Új privát üzeneted érkezett!

Én már csomószor megszívtam a fényképezővel, így két garnitúra pótelem nélkül nem indulok sehová!
Azért Zsófi nagykalapos képe sem semmi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok

Nemrég értem haza a munkábólm megebédeltünk édesapával és most pihi Tomika alszik. :lol:

Olyan cuki, tegnap anyósomnál kakaspörköltet evett krumplival, de csak úgy falta, előtte meg leveskét tésztával. Anyukáméknál a sütiket falta, élen a krémes mézessel. :P

Lin

Nagyon jól néz ki a torta kivül is belöl is, receptet kérünk (férjem)
de ha nem raksz bele zselatint akkor nem csúszik szét, mi tartja össze, a gyümikocsonya ??? Egyébként gratula hozzá, nagyon
ügyi vagy !!!!! Gréti nagyon aranyos a képeken !!! :P

Lora

Briginek gyors gyógyulást kivánunk gyógypuszik mennek Tomikától !!! :cry:

Hú itt valami nagyon büdös, hát a délelőtti kakis pelust nem itt hagyták az ágy mellett !!!(irgum-burgum) :lol:

Jut eszembe nálatok is nagyon büdik a kakis pelusok ????Hi-Hi-Hi !

Timi

Én anyukám mézes krémesére esküszöm !!!!!!Valami isteni finike !!! :wink:

Bozótka

Őszinte részvét sorstárs !!Nagyon rossz lesz, hogy nem te vagy vele NEKED , csak előre felkészítelek, tudod, hogy jó helyen van és a nagymamával akit szeret, de mégsem te vagy vele !(nekem legalábbis megszakad mindig a szivem mikor elmegyek itthonról)
Teljes 8 órát dolgozol és mit ?? :wink:

Ria

Köszöni a férjem a receptet, nagyon jól hangzik, feltétlen el kell mentem azt mondta, csak azt nem tudom azt hogyan kell !!!

Valaki leírná, vagy, hogy hogy lehet kinyomtatni, a múltkor is ki szerettem volna nyomtatni a lázcsillapítást és kb.10 oldalt nyomott ki a nyomtató, pedis csak egyet jelöltem ki ! :wink: Kép Kerimami és keritesó meglocsolása édesapával

Kép
kditke

Na, itt volt a dokinéni. Nagyon piros a torka, egy kicsit fel van puffadva a pocija (bár az lehet sztem az ebéd is) és egy kicsi váladák is bújkál benne. Kapott vmi szirupot, csak tudnám hogy fogja benyelni. :evil: Még Nurofent sem hajlandó meginni, úgyhogy abból is most fogok venni kúpot. Bár a kúp és a lázmérés most fáj neki, pedig régen szinte észre sem vette ezeket a kellemetlenségeket. Másvalakinél is volt már ílyen?

Timi, Bozótka
Micsoda kalapos kiscsajszik! :lol:

Kditke
Kijelölöd a kívánt részt, jobb egérgomb másolás, megnyitsz egy word doksit és beilleszted. A nyomtatásnál meg ha rámész a nyomtatásra (fájl menüből) a "nyomtatási tartomány"-nál bejelölöd a "kijelölt terület"-et.

Ria
Nagyon jól hangzik ez a torta recept! Nekem se tűnik olyan vészesen bonyolultnak, de erről majd akkor nyilatkoznék, ha megsütöttem! :lol:

Szombaton én is sütöttem! Pizzát! Annyira fincsi lett! Felért egy DonPepés pizzával (az a kedvencem). :lol: Ráadásul tök egyszerű. :D
lora7

Géti!
Ez még a tiéd:
Kép

Lorca!
Natipopónak gyógyulást(gyógypuszit nem kap :twisted: :lol: )
Hát nem tudom mi lesz anyósékkal, de már most gyomoridegem van a következó látogatástól(1 hónap múva).Tegnap már visszaszámoltam az órákat!!! :(

Lora!
Jobbulást Briginek!Emili is jobban "észreveszi" a kúpozást, lázmérőt.De a figyelemelterelés eddig működött, apa bóbóckodik neki.:)

Helga!
Telón nincs bekapcsolva a számzár?

Ditke!
Hasmenése van Tminak?Próbáld ki a Sudocrémet!Vagy bepanten.
Nyomtatás:kijelöld az adott szöveget, elmeted egy mappába, majd onnan nyomtatod.

Emili evett a 7végén marhapörit, galuskával!Csak úgy nyelte mint kcasa a nokedlit.:DMeg a husilevest is szépen ette, csigatésztával!

Lin!
Nagyon szupi a torta!!!Nagyo ügyes vagy!!Marcipán bevonót hol vetted?Az olyan rúd formában kapható?
A motor is nagyon tetszik!:)

Ria!
Én is pont le akartam írni ezt a reszelt túrost, csak nem jutottam odáig. :? Anya úgy is szokta, hogy még az elején kettéveszi a tésztát, és csak az egyik felébe tesz kakaóport, így 2színű lesz a süti.De szerintem is 1xű, legközelebb azt fogok sütni.:)
Milyen hámozóról írt Ágiboldi?Kivi vagyok, én most olyan aprítót keresek, amelyikkel jól fel lehet aprítani hagymát, répát, ubit, stb.

Bozotka!
Nagyon jó az új vonalzós kép!:)

Emili már 3/4 2 óta alszik! :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

sziasztok!

jaj olyan izgi :oops: 1 éve ilyenkor már a szülőszobán küzdöttem/tünk :lol:

játszóház most (is) kimarad :cry:

Brigi,Laura jobbulást!

ditke
Bepanthen nekünk bevált :lol: tuti, hogy a foga miatt?

torta
mivel még sosem csináltam ki kellett próbálni, h ne a vendégek előtt égjek :oops: :wink:

recept (tojás-, tejmentes) Kép Kép

tészta:
5 dl 100%-os almalé (én frissen centrifugáltam)
25 dkg cukor (csak 20dkg-t tettem bele)
1 citrom héja és leve
2 cs. vaníliás cukor
20dkg mazsola turmixolva (Sno után szabadon :wink: )
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom.
Ezután hozzáadom

50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna
8 ek. olaj

Krém
25dkg margarin (tejmentes! én LIGA-t használtam)
25dkg porcukor (én csak 20dkg-t tettem bele)
2 cs vaníliás pudingot 1/2 l gyümilével felfőzni (én az őszibari befőtt levével főztem meg)

kihűlés után összekeverni a margarinos porcukorral

Jó habosra keverni, és közepes hőmérsékleten megsütni.
A tetejére őszibari befőtt ami csak cukorral volt tartósítva.

Egy kicsit még így is édes lett (sztem de a többieknek ízlett) úh legközelebb még kevesebb cukrot teszek bele.

pankaa
a párod mit szól anyósékhoz?
egyébként én ugyanígy vagyok az enyémekkel úh abszolút megértelek...

most az a sláger, hogy tartsuk náluk a szülinapot :shock: merth nálunk nem férünk el...
mondtuk, hogy NEM,erre após: jó akkor mi csak jövünk meg megyünk :twisted: :twisted: :twisted: . mondtam OK :lol:

napi kajcsik
reggel 6-7 körül szopi
8-f9 reggeli :gyümi ,kifli vagy kenyér
10-11 szopi alvás előtt
12: főzihusi vagy máj
14-15 szopi alvás előtt
f6 körül vacsi főzi vagy gyümi
f9 ealvás előtt szopi
+
éjjel 2x szopi

most mennem kell itt kiabál mellettem :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

őMazsi!
Torta biztos siker lesz, ne izgulj!:)
Ezek szeri n am egy éve már bent voltatok a kórházban?Én is így nosztalgiáztam magamban, sznte óráról órára, hogy mikor mi volt egy éve.:)
Anyósékat sajnálom hogy nálatok is ilyen a helyzet.:(
Férjem azt mondta múltkor, hogy nyugodtan szólja be nekik(legalább nem neki kell :twisted: ), aztán ha megsértődnek, akkor legalább ritkábban kell menni.De most neki sem volt kedve menni, csak anyósnak szülinapja volt, ezért menni kellett.:(

Kép
pankaa

Mazsi,
Boldog Névnapot!
(ugye ma Mazsi nap van?) :)

Orsi
Kép Kép
sno

Mazsi
Fúúú, tényleg, már reggel eszemben volt pedig! Boldog névnapot!!! :D
Én is végig nosztalgiáztam a napot Brigi szülinapján. :lol: Egészen éjjel f3-tól este 18.53-ig. Akkor jól megpuszilgattam Brigikét! :lol: Aztán meg ott pihegett a hasamon... Olyan távolinak tűnik mindez...

