Új privát üzeneted érkezett!

Ami kimaradt!

Mári! Atya ég, 42 kg. Én csak hiztam szopi alatt és eddig egy dekától sem tudtam megszabadulni. :twisted:
Ez a sok éjszakai cici már tuti csak megszokás volt, nem éhség. Nem olvastam a 2. suttogót még e tekinteetben, de biztos találsz benne 1-2 praktikus ötletet. Viera a 3. részt dicsérte, ami nehéz esetekre, vagy leggyakoribb kérdésekre ad megoldást, választ.

Pil! ez a zabpelyhes? egyszer én is csináltam pár hónapja,és pont ilyen ronda lett(bocs), de nagyon fincsi! Kipróbálom majd.

Ezt a kekszet lehet tojás és cukor nélkül is csinálni, pl 1 banánnal? egy ismerősöm kérdezi, aki még sem tojást, sem cukrot nem ad, 9 hós a baba.

Gyerekek, ma a 7 éves lányom hamarabb lefeküdt mint a 1,5 se fiam. :shock:
Blani 3/4 7, Beni 18:50
Bevallom én el sem tudnám képzelni, hogy éjfélig küzdjek a gyerekkel. Elismerésem akinek ez adatott és kitart,és nem ugrik ki az ablakon. :wink:

benianya
ákosbenianya

De jól néz ki ez a süti! :-) Segítsetek, hol találom a receptet?

Most lemaradtam kicsit az olvasással.... :roll:
Vendég

Jó reggelt!!
Kimike!
Előző oldal Pil hsz.

Lányok, hányt már a babótok?
Beni éjjel 5x hányt!
Bár azt hiszem túlzás annak nevezni, mert a kis éhenkórász hajnal 3-ra megemésztette a kaját, alig jött fel néhány darab kaja.Ellenben iszonyúan öklendezett, szinte szárazat hányt és nagyon meg volt ijedve. 5x kivettem, kád, visszatettem, de 6.jára már nem mertem elaludni, magam mellé vettem a nagy ágyba(még sohasem tudott ott aludni), kicsit forgolódott, sirdogált, még beszélt is álmában,és fél 7 ig aludt.
Mi a csuda lehet ez?
2 napja fosik is, de sem láz, sem étvénytalanság(ha-ha), semmi. E pillanatban tömi a banánt.
Jól van, ezért nem is viszem le az influenziás rendelőbe.
Adok Normaflórt, aztán meglátjuk! Abból 1 elég nekik?

Mit adjak ma neki? Tegnap krumplifőzi volt. 1,5 évesen mi a diéta? Almakompót? piritós? Tejterméket lehet adni?

benianya
ákosbenianya

Benianya, nálunk a bölcsiben tombol a hányós-hasmenős vírus. Lehet, hogy ez is az? :roll: Szerintem tejterméket ne adj, répafőzeléket szereti? Háztartási kekszet is rágcsálhat, de semmi puffasztóval, nehéz kajával ne terheld a szervezetét! Normaflor jó, azt hiszem kettőt kapott Milán, de a tájékoztatóban le van írva mennyit lehet. Szegény kis manó, gyógyulást neki! Mi is még itthon vagyunk, Milán alig köhög, viszont lázas. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Fú, rémísztő ez a hányás! (Szerencsére régen fordult elő nálunk, és még inkább ritkán! Kopp-kopp-kopp!) Nem is emlékszem, Mesi az újszülöttkori bukásokon kívül csinált-e ilyet...

Este már egész jól kezelhető volt Lackó, hála az égnek, és még ma is eddig tök aranyos. Én is próbálok higgadt maradni, és adni neki elfoglaltságot.

Fú, tegnap úgy megörültem, lesz a lidl-ben nagyon jó áron nagyon jó fonal. Remélem, sikerül szerezni belőle...

Vajon mit akartam még?

Pil! 9 nap! Azta! Hogy vagy?

Ja, alvás. Mesi újabban egy kis ördög. Délután lazán pár perc alatt elalszik, este viszont képes akár 2 órán kereszetül is szórakozni azzal, hogy elkezd sikítva ordítani, mert nem találja a cicát, kidobja a cumit, inni akar, lehúzza a zoknit, maga alá gyűri a takarót, persze ehhez mindhez külön-külön át kell menni hozzá, mert kegyetlen hangon végzi a műveletet. Tegnap előtt volt a csúcs, 9x kellett átmenni hozzá. Ebből adódik, hogy azért nem 2 percenként, hanem olyan 10-15 percenként, hogy már félig elaludjak, mire újra kezdi. Úgyhogy irtó fáradt vagyok reggelre.

Rá kéne apát beszélni, hogy fél 8-kor kezdjünk hozzá a pisilés, mese, puszi, miegymás szertartáshoz, akkor talán 10-re csend lenne és nyugalom!

