Új privát üzeneted érkezett!

Ria, igen, megyünk holnap, Boldi is ott ebédel, még Májussal egyeztetek, hogy hogy érünk oda, de igyekszünk :D

Boldit csak akkor lehet ölelgetni, ha ő kezdeményez, akkor is csak 1 perc max, aztán elég.
Ja, ijedezés, Boldi nem ijed meg semmitől egyelőre.

Nem is mondtam, megvannak az első lépések, 5-6 darab, bútortól-bútorig. :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sági
Köszi a választ.Berakom a homeos honlapot a kedvencekbe és kerítek egy orvost aki ismeri is.Tényleg igaza van az orvosodnak,hogy elöbb természetes gyógyik és utána az antibiotikumok.

Timi
Aranyos lehet Lillus ahogy pityeregve bújik.Nem is tudom elképzelni sírva.

Köszi a virburcol kúpot és a comomillát be is szerzem,mert ahogy nézem két felső fogunk jön.Van leírás hozzá?Hányszor adhatom?

Ágiboldi
Olvasáskor Én is így vagyok vele,de olyan jó ha jövök és látom vagytok.
Jó munkát!

KépKép
KépKép
dana 1

Ria
Elfelejtettem válaszolni.
Laura inkább sokat bújik.Ha meg jönnek hozzánk már az ölembe is akar jönni.Ő meg ha bújni akar és a földön ülünk fekszünk akkor felhúzza a polóm és a pocakomra ad állandóan puszikat.
Daniról ezt nem tudom elmondani.Soha se szerette ha babusgatjuk.De hogy megvan Laura azóta jön ő is. :D

KépKép
KépKép
dana 1

Dana
Én ezt a honlapot találtam eddig a leghasználhatóbbnak homeos ügyben: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ticle_id=5

Ria
Nálunk Brigi bújós, de csak ha fáradt, vagy most, hogy beteg. De ha én szeretném ölelgetni az nem jó, csak ha ő is akarja. :roll:
lora7

Sziasztok,
Egy kis homeo: én egyre nagyobb híve vagyok, saját és gyerek problémáinak múlását is írom már a számlájára, és próbálok csatolni egy honlapot, amin van egy online szerkeresés menüpont, én onnan mazsoláztam már ki többször is a megfelelőnek tűnő cuccot. Ha mégsem felel meg, akkor lehet másikkal próbálkozni egy-két nap múlva. Bajt nem csinálhatsz, ezért is adják ki recept nélkül. Az én értelmezésemben ezek a kis bogyók még egy ici-picit jobban megbetegítenek, hogy végre beindulhasson az öngyógyítás. Mert amíg stagnál a rossz állapot, nem elég beteg az ember ahhoz, hogy elkezdjen gyógyulni, de ahhoz igen, hogy szövődmények legyenek.
Ja, és én a kiválasztott szert első nap 1-2 óránként szedtem / adtam Ábrisnak, és másnap még ha kellett, akkor már csak 3-4 alkalommal a nap folyamán egyenletesen elosztva. Ha ennyi idő alatt nem használ, nem a jó szert választottuk.
Jobbulást a betegeknek!
A honlap pedig: www.homeopatia.info.hu
Remélem jól írtam!

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Ja és köszi Sági! :oops: Az a homeogene 9 még van is itthon, csak meg kell nézni a lejáratát, mert még pocakosan kaptam. :roll:
lora7

Ágiboldi! Okés akkor ha minden igaz ott talizunk! :wink: Ti megjátszátok, hogy 1 év altti?

Végre sikerült FOGAS képet csinálnom!!! Felteszem ide is, meg majd a picassára.

Kép

KépKép
csongria

Ria, rá se lehet ismerni Benire! :D Ezek tényleg fogak!!

Hát nem tudom, eddig soha nem kérdezték. Direktbe nem szívesen hazudnék, de az se valószínű, hogy önként jelentkezek, h a gyerekem bizony jócskán elmúlt 1 éves :oops: Többiek? Sági, Timó?

Kép
Kép
agiboldi

Lea,
Boldog születésnapot kívánunk!

mmónika

Dana

Tehát ha mész legközelebb az orvoshoz kérjél tőle diabetológiára beutalót mondván hallottad, hogy a PCO-hoz gyakran társul Insulin Resistentia és ezt szeretnéd kivizsgáltatni. Vérvétellel terheléses vércukor és insulinszint ellenőrzéssel lehet kimutatni.
Ha ennek megvan az eredménye és pozitív, márpedig nagy valószínűséggel poz. ha nem megy a fogyikúra ellenére sem a kiló, akkor fel lehet írni Meforalt, vagy Merckformint, amik nem engedik a CH felszívódását a szervezetben, ezáltal ha valaki diétázik könnyebben fogy ha ennek a PCO társbetegsége az IR az oka !!!
De csakis kivizsgálás után javasolt !!!!!

Pankaa

Kipróbáljuk a BABE-t !!

Tápszer : én is másfél-kétéves koráig gondolkodom benne.
(Mivel szerintem is benne van minden immunerősító vitamin.)

Tomi a kiskutyáktól félt a hétvégén mikor odahaza voltunk Szegeden ami nagyon furi, mert a nagykutyáktól egyáltalán nem fél szomszédban is két hatalmas 70 kg-os kutya és azoktól sem fél.

Eddig még nagyon ritkán kapott Tomi füszeres kaját, általában ha valahol voltunk vendégségben, mint most is a hétvégén, itthon kapja a megszokottat fűszer nélkül !!

Maszi

Én nem mernék kisérlezetni a gyerekemen semmi féle homeopatias gyógyszerrel magamtól csak mert van egy ilyen oldal a neten !!!!!!BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!

Ha valaki javasolja, min ahogy Sági az más, de csak úgy vaktában 2 naponta váltogatni, hogy vagy beválik vagy nem !!!!!!!!

