Új privát üzeneted érkezett!

Colett! Tescos fa kirakónk nekünk is van, és amennyire olcsó volt, annyira az a kedvenc már lassan 1 hónapja! 2 van belőle, és Mesi már totál perfekt kirakózásban!

Ház eladás ügyben még 2-3 hét múlva lesz csak fejlemény, de voltak megnézni, és nem hangolódtak le... Nekünk meg, ha minden összejön, lízingre lesz másik házunk, és abból a havi díj nagyrészét kifizeti a honvédség, pont, mintha albérleti támogatás lenne, csakhogy itt a végén a tulajdonunkba kerül a ház, gyakorlatilag ötöd áron... Csak jöjjön össze minden úgy, ahogy az meg van írva, és ahogy azt elképzeltük!

Na meg elsősorban a vevő vegye meg a házat! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Sziasztok!

Olyan borús-szomorú idő van erre, tisztára elálmosít. :? Egyfolytában ásítozok. Ráadásul a kollégám szabin van, így még beszélgetni sem tudok senkivel. Sebaj már csak 2 óra és szabadulok! :P

Noémik, Andreák boldog névnapot! :P
Dávidnak boldog szülinapot! :P

Veráska: Nagyon szuper a torta!!! Ügyi vagy. A csuszi Zolónak is bejönne, csak akkor mi nem tudnánk bejönni a lakásba. :) Ez az 53 nm3 egyre kevesebb… :?

Méz: Gyönyörűek a lánykáid! :P

Gab: Én még meg se dicsértem a szobátokat! Nagyon szép lett! Mesi meg úgy pózol, mint egy kis modell. Jó kis programok! Azt hiszem nem lesz időd unatkozni.

Reni: Örülök, hogy minden rendben van Petivel. Drukk a bankhoz. (Nálunk nincs nyitva a K&H szombatonként :shock:)

Mi most szombaton megyünk ballagásra. Munkanapon!!! :shock: :evil: Halottatok már ilyet?
Dobok pár képet a múlt hétvégénkről:

Kép Kép Kép Kép Kép

Na ennyit emlékezetből. Majd még folytatom, csak ezt gyorsan el kell küldenem, mert nagyon akadozik ma a net.

nancsa

Gab: Drukk a házhoz! De izgi! Néztetek már házakat?

Menyasszon: Rám is rámférne az edzés, de otthon tornázni lusta vagyok. Anyósomtól kölcsönkaptam egy taposógépet, de csak fogasnak használom. :twisted: Sajnos a szobabicikli is így járt tavaly… Pedig le kéne dobnom vagy 6-7 kg-t.

Andy: Jó hogy Dani rendbejött! Drukkolok, hogy minél hamarabb túllegyetek a műtéten. Egy ismerősöm azt mesélte, hogy az ő lányának is ki kellett venni 22 hósan az orrmanduláit, de utána megszűntek a sorozatos megfázások és fülfájások.

Na megyek dolgozk egy kicsit, elvégre azért vagyok itt! :P

nancsa

Nancsa! Nem néztünk még, nem mertünk, mert ez olyan bizonytalan, és hihetetlen is. Nem is áruljuk igaziból! :)

Bank. Nem a nyitvatartás miatt kell dolgozni, mindig van valami hülye háttérmunka ami miatt túlórázni kell. Rendszer átállás, törvénymódosítás, továbbképzés, leltár, havi jelentés, akármi. Nyitvatartás az szigorúan munkaidőben... Na éppen ezért ez még csak távoli álom, mert gyerekekkel azért elég zavaró az ilyen kötelező, de közben nem kifizetett túlórákat elviselni...

Gabella

gabella

Sziasztok!

Csak gyorsan hoztam 2 Dani videjót, aztán megyek elrendezem az Úrfit, és ha elaludt megyek futni!
Mindenkinek szép estét!!

Dani duma 1

Dani duma 2

Andy

Kép
oriandy

Andy!Haláli pasid van!! :lol: Nagyon jó a szövege és hogy beszél már!A fiam meg berontott a szobába és nem is mondtam neki,hogy ki van a képen,már mondta is Dani ott van!;Beszél!

Gab!Pulcsi megjött nagyon köszi még egyszer,szupi lett.Ééés nem rövid,kicsit hosszú,de szerintem pont így jó.Ennyivel magasabb a lányod :lol: Neked pedig azt üzeni a fiam:Köszike Gabi! Mikor hazajött apja, rohant a pulcsival és mondta :Gabi kötötte!Szóval a kis tökösömnek is tetszik és örül neki.Házhoz mennek a drukkok.Szorítok,hogy megvegyék!És hova költöznétek?

Nancsa!Látom Zoló is kutya és virág imádó :lol: Nagyon jók a képek!Nagyon kis helyes a fiad!Mi majdnem 2× akkora lakásban lakunk mint ti mégsem férünk el :roll:

Kép
Kép
veráska

Üdv.

Noémiket utólag Isten éltesse! Tegnap nem jutottam gép elé, már nyolc is elmúlt, mire hazaértem. :roll:

Köszönöm, már jobban vagyok, sokkal, most csak a hétfői nap volt a nagyon gáz.

Menyasszony, a lánykád nagyon komoly ezeken a képeken, én sokkal idősebbnek nézném a koránál. 8)

Na megyek, lepancsizok, aztán rendet teszek...képzeljétek, Peti három fióknyi fehérneműt belezsúfolt egy fonott kosárba. :shock:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Csajócák,

megígértem, hogy a héten jelentkezek. Hát most sikerült ideülnöm a gép elé...

Nagyon sokat írtatok, nem olvastam vissza, csak úgy futtában, bocsi, hogy most különösebben nem reagálok.
A képek nagyon jók!!!

Gab: azt még láttam, hogy milyen jó lett a szobátok. Hát ég és föld a kettő. Nekem a kék szín olyan nyomasztó volt, de a mostani nagyon üdítő :) !!! A szőnyeg is nagyon tuti!!!

