Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Röpke 25 perc alatt sikerült alvára bírni a KISÁGYÁBAN! :D :D Már csak az időn kéne javítani, de rem. menni fog, az első alkalomhoz képest (40 perc) ez már n jó. :D

Ria n jó dolgok vannak ebben a boltban!!! Timo, sztem te is fogsz találni szülinapra vaolót. :wink:

Lementettem kettőt, ami nekem így elsőre n tetszik:

Egy klasszikus húsvéti ajándék:

Kép

A csibék különböző hangokat adnak, és lehet ki-be pakolászni.

Aztán a másik, ami sztem tetszene Gergőnek (vagy nekem :lol: ):

Kép

Palántamemória néven fut, a palánták itt is hangot adnak, és gondolom nagyobbacskák kereshetik a párokat, Gergő szintje egyelőre a ki- és bepakolás lenne. :wink:

Nanica! Komposztálunk és rizottó lesz ebédre. :wink:

Ágiboldi! H mit és mennyire rágnak meg, azt nem tudom, sztem jobb bele sem gondolni. :roll: Megnyugtatásul csak azt tudom mondani, h max. rosszabb hatásfokkal emésztődnek a meg nem rágott darabok, de bajuk nem lesz tőle. :wink:
Munka: én tuti nem bírnám, úh minden elismerésem! :o
Vendég

Épp akartam írni, h "hű mekkora haja van Szabinak", de ezek szerint már csak volt. Az új frizurával még nincs kép? :roll:
Mit tanítasz, ami ennyire megvisel?
Vendég

Ágiboldi,
Túlélték, de rázós ill. fújós volt.
Ria,
Beni nem fázott meg végül? Nagy gratula a turbó fejlődéshez!

Május,
Móni képein Kele hogy áll! Tudom, hogy az a kisujjában van, de akkor is meglepő látni, hogy már nem baba, hanem kisfiú.
Gondolkodtam ezen a formabedobón: nem az a lényeg, hogy az jön ki alul, amit bedobsz felül, így érzékeli a formaállandóságot, míg a sütemény!falóban egy helyre potyog mind.

Móni,
Botond nagyon beindult!
A kukac ellenőrzés egy időben nálunk is volt, de lecsengett.
Ez a bajom nekem is az alvásszoktatással, jön valami, és annyi az eredményeknek. De még tömérdek időtök van az első szülinapig…
Sebi a videót 1cmről nézte rezzenéstelenül.

Sebivel ma végignéztük a szülinapi köszöntő animációkat, nagyon tetszett neki, a végén tapsikolt is!

Ditek,
Remélem előkerülnek a képek, ez az egyik rémálmom!
Én ízfokozó mentes vegetát használok.

Sebi nem mos fogat, csak rágcsálja a fogkefét, amikor valahol a kezébe akad, és új foga sincs már egy ideje.

Lin,
Mi közös nyaralást tervezünk, valami olyasmit, mint tavaly, bababarát pancsis hely.

Nanica,
Akkor tehát még üzemel az úszás, nem fenyegeti már a bezárás?
Hol voltatok játszóházban?

Pann,
Fütyit fürdésnél húzzuk vissza, de csak amennyire engedi, a kezdeti állapothoz képest már egy fokozatot változott, meg is lepődtem, mert ugye én ritkán fürdetem.
Mi az üveget, papírt, műanyagpalackot gyűjtük külön. Jó lenne még a tejesdobozokat, de arra itt nincs gyűjtő.

Dana,
Gratuláció a felálláshoz Laurának!
Csapvizet még nem adtam.

Folyt. Köv.

Orsi
Kép Kép
sno

kitaláltam...borsos tokány készül...
Lea pedig brokkolit kap bazsalikomos csirkemellel

ágiboldi
így tuti fárasztó a munka és term minden más is mellette...
csak kitartást tudok kívánni...
Boldiapu azért segít neked a háztatartásban?

nanica
hogy állsz a vízivással? :wink:

ria
ezt a honlapot még régebben elmentetem magamnak, de most hogy jön Lea névnap-húsvét -szülinap szinte egyben így körbenézek újra :wink:

pann
én régóta azon mérgelődöm, hogy miért nem lehet a szelekítv hulladékgyűjtésre nagyobb hangsúlyt fektetni vidéken is...
:twisted:
nálunk egyenlőre csak a papírt-műanyag flakont és a színes üvegete lehet külön gyűjteni...

lorca
Szasza tényleg egy kis hajasbaba 8) :lol:

bella
Lea nagyon sokmindent kezdett el most utánozni úh épp mondtam Atinak hogy vigyáznunk kell mit és hogyan csinálunk előtte :wink:

most új játékot talált ki, pedig nem is mutattuk neki :shock: ha elkérem ami a kezében van odanyújtja, de vissza is rántja rögtön ,közben rázza a fejét, hogy nem-nem és rötyög :twisted: :lol: :lol: ezek után én is elkezdtem vele ezt játszani és hahaotázik :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Megjöttünk a doktornénitől, jól vagyunk. Szép a torka, tüdeje, nagyon minimális váladék van még.
Április 1-jén kell tanácsadásra mennünk.

