Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok,

Kimike: tegnap este már olyan fáradt voltam, nem tudtam leülni a gép elé, de nem felejtettem el a kérdésed... :) . Szóval nálunk az esti elalvásnál nincs gond, bár azt hiszem mi teljesen másképp csináljuk. Ha jól tudom, te hagyod, hogy Milán magától elaludjon. Én is ezt csinálom, de nem megyek ki a szobából, egy kicsit a vállamon pihenhet Marci kb. 15-20 mp-ig, addig énekelek, dúdolok neki, utána beteszem az ágyába. Elvan egy kicsit, de van, hogy szeretné, ha újra felvenném. Akkor ue. a menet. Ezt eljátszuk kb. 3-szor. Én mindig megvárom a szobájában, amíg elalszik. Ez lehet, hogy nem jó, de már annak is örültem annak idején, hogy nem úgy alszik el, hogy altatom :roll: . Szerintem ha már ovis lesz, akkor már ezt sem fogja igényelni.
Amikor kisebb volt, akkor volt, hogy beletettem az ágyába, az oldalára fordult és már aludt is, de mostanában kb. 15-20 perc is eltelik, mire elalszik. Nem beszélget, nem sír, csak forgolódik.

Ja egyébként tegnap frankfurti leves volt nálunk (virsli nélkül :wink: ) és császármorzsa. Ma pedig tojásos leves és krumplis tészta.

Most megyek, mert a fürdő tegnap kimaradt a takarításból és egy kicsit tanulnom is kellene.

Eni
marcy

Ja még annyi, most néztem a levelezésem és a barátnőm megkért, hogy minden nap szavazzak rájuk (idén lesz az esküvőjük és vmi játékon vesznek részt). Egy gépről csak 1 szavazatot lehet leadni egy nap.
Ha nem túl nagy fáradság, akkor márc. 14-ig klikkeljetek minden nap egyet rájuk :D !!!
Misik Henrietta és Dietmar!!!
A 3. páros a képeken, még csak ez a 3 pár jelentkezett...

http://www.sztv.hu/cgi-bin/sztv/cikk.cgi?cikk=29196

Előre is köszi!!!

Eni
marcy

Szavaztam!

Meg blogoltam is!

Most meg vár a konyha befejezése!

Pusszanat mindenkinek!

Egyébként nálunk végre mindkét gyerek egyedül alszik el! Ezt is megértük, több, mint 5 év kellett hozzá, hogy egy gyerek se legyen az ágyunkban, vagy attól 15 centire! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Hööh, elrontottam a blogom linkjét, szóval az aláírásban lévőre kattintsatok inkább!

Gabella

gabella

Sziasztok!

Én zöldséglevest főztem grízgaluskával és úgy mellékesen csináltam franciasalátát. De van a tegnapi túrós tésztából még tészta, meg kivettem a fagyiból magamnak egy adag szójapörköltet, szerintem blani azt vacsizik tésztával. Ja és sül a kalácsom. a múlkoriról dobok is képet! annyira szeretem, mert csak összedobálom a kenéyrsütőgépbe, megkavarja, megkeleszti, 3 részre osztom, öszefonom és 12 perc alatt megsül!!!!!
Nesze neked fogyókúra!!!
Hiába, a fogiys kaják, nasik nem ilyen finomak!Vagy ti ismertek finomat is???Nasi????

Kép

Alziza! Kösziiii, hogy gondoltál rám!
Gondolom Te is küzdesz a térrel a 3 gyerek mellett!!!!Hogy férnek el? Hány szobában vannak hárman?
Gabnak igaza van, van ilyen tárolónk, vagyis csak a bele, és csak 1, bár Gab nem nálunk láttad, mert egy narancsszinű van és abban a szekrény tetején a hajcsavaróim vannak benne a fürdőben.
De valóban jó, nekünk a tartó nincs hozzá.
De az a bibi, hogy szerintem a ferde fal alá nem fér be a tartó szekrénye. Alziza, nem tudod milyen magas és mennyibe kerül????
Meg aki ilyet használ, nem rossz, hogy csak össze-visza lehet beledobálni a játékot, szóval nem olyan szép sorban pl. az autókat mint egy szekrényben, polcon? Jól van na megpróbálom félretenni a bakos maximalizmusomat, bár ma de. is egyfolytában párhuzamosan pakolgattam a kukásautót a lovas traktorral és mivel az egyik rövidebb, még kerestem elé másik autót, hogy szemravaló legyen. :oops:

benianya
ákosbenianya

Benianya! Babatalin is ilyen tároló volt, az tuti! Az alacsony része biztos elfér a ferde fal alatt is, meg ezek különféle méretekben vannak, nézegettem már én is a honlapot. (IKEÁ-ban viszont még sosem voltam. Novemberben majdnem, de aztán mégse...)

Gabella

gabella

Ja, és kérek egyszerű szupi kalács receptet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Benianya! Csak neked!

IKEA tárolók

Gabella

gabella

Sziasztok!

Egy vigyázó anyóka nekünk is kellene, de valahogy én bizalmatlan vagyok egy idegennel. Ismerős pedig nincs, aki számításba jöhetne.

