Új privát üzeneted érkezett!

Andy! Bocsi, hogy lenyúlom a tali adminisztrálást, de látom, úgyis elfoglalt vagy! Azért ugye, jöttök, ha összejön??????????

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Dani cukker nagyon! Meske még nem nagyon dumál ilyen folyamatosan, de már mindent próbál utánozni.

Írtam kicsit a blogra!

Gabella

gabella

Gab!
Dehogy bánom, hogy átvetted!! Sőt láttam egy esetleges időpontot is: Május 24????
Az az én szülinapom!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Andy! Na akkor majd felköszöntünk! :wink: Exéknek az nem jó, meg Marcyéknak se.

Szóval csajok! Nyilatkozzatok, hogy május melyik hétvégéjén lenne jó! Esetleg május 1, pünkösd is mehet, szóval?

Gabella

gabella

Én még nem tudom, mert mint írtam április-májusban apa nélkül leszünk, vagyis csak hétvégéken lesz itthon! Így még a hazautazásokat is meg kell szerveznünk!! De feltétlenül elmegyünk!!!!

Kép
oriandy

Pünkösdkor inkább ne. :-)

Nekünk akkor jó, mikor mondjátok, ha van szabadtér is még jobb. :wink: (kivéve pünkösd, akkor sztem elmegyünk itthonról, lévén nyaralni úgy sem fogunk. Gondolom mások is ráhúznak a hosszú hétvégére. :-))

tjuca

Gabi,
én is gondoltam erre is, de akkor sem megfelelően aránylik a kettő szám egymáshoz: hiszen így úgy mutatja, mintha mondjuk az emberek 1/3-a erre szavazott volna 2/3-a arra, miközben a tényleges arány 1/5-öd 4/5-öd volt.
Kár, hogy nem írtam le a pontos számokat, mert tényleg érdekes volt.

Benianyu,
szerintem rakd úgy az ágyakat, hogy az alsó ágy L alakban kifordul a felső alól: így mégis spórolsz helyet is, meg a feng shui-nak is megfelelsz és ami a legfontosabb: még marad egy játszókuckó Beninek, ami ebben a korban nagyon fontos!

Ordító gyerek,
persze az ordítás mindenkit idegesít, de én inkább együtt érzek ilyenkor a másik anyukával, minthogy azt mondjam, hogy csúnyán nézek, mert rám is csúnyán néznek.
Bocs Ex, nekem kicsit furcsa ez a mentalitás. Szerintem, ha pozitívan próbálunk fordulni a többi ember felé, akkor egy idő után mi is több pozitív visszajelzést kapunk.

Pil, remélem már jobban vagytok!!!

Kimike,
mi múltkor elmentünk étterembe és nem sikerült bébisintért szerezni, gondoltuk sebja jön Pancsi is. Hiba volt! Ő ott rendezte meg élete első, ámde nagyon komoly hisztijét :) Komolyan, mintha készült volna az eseményre :)
Pedig totál gyerekbarát étterem volt (a Lázár vendéglője), rettentő jó fej, barátságos pincérekkel, játékokkal, de a Minci kitalálta, hogy ő az étteremben található lépcsőn akar gyakorlatozni, ahol a pincérek jártak és iszonyat visítás és ordítás volt, amiért a galád szülők meg akarták akadályozni. Aztán már semmi sem volt jó, úgyhogy egy óra után menekültünk.

meteor

Én is piszok empatikus vagyok mással, összeszedek, kocsit, motort, cekket, és megkönnyebbülök, hogy nem egyedi. Mondjuk azért korfüggő, a 8-10 évesek hisztijét nem díjazom. Különösen érzékenyen érintenek a pocakos sorstársak. Ilyenkor Kinga bámul nagy boci szemekkel, és közli, hogy sír. Aha közben meg gyűjti a praktikákat. :wink: Nagyon is meg tudják különböztetni, ha egy másik gyerek jogosan sír vagy hisztizik. :twisted: Ilyenkor mindig mondom, hogy te is ugyanígy szoktál viselkedni, ugye milyen csúnya dolog? De csak vigyorog, mert természetesen ő azért a másik oldalon áll. :lol:

tjuca

Sziasztok

Andy
Jó,h. jöttél! :lol:
Remélem minél előbb összejön a baba!

Tali
Igazából mindegy csak előtte pár héttel tudjam,h a férjem itthon legyen!Ő a sofőröm :wink:
A nagyok maradnak a mamánál ők már nem nagyon tudnak mit csinálni,azt hallgatnám csak,h. mikor megyünk már haza?

Hiszti
Szerencsére nálunk ez mindegyiknél kimaradt! :lol:
Remélem ezután sem lesz!