Evés: Én se nagyon mertem még engedni neki, hogy maszatolós dolgokat egyen kézzel. De azért evett már virslit, kenyeret, babapiskótát illetve ma túrós tésztát ettünk így, rendesen maszatos is lett.

Tegnap óta folyamatosan kézben akar lenni, átkarolja a lábam és hisztizik. Harmadik éjszaka nem alszik rendesen, sokszor felkel. Most hogy meggyógyul megint elromlik az éjszakánk? Amióta beteg volt teljesen átaludta. Vagy csak az odőjárás az oka?

Mi egy pár napja vau-zunk, egyfolytában kiabálja, ha meghallja a kutyákat kint vagy kimegyünk, illeteve ha meglátja a könyvben.
Mondja a ci-ci-t is csak azt még nem ismert fel.

Lorca: Jobbulást! Nagyon jók a képek, tényleg egy kis hajas baba Szabi. Grétának még nem olyan sok, de már hosszú, kicsit vágni kéne belőle, erősödjön és sűrűsödjön.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nanica
Nagyon helyesek a képek! Hát tényleg bátor vagy a kaját illetően! :lol:
Az jutott eszembe, hogy Brigi sem nagyon eszi már meg a teljesen pépes dolgokat, de maradt néhány doboz kaja a fagyóban. Azokat most úgy adom oda neki, hogy keverek bele rendes db-os főtt rízst, vagy most pl. puffasztott rízst morzsoltam bele. De lehet db-os krumplit vagy bármit beletenni. Brigi így megeszi a pépeseket is. :wink: Hátha nem kell kiönteni a fagyós kajcsikat, ha már annyit szenvedtetek vele! :wink:

Lea névnap
Az lehet a gond, hogy van pl. Leona, Leander és még más hasonló nevek, amiket néhány naptár ill. honlap "Lea"-nak ír. Biztos ez okozta a kavarodást! :lol:

Ria
És ebben a boltban lehet sima halandónak is vásárolni? Vagy csak oviknak, suliknak?
Gratulálunk Beninek!

Sno
A tejes és üdítős dobozokat is a papirba kell általában. Vagy a műanyagba, jelzéstől függően.
Akit érdekel mit, hova: http://www.kvvm.hu/szelektiv/

Lorca
Mennyi haj! Ezek most hajvágás előtt v. után készültek? :shock: :oops:
Bár még csak fotókon láttam, de sztem nagyon hasonlít Szasza a férjedre! :wink:
lora7

Lin
Pont tegnap kérdeztem a fodrászom (a barátnőm is egyben) és azt mondta, hogy tévhit, hogy minél többször vágjuk a hajat annál erősebb és dúsabb lesz. Vágni a fazonon kívül azért kell, mert a hajvégek roncsolódnak először.
lora7

Elmentünk az Ázsiás játékboltba. FP Tanulókutyus nem volt, de végülis vettem fa montesszorit, meg egy tologatós szárnycsapkodós lepkés botot. :D :D (nem tudom mi a hivatalos neve).

Pann!
ezeket melyik részben találtad? Mert a palántálós tetszik. :) :)

Lorca!
Azta, tényleg rég találkoztunk!!! Már a múltkor sem volt kis haja Szabinak, de ezeken a képeken aztán pláne! :lol: :lol: :lol:

Ria!
Nagyon szupi a honlap, csomó ötletem van, miket fogunk majd együtt játszani Lillussal, ha nagyobb lesz! :D :D

Sno!
Helyes Sebi az új vonalzós képen! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hajnali 5kor keződött a műsor, f7kor evett, majd f8ig aludtunk.Nem tudom mi baja mostanság, össze-visza nyűglődik, nem jó neki a mi ágyunkban sem.:S Talán fog lesz megint?Vagy ezek a frontok?
Reggel meg szakadó esőben elindultunk a tornára kocsival, apa elvitt minket, de 5 percet késtünk, így odaszóltam, hogy várjanak meg.Mire a csaj, hogy ő ma nincsen, mert betegek.És nekem nem szólt senki!!
:x :evil: 10től lett volna a 2. torna, de mérgemben hazahozattam magunkat(apa el is késett! :evil: ).Nem fogok egy órát várni rájuk!Emilka meg aludt egy jót.Viszont nem ebédelt, és most megint alszik.:ONa nem panasz, legalább utólértem magam házimunka terén. :wink:

Timi!
Megy aszék mintája a konyha padlókövéhez.:D

Dana!
Mi is Jana vizet adunk még, de most készülünk venni egy vízszűrőt.És ha minden igaz, belépek majd a céghez, és tőlem is lehet majd vásárolni ilyet. :wink:
Gratula a felálláshoz!Jók a képek!Ügyes vagy a tortákkal!Lufi nálunk már régta kedvenc, mindig van egy felfújva, és van egy tartalék csomag is, bár még egy sem pukkant ki soha.

