Új privát üzeneted érkezett!

Gabi, nincs az oviban anyák napja????????? :o :o :o Na ne!
Vendég

Kimike!
Igen Panna teljesen meggyógyult, kopp-kopp.

Juca!
Nagyon sajnálom, hogy ennyit hányikázol, kutya sz.r lehet.
Tudnék rá közhelyeket írni ( hogy milyen jó mert terhes vagy meg ilyenek...) de tudom, hogy ez nem sokat segít.
Remélem azért addig nem jutsz el, hogy kóros legyen a hányás.
Kitartást kívánok neked.

Reni!
Szerencsés vagy, hogy van lehetőséged tanulni és nagyon becsüllek érte, a többi iskolás anyucival együtt.

farsang: nálunk az oviban mehetnek a szülők is a farsangra és van anyák napja is meg majális évzáróval egybekötve.

Kép

Kép
katus73

Na,most,hogy visszatértem közétek megint nem írtok!
Ez tök jó! Kép

Juca!
Ez a hányás elég sz@r lehet! :(
Én csak baromi rosszul voltam Zalánnal de az is kikészített! :shock:
Pont ezt a happymammy-t akartam ajánlani amit Gabella. :lol:

Nálunk is be lehetett menni az oviban minden ünnepségre és most a suliban is lehet.Persze Alex már felsős vele nyilván nem megyek! :roll:
Vendég

Sziasztok,

én is élek, de a lakásra ráfért egy nagytakarítás, úgyhogy azzal voltam elfoglalva, meg még nem tudom mivel az utóbbi napokban, de vhogy elszálltak :) !

Katus: örülök, hogy a lányok jól vannak és hogy el tudtál egy kicsit elöbb lépni a munkahelyedről :) !

Kimi: Milánnak is mielöbbi jobbulást és remélem, hogy jövő héten már tényleg mehet bölcsibe, bár akkor téged fogunk hiányolni :( !

Juca: hányás tényleg nagyon durva, ezt már tényleg meg kell konzultálni a dokival!!!

Viera: már akartam kérdezni, hogy végül vmilyen doki megnézte Zorán lábát??? Írtad korábban, hogy mennyire fáradékony és hogy egyéb problémák is vannak és hogy megnézeted. Csak kiváncsi vagyok, hogy mit mondott.
Ja, egyébként Zorán jelmeze tényleg nagyon vagágy. A viselkedéshez, fegyelmezéshez már nem igazán akarok hozzászólni, mert ki lett merítve a téma, de azért az tényleg elgondolkodtató, hogy egy kisfiú odamegy az óvónénihez és megkérdezi, hogy jó voltam-e ma és erre az óvónő azt feleli, hogy minősíthetetlen a viselkedésed. Nyilván szegény gyerek azért ment oda, mert meg volt győződve róla, hogy ő most tényleg mindent megtett, hogy meg legyenek vele elégedve és ez a válasz... No comment!!! Szerintem itt nem a gyerekben van a hiba, úgyhogy ne emészd magad!!!

Gab: ilyet még én sem hallottam, hogy nem tartanak semmilyen rendezvényt, ünnepséget az oviban és a szülők nem vehetnek részt semmin sem... :shock: ! Nincs választási lehetőség??? Mármint óvodák között??? Nincs konkurencia???

Colett: ez is milyen hülyeség, hogy reggel kezdődik a farsang :roll: :shock: !!! Nekem akkor még semmi hangulatom nem lenne hozzá... !

Reni: tök jó lehet ez a suli is. Akkor most a 2 tanfolyamot párhuzamosan csinálod???
Sütés miatt nagyon irigy vagyok, olyan ügyi vagy!!!

Benianya: nekem is van egy jó receptem, ami laktató és olcsó is. Szerintem neked is nagyon bejönne, hiszen te sem vagy annyira oda a húsért.
Reci: Brokkolis penne fetasajttal (a fetasajtot már csak én adtam hozzá, szerintem így sokkal finibb :) )
Hozzávalók: 500 g penne, 500 g brokkoli, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg fetasajt, vöröshagyma, fokhagyma, olaj, só.

Tésztát megfőzöd, brokkolit én erőleves kockás vízben főztem meg, közben olajat izzítod, hagymát üvegesre párolod, majd hozzáadod a zúzott fokhagymát, felöntöd a tejszínnel, felforralod, hozzáadod a brokkolit és a fetasajtot, majd összekevered a tésztával.
Én még csináltam hozzá paradicsomsalátát lilahagymával. Hát ne tudd meg, milyen finom.

Egy a kaja is megvan 7-800 Ft-ból és kiadós!!!

Szép estét mindenkinek :P !

Eni
marcy

Egy a kaja = ez a kaja :D !

