Új privát üzeneted érkezett!

Reni, csak magunkból kiindulva. Mikor Milánnak hasonló baja volt, jellemző volt a hasmenés. 2-3, de volt olyan, hogy 4-5/nap. De mivel sokat ivott, én nem mentem emiatt újra dokihoz vele. Azt mondják jó is, mert úgy a vírus hamarabb távozik. De amúgy simán lehet a gyógyszertől is persze. Én nem hagynám abba a gyógyi adagolását, ha a doki még javasolja. Én is estem már abba a hibába, hogy abbahagytam, utána totál visszaesett. Szóval nem véletlenül javasolják a hosszabb idejű szedését. Ha iszik Peti eleget, akkor szerintem nincs gáz. Az evés tekintetében megint csak saját tapasztalat, hogy ha már jobban van elkezd enni, nem is akárhogy. Mivel a levert állapotban Milán napokig nem eszik, gondolom kiürül szegénykém szervezete és ezér lesz farkasétvágya. De aztán szépen visszaáll pár nap alatt minden a megszokott rendbe. Ez mindíg így zajlik nálunk. Szóval a kajával nincs gond szerintem, max kicsit több gyümit és zöldséget és könnyebb kajcsikat iktatnék be az étrendbe. És jó sokat itatnám.
Vendég

Én nem tudom, a szolnoki vonat hova ér, de szerintem a keletibe... Vagy nem? Totál nem értek Bp-hez...

Reni! Calcimusc fogalmam nincs mire van, Lackó mikor kicsi volt, a szabadszállási gyerekdoki kezdődő náthára mindig csak calcimuscot és c-vitamint adott, általában hatott is. A kálcium egyébként ilyen fertőzéses betegségeknél jó szokott lenni, hogy miért, nem tudom. Az itteni doktornő már nem igazán adott sose...

A másik. Szerintem amíg rendesen eszik-iszik, nagy baj nem lehet. Azért figyeld, hogy nehogy tényleg átessen igazi hasmenésbe!

Kimike! Köszi a dicseket! Mosolygás ügyben meg úgy vagyok, hogy ha ilyen beállós fényképezés van, nem tudok direktben vigyorogni. (Máshogy meg nem fényképeznek, mert én vagyok az, aki fotózik, Laci csak akkor, ha megkérem rá...)

Na, már megint felét elfelejtettem...

Megyek, dolgozgatok!

Pussz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Köszönöm a tanácsokat!!!!

Reni
Kép
prenata

Reni, Isten éltesse Édesanyádat! :-)

Lányok, lassan elmegy a hangom és hétfőre nagyon kellene. Nem tudtok valami házipraktikát?
Vendég

Preni! Szerény ismereteim szerint a calcimusk allergiás reakcióra van, ami indokolt most a hörghurut, köhögés miatt. Ártani nem árt az tuti! Ne aggódj a doki miatt. Hiába szóltál volna a hasmenés miatt valszeg esetleg újabb széklettenyéssztést kért volna, vagyis nem-hisz a gyógyszerek miatt már a bacik is pusztultak. Szóval én most elkezdeném adni a normaflórt és 1-2 nap alatt rendbetenné. Az hogy zabál-a legbiztosabb jele annak, hogy jól van, gyógyul! :lol:
Örülök, hogy neked is ilyen jó fej anyud van és ennyire szeretitek egymást.Remélem nagyon sokáig veletek lesz :P !Remélem mi is ilyenek leszünk 20 év múlva.

Gab! Keletibe és nyugatiba is megy. Miért a keleti jobb lenne?
Mit vettetek?
Nekem is megjött az adós lóvé, szúnyoghálós teraszajtó lesz belőle!lOlyan télen a tokjába visszacsúszó, nyáron meg középen összeakasztós, és ha akarod csak az egyik felét használod-tipusú extra széles. :wink:

Kimike!
Gyorsan gyógyulj meg! Kösz a dicst. Egyébként Beni sajna belsőleg is nagyon hasonlit rá, vagyis belőlem és azuramból is a legrosszabbat örökölte-természetileg. Ezzel eddig nem dicsekedtem, de az ovi épületének tetejéről a tűzoltóknak kellett leszedniük 3 fiúval. Ezt megelőzően pedig anyuci szétsirta a szemét, hogy elvesztem, az óvónő pedig az állását látta veszni, hogy hagyott kimenni az oviból egy gyereket, ami ugye lehetetlen, mert a kapu zárva volt, és a legkisebb sufnit is áttúrták értünk, de elvesztünk.
Szóval mély megértéssel viseltetek Beni iránt. De az azért sejtetni enged valamit, hogy ma anyuci azt mondta, hát kislányom nem irigyellek. Tegnap és ma ugyanis nappal ott voltunk, és ma iszonyú hisztis, frontérzékeny volt Beni, nem aludt sirt, sirt vagdosta magát a földhöz, úgyhogy végső kétségbeesésünkben elvittük autózni. :twisted: Persze a sarkon elaludt, így a ház előtt aludt 1 órát az autóban. :roll:
Robi ki is akadt most hogy megtudta, de 1 órája ő viseli a hisztijeit, így 1 óra után revideálta a véleményét. :wink:

Homeogéne 9, vagy homeovax-vagy mi a másik hasonló szer neve, ami tipikusan rekedtségre van. Addig is méz méz méz és mézzel elkevert zúzott nyers fokhagyma. Hétfőn reggel meg szalmonella ellen kezelt nyers tojás mézzel. Szinházasoktól hallottam.

Ma kimenőm van, először az ikres barátnémmel megyünk a Jazzbe, koktélozni, aztán lesz Metálliget Ossiánnal, Pokolgéppel meg ilyen Alvin és a Mókusok és Mafia, Krizis, Depresszió szerű -nevű számomra ismeretlen zajkeltőkkel. Hát lehet h csak benézünk, de ott találkozom egy évek óta nem látott pösti barátnémmel. Szóval xar hogy zuhog az eső. Apa hozott sört hogy bemelegitsek, hát nem édes?

benianya
ákosbenianya

Köszi Benianya! Anyukám küldött húslevest, benyomtam 2 tányérral. Életmentő volt.

Benianya, kezdem gyanítani, hogy egy fiúgyereket nevelni valahogy más. Bár nem vagyok kompetens a témában, te tudod igazolni vagy cáfolni.
Jó szórakozást, irigykedek! :wink:
Vendég

Benianya! Csak Pil kérdezte, hogy tömegközlekedik-e valaki a nyugatitól... Szóval én nem tudom, hogy hova érkezünk!

Gabella

gabella

Benianya! A kimenő miatt irigykedem, bár a metál-cuccokat meg a sört is útálom, de a kimozdulás roppant irigylésre méltó!