Sno!
Aranyos az új vonalzós kép!

Nanica!
jajj de édes lehet Linus ahogy beszél!Ügyes!Nálunk a cipő kiscipő néven fut.:D Emili ha néha köztünk alszik akkor mostmár arcsimivel ébreszt, a régebbi pofonok helyett!:D
Képek is jók!Nekünk is van ilyen etetőkabink, de Emili ha ráadom azzal van elfoglalva, hogy cibálja.:S Sőt, mostanság a sima partedlit is tépi le!:x
Emili sem eszi a fagyazstott kajákat, ezért én nem is csinálok, de tudom hogy te sokat melóztál vele!Sajnálom, hátha majd később.Esetleg ha újta átturmixolnád?Emili ma a tegnapról maradt karalábé-répa-brokkoli főzit ette volna, de nem ette, és az üveges sem kellett neki.:S

Helga!
Micsoda éjjeli bagoly vagy!:O Én ilyenkor mindig alszok már.:)
Apa rendszeresen van a tv-ben?
Vallást én kérdeztem, köszi.Emili is kat. lett, a férjem kat., én ref.:)
Videót nem tudom megnézni:S:(

Lorca!
Mekkora szemei vannak Szaszának!Nagyon aranyos!És a haja is tényleg jó nagy volt már!

Mazsi!
Adogatós játék nálunk is megy, de csak kajával.Viszont nem nevet rajta, tök komoly képpel adogatja.Max. egy kis mosoly.

Na megyek nassolok egy kis holland sajtot, amit hozott a férjem a reptérről átszálláskor.
:wink: Nagyo imádom a sajtokat!(titokban kvardlipi vagyok:D)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lea ma egész nap bújcsizik, olyan kis nyomi :cry: megmértem a lázát 37,9°C :cry: vmi bújkál, de az is lehet, hogy a fogacskái...

lora
Te hol vetted Brigi kiscipőjét?
gondolkozom, hogy veszek én is egy ilyet,de a Brendonban ( Timi ott vette, ha jól emlékszem ) nincs 21es (legalább is a net szerint) :cry:

délelőtt kapott Lea tőlem egy elő névnapi ajándékot :lol: állatkölykös kártyákat...teljesen odig van érte :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Ágiboldi,
HUUU! Nagyon sajnálom, hogy ennyire kivagy :( Remélem, a mai menetrendszerinti fejfájás azért ma elkerült! :(

Timi,
FP szerszámpadot kap Áron. Anyósomék az esernyős babakocsira adtak pénzt, de elég nagy a pangás, még nem sikerült venni hiperkönnyű babakocsit.
Látom, azóta már jó kis ajándékokat sikerült Neked is beszerezni! A Pann féle húsvéti játékok nagyon jók szerintem is.

Dana,
A pappal majd most pénteken találkozunk, remélem, nem merül föl semmi probléma, eddig nem mondta, hogy gond lenne, hogy református esküvőnk volt. A keresztelő után lesz ebéd. Nem étteremben lesz, hanem itthon, ugyhogy szombaton egész nap a konyhában fogok ügyködni. Anyukám már felajánlotta a segítsgét, így nem eszek egyedül :) és valószínűleg az anyósom is készít pár dolgot.

Köszönjük szépen a dicséreteket a férjem nevében! :oops: Jobb, ha nem mondom meg neki, még elbízza mágát! :lol:

Panka,
Nem vagyok éjjeli bagoly, éppen az a gond mostanában, hogy Áront nem tudom betenni a kiságyba, ha nem alszik nagyon mélyen, és emiatt én is elalszok mellette, és 10-11 körül arra ébredek, hogy még nem is fürödtem, csak ott fekszem ruhástúl. Úgyhogy akkor kell lebonyolítanom az ilyesmi dolgokat, erre felélénkülök, alig bírok visszaaludni :(

Lorca,
Szaszáról nagyon jók a kepek!!!!!Sajnálom, hogy kezdesz KO lenni. :( Pontosan milyen témában is kell tanítanod???