Benianya, szerintem ez úgy van, hogy aki hívő, annak a gyereke elsőbbséget élvez ebben az intézményben. Szerintem ez evidens. Ha limitált a hely, akkor nyilván azokat veszik fel szívesebben, akik otthon is ebben a szellemben nevelkednek. Jucának ezért is ajánlottam, szerintem nyert ügye lenne. :wink:
Viszont itt rengeteg önkormányzati ovi van, merem remélni, hogy a bölcsifelvétellel ellentétben ezzel nem lesz gond.

Marcy, igen, nálunk egyedül megy az alvás. Bár ahogy nő Milán és nyílik az értelme, egyre jobban próbálgatja a határokat. Néha azért van aja, aja + nyöszörgés. És ilyenkor én is meglágyulok. De szerintem az sem rossz, ahogy Marcika elalszik, végülis ez az alvásmizéria egy nehéz ügy, és kicsik még, ezt ne felejtsük el. Nem minifelnőttek. :wink: :lol:

Képzeljétek, kiderült, hogy az egyik kislánynak a bölcsiben rotavírusa van. :shock: Ki tud erről a vírusról többet?
Vendég

Ja! Újabban bevásárlósat átszunk, blaninak van csipogós, bemondós, számológépes pénztárgépe pénzekkel és Beni apénztáros! Csajok, hogy hogy élvezi!!!!!!

Ma mondta hogy
túta= csúszda
títa=tészta
mma=alma
nán=banán
hinna=hinta
uka=uborka
óda=ladba
kéké=kérem
enni, inni, kuka-tisztán
mama, ott- tisztán
tata-tisztán
bu=busz
naa=narancs
tití=tigris
dzidzi=cici

bukfencre bukfencezik, hintára ráfekszik a pládre amiben szoktunk hintázni,
jön mama-ra odamegy az ablakhoz és mutogat hogy mama ott bu(busszal jön mama) és veri az ablakot aztán megy az ajtóhoz.
Fürdésnél próbál vetkőzni, de nem sikerült még neki, viszont elemeli a kezét ha leveszem a bodyt.Öltözésnél emeli, dugja. a sapkát megpróbálja egyedül feltenni. Tolja a babakocsit, az övét is és a kicsit is, altatja, takarja a babát.
Szeretget, ölel, odahúz,puszit ad, megeteti a babát, megitatja, megkavarja a kis konyhájában az ételt, kiszedi a levest, ad nekem.
Kergetőzik, fut, szalad, hátrafelé megy, egyedül felmegy a csúszdán és lecsúszik, egyedül hintalovazik.(kaptunk hintalovaaaaat!!!!!)
Egyedül hajtja a bébitaxit, tegnap óta a kismotort is!!!!!
CSajok, megnéztem az elvárásokat és elmondhatom, hogy pont mára 1,5 éves szinten van!!!!Jupiiiiiii
:P

benianya
ákosbenianya

Ó, Benianya, nyami nyami. :lol: Ja, kérdezted és igen, már böjti időszak van.
Vendég

Kimike! Nem evidens, hogy elkapjátok!Bízzunk!!!!
A játszóbölis kislánytársunk van most ezzel bent a kórházban, durva, mert fosik, hány intenziven, és bent kell maradnia talán 1-2 hétig, de az anyuját nem engedték. Szerintem az egészben a a legdurvább, hogy a 19 hónapos kislány egyedül van bent éjjel ,szerintem ez hatalmas törés és tramuma. Épp azt beszéltük apával, hogy valaki tuti kibalhézná hogy bent lehessünk, ugye ott ha bemész, Te sem jöhetsz ki, de hát ez a minimum, nem?
De szerintem sokan otthon heverik ki a rota virust.
No, de ne is emlgessük, egészságre fel!!
Milán javul?

benianya
ákosbenianya

Benianya! Milyen csúszda? Döbb! Egyedül? Én Mesit még nem engedem föl. Vagy csak ez a szobai műanyag csúszda?

Beni nagyon ügyes!

Mesivel tegnap voltunk a dédimamánál, és otthon volt a nagynéném (őt is mamának hívja Mesi) meg a két nagylány is. Hát, mindenki szétröhögte az agyát, hogy Mesi leült a szőnyegre, lerakta a sütijét a tányérral, maga mellé ültette a nagy kopaszbabát, és adta neki a süti falatot: Baba! Enni! Hm? Baba meg nem akart enni, kisebbre csípte a falatot, újra próbálta, és mondta: na? Íííí-ni! (Így ni!) De a piszok baba úgy se evett! :lol: :lol: :lol:

Gabella

gabella

Sziasztok!

Pil! Nagyon sok boldogságot kívánok Peti babához!!!!!! :P :P :P

Benianya: Azt hiszem te kérdezted az adóvisszatérítés megosztását. Én úgy tudom, hogy sajnos már nem lehet, de javítsatok ki, ha tévedek. Guszta a kalács!!!

Marcy: Nagyon jók a képek. Én is úgy elmennék valahova kirándulni, de a család háromnegyede az év első 3 hónapjában született, vagy a névnapja van ilyenkor, így be vagyunk táblázva. Örülök, hogy Marci kukijával minden rendben van. Na akkor ma én is krumplis tésztát főzök, köszi az ötletet. :)

Viera: Kitartást a felújításhoz!