Érezd jól magad nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, Reni! Anyukádnak boldog szülinapot!

Gabella

gabella

Pil!

Tegyétek talonba, mert a Margit nagyon jó, vannak, akik Pestről járnak ki hozzá. Menjetek el a másikhoz, de sztem egy vizitet megér ha elhozzátok, legalább két szakember is megnézi Petit. :wink:

tjuca

Sziasztok!

Reni: Köszönöm szépen, nagy Boszi is ám néha :)

Pil: Nekünk anno a szélcsö és egyebek után egy pillanat alatt szüntette meg a gondokat a Mecsek babatea, késöbb a HIPP Édeskömény tea.
A Mecsek is édeskömény, már egészen pici kortól lehet, de az orvos / gyógyszerész meg tudja pontosan mondani. Nagyon szépen rendbetette a hasát Fanninak, és mikor már nem volt rá szügség szépen átszokott a vizre,nem volt ezzel gond.

Merre laktok,h Veres közelnek számit? Csak mert anyós Erdökertesi és nagyon sokat vagyunk mi is ott.

Az Újpesti Szülöotthon topicban van egy kis nö, az Ö kicsijét is kellett Dévényeshez vinni hátha tud valamit segiteni esetleg!

Gabella: Mi is apával tehát hárman mennénk a talira, azon a héten tudom 100%-ra mondani (sok apának mostanában a vidéi munka) de 99% addig is !!!

A szolnoki vonatok ált. úgy jönnek pestre, hogy a Nyugatiba a gyors vonatok, a keletibe pedig az IC-k, de telefonon szerintem már jóval elötte is meg tudja mondani az infós a MÁV-nál.
Vendég

Sziasztok

Az előbb írtam egy csomót és elszállt! :evil:

Bocsi de most nincs időm újra írni

Csak gyorsan

Reni
A calcimusc gyulladáscsökkentő is.Mi mindíg kapjuk ha megfáznak vagy köhögnek.+a fenistilt!
A hasmenés attól is lehet,h régóta szedi a gyógyszert.A Normaflor nagyon jó.helyreállítja a bélflórát.

Benianya
Fenistil:nálunk kilónként 1 csepp

Pil
Édeskömény tea?

Na maj jövök még!

bocsi a hibákért!
Vendég

Hali.

Most csak az utolsó oldalra van időm...

Kimike, ne aggódj, a babáink jobban viselik ezt a dolgot, meg azért 5 hét betegség nélkül szerintem nagy szó! Szóval nálunk ugye Peti volt beteg jó sokáig, de nem vittem dokihoz, mert lázas nem volt. Kellett legalább 2 hét, mire rendbejött úgy, hogy nem folyik az orra és nem köhög.
Házipraktika: tojássárgája cukorral. (Ne aggódj, ehető.)

Preni, a Suprax Petit is meghajtja, szóval szerintem tuti a gyógyszer a ludas. Adj Normaflore-t! Én, ha viszem ellenőrzésre, sosem szoktam mondani, hogy mi a szitu, csak ha rákérdez a doki. Egyébként a rotás hasmenés szerintem olyan, hogy még egy peluscserére sem érsz rá a két kaki között. Napi 2-3 széklet a véleményem szerint még nem hasmenés!
Ja, a szedés: nem tudom, mi eddig mindent szirupban kaptunk, és mindig azt mondta a dokinéni, hogy szedjük be az összeset.
Calcimusc-ot konkrétan én sem tudom mire való, de mivel ugye kálcium, allergiás tüneteket csökkent, meg "ellazít", tudom, mint a terheseknél. ;) Mi is mindig szoktunk kapni, ha Peti megbetegszik. Csak fel kell íratni...

Pil, ne legyen lelkifurid a főzés miatt. Inkább rendeljetek, mintsem legyengüljetek, mert az sem neked és Petinek, sem Aminak nem jó!!!
Hát akkor passzolom a hisztit. Mert itthon Peti is hisztérikázik, hogy ő AKAR valamit, de közösségben nem veszem észre, mert ott lefoglalja magát.

Bénianyu, jó, hogy visszakaptad a pénzt. Én Feri adóbevallását a héten adtam be, mi egy hónap múlva várjuk a pénzt. De annak is megvan a helye...abból lesz a csehországi kiruccanás. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Bocsi írni csak holnap...

Tegnap reggel készült egy reggelizős szilvalekváros sorozat a hölgyről. Ím az ezer arcú, kökényszemű Kossuth Lajosom (gyorsan végig lehet pörgetni :-P):
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csa ... 8.jpg.html

tjuca

Sziasztok!

Juca!
Csak ismételni tudom önmagam. Kinga tiszta apja!!!!!!!! És ez a képsorozat! Gyönyörűséges!!!!!!!!!!!!

Csajok!
Mégegyszer köszi a reagálásokat!
Szerintem is tuti a Supraxtól van a hasmenés. Így úgy döntöttem, hogy abbahagyom. Reggel még kapott és még este, ill. Holnap reggel -este kellene adni. A mai 10. nap, hogy kapta. Szeerintem ezzel már nem rontunk a helyzeten!
Arról nem is beszélve, hogy nincs szivem diétáztatni, mert szegénykém állandóan jön, hogy hamm meg nyam, cipsz (ez nála az exrudált kukorica) és keksz. Nem jépa, ajja! :lol: Pedig a répa nagy kedvenc volt idáig! És a legújabb szavunk a NEM! Kórházi hozadék! :lol:
Plusz még 1-2 szó. Megmondja, hogy Petinek (vagy Pepinek) hívják, anya Jeni, apa Pi(sti). Nekünk ez már nagy szám!

Colett, Mennyasszony!
Én a XV. kerben dolgoztam, a Mogyoród útján (Vegyépszer)!

Reni
Kép
prenata

Most hétvégén lettem volna Budapesten elvileg! :cry:

Reni
Kép
prenata

Tjuca!Ti nem mentek a talira?Vagy kocsival mentek ?Mert ha vonattal akkor társulhatnánk
Te jóóóóóóóóó ég!!A lányodnak világitó kék szeme van,anyám gyönyörűűűűűűűűűűűű!Nekem az első és a negyedik kép tetszik nagyon!

Azt hittem Aminak a 17.foga jött ki,de megszámoltam és ez már a 19.Már csak egyet kell "elviselni".(kicsit megviseli a fogzás is)

A tegnap esti hiszti volt eddig a csúcs,igazi visitós,taknya-nyála egyben,nyálzós,két lábon ugrálós,majd földre vetődös és vergődős HISZTÉRIÁS roham.Nem egy nagy élmény mit ne mondjak.Ültem az ágyon és megvártam mig lenyugodott.De kitartó a csaj,nem mondom.KINÉL van hasonló műsor?

