Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kedves Márti:
hú nagyon izgultam, miközben olvastam a kulcsos sztoridat, jaj ez olyan cikis. De jó, hogy valaki rendes ember találta meg!!!Kép Kép
Tegnap éppen én is a szomszédra szóltam rá, hogy bent hagyta a kulcsot a zárban. Úgy látszik ezek a frontok ilyen kulcselhagyós dolgokat okoznak.Kép
Én is butulok, nekem az államvizsgámra kellene készülnöm és eddig 3 oldalt voltam képes elolvasni. Szörnyû!!!!! Most is itt netezek, ahelyett, hogy tanulnék. Szóljatok rám!!!!

Dorka képzeljétek mostanában, ha kisfiút lát, el kezd mély hangon hörögni, majd pedig sikitozni és nyúl a kispasi felé, meg akarja fogni. Kép Már most rohan a fiúk után!!! Mi lesz még???
Ma elõször homokoztunkKép de Dóri csak ült vagy négykézláb mászkált a babák után, nem értette, mi ez a hely. A homokot nem kóstolta meg Kép

Minden betegeskedõnek gyors gyógyulást kívánok!

Dzsili: aranyos a kisfiad! Jaj, de jó lenne, ha a 2. babám (majd valamikor) kisfiú lenne. Kezdem nagyon irigyelni a fiaidat!!!

Jók legyetek!
Üdv: Zsuzsi

p.S.: milyen volt a lakásos tali??? Dóri megint bealudt a tali idõpontjában, meg nekem hasmarsom volt.
zsu26

Sziasztok!

Köszönjük a gyogyulos kivansagokat!Szerencsére Rikinek nincs igazi nathaja,szoval nem olyan sulyos.

Vasarnap volt 5 honapos,ezért csinaltunk uj képeket.Raktam is a profilomba egy olyat,amin én is rajta vagyok.Nem a legszuperebb.

Zsuzsi!Dorka tényleg elén koran kezdi!

Nalunk mostanaban nagyszülô invazio lesz.Riki most van abban a korban,amikor megijed az idegenektôl.Szerencsére nem mindenkit tüntet ki az üvöltésével,ezért remélem nem fog sirni,ha meglatja a nagypapat.
Pénteken érkezik és elég késôn,este 10-kor szall le a gép.Sajnos a parom olyankor mar dolgozik,ezért ugy néz ki,hogy nekünk kell babulekkel kicsampazni a reptérre.Mar elôre félek,mert szegénykém olyankor mar aludni szokott.Raadasul hala a jegykezelô ajtok szélésségének,nem tudom babakocsival vinni,csak kenguruban.Hat nem lesz egyszerü.

Jo éjt!

EDIT
edith16

Sziasztok!

Laura:
Szerencsére nem fáj neki nagyon a foga, de mindent rág, ami a keze ügyébe kerül és folyton csorog a nyála.

BMárti:
Az IKEAban is van kölcsön babakocsi, ülni tudó babáknak. Tomi nagyon élvezte, amikor legutóbb ott voltunk. Úgy ült benne, mint egy komoly úr Kép Elöl mindkét kezével kapaszkodott és nézelõdött jobbra-balra.

Márti:
Hú, az a kulcsos sztori nem lehetett kellemes! Egyszer én is bent hagytam a postaládában, amikor még a VIII. kerületben laktunk Kép Szerencsére pont akkor jött haza a közvetlen szomszédunk és azonnal felhozta és odaadta a Dédinek. Aki különben rém boldog volt, hogy nem õ hagyta ott Kép No, azért egyszer vele is elõfordult Kép

Hogy éreztétek magatokat a talin? A jövõ héten se tudunk menni, mert akkor meg a kollégáim jönnek kora délután látogatóba. Na, azért nem adom fel!

Nemsokára indulunk baba-mama-klubba, amit az itteni védõnõ szervez kéthetenként keddre. Az is nagyon jó szokott lenni, és legalább ha van valami gond, rögtön meg is nézi. Nagyon rendes a védõnõnk! Ja, különben 6 saját gyereke van Kép

Szép napot mindenkinek!
bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Norci: ha kell néhány bébiételes üveg, gyûjthetek Kép

Tali: nagyon jó volt! Kép Meg is beszéltük, hogy jövõ héten ugyanitt, ugyanekkor Kép
8-an voltunk (mármint 8 gyerek, és 8 felnõtt): Rebi+Csenge, Andi+Luca, Borcsa+Luca, GOrsi+Peti, Henke+Barni, Tikk+Hanna, Beja+Bálint, én+Balu Kép Jó nagy hangzavar volt, ennyi dumáló gyerkõc mellett Kép Luca (Andié) majdnem ráugrott Balura, úgyhogy tuti, hogy múltkor is ártatlan volt Balu Kép
Nagyon furcsa volt, ahogy az ajtó mellett sorakoztak a kiscipõk Kép GOrsi Petijén megfigyeltük, hogyan néz ki a szabályos kúszás (félelmetes tempóban csinálja Kép)

Most megyek, mert nagy csend van a szomszéd szobában.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Márti!
De jó, hogy meglett a kulcs! Én is izgultam, miközben olvastam! Azért hajrá, azzal a gombaûzéssel!
És kitartást a munkádhoz!

Edit! Hogy haladtok a cumiról való leszoktatásról?

Bogáncsi! De jó, hogy ilyen szuper védõnõtök van! Irígy-irígy!

Zsuzsi! Helena is ha nénik cummognak neki, akkor csak meredten bámul, de el nem moslyogná magát. Ha meg egy fiatal fiú ül mellénk a HÉV-en, akkor meg Helena kezdeményez vele és beszél neki, meg vigyorog nagyokat. Neken tetszik, ahogy megmosolyogtatja a komoly férfiakat is! Kép

Virág! Hát ez a Ráhel nem semmi!!! Helena még mindig csak forog, ill. az ölünkben és a babakocsiban szépen megül támaszték nélkül is. De hol van õ még a mászástól, állástól! Kép OFF! Azt szeretném tõled kérdezni, hogy a szülésznõd gátvédelem alatt a benyúlós-tágítós vagy a gáttájékot masszírozó, megtámasztós, "anyagot odavivõs" technikát érti? ON

Dzsili! Mitõl lehet Napsinak ilyen elhúzódó a náthája? Nem allergiás valamire? Az ilyen formában is kijöhet ám. Nagyon drukkolok, hogy meggyógyuljon mihamarabb! És gratula a fiaidhoz is! Mi már lekéstünk arról, hogy bátyja legyen a többinek, ezért picit irígykedem, de lehet, ha majd Helena nagyobb lesz, akkor meg már annak örülök, hogy nõvérük van.

BMárti! Azért jó, hogy jelentkeztél! És köszi az infót, nekem is hasznos lesz! Kép

Laura! Remélem mihamarabb kibújik az a fogacska és nem kínozza meg nagyon Romit!

AndiSJ! Hát Madike se semmi! Jól lehagyta már Helenát! Ez igen!

És akik voltatok talin: milyen volt?
Mi is a sétát választottuk inkább. Voltunk a szigeten. Kész az új szökõkút. Nagyon klassz csak egy kicsit hangos a zenéje, sajnos felébresztette Helenát. Lassan kész a vadaspark is. Vannak benne õzek is, írtó vicces bolyhos csirkék, lovak, kacsák, gólya, pávák. Helenának a kacsák tetszettek a legjobban. Ja és most már egy kicsit be lehet menni. Persze rögtön odraktak egy büfét, de hát remélem, hogy azt is a fenntartásához rakták oda! Aztán lehet, hogy csak naív vagyok.

Tegnap Helena végre evett egy kis banánt. Elõször csak a kezében nyammogta, aztán, amikor olyan kicsi darabokra szétszedte, hogy gondoltam, most már jobb ha én adagolom neki, akkor csodák csodája szépen eszegette a kis falatokat, még tátotta is a száját. Igaz csak kb. egy 1 cm-nyit evett meg belõle, de szopi után és nem kellett erõltetnem!
Na eldugulok!
Megyek mosogatni! Éljen!!!

Menta
menta

Edit,
nem tudom miért írtad, hogy nem a legjobb kép, mert nekem nagyon tetszik. Riki nagyon hasonlít rád!