Gab: Tündér Mesi!!! :P

Betegeknek gyógyulást! A mai napot mi is a kórházban kezdtük egy tüdőröntgennel. Nagyon csúnyán köhög Zoló éjszakánként. Holnap du. visszük a leletet a dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond. Mellékesen apánknak meg tüdőgyuszija van…
:?

nancsa

Mesi, éddeeees!!!!!

Csak szobai kiscsúszda a játszóböliben, de sokan még 20 hónapsoan sem mennek fel egyedül, mert felmenni is 6 lépcsőfok asszem, meg ott fenn ugye külön technikával kell leülni, hogy nehogy egy lábbal induljon el, és csak akkor csúszni, ha minkét lábát sikerült előreoperálnia, és a feneke is a helyén van.

Kalács:
2 felvert tojás
2 evőkanál margarin,
1/3 pohár víz
2 ek cukor
2 tk élesztő
3 pohár finomliszt
fél tk só
én teszek bele tejben áztatott mazsolát is.

Ezeket a kenyérsütő mérőivel mérem-a pohara 200 ml. a nagykanala 1 ek, a kiskanala 1 teás kanál.
1,5 órás a tésztaprogram, de gyakorlatilag szerintem kézzel is meg lehet csinálni, mert a gép is jól összegyúrja, pihan-kel, aztán megint átgyúrja és aztán jó sokat pihen,kel melege helyen a gépben. Igy nagyon magas foszlós tészta lesz. Lehet belőle fonni és olyan kis zsömlefééket is csinálni, sőt ez a tésztája az olajban kisüttendő fánknak is.

Tárolókat köszi!!!
Jajj, elfelejtettem irni, hogy le a kalappal a türelmed előtt, a múltkor a krém, majd a kakaópor!!!!!Hűűűűűű! :wink:

benianya
ákosbenianya

Türelem nagyon kevés van... Ma már Mesivel is ordítoztam... :( Este veszek Sedatif PC nevű homeos nyugibogyót... Muszáj...

Gabella

gabella

Sziasztok!

Benianya!
Nagyon ügyes Beni! Mi most egy helyben toporgunk a beszéddel!!!

Gabi!
Háát, én is szétröhögtem volna magam!!!! Aranyos!!!!

Kimike!
Rota! Nagyon rosszul hangzik!
Mi ma kaptunk zöld utat. Peti fokozatosan ehet mindent! Szegénykém állandóan enne! Mindig jön utánam és mondja, hogy nyam-nyam! :lol:

Bocsi csajok, hogy alig jövök, de nagyon nagy anyagrészt kell megtanulnom a vizsgára és nagyon húzósnak látszik és csak 81%-tól kettes!!! Na, meg pénzre megy a játék. 25ezer a vizsgadíj!

Egy pár kép:

Bágyadt Peti: Kép

Alvó Peti: Kép

Reggeliző Peti: Kép

A kis fönök:
Kép

Piros Peti séta után: Kép

Reni
Kép
prenata

Ezt meg kell mutatnom, aztán tűzök az oviba.

(A virágot most csináltam rá, hogy kicsit csajosabb legyen, ne pedig görögdinnye-szerű! :) )

Kép

Gabella

gabella

Jaj, most látom csak, Peti milyen cuki! Kis piros pofi! (Egyforma orvosi készletünk lehet, a mi lázmérőnk is mindig így van darabokban...)

Pusszanat!

Gabella

gabella

Gabi!

Nagyon ügyes vagy! Úgy irigyellek! Csak legyek túl az iskolákon, én is fogok kézimunkázni!!!!!!! :D

Reni
Kép
prenata

No közben kiokosodtam rotavírus ügyileg. Mondom, hogy orvosi lesz ennek a vége. :roll:
Reni, nagyon édes Peti. Milánnak mondtam, hogy itt van Peti. Erre ő: alsik Petyi. :lol:
Peti is elég sokáig volt beteg, ugye? Meddig is?

Benianya, Milánnak tegnap nem ment a hasa, ma viszont már harmadszor zuhanyoztunk. Étvágya kezd visszajönni, de inkább a ropit, kekszet rágcsálja. Még nem az igazi.
Vendég

Móni!

Peti 1 napig hányt, majd 5 napig volt zuhanyzós hasmenése! Huu, nagyon gáz volt!

Reni
Kép
prenata

Ja, és az 5 nap közepén volt kb egy 24 órás időintervallum, amikor nem volt széklet. Akkor már kezdtünk előre örülni!

Reni
Kép
prenata

Jaj, Milán zabálnivaló!!!!!!!!!!!! Alsik Petyi! :D

Reméljük, mostmár lefut mindenhol ez a fosós-hányós nyavaja, Milánt meg alapból kerülje el!

Lackó megint taknyos. Tiszta könny a szeme... Holnaptól megint nem megy oviba. Hjaj!

Gabella

gabella

Hali.

Kinga, hát első olvasatra a kettes számú jelentkező ideálisnak tűnik nektek, remélem, jövő héten bebizonyosodik, hogy ő a ti emberetek.

