Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tegnap elvittem Zsófit a barátnõmhöz, (akinek 2700 grammos 2 hetes babája van, hát iszonyú pici!!!!!) beraktam Zsófit a hordozóba, bekötöttem a kocsiba az anyósülésre, és simán ment minden, a kocsiba elaludt, visszafele nézelõdött, és én nagyon élveztem.

Andy,
Lassan meglátogathatnánk egymást, majd írok mélt, csak a freemail állati lassú mostanság. Szoptanítot próbáltad?

Lányok,
Mindenképpen menjetek el a Cora-ba, én voltam vasárnap, és csomó ruhát vettem Zsófinak, pl. 2részes plüss 990 Ft, bodyhegyek, sokféle, puha polár pulcsi 600 Ft, nagyon jók, érdemes.

és még mit láttam amin ledöbbentem: kb. 1 hónapos kisfiút tartott az apja a kezében, a másik kezével nyomatta a gyerekbe a cumisüveget miközben a sorok között sétált, az anyuka pedig ment utánuk a hordozóval. Hát normálisak?

Sasha,
Jobbulást nektek!!

Zulu,
Ne izgulj, csak a saját példámat tudom említeni 6 évesen amikor suliba mentem, akkor voltam 16kg, és makk egészséges, mert a fél kertet lelegeltem. Az a lényeg, hogy Annababa jókedvû legyen, és azért legyen sok pisis-kakis pelusa.

védekezés: Én nem szedek gyógyszert már 7 éve, nálunk a durex a menõ. Van aki szintén? , hogy ne érezzem már magam egyedül.

Pocok,Kataa
TUMS tablettát itthon is lehet kapni gyógyszertárban.

Kataa
Szombaton nálunk is voltak a barátaink, és úgy megijedt Zsófi a lány hajától, hogy úgy sírt mint még 2 hónap alatt sosem, alig bírtam megvigasztalni, de a végén persze sikerült.
A legközelebbi sütid meglátod nagyon fini lesz!
Boldog névnapot Alexnak, és boldog 4 hónaposságot is! Megkaptad a mélem?

Gratula mindenkinek a forgásokhoz, és a fogacskákhoz. Zsófinak a hátról-oldalra fordulás sikerül 1x-1x.

Csics,
Én is nagy gyümievõ vagyok, fõleg terhesség alatt kilószámra ettem a barackokat, meg a dinnyéket.

Fkata,
Zsófi sem szeret hason, DE van amikor órákat alszik hason, van amikor napokig hiába rakom hasra csak kínlódik, de nem sír, és kell nekik egy kis torna, hogy erõsödjenek, szerintem tedd mindennap hasra, egy kicsit hadd erõlködjön. Ez csak az én véleményem, és ezt te döntöd el.

Gombóc,
Újra együtt topicolhatunk, gratula a babádhoz. A többiek írták a szopis topicot, nézd meg. Én a Magyar Szoptatásért Egyesülettõl is rendeltem füzetet, abban rengeteg dolgot írnak, szerintem hasznos!

pusz

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Kataa,
bocsi hogy nem válaszoltam, mostanában meglehetõsen szitaagyú lettemKép. Szóval a Hegyalja út környéke nincs tõlünk messze, autóval 5 perc. Mi a János kórház felett lakunk egyébként.

Brokkoli,
gratu Zsófikának, nagyon ügyes, és õrizze meg ezt a jó szokásátKép. Anna tegnap sajnos 3 óránként kelt, gondolom most próbálja behozni, amit a betegség alatt kihagyott. Na de nem panaszkodhatok, mert Õ is alszik tíztõl hétig szerencsére.
Melyik Coraban voltál? Pénteken szeretnék menni, de még nem tudom, melyikbe.

Andy,
nem akarom Besztit ismételni, de szerintem is próbálj elmenni egy szopiscsoportba, még szerencse, hogy pont most lesz. Márk még nagyon pici, talán sikerülhet visszaszoktatni a cicire. Lehet, hogy már tanácsolták a szopitopicon, most nincs idõm visszanézni, szóval próbáld ki, hogy pár napig nem adsz se cumit, se üveget, csak cicit. A kicsikben ilyenkor még nagyon erõs a szopóösztön (persze vannak kivételek...pl.az én kicsi fiam...), és ha nem kap mást, akkor "kénytelen" a cicit szívni. Tudom, hogy nem egyszerû, átéltem, nekem nem sikerült (mondjuk Malacka a játszócumit is utálta, az ujját sem szopta, szóval nála lehet, hogy tényleg a szopóösztönnel volt vmi gond.), és tényleg nagyon nehéz volt hónapokig fejni, jó lenne, ha ezt Te ki tudnád hagyni, és menne a szopi.

Tényleg csajok, én el sem merem hinni, hogy csak elõkapom a cicimet, és ABBÓL eszik a kicsilány. Nem ehhez vagyok én szokvaKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok mamik!

Köszi a biztatgatást, én is remélem, hogy elmúlnak majd az éjszakai hisztik. Tegnap is rákezdte éjjel, aztán amikor az 1 órakor esedékes szopi után félórával megint nekilendült, akkor jobb ötlet híjján, gondoltam adok neki vizet, egy csipetnyi cukorral, és láss csodát, megivott belõle 120 grammot, és az éjszaka hátralevõ részében csöndben maradt. Úgy tûnik egyszerûen csak szomjas volt. (Pedig betermelt elõtte 90 gr tejcit. Ki érti ezt?)
Elõször próbáltam adni a vizet kiskanállal, meg pohárral, hogy ne zavarjam össze a cumisüveggel, de az nem ment, végül mégis cumiból kapta, amit nagy megelégedéssel kiszopott. Viszont az utána következõ szoptatásoknál határozottan elkezdett bénázni, folyton kiesett a szájából a cici.
Én meg most itt állok tanácstalanul, hogy mi legyen legközelebb, ha megint szomjas? Egész éjszakákat nyûglõdjünk, vagy adjak cumiból vizet, ami viszont rizikózza a ciciszopit.

Sasha, örülök, hogy újra otthon vagytok, jobbulást! Kép

Zulu, mielõtt hazajöttünk a kórházból, felhívtuk a dokinénit, akit ajánlottál, ki is jött a hazaérkezésünk másnapján, és tényleg nagyon kedves. Köszi szépen! Kép

Csipkebogyó, próbálj meg egy meleg fürdõt a derekadnak, nekem nagyon jót szokott tenni, amikor ilyen húzódás van. Jobbulást!

Kispici
kispici

Sziasztok!

Nálunk ma egésznap esett a hó de azért voltunk kicsit sétálni is és a Petra aludt egy órát az erkélyen. Mennyi idõt szabad ilyenkor levegõn lenni? Mikor behozom a Petrát akkor olyan hideg a kis arcocskája és jól kipirosodik.

Oltás: annyira csúnya már a BCG helye. Olyan mintha dupla válla lenne, annyira kipúposodik. Remélem már hamar kifakad. Nálatok nem volt ilyen?

Gumicukor
Az jó lenne ha tényleg tudnál hozni olyan fényképezõt amihez van tárvirányitó. Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen munkahelyed van és megtudod oldani otthonról.

fKata
Szerintem nem baj ha nem alszik hason. A Petra is utál hason lenni pedig már majdnem 7 hónapos. Már meg tud fordulni de ezt sem csinálja gyakran kb 2 naponta egyszer. Hanyatt viszont nagyon szeret lenni és éjjel is így alszik amióta megszületett.

Nyuszi
Szerintem a petra is kb 7 kg lehet mert jan 30-án voltunk mérésen és akkor volt 6480g és 64 cm.