Bocsi én nagyon nem értek ezzel egyet !!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Már olvasni sem tudom... :( Komoly kérdésként él bennem, h ki mikor/hogy jut géphez. :?: Én most pl. csak véletlenül. :? Napközben, ha Gergő ébren van akkor esélytelen, ha meg alszik, akkor n ki kell használnom házimunkára azt a kicsi időt, amit alvással tölt.

Ezt az oldalt elolvastam, úh levettem, h holnap játszóházas tali, de sztem mi most kihagyjuk, mert Gergő ma elkezdte csorgatni az orrát, úh inkább kivárnám mi lesz belőle, mielőtt átragasztanánk bárkire. :(

Bújás: nálunk pont az ellenkezője, a kullacs-effektus játszik. Gondolom még mindig a fogak miatt. Nyűglődik, nyűglődik, aztán felveteti magát és ott folytatja.:? Elég lassan jönnek, de egy alsó már teljes terjedelmében áttört (elég megdöbbentő méret, ha belegondol az ember, h az ínyen keresztül jött ki:shock:) a másik alsónak meg kb a fele tört át, és a felső kettő is nagyjából így áll, úh jogos a nyüszi.
(Most jövök rá, h tulképp a fogzás miatt is folyhat az orra, nem?:roll: )

Ijedezés: nálunk ma kezdődött: elment egy hangosabb autó a ház előtt, és sírvafakadt. Megugatta séta közben egy puli és ettől is sírvafakadt. Ezek eddig nem hatottak rá így. :roll:

Most megpróbálok visszaolvasni.
Vendég

Sziasztok!

Gréta: Boldog 1. Szülinapot!
Zsófi: boldog 1. Szülinapot!
Lea: boldog 1. Szülinapot!

Végre képközelbe kerültem.

Már jobban vagyunk mindhárman. Linusnak nem tiszta teljesen az orra, de más tünet azóta sincs. Még orrszívóznom sem kell.

Linus két napja napközben igen sokat alszik – egyben, de csak egyszer! Tegnap 3 órát aludt ebéd után, ma meg átaludta az ebédet – 2,5 órát aludt.

Hétvégén a nagyi elég sokat vezetgette (ő dereka bánta :twisted: ) ezért itthon is mindenhova gyalog akar menni. :lol: Mivel én nem vezetgetem kénytelen a bútorokba kapaszkodni. Egyik alakalommal elengedte a járókát és ment volna az etetőszékhez, amit még nem ért el. Megállt a kettő között és szinte hallani lehetett a kis fogaskerekeket, amint azon gondolkodott, hogyan is kéne lépni kapaszkodó nélkül… inkább lehuppant. :D

Húsvéti locsolás: pici vizet kaptunk mindannyian… megúsztuk… :oops:

K :?: örkérdés: Sokan, sokat utaztok a babákkal. Mit lehet tenni hányás ellen? Linus eddig majd' minden út alkalmával, vagy közvetlen az után hányt, úgy sajnáltam szegénykét. (próbáltam már evés előtt, evés után 2 órával, utazás alvásidőben, alvás előtt, után. help)

Ágiboldi: egy városban a nagyikkal: ezen ábrándoztam én is az ünnep alatt. :oops: :wink:

Thelga, Dana: sajnos úgy néz ki nem nagyon lesznek kiscsigáim. :cry: Amíg nem voltunk itthon, addig pár kikelt (kb 4-5 db-ot láttam mikor hazaértünk),de mire a férjemnek is megmutattam volna, addigra a papa vagy a mamacsiga megette őket!!! Még van pár pete a falon, nem tudom, azokkal mi lesz! (amazonas-i biotop akváriumom van, egyre csökkenő számú hallal, de pl az egyik halottnak hitt halam 1 hónap után előkerült… talán telelt? Azt hittem szellemhalat látok :shock: :lol: )

Panka: mi is babérlevéllel főzzük a sonkát

Róki: olyan jó, hogy te is írtad, miket eszik Vivi, már kérdezni is akartam, mert én is teljesen leláltam a babakajákról. Mivel egyáltalán nem ette meg a pépeset, nem is erőltettem.
A csipegetős evéssel teljesen megnyugtattál, már csak a megfelelő kajákat kell a tányérjára raknom!

Evés:
6-7 között ébredés után szopi
8-9 között a reggelimből zsömlecsipegetés vízivásgyakorlás + néha megtűr valami feltétet a zsemlén (üveges gyümi, lencsekrém, répakrém, margarin stb), de leggyakrabban azok a földön landolnak.
10-11 alvósszopi
13 – főtt kaja falatkák ( krumpli, rizs, tészta + husi és zöldségek ) ezek között válogat, hogy mit eszik meg.
délután szopi változó mennyiségben
18 uzsi ugyanaz mint a reggeli és az ebéd maradéka
20tól reggel 6ig szopi

Mazsi: a fújja szél a fákat… hétvégén tanította meg a nagyi ( talán pont a hétfői szélvihar kapcsán jutott eszébe) Egy csomó mondókát tud az én ovis koromból, amikre én már nem is emlékszem…
:roll:
továbbképző film – hehe, :lol: :lol: ez jó indok a tvzésre… ( Vajon miért nincs közgazdász továbbképző film??) :evil: :x

Kanalas gyógyszer: hanyattfektet, kétlábközé szorít, száj kifeszít, fecskendővel beadagol,de mindig csak kis mennyiséget, amit igy szinte lenyelni tud csak, kiköpni nem. ( Humánusabbat nem tudok)

Kukacos pelus: derekánál nyúlós a dm-es is, igaz annak a dereka nem gumis. Viszont a kaki gyakran már gurul, ezért nem folyt ki belőle eddig semmi. Max az éjszakákat nem bírja mindig.