Marcy, nálunk Peti a mai napig velem, velünk alszik el. De aztán megy a helyére, ott is jót alszik. Én is úgy gondolom, hogy eljön annak az ideje, hogyha elfárad, akkor megy aludni.
Hát én rányomtam kétszer is, de nekem semmit nem csinált...egyébként már csak a május 24. miatt is rájuk szavaznék. :D

Bénianyu, ha lesz időd, pötyögd már be ennek a kalácsnak a receptjét, meg hogy utána mibe teszed. Köszi. Na az első fele megvan, mostmár csak az hiányzik, hogy mibe (mire) teszed.
Hát azt hiszem, sárgulok. Peti még mindig nem beszél, de gyanítom, elég későn fog megszólalni...
Sajna a fertőzőre sehol nem engedik be a szülőket, pedig elvileg jogod lenne ahhoz, hogy a gyerekeddel legyél.

Kimike, rota nagyon rossz. Az egyik fajtája ellen van ugyan szuri, de közel sem biztos, hogy azt a fajtát kapja el valaki. Hányás-hasmenés, kiszáradásveszély.

Nancsa, huh, remélem, semmi komoly baj nincs Zolónál! A férjednek javulást.

Preni, akkor ügyes legyél! Nekem márc. 6-án lesz immáron a harmadik nekifutásom a mérlegképes vizsgának, de most sem viszem túlzásba, mondjuk "csak" 13,5 rugó a vizsgadíj.
A képek nagyon jók, milyen kis pirospozsgás az arca a séta után!

Gab, csúcs ez a sapi!
Lackónak javulást.

Ági és
KépKép
exdeus

Benianya, mikor aludtak el a gyerkőceid? Az enyém 18.50-kor! :)
Vendég

Nancsa, tüdőröntgen? Ez komolyan hangzik. Feltétlenül írj holnap, hogy mit mond a doki! A mi dokink ilyet még nem javasolt, pedig Milán is tud úgy köhögni, hogy a frász kerülget. Gondolom ez is beutalós történet, ugye? Szegény Férjed, tüdőgyulladás, az nem semmi. Jobbulás!
Vendég

Sziasztok!

Preni: Sok sikert a vizsgához! Édesek a fiúk ahogy alszanak! :D

Exdeus: Hajrá márc. 6! Szorítok! Jövő ilyenkor pedig majd te nekem, ugyanis én akörül fogok végezni ugyanezen a tanfolyamon. :wink:

Kimike: Azért utalt be minket a doki, mert Ő nem hallott semmi szörcsögést Zoló tüdejében, mégis köhögött. De találtak is valamit, mert a leleten ez az utolsó mondat: ABT után kontroll. Szerintem ez antibiotikum terápiát jelenthet.
Vidd el Milánt a dokihoz, hátha tud valami okosat mondani, vagy az elején elkapni a fertőzést, hogy ne legyen komoly.

nancsa

Sziasztok!

Dobok egy képet az ovis farsangról, nem tudom megismeritek-e a Zoránt.
Bocsika, hogy mostanában ilyen kimért vagyok és senkinek sem reagálok, de már kapcsolom is ki gépet, mert szétszakad a fejem, se gyógyszer, semmi nem segít.
Holnap kelek hajnalban megint, pakolok. Dél körül indulunk Debrecenbe. Itthagyjuk ezt a kócerájt.
Nálunk is itt volt az orvos, a Zoránt nagyon sokáig hallgatta, mármint a tüdejét, már-már gyanús volt. Megkérdezte, hogy nem volt-e neki ..... (nem tudom mije, rákérdeztem, de már elfelejtettem a nevét.) lényeg, hogy valami asztmás jellegű betegség, fulladás.
Rögtön ilyet csináltam :shock: , miért? kérdeztem, most arra gyanakszik? Igen, megfordult a fejébe, de sokáig hallgatta és végül is nem az, de figyelni fogja. Noémit is megnézte, neki is piros a torka. Írni akart neki Ospamox-ot, mondtam, hogy múlt hét végén fejeztük be. Úgy döntött, hogy akkor nem ír senkinek semmit. Köptető nappal, köhögéscsillapító éjszaka. Én most adtam Noléminek éjszakár egy Dedalonetta kúpot, mert ha köhög, akkor ő rögtön hány.
Na, szóval így megyünk pihenőzni hétvégére.

Minden pici betegnek gyógyulást.
Akinek a szeme könnyezik (kötőhártyagyull.), asszem Gabi írta, nagyon jó rá a Boraxos vízoldat 2%-os. Gyógyszertárban lehet kapni, azzal kell borogatni, milliószor jobb, mint a kamilla. Utána persze szemcsepp.

Akkor jöjjön a kép:

Kép
Kép
Egy kis segítséget adtam.