Ja igen,köszi az infókat,most a gripe watert adom,ha nem használ akkor jön a mecsek tea.

Pár kép

Kép

Menyaszony:mi Kosdon lakunk,Veres olyan fél óra.De még mindig jobba mintha pestre kéne menni,mert ott a forgalom miatt több lenne,nekem meg nincs jogsim,igy csak apa tud minket hozni-vinni,de hát ugye neki meg dolgoznia is kell.

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!

Mi kocsival megyünk, mert anyósomék a XVIII. kerületben laknak, és utána sztem hozzájuk megyünk. Szívesen elvinnénk Titeket, de csak Kingának van ülése, ülés nélkül meg nem biztonságos. :cry:

Hiszti. Őszinte részvétem.

Reni!

Akkor már kaptál választ. Hasmenést nekem szokott okozni a koplalás utáni kajálás is. :roll:

Kimi!

Mondatok? Tök jó. Kinga is egyre több mindent mond, de még nem mondatokban. Úgy veszem észre, hogy a kommunikációs előrelépése miatt kevesebb a feszültség, a hiszti. Egyszerűen most már jobban megérteti magát.

Köszi a szemszíndícséreteket, hát nem az én szemszínem az biztos. Kíváncsi vagyok ketteskének milyen szemei lesznek, nem hiszem, hogy megint apósom szemének a színét, és az anyósom szemének a formáját örökli. :oops:

Szombaton cirkuszban voltunk, nem gondoltam volna, hogy Kinga ennyire élvezi, hát az elefántokat nem lehetett überelni, de nagyon tetszettek még a lovak is. Ja meg a székek, amiket föl-le lehetett hajtogatni, meg a sorok, ahol lehetett szökni. :lol: Azt hittem félni fog, de semmi szinte röpült, tapsikolt, táncolt.

Az azért hozzátartozik, hogy a matiné előadást lényegesen rövidebbre venném, és inkább állatokat meg a bohócokat hagynám, és az artistákat meg erőművészeket hanyagolnám. A nagyobb gyerekek sem élvezték azokat, ők nem tudják értékelni a magát összehajtogató nénit, ellenben még egy kiskutyának is hatalmas tapsvihara van. :twisted:

tjuca

Sziasztok

Menyasszony
Téged még nem üdvözöltelek!
Kép

Képek mindenkinél tök jók! :lol:

Marcy
Sajnálom a mamádat nagyon! :cry:

Gabella
Hozzánk 1 felnőttet írtál,de valszeg 2 lesz belőle.Mivel ez elég messze van a férjem is marad.
Már alig várom! :lol:
Vendég

Juca! De jó képeket csinált kofa! Édes nagyon a ksicsaj! Figyi, hogy csinálja, hogy ilyen közeli az arca és semmi háttér nem látszik? az én kis automatámmal is meg lehet? Van rajta portré funkció is. Nekem az a bajom, hogy ha túl közel van, betorzul az arc.
Valahogy én sok helyen azt látom az elős gyerek az apja és após anyós, a másik meg anya és felmenői. ez nálunk keresztben van, Blani apa és anyukám, Beni én és lábujjakban anyukám, természetben anya-apa. szóval alapos a génkeveredés.
Kiváncsi leszek én is a kistesóra!

Pil!
Nagyon édes Petike, jó kis husi, megerősödik mejd meglátod!!!!!Jó Dévényeshez menjetek az nagyon fontos. Ha Jucáé bevált mindenképp próbáljátok ki!
Na. látod milyen a világ, a fejlődésneurón azt mondják nehogy csinálj semmit a gyerekkel, semmi torna-a Dévnyes meg azt mondja: " hát bizony nagyon kell a kezelés". Hidd el, rengeteget fog segiteni!!!!!!!!!

Hiszti: ilyen azért még nem volt,de ez tuti tesó.TÜRELEM, NYUNYUZÁS,SZERETET és IDŐ.
Jajj, de megkinlódtuk mi is az elejét az 5,5 éves Blanival!

Beni az előbb idejött, hivott a kezével, alu mondta és vitt az ágyához, fogta a rácsot, hogy aludni szeretne. Megzabálom!!!!!!
Na dobok még képet.
Mezitláb felmászott Blani csúszdáján és megszagolta a virágot!
Kép

És rájött hogy a kis felmosóvödrének más funkciója is lehet.
Kép

Alziza, kösz a fenistil tippet és nektek is csajok!

Puki, : nekünk Blanit kellett szélcsövezni, de ma már tudom miért. Én ugye 6 hóig kizárólag szoptattam és anno nem tudtam a teljes szopis diétát. Benivel bejött a császáros szobába a dietetikus, és lediktálta. Hát se magok, se kenyér se joghurt,se gyümölcs,se,se,se.Gyakorlatilag csak bundás kenyér, krumpli és rizs, tészta, répa, dinnye.
Mivel Blanival kinlódtunk a szélcsővel meg a Greep Waterrel, most betartottam és láss csodát semmi baja nem volt Beninek. Igaz ő hason aludt, állitólag az is segit. Szóval passz. Tápi ügyben meg abszolút illetéktelen vagyok.

Ujjszopiás eredmények: emlékeztek amikor Beninek jöttek a felső metszői napközben is és feltünően sokat szopizta az ujját. Irtam a múlkor, hogy észre sem vettem de pár hét után teljesen elmaradt.most jönnek ezerrel az alós metszők is, és képzeljétek egyáltalán nem szopizza, hanem 4 ujját a szájába téve belülről kifelé húzza a kezét, olyan mintha pengetne a fogain-szóval tutira fáj, vagy legalább nyomja neki. Szegényke olyan mintha ki akarná szedni a fájdalmat onnan-úgy sajnálom! De olyan édes, nem is sir, csak ha érzi, megáll a játékban és tényleg teljesen olyan ,mintha szedegetné ki a kellemetlen fognyomást. De hogy ilyen lassan nő, őrület, még mindig csak a csücske van kint.

benianya
ákosbenianya

kofa=Kofa
ksicsaj=kiscsaj
stb. :oops:
Ja, a fővárosiban voltatok? Mennyi ideig tartott az előadás? Volt szünet? Horror árak vannak?

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Fú, hétvégén nagy festésbe fogtunk, de mivel maszekban magunknak festünk, így csak a nappalit. Jó erős képk volt, most fehérrel le van fedve, kedden megy rá a szín. De így is, hogy csak pár helyen javítgattuk a levert falat, szögek helyét, olyan dzsuva volt, hogy ihaj! És fáradtak vagyunk. Apánk meg ráadásul ma elment szolgálatba, holnap reggel látjuk újra.

