Sziasztok!
Gréta: Boldog 1. Szülinapot!
Zsófi: boldog 1. Szülinapot!
Lea: boldog 1. Szülinapot!
Végre képközelbe kerültem.
Már jobban vagyunk mindhárman. Linusnak nem tiszta teljesen az orra, de más tünet azóta sincs. Még orrszívóznom sem kell.
Linus két napja napközben igen sokat alszik – egyben, de csak egyszer! Tegnap 3 órát aludt ebéd után, ma meg átaludta az ebédet – 2,5 órát aludt.
Hétvégén a nagyi elég sokat vezetgette (ő dereka bánta
) ezért itthon is mindenhova gyalog akar menni.
Mivel én nem vezetgetem kénytelen a bútorokba kapaszkodni. Egyik alakalommal elengedte a járókát és ment volna az etetőszékhez, amit még nem ért el. Megállt a kettő között és szinte hallani lehetett a kis fogaskerekeket, amint azon gondolkodott, hogyan is kéne lépni kapaszkodó nélkül… inkább lehuppant.
Húsvéti locsolás: pici vizet kaptunk mindannyian… megúsztuk…
K
örkérdés: Sokan, sokat utaztok a babákkal. Mit lehet tenni hányás ellen? Linus eddig majd' minden út alkalmával, vagy közvetlen az után hányt, úgy sajnáltam szegénykét. (próbáltam már evés előtt, evés után 2 órával, utazás alvásidőben, alvás előtt, után. help)
Ágiboldi: egy városban a nagyikkal: ezen ábrándoztam én is az ünnep alatt.
Thelga, Dana: sajnos úgy néz ki nem nagyon lesznek kiscsigáim.
Amíg nem voltunk itthon, addig pár kikelt (kb 4-5 db-ot láttam mikor hazaértünk),de mire a férjemnek is megmutattam volna, addigra a papa vagy a mamacsiga megette őket!!! Még van pár pete a falon, nem tudom, azokkal mi lesz! (amazonas-i biotop akváriumom van, egyre csökkenő számú hallal, de pl az egyik halottnak hitt halam 1 hónap után előkerült… talán telelt? Azt hittem szellemhalat látok
)
Panka: mi is babérlevéllel főzzük a sonkát
Róki: olyan jó, hogy te is írtad, miket eszik Vivi, már kérdezni is akartam, mert én is teljesen leláltam a babakajákról. Mivel egyáltalán nem ette meg a pépeset, nem is erőltettem.
A csipegetős evéssel teljesen megnyugtattál, már csak a megfelelő kajákat kell a tányérjára raknom!
Evés:
6-7 között ébredés után szopi
8-9 között a reggelimből zsömlecsipegetés vízivásgyakorlás + néha megtűr valami feltétet a zsemlén (üveges gyümi, lencsekrém, répakrém, margarin stb), de leggyakrabban azok a földön landolnak.
10-11 alvósszopi
13 – főtt kaja falatkák ( krumpli, rizs, tészta + husi és zöldségek ) ezek között válogat, hogy mit eszik meg.
délután szopi változó mennyiségben
18 uzsi ugyanaz mint a reggeli és az ebéd maradéka
20tól reggel 6ig szopi
Mazsi: a fújja szél a fákat… hétvégén tanította meg a nagyi ( talán pont a hétfői szélvihar kapcsán jutott eszébe) Egy csomó mondókát tud az én ovis koromból, amikre én már nem is emlékszem…
továbbképző film – hehe,
ez jó indok a tvzésre… ( Vajon miért nincs közgazdász továbbképző film??)
Kanalas gyógyszer: hanyattfektet, kétlábközé szorít, száj kifeszít, fecskendővel beadagol,de mindig csak kis mennyiséget, amit igy szinte lenyelni tud csak, kiköpni nem. ( Humánusabbat nem tudok)
Kukacos pelus: derekánál nyúlós a dm-es is, igaz annak a dereka nem gumis. Viszont a kaki gyakran már gurul, ezért nem folyt ki belőle eddig semmi. Max az éjszakákat nem bírja mindig.
Géphezjutás: hetente 1x, alvásidőből faragva, mint ahogy Lorca is írta egyszer…