Panka
Anyóssal én is így állok, még a párom is. Most pl. felhívott, hogy tegyek Brigi nyakára kék színű sálat vagy bármilyen kék textilt, mert az segít a torkának! :shock: :lol:
lora7

most megint nyugi van egy kicsit :lol:

köszönjük a köszöntéseket Lea és magam nevében is :wink:
én jobban jártam mert nekem 2x is van...a családdal nyáron tartjuk (jún 28) de a kollégák,barátok rendszerint felköszöntenek ilyenkor úh most már nem ellenkezem :oops: :wink:

lin
Gréta milyen nyagyot nőtt :shock: igazi nagylány ő is :lol:
tényleg Grétizitek?vagy Gréta esetleg Hanna? :lol:

szép lett a torta!

bozotka
nekem is két garnitura elem van a fényképezőhöz :wink:

pankaa
igen 25én délután n4kor mentem el pislni és nem akart abbamaradni :oops: :lol:a párom pont bent volt látogatni :lol: a baj csak az volt, h nem szülni készült úh se fényképező se kamera nála :cry: így csak a telóval "csattogtatott" :lol: hajnali 2ig küzdöttem :lol:
de én már 21-től bent voltam mert soknak találták a magzatvizet és meg akartak győzödni róla, hogy nincs gáz...persze jól beparáztattak :twisted:

anyós:az tök jó ha engedélyed van a beszólásra :lol: ezt én is alkalmazom,ha úgy gondolom nekem van igazam ,de mintha meg sem hallaná/k :shock:

Pampers pelus:figyeld a kis sárga kukacot a csomagoláson :lol: (időbe telt míg rájöttem h azt kell keresni...én is vettem "feleslegesen" sima pelust :lol: )

lora
nekem meg olyan mintha most történt volna :shock: :lol:

kék sál :roll: esetleg vmi tudományos magyarázat?

Timi,róki
milyen felvágottat kapnak a csajok?

ágiboldi
csak alakul az az életmódváltás :wink: és legalább használ?

bozotka
klassz az új kalapos fotó :wink:
én is elfelejtettem mit dolgozol :wink: de az tök jó h anyukáddal lesz Zsófi és nem kell bölcsibe adni :lol:

nem is mondtam, h Lea alvókája megjavult :lol: pedig se fogak, se járás :shock:

új tudományok:
csettinget a nyelvével a lovak járását utánozva :lol:
megtanulta bólogatni az IGEN-t is!!!
a fújja szél a fákat...c. mondókára dőlöngél mint a fák
utánozza a gorilla papa mellkas verését
beszéd:aaapa, mammma, vau, néha a bú :lol: :lol:

most megint mennem kell

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bocsi a Mazsi névnapról lemaradt a 8-as szóval jún 28 ééés márc 25 :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi
A fújja szél a fákat... c. mondókára melegítettünk annó be az usziban! Brigi is szerette, de neki főleg a biciklizik az egér c. tetszett! :lol:
A kis gorilla lány nagyon édes lehet! :lol:

Briginek is van új szava: Ottó. De hogy mit jelent, azt nem tudom, de állandóan ezt hajtogatja. Az apja már meggyanusított, h biztos vmi Ottó bácsi jár hozzánk, míg ő dolgozik! :lol: :lol:

Kék sálra nincs magyarázatom. Persze lehet, hogy ő mondott vmit, de én valószínüleg nem figyeltem kellőképpen. :lol: :lol:
lora7

lora
szval Ottó bácsi :lol: :lol: :lol:
nem lehet h a lottóra hívja fel a figyelmeteket? :lol:

ezt az egeres mondókát nem ismerem, légyszi írd meg :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi
"Biciklizik az egér,
Keze lába földet ér"
Ennyi. Közben a lábával kell biciklizni, és egyre gyorsabban ismételni. Legalábbis én így emlékszem. :oops: :lol:
lora7

Mazsi

Boldog Névnapot kivánunk !!!!!

Miben különbözik ez a sima pelustól ???????

Gratula a tudományokhoz Leának !!!

Tomi is csettintget a nyelvével olyan édes, beszédtéren: apa, ana, mama, vava-vauvau, baba, gyípacira lovagol ha ül .

Pankaa

Nincs hasmenése neki, csak piros a popsija és hólyagi s van rajta, pedig ilyen még nem volt, most gyanakszom az új pelusra (Roosmann) is már, vagy a fogacskák ????????????????????? Másra nem tudom fogni !

Kép
kditke

Mazsi!
Akkor boldog névnapot az egész családnak! :lol:
Leának gratula a tudományokhoz!

Ditke!
Akkor mégsem veszek Rosmannos pelust :? Milyen hólyag??Nagy-kicsi, van benne vmi? :roll: fotó róla?

Lora!
Ottó: :lol: még a végén lebuktat apa előtt a lányod! :lol:

Kép
pankaa

csak gyors bekukk...mennek a továbbképző filmjeim (Vészhelyzet, Grace Klinika) :lol: :wink: mostanában nem láttam őket, de Lea most alszik már :lol:

ria
nem hagzik túl bonyolultnak a túrós recept úh elmentve...:wink:
Beni kiütései elmúltak?

kditke
rugalmas a záró (ragacsos) része...vhogy jobban illeszkedik, legalább is Leának :lol:

tényleg, lehet h a pelusra allergiás :shock:

ágiboldi
sztem h ki mekkora pelust használ nemcsak a kg-k számítnaka hanem jobabn a testalkat...ezért lehet, h Boldinak a 11.5kg ellenére még jó a 4-es...
Lea most 11,27 kg és már az 5 kell...ahogy ditkenek is írtam ez illeszkedik a legjobban...

pankaa
Te mondtad, h használjátok a BABE fürdetőt...érdemes beruháznom egy flakonra? lehet mindennap használni az érzékenyebb bőrű bébiknek?

vége a reklámnak...megyek :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pankaa

Lefényképezem ha még holnap is lesz, egy nagyobb hólyag ,nincs benne semmi, a végbélnyílás és a zacsi között, és a végbélnyílás közvetlen széle és a zacsija is piros. :twisted:

Pontosabban a pelus lehet, hogy nem bűnös mert kb 1.5 hete már volt ilyen és akkor még a Liberót használtuk, de egyik napról a másikra elmúlt, már azon is gondolkodtam, hogy nem lehet erős a kakija ??? Mert ugye tegnap már rendes füszeres ennivalókat evett, hátha az csapta ki a kis popsiját ! (előtte azért se só, se bors, se pirospaprika) :evil:

Sudokrémet a hólyagra is rakhatok szerinted ?

Kép
kditke

Ria

Ti mit kaptatok Beni száraz bőrére, vagy mit javasoltak neki ????