Eni
marcy

Sziasztok,

Viera: Szerintem nem kell az óvónéni szavakat hallgatni. Én egy tanári lelkemből nem tudnék olyat mondani egy pici gyereknek, inkább csak szülőknek mesélnék.

Nekem van néhány tapasztalom rosszul viselkedés gyerekekkel. Volt egy fiú, aki másodikos volt, elégé nehéz volt vele.

Első órán (nálunk minden évben van osztályfőnök váltás) olvastam egy könyvet az osztályban. Amikor könyvet olvasok gyerekeknek, mindig földön ülünk együtt, és kis fiú állandóan bele szólt, hogy de csúnya a rajz, ezt már olvastam, stb. Aztán felállt és kiszaladt a folyósóra. Így kezdődött az első napunk.

Először parancsolgattam, egy darabig hallgatott utána ismét rosszalkodott. Rájöttem így nem lehet építeni egymás bizalmat, én inkább vele kezdtem játszani minden szünetben. Bár nálunk a tanároknak szünetben nem szokás a tanári szobában pihenni vagy leckéket javítani, hanem mindig együtt vagyunk gyerekekkel. Én céloztam, mindig vele játszok. Már egy hét múlva, semmi nem volt vele gond, nagyon szépen hallgatta szavaimat, nem kellett már szigorú parancs.

Lehet, más módon állunk gyerekekkel, de egy óvónő/tanár és gyerek közt bizalma nagyon fontos, és erre együttjátszás nagyot jelent, főleg kicsiknél. Zolán szívében biztos rosszul esett az óvónéni szava.

Én pl. beteg a gyerek, néhány nap otthon marad, akkor kiveszem könyvtárból könyveket, látogatom személyesen és neki olvasom, mesélek mi volt az iskolában, mi volt a házi stb. Annyira aranyosak a gyerekek, tudják, hogy megyek hozzájuk, pizsamában állva várnak a lépcsőházban.

Fogyókúrára nem nagyon alkalmas, ma sütöttem truffle-tortát! Csak a férjem kedvéért megcsináltam K betűt, neki minden Kevines dolog örömet hoz.
Kép

★☆。.:*:・”゜★βyёヾ(⌒∇⌒)ノβyё★。.:*:・”☆★
Vendég

Sziasztok!

Alziza, ne sírj, csak mindig kerüljük egymást! Gondolom, most sincs itt senki...

Eni. Gádoros egy 4000-es nagyközség. Tehát egy ovi van, ami igaz, eloszlik 3 épületre, de a vezető ugyanaz, tehát minden ugyanaz. Konkurencia max. Orosházán van, de már ovis korban busszal járni a városba az még rosszabb, mint hogy nincs rendezvény a szülők számára. Mert a gyerekek buliznak farsang alkalmából, karácsonyi ünnepség is van, még ajándékot is jó sokat kap a csoport, de valahogy a szülők ki vannak rekesztve. Legalábbis a részvételből... Reméljük azért, hogy Mesi már nem ide fog járni... Szívem szerint már utolsó évre Lackót is elvinném, de ahhoz el kéne költözni, házat eladni, másikat keresni, miegymás...

Kmammy! Jópofa a torta! De én nem tudom, mi az a truffel...

Bocs, ma nem nagyon leszek, mert a szokásos házimunkákon kívül jött még egy erős fejfájás is, még jó, hogy legalább Lackó az oviban van...

Ha nem jönnék, szép hétvégét mindenkinek! Pusszantás!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Gabi, ez szomorú. Én nagyon készülök arra és várom, hogy anyák napi ünnepségre menjek. És egyébként, minden rendezvény érdekel. Állítólag a bölcsikben is szokott lenni farsang, nekem senki sem mondta, de ők még kicsik is hozzá szerintem.
Fejfájás :( A költözést pedig tessék csak elkezdeni tervezni, legalább fejben legyen meg a forgatókönyv. Aztán hajrá!

Kmammy, nagyon szimpatikus pedagógus vagy. Remélem, hogy sok ilyen mentalitású tanítónéni és óvónéni van, mint te! Ez a trüffel torta nagyon jól néz ki. :)

Ti mindannyian olyan szuper kajcsikat és tortákat, sütiket tudtok készíteni, hogy csak ámulok.