Pusszanat mindenkinek.
Jó éjszakát!!!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Dobok egy képet az ovis farsangról, nem tudom megismeritek-e a Zoránt.
Bocsika, hogy mostanában ilyen kimért vagyok és senkinek sem reagálok, de már kapcsolom is ki gépet, mert szétszakad a fejem, se gyógyszer, semmi nem segít.
Holnap kelek hajnalban megint, pakolok. Dél körül indulunk Debrecenbe. Itthagyjuk ezt a kócerájt.
Nálunk is itt volt az orvos, a Zoránt nagyon sokáig hallgatta, mármint a tüdejét, már-már gyanús volt. Megkérdezte, hogy nem volt-e neki ..... (nem tudom mije, rákérdeztem, de már elfelejtettem a nevét.) lényeg, hogy valami asztmás jellegű betegség, fulladás.
Rögtön ilyet csináltam :shock: , miért? kérdeztem, most arra gyanakszik? Igen, megfordult a fejébe, de sokáig hallgatta és végül is nem az, de figyelni fogja. Noémit is megnézte, neki is piros a torka. Írni akart neki Ospamox-ot, mondtam, hogy múlt hét végén fejeztük be. Úgy döntött, hogy akkor nem ír senkinek semmit. Köptető nappal, köhögéscsillapító éjszaka. Én most adtam Noléminek éjszakár egy Dedalonetta kúpot, mert ha köhög, akkor ő rögtön hány.
Na, szóval így megyünk pihenőzni hétvégére.

Minden pici betegnek gyógyulást.
Akinek a szeme könnyezik (kötőhártyagyull.), asszem Gabi írta, nagyon jó rá a Boraxos vízoldat 2%-os. Gyógyszertárban lehet kapni, azzal kell borogatni, milliószor jobb, mint a kamilla. Utána persze szemcsepp.

Akkor jöjjön a kép:

Kép
Kép
Egy kis segítséget adtam.

Pusszanat mindenkinek.
Jó éjszakát!!!

Erika

Kép
viera

Bocsi a kétszeresért!!!
Ennyire azért nem akartam sztárolni!

Erika

Kép
viera

Sziasztok

Benianya
Gabella megelőzött! :lol:

Több méret van mint láthatod és a lépcsős szerintem tökéletes a ferde fal alá!
De,valóban kicsit zavaró,hogy "össze-vissza" van benne miden!
De ne legyünk kérem telhetetlenek! :wink:
Én is szeretek az "élére" állítani mindent,de a gyerekek nem!
Mivel saját maguk után nekik kell pakolniuk ez az egyszerűbb!
(Persze hetente rendet rakok benne amíg suliban vannak!)

Nálunk most nem a végleges helyükön vanna,mivel ugye fent csak tavasszal leszünk készen!(remélem!!!!!!!)De ott mindenki külön lesz!
Egyenlőre zsufi van! :evil:

Képek jók mindenkinél!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 19:49-kor.
Vendég

Ex! A kalács alkatrészeket a kenyérsütőgép tartályába teszem, ha kész, kiveszem, a legnagyobb lapos tepsibe teszek DM-es sütőpapirt, ami előre le van vágva, szemre 3 felé osztom a tésztát, kissé fejéshez(ha,ha annyit fejtem már tehenet! :wink: ) hasonlitó mozdulaokkal fél perc alatt 3 hosszú kigyót rittyentek belőle, összefonom ,előmelegitett sütőben 12 perc alatt megsül közepes lángon.
Ha megkened tojással fényes is lesz!

Hja, ennyi lógatástól, rázástól aztán már beszélhet is Beni! Ne izgulj, Petinek nem volt mozgáslemaradása, egyszerűen lehet hogy csak 2 évesen kezd beszélni, no de akkor majd löki nektek a relativitáselméletet!Ha nagyon aggódsz hetente 3x csinálj vele 10-10 előre és hátrabukfencet és apa lábnál fogva fejjel lefelé lengesse oldalra és a lába között előre hátra.(először csak kicsit)
szerintem nagyon fogja élvezni. Ezek konkrétan beszédbeinditó gyakszik, fejlesztik az agyat.

Nancsa! Mi volt a kórházban!!???
A férjed lábon hordtt ki egy megfázást? Mitől lett tüdőgyuszija? Szegény! Gyógymanók mennek!!!
Gab! No akkor most nem kötsz! Lackónak is jobbulást!!!

Kimike! Kedd-csütörtök balett miatt csúszás, épp hogy letettük 19:05 kor, de csak egy gyors zuhira volt idő. Blani meg elaludt a kádból kilépve állva, majd meg zabáltam!!!!
Mit csináltál Milánnal? 18:50!!!És ma meddig???Nappal?

Preni nagyon édes a csillagszeműm!Na apája pocakján látszik ám, hogy 1 tepsi sütid ültő helyében nyeli le!

Alziza! Állati ez a szemüveges kép!
Viera! Megismertem már az elős képen is, édesek nagyon! Tiszta nagyfiú már!

Te, nincs nektek a házban, falban, festékben, bárhol valami amitől ilyen gyakran betegek! ???
Ki kéne tisztittatnod hókuszpókusszal is megint a kéglit, főleg ennyi jó energiájú munkásember után.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Alziza: Tudományos Zalán nagyon édes! :P

Benianya: Igen, lábon kihordott megfázás szövődménye a tüdőgyuszi. Egy hete könyörögtem neki, hogy menjen dokihoz, de nem volt hajlandó. Tudod, férfi. :? Amikorra meg rászánta magát, már súlyosbodott a dolog. Nagyon sajnálom, de úgy kellett neki! :evil:

Viera: Jó pihenést! Érezzétek magatokat nagyon jól! Tuti volt Zorán szerkója!!! :P

Apropó farsang. Nálunk jövő kedden lesz a bölcsibe. Van ötletetek minek öltöztessem Zolót? Valami olyan kéne, amit szinte észre sem vesz. Csak ezért szeretném, ha lenne valami, mert szinte az egész csoport beöltözik. Ez inkább a nagyoknak lesz buli, a kicsik nem nagyon fogják még érteni.

nancsa

Sziasztok

Gabella

Pedig érdemes az ikeába elmenni! :lol:
Én szeretem (a férjem nem annyira,mert én sokáig elvagyok ott!) :lol:
Nekem onnan van majdnem minden!(kanapé,konyha,kiságy stb.)