Géphezjutás: hetente 1x, alvásidőből faragva, mint ahogy Lorca is írta egyszer…
:roll:

nanica

Jóreggelt! :lol: :lol:

Pann!
Kérded, ki mikor jut és hogyan a gép elé. Alvásidőben, hajnalban. :) A házimunkát én akkor is szoktam csinálni, ha Lillus ébren van: porszívózás, teregetés, mosás berakás, főzés stb. Egyedül a mosogatás, vasalás az, amit akkor csinálok, ha alszik. Vagy, ha már Bali is itthon van.
Gratu Gergő fogaihoz, sztem az orra is a "nagy" fogak miatt csordogál.

Nanica!
Nem tudom babáknál is működik-e, de mikor anno osztálykirándulásra mentünk és voltak hányós osztálytársaim, azt hiszem vmilyen vitamint kellett bevenniük (b vagy d) és attól nem hánytak vagy csökkent a háningerük. Sztem kérdezd meg a védőnőt!
Okosabbat nem tudok! :cry: :cry:

Ria!
Rá sem lehet ismerni Benire foggal! :) Nagyon szép kis gyöngyöcskéi vannak! :D :D

Ágiboldi!
Sztem mi még bevállaljuk az 1 év alattit, még alig 2 hét telt el a szülinap óta! :oops: :oops: :oops:

Még akartam valamit, de szita az agyam! :oops:

Akkor a játszóházban talizunk! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt!

Ma "csak" 6kor keltünk. :?

Homeopátia:
viburcol kúp nekünk beválik, chamomillát még nem próbáltam.

Aágiboldi!
Grtula a lépésekhez!Emili is sokkal többet járkál már, de ez most nem olyan jó, mert a tornával meg le vagyunk maradva:(

Ria!
Fogas Beni: :lol: Szép nagy fogacskái vannak már!És az a mámoros tekintet:DEmilit még lehet babusgatni, és bújik is még szerencsére!:D

Ditke!
Ezekkel a homeós szerekkel ártani nem lehet(max. nem használnak), pláne ha csak 1-2x adja az ember, még ha utánna másra is vált, max. nem tudja lemérni a hatását az ember, hogy mitől javul/nem javul a beteg.Váltogatással ezért én sem értek egyet, de a homeopátia egyébként sem egyszerű téma.Fogzás "gyógyítás" amúgy sem olyan "komoly" dolog, természetesen egy komoly! betegségnél mindenképpen orvosra van szükség!

Nanica!
Utazási betegségre is van egy homós szer, nevét nem tudom most, de utánna nézhetek.Én is nagyon hányós voltam gyerekkoromban, nem bírtam az autózást/buszozást.Háttal van Linus az autóban?Vgay már nagyobb ülése van?Én még most sem bírom, ha pl, térképet kell néznem menet közben, mert ha nem látok ki ,akkor menten felfordul a gyomrom.:S

Félősség:Emili meg pont azt szuereti, ha ugat a kutya:DCsak úgy sikongat neki:)

Gápezés: Emili játszik magában is, akkor tuodk kicsit, meg ha alészik, és már végeztem a dolgommal.Máre tudok mellette főzni is, meg takarítani is, hajat mosni, így csak a vasalás marad alvásidőre.

Maszi!
Én nekem van egy pár könyvem homeopátia ügyben, én nagyo n kiműveltem magam mielőtt elkezdtem alkalmazni a szereket, magamon.De ha egy szerhez le van írva, hogy hányszor kell/lehet alkalmazni naponta, akkor azt be kell tartani, mint a hígítást is, pont ettől művészet az egész.Van olyan szer, ami hosszabb távon hat, és van amiből egy nagyobb hígítás már ellenkező hatást vált ki.És ügye nagyon egyezni kell a tüneteknek is, pláne a különleges tüneteknek, ami sokszor támpont a megfelelő szer kiválasztásához.A betegség tünetei azért lángolhatnak fel jobban, mert így reagál a szervezet, és valóban utánna kezdi el az öngyógyítást.De ha nincs fellángolás, az sem jelenti azt, hogy a szer nem hatásos, vagy nem jót választottunk.

Ey szó mint száz, banális tünetekre lehet gyógyszerésztől tanácsot kérni,(neten, könyvben utánnanézni), de komolyabb betegségnél mindenképpen érdemes szakembert felkeresni(kockázatok és mellékhatások tekintetében:D)

Na mennem kell, lassan indulunk a tornára.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Lora,Maszi
Köszönöm a homeos oldalakat.Délelött áttanulmányozom őket.

Lora
Hogy vagytok?Gyógyszerbeadás hogy megy?

Maszi
Mi van veletek?Miért nem jössz többször?Vagy olvasó üzemmódba kapcsoltál?

Pann
Mikor alszik Laura csak akkor tudok jönni,MOst igaz Apával az ágyba reggeliznek.Takarítani együtt szoktunk,Ami általába több idő.Főleg mikor söprök fel és jön Ő is söpörni a kezével.Mikor felmosok akkor meg megy a hintába.Főzni is vele szoktam,vagy a hűtőmágneseket pakolja,vagy az egyik fiókot.Ha láb alatt van az egyik kis zugba a konyhába rakok le neki egy tálat,kanalat.Ha vendég jön általába fogják,mivel elkezdte,hogy ha az ágyra leülnek akkor már hangoskodik.
Hogy van Gergő?

Ria
Nagyon szép fogacskáitok van.Ha jól emlékszem nem is sírdogált Beni mikor nőlt.

Ágiboldi
Én le szoktam tagadni a korukat.Daninál nem lehet már mivel már volt,hogy iskolásnak nézték,De ekkora gyereknél nem tudják megállapítani hány hónapos,mert mindegyik máshogy fejlődik.

Játszóházról képeket kérünk!!!

Kditke
Köszi a tanácsot.Nődokitól kérjek beutalót?Ha jól olvasom akkor cukorgyógyszer ez?

Nanica
Milyen halaitok vannak?Nem lehet hogy ők ették ki?
Jobbat Én se tudok hányás ellen,mint amit Timi Írt.Gyerekkoromba Én is mindig ezt szedtem be mikor kirándulni jártunk.