Lányok, látta valaki a csak csajokat? Gyermekkori stresszről volt szó.
Vendég

Egyébként úgy gondolom, a vezető óvónő azért döntött úgy, ne legyenek szülők, mert mindig összeütközésbe kerültek, hogy a szülők variáltak, mit mikor tartsanak, a másik (nagyobbik rész) pedig nem vett részt, vagy csak érdektelenségből, vagy munkahely miatt. Így persze, azok a gyerekek, akik szülei nem voltak ott, igencsak rosszul érezhették magukat, így inkább megszüntette a szülők számára tartott rendezvényeket. Évzáró nem ovi időben, tehát hétvégén van, ott úgyis ott a szülő, mert ha már elviszi a gyereket, nem hagyja ott egy órára, ott bemutatják, mit tudnak, és kész... Egyébként nem tudom, hogy most ez csak nekem rossz, vagy csak simán senki nem szól, de a másik oviban kiharcolták a karácsonyi műsort... Nálunk eleve a szülőin is 22-ből 11-nek volt ott valakije... No comment...

Gabella

gabella

Na ezek a rendezvények valahol arra is jók, hogy az óvónénik tudják, ki az a szülő, aki érdektelenségből nincs ott, mert az akár súlyosabb problémát is jelenthet. És akkor lehet nekik mondani: "kedves anyuka/apuka! A kisfiának/kislányának rosszul fog esni, ha csak az ő szülei nincsenek ott a farsangon. Vagy: Anyuka, az anyák napi műsoron Pistike verselni fog, kérem jöjjön el." Nincs az a szülő, aki ilyen felszólításra otthon marad. Mi eléggé elfoglaltak vagyunk, de tuti így vagy úgy, de megoldanánk a részvételt. Ha pedig a szülők mégsem mennek el, akkor ott lehetséges, hogy valami nem stimmel a családban. Lehetne konzultálni a védőnővel, esetelg a gyermekorvossal, hogy figyeljenek oda, mit tapasztalnak stb. Nem pedig a homokba dugni a fejet, hogy ó, ők érdektelenek, tehát akkor nem is hívunk szülőket. Ezért van az sokszor, hogy senki sem veszi észre, ha valami baj van a családban, mert nem figyelünk oda egymásra sajnos. Aztán ha történik egy tragédia, mindenki csak ámul, hogy jaj, nem is gondultuk. Jó, ez egy szélsőséges példa, de van benne valami igazság, nem? Szerintetek?
Vendég

Szerencsére elég jó a gyermekvédelmi szolgálat nálunk, a védőnők járnak ki minden ovis kor alatti gyerkhez, a nagyobbakat az oviban figyelik, meg az óvónők is lelkiismeretesek, a mi csoportunkban pl. behívták külön az anyukát, aki sose jár szülőire, a gyereket is csak a nagytesó kíséri, hogy most akkor mi is a helyzet. Szóval el nem kallódnak. Vannak itt olyan beállítottságúak nem ketten sajnos, akik csak a gyes-ért, családipótlékért, félszocpolért szülnek... :cry:

Gabella

gabella

Ez legalább pozitív, hogy a gyermekvédelmi szolgálat jól működik. Tudom, nem vagyok naív, hogy attól, hogy ők lelkiismeretesen működnek, még a probléma nem oldódik meg. Sajnos, sajnos. :cry:

Na de a kérdésem még mindíg az, hogy látta valaki a csak csajokat? Egy példát akarok leírni, de ha senki nem reagál, akkor nem fárasztom magunkat az irományommal. :)
Vendég

Móni! Nem láttam, de érdekel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Sziasztok!

Csajszik!!
Mi ma elutazunk anyósékhoz, így legközelebb hétfőn jövök!
Mindenkinek szép hétvégét!!

Andy

Kép
oriandy

Ezek frissek, de olyan kis cuki!
Kép Kép

Gabella

gabella

Andy! Jó csavargást nektek! Hétfőn várunk!

Gabella

gabella

Kimike!

Én nem láttam! Írd le lécci!!!
Fél 8-tól a konyhában ténykedek. 3 napra főzők a fiúknak, mivel nem leszek itthon!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Itt vagyok, megvagyok. Gépünk még mindig nincs otthon, vagyis csak internetünk, mert valamiért nem lehet telepíteni a kábel-modemet, a szolgáltatót meg nem tudom elérni. :evil:
Egyébként jól vagyunk, Zoló kivételesen még csak nem is köhög (kopp-kopp-kopp).
Én letudtam tegnap a vállgazd vizsgám, már csak a 18-ai jog van hátra.
Visszaolvastam, de nagyon le vagyok maradva, lehetetlen mindenre reagálni, ezért 1000 bocsi. :oops:
Ez a nincs ünneplés az oviban engem is felháborít! Emlékszem az öcsém is mindig milyen lelkes volt, hogy anyáék előtt kell verset mondani. Alig bírta kivárni az ilyen szülős bulikat. Meg az anyák-apák is nagyon izgultak, és kíváncsiak voltak. Szerintem ez nagyon szomorú (mármint az, hogy a szülőket kizárják). Szóval a szülők ezáltal is belátnak az ovis életbe és ez szerintem nagyon fontos. Én bevallom, amikor Zoló már bölcsis volt én pedig még nem dolgoztam (kb 2 héten keresztül) majdnem minden nap elsétáltam délelőtt arra azért, hogy leselkedjek. Olyan jó volt látni ahogy a többi gyerkőccel együtt játszott az udvaron! :)
Na lelövöm magam.