Néhány szó rólunk:
Mamócának (mamám :) ) megtörtént a temetése, szerintem nagyon szép volt, csak közben egy kicsit rosszul lettem, de szerencsére ez még a ravatalozó elött történt, úgyhogy gyorsan mielött elvágódtam volna bementem és leültem néhány percre. Állítólag utána is még tök sokáig olyan fal fehér voltam, hogy... de akkor már jól voltam. Nem tudtam enni rendesen néhány napig, mert fájt a fogínyem és a nyelvem és emiatt lehetett...
Olyan érdekes, beszélgetttünk a nővéremmel, hogy most még annyira nem érezzük a hiányát. Látjuk magunk elött a gesztusait, halljuk a hangját, szinte még mindig köztünk van.

Egyébként most éppen egy jó kis gombás fertőzéssel küzdök. A doki és a kúp leírása szerint is a terhesség sajnos hajlamosabbá tesz az ilyen fertőzésekre. A 3 db-os kúp nem segített, úgyhogy most felírt egy másikat és vmi krémet is. Egy kicsit most elegem van mindenből és még mindennel nem is terhellek benneteket, de nem unatkozom általában... Na a többi gondom már nem egészségügyi, de nem sok időm van általában. Szegény Marcit is ma apukám sétáltatta...

Várom már a június végét, amikor vége a vizsgaidőszaknak, elvileg leadom a szakdogám és végre elmegyünk egyet pihenni :) !!!

Marci egyébként most már minden szót megpróbál ismételni, amit mondunk neki. Nagyon kis ügyi!!! Nem is sorolom fel, mert tényleg most már szinte mindent utánoz, de a legédesebb, hogy a papagájnál még véletlenül sem mondaná tovább, hogy papa... mert az tetszik neki, de azért a papa megvan :wink: .
Egyébként megy neki a papucs, hordó, csiga, Encsi (anya :) ) és még nagyon sok minden, de talán ezek az érdekesebbek.

Most megnézegetem a hétvégén készült esküvős, lagzis képeket, mert én végül nem mentem el a mamám miatt, de Isti azért képviselte a családot. Még erre sem volt időm :( .

Mindenkinek puszi és megpróbálok most már rendszeresebben jönni.

Ja egyébként most már baromi nagy hasam van szerintem és 5 kg is van rajtam, amiből 2 kg-ot tegnap sikerült felszednem. De komolyan, reggel ráálltam a mérlegre és mire este ráálltam már 2 kb-mal nehezebb voltam. Reggel sem mutatott kevesebbet a mérleg. Érzem én is, hogy kezdek vizesedni, na de majd lesz vhogy.
Egyébként jól érzem magam a bőrömben, babóka jól van, rúgdal mocorog rendesen :) ! Olyan kiváncsi vagyok már rá!!! Főleg arra, hogy hasonlítanak-e majd Marcival egymásra, hogy természetre milyen lesz...

Na tényleg elteszem magam holnapra.

Eni
marcy

Sziasztok!

Veráska! Örülök, hogy odaért, és hogy jó lett a pulcsi!

Rita! Neked meg feladtam a csomagot! Majd szólj, ha megkaptátok! Remélem, nagyon nem nagy Pancsira, de legalább őszre nem növi ki!
Kép

Nancsa! Zoló milyen kis kertész! Nagyon édes nagyfiú! És milyen helyesek a kutyusok!

Eni! Remélem, hamar megoldódnak a problémáid, meggyógyul a gombád és az egyéb bajok is helyreállnak! A nagymamádat pedig próbáld így megőrizni az emlékeidben!

Tudom, hogy még akartam valamit, de kiment a fejemből, most meg rohannom kell főzni, mosogatni.

Holnap meg laktanyás buli, úgyhogy nem is leszek, tehát szép hétvégét mindenkinek!

Gabella

gabella

Sziasztok!

Eni!
Gombás fertőzésem nekem is volt, még amikor Danival voltam terhes, és én ráadásul az elején szedtem össze, még úgy kb 9 hetesen. Nekem is azt mondták, hogy a terhesség hajlamosít, de nem nyugtattak meg vele. Remélem én is hogy hamar kigyúgyulsz belőle!!
Pocifotót kérünk!!!!! :wink: 8)

Gab!
Te hiper-szuper ügyi vagy!!! Király ez a kis ruci!!!

Ex!

Örülök, hogy jobban vagy!

Ma megyünk Veszprémbe egy fül-orr-gégész dokihoz, hogy megnézze Danit, és megmondja, hogy megműti-e vagy sem.
Szorítsatok!!!
Majd etse jövök a beszámolóval!

Andy

Kép
oriandy

Andy! Kösz, és drukk Daninak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Gab!!!
Nagyon édes Meske igy is, szép kis homloka van. Olyan érdekes, hogy neki a kibontott, a copfos, fufrus és a tejesen feltűzött haj is jól áll. Csúcs egy csaj ám!!!
Ez a poncsó is nagyon tetszik!!!!!!!
Nancs! Nagyon édesek a képek a kissrácról és a kutyákról. Akkora öröm nekik a kutya!
Beni anyuéknál a 2 kis kutyit állandóan puszilgatja, szájon ám!
Imádják egymást!
Csinálok már én is ott isképet majd.

Gab!!!Állandóan repkednek a helikopterek. Nekünk máj. 31 a nyilt nap, szerintem meg lezs revccsenve Beni, hogy annyi gépbe ülhet.Kicsit azért fél a hangjától, ugye itt közel vannak, beszalad a teraszról ha jön egy, hát ott pedig majd kapja a részt ahangból. viszek is majd füldugókat!
Annyira jó,hogy ilyen jó idő van, lehet menni bogarászni. Mi ma a Tisza-parton voltunk, felmásik minden lépcsőre, kavicsozik, bogarászik, szemlél, vizsgál, darus autót néz, fűnyirót szemlél, szóval azt veszem észre jobban elfárad ezekben a menetkben, mint a játszóban. a múlkor elmentünk a játszó mellett és nagyon meglepődtem, mert hisztizett hogy oda akar menni. Siettünk volna haza, mert Blanival tanulni kellett, igy a homokozó szélén tanultunk, Beni meg ment egydeül mindenhová. Annyira ügyes már.