Csak azért kérdem, mert Tomit kenem a fürdetés utáni gyógyszertári testápolóval azóta a hasán illetve a hátán jelentkező ekcemas bőrelváltozása mintha halványodna, lehet, hogy nála is a száraz bőr miatt volt !!! :evil:

Pláne apuka minden fürdés után még hintőporozott is !!! :twisted:

Ágiboldi

Én is arra kezdek rájönni, hogy minden alkatú babócára más és más pelenka jó. Tomira pl. már szinte kicsi a 4+os Pampers a hasán pedig még csak 10700 g. Úgy ahogy Mazsi is írta !!!!!!

Mazsi

Okosodjál a TV szaktanfolyamaiból !!! :lol:

Tomi is kidől nagynehezen háromnegyed 9-kor, mostanában csak úgy alszik el esténként ha apja erélyesen rászól, hogy tessék aludni , nem tudom miért van ez ? De a hajnali átjövetelei 5.30-kor még megvannak, érdekes csak azóta mióta dolgozom, biztosan hiányol napközben és reggel fél, hogy ha későn ébred már nem talál otthon, legalábbi ezt olvastam egy psychiat. oldalon.

Kép
kditke

Sziasztok!

Bocsi,hogy nem jöttem,de ma vittük Laurát dokihoz,Dani meg tegnap belázasodott és oda is futottam.
Tényleg az ünnepekbe picit pangott a forum.Remélem mint a mai azért lesztek.Nekem nagyon jó jönni, írogatni.És próbálok többet is naponta. :)

Panka
Sajnálak a húsvét miatt.Jövőre akkor bizti máshogy tervezitek.Anyós témába szerintem is jobb távolról szeretni. :) De nagyon jó hogy a férjed melléd áll.

Ria
Nektek mit írtak fel a fülészeten?
Már a múltkor is írni akartam,hogy a kisképen annyira hasonlít rád Beni.
A receptet Én is elmentettem.Lehet a hétvégén megcsinálom olyan jól hangzik.

Helga
Csak a te szüleid laknak Szegeden vagy a férjedé is?
Nagyon megértő szülők,hogy nem adnak semmi mást kaját,mint amit ti mondtok.Nálunk Anyósom míg élt addig ezt nem tudtam elmondani/hiába naponta ismételgettem/,de Após pont ezt csinálja.Ha feljön nyomba az ölébe ülteti és nem engedi el.És ha nyügösebb Laura nála,akkor kajával kínálja,mert hátha éhes.Mikor hányt csipszel kinálta,mert a vendégeknek azt raktuk ki.Alig tudtam Laura kezéből kivenni. :twisted:

Emőke
Akkor nyugodt cicátok van. :lol:Látom ti segíteni jártok le Anyósodékhoz?

Kditke
Szerintem nálatok inkább tényleg a fáradtság lehet.Ne izgulj./pont Én mondom/
Laura mikor beteg lett a gégegyulladással alig akart csinálni valamit.Ha mászott is akkor olyan furcsán dölöngélt és felállni meg egyáltalán nem akart.Majd jött a hányás és akkor mi is a vírusnak mondtuk,de akkor már 2 napja jóformán csak ült és ha valami lefoglalta akkor meg inkább elfeküdt.Hintába nem tudtuk belerakni,mert nyomba kikérezkedett és pl.gyí pacizni a lábamon szoktuk,amit egyáltalán nem tolerált.Ezeket a szédülésnek is betehetők,de mikor az orvos mondta a véleményét kezdett megvilágosodni minden.
Szerintem is a sudokrém nagyon jó.De ha jól emlékszem írt Orsi valamilyen krémet ami szuper.Vagy csak fürdetőt?Paradicsomos kaják is ki szokták csipni a feneküket.
Elmenteni Én a Word-ba szoktam mindent.
Mézes-krémes receptjét kérhetném?

Rokica
Milyen jól megoldjátok a kajálást.Tényleg látszik egy nyugodt Anyuka vagy.

Blin
Nagyon szuperül néz ki a torta.Nem véletlenül cukrásznak készültél?Én bizti a marcipánnak neki se állnék.Tényleg azt hogy csináltad mielött kinyujtottad?
Nagyon csinos Gréti a frizurájával.

Timi
Nagyon jól néz ki kalapba Lillus.Nem veszi le a fejéről?Laurának most az a szokása,ha nem kötöm be,akkor már nyomba lekapja.
Köszi az érdeklődést.
Igen elvittük Laurát fülészetre és ott cataflám cseppeket adtak neki.Amit nem Nagyon akar bevenni.Már gondolkodom,hogy a kajájába belecsenem.Majd jövő héten meg vissza kell vinni,hogy javult-e a füle.

Lora
Jobbulást Briginek!
Nálunk Dani se vett be semmilyen gyóygszert.Mosat kezdi beveszegetni,de ahogy látom Laura is ilyen lesz.Lázmérőzésnél Én szoktam bohóckodni,míg Apa méri,vagy valamit adok a kezébe/telefonom.../hogy lefoglalja magát.Kuppot most napi 3-at adtunk neki 9 napig és a végére már nem sírt.
Ottó :lol:
Kék sál :shock: Esetleg miért nem megy át hozzátok segíteni?Szerintem azzal többet érnél.

Mazsi
Boldog Névnapot!
Torta receptet elmentettem.Nagyon jól néz ki.Bizti a vendégek elött nem fogsz beégni vele.
Hogy tudtad megtanítani az igen mutatására Leát?

Bozotka
Én is megkérdezhetem mit dolgozol?Biztos az elején nehéz lesz megint elkezdeni dolgozni,de a kikapcsolódás neked is jó lesz.
Nagyon szuper a kiskép!

Nagyon köszönöm a kaja étrend leírását.Sokat olvastam,hogy nem-e Én csinálom rosszul,de ahogy nézem majdnem hasonló a miénk is,csak este nincs mégegy főzi.Most bepróbálkozok vele 18 körül.
Igaz Laura semmi darabosat nem eszik meg mióta beteg.Kivéve a kenyér héján és a kiflicsücskön./de ezt is immel-ámmal/Jóformán kezdem megint előről a kajaszoktatást.Pedig a répát nagyon szerette,de mikor adom a kezébe már repül is,vagy engem etet vele. :cry: Remélem hamar meggyógyul,mert tényleg nehéz kaja ügybe jó utra tériteni.Most ott tartunk,hogy az üvegesek negyedét hajlandó megenni csak és utána rázza a fejét és összezárja a száját.Ma megint hányt.És pont mikor semmilyen orvost,védőnőt nem tudok hívni.
Képzeljétek mikor a vendégek itt voltak és már unta,meg fáradt lett intette nekik a pá-pát és mondta,majd mutatta nekik merre van az ajtó,hogy lehet menni.Igazi vendégmaradásra bíró csaj lesz. :lol:
Azért rakok pár képet,hogy ne csak a szomorút írjam magunkról.
Kép nyuszikkal Kép
Kép motorozás hátrafelé

Bocsi hogy foglalom a helyet a fórumba.

KépKép
KépKép
dana 1

Jóreggelt!

Leának nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D :D

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Lea! Nagyon Boldog Szülinapot Kívanunk!
Mazsi, Neked meg boldog nevnapot! Anyosom is Iren, es O sem most tartja :)
Tok jo, hogy igy eszedbe jutottak a szulessel kapcsolatos pillanatok :) Nekem is ujrajatszodott aznap az egesz, de azert az megiscsak mas, hogy nem rendes szulesem volt, hanem programozott csaszar. Remelem, a kovetkezo szulesem nekem is normal lesz, minden fajdalmaval es oromevel egyutt (mondom most :) )
A békási topicban most szult az egyik kismama, nagyon varjuk a szuletestortenetet!