nancsa

Lackó nem szeret szerepelni. Itthon se mond el soha semmi verset... Max. Mesinek a fürdőkádban mondogat néhány sort. A tavalyi évzárón azért már részt vett, és nem is blokkolt le, mikor rá került a sor, mondta, amit kell, aranyos volt, élvezte. Viszont volt olyan kislány, hogy nemhogy leblokkolt, hanem elsírta magát, mikor ő következett, viszont ha nincs közönség, jól elvan a többiekkel. Fene se tudja. Előtte évben Lackó annyira stresszes volt az évzárón, hogy apa ölében nézte végig mit csinálnak a többiek. Akkor született Mesi, én meg 2 hetes babával nem mentem el az évzáróra... (De csúnya vagyok! Csak apa ment...)

Gabella

gabella

Csajok, a lényeg, hogy én háttértévéztem. Milánnal mesekönyvet nézegettünk, ő folyamatosan beszélt, ezért nem hallottam egészében a beszélgetést. Csak arra figyeltem fel, mikor a pszichológus mondta, hogy a szélsőséges megnyilvánulások mutathatját, hogy stresszes a gyerek. Pl. ha a gyerkőc nagyon bújós. Ilyenkor mindenki mondja, hogy jaj, milyen kedves a gyerek, pedig ez azt jelentheti, hogy szorong és szüksége van a testi kontaktusra. És közben azon agyaltam, hogy van egy kislány. Nyáron a játszótéren azért figyeltem fel rá, mert minden idegen anyukához odament, az ölébe ült és átölelte. Az édesanyja azt mondta, hogy ő ilyen ksi bújós. Aztán bölcsis lett ő is. Állandóan sír. Olyan fura, mert játék közben sír. Ezt a beszoktatásra fogták, hogy megviselte a gyereket. De persze lehet, hogy ez így is van, végülis a beszoktatás is stressz a gyereknek. Amúgy normális családnak tűnik, az anyuka kifejezetten kedves teremtés. Kicsit összefüggéstelen vagyok, de a lényeg, hogy érdekelt volna mit mondott még a pszichológus erről a témáról, mert megmozgatta a fantáziámat. A neten néztem, nincs fent ez a beszélgetés.
Vendég

Sziasztok!

Nálunk nagyon szép idő van!
Kép

Kimike
Én nem láttam!

Gabella!
Jók a képek! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 19:47-kor.
Vendég

Gabi, Milán soha nem bújt még így egy plüssállathoz se. Aranyos. :-)

Alziza, a te fiad viszont szeret szerepelni. Milánról mostanában csak olyan képeket lehet készíteni, hogy elfordul, lehajtja a fejét stb. Bezzeg 1 évesen tudott pózolni és mosolyogni, ha kértem. :lol:
Vendég

Alziza: Tündéri Zalán! :P A WC-s képen nagyon komoly! :wink:

Kimike: Zolót sem egyszerű fényképezni! Bár Ő nem fordul el, hanem hozzámrohan és fel akarja tenni a gép elejére a kupakot! :shock: A kamerával is ez a helyzet, úgyhogy mostanában lesből támadok! :D Néha bejön.

nancsa

Nancsa!
Hát koncentrál! :lol: :wink:
Vendég

Kimike!

Lehet, hogy tényleg van valami a háttérben. Valami nem klappol otthon! De a fene tudja!
Peti is szeret bújni, decsak hozzánk és nagyszülőkhőz és persze, csak ha ő akarja! :lol:
Petinek van egy alvós macija! Én próbáltam rászokatni őt a macival alváshoz, amióta drasztikusasn megcsappant a szopi. Ő szokta puszilgatni is! Sőt van egy kutyafejes párnája, amihez odaviszi a maciját és összepusziltatja őket! A múltkor előtte csókolt meg a párom (nem jellemző, mármint Peti előtt csókolozni) és egyszer csak halljuk, hogy Peti cuppog. A kezét csókolgatta! :shock: :lol:

Reni
Kép
prenata

Alziza!

Tegnap én is ráültettem Petit a Wc-szűkítőre. Olyan szorosan ölelte a nyakam, hogy levettem óla. Erre lekapta a szűkítőt a Wc-ről, bevitte a szobába a tv elé, ráült és közölte velem, hogy az bili és elkezdett nagyokat nyögni! :roll:

Reni
Kép
prenata

Helló!