Na, ennyi voltam, Mesi büdöset termelt.

Majd még jövök, főzni nem nagyon kell, mert maradt krumplifőzelék meg zöldbableves, majd valami tojást vagy virslit csinálok hozzá...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Gabi, nem lehet, hogy napközben túl sokat alszik Mesi? És ezért nem álmos még este.... :roll: Milán is csinált már ilyet, mikor 3-4 órát aludt napközben és este mondta is, hogy nem álmos. :?
Vendég

Benianya, jelentkezz! Hogy van a kisfiad?
Vendég

Fú, blogoltam egy hosszút!

Nézzétek meg!

Gabella

gabella

Kimike! Gondoltam én is erre, de nincs szívem ébreszteni. Majd ha visszaállunk ovira, akkor kiderül, jobb-e helyzet, mert akkor már legkésőbb fél 8-kor kel reggel, délután meg 3-kor ébrednie kell, hogy odaérjünk, tehát estig több idő eltelik...

Gabella

gabella

Gab! jobbulást, gyorsan.
Milánnak is gyorsan-!
Beni jobban van, evett tört kruplit répával, elaludt 10 kor, 1,5 órát, de most ordit, fekszik a földön, de már nem akar az ágyában aludni, nagyon nyűgös, megyek megciciztetem.

Gab, önts ki neki egy tál lencsét meg egy tál babot, aztán válogassa szét Lackó, a babot a piros tálba, a lencsét a zöldbe! Tuti 1 óra nyugalom! :wink: :lol:

benianya
ákosbenianya

(Most kapta a gyöngyöket, az elég jól lefoglalja! Csak a laposakat fűzd, most csak a kékeket, de a színek, formák sorrendjére is figyelni kell, ez nagyon tetszik neki!)

Gabella

gabella

Gabi, no ez az. Nekem se lenne szívem ébreszteni. Mondjuk nálunk is akkor volt ilyen, mikor itthon voltunk. Ha normál ütemben mennek a dolgok, akkor reggel legkésőbb fél 7-kor kel, és hiába alszik 3 órát a bölcsiben, este 7-kor már alig várja a fürdetést és az alvást.

Benianya, szegény Beni, remélem semmi komoly!
Vendég

Ezt ismeritek? Harisnyadiszkont

Tök jó fehérneműk, harisnyák, zoknik, jó árban, és most február végéig postaköltség nélkül szállítanak. (Babaholmi nem nagyon van, de anyukáknak való annál inkább! :wink: )

Gabella

gabella

Na még pakoltam pluszba képeket a blogra, kukkantsátok.

Megyünk ebédelni.

Gabella

gabella

Sziasztok!

Gabi!
Én bízza ébresztem a gyereket délután. Most is fél 2-kor aludt el, úgy 3/4 1-kor fektettem le. 3-korébresztő van,akár fél 1-kor, akár fél 2-kor alszik el. Így is este fél 9-kor fürdik és utána még 3/4 10-ig-10-ig nyüglődik. Tegnap este fél 11 volt, hogy álomba sírta magát, mert az apja altatta. Kedd este kimenős vagyok, mármint nézhetem a Született feleségeket, de tegnap hiába vártam nem volt. Közben a gyerekem sírt a szomszéd szobában az apjának. Már majdnem átmentem, de úgy voltam vele, hogy igenis tanuljon meg az apjával is elaludni.

Mári, Marcy!
Nálunk még éjjel megmaradt a cici. Nem tudom leállítani! :cry: Pedig tudom, hogy egy rossz szokás. Most is fél 1-kor már kérte. Kapott vizet, visszaaludt fél órára, majd megint vizet kapott, megint visszaaludt fél órára Na, ilyenkor már olyan zombi vagyok, hogy inkább cicit adok és könnyebb mindkettőnknek!

Benianya!
Jobbulást Beninek! Stram kiscsávó! Hamar rendbejön!!!
Az uram a mákdarálót és a mixert már nem javította meg, mert egyik már 30 éves kövület, a másikon meg már nem segít semmi Nagyon szeretnék egy komolyabb robotgépet, de azok tizenezerrel kezdődnek, így megint olcsót veszek és majd ha úgy állunk beruházunk egy drágábbra!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Oriandy: elfelejtettem válaszolni, nem lesz műtétem, azért írtam, mert a szopival átmegy a tejfehérje, ezért kellett diétázni. Ez a másik oka, hogy letettük a cicit.

Preni: én meg pont az éjszakait akartam nagyon elhagyni, az esti és du-áni alváshoz szívesen meghagytam volna, de úgy gondoltam, csak akkor lesz hatásos, ha nem kap egyáltalán. Így egyhuzamban alszik 5-6 órát, másfél éves koráig ezt 1x tette meg, most meg szinte mindennapos a másfél hét alatt. Igaz, utána ébred óránként, félóránként.