Tegnap annyira faradt es rosszkedvu voltam egesz nap, nem volt kedvem semmihez. Tavaszi faradsag es persze Aron rendszersitette az 5 orai kelest! Nem baj, par nap mulva ez mar 6 ora lesz, es nem 5 ... ezzel vigasztalom magam!

Dana,
Gondoltam Ratok, mi volt a dokinal. Mondtak valami hasznosat, mi lehet a gond Laura fulecskejevel?
A ferjem szulei Hevesen laknak, ezert jartunk Husvetkor ott.

Lora,
Tok jo a mondoka!!!!!!! Gyorsan memorizaltam. :)

Telefon: a vezetekes telefonnal jatszik Aron, jo nagy nyomogombokkal, es sajnos nem lehet rajta szamzarat csinalni. A mobilt megprobalom mindig elvenni Tole, nem szeretnem, ha azt nyalogatna.
Timo, az olasz tanar megcsorgetese tetszett :) Jo lett volna, ha mond is bele valami "kedveset" Lillus.

Ria,
A reszelt turost szoktak ugy csinalni, hogy az also tesztat nem reszelik, hanem csak kinyujtjak, es arra a toltelek majd annak a tetejere reszelt teszta?

A tortak nagyon szepek! Lin, a Tiedre azt hittem, hogy cukraszdai, annyira profi lett. Mazsi, ugyes vagy, hogy igy begyakorolod elotte. Nekem is igy kellett volna tenni, akkor talan nem rontjuk ugy el....

Nanica,
A csigakat megis hogy kell elkepzelni? Van akvariumotok es abban vannak, es ott vetted eszre, hogy szaporodnak??

Kditke,
Nem semmi a kalvariatok a pelusokkal! Valoszinuleg extra ezrszekeny Tomi popsija mindenre. Suducremet hasznaltok kulonben????

KépKépKépKép
thelga

BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT LEÁNAK!
Kép

KépKép
KépKép
dana 1

Meg eszembe jutott ket dolog, amit szeretnek megkerdezni Toletek:
1. Aron naponta 2x kap tejpepet (reggel es este). Nem tudom, mennyire gond ez. Ahogy latom, itt a forumon nem igazan ad senki sem mar tejpepet nemhogy napi 2x. :shock: Terjek at a tapszerre az egyik kivaltasara??? Reggel szopizik, de utana viszonylag gyorsan megehezik, es ezert kap reggel, este meg a tejpep utan furdes, es utana kis szopi az alvashoz.....
2. Tegnap vettem isteni kortet, persze nem magyar, hanem talan argentin(??) Nem tudom, mennyire adhatok belole Aronnak. Tenyleg nagyon fincsi, nincs vegyszer ize, de azert nem bizom annyira benne.....

KépKépKépKép
thelga

Lea,
Boldog 1. Születésnapot!

Sebi

Orsi
Kép Kép
sno

Helga

Igen sajna befürdünk ezekkel a pelusokkal (vagy sem még nem tudom) !!!! Sudocremet eddig még nem használtunk !!!

Én semmi féle külföldi dolgot nem adok Tominak, csak banánt azt ugye nem tudok magyart adni ! Félek tőlük előérlelés nem tudom mivel történik ?! Meg az utazás kapcsán is bármi rárakódhat, tudom ennyi erővel a banánra is de én paramami vagyok tudod !!!!

Én nem adtam egyáltalán tejpépet csak tápszert ,azt kap Tomi reggel este 210-240 g-ot.

Ma végig aludta Tomi az éjszakát, háromnegyed nyolckor kelt ,nem tudom most miért nem kelt fel hajnalban ??? Vannak dolgok amiknek nem tudok rájönni a miértjére !!!Hidegfront nem zavarja csak a szél meg a meleg ?
Leraktam az ágyába tea cumi és már alszik is ! Este miért nem alszik el ilyen könnyen ???

Bocsi de most ezeken törtem a fejem !

Dana

Nagyon édes Laura és Dani a képeken !!!
Jobbulást nekik mielőbb !!!!!

Mézes krémes receptjét elkérem anyukámtól, aztán írom !!
Eddig nem mertem elkérni, mert akkor képes lett volna a férjem sütni nekem és az nem hiányzik a kilóimnak !!!!!

Olvastam egy oldalt PCOS-ról itt a neten, te szedsz valami antidiabetikumot ? Ugye te írtad, hogy neked is PCO-d van ???
Mert ott javasolják a metformin szedését (Meforal, vagy Merckformin) a hormonszint stab. érdekében !(ami mellesleg a további hízás csökkentésére is jó állítólag ha az a PCO-tól van)

Sno

Melyik volt az a mosógél amit javasoltál a múltkor ???
Hogy van Sebi foga ???
Mi újság veletek, eltüntetek ???

Pankaa

Ha lehet a BABE-val minden nap fürdetni akkor szerintem mi is kipróbáljuk hátha Tomi száraz bőrére is beválik ! Érzékeny bőrűek használhatják ??? Azt hiszem ezt már Mazsi is kérdezte, de választ nem láttam !

Kép
kditke

A legfontosabb lemaradt !!!

BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT LEÁNAK PUSZIK MENNET TOMITÓL !!!!!!!!!!!!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Lea,
Boldog Születésnapot !!! :D
Utólag pedig boldog névnapot Neked és Anyukádnak!!!

Természetesen mindenkinek akiről lemaradtam boldog névnapot és születésnapot!!! Zsófi, Gréta, Beni!!! :D

Annyi mindent akartam írni, most meg itt töröm az agyam, hogy mit is. :oops:

Lin,
Nagyon szuper a torta, ügyes vagy!!! Bizytos hülye kérdés, de a marcipánt ilyen pöttösen lehet venni és csak el kell nyújtani?

Lorca,
R.Jenő Szülők lettünk című könyvéről írtam, de attól függetlenül tényleg jó! :wink: :D

Dana,
Nyugi, nem csinálsz semmit rosszul az etetéssel!!! Jobbulást a gyerekeknek!!! Nagyon jók a képek! :D
( napi menü: reggel szopi 7 körül majd ha magamhoz térek akkor reggeli közösen amiből jelentős mennyiséget eszik - kenyér, sajt, rántotta, bundáskenyér, hal, májas..; tízórai nincs; ebéd üveges vagy a miénből leves és második+ gyümi; uzsira joghurt gyümivel, egy kis kalács; vacsi üveges vagy a miénkből eszik és fürcsi után kap még egy kis tápszert)

Helga,
Tejpéppel semmi gond nincs! Peti csak azért nem kap mert Ő elutasította. :? Körtét simán adok Petinek. :oops:

Ditke,
Petinek minden fognövesztés előtt pöttyös a popsija. Nekünk is csak a Bepanthen jött be.

Játszóház ok!!!

Lassan elgondolkodhatunk azon, hogy hol legyen a nagytali. Csütörtökön utánajárunk a Lurdyban a játszóház hogyé van egy nagy csoportnak. Még ötlet?!
Vendég

Lea, nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!!! :D
Kép

Dana
Anyós már felajánlotta, hogy segít, de inkább nem kértem belőle.
Azért látom Laura kedvét sem szegi túlságosan a betegség! :) Brigin is látom hogy beteg, de a kedve az jó. Csak ő is sokat pihenget az állandó rohangászás helyett.

Körkérdés
Nem tud valaki tuti módszert a kanalas gyógyi beadagolására? Már fecskendővel is próbálkoztunk, de kihányja. Egyszerűen addig öklendezik, míg vissza nem jön. Pedig nem a betegsége miatt hány, az tuti. De legalább a kúpot most már úgy-ahogy hagyja. :?
lora7

Kditke!
Lillus is ma annyit aludt éjszaka, hogy este fél 8 után csak reggel fél 7-kor ébredt. Persze, én már fél 6-tól tipródtam, hogy miért nem kel még fel?! :roll:

Helga!
Szerintem nem baj, ha tejpépet eszik. Én adnék Lillának, de ő már nem eszi meg.
A körtét én adnám neki, a magyar körtére még jó sokat kell várni! :?