KépKépKépKép
thelga

ágiboldi
rem, már múlóban a kimerültség, sztm ez "csak" egy holtpont, átlendülsz rajta. boldiapu feltétlen híve vagyok, de ez az aerobikos megjegyzés kicsit felhúzott (nyilván semmi közöm hozzá, én is tudom). szvl talán ha kicsit besegítene a takarításba, mosogatásba, az hamarabb meghozná a megoldást, mint az, ha nem mész tornázni. uff.

ria
n köszi ezt a honlapot, tökjó játékok vannak. a palántázós nekem is n tetszik. szülinapra nekem még a koraiban a gyurmát mondták, h lassan megpróbálhatnánk...

dr. sno
iiigen, asszem megfejtetted a titkot legoformabedobó ügyben. megnyertem a licitet, úgyh majd tudósítok a gyakorlati alkalmazásról
és igen, kele tök más kisfiú lett, mióta mászik meg feláll akárhol. külsőleg is más (pedig a pozíció megmaradt csak az irány változott :lol: ), de vlh a személyisége is kinyílt
(jó lenne már egy tali)

ma a koraiban a mozgásfejlesztő csaj lepasszolt minket, ezután szenzomotoros fejlesztő terápiára fogunk járni uoda, csak máshoz. ami momentán fogalmam sincs, h mi, de vlmi egyensúlyérzék-fejlesztő, mozgásátvezető izé. és hát ha kelének ez kell, rajtunk ne múljon :wink:

dana
kele forralt csapvizet kap nagyrészt (ha maradt a forralóban), de kapott már simát is, sztm ennek már nincs jelentősége. ásványvizet akkor kap, ha nem itthon vagyunk, mert akkor jana babyt iszik, mert a sportkupakból n ügyesen tud

timo
asszem a hivatalos elnevezés: csattogós lepke :lol:

lorca
rem, hamarosan találsz magadban tartalékokat és újra a régi leszel :wink: képek n n jóóóók

nanica
sajnálom, h nem jött be a fagyasztott kaja, mielőtt kidobnád sztm is próbáld meg, amit lora javasolt, hátha úgy lecsúszik

nálunk az éjszakák (az utóbbi 3) kritikán aluliak, 6-8-... keléssel. sztm azért csinálja, mert megneszelte, h le akarom zárni a szopit egyévesen :lol:

jut eszembe körkérdés :lol:
tejet ki mikor ad (majd)? nekem a védőnő azt mondta, h egyéves kora után mehet, de ágiboldi rámijesztett, h az ő védőnője szigorúan a másfél évet javasolja..

majus3

Dana! Csütörtökön kell menni vérvételre. :(

Beni ezeket a játékokat szereti a Petőbe amit abba a boltba vettek.

Kép

Kép

Kép

KépKép
csongria

Május!
Gyurma?én is gndoltam rá, de Emili első dolga lenne megenni.De talána só-liszt gyurmát nem lakmározná be.:D
Én műár adtam tejet, meg tojást is, a 7végén anyáéknál evett a tojáslevesből, amiben volt tej is, persze csak egy pár kanállal.Nem volt gond, de inni még nem adtam neki, azzal még várok én is egy kicsit.

Kép
pankaa

Ria!
Én is ilyen puzzlet akarok venni szülinapra, amin gombok is vannak.Miután olyan jól elvan a dugóval a fürdőkádban:D
De ezen a honlapon nagyon sok jó játék van, amikkel én is szívesen játszanék. :lol: Téynleg, mi nem vehetünk, csak ovik,isik?

Kép
pankaa

De felhívtam és mindenki vásárolhat ott ebben az évben. :D

Május! Nekünk azt mondta a védőnő, hogy 1 év után mehet a tej 3,5-ös

KépKép
csongria

Sziasztok!

Ebéd: sütőtökös tészta, fokhagymás csirkemellel. Nem sokat evett belőle.
Ugyanezt kínáltam uzsonnára is, de akkor sem kellett neki. Végül megkínáltam banánnal. Villával, összenyomva nem kellett neki, felét a kezébe adtam, megette. Aztán eltűnt a második fele is.

Olyan bajban vagyok néha. Valahol örülök, hogy nem rémül meg a darabostól. de közel nem tudok neki annyi, főleg nem kézbe vehető alapanyagot adni, mint ha főzeléket enne.

SNO: a hotel még mindig nem készíti elő úgy a vizét, ahogy kellene. Valószínű nem éri meg neki. Most egy magánházhoz játunk 1 hónapig, az uszis csaj szerint már muszáj volt valami helyet keresni mert a babák mindent elfelejtenek, amit addig megtanultak.
A héten viszont már rendesen az usziban lesz! Végre rendezettebb körülmények között.

Ki jár még úszni? Hol tartotok? Milyen gyakorlatok vannak?

Mazsi: jó kérdés ! Ma nagyon keveset ittam. Reggel olyan teát főztem (narancsos Lipton) ami valamiért nem csúszott nagyon napközben. Azért estére elfogyott a két liter és még mást is ittam mellé.