Ma meglátta a cicimet, amit eddig dugdosgattam, nem akartam, de rácuppan, de 1 mp. volt az egész, ezt elismételte a másikkal is, aztán a köldökömmel szórakozott. :)

Ma 2-kor elaludt ringatás nélkül, összebújtunk és a mutatóujját a számba dugta és azon kuncigott, aztán elkezdett leragadni a szempillája, közben a másik mutatóujját is bedugta a számba és már el is aludt. Nagyon perverz??? De hatásos. A barátnőmnek cici helyett az arcán lévő anyajegyet kapirgálja. Na remélem ez a mai nem válik szokássá.

Pil! Üdv újra itt! Nemsokára 2 gyermekes anyuka leszel! :)

ÁBenianyu: Vencel is hányt egyszer, nagyon ijjesztő volt, kijött a sok meg nem rágott páizsi... nagyon íjjesztő volt, a gyereknek is, nekem is. Ő is 5x-rre adta ki, azt hittem megfullad.
Jobbulást!

Mári

Kép
mári

Sziasztok!

Mi is vagyunk még, csak elég nyűgösen.
Noémivel hálistennek semmi különös nem történt mostanában. Pöttyök két nap alatt szépen elmúltak a pofijáról, igaz elocomos kenőccsel.
De viszont a Zorán...
Kikészít minket. Az oviban ma már azt mondták, hogy a viselkedése minősíthetetlen. Nem durva vagy ilyesmi, hanem mindent elbohóckodik, egyáltalán nem vesz semmit komolyan, sem szép, sem csúnya szóval nem tudnak rá hatni. Ha kiültetik külön, akkor onnan mutogat a többieknek, meg nevetgél, tornaórán teljesen mást csinál mint amit kellene. Ha pedig rákerül a sor pl. a csapatversenyben, fogalma sincs róla mit kell csinálni, mert nem figyel oda. Mindent feladatot sorozatban elront, mert nem hallgatja meg, hogy mit kell csinálni.
2-3 napja teljesen meg vagyunk vele őrülve. És egyszerűen tehetetlenek vagyunk. TEgnap itt volt a doktorbácsink, akkor is levágott egy műsort, azt hittem, hogy lesül a pofámról a bőr. Tudom, hogy így akarja magára felhívni a figyelmet, mert jó sokat beszélgettem a dokival, de hát legszívesebben képentöröltem volna.
Én sem vagyok egyáltalán jól. Eddig egész héten hányingerem volt, de nem hányok, csak émelyeg a gyomrom. Hasmenésen viszont tegnap volt.
Ezt azért írom, hogy Benianyu, akkor biztos lehet valami ebben a vírusféleségben. Én nem tudtam, hogy most ilyen járvány van, csak most olvastam itt. De akkor nyilván beleestem én is. Tegnap egész nap semmit nem tudtam enni. Ma is úgy keltem, hogy rosszul éreztem magam. Olyan nem tudom megmondani milyen érzés. Mint aki belülről remeg. És pl. boltban sorbanállni sem tudok sokáig, mert úgy érzem, hogy elájulok, úgyhogy mindig megyek egy kört inkább.
Nem tudom mi a fene ez.
Szóval most itt minden összejött, azért is jövök kevesebbet. Este Bari Közt. után már ki is szoktam kapcsolni a laptopot.

Na, most név szerint senkinek sem írok, bocsi. Önző módon magunkról írtam, ezt is most veszem csak észre.

Pil!!!
Azért neked drukk! Úristen én már úgy izgulnék. Főleg, hogy itt egy másik pincurka.
Jaj, de kényelmes volt nekem, hogy öt éves volt Zorán, mikor Noémi született.

Na, puszi mindenkinek.

Erika

Kép
viera

Ja, Benianyu!

Neked írni akartam, hogy Noémi állandó hányós, úgyhogy toppon vagyok a témában.
Mondjuk ő akkor hány, amikor beteg és a köhögéstől jön fel neki a kajcsi. De egy nap akár többször is.
Hétvégén ebéd közben pl. kétszer. Pedig most nem is beteg. Vagy félrenyelt, vagy nem tudom.
A Zorán is nagyon hányós volt és még most is az. Nekik elég egy kis köhögés és kész...
Normaflore-ból adhatsz neki kettőt mondjuk egyet délelőtt, egyet délután. Az asszem úgy 20 ml.

Erika

Kép
viera

Era! Jó hogy jöttél, bár a hírek nem a legjobbak. Jobbulást neked, és kitartás Zoránhoz. Épp hasonlók miatt panaszkodtam a blogon...

Jaj, leborították a levest... Majd még jövök!

Gabella

gabella

Viera, no végre egy vidám gyerkőc! :wink: Jó a humorérzéke. :)
Fel a fejjel és gyógyulgass!
Vendég

Kimike!