Dana!
Azta mekkora nyúl! :)
A képek alapján Laura nem látszik rosszkedvűnek vagy betegnek! Remélem most már tényleg gyorsan meggyógyul szegényke! :cry:

Lora!
Hmm, talán a postás Ottó? :lol: :lol:
Lillus meg mostanában azt mondja mindenre, hogy kókó. :roll: :roll: Na, de hogy ez mi lehet? :) Nagyon cukik, hogy így kitalálnak szavakat! :lol: :lol:

Mazsi!
Felvágott: jobb minőségű sonkát kapott eddig, de valamelyik este kénytelen voltam egy kis Pick békelbeli roppanós virslivel leszerelni, mert nem hagyott nyugodtan enni! :lol: :lol:
Ezt a Scooby-izét még nem vettem!

Lilla mostanában mindentől megijed és fél. Nem mer átmenni az egyik szobából a másikba, ha nem látja, hogy van ott valaki. Megijed a tüsszentéstől, hangosabb zajoktól vagy ha egyáltalán hangosabban rászólok! :roll:

Ja, akartam kérdezni, hogy akik tápszereznek, meddig gondolták adni a bébiknek?

Timi
Kép Kép
timocska

Sági

Akkor megnyugodtam, a fogra nem mertem eddig ráfogni mivel nem láttam nyomát, viszont ma reggel 2 új fogacskát láttam kibújni, de nem tudom kikor bújhattak ki, mert az utóbbi időben nem nagyon enged Tomi a szájába kukucskálni, úgyhogy lehet, hogy tényleg ez csinálja.

De jó lenne, ha ez lenne, mert akkor használhatnánk a pelust tovább (Roosmann ) mivel nekem tetszik, jobb mint a Pampers, bár a Mazsi félét még nem próbáltuk, jó lenne már rátalálni egyre ami beválik, de eddig minden kornak megvolt a maga bevált pelusa, de jön valami és már nem jó , mert abból is kifolyik!

Timi

Ehhez az alváshoz azért hozzá tudnék szokni !!!!!!! :wink:

Tomi az ágy alá nem mer bemászni fél egyszerűen bebújni !!

Nálunk a sonka nem megy, pedig nagyon fini jó minőségű volt, de kiköpte laza egyszerűséggel ! A vajas ill. joghurtos kenyér jobban megy !

Körkérdés:

Nálunk a Nurofent imádja Tomi és a hozzá tartozó fecskendőt is, úgyhogy ebben jó tanácsot sajna nem tudok ! Ha este a foga miatt nagyon nyügi volt (gondolom fájt neki) játékból is tettem bele egy ici-picit és már meg is nyugodott, gondolom csillapodott a fájdalom és az íny feszítése. Vagy csak az íze tetszik neki !! :wink:

Ma már nem írok igérem velem van tele a fórum !!!!!Bocsika !!!Kép Nagymamával húsvétkor

Kép
kditke

Sziasztok!

Emili is átaludta az éjszakát, viszont már 5.30kor kukorékolt:(6ig dünnyögött, akkor megetettem, amdj f7kor végleg keltünk:(
De már ki van mosva, vasalva, lábam legyantázva.D
Most alszik a kis mókusom persze, már 8.15-től!:)

Körte:én nem adnék belőle, mindig a körtével szokott botrány lenni, hogy milyen mérgeket tartalmaz,.Argentínt meg végkép nem.Akkor inkább körte befőtt, vagy üveges bébikaja, abból is van körte.

Tápszer/tejpép:Emili reggel este kap tápit, 200-220 ml-t.De 6kor kap még tejpépet is>napi 1x.
Helga!
Szerintem nem gond, ha szopi kiegészítésnek adod, tehetsz bele gyümit is, és akkor az a 10órai:)

Timi!
Nekem a védőnő akár 3 éves korig is ajánlotta a tápit, de addig azért nem akarom adni.a múltkor próbálta vele kóstoltatni a tejet, de le sem nyelte, kiköpte, és brzongott.Hogy azért mert nem ízlett neki, vagy mert tudat alatt elutasítja, mert esetleg gondot okozna, nem tudom.De én sem ittam meg gyerekkoromban a tejet, és a meleg tejszagától most is kavarog a gyomrom.Vagy jéghidegen, vagy kakaónak langyosan:DMajd később még próbálom vele szoktatni, de ha a táp és a tej közt kell választani, én most a tápira szavazk, ui. abban szerintem minden benne van aminek benne kell lennie, és jobb az összetétele mint a tejnek.De tejes ételeket simán kap, scak direktbe tejet nem.Tegnap este meggyleves levét ette.:)

Felvágott:megnéztem tegnap az öszetételét ezeknek a gyerekeknek szánt sonkának, de egy csomó E betűset és nitrites pácsókat találtam, meg tartósító szert. :? :( Így nem kap.

Lora!
esetleg egy kis teába beletenni nem lehet?Ételbe nem szabad, mert megutálhatja, de egy kis tea talán segít.Ha nagyon kihányja, akkor esetleg szuriban nincs az a gyógyszer?Én soha nem vettem be semmiylen gyógyit, mindig vittek szurira, amit én kértem a tabletta helyett. :lol:

LEA!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!
Kép

Ditke!
Szerintem lehet minden nap fürdetni a BABE-val, bár én scak heti 2x szoktam, mert annyira nem száraz a bőre.Viszont utánna nem testápolózok, mert érzem, hogy selymes marad a bőre:)
Hintőporozás???:oMinek??Brrr...Popóját kenheted mindenhol a Sudoval.Vszleg akkor a kaja ahibás, most ne adj neki savasat, paradicsomosat, erős fűszereset!

Dana!
Nagyon aranyos Laura a képeken!Vendégmarasztalás nagyon tezsik:)Emili reggel már előre integet az apjának, mikor a cipőjét húzza.:)
Na most még Danis i beteg lett?Hát jól kifogtátok, kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljanak!!!

Mazsi!
Emili is érzékeny bőrű, és nem volt gond a Babéval,. de te is nyugodtan használhatod.Én is azzal fürdök, imádom!És nem kell belőle sok, jól felhabzik, és el lehet kenni a bőrön;)
Én is csak ezt a 2 sorozatot szoktam nézni, egyébként nem tvzek este.Alszok:)

Kép
pankaa

Sziasztok!

Boldog szülinapot Leának!

Boldog névnapot Mazsi!

Nem készültem cukrásznak!!!!!! Csak imádok sütni, mostanában nem nagyon van rá időm.

Torta recept:

Tészta:
250 g vaj
250 g cukor
6 tojás
125 g liszt
125 g keményítő
reszelt citromhéj

Vajat összekeverem 10 dkg cukorral, bele a tojássárgákat. Citromhéjat a liszttel és a keményítővel összekeverek. A tojásfehérjét pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük. Ezt mind egybekeverjük. Be a sütőbe kb 30-40 percre beteszük. Kihül ketté vágjuk.

Krém:
1 kg túró
2 deci tej
2,5 deci tejszín
cukor (ezt ízlés szerint tettem)
zselatin

Túrót összekeverem a tejjel cukorral. A tejszínt felmelegítem és megolvasztom benne a zselatint, majd szép lassan robotgéppel elkeverem a túróban. Megvárom, hogy elkezdjen keményedni.

A tésztát beleteszem vissza a formába és a túrós masszát ráteszem amikor már kemény, de még kenhető. Ráteszem a másikfelét a tésztának, teszek rá sok-sok gyümit majd ráöntök két tasak megolvasztott zselatint. és be a hűtőbe.