Viera!
Remélem pihensz kicsit! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan: Nancsa, nálunk már volt farsang és ott láttam egy jó ötletet. Nem tudom, szoktátok-e nézni a minimaxot. Ott van egy mese, aminek a főhőse Noody, egy kisfiú. A jelmez egyszerű: csak a megfelelő színű nadrág és póló, egy sárga kiskendő a nyakba, és egy kék sapka. :) A másik egyszerű ötletet a neten láttam, ez pedig a túrórudi. Fehér póló és nadrág, amire szép piros pöttyöket rajzolsz. Ha kreatívabb vagy, akkor még a pöttyös logót is leget az elejére írni, hátulra pedig egy vonalkódot. De volt nálunk dalmata is, szintén fehér ruha, amire fekete foltokat rajzoltak, és az arcra is lehet, ha van arcfesték. Ezek olyanok, amit könnyen meg lehet csinálni, és tényleg olyan a ruha, mint a hétköznapi, nem zavarja a gyerekeket.

Pil, gratulálok Peti babához!

Nálunk beindult a bölcsi, és most már szépen alszik is bennt. Ennek örülök nagyon.

amandi

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjelentés:
Itthon maradtunk. :cry:
Noémi kruppos, Zoránnak orrán, szemén, folyik a trutyi, hurutosan köhög.
11 óra óta fent vagyok Noémivel. Negyedötkor aludt el. Bébihordóban, ugyanis fekve iszonyatosan köhögött, mit köhögött: ugatott.
Este itt volt ugyebár az orvos, de akkor még nem volt ilyen köhögése.

Ház egyébként be van "energiázva", tehát minden rossz energia jóvá van alakítva. (ennyit értek hozzá, meg hogy jó drága volt)

Noémi egyébként semmit nem eszik, iszik hál'istennek. De ha lefogy, akkor hogy lehet utána ismét felhízlalni? Tapasztalat? Tudom, vannak most páran, hasmenés-hányással kisbabák. Ti anyucik hogy csináljátok?
Ja, és érdekes, hogy napközben pedig felváltva köhög hurutosan és ugatósan. Most adtam neki köptetőt. (Az orvos mondta.) De az nem tudom jó-e kruppos köhögésre is.

Na, ennyi hirtelen, majd délután jövök.

Erika

Kép
viera

Viera!

A franc!
Kép

Gyógyulgassatok!
Vendég

Sziasztok!

Lackó itthon. Taknyos, köhög... :(

Alziza! Azért a 200 valahány km elég nyomós érv, mért nem voltam még ikeában. És még ha olcsó és szétszedhető is a bútor, ekkora távon utánfutóval azért elég sok a benzinköltség is...

Era!!!!!!!!!!!!!!! Írj már, milyen kisrucit szeretnél, hogy hozzá tudjak kezdeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megyek, behozom csemetéket az udvarról, Memi megy aludni, Lackó néz mesét, én meg főzök, mosogatok stb.

Szép hétvégét mindenkinek! Pusz!

Gabella

gabella

Jaj, Era! Most olvastam csak, hogy mi van nálatok! Szegény kis mókuskák! Gyógyuljatok gyorsan! Aztán majd ha kilábaltatok, kigondoljuk a hízlaló praktikákat. De megy ám az nekik maguktól is!!!!!!!!!!!

Drukk, és sok gyógypusz!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Viera, ó, szegény gyerkőcök! Sajnálom! :( Ki is mondta egyértelműen a doki, hogy ez krupp? De hogy a fenébe kapja el mindíg Noi ezeket a nyavalyákat? Zorán hozza az oviból? :roll: Téged is sajnállak, nem elég a lakáspucolás + 2 beteg gyerek... szegénykém. :(

Benianya, na ilyen korán nem szokott aludni, csak délelőtt szunyált fél 10-től 11-ig, aztán este már nem bírta tovább és kidőlt. Cserébe 6-kor kelt. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Megint egy gyors bekukk egy tanácsra: kruppra nagyon jó a köptetö, a Fenistil csepp és az UH hidegpárásitó. Ha pedig az orvos úgy látja,irhat fel egy speciális kúpot (Rectodelt), amit csak nagyon szügség esetén szabad beadni, mert nagyon erös szer.

Jobbulást!

Ildikó (az Újpesti Szülöotthon topicból)
Vendég

Ildikó!

Ari vagy, köszi a tanácsot.
Mi ezeken azonban már mind túlvagyunk. Tehát köptető megy, este köhögéscsillapító, egész éjszaka pedig hidegpárásító.
Rectodelt kúp pedig van itthon, de kizárólag akkor adhatom be neki, ha tényleg indokolt. Tehát figyelem egész éjszaka a mellkasát, nehogy behorpadjon, kékül-e a szája körül, ilyesmi. Szóval benne vagyunk ám a témában.