Jaj, ki a vidám gyerkőc?? Nem tán a Zoránra gondolsz?
:cry: Ez már nem vidámság, vagyishogy neki az, de mi szülők kész vagyunk teljesen és nem tudjuk, hogy mitévők legyünk. Semmi nem hat rá. El van tiltva a tévétől, laptoptól, mindentől. És semmi hatás.
Most bent kuksol a szobájában, mert egy hátizsákba beledobáltam neki (jó látványosan) ruhákat, (persze nyáriakat, úgysem tudja, hogy mi van benne, de ha a rendes ruháit dobálom bele, akkor azt meg vasalhatom utána...) aztán mondtam, hogy mehet amerre lát, ha ez így nem jó neki itthon. Na, sírt egy félórát, de ennyi.
Mi meg nem tudjuk még mindig hogy mit csináljunk.

Erika

Kép
viera

Azért küldök egy képet róla, ez lesz farsangon. Mondjuk találó.... Kép

Erika

Kép
viera

Fú, nagyon komoly jelmez! Irtó menő! :)

Nálunk nem engedik a kölcsönzős meg a drága jelmezeket, nehogy játék közben elszakadjanak... Én úgy vagyok vele, mindenki olyat adjon a gyerekre, amilyet tud, aztán meg vessen magára, ha tönkre megy...

Gabella

gabella

Viera, szegényke, te aztán jól fel vagy paprikázódva! Benianya majd biztos mond valami okosat, hiszen Blani nem sokkal idősebb, mint Zorán.
Vendég

Azért nagyon helyes a kis betyár! :lol: :wink:
Vendég

Gab!

Blogot elolvastam.
Hát asszem kezet foghatunk.
Szerintem majd ketten felneveljük ezt a két rosszcsont fiút. Nálunk ugyanez a helyzet. Ötvenszer mondok valamit és olyan, mintha nem hallaná. Már elvittem kétszer fülészetre. Persze semmi baja. Kérdezem tőle, hallottad? Igen. Akkor mit mondtam? És bámul. Nem tudja.
Ha kérem, hogy menjen kezet mosni, akkor szinte tyúklépésben megy, de visszafelé már szélsebességgel jön. Kérdeztem, hogy megmostad a kezed? Mert én nem hallottam, hogy folyt volna a víz.
Erre ő: Ja, vízzel? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Szerintetek? EGyszerűen kihullik a hajam mire felnő.

Mesi szoknyája nagyon szupi. Én is valami hasonlót szeretnék neki, akár mostanra itthonra.

Erika

Kép
viera

Na, nekem most aztán mondhat Benianya akármit is (bocsi Benia, nem úgy mondtam, ahogy hallod :D ).
Egyszerűen nem lehet kezelni és kész.
Most kijött a szobájából, hogy neki wc-re kell mennie, most meg éhes. Muszáj neki kaját adnom, adtam is. Ő meg nyugisan eszik, olyan mint akármelyik nap. Tehát mintha semmi sem történt volna. Nekünk már semmiféle tanács nem válik be, úgyhogy hiába minden...

Ja, még azt elfelejtettem írni, hogy annyi jó azért van az egészben, hogy ő még egyszer sem nyúlt hozzá Noémihez. Sőt annyira félti, hogyha véletlen elesik Noémi és ő pont ott van, akkor ő kezd el sírni, hogy nem ő volt, meg hogy szegény Noémi.

Erika

Kép
viera

Na azért az jó, hogy legalább a picit nem bántja.

Annyit könyörgök ezért Lackónak (bár ez a fellökés véletlen volt, de azért figyelhetne...).

Tudom én, mi kell nekik: rengeteg türelem, rengeteg figyelem, hatalmas kreativitás, de ki tud mindenből maximumot nyújtani, mikor ott a kistesó, ott a főzés, takarítás, mosogatás, mosás, vasalás, miegymás... Nekem nem megy. Mi lesz, ha még dolgozni is eljárok? Nagyon-nagyon félek!!!!!!!!!!!!!!!!! Főleg attól, hogy olyanok lesznek, mint a kis sógornőm...

Jaj!

Gabella

gabella

Hát ez az.
Zorán is jövőre megy suliba, mármint most szeptemberben, Noémi jövő szeptemberben oviba, én meg vissza dolgozni. Én négyig dolgozok, ők meg napközisek lesznek. Mire hazaérünk lesz vagy öt óra, utána még házi, meg mifene, mi lesz így a háztartással, meg főleg a családdal, hogy játszunk együtt, meg beszélgessünk, stb.
Na, én ebbe nem is gondolok még bele, mert még idegesebb leszek.

Erika

Kép
viera

Azért a napköziben csak megcsinálják a házit... Bár mostanában a napközi is olyan...