Lola
lola

Sziasztok!
Vasárnap elmentek a nagyszülõk, így ismét minden a régi kerékvágásban halad. Van idõm végre írni.Kép
Jó volt, hogy itt voltak, de elég fárasztó is, mivel azért programokat is kellett szervezni nekik, ha már egyszer ilyen messzire eljöttek, hogy unokázhassanak egy kicsit, akkor már muszáj volt itt a közelben megmutatni egy pár érdekes dolgot.
Szóval lefáradtunkKép, vagy inkább Kép Donci is teljesen fel volt spanolva, nem aludt úgy, mint ahogy egyébként szokott. Már reggel fél7-kor kukorékolt és várta, hogy a nagyi kicsórja a szobából játszani. Napközben is csak max. 1 órákat aludt.Kép
Viszont vasárnap óta látszik rajta, hogy tudja, elmentek. Reggel 8-kor keltünk, és tegnap már 3x aludt másfél órát, most meg már 2.5 órája alszik. Szóval úgy tûnik ismét a régi lett.Kép

Ja nagy újság van!!!!!! Donci a hét végén felállt!!!!!! Igaz a nagyi tréningezte is rendesen (egy napig azt mutogatta neki, hogy tud felállni), Donci másnapra igen profi lettKépKép Viszont most már mindig mellette ácsingózhatok, mert nagyot tud esniKép
Meg is mértük a múlt héten, 8 kiló (egészen pontosan 7925gr) és 69-70cm.

Virág!!
Gratulálunk Ráchelnek a felálláshoz!! Õ már tud ülni??? Nálunk az a gond, hogy nem tud visszaereszkedni, így elég macerás, nem tudok semmit csinálni, mikor ébren van, csak strázsálni. Te hogy oldod meg??

Menta!
Nocsak-nocsak!!! Helena is belép a gyümievõk táborába??? Gratula nekiKépKép

Laura!
Mi is fogzunk éppen. Már én is nagyon várom az elsõt, mert az éjszakák szörnyûek lettek. Kb fél9-tõl hajnali 1-2-ig nincsen gondKép, de utánaKép Csak köztünk marad nyugton.
Mondjuk nálunk az is bejátszik, hogy megtanult állni, meg térdelni. Így ha egy kicsit is megébred, már térdel a kiságyában és kuksizik kifelé. Szóval nem biztos, hogy csak a fogról van szó.
Nálatok milyen az éjszaka??

Na egyelõre ennyit, mert regény lett, Innentõl már leszek rendesen.
Meg most hallom, hogy felébredt Donci, megyünk ebédelni.
Puszi mindenkinek.
Nyuszimanó
nyuszimano

Virag, Nyuszimano
Nagyon ugyik a babocak!Kép

A tali tuti volt, a babakocsik is siman elfertek (en foleg emiatt aggodtam).
Balu artatlan Kép es micsoda mokamester!Kép

Szilvi
Koszi a mail-t, megerkezett, csak meg idom nem volt ra.

Rohanok, sziasztok
GOrsi es a 8 honapos Peti

ui. Menta, boldog hofordulot!Kép
gorsi

Sziasztok!

Tali nagyon jó volt. Én már régen jutottam el és csodálkoztam mekkorák lettek a babák vagy inkább már gyerekek?KépKép
még mindig ámulok, hogy Balu milyen kis fürge ürge lett.Kép
Na és Peti kúszása valóban figyelemre méltó.Kép
Henke! Tegnap óta Hanna is bohóckodik.KépKép
Egyszóval én nagyon jól éreztem magam.
Cory! hA jöttök hétfõn ne hozzál Balunak enni.Kép és köszi mégegyszer.

nyuszimanó! Örülök, hogy jól vagytok és gratulálok Donátnak a felálláshoz. ezzel most jól elnosztalgiáztam, hogy még most született és már áll.Kép

MÁrti! Remek sztori. Örülök, hogy jól végzõdött.

Laura! Elvileg csak az áttörés fáj a babáknak, a növekedés nem, nézz uténa hány foga jön Rominak.Kép

Rebi! CSengének ugye csak jó napja volt tegnap és nem lett beteg?

Pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Én ma bukkantam rá erre az oldalra és nagyon örülök, hogy levelezni lehet babás mamákkal-papákkal.

2002. május 1-én szültem a Jáhn Ferenc kórházban. Gergõ fiam gyönyörõ szép (tudom minden anyuka ezt mondja)és pont ma lett 5 hónapos. Láttam Bszilvi babája Peti is ma ünnepel.

Sajnos Geri 4 hónapos korától tápszeres baba, napi 1 fõzeléknél, 1 gyümölcsnél, 1 tejberizspépnél tartunk. Éjszaka még 2x eszik tápszert. Úgy érzem még igényli. Jár valaki hasonló cipõben?

Lassan meg megindul a fogzás, legalábbis az ínye már elég duzzadt. Ha tudtok valami jó módszert az "átvészelésre" szívesen venném.

Várom a válaszokat. Sziasztok. Golyó
golyó

Sziasztok!

Köszönöm a bátorító szavakat, nagyon jól esett mindenkitõl.
A helyzet sajnos változatlan nálunk. Romola továbbra is szenved, és nagyon nyugtalan. Egyik pillanatban láthatóan semmi baja, aztán fél-egy órát szenved: semmi sem jó neki, alig-alig lehet elterelni a figyelmét a fájdalmakról.

Edit! Milyen helyesek vagytok mindketten! A szemét tõled örökölte Riki, ugye?

Szia Nyuszimanó! De jó, hogy elõkerültél! Gratula Doncinak a felálláshoz!

Tikk! Hogyan lehet utánanézni annak, hogy hány foga jön Rominak? (A szájában ugyanis nem látok semmi különöset.)

Sziasztok: Laura
p_laura

Laura!

Nézd meg hogy nincsenek-e nagyon megduzzadva vagy valahol nem fehérlik-e már a kis huncut foga.Kép

Jóéjt mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk
Nagyon gyanús volt tegnap Csengu, úgyhogy ma elvittük a dokihoz, de nincs baja... a szeme azért könnyezett, mert valósznû érzékeny a kipufogógázra (állítólag a félszemes könnyezés ennek a jele). Extra hisztis a kisasszony - az egyik másodpercben, aztán a világ legnagyobb bohóca. A rendelõben azért kezdett el hisztizni, mert ki akartuk venni a kezébõl a badit, hogy felöltöztethessük... anyósom meg kint csak az éktelen visítozást hallotta, és már be akart rontani, hogy mit csinálnak vele ...
A fogakkal kapcsolatban semmi jót nem tudott a doki mondani... azt mondta, hogy öröklõdõ, ki hogy, mennyi idõ alatt esik túl rajta ... nálunk úgy néz ki, hogy CSenge fogai most bevárják egymást épp a cél elõtt - nehogy már egy kis nyugi legyen ...

viszont már egy csomó mindent ehet ... KépKépKép kezdhetjük a krumplizást is, meg kenyér, meg sajt, joghurt, túró... meg szalicil nélküli lekvár... lassan mint a nagyok .. Kép

Hófordulósoknak boldogot!KépKépKépKépKépKép

Cory
Az tényleg Balu kacsája volt, majd viszem!
A zoknit meg egész hazáig szorongatta a kezében, és ha csak feléje nyúltunk, éktelen sivítozásba kezdett... Kép

Ági szia! Kép

jóéjt
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

SZiasztok!

Rebi! Ne várd túlzottan a fogakat: Ármin ma úgy megharapta az ujjamat, hogy kiserkent a vér és a mellemmel sem bánik sokkal kegyesebben Kép A déli szopionál azt hittem, egy az egyben leharapja a bimbót KépKépKép Pedig EZ a négy fog már kijött, újak egyelõre nincsenek a láthatáron, egyszerûan dühbõl harap Kép (a cicimet meg akkor, mikor épp elaludt, akkor én sikítok, õ sírva felébred, újabb vigasztaló szopi, elalszik, harap.........)

Andi! Mi van veletek? Olyan nagyon rég írtál! Örömmel látom, hogy Luca nem tétlenkedik Kép - de nem lesz már kicsit sok ennyi nõ Balunak????? KépKépKép

Ági (Golyó), szia! Tápszeres tapasztalatom szerencsére nincs, de éjszakai evésrõl igen: Ármin tíz és fél hónapos és még mindig legalább egyszer szopik éjjel is (de van, hogy ötször is) - akkor Geri miért ne tehetné?

