Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg, olyan régen volt tábla! Nem lehetne felrakni egyet?
És aki a táblában van, mindenki szokott írogatni? Tényleg beindul majd lassan a babadömping, és jó lenne tudni hogy kikért kell éppen izgulni :)

Kép
szdorka

Sziasztok "régiek" és "újak", egyaránt!

Szégyenlem a képemet, nagyon rég jártam erre, de egy időben nem tudtam netezni és úgy elhavaztam az olvasással, hogy már nem tudtam követni a topikot és hát csúnya dolog, feladtam. :oops:
Aztán Tünde írta a győri topikban, hogy hiányoltok és ez nagyon jól esett, úgyhogy újult erővel nekilátok visszaolvasni és majd bekapcsolódom ismét. :)
Most pedig megyek is olvasgatni.

Puszi mindenkinek! :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Kata, Cic, először is tök jó volt az Istvános előadás. Most a szülés történései volt a téma. Nekem viszonylag új volt, mert a rengeteg kismamás könyvben még nem vettem a bátorságot, hogy elolvassam az ominózus passzusokat. :oops: :lol: de lassan aktuális :)
Egy pszichológus nő tartotta (mint később a dokimtól megtudtam), és baromi élvezetsen, nem szakkönyv szagúan, de mégis összefüggéseiben mondta végig az egészet, olyan megnyugtató volt, elrepült a 2 óra, néha majdnem meg is hatódtam, mik történnek odabenn. :oops: :) és hogy milyen fantasztikusan van ez az egész kitalálva.

Este voltam dokinál, ott is minden rendben, alig találta a méhszájamat, azt mondta, annyira hátul van, teljesen zárt.
Moziztunk is, Ficánkának be nem állt a szája, dumált folyamatosan, meg nyújtotta nyelvét is, nagyon édi volt. Meg behajlította a lábujjait :)

Kata, azt is megtudtam, hogy 32. héten van a hivatalos következő ultrahang, engem küldtek. De már nem biztos, hogy a vérvételes szobában a jó gépnél, hanem egy másikban.

Meg még egy Istvános info, 300 napos anyakönyvi kivonat kell.

Ennyi az Istvánról :)

Sziszi, engem is érdekelnek a rucik:
winnie78@freemail.hu
És nagy drukk a vezetéshez, meg majd a vizsgához!

Andi, tök jó, hogy újra itt. És akkor most már Tündét hiányoljuk :)

Korena: Kenguru gold Pesten van az Árkádban, és a Mammutban (az utóbbi nagyobb), meg még több helyen is, ill van egy diszkontjuk is asszem. Á, most láttam, www.kengurugold.hu működik, akor itt megtalálod az összeset :)

Dorka, én nem tudom megállapítani, hogy csuklik-e, elvileg olyan rendszeres időközönkénti teljes beremegést képzelnék el, de hát nem tom, produkálunk-e ilyet...

Én is várom a babadömpinget, meg a szüléstörténeteket!

Nekem ma volt rossz napom, konkrétan semmi, csak érzékeny voltam. Egész délelőtt tökre puffadtam és fájt a hasam. Aztán ma nem is aktívkodott eddigi ütemben ficánka, ő sem tudott felvidítani. Majd a többiek jól itthagytak ebédnél, míg épp a mosdóban voltam, ezen meg úgy megbántódtam, hogy el is pityeredtem :( ez így utólag elég bagatell, de akkor világfájdalmat éltem át. Meg időben is el vagyok úszva kicsit.... Röviden ennyi.....

Még ha lehet, kérdeznék, sok téma már lecsengett, de mi most kerülünk vásárlós időszakba, úgyhogy sajna újra kérdezek.
Mellszívó: arra emlékszem, hogy legtöbben kézit mondtatok, de Medela, vagy Avent a jobb?
Ágynemű garnitúra hány kell a babócnak? - bennem még fel sem merült ez a baldachin probléma, de jogos.... :?
Csecsemőmérleg: arra az volt a konklúzió, hogy legtöbbeteknek nincsen, én csak az elején nem értem, hogy akkor honnan tudjátok, hogy eleget eszik-e, meg van-e elég tejetek? Mert később már értem, de az első hetekben hogy lehet ezt mérleg nélkül eldönteni?
BUndazsák / overall / lábzsák / nemtommilyenzsák, szóval itt keverednek bennem a fogalmak. Overall lesz, lábzsák van a babakocsin, akkor kell még külön bundazsák is, vagy az mire való?
asszem most ennyi, sorry, ha hülyeséget / sokadszorra kérdezek... :oops:

Kicsit hosszúra nyúltam, sorry.....

KépKép

KépKép
winnie27

Én is hülyét kérdezek. :) Szóval kötelező kivenni a szülés előtti 6 hét szabadságot? Vagy azt az ember eldöntheti, hogy mikortól akar elmenni szabira? Ugyanis én úgy terveztem, hogy téli szünetig dolgozom, de ma kiszámoltuk a munkahelyemen, hogy a szülési szabim elvileg már dec. 4-től kezdődik. A pénzügyes csajszi azt mondta, hogy kötelező kivennem, de most tényleg?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Hali!
Végre látlak, mármint olvaslak. Ez nekem tök furcsa, hogy a védőnőd mondta, hogy ne tegyél bele citromot, de mindegy. Örülök, hogy sikerült levadásznod a hordozót. Tényleg! te kaptáél a többi osztálytárstl levelet az énektanár ügyben? Leht, hogy az ő férje az az állat aki fajtalankodott a saját gyerekeivel. Nem semmi. Én úgy tudom a málnalevél teát a 37 héten kell elkezdeni. Pont ma vettem meg. Napi 2 pohárral kell inni belőle, és azt mondták, hogy nem szabad kihagyni egy napot sem. Ki mit tud erről? :roll:

Sziszi!

Gratulálok az autóhoz! sokminden könnyebb lesz, ha kocsival jársz. :P

Niki!
Hát ezaz! Ezt kell csinálni, ha azember el akar érni valamit. Ki kell verni a balhét és egyből van megoldás!!! :P
Ágynemű ügyben én csak huzatot és fejvédőt vettem, pont ezért hogy ne kelljen annyi minden, mert ugye tényleg egy a mintájuk és akkor legalább 2 teljes garnitúrát kellett volna beszerezni. Én eddig még csak egy garnitúrát vettem, mert arról leveszem a méreteket, és megvarratok még vagy 2 félét. Így sokkal olcsóbb. :P

Dorka!

Én nem tudom, milyen, amikor a baba csuklik, , de mindenki ezt szokta kérdezni tőlem, hogy érzem-e. Hát lehet, hogy érzem, csak nem tudom, hogy ez a csuklás.
:roll:

Andi!
Jó, hogy visszajöttél hozzánk! Hát lesz mit olvasnod. Én ha 2 napot kihagyok, már elvesztem a fonalat, meg kb 1 órát kell visszaolvasnom. Azért sok sikert neked! :P

Winnie!
Biztosd éredekes dolgokat hallottatok az előadáson. ha van erőd, írj majd róla bővebben. Én annyiszor kérdeztem már hogy mikor kell megint hivatalosan valmi komolyabb vizsgálatra menni, mert utoljára a cukros vérvétel volt 24 hetesen. És mindenki azt mondta, hogy majd a 38 héten lesz vérvétel, meg nst. De mi van akkor ha én pont akkor már szülök?? :roll:

A babakelngyéről annyit, hogy én mellszívót kaptam kölcsönbe, meg közben ettem is egy orogot, mert valahogy a kölcsön cucc eléggé használt volt, és nem volt sok bizalmam. Avent mindkettő. Mérleget nem veszek, mert álllítólag elég, ha v édőnőd megméri, és te nem idegeskedsz otthon nap mint nap ezen.Bundazsákot én vettem, bár lehet, hogy kicsit elkapkodtam, most ha venék olyat venék, amit át lehet alakítani overállá. :wink:

Lányok.
A múltkor szóba került ez a felicitas csomag, meg valami könyv amit a védőnőm nekem nem adott. Írtam egy e-mailt az info@felicitas.hu-ra és fogják pótolni ők. Tök rendesek. Ha valaki szintén nem kapott, írjátok meg nekik, és akkor küldenek.

Na puszi mindenkinek. Lelépek. Jó éjszakát.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Szaisztok Lányok!

Nem tűntem el, csak megszültem augusztus 22-én... 1670-nel született Máté, most már 3230 gramm... 42 ruhákkal kezdtünk, lassan haladunk az 50-es felé... Sok minden történt, jól vagyunk és a legfontosabb, hogy egészségesek.

Puszi nektek jelentkezem

NBunny

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny!

De jó, hogy jelentkeztél és jól vagytok! :):)
Mi történt, miért született meg Máté ennyivel előbb?

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Mellszívó: kinek mi válik be. Szerintem ha kézi, akkor legyen egy kezes, mert az kényelmesebb. A kétkezes viszont olcsóbb. Medela és Avent is van egykezes. Próbálni nálunk lehet, mert lehet bérelni.

Mérleg. Honnan tudjuk, hogy eleget evett? Egyrészt a gyerek ha hagyjuk akkor szopni, amikor akar és annyit, amennyit akar, akkor pont annyit eszik amennyire éhes. Merhogy attól marad életben. Ő pedig szeretne életben maradni. Akkor van benne elég kaja, ha eleget pisil, kakil. Ugyanis csak az jön ki, ami bement. Ilyen egyszerű, csak a statisztikusoknak lételeme a számok világa....
Mi az elég? Naponta 1x kaki és 4-5 x 3evőkanál pisi. vízzel kipróbálható a papírpelusban mennyire jelent ez sokat. Egyébként minden gyereknek különféle napjai vannak. Hol keveset esznek, hol sokat, hol soxor szopiznak, hol inkább alszanak. Ha egészséges, akkor enni fog, ha éhes, inni fog ha szomjas. Tudjátok! Az ősembereknél is volt életben maradás....

Baldachin: és ha olyan ágyneműt vesztek, amihez nincs baldachin? Mindenképpen kell olyan a kiságyra?