Panda
De jó, hogy újra itt vagy. Remélem a gyerekek és a férjed is meggyógyult már. Evésügyileg mi is ott tartunk, igaz mi még csak egy hónapja próbálkozunk. Most úgy van, hogy a 10 órás szopinál kap gyümit is és a többi csak szopi. Én próbáltam neki pepecselni finomságokat de csak mosogatás lett belõle.

Hogy-hogy felébred megint az Ádám éjjel? A betegsége miatt és ilyenkor meg is szopiztatod?

Nagyon ügyes Ádám, hogy már feltud állni. Nagyon megütötte magát? Elképzeltem ahogy kiesik és hát azért elég magasan van az ágy.

Beszti
Nagyon ügyesek vagytok. Nekem is ért valamit, hogy vártam egy kicsit mert így legalább a banánt megeszi.

Zulu
A Petra 9 hetesen volt 3950g és 5 kg 17 hetesen lett azaz 4 hónapos korába de õ 2300g-al született.

Áfonya
A petra is mindig leveszi a zokniját.
Játéktartó doboz:Én is néztem már a Kikába és az Ikeába is árulnak különbözõ szinben és méretben. Van amelyiknek teteje is van és kereke is. A kisebb egyszerü 500-600 Ft. A nagy kerekes tetõvel az 3000Ft.

Dió
Nekem se a gél van hanem a másik és arra tényleg nincsen ráírva, hogy hányszor lehet használni. Én használtam többször is. Különben is ez nem gyógyszer hanem gyógynövényekbõl van.

Ilke
Gratulálok Lili 3. fogához de én azt hittem, hogy csak egy van neki még. Csak most olvastam vissza akkor ezek szerint Lili is rajong a krumpliért. Különben én megkóstoltam és elég szar íze volt. Te tettél bele sót? Én nem csak tejet. De az állaga olyan fura volt, kicsit mintha grizes lett volna pedig teljesen összeturmixoltam. Megpróbáltam elkezdett öklendezni utána tettem bele almát úgy sem volt jó aztán átszürtem a szürõn ekkor szinte már csak a leve volt de így sem kellett neki. Erre kiöntöttem és elmosogattam az összes edényt. Olyan fura, hogy nem beszélünk össze és szinte ugyanakkor kezdtük el az almát is és most meg a krumplit. Ha veszel a Lilinek Hip-es kaját akkor abból mennyit eszik meg? Én is gondoltam rá, hogy kipróbálom de ahhoz kicsit többet kellene ennie mert egy kanál után azért nem szeretném kidobni. Jó mondjuk az van rajta, hogy 2 napig jó felbontás után de az akkor is max. 5 kanál.

Ezt a Petra írta nektek: n ggggggggbb dddddddddddddddddfffff x3t fbg ttttttttttttttttttttujtjjj thh

Kataa
Boldog névnapot Alexnek!!!
Piskóta: az lehetett a baj, hogy a piskóta nagyon kényes és csak 30 perc után szabad kinyitni a sütõ ajtaját. Régebben nekem sem sikerült de már profi vagyok belõle. És a krémet hol rontottad el? Különben a találkozóra én is sima piskótát sütöttem és csoki pudinggal kentem meg.

Zsani
Már ilyen hamar vettél motort azt nagyon szeretik a gyerekek.

Beszti
A gyerekek, hogy bírták a nagy zene-bonát?

Psz
Nálunk is az volt, hogy a Petra csak 6 hónaposan tanult meg megfordulni és így már jóval erõsebb volt és soha nem kiabált azért mert beszorult a keze. Az elejétõl fogva nagyon ügyesen kitudja húzni.

Kata007
Gratulálok Dóri 3. fogához!!!

Dió
Boldog 7 hónaposságot Petinek!!

Minden beteg babának és mamának jobbulást kívánok!

Ági és Petra
petra2

Sziasztok!

Jó nyûgös este elé nézek, mert Noémi felkiabálta Ádámot, így alig tudott aludni délután, és nem sikerült visszaaltatnomKép.
Ráadásul a spenótom megint "fûízû" lett, úgyhogy emiatt is rossz a kedvem. Tényleg, Ti (mármint, aki szereti) hogy csináljátok a spenótot? Mert én szeretem, de nem mindig sikerül (mint általában a fõzelékek, pedig állítólag azokat a legkönnyebb elkészíteni).

Na, hogy valami jót is írjak, Ádám ma megevett majdnem fél üveg "Zöldségpüré csirkehússal" nevû bébiételtKép. Pedig elõtte nem sokkal szopizott. Úgy látszik, ez ízlik neki. Úgy vettem észre, hogy csak az íztelen kajákat nem szereti. Még, hogy a babáknak fejletlen az ízérzékelése!!! Az én fiam pl. a húslevesbõl megeszi a zöldségeket, de azt nem merem neki adni, mert abban ugye van só meg mindenféle ízesítõ, amit elvileg még nem ehet. Sõt, a húsleves levét is szereti (egyszer megkóstoltattam vele, hát, hatalmasra nyitott szájjal várta a következõ kanállal, de nem kapott...). Igaz, ebben a mai kajában is van só, de nem hinném, hogy nagyon sok. Ugye??????

Brokkoli!
További átaludt éjszakákatKépKépKépKépKép!
A szuritól elvileg még alvósabbak a babák.

Csipkebogyó!
Jobbulást!

Kataa!
Alex egy hõsKép!

Még mielõtt elromlott a gépünk, írtam, hogy van fölös Konakionom raktáron, 9 ampulla. Ha kell valakinek, írjon bátran, elküldöm!!!!!

Most megyek, mindenkinek jó éjszakát!

Panda

panda
Halásztelek

?

KépKép
KépKépKép
beszti

Na, újra jövök picit...

Ági!
Köszi a gratlációt! Igen, mindig kap szopit, mikor felébred, ezért is félek, hogy nagyon vissza fog szokni a felébredésreKép.

Pszi!
Balázska óóóóóóriásiKépKépKépKépKépKépKép!

Zita!
Solymi szintén óóóóóóriásiKépKépKépKépKépKép!

Most már tényleg megyek!

Panda
pa

Beszti, lattalakKép
Afonya

Bocs, a kérdöjelért, de az elöbb megint elküldte a délutáni egyik üzimet.
Igy meg majd azon gondolkodtok, hogy miért is irtam a kérdöjelet...KépKépKép

Áfonya!Kép

Én is magamat!KépKépKép

Brokkoli!

Hogy ne legyél egyedül: mi is...Kép
Gyógyszert nem szivesen szednék, féltem a hormonháztartásomat, spirált elvi okokból nem használnék (meg amugy sem akarunk annyi idöt kihagyni). Most ugye a számlálós módszer nem igen menne (még nem jött meg a szülés óta), ugyhogy marad az egyetlen módszer.
Még jó, hogy minket nem zavar a használata (mint esetleg sokakat), mert akkor nem tudom, mit csinálnánk.KépKép

Panda!

Szerintem lassan próbálkozhatsz az izesitésselKép, icipici só, meg a füszerek (petrezselyem, zellerlevél, metélöhagyma), ezeket elvileg 7 hónapos kortól lehet adni.

Ági!

Nátán aludt(!) a zenebona alatt, a másik baba picit sirt addig, amig az anyukája fel nem vette.
A többi gyerköc meg már hozzá van szokva!
Egyébként nálunk sem megy valami fergeteges tempóban a hozzátáplálás, de én nem is eröltetem. Ma pl. a sárgarépa a mosogatóban végezte. Pont ilyen okoknál fogva inkább bébiételt veszek (HIPP-et, és csak olyat ami tisztán egy-két dologból áll (pl. sárgarépa, alma-banán), és nincs benne még hús, meg semmi más (rizsliszt, cukor stb.))