Iskolaotthonos osztály nincs nálatok? Az nagyon jó, nincs lecke, délután is vannak foglalkozások. (Már én is olyanba jártam 1-2.-ban)

Gabella

gabella

Persze, megcsinálják a házit, de azért csak át kell nézni, biztos lesz ami szóbeli és azt itthon kell, stb.
Ahová pedig íratom suliba, ott nincs iskolaotthonos osztály. Á, nem tudom még, az biztos, hogy napközis lesz, Noémi meg ottalvós az oviban, mert nekem vissza kell mennem dolgozni, nincs mese.

Erika

Kép
viera

Jaj, Gabi, szerintem egyre jobban spanoljuk egymást, úgyhogy ne is beszéljünk erről. Én is félek a jövőtől, és ha itt felváltva írjuk a bajainkat, még jobban félek. :?

Erika

Kép
viera

Ne félj! Jó példát mutatunk, vannak elvárásaink feléjük, tehát nem fognak elkutyulni! Ezer drukk!

Szerintetek hogy segíthetnék, hogy ez a szédült 15 éves lányka ne vesszen el teljesen a süllyesztőben? Nagyon idegesít, de anyósomat kioktatni nem szeretném. Vagyis szeretném, de nem lenne jó ötlet...

Gabella

gabella

Gab! Viera!
Emlékeztek hogy ki voltam akadva tavaly nyáron blani (nem rosszaságára), hanem kezelhetetlenségére? Egyszerűen unják már az ovit, unják már a tétlenséget otthon, nem tudjátok lekütni őket!
Komoly napirend ,szabad játék, figyelem, fegyelem-náluk(és a legtöbb fiúnál)ez nem jön magától, meg jell szokniuk, le kell fáradniuk4
Blani 3 hét alatt teljesen megváltozott, addiog is angyal volt, de most szuper angyal lett4 mint irjátok nem rosszak, nem verekedősök, nem agresszivek, nem rosszindulatból csináénak ilyet, felesleges energia, hülyéskedés, hatalomfitogtatás, figylmetlenség meg még egy csomó minden. Régen ebben a korban köldtél bentlakásos iskolába a fiúkat,jelzem szivszoritó számonra elválasztani a még csepp kis elleket a családjától, ennek a naporend, feladatok, szabályok, figyelem,fegyelem részéét kellene becsempészni játékosan. Lövésem sincs hogyan!

De az tuti Viera,hogy Zorán nem kezelhetetlen, csak e pillanatban nem leled az utat ehhez. Lehet, hogy unod, amúgy is 2 van otthon, tök nehéz, és túl engedékeny vagy, máskor meg kiborul a bili és túl szigorú=következetlen.Nem tudom.
Azt olvasom mindenhol :a gyerekeknek nagy nagy szeretetre, simizős légkörre, millió idő szabad játékra,(úgy ismerlek benneteket hogy ez Gabnál és nálad is megvan :P ) és szigorúan meghúzott határokra van szüksége, amit minden estedben betartanak. a határoktól, az állandóságuktól érzik magukat biztonságban. Ezek lehetnek tág határok, nem a szűkösség a lényeg, hanem a vonal, ami ott van ahová húztad osztjónapot, nincs apelláta!!!!!
Egyébként engem mélységesen felháborit ez a megalázós kiültetés az ovikban!!!!!!Náluk is volt, és a kiültetett fiú nem lett szófogadóbb ettől! Szerintem ez rossz módszer.
Én nem vagyok hozzáértő, de lehet hogy egy kedves gyere kisfiam, neked találtam most jobb feladatot, a segitségedre van szükségem-és pl a dadussal kimennek almát osztani a konyhába-sokkal célravezetőbb. Leköti a gyereket, kivonja őt a többiek közül, de fontosnak érzi magát, kap nehéz feladatot(kenhet kenyeret is) szóval nincs megalázva. Mert a megaláztatás ellen tesz, bohóckodik, lázad stb.

Nézzétek meg a www.gyermektorna.hu oldalt, nézzétek meg a videót is. Az nagyobb gyerekeknek, komolyabb akadálypályával is van, segitit a figyelmet, a koncentrálást, ajánlják nálatok sokkal rosszabb helyzetben lévőknek:magatartászavaros, hiperaktiv, figyelemzavaros gyerkőnek is.
Egyébként az a röhej, hogy a mi gyakorlataink(gyógypeda, gyógytorna) pont ezek, csak egy szeren kötelezően több gyakorlatsor megadott ismétkésszámmal.
Ez egészséges gyerkőknek van!!!!!

Ez csak egy ötlet-aztán kitartás lányok!

Beni jobban van, zabálja a főtt répát krumplival, mást nem mertem adni.
Az a röhej, hogy ez kis szarmadzag még kihányni is sajnálja a kaját, máig nem értem hogy hányhat valaki sav nélkül, szárazat?!!!