Darabos kaja: van, hogy nagyon hátracsúszik már a falat és nem tudja előrébb tornázni, akkor bizony egészben megy le! Van, hogy akkorát nyel, hogy belekönnyesedik, de falatozik tovább. Próbáltam már pépesíteni ugyanazt a kaját, különböző állagúakra, de akkor nem kellett neki… ki érti ezt.
Én is próbálom vegyesen. Igyekszem…

Timo: csattogós szárnyú lepke!!! Képzeld nekünk édesapám vett még egy vásáron jópár éve ilyet, mert hogy neki volt, és sokáig nem lehetett kapni, csak műanyagot! Ugyhogy a nagyiéknál már a Linus is kipróbálhatja …

Panka: Linus csak akkor cibálja az előkét, ah már nem akar enni. Ha éhes, akkor mindegy mi van rajta. Érdekes, hogy néha mennyire jó étvágya van a gyerkőcnek, néha meg alig eszik. Utána azért bepótolta Emili az ebédet? Linus úgy 2-3 napos periódusokat csinál. 1 nap igen sokat eszik minden étkezésnél és még szopizik is mellé, utána két 3 napig meg csak csipeget…

Kvardlipi :DDDDD bajuszpödrés is megy?

nanica

Sziasztok!

SEBI,
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Dana,
Van még egy elmaradásom, kérdezted, hogy Botin mióta van ekcéma. Gyakorlatilag mióta megszületett. Első 3 hónapban irtó csúnya volt tőle az arca, ma már csak egy-egy folt van és szinte kizárólag az arcán. Mivel csak szopizott 6 hónapon keresztül nem gondolnám, hogy étel allergia, gondolom valami emésztési dolog. A dokinő se aggódott még eddig miatta.

Én is várom, hogy a fiúk együtt fürödhessenek, de még várok vele. Eddig nem is tudtuk volna, mert a video-s felvétel az első esetet mutatja, hogy ülve fürdik Öcsi, mivel csak két hete tanult meg stabilan ülni és felülni. Másrészt egyelőre gyorsabb, ha külön fürdenek, mert Botond megvan 2 perc alatt és amíg törölközik, öltözik, bealszik addig Bálint fürdik. Ha együtt fürdenek majd, akkor 15-20 percet ott kell majd lennem, legalábbis eleinte és új fektetési rendet kell kitalálni, amire még nem vagyok felkészülve.

Fütyi,
Nálunk az 1 éves vizsgálat része a fütyi állapota, addig nem kellett vele foglalkozni. Bálintot 1 évesen beutalták a sebészetre, ott kaptunk kenőcsöt. Ezzel elég hamar fel lehetett húzni a fütyit, viszont még mindig nem teljesen. 2 évesen visszamentünk, akkor is azt mondták, ráér még, kenjük. Most fogom visszavinni újra, hiába kenem a pereme egy részénél nem akar feljönni. Szerintem egy kis rántás elég lenne, nagyon kicsi hiányzik hozzá, hogy teljesen leváljon. Én bizti nem nyúlok hozzá.
Vannak akik rendszeresen húzogatják, ennek veszélye, hogy beszakadhat. Viszont ha sikerül, akkor hamar túljutnak a fütyi kérdésen. Én alkalmatlan vagyok arra, hogy napi rendszerességgel húzogassak és sajnos apa is, tehát a kivárók táborát erősítem.

Tej,
Ha nincs allergiás a családban és nem túl nagy mennyiségről van szó, akkor 1 éves kortól szerintem már lehet adni. Egyes orvosok szerint csak 2-3 évesen, addig babatejet (tápszer) kaphat csak a baba. Bálint nem kapott egyáltalán tápszert, a tejet 1 évesen vezettük be. Ez azt jelentette, hogy reggelire kapott tejet, de ez elég minimál mennyiség volt. Pl. mai napig is csak másfél decit bír meginni egyszerre. A lényeg, hogy ne haladja meg a 2 deci / napot kezdetben a tej mennyisége. Ez ott lehet probléma, ahol tápszer ivás a vacsora és a reggeli. Mert ha ezt tejjel váltod ki, az már fél liter / nap és ez sok. Bálint soha nem kapott estére tejet/kakaót, így nem láttam értelmét, hogy babatejet adjak neki.

Fogmosás,
Sajnos még nem kezdtük el,pedig már 7 foga van.

Naptár,
A mi kalendáriumunk szerint feb. 24.-e szökőnap és feb. 29.-e Elemér nap.

Timi,
Aranyos a kis totyogó.

Lin,
Végre jó hír, már olyan régóta betegeskedtek.
Két éjszakát kibírja-e ez gyerek függő. Van olyan valaki akinél szívesen otthagynád és Gréti is ismeri? Mindenképpen tartsatok próbát előtte.

Ágiboldi,
Szerintem a szellemi fáradságra a legjobb a sport/ mozgás. Ne hagyd magad!

Ria,
Nem is dicsekedtél, hogy Beni milyen ügyes volt a bohócokkal. Jött két bohóc a tornára egy tíz percre és Beni volt egyedül a csoportból aki bátran odament hozzájuk és barátkozott velük. Botond pl. pityergett egy kicsit.