BCG: nálunk is nagyon csúnya, most már egyszer ki is fakadt, tiszta gennyes lett a rucijaKép. Állitólag nem kell vele semmit csinálni, és jó, ha ilyen, mert akkor reagált rá.

Kispici!

Mindkét melledet megkapta??? Nincs nagyon száraz nálatok a fütés miatt? Párologtatsz?
Ha csak a szopiszempontot nézem, akkor egyáltalán nem kellene neki kapnia cumit (az elsö 4 hétben nem ajánlják, mert cumizavart okozhat, söt, mivel a cumiból minden könnyebben jön, esetleg az is elöfordulhat, hogy elutasitja a cicit). Nem lehetne az, hogy szopiztatod mégis? Mi ezt ugy oldottuk meg, hogy a mi szobánkban volt, söt idönként a mi ágyunkban aludt, igy nem volt gond, ha felébredt. Sokan félnek töle, hogy beszokik a felnött ágyba. Hát lehet, bár nekünk egész könnyen sikerült átszoktatni az ö sokáig használható ágyába (az elején bölcsöje volt). Igaz, még most is felébred egyszer, de nem megszokás miatt, mert szopizik egy nagyot, aztán alszik tovább.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. Agond csak az, hogy a pici azóta nem fogadja el a cicit mióta kb 2hete megkellett volna jönnie és persze nem jött meg de nem ízlet neki a cici, mert valami borzalmas ize volt, mert én is megkostoltam. Akkor még lefejve se kellett neki. szeintem akkor megundorodott tõle én folyamatossan próbáltam neki adni de nem elfordítja a fejét és sír, hogy éhes azóta döntöttem úgy hogy lefejem és odaadom neki cumisûvegbõl. Így legalább megkapja az anyatejet és csak pótlásnak kap tápot.
Ami nem is olyan sok mert csak a 60gramm anyatej után kap 40gramm tápot. Igy õ is boldog és én is mert nem sír, hogy éhes.

Kakukk: válasz ment.

Brokkoli: Létszi írj a másik cimemre az andy@safeside.hu
Tényleg találkozhatnánk már. Biztos nagyok vagytok ti is mekkora Zsófi?

Na most csak ennyi
Pusz
Andy
andy78

Brokkoli, Beszti
Gratula!!! Irigykedem Kép
Durex ügyben csatlakozom. Soha többé nem szedek gyogyit (mármint fog.gátlót), spiráltól én is viszolygok (lehet, h azért ,.mert egyébként is fémérzékeny vagyok) Kép

Nyuszi
Alkalmazott Nyelvészetbõl. A témám a magyar jelnyelv.

Ági
Nálunk icike-picike a BCG, úgyhogy sajna nem tudom, h mit kell tenni vele.

Kispici
Szopis topuicban jártál már? Ott gyorsan adnak jótanácsot Kép

bringa és hanna (25 hetes lesz)
bringa

Zsuzsa!

Aha! Én tudom. Csak 10 percen belül lehet, de nekem eddig mindig sikerült. Bár olvastam olyanokról akik panaszkodtak, hogy nekik nem megy.

Most is direkt kipróbáltam, és ezt a mondatot utólag irtam bele!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Igen, mind a két cicit megkapta, általában kettõbõl szopik. Viszont valóban elég száraz a lakás levegõje, van is párologtató a radiátoron, de lehet, hogy az nem elég. Úgyhogy az ötlet jó, fel fogok tenni még egy vizes edényt. Köszi a tippet! Kép

Bringa,
a szopis topicba még nem írtam, de elolvastam amiket ott írtak, meg az LLL honlapját is végigböngésztem. De azért majd a szopis topicban is fogok kérdezõsködni.
Amúgy nem aggódom különösebben, mert hízik mint egy kismalac! Kép Olyan pofazacskói és tokája lett három hét alatt, hogy csak nna!

Köszi!

Kispici
kispici

Brokkoli, Beszti, Bringa,
mi kilógunk a sorból, Masculan típusúvalKép. Ugyan felírta a doki a Continuint, de nem tudom rávenni magam, voltak hormonproblémáim az elsõ terhességem utánKép.

Kispici,
örülök, hogy szimpi a dokinéni.Kép Majd ha már jobb idõ lesz, összefuthatnánk valahol a környéken. Városmajorba sokat jártunk Malackával, szerintem megint sûrûn elõfordulunk ott.

Pocok,
én a Mamutban szoktam megoldani a cipõproblémákat, elég sok gyerekcipõbolt van, eddig mindig sikerült találnom, pedig az én Malacom igen problémás rüszttel rendelkezik. Lent a Rossmannal szemben van egy kis üzlet, ott indítok, ha ott nincs, akkor átballagok a könyvesbolt irányába, ezután jön a Branch az elsõn, és ha minden kötél szakad, akkor a Baby Stúdió a másik épületben. De vettem már szandált a La Halleban is. Ja, és a fasoron is van egy SIESTA márkabolt, nem messze a Moszkva tértõl.

jóéjt mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Most is csak röviden, mert Ilke lefárasztott....Kép...5km-t sétáltunk...Kép

Brokkoli

Ha ez megnyugtat , én még életemben nem vettem be fogalmazásgátlót...Kép

Ági

Emília nem tudom hány kiló, de úgy 7 körül lehet. Visszavittük ugyanis a digitális mérleget, a hagyományos meg elég béna. Illetve képtelenség az én sajtkukac lányomat megmérni rajta. A hosszát tegnap mértem, 68cm.
Egyébként õ is eleinte egy-két kanál kaját evett meg az üvegesbõl, szóval tartogattam a hûtõben 2-3 napig, aztán én ettem meg a maradékot, ami kb 80% volt. Ez így ment hetekig. Majd belejön, ne félj!

Ilke

Úgy elfáradtam, hogy csak na. Kép Mondtam, nem vagyok annyira edzésben mint Ti. Emike végigaludta hazafelé az utat, itthon még hancúroztak egy jót Apával. Most jutott eszembe, elfelejtettem megnézni Lili Manó 3 fogacskáját!Kép

Jó éjt!
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Bajni koszi a felajanlast, en szivesen elfogadnam. Es akkor ez tenyleg mar aprilisra vonatkozik?Kép

Beszti en is mar nagyon szeretnek veletek talalkozni!Kép

orsoly es Lacko (6het+1nap)
orsoly

Zita!
Úgy látom, hogy súly ügyileg ti sem panaszkodhattok.

Zsuzsa,
nem akarunk még kis testvérkét.
Csak egy este elfelejtettem bevenni a gyógyszert, és akkor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy inkább más módon fogunk védekezni. Meg az is hozzájárult még a dologhoz, hogy nem sok jót hallottam róla tõletek, így már nem is igazán bíznék meg benne.
Egyébként milyen színû táblázatot kérjünk?
Úgy látom, hogy mi következünk hamarosan, mivel fiaink között csak 1 nap van.

BCG témában én sem tudok sok mindent mondani.
Balázsnak már majdnem elmúlt. Kb. 4 hónapos korában kifakadt egy párszor, de nem nõtt túl nagy méretûre.
De úgy tudom, hogy néha tályog alakul ki miatta, ami kifakad és simán elmúlik. (pl. nekem anno a vállamon volt ilyen és állítólag galamb tojás méretû volt, de a heg még mindig meg van.)
Még ritkábban a tüdõn is kialakulhat tályog, sajnos én erre is példa vagyok. Pár hét intenzíves kezelés után szerencsére tudták már akkor is gyógyítani. De szerencsére ez nagyon ritka, csak sajnos én pont így jártam.