Képek mindenkinél nagyon jók! :lol:
Vendég

Thomas mesenézés:
Kép

Csajok álma: :lol: :wink:
Kép

Természetesen az óra megint nincs beállítva a gépen tehát nem hajnali fél 1-kor vasal :lol: :wink: :oops:
Vendég

Alziza! Nagyon vagány Zalán! Én útálok vasalni, majd kölcsönkérem! :wink:

Csináltam egy táblát, remélem, nem hagytam ki belőle senkit!

Kép

Gabella

gabella

Bocsi, nem túl jól olvasható... Majd még megszépítem...

Gabella

gabella

Gab!
Nekünk 31 tuti nem jó, mert Dani szülinapját akkor ünnepeljük a családdal. 24 apa és az én szülinapom, de ezt sem tudom még biztosra. Nekünk talán a 17 lenne a legideálisabb!

Kép
oriandy

Sziasztok!

Na most már vagyok, ráérek úgyhogy írok!
Kényszer szabin vagyok ma és holnap, mert a cég környékén nincs áram 07-14-ig, tehát totál munkaidőben. Sebaj, nem bánom, mert a gyerkőc bölcsiben van így én meg nyugodtan be tudtam vásárolni, most pedig jöhet a takarítás.

Marcy: Nagyon klassz az apartman. Nekünk is 4 vastag kerekű motorunk van. Szerintem stabilabb a vékony háromkerekűnél, legalábbis Zoló kevesebbet borul vele, mint nagyinál a másikon (kidől a kanyarban a nagy sebesség miatt :P ).

Reni: Te mindig nagyon lelkiismeretesen tanulsz, úgyhogy biztosan sikerült a vizsgád. Elolvadok Peti szemeitől! :)

Meteor: Sajnálom a nagyidat! :(

Pil: Mennek a gyógymanók!!!

Kimike: Nálunk is előfordul, hogy egyik kezemben a motor, a másikban pedig a bömbölő gyermekem. Vicces látvány lehetek ilyenkor :twisted: (pluszban pedig majd megszakadok)! Zoló a múltkor itthon fordult ki önmagából, amikor 10-15 kiskanál kristálycukor után azt mertem mondani neki, hogy most már elég lesz, mert nem fog vacsorázni. Szerintem, ha letettem volna a földre verte volta a fejét a padlóba. :shock: Rendesen ijesztő volt. Más. A cipőválasztásnál azt nézd, hogy jó magasra felérjen a gumírozás. A mi télink is gumis orrú, viszont felette a bőr is meg van kopva. Szóval ettől is magasabb kellene – legalábbis Zolkának. Majd este teszek róla képet.

Ex: Pocakos Peti aranyos! :)

Oriandy: Szép a virágcsokrod! :) A bölcsis sírás nekünk is így volt - az elején semmi, aztán később pityergés (persze csak addig még engem látott, aztán 1 perc múlva már ment is játszani). De ez az idő sem tart sokáig, kitartást! Dani nagyon ügyes! :)

Alziza: Küld el légyszi Zalánt, nekem is elkéne a segítség! :P

Húsvét: Ilyenkor én menekülök itthonról (lakótelep, hívatlanok - tudjátok :evil: ). Megbújunk családilag a szüleimnél, ott csak a rokonok találnak meg. A fiúk persze mennek locsolkodni, mert a kicsiknek ez jó buli, de csak csoki tojás és nyuszi a fizetség. Meg a nagyoknak 50 és 20 fillér :D (jó rég bespajzoltunk belőle :wink: ).

nancsa

Kép

A hamarabbi időpontokat inkább levettem, Jucának igaza lehet, a hosszú hétvégét jól ki lehet használni, meg talán minél később, annál jobb lesz az idő!

Gabella

gabella

Meteor! Azt hiszem, valami olyasmit kavarhattak, hogy a nemek aránya az összes leadott szavazathoz viszonyítva volt tizenvalahány százalék, az igenek aránya viszont az összes szavazásra jogosult számához viszonyítva harmincvalamennyi... Ez így elég megtévesztő, mondták volna úgy, hogy 87-13 az arány, de ha a 32 %-ot reklámozzák, akkor a másik oldal már rögtön csak 4-5 % lett volna a másik oldal...

Na de nem számolgatok.

Benianya! Ne érdekeljen annyira a Feng shui! Szerintem tök jó az alsó ágy, én koleszban 4 évig alsó ágyon aludtam, önszántamból azt választottam, és nagyon szerettem. Az tényleg jó ötlet, amit Rita írt, hogy L alakban rakod alá Benit. Blankát meg már nem kell a leeséstől félteni, mert ő már eleve fent alszik...

Merre laktok a fősulitól? Vagy rosszul emlékszem, és nem is annak a közelében laktok? :roll:

Valamit még akartam írni, de az előző oldalon van, és nem tudok írni meg lapozni egyszerre. Majd még reagálok, oks?