Nyuszimanó! Donci nagyon belehúzot!!! KépKépKép Az álláshoz gratula, én a súlyán ámultam el leginkább: fél kg-mal könnyebb csak, mint Ármin (ha jól emlékszem, 10 nap van köztük?) - és hát az "induló" súlyuk messze nem volt azonos!

Edit! SZerintem is nagyon jó a kép rólatok Kép

Menta! Hogyhogy épp banánnal kezdtetek? És, ízlik Helenának? Nincs vele gondja? (Árminnak én eddig egyzser adtam, de olyan csúnyát kakilt utána, olyan hasfájós szenvedések után, hogy azóta még nem mertem megkockáztatni. Pedig tudom, hogy sok baba egyik elsõ gyümije)

A szájpenész eltûnt, de még nem hagyom abba a kezelést (rájöttem, hogy fülpálcikával is lehet ecsetelni, az befér a csukott száján is Kép). Ma egyébként Ármin igazi hõs volt: a barátnõm bébiszittelte õt a szomszéd szobában 3 órán át (persze, volt közben szopi meg barátkozás is) és nagyon jól viselte, én pedig végre valami eredményt is elkönyvelhetek magamnak a munkámmal kapcsolatosan Kép

Akik aludni tanítják a gyereküket: Azt még értem, hogy hogyan léehet elaltatni (bár nekem túl szigorúnak látszik ez a módszar) - mindegy is, nem errõl akarok kérdezni, hanem azt, hogy azt hogyan éritek el, hogy a korai alvás után ne ébredjen hajnalban????? Ármin tegnap 8 és fél 9 közt aludt el este (a normál nála a 10 körüli) - reggel viszont még sötétben, fél hatkor úgy döntött, hogy akkor õ most klialudta magát, jöhet a játék! Elõször csak birkózni akart, mikor látta, hogy nem nagyon vagyunk rá vevõk, behozta az ágyba a játékait és ránk hajigálta "Apa" kiáltások közepette. Kb. fél nyolocig mûsorozott, akkor elaludt. Nekünk rendesen akkor szól az óránk Kép SZóval: nálatok nem kelnek fel sokkal korábban?

Na, megyek aludni, mert nagyon megviselt a hajnali ébresztõ Kép

Márti+Ármin
márti

módszArt=módszErt, Bocsi! KépKépKép Úgy látszik, én alszom már, Freud pedig ébren van...KépKépKép A többi elütésnek legalább nincs trágár értelme Kép

Márti
márti

Sziasztok!

Örülök,hogy tetszett nektek a kép!Igen,Riki tôlem örökölte a szemét.Apukajaé barna.Kivancsiak is voltunk,hogy meg fog e valtozni.Aposom szerint(a draga!)a kék szem nem férfias!Milyen rendes,nem?

Golyo üdv neked!

Menta!Sajnos kicsit visszaestünk a cumi leszoktatasban.

Lenne is egy nagy kérdésem!Szerintem kevesebb a tejcsim,mert ma azt vettem észre,hogy Riki fogyott.Pedig,hogy örültem valamelyik nap,hogy hizott.Erre meg hirtelen lement rola 20 deka.A szivem majdnem kiugrott a helyébôl és elég nehezen nyugodtam meg.Majd eldöntöttem,hogy elkezdjük a hozzataplalast.Olvasgattam is az erre vonatkozo topicban,de ott mindenki a szilard ételekrôl beszél.Elôször ugye csak a gyümölcs levét szabad adni?Ha igen,akkor azt hogy?Kiskanallal?Kell édesiteni?
Lehet,hogy ez elég buta kérdés,de mar annyi mindent összevissza olvastam errôl,hogy nem tudom mi lenne a legjobb Rikinek.Fôleg,hogy kanalrol még az anyatejet sem fogadja el.Légyszi adjatok ötleteket!Nagyon megköszönném!

Edit
edith16

Sziasztok!

Golyó: üdv itt Kép Tápszeres tapasztalatom nekem sincs, de a kicsi fiam elmúlt 1 éves, és még 3-4-szer ébred éjjel.

Márti: Andiéknak kikapcsolták a telefonjukat, úgyhogy most nincs netjük. HÜLYE VIVENDI!!!

Balu is harap Kép Meg csíp Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Márti: hááááát nálunk is így van a felkelés mióta Dorka este fél 8 -kor alszik el. Már hajnal 5 -kor fent van, jobb esetben fél 7-kor. Több módszert alkalmazok:
1. magunkhoz vesszük az ágyban pár játékkal és köztünk játszik, minket abajgat Kép
2. én megyek paplanostul az õ szobájába és az ágya melletti matracon fekve, figyelem, ahogy õ játszik, így néha egy kicsit tudok én is aludni, de apát így nem zavarjuk.
3. felkelek vele és korábban kezdõdik a nap, kb. 9-re biztosan visszaalszik 1 órára, akkor én is alszom.
4. magamhoz veszem, szopizik és közben szugerálom, hogy most aludni kell, becsukom a szemem és nem reagálok semmire. Ilyenkor kb. 10 perc próbálkozás után vissza alszik velem.

Szóval ez van. Valamelyik csak bejön Kép Kép

Ma is voltunk a Normafánál, jó volt, csak ránk akaszkodott 3 gyerek és állandóan puszilgatni és emelgetni akarták Dórit, alig birtam lebeszélni õket errõl, az anyjuk pedig nem szólt rájuk. Az összes játkunkat megvizsgálták Kép Felborították a babakocsinkatKép de Dóri örült nekik Kép
A rétesboltban pedig megmelegítették az ebédjét ( nagyon rendesek voltak), így melegen ebédelhetett a kisasszony a természet lány ölén! Kép

Nyuszimanó: gratulálok Doncinak! és rögtön vissza szokott a régi rendszerhez, miután elmentek a nagymamáék? ez tök jó! jó alkalmazkodik! Mennyire van már sötét nálatok, meddig van fent a nap? Hol sétáltok? Szaunázhattok?

Laura:
nálunk kettesével jönnek a fogak, Dorka elég nyûgös ilyenkor, mindent rágni akar, ezért adtam neki olyan fogkefe-tanítót, az sokat segített, azóta nem idegesíti a fogzás. Régebben este mindig bekentem dentinox-szal az inyét, de most nem hagyja, megutálta az ízét. Tudtok valami más izût? Bár vettem homeopátiás fog fájdalomcsillapítót (Chamomilla), de még nem próbáltam ki, sokan dicsérik, de nem tudom pontosan az adagolást, de biztosan megmondják neked a gyógyszertárban. Az inye, ilyenkor fehéres, kissé duzzadt és látszik a fogának a kis pereme, ha már kis perem látszik, akkor már nem fáj neki, de addig igen.

na kõkemény a cicim, megyek szoptatni
Üdv:
zsuzsi
zsu26

Márti!
Ezeket a héten jegyzeteltem Neked, most sikerül leírnom:
Rács: Kerek rudat nehéz a fölsõ, és az alsõ keresztpántba befogatni. Lehet, hogy egyszerûbb lenne szerezni egy kiszuperált járókát, vagy kiságyat, és annak a rácsát zsanérral az ajtóra szerelni. De befele nyíljon, Ármin felé, mert ha ki akar "törni", és nekifeszül, akkor nincs az a zár, ami ellenállna az ostromnak, és könnyen kiesik a szobából, ha kifele nyílik a rács. Miután a hathónapos gyerekem anno felmászott a lépcsõn, és le is gurult, azóta a szívügyem a biztirács, bárhova is kerüljön az.
Grapefruit: Múltkor írtad, hogy nyamizta Ármin. Ez talán érdekes lehet, mert /szerintem/ kevesen tudják, hogy a déligyümölcsök héját valami szerrel kezelik, ez vagy tartósítószer, vagy fertõtlenítõszer, pontosan nem tudom, hogy mi, de én erre voltam/vagyok allergiás. Két évembe került, mire rájöttünk, hogy mi okozza a bajt, ugyanis ez a szer nem szerepelt az allergiavizsgálatokon. Tehát enni ehettem, de ha hozzáértem, egy hétig garantáltan foltos-pöttyös lettem.
Alvás:Azt nem írja a könyv, hogy meddig kell aludnia a gyereknek. Nálunk az jött be, hogyha el akarunk valahova menni, akkor tuti, hogy mindkét gyerekem szó szerint tízig alszik, mi meg ott állunk Apával talpig díszben. Na, ennyit a Neked szóló regénybõl.Bocsi.