Na megyek Laura lekérezkedett az ágyról és most pakolja a papucsokat.Szerencsére kezd visszajönni az étvágya.Igaz most reggel 1 órát cicizett mire vajas kenyérrel lekenyereztem. :)

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!
Ha már erre jártam, benéztem. Ugyanis hír van! Megint babát várunk :lol: ...most úgy érzem, hogy még nagyon sokat kell várni, de közben meg tudom, hogy addig örüljek, amíg csak Roli ugrál a nyakamon.
Roli-apukája szavaival-nagyon jó fej kiskölök, nagyon sokat nevetünk rajta/vele. Nemrég tanult meg járni, nagyon lelkes is, de egyelőre egy óvatos terminátorra emlékeztet.
Látom, az itteni bébik is nagyot nőttek! Megnéztem az utolsó oldalak képeit, nagyon szépek (Gréti pláne!)
Ja, és mi is sok boldogságot kívánunk Zsófi, Lea és Gréta szülinapja alkalmából + a többieknek, akikről lemaradtam.

Mindenkinek szép tavaszt!
Kata
Vendég

Bigsis: gratu a 2. csöppséghez. te lettél az első!

Panka: most olvastam a születéstörténeted a Kismamában. :) Még be is ugrot.. jé Linus is juniusban fogant... aztán látom a másik oldalt, hogy Emili van a képen 8)

nanica

Sziasztok!

Kata!
Ez nagyszerű hír! :D Gratulálunk!!! :D :D :D
Természetesen mi is sok boldogságot kívánunk Rolinak na és nektek is. :D Jó pocakosodást! Esetleg láthatunk fotókat Roliról???
Vendég

Azta Kataaa! :D :D
Gratulálok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lora: Egy teljes zselatint teszek bele és port.

Ja azt el is felejtettem írni, hogy azokon az evéseken kívül, amit írtam egyfolytában eszik, éppen kitől mit kap.

Kata: Gratulálok!!!!!!!
Köszönjük a dicséretett!

Gépezés: Általában amikor alszik, máskor lehetettlen. Én is szoktam főzni, takarítani, mosni (most is azt kéne), teregetni mikor fent van.

Nem tudom mi van a kisasszonnyal mostanában, de napok óta nagyon nehezen tudom elaltatni. Látszik rajta, hogy fáradt, dörzsöli a szemét, de egyszerűen nem sikerül. Valamikor vagy egy óráig is szenvedünk.
Második napja pedig a délutáni alvás után nem lehet letteni, sír, nyűglődik. Tegnap például csak a mami és én voltam jó, apa, papa nem és csak állva járkálva.
Most talán mintha látnánk egy kis feherédést alsó bal kettes helyén, de nem tudom ez e mindennek az oka. Majd meglátjuk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

bigsis
ez igen, úgy látszik, akik nem szgépeznek, azok khm, izé.... :oops: (deako is már a huszonvlhanyadik héten van) gratula nektek, és minden jót!

pann
azért fontossági sorrend is van a világon! :lol: én egy nap kétszer átlag kétszer benézek (így egyébként nem is sok idő), amikor kele magában eljátszik. házimunkák szigorúan vele együtt, a drága alvásidejét igyekszem szórakoztató dolgokra fordítani :P

blin
nálunk uez van, már régóta. a du alvás után gyakorlatilag ölbemackóvá válik és fürdésig semmi sem jó neki.

lora
még a kanalasra az jutott megint eszembe, h olvastam, h n le kell hűteni, mert hidegen kevésbé irritálja hányásra, és az íze sem olyan intenzív

mmóni
mi van veletek? mindig csak köszönteni jössz....

majus3

Pann,
Nekem időm csak csak lenne a netezésre, de ha leülök akkor alig tudok szabadulni így inkább ritkábban ülök le elé.
Ha alszik Peti (mint pl most) akkor én is szivesebben töltöm szórakoztatóbb dologokkal azt az időt mint a házimunka. Szinte mindent meg tudunk csinálni együtt/egymás mellett.

Lin,
Sajnálom a délutáni nyűglődést. sovány vigasz, de nálunk is volt és elmúlt.

Május,
Ez a lehűtés dolog jól hangzik!

Nanica,
Hányás utazás közben, után?! Jaj szegények! Csak hogy tovább ragozzam a homeos dolgokat, nekik van erre is valami bogyó, de a Timo által említett B6 vitamin is tökéletes.

Na hogy mi mikor jutunk el a játszóházba az kérdéses. Peti egy fél órája aludt el. :?
Vendég

Mi meg lehet, hogy ki is hagyjuk a játszóházat, mert Lillus de-t alig egy fél órát aludt és olyan nyüszi, hogy nem biztos, kibírom, hogy műsorozzon a bkv-n! :roll: :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Necsináljátok már, Lillus majd alszik a babakocsiban! Még Boldi is alszik, de már nem sokáig! Meg kell néznetek a lépéseket "dehát a múltkor még nem járt!" alapon :lol: :lol: na jó, azért járni még most se jár :wink:

Kata, ez szuper! :D Tényleg Roliról mutathatnál képet!

Május, igazad lehet, a netezés és a második baba közötti összefüggés elég gyanús :lol:

Mikor van rá idő? Hát naponta elég nagy mennyiséget lefordítok szigorúan mikor alszik, és aközben átpislantok, hogy mi újság, csak nem mindig írok. Házimunka csak ha ébren van, mert ha alszik akkor dolgoznom kell. Szórakozás nincs :( max este ha marad időm a kádban olvasok :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Szerencsére Brigóca reggel óta láztalan. A kedve is határozottan jobb. Sőt! Most rájött arra, hogy milyen "jó móka", hogy tele szájjal brümmögni kezd és csak úgy fröcsköl a kaja! :twisted: Úgyhogy nem érdekel, kaja megvonásban részesül. Ha éhes, úgyis megeszi majd rendesen.
Viszont éjjel többször is ébred. Remélem ez is rendbe jön hamarosan. Nappal viszont mióta beteg 5 órát minimum alszik összesen. Így nem is csodálom, hogy éjjel meg dorbézol. :twisted:
Gondoltam, ma már nem hagyom ennyit aludni, de megoldották a Digi kábelesek, mert ma kötik be a házba és egész nap fúrnak. Így Brigi ma egész nap sír. :(

Bigsis
Nagyon gratulálunk!!!