Holnap 9.40-re kellene visszamenni a doktornőhöz, de ma fogunk visszamenni a délutáni rendelésre. Nem azért, mert betegebb Lackó, hanem mert a szomszédtól :!: megtudtam, hogy holnap fényképezés lesz az oviban. Tavaly is így jártunk, nem szóltak volna, csak akkor utólag tudtam meg, most viszont legalább előtte egy nappal. Idegesen felhívtam Lacit, ő telefonált be az oviba, mert én féltem, leordítom óvónéni haját. Mi minden sz@rért szóljunk, de ők nem képesek a betegek szüleinek szólni, ha szülői vagy fényképezés vagy színház vagy akármi van... Csesszék meg! Nagyon mérges vagyok. A lényeg: fél 10 körül kezdenek az ő csoportjukban. Szóval dokinéni ezért lett előrehozva.

Ma egyébként csak bosszankodok. Reggel anyu felhív, hogy kaptak egy levelet, ő is meg mama is, hogy nekünk van az OTP-nél 10ezer akármennyi elmaradásunk. De jó, mondom, nekünk nem szólnak, rögtön a kezesnek... Főleg, hogy ottvan a számlán majd százezer forint, és eleve onnan megy a törlesztés, minden hó 5-én rajta van a pénz, ők meg a kezeseinket idegelik, hogy tőlük fogják bírósági úton behajtani. Szóval egyértelmű, hogy ők csesztek el valamit. Még jó, hogy holnap úgyis megyünk az OTP-be, kétnevesre kérjük a számlát, nehogy emiatt ne utalják időben majd a GYES-t.

A másik, hogy a hétvégén észrevettük, gilisztás a macskánk. Így már értem, mért olyan girnyó, és mért volt képes a konyhaablakba tojni. Akartam ma neki valami szert venni, de nincs a patikában, majd szerda délután érdeklődjek... Remélem, addig még elvan Cirmike... Na meg azt is, hogy a gyerekek nem kapják el. Csak a doktornőnél el ne felejtsem megkérdezni!

Aztán még ugye voltunk boltban. Két gyerekkel ez tök izgalmas, főleg, mikor először azért hisztiznek, ki fogja a kosarat, aztán hogy kifli kell, de nem az, a másik, de Lackó ne oda álljon, hanem amoda, és a szatyor akkor is kell Mesinek, de akkor Kismackó is kell, de nem a kosárba ám, mert ha a kosárba rakom, akkor rögtön gabonás keksz kell, jó, hát kismackó vissza. De akkor Lackónak mégis kell, Mesi nem adja a kekszet, nem áll sorba, a kosarat haza akarja vinni, de a telefon is csöng, és hát ugye mindenki lesajnáló arckifejezéssel bámul, amitől én meg úgy fölhergelem magam, hogy elkezdek a gyerekekkel nyilvánosan kiabálni...

Dél van, és még nem jártam a konyhában, és nem is dolgoztam. Szóval az agyam szétszáll... De a gyerekek pillanatnyilag nyugisak, tehát jöhet a meló, fél óra, aztán a konyha, közbe meg megint a meló...

Este meg majd vasalok, hajtogatok meg pakolok... Vagy maximum nem...

Javítottam a táblázatot, Nancsa, nem tudom, hogyha jöttök ti hányan jöttök...

Csajok. Talival kapcsolatban! Szerintem igazságosabb lenne, ha a 15ezret a családok számával osztanánk, bár nem nagy összeg, de most azért fizessen valaki többet, mert apuka, mint sofőr nem téblábol a városban 4 órát? Kérek ezügyben véleményeket, aztán majd elválik, hogy osztunk a végén!

Kinga nagyon édi a szilvalekváros képeken, de a meggyfa vizsgálatosakon is nagyon nagylányos! És a szeme nem semmi!!!!!!!!!! Mindig ámulok, ha kékszemű gyereket látok, mert ugye nálunk az fura.

Poncsesz odaért???????

Beni is cukker pofa! Látszik már rajta, hogy sokat eszik! De jól áll neki a kis hörcsög-pofi!!!!!!!

Benianya! Na ez a diétás dolog nekem elég kínzás lett volna. Elején vigyáztam a k-betűsekkel, tejjel, tojással, gyümölcsökkel, de szépen lassan ettem mindent. Jó, ha nagyon extrém hasfájások lettek volna, biztos odafigyelek, de szerintem 5 és fél év alatt ha 15 éjszakát nem aludtunk, még lehet, hogy sokat is mondok...

Na akkor a táblázat:
Kép

Gabella

gabella

Gab!

Ideért a poncsó. :-P Most alszik a csaj, este lövünk képet.

Andi!

Lehet Beni egyébként sem lett volna hasfájós.
Nekem is meg volt, hogy mit ehetek, virslit, krumplit, meg rizst. kb. Nos ez azért mit mondjak vitaminban nem túl erős. Ja és csináltam egy hétig a szigorút, és úgy is volt hasfájás, ami valszeg a gyors kajálásból jött.

Ami nálunk úgy, ahogy használt: az a 3 óránkénti szopi. Az igény szerintinél csak nyűg volt. Kinga fosott, már bocs a kifejezésért, üvöltött, mert állandóan csak a cukros tejet szívta ki, és fájt a hasa. Így jött a kemény idő betartatás, és jobb lett. Kinőtte, kb. 7 hósan, előtte 4 hósan volt még egy minőségi ugrás, de egy éves koráig nem állt helyre a széklete, és futó görcsök akkor is voltak. :shock: Az igazi az volt, mikor megkezdtük a hozzátáplálást.

tjuca

Sziasztok!

Ma voltunk a bölcsibe beiratkozni. Májusban dől el, hogy 1 vagy 2 csoportot indítanak. Most pályáznak egy új bölcsis terem kialakítására. Szóval attól függ, hogy megnyerik e rá a pénzt vagy sem. Így 12 vagy 24 bölcsis hely lesz. De azt mondták, hogy annak az anyukának a gyerekét, aki már nem kap gyedet és dolgozik vagy tanul, kötelesek felvenni. Mindenesetre jó kilátások! Ha 2 csoport lesz, akkor nem lesz semmi gond, mert kb. 20-24 gyerek van összesen.
Peti rögtön feltalálta magát a gyerekek között, nagyon élvezte!

Gabi!
Hajrá festés!!! Milyen lesz a végső szín?

Benianyu!
Milyen nagypasis lett már Beni!!!

Pil!
Petike tisztára pici Ameli! :lol:
Hiszti nálunk is van. Mindenfajtája. Földhőz csapom magam, ordítok, anyát-apát ütöm-vágom stb. Nálunk az kezd beválni, hogy nem szólok hozzá, vagy halkan kommentálom a dolgokat, mert akkor ő kezd figyelni, hogy mi is van?!

Jaj, mennem kell suliba!

Holnap megyünk kontrollra!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Most csak helyzetjelentek, aztán este írok mindenkinek.