Na, farsang: Azért 1 órát ott voltam, aztán jó kis késéssel mentem az isibe, de hála z égnek, addig csak dumált a tanár, nem körmöltek. Hát, gyerekek! Annyira cukor lett a Máté, még névtáblát is csináltunk (ráírva, hogy mentőorvos, János kórház), meg olyan fejre való lámpabigyót, azt én eszkábáltam, karton+fólia). Egyik kisfiú börtöntölteléknek öltözött, azon röhögtünk a szülőkkel, biztos nézi a híradót... :o . Noira is ráadtunk egy koronás hajpántot fátyollal, még Bécsben vettük. Tök elvolt a játékokkal, és csak nézte a "nagyokat".

Gabella: Hát, fura, de ez van. Máté meg simán elvonul ha csoportos játék van. Néha beáll, ha kell, akkor meg fülig ér a szája. De tök szívesen különcködik....Ő olyan egy barátos gyerek, mint az anyja..

Ágykimászás: Tegnap megint elkezdte!!! :twisted: Na, kiszedtük a 2 rácsot, erre kijött, és nem akart aludni....Szegény apja ott maradt, amíg el nem aludt....jaj, gyerekek, ez olyan macerás így...

Juca: Azért nem semmi lehet a sok hányás, meg a hajszáleres dolog. Ez a sintér dolog érdekelne, de annyira félek, hogy nem megbízható! mert Anyámék már kivannak, most is le kéne ugranunk Nagyimhoz, szegény elég kakin van, és nem akarom, hogy a gyerekek lássák így...Máté így is megkérdezte, meghalt már? :oops:

Pil: sms, ha kibújt Peti! Csak "lazán"! :lol:

Mentem, mi lesz a vacsi???? Asszem a mir. hal+zőőőlség

KépKép
KépKép
colett77

Colett:irok,de már nem akarok szülni
tegnapelőtt éjszak semmit nem aludtunk,Ami hányt vagy 7x,megy hasa,aztán nekem is lett olyan gyomorgörcsöm hogy azt hittem felfordulok,maj dén is hánytam vagy 3x,hülye virusok...pont a legjobkor jött :( :( :( :(

Tjuca:Te hogy birod ezt a rengeteg hányást?Ezt még olvasni is sok,nemhogy benne lenni....Engem ez a 3 is kicsinált

KépKép

KépKép
pilchard

Colett! Nézd meg te is ezt a happy mammyt! Annyit megér! De jó, hogy ilyen jól sikerült a farsang! Kíváncsi leszek, Lackó mit mesél! Meg hogy mit fotóztak, videóztak!

Pil! Jaj, gyorsan gyógyuljatok! 7 nap van hátra, hú de izgi! (Ok, én beszélek, aki 2x is 41+1-nél szült... Szóval lehet az még 15 nap is, csak gyógyuljatok meg addigra!!!!!!!)

Gabella

gabella

Gab!

Én is csak néztem, mikor írtad, hogy nincsenek szülőknek ünnepek. És a visszacsatolás? Ez nem feltétlen a produkcióztatásról kellene, hogy szóljon.

Köszi az oldalt.

Colett!

Mi lemondtuk az "interjút" miattam. Jövő héten jön majd egy biztos, szeretném, ha kettő jönne. Azért sztem ezek megbízhatóak, pláne ha ref. is van, én inkább attól tartok, hogy egy 50-es nő mennyire tudja felvenni a ritmust pl. motorral Kinga elzúz...

Csajok!

Köszi, hányás kicsit csillapodott, de nem az igazi, és most elkezdett dagadni a lábam. :shock: Persze csak hangyányit és estére, de hol van még a vége, és hol van még a nyár. És sajna vissza kell vennem a Kingával kapott műlábat, mert fáj, és a rossz bokám nagyon be van dagadva, nehogy megint kiforduljon. Amúgy 68 kilót mért ma a védőnő, kb. 65-tel indultam. Szóval hízok a sok rókázás mellett. A vízvisszatartásra meg csalántea. Teljesen hendinek érzem magam. :twisted:

Kinga még nem bilizik, és nem szűköl, pusztán azért, mert egyik sincs itthon. Be kellene már szerezni valamelyiket. :roll:

Kimi!