Nanica,
Aranyosak a képek. Végül is nem nagy baj, ha átáll a darabosra, legalább nem kell neki külön főzni. A fagyasztós kajákért kár. Jöhetnek fénypostán hozzánk. Nem csap nagy patáliát Linus, amikor fel kell venni a kabátot? Botondnak egy kis műanyag előkéje van, de azt is alig hagyja feladni. Nem tudom miért nem működik a pavlovi reflex, ha jön az előke jön a kaja is.

Lorca,
Aranyos volt Szabi nagy hajjal. Ezek szerint betartottátok az 1 éves babonát? Boti megoldja nekünk a dolgot ahogy nő a haja úgy göndörödik, nem kell v

Körkérdés: mennyi vizet / folyadékot iszik nálatok a baba? Botond kb. 1 deci vizet iszik nappal. Szopizni pedig 3-szor szokott naponta (24 óra). Szerintem ez kevés, főleg, hogy a szopi nem túl nagy mennyiség lehet.

Segítség
Úgy rémlik, hogy volt egyszer szó arról, hogy lehet igényelni, hogy az adót ne vonják le a GYED-ből. Tudnátok segíteni, hogy hol, milyen nyomtatványon kell ezt igényelni és mi a neve ennek kérvénynek?

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Naaa, voltam tornázni :D jobb a kedvem is, és mára nincs több munka se..
Boldiapu Boldi körüli dolgokban maximálisan segít, sőőőt, reggel szinte mindent ő csinál, és este a fürdetést is. Este elmosogatni ha még dolgozom néha eszébe jut, majd ebből az élményből táplálkozunk hetekig, mígnem ismét előfordul.
A csakcsajokban mondta egy pszichológus, ami nagyon tetszett: a férfiak képesek ellátni a házimunkát, csak nem életmódszerűen. Ez annyira igaz. Mindig mondom, h a mosásban pl. nem a mosás maga a feladat, mivel a gép mos, hanem rá kell jönni, hogy most mosni kéne.

Tej: tényleg a gyerekdoki másfél éves kort mondott, ami csak azért nagy szám, mert extra liberális gyerekorvos, felőle mehetett volna a forralatlan ásványvíz már az elejétől, és bármit a világon adhattam volna enni Boldinak felőle, csak ez az egy amit mindig hangsúlyoz :shock:
Ja, amúgy én úgy gondoltam, hogy kajában azért lehet tej, stb, csak direktbe nem itatom vele.

Mostmár tuti, h ekcéma szerű a folt az arcán, vakarta is.
Körkérdés: Van ekcéma babáknál tejallergia nélkül, ugye???
Ria, nálatok az egész testén volt?
Mónika, a Botond arcán az ekcéma az ugye nem tejallergia miatt van??
Mert amúgy nem zavarna, az én arcomon is van, jön és megy, kit érdekel, csak nehogy a tej miatt legyen :?

Kép
Kép
agiboldi

Mónika, ez klassz, pont válaszoltál az ekcémás kérdésemre, amit csak most tettem fel!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Bella
Ügyes már hogy Berci így énekli a hinta-palintát és integet.Pedig még nem is rég írtad,nem mond semmit.

Timi
Nagyon jó a kép,és milyen kék szeme van Lilának. :D
Ügyes vagy,hogy egyedül meg tudod csinálni az adóbevallásod.Én teljesen süket vagyok hozzá.
Még mindig jár a védőnőd hozzád? :shock: Az enyém 10 hósan volt itt,de akkor is azért mert egy anyuka panaszt emelt ellene,hogy nem jár ki.Elötte 6 hósan láttam.
Laura nem nagy ajándékokat kapott,mivel Dani után sok mindenünk megvan.Kapott ruhákat,egy nagy kutyát ami most a favorit.És Apa megigérte az udvarra csinál neki hintát a Dani vára mellé.

Ria
Néztem a honlapot,de Én a játékokat nem látom. :oops: Vagy be kell jelentkezni?Magánszemély interneten keresztül is vásárolhat?
Laura is nézegeti már a faberakos játékokat,nekik micimackós van és erdős,állatos.
A harmadik képen az milyen játék,Nem jöttem rá. :oops:

Lorca
Nagyon aranyosak a képen a gyerköcök,és hogy hasonlítanak egymásra.
Ezért furcsáltam,hogy esténként /éjjel/mostanába nem írsz.Kitartást,talán lesz jobb is.

Pann
Hogy tudtál játékokat megnézni az oldalon?MOst felcsigáztad az érdeklődésemet.

Sno
Nagyon jó a kiskép.Már Sebi tényleg nagyfiús.

Mazsi
Ti is ilyen jó kedvüek vagytok mindig otthon?Ahogy írod a vicces helyzeteket Leával ez jön le. :lol:

Blin
Laura is mindig fel akar kérezkedni hozzám.Én se tudom miért,de remélem hamar elmúlik.Nagyon jó hogy már Gréti meggyógyult.

Panka
Milyen vízszűrőt akartok venni?Nekünk van,de nem látok javulást.