Május
Pedig mintha már én is hallottam volna erről a hűtős elméletről. Mindenképp kipróbálom, köszi! :wink:

Pann
Jól értem, Gergőnek már rágófogacskái vannak? :shock: :o
Szerencsére én is tudok bármit csinálni Brigi mellett. Ill. a netidőmet kordában tartja, mert nem szereti, ha hosszasan itt üldögélek! :lol:

Nanica
A B6-ot én is szedtem annó ilyesmire. De sztem kérdezz rá a dokitól! Mi sokat utazunk viszonylag, de ilyen még nem volt.
lora7

Sziasztok!

Dana
Igen-igen, az olvasó üzemmód igen találó esetemben:-)

Kditke
Mivel én nem hiszek a nyugati tipusú orvoslásban sem fenttartások nélkül ezért számomra az orvos által fölírt vegyi gyógyszer adása is a gyerekkel való kísérletezésenek minősül - ilyen alapon. Dehát persze hogy kísérletezek. Senki nem tudja mi a tuti. Ha kicsit taknyol vagy köhög, esetleg a szeme váladékos. Próbálok segíteni Neki. Mosom a szemét, kap hagyma teát meg ilyesmik. Nyilván súlyosabb esetben megnézetem gyerekorvossal vagy exgyerekorvos nagymamával. De speciel szívesebben adok először homeós lázcsillapítót mint rendes gyógyszert. Lehet túlzott az önbizalmam, de megfelelőnek érzem a tudásom e témához, persze csak a családot gyógyítom, másoknak a honlapot ajánlom ami meglehetősen jól használható. Mellesleg nyomtatott formában is rendelkezem ilyen irodalommal, de neten Nektek is könnyebb rápillantani, ha valakit érdekel.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Képzeljétek ,jó híreim vannak!
1:elvállat minekt a dévényes gyógytornász!!!!!!!!!!! 8) :D Hurráá!!!
Minden hétfőn 2re kell mennünk, nem is messzire ráadásul, ahová babauszira járunk gyógyfürdőbe, oda kell csak elsétálni!
2:tavasz van 8) :lol:
3:Emili ismét az újságban van :oops: :lol: , pontosabban a szüléstrténetem, a Kismamában.Csak úgy átfogalmazták, hogy kihagyták belőle, hogy március 15.-én született, így az "ünnepi" baba cím értelmetlen. :evil: :? Meg ugyebár nem tavaly júniusban lettem terhes, hanem már tavaly előtt. :lol: De én ezt már rég beküldtem a szerksztőségnek, de csak most adták le.Hát ez van.Az adatok sem stimmelnek, már nem 6500 g :lol: Na dehát nem vagyok én telhetetlen. :wink:

Ja, és a mai tornán mondta a nőci, hogy javult Emili lábacskája, már nem volt olyan feszes az izom, nem is fájt neki már!!!!Pedig csak 1 torna volt, így remélem sikerül teljesen rendbehozni!!!!

Kép
pankaa

Bigsister!
Gratulálok!!!Gondtalan pocakosodást!

Kép
pankaa

sziasztok!

bigsis
GRATULÁLOK! kicist irigy is vagyok :oops: :lol:

a barátnőm 36 hetes kismami és most mentek be a kórházba mert sajna tachycard a kismanó :cry: (sztem nincs már elég helye :lol: )most befektetik és az is lehet h csaszi lesz :cry: úh drukkolok :lol:

pann
házimunkát én is Leával csinálom...netezni vagy ha alszik vagy a mikor jókedve van és eljátszik egyedül is :lol:

Lea tegnap szülinapja alkalmából felmászott az ágyra egyedül :lol: :lol: :lol: vége a nyugis világnak :roll:

ma pedig ebéd után kitakarítottuk a garázstvele és utána sétált...
3-4 önálló lépés után belecsimpaszkodott a gatyám szárába és jött mellettem :lol: ő maga is meglepődött :lol:

nanica
csigák :cry: micsoda kanibál csigamamák ezek? :shock:

mondókák: én a terhesség alatt elkezdtem néhányat tanulni a Cini-cini muzsika c. könyvből...tegnap pedig kapott egy újabb mondókás könyvet Ha majd hatéves leszek c. ez is tök jó úh tanulnom kell mert egy Budapest -haza úton már kifogy a repertoárom :oops:

Timi
már megkapta az ajándékát előre :oops: ...egy hintát :lol:
nagyszülőktől is megrendeltem az ajándékokat aaz egyiktől egy kerékpárülést sisakkal, a másiktól építőkockát, dömpert (egy kisebbett mint Tominbak van)
szombaton bulizunk, akkor lesz hivatalosan gyertyás torta is, bár anyukám délelőtt csörgött h totál meg vannak fázva úh nem biztos h tudnak jönni :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

pankaa
tök jó hírek! :lol: :lol: :lol:

Timi
ja a nagyszülős ajándékok azért a hétvégén jönnek csak :lol:

Kép kicsit rendet teszek, ha már anya nem képes rá... :roll:

Kép Kép az ünnepelt :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Játszóházas babáknak jó szórakozást!

Bigsister
Gratulálok!Látom már a nehezén azért túl vagy.

Lora
Sajnálak az éjszaka miatt,de szerintem ez átmeneti.

Panka
De jó!Most legalább megnyugodhatsz.

Mazsi
Ne keseredj el még szombat messze van.Biztos arra Anyukádék is meggyógyulnak.