Oriandy!
Örülök, hogy jobban vagytok.
figyelj! emlitetted h csináltál anno sajtot, neked kemény vágható, vagy kenhető lett? Nem tudod hogy kell nem annyira sós, de vághatót csinálni?
Futás-húúúú, nagyon klassz csaj vagy!

Menyasszony!Édes a kislányod nagyon.

Colett! Noninak boldog névnapot!
Milyen volt a fürdőruhashow?

MARCY! Nem vagy semmi pocakosan még sulizol, hajrááá-és gyógyulj meg!

Rita-Meteor! Mizu veletek? Pancsi?

Veráska! Olyan jók a vonalzóid!!!
Hogy csináltad a narancs Némós tortát?
Na ezt most elküldöm, mert a másik oldalt nem olvastam át, de ha átmegyek, ez elszáll.

benianya
ákosbenianya

Benianya! Lackó kb. Beni-korú volt, mikor Szabadszálláson volt egy nyíltnap, és egy vadászgép is bemutatózott. Fú, Lackó attól annyira megijedt, hogy hónapokig rohant hozzám, ha dörgött az ég, ha repülő ment. Pedig azok nem 50 méter magasan repkedtek, mint a bemutatós. A csapatszállító helikoptertől viszont nem rémült meg, akkor sem, mikor felszállt. Néztük lentről azt is. Előtte meg ugye bele is lehetett ülni, és azt is nagyon élvezte. Szentesen csak szárazföldi meg vízi járgányok vannak, meg persze kétéltűek, azok annyira nem érdekesek, annál érdekesebb lesz az ugrálóvár, már előre rettegek tőle!

Meske dicseket neked is köszi! Még a végén elbízza magát a kis szépségem! :D

Blaniról nem tudnál babás fotót mutatni? Annyira kíváncsi lennék rá!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Zalán és Peti szemüveges képei nagyon jók.

Preni! a múltkor végül is jó volt pesten, amikor Peti pont beteg lett?
Mehetnél gyakrabban.

Julcsin meg a kis hugicáján meg el vagyok ájulva.
Méz Julcsi meddig szopizott?
Ne is törődj azzal a pár kilóval, rajtam még most is van 4-5 kiló, és bár Beni még szopik, nem hiszem hogy ezért tapad már.

Ki szoptat még? Preni, Meteor? Marcy?(Vagyis helyénvalóbb már a kérdés, kinek a csemetéje követeli tapad még, merthogy mi már nem szoptatunk, nem ajánlgatjuk az tuti.))

Preni! Mit gondolsz hogyan lehetne őket 2 éves koruk körül elválasztani?
Beninek már többször volt leszokásgyanúja, de valahogy egy betegség, bágyadság mindig közbejött és jelenleg még 2x szopik. Reggel-este-holott pl este csak 1 éves koráig kérte(vagy hogy), most meg megint.Egyszerűen nem értem. :shock: Olyan erőszakosan kiköveteli. Jó éjjel nem, mert ugye végigalussza 3 hósságától, de van hogy nappal is.
Szemét vagyok, hogy nappal már nem adok és nemet mondok? Nyilvános helyen elterelek, hogy ne is kérje, kerülöm a ciciközeli helyzeteket, itthon meg nem adok. Kap vizet inni helyette, énekelek, nyunyuzok, de nem kap cicit. Alszik, pihen, üres-jönnek a magyarázatok.
Képzeljétek, a múlkor ruhát próbáltam egy butikban, ő kint játszott a csajjal a ruhák között és ahogy a csaj beadta a másik méretet meglátott a fiam melltartóban és didiiii indiánkiálltással felpattant a földről, berontott a függöny mögé és kénytelen voltam ott megszoptatni. A csaj is 26 hónapig szoptatott igy nem volt meglepve, de ott eldöntöttem nem csinálunk élvezeti kérdést a ciciből. Nappal nincs és kész.
Nem akarom vigasztalás tárgyává sem tennei, van egy ismerősöm, akinek ha elesik, ha unatkozik, ha sérelem éri megy cicire cuppanni a 3 éves gyereke.

Na szóval kései elválasztási okosságkat olvastatok?

Kornél is leszokott?Jól elmékszem hogy ő is nagy cicis volt?

benianya
ákosbenianya

Szopi. 2 éves szopizásról (sajnos?) nincs tapasztalatom, de szerintem amit már a 13 vagy 16 hós leszoktatásnál csináltam, hogy "nincs és kész", az Beninél is működhet, talán ő már érti is, hogy anya már nem akarja, kifogyott a tejcsi, nagyfiú vagy, mittomén.

Mert nálunk még nem értették, csak mikor besokalltam (sajna nálam mindkétszer fájdalmas volt már a végén, csak nem egyforma okból), akkor egyik napról a másikra az volt, hogy nincs szopi, és kész! 1-2x még bepróbálkoztak, én hárítottam, figyelmet tereltem, aztán nem is próbálkoztak. Nem volt se duzzogás, se kétségbeesés...

De rossz most erről beszélni, mert talán már soha többet nem lesz kisbabám, de ezt akkor még nem gondoltam át...

Gabella

gabella

Sziasztok!

Benianya
Nálunk a nappali szopi már kb. 4 hónapja elmaradt. Érdekes Peti nappal sosem kérte. Viszont este fürdés végén nagyokat kurjongat cici felkiáltások közepette. Ő éjjeli nagy cicis. Viszont 1 hete az apukájával alszik, így végig alussza az éjszakát, vagy megelégszik vízzel. Viszont a héten két éjjel velem aludt, mert párom dolgozott és hajnalban addig üvöltött cici után, hogy megsajnáltam. Lehet, hogy anyukámat be fogom vetni, amikor István éjjel dolgozik. Az esti szopi elől pedig meg kellene szöknöm itthonról, hogy ne is lásson. Nem tudom. Szerintem csak így fog menni.
Viszont ma Petin nevetet mindenki a baba-mama klubban, mert az én kisfiam előadta, hogy anyának van cici, abban tejci, ami Pepinek nyami! :lol:

Nem voltam Pesten. Pont akkor voltunk kórházban.