Aki akar rátenni marcipánt, annak javaslom még egy réteg tésztát tegyen a tetejére és úgy nagy valószínűséggel nem olvasztja meg a zselatin a marcipánt.

A marcipánt dekára lehet kapni cukrászdába, én feketét és fehéret (60 dkg kell, hogy az egész tortát bevonja) vettem. A fehéret teljesen kinyújtottam, elég kemény így nehéz, de nagy nehezen sikerült és szépen ráborítottam a tortára. A pötyöket külön a feketéből tettem rá.

Mazsi: Nagyon jól néz ki a te tortád is, szerintem le fogod nyűgözni vele a vendégeket.
Igen megint nyúlt a kisasszony, majd kedden kiderül mekkorák vagyunk. Általában Gréta, nem nagyon becézzük, Hannát meg nagyon-nagyon ritkán használjuk.

Jobbulást a betegeskedőknek!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kaja:

reggeli:f8 körül 2-2,5 dl tápszer
tízórai időben ált. alszik
ebéd:f12-12 körül vagy azt amit mi eszünk vagy bébikaja
uzsi: attól függ mikor alszik3-4-5 körül :kenyér, felvágott, virsli stb + gyümi
este még eszik valakivel valamit.
f9 körül tej 2-2,5 dl

Timi: Mint látszik mi már próbáljuk leszoktatni a tápszerről. Olyan három hete próbálom hozzászoktatni az ízéhez, nagyon ízlet neki. Pár napja kapja este és annyira hisztizett érte, hogy már sokszor lemegy 2,5 dl.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

rég nem voltam, úgyh először a szülinaposoknak sok-sok puszi:
zsófi, gréta, lea, n n sok boldog szülinapot!

helga
kele kap tejpépet, sztm semmi gáz vele, örülj neki, h megeszi!

gyümik
körte, alma, banán, meggy, őszibari, kb ezeket kapja rendszeresen. nyilván először magyart veszek, ha van de ha nincs, akkor kap külföldit. meg is őrülnék, ha még ilyeneket is figyelembe vennék. arról nem is beszélve, h a cél nálam egyértelműen az, h áttérjen a mi kajánkra előbb-utóbb. szvl jó étvágyat kívánok neki a spar sonkához, a juhbeles virslihez és a bolti lekvárhoz :twisted:
nyilván csokit, csipszet nem adok neki direktben és a saját tejpépébe/gyümölcspüréjébe sem rakok plusz cukrot, de a krumplis tészátjában bizony van ízvarázs...

mazsi
próbatorta???? neked abszolút itt az idő a második babára! :wink:

pankaa
http://www.vatera.hu/bebior_ketcsatorna ... 97599.html nekünk ez a bébiőr van, uitt vettük (mondjuk asszem akkor még olcsóbb volt). teljesen jól működik, elégedettek vagyunk vele

nálunk minden okés, a legnagyobb gondunk 4 napja az, h kele ordít az esti fürdésnél :cry: eddig n szeretett fürdeni, most pedig nem lehet a vízbe beletenni. 2 napja újra vele fürdünk, az segít vlmelyest, de így is látni rajta, h tökre fél. nem tudom mi lelte, elvileg nem volt semmi rossz élménye..

játszóház nekünk is okés holnap! (ja, voltunk ott vasárnap, úgy láttam, h le van mosva az a sárga izé :lol: )

majus3

Május
És a meggyet, őszit honnan szeded ilyenkor? Még külföldi sincs. Vagy fagyasztott?

Timi
Azt hittem, hogy ez Briginél a betegség miatt van. Ő is megijed mindentől. A tüsszentéstől utoljára 2 hósan sírta el magát és most megint. :shock: Lehet ez vmi életkori sajátosság? Azért remélem, ha meggyógyul elmúlik nála.

Lin
Ezt a tortát is lementettem. Már csak neki kéne állni vmikor sütni. :lol: A krémbe mennyi zselatin kell? És port vagy lapot használtál?

Kditke
De irigyellek a Nurofen miatt. Brigi azt is kiköpi. Eddig csak a chamomillát volt hajlandó meginni. (homeos fogzásra) De most ráadásul egy iszonyatosan édes, egyébként puncs izű kotyvalékot kapott a torkára és légcsőhurutra. Ráadásul méregdrága volt. :evil:

Panka
Hát ezt most valahogy átvészeljük, de lehet legközelebb már rákérdezek vmi injekcióra, vagy max. még kúpot tudom benttartani. Lehet egy sima tablettával járnánk a legjobban, mert azt a kanálba rejtve be tudnám adni. Persze csak ha elég kicsi, vagy feldarabolom.

De szerencsére már javul, ma még nem ment fel a láza. Egy kicsi hőemelkedése volt még reggel, most nem tudom, mert nem szadizom a méréssel, de sztem már az sincs. Ma már sokkal élénkebb is és jobban is eszik.

Fürdés
Brigit még mindig a gyt fürdetővel fürdetjük. Szerencsére semmi baja a bőrének. Eddig csak a Gabi szárította egy kicsit.
lora7

Sziasztok,

Kedves Lea!
Boldog szülinapot!

Lora,
Briginek jobbulást! Látom már folyamatban. :)
Zsófi azt hajztogatja hogy "apa", tehát azért az "Ottó" tényleg gyanús nekem. :lol:

Helga,
Én a tejpépet és a tápszert is próbáltam, de egyiket sem fogadja el. Nem ízlik neki. Tejet direktbe még nem adtam, de nemsokára be akarok próbálkozni a tejbegrízzel.
Én már nem igazán óvatoskodok, hogy a gyümölcs külföldi vagy sem. Egyedül amit nem igazán adok neki, az olyasmi ami tele van E-vel (pl. felvágott párizsi ezért nem), bár Zsófi is már kapott vegetás levesből is.

Május,
Mindjárt nekiállok a meggyes-csokis sütidnek. :P

Víz,
Mostanában kezd inni, méghozzá a Jana sportkupakosból és csakis egyedül. Már egész jól megy.

Munka,
Programozó vagyok. Max. havi 11 napot fogok dolgozni és ebből 5-7 napot Dunaújvárosban a többit itthonról. Hát azért izgulok! Biztos eleinte nem lesz könnyű.

És akkor írok egy 1 éves Zsófi státust is:

Súly (2 héttel 1 év előtt): 9320
Magasság: 75 cm
Fej: 47 cm
Mell: 45 cm

Mozgás: Mászik, néha meg-megáll önállóan, de csak ápár pillanatra.

Beszéd: Apa, múú, háp-háp, pámpa (lámpa), Benbe (Bence), Gegő (Gergő), talán valami anaanaana is van. Állandó a gőgicsélés és kurjongatás. Hatalmas a kommunikációs igénye (ahogy felébred mutogatni kezd, nem lényeg hogy mit csak hogy rögtön mutasson valamit). Nagyon sok mindent megért, nem csak a hol van típusú kérdéseket, hanem pl. feljebb, a polcon, tedd fel az asztalra stb. is megy.

Alvás: Napközben 1X kb. 2-2,5 óra, éjjel 9-től 8-ig.

Szopi: Reggel, este, napközben általában 1X, éjjel is általában 1X (Május szerintem nálunk az éjjel-nappali részleg bezárás nem működne, mert akkor sír fél órát, majd totál felébred - de irigyellek, hogy sikerült)

Természet: Akaratos (ha nem úgy van, ahogy ő akarja feszítgeti magát, ordít), bátor (nem fél az emberektől, bár mostanában extra anyás), nem extra mozgékony (sokat elüldögél), figyelmes (bíbelődik, elnézegeti hosszasan a könyveit stb.) és nagyon kíváncsi (bár az lehet hogy minden ilyen korú gyerekre igaz).

