Gab! Viera!
Emlékeztek hogy ki voltam akadva tavaly nyáron blani (nem rosszaságára), hanem kezelhetetlenségére? Egyszerűen unják már az ovit, unják már a tétlenséget otthon, nem tudjátok lekütni őket!
Komoly napirend ,szabad játék, figyelem, fegyelem-náluk(és a legtöbb fiúnál)ez nem jön magától, meg jell szokniuk, le kell fáradniuk4
Blani 3 hét alatt teljesen megváltozott, addiog is angyal volt, de most szuper angyal lett4 mint irjátok nem rosszak, nem verekedősök, nem agresszivek, nem rosszindulatból csináénak ilyet, felesleges energia, hülyéskedés, hatalomfitogtatás, figylmetlenség meg még egy csomó minden. Régen ebben a korban köldtél bentlakásos iskolába a fiúkat,jelzem szivszoritó számonra elválasztani a még csepp kis elleket a családjától, ennek a naporend, feladatok, szabályok, figyelem,fegyelem részéét kellene becsempészni játékosan. Lövésem sincs hogyan!
De az tuti Viera,hogy Zorán nem kezelhetetlen, csak e pillanatban nem leled az utat ehhez. Lehet, hogy unod, amúgy is 2 van otthon, tök nehéz, és túl engedékeny vagy, máskor meg kiborul a bili és túl szigorú=következetlen.Nem tudom.
Azt olvasom mindenhol :a gyerekeknek nagy nagy szeretetre, simizős légkörre, millió idő szabad játékra,(úgy ismerlek benneteket hogy ez Gabnál és nálad is megvan
) és szigorúan meghúzott határokra van szüksége, amit minden estedben betartanak. a határoktól, az állandóságuktól érzik magukat biztonságban. Ezek lehetnek tág határok, nem a szűkösség a lényeg, hanem a vonal, ami ott van ahová húztad osztjónapot, nincs apelláta!!!!!
Egyébként engem mélységesen felháborit ez a megalázós kiültetés az ovikban!!!!!!Náluk is volt, és a kiültetett fiú nem lett szófogadóbb ettől! Szerintem ez rossz módszer.
Én nem vagyok hozzáértő, de lehet hogy egy kedves gyere kisfiam, neked találtam most jobb feladatot, a segitségedre van szükségem-és pl a dadussal kimennek almát osztani a konyhába-sokkal célravezetőbb. Leköti a gyereket, kivonja őt a többiek közül, de fontosnak érzi magát, kap nehéz feladatot(kenhet kenyeret is) szóval nincs megalázva. Mert a megaláztatás ellen tesz, bohóckodik, lázad stb.
Nézzétek meg a
www.gyermektorna.hu oldalt, nézzétek meg a videót is. Az nagyobb gyerekeknek, komolyabb akadálypályával is van, segitit a figyelmet, a koncentrálást, ajánlják nálatok sokkal rosszabb helyzetben lévőknek:magatartászavaros, hiperaktiv, figyelemzavaros gyerkőnek is.
Egyébként az a röhej, hogy a mi gyakorlataink(gyógypeda, gyógytorna) pont ezek, csak egy szeren kötelezően több gyakorlatsor megadott ismétkésszámmal.
Ez egészséges gyerkőknek van!!!!!
Ez csak egy ötlet-aztán kitartás lányok!
Beni jobban van, zabálja a főtt répát krumplival, mást nem mertem adni.
Az a röhej, hogy ez kis szarmadzag még kihányni is sajnálja a kaját, máig nem értem hogy hányhat valaki sav nélkül, szárazat?!!!
Ja, a múlt héten a játszóböliben levettem a sógyurmát(de jó végre fejlesztőzünk, kis kigyók, golyók....és nem nálam kell majd takaritani utána, nem kell gyúrogatni, ott van dirrekt nekik készen)
Na, Beni az első mozdulattal betömte a szájába és megette, 3 próbálkozás után feladtam, elpakoltam, de kint maradt a nyújtófa. A fiam MEGFOGTA A NYÚJTÓFÁT, ÉS MINT AKI ÉHEN KÉSZÜL HALNI, RESZKETVE ELKEZDTE LERÁGNI A RÁSZÁRADT SÓGYURMÁT A NYÚJTÓFÁRÓL!!!!!