Most kajálunk, mert a gyerekek 3/4 11-ig aludtak... Mikor írtam az első hsz-t ma, akkor még csak egy kis nyaff volt, de nem ébredtek. Szóval most eszünk, aztán nyomom le Mesketét aludni. Aztán még írok!

Gabella

gabella

Sziasztok,

megint csak gyors bekukk :) .

Oriandy: örülök, hogy jöttél :) ! Már hiányoltunk!!!

Kimike: már akartam írni a cipővel kapcsolatan a múltkor csak kiment a fejemből. Mi akkor vettünk Marcinak tavaszra kiscipőt, amikor írtam, hogy az Asso-nál van egy olyan akció, hogy egyet fizet kettőt vihet. Akkor sikerült venni neki bentre egy szandált, kinti cipőnek pedig egy tavaszit. Dobok képet.

Kép Kép

Gab: jó a táblázat!

Alziza: Zalán nagyon tündér mind a kettő képen. Na és ez a vasalós kép :D !!!

Ma megint sokat voltunk kint a levegőn a jó időnek köszönhetően :) . Marci gyorsan ki is dőlt.
Hát csajok, nem tudom, de lehet, hogy Marci kivételt képez a mondókákkal kapcsolatban. Egyáltalán nem élvezi őket, max akkor, ha hintázik és közben mondom neki. Kiskorában, amikor még nem tudott ellenkezni, akkor meghallgatta, de mostanában leállít. Inkább mondjam el neki, hogy mit lát a képen, melyik állat milyen hangot ad ki, meséljek magamtól, de ne mondókázzak :roll: . Csicsergőbe se megyünk mostanában, mert már a 2. alkalom volt, hogy a kezében a labdával, amit el nem engedett volna semmi pénzért sem, halkan sírdogált, utálta az egészet. Akkor érezte jól magát, ha felmászhatott a polcos szekrényre. Itt is hülyén éreztem magam, mert minden gyerek úgy megy az anyja után és úgy csinálja, amit mond a tanár, hogy csak lesek. Marci nem. Isti nyugtat, hogy azért, mert ő a kivétel nem azt jelenti, hogy nem az a jó, amit ő csinál, csak lehet, hogy teljesen más az érdeklődése. Azt hiszem, inkább vmi mozgásfejlesztésre fogom vinni, mert azt sokkal jobban élvezi.
Már egyedül felveszi a cipőjét, szandálját és csak ritkán téveszti el a bal és a jobb lábát, hogy melyikre melyik cipő való. Persze a cipőfűzővel még nem boldogul, de a tépőzárat már becsatolja :) . Nem vagyok elkeseredve, mert ez az egyetlen hely, ahol nem érzi jól magát és itt is csak az utóbbi időben. Egyébként továbbra is barátságos, vidám, kiegyesúlyozott csak ott kergül meg :shock: .
Legújabb szavunk a pez (pénz :) ) és a to (toll). Mindez azért, mert imád anya táskájában kutatni a kis drága :) :) :) !!!

Na nem is lettem olyan rövid, de ezt le akartam írni. Van még vki, akinek a gyereke nem szeret mondókázni. Nem hogy ő nem szeret, de még hallgatni sem...

Eni
marcy

Marcy! Lackó is olyan volt, hogy ha mondókáztam, olvastam vagy énekeltem volna neki, befogta a számat, és kiabált, hogy ne má!!!!!!

Mostmár - az éneklést leszámítva - szereti. Sőt, néha ő mesél Mesinek. (Nekem viszont nem mond el semmit, amit az oviban tanultak!)

Ezek a cipők nagyon jók! Olyan kár, hogy felénk nincs ilyesmi! De legalább a benticipőkkel most jól jártam. És láttam múltkor, hogy a Szamos-kölyök cipiket árulják Szentesen. Azt hiszem, én olyat fogok venni. Bár Mesinek még jó az őszi cipi, meg ami most benti, az is jó lesz kintre, csak a lábfején nyitott, oldalt nem. De a blogra raktam képet róla.

Fogalmam nincs, miről akartam még az előző oldallal kapcsolatban írni, de szerintem már leírtam.

Most megyek, és kötök, mosogatok, felmosok és teregetek. Durván 3 órám van, amíg Meském alszik.

Gabella

gabella

Ja még annyit akartam, hogy ma voltam 16. heti vérvételen AFP. Ezzel nincs is semmi gond, de most kértem el az előző vérvételem eredményét.
Arra gondolok, amikor a vércsoportot állapítják meg és azt, hogy van-e összeférhetetlenség (ellenanyag).
Na 4 hét múlva újra kell mennem kontroll vérvételre, mert találtak vmit, de nem az ellenanyaggal kapcsolatban, ha jól tudom, de az a hülye védőnő, aki levette a vért nem tudott igazán hozzászólni, csak annyit tudott, hogy ilyenkor teljesen lebontják a vért és találtak vmit, de nem tudja, hogy mit... :roll: .
Na most aztán megnyugodtam.
Mindegy, fő a pozitív hozzáállás! Szerintem csak bénáztam vmit!!!