KépKép
bozotka

sziasztok!

"megszültem" az éjjel :oops: :lol: Lea tett róla, h óráról órára újra végiggondolhassam ui megint egész éjjel fent volt végül 2kor magunkhoz vettem :oops:

viszont kinövesztette az alsó 2-es fogacskákat úh mégiscsak konyítok vmit az anyasághoz, mert ez volt a tippem 8)
szval megbocsátjva az emúlt 3 hét...bele sem merek gondolni, h mi lesz a rágó ill szemfogak növesztésekor :shock:

köszönjük a köszöntéseket! :lol:

megjártuk a tanácsadót is így szülinap alkalmából :lol:
súly:11300g
hossz:76cm
fejkörf:47cm
mellkas:50cm

"tudományok": áll önállóan, 3-4 lépés önállóan, bútor mellett ezerrel járkál, utánoz mindenkit :lol: , beszéd:mammma,aapppa,bab,vau,időnként bú, tatata,nannana és a halandzsa :lol: , a fúj a szélen kívül a másik kedvenc mondóka az "ugráljunk mint a verebek" c. közben persze ugrál és a végén tapsol is hozzá :lol:
örömmel tapasztaltam, h vége az elbarikádolás varázsának :roll: a kis computer kiadta, h azt arréb lehet tolni :shock: :wink:
ha az ágy mellett ülök fellépa lábamra és mászik fel az ágyra...viszont okosan megáll a szélénél és nem jön vissza csak lenéz, h hoppá magasan vagyok :lol:
ha vki köhög, vagy tüsszent Lea kineveti és elkezdi azt is utánozni 8)
ha vki fújja az orrát, Lea a száján fújja a levegőt kifelé (azért van némi képzavar :oops: :wink: )

alvásmennyiség : nem tudom :oops: tök változó...napközben 2x1-1,5 óra (de ma pl visszaaludtunk 9ig reggel így csak most aludt el és már nem fog aludni csak este)
éjjel pedig kb 8-9 óra :roll:

Helga
nálunk van egy zöldséges akinek van télálló magyar körtéje(legalábbis azt mondja magyar :roll: ) én azt adom

tejpép:Lea nem eszi meg ezért nem kap :lol: sztem ha szívesen eszi nincs vele gond

Dana
épp most beszégettem egy 2 gyerekes (nagyobbbik ovis)anyukával a tanácsadóban ls ugyanez a játék megy náluk is...folyamatosan betegek...:cry:
ezen át kell esniük...

tényleg bella, mmónika régen jártak erre :roll: !

lora
az a baj, h az antibiotikumok nem nagyon vannak kúpban :cry:
én is a vízzel/teával hígítást próbálnám ki... vagy kérj tablettát azt könnyebb belecsempészni vmibe :wink:

esetleg Te is "kóstold meg" Brigi előtt a gyógyszert...

személy szerint én is utálom a kanalas gyógyszereket :lol: de Lea hálistennek elfogadja, sőt örül mint kismajom a farkának amikor meglátja a fecsit :lol: én odaadom neki utána játszani ,h barátkozzon vele...eddig bevált...

majus
izgi lehet ez a fürdés :shock: esetleg az időponttal nem játszottatok? hátha akkor épp nincs kedve fürödni... :roll:

Timi
nem tudom meddig ajánlott tápszerezni :oops: :roll:

sztem ez az ijedtség csak vmi átmeneti dolog lehet...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lea! Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!!!

Ditke! Mi gyógyszertári un. zsírozóval kenjük Benit fürcsi után.

Dana! Jobbulást továbbra is. :( Mi Garasone fülcseppet kaptunk a fülészeten.

Lora! Amikor Beni olyan nagyon beteg volt SEMMIVEL nem tudtam beadni neki az anzótibiotikumot. Ezért is húzódott el annyira a betegség. Ha meg bele erőltettem akkor kihányta! :roll:

Timi! Volt Beninek is egy ilyen időszaka, hogy mindentől megijedt és sírt. Pár hét alatt elmúlt. :) Tápit én még fél évig biztos adok...

Helga! Amikor még szójáztunk kérdeztem a dokinőt, hogy nem baj, hogy csak a szójapépet eszi meg a tápszert nem. Azt mondta az a lényeg, hogy tápszert vagy pépet kapjon napi 2X teljesen mindegy melyik. Csak én utánna már azt is tápinak hívtam. Körtét adnék.

KépKép
csongria

Május!
Köszi, én is néztem ezt a bébiőrt, de már bótoltam egyet:)
Fürdés:véletlenül nem látta meg, hgy lefolyik a víz a lefolyóba?És attól aprázik, hogy ő is lefolyik?Azt nem tudom ettől mikortól kezdenek el félni, de Emili nagyon szereti nézni ahigy megy le a víz, ő nem fél tőle.De az öcsém a tustól félt nagyon!Esetleg nem volt vmilyen kontaktusa a tussal?Víz hőfoka gondolm állandó.Vagy volt hogy 1x melegebb volt?Játékok a vízben ugyanazok?Nem csúszott meg a kádban?Több öteletm nincs.

Mazsi!
Gratula a tudományokhoz és a fogacskához!:)

Lora!
Örülök, hogy gyógyul Brigi!:)

Emili ma reggel aludt 3 órát!!!:O, ebédelt, és most 2 óta megint alszik!És ugye az éjszakát is átaludta, tehát nem tudom mi ez az álomkór.Na azért kibírom vhogy :lol:

Itt az előbb szakdt a hó!!:o De már el is olvadt szerencsére, de annyira esett, hogy csak na!

Kép
pankaa

Timo,
Én is úgy tervezem, hogy kb másfél éves koráig adok majd Petinek tápszert tej helyett. Petinek is volt ijedezős időszaka, de pár hét alatt elmúlt.

Lora,
Petinek a múlt héten volt megint vírusos torokgyuszija. (tudod a szokásos fogzási mellékhatás) Most nagyon jó időben elkaptuk, mert egy éjjel és egy nap láz volt "csak", de már az elején elkezdtük a homeos bogyókat és semmi más nem jelentkezett. Most elmaradt az orrfolyás is. A homeos bogyókat nem inná meg Brigi?
Ja és még valami. Azt mondta a doktornéni, hogy ne adjak Nurofent mert Ő már találkozott gyomorvérző babával ami a nurofentől volt. :? Szerintetek??? Gondolom sokat kell adni belőle, de én félretettem és helyette Panadolt vettünk. De ha esetleg valakit érdekel egy üveg bontatlan Nurofen akkor ingyen adom.

Május,
Kelénél lehet így jelentkezik ez a félős, ijedős időszak. Éljen a tiszta csacsi. Akkor remélhetőleg mindent lemostak. :D

Mazsi,
Gratu a fogacskához! :D
Vendég

Így szakdt a hó:
Kép

És most is szakad, de süt mellette a nap is. :lol: Szörnyű ez az időjárás, már ő sem tudja hogy mit akar.:)

Kép
pankaa

Halihó!

Van egy kis időm.Merre vagytok?Alig írtok valamit.

Helga
Sajnálak a korai kelésért.Nappal mennyit alszik Áron és este mikor rakod le,hogy így fel tud kelni?Igaz ma Laura is fél 6-kor kérte a kaját,de szigor Anyu visszarakta aludni.Fél 8-ig aludt.
Akkor hétvégén lesz óraátállítás?Tegnap pont erről beszélgettünk.
Sajna semmi hasznosat nem mondott az orvos,de említettük,hogy visszük uszni és arra azt mondta jó lenne füldugót rakni neki.Pont nekem mondja mikor a fülbevalóját is elveszítettük.
Szerintem nem kell kiváltanod a tejpépet tápszerre.Reggelire ha nem akarsz adni már akkor inkább kenyeret felvágottal,lekvárral és este is mehet.Igaz nálunk most a kaja visszaszoktatás megy,de mikor már Áron ekkora,szerintem nincs értelme cumisüveghez szoktatni
Laura már kapott ilyen körtét,mivel nekünk a spár van legközelebb.Gond nem lett belöle.