Szóval itthon vagyunk, jól vagyunk. Jó volt a hétvége, sokat játszottunk a kiskutyákkal (van 3 db 4 hetes kis kutyusa anyáéknak) és bográcsoztunk is. :) A gyerekek meglepően jól viselkedtek, biztos azért, mert szinte egész nap a levegőn voltak.
A dokinál sem volt semmi gond, csak a maltofer cseppek helyett maltofer szirupot kell adnom. Tehát a nyirokcsomó duzzanatokra semmi okosat nem mondott a doki néni. Nem kell vele foglalkoznunk - ennyi. :?
A tali még nem tuti, de van esély rá - Gab: tudom, hogy jövőhónap 17-e, de nem árt időben elkezdeni a szervezkedést :P - ha sikerül, akkor 2-en megyünk (mármint én és Zotyó).

nancsa

Sziasztok Lányok!

Nagyon magam alatt vagyok!!!
Dani mára megint belázasodott, elvittem a fülészetre és mind a két fülét fel kette szúrni, mert tele volt gennyel!! Ezt nem hiszem el!!
Mi jöhet még??? Egyedül vagyunk, Dani megint ilyen beteg és ráadásul, ha egyszer sikerül kikecmeregni ebből a fülgyulladásból, vinnem kell orrmandulaműtétre is. Teljesen oda vagyok! Ennyit a suliról meg a tesó projectről....
Most a legfontosabb ez a kis törpe. Annyit szenved... Miért???
Olyan rossz látni!!
Na, megyek is, mert felébredt. Délelött másfél órát aludt az ölemben, amíg az orvosra vártunk, viszont ebéd után láttam rajta, hogy elég nyúzott. Leraktam 2-kor és most ébredt meg, mert valaki kopogott. :(
Na, majd még jövök, ha tudok!

Legyetek jók és vigyázzatok a kis manóitokra!!

Puszi!
Andy

Kép
oriandy

Andy! Jaj, szegény kis Dani! Gyógyuljatok gyorsan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mért vagytok egyedül, ha szabad kérdezni? Bocs, ha már írtad, szita az agyam!

Gabella

gabella

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap este jöttünk vissza Pestre, most már itthon leszünk, szokjuk az itteni klímát. :)
A férjem még 3 napig szabin van, ami nem is árt, mert a lakást még folyamatosan takarítjuk, meg nekem is meg kell még szoknom a két gyerekkel egyedül.
Most csak pár képet teszek fel, Hannus már ébredezik. Remélem majd lesz azért időm olvasni benneteket, meg néha írni is.
Majd beszámolok a szülésről is, elég hosszú volt, már reggel elkezdett folyni a magzatvíz, de csak délután kezdődtek a fájások, és este 8-ra lett meg Hanni baba. A fájásos időszak nem volt olyan hosszú, meg a kitolás sem volt vészes, kb. 20 perc alatt meglett, rosszabb volt az az időszak, amikor még csak a víz folyt, és vártam a fájásokra. Nagyon izgultam, hogy minden simán menjen, nem szerettem volna, ha be kell avatkozni.
Hannus nagyon aranyos baba, szépen szopizik, gyarapodik, már 4 kilót is túlléptük. Nyugis baba, csak a kajcsit követeli nagy hangerővel, meg néha morog, ha sokat eszik, és feszíti a pocakját.
Julcsika nagyon aranyos a tesójához, szereti, puszilgatja, simogatja, meg fürdésnél ő szokta a pocakját megmosni. :)

Már nyitogatja a szemét, csak a képet teszem fel.

Remélem hamarosan tudok csatlakozni újra hozzátok!

sok puszi mindenkinek!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép [/img]

KépKép
KépKép
mézgombi

Danikának én is mielőbbi gyógyulást kívánok, Andi, neked meg kitartást! Sok-sok gyógypuszi!!!

KépKép
KépKép
mézgombi

Mézgombi!Hát csak gratulálni tudok két ilyen jól sikerült lánykához! :lol: Hannus egy tündéri hajas baba!!Nagyon szépek vagytok!!

Andy!Nagyon sajnálom,hogy fel kellett Dani füleit szúrni :cry: Mennek a gyógymanók Daninak!!!Neked meg kitartás!!

Kép
Kép
veráska

Mézgombi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csoda-gyönyörű a kis Hanna!!!!!!!!!!! Julcsi meg kész nagylány! (Bár ő már másfél évesen is elment volna ovisnak! :wink: )

Nem zaklatásképpen, de majd ha ráérsz, nyilatkozz már légyszi tali ügyben!!!!!!!!!!!!!!!

Pusszantás a csajsziknak!

Gabella

gabella

Sziasztok!

Gab! Ugyan már írtam, de semmi baj :D, leírom neked szívesen: Apánk Nyíregyházám van, mert a Lego oda költözik és ment elindítani ott a gépeket, meg betanítani az embereket. Ez az utolsó hetünk nélküle, de mióta elment Dani egyfolytában beteg.

Amúgy mindenkinek köszi a kedves szavakat! Megpróbálok kitartani...
Képzeljétek! Anyósom felajánlotta, hogy ebuszozik ide hozzánk (250 km), csak hogy ne legyünk egyedül és hogy tudjon segíteni! Nem is tudom! Olyan imádnivaló anyósom van, és nagyon is szeretném ha eljönne, de nem merem ezt neki megmondani, mert nemrég műtötték és nem várhatom el tőle, hogy 5 és fél órát buszozzon stb.!
ÁÁÁ Nem tudom, mi legyen!

Méz!
Csodálatosan szép a 2 kislányzód!! Nagyon büszke lehetsz rájuk!

Dani amúgy már egészen jól van. Ránézésre semmi baja, csak épp a füléből folyik állandóan a trutyi és mondja is hogy viszet.
remélem innen már tényleg csak a gyógyulás jön!!!!!

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Tandika: Azt hiszem mi kezet foghatunk. Én sem vagyok tisztaságmániás. :? Jó nem koszban élünk, vagy ilyesmi, csak nálam nem ez az első. Néha sajnálom és irigylem azokat akiknél mindig puccban van a lakás, de képtelen vagyok megváltozni.

Menyasszon: Üdv! Huh! Tényleg hatalmas a lányod! Az én fiam 9,2 kg. :P

Benianya: Jó kis husi Beni! Nagyon huncut! Zoló is fel-alá nyargalászik a lakásban amint lekerülnek róla a ruhák. Úgy veszem észre hogy jobbkezes lesz. Azzal rajzol és eszik általában. Dehogy a labdát melyikkel rúgja nem tudom.

Reni: Isten éltesse anyukádat. Petinek jobbulást! Szerintem is az antibigyó a ludas kaki ügyben.

Tjuca: Nagyon bájos Kinga! És azok a szemek!!!