Ja, a múlt héten a játszóböliben levettem a sógyurmát(de jó végre fejlesztőzünk, kis kigyók, golyók....és nem nálam kell majd takaritani utána, nem kell gyúrogatni, ott van dirrekt nekik készen)

Na, Beni az első mozdulattal betömte a szájába és megette, 3 próbálkozás után feladtam, elpakoltam, de kint maradt a nyújtófa. A fiam MEGFOGTA A NYÚJTÓFÁT, ÉS MINT AKI ÉHEN KÉSZÜL HALNI, RESZKETVE ELKEZDTE LERÁGNI A RÁSZÁRADT SÓGYURMÁT A NYÚJTÓFÁRÓL!!!!! :roll:

benianya
ákosbenianya

Viera! Gab!

Szerintem roppant hasznos a dialógusotok.

Na, nekem most aztán mondhat Benianya akármit is (bocsi Benia, nem úgy mondtam, ahogy hallod Very Happy ). (Ezen meg külön jót mulattam hihi :lol: de értem miről van szó. Sajna 200-as vérnyomással nem mindig az optimalitás kap szerepet.)

tjuca

Hú hogy hányan haraptátok le a fejem, mikor azt mondtam, hogy egy gyerek ha hat évesen érett menjen oviba, és személy szerint nekem nem tetszik, hogy hét évesen mennek suliba, mert erre az ovik nincsenek felkészülve....

tjuca

Húúúú, aszta mennyi elütés-nem W-ben irtam, mert nem gondoltam, hogy ilyen sok leszek. Boccsesssz! :oops: :oops:

benianya
ákosbenianya

Ákosbenianya!

A tartós sógyurmába timsót szoktak rakni. :shock:

tjuca

Hát ez az, hogy ilyenkor úgy eldurran az agyunk, hogy nem tudunk ép ésszel gondolkodni. Ahogy mondod Juca,200 a vérnyomás. Anno és is igy ki voltam akadva Blanira, volt,hogy meg is pofoztam-nem vagyok rá büszke,bocsánatot is kértem tőle.
De egy kivülálló mindig higgadtabban látja.
A kétségbesett:nem biiiiiroom már, nem tudok mit kezdeni a gyerekkel állapot magától nem lesz jobb. Le kell ülni és át kell gondolni, mert a gyerek szerintem úgy is érzi, hogy nem birunk vele, és nem határozottságunkban, hanem kétségbeesett tehetetlenségünkben kiabálunk pl. Nekik meg hatátozottság kell.

Pont azon törpöltem amit irtál Juca, a minap,hogy Beni pl. ahogy most nézem a habitusát, 6 évesen úgy megy isibe mint a huzat!aug. 21 6év töltés, szept. suli!

benianya
ákosbenianya

Benianya, Juca! Köszi a tippeket, és főleg a megértést!

Ovis dolgokban nem feltétlen értek egyet. A sarokba állítás már rég nem ér semmit a rosszalkodó gyereknek. Valahogy ezek a gyerekek már nem érzik magukat ettől megalázva. Ha munkát kap, akkor meg az lesz, hogy a többi is rosszalkodik, mert szeretnek kenyeret kenni, almát pakolni. Ebből nekik az következik: rosszalkodok, figyelnek rám, kapok feladatot, de jó! (Ezt az óvónéni mondta épp az utolsó szülőin...)

Benianya! Ismét elismerésem, hogy van erőd, energiád tudományosan mögénézni a dolgoknak! Tudom, első a következetesség, de még azelőtt kegyetlen önuralmat kéne tanulnom...

Mellesleg horoszkóp szakértők: Lackó is, én is skorpiók vagyunk... Aki ért hozzá, tudhatja, kemény helyzet!

Megyek dolgomra, mert mindjárt jön apánk. Juhéj!

Holnap jövök, sziasztok!

Gabella

gabella

Juca! Ne ijesztgess már!Tényleg?
Ott gyúrta a néni a böliben, mindig csináznak frisset, még mondta is, hogy nem lesz baja! Ugye neeeeeem?????

benianya
ákosbenianya

Ja, lehet, hogy négy év ovi után már belefáradtam és nincs kedvem leállni mindennap az óvónénivel vitatkozni. Azt is tudom, hogy valahogy túléljük és Zorán mégis még csak 6 éves, fiú, és tényleg nem rossz, de amikor Ő saját maga odamegy az óvónénihez az öltözőben, (ahol kb. két csoport vár a mosdóra meg kb. 4 óvónéni plusz a szülők) megkérdezi Tőle, hogy jó voltam ma óvónéni? Erre ő azt mondja, hogy :nem, minősíthetetlen voltál. És mindezt fennhangon.
Hát mit mondjak, persze, hogy elborul az agyam. Odamentem hát megkérdeztem, hogy mit csinált már megint és akkor elsorolta a fenti dolgokat, amiket már írtam, hogy nem odarfigyel, meg nevetteti a társait, stb.

