy mozog, de majd csak akkor leszek nyugodtabb, ha "lerugja a vesémet":-)
Szerintem akkor már vásárolni is fogok. Egyébként akárhányszor látok valamit, ami jó lenne neki, legszívesebben megvenném. De a félelem visszatart. Majd elmúlik Remélem!
A képeid nagyon jók!
Hááát, bátor vagy!
Én még nem is fürödhetek csak tusolnom szabad:-(
Szerinted mikor lehet egy jót ázni a kádban?
A házimunkát és a cipelést én sem kerülöm, pedig nem szabadna ilyeneket csinálnom. De nem lehet mindent helyettem elvégezni.
Nem tudom, hogy te olvastál-e rólam itt a topikban. Nekem elég komoly műtétem is volt ezért is sikerült csak lombikkal a terhesség.
Van félnivalóm. Az orvosom még nálam is jobban félt. Még mindig használtatná velem az utrogestan kúpot (persze már nem használom).
Na befejezem, mert nem hagyok másnak helyet:-)
Szia!
Angelani

Kép
angelani

Angelani!

Nem olvastam rolad. Bar jartam a "Mar megint megjott" topicban, nem tudom, oda jartal e, mert en addig oda jartam, mig bele nem kezdtunk a projektbe. Sokan zavartak is onnan, nehogy ottragadjak. De nem nagyon erdekelt. Ha jon akkor ugy is jon. Kép
Viszont erdekel a torteneted, ha van kedved ird le a mailcimemre.

Nos ha ennyire nem jo az orvos tenyleg keress masikat. Meg nincs keso.
Ha ennyire nem vesz emberszamba, akkor szulesnel sem fog, kakkantani fog rad es lehet be sem megy majd, de a zsebet meg tartani fogja.
Szoval javaslom a valtast.

En mindig is furodtem. Medencebe csak egyiptomba mentem be, mert oriasi volt a medence.
Se eleje se vege es kevesen voltak mindig benne, mert mindenki a tengerbe jart.
Mi is leginkabb, mert gyonyoru tiszta volt na es termeszetes.
Akkor te lehet, hogy az orvos miatt aggodalmaskodsz, nem is a baba miatt.
Szerintem az a baj, hogy nem nyuktat meg.
Ha keresnel egy olyat, aki torodik is veled, lehet sokkal nyugodtabb lennel es kiegyensulyozottabb, ami nagyon fontos.
Ja es akkor bizti maskepp gondolnad a dolgokat.

MAgi
Vendég

Kedves Magi!

Én úgy emlékszem, hogy talán itt írtam. De nem biztos. Átjárok a kaális párok topikba is. Ott kezdtem a babanetet. Ezt a topikot érdekes, de később vettem észre. Ja igen, mert először csak a szülészetek-kórházakat nézegettem. A dokim az uzsokiban volt, akkor azt néztem, most úgy néz ki, hogy az Istvánba fogok szülni, jelenleg ott van. Aki ismeri az orvosom, háát nem hallani jót róla, de olcsóbb (sőt, féláron dolgozik). Elég aggodalmas mert ismeri a kórelőzményemet. De én nem tőle vagyok ennyire parás. Sok rossz dolog történt körülöttem ( már írtam is). De éppen most mostam ablakot. Nekem nem számít az ünnep, akkor pucolom le amikor van időm. De részben jó is a para, mert ha nem félnék ennyire, akkor már 6 gyerekre való holmi tornyosulna a szobában:-). Helyünk alig van. Az anyagi dolgokról sem szabad megfeledkezni:-(
Az biztos, hogy szó szerint minden marhaságot megvennék, még azt is ami soha sem fog kelleni.
Bár babakrémek és hasonló dolgok vannak (mi is azt használjuk). A szomszédom lánya 5kg-os babát szült (császárral). Az UH-on azt mondták, hogy kb. 3.5kg, jó nagyot tévedtek. Bevásároltak egy csomó mini pelenkát, vagy 6-8 csomaggal. Kijöttek a kórházból és már a következő héten nem volt jó rá a pelus. Szerencsére el tudta valamennyiért adni. Na persze engem nem a pelenka izgat, csak egy jót nevettünk az egészen.
Jézus! Én csak írok-írogatok.
Mára be kell fejeznem! :-)
Szerinted merjek fürödni? Persze nem forró vízben gondoltam.
Majd azért megkérdezem a dokit. Kiváncsi lennék rá, hogy mit mond.