Pil: Szépek a gyerkők! Zoló is szokott földön fetrengeni, de azért nem ennyire durván.

Gab: Ez az OTP-s sztori durva! :evil: Ők hibáznak és téged hoznak kellemetlen helyzetbe. Festéshez kitartást!

Gombi: Csodaszépek a csajok! :P Szuper hogy Julcsi nem féltékeny. Az egész napos várakozást és izgulást átérzem. Nekem is hajnalban kezdett csorogni a vizem és este fél 8-kor lettt meg Zoló. Bár engem császároztak…:?

Andy: Jobbulást nektek! Anyósod szuper!(Én sem tudnék dönteni a helyedben)

Mindenkinek jó éjszakát!
Búcsúvigyor:
Kép

nancsa

Gab!

Köszi a poncsót! Fotó ma sajna nem lett, a kisasszony nem volt pózolós hangulatban. :-( Pótoljuk, amint lehet.

Benianya!

Az eltorzuló kép attól van, hogy ún. "nagylátószögű" állásban van a gép (ilyennel szokták azokat a mókás fotókat csinálni, amelyeken a kutya orra és feje hatalmas, a teste meg picinek és távolinak látszik). A feltöltött képek szerint Nikon Coolpix L4-es gépetek van. Ezen van zoom, a W a "nagylátószögű", a T a "tele" állás. A "tele" (teleobjektív) állásban érdemes portrékat csinálni, az a távoli dolgokat közelebb hozza (így nem kell az alany képébe mászni), és a torzítást is elkerüli. A W és T gombokat a hátlapon, a jobb felső sarokban találod.
Kép

A gépben van arcfelismerés, a "Face Detection AF" módot kell ehhez a fókuszmódok közül kiválasztani, ilyenkor automatikusan az arcra próbál fókuszálni. A teszt szerint nem mindig működik jól, de érdemes játszani vele egy kicsit.
Kép

A háttér elmosásához pedig az kell, hogy nagyra legyen nyitva a gép "szeme" (az objektívben van egy lamellagyűrű, ez kb. úgy működik, mint a pupilla: összébb is tudja húzni, vagy jobban ki tudja nyitni a gép). "Tág pupilla" kisebb "mélységélességet" eredményez, ami azt jelenti, hogy csak az lesz éles, amire fókuszálsz, a többi dolog (ami közelebb vagy távolabb van), nem. A portré mód többek között ezt szokta csinálni. Sajnos itt közbeszól a fizika: a zsebre tehető gépek egyszerűen képtelenek eléggé "tág szemeket mereszteni", a pici gép pici pupillája nem tud annyira kitágulni, hogy kellően elmossa a hátteret. Még az én zsebre nem tehető gépem sem igazán jó ebben, a nagy tükörreflexes gépek (és még spécibb profi kütyük) birodalma ez.
Vígasztalódj azzal, hogy a nagy mélységélesség (minden éles) jól jön pl. tájképek és pici dolgok (virágok, rovarok) fotózásánál.

Kofa
kofa

Kofa!!!!

Nagyon kösziiiii!!!!
Nem mondod komolyan, hogy a képekből meg tudod állapitani milyen géppel készült!!!Hűha, ez nem semmi!!!!!
Ez számomra olyan újonnan felfedezett tudomány, mint pl. a diszfa tudománya-épp tegnap kerestem thuját, meg borókát és kiderült legalább 20 fajtája létezik.

Mindenképpen kipróbálom az általad leirt módszert! Ezt a zoom-olást szoktam használni.
Akkor pl. Nancsa Zolóról készült képét(ez van most felettünk) meg lehet úgy csinálni, hogy csak az édes pofikája látszik és a háttér ruhák nem?
De izgi! Azt hiszem fotózni fogok ma egész nap.Köszi!

Gombi!!!Atya ég!!!Este apával itt élvezkedtünk a képeken!!!Hogy micsoda hajasbaba a kis Hanna!!!Hihetetlen milyen sötét és arcot keretező haja van!!!!Nagyon édes!!!!!!!!Gyönyörű!!!!!
Jó volt anyudéknál?
Milyenek az itthoni hétköznapok? hogy megy az összerázódás? Julcsinál is vannak kiakadások, mint Pil. Amijánál? De jó nektek!!!!!!!!
Rohanok sulijáratra, Beninek már afüle is túrós, mostanában nem hajlandó enni ha etetem, ő akar egyedül-aha, meg is van aza ereménye. :cry: Mármint konyhailag.
sziasztok.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok

Mézgombi
Hanna szép kislány!Milyen pufók arcocskája van! :lol:
És az a haj.. :lol:

Julcsi milyen nagylányos!(Ő is szép! :wink: )

Andy
Sajnálom szegény Danit!Jobbulást neki!

Benianya
Na hát akkor várjuk a fotókat! :wink: :lol:

Viera??????
Vendég

Na, ami kimaradt!

Oriandy!!!!!
Nagyon, nagyon sajnálom, annyira fájdalmas, és szivszoritó lehet.
Nem fér a fejembe, hogy hogyan gyulladhat be, ilyen kevéssel az előző fülfelszúrás után ismét! Láza is volt?
Most megint úgy beparáztam, hogy tekintve h Ben. ismét orrfolóys, sűrűbben és alaposabban szivom az orrát. És olyan érdekes, mert amikor már azt hinném, hogy nem jön semmi, akkor az arcüreg irányába tartva még onnan mélyről az orrtő és az arcocska mélyéről jön még trutyi. Nem is szereti, sir nagyon, biztos nagyon kellemetlen, amikor onnan mélyről kihúzza, de pont Dani lebeg a szemem előtt és alaposan kitisztitom neki. :cry:

Lehet ám, hogy az apahiányra reagál igy Dani. amikor 3 hónapot kórházban voltam Benipocakosan, Blani 3 hónapig egész nyáron beteg vol, 40 fokos láz, folytonos felső légúti cuccokkal küzdött s egy idő után maga a házi gyermekorvos mondta, hogy anyahiány a diagnózis.
De látom már csak 1 hét és lesz apa.

Nancsa! És melyik lábbal megy fel a lépcsőn? És a másikkal lép lefelé?Mindig, vagy a kapaszkodás oldalától, kézfogástól függ?

Gombi! julcsi nagyon sokat nyúlt! Annyira Gombi szemei vannak, éééédes!

benianya
ákosbenianya

Benianya!

A múltkor pont fordítva írtam. Tehát jobb lábbal lép le és ballal fel. Én mindig a jobb kezét fogom lépcsőzés közben. De ha ő kapaszkodik ballal a korlátba (felfelé menet) akkor is a bal a nyerő.
Ma már csak este látom, mert innen egyből suliba megyek, de holnap megpróbálom a bal kézzel vezetni.

nancsa

Sziasztok!