Képzeljétek, így még nem jártam! Nem kelt meg a pizzatésztám. Már az élesztő is alig futott meg! :shock:

Reni
Kép
prenata

Csak gyorsan....

Benianyu!
Sajnos már nem emlékszem rá, mert ez kb. 5-6 éve lehetett. De a nagymamámtól kaptam a "receptet", és ha gondolod, megkérdezhetem tőle újra!!!!

Andy

Kép
oriandy

Na még egyet!

Eszméletlen, hogy milyen dumákat elejtenek a gyerekeitek!

Mesi még sokszor csak üm-üm-özik.

Meg szavakat használ, de azt se teljesen helyesen... Pl.

áki = aktimel
Tácó = Lackó
ma-ki-ta = matrica
momnó = motor
páci = maci
té = tea
paaacsi = pancsi
illa = villa (néha már azt is mondja a kis tortavillára, hogy baba-illa)
hucsi = husi
tétta = tészta
tsá = sajt
jogli = joghurt

az utcán viszont fűnek-fának (na jó, inkább csak embereknek) kiabál, hogy helló.

Mondókázás sehol, bár múltkor csipp-csipp csókát játszottunk, és vagy 3-4 napra rá jön oda hozzám, egyik kezével csippenti a másikat, és közli velem: csóka csipp. Döbbentem...

Gabella

gabella

Gabi!

Peti sem beszél tisztán.
A tészta neki is tétta. Peti most a nevekre van ráizgulva:
Kinnga, Jenni (Reni), Bombi(Zsombi), Dányi (Dani), Memmel(Mendel), Lalli(Lali)
Ha bemegyünk valahova és kisgyereket lát, akkor bemutatkozik! Mutogat magára és közli, hogy Pepi! :lol:
De ha valamit el szeretni kérni tőlünk, akkor is hevesen Pepizik, ill. babázik!

Honap megyünk nyílt napra a bölcsibe!

Reni
Kép
prenata

honap-holnap

Reni
Kép
prenata

Reni!

Kinga felszedett egy-két dolgot a klubban. Pl. ha valamit elvesznek előle, akkor jön a nnnaaaa, de olyan hangsúllyal. Megy még az aha is, meg a persze persze (így tisztán).

Szavakat egyre többet mond, van amit tisztán, van, amit nem.

párna, hajó, autó, mo(tor), saj(t), kenyír, torta, pisi, kaka, alszo(k), elmen, vona(t), ló, elefán(t), bili, hoppáré, réka, apa, anya, mama, papa, baba, Pe(ti és Márti, neki a kettő egy), Ági, Ati stb. szóval elég sok szót mond, és most már össze is rakja, mint anya segí(ts)
érdekes, hogy az r viszonylag tisztán megy, még olyan szavaknál is, mint erre vagy arra, de a szavak végi t gyakran lemarad. Ha szó elején van, azt mondja. Egész sok szót összerak, pl. anya segí(ts) vagy apa elmen(t) vona(ttal).

A másik, hogy minden nap elmutogatja az összes testrészét, mert Kofa észrevette, hogy keveri az állát és a vállát, valamint a könyökét és a köldökét. Na azóta olyan is megy, hogy csukló (oké a csikló nem :twisted: :twisted: :twisted: )térd, boka, könyök, köldök, szemöldök stb.

Mondókázni nem mondókázik, a hinta palintából van a hinta, a sétálunk sétálunkból a csüccs, mega csip-csip csókából a hess. Nagyon energiatakarékos ezen a téren.

tjuca

Sziasztok,

Benianya: Marci pontosan másfél éves volt, amikor leszoktattam a ciciről, de amikor elkapta a vírus, akkor megengedtem neki, hogy odabújjon hozzám és bekapja a cicit, de persze akkor már nem szopizott.
Egyáltalán nem volt vészes a leszoktatás, de szerintem ha hagynám, akkor még mindig cicizne :) .

Juca: nálunk is megy Marcinak minden testrészének a megmutogatása, de ahogy te is írtad a könyököt keveri, de nem a köldökével, hanem a vállával. A többit egyszer-kétszer megmutattam és mindent ott mutat, ahol a helye van :lol: . Nem tudom ez a könyök miért olyan nehéz :roll: :) .
Egyébként nagyon kis ügyi, természetesen mindig megdicsérem, hogy milyen okos :lol: !
Az áll kimaradt nálunk, de akkor ma ezt is megmutatom neki :) !

Ma elkísértük Istit a kosáredzésére (nem is edzés, mert csak kedvtelésből csinálják :) ), mert most már a szabadban játszanak. Marci nagyon élvezte, gyorsan ki is dőlt utána.
Most már pihiznem kellene, mert arra nem igazán van idő, pedig babóka inkább akkor szokott mozogni, ha egy kicsit nyugiban vagyok.

Oriandy: holnap megmondom Istinek, hogy csináljon rólam képet, mert amikor Marcit vártam minden hónapban megörökítettük a változást, de most még erre sincs energia. Pedig fontos lenne szerintem. Később olyan jó visszanézni a képeket.

Szép estét mindenkinek!!!

Ja még annyi, hogy tök várom a talit. Még nem döntöttem el, hogy mit viszünk, de elötte majd úgyis egyeztetünk :) .

Eni
marcy

Hali.

Csak végigfutottam a hsz-eket...
Én továbbra is ámulok-bámulok a gyerekek szókincsén, e téren igencsak borravalók vagyunk...lövésem sincs, hogy Peti mikor fog érthetően beszélni, egyelőre inkább mutogat, és ezzel a módszerrel tök jól megérteti magát.

Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Megint csak egy gyors bekukk!!
Hazaértünk és minden OK Danival, de most nem műti meg a dokibácsi, majd csak nyár végén. Még túl kicsinek találja hozzá.
Tehát Dancus hétfőtől ismét megy a bölcsibe én meg suliba.....