Sziasztok.
Pszi és Balázska
pszi

Sziasztok

Tuleltuk az ejszakat ,bar Alex csak ejfel korul aludt el mert volt egy kis hoemelkedese de erdekes modon nem volt meleg,visznot sirt ha visszatettem az agyaba.Aztan a kup utan mar szepen elaludt.

Solya
Azert majd irj mert talan megis megveszem a gyoyszert ha nem most kell ra beruhazni.

Pszi
Balazsak jo hisban van: )Pont eleg neki ez a 30 dkg nem?

Zita
Hat tobb kiadonak is dolgozott de talannevrol ismeros a parodnak,megirom mailban nehogy az uj noje is itt legyen a babaneten es aztan meg labukok : )))))
Biztos nem elsz vele gond,csak ne ijedj meg ha pecsetelsz mert az allaitolag suru tunet szules utan es mensi elott.

Brokkoli
Megkapam es mindjart valaszolok is.Hu de bator vagy vezetes ugyben.Tok ciki de en meg nem emrtem vezetni Alexxal.Es az autoben is jobban felek ha O is ott van mellettem.
Tenyelg lehet kapni itthon Tums-ot,na majd en is megnezem mert mi barmikor megyunk kulfoldre azt mindig beszerezzuk merthat ugye egy jol bezabalos este utan jol tud jonni : )))

Zulu
Ok,akkor majd osszehozzuk a talit!Hat igen te most ertekeld hogy sikerult a szopi: )

Agi
Szoval 30 perc,en 20-*at tudtam akkor itt volta hiba,na mindegy majd megprobalom megegyszer.

Panda
Ugyi Adam,hat nem hiaba csak azt szerertik aminek ize is van : )

Pocok
Na akkor most mar jonnek a hurkak Ajsara.En a Heim-Palban alttam telen is szandikat a folyoson van egy vitrin ott aruljak.Dr valami a markaja.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

hali

most kevesebbet tudok jönni, mert beindult a meló.

Continuin
Végül úgy döntöttem, hgy nem kezdek el szedni mást, nehogy a szopi rovására menjen a váltás, így ami van még beszedem, aztán vége, addig meg és utána dupla védelem, használunk óvszert is, bár én már abban sem bízom, mert Dani is valahogy mellette fogant + számlálós + hõgörbés módszer mellett... Dani lassan 8 hónapos lesz, és mág 3-4 hónapig szeretném szoptatni, addig meg kibírjuk így, utána pedig rendes bogyót szedek majd, bár utálom azt is, de ez van.

Solya
A Cerazetta akkor ezek szerint mégsem annyira jó?

Képzeljétek! Lassan Dani már 2 hete este 8-tól reggel 8-ig egyfolytában alszik, persze napközben cak nagyon keveset...

A munka mellette elég muris, mert hol õ és a gép között rohangálok, hogy pl. ne másszon bele a virágycserépbe, mert múltkor is egy csomó földet kitermelt a földre egy pillanat alatt. Persze már eltettem a virágot máshová.

Tegnap ismét voltam aerobicon, addig apa vigyázott Danira, és majdnem felült magától Apának! Már csak nagyon kicsi kell hozzá! Mos jó kis farizomlázam kezdõdik érzem, utána szauna is volt, nagyon jó volt! Így hetente 1x elmegyek egy barátosnémmel, csütörtökön danival baba-mama tornázunk, pénteken pedig babaúszás, így meg is van a mozgásunk. A férjem pedig itthon edz, sokszor a danit használja súlyzónak, hát azt látni kellene, hogy élvezi a dani!

Kispici
Ha 120 grammot betermelt a cukros vízbõl, akkor inkáb éhes lehett, mert akor nem húzot volna le belõle ennyit! Az anyatej egyébként szomjoltó is, nincs szükség mellette más folyadékra. Váltpgasd a cicit inkább!
Dani volt hogy éjeli felkelésnél, mikor kisebb volt, akkor még mértük és betermelt 220 gr. szopikat!

Panda
Spenót nagyon eygszerû:
Veszel egy mirelit spenótot (van már sima és elõízesített is). Pici vizet teszel alá és felteszed fõni. Én szoktam bele tenni kicsi vegetátát, fokhagymát bevagdosva és a végén lisztet, kis pirospaprikát és tejet jól elkeverek csomómentesre és hozzáöntöm a spenóthoz. De csinálhatod rántással is, akkor a lisztet paprikát kis olajon megpirítod és hideg tejjel felöntöd és bele a spenótba, majd jól összeforalni. KB. 20 perc alatt kész az egész!

Persze Daninak natúrban csinálom, nem így.

na pusz, vissza dolgozni...

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Nem tudom, mennyire jó vagy rossz a Cerazette. De nem én lettem volna, ha ez nem jön össze. Kép Az orvosom azt mondta, hogy a hormonok csatája miatt van az egész. (ösztrogén és gesztrogén?! Nem akarok hülyeséget írni.) Õ egyáltalán nem szereti a tablettát, spirál hívõ, de most ez az út egyszerûbbnek látszott... Mindenki szervezete máshogy reagál. A doki azt mondta, hogy a Continuint egyáltalán nem szedhetem! Mert az még rosszabb! Bocs, nem tudom visszaolvasni, de jól látom, hogy neked azzal vannak problémáid?

Kataa!
Akkor március elején jelentkezem, mert 10-e után nem leszek netközelben.

Solya
solya

Kataa!
Én most õszintén örültem, hogy Balázska nem a szokásos 70 dkg-ot gyarapodta meg, mert a derekam már nem nagyon bírja.
A profilod alapján Alex is jó husiban lehet.

Pszi
pszi

Sziasztok,

most csak irok, mert Elli meg mindig beteg. Most eppen alszik ugyan, de mindent most kellene megcsinalnom, mert nagyon nyugos, ha fenn van.

A ti babaitok is annyira utaljak, ha szivjatok az orrukat? Mert Elli visit, mintha legalabbis nyuznam. Pedig eleinte nem reklamalt ellene. HAsznalom elotte a Sterimart es amint elveszem az orratol es elengedem a fejet, mar abba is hagyja...
Szerencsere nem lazas, viszont egyre rondabban kohog. Es most mar kicsit reszelosen is lelegzik. De -mar amennyire ne meg tudom allapitani- nem a tudeje, hanem inkabb a legcsove van tele valadekkal. Ugyhogy most nalunk is ejjel nappal megy az ossze parologtato, allandoan nyitva van egy ablak es orankent szelloztetek. Plusz most nyitott ablaknal alszik. Aztan azt hiszem, ha felebredt, elviszem egy kicsit mondjuk a Normafara setalni(a doki engedelyevel, a deli orakban).

A gaz csak annyi, hogy en is elkaptam tole es en fulladok rendesen. Kép Csak meg dokihoz nem tudtam elmenni, mert apa eleg keson keveredik haza. De legalabb az orromat ki tudom fujni. Kép

Beszti,
koszi a tanacsokat, szerencsere igy mar nem fenyeget a kiszaradas. Bar most mar hasmenese is van, de szopizik ezerrel. Minden oraban leszivom az orrat, es utana meg kell vigasztalni. Szerencsere enni eszik rendesen.

Kepzeljetek, tegnap este az apja rakta tisztaba es szolt, hogy jojjek, mert ilyet meg nem lattam, neonzoldet kakilt Elli! Persze nem neonzold volt, csak "siman" zold. A doki szerint ez is a lecsurgo valadektol + a virustol van.