Csuklás: épp ma mondtam, hogy valamivel azért jobb, ha anyaszervezeten kívül adja már elő. Egyenletes ütemben kicsi mozdulat, de jól érezhető. Régen Zsombinál azt hittem, hogy a gyereknek ilyen jó ritmusérzéke van, hogy így kopogtat. De amikor kint volt, akkor ugyanilyen ütemben csuklott. Így lemondtam a vájt fül elméletről... :D

Teregetésnél nincs jobb az éjben. Főleg ha az ágybazuhanás előtt fedezed fel, hogy valóban, a mosógép teli van nedves ruhával... Brrrrrrr......

No, szép álmokat!
Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!
Dorka: Én szoktam érezni, amikor csuklik. :D Tegnap előtt is rákezdte, ütemes lüktetést lehet érezni, ami eltarthat akár 20 percig is, és ugyanazon a ponton (én jobbra szoktam érezni lent, ahol a bucija van). A párom rögtön adott is vizet, hogy akkor igyak, én meg jót mosolyogtam rajta, hogy nem én csuklom. Viszont, ahogy lehajtottam a vizet, elmúlt a csuklás... :)

Viki: Szerinted akkor is küldenek ilyen papírt a felicitastól, ha nem találom az enyémet? A nagy felújításban fogalmam sincs, hová raktam.....

Bunny:
Te pontosan hány hetesen is szültél? Örülök,hogy minden rendben veletek, ez azt hiszem kicsit meg is nyugtat..:) Fényképet nem raksz fel?

baldachin: én ezért sem vettem..:) A fejvédős témát úgy oldottam meg, hogy kaptam egy halványkéket is, az lesz a csere, és vettünk hozzá halványkék plédet. Bár, ahogy összeraktam a halványkék és a rózsaszín tök jól mutat együtt! :)

Sziszi:
Gratu az autódhoz! Övterelőd ugye van? Én nem is értem, a kollégáim ki vannak akadva, hogy egyedül vezetek. Ha utas lennék, akkor is történhetne bármi, ráadásul a terhes nő nem beteg...

Na megyek, aludni is kéne már...
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Viki,

Én tegnap kaptam meg a beutalókat vérvételre, uh-ra. Vérvételre a 36.héten kell mennem, ultrahangra pedig a 38. héten - ezért (biztos, ami tuti) bejelentkeztem egy 4D-re jövő hétre. NST-ről viszont nem kaptam infót, de elvileg 36. héttől kezdik.

Bunny,

Gratulálok Mátéhoz, s örülök, hogy minden rendben van veletek.

Kép
Kép
szana80

sziasztok lányok,

Tábla:
Bocsi fogok felrakni, de ezen a gépemen nincs meg az Excel, amiből csinálom, a notebookon van, amit meg jelen felszereltségünkkel nem tudok összekötni ezzel a géppel, amiről mehetne a net. Várjatok??? van cd író. Lehet, hogy kiírom:) Mindjárt próbálkozom, csak ma már pakolni kell ki a szobából a parkettázás miatt.:(

Tinu:
Nehogy kivedd a szülési szabit!!!! Azzal a 6 hónapod pörög. Én is táppénzen vagyok itthon. Elvileg a 36. héttől a nőgyógyászod ajánlására kiírhatnak betegszabira. Nekem is hétfőn csinálják meg a papírokat, és a szülésiszabit pedig a gyermekem születésének napjától fogom igénybe venni. A pénzügyes nőd meg nem elég trükkös. A magyarország.hu-n is le van írva, hogy kivehető, de nem kötelezhetnek rá.

Kötelező vizsgálatok: Nekem volt a 32 hetes uh, lesz a 36 hetes, az utolsó. Utána hetente az a nem tudom mi, NST? Nekem ctg-m nem volt még és lesz még vérvétel is a 36. héten.

bunny,

Végre hogy jelentkeztél. Persze mi már tudtuk ez, és a táblánkban Te vagy az első anyuka.:))) Gratulálunk. Majd a születésről, ha lesz időd, írj, mert mindenkit érdekel mi történt, hogy történt.

A felicitasnak az emailben meg kell írnom a nevem és a címem?

csernusn

Na sziasztok Lányok!

Hát az én szülésem története íme:

2006. augusztus 22-én mentem vissza a dokihoz kontrollra, (ekkor voltam 29+4) azzal az előzménnyel, hogy augusztus elején már bent voltam a kórházban, mivel megrövidült a méhszájam és egy hétig kezeltek, majd kiengedtek...

Szóval doki bácsi megnézett és azt mondta, hogy holnaptól befektet, mert nem örül annak, amit lát... Na erre én bepánikoltam, mert mondta, hogy ha megindul a szülés, akkor a Rókusban nem szülhetek, hanem irány a Sote.... Én meg vele szerettem volna szülni. Hát nem jött össze, mert szerintem annyira bestresszeltem, hogy este fél 10kor elment a magzatvízem. Mire bértünk a Rókusba, addigra már egy ujjnyira ki voltam tágulva... A dokim megnézett, hívta a mentőket és irány a SOTE. 1/2 11kor felvettek a klinikán, mondta a szülésznő, hogy üljek fel a székre, megnéz... Akkor már 3 ujjnyira voltam kitágulva... Beöntésre, érzéstelenítőre semmire nem volt idő, még a tüdőérlelőre sem....

11 órakor megszületett Máté. Velem együtt 3an voltak a szülőszobán... Nem mertem nyögni, mert nem akartam a többiek kedvét elvenni a szüléstől... De 3 nyomásra meg volt Prüntyike... Felsírt és egyből el is vitték... Apgárje 8/9 volt, súlyra is nagy babának számított, hisz kb 1 kilóst vártak. Aztán minden érzéstelenítő nélkül bevarrt a doki, mert azt mondta, hogy mire hat az érzéstelenítő, addigra kész vagyunk...

Reggel 7kor mehettem be Mátét megnézni először az intenzívre... Dobogott a szívem, mert mondták, hogy készüljek fel... Gyerekek, voltak ott 400 grammos kiscicák... Annyira picikék voltak, hogy Máté itt már óvodásnak számított... 2 napig volt az intenzíven, aztán átkerültünk a Rókusba, amit már csak hízlaldának hívnak. 1450 grammal indított és tegnap volt 3260 gramm....

Egészséges, persze sok vizsgálatra kell járnunk, de eddig minden negatív. A légzésfigyelőt mindenkinek melegen ajánlom, nekünk majdnem kötelező, és már egyszer be is riasztott, kikötöttünk a Madarászban, ahol mondták, hogy elfelejt néha levegőt venni, de ez a korababáknál természetes, majd kinővi. Nov 2-án, amikor meg kellett volna születnie, megyünk vissza kontrollra...

Szóval ennyit röviden. Tele tapasztalatokkal.... De egy valamit el kell mondanom, mind a SOTE intenzív osztályán, mind a Rókusban nagyon jó kezekben voltunk.... A Rókusban az intenzíven és a csecsemő osztályon is nagyon jól felkészült doktorokkal és nővérekkel találkoztunk... Köszönjük nekiki :-)

KépKép
KépKép
bunny75

sziasztok, hát aholgy látom, tegnap jó aktívak voltatok.
Ma reggel voltam szirupot kortyolgatni, ma volt a vércukor terhelés. Hát azóta öklendezek és liftezik a hasam. Most megyek vissza úgy kezdték a labornyitást, hogy kismamák előre.... most meg simán sorszámot kellett húzni. Annyi, hogy most bemehetek soron kívűl, még szép, mivel percre kell visszamenni!

Na utána jvök még, mert mára szabadnapot csináltam magamnak!
Vendég

Andi: Ne viccelj már! Képzeld én is így voltam mint te ezzel. Kétszer nekifutottam, hogy újra csatlakozzam, aztán győzött a hiányotok :lol:

Dorka: Babacsuklás az ritmikus, állandó folyamatos ugrándozás. Nem olyan mint amikor egyet - egyet rúg, vagy nyújtózkodik, és majd ki dugja a kis lábát a hasadon... :lol:

Winnie: köszi az infót!! Teljesen megértem a pityergésedet, a múlt héten én is egy tök piti ügy miatt bőgtem el magam, de akkor az volt a világ vége nekem. :(
Ha mellszívó akkor AVENT!!!
Én két váltással számolog ágymemű ügyben első nekifutásra, és majd kiderül, szükséges-e több. Szerintem simán megszárad egy nap alatt lehet váltani, ha baj volna, amúgy meg úgyis hetente cseréli az ember lánya nem?

mérleget bérelni fogunk most is, Lilinél is alig kellett, csak az elején talán egy hónapig....

Ha van overáll meg lábzsák, akkor az bőven elég, mert vagy overállt adsz rá, vagy bundazsákot (egyiknek van lába a másiknak nincs)

Jaj ezt gyorsan elküldöm, nehogy elszálljon a net és folyt. köv.

Kép
Kép
[/url]
korena73

tinu: a jogszabály azt mondja, hogy lehetőleg ki kell venni. De NEM kötelező!!! Én például dec 31.-ig dolgozom, januárban kiveszem a 2007 évi szabijaimat, és szülés utánra fog esni a 6 hét szülési. Nem véletlenül játszom így.... :lol: a lóvé miatt bevallom férfiasan.

Viki: Bizony a mi énektanárnőnk az az ártatlan hívő katolikus bárányka az aki tudott arról, hogy a férje szexel a saját lányaival. Bele gondolni is rossz!!!