Eni
marcy

bénáztam = bénáztak :roll:

Eni
marcy

Marcy! Reméljük, tényleg csak bénáztak...

Nekem egyszer a laborban a vizeletmintát cserélték el, mert kijött, hogy valami 4+os lett a fehérje, aztán 2 hét múlva mindenféle kezelés nélkül teljesen normális volt... Mivel magától az nem múlik el, szinte tuti, hogy elcserélték...

A vércsoportom meg érdekes, mert mindig úgy tudtam, B+ erre mikor Lackót vártam, kiderült, hogy B var. Meskével meg megint B+... Aki egészségügyis, és ért ehhez, elmesélhetné. Valami olyat magyaráztak, hogy Orosházán nem olyan érzékeny reagenssel nézik, azért +, viszont Lackóval Kecskeméten érzékenyebbel nézték, és valami akárhanyadik szinten valami - is van benne...

Gabella

gabella

Mi most vettünk Daninak tavaszi cipőt.
Eddig csak ASSO-ja volt, de most találtunk egy kicsit olcsóbbat. Ez is betétes.
Kép

Kép
oriandy

Sziasztok

Tali időpontra holnap adok választ mert holnap dől el,h. melyik hétvégén megyünk Zalakarosra!

cipő:
nekünk zárt van valami nyitott kell majd!
Vendég

Marcy, nagyon szép mindkét cipő. Mekkora a mérete?

A vérvétel miatt ne aggódj! Velem is ezt csinálták, aztán a végén senki se tudta mi volt rossz, vagy hol tart az egész. Mentem szülni, kérdeztem ilyenkor mi van, erre a doki azt mondta, áá, ne foglalkozzunk vele. :shock: Mai napig nem tudom mi volt ez. :roll: Szerintem is bénáztak.

Tali, nekünk elvileg mindhárom időpont jó lehet.
Vendég

Alziza, nekem nem jelennek meg a fotóid. :roll:
Vendég

Üdv.

Oriandy, jaj de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon fess kisfiad van, vagány ez a szerkó! Ez a mondókázás fenomenális!

Meteor, legyen igazad, de sajnos én nem ezt tapasztalom. :( Lehet orrolni, de ha épp ismerős áll egy sor elején, én odamegyek, és odaadom neki az én dolgaimat is, mert más is megteszi, azt meg magasról ...-om le, hogy hogy néznek rám, mert hidd el, hogy nem szépen, ahogy egy hisztiző gyerek anyukájára, apukájára sem épp felcsillanó tekintettel pillantak rá az emberek. Mert...

Alziza, valld be, hogy azért jól jönne valaki, aki hajnali fél egykor vasal. :D

Gab, ebből nekünk csak a 17.-i szombat a jó.
Hm, na ilyet sem hallottam...hogy egyszer ilyen, másszor olyan az ember vércsoportja.

Nancsa, vicces, mert mi is lakótelepen lakunk, de hozzánk sosem jöttek hívatlan locsolók! Szamos cipő nálunk is van, de persze az ára nincs kint... :o

Ági és
KépKép
exdeus

Kimike: a szandiéra nem emlékszem, de azt hiszem 23-as. A tavaszi cipő biztos, hogy 24-es, mert ugye már a téli cipője is 23-as volt és nem akartam, hogy idő elött kicsi legyen neki :) . Egyébként itthon előszeretettel felveszi, úgyhogy már nincs is új kinézete szegény cipőnek :cry: .

Megyek pihizni, mindenkinek szép estét :) !

Ja még annyi, hogy olyan jó lenne, ha máj. 17-én lenne a tali :) !

Eni
marcy

Nekünk is elvileg mindhárom időpont jó.

Gádoroson lesz a tali?

Csajok!