Sasha,
Gabi lazas volt, amikor olyan csunyan Dart Vaderezett?
Olvastalak a kitol nem fogadjunk el tanacsot topicban. Hat, hasonlo tapasztalatokrol szamolhatok be. Annyi kulonbseggel, hogy velem allandoan merettek lazat is, meg meztelen súlyt reggel-este holott csak kivizsgalasra mentunk be. Vagyis semmi baja nem volt, marmint betegsegugyileg. Es mindenaron teaztatni akartak. Kivancsi leszek, ahhoz mit fognak most szolni, hogy meg mindig nem kap, csak tejcsit Kép Kép
Gabi most mar jol van, ugye?
Hogy todod ilyen pici babanak beadni a puffokat? (amugy a receptekre is azt irjak, hogy 2*2 puff Kép )

HAt, en jol ideragadtam.
Most megyek vasalni, mert muszaj.

macsek

ha sikerul, akkor meg jovok. Ovasni majd szopi kozben visszaolvaslak benneteket
macsek

Sziasztok!

Csak, hogy erõsitsem a tábort, mi is óvszerrel védekezünkKép. Bár nekem sosem voltak hormonproblémáim, valahogy nem szimpi a gyogyi, igaz, a szülés után szedhetõbe belementem volna, de a dokim nem ajánlotta. A spirál ellen elvi kifogásaim vannak, mensi nélkül a naptármódszer kivitelezhetetlenKép. Marad még a Pharmatex nevû helyi fogamzásgátló, de ezt még nem mertem kipróbálni.

Gumicukor!
Köszi a spenót leírását. Elvileg én s így csinálnám, de a férjem csak úgy szereti, ha olyan az íze, mint a menzán... Hát ez nekem nem szokott sikerülniKép.
Jó Neked, hogy Dani alszikKépKépKép...

Sasha!
Gyógyultok?????

Megyek gyereket etetni...

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Macsek,
remélem nem lesz komolyabb baja Ellinek. Ma én is erõsen gondolkodom, hogy kimegyek a gyerkõcökkel a Normafához, olyan szép idõ van.
Mikor Annát puffoltuk, akkor a kórházban adtak babyhallert, igaz, hogy az én kis Törpillámnak az egész fejét betakarta. De egy sima tejfölöspohár alját ha kifúrod, abba beilleszted a fúvókát, és kész is a házi puffogtatóKép.
Anna is egyre jobban utálja az orrszívást, én arra gyanakszom, hogy esetleg már fáj neki belül a kis orrocskája a sok szívástól.Kép

Sasha,
hogy van a törpeDarthVader? Ez a mai idõ szuper a hörghurutra.

na pá, megyek és átlényegülök tejescsuporráKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Gumicukor
Hat a lenyeg hogy Te jol erezd magad.En azert is szedek gyogysert mert Alex is csipp csupp jott ossze es nem nagyon mukodne a homerozes.

Tenyleg tegnap megmertem a homet csak ugy es 37.1 volt,pedig nem vagyok beteg,szerintetek ez normalis?Mert a terhesseg alatt az embernek amugy is magasabb a homerseklete,de a szoptatas alatt is igaz ez?

Pszi
Ja azt hittem kevesled,vegre egy anyuka aki orul a 30dgk-nak: ))))
Alex most 6650 gramm 4 honaposan,en is ugy nezem hogy a fejecskeje jo dundi de a ski szerint csak 25-50%-os az atlaghoz kepest,hat nem tudom mi lenne ha 100% lenne ,talan egy kis dinye pofa J))

Macsek
Jobbulast nektek!!!
Nekunk is szokott zoldet kakilni de a tapszertol.

Fogamzasgatlas
Tenyleg Ti mit szoltok ahhoz a modszerhez hogy kapsz egy injekciot es az 1 evre megoldja a fogamzasgatlast.En azt hiszem nem mernem kiprobalni,bar irto kenyelmes lenne.

Zsuzsa
A noverem is ugyanigy volt ,vedekeztek evekig aztan kiderult hogy minek,hala istennek par hormoninjekcio segitett,sot duplan is.
Most megint babaprojecten vannak bar a fiuk nagyon sok idejet elveszik.A doki szerint ha mar van baba helyrebillen az egyesuly a hormonokban.

Alex most itt ul az olemben,vagyis felszik de allandoan fel akar ulni,szoval hasizomra gyur,hat az anyjanak is azt neke : )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nagy hírem van!
A drága lusta kisfiam, ma végre 14:00kor VÉGRE megfordult a hátáról a hasára! Nagyon élvezi a dolgot, de mindig kicsit meg is lepõdik ezen tudományán!
Apukája 30 hetesen csinálta elõször, hát a Dani ezt 2 hétel túlszárnyalta... Kép

Solya
Szerencsére nincs problémám a Continuinnal, csak elég sokan mondták már, hogy ennek ellenére babásak lettek. Eddig nem is volt semmmi gond, kb. 6 hónapja szedem, de azért jobb az elõvigyázatosság.

Szerintetek, ha abbahagyom a Continuin szedését, és majd valamikor megjön, akkor mennyi az esélye, hogy Dani nem fogja elutasítani így a cicit, mert így lassan 8 hónap sikeres szopizás után még jó lenne kihúzni 3-4 hónapot szopival. Csak mert többen mondták, hogy menszi elõtt/alatt megváltozik a tej íze. Nem fogja elutasítani a fiam?
Tényleg nagyon brutál a szülés utáni elsõ menszi?

Kataa
Azért ennyi a hõd, mert a szoptatás alatt is tart az un. "kotlóshõmérséklet", ami a terhesség alatt is. Én pl. már 2. éve, hogy nem fázom télen! bezzeg a jövõ tél, akkor már biztosan megfagyok...

az injekciós fogamzásgátlást nem tudom merném-e használni, nekem vhogy kézzel fogható valami kell. De már van szoptatás alatt használható 90 napig hatásos fogamzásgátló szuri. Mondjuk nem ilyet, de hasonlót kapott a macskánk, aztán egyszer csak született neki 1 szem kisciciája! Van már bõr alatti cucc is, de ez meg olyan, mint az alkesz elvonósoknak...

na pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Most 12. hónapos Máté. 8 hónapja jött meg. Volt kisebb harc, mert nekem kevesebb lett a tejem, de még ma is szopizik reggel este és napközben, amikor rájön.Kép
Solya

És mostmár bedugulok...
solya

Andy!

Én is tápszert + lefejt tejet adtam Emmának, de csak most 4 hónaposan kezdtük el a pépes kajcsi evést, egyenlõre csak sárgarépát eszik. Még most se akartam, de javasolta az orvos hogy kitisztítsa egy kicsit a hurutot a beleibõl, és közben kiderült hogy nagyon ízlik neki. Szerintem 4 hónapos korig grízt se lehet adni. Úgyhogy próbáld szopiztatni, de ha mégse jön össze, akkor sajnos csak tápszert tudsz adni pótlásnak, vagy estleg anyatejgyûjtõbõl tejet.

Sasha!

Remélem meggyógyultok hamarosan. A vírussal azért vigyázz, mert ha az ami nekünk volt, az cseppfertõzéssel terjed. Szerencsére a felnõttnél nem tart tovább egy két napnál általában, de a babáknál több hét is lehet.

Kataa!

Irigyellek hogy túl vagytok egy újabb oltáson, Emma ma se kapta meg még a 3 hónaposat sem.

Manó és Emma (4 hónapos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Na jó, de Dani 8 hónapos lesz, akkor is elutasíthatja? Nagyon nem szeretném!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok Lányok !

Elõször is javulást a babáknak, és a mamáknak is Kép
És gratula a hófordulósoknak és a névnaposoknak!

Macsek!
Tõled szeretnék kérdezni valamit: Tegnap volt nálunk a gyerekorvos, és írt fel Coordinax-ot a Napsugárnak a bukására. Te még adod Ellinek? Könnyen be tudod neki adni?
Én elolvastam a tájékoztatót, és szörnyûlködtem hogy mennyi lehetséges mellékhatása van. Nálatok használ, nem okozott semmi mellékhatást? Ha ráérsz, kérlek válaszolj.