Lorca merre vagy?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Mi megjöttünk a játszóból. Délre mentünk és szegényke nem tudott aludni délelőtt. De a jó hír, hogy nagyon élvezte. (jó a nagyon az túlzás, önmagához képest :lol: ) Fél kettő fele befutottak a haverok is, úgyhogy nem voltam már elanyátlanodva... Csak a fáradtság miatt indulnunk kellett. Még most is alszik a babakocsiban. :D

Bigsis! Nagy, nagy gratula!!! :D Próbálj azért pihengetni...

Lora! Jó hír hogy jobban van Brigó. Helyre ál az éjszaka is majd. :)

Panka! Jó híreket kaptál!!! :D

KépKép
csongria

Panka: Nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál.

Mazsi: Nagyon szép Lea, kész hölgy már.
Nálunk a pelenkázójáról szokta folyamatosan elhordani a popsitörlős zacsikat, az egész felső szint tele van vele.

Már megint nagyon nehezen aludtunk el. Most aludt el kb 10 perce, úgy hogy már a maival vagy háromnegyed órája sétáltak. Tegnap is így volt, este el is aludt csak éjszaka kelt sokszor. Miért??????

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát csajok én totál kivagyok!!! Annyira elszoktam a nyüszitől, hogy Lillus a mai nappal teljesen kikészít! :twisted: Semmi nem jó neki!!! Balázs még mindig nincs itthon, mindjárt ugrom a tizedikről! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Neeeeeeeee!!!!! :lol: :lol: :lol:
jön a foga? vagy csak úgy...? :?

lin
Grétát altatod? hogyan aludt el eddig?
mami kézben vagy babakocsiban altatja?
lehet h áll át az 1x alvásra csak még ő sem tudja h csinálja :wink: :lol: kitartás!

nekem ilyen esetkre az vált be ha kihozom a szobájából és csak suttogok neki vmi halandzsát :lol: újabban a szélfújást hallgatja ill h a szél h zörgeti a redőnyt :shock: annyira koncentrál rá h lélegzetvisszafojtva figyel és közben persze sírni se mer úh hamar elalszik :wink:

ria
de jó h Beni is élvezi a társaságot :lol: a fogacskáit még meg sem dícsértem! :lol:
de látom ő semkedveli ha fotózod :lol: Leát most már alig lehet rávenni..rázza a fejét h nem-nem ha meglátja a gépet :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

En tegnap ejszaka gondolkodtam azon, hogy megőrülök. Szegeny Aron megfazott, sikerult megfazitanunk a szeles hideg idoben, es tegnap este annyira fajt a torka, hogy egyfolytaban sirdogalt, sehol es sehogy sem sikerult megvigasztalni :( Nagyon el volt anyatlanodva :( Ma egesz nap pruszkolt. Orrszivo-porszivot csak parszor vettem elo, szepen urult a valadek onmagatol.

Nagyon szepen koszonom a valaszokat a kerdeseimre! Nagyon aranyosak vagytok, hogy egybol valaszoltatok! Jol esett!

Bigsis,
Gratula az ujabb bebihez!!! Nagyon bator vagy, hogy a pici fiad mellett ilyen gyorsan belevagtatok :)

Homeopatia: en sem mernem csak ugy, es olyan suruseggel adni ezeket a szereket, ahogy irtad Maszi. Nem teljesen bizonyitott meg szerintem az, hogy hosszabb tavon sem okoznak semmilyen problemat a homeopatias szerek.

Hanyasra: tesomnak mindig demalgont adtunk, az eleg sokat segitett. De gondolom, ilyen pici gyerekeknek ez meg nem adhato.

Felelem: emberektol meg nem, de hangoktol, furastol mar voltak ijedezesek, sirasok, olbe kerezkedesek. A furdokadban ha kihuzza a dugot, es megy le a viz, attol is nagyon megijed. De megis mindig kihuzza a dugot. Akkor meg miert??? :shock:

Gratula az ujabb jaro babucinak!

Lea igazi kis holgy a kepeken!!

A szeles-fas mondoka hogy is van??? :)

Panka,
Orulok, hogy megoldodott a torna!
Akkor a legujabb Kismamaban lesztek benne, ugye? Mert Nanica irasa utan gyorsan ellenoriztem, hogy a marciusiban meg nem vagytok benne.

KépKépKépKép
thelga

Timo,
nem is kellett volna írnod, hogy kivagy, a "Balázs"-ból egyből kitaláltam volna :lol: Amúgy mélységes együttérzésem, én még mindig atomonként szedem össze magam, és bármi azonnal vissza taszít a gödörbe, a jó idő az egyetlen reményem.

Lorcaaaaa!

Mazsi,
Lea haja olyan, mintha most jött volna valamelyik jónevű belvárosi fodrászatból.

Mindenki másnak írtam visszamenőleg, de a másik gépen van, úgyhogy az majd később következik.

Orsi
Kép Kép
sno

Timi
Még talán nem is hallottam tőled Balit Balázsnak hívni! :lol: Tényleg mérges lehetsz! Sajnos vannak ilyen napok. Ma Brigi sírdogált a fúrás miatt, de igazából én sokkal nyüszibb voltam/vagyok ma egész nap. Ma valahogy semmi sem jó.
Végül voltatok játszóházban?

Ráadásul most este is megmértük biztonság kedvéért Brigi lázát és sajnos megint 37,7 lett. Pedig egész nap láztalan volt, ellenőriztem. :(

Ria
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a játszóban! Többek között ezért is volt vacak kedvem ma, mert úgy mentem volna vhová, de Brigivel még nem mertem.

Mazsi
Annyit változott Lea! Már lehet élőben meg sem ismertem volna! :D
lora7

Helga!
Igen, az áprilisi kismamában van benne.
Nem Daedalonra gondoltál véletlenül? :roll: Demalgon fájdalomcsillapító, a másik van háynásra.
Szegény Áron, gyógyulást kívánok neki!