Szila:
Megpróbálom lefénymásoltatni a könyvet.

Menta!
Az én Encim sem mászik, csak forog, de azt nagyon. A Tesó már lépdelt ennyi idõsen. Mekkora most a Lány? Az enyém leragadt a 8kg-nál.
A címeket gyûjtöm-idõvel meglesznek.

Bogancsi!
Érdekes, a Petõt mindenki isteníti, valóban nekem is szimpi volt, amikor bejött hozzánk.
Egyébként én núbiai táncosnõ vagyok, csak jó nagy, így jobban látszom!!!:}

Andi!
Mikor nyílik az Auchan? Nagyon jó lenne már!

LÁNYOK!
Cipõ: Van egy márka, a PlayShoes. Évfolyamtársainknak való, van bundás is, meg mamuszka is, meg tapadótalpas otthoni is, amolyan zokni helyett való, vászonból. Ezer-egynehány forintba kerül, nekünk már a hároméves is abban nõtt fel.
Az orthopéd doki mondta, hogy a legjobb cipõ nélkül tartani a gyereket amíg lehet, de ez a cipõcske tényleg zokni helyett való, na meg babakocsiba. A Máriában lehet kapni, ha valakit érdekel, leírom, hogy hogyan lehet ÁFA nélkül megvenni ezt is, és mást is ott, de most mennem kell!
Sziasztok
Csi
Csii

Sziasztok!
No, akkor szép sorjában:

Zsuszi!
Igen, tény hogy zsippzsupp visszaszokott DonciKép Hihetetlen, de már másnap kezdett megint minden "normálisan" mûködni. Amíg itt voltak, még enni sem volt hajlandó. Most meg csak úgy tömi magát, mint akit 1 hétig éheztettek.Kép
Abszolút nincsen még sötét, majd a november lesz nagyon szörnyû, no és a december. De azt már nem várjuk meg itt. Úgy tûnik dec.6-án, vagy 7-én megyünk haza egy hónapraKépKép Otthon azért világosabb van.
Ja és persze, hogy szaunázunk, Donci még nemKép Az a mondás, hogy a kisgyerek akkor szaunázzon, ha már saját lábán megy be oda. Az még egy kicsit messze vanKép

Edit!
Ne anyatejjel próbálkozz, hiszen azt nem fogja megenni kiskanállal, hiszen ha már jöhet cicibõl is, akkor miért próbálkozzon a kanállal?? Mi nem gyümilével kezdtünk, hanem gyümölccsel, de azt rendesen összeturmixoltam, ne legyenek benne darabok! Ja és pl lehet fõtt krumplit almával összekeverni is. És a legfontosabb: ne aggódj!!!! Szurkolok a tejcidnekKép

Márti!
Köszönjük a gratulát, azt elfelejtettem leírni, hogy nem úgy magától áll, hanem megkapaszkodik és felhúzza magát pl. a kanapéban. Ez is állásnak számít már??
Tényleg nagyon jó ütemben hízik Donci, mondjuk nem csodálom, hiszen megeszi az adagjaitKép És még õ is 2x szopizik éjjel. Végülis azzal bíztatom magam, mikor szopizzon, ha nem most??? 3 évesen már biztos nem fog felkelni egy kis tejci miatt, nem???

Henke!
Kérdeztél a menürõl a múltkor. Én is leírom, mit eszünk, hátha segít:

8-9 között: reggeli: 120-150gr kása gyümölccsel (kb fél-1órára rá szopi)
11-kor "tízórai": szopi + joghurt/gyümölcs/krémtúró
2-3 között: ebéd: 140-160 gr fõzelék husival
5-6 között: uzsonna: 1 üveges bébigyümi, 125gr + utána fél-1órára szopi
8-kor vacsora: kása gyümivel (120-130gr) és aztán cicin elalvás
Éjjel aztán max. 2x szopizik, de olyan is van, hogy csak 1x.

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Szia Mindenki!

Golyó! Üdv az osztályban! Gerinek boldog hónapfordulót!

GOrsi! Petinek boldog hónapfordulót! Lucára úgy tûnik inspirálólag hatott a találka, mert kezd úgy próbálkozni a kúszással, hogy a kezét használja.

Cory! A süti nagyon finom volt!

A fotók hmmm...izé...Kép De van ami sikerült, elõbb-utóbb felteszem õket. Sajna a gomb lenyomásától a csipogásig az alanynak mozdulatlannak kéne maradni. Úgyhogy a legtöbb kicsit impresszionista.Kép

Ma az a csoda esett meg velünk, hogy Luca hason elaludt magától. Persze túl sokat akartam írni, úgyhogy most az ölemben ül, és a SzuperInfót olvassa.

Eldugulok!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Nyuszimano!
Köszi a valaszt!Remélem,hogy ez csak valami atmeneti allapot.Mindegy,megmérem ma este is,aztan majd eldöntöm mi legyen.Egyébként szegény elég nehezen alszik el mostanaban.Félek azért,mert éhes marad.
Este majd irok még.
Edit
edith16

Sziasztok!

Most csak itt a net elõtt tudok ülni, olvasni és nézni, mert teljesen kifáradtam az úszástól. De Tomi is Kép Kép Kép Nagyon tetszik neki, egyre ügyesebb és okosabb és persze egyre önállóbb is. Pl. a medence szélérõl csak akkor dõl be a vízbe, amikor õ akar. Néha nagyon ravaszul félrenéz és amikor odanézek, hogy mit néz, már dõl is Kép Veszélyes egy fickó! A buszon hazafelé úgy aludt, hogy legalább háromszor olyan nehéz volt.

Juj! Képzeljétek, lesz kultúra!!! Vettem 2 jegyet a Barbara Hendricks zeneakadémiai Mozart-estjére!!! A gyerekek vállalták Tomi ügyvitelét Kép Szerencsére pont az õszi szünet alatt lesz, így nem probléma. Nem mintha különben korábban feküdnének le Kép Tomi már rég durmol, amikor õket még kergetem a fürdõbe.
Fentiekkel csak az a baj, hogy fogalmam sincs, mit vegyek fel Kép Viszont van egy szép hálóingem! Talán elmenne estélyinek Kép Kép Kép

Üdv Ági (Golyó) az osztályban!

bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Feltettem egyel feljebb a négy többé-kevésbé sikerült fotómat!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az üdvözléseket, aranyosak vagytok. Jó hozzátok tartozni!!!

Ha mostanában valaki elszabadul moziba ne nézze meg a "Milliókért a pokolba" c. filmet.

Fél éve nem jutottunk el a férjemmel sehova és a hétvégén a nagynéni vállalta a Gerit pár órára. Nagyon furcsa volt nélküle menni és egész idõ alatt nagyon hiányzott nekünk. A legszebb az egészben az volt, hogy életünk legszörnyûbb filmjére sikerült 1900 (!!!!) forintért jegyet vennünk. A film közben még aludnom is sikerült. Moziból kijövet viszont jókat nevettünk szerencsétlenségünkön. Végre eljutottunk moziba, de minek????

Cory és Márti: Sajnos én sem úgy terveztem, hogy Geri tápszeres lesz, de úgy érzem minden tõlem telhetõt megtettem a szoptatásért. Geri nagyon nagy étkû baba, most 5 hónaposan 7820 gramm. Bánt nagyon a dolog, hogy nem szopizik, de örülök, hogy nektek sikerül. Majd a következõ babánál talán ügyesebb leszek.

Borcsa: Lehetett valami a levegõben, mert Geri eddig utált hason lenni és éjjel meglepõdve látttam, hogy hason van. Meg is ijedtem elõször!

Edit: nekem is így kezdõdött. Geri egy hét alatt fogyott 10 dkg-ot. A védõnõ kijött hozzánk és megbeszéltük a hozzátáplálást. Egy hét alatt átszoktunk. Most már eszünk fõzeléket, gyümölcsöt, tejberizspépet.

Sziasztok! Golyó
golyó

Sziasztok!

Golyó,
üdv itt, nálunk!KépKép

Nyuszimanó,
sziaaaaaaaaaaaaKépKép!

Borcsa,
mennyi maradt a SzuperInfóból, miután Luca kiolvastaKép?