Bunny: Gratulálok a kisbabádhoz! Ha van időd írjál kérlek magatokról, nagyon várjuk a történetedet. Mi történt?????

snoopy: én úgy tudom, hogy az anyatejes babának nincs mindennap kakija, csak három naponta kb. rosszul tudom? rég volt már....
baldachin a lányomnál kb egy hónapig volt fent. Csak dísz... haszna nincs, csak a szépérzékre hat :lol:

mágnes: Nem értem a kollégáidat. A TB kirendel minden kismama mellé egy őrt az autóba? :lol: :lol: :lol: És mi van azokkal a sörhasú férfiakkal, és nagy darab asszonykákkal akik szintén volán mellé ülnek? Ezen most jót nevettem :lol:

na ezt gyorsan újra elküldöm

Kép
Kép
[/url]
korena73

bunny: eljutottam hozzád is. Nagyon örülök, hogy minden rendben van. Istenem milyen kis aprók lehettek azok a pici babák. Ha bele gondolok, hogy az enyém a pocimban kb 70 dkg!!! Hogy élhetik túl azok az ici-picikék......
Na de az a lényeg, hogy veletek minden oké. Mondta a doki, hogy miért indult meg ilyen hamar a szülés? Tegyél fel majd képet!

deszilvi: kitartás a cukor terheléshez!!!

Na szép, most velem van tele ez az oldal, de olyan sokat írtatok, muszáj volt.... :lol:

Na még valamit le akartm írni. Tegnapig bírtam, hogy nem vásárolok semmi ruhát. Tegnap vettem 4 db bodyt. Egyszerűen nem bírtam ott hagyni. Szenvedtem, kínlódtam, hogy megvegyem-e. A férjem már a haját tépte. Mikor már a kosárba raktam, még akkor is azon tipródtam, hogy lehet, hogy vissza kéne mégis tenni... mert mi van ha .... szerencsém van, hogy a férjem türelmes ember.... :oops: na most már befogom a számat... szép jó napot

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!
Jelentem, az összes kisruci ki van mosva, kivasalva, és bezacskóza! :D Hála anyukámnak! Nem is fogom kivenni a zacskóból, addig se porolódjon!

Annyian írtok erről az NST-ről. Az micsoda? Olyan, mint a CTG?

Bunny: Nagyon örülök, hogy minden rendbn van, egész szép kis súlya van már Máténak:) A Sote II-n szültél? Én ott fogok, és megnyugtató hallani, ha meg van valaki elégedve velük. Szerintem én bepánikoltam volna, ha közlik, hogy akkor most szülünk. Nem vagyok még felkészülve rá, pedig próbálok ráhangolódni a dologra. Remélem lesz még időm:)

korena: a kollegáim már csak ilyenek... Folyton aggódnak, telefonálgatnak, ami jólesik az embernek, de egy idő után már kicsit idegesítő...Pláne, mikor azt kérdezik, hogy mit mondott az orvos? Mostmár minden rendben lesz??? Én meg szoktam mondani, hogy majd kiderül a 9. hónap után....

Én most kezdtem el pánikolni, hogy pl. milyen gyakran kell tisztába tenni? Gondolom nem minden etetésnél..Olyan nehéz lesz mindent megpróbálni jól csinálni....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szép jónapot mindenkinek!

Jelentem, nagy nehezen megvagyok a visszaolvasással, de nem semmi, hogy mennyire zsong a fejem... :D Néha már azt is nehéz volt felidézni, hogy ki kivel van (mármint melyik név kihez is tartozik :) ) az info áradat meg, hajaj...
Na, mindegy, így jár, aki hanyagolja a pályát. Majd visszazökkenek.

Láttam, jobbára a vásárlás volt a téma. Nagyon jó volt olvasgatni a babacuccosokról, már én is úgy mennék, mert nagyon el tud kapni a vásárlási láz. Azt hiszem, ha valami gazdag hollywood-i p....csa lennék, valószínűleg én is egész nap vásárolni járnék. :D
Anyukámat már riadóztattam, hogy november 12-én lesz Győrben babaruha börze, el kéne menni, mert még összesen egy garnitúra rucija van Lilinek, azt is anyu vette neki és persze 62-es, szóval még "kezdő" ruhatár abszolút sehol és decemberre nem nagyon akarom hagyni a karácsonyi dömping miatt, attól meg tudok őrülni, hogy sehova nem lehet odaférni, minden ki van fosztva és persze ilyenkor az árak is kiverik a biztosítékot. Tulajdonképpen az ünnepi szezon után meg már akármi is lehet, hiszen a január 22 nem szentírás. Meg hát az utolsó hónapban szerintem örülök, ha a lakáson belül el bírok mocorogni, nemhogy akkor járkálni az üzleteket leszakadni akaró derékkal és lábakkal. :)

Szilvi kérdezte azt hiszem a téli zsák dolgot. A helyzet az, hogy nekünk tutira fog kelleni, még ha eleinte nem is lehet a babót kivinni, de hát január 22 körül várható a milédi, javában hideg lesz még 1-2 hónapos korában is, szóval venni fogok egy lábas overált az autós hordozóban való hurcoláshoz, anyukám meg már rendelt neki egy olyan bundis takarót, amit zsákká lehet alakítani, meg majd beszerzünk még valami meleg takarót és szerintem ezeket lehet variálni.

Csajok, ha már itt tartunk, valaki légyszi írja már le nekem, aki gyakorlottabb, vagy felkészültebb, hogy mi minden fittyfenét szereztetek be, ami feltétlenül kellhet az induláshoz. Miből mennyit? Babónak pizsi, rugi, body, hány váltás ágynemű, textil pelus, és hasonlók. stb.... Egyszerűen úgy el vagyok kavarodva a sok mindenben, hogy képtelen vagyok átlátni, mi a fontos, mi nem, sőt lehet, hogy alapvető dolgokra nem is gondolok. A mellszívóval vagyok például úgy, hogy egyáltalán honnan tudjam, hogy kell-e majd és ha nem, akkor kidobtam rá tizen iksz ezer forintot? :shock:
Persze a védőnő is adja a kelenygelistát, meg a neten is van jópár féle, de azok leginkább a göncökre korlátozódnak, és ilyen apró-cseprő, de fontos dolgok, mint pl. hőmérő, meg cumisüveg, meg mit tudom én mi, sehol sincsenek. Ha már itt tartunk, hány cumisüveget vegyek? És milyet? És úgy egyáltalán??? Jaj, de tanácstalan vagyok! :oops: :oops: :)

Na, tessék, kellettem én nektek újra? Most teleírok kapásból egy oldalt és csak kérdezek, kérdezek... ... :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!
Köszi a hiányolást, de kicsit el voltam havazva mostanában, nem volt időm olvasni-írni.
A lemaradásomat esélyem sincs visszaolvasni, csak ezzel az oldallal bírkózom meg. :)

Winnie
, én azon kevesek közé tartozom, akiket már itthon vár a mérleg. Nem parázok azon, hogy mennyit eszik, meg nem is mérem majd minden kajánál, de engem megnyugtat a tudat, hogy tudom mérni, ha olyanom van, és esetleg sírós lesz a fiatalúr.
Én az ágyneműt nem is nagyon használom az 1 évesemnél, mert mi hálózsákozunk. De kezdésnek bőven elég sztem 2, egyszerre úgyis csak egyet használsz. :)
Ha a kocsiban van lábzsák, fölösleges még bundazsák is. Úgyis olyan pici lesz Ficánka, hogy még egy nagy plédet összehajtogatva simán beteszel a lábzsák alá.

Tinu, én úgy tudom, nem kötelező kivenni a 6 hét szabit, ezt te döntöd el. De a szülési szabi nem 6 hónap? Ha jól emlékszem, akkor a szülés előtt kivehető 6 héttel, ha Te úgy akarod.

Sziszi, gratulálok az autóhoz!

Viki
, jó hogy írtad ezt a Felicitas csomagot, én se kaptam a védőnőmtől. :(

csuklás
: sztem azt úgyis tudni fogjtátok, nem lehet összetéveszteni. Nem kellemes. :)

Bunny, szia! Örülök, hogy egészségesek vagytok! Mi történt? Hányadik héten jött Máté?
Közben olvasom, amit írtál. Hát nagy szerencsétek van, és tök jó, hogy Máté ilyen érett volt, nem is gondoltam volna.
Megy a drukk, hogy a későbbiekben is minden okés legyen Vele!
A vonalzóddal mi a helyzet? :)

Snoopy
, vájt fül sztori. :D:D:D:D
Sajnos a teregetéssel én is így szoktam járni. :(

Baldachin nekünk nincs, ha rajtam múlik, nem is lesz. Fejvédő van kétféle, nem olyan, mint bmelyik ágynemű, de nem is zavart sosem, sőt, amíg itt nem írtátok, eszembe se jutott ezen mélázni. :) :D :D

Korena, megértem, hogy vacilláltál a body-kon, mert mi van ha...
Én most a kisággyal voltam így, hogy megvegyük-e ilyen hamar kuponakciósan, vagy ne... de szerencsére közben egy barátnőm felajánlotta, hogy odaadja decemberben az övékét, és így már teljesen jó lesz! :)

Andy
, én a mellszívót úgy csinálnám, hogy elmegyek a férjemmel, megmutatom neki, hogy melyiket vegye meg, ha kell. Cumisüveg nem is biztos, hogy kell, ha jól szopó babád lesz.
A lázmérővel kíváncsi lennék a többiek véleményére is. A higanyos egy darabig jó, de amikor ficánkol, már merész mutatvány bedugni a popsiba. Nekünk digitális volt, de az nekem pl 35 foknál többet még sosem mért... Így most vettem egy fül és homloklázmérőt, ez szerint már nem fenyegeti a családot a kihűlés. :D

Rólunk:
Múlt héten voltam dokinál, minden rendben van velünk, Ákos nagyon aktív, jó sokat mocorog, főleg késő este és hajnalban.
Már 2. hete hozatom az ebédet, Zita mellett képtelenség főzni, meg persze jól el is fáradtam mindig.
Egyébként Zita annyira kis édes, odajön hozzám, felhúzza a pólóm, megsimizi a hasam, pólót lehúz, és megy a dolgára. :) Nem tanítottam neki, sztem látta tőlem, és leutánoz.
Vendég

próba

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok

Cic,Ilgya
Olvastam itt egymasik topicban hogy van olyan szoba is a korhazban ami 1 agyas de nem kell erte fizetni.Ti tudtok errol???