A Fenistil cseppen viszont meglepődtem!! :shock:
Én még ilyet soha nem hallottam. Nekünk vagy Sedotussin kúpot kell beadni, vagy pedig Sinecod cseppet. Mármint köhögéscsillapítónak.

Mindenkinek köszi az együttérzést. Hát ma sem lesz egy fényes éjszakánk, mert már öklendezik és egy pici már ki is jött a vacsiból. Egy kis vajaskenyeret evett csak. Tápszer egyáltalán nem kell neki. Egy kortyot sem ivott. Viszont megivott egy liter hársfateát, úgyhogy a kiszáradástól nem félek.

Pusza mindenkinek.

Erika

Kép
viera

Ja, hogy fényezzem a helyzetünket, mostmár 38 feletti láza is van Nonókámnak.
Fűtés a szobájában nuku, azt mondta a dokibá, hogy 20 fok fölé ne menjen a hőmérséklet és elég egy nyári pizsi. Na, hát gyártottam egyet. Előkotortam egy kinőtt pizsamát, levágtam úgy térd körül és kész a nyári pizsama.
Na, szóval ma éjszaka sem leszek nyugodt, úgy alszok majd, mint nyúl a bokorban.
Már alszik a drágám. Nem tudom meddig, úgyhogy asszem gyorsan én is lefekszem.
Még jó, hogy nem indultunk el "nyaralni".

Erika

Kép
viera

Viera!

Szegény Noémi!És szegény TE!
Tudom milyen ez.Zalán 4 hónapos volt amikor asztmás rohama volt!
Egész nap a hidegben sétáltam vele,mert ott kapott levegőt éjszaka meg ment ezerrel a hidegpárásító!Én meg füleltem állandóan sípol e kell e neki a hörgőtágító!

A fenistil csepp csillapítja a köhögést!A mi dokink is ezt adja mindíg meg calcimusc-ot,mert az meg gyulladás csökkentő!

Gabella!
Én ezt most nem azért és nem úgy írtam! :oops:
Vendég

Akkor vidámkodjunk kicsit! :lol:

Egyik délután egy kisgyerekes anyukának el kellett mennie otthonról,
és a férje vigyázott a gyerekre. A másfél éves kislány nemrég kapott
valakitől egy kis teáskészletet, azzal játszott. Miközben apja a
tévében a híradót nézte, a gyerek odatotyogott hozzá és megkínálta egy
kis "teával". A játékcsészében természetesen csak víz volt. Az apuka
szívesen részt vett a játékban, megitta, megköszönte. A kislány
annyira élvezte a dolgot, hogy folyamatosan hozta apának a teát.
Néhány óra múlva hazajött az anya, férje büszkén mutatja neki, hogy
mit játszottak a kislánnyal. A gyerek odaviszi neki a csésze teát, ő
megissza. Az anya megvárja, míg visszaadja a csészét, majd megszólal:
- Arra nem gondoltál, hogy az egyetlen hely, ahonnan vizet tud hozni a
gyerek, az a WC?
Kép
Vendég

Annyiraaa jókat irsz alziza!!!!!Na, apának fel is olvastam, ő nagy hiradónéző- de jót nevetett rajta!!!
Jajj, viera!!Nagyon sajnálom!
Te, ebben a fenistilban van ám valami! Nekünk a legkisebb náthnál is ir adoki fenistilt, de még soha nem adtam, de most elgondolkodtam, Valóban logikusan jó lehet!!!!Próbáld ki!!!

Üdv mindenkinek, rohanunk a farsangra, 11 kor diszkóóóóóó.
15-17 ig szülinapi zsúr, 19 től balettfellépés egy gálán-húúú, nagy rohanás lesz.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok Lányok,

jó ideje nem írtam. Olvasni mindog próbáltalak benneteket, de sose jut már időm az írásra.
Most próbálom pótolni.

Rólunk: voltunk Alsópáhokon megint, de most egyáltalán nem éreztem jól magam. Lehet, hogy már unjuk a helyet, de idegbajt kaptam attól, hogy ezernyi folyóson kellett végigmászni, hogy elérjünk a medencékhez, hogy a férjem szinte végig csak a barátnőm férjével töltötte az időt, velünk alig, hogy 5 napból csak 1 nap voltunk képesek elmenni kirándulni és ahhoz is balhét kellett csinálnom, hogy van állítólag gyerekmegőrzési szolgáltatás, de az óvónők húzták a szájukat amikor le akartam adni a gyereket, aztán 30 perc után már szóltak, hogy menjek érte. Ráadásul Pancsi megfázott, a barátnőm kisfiának meg megint kijött a kruppja-> ők haza is mentek egy nappal előbb. Szóval nagyon nem jött be most!

Én ha megyünk valahova, akkor hosszabb időre csak tengerpartra vagyok hajlandó, ahol látnivalók is vannak, vagy Balcsira a nyaralónkba.