Jóccakát!
Andy

Kép
oriandy

Oriandy!
De jó, hogy meggyógyultatok!!!
Milyen a suli, azon túl, hogy nehéz?

Igen, légyszi kérdezd már meg a mamádat, hogyan kell keményebb sjatot főzni!!!!!Ma megkérdeztem a piacon, ahol vezsem a tejet, de valami német oltóanyaggal oltják be, és ma már nem lehet a patikákban sem kapni azt a szert amivel régen csinálták. Igy marad a só,ecet, de nekem eddig kenhető lett.Csak ha nagyon sós akkor kemény.Meg kell mondjam, ma vettem a piacon tehénsajtot, 1700 kilója, és számomra nincs olyan finom, mint amit én csinálok. Én tettem bele őrölt köményt is. Egy héten mr 3x kell főznöm annyira fogy.

Gab!!Fotóztam kicsi kori képeket Blaniról, de annyit kinlódtam, mert nem találja a gép az élességet, igy mind homályos lett. Nem tudod hogyan kell fényképet fotózni?
Most, hogy megnéztem bámulatos a hasonlóság, de majdegybe rakom és felteszem hétvégén.

Ex! A beszéd miatt ne aggódj, majd elkezdi.Ráér még. Beni is még csak a szavak elejét mondja.

szép napot!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok

Annyit írtatok,h megint nem emlékszem a felére sem annak amit olvastam! :roll:

Ex
Zalán sem beszél! :(
Azt mondja anya,meg utánozza az állatokat és ennyi!
Ilyenkor már Alex és Zina is beszélt valamennyire!
Viszont baromi értelmes! :lol:
Mindent megért és nagyon figyel!
Arra is amikor beszélünk neki!Szerintem ő az a gyüjtögető fajta aztán majd egyszer csak pikk-pakk beszélni fog! :lol:

A testrészek mennek neki.
A mondókákat énekeket szereti,ami mutogatós pl.Erdőszélén házikó,azt mutogatja.

Tegnap előtt hozott egy szívószálat,h azzal iszik!
Na már láttam magam előtt mennyit kell majd magyaráznom(a másik kettőnél sokat kellett).Erre beleteszi a vízbe és ivott! :shock:

A másik!Egy hete egyedül alszik el! :lol: :lol: :lol:
Annyira ügyes!

Viszont 3 napja tök nyűgös!
valamiért tök korán kel így mivel nem aludta ki magát nyüglődik.semmi nem jó neki! :?

Oriandy
Jó,h nem beteg már Dani! :lol:

Na várjatok olvasok..
Vendég

Mézgombi

Édesek a lányok!
Hannának az a haj.. :lol:

Menyasszony
Edzeni?
Hú,de jó is lenne.
Mielőtt Zalánnal terhes lettem jártam,de most...
Nincs rá energiám.Pedig kellene :roll:
Vendég

Gabi!

Ma akarom megsütni a csodatortádat. Sütőpor nem kell bele?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Reni! Nem kell sütőpor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A laktanyából írok, apa irodájából. Vagyis nem egyedül az övé. Memi beájult a kis esernyőkocsiban, most itt egy kanapészerűségen szunyál, mi is pihenünk az ebéd után.

Tök jó a program amúgy! Voltunk kompozni, bementek a manók helikopterbe, van ugrálóvár, lehet lövöldözni is, most meg mindjárt lesz Desperado. A vacsit meg állítólag a Lázár főzi. A "retek-klubos"... Hát, kíváncsi vagyok!

Na megyek is, Lackó nagyon ugrálna.

Mesi mai szavai: hajó és váj (vár).

Majd hétfőn mesélek még meg hozok képeket.

Pusszanat!

Gabella

gabella

Köszi, Gabi!!!

Ma mi is ovis nyílt napon voltunk. Volt tűzoltó, rendőrségi, határőrségi bemutató. Peti nagyon élvezte. A rendőrautóból ki sem lehetett venni. Folyton a szirénát nyomta! Ninu-ninu! :oops:
Homokozott, labdázott a gyerekekkel. Alig bírtam elrángatni! Én is élveztem!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

De jó programok!

Nálunk semmi különös. Egy reggeli szöszi. Kinga annyira ugrált, hogy ez az egyedüli kép, ami nem mozdult be (annyira), Kofa meg lomtalanítás után... :twisted:
Kép

Ex!

Semmiről sem vagytok elkésve. Kinga is le van picit maradva,de hullámzó, most nagyon sokat ugrott pár nap alatt, állandóan karattyol, eddig meg meg sem szólalt szinte. Hogy őszinte legyek, nekem a 1,5 évesen folyékonyan beszélő gyerek furi, pedig a klubban van egy. :roll: Pedig őt sem erőltetik a szülei, csak ragad rá, mint a kosz. :lol: Kinga eddig mozgásban volt "fürgébb", mint a többi gyerek, de most már "belassult". Itt most nem a járásra gondolok, hanem összességében. Most a finom apró dolgok matatása megy. Cipőfűzőt befűzni stb.

Marcy!

Hogy mi a nehéz a könyök, meg köldökben? Mondd ki! 8) :lol: Majdnem ugyanaz a két szó.

tjuca

Hát, nem lemaradtam a koncertről a hülye ugrálóvár miatt? Váááá!

Gabella

gabella

Reni, Gab: tényleg milyen jó nektek. Szuper programok. Nálunk most kezdett locsogni az eső, egész nap lógott az eső lába, most leloccsant...

Juca: értem én, hogy hasonló a 2 szó, de pont az volt az érdekes, hogy Marci is a könyököt keveri, de a vállal, ami egyálalán mint szó nem hasonlít rá. Vmi itt a könyökkel lehet :roll: :lol: :lol: :lol: ...

Ma akkorát aludt Marci, mint még sosem. Kb. 3 órát. Lehet, hogy rá is hatással volt ez az idő, én is pihiztem közben.

Védőnőmet hívtam tegnap, hogy el kell-e mennem a vérvétel eredményéért az SZTK-ba, vagy átküldik nekik. Persze nem ért rá, el sem tudtam neki mondani a kínomat, de megígérte, hogy visszahív. Azóta is hív... Most is próbáltam, de ki van kapcsolva...