Csi,
nagyon várom már a könyvet! Köszönöm!

Lányok,
Úgy néz ki, hogy Hangusom ismét ki akar iktatni egy alvást a napirendjébõl. Két alvást már soknak talál, de viszont egy már kevés neki. Eddig du. 4 körül is aludt 1 órát, most már nem. Viszont így alig lehet bírni vele. Ha meg alszik, akkor este fog kukorékolniKép. Lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy elõrébb hozni a vacsoráját (eddig 7kor volt a vacsi), meg a fürdést (1/2 8) és így a lefekvést is? Ez eddig olyan 1/2 9 - 9 körül volt.

Képzeljétek, ma tízóraira megevett majdnem egy doboz natúr joghurtot meg egy háromnegyed üveg gyümitKépKép Délben meg adtam a kezébe egy banánt, de akkorát leharapott belõle, hogy inkább én adogattam a szájába apránként.

Na, megyek, mert a szomszéd szobában rikoltozikKép.

Üdv
Szila
Szila

Márti! Tudod, azt jól meg tudja fogni és úgy láttam, hogy érdekes neki. Aztán ma már újra hozta a formáját: kb. egy nyolcad kiskanálnyit volt hajlandó megenni. Azért nem aggódom annyira, majd csak belejön.
Árminra meg mindig határozottan szólj rá, hogy nem szabad!!! De ne sikolts, nehogy megijedjen! Amikor látod, hogy harapni készül, húzd magadhoz közelebb. Kitartás!

Csí! Köszi, hogy gyûjtöd a címeket! Helena is kb. 8 kg.

Ági! Üdv itt! Kép Ha nagyon szeretnéd még szoptatni a picidet, akkor lehet ám nyugodtan. Valamennyi biztos termelõdne és az is nagyon értékes lenne Gerinek.

Edit! Nem lehet, hogy elõtte egy nagy kakilás elõtt volt, a második méréskor pedig egy nagy kakilás után? És, hogy áll a mérleg? Nem lehet, hogy elromlott, vagy kezd kimerülni az elem? Tedd minél gyakrabban mellre Rikit, amikor csak elfogadja! Te is próbálj sokat pihenni és akkor elég lesz újra a tejcsi! A cumi helyett is a melledet kínáld neki! Ne aggódj, valószínûleg egy növekedési ugrásról lesz szó. Még csak most volt 5 hónapos Riki, ezért a hozzátáplálással még legalább két hétig várj! Ha szeretnéd sokáig szoptatni akkor mindig szoptatás után kínáld meg mással, hogy fenntartsd a tejtermelést! Elsõ ételek lehetnek az alma, meggy, barack, krumpli, rizs. Nem kell külön cukrozni, sózni. Mindig csak egyet vezess be egyszerre és pár napig csak azt add, hogy lásd, ha valami nem klappol, és akkor tudod, hogy mi a bûnös. Egyébként nem hiszem, hogy attól a kis mennyiségtõl, amit megenne, hízna. Egy éves korig az anyatej a babák meghatározó tápláléka. A többi igazából csak kiegészítés. Ezért is hívják az egészet hozzátáplálásnak.

Szila! Nálunk meg Helena próbálkozik a kétszeri alvással a 3x helyett. Csak az a baj, hogy fél órát alszik. Én sem tudom kipihenni magam és õ se. Elég sz*r és nem tudom, hogy miért nem alszik többet. Ha végig ott vagyok mellette és a cici a szájában, akkor sem alszik többet. Kép

Nyuszimanó! Irígyellek, hogy Donci ennyit alszik napközben!

Gorsi! Nektek is boldog hófordulót, így utólag is! Kép

Bocsánat, hogy nem írok mindenkinek, de hulla vagyok és még fõzni kell meg teregetni, jaj még fürödni is!

Na sziasztok!
Menta
menta

Sziasztok!

Tegnap irtam egy csomot, erre veletlenul kitoroltemKép kezdhetem elorol.

Bogancsi!
En is olyan vagyok mint te, en sem kenegetem Madike boret, csak este furdes utan. Az orvosunk szerint teljesen felesleges, ha szep egeszseges a bore. Szerinte a tul sok kremezes nem tesz jot a baba borenek. Persze mas ha szaraz, vagy egyeb problema lenne vele.

Dzsili!
Nagyon aranyosak a fiaid!!! Na persze Napsugar is, ezeket nekik kuldom : KépKépKép
Matenak azert mert batran diktalt neked, es hogy jobban legyen. Marknak pedig azert hogy erot gyujtson es ne legyen olyan szegyenlos.
Napsugarnak pedig mert olyan ugyi.

Marti!
Orulok, hogy vannak meg rendes emberek es szerencsere meg lett a kulcsod. Nem lehetett egy kellemes dolog.

Zsuzsi!
Dorka nagyon aranyos lehet, ahogy a fiukert rajong.Kép

Edit!
Nagyon aranyosak vagytok a kepen! Remelem a ferjed nem lesz feltekeny, de a fiad tisztara rad hasonlit.Kép

Bogancsi!
De jo lehet ez a baba-mama klub. Most ugy irigykedem (egy kicsit) tudod nalunk a kornyeken Madike a legkisebb baba, igy nincs hasonlo koru baba akivel jatszhatna. Azert is gondolkodom, hogy elvisem valami jatszohaz szerusegbe, de csak akkor ha kicsit nagyobb lesz.

Menta!
Helena nagyon ugyes. Szerintem ez az 1 centinyi darab egy oriasi lepes!!!Kép

Nyuszimano!
Gratula Doncinek a felallashoz!!!Kép

Golyo!
Udv. koztunk! Madike is sajnos mar 3 honapos kora ota kap tapszert, de azota szerencsere atalussza az ejszakat. Nalunk is az volt a gond, hogy nem volt neki eleg tejem, hiaba szopizott surun, igy nekunk is az ajanlottak a szoptatos tanacsadoban, miutan kiprobaltunk mindent, hogy kezdjuk el a hozzataplalast.Es Madike is nagy etku baba, sokat mozog meg is nagy. O most volt hat honapos es mar 9213 gr es 70 cm. Ami a fogzast illeti Madike meg jelet sem mutatja, azonkivul, hogy allandoan mindent "ragni" akar. A nagyobb lanyomnal konnyen atveszeltuk, volt akkoriban valami gyogynovenyes zsele, amivel kenni kellett az inyet es igy problema mentesen kijott neki. Egyik reggel csak azt vettuk eszre, hogy korcog a kanal. Hogy Madikenel hogy lesz nem tudom, de itt lehet kapni szinten hasonlo zselet. Azon gondolkodom eppen, hogy hamarosan veszek ilyet.

Laura!
Ezt Romolanak kuldomKépKépKépKép Szegenyke! Remeljuk hamarosan jobban lesz.

Szila!
Gratula Hanganak a jo etvagyhoz!!!Kép

Minden hofordulos babanak gratula!

Na most rohanok,
pussz,
ANdysj
andysj

Szia Lányok!
Akkor most segítsetek!
Enikõm /8hónapos/ kissé hiányosan eszik.Leírom, mi a gond:
Nyolckor kel, akkor szopik rendesen, majd kilenckor elalszik. 11-kor felébred, 11'30-kor bevág egy Sinlac-kal dúsított bébikonzervet/ha nincs dúsítva,kevés/, ez az ebédidõ tart kb.12-ig.13-kor leteszem aludni, de elõtte minimális mennyiséget szopik. Alszik kb17-ig, így legkorábban 17'30kor kapja meg a három decire higított gyümit, vagy bébidesszertet. 18-ra büfizi ki magát, így az esti szopi elõtt nem tudok már vacsit adni neki, mert tele van a pocija. Este szopizik, de szerintem nem annyit, mint reggel, hanem kevesebbet. De reggelig ismét alszik. Tehát a napi öt hami helyett van három teljes értékû étkezése, és két kevéske szopása. Szerintetek elég ez? Nem nagyon növekszik, bár úgy tûnik, ez elég neki. Csak az a furi, hogy a tesója ebben a korban non-stop evett. De Enci meg állandóan alszik.
Van valakinek valami tippje?
Köszi
Csi
Csii

SZiasztok!