Különben Õ is nagyon utálja ha porszívózzuk az orrát, pedig kicsi korában csendben elviselte, most meg ordít...

Ildikó
ildikó

Azt meg elfelejtettem leírni, hogy képzeljétek, ma Emma az oldalára fordult!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sasha
Jobbulást mindkettõtöknek! lehet hülyeséget írok, de van otthon szõrmók állat? Nem lehet, hogy arra érzékeny pufilufi Gabika?

Ne aggódj, lehet lázasan szoptatni, kell is, nehogy csökkenjen a tej! (olvastam a Szopi topicbeli beszámolódat a Heim Pálról, ami elég elkeserítõ, mert nagyon sztárolják magukat...) Én is szoptattam 42 fokos lázzal, amikor megyulladt a cickóm, neked meg nem gyulladt, a láz meg majd múlik. Nekem is volt 1x hányós nyavalyám, az anyósomnak velem szinkronban fisi-fosija, Dani nem kapta el és akkor is csak szoptattam. amit tehetsz, hogy teszela szád elé, mikor szoptatsz egy kendõt. Bár szerintem nem nagoyn lehet megállni, hogy ne puszilgasd a babádat, én is azt csináltam, daninak kutya baja nem volt.

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Igen, lehet, hogy elutasitja, de az is lehet, hogy nemKépKép.
Beninél nekem akkor jött meg, amikor 8 hónapos volt, és egyáltalán semmi változás nem történt a szopiban (pedig utána rendszeres volt), 13 hónapos koráig szopott.

Az viszont nálam is igaz volt, hogy az elsö két menzesz rosszabb volt, mint a szülés elötti. Nekem a szülés elött soha nem volt problémám, utána viszont az elsö kettönél még WC-zésnél is fájt mindenem. Aztán elmúlt.
Most még nem jött megKép, ugyhogy nincs tapasztalatom.

Daninak gratulálok!Kép

Panda!

A spenótnál még kipróbálhatod, hogy nem rántod vagy ahabarod, hanem zsemlével sürited...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!

Ma délután nekiültem megcsinálni az adóbevallásomat, de felmerült pár kérdés, ami megoldásra vár. Valaki tud nekem ebben segíteni? Ha igen, légyszi írja ide, én meg elküldöm mélben a kérdéseimet.

Nagyon köszi!!!!

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Én már több éve magam csinálom a sajátunk és a szomszédaink adóbevallását. A mienket idén már el is küldtemKép (gyors voltam, mi?Kép) Nem mondom, hogy szakértö vagyok, de esetleg tudok segiteni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Andy,
mél ment

Pocok,
Ajsa nagyon gyorsan gyarapszik!Kép

Zulu,
A Törökbálinti Cora-ban voltunk. Te sem panaszkodhatsz, mert Anna nagyon jó baba lehet. Zsófi tegnap megkapta a 2 hós oltását, és úgy sírt egész este, hogy alig bírtuk megvígasztalni, de azért 11-kor elaludt, és csak 1x kelt fel hajnalban, majd reggel 8-kor. Eddig nem lázasodott be, de remélem nem is fog.

Panda,
Hát nekem csak 1 hónap múlva fog kelleni Konakion, mert Nyuszikától is kaptam, és még van belõle.

Lányok,
Nem tudjátok hogy hol lehet kapni jó vastag zoknit a babákra, mert se a MegaToys-ba, se a Coraba, Tescoba nem találtam. Amit tavasszal ráhúznék a lábára, mert van olyan nadrágja aminek nincs talpa.

na megyek

pusz

Brokkoli
brokkoli

Brokkoli,
Rendes felnõtt zokni és harisnya boltban pl. Calzedonia, lehet kapni babazoknit is...

Panda,
Köszi!

Pszi,
Hát a Balázs se semmi…Kép Én nem is értem, hogy ettõl a semmi kis tejecskétõl hogy bírnak ekkorára megnõni.

Pocok,
Ha privátban megírod a címeteket, elküldöm neked az Aishát meg a többit CD-n. Gratulálok a „dagadt”-tá avanzsált Ajsához! Kép

Kataa,
Kíváncsian várom a küldeményt! Kép

Macsek,
Nálunk az orrszívás kezd szabadfogású birkózómeccsé alakulni. Legalább három kéz kellene hozzá, mert Solymi 1. elrángatja a fejét, 2. a kezével elhúzza a szívócsövet. Tehát két fronton kéne lefogni (és jó erõs ám), miközben a harmadikon bele kell tartani a szívót az orrába…

Védekezés: A párom elviseli a gumizást, de szegény már a terhesség alatt is annyit kibírt zokszó nélkül (amikor hánytam, akkor azért nem, amikor nagy lett a hasam, azért nem…), hogy szeretnék egy kicsit könnyíteni rajta a tablettaszedéssel. Remélhetõleg amúgy sem hosszú idõrõl van szó, mert valszleg év vége felé nekifutunk a másodiknak, de elõbb nem szeretném – egy kicsit regenerálódni is kell.
Hogy utána mi lesz, azt még nem tudom. Logikusan átgondolva a spirál a legjobb, de valamiért én is tartok tõle…

Tegnap kaptuk a 2 oltást. Solymi kicsit sírt, de aztán nyugodt volt, egészen késõ délutánig, amikor is hisztérikus bõgésre fakadt. 2 órán keresztül nyugtatgattam, hordozgattam, mire le tudtam tenni aludni. Éjszaka egész jól aludt, de most megint kezdi szegény a nyûglõdést….

Üdv:
Zita
parazita

Gumicukor
Gratula Daninak.Koszi hogy megnyugtattal,ciki de en ezt nemtudtam,na ezert szeretek ide jarni: ))))
Hata bor alatti dolg nem vonzz,az injekcio meg szerintemtul rizikos,ki tudja mennyi ido a pontos hatas.Hallottam olyat is hogy azan mar nem is lehetett a nonek gyereke.

Mano
De irigyellek,nagyon ugyi Emma baba.Alex meg nem fordul,pedig mar ugy varom,a baratnom szerint ne aggodjak mert az ove 6 honapos volt a mikor megfordult.
Kepzeld Alexnek ma 37.4 volta hoje,csak ugy megmertem mert nem volt jele,adtam neki kupot,most alszik.Ugy latszik ez nem gyotorte meg viszont hoemelkedese lett.
Lanyok meddig ok ez hogy az oltas igy megemelte a hojet?>?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zita
Mar elkuldtem,nem kaptad meg?/

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Manó!
A kórházban lévõ babáknál is ugyanígy 1-2 nap alatt kitombolta magát ez a fránya vírus. Ráadásul Gabcsin még mindig nincs nyomaKép

Gumickukor!
Persze, hogy lehet lázasan is szoptatniKép Még a háziorvosom is ezt mondjaKép a ligával egyetemben...
Van kutya is macska is, de ez nem allergia, hanem hörghurut. A köhögés és a sípolás hangja olyan mint az asztmásoké onnan van az elnevezés... legalábbis a doki ezzel nyugtat. Szóval ez nem asztma. Remélem. Mindenesetre a szõrmókokhoz nincs semmi köze, rákérdeztem.