Segítség kellene: ősszel lesz az oszt. tal. és ki szervezze meg, hát jobb híján én. Kofáéknak az öt évvel ezelőtti nagyon jó volt, egy délután összegyűltek az egyik csaj kertjében, batyus volt, laza, ott voltak családostul. Most is valami ilyesmire gondoltam, csak épp kert nincs.
Tudtok valami olyan helyet Pesten, ahol van kinti játszó, vagy kerthelyiség, ahol a kisebbek nem csak éttermi örjöngést rendezhetnek? Itt Dunakeszin több ilyen is van, lehet ismeritek pl. a Hadik éttermet (még sosem voltam benn, de a kertjét láttam). Ja és mondjuk közép árfekvésű legyen, amit bárki ki tud fizetni, ne kelljen egy vagyont otthagynia egy családnak. Ha van ötletetek plíz ne kíméljetek!

tjuca

Sziasztok,

Tjuca: Japánok kedvence helyük. Hétvégen svéd asztal ebéd, bohóccal is találkozhatnak, lufis figurakészítés, arcfestés stb. 3500Ft/fő, pici gyerekeknek ingyenes, nagy gyerekeknek kérnek valamennyit. Van sós vízben főzött zöld-szója bab, nagyon finom sör mellé. :P Mi legközelebb március végen megyünk, ha kíváncsi vagy, majd beszámolok.
http://www.choco.hu/main.php?lang=hu&pageID=1

Pilchard: :( :( :( Ne haragudj, csak most olvastam rólatok. Remélem, már jobban van Peti baba! Ha valamiben tudok segíteni, csak szólj!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Jó reggelt Midenkinek,

Tjuca: Köszi a fényképész infót. Tudnád adni pontos elélhetőséget? Nekem nagyon szimpatikus a képeid!

Indul a nap, JÓ NAPÓT!

Puszi.
Vendég

Halihó!
Képzeljétek!
Daninak tele van a szája apró kis fehér hójagokkal. A nyelve szinte hófehér tőle.
Nagy valószínűséggel valami szájfertőzése van, de naná, hogy a doktornénink nem rendelt tegnap, már csak ma rendel. Úgyhogy nemsokára viszem is, már szóltam a bölcsiben, hogy nem megy.
Állítólag a mostani harapásai lehettek emiatt is, vagyis hogy fáj a szája és ezért harap mindent, gyereket, játékot stb.
Már csak ez hiányzott nekünk. Épp most kezdek én is lebetegedni, fáj a torkom meg minden, erre még Danika is...

Kép
oriandy

Nem tudok írni:( 2 sor) rendel=reggel

Kép
oriandy

Kmammy!

http://www.fenykepeszipartestulet.hu/in ... incateg=88

Itt a cím, elég őskoriak. Egy pincében vannak, mindenképpen telefonáljatok, és kérdezzétek meg az árakat. :-) A néninek enyhén fura a stílusa, mi csak Szipál szipirtyóként emlegetjük. :-)

Köszi az étterem címet, most begyűjtök párat és "tendereztetjük".

tjuca

Sziasztok!

Gab: nekünk jelen állás szerint mindhárom időpont jó! Viszont ha nem baj, mindenképp apával mennék, mert sokat nem szívesen vezetek úgy, hogy Bálinttal ketten vagyunk a kocsiban. Valahogy nem az az alvós-nézegetős típus, az meg, hogy állandóan hátrafigyeljek rá, elég életveszélyes :wink:

Ma már a második éccaka volt, hogy gyerek üvöltve ébred, ki kellett venni, pedig sosem szoktam, de annyira sírt....Majd szemfogak Dentinoxszal történő bekenése után megnyugodva kiságyból lámpa bámulása másfél órán keresztül :roll: :? Hulla vagyok.... Lámpát nem mertem lekapcsolni, féltem, hogy ha nem lát, megint őrült visításba kezd.... Asszem, ma sem vasalok, hanem amíg alszik ebéd után, beájulok én is...

Oriandy: mi van Danival? Mit mondott a doktornéni? És veled?

Pilékről tudunk valami újat?

Preni, Ex: vizsgák? Remélem sikerültek!!!!!!

Mi is múlt héten vettünk cipőt, Asso és leértékelve 3000 pénz volt:
Kép

és tök jó, mert minden előzetes összebeszélés nélkül ilyen szerkót kapott a keresztapjától névnapra (tudom, régen volt, de mivel betegek voltunk, csak most tudtak jönni):
Kép

Na, megyek, visítás van....

Pussz

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok!

Most délelőtt megyünk dokihoz, de délután írok részletesen is.

Tali. Úgy látom, május 17. eddig a legtöbb embernek jó. Tőlem akár nálunk is lehetne, de elég lepukkant a házunk, a fürdőben potyognak a csempék, mindenhol festeni kéne, mert hót sárgák az ajtók is, szóval kicsit ciki. Na meg lehet, éppen nyakig leszünk a felújításban, úgyhogy most inkább ne. Néztem helyszínt, a Marczibányi Műv. Központ nem lenne rossz, helység + belső udvaron játszó, csakhogy óránként 12000 Ft... Kb. dupla annyira jönne ki, mint a múltkor a babapihenő. Babapihenő jó hely, csak ha megint 40-en összejövünk, nagyon szűkös. De az meg jó lenne, ha minél többen lennénk. Ezért az a hely se tuti, amit Alziza írt múltkor, mert ott meg azt írták, max. 15 gyerek + szülők... Van még egy lehetőség, Amandi említette novemberben, hogy esetleg az ő udvarukban is lehetne, de majd még lefixálom vele, meg további helyek ügyében tájékozódom. De csak délután.