Kolena
Jaj de jo hogy megvan a hordozo!!! orulok,mert zavart hogy vegul nem tudtam nekied elintezni.
ne aggodj,nalunk apos ilyen.Igaz hogy a vialg masik vegen el,de sosem kerdezne meg hogy na mi ujsaga babyval...bar Alexaz azert beszel telefonon,de mindig a kis cukorfalat kezdemenyezi :?
Remelem jol emlekszem hogy te vagy Tb guru???
Most hivott a penzugyesunk hogyaz elso 15 nap tappenzt a ceg fieti.Ez azt jelenti hogy 3 heti fizut utalnak vagyez imar csak a 70%-a???
Az a 4 body megerte, hidd el :wink:
Ez a 6 het szabi nekem magas,bocsi..Szoval ez mar TGYAS ugye?mert en is ugy leszek hogy szulesig tappenzen kb 5 hetet es utana TGYAS.

Niki
Na legalabb a jogsi is megvan.De magatol nem mondta volna az irodaban a Mancika..ez tipikus itteni elintezesi mod,nem hogy konnyitenenek ,meg nehezitenek...
Hat nekem nem lesz baldachin,de fejvedo az lesz,viszont a masik agynemu illik hozza szinvilagvan tehat nem lesz azert gaz.
Tablahoz egy javasllat.Szerintem aki nem irogat ide vegyuk ki,mert igy jobban latjuk kikbol is all a csapat.Persze csak ha mindenki egyetert :wink:

Dorka
Egyenletes luktetes a hasban,na az tuti csuklas,nekem szokott surun,viszont tapasztalatbol tudom hogy akkor kint is csuklos lesz a lelkem :D

Tunde
Jo hogy Te is jottel :) Nekunk bavalta digitalis homero,bar nem igen meregettem mivel sosem volt beteg 14 honapig.

Winnie
Na akkor jol szorakoztal delutan.Hat akkor nekem azt az Uh-t elintezte O a maganrendeloben.Kivancsi vagyok,mert hetfon megyek hozza meg rogton ctg-t is csinal,hogy most lesz-e UH.
Koszi az infot,2 hete hozta el apa a kivonatot,tehat jo lesz.
Nekem gepi es kezi Medelam is van.Szerintem jo,de az Avent is pont ilyen jo.Talan a gepi kenyelmesebb,viszont dragabb.
Nekem van merleg,csak most kaptam egy baratnomtol,nem kellett kolcsonozi :D nem fogom merni csak az eljen,mondjuk par hetig.Aztan meglatjuk ha osszejon a szopi akkor azert nem ha meg uveg lesz akor azert nem :lol:
Bundazsak,overall ugyanaz.Csak az egyik labszaras a masik meg alul egybenvan.Mindketto tokeletes a babanak.a kocsin levo labzsak azert nem melegit,tehat kell mindenkepp valami jo meleg amibe a babat teszed.

Viki
NST-t /CTG-t (ugyanaz) a 36.hettol csinalnak hetente. Bar en is 36+4 leszek mire megyek,tehat orvosa valogatja.Azert kerdezz ra.Es tenyleg lesz vervetel is,a veralvadas miatt.MEg kenetlevetel a streptococcus es egyeb esetelges bacik miatt.

Bunny
Nagyon orulok, hogy jottel es a lenyeg hogy mostmar minden OK!
Gondolom tomnod kell a kicsi Matet.Megszokta vegul a szopit?
tesomnak is koraikeri oltak,pont a 30.heten kb ekkora sulyokkal,1 honapot voltak korhazban,es azota 5 evesek,teljesen egeszsegesek,meg csak szemuveguk sincs :D

Snoopy
Teregetes ismeros,amikor dolgoztam,rendszresen adtam elo 11-kor a dolgot...

Magnes
En meg most is vezetek,persze ovterelovel,egyszeruen nem tudom amshogy megoldani hogy hazakeruljon a gyerkocke az ovibol.Bar mar nem szeretek,valahogy jobban feltem a kicsit..de hat ez van...
Az elejen kb napi 8 pelus kell,plusz ha epp a tisztaba kakil :lol:
Ugyhogyen mar vettem 2 csomi ujszulott pelust+1 minit az elejere.

Szilvi
Remelem azota mar jol vagyes teleetted magad :wink:

Andy
Na udv ujra itt :)
Hat nem biztos hogyaz utolso honapban rosszabbul leszel.En meg most is teljesen jol vagyok,napkozben szinte nem is erzem hogy lenne pocim ,nem nehez.Persze ejjel megfordulni mar gazosabb,de kibirhato :wink:
A netes babaruha listak szerintem jok,de oszinten szolva nekunk joval tobb van mindenbol,ennem akarok majd 2 naponta mosni csak azert mert elfogoytta listan szerplo 5 body...
Cumisuvegbol nagyon jo az avent,azelejen hogymegnyugtasd magad hogy van otthon eleg 1 a kezdo cumival.Kell emg orrszivo+kisollo+babahajkefe,lazmero,babyfulpiszkalo,steril gez+vatta ( akoldokcsonkhoz) A tobbit ugyis felirja a dokino.

En a heten voltam a gyerekorvosnal es megadta a receptetekt amit majd a szules utan kell apanak kivaltani,gyogyszertari furdetok+popsikremek,alkohol,hintopor...
Viszont ami nekem most jol jott hogy kerdezte szokott-e nagyon durvan kemny lenni a cicim tejbelovelleskor,mondom, hogy csak az szokott :cry: Erre kaptam ketfele homeos bogyot amit szedhetek mar a masodik nap es igy remelem elkerulom ezt.
Csak azoknak irom akik vekonyabb tipusok nem tul nagy cicikkel, hogy akin nem sok felesleges zsir van alapbolsem az szamitson erre,na ekkor kell eszeveszettul fejni-szoptatni kulonben jon a vilagvege....

kata

Kép
Kép
kataa

Kép Kép

A kért képek :-)

A gyerek zabál.... Most evett meg 100 grammot :-) Tegnap előtt egyik napról a másikra hízott 100 grammot :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny: én is gratulálok Mátéhoz, és nagyon örülök, hogy rendben van minden, nem volt semmi komplikáció! Jó étvágya van a kissrácnak? Van tejcsid? Ezt lehet tudni, hogy mitől indult be ilyen korán a szülés? Még egyx gratula, élvezd az anyaságot!!!

Korena, Andy: örülök, hogy újra itt vagytok, tényleg hiányoztatok ám már!
Korena: jól tetted, hogy megvetted a bodykat. Most olvastam, hogy az Intersparban jövő héten babahét lesz, és tök édes rugdalozók lesznek nagyon jó áraon, azt hiszem 800 Ft! Meg törölköző, kispléd...és még sok minden más. Mi volt eza story a teáról meg a citromról??? Én nem tudok hetek óta más folyadékot meginni nagy mennyiségben csak gyümölcsteát és persze teszek beel citromot meg kevés cukrot is!!! Nem teszem jól??? Nem szabad?

Hát baldahint én sem szeretnék, mert nem az én izlésvilágom, bár tetszenek, de mivel kisfiú lesz, valahogy nem tudom elképzelni....

Kiságy: ki-mit ajánl, kicsi vagy nagy méretű kiságyat?
Kedden voltunk megint szülésfelkészítőn, egy gyerekdoktornő volt, és ő a kókuszmatracot ajánlotta. Hát azon biztos nem fogunk spórolni, legyen jó matraca a babának, még ha kicsit drágább is!

Légzésfigyelőről annyit mondott, hogy ajánlja, de nem mindenképpen. Vannak ugye rizikófaktoros esetek, amikor mindenképp ajánlatos, de ha nincs semmi gond a szülés körül, és időben is jött a baba, akkor nem melegen ajánlott. Hát nem tudom, és akkor is nyugodtabb lennék, főleg hogy külön szobában leszünk - még most elméletileg. De azért bent lesz egy kanapé a babaszobában a mamának!!

Cic: már kérdeztem, csak nem találtam rá választ: rutinellenőrzésen derült ki még annakidején, hogy kicsit kinyiltál, vagy volt valami jele?

Tünde: nagyon szép nevet választottatok a babának..... még egyszer hangsúlyozom, nagyon szép a név!!!!!
Niki: a férjednek is tui neve van!!!!

Sziszi: gratula az autóhoz, már csak a rózsaszín kártya hiányzik, remélem pár hét múlva már tényleg élvezheted az autód!
Vendég

JAJ DE TÜNDÉTI!!!!!!
BUNNY: MÉGEGYSZER GRATULA NAGYON ÉDES A KISFIAD!!
Vendég

Ma mi is látni fogjuk a kisfiúnkat, ma megyünk du. 4D-re, hát már annyira kíváncsi vagyok, remélem integetni fog!!!!
Vendég

deszilvi,

köszi a gratulát, megrövidült a méhszájam, nem pihentem és méhszájellégtelenségem volt... selejtes vagyok : )

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny: dehogy, na ne mondj ilyet még viccből sem, hogy selejtes vagy, csak kis Máté hamarabb szeretett volna már látni benneteket, ézért gondolta úgy, hogy meglep titeket. És mivel egy tuti-turbó kissrác, ezért nincs is semmi baj és probléma vele!!!

Andy, Niki: ti álltok még rajtam kívűl hadilábon vásárlás terén. Itt egy cím, ahol azán minden le van írva ami kell egy kezdő kiscsaládnak:
www.bababolt.lap.hu
ezen belül: kitárgyaljuk rovat, és ott a "mit kell venni" alatt minden le van írva! Szerintem jól össze van szedve minden egy helyen!
Vendég

Sziasztok!

Bunny, gratula a babához, tök jó, hogy minden rendben van!!! és ari a kicsisrác :)
ÉNazt szeretném kérdezni, hogy a szopi az hogy indult, tudtad rögtön az intenzíven, kórházban is szoptatni?
4-500grammos babák, hihetetlen. Már akkorán is életben bírnak maradni? vagy akkor még erősen küzdeniük kell az életbenmaradásért?.....