Macsek!
Gabcsi is utálja, ha szívom az orrát, pedig neki sem volt vele semmi baja kb 2 hónapos koráig. Tudom mi az oka, hogy nem szeretik, de nem tudom sehogyse elmagyarázni egy ilyen kicsi gyereknekKép De néha rájön magától is úgy veszem észre. Kipróbáltam ugyanis és én balga megszokásból orrszívás közben az orromon akartam levegõt venni és hát elég szar érzés voltKép Venném a levegõt és nem megy, ráadásul utána is elég kellemetlen még...Kép Ezért üvöltenek.Kép Gabi kikapja a kezembõl a szívocsövet és rángatja a fejét. Szerencsére csak 1 kezét kell lefogni és a feje is elõbb utóbb beletörõdik a sorsábaKép
Mit szólnának a kórházban hogy még mindig csak szopik? Amit akarnak! A Te gyereked, senki sem kényszerithet semmire vele kapcsolatban!!! Minnél határozottabb vagy annál jobb, mert ha észreveszik, hogy tétovázol végedKépKépKép
A puffok beadásában segitségemre van egy egyszerü bárhol beszerezhetõ 2 dl-es müanyag pohár. Vágok az aljára akkora lukat, hogy a puff beférjen, a poharat a gyerek szája-orra elé rakom és mehet. Ott tartom kb 10 másodpercig a poharat, hogy biztosan belélegezze. Igy csinálták a kórházban is.Kép Ha nem igy tették volna, most bajban lennék a puffok beadásávalKép

puszpusz
sasha

Kép
sasha

Zulu,
jó az ötlet, Kép tényleg találkozhatnánk majd, amikor Bogikát már hosszasabban ki tudom vinni. Egyenlõre ezekben a nagy hidegekben nem mertem még. Ma szép idõ volt, úgyhogy elõször volt kinnt pár percet az erkélyen.

Gumicukor, köszi, lehet, hogy tényleg éhes volt, de akkor sajna a kereslet-kínálat most épp megint nincs épp egyensúlyban, kizárt dolog, hogy (két cicicbõli) 90 gr szopi után, még 120-at tudott volna szopizni. Eddig a max, amit kiszopott az 130 gr volt, 2 mellbõl, kb 1 órai kemény munkával. És fejni se tudok többet, legfeljebb 10-20 grammokat, de azt is csak néha.
És gratulálok Dani megfordulásához! Kép

Macsek, jobbulást Ellinek! Kép

Sasha, nektek is minél elõbbi gyógyulást! Kép

Kispici
kispici

Sziasztok

Gumicukor
Gratula a fiadnak a forduláshoz.

Ilke
Írtál azóta csak én nem láttam, vagy még nem válaszoltál?
Lili nem ma 7 hónapos? Kép

Zsani
Mit vettetek a Brendonban?

Forti

Kép
Kép
forti

Beszti!
Köszi!!!! A mélt már el is küldtemKép.

Brokkoli!
Ahogy elfogyott a Konakion (vagy elõtte egy héttel), szólj, és én elküldöm Neked!

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Forti: vettünk a Brandonban egy szipiszupi zenélö kütyüt, mert a barátnöm belehabarodott KépKép Állathangokat ad, és nem is olyan kellemetlen. Juli el volt töle ájulva, ezerrel vigyorgott rajta. Rögtön próbára tette az ütésállóságát, mert iszonyatosakat csapott rá. De eddig még birja KépKép Egyébként gyalog mentünk ám Kép

sasha: jobbulást.

orrszivás: Juli se rajong érte, de ez szükséges "kegyetlenkedés" szerintem.

Csics hol van?
zsani

Sziasztok,
Ma voltunk méreckedni és végre hízott Lili komoly 150 gr-ot két hét alatt így most 7560 gr pont 7 hónaposan. A múltkori 5 hét alatti 60 gr után ez már egész jó. Szóval örülökKép. A hossza is nõtt, most 71 cm.

Sasha,
Örülök, hogy jobban vagytok!

Kataa,
Nekünk gázsütõnk van, abban a 4-es fokozaton szoktam sütni végig a piskótát. Idõt sosem mérek, tudom, hogy õrültségKép, de én az újammal szoktam megnyomni finoman a tetejét, és onnan érzem, hogy átsült-e.
Én sem mertem még vezetni mióta szültem, mondjuk elõtte sem voltam valami bátorKép.

Andy, Kataa,
Lili 6 hónapos és 1 hetes volt amikor elõször adtam neki almalevet gyümölcscentrifugázva kb. 2 pici kanálnyit. Két nap után már a pépet is belekevertem a lébe. Aztán ezt az elég híg pépet növeltem minden nap egy kicsivel. Azt hiszem két hétig kapott almát, aztán kevertem bele egy kis õszibarackot is. (azt is gyümicentrifugán átnyomva) Most kb. 1hónap telt el így, és 3 napja kap krumplis almapürét. Ez nagyon ízlik neki. Szerintem jövõ héten az almát felváltom egy kis sütõtökkel. Hát egyelõre ennyi, nem tudom ez segít-e.
Andy, szerintem a grízzel mint gluténtartalmúval várj 1 éves koráig. Inkább ajánlom helyette a fõtt, turmixolt rizst anyatejjel higítva.

Brokkoli,
Jelentem én sem szedtem-szedek tablettát sohaKép.
Dinnye? Hahhhhh, nem is mond, a terhességem vége felé volt, hogy szinte csak azon éltem, fõleg amikor azok az iszonyú melegek voltak.

Ági,
Lilinek csak egy kis pötty a BCG oltás helye, de korábban neki is kifakadt, de nem volt olyan nagy mint Petrának.
Nekem a védõnõ és a nõdokim is ajánlotta terhesség alatt a Reniee-t, amikor már reggelente savat hánytam. Te mit hallottál róla?
Lili kajcsijaihoz én nem használok semmilyen ízesítést. Sót 1 éves koráig semmiképp nem szeretnék, cukorból is csak majd barnacukrot. Most hétfõ óta adok neki almás krumplipürét és az nagyon ízlik neki, ma 60 gr-ot benyomott belõle. Tegnap vettem egész pici (125gr-os) üveges HIPP kajcsit. Eddig csak pár kanállal adtam neki a babakajcsikból (eddig két félét kóstolt meg, de nem akarom ezekre a bolti ételekre rászoktatni).

Panda,
Szerintem a finom spenót titka a jó sok fokhagymaKép.

Nyuszi,
Azért jó volt nemKép? Igaz estére olyan fejfájásom lett, hogy etetés után apa tette le Lilit a kiságyba, mert nem mertem vele felállni. Aztán éjszaka fél2-tõl óránként evett a drága és mivel mindig belealudtam a szoptatásba, így végül velünk töltötte az éjszakátKép.
Majd legközelebb megmutatja Lili a fogait, remélem addigra nekünk is lesz néznivalónk EmikénélKép.

Gumicukor,
Nekem nem utasította el Lili a tejcsit amikor megjött. A szülés utáni elsõ mensi majdnem olyan volt mint ami közvetlen szülés után volt vérzés, nappalra is a TENA-t kellett használnomKép. Viszont most a 3. már egész normálisnak mondható volt.
KotlóshõmérsékletKép? Ez jó!

Forti,
Az elmúlt 1-2 napba nem nagyon volt idõm jönni, de most bepótolom.
Igen, igen ma 7 hónapos LiliKép!
Levivel mizujs?

Puszi,
Ilke és a ma 7 hónapos Lili

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Luca épp szunyál ezerrel így írhatokKép

ALVÁS
Szóval a lánykával minden rendben, nem panaszkodhatok. Mostanában nem bosszankodik, ha este lerakjuk aludni, csak legyen elég késö (kb. 11 óra) és a poci is feszüljön! Rájöttem, hogy akkor hajlandó elaludni egy mukkanás nélkül, ha az esti szopiba már párszor belealudt és én felkeltem, hogy ugyan, egyen már tovább... Tehát ha bealszik én még keltegetem, megijed, hogy elveszem a cicit, így eszik még egy kicsit vagy háromszor, aztán ha betesszük a bölcsöbe még ránk néz és otthagyhatjuk egy "jóéjt"-tel, nem elégedetlenkedik. (Most gyorsan lekopogomKép)

Kataa, Kispici, Ági,
még mindig küzdök ezzel az idegbecsípödéssel vagy mivel, de kicsit tán jobb, mint tegnap. A kúrám abból áll, hogy eloroztam Luca korpapárnácskáját (amit hasfájáskor szoktunk használni), be a mikróba aztán a derekamra rakom egy szük naci alá, hogy fogja. Ja, meg vietnámi balzsamozom. Kispici, tényleg jó a forró fürdö. Nagyon jó velem az Apa, ha itthon van, teljesen ellátja a lánykát (kivéve a szopitKép) így nem kell ész nélkül hajolgatnom...