Én rájöttem, hogy nem szeretem nézni a csak csajokat. Általában soha nem az a véleményem, amit a szakemberek mondanak, és mióta volt az a szexológus nő az ominózus terhes nő mellett a férfinek igényei vannak, menjen és elégítse ki, na azóta nem nézem.
Kár, hogy nem hallottad végig, biztosan kontextusfüggő. Kislánnyal meg valakinek kellene kezdenie valamit.
Kinga nem volt bújós, letojta ott vagyok-e vagy sem, viszont mostanában határozottan másképp van. Néha odaszalad, átölel, megsimogat engem meg a babát, és megy útjára. Sőt, ma a terhesgondozóban odament a másik nőhöz, és megsimogatta a pocakját, és lazán közölte, hogy pápá baba. De a baba klubban is odamegy ismert anyukhoz, rájuk vigyorog, simít, majd megy tovább. Ilyet régen? Soha. De most nagyon baba korszakban van/vagy vadmotoros, ha lát egy viszonylag friss gyereket, akkor odaguggol, nézi, vigyorog neki, meg mesimítja, és egész finoman. Gondolom ez is kor/korszakfüggő.
Ha a kislánynak szorongása van a bölcsiben, márpedig a folyamatos sírás, meg játék közbeni sírás ezt magyarázza, akkor ott a szülőnek, de a gondozónőknek is felelőssége van, hiszen ütni kellene a vasat, hogy vegyék ki a bölcsiből, keressenek más megoldást. Lehet ő ehhez éretlen, alapvetően is szorongóbb típus.

Nagyon aranyosak a gyerekek a fényképen. :lol:

tjuca

Csajok!

Nem tudom, hogy ki emlékszik Pogira! A régiek biztos!
Szóval!
Megszületett a 2. kisfia Dávid!!!!! Nagy-nagy gratula nekik!!!!

Reni
Kép
prenata

Hello.
Most láttam hogy van már fent kép a blogján Dávidról.
http://bogyoka.freeblog.hu/

Gab:próbálkozom,ezerrel diéta,meg normolit,nekem szerencsére csak a gyomrom fáj,bár szülés előtt az sem ép kellemes.Hú ,Te jó kis túlhordásban szültél. :shock:

KépKép

KépKép
pilchard

Hellllllllllllllllllllllóóóóóóóóóóóóóó!

Nálunk:
Noéminek mandulagyulladás, kötőhártyagyulladás és köhögés ezerrel. Szárazon, úgyhogy félek, hogy kruppos lesz éjszaka. Most egész éjszaka köhögött, szárazon, úgyhogy felváltva aludtunk vele,. Végül az ágyában aludt el, köhögve.
Reggel kérdezte is az orvos, hogy nem ugatósan köhög-e, mivel hajlamos rá és szárazan köhög nagyon.

Hú, félek.
Na, ezért is nem írtam ma. Ja, és hány is.

Este írok.
Egyébént most értem haza, a munkahelyen volt búcsúztató négy dolgozónak, akik nyugdíjba mennek. EGyik anyukám volt, egy másik pedig csak egy másik bíróságra megy.
Na, röviden ennyi, most nem is olvastam.

Erika

Kép
viera

De szép, formás baba! Így képről a mamájára hasonlít. Igaz, a papáról nem láttam képet. És teljesen olyan, mintha jó 4 kg feletti súlya lenne. Miért kellett programzott császár, nem tudjátok?

Viera, mit írt fel a doki Noinak?
Vendég

Kimike!

Az előbb írtam, hogy nem olvastam vissza és nincs is időm.
Kinek van kisbabája? Nem tán Pilnek?
Igaz, ezt a kérdést inkább neki kellett volna feltennem.

Erika

Kép
viera

Viera, előtted kettővel írta Reni, hogy Poginak született babája, ő régebben írt ide, ha jól értemeztem.
Vendég

Ja, bocsika, őt tényleg nem ismerem.

Erika

Kép
viera

Hali.

Olvastam, de nem nagyon tudok mit írni. Kicsit fáradt vagyok. Feri elment az öcsémmel meg Petivel, én meg irány a kád, aztán meg az ágy.
Holnap vár rám egy csomó mosás meg a városjárás...a szokásos.

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Senki? :shock:
Vendég

Colett, a taliban mi benne vagyunk. Akár más városban is szervezhetjük. Csak ki kellene találni, hol, mikor stb.
Vendég

Sziasztok! Én is olvaslak benneteket, de nincs időm nekiülni reagálni. A képek nagyon jók, édesek a babák,
Pil kitartást, húúú mi van a mai fronttal-hétfőre baba lesz?
Juca, megmaradt valami a gyomrodban?
Ez az infúzió utáni soha nem hányás nagyon érdekes, de hát hogyan, mitől?Ott b6-ot adnak nem?
Colett, jó hogy jöttél, dokib
csi ééédes lehette!
Gab, végül Lackó mi lesz?
Ovi farsang: sütit vittünk, 9-10 ig szülőkkel, utána magukban buliztak.

Valakinke köszi a receptet-jajj hirtelen ki is volt?jajj nem ugrik be, ne haragudj, nem tudok most visszapörgetni, de vettem az adást, fogtam mindent, olvastam mindent stb.