Azért köszi a megértést!
Szia!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Proone!

Megnéztem az oldalt amit Pipacsviragnak ajánlottál és nagyon meglepődtem!Az én babócám még nagyon pindurka,de ha majd megszületik én is kendőben szeretném hordani(nem vagyok babakocsi párti). Korábban is nézegettem már a Nandu és a Kanga nevű hordozókendőket, de mindkettő lényegesen drágább annál, amit te ajánlottál.
Van esetleg valami tapasztalatod arról,hogy a minősége milyen?mert ha jó akkor én is ezt fogom választani - a másik kettő legalább a duplájába kerül...
Előre is köszönöm!

annamami
7+1
annamami

Magika!

Olyan csinos vagy ezeken a tengerpartos képeken!
Ééééééén is szeretnék már ekkora pocit!!!!!!
:-))

annamami
7+1
annamami

Annamami!

Koszonom!
Hamar eljon az ido es akkor meg mar ujra a kicsi pocira fogsz vagyni. Kép Kép Kép

Angelani!

Kitartas!!!!!!!
Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Angelani,Kép
Megértem, hogy félsz, de nem szabad ennyire pesszimistán látni a jövőt. Nekem aztán főleg van mitől félnem (6 vetélés az előzmény a 2 fiú születése között), de mégis optimista vagyok. Egyszerűen muszáj! Szerintem is orvost kellene váltanod, ha ennyire nem nyugtat meg a mostani. Én Kristófnál a 32. héten váltottam és nem bántam meg.

Én is az Istvánban fogok szülni és 11 hónappal ezelőtt Kristóf is ott született. Oda tényleg mindent vinni kell a babának. Pontosabban adnak minden napra egy 5 db-os pelenka mintacsomagot, ami vagy elég vagy nem. Az anyukák kapnak jó nedvszívó betétet. Én is vettem Tenát hálós bugyival, de egyszer sem használtam, mert a kórházi sokkal jobb volt. Van bent a babaápoláshoz szükséges krém, hintőpor, stb. Ezen felül max. egy pólyát vagy takarót kap a baba. Minden mást vinni kell neki is és magadnak is. Célszerű úgy csomagolni, hogy összeraksz egy szülőszobai csomagot, benne a baba első ruháival amit rögtön születése után ráadnak: body, rugi, kabátka, pamut sapka esetleg kesztyű, textil pelenka és meleg takaró; valamint a te vagy ti cuccaitokkal ami kellhet a szülésnél, esetleg némi innivaló, stb...... és teljesen külön a kórházi csomagot (érdemes vinni mellszívót is, nekem legalábbis nagyon jól jött).
Angelani, kihez jársz most?

Magi,Kép
Nagyon jók a képek.Kép Mi is hasonlóan csináltuk végig Krizsóval a terhességet. Azzal a különbséggel, hogy előbb elmentünk nyaralni majd összehoztuk a bébit és aztán végigépítkeztük a terhességet. Kristóf születése előtt 1 hónappal fejeztük be a tetőtér beépítést. Azért ezt így mégegyszer nem csinálnám, az biztos.

Humi
humi

Humi!

Szerintem minden kismama az elso terhessegenel a legbatrabb.
Mar en sem csinalnam ugyan ezt vegig, de ha megint az leszek, lehet hogy megteszem

En a terhesseg alatt vegigcsinaltam ket vizsgaidoszakot, egy eskuvot, igaz akkor meg az elejen voltam nagyon, egy teljes 150 nm-es lakas teglara rombolasat es felujitasat es meg egy 2 hetes egyiptomi nyaralast.
Ja es ezek mellett augusztus 3-ig dolgoztam napi 8 orat, foztem, mostam, takaritottam, meg a ferjemnek is asszony voltam.
Most ennyi jutott az eszembe.
Na ezt csinalja vegig egy ferfi. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Humi!

