Sziasztok Csajszik!
Először is
Szana!
Nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!
Snoopy!
Örülök, hogy jó lett a ctg-d! Azért olyan megnyugtató hallgatni a baba szívverését, nem?
Én a teregetést úgy oldom meg (mint pl. tegnap este is), hogy már annyira fáradt vagyok, hogy azt se bánom, ha az összes ruha belerohad a mosogépbe.... Ma reggel elindítottam az öblítő programot, és utána kiteregettem. Hááát, ez már ugye az én lustaságom.
Kata!
Én nem bánom, ha te szülsz hamarabb!!
Bár most már annyira macerás minden (főleg az alvás), és néha olyan tehetetlennek, szerencsétlennek érzem magam, hogy jobb lenne túl lenni rajta, de majd eljön a nagy nap, úgy, ahogy meg van írva.
Amúgy van 2 tippem, hogy mi lehet a nevetek, de nem írom le
Vagy leírjam, legfeljebb nem mondod meg, hogy az e???
A tp első 15 napja betegszabadság (amit a munkáltatónak kell bevállalni - ez a tp. hozzájárulás), ami a bér 80%-a, de mindent ugyanúgy vonnak belőle, mintha munkabér lenne, szóval nem a rendes béred kapod meg, hanem kb 80%-át.
Korena!
Sajnálom, ha anyós ennyire a saját problémájával van elfoglalva
Én nem is láttam az enyémet június óta, így nincsenek ilyen problémáim
, illetve a férjemet szekálja miattam, ami miatt néha felhőzom magam, de próbálok a baba miatt nem stresszelni (ami valljuk be, néha nem könnyű).
Málnalveél teát 36. hét óta iszom úgy, hogy első héten napi egy csésze, következő héten napi 2 csésze, stb, bár én hagytam ki napokat (na jó, 1-t vagy 2-t, mert ugye kismamaagy
), de remélem azért használni fog!!!
Gratula a 4 bodyhoz!!! Azért nehogy lelkifurid legyen!!!
Niki!
Ez azért szuper, hogy a férjednek ilyen gyorsan meglett a jogsija!!!
Én még mindig vezetek, amin sokan szörnyűlködnek, de a buszon sem lennék nagyobb biztonságban, és ugye nem kell mesélnem, hogy mennyien adnák át a helyet??? Így meg a magam tempójában, úgy, ahogy akarom
Szerintem nincs abban semmi, ha nem passzol esetleg a fejvédő a baldachinnal. Úgysem az a legfontosabb
Szdorka!
A csukláshoz már nem nagyon tudok mit írni, csak hogy én is rendszeresen érzem, de többekkel ellentétben én még élvezem is
Andi, Tünde!
Örülök, hogy "visszataláltatok"!
Winnie!
Sajna vannak ilyen napok, amikor érzékenyebbek vagyunk! Nehogy azt hidd, hogy mással nem történik meg! Én pl. rendszeresen sírok azon a vodafone-os reklámon, amiben a kérész csak egy napig él
Tinu!
Az tuti, hogy nem kötelező kivenni a 6 hetet a szülés előtt!!! Ne hagyd magad!!!
Bunny!
Örülök, hogy újra jelentkeztél, és hogy minden rendben veletek!!!
Nagyon édes a kisfiad, úgy látom szeret még alukálni!
Gondolom nem volt időd visszaolvasni, de nekem is megrövidült a méhszájam, és most már nincs gond, mert lassan a 39.hetet is betöltöm, de azért örülök, hogy a szüléstörténetedet csak most tudom elolvasni, különben biztos még jobban paráztam volna....
Mágnes!
Én bizony Jázit minden etetés előtt vagy után tisztába tettem. Kb 1-2 hónapos koráig. Méj éjjelente is, de aztán arról szépen leszoktunk.
Andi!
Őszintén megmondva Jázinak nem is volt pizsije kb 1 éves koráig. Én mindig rugiban vagy nyáron csak bodyban altattam.
Ágyneműből nekünk 2 van, textilpelusban perpillanat 12, + Jázitól is maradt még.
Cumiból/cumisüvegből elég szerintem egy, fel sem kell bontanod, de ha szükség lesz rá, akkor kéznél lesz, és percek alatt ki lehet főzni. Ha meg nem kell, akkor majd elajándékozod valakinek.
Ami egyébként szerintem tényleg mindenképp kell:
-fürdetéshez: kiskád, egy textilpelus, fürdetőkrém, fürdőlepedő, sampon, vízhőmérő, kis fésű
-tisztába tevéshez: pelenka, popsitörlő, popsikrém
-reggeli tisztításhoz: kis tálka, víz, steril vatta, géz
-köldökcsonk ápoláshoz: biztonsági fültisztító, alkohol, géz, hintőpor
A ruhákat most nem írom le, de szerintem ami még jó, ha van: hőmérő, 1 cumi, 1 cumisüveg, vagy tápszer, vagy csak a receptje (sokkal megnyugtatóbb, ha tudod, hogy van, még akkor is, ha nem is akarod használni), 1 mecsek baby tea (hasfájás ellen; persze, ha nagyon hasfájós lesz a baba, akkor úgyis venni kell pl. infacolt, stb), kisolló, vmilyen orrszívó (kivéve a kézi, mert az sz.rt se ér)
Biztos hagytam ki dolgokat, de most ennyi jutott hirtelen az eszembe. Mondjuk ilyeneket lehet írni, hogy "testápoló", ha száraz a bőre, de általában ezt úgyis doki írja fel, vagy a fürdető kenőccsel kell kenni.
Tünde!
Nekünk fülhőmérő van, és kb 2 másodperc alatt megvan az eredmény. Valljuk be, ezt a higanyossal, vagy bármilyen digitálissal nem tudnám végrehajtani. Szóval szerintem jó döntés, hogy vettél. Én csak akkor használtam "popsisat", amikor a fülhőmérővel "érdekes" hőmérséklet mutatódott ki, és le akartam ellenőrizni. De igaza volt
Vagy inkább
, mert ilyenkor Jázinak mindig magas volt a hője. Ő tipikus olyan, akinek 10 perc alatt felmegy 40 fokra.
Hát hallod, én is hozatnám az ebédet, csak hát ez falu, itt nincs rá lehetőség
Pedig milyen nagy segítség lenne!!!
Ilgya!
Jaj, te! Nekem nehogy bedepizz, hogyha esetleg nem kapsz választ vagy valami!!!Tudod itt mindenkinek kismamaagya van
Persze tudom, hogy rosszul esik, de emiatt ne maradj el tőlünk!!!
Ja, hát lehet, hogy nem leszek januártól, persze hugoméknak van internet, szóval nem biztos, hogy megszabadultok tőlem!!!
Hát, gondoltam a kóla felébreszti, mert ugye aktiváló anyagok vannak benne, de lehet, hogy a csoki is hatásos...
Na, megyek, mert Jázi itt hisztizik. Jönni akar a géphez
Puszi mindenkinek,
Brigó