Mazsi!
Lea nagyon szép kislány!!Jó kis segítséged van:D

Emilivel du. kimentünka jtszótérre, jól el is fáradt, most tettem el holnapra :lol:
Nagyon ügyesen löki már magát ezeken a rugós aljzatú játékokon, lovon,libikókaszerűségen!Csak úgy repül :lol:
És hát a műszókázás is kedvenc, imád lépcsőzni, a házban is a 2.ra ő jön fel a saját lábán, én meg fogom a kezét.:DNagyon élvezi.
A tornán is van egy csúzda, műanyag, és arra is egyedül felmászik!:o, én csak ott vagyok mellette, hogy azért le ne potyogjon nekem.:)
Apa meg elment most céges partyra. :?

Kép
pankaa

Lea frizi
olyan szerencsénk van, h magától (csak simán megszárítom neki)áll így be :shock: :lol: mindenki azt hiszi a fodrásztól jövünk éppen :lol: :lol: :lol:

hogy az enyém miért nem áll be magától?:twisted: :lol:

Helga
"fújja szél a fákat,
letöri az ágat, reccs" :lol:

Áronnak jobbulást!

Lea is csordogál :cry: (Ati beteg már 3 napja :cry: ) nem tudom mi lesz ezzel a hétvégi szülinapi partival :roll:

nanica
most jut eszembe, h mi repülőút előtt írattunk ki Daedalonetta kúpot Leának de nem használtuk ....ez utazási betegségre adható indulás előtt fél órával...
kérdezz rá a dokinőnél!

pankaa
már leér a lába a rugós játékról :shock: :roll: vagy csak behintáztatja magát? :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Helga! Beninek januárba volt begyulladva atorka nagyon(még a korházban a dokinő is meglepődőtt milyen piros) Ő mondta, hogy ez nagyon fáj nekik és nyugodtan adjak neki cataflam cseppet. Ha az nincs akkor szerintem egy kis nurofen/panadolal rosszat nem csinálsz neki. Jobbulást neki.

Timi! Kitartást! Nekünk is vannak ilyen napjaink csak nem mindig írom. Pedig én még gyógyszert is szedek... 8) Én heti négyszer este 10-ig egyedül vagyok Benivel. Utálooooom!!!! :evil:

Lora! Estére nekünk nagyon sokáig volt még láz/hőemelkedés de az már a gyógyulás jele, hogy csak akkor van. :)

KépKép
csongria

Mazsi!
Csak belengeti magát.Szülinapra mindenki meggyógyul:)

Timi, Ria!
Én is szalma avygok most, és én is utálok ilyenkor már egyedül lenni.:(De szerintem ezzel mindenki így van.

Képzeljétek, írta szülésznőm levelet, melyben utólagosan felköszöntötte Emilit!Igazán kedves tőle, hogy így egy év után is emléxik ránk, és eszébe jutottunk.Egész feldobott a levele.:)

Kép
pankaa

Mi megint szívunk, pontosabban Szabi. Kedd éjjelre beütött a nyügi, a szerdai látszat javulás után volt egy újabb katasztrofális éjszaka, 38 fokos lázzal (se tüdőgyulladásnál, se tüszős mandulánál nem volt :? ) Ma már 39 fölött. Doki szerint vagy mumpsz vagy adeno vírus. Lehet még bakteriális fertőzés is. Ezért holnap a Heim Pál laborban kezdünk. Emellett, ettől vszínűleg függetlenül van némi fülprobléma. Emiatt a következő program a fülészet. Ezektől függően vagy háziorvos vagy jövök haza duzzogni az élet igazságtalanságán. Ráadásul vmikor kedd este és szerda reggel volt egy nagy esés, a felső metsző körül az íny szétverve. Pedig már majdnem írtam, hogy vagy két hete nem volt új kék folt. :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

mazsi

Leának boldog szülinapot!

lin

Anyukám tortája is hasonló. Szerintem nálunk is ilyen lesz a szülinapi torta, persze marcipánnal jobban néz ki. Ügyes vagy hogy kitaláltad!
Gréta babakocsiba nem alszik? Lilit én mindig levittem ha azt akartam hogy még aludjon és a lakásba nem tudtam mit kezdeni vele. Persze ez már nem működne, mivel csak nézelődik és tolhatnám órákat! :twisted:
Mostanában úgy vagyok vele hogy alszik amikor fáradt!

panka

Emili nagyon ügyes csak ámulok hogy miket tud! Ezek szerint ő sem az a nyugton maradós fajta baba!

Ma voltam fodrásznál. Jó volt kimozdulni olyan örömmel jöttem Lilihez haza! :lol: Mostanában ez nem volt jellemző!
Üröm az örömben hogy a fodrász elszúrta a hajam! :evil: Most várhatom míg megnő!

Lili mostanában mindent rövidít! Nálatok is van ilyen? Eddig mondta hogy baba, apa, most meg ba, pa, ilyenek. Biztos nincs ideje a drágámnak.

ria

Nem irigyellek az estékért! Nálunk ha kb. kéthetente apa kimarad (megy lumpolni) akkor is mindig alkudozok vele hogy nem lehetne-e fürdés után. Az utolsó óra fürdésig olyan nehezen tellik el.

Házimunka: Általában próbálom Lili mellett de nem mindig engedi. Ha felseprek akkor biztos megkeresi a kupacot ahol összegyűjtöm a kosz és vagy belesétál vagy széttúrja. :evil: Lapátról is szereti leborítani! Netezni én is vagy alvásidőben szoktam vagy este mikor nincs sorozat.

Mindenki!
Ti kaptatok a korházban baby service-s ajándék dobozt? Az érdekelne hogy elvileg a babák első szülinapjára is adnának vmit. de nem tudom hol lehetne utána nézni hogy is működik ez. Valaki foglalkozott ezzel?

ditke

Én sudocremet használok Lilinek születése óta. Kaptunk mintát és bevált. Egyszer volt hogy kipirosodott a posija, picit hólyagos is volt (szeritem málnától) arra írt külön a doki gyulladáscsökkentőt. Napi kétszer kellett kenni és pár nap alatt elmúlt. De pl. a szomszédba a babának sokkal csúnyább volt a feneke mint Lilié, és sokáig (vagy két hónap) és nem rakott rá semmit az anyuka mivel fogzásnál minden gyerkőc feneke ilyen volt. A kislány a harmadik.