Nagyon köszi a segítséget! Az én dokim nemrég ment át az uzsokiból az Istvánba. A neve Dr. Szappan Vilmos. Nem tudom, hogy hallottál-e róla. Úgy halottam, hogy be lehet menni a kórházba szülés előtt megnézni a szülőszobát, meg valami felkészítésre is. Talán még ott is tájékoztatnak. De örülök, hogy tudtok nekem segíteni itt a topikon. Mindenki nagyon kedves:-)

Mégegyszer Köszönöm!
Szia!
Angelani
16+1

Kép
angelani

Sziasztok!

Az ember kihagy 3 napot, és nem győz utánaolvasni. Kép

Uxi! Igen, én voltam utánad a védőnőnél, szóval akkor találkoztunk, tök jó! Egyébként nem voltam ideges, ráértem, és mostanában tudatosan ügyelek rá, hogy ne hozzon ki a sodromból semmi. Szerintem az utánam következő anyuka még rosszabbul járt, mert ő is várt vagy egy-másfél órát, és mikor kijöttem, akkor derült ki, hogy nem is a mi védőnőnkre várt, hanem egy másikra, akinek viszont akkor változott meg a rendelési ideje.

Nyúlné! Remélem jobban van a sérülésed! Én szombaton égettem le a mutatóujjamat, most is sajog. Anyu rögtön el is kezdte mondani, hogy meg fog látszódni a gyereken is. Szerintetek van alapja annak, hogyha az anyával történik valami, akkor az a gyereken is, pont ugyanazon a testrészén meg fog látszódni?

Ha tudtok valami jó üzletet Kárpátalján vagy Erdélyben, azt én is szívesen fogadnám, szerintem is sokkal olcsóbbak lehetnek kint a babacuccok, és egy teli tank benzint igazán megér kimenni, ha harmad-, negyedáron tudsz vásárolni.

Bodza 15+2

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

En nem hiszek benne, hogy megmarad a baban.

Nekunk semmi nincs a gyerekkel, pedig terhesseg alatt csiszolas kozben elvagtam a csukom a csiszolokorongal, ugy nezett ki mintha ongyolkos akartam volna lenni.
A kenyerszeletelovel levagtam a gyurusujjam veget, ami meg ma is latszik, leegtem egyiptomba ugy a 30 faktoros kremmel, hogy buborekos lett a borom.
Zolikanak semmi baja es nem is latszik rajta semmi. Nincs meg pigment foltja sem. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok,

Angelani,
én is az Istvánban szeretnék/fogok szülni, és az orvosnőmmel elégedett vagyok! Ha gondolod, és váltani akarsz, tudok ajánlani, többet is.

Magika,
mi még baba előtt jártunk Egyiptomban, de még ott is eszembe jutott és mondtam a páromnak, hogy terhessen ezt nem vállalnám. De én is a kicsit aggódósabb típus vagyok. Bár hála Istennek, eddig még nem volt rá okom.

Pr. 17

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Magika,
bár nekem is ez az első terhességem, én annyira parázós lettem,amivel nemcsak magamat de a környezetemet is elég alaposan megdöbbentettem.:-) - mivel korábban ez egyátalán nem volt jellemző,sőt!!!Mi a párommal tavaly júniustól szeptemberig csináltuk végig a házunk komplett felújítását, hasonló dolgokat csináltam végig,mint te :-)) ,és akkor már nem is szedtem az antibébi tbl.-t. Igaz nem is maradtam terhes,csak idén februárban, de most így visszagondolva,babóval a pocimban nem biztos,hogy merném....:-) Tehát az nem általánosítható,hogy mindenki az elsővel a legbátrabb.:-)
Mindenesetre Le a kalappal a "dolgozó nők"előtt!!!:-D
Egyébként nekem is hátravan még egy vizsgaidőszak+egy államvizsga, de kit érdekel ez már?????én csak a pocakom növesztésével vagyok elfoglalva!!!:-D a többi részletkérdés.....
Jaj,úgy izgulok,csütörtökön megyünk a védőnénihez a kiskönyvért - ezek a nagy dolgok,juhéjjj!:-)

Szép napot mindenkinek!!!!

annamami
7+2
annamami

Jaj olyan jo igy olvani titeket.