Kicsit dolgoztam egy nap, olyan jó volt egész nap bent, és olyan szeretettel fogadtak, olyan jól esett, nagyon élveztem, de azért még napi 8 órában +hétvége+ esti forgatások előadásokon, rendezvényeken-szóval fullon még nincs kedvem csinálni. Igy beugró elsősegélyként szivesen mentem. De nekem kell még a nyár babázni. :lol:

Szép háétvégét nektek!!!!!
Ja, nagyon köszi az érdeklődést,Beni azóta sem hányt, zabál, de még elég hig a széklete. Nekem ma reggelre bedurrant a torkom, most leves az orrom és e pillanatban Beninek is csillog az orra. Hááááát! :?:

benianya
ákosbenianya

Ja!
Élmény!
Halász Judit koncerten voltam Blanival(sajna Beni épp akkor szokik aludni, igy nem próbálhattam ki hogy viselné a 1,5 órát).
Lányok, fenomenális volt!!!Olyan szeretetenergiák voltak, dugig a terem, a karzaton is lógtak és azonnal feltűnt, hogy nem néz át a nézők feje felett, mindenkinek belenézett a szemébe, minden kicsinek volt egy mosolya, egy pillantása. És az az energia, az a könnyedség, amivel végigcsináta a koncertet! Én nem lennék képes olyan játszi könnyedséggel táncolni!!!Olyan lépések, olyan gyorsaság, olyan légiesség, beszélt az egész teste, hát a hangjáról ugye nem is beszélve. :P Meg a zenészei is, idősebb urak, iszonyú jó hanggal-olyan békebeli hangulat volt-a sajnos megszokott gagyi modern zene és elszállt agyú zenészek után.
A nagypapák ugyanúgy énekeltek, mint a 4 évesek!!!!!!!!
Egyik számon sirva is fakadtam, a másikon Blanka sirt, a nagymamán meg Halász Jutkának csordult ki a könnye!!!Annyira jó volt, szorittt a a torkomat a sirás, csurgott a könnyem, de közben vigyorogtam mint a vadalma, Blani szoritotta a kezem, kiabálva énekeltünk-szóval csúcs volt!!!!Mindenkinek ajánlom, ha lehetősége lesz, menjen el élő koncertre, egész más élmény. Mi naponta hallgatjuk CD-n, de élőben!!!!!eszményi, nagyon megható, viditó, üditő!!!!!
Feltöltött egy jó időre az biztos!!!!!

A Détár Enikő-Rékasi Károly Jelenetek egy házasságból c. előadást átta valaki?Milyen?

benianya
ákosbenianya

Benianya, örülök, hogy ilyen szuper élmény volt a koncert! :-) Mi is őt hallgatjuk, és nagyon szeretjük.

Remélem nem lesztek betegebbek!

Milán ma egész nap le se száll rólam. És féltékeny! Nem tudom, most ez vajon mi? :shock:

Megyek is, mert hallom, hogy a kádban anázik.
Vendég

Sziasztok!

Ma sem voltam.
Egész délelőtt főztem, hálistennek gyerekek nélkül. Zorán elvitte apája csavarogni, autótmosni, ilyesmi.
Noémi pedig 9-től aludt fél egyig. MIVELHOGY ÉJSZAKA KETTŐTŐL ÖTIG VOLTUNK FENT. Ötkor úgy döntöttem, hogy jó, akkor felöltözünk, tápi, aztán kezdem a főzést, legalább hamarabb készen leszek. Persze erre aztán Zorán is fél hatkor felkelt...
De ő szépen rajzolgatott.
Ja, éjszakánkra visszatérve háromszor sírt fel Noémi, háromszor mentem simizni, kimentünk a nappaliba, ott aludtunk ketten, ott aludt is, de ahogy visszatettem a kiságyba és kitettem a lábom a szobából megint sírt.
De olyan édes volt. KInt a nappaliban az ülőgarnitúrát kihúztam, hogy kényelmesen tudjunk aludni, tudtam előre, hogy ott fogunk éjszakázni. Szóval egymás mellé feküdtünk és átkarolta úgy a nyakamat, hogy szinte teljesen magához húzott és szorított. A végén már attól féltem, hogy esetleg túlságosan összemelegszünk és még lázasabb lesz, mert hőemelkedéssel aludt el.

Képzeljétek.
Kaptam egy jó tippet. (Nem mondom kitől, ha megengedi az illető, akkor elárulom.)
A doki azt mondta, hogy adjak neki egy kiskanál mézet, mézes tea, ilyesmi. De hát a méztől kipattog, mert amúgy is ekcémás.
Erre mondta valaki, hogy adhatok neki egy teáskanál kristálycukrot is, köhögéscsillapító hatása van. BEJÖTT!!!!
Mézzel most nem is próbálkozok. Elég volt eltüntetni ezeket a pöttyöket az orra alól, nem kell most több. De ebben a cukor dologban én sem hittem és beigazolódott. Már két éjszaka nem köhög és nappal sem. Igazából csak alvás előtt adok neki egy kiskanál cukrot. Tudom nem helyes a cukor, de nekem most az. Nem köhög és még köhögéscsill. sem kell hozzá.