Május
Nekünk tejet az orvos 1,5 hó után ajánlja.
Gyurmát már fogott,mivel Danitól elcsente,de a discoveryn múltkor volt egy műsor amibe mutatták a gyurmák készítését és van egy fajta ami ehető és nem lesz gondjuk a gyerekeknek.

Ma Laura nagyon elfoglalta magát délután.Annyira lekötötte magát a karikákat felrakni oszlop szerűre/nem tudom jobban leírni/játékkal,hogy 1 órát csak azzal foglalkozott,utána meg tornyot akart építeni,de inkább egymásba pakolászta.Régebben is már felrakta a karikákat,de ma addig szórakozott vele hogy az egész felkerüljön,majd ha végzett sikítozott és megtapsolta magát. :lol: Annyira aranyos volt,észre se vette,hogy figyeljük.

KépKép
KépKép
dana 1

Móni
Víz ivásba szerintem mi tertunk a legutolsó helyen.Laura alig iszik pár kortynál többet,szopizni 5-ször szopik naponta,de szerintem nem nagy mennyiséget,inkább cumizik.
Az ekcéma csak az arcán volt?Bizti nem kajaallergia ha már kiskorától van.

Ágiboldi
Barátnőm kisfiának a kézfején van ekcámája,mire rájöttek,hogy ha banánt eszik csak akkor jön ki./valami érlelőtől bizti/Lányánál is van/csupa seb neki sajna mindig/,de nem tej allergiától van.
Pszihológussal nagyon egyett tudok érteni. :lol:

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Tok jo, hogy a babaitok igy elvannak a jatekokkal! Aron mindig csak dobalja a dolgokat, meg a szajaba veszi. Hiaba mutogatom neki a montesszori tornyot, amivel pl Laura mar ugyesen jatszik, csak a karikakat nyalogatja, es eldobja. Kicsit aggodom, hogy nem tudom ravenni a jatekra :(
Olyan jo lenne pl olyasmi jatekot venni, amivel Beni ugyesen jatszik, de nem merek, mert Aron eddig mindent fel perc utan megunt. Remelem, hogy a szulinapi ajandekaval nem jarok igy!

Vizivas: hat mi is nagyon rosszul allunk. Aron is 2-3 korty vizet/folyadekot iszik meg egy nap alatt. Viszonylag sokszor szoptatom emiatt, napkozben vagy 3x, ejszaka szinten 2-3x.

Ekcema: szerintem is annyi mindentol lehet, remeljuk gyorsan elmulik. Nalunk szerencsere meg nem volt!

Orulok, hogy jol esett a torna Agiboldi! Hihetetlen kuzdo tipus vagy! En pl meg azota sem voltam Kangoon, pedig hogy beharangoztam. :oops:

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok! :)

Helga!
Lilla sincs el egy játékkal sem 1-2 percnél tovább. Az ő fő foglalkozása a ki és bepakolás, ajtócsapkodás, kiabálás, játékok kidobálása a kis ládájából. Pont tegnap mondta a védőnő, hogy a babák kábé 15 hós korukig a romboló időszakát élik, utána kezdenek el építeni és normálisan játszani. :)

Vízivás:
Kábé napi 1 dl víz. A v.nő szerint ez elég. Bár, Lilla már csak hajnalban cicizik egyszer és slussz-passz! Úgy érzem, kezd elfogyni a tejcsim, így már ez sem sokáig lesz meg. De nem baj, nagyon jó, hogy 1 éves koráig is sikerült ciciztetni! :) :)

Tej:
közvetve már egy csomó mindenben kapott. Közvetlenül a védőnő és a dokim is csak 1,5 éves kor felett ajánlja. Azt mondja, inkább rizstej vagy tápszer, ha már nem szopizik a baba.

Dana!
Azért jön a védőnő, mert a régi elment, ez meg új. De amúgy az előzőt kábé Lillus 3 hónapos korában láttam utoljára.

Nanica!
Lilla is ugyanígy vagy. Néha akkorákat nyel, hogy azt hiszem majd megfullad, de utána követeli a kaját. Ő is inkább a darabosabbat enné, de magában, én ne segítsek! :? Én meg úgy félek, hogy megfullad! :roll:

Holnaptól megint szalma vagyok! :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

jó (bb) reggelt!