Annamari!
Ugy emlekszem en is, mikor mentem a kiskonyvert.
Kép Kép Kép

Meg az elso UH-ra.

Most kicsit irigykedem.

Lanyok csak semmi para.
Nagyon gyorsan eltelik az a 9 honap. Kép

Hmmm...
Most megyek mosni, majd teregetni aztan vasalni.
Majd a gyerekkel a postara csekket fizetni. Kép

Magi
Vendég

Bodza!

Én is azt hallottam,hogy a babán nem látszikmeg semmi ilyesminek a nyoma!!! Állítólag ez csak babonaság! Nyugi!!!:-)
Pussz:

annamami

Jajj!olyan ma a fejem,mint egy lyukas szita!!!
magika! azt akartam kérdezni még az előbb,hogy te hol is tartasz(mármint időben),mert nem írtad oda??????
pussz: a
annamami

<font color="ff0000">Annamami! Én is talán Nandu oldalán találkoztam először a hordozókendővel, és nagyon megtetszett, hogy már újszülött is hordható benne. Szerintem ha egy kis gyakorlással megtanuljuk hazsnálni, akkor nagyon praktikus tud lenni.
Amit az oldalról rendeltem - egy emailt kellett küldeni, és visszaírnak színválaszték ügyben, ha kéred. Nekem nem tudtak visszaírni, mert megtelt a postafiókom, ezért nem tudtam választani... SZóvíl erre figyelj. Kép Egy héten belül kiküldték nekem, jó vastag, strapabíró anyagból van, én nem félnék, hogy akár a 15 kilós gyerek alatt elhasadna. A Nandu féle és többi hordozókendőről nem tudok nyilatkozni, de azt írják, egy jó nagy anyagból magad is tudsz varrni - úgy a legolcsóbb talán. Itt van egy kép, amikor ez az egy hetes baba - nővérem kisfia - először van benne. KépKépKép Kellett egy keveset kisérletezni, mire sikerült belerakni. Kép
Kép</font>

Proone
5+1

KépKépKépKép
proone

Annamami!

Bocsi! Csak nosztalgiazom.

gyerek 6 honapos 2004 szeptember 24. 16:13 szuletett Zoli 3700 gramm 56 cm
10/10 apgar. azt hiszem igy kell rini.

Magi
Vendég

Sziasztok
Az ünnep alatt nem tudtam netezni, és így több mint 1 órába telt mire visszaolvastam mi is történt péntek óta. :-)
Annamami
Nagyon örülök, hogy itt vagyok, így nem vagyok egyedül novemberi picurommal.
A hasfájásra kérdeztem rá itt el?ször én is, és igazán sok megnyugtató kedves választ kaptam, azóta is aggodok, de próbálom kicsit könnyedebben venni.
Magika
Én is csak irigykedve néztem a képeket a nagy pocakodról. Küldj továbbra is képeket, én és szerintem a többiek is örömmel vesszük
A kórházba viv?s dolgokra visszatérhetnénk szeptemberben? Addig minden elfelejtek amiket most leírtál, nagyon hasznosnak tünnek.
A változatosság kedvéért lenne pár kérdésem is:
Hány fokos vízben lehet fürödni?
A dokim nagyo ajánlotta az uszást, csak azt mondta nem mindegy melyik uszodába megyek. Tudtok ajánlani megbízható uszodát Pesten?
Sziasztok
Benö 7+4

Benö
benö

Beno!