Szilvi, szerintem a cukorterhelésről volt szó citrom ügyben :)
És köszi a bababolt listát, én ma délutánra tervezem babalistákat keresni pont a neten, mert holnap bevásárlókörút. Azt hiszem, mi is nekilátunk holnap, végül úgy döntöttem, Novemberben két hétig vidéken leszek, akkor nem bizti, hogy hét végén rohangálni akarok, decemberben meg már lehet ,hogy nem lesz oan kényelmes, meg tumultusosabb lesz. És akkor már szerintem megpróbálunk sok mindent egyben megvenni, mert pl pont az elefániban 100 eFT felett adnak 10% kedvezményt, ami nem kevés, és hát attól tartok, hamar össze tud jönni 100 eFt, főleg, ha légzésfigyelő, mellszívó is van benne.....
És akkor jóformán a bútorok maradnának költözés utánra.....
Kiságyban mi nagyot, 140*70-eset fogunk venni, átalakíthatót.
És baldachin lesz :)

Ma jobb kedvem van, Ficánka is aktívabban ficánkol, ezt már szeretem :) sokkal jobb kedvem van, ha ő aktív. Vagy lehet, hogy ez visszafele működik, ő aktívabb, ha nekem jó kedvem van....... :? :lol:

KÉpzeljétek, megjött a korábban itt is reklámozott kék macis overall, mi még nem láttuk, csak anyuék, de nagyon el vannak tőle olvadva, holnap látjuk mi is :)

Azt hiszem, most ennyi, köszi a válaszokat mellszívó+mérleg+..zsákok ügyében! :)

és ha addig nem jövök, akkor jó hétvégét is, bár azért ma még lehet, hogy írok :)

KépKép

KépKép
winnie27

Bunny
Nagyon kis cuki Mate,es mennyit nott mar :D

Szilvi
Nekunk 60*12-as van,nem atalkaithato,kokuszmatraccal.Ha terveztek tesot egyserubb kicsit venni es azt majd orokli mas.Mi vettunk Alexnak mar masfel evesen egy nagyagyat elszor leesesgatloval,az mar jo sokaig is :D
Most nekem is kulon lesz a babo,ugyhogy lesz legzesfigyelo is,egy ismerosom adja kolcson.Hat remelem kibirjuk hogy kulon leszunk,de en a nagyfiu miatt nem szeretnem az egyszobaban alvast,mert akkor O is odaszokna.Mivel olyan jol alszik mar a kulonsozbaba hogy nem szeretnem ha visszaesne.
Drukk a 4D-hez ma!!!

Winnie
Hajra vasarlas,kezdj csak neki,lesz meg ugyis jopar kisebb menet is.

Kata

Kép
Kép
kataa

sziasztok!

Köszi,Kataa,hogy egyáltalán észrevetted.....
Tudom,hogy követhetetlen a topik néha..... tényleg mert sokan vagyunk,de éppen azért nem írtam,mert elvesztettem a fonalat,arról nem is beszélve,hogy egy csomó mindenre nem kaptam reagálást,semmi sértődés vagy ilyenek,mert nehéz követni tényleg,de én is úgy láttam jobbnak,ha csendes kivülállóként követem az eseményeket...
Mondjuk az nagyon kiváncsivá tett,hogy mi lehet a babótok neve :D azt tudtam,hogy nem akarod elárulni :? ,és már azt hittem,hogy felületesen olvastam és azért nem tudok róla,mert akkor a dada miért tudhat??????
:D :shock: :D :D :D :wink:
úgye a kiváncsiság mire képes??? :D

És még azt is akartam írni,hogy nagyon jó lett a szobája a kis bébinek,úgy anblokk minden szupi. (De a napraforgó a sarokban az valami csúcs!!!! :D )
És tök ari a pici arcocskája az uh- képeken,most lehet azért mert tudom,de tényleg olyan fiúsak a vonásai Kép

És még azon akadt meg a szemem,hogy az apa,ha magyar lenne.....miért milyen nemzetiségű? És akkor Alex két nyelven tud beszélni egyszerre?

Szoptatós fotel:)
Biztos nagyon jó dolog,én is inkább fekve szoptattam a Dávidot.

Igen ,van egy ágyas szoba az Istvánban az Alapítványi,de ott fizetni kell,és amúgy is mindig teli van,mert csak kettő van belőle.Most nem akarok hűlyeséget írni,de 3000.- per fő per nap,de lehet,hogy rosszul emlékszem. Ott még Tv is van ,mondjuk nem értem,hogy miért,de az legyen az én bajom :oops:
(A csecsemősök szobája mellett van)
Én másikról nem tudok. :oops: azóta lehet,hogy csináltak egy nem fizetőset is ,azt nem tudom....

Zsanett!
Gratula a kis Lillához!!!

Mágnes!
Sajnálom a korházas dolgot,remélem többet nem lesz részed benne.

Nagyon aranyos a babóka fekhelye,szépet választottatok neki!Ugyanolyan kiságyunk van!

Cic!
Megkaptam köszi!
Igaz mi elég közel állunk időpontilag egymáshoz,de azért valahogy jelzem,ha megérkezett babóca.
Őrülök,hogy nem nyíltál tovább,és nem kell befeküdnöd,csupa jó hírek tényleg.....mostmár hátha kihuzzátok a végéig,sok sikert hozzá.!Szorítunk továbbra is!

Brigó!
Nekem is aktívabb a baba délután....nem tudom mi lesz velem,ha majd mennem kell NST-re :?
A Cola tényleg felébreszti vagy csak hűlyéskedsz? :oops:
Ne mááááááá...tényleg nem leszel januártól?És mikor kötik vissza?

Tinu!
Szép név a Tünde!
Sajnos tényleg így van,ki kell írni a homlokunkra,hogy kismama közeleg,mert egyesek olyan primitivek,hogy észre se veszik.... :oops: arról nem is beszélve,hogy ha majd BKV-ni kell babakocsival,akkor meg se mozdulnak,hogy segítsenek felmenni a lépcsőn,inkább bambán bámulnak ki az ablakon....(Tiszt. kiv.)

Winnie!
Nem semmi lehet a macigyűjteményed! :wink: 130?????Azta...
Jó lehetett az előadás!
Szegényke,én átérzem a világfájdalmadat!!! :(

Niki!
örülök,hogy már nem kell dolgoznod,pihizz amennyit csak tudsz.

Snoopy!
Biztos jó lehetett Tárnokon,mi is szeretünk pecázni,és olyan szép idők vannak ki is kell használni.
Ari lehet a kisebbik gyermeked,ahogy ecsetelgeti a Hanga nevet. :D :D :D

Bunny!
Gratulálunk! Nagyon édi Máté baba!
Kép

Szilvi!
Remélem már jobban vagy!

Tünde!
Édi lehet Zita a simis jelenetttel! :wink:

Ildikó
ilgya1

mágnes: ügyi vagy, hogy minden így élére állítva várja a babát. Szerintem is nagyon rendesek a kollégáid, hogy így figyelnek rád.
:lol:
folyt. köv. még, most megyek haza végre. hurrrrrá itt a hétvége

Kép
Kép
[/url]
korena73

Ilgya,

Te aztán nem vagy semmi, ennyi mindenre reagálni!!!!:)

Bunny,

a kisfiad gyönyörű!!!! Nagyon szép kisbaba, és ezek szerint rengeteget eszik:)
Nekem az anyósom azt mondta, ne beszéljek annyit arról, hogy milyen aranyos lenne ha már kint lenne, meg hogy babusgatnám, mert pszihés alapon a baba megérezheti, hogy "várják" idekinn és akkor előbb jön a világra.:)

Igazából, sajnos én sem nagyon kímélem magam. Állítom, hogy a párom többet alszik mint én, de én nem tudok, csak úgy tétlenül feküdni.:(

Szilvi,
köszi a címet, mindjárt meg is nézem. :) Ja és a férjem neve ennyire tetszik??? Szerintetek a Dániel milyen név a Kunhoz? Nekem igazából a Dávid jönne be, de én már feladtam, nem harcolok névügyben. :(

A baldahin nekem sem tetszik annyira egy kisfiúnak, de a párom ragaszkodik hozzá!!!:)

csernusn

Sziasztok Csajszik!

Először is
Szana!
Nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!

Kép

Snoopy!
Örülök, hogy jó lett a ctg-d! Azért olyan megnyugtató hallgatni a baba szívverését, nem?
Én a teregetést úgy oldom meg (mint pl. tegnap este is), hogy már annyira fáradt vagyok, hogy azt se bánom, ha az összes ruha belerohad a mosogépbe.... Ma reggel elindítottam az öblítő programot, és utána kiteregettem. Hááát, ez már ugye az én lustaságom.

Kata!
Én nem bánom, ha te szülsz hamarabb!! :D Bár most már annyira macerás minden (főleg az alvás), és néha olyan tehetetlennek, szerencsétlennek érzem magam, hogy jobb lenne túl lenni rajta, de majd eljön a nagy nap, úgy, ahogy meg van írva. :)
Amúgy van 2 tippem, hogy mi lehet a nevetek, de nem írom le :) Vagy leírjam, legfeljebb nem mondod meg, hogy az e??? :D
A tp első 15 napja betegszabadság (amit a munkáltatónak kell bevállalni - ez a tp. hozzájárulás), ami a bér 80%-a, de mindent ugyanúgy vonnak belőle, mintha munkabér lenne, szóval nem a rendes béred kapod meg, hanem kb 80%-át.