Alziza: én is biztos vagyok abban, hogy azok a gyerkőcök, akik később kezdenek beszéni, ők már mindent szépen tisztán fognak ejteni, nem lesznek botladozások :) .

Én most azzal vagyok bajban, hogy ugye nálunk a 2. babóka bölcsibe fog menni és az 2011. januárjában lesz esedékes. Meg kell érdeklődnöm, hogy mennyivel elöbb kell beiratni a kicsit, hogy tuti legyen helye. Jó kis probléma, még meg sem született...

Eni
marcy

Alziza = Alziza

Eni
marcy

Marcy!

Az a biztos, ha már most beíratod. Max. vigyorognak, és közlik, hogy majd gyere vissza, ha megszületett. Nem vicc Dunakeszin ilyen várólista van. :evil:

tjuca

Csajok! Most hallottam, hogy szepembertől a 2 év alatti babáknak ingyenes lesz a pneumococcus védőoltás. Ami most 17 ezer. De! Mi ugye pont lecsúszunk róla, mert szeptemberben már senki gyermeke nem lesz 2 év alatti. Ez olyan szivás!!!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Na, ma meglett az első vérvétel eredménye.....
Hát, úgy néz ki, minden rendben van, egyedül 1 érték magasabb egy kicsit, valami szabad teszto. index. Ez a megengedett 0.060-as (felső határ) helyett 0.085 %. Nem tudom mi ez és hogy ez az emelkedés sok-e, vagy mit eredményez....
A többi elvileg jó, mert (ha épp mellé írták a normál érték határait akkor én is látom), ha nem, akkor sincs mellette csillag, tehát elvileg nem rossz.
Ezeket írja a net: FSH 3-5 között a jó, nekem 5.
Ösztradiol 25-75 között, ez nekem 24, de nem a 3. hanem az 5. napon volt a vérvétel és azt írja, hogy a magas érték utal a petefészek kifáradására vagy cisztára.
Stb.. Szóval eszerint minden OK. De akkor miért maradt ki 1 hónapban teljesen a mensim és miért nem jött össze eddig tesóka??
Na, kíváncsi leszek a mai vérvétel eredményére és majd a doki kiértékelésére...

Jó éjt mindenkinek!!

Andy

Kép
oriandy

Bénianyu, na igen, de én eddig sem preferáltam ezt az oltást. Na akinek sok gondja van (tehát sokszor gyullad be a mandulája vagy állandóan a füle), annak OK, de szerintem ezzel a rengeteg oltással azt fogjuk elérni, hogy a végén már minden el fognak kapni a gyerekeink, mert a betegségokozók gyorsabban fognak mutálódni.
De ez magánvélemény. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok

Oriandy
Progeszteront is néztek?
Bár az nálam nem egy vérétel hanem 3 volt,2 naponta.
Abból látszik milyen a peteérés!

Juca
Jó a kép!
Vendég

Sziasztok!

Adok életjelet magunkról. Minden rendben van velünk, de sajnos a suli miatt annyira meg vagyok csúszva, hogy egyszerűen nem érem utol magam. Ráadásul a múltkori BKV sztrájk miatt a pénteki napot is pótoljuk, így májusban szinte minden hétvégén Pesten leszek.

Az AFP-n jó lett, ennek nagyon örülök, mert eléggé tartottam tőle. Valahogy félősebb vagyok ezzel a terhességgel, mint Kornélnál voltam.

Kornél jól van. Mondani viszont semmit nem mond. De ezt tényleg szó szerint kell érteni. De én ezzel is úgy vagyok, mint a fogakkal. Úgy le voltunk maradva, mint a borravaló és olyan szépen behozta. Szerintem ezzel is így lesz. Ő amolyan csendes megfigyelő. Viszont mindent ért, mindent meg is csinál, amit kérek tőle (persze, ha van kedve), de beszélni nem hajlandó. A mozgása nagyon ügyes, és a játékokban is a sziszi-fuszi játékokat szereti. Ide rakom, belerakom, jó a kézügyessége.
Majd alakulunk.

Reni: én is nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a munka!

Gab: drukk a lasáeladáshoz! Nem kis fába vágtátok a fejszét! Lassan mi is rászánjuk magunkat!

A nyárra lefoglaltuk a nyaralást. Augusztusban megyunk 10 napra Gyopárosfürdőre. Már nagyon várom. 7 hónaposan remélem nem lesz semmi gond.

Sajnos csak az utolsó oldalt sikerült elolvasnom, így most másra nem reagálok. Igyekszem majd jönni, de nem ígérek semmit, mert ezerrel tanulok.

Nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!

ANita

Kép

Kép
wawel

Alziza!

Igen, néztek!
Az eredmény: 0,5 Ennek a normál értéke <1,5. Tehát elméletileg jó!!

Benianyu!
A suli? Nagyon jó és érdekes. Most elsősegélynyújtás óráink vannak, és bár ezeket már tanultam egyszer mégis érdekes és jó újra átvenni. Megjött végre a könyvünk is, így könnyebb lesz a készülés. Nov. végén, Dec. elején lesznek a vizsgák... :roll:
Már szóltam a mamámnak a sajt ügyében, de fejből nem emlékezett rá, azt mondta utánanéz! Ha meglesz, megírom!!!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Anita!
De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy jól vagytok!

Ma este fürdés után Peti el kezdett köhögni. Remélem nem lesz megint beteg, mert falnak megyek! Bár, tegnap, tegnapelőtt együtt voltunk egy kisfiúval, akinek folyt az orra ( bár én nem láttam(, és az anyukája szerint vírusos! :shock:

Ma voltak anyumék Petit köszönteni. Annyi mindent kapott, hogy csak na! Anyum mindig túlzásba esik: kapott Peti két fonott tetős ládát játéktárolónak, két melegítőnacit. (ezeket megkaptuk előre), erre ma még hoztak a szüleim virágot, macit, tányérkészletet. Bár, így mindenki helyett megkapta az ajándékot, mert a másik mama ill. párom testvérei úgyis elfelejtik. Igaz konkrétan nem tartunk se névnapot, se szülinapot, de amikor van készülök, hogy ha mégis jön valaki akkor meg tudjam vendégelni. Minket sem hivogatnak, de érdekes módon mi meg tudjuk jegyezni István testvérei gyerekeinek a szüli-névnapját. És hívás nélkül megköszöntjük őket. Na, mindegy!