Menta! Hááááát.....vagy nekem nagyon kevés az önuralmam, vagy a négy tûfoggal való harapás fáj nagyon...... szóval, én általában felsikkantok - bár igyekszem visszafogni Kép Az a baj, hogy mikor mohóságból vagy ébren harap, akkor látszik, hogy fog, lehet elõre figyelmeztetni, ráadásul az nem is fáj annyira, mint amikor elalszik és álmában TELJESEN összeszorítja azt a négy pengeéles, hegyes fogacskát Kép, ráadásul mindig akkor, mikor már mindketten ellazultuk annyira, hogy egyáltalán nem lehet rá számítani. SZerencsére utána mindig azonnal szívesen szopizik tovább, fel sem ébred teljesen szerintem.

Csi! KÖszi az infokat mindenrõl! Kép A déligyümölcsök eme rossz tyulajdonságát ismerem, nem is szoktam citromnhéjat reszelni a sütikbe Kép A kajálásban sajnos nem tudok segíteni, de ha Enci jól fejlõdik, jókedvû, elégedett, akkor eklég kell, hogy legyen neki a kaja! Mit értesz azon, hogy nem nagyon növekszik? EZ minden babánál elõfordul hosszabb-rövidebb ideig!

Norci! Egyszer (rég) még te kérdeztél a tejrõl, ugye? SZóval, egyrészt nehezen emészthetõ, a felnõttek számára is, nem csak a csecsemõknek. Emiatt (is) okoz sokaknál gyomorpanaszokat, bõrproblémákat. Sok felesleges fehérje (és még nem tudom mi) van benne (alapból, a legigazibb tehéntejben is) - hát még abban, amelyiknek a "gazdáját" (vagyis a tehenet Kép) ki tudja, mikkel etetik-kezelik, és ezek persze tökéletesen kiválasztódnak a tejbe. Erre jön még a gyári kezelés (pld. az alacsony zsírtartalmú tejeket dúsítják ilyen-olyan MÛ-anyagokkal, hogy az eredeti alkotórészei helyett legyen benne vmi. Hát, ezeket tudom én a tejrõl Kép Pedig nagyon szeretem - igaz, legfõképp a valódi frisset és zacskósból meg a nem homogenizáltat, mert a mûtejektõl (pláne a reggeli italnak nevezett permeátumtól) rosszul vagyok!

Nyuszimanó! Hogyne számítana állásnak a kanapé melletti! Kép Hamarosan megy maj másfelé is! KépKépKép

Ági (Golyó)! Nehogy rosszallásnak vedd azt, hogy míg neked igen, nekem nincs tapasztalatom a tápszerrel! KépKépKép Egyszerû tényközlés volt, csak hogy tudd, nem tudom, hogy más tápszert evõ gyerekek esznek-e éjjel. Mentára érdemes egyébként hallgatnod, ha vissza akarod hozni a tejedet, (általában) lehetséges! Kép

Ármin ma négyszer is NAGYON sírt, nem tudom, mi lehetett, esetleg a fogára tudnék tippelni, de látszani még semmi sem látszik - igaz, nem nagyon merek a szájában kotorászni! KépKép A sírások közti idõszakban sokat nevet, beszélget, elkezdtett saját dallamocskákat énekelgetni, evett ma is húslevest, répát, meggyes rizst (ez a heti favorit). Ha mondjuk neki, hogy hozza ide a labdát vagy a cipõjét, hozza! Kép (azt, hogy "másikat is" nem érti még Kép

Ismét baromi álmos vagyok (ja, Ármin persze ma is felkelt, igaz, "csak" 6-kor), jóéjt nektek is!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Menta!

Nagyon köszönöm a részletes leirast és,hogy felvetettél minden eshetôséget.Ugy néz ki tényleg a mérleg volt a hibas,mert ma ugyanabban az idôben lemértem Rikit,mint tegnap és a rendes sulyat mutatta.
Miért van az,hogy szinte az összes rokonom azt mondja,hogy:"Adhatnal mar ennek a gyereknek valami normalis kajat is!"Nem gyôzöm hajtogatni,hogy féléves koraig szeretném,ha csak anyatejet kapna.
Irtam,hogy mostanaban nehezen alszik el.Nem tudom mi lehet vele,mert nyögdécsel,kalimpal a kezeivel,felhuzza oldalra a labat(hason alszik mindig),kiveszi a cumit a szajabol,aztan meg balhézik érte.Ma végül ugy aludt el,hogy elvettem a cumit és a kezét szopta.Tegnap olyan sokaig nem aludt el,hogy megszopiztattam még egyszer.

Andysj!Örülök,hogy tetszik a kép.A parom mar kezd hozzaszokni,hogy mindenki megjegyzi,hogy ez a gyerek tiszta anyja!Abban bizik,hogy legalabb a testét tôle örökölte.Sajnos nem tudok vigyori pofat gyartani,de ide most tettem volna egyet!

Üdv nektek!

EDIT
edith16

Sziasztok!

Márti
Szerimtem amelyik babuleknek van már több fogacskája az bizony harap is, cicit, ujjat, nyakat rucit, akárcsak Napocska! Mikor hetekkel ezelõtt kibújtak a fogai én is írtam hogy bizony használja is õket. Én hiába szólok rá szépen, ha akar nem tudom miért harap. Sikítani meg nem tudom ki ne sikítana amikor aaakkkkorát tudnak rágcsálni!!!!!
Ármin nagyon ügyi már!
Alvás ögyben. Szerintem minden babának van bizonyos menyiségû igénye az alvásra órában kifejezve. Tehát ha egy órával elõbb fekszik valószínûleg hamarabb is kell. A legtöbb baba aki 8 óra körül fekszik 6-7 óra körül kel is!
Napsugár is ha idõben alszik el , kukorékol reggel 6 körül.

Csí
Mi a gond a kajcsival? Ha közben egy jót szunyál persze hogy nem eszik. Napsugár is durván 3 és fél óránként eszik, inkább 3-4 óránként mert ez változó. Õ még mindíg csak egyszer kap szilárdat azután is szopik, a többi étkezése anyatej és szerintem jó így neki.

Nyuszimanó
Gratula Doncinak a fel álláshoz! KépKépKépKép

Golyó
Üdv köztünk!
Engem szíven ütött amikor azt írtad hogy majd a következõ babánál ügyesebb leszel szopi terén.Ez nem ügyesség kérdése, az más kérdés hogy Menta szavait megfogadva, ha kedved van még hozzá és türelmed cicizhettek attól hogy nem igazán a tejcsi a fõ táplálék.Én is hallottam olyanról aki vissza tudta hozni a tejcsijét pedig azt hitte már régen elapadt. Ne rágódj ezen, a kedvesség, az anyai szeretet, törödés, simogatás is lehet olyan jó mint a szoptatás a babának. Még mielõtt Menta "megharap" hozzáteszem persze, persze szoptassuk a babákat de azzal nem értek egyet hogy minden áron. Nekem szerencsém volt mind a hárommal de mindenki van ezzel így.

Bogancsi

Háló ing jó ötlet, szerintem túl igényes vagy nem elég a lehetõség a koncertre még el is akarsz menni?

Andysj
Köszönjük a kedves soraidat KépKépKép

Menta!
Napsi is szereti a banánt ma is azt evett némi körtével, nálunk nagyon bavált.

Valószínûleg nem allergiás azt is próbáltuk, a fõ gond az hogy ha nem kapott antibiotikumot belázasodott és három kúra után már kissé soknak tartottam volna még egy anti bigyót, úgy hogy tegnap, mivek megint lázas lett be kellett vinnünk a kórházba. Ott megvizsgálták közölték hogy most nem lázas a torka kicsi piros de nem vészes, vizeletet néztek negatív + fül orr gégész is meg nézte a fülecskéje sem gyulladt.
Erre kitalálták hogy 3-5 napra feküdjek be vele majd kivizsgálják. Kértem hogy nem lehetne e ambulánsan mivel még két gyerek vár otthon ha nem muszály és megoldható... Erre közölték hogy saját felelõsségemre vihetem haza, kiselõadással tarkítva hogy õk ugye szóltak nem az õ gondjuk ha beteg marad.A lényeg az volt hogy milyen felelõtlen anya vagyok. Az az igazság hogy nem tartottam indokoltnak hogy olyan vizsgálatok miatt amit járóbeteg rendelésen is el lehet végeztetni bent maradjunk. Pláne úgy hogy õ a csecsemõ osztályon van a többi beteg baba melett, nagyon lehet ott aludni gondolom, én vele lehetek nappal, éjszakára meg egy folyosóval odébb aludjak "nyugodtan", hiszen majd a nõvérek vigyáznak rá. Hát nem.... Ha nagyon rosszul lenne akkor igen de így. Õ felébred éjjel is, majd biztos szólnak......persze, volt már szerencsém ilyen helyzethez, a gyerekem meg lelkileg jobban megszenvedi mint amennyira a teste beteg.
Szerencsére azóta sem lázasodott be, jó kedvû, a gyermek orvosunkal megbeszéltem ma, minden kivizsgálást megcsinálunk annak ekkenére hogy most talán rendben lesz,teljes vizelet és vérvizsgálat, vese, máj funkció amit lehet és indokolt. Holnap irány a labor, vérvétel én úgy félek, nagyon sajnálom õt. Ma pisit gyüjtöttem este felé tõle helyes kis zacsiba aki próbálta tudja milyen jó "buli" az kis lányoknál.