En nem ajanlom egyik uszodat sem pesten.
Inkabb mennyel majd nyaron banya-tohoz vagy velence, balaton stb...
Uszodaban nagy a fertozes. Na meg a gomba.
Oda azert en sem mentem volna.
De termeszetes toba szerintem majd mehetsz.
En otthon ugyan olyan meleg vizben furodtam mint regen, igaz, hogy csak 12 het utan.
Elotte en sem mertem.
Foleg a meleg miatt.

Ne feledjetek az elso 12 hetben alakulnak ki a gyermeketek fo szervei. Kép

Magi
6 honap Kép
Vendég

Sziasztok!

Most jöttem haza a bevásárlásból és tiszta lelki beteg lettem!
Láttam egy fiatal párt, három gyerkőccel, az első a legnagyobb Down-os voltKépKépKép
Tisztára kiakadtam, legszivesbben megkérdeztem volna hogy hogy történt, tudták előre, vagy nem mutatták a vizsgálatok????
Én ma voltam AFP vérvételen(pénteken megyek a másodikra), remélem minden rendben lesz, nyugtassatok meg, nagyon ki vagyok!!!!

Megann 16+2

Kép

Kép
megann

Ja és még valami, Mea, Csillám és többiek, nektek is szokott szurkálni fájogatni a hasatok.
A tágulás miatt lehet???

Kép

Kép
megann

Én is találkoztam már így az utcán, Down-os gyerekkel, és én el is mentem a magán vizsgálatra a géndiagnosztika központba, hogy ne stresszeljek! Korábban beszéltem róla nektek/azt hiszem neked is/! Én azóta nyugodt vagyok. De ha voltál a 12. heti nagy UH-on és ott nem küldtek tovább, akkor szerintem nincs miért aggódj! De az AFP majd bizti megnyugtat!

Kép

Kép
prüntyi

Igen néha szokott. Biztossan a tágulás. Bár én nem vagyok mérvadó, mert nekem kétoldali lágyéksérv műtétem volt gyerekkoromban, és most az a terület nekem érzékenyebb, és inkább ott fáj néha nekem. Ami tájolásilag kb. a méh alja, és az azt körülvevő hasi izmok.

Kép

Kép
prüntyi

SziasztokKép

Csak ámulok és bámulokKépKépKép

Pár napig nem jöttem-és olyan mintha rossz helyen járnékKépKép

Kop-kop: Ez az őszi babás topik?????

Üdvözlöm az újakatKépKépKép

Jó sokan csatlakoztatok hozzánkKép

HurráKépKépKép

Csilla 19+4
csillam

<font color="0000ff">Én elég sok Down-kóros gyerekkel találkoztam. A barátnőm családja hordta ki őket a Petőintézetből. Ezek olyan gyerekek voltak, akiket eldobak a szüleik megszületésük után. Ők sokkal lasabban fejlődnek, 11 évesen is néha 4-5 vesnek tűnnek tetileg is. Nagyon nehezen lehet őket tanítani, tulajdonképpen értelmi fogyatékosok, viszoont mindegiyk gyereken azt láttam, hogy nagyon hálásak a barátnőmék családjának. Folyton kedveskedtek, kiszolgálták őket - amiben tudták, puszilgatták egymást. Ha az én babám Down-kóros lenne (azért remélem nem lesz az!!!), biztosan megtartanám, nem raknám intézetbe sem. Megnehezítené az életemet, de az ő szeretetüben is lehet öröme az embernek. Ezt valóban így gondolom, de emellett én is rettegnék, ha kiderülne a pocakomban lévő magzatról, hogy Down-szindrómával születik majd.