Kép
emoke27

lorca
ez nem hangzik túl jól :cry: mennek a gyógypuszik :wink:

emőke
én Kecskeméten szültem, de az újszülött csomagnak is csak a felét kaptam meg mert épp elfogyott :shock: :lol: úh nem tudom miről beszélsz :oops: :lol:

fotókat kérünk! mindkettőtökről!!!! :lol:

na most elmegyek aludni, hátha sikerül ... délután úgy megkívántam a Cola-t h vettem is úh most friss vagyok :roll:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ria

Édesapa elkészítette a reszelt túrós ma, hát tényleg nagyon fini lett !!! :P

El sem tudom képzelni hogy birod egyedül Benivel este 10 -ig, én még otthon voltam alig vártam, hogy apa 4-5 fele otthon legyen ! :twisted:

Én ma voltam ideg gyagyi, még a gyerkőcöt is "eladtam" két órára, hoyg nyugiba tudjak takarítani, és képzeljétek apuka is segített, ablakot pucolt, (három nagy kétszárnyas ) segített lemosni a konyhaszekrényt, kirázta a szőnyeget, elpakolta a tiszta ruháit a szárítóról. Nekem van a legjobb férjem a világon mégis kötözködtem szegénnyel, mert annyira nem volt kedvem takarítani, hulla fáradt vagyok és nincs türelmem semmihez sem ! :twisted:

Tominak vettem egy széldzsekit , de aminek az ujja jó az annyira szűk, hogy a hasán nem éri be, ami a hasán beérte annak az alja és az ujja kétszerolyan hosszú. Apuka rövid keze rövid lába (185 cm). (Varrónőhöz kell vinni mielőtt rá akarom adni ) :twisted:

Nanica

Daedalonetta kúp szerintem is !

Pankaa

Gratula Emilinek nagyon ügyike ha egyedül fekmegy a csuszdára, Tomi még nem kapott a kerimamitól húsvétra egyet, de nekünk kell rá felrakni, esetleg ha a túl oldalon visszafele mászik rá. :lol:

Szülésznőn megdöbbentem vannak még ilyen emberkék ??? :P

Mazsi

Nagyon aranyos Lea a képeken !!! :P
Nagyon édi a vonalzó képe is !!!!!

Timi

Biztosan nem lesz tőle jobb, de Tomi is szörnyű akaratos, nyűszis az utóbbi pár napban, nem akarja megenni a tápszerét, erőszakos ha valami nem úgy van ahogy ő akarja ! Vagy csak nekem nincs türelmem ??? Az is előfordul !!!

Nagyon várom már a hétvégét jó lenne kicsit aludni, pihenni, lustálkodni ! De jó akinek közel van a nagymama és kicsit félnapra elviheti a gyerkőcöt neki !(Kidőltem teljesen, imádom Tomit és ráadásul napközben nem is én vagyok vele, de ha hazajövök a munkából és elkezd nyűglödni attól megőrülök) Olyan szépen feltakarítottunk apukával, majd megjött a gyerekem és fél óra múlva semmi nem látszott a rendrakásból talán csak a függöny mosás ablakpucolás !!! Lesz még nálunk rend és tisztaság ????
Tudom a gyerek ezzel jár !!!!!!! :wink:

Dana

Háziorvos is írhat a diab. beutalót ! Igen cukor gyógyszer !!!!

Két napja nem akarja Tomi enni a tápszert, szerintetek a foga miatt, avagy megunta ???? kb. 60 g-ot eszik reggel este.
Mit tegyek szerintetek adjak neki mellé mást amit szeret, hát ennyivel éhen hal !(Bár hál istennek van egy kis pocija ami rovására mehet ennek az étvágytalanságnak)

Kép
kditke

Emőke

Hát istennek popsi sokkal szebb most már én is kezdek a fogzásra gyanítani a kiütések miatt !!

Mi kaptunk csomagot a kórházban, de az egy éveset nem tudom hol lehet intézni !!!

Kép
kditke

jó reggelt!

alig aludtam... :cry:
Lea most már totál náthás...alig kapott levegőt az éjel úh fél óránként fent volt :roll:
nem lázas, úh egyenlőre nem viszem el a dokihoz ...meglátom mi a helyzet délután :?

többi kisbeteg jobban van?

ditke
türelem!
én már rég nem fogllakozom azzal, h 1-2 pormacskával több van, vagy h kupi van (a anppaliban azaz a játszótéren) sokx :oops: sztem ez természetes egy ekkora gyerek mellett :roll:

van tartalék nem hiszem, h éhen hal :wink: ha nem kéri ne erőltesd...esetleg tejpép?

Timi
vmi életjelet küldj! :lol: :wink:

szép napot mindnekinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

:lol: éjjel

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lorca: Jobbulást Sebinek!

Mazsi: Altatom Grétát. Általában kézben, vagy lefekszünk a nagy ágyra énekelek neki vagy bekpcsolom a bebe tv-t. A mami babkocsiban próbálta altatni.
Éjszakánk is szörnyű volt. A babakocsiban fél órát aludt, este f11-kor tudtam letteni, 11-kor fent volt, felvettem aludt a vállamon mikor le akartam tenni elkezdett sírni, mászott felfele. Kb fél óra alatt eljátszotta vagy négyszer, akkor leültem vele a kanapéra, fél óra múlva megpróbáltam megint, akkor le tudtam tenni. Utána vagy ötször kelt még, véglegesen f7-kor.

Mentem tanulni, bár így álmosan azt hiszem nem sok mindent fogok fel. Gréta meg apával.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?