Drukkoljatok kicsit értünk!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok,

Tettem fel új képet a profilomba, vadiúj a kép, ma készült, babaúszás elõtt.
Vannak fenn képek a babaúszásról is, akit érdekel kattitson [url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=261" TARGET="_top]ide[/url].

Ági (golyó): üdv az osztályban. Tápszer ügyben én sem vagyok érdekelt. Alvás ügyben pedig sokan arra esküsznek, hogy ha csak inni adsz neki, akkor le fog szokni arról, hogy felkeljen, mert azért nem érdemes. Saját tapasztalatom erre sincs, nálunk elég simán mentek a dolgok.

Fogzás ügyben pedig a dentinoxot szokták ajánlani, nem tudom, említette-e itt már valaki. Állítólag nagyon jó, de csak 3X lehet egy nap, mert lidocain van benne, ha jól tudom.

Borcsa,
a képek tényleg homályosak, de azért lehet érezni a tali jó hangulatát.
Én is nagyon sajnálom, hogy vége a nyárnak, annyira jó képeket lehetett a babákról készíteni a zöldben és napfényben...

Lola
lola

A profilomban tettem úk babakocsis képet.

Edit babája tényleg anyájára hasonlít, a kék szem nem igaz hogy nem férfias a páromé is az és õ elég férfias....
bár az is igaz hogy mi a fiukat barna szemüre a kis lányt kék szemüre "gyártottuk" !KépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Jaj! Nincs vizünk éjjel óta, mert csõtörés volt a környéken, de már "dolgoznak rajta" - mondták a telefonban. Hát, mit mondjak, nagy élmény Kép

Szila:
Tomi 3-5-ször alszik naponta fél-1 órát, illetve délután 2-2 és fél órát. A többi gyerekem nem volt ennyire alvós. Fõleg Zsófi nem, aki gyakorlatilag fél éves korától nem is aludt napközben egyáltalán.

Laura:
Romolának sok-sok gyógypuszit küldök Kép Kép Kép

Márti:
Szerintem elképzelhetõ, hogy fogügy áll a hirtelen nagyon sírás mögött. Tomi is szokott mostanában (amióta kibújt a foga) hirtelen panaszkodni egyet-egyet.

Dzsili:
Kép
El sem tudom képzelni, hogy gyûjtöttél pisit. Különben fiúknál sem tudom, hogy lehet, amíg pelenkásak, ill. nem tudnak akaratlagosan pisilni.

Lola:
Nagyon jók az úszás képek!!! Kép

Küldjetek VIZET!!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Dzsili!
Megkuksiztam Napsit, tüneményes ebben a rózsaszín együttesben!!!! Már ilyen hideg van otthon is, hogy így be vannak öltöztetve a babák?? Itt ma estére havazást(!!!) mond, 4 fok lesz a csúcshõm. nap közben. Pedig még a Mikulás nagyon messze van.

Lola!
Nagyon szépek vagytok! (Különösen ÁkosKép) Rajtatok felbuzdulva úgy gondolom, nálunk is érdemes olyan képet csinálni, amin én is rajta vagyok. Olyan jó együtt látni az anyukát a babócával.

Ui.: Ma "csak" 4x keltem fel éjjel Doncihoz, igaz csak a cumit tettem a szájába + fél3-kor megszoptattam, de akkor isKép Ja és reggel fél7-kor megint közölte, hogy reggel van. JajjjKép

Henke!
Hová tûntél???

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Ja még annyit, hogy képzeljétek, kötök Donci 1. szülinapjára egy kardigánt, sötétkék és ezen vannak színes minták: kacsa, madárijesztõ, kakas, kertész meg házikó. Már csak az ujjai vannak hátra, úgy tûnik készen leszek vele, még van másfél hónapomKép
Ezt muszáj volt elújságolnom, mert annyira jól néz ki, komolyanKép

Na megyek is kötni, mert Donci már alszikKép
Nyuszimanó
nyuszimano

Dzsili! Nem haraplak meg Kép Abban, amit írtál tényleg igazad van. A sok ölelés, összebújás pótólhatja a szopizás nyújtotta melegséget, intimitást. Ezt szokták "felhasználni", amikor valami miatt el kell választani a babát. Persze nem minden áron kell szoptatni, de általában többet meg lehet tenni az ügy érdekében, mint amennyirõl a mamáknak tudomásuk van. Meg tudod mi hiányzik, hogy legyen mellettük valaki, aki bíztatja õket, amikor már feladnák. Igazság szerint az lenne a legjobb, ha anyáinkat láthatnám ebben a szerepben, de hát pont az õ tudásuk lett hiányos a tápszercégek fellendülésével párhuzamosan. Jó lenne, ha minél hamarabb kinevelõdne egy olyan generáció, ami már úgymond szinte feleslegessé tenné a Liga mûködését!

Nagyon édes Napsugár a képen! Jól tetted, hogy nem hagytad, hogy befektessenek. Én sem hagynám. És nagyon drukkolunk! Kép

Edit! Tényleg nagyon jó a kép rólatok, helyesek vagytok!

Lola! Ti is jól néztek ki! Pont így képzeltelek el! Kép

Pussz!
Menta
menta

Sziasztok,
Ákossal köszönjük az elismerõ szavakat!

Nyuszimanó,
akkor tessék szépen feltenni egy szép képet, ahol anya és kisfia együtt látható. Mi is kíváncsiak vagyunk a mamára is, nemcsak a babára.

Dzsili,
Napsi gyönyörû, ebben a rózsaszín szerkóban meg pláne.Kép Kép Kép

Lola
lola

Sziasztok Lányok!

Lola: köszi a tanácsot. vettem dentinoxot, még csak magamon próbáltam ki, mert Geri most alszik, de este mindenképpen bekenem neki. finom íze van és elzsibbadt az ínyem. Ami az éjszakát illeti próbáltam már tápszer helyett vizet adni, de rájön, hogy az nem tápszer és követeli. Legalább okos gyerekem van!

Dzsili, Menta,Márti: Köszi, hogy bíztattok. Tudjátok nagyon elkeseredtem amikor kiderült, hogy a Geri fogyott és nincs elég anyatej. Talán túlságosan is a szívemre vettem a dolgot. Mivel egyre idegesebb voltam emiatt egyre rosszabb lett a helyzet, talán túl görcsösen akartam mindent megadni a Gerinek. Az ember biztosan sok hibát követ el az elsõ gyereknél ezért írtam, hogy talán a másodiknál okosabb leszek. Azért még nem adom fel!

Andi: Remélem tudsz majd nekem segíteni ha már mindkettõnknek nagy étkû babája van. Gyönyörû nagy babád van gratulálok! Nagy súllyal is született vagy csak most fejlõdik ilyen gyorsan? Geri még csak 7820 gr,72 cm. Éjszaka 2x eszik, ehhez még ragaszkodik, hiába álltunk át a Nutrilon 2 plusz tápszerre. Azt mondta a doki néni ezzel sokáig kibírja majd, hát ez sajnos nem így van.
Vettem dentinox gélt és ma kipróbáljuk. Remélem hatni fog. Látni még nem látom a fogacskákat, csak az ínye duzzadt.

CSAJOK!!!! Hogy lehet ilyen aranyos "mosolygós fejeket" beszúrni. Segítsetek! Mindenkinek sikerül csak én vagyok ilyen béna?