Most megyek, öltöztetek, reggeliztetek, aztán megyünk.

Szép napot mindenkinek!

Gabella

gabella

Mesi jelenlegi (majdnem 22 hós) beszélő tudománya a blogon!

Gabella

gabella

Sziasztok!

Beteg babók anyukái:
Írjatok, hogy mit mondtak az orvosok, hogy vannak a gyerkőcök.
Sajnálok mindenkit, akinek beteg a lurkója, mi szerencsére kikecmergünk belőle lassan.
Viszont valamiért ma nagyon hisztis, nyűgis. Talán fog is, talán idő is...

Bocsika, most ennyire futja. Illetve mostanában.
Eléggé el vagyok itt maradva, de majd próbálok bekapcsolódni.

Pussz mindenkinek.

Erika

Kép
viera

Era! Jó hogy jöttél, és jó, hogy végre látszik a betegség vége! Nálunk csak lájtos orrfolyás van, de a hülye ovi hülye igazolás mániája miatt csak el kell menni dokihoz... Most indulunk...

Pusszanat!

Gabella

gabella

Sziasztok!
Képzeljétek! Nincs is szájfertőzése Daninak! Csak egy "egyszerű" szájpenész!! Mehet is a bölcsibe! A náthájára nem mondott semmit, ez ilyenkor úgymond szezonális!
Ma még itthonvan velem, aztán meglátom, holnap milyen lesz a szája. Ha nem vészes, akkor viszem a bölibe, mert nem jó a sok nap kimaradása, utána annál nehezebben megy megint. Főleg így, hogy nincs nagy baja. Aztán meglátom ám, mert holnap épp nincs suli, így maradhatna velem... Majd elválik!

Kép
oriandy

Sziasztok! Köszi az együttérzést! Alvás, allergia, fog ügyben.
Ma reggelre már olyan csúnya kiütéses lett Vencel bőre, hogy elvittem dokihoz. Szerinte nem allergia, hanem vírusfertőzés, aminek "csak" ez az 1 tünete van. Kaptunk fürdetőt, testápolót, Fenistil cseppet.

Ennek ellenére most böngészem a recepteket allergiásoknak, mert nem ajánlatos neki kész kaját ennie, úgyhogy be kell szereznünk pár alapanyagot, jó drágát és olyanokat amiről még nem is hallottam, pl. biobin tojás helyett kötőanyag a sütikbe. Fújj. Így hát el kell kezdenem főzni-sütni. Inkább 1000X kitakarítanék. Na nem nyafogok, látom mindenkinek megvan a maga baja. Puszi, megyek vizslatni a reciket.

Majd fotózok a fogáról...tegnap este és ma du-án nem kellett ringatni és hamar elaludt- este fél 11-kor. :lol: ha ez korán-nak számít

Mári

Kép
mári

Mári! Együttérzésem! A kiütésektől én azonnal idegbajt kapok, de a tavalyi rühes-balhé után azt hiszem, nem is meglepő. Mesinél is először azt mondták, csípés, majd allergia, majd vírusfertőzés, majd gyógyszerérzékenység, végül lehet, hogy vírus meg gyógyszer is volt, de a rüh váltott ki mindent... Főzés ügyben dupla együttérzés, én se vagyok egy nagy főző, főleg, ha még tojást se lehet használni... Franc! Allergiatesztet raktak fel? Vagy ilyen kicsiknél az még nincs, csak simán el kell hagyni a tojást, hátha az a bűnös?

Talira jöttök? Melyik nap lenne jó?

Nancsa! És ti?

Vicky! Nem baj, ha apa is jön, a múltkorin is volt vagy 6-8 apuka is, és egész jól elvoltak! (Bár a miénk inkább majdnem elaludt a szopis fotelban... :lol: 8) :wink: :oops: )

Többiek, aki még nem nyilatkozott, írjatok! Aztán majd rászánom magam, megkeresem a ritkán erre járó anyócákat is!

Most főzőcskézek, zöldborsóleves lesz meg valami. Mert krumplis tarhonyát akartam, de hisztisek voltak mókuskáim a boltba, így elfelejtettem virslit is venni.

Ja! Dokinál voltunk, és azt mondja, hogy Lackó torka tök negatív, a tüdeje is tiszta, csak a kis orrfolyás van, adjam a vitamint, orrcseppet, és csütörtöktől ovi. Mesi látszólag sokkal jobban van még Lackónál is, mármint kevesebbet folyik az orra, viszont neki hajszálnyit piros a torka, de neki is csak vitamin, orrcsepp-orrszívás. Az igazolás miatt muszáj volt elmennünk, annyira szigorúan veszik az oviban!