Korena!
Sajnálom, ha anyós ennyire a saját problémájával van elfoglalva :(
Én nem is láttam az enyémet június óta, így nincsenek ilyen problémáim :) , illetve a férjemet szekálja miattam, ami miatt néha felhőzom magam, de próbálok a baba miatt nem stresszelni (ami valljuk be, néha nem könnyű).
Málnalveél teát 36. hét óta iszom úgy, hogy első héten napi egy csésze, következő héten napi 2 csésze, stb, bár én hagytam ki napokat (na jó, 1-t vagy 2-t, mert ugye kismamaagy :lol: ), de remélem azért használni fog!!!
Gratula a 4 bodyhoz!!! Azért nehogy lelkifurid legyen!!! :D

Niki!
Ez azért szuper, hogy a férjednek ilyen gyorsan meglett a jogsija!!!
Én még mindig vezetek, amin sokan szörnyűlködnek, de a buszon sem lennék nagyobb biztonságban, és ugye nem kell mesélnem, hogy mennyien adnák át a helyet??? Így meg a magam tempójában, úgy, ahogy akarom :D
Szerintem nincs abban semmi, ha nem passzol esetleg a fejvédő a baldachinnal. Úgysem az a legfontosabb :D

Szdorka!
A csukláshoz már nem nagyon tudok mit írni, csak hogy én is rendszeresen érzem, de többekkel ellentétben én még élvezem is :)

Andi, Tünde!
Örülök, hogy "visszataláltatok"!

Winnie!
Sajna vannak ilyen napok, amikor érzékenyebbek vagyunk! Nehogy azt hidd, hogy mással nem történik meg! Én pl. rendszeresen sírok azon a vodafone-os reklámon, amiben a kérész csak egy napig él :oops: :lol:

Tinu!
Az tuti, hogy nem kötelező kivenni a 6 hetet a szülés előtt!!! Ne hagyd magad!!!

Bunny!
Örülök, hogy újra jelentkeztél, és hogy minden rendben veletek!!!
Nagyon édes a kisfiad, úgy látom szeret még alukálni! :)
Gondolom nem volt időd visszaolvasni, de nekem is megrövidült a méhszájam, és most már nincs gond, mert lassan a 39.hetet is betöltöm, de azért örülök, hogy a szüléstörténetedet csak most tudom elolvasni, különben biztos még jobban paráztam volna....

Mágnes!
Én bizony Jázit minden etetés előtt vagy után tisztába tettem. Kb 1-2 hónapos koráig. Méj éjjelente is, de aztán arról szépen leszoktunk.

Andi!
Őszintén megmondva Jázinak nem is volt pizsije kb 1 éves koráig. Én mindig rugiban vagy nyáron csak bodyban altattam.
Ágyneműből nekünk 2 van, textilpelusban perpillanat 12, + Jázitól is maradt még.
Cumiból/cumisüvegből elég szerintem egy, fel sem kell bontanod, de ha szükség lesz rá, akkor kéznél lesz, és percek alatt ki lehet főzni. Ha meg nem kell, akkor majd elajándékozod valakinek.
Ami egyébként szerintem tényleg mindenképp kell:
-fürdetéshez: kiskád, egy textilpelus, fürdetőkrém, fürdőlepedő, sampon, vízhőmérő, kis fésű
-tisztába tevéshez: pelenka, popsitörlő, popsikrém
-reggeli tisztításhoz: kis tálka, víz, steril vatta, géz
-köldökcsonk ápoláshoz: biztonsági fültisztító, alkohol, géz, hintőpor
A ruhákat most nem írom le, de szerintem ami még jó, ha van: hőmérő, 1 cumi, 1 cumisüveg, vagy tápszer, vagy csak a receptje (sokkal megnyugtatóbb, ha tudod, hogy van, még akkor is, ha nem is akarod használni), 1 mecsek baby tea (hasfájás ellen; persze, ha nagyon hasfájós lesz a baba, akkor úgyis venni kell pl. infacolt, stb), kisolló, vmilyen orrszívó (kivéve a kézi, mert az sz.rt se ér)
Biztos hagytam ki dolgokat, de most ennyi jutott hirtelen az eszembe. Mondjuk ilyeneket lehet írni, hogy "testápoló", ha száraz a bőre, de általában ezt úgyis doki írja fel, vagy a fürdető kenőccsel kell kenni.

Tünde!
Nekünk fülhőmérő van, és kb 2 másodperc alatt megvan az eredmény. Valljuk be, ezt a higanyossal, vagy bármilyen digitálissal nem tudnám végrehajtani. Szóval szerintem jó döntés, hogy vettél. Én csak akkor használtam "popsisat", amikor a fülhőmérővel "érdekes" hőmérséklet mutatódott ki, és le akartam ellenőrizni. De igaza volt :D Vagy inkább :( , mert ilyenkor Jázinak mindig magas volt a hője. Ő tipikus olyan, akinek 10 perc alatt felmegy 40 fokra.
Hát hallod, én is hozatnám az ebédet, csak hát ez falu, itt nincs rá lehetőség :cry: Pedig milyen nagy segítség lenne!!!

Ilgya!
Jaj, te! Nekem nehogy bedepizz, hogyha esetleg nem kapsz választ vagy valami!!!Tudod itt mindenkinek kismamaagya van :P Persze tudom, hogy rosszul esik, de emiatt ne maradj el tőlünk!!!
Ja, hát lehet, hogy nem leszek januártól, persze hugoméknak van internet, szóval nem biztos, hogy megszabadultok tőlem!!!
Hát, gondoltam a kóla felébreszti, mert ugye aktiváló anyagok vannak benne, de lehet, hogy a csoki is hatásos...

Na, megyek, mert Jázi itt hisztizik. Jönni akar a géphez :roll:

Puszi mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó, hihi, nekem a csoki hatásosabb, mint a kóla :lol: :lol: :lol:
mármint ha meg akarom ficánkoltatni :)
Most pl tök édi, hosszasan "beszélgetünk", megpaskolom, odabújik, mozgizik, majd megint én jövök, egész hosszasan eljátszottunk, így munkaidőben :lol: :lol: :lol:
tényleg, amilyen depi voltam tegnap, ma annyira fel vagyok dobódva :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27

Bunny, huh, de pici volt, most viszont jól ki van telve a pofija, nem is látszik a képen, hogy korababa.

Szilvi
, köszi. :) A férjed Ákos, vagy a csemete lesz Ákos? :wink:

Lányok, köszi a kedves fogadtatást, olyan aranyosak vaygtok! :)
Vendég

Ilgya
Na ,ne izelj mar :wink: :lol:
Tenyleg sokan vagyunk (meg )a topicban,es miota itthon vagyok tudok en is aktivabban jonni.Aznta ha meglesznek a babok mar ritkulni fog ez.En Alex topicjaval lassan 5 eve nyomatom es talan negyedere csokkenta tarsasag,de a kemenymag az mar tuti jo :wink:
Hat baba neve csak itt titok,mert szerintem csomo olyan ember olvassa ,akinek meg titok... Hu de misztikus voltam :lol:
A napraforgo meg lanykorombol maradt,apa mar kidobatta volna velem szazszor ,de most ott nagyon jo helyet talaltam neki,ugye ha mar ned is teccik :D :D
Igen tenyelg fius a kepen,nekem olyan Alexos,de mar ugy varom hogy eloben is megcsodaljam :wink: hogy tenyelg hasonlitanak-e.
Egyenlore el sem tudom kepzelni hogy ket gyereket is igy fogok imadni,pedig biztosan. :wink:
Apa csak feligmagyar,aposom Iraki szarmazasu,de Kanadaban el az egesz csalad mar evtizedek ota.
Hat az alapitvanyi szobat en is tudom,a dokino szerint 10ezer/ej. Engem most meglepett amit egy csaj irt egymasik forumon,ugyhogy hetfon rakerdezek a dokinal.Ha megvarja a tesobogar a programozott napot,akkor lefoglalok egy szobat,ha nem akkor majd meglatjuk.

Niki
Nem kell am kimelni magad,amig nincs ra okod,ha nem kivansz fekudni es jol vagy miert is kene.
Szerintem mindket nev aranyos,de neked mi is a favorit???
Nalunk eloszor semmi gonodlkodas utan jott a nev es mindketten rabolintottuk.Most mar nagyon nehez volt a valasztas...

Brigo
Koszi,most mar ertem.
Na johetnek a tippek :wink:
Pizsi nekunk sem volt, nem szerette a halozsakot sem.Most majd megint beprobalkozunk vele es kiderul.

Kata

Kép
Kép
kataa

Hello!

Holnap jövök!

Korena írtam privit, ha még olvasod, légyszi nézd már meg!

Cic
cicmerák

Cic, Nálad minden ok? Nem nyíltál tovább?
Vendég

Hú, a mindenit, délelőtt voltam itt és azóta már megint egy órás olvasásban vagyok, mire kibogozom a szálakat. :D
Úgyhogy bocsi, ha nem reagálok mindenkinek, de tényleg nagyon pörgős is, meg sokan is vagyunk (persze ez jó szerintem).

Bunny:
A kissrác tüneményes! Tényleg abszolút semmi nyoma a "korának". :)Olyan szép kis kerek pofikája van! Nem értettem a vonalzódat, de mostmár csak az nem világos, hogy Máténak hívják, viszont a vonalzón más név szerepel. Meggondoltátok? Vagy én nem vagyok képben valamiért? :shock: :)

Egyébként mindenkinek köszi a lelkes fogadtatást, tényleg nagyon jól esik. Délután dolgozgattam a bevásárlólistámon, hogy mik kellenek még, erre apa is idetalált és beleolvasgatott, majd a végére a kiszokni, kis harisnya... sorok után kiegészítéseket tett, mint kis flex, kis megszakító, fúrókalapács és hasonló hülyeségek. Nagyon humoránál volt... Persze én nem voltam ennyire lelkes tőle, mert ha rajta múlna, a gyerek szalmazsákon feküdne, szerinte egy csomó minden tök felesleges, de arról fogalma sincs, hogy hogy néz ki egy újszülött. :D Szerintem azt gondolja, hogy rögtön húslevest eszik daragaluskával, meg wc-re jár majd egész éjszaka és mellesleg maga fog öltözködni... Na jó, túlzok, de tényleg zöldfülű és mikor beleolvas az írományaimba, csomó mindenről fogalma sincs, hogy mi lehet. :) A bundazsákon, bodyn, orrszívón és hasonlókon például fennakadt... :D Neki létezik a fogalomtárában a rugdalózó, kiskád, kiságy, babakocsi és kb. ennyi. Angyalom... nem tom mi lesz, ha egy zsák "fölösleges" holmit kell majd cipelnie a bevásárlókörútról.