Ja, tényleg Tjuca jól mentsd el ezeket a sorokat, amiket itt írkálunk Gabival, ha esetleg kiskrapek lenne a bébi, akkor tudj honnan erőt és ötletet meríteni. :lol:
Ja, ötletet azt nem tudok. :lol:

Erika

Kép
viera

Benianya! Még egyet! Van az oviban egy kislány. Augusztusban lesz 6 éves. Nagyobb a többieknél, nagyon okos, értelmes, ügyes, tökéletesen iskolaérett, de nem engedik suliba, mivel a törvény azt mondja, hogy az mehet, aki május 31. előtt tölti be a 6-ot... Valami külön elbírálás, kérvényezés még talán lehetséges, mert ők a nagyfiukkal ugyanígy voltak, és nagyon megszenvedték, hogy még egy évet ráhúzott az ovira. Beni még majd változik, de ha nem, készülj rá, hogy nagy tortúra, ha hamarabb akarod suliba küldeni!

Na mentem.

Blogon a 15 éves szédült tyúkra írjatok már valami ötletet, mert nagyon segítenék, de beleszólni nem akarok.

Jaj, msn-ben meg rámnyomott anyósom. Remélem, nem olvasta, amit írtam!

Gabella

gabella

Fú, Era! Na itt már az óvónővel van a baj! Ne is foglalkozz akkor vele, mármint a gyerekkel igen, de az ovis rizsával ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Na, Gab! Te beszélsz?
Itt önuralomban én vagyok a leggyengébb!!!!!! :oops:
Igy most könnyű tanácsot adni, de mikor velem történt azt hiszed én tudtam ésszel gondolkodni, cselekedni? ÁÁÁÁÁÁÁÁáá
Azért irom most le, hogy Blaninál jobb lett! Klasszisokkal!!!!!
Köszi Kimike, hogy emlékeztél és emlékeztettél!!!!!!

Gab!Az ovis dolog amit irtál nagyon elgondolkodtató. Van benne valami!De csak kell legyen az óvónők kezében valami használható módszer.

Héé, Juca, most esik le mit irtál: dahogy haraptuk le a fejed,( tényleg úgy érezted? Atya ég mennyi tüske lehet benned, amit azóta hordozol, ezt nem akartuk!!!!!!!)
csak azt monduk amit hallottunk, olvastunk, amivel tömik a fejünket a piszológusok, napi kapcsolatban lévő óvónők, tanárok stb.
Egyébként anno nem Te voltál az egyedüli 6 évesen suliba mellett voksoló!!!!!!
Lackó meg e pillantban amúgy sem mehet suliba, max szeptembertől, de szerintem Gab megkérdezte az óvónőket alkalmasnak véli-e a sulira?Egy csomó mindentől is függ úgy tudom.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Benianya:hát passz,őszintén szólva nem tudom lehet e cukor meg tojás nélkül.A neten van sok keksz recept tej meg tojás nélküli,de cukor azokban is van.

De ez a zabpelyhes ez nagyon bejött,férjem meg se szokta kóstolni az ilyen sütijeimet,de ez izlik Neki is.

Az én fiam már most a pocakomban nem hallgat rám,itt könyörgök Neki mióta hogy bújjon már ki,de tojik rám.Pedig szenvedek nagyon,éjszaka nem alszok,a nappalokat meg kényszerből,rutinból nyomom,csak Ameli miatt nyilván,ha Ő nem lenne,sztem egész nap fel se kellnék.Nem jó sehogy,egy felállás is már 5 perc lassan,fáj a fejem,blabla.panaszkodhatnék reggelig.Arról már nem is beszélve hogy éhes vagyok NONSTOP!!Már nagyooon unom!

Ráadásul egy hete kitalálta a kiscsaj hogy nem hajlandó a kádban fürdeni csak a tusolóban,igy esténként mire megfürdünk már hulla vagyok.Ő röhög,élvezi ahogy fröcsköl a víz,én meg alig birok lehajolni,ha meg leülök akkor felállni a végén.De nem láttam semmi értelmét hogy csak azért betegyem a kádba hogy visítson,úgyhogy tusolunk .

Viera:én is aggódok,de előre nem akarok parázni rajta,pedig pont ezért nem alszok éjjelente,mindigjár az agyam hogy lesz mint lesz,pedig nem lehet előre tudni.
De ha abban ahelyzetben lennék amiről gabellával beszélgettek most,akkor meg azon agyalnék,én sem tudom elképzelni hogy lehet két gyerek melett dolgozni járni,mikor vagy Velük,mikor főzöl,stb.,úgyhogy egyenlőre azt mondom jobbb ez igy nekem.
Mert nekem meg pesten van amelóhely,elmennék 5-kor itthonról,és kb hazaérnék 6-ra.Tök durva.