Kimike:
Ospamoxot kaptunk, Brulamicynt (kötőhártyára) és köhögéscsillapítónak Sinupretet vagy Sedotussin kúpot. A múltkor ugyanez a kúp egyáltalán nem hatott. De úgy emlékszem, hogy neked sem. Vagy mégsem emlékszem jól? Mondtam is az orvosnak, hogy nyugodtan írja fel, úgysem hat.

Benia:
Koncert óriási lehetett, én úgy láttam, hogy itt is ki van plakátolva. DE ha ilyen jó, akkor tuti hétfőn utánanézek, vagy most a neten a ceglédi lapon.
Most nálunk az oviba tavasszal a Papp Rita jön a férjecskéjével. Én annak is örülök. De főképp annak, hogy pont a Zoránék csoportjába lesz megtartva a koncert.
(Ja, pont akkor léptél le az msn-ről, amikor írtam neked... :) )
Most értünk haza, vendégségben voltunk.

Na, aludni térek, úgyis kelek megint nemsoká Noémihez, bár ezt most nem bánom. Ez a tegnap éjszakai átölelés nagyon tetszett. Viszont mikor már jobban felébredt, olyan négy óra tájban, elkezdett egy jópofa játékot. Mármint neki volt jópofa. Adott egy jókora pofont, utána pedig össze-vissza puszilgatott. (Az első pofon igazából véletlen volt, mert odacsapódott a kis keze, de megtetszett neki a móka és ezzel szórakozott.) Lehet, hogy nem vagyok komplett, de nekem még ez is tetszett. Mármint a sok puszi része. Mert a pofonok azért csattantak előtte... :lol:

Jó éjszakát mindenkinek.

Erika

Kép
viera

Hali!

Élünk...alig bírtam visszaolvasni, két napja még a konnektorba sem volt bedugva a gép....
Bálint alvásidejében próbálok jönni, akkor bővebben, mert most itt próbál ő is gépelni.... :roll:

Most csak egy kép:
Kép

Pussz

Vicky

Kép
vicky21

Vicky, csak neked és Bálintnak. :)

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

CSAJOK!!

KINEK VAN TIPPE HASMENÉSRE?????EDDIG A SMECTA SE ÉS A NORMOLYT SE HASZNÁLT SEMMIT:egyfolytában fosik Amika.Kivagyok.
3 napija diétázik,de már nem birok vele,mondjuk nem is csodálkozok,21 hónapos,nem érti meg persze hogy miért nem ehet ezt meg azt. :( :( :( :( :( :(

KépKép

KépKép
pilchard

Ó Pil!!!!
azt hittem már szülsz!!!!
Főtt répa, Normaflór?
Mennyire fosik? Hig, folyós, vagy nokedlitészta állagú?
Hát 3 nap az már sok, csak el kéne vinni holnap dokihoz, ő adhat valami komolyabbat.
Megérzi a tesót? Virus?
Lövésem sincs, de gyógyuljatok meg gyorsan!
Ha mész a dokihoz, kérdezd meg virus-e, és nem jelent-e veszélyt rádmeg a hamarosan születendő babára.
Kiratást!
Bálint és Peti is nagyon édesek!!!!!! :P

benianya
ákosbenianya

Pil!

Bár, nem tudom, hogy valahonnan be tudod e szerezni De! Amit az én szüleim alkalmaztak nálam és öcsémnél, na meg persze azóta ha ha ilyen probléma van:
Birsalma levelet leforrázni, 10 percig állni hagyni. Lehetőleg üresen inni, de egy picit lehet ízesíteni, ha máskép nem csúszik!

Reni
Kép
prenata

Köszi csajok,sajnos ez virus,már végigment azóta mindenkin,Peti,anyós,após.Főtt répa,főtt krumpli,főtt rizs,semmit neme szik meg,én nem tudom beletlteni hiszen gyerek,nem gép.Dokinál már voltunk,ő irta ezeket csak nem használ.Már aloe gélt is adtam hátha,de egyenlőre az se hat.
Hát zöld a kaka,és folyik nem is kicsit.Legtöbbször tusolással egybekötött pelusscere van.
Ezt a birsalama levelet kipróbálnám,de honnan a fenéből szedjek?
Reggel megint megyünk a dokihoz,bár sok reményem nincs(nem csipem és tudom mit fog mondani),de azért mondjon vmi más szert.

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?