5+1</font>

KépKépKépKép
proone

Megann

Nekem is szokott szurkálni a hasam.
Hát nagyon remélem ,hogy normális .
Biztos növekszik a babóKép
csillam

Proone!
Igen volt már itt szó a topicban a Down kórról, mindenki leírta mit tenne, voltak akik a te véleményeden voltak, és jópáran köztük én is nem tartanánk meg a babát ha azt mondanák Down-os!
Akkor elmeséltem egy szívszorító történetet, amiben a szülők egész életükben azért voltak boldogtalanok és reményvesztettek, mert nem tudták, hogy ki vigyáz majd a csemetére, ha ők már nem lesznekKépKép
Nagyon szomorú ebbe belegondolniKép
Na de remélem hogy minden rendben lesz, engem szerintem már csak a magzatvíz-vizsgálat nyugtatna meg 100%-osan!Noha minden eddigi lelete jó a picinekKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann!
Az AFP miatt szerintem ne parázz előre, ha nem pontos időben veszik le akkor az eredmény rossz lesz. Ez nagy számban leőfordul. A 18. heti uh-án is a betegségeket nézik és ha az is rossz az uh-val együtt akkor van ok a parázásra leginkább.Ha olvastál pár nappal korábban biztos emlékszel rá ,hogy nekem a dokim mondta, hogy ezt a szűrést már ki is akarták iktatni.Nekem a 18 hetes uh-mra nagyobb hangsújt feketet.De azért azt hozzá teszem, hogy feltett szándékom, ha esetleg nem jó az AFP eredményem akkor elmegyek 4D uh-ra, de addig nem parázom előre feleslegesen.

Proone!
Mi az a cím ahol meg lehetne nézni a kendőket. Leírnád még egyszer . Köszike!

Sziasztok
Szilvi
18+0

Kép
Kép
kismama2004

Proone!

:-), köszi valszínűleg én is ilyet fogok venni - meggyőztél!!!:-)
Varrni ugyan tudok,de szerintem nem biztos,hogy találnék olyan anyagot ami színben és minőségben is megfelelne, meg aztán a varrógép Anyukámnál van és így kicsit macerás a dolog, NA: szóval veszek majd egyet!:-)
Ja! és úgy néz ki beindult a téli topic is,ha gondolod nézz be Te is, mert nekem úgy tűnik mi vagyunk itt akik még ilyen "kicsik" vagyunk - na meg Benö :-) - a többiek itt már jóval előrébb tartanak,lehet,hogy amikről mi dumcsiznánk,azok a témákat ők már mind megbeszélték.....:-)
Persze én is fogok még ide járni tanulni és figyelni a tapasztalt mamákra ( Magi!!!! :-))

Magika!!!
:-)) Bocsi! Láttam a korábban feltett képeket Zolikáról - egyébként gratulálok!!! :-) - és én kis balga azt hittem,hogy a pocidban már a következő bébi, azaz a tesó kucorog...:-)))
Hát ennyit a fantáziámról....:-DD
Légyszi áruld el,hogy hogy lehet ilyen mosolygós kis fejecskéket beszúrni a szövegbe,mert én béna vagyok és sehogy sem megy...:-(

Szia Benö!!!
:-)
mi majdnem "egyidősek vagyunk" , annyira örülök!!!!:-)) ha van kedved te is írjál a másik topicba magadról/magatokról,én nagyon szívesen olvasnálak!!!
Kádban én sem merek ülni, csak zuhi,az sem túl meleggel,pedig néha nagyon jól esne,főleg este,de félek....:-( nehogy baj legyen.
Usziba sem szívesen mennék,pont amiatt,amit Magika írt neked, bár állítólag a 12.hét után lehet tornázni,ha minden rendben van és nekem az aqua fitness a leg szimpatikusabb az összes lehetőség közül! Tudtok erről vmit,mármint,hogy mennyire ügyelnek ott a víz tisztaságára stb... ,mert én úgy képzelem,hogy ahol egy csomó várandós mama tornázik a madencében ott erre igenis jobban figyelnek, vagy megint csak idealista volnék???:-)) Különben nagyon nagy vízimádó vagyok és szerintem az a babának is jót tesz, meg a mamának is,főleg ha már nagyobb a súly...:-)

Bocsi,ha kicsit hosszú lettem,most már megyek!:-)
Pussz mindenkinek!

annamami
7+2
annamami

Annamami!

ugy hogy kettospont es utana egy zaroljel rogton Kép Kép .

vagy jettospont es egy nagy O Kép

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?