No, ezt még de. írtam, hátha sikerül most elküldenem,
Csipkebogyó és Luca
csipkebogyó

Brokkoli

Az István u. (VII. ker) és Nefelejcs u. sarkán van egy zokni nagyker, de egyéni vásárlókat is kiszolgálnak, én még õsszel ott vettem jó vastag zoknikat Daninak! Próbáld meg ott, biztosan van. Kb. max. 200 Ft szokott lenni.

Védekezés
Spirál: én már csak azért nem merném használni, mert 1. anyukámnak volt egy harmadik terhessége, ami spirál mellett történt, lés ezért nem tarthatták meg a babát, most lehetne egy 2. huhgom vagy öcsém... Másrészt fémallergiás is vagyok, így nem tenne jót ottbent egy kis fém, bár a Mirena már nem tartalmaz fémet.

Sasha
Akkor én is megnyugodtam! Nálunk is vannak szõrmókok, ,kutya macska papagáj, és dani már kez ismerkedni velük, olyan édes, amikor a kutyánkat simizi. Annyira óvatosan nyúl hozzá. Ha bent van a kutya a szobában (fix helye van, onnan nem mászkál el mindenfelé, szóval nagyon jól nevelt) akkor Dani ezerrel tép feléje, már amennyire ez kivitelezhetõ fókázás üzemmódban Kép A papgájt csak messzirõl nézzük, mert akkorákat csíp! Már mondja a papgáj, hogy "Õcsi Dani", tök muris Kép Meg egy csomó minden mást is tud dumálni Kép de ezt itt most nem részletezem.

A piskótát én villával szoktam megszúrni, ha nem ragad rá tészta, akkor átsült. Én leginkább rizsfelfújtat szeretek csinálni, lehet 7végén sütök is egy nagy tepsivel!

Na, megyek a Frissbe, hátha egyik füöldim már megszült. Pocok is a földim, de õ már megszült Kép

pusz
gumicukor és a forgolódó Dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Orsoly
A márc. tali nekünk nem jó, hétvégén névnap-hegyek lesznek, elõtte gondos anyuci süt-fõz-takarít Kép Az áprilisira tutira szeretnék menni, majd akkor megbesz. jó?

Pocok
Mi 21-es szandit az Aradi utcai MegaToysban vettünk a Götzben, elég sok volt, legalábbis decemberben.

Brokkoli
Mi is óvszerrel, mindig elfelejtettem bevenni a gyógyszert, meg féltem a mellékhatásoktól. Azért elég sokan lettünk, nem? Kép Kép

Ildikó
Bár nem tõlem kérdezted. Rebeka is Coordinaxot kap, nála használt, eleinte semmi változás nem volt, kb. 1 hónapig, utána nem annyira sûrû jött ki, mostanra (4 hónapja szedi) nagyon ritkán bukik. Egyelõre addig kell adnom, míg fel nem áll. Elég elborzasztó az a hosszú leírás, nála semmilyen mellékhatás nem volt, kopp-kopp. Én 2-3 kisebb adagban adom be, ha egyszerre benyomom, kifolyik a száján.

Hétfõ óta Rebeka is nagylány!!! A párom hetek óta gyötört már a gyümiadással, szerintem egyszerûen õ is etetni akarta végre, úgyhogy a manó kapott almát, nagyon ízlett neki. Ma már elkapta a Luca csõrös poharát a földön és elkezdte szopizni, ivott belõle egy picit. Kép

megyek, végre elnyúlhatok a kádban, jó éjt
Bajni
bajni

Sziasztok!

Sasha!
Olyan jó, hogy végre otthon vagytok! KépKép
Jobbulást mindkettõtöknek!!!!

Dió!
Akkor szorítok, hogy egészen 3 legyen!! Kép
Gratula a hófordulóhoz!!! KépKépKép

Ilke!
A lányod még mindig tündéri!!! KépKépKép

Forti!
Köszi!!! KépKépKép
Levi is tündéri még mindig!!! KépKépKép
És milyen nagy már!!

Gumicukor!
Gratula Daninak a megforduláshoz!!! KépKépKép

Most már leírom, mert meg akartam várni a végeredményt. Én 6 hónapig szedtem a Continuint. A dokim ajánlotta ekkor a Cezarettét. 8 teljes hétig véreztem. Vagyis pecsételtem, reggel véreztem, du. már nem. 1 napig semmi, majd újra vérzés, este már csak pecsételés. Szóval visszaálltunk a Continuinra és azóta minden ok. Kép Tehát nálam nagyon nem vált be!!!!!
Ja, és nekem azt mondta a dokim, hogy ha nagyon vigyázok, hogy pontosan ugyanabban az idõben vegyem be, akkor tuti véd. Erre jó módszer, hogy a mobilomat beállítottam és mindig "ébreszt" ugyanabban az idõben. A két nagyobbal is ezt szedtem (vagyis inkább csak Dancsival) és nem volt semmi gond.
Szülés óta nekem már volt mensim, (a két orvosság között) de Dóri sem vett észre semmit és nem is volt olyan brutál, bár tény, hogy tényleg sokkal több volt. Kép Dóri ekkor 7 és fél hónapos volt. Nem vettem észre, hogy õ észrevett volna valami változást. (na ezt jól megasszontam... KépKépKép )

Manó!
Gratula Emmának a forduláshoz!!! KépKépKép

Kata és Dóri

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Már nagyon rég nem tudtam internetközelbe jutni, úgyhogy próbálok mindent gyorsan végigolvasni.
Gumicukor, nagyon köszönöm a doc-ot, amit elküldtél, lelkesen próbálkoztam, de sajnos nem arattam kisfiamnál nagy sikert.
Voltam kb. két hete a szoptatás ambulancián is, ahol szintén ajánlották a szoptanít készüléket. Akkor nem volt lehetõségem elmenni és beszerezni egyet, most pedig már lehet, hogy nincs értelme. Kisfiam (12 hetes) ugyanis egy hete nem hajlandó még csak a szájába se venni a cicimet. Ez egyik napról a másikra történt, és csinálhatok bármit, azóta semmi változás (próbáltam félálomban cicire rakni, éhesen, nem éhesen, jókedvében, sírósan stb.) Nem is merem eröltetni, mert már ott tartunk, hogy meglátja a mellem, és éktelen sírásba kezd Kép Nem tudom, hogy ha felszerelkezem egy szoptaníttal, vajon változik-e a helyzet. Ami pedig elég riasztó, hogy fejéssel legfeljebb napi 40 ml-t sikerül kivarázsolni.
A minap meglátogatott az egyik barátnõm, akinek hasonló korú babája van és annyira irigyeltem, hogy csak zsupsz mellre rakta a csemetét, és 20 perc múlva jóllakottan megbüfiztette. No tápszerméricskélés, vízforralás, fertõtlenítés...
Na,nem depizek itt nektek -- fõleg mivel van mit olvasgatnom, hogy behozzam a lemaradást Kép
Jó éjszakát mindenkinek!
Tus
Tus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?