Bocsesz, fut a leves!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Üdv mindenkinek!
Helló lányok!

Oriandy!
Virea!
Végre, hogy benéztetek! Dani szuper nagyfiús már!!!
Szájpenész :? Böliben kapta?Szegény. Neked, hajrá suli!!!
Preni, milyen lett a vizsgád?

Cipő!: Te jó ég, 23-as? Beninek 19-es van, Asso. Még télen vettük bentinek, de más kintre hordja, az ortopéd doki mondta, hogy kell.
Blani beteg, virus, 39 fokos lázzal, amúgy semmi baja, csak dől szegénykém. Beni taknyos, szivom, és zabáljuk a C vitamint, mert apa is taknyos lett.

Úúú, Mári ez a külön főzés gáááz, de fel a fejjel, 2 hét alatt megszokod majd. (Azért hősiesen bevallom örülök, hogy nem vagyok a helyedben)

Gab! köszi atáblázatot! Fúú, nekünk meg diáknap van Blaninak, de szerintem azt úgy is a nagyok élvezik jobban, ha mindenkinek az a jó, csatlakozunk.

Itt az én kis balerinám!!!!
Kép

Itt meg egy babaháztulajdonos öccs. Imádja!
Kép

benianya
ákosbenianya

Köszi csjszik. Most találtam pár egyszerű receptet, pl. tojás helyett fasírtba kukoricapehely vagy reszelt krumpli v. főtt krumpli. na nem mintha eddig készítettem volna fasírtot tojással, de valahogy helyettesítenem kell a kész bolti cuccokat. Meg van itthon fagyasztott darált husim. :)
A tojásallergia tuti biztos, vérvétel mutatta ki, a tejfehérjét nem mutatta ki, de továbbra is diétáznunk kell,mert csak 60%-ban igaz a negatív...
A ti gyerkőiteknek is pusszanat

Mári

Kép
mári

Sziasztok!

Izgultam, hogy már nem fogok tudni belépni a régi felhasználónévvel és jelszóval, ilyen hosszú kihagyás utánl, de szerencsére sikerült :-)

Először is: gratulálok a leendő kistesókhoz! :wink:
Másodszor: üdv azoknak, akiket még nem ismerek!

Gondoltam, egy gyors helyzetjelentés erejéig bekukkantok. Nem tudtalak sajnos olvasni sem benneteket az utóbbi időben, most az utsó egy oldalt átolvastam, látom, hogy változatlanul mindenkinél zajlik az élet :-) A babák is nőnek, változnak, ügyesednek...

Nálunk nagyon röviden összefoglalva a következő a felállás:
Kíra már hónapok óta mondja minden szónak az első szótagját, de ennél hosszabbat azóta sem hajlandó kimondani, szerintem egyszerűen kényelmes a kisasszony. :shock: Fogzásunk lelassult az utóbbi időben, ma reggelre kibújt a 14. foga, de erre hónapokat vártunk. Hiszti nálunk is van dögivel, úgy látom, ez nem egyedi eset :-)
Mondókákat imádja, ha elakadok a sor közepén, akkor mondja is a következő szót. Mármint az első szótagját. Egyébként egy kis örökmozgó, minden érdekli.
Beteg szerencsére még nem volt, ezért nagyon hálás vagyok, sok nyűgtől óvjuk meg magunkat ezzel.
Bilivel időnként próbálkozunk, reggel többnyire szól és sikerül is beletermelni, napközben még nem érdekli, olyankor mással van elfoglalva, belemerül a játékba.
Kistesóprojekten már erősen gondolkodunk, szeretnénk, ha addigra összejönne, mire Kíra oviba megy. De azért még nem kapkodunk :lol:

Helyileg hova terveztek talit májusban?

Bocsánat, hogy így hirtelen csak magunkról írtam, nem vagyok képben, hogy kivel mi a helyzet, de szeretnélek benneteket legalább olvasni, úgyhogy írjatok sokat-sokat és igyekszem majd hébe-hóba jönni :roll:

Puszi mindenkinek

tandika

Tandika! Bp, de még nincs konkrét helyszín! Esetleg van ötleted? Jó, hogy jelentkeztél!!!!!!!!!!!!!!!! Tök jó, hogy Kíra ilyen kis egészséges! A fogak miatt meg ne aggódj, Mesi már 2 hónappal idősebb, de még csak 12 foga van. Talán most készülődhetnek a szemfogak, mert sokat matat a szájában...

Aztán meg csak gyere, amikor csak tudsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusz a nagylánynak!

Ja, Mesi mostanában halandzsául utánoz...

Pl.
pillangó= píkápó
vitamin= mínámó
takaró= gágigó
golyó= gogigó
borsó= bógigó
meg ilyenek... 8) 8) 8)

Gabella

gabella

Sziasztok!