Kérdeztétek a nyaralót: igen tervezzük, hogy kiadjuk, de mivel mi is lent szeretnénk valamikor 2-3 hetet tölteni egyedül, így jól össze kell szervezni.
Az volna a jó, hogy akit érdekel a dolog az megírná priviben vagy a gmail-es címemre, hogy nagyjából mikor, hányan jönnének, illetve zavarná e, ha mondjuk ők vannak az egyik szinten, akkor a másik szinten is lenne valaki.
Alapjába véve asszem a felső szintet fogjuk nyáron kiadni: ott egy nagy amerikai konyhás nappali van, plusz 3 franciaágyas szoba. kényelmesen 6 felnőtt, kicsit kényelmetlenebbül 8 fér el.

Na és akkor próbálok reagálni is mindenkinek.

Viera,
gyerekeknek gyógyulást! Ez a krupp tényleg horror! Most, hogy élőben is láttam/hallottam nagyn ijesztő!

Lakásfelújításhoz is kitartást. Csak anni (bár szerintem erre a férjed is gondolt), hogyha parkettát raktok le, akkor a lakkozásnál ne a hagyományos oldószeres lakkot használjátok, mert az még évekig méreganyagokat bocsát ki, még akkor is ha már a szagát nem érzed. Léteznek oldószer mentes lakkok, persze drágábbak, amiknek a használata után, 1 nap száradás után azonnal birtokba lehet venni a terepet.

Takkernő:
én is feleslegesnek tartom, a mienk csak két-három-négy hetente jön: akkor is vasalást csinál vagy ha épp kell, akkor ablakpucolást. A napi takkerolást úgyis nekem kell megcsinálni.

Katus:
Hajrá a lakáseladáshoz! A másik lakásra kötött előszerződésben van határidő vagy bármennyi ideig vár rátok az eladó? Azért remélem sikerül gyorsan eladni. Mi már 2 hónapja hirdetjük, de hétfőn fog jönni az első ember, aki egyáltalán meg akarja nézni. (mondjuk elég magas áron hirdetjük, de nekünk nem érné meg kevesebbért eladni).

Gabella,
tök szupik ezek a pulcsik/sapik. Én most le vagyok maradva: te most bérkötést csinálsz? Vagy hogy van ez?

Colett,
nálunk is csomószor ébred Pancsi az utóbbi idpben éccakánként:( Mondjuk elég visszadni a cumiját és szunyál emgint, de azért fárasztó.
Nekem első vizsgám ápr. 3-án (pont a szülinapomon lesz) építészettörténetből. Horrorhorror!

PIl,
gratula Petihez!

Eni,
tök jók a képek!

Benianya,
képek alapján: a Beni ágyát nem lehetne beforgatni a fal mellé? Persze így is lenne némi lyuk a ferde falsík miatt, de akkor ott már nyernétek némi helyet. Többin még próbálok gondolkozni, de most Pancsi elkezdett hisztizni, mennem kell.

meteor

Sziasztok!

Jó a fenistil,tényleg!

Viera!
Milyen éjszakátok volt?

Na egy kis vidámság megint:
Nekem nagyon tetszett.itt röhögtem magamban mikor kaptam!

Kép
Vendég

Hali.

Viera, én nem jöttem volna rá, hogy melyik jelmezben van Zorán!
Noéminak javulást, és persze a fiadnak is. Nálunk hál’ Istennek semmi nem veszi el oly mértékben Peti étvágyát, hogy lefogyjon, ha meg mégis, rajta nem hiszem, hogy nagyon meglátszódna, most kb. 13,5 kg ugyanis. :o
A Fenisitil csepp általában allergiás reakcióra van, de anyukám mesélte, hogy öcsémnek is kellett adjon, amikor még kisebb volt, és fulladt. Én is meglepődtem rajta… Mi most kaptunk, ahogy Peti pöttyös lett, előtte nem kellett soha.
Figyi, sejtem, hogy nagyon nehéz, de amíg Noémi iszik, addig ne aggódj. Tudod, éhen ki lehet bírni, de inni KELL. És azért egy liter tea nem semmi! Csak győzd peluscserével! Nálunk Peti az utóbbi időben szó szerint vedel, aminek az az eredménye, hogy a rucija megy a szennyesbe. :?

Alziza, jó ez a kép. Peti is imádja a szemüvegeket, anyukámmal épp ma határoztuk el, hogy a mi régi szemüvegeinkből kiszedjük a lencséket, és a kereteket ráhagyományozzuk Péterre. :)
Juj, ez a WC-s vicc! Na egyébként oda is az a víz megy, ami a csapba…

Bénianyu, köszi a tippeket. Bukfencezni szeret, de a fejjel lefele lógatásért már nem nagyon rajong a kicsi fiam. Azt hiszem, nekünk tényleg a késői beszéd marad…de azért remélem, hogy nem a relativitáselmélettel fog kezdeni. :D

Nancsa, öltöztesd focistának. Szerintem ahhoz semmi extra ruci nem kell, nem kell „plusz”, ezt nem hiszem, hogy észrevenné, úgy, ahogy egy hasonló korú kislány sem azt, ha királykisasszony lesz belőle.

Meteor, légyszi írd már meg (priviben), hogy idén mennyiért tervezitek kiadni a nyaralót? Lehet, mi is bepályáznánk egy hosszú hétvégére…többre nem, mert valszeg a férjem (és lehet én sem) bírnánk Peti nyafizását. Mert ugye Murphy mindig a helyzet magaslatán áll.

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?