Andi

Kép
andykamama

Most már bogarat ültettetek a fülembe ezzel a szülési szabi-dologgal. Eddig nem is nagyon érdekelt, hogy mi van ezzel, mivel dec. 31-ével amúgy is lejár a szerződésem a munkahelyemmel és eszembe sem jutott bármilyen szabadságot kivenni, ugyanis mivel pedagógus státusz, a téli szünetben amúgy sem dolgoztam volna. Na de már végképp nem igazodok ki a saját helyzetemen ezzel a TGyÁS-sal kapcsolatosan, ugyanis ösztöndíjas hallgató is vagyok. Már pedig mivel erre a félévre iratkoztam, ezért az ösztöndíjat nyilván januárra is kapni fogom. Akkor januárra amúgy sem kaphatnék TGyÁS-t, nem? Annyira bonyi ez az egész. :? Nem tudja valamelyikőtök, hogy hol lehet érdeklődni erről? Milyen hivatalos szervnél? Ezek szerint ennek nekem kell utánajárnom, mert a munkahelyem nem valami tájékozott...

Kép
Kép
tinu

Tinu, ha ilyen bonyolult a helyzet, feltétlenül keress meg egy TB szakértőt, nehogy aztán pénz nélkül maradjál!!!! Persze ha megszűnik a munkaviszonyod, más a helyzet!
A Családineten van egy szaki, hamar válaszol!
Vendég

Sziasztok!

Lányok, mennyit írtatok! :D

Előszöris
Bunny!
Nagyon gratulálok a kisfiadhoz. Tényleg jó nagy már.
Olyan jó lenne, ha ezerrel szopizna. Csak így tovább. A Rókusban kinél szerettél volna szülni?
Amikor a múltkor benn voltam nem is gondoltam volna, hogy akár össze is futhattunk volna. Belógtam babanézőbe a csecsemőosztályra. Mióta vagytok otthon?

Légzésfigyelő: Ha külön a szoba akkor mindenképpen raknék a ded alá. Az a baj, hogy rizikófaktor a fiú nem, a 2-4 hónapos életkor és effektíve minden éjszaka. Ha a többit ki is tudja az ember kerülni, ebbe mindenképpen beleesik a gyermekünk.
A védő faktor csak a szoptatás és a babával egy matracon alvó édesanya. Míg az előbbit soxor olvastam nálatok, mint szándékot, a második nem nagyon szerepelt. Szerintem a külön ágyban alvó baba alá jár légzésfigyelő. Jó minőségű ami nem riaszt tévesen és ezért be is kapcsolja a szülő.

Igen az ember időnként elbizonytalanodik, hogy mire is van tulajdonképpen szüksége egy dednek és a szüleinek. Ráadásul sok mindenben különbözhet két csecsemő, és ez a kelengyéjükön is változtathat....
Cumisüveget és tápszereceptet szerintem a bizonytalan első időkben csak akkor nem használunk, ha nincsen otthon és lehetőleg minden bolt zárva van, ahol be lehet szerezni.
Az első gyermekemmel pl ajándékba is kaptunk cumisüveget, meg a mellszívóhoz is adtak. Botor módon használtuk is. Nagy szerencsénkre Zsombit nem érdekelte, hogy miből kapja az anyatejet. Rutinosan váltogatta a kajamódokat. De ha nem ilyen gyermekcse születik nekünk, akkor mehettünk volna masszív cumizavarral haza szenvedni. Így csak mérsékelt volt a cumizavar és anélkül, hogy tudtuk volna, hogy mitől van, 2-3 éjszaka alatt kikezeltünk belőle. Hajhullasztó türelemmel.
Prücs hálistennek semmit nem fogadott el a cicin kívül. Volt önvédelmi reflexe. Pedig csak akkor akartunk megkönnyíteni a dolgát a játszócumival amikor folyvást szopni akart, de a mellemből meg jött a tej. Csurgatta ki a száján, ordított, de semmi nem kellett neki.
Szóval szerintem a málnalevéltea jó lehet a szüléshez, a kiságy is fontos amikor hazamentek. De a legfontosabb, hogy tudjátok, hogy mi történik és történhet a szülőszobán és amíg benn vagytok. Hogy ha van olyan amit elkerülnétek akkor tudjatok ellene védekezni. Ha van olyan amit szeretnétek hogy megtörténjen, azt pedig tudjátok kérni. Legyen ez akár a méhszáj kézzel történő tágítása, a baba csecsemőosztályi tápszerezése.
Amit mindenképpen javaslok az a itatópohár bevitele és a teáztatás, tápszerezés orvosi indok nélküli alkalmazásának megtiltása. A pohár arra kell, ha mindenképpen kell valamit adni a babának akkor azt a csecsemősök adják csak pohárból.
Nekik ugyan nehezebb, de nem nektek lesz sikertelen a szoptatásotok a cumizavar miatt, amivel rendesen meg lehet szenvedni, ha úgy viszed haza a babát....
:(

Az anyatejes babák 3 hónapos koruk után akár hetente kakilhatnak egyszer, ha ez őket nem zavarja. Előtte viszont illik naponta egyszer. Ha ezt nem teszik, akkor mindenképpen érdemes tárgyalni szopis tanácsadóval. LLL-essel, vagy laktációs szaktanácsadóval. Védőnővel és gyermekorvossal csak akkor, ha az előbbiek nem tudtak megoldást a problémára. Ugyanis a védőnők és gyermekorvosok esetén mindig lehet attól tartani, hogy a teához és a tápszerhez nyúlnának hasznos tanácsok helyett, ami a szopi gyors befejezéséhez vezet.

A múltkor elöl volt a fonendoszkópom, mondom csak meghallgatom a Kismanó szívét. És hallottam! Aztán a srácok kezdtek ugrálni körülöttem és megkérdeztem, hogy akarják-e hallani. Akarták. Úgyhogy már mindenki végighallgatózta.

Prücs fesztelenül levetkőzteti a hasamat nyílt színen, ha oda szeretne puszit adni. "Hangának adom". Ezt véletlenszerűen naponta többször előadja. Olyan aranyos. Nem is éri fel a hasamat, ha nem guggolok le némileg...

Tinu!
Ez tényleg bonyolultnak hagzik. Sajnos nem tudom, hogy ki tudja ezt elmesélni neked...

Hőmérő. valamilyen szerintem mindenképp hasznos. A füles általában csak féléves kor után fér bele a babafülbe, addigra már pár oltáson átt kell esnie a gyermekcsének. De tényleg nincs annál gyorsabb. És ha jól mérünk vele, akkor pontos is.

No megyek is szülési tervet írni....

Jóccakát
Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Akkor befényképezem a rucikat és jhéten fel is rakom a képtárba..
Aki közel van esetleg vagy van kedve személyesen is meglesheti..14.kerületben lakunk.

Rena:örültem, hogy megláttam, s egyböl rád gondoltam, de ez természetes.:) 10-ért nemis rossz! Remélem hétfőn sikerül megvennetek!

Tinu: sztm jár a Tgyás arra félévre is..de tudok neked jó oldalt javasolni, be is csatolom..
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
Szakbarbárt vagy Zsannát keressd.
Itt szakértők adnak neked pontos tanácsot..nekem is ők segítettek..

Mi mindkét gyerkőcöt első pillanattól különszobában altattuk, mégse használtunk sose semmit, ahogy megszületett a pici megtanultam ösztönösen az éber alvást! Szóval sztem felesleges..nálunk mondjuk közel volt a két szoba egymáshoz, ezért sem gondoltunk rá.
Viszont most bölcsőpárnát kaptam, 2000 forint körül van és nagyon jónak találom. Kenguruban lehet kapni.

Hőmérő: sztem a fülhőmérő a leggyorsabb kb. 2-3mp az egész és pontos nagyon.:) Kisbabáknak is befér a fülébe..van több fajta.

Puszi.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Kép

Íme Ákos baba fotója, végre én is tudok róla képet mutatni. Sajnos a lehető legrosszabb pózban és helyen volt tegnap 4D-n, és a keze végig a szájában volt, egy pillanatra vette csak el, amikor ásított egy nagyot, annak a végét kapta el a doki. Az eredeti kép persze színes, de talán fekete-fehér változatban picit jobban látszanak a vonalak.

Mindentől függetlenül, hogy egy hatalmas élmény volt, nagy szemfényvesztés volt az egész, és mindez 15 ezerért, amiért kaptunk egy 15 perces felvételt, és 4 db nyomtatott képet. De hát Ákos nem nagyon aktivizálta magát, álmos volt a kis drága!
Na de még azóta is a hatása alatt vagyok és papával együtt nagyon boldog!!!
Vendég

Sziasztok Én január 18-ra vagyok kiírva.Sok érdekességet olvastam.Igazából csak beköszöntem.Mónika

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Brigó,

Látom, semmi nem kerüli el a figyelmedet... :D Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!
Már akartam kérdezni, hogy Ti mikor ünneplitek Jázi névnapját, a naptárban febr.24-én találtam, a neten láttam május 10-t is. A májusi szimpatikusabb volna, nincs olyan közel a szülihez :roll: Na, micsoda komoly problémáim vannak, igaz? :lol:

Bunny,

Nagyon édes Máté :) :) S valóban nem látszik rajta, hogy korababa...

Ilgya,

Azért örülnék, ha gyakrabban jelentkeznél :wink:

Snoopy,

Mi szeretnénk légzésfigyelőt, de annyira tanácstalanok vagyunk, hogy melyiket válasszuk... Mindről hallottam már jót és rosszat...Te mint hozzáértő, melyik típust ajánlod?

Kép
Kép
szana80

Jó reggelt!