Benianya: a gépek szabványos módon beleírják a fájlba a kép adatain kívül a fényképezőgép típusát is.

A zoomon felül még azt is megteheted, hogy valami egyszerű programmal kivágod a képből a fontos részt (mintha tovább tudtál volna zoomolni). A géped 4MP-es (négymillió képpontot rögzít), a mostani csúcs monitorok kb. 3MP-t tudnak megjeleníteni, az nagyon jó k kb. 2MP-t, az átlag pedig 1-1,5-et (teljes képernyőn), a babanetre beküldhető max. 600x600-as kép pedig max. 0,36MP méretű, úgyhogy vághatsz nyugodtan.

Kofa
kofa

Kofa!
Köszi a tanfolyamot, de örülök, ha le tudom kicsinyiteni a képeket, a gépről gépre feltöltéshez pedig még mindig azuramat nyaggatom, pedig már dedós módon felirtam lépésről lépésre!
A fényképezőgép és a kamera ikon között van a gép hátulján a scener állás-oda kell tennem, hogy portrét csináljon.Már ki is próbáltam, zoomoltam is, szuper lett közelről az épp hisztiző Beni. Viszont sehol sem találom a "Face Detection AF" módot .
Ha fotómasina ikon állásban menüzök, akkor csak a nálad-fent látható image mode-k jünnek be. Az enyém a normal 2272-re van állitva, a high jobb lenne? Mi a csudát jelentenek ezek?
A Face-k csak akkor jönnek elő, ha a scene állásban nyomom meg a menüt.Ekkor kiir egy csomó kis kockát,most a potrén van-egy kalapos női fej. Vannak rajta még jelek, amiből csak a múzeumot, a napfényt meg a panorámát értem. Ha kalapos nőre ráokézok, akkor jönnek elő a face-k, de nincs közte detection.Van vigyorgó gyerekfej, az van bepipálva, van ez a kalapos, van alak balra, alak jobbra, alak középen, két alak, fekvő alak.A bepipált gyerekfej felett face priority Af felirat van, tehát csak a detectin-priority a különbség.De tekintve, hogy nem tudok angolul, sejtelmem sincs mi mit jelent. Mindenesetre teljesen meglepődtem, hogy ennyi mindent tud ez a gép, én eddig csak bután használtam. A villámot(vaku)meg a piros szemet tudtam rajta állitani.
Köszi a segitséget, egész mások lettek igy a képek. Már magában a zoommal is!!!!!!
Egyébként van amit még nem értek: van villám magában és villám körben. Az mi? a villám -szem- az a piros szem kiikatatás ugye?
Az a baj, hogyha meg is találnám a prosiját-angolul van sajna. Apósomnak vettünk egy nagy vastag drága(talán jó is?)fotóskönyvet tavaly, nem kérte, de otthagytuk. Lehet h érdemes lenne belemélyednem?
Egy Nők Lapjás gyors fotóiskola cikkben megtanultam, hogy ha jobbra néz az alak, akkor a jobb oldalon lévő tárgyat is bele kell komponálni, igy az alakot balra tenni, stb. Hát ez olyan kisdobos fotószakkör szint gondolom.
Na, még egy utcsó kérdés: BlaNINAK BALETTFELLÉPÉSE LESZ, SÖTÉT NÉZŐTÉR, FÉLIG VILÁGIS SZINPAD, SOK APRÓ GYEREK. AZT -HA CSAK A CSAJSZIT AKAROM MEGÖRÖKITENI,MILYEN PROGRAMMAL CSINÁLJAM?
bOCS, EZ NAGYRA SIKEREDETT, DE bENI ÉBRED, SZOLG
LATBA KELL MENNEM. Köszi.

Gab!Te mivel fotózol? A Te képeid olyan jók szoktak lenni!!!!! :lol:

Veráska! Boldog 2. szülinapot Dávidnak!!!Nagyon tetszik ez az új vonalzó!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Benianya! Fuji Finepix S6500 fényképezőnk van, nem tükörreflexes, de már nem is kompakt gép. Én viszont max. a makro módot használom az automatán kívül :-) Okos gép, azért jók a képek! :lol:

Ma volt ovis fotózás, hát eszméletlen aranyosak voltak. Mesit is bevittük. Nem tudom, mikor lesznek kész, de nagyon várom.

Ma ezzel el is ment a délelőtt, délután meg OTP ügyintézés, fonalvásárlás volt a program, még dolgoznom kell, apa meg fest tovább... izgi lesz!

Megyek is, holnap majd benézek! Pusszanat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Benianya! Gab!

Nekünk Olympos C2100 masinánk van. Én szinte csak a Kofa üzemmódot használom. :wink: :lol:

Most volt időm bekukkantani, és látom itt jól eltársalogtok. Ezt nem hagyhattam ki. 8)

Méz!

Nagyon szépek vagytok. Lélekben már én is készülök, olyan más lesz. Ha jöttök a talira kérdezek majd. :twisted:

tjuca

Hú, Csajok de ki vagyok akadva! A tavasziaknál meghalt az egyik Anyuka férje. Most várják a 2. babát.
Azt a mindenit! Nem fogom fel, miért ilyen kegyetlen az élet?????? De sajnálom szegényt! :cry:
Vendég

Sziasztok!

Benianya: sajna nem ismerem a gépeteket.
Gyors segítség:
18. oldal, vaku módok, felülről lefelé:
Villám Auto: vakuzik, ha úgy látja jónak
Villám + szem: vörösszem-csökkentés (én nem szeretem, mert ha pl. azt akarod lefényképezni, hogy a gyerek önfeledten játszik, a vörösszem-csökkentő villódzásra önkéntelenül odakapja a fejét, és lőttek a spontán képnek)
Villám áthúzott körben: vaku tiltva
Villám: ún. derítő vaku, akkor érdemes használni, ha hátulról megvilágított alanyt fényképezel (pl. ablak vagy fényes égbolt van a háttérben), vagy a fény erősen felülről jön, és így csúnya árnyékok vannak az arcon
Villám, emberke, csillag: hosszabb idő alatt csinálja a képet, az elején vagy a végén villan a vaku. Éjszaka lehet vele érdekeseket fotózni (pl. ha a végén villan a vaku, az úton haladó autó éles lesz, és a lámpáiból visszafelé fénycsíkok indulnak ki - az autó nem látszik, mert sötétben volt addig, amíg a vaku fel nem villant).

65. oldal, képminőség: érdemes a High (2272)-n vagy a Normal (2272)-n hagyni; kisebb méret = rosszabb minőség, jobban jársz, ha utólag vágsz a képen vagy utólag kicsinyíted.