Dobok két képet!

Kép Kép

Reni
Kép
prenata

Wawel! Jöttök Gyopira?!?!?! De jó! Az itt van tőlünk egy köpésre! (Mondjuk marhára nem járunk oda, mert elég drága a strand, de esetleg összefuthatnánk!)

Gabella

gabella

Preni, jó ajándékok. Mi júniusban tartjuk ugyebár. Mi tegnap végre felköszöntöttünk Peti keresztapukáját és kereszttesóját (két Tibor). Peti rosszalkodott ezerrel. A keresztanyja megkérdezte, hogy mit vegyen, megegyeztünk egy homokozókészletben és egy szandálban, mivel amit tavaly vettünk, szerintem már nem lesz jó, habár akkor még egy kicsit nagy volt... :?
Nagyon jó ez a kép Petiről, mintha fel lenne zselézve a haja. :)

Wawel, örülök, hogy jó lett az eredmény. Fotó rólatok?
Jó korán lefoglaltad a nyaralást. Mi igazából semmit nem tervezünk, de gyanítom, hogy lesz elég programunk a nyárra.

Oriandy, huh, jó szoros évvégéd lesz!

Ági és
KépKép
exdeus

Helló lányok, szép hosszú hétvégés hetet mindenkinek!!!!!

Jelentem bekaptuk a fosós hányós virust!!! :twisted: :evil: :cry:
Blanka kezdte szombaton a suliban, rosszul volt, telefonált a tanitó néni, hogy menjek érte, de nem tudtam, mert apa vizsgázott,mama másik unokázott, én meg a fosláncolatból mostam ki Benit, aki aztán úgy bealudt 2 órára, hgy nem tudtam szegény Blaniért menni csak fél12 kor és fél 11 kor telefonáltak. Na délben már sugárban hányt, egészen este 6 ig. De szó szerint mindent. Minden egyes korty vizet duplán hányt vissza. Szegény a végén már olyan szomjas volt, hogy sirt, de minden azonnal visszajött. Próbálkoztunk hideggel, meleggel, főztem ősi főzetet ilyen toxikus, hányós esetekre: fajéj és szegfűszeg főzet-állitólag nagyon jó.
Na este 6 kor én kezdtem hányni, de óránként. Fúú, de rég hánytam és milyen rossz volt. :twisted: :evil: Hajnal 4 ig folyamatosan, már a végén epét. Aztán hajnal 4 kor fekve bent maradt egy korty viz. Jupiiii!Vasárnap egész nap keltünk, feküdtünk, óránként aludtunk, ébredtünk....
Közben küzdöttönk a lázzal én meg Blani, kúpoztunk(nekem is gyerekkkúpot kellett használnom, mert minden kijött.
Éjjel meg Beni kezdte a hányást. Másnap meg kiderült anyuci etse 9 től hajnal 4 ig ült a toaletten. Egyedül apa úszta meg, 3 nap reggeltől estig dolgozott, 2 nap meg vizsgázni volt.
Nagyon izgultam nehogy valami 3-5 napos virus legyen, netán 2-3 hetes szalmonella. De estére mindenki jobban lett. Blani fogyott 2 kilót-és micsoda igazságtalanság:én csak felet! Anyukám 2-t szintén.
Szóval megcsináltuk a tavaszi méregtelenitő kúrát! :wink:
Na, azért 1 napig dráma volt ám.
Anyuci és Beni birták a legjobban, láz nélkül. Persze Beni 4x szopizott fekve-hányótállal a fején, nehogy lehányjam. :roll: Nekem még délután is 39 fokos lázam volt, s mivel a gyerekkúp nem vitte le teljesen a reggeli lázat, délután már bepróbálkoztam egy algopirynnel, bent maradt és levitte.
Ma reggel már jól vagyunk.
Kérdés
Mivel lehet felépiteni a szervezetet, erőre kapni ilyenkor?
Volt széntabletta, van normaflór, piritós-krumpli diéta.
De olyan gyengék vagyunk, hogy alig tudunk felkelni.
Me el sme udom vinni Blanit suliba, meg kell is neki a pihenés, én meg le sem tudok menni a lépcsőn. Blaninak holnap balett fellépése lenne, 3 hónapja erre készül, 2x 3 perc, háát talán feltuningolom valahogy holnap estére-de hogyan? Tippek?

Preni: nagyon jók a képek!
Köszöntés: nem vagyunk egyformák, jó, hogy Te nem felejted el és köszöntesz. MAjdcsak egyszer ők is.

Andy! Köszi előre is a sajt infókat.
amit Ex is irt,osztom, de Daninak jó enne az oltás!!!!!!!

Wawel! Örülök, hogy jól vagytok, dobj képet.

benianya
ákosbenianya

Benianya!!

Jajj szegények,én már meghallom ezt a virust és kész vagyok,mi is benyeltük kétszer is.
Azt mondta doki nekem hogy a gyerekeknek legalább 3-4 hétig adjam a normaflort utána.
Sajnos más erőre kapó szert nem nagyon tudok.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok,

Benianya: nem telt vmi kellesen akkor a hétvégétek :( . Amikor mi kaptuk el, akkor nálunk 2 nap alatt lezajlott, de azért még 3. nap én is gyenge voltam. Utána mint ha mi sem történt volna. Marci kb. 1 hétig még nem tért magához, nem hozta az igazi formáját, de ezt akkor írtam is.
Széntabletta szerintem ilyenkor nem ajánlott, de lehet, hogy én tudom rosszul...
Normaflour mehet, bár én nem sokáig adtam Marcinak, 1 kezemen meg tudom szerintem számolni, hogy hányszor. Lehet, hogy rosszul csináltam...