Törpével a akezemben gépelek... Nagyon kellemes érzés.... :D

CSak gyorsan reagálok a tegnapi témákra

Táppénz: én júl 11én dolgoztam utoljára, az első 15 napot a munkahelyed fizeti, vagy a fizu 80% vagy 100 %. Ezt ők döntik el. Nálunk 100% bér jár a 15 napra... Augusztusban már táppénzen voltam. NA persze a TB tegnap előtt utalta át a táppénzem... Számoljatok. :-( A lényeg a lényeg, hogy a szülést megelőzően kiveheted a 6 hét szabit, de ez háziorvos függő, mert arra az időszakra is 70% fizetnek és ezt ha jól tudom a tgyásból veszik le, így az rövidül... Ha tudod, kérd meg a dokit, hogy a szülésig a 8 kódon legyél, és ha megszűltél, onnantól kezdve kerülj át a 10esbe... így tényleg 6 ómapig kapsz tgyást, ami szintén a fizetésed 70%. Nekem az is most érkezett meg először

Kössétek fel a gatyátokat a Lőportár utcába, ott adják az egyszeri anyasági támogatást és a családi pótlékot. Órákat kell várni... A kórházban adnak egy papírt, hogy mi szükséges az elintézéshez, egy valami hinyzik: ha a bankszámládra szeretnéd kapni, akkor mindnképp vigyél magaddal egy bankszámlakivonatot, mert csak akkor utalják oda majd!!! Ez hiányzik a kórházi összeállításból.

Légzésfigyelő: Én mindenkinek javaslom. Megnyugtató... Az egyik ismerősömnek a kisfia 2 hónaposan halt meg a mózesban, kint a teraszon. Nem volt alatta légzésfigyelő. Nálunk is beriasztott már egyszer, nem egy gagyi, a Babysense. HAjnal 3kor (ekkor fordul elő legtöbbször a bölcsőhalál) szerencsére nem történt semmi, Máté rám mosolygott és aludt tovább... de mi van akkor ha nincs. Nem akarok reklámot csinálni, de a madarász utcában keddenként van egy felkészítő tanfolyam, hogy mit kll tenni, ha.... Lehet, hogy ha helyzet van, köpni, nyelni nem tudsz (mert velem ez történt), de legalább elvégezted a tanfolyamot és alkalmazhatod a tanultak... Én utána mentem el, miután beriasztott... A Babysense nagyon megbízható, 35ezer forintba kerül, de béreni is lehet. www.bolcsohalal.hu itt olvashattok bővebben a témáról.

Nekem ami gondot okozott, hogy hogy altassam a gyereket: hason, háton, oldalt... Mátét a kórházban a hasonfekvésre szoktatták, de ugye van egy kampány, a bölcsőhalál ellen, ami szerint háton kell altatni a gyereket... Én félek ettől, mert ha bukik, aspirálhat és akkor mit teszek... Ahány kórház, annyifélét mondanak... Oldalfekés a csipőficam miatt nem javasolt... Go figure, ahogy az angol mondja... Lógassam??? Szóval mi hason alszunk... Légzésfigyelő alattunk.... Itt akarom még megjegyezni, hogy mindenkinek javaslom a hálózsákot... A pokrócot sem javasolják, mert sok esetben a bölcsőhalálban elhunyt gyerekeket ez alatt találták meg... Sapkában semmiképp sem altassátok! Ja és amit még javasolnak, hogy a szülőkkel egy szobában, de nem egy ágyban. Mi is külön szobában kezdtük... Aztán beriasztott a légzésfigyelő és vizsgálat, majd légzéstámogató, mert a korababák soyor elfeejtetnek lélegezni és azóta velünk egy szobában alszik.

Kiságy

Máté kapott egy gyönyörű fenyőagyat, ami 3 kunkciós. 140x70 kókuszmatraccal... Utálta... Túl nagy volt neki. Most mózesban alszik, alatta a légzésfigyelő, a mózes meg a kiságyban, hogy ne legyen a földön, hisz ott pár fokkal hűvösebb van... Ide kapcsolódik, hogy milyen melegen tartsuk a lakást... max 22 fok, hálózsák és kész... Jól bírják :-)

Cukorterhelés

Idáig még én is eljutottam, van tapasztalat :D nekem zsömlével és tejjel, valamint cukorral is elvégeték a vizsgálatot. Mind a két alakalommal negatív lett az eredmény. HA cukorral csinálják, javaslom, hogy vigyetek citromot magatokkal, úgy limonádé ízű az egész és nem jön rád a hányhatnék...

Fejvédő

A bölcsőhalál miatt megint nem javasolják.. Én is vettem, tök aranyos volt, csacsis... a szekrényben landolt. Szép dísz, plusz kiadás... Baldachinról ugyanez a véleményem...

Egyágyas szobák

Úgy tudom, hogy mindenhol fizetni kell érte. A Rókusban 8000 ft/éj... Szerintem a négy napot ki lehet bírni és felesleges plusz költség... Leszel eleget négy fal között, egyedül a gyerekkel... Élvezd a társaságot :-)

Fejés:

Örökös küzdelem... Ugye mi korababákvoltunk... Sajnos nem kaphattuk kézbe a gyereket. Máté kedden született és először 5 percre szobaton tehettem a mellkasomra, nem a cicimre!! Nálam ment a pumpa ezerrel, hogy ha hazajön, ne tápszerezni kelljen... Sikerült... Én próbáltam a kézi és gépi pumpát is, nekem a kézi jött be, az avent... De ezt emberre válogatják... Csomó esetén pedig a gyerek a legjobb "pumpa"... és a kezed :-)

Szoptatás

Winnie27 - Én külön eset voltam, mert Máté korababa volt... Én a 2. nap már pumpáltam és szépen beindult. Kezdetben 40 ml pumpáltam alkalmanként, 6x egy nap... Nálunk nem volt szükség pótlásra, hisz kezdetben Máté 5 grammokat ehetet csak... így nekem bőven volt tejem... Mélyhütőből repült a fácán és tele lett tejjel...

Mágnes - SOTE I szültem... A szülés nagyon jó élmény volt, utána ránk sem bagóztak... Senki meg nem kérdezte, hogy hogy vagyok... A Rókusból átjött a dokim, ami annyira jól esett. A végén ő is vette ki a varratomat :-)

Andykamama - mit érdemes venni, mi legyen otthon... Mintha a lányok megírták volna, de amit hiányoltam az a porszívó-orrszívó és tengeri orrspray, stérimar a neve.. Kamilla, nekünk váladékos a szemünk...

Lesz bababörze, érdemes kinézni... Szerintem felesleges új ruhákat vásárolni, kivéve a cipő, az mindenképp új legyen!

HIrtelen ennyi...

[/b]

KépKép
KépKép
bunny75

Szana: hát a légzésfigyelő kérdésedhez én is csatlakozom, én sem tudom, hogy melyiket válasszuk, és hogy béreljünk, vagy vegyünk, és hogy meddig lehet kihasználni..?
Én az Angel-Care, Angyalvirágról hallottam, de dönteni nem tudok!

Ilgya: ne haragúdj ha átsiklottunk néhány kérdéseden, ez nem azért van, mert nem tartunk fontosnak, illetve a kérdéseidet, hanem szerintem tényleg nagyon aktiv a topic, és egy nap annyi hozzászólás, kérdés és téma van, hogy képtlenség mindent lereaagálni! Maradj köztünk, olyan jó kis csapat van!

Nika: üdvözlünk a topicban, készülj, ha követni akarod a fonalat, akkor gyakran fel kell látogatnod, mert nagy a termés nálunk mindig! Jól vagytok? tudjátok már a baba nemét? Írj és kérdezz bátran!!

Snoopy: ahol mi fogunk szülni, szerintem nagyon klassz hely, sokan dícsérik a dokikat meg az ápolókat is. Pont most kérdezte valaki szülésfelkészítőn, hogy hány napig kell bent maradni, mire a doktornő azt válaszolta, hogy hát ez persze sok mindentől függ, átlag 3-4 napot, de addig egy anyukát sem engednek haza, amíg nem tudja bizonságosan ellátni a babát, tehát megtanítják a fürdetést, pelenkázást, szoptatásban segítenek.... szóval nagyon mama-baba barát kórház ez, az egész megyében itt van alternatív szülőszoba, meg rooming-in (?) szoba. Persze ezek a dolgok az első babás anyukákra vonatkoznak, de engem nagyon megnyugtat a hozzáállás, aztán hogy milyen lesz élőben, az megint más krdés!

Tinu: szerintem is kérdezz utána a dolgoknak egy TB szakértőnél, mert ha elcseszel valamit, utána már aztán reklamálhatsz, TB-t nem nagyon fogja érdekelni! Jobb, ha egy szakember a személyes helyzeted alapján mondja meg, mi jár, és hgyan!

Andy: hát nem semmi amit írtál. Annyit nevettem! Nem piskóta a férjed! De el tudom képzelni, hogy jónéhány pasi "kívülről" hogy látja ezeket a dolgokat! Azért nem hagyd magad, te pakolj majd a kocsiba, őt meg csak a kasszához hívd oda!!! na persze ez csak vicc volt. Nyugi, az én férjem is pislog néha nagyokat, amikor ilyen eldobható bugyikról, meg szoptatós melltartóról kezdek el beszélni. Aztán rám hagy mindent, hogy ok, vedd meg!

Kata: hát erre a névre már én is nagyon kíváncsi vagyok! Neked akkor a fél családod a tengerentúlon él! Legalább apósodék nem szólnak bele a dolgaitokba, ez is egy előny! Az unokájukkal milyen nyelven kommunikálnak?
Én szertnéka babával majd minnél többet németül beszélni, ha már egyszer ez a szakmám, aztán hogy mennyire fog sikerülni, nem tudom! De jó dolog lenne az biztos!

Renáta: drukkolok, hogy hétfőn meglegyen a bébihordó!

Mindenkinek jó hétvégét, pihenjetek sokat!
Vendég

Bunny: nagyon érdekes amiket írtál, jó volt olvasni, és tanultam is belőle! Ezek után tuti lesz légzésfigyelő!
Pihenjetek sokat!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?