Kérek egy kis drukkot hogy mehessek szülni,már be vagyok nagyon sózva!!Köszi!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Lackónak szerintem se szabad suliba menni, de ő úgyis még le van maradva, kell az az egy év! De ő meg csak otkóberben lesz 6...

Elhúztam!!!!!!!!!!!!!

Juca! Tüskék? Fejharapás? Lemaradtam valamiről? :shock: :?

Gabella

gabella

Hát ez az, hogy én is tudom, hogy nem kellene vele foglalkoznom, mert máshol érdekes módon normálisan viselkedik, meg aranyos, szeretik, stb.
Mondjuk tegnap azért adott műsort a doktorbácsi előtt. Oké az sem volt tragédia, csak utólag én húztam fel rajta magam. Én beszélgetek az orvossal, ő meg előkapja a telefonom és kiabálgat, hogy mosolyt kérek és fényképezget vele. Odahívtam, hogy üljön le ide mellém, de neki miért kell leülnie, erre lefeküdt. Nem is lefeküdt, elnyúlt az ágyon. Egyszerűen mondon felképeltem volna. De ezt az előbb nem írtam, mikor elment a dokibácsi, akkor azért kapott két pofont, hogy ígynem lehet viselkedni, főleg ha százszor szólok rá.
Szóval tudom, hogy mit kellene csinálnom és mégsem azt teszem. Itt visszatérve az ovira, hogy nem kellene bántanom miatta a Zoránt, de amikor így jövünk ki az oviból szinte sírva jövök hazáig, és persze a Zoránnal ordítva.

Erika

Kép
viera

Andi!

Ha minden nap csinálják, akkor abban biztos nincsen. Amúgy attól sem lenne baja, az egy brutális fertőtlenítőszer, de olyan kicsit tesznek bele, hogy nem bántja a gyomrát.

Viera!

Naivitás azt hinni, hogy a lányokkal nincs gond. :twisted: Csak más természetű, meg más korban jön elő.

Gab!

Én mindent megértek, és mindenkit. Ma is sokat hánytam roppant empatikus vagyok főleg magammal. :twisted:

Egyébként ez egy érdekes téma, én nem hinném, hogy néha nincs szükség erélyre. A figyelemelterelés minden esetben szerintem annyira nem jó, mert az élet sem így működik. Tehát, ha durva(ez lehet olyan is hogy nem szándékos), akkor én nem figyelemelterelek, hanem dörgök. Utána persze megbeszéljük, hogy szeretem, de amit csinált nem játék. Ha csak sakk-matt süti, akkor figyelemelterelek, mert fáradt, mert késő van, már lejárt a szavatossága stb. És Igazad van, az almapucolás stb. nem büntetés, hanem figyelemelterelés, avagy ajándék, ha még büszke is lehet magára.

Na, ha már így belelendültünk: pár napja nem vittem a mocit, csak babakocsit, mert célirányosan mentünk (késve, mert hánytam). Na utána, mikor a dolgunkat elintéztük, és szabad program volt, Kinga kicsi termetét sutba vágva taszította le a gyerekeket a saját mocijukról, majd krosszozott. Ugye azon nyomban népneveltem, erre mit csinált a játékostól elkötött egy motort. Na itt volt a meccs vége (s noha tudtam, hogy valamennyire jogos a sértettsége, akkor sem einstandolunk, pláne nem brutálkodással egybekötve) fogtam be a kocsiba. Feszítette magát, vonított, erek ki, nyelve ki, és így nyúztam haza. Aztán mondtam ki a kocsiból, lépcsőn fel, mire rájöttem, hogy neki a lépcsőmászsás a legnagyobb ajándék a nap folyamán. Na mindegy nem volt kedvem felcipelni egy 17 kilós üvöltő csomagot az elsőre. Kaja, alvás, és mikor felébredt megint kisangyal volt. :twisted:

tjuca

Én sem emlékszem ilyen fejleharapásra. Ja, hogy nem értettünk egyet? Nem ez az egyetlen és nem is az utolsó téma szerintem. Mindenki elmondta a véleményét, példákat hozott a rokonságból, meg a szomszédból stb. Pro és kontra. Én spec nem pártolom azóta sem, hogy az éppen 6. életévét betöltött gyereket suliba vigyük. De ez az én meggyőződésem és kész. Amúgy meg még nem neveltem 6 éves gyereket és a véleményem változtatásának jogát fenntartom. :wink:
Benianya, akárki akármit mond, szerintemmegint sok hasznos dolgot írtál. Komolyan menteni kellene, hogy majd ha hasonló problémával találkozom, akkor a te szuper optimizmusod és liberális gondolkodások kihúzzon a trutyiból. :lol: :wink:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?