Nyuszimanó: minden elismerésem, hogy te ilyen ügyes vagy kötés terén. én egyszer próbáltam (nálunk a nõvérem tud kötni) de az minden lett csak nem szép. lehet, hogy nem kellene vele próbálkoznom? egyátalán ez megtanulható?

Puszi : Golyó
golyó

Sziasztok!

Dzsili drukkolok!

Golyó!

Kötni meg lehet tanulni, én balkezes vagyok és kötök ugy tartom mint a jobbkezesek, de mégis a ballal dolgozok Kép. De Vili mellett nincs idõm rá Kép .

Többet most nem enged írni a fõnököm (Vilmosnak hívjhák) Kép

Norci
norci

Golyó!
:+) = Kép, :+O = Kép, ha a + jelet kihagyod. És ha bánatos vagy :+( = Kép, ha meg dühös, \ clipart {angry} = Kép, ha a szóközöket elhagyod.
Híreim:
Luca megkapta a 4 hónapos oltásokat. Kicsit nyügi, de most nem dagadt be az Act-HIB helye. Mérete: 7,43 kg és 70 cm.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szia Norci!

Ha Geri már nagyobb lesz újra megpróbálom. Remélem nem vagyok reménytelen eset. A hímzés régen még ment, talán a kötés is fog.

Golyó!
golyó

Borcsa!

Köszi a segítséget. Szép magas kislányod lesz. Geri 5 hónaposan 72 cm. Csak nem örökölte?

Golyó
golyó

Lányok ha megnézitek a profilomat láthatjátok Geri elsõ mosolyát. Most sikerült felraknom! Szerintem gyönyörû!!!

Sziasztok! Golyó
golyó

Golyó,
hát ez valami csuda, hogy mosolyog a kisbabád, meg kell zabálni azokat a kis pofazacskóit! Kép

Borcsa,
tényleg milyen tekintélyes méretekkel rendelkezik Luca, Ákosomnak hasonló paraméterei vannak, de õ 6 hónapos, és nem mondható alulfejletnek Kép Kép Kép

Lola
lola

Sziasztok!

Röviden, mert hulla vagyok. A 4 hónapos oltást mi is a héten kaptuk meg, szegény Vilikém, utána kicsit hõemelkedése lett. És még nem látszanak a fogai, de már kocog az egyik, szerintem most jön a másik, az inyjével harap és az éjszaka is 4szer ébredt és én ettõl már el vagyok szokva és még most sem alszik, ajjaj Kép apa kûzd vele, no én kidõlök, hátha megy cici nélkül is már és elég lesz apa.

Norci
norci

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a nagyizásból. Nagyon irigykedem a hétfõi tali miatt, de valószínûleg a következõre sem tudunk menni, mert vár a nõgyógyászom. Brrr!

Rebi!

Nem csodálom, hogy kiborultál, nekem a fele elég lett volna ahhoz, hogy eltiltsam a gyereket tõlük. A véleményükkel meg ne foglalkozz!

Tikk!

Gratula Hannának az álláshoz!

Edit!

Én sem kenem semmivel Peti bõrét, az igazat megvallva, még eszembe sem jutott, de most, hogy írod, szerintetek télen kell valamivel kenni a baba arcát?
Nagyon együtt érzek veled a súlymizériátok miatt. Én már kezdek túllépni rajta, bár „könnyû” nekem, nálunk nem fogyott a gyerkõc, „csak” lassabban gyarapszik.

Andysj!

Jó nagyra nõtt Madike és milyen ügyes baba, máris áll!

Márti!

Hát, nagy mázlitok volt, hogy egy rendes ember találta meg a kulcsot. Errõl jut eszembe egy sztori, amikor még Újpesten laktam, egy kertes ház kapujában felejtették benne a kulcsot, én meg mint jóindulatú ember, becsöngettem, hogy szóljak, erre majdnem elküldtek a fenébe, hogy minek zavarom õket, tudják, hogy kint van a kulcs, DIREKT HAGYTÁK BENNE!
Ennyit a jószándékról!
Akkor mit mondjak én a korai kelésrõl, Peti általában ½ 10-10 körül alszik el és legtovább eddig egyetlen egyszer 8-ig aludt, általános a 6-1/2 7-es kukorékolása.

Ti, mint továbbtanulásban jártasabb emberek, csak addig ingyenes az oktatás, amíg Gyesen vagy? Engem igazából, az érdekelne, hogy valószínûleg amikor két éves lesz a manó, vissza kell mennem dolgozni, legalább egy félévre, ilyenkor pl. kérhetek halasztást és csak akkor folytatom, ha már a második gyerekkel vagyok otthon? Szerintetek így is finanszírozzák a tanulásomat?

Bmárti!

Teljesen rendbe jöttél már a nagy esésbõl?

Nyuszimanó!

Gratula Doncinak a felálláshoz! Nagyon ügyes nagyfiú már!
Remélem, decemberben, amikor hazajöttök, összefutunk egy talin, nagyon kíváncsi vagyok már rátok!

Meg kell, hogy mondjam, hogy Gorsival egyetemben én is a babakocsik miatt aggódtam a legjobban a lakásos talin!

Szia Ági (Golyó)

Micsoda véletlenek, valóban Peti is május elsején született (mármint nem ez a véletlen, valószínûleg még sokan születtek ezen a napon), amire értettem, hogy most szült az egyik barátnõm is augusztus 30-án szintén a Jáhn Ferenc kórházban és az õ kisfiát is Gergõnek hívják.
Éjszaka még mi is eszünk, igaz, hogy csak egyszer. Szép nagy baba Geri, mi majdem egy kilóval vagyunk könnyebbek, igaz az indulási súlyunk sem volt hatalmas.(2970 gramm és 50 cm!)
Nálunk még csak a nyüglõdés mutatja, hogy esetleg fogzunk, de még semmit sem látok a kis szájában.

Edit!

Szerintem nagyon férfias a kék szem! Engem legalábbis elég sok kékszemû fiú vett le a lábamról!

Valószínûleg talira kellene járnunk, mert Peti most már a fordulást is kezdi elfelejteni és bepipul, hogy miért nem sikerül neki. Hátha a sok ügyes baba hatna rá is!
Nem tudjátok volt ma valami front ma, mert egész nap nyüglõdött és sírdogált a fiam, amit õ nem szokott. Ami a legfurcsább, hogy egész délelõtt ment a hiszti, délután meg vigyorgott a doktor nénire (ma kaptuk meg az 5 hónapos oltásokat) és nagy lelkesen nyitogatta a száját amikor beadták neki a Sabin cseppeket. A szúrás után a folyosón is már teljesen nyugodt volt és hangosan nevetett.
Most alszik már három órája, lassan megyek felkeltem, hogy vacsizzon!

Mindenkinek pihentetõ, jó éjszakát kívánok!

Szilvi és Petike
bszilvi

Edit!

Én is megnéztelek titeket, szerintem nagyon jó kép!
Büszke lehetsz a fiadra, nagyon szép baba!

Szilvi és Petike
bszilvi

Sziasztok!

Itt vagyok ismét, csak egy picit tûntem el ám! Köszönöm az érdeklõdést, Nyuszimanó! Mostanában egyre-egyre többet kell foglalkozni Barnikával, nap közben nem nagyon tudok netezni, tegnap este pedig valami történt a nettel, de mára szerencsére helyrejött. Ja és iskolába is járok, tanulgatni-olvasgatni is el kellene kezdeni, hogy le is tudjak vizsgázni... Tényleg, nincs valami jó szakdoli témád? Angolszász irodalom, 19-20. század... Költészet, esetleg dráma...
Elképesztõ, hogy megnõtt Donci! Naná, hogy számít az ágy melletti felállás! Vigyázz, nemsokára szaladni fog! Barni is egyre többet megy!

Klasszak a profilos képek!!! Dzsili, láttam ám a kisfiad érmes képét is Kép, és Napsi is nagyon szép az új babakocsijában, rózsaszín szerelésben!
Edit, döbbenetes, mennyire egyforma a szemetek Rikivel!
Lola, Ákos is nagyon szép nagyfiú!

Mennem kell,
sziasztok,
Henke+Barnika (ma egész nap nyügi volt, de sétáltunk vagy 3 órát)

Ui: A tali-krónikából kifelejtettétek, hogy Luca milyen komódmászó-bravúrt mutatott be!
gesztenye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?