23-26. oldal, Scene modes (téma módok)
A kalapos nő a portré, a két hegy a tájkép, a futó ember a sport mód (mozgó gyerekekre is jó, igyekszik csökkenteni a mozgás miatti elmosódást), az ember a csillaggal az éjszakai portré. Nem elég kiválasztanod a húzó kapcsolóval a SCENE módot, azon belül is ki kell választanod a nőcit vagy a futót.
A kalapos nőci kiválasztása után lehet tovább válogatni, a kockafejű az arckereső fókusz, a kalapos csaj a sima portré, az egyéb "i" betű alakú figurákkal jellemzett állások azt mutatják, hol van az ember a képen. Arc módban a legközelebbi arcra (dupla keret) fókuszál, a többi arcot sima kerettel veszi körül.

Most ennyit tudtam összehozni, remélem segített.

K.
kofa

Sziasztok!

Kimike! Jaj, beleolvastam, szörnyű!!!!!!!!!!!!

Colett! Anyám, mostmár látom, nagyon hasonlítasz a tesódra! Éppen a reggeliben nézem!

Megint nem érek rá, franc! Lelkisegély voltam reggel, kicsit még ideges vagyok miatta...

Gabella

gabella

Helló!

Na, volt a szitter vasárnap, nem volt semmi zizi, végén kérdezte Noi, Anya, Apa? Elvoltak, az a lényeg. Azt mondta a nőci, hogy azért látszik, hogy járnak közösségbe! Na, ja, még jó, én is bekattannék ha nem járnánk! Ma beszéltem az ovis igazgatónővel, hogy hátha lehetne, hogy még legalább júniusban járhasson. Azt mondta, fizessem be az ebédet, de ne reklámozzam, mert a többi gyeses anyuka mit szól! Mondtam, név nélkül pesze, he-he, van akinek kicsi már bölcsiben, nagy oviban, ő meg azt mondta már munkát se keres, úgy se talál, két diplomával! Azt mondta, hát, sajna vannak ilyenek, és aki meg tényleg melózni akar, annak meg be se fér már a gyereke a bölcsibe! Meg azt is kitárgyaltuk, hogy nem értjük, hogy a fenébe tudja mindenki fél 5-ig hazavinni a gyerkeket. Mondta, régen még volt,a ki 6-kor jött, és nem néztek rá csúnyán az óvónők.

Gabella: Szenya voltam, tudtam, hogy lesz, de nem láttam, mindegy, holnap megyek a bikini show-ra, ott majd kifürkészem a celebek narancsbőrét! :lol: Kinek lelkisegélyeztél? Vagy nem publikus?

Méz: Ha már a másikon nem, itt gratula! Hajban mindig nagyok vagytok, ez van! Lakással ne foglalkozz, az sajna megvár...Különben tód, porszívózni átugorhatok! :wink:

Lépcsőzés: Passz, én nem is figyelem, csak azt, hogy mindig egyedül akar lemenni, tegnap is esett egy lépcsőfokot, míg az ajtót bezártam. Ma már tudta, hogy meg kell várnia vele.

Tandika: Az jó ha nem vagy rendmániás, én félig meddig, inkább látszat rend van. Pl. az ablak koszos, meg a függöny is durva. :oops: De a padló az csillog!

Viera???

KépKép
KépKép
colett77

Rendmánia! Jaj, aggódtam, hogy csak én vagyok rendetlen! Egyedül az új szőnyeget porszívózom napi 2-3x, nehogy tönkremenjen... Most a szépen kifestett szobában kellene letakarítani az ablakot, hogy ne a retkesre rakjam fel a tiszta függönyt... De kedvem nem sok van hozzá, mert ócska ablak, pereg róla a festék, ki akartuk cserélni, nem jött össze, most meg várjuk a jóidőt, hogy lefesthessük... Szóval semmi kedvem hozzányúlni, félek, szétesik.

Na mondjuk, ha szép új házunk lenne, talán több kedvem lenne vikszolni, de itt, ahol tisztán is ronda, nem nagyon tud meghatni.

Lelkisegély: egy itteni anyukatársam nagyon rosszban van a férjével, egyszer már elköltözött, de kényszerből visszament, aztán a pasi megverte hétvégén, mennek majd anyaotthonba, és jött elpanaszolni a helyzetet, meg megkért, vegyek már neki egy doboz cigit, mert az ember a pénzét meg a telefonját is elvette. Hát, meghallgattam, vettem neki cigit, többet nem tudok segíteni... :cry:

Gabella

gabella

Igen-igen! Hol vagy, Era?!?!?!?!?!?!

Ja, Colett! Tali? Ugye, jó a 17-e? És jöttök mind a négyen?

Gabella

gabella

Gabella: Pesze, megyünk, Máté már tök várja. Ablak dettó, régi, randa :oops: . Milyen sorsok vannak, én meg itt sírok, hogy ez nincs, meg az nincs, valakit meg otthon vernek, jajjj.

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Légyszi valaki foglalja már össze a lényeget a talival kapcsolatban, hol, lesz, hány órától, mennyibe kerül, stb. Köszi! Sajnos nincs időm visszaolvasni. Meddig kell szólnom, hogy megyünk-e? Mert nálunk ez elég bizonytalan, hogy alszunk, milyen hangulatban van a picúr... Lehet, hogy inkább azt mondom, hogy nem megyünk, aztán esetleg mégis beállítunk. :wink:

Elég kemény éjszakánk volt, Hannus bekajolt 160-at, utána majd két órán át böfiztettem, altattam, szegénynek feszítette a pociját, Julcsi meg taknyos, hisztizett, hogy nem kap levegőt. Szokatlan neki, még csak egyszer folyt az orra, akkor is kicsi volt még, szívtuk neki, ordított, szörnyű volt... Szerintem fogzás miatt lehet, piros nagyon a feneke, meg tegnap volt egy kis hőemelkedése is. Ha ő beteg, akkor nem áll meg a láza 40 fokig. Szóval nem unatkoztunk, ma meg olyan vagyok, mint a mosott kaki... Holnaptól meg jön a kemény világ, első nap egyedül a lurkókkal. :shock:

Köszönöm a kép dicséreteket, nagyon jól estek, büszke vagyok a kis hajas babámra. :) Nagyon kis édi pufók arca van, imádjuk puszilgatni. :) Ma volt kint a doki, közölte, hogy kis zabagép.

Megpróbálok még ma benézni.

KépKép
KépKép
mézgombi

Méz! A tali a Kincses Sziget Játszóházban lesz. A honlapjukon van konkrét cím: http://www.kincsessziget.hu/

Május 17-én 10-től 14 óráig foglaljuk a helyet, össz. 15000-ért, majd ezt osztjuk szét.

Mondd nyugodtan, hogy jöttök, nincs gond, ha nem, bárkinél közbejöhet bármi.

Gabella

gabella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?