Gyorsan csak egy kis videjót:

Dani alkot

Kép
oriandy

Kimike! kösz a cikket, szeretem.
Alziza!!!!Zalánt küldheted hozzám is. De édes!!!!!!

benianya
ákosbenianya

Tandika! Hellóóóó!De jó hallani rólatok!!!!!Dobj majd képet is!!!!

Kimike!!!Felcsaptam egy Vekerdy könyvet: gondolatébresztőnek közreadok belőle, alkalmasint majd folytatom is.

Ha a kisgyerek fülébe víz megy fürdés közben, szaladunk a vattás végű Johnson-pálcikáért, míg régen a mama a kisujját dugta lágyan rázogatva a gyerek fülébe és ezt énekelte mulattatására:
Kék kő, veres kő
Bújj ki kígyó fülembő
és cupp kirántotta ujját. A gyerek meg kacagott.

Mert a játékn, a játékos helyzeteken keresztül áramlanak szabadon az érzelmek, a biztonságra vágyó gyerek és az őt gondozó felnőtt között.
A gyerek így tanul meg érzelmet kapni és adni, s érzelmileg igényessé teszi őt a későbbiekben. Ez fogja majd megvédeni kamaszkorában a személytelen kapcsolatoktól. Néha kinlódva fogja megélni gátlásosságát ami voltaképpen az érzelmi igényességéből fakad!..
Sajnos ennek az ellenkezője is igaz: az érzelmileg kiéhezett kamasz, mindig csalódást okozó szexuális kapcsolatokon keresztül próbál érzelmekhez jutni, vagy a bódulat útjait keresik. ….

Kisgyerekkorban kezdődik tehát az érzelmi intelligencia kibontakozása,s folytatódik a szabad játékban, a mesehallgatásban , amelyekben a gyerek érzelmileg túlfűtött belső képekkel vesz részt. Ezek a mese általi érzelmekkel átfűtött belső képek segítik hozzá, hogy feldolgozza a világról és a saját belső világáról nyert tagolatlan benyomásait és mindig újra tagolja.

….Az óvodában a legfontosabb, hogy érzelmi biztonsághoz jusson…
Az iskolában azután ez az érzelmi nevelés a művészetekben folytatódik!...
Tudjuk, hogy a gyerekeket az életre valójában a művészetekben megvalósuló érzelmi nevelés készitené fel megfelelően….

Kodály: nincs botfül gyerek, az ének-zenei általános nem művészképző, minden gyereknek szüksége lenne rá…fontos, hogy a gyerekek művészetközelben nőjjenek fel……

Agresszió:Ha a kisgyerek csak a legjobb és legszelidebb angol természetfilmeket nézi -akkor is agressziv lesz. Mert lebénitotta a készülék a testi mozgását, melyben feldolgozó erőként jelenik meg az aktivitás, és leállitotta a lelki feldolgozást is.
Jó állapotú gyereknek, aki érzelmi biztonságban nő fel, és aki eleget mozog, játszik, minden nap, minden este mesét hallgat, aki csak a kiválasztott műsorokat nézi meg a tv-ben és valamennyit a szülővel együtt, ami közben beszélget is a látottakról-az ilyen gyereknek még az agressziv jelenetek sem ártanak igazán, nem lesz tőlük kezelhetetlen, agressziv, nem robban ki adühe érthetetlen módon..
Nagyon drága amerikai vizsgálat deritette fel, hogy a gyerek a valóságban látott agressziót elég pontosan le tudja utánozni, de az agressziós szintje nem nő jelentősen. a filmen látott agressziót kevésbé pontosan utánozza, de az agressziós szint jelentősen megemelkedik.
a rajzfilmen látott agressziót tudja legkevésbé utánozni, lejátszani, levezetni!
Amikor tehát azzal vigasztaljuk magunkat, hogy a gyerek csak neki való mesefilmet néz, tulajdonképpen azt mondjuk: csak azt nézi amitől a legagreszivebb lesz.

benianya
ákosbenianya

Benianya, Blaninak nagyon szép tartása van. Mióta jár? Most kezdte? Szereti? Nagyon kemény különben a balett és baromira jó mozgásforma. Remélem Blani kitartó lesz és sokáig folytatni fogja ezt a klassz dolgot!
Annyira együtt érzek veletek! Szegény gyerkőcök! Remélem mielőbb meggyógyulnak!
Gondoltam, hogy neked tetszeni fog a cikk. :)

Vicky, én is szeretnék asso cipőt ennyiért. Ezt hol sikerült beszerezni? Itt annyira drágák, 10 ezer körül van. És ha legalább biztos lehetnék benne, hogy őszre is jó lesz! De tuti nem.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?