Kditke
Igen Én írtam a PCod-t.Nekem az orvos semmit se ajánlott,de ez nagyon jól hangzik.Mikor megyek hozzá akkor megkérdem.Pontosan mi is a neve és mire jó?Kilóimra tényleg jó lenne,mivel fogyózok,de ez miatt alig akar lemenni.

Sági
köszi a biztatást.
Milyen halat adsz Petinek?Konzervet?És májast?
Ha tudsz gyere sűrűbben.

Lora
Nagyon nehéz tényleg beadni nekik.Én Danin sajna tapasztaltam.Esetleg teába vagy valami erősebb ízű folyadékba rakd bele.

Timi
Látom az emberi időérzékek nálad is működnek percre pontosan.Én is fel szoktam ébredni fél 7-kor,ha nem is kel fel.
Mikor megijed Lillus valamitől meg szoktad nyugtatni,átölelni?Szerintem hamar el fog múlni ez az időszak.

Laura kedve tényleg jónak mondható.De általába alvások után tudjuk így lefényképezni 1 óráig utána mindig jön és az ölembe bújik.Múlt hzéten volt 3 nap amikor csak ült vagy az ölembe volt.

Blin
Köszi a receptet.Elmentettem!

Május
Sajnálak a fürdés miatt,de bizti hamar visszaszokik.
Ha tudsz gyere gyakrabban. :)

Bozotka
Jó hosszú Zsofi.Szerintem az nagyon jó ha akaratos,legalább késöbb a közösségbe ő lesz az irányító.
Az nagyon jó ha csak ennyi napot kell távol lenned.Jó munkahelyed lehet ahol megengedik.

Mazsi
Igen két gyereknek ez az átka.De eddig olyan jól kikerültük és jön a nyár.
Jó nagy Lae.Pedig a képeken nem venni észre.
Gratula a fogacskához.

Ria
Tornázni még jártok?

Fürdetés:
Mi még mindig gyógyszertárival fürdünk,de Danit is azzal fürdetem,ha nem csinál belőle pókember kivetőhálót. :twisted:

KépKép
KépKép
dana 1

Sági
A homeossokkal eddig nem volt baja. De sajna a dokinénink nem ért hozzá és én sem. Így nem tudom mit adhatnék. Te mit adtál a Petinek? És az bogyós vagy az is szirup?
Anyu azt mondta, hogy én is ilyen voltam, hogy annyira undorodtam a gyógyszerektől, hogy mindig felöklendeztem őket. Briginél ez tök ijesztő volt, egészen mélyről öklendezte vissza! :?
lora7

Sági
Ez a nurofenes gyomorvérzést nem hallottam,de sajna nálunk Dani panadol érzékeny.Esetleg tudnál írni a homeos bogyikról?Nagyon érdekelne.Itt csak akkor adnak ki homeos bogyikat,ha orvos írja fel,vagy a dobozát viszem.Érdekelne olyan is ami egy fogfájásos tüneteken segít.

KépKép
KépKép
dana 1

Lora!
Nem lehet valami extra kajcsiba belecsempészni a gyogyót? Gondolok mondjuk vmi nasira, amit amúgy nem szokott kapni vagy csak ritkán? Aztán lehet, hogy hülyeség, de más nem jut eszembe! :roll:

Dana!
Mikor Lillus megijed, azonnal pityeregve belemászik az ölembe, fejét belefúrja a vállamba és két kézzel kapaszkodik. Ha akarnám, se tudnám eltaszítani magamtól. De szeretem ezeket a pillanatokat, mert amúgy ő egyáltalán nem bújós fajta!

Panka!
Minket is elkapott a havazás a délelőtti sétánk alkalmával! :roll: :roll: És itt bazi erős szél is fúj, alig bírtam tolni a b.kocsit! :)

Sági!
Még nem hallottam ezt a Nurofenről! :shock: :shock: Pedig nálunk ez az egyetlen, ami segített a fogzáskor. :roll: Jó, gondolom kábé egy üveggel meg kellene inni ahhoz, hogy baj legyen!

Mazsi!
Mit kap az ünnepelt? :)

Május!
Esetleg véletlenül elcsúszott a kádban, vagy apa nem figyelt és lemerült a víz alá? Csak azért, mert nálunk már többször előfordult.. :oops:

Pann!
Gyere máááá! :D :D

Holnap mi a játsziba kábé dél és 1 között érkezünk, aztán max 3-ig maradunk. :?

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, vagy aki ért hozzá
A homeos dolgokat a rendes gyógyikkal egyidőben is lehet alkalmazni?

Köszi az ötleteket a szirupra, majd kitalálok vmit amibe be tudom csempészni.

De jó nektek! Úgy mennénk mi is játszóházba. De ez most elmarad részünkről sajnos. Azért nektek jó szórakozást és fényképezőt vigyetek! Szeretném látni a tiszta lovacskát! :lol:
lora7

Lora!
Egy időben:úgy érted, hogy nem egyszerre beadva, de a hagyományos gyógyszerek mellett, ugye?Úgy lehet, csak az alap dolgojkat kell betartani, hogy enni-inni előtte nem lehet fél óráig.Bár így nem tudom, hogyan mérhető le, hogy mitől gyógyul(bár a lényeg hogy gyógyuljon :wink: )

Kép
pankaa

Lora,
Szerintem is adható a gyógyszerek mellett a homeos bogyó. Én mindig két étkezés között adom, mentolos dolgok rontják a hatásást úgyhogy pl fogmosás után is várok egy órát.
Peti most is bogyókat kapott, oscillococcinumot, homeogene 9-et és a chamomillat.

Dana,
Nem vagyok nagy tudora a homeonak csak a mi dokik homeopata és mindig ezzel kezdi a gyógyítást és ha 3-4 nap alatt nincs javulás akkor ad esetleg mást.
Fogzás: chamomilla, vibrucol kúp. Mi ezeket nem használtuk, de a kúpra azt mondják jobb.
Vendég

Timi! Dél körül? :roll: Én kettőre érnék oda. Na lehet, hogy elindulok vele előbb, el alszik a babakocsiba és ott ebédeltetem meg. :roll: Csak mi megyünk? Vagy tutkóra jön Ágiboldi? Többiek???

Dana! Fogzásra a Viburcol kúp és a chamomilla van. A többit nem nagyon tudom. Járunk tornázni, ma is ott voltunk délelőtt.

Nálunk is merült már el Beni... :oops:

Körkérdés! :?: Beni egyáltalán nem bújós most már. Nem lehet megölelni, babusgatni, dédelgetni, puszilgatni. Kézbe se lehet venni. Ha oda jön, hogy vegyem fel akkor 5 mp után tépi ki magát a kezemből. Nálatok is van ilyen? :roll:

Nurofen :?

KépKép
csongria

Dana, még hogy keveset írtak, tejóég, fél napig nem néztem, és képtelenség utolérni..

Lea, boldog 1. szülinapot!!

Tejpépet adok uzsira, reggel este tápszer, sztem örüljünk, amíg megeszik. Boldi ma tízóraira mézeskalácsnyuszit evett :lol:

Nurofen aggodalom nálam nincs, egyik gyógyszer olyan mint a másik, annyit úgyse eszik belőle. Persze ha a saját dokim mondaná nem adnám, de akkor se nagyon hinném :wink:

Bozotka, welcome to the club, mármint dolgozás. Otthon nehezebb lesz...örülj ha elmehetsz! :wink:

Na csinálom is...

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?