Reni: nagyon szép baba Peti :) !!! Jól tettétek, hogy bevásároltatok, néha kell az ember lelkének!!!

Mi hétvégén elmentünk a Kalandvárosba (Szombathelyen van egy nagyon szuperul kialakított hatalmas játszótér, ahol kicsik és nagyok is jól érzik magukat.) Hát mondanom sem kell, hogy hogy élvezte Marci.
Tegnap hatalmas séta után még levezetésként fociztak Istive.
Néhány kép a hétvégéről.

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

A ti kis babókáitok is úgy ragaszkodik a sapihoz, mint Marci? Mi nem tudunk nélküle kimenni, de azt hiszem most már előszedem neki a szafaris kis sapiját, mert az jó vékony és nem izzad bele a feje. Kiskorába mit küzdöttem, hogy ne vegye le a sapit és a cipőt, most meg el sem lehetne indulni nélküle.

Még írok, de most mennem kell, mert Marci hív.

Puszi

Eni
marcy

Istive = Istivel :)

Eni
marcy

Sziasztok!

Eni! Mesi is haragszik, hogyha le akarom venni a sapkáját. A vékonyabb kendőjét viszont úgy eljátszotta, hogy a nagytakarításkor sem találtam meg.

Tök jó lehet az a játszótér! Jók a képek!

Benianya! Széntablettát szerintem se adj! Erőadáshoz szerintem valami multivitamin pezsgőtabletta jó lehet, de ebben se vagyok biztos.

Képzeljétek el, Mesi tegnap délután 4 órát aludt, 5 után kelt föl, és 10-kor már aludt is, most meg még nem ébredt föl. Remélem, nem beteg lesz, azért alszik ennyit...

Era! Gyere már elő! Érdeklődnék poncsó-fonal ügyben!

Rita! A tiétek megérkezett? És jó lett?

Reni! Sütöttél tortát? Milyen lett?

Bocsi, mennem kell, majd még valószínűleg jövök.

Gabella

gabella

Sziasztok!

Benianya,
Nálunk azért ez a vírus is sokkal lazábban zajlott szerencsére anno. Nekünk a normaflor mellett a dokinéni a Smecta nevezetű port ajánlotta még. Ahogy ő mondta, vaníliás agyag íze van, ezért azt ajánlotta, hogy a lehető legkevesebb vízzel keverjem össze, mert úgy kevesebbet kell belekönyörögni a gyerekbe. Jobbulást nektek!

Marcy,
Márk is ilyen megszokások rabja. Sapka és kabát nélkül nem lehet kimenni, és a zippzár se lehet lehúzva :lol: Ma ezért dupla kabátban is mentünk el, mert a kardigánt nem tekintette kabátnak. Ráadásul mindenki mást is elrendez, hogy vegyen kabátot.
Sajnálom a mamádat, őrizzétek meg szép emlékezetekben. Remélem lassan nyugisabb időszak jön nektek.

Anita,
Jó hogy te is jelentkeztél, jó néha hallani a kis druszánkról.

Preni,
nagyon aranyos az anyukád, hogy ennyi mindennel meglepte Petit! Mindig elcsodálkozom, milyen nagyfiú már! Drukk a bankos álláshoz.

Méz,
Gyönyörűek a lányaid!

Ex,
Neked is jobbulást!

Veráska,
Utólag is Boldog szülinapot Dávidnak! Ennyi sok szép ajándékkal el fogja egy ideig foglalni magát!

Andy,
Hajrá kistesó. Örülök, hogy meggyógyult Dani.

Juca,
Szép a pocid, Kinga meg hihetetlenül huncutul tud nézni. :)

Alziza,
Nagyon ügyes Zalán, hogy egyedül alszik el. Ez nagy könnyebbség. Szerencsére Márk már régóta önálló, sőt, ha ott vagyok, akkor inkább kipeckeli a szemét. Őt nem nagyon lehetett soha altatni. Mondjuk tegnap lefekvés után még vagy másfél óráig mesélt magának az ágyban szép nyugiban. Ilyenkor semmit nem lehet vele tenni, csak megvárni, amíg elfárad, és elalszik. Ügyes az is, hogy tud szívószállal inni. Én sezt sehogy nem bírtam megtanítani neki.

Menyasszony,
Gyönyörű a kis leánykád.

Nancsa,
Zoló is milyen jól eljátszik a kertben. A kiskutyák nagy örömet okozhatnak neki. Márknak is nagy szerelme a mi kutyánk. Szinte minden harmadik szava az, hogy "Ketike" (Cathy, így hívják) :) Ha nyűgös, és semmi se jó neki, akkor elég beengedni a kutyust és azonnal vigyori herceggé válik.

Viera,
Örülök, hogy nálatok most mindenki egészséges.

Gab,
Nagyon szépek a pncsók, és meske igazi fotómodell. Jó lehetett a hétvége a laktanyában.

Nálunk sok újdonság nincs. Sikerül 3 egész hetet járni a bölcsibe, és ismét 1 hét kényszerpihenő volt, mert megint nagyon hurutos lett. Életében először megcsináltunk egy antibiotikum kúrát, és remélem most már egy ideig rendben leszünk. Márk beszélőkéje haláli, már azt se tudnám megmondani, mit nem mond. És mondókázik, magától. Néha olyanokat is elmond, amit én nem is ismerek, biztos a bölcsiben tanulták. Volt névnap, és szép ajándékokat kapott. Tőlünk egy elefántos hintalovat. Amikor ráült azonnal énekelte: "hinta-palinta, hintázik a manócska" és ezt egyedül találta ki. Anyuéktól kapott egy thomas-os sínkészletet vonattal és állomással, meg egy gyerekeknek való golfütőt labdával, anyósoméktól meg egy barkácskészletet állvánnyal. Tegnap egész nap szerelgetett.

Minden gyerkőc nagyon helyes, jók a képek. Akinek kimaradt a szülinapi/névnapi köszöntése, akkor utólag is sok boldogságot!

Andy

amandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?