Lea láza bedurvult az éjszaka :shock: délután 5 körül kapott Nurofent a 38,1°C-re és egész jól volt hajnali 1ig...akkor kapott újabb adagot de egy óra múlva már 38,8°C volt úh bedugtam a hütőfürdőbe :oops:(gonosz anya :wink: ) mert újabb adag gyógyszert még nem akartam adni neki.

nem sokat aludtunk az éjjel, úh hulla vagyok.
megjöttünk a dokitól is.egyenlőre a nyaki nyirokcsomói vannak megduzzadva és kicsit piros a torka ill bronchitist gyanít a doktornő,de nem köhög tulképpen egész jókedve van csak kicsit többet aludt napközben éstöbbet bújcsizott hozzám.

a holnapi játszóház így ugrott :cry: :cry: :cry: a szemészeten még gondolkodom... :roll:
szerintetek ha nem lázas akkor fel merjem vinni ?
jó lenne ha eldőlne már ez a szemészetes dolog...

tej
még nem kérdeztem rá, hogy direktbe mikor kaphat de sztem a 1,5 év nem túlzás...

védőnő
sztem Leánál utoljára 5 hetesen járt kint :shock: néha a tanácsadóban összefutunk de semmi több :wink:

mmónika
Lea változó, hogy mennyit iszik...napi 100-250ml és ő még 6-7x szopizik (ebből 1-2x éjjel )
de érdekes módon délután többet iszik, vhogy szomjasabb :roll:

Timi
kértél vmi engesztelő meglepit a dupla szalmaságért?

ágiboldi
ekcéma nem feltétlenül tejallergiára utal...ezer oka lehet...nem változott semmi az ápolószerei közül?esetleg mosópor, öblítő stb.?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Apa elment vezetésből vizsgázni (forgalomban). Az mondták neki a munkatársai, hogy az összes kocsit bentartják és várják a atelefont a tömeges balesetről, hogy ki tudjanak menni.

Nem tudom mi volt tegnap a kisasszonnyal. Először is háromszor aludt, pedig csak kétszer szokott, illetve az utolsónál mikor felkellt nem akarta abbahagyni a sírást, sehogy se volt jó neki. Megmértük a lázát, apa megnézte a pocakját, de semmi. A fogát nem engedte megnézni, hát ha az alapon bekentük nagy nehezen, utána nem sokár már nem volt semmi gond. Lehet, hogy jön valahol a hetedik fogunk? Csak még nem mutatta meg.

Móni: Nem tudom még hogy lesz, félek tőle. Csak is anyuékkal hagynám itthon, mivel velük lakunk nagyon jól megszokták őket, soha nincs gond ha itt hagyom velük. Volt már olyan, hogy apával elmentünk délután, anyukám megfürdette, megetette és elaltatta, mi meg csak később jöttünk haza. Nem volt semmi gond. Majd megláttjuk.

Agiboldi: Jó, hogy egy kicsit kikapcsolódtál. Nekem sokszor az itthonlétből van elegem és ezt sokszor Zsolti nem érti meg. Ő sokat dolgozik, örül ha itthon lehet.

Tej: Gréta már sok mindenbe kapott, de már a héten kapott magában is egy pár kortyott. Ízlett neki, nem volt semmi baja eddig tőle. Én úgy gondolom mivel alergiás nincs a családba, így adok már, megszokja az ízét és lassan le szeretné szoktatnia a tápszerről.

Nagyon jó ez a honlap, sok ötletet lehet meríteni, hogy milyen játékot vegyünk a gyereknek.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Védőnő: Nálunk négy hónaposan járt, utána változott és az újat még nem is láttam. na majd a tanácsadáson, mert ők együtt vannak a dokival.

Éjszakán nekünk se volt valami jó, megint többször kellt, szerintem nem szeretni a hidegfrontott, rossz időt.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Helga
Ne szomorodj el,ha Áron még csak dobálja a játékait.Laura is elötte csak megrágta,ha mondtam hogy rakja a karikákat akkor amelyik tetszett azt rakta fel,többit ő is nyalogatta vagy eldobta.
Furcsa azt észrevettem,hogy mindig egy színűt választ ki vagy alakzatot./lehet a hangulata miatt?/A karikákkal 1 hete nem játszott és most eléraktam akkor csinálta meg és ma megint.Lehet picit tedd félre és csinálni fogja.
De ha azt nézzük Laura meg itt a többi gyerektől mozgásilag van elmaradva.Ez miatt nekem valahogy le kellett foglalnom,meg Dani is mutogat neki sok mindent./sajna a rosszat is.Ezért akar felmászni mindenhová/
Mit vettek szülinapjára Áronnak?

Timi
Nálunk is megy az ajtó csapkodás.Főleg az erkélyajtó és ki be akar mászkálni rajta.Síkitozásba szerintem a toppon vagyunk/Danitól ilyet nem láttam,vagy lehet a csajok csinálják?/
Azért rendes az új védőnőd,hogy megnézett bennetek.Nálunk állítólag 2 helyettes is volt csak Én nem láttam.

Blin
Sok sikert a férjednek.

Mazsi
Jobbulást Leának.

Furcsa most 3 napja Laura még a cumijáért se sír fel.Tegnap meg is jegyeztem Zsoltinak milyen csöndesek az éjszakák. :D Nem akarom elkiabálni,hátha ma meg felkel.
Annyira fúj itt a szél,szerintem ma nem megyünk sehová.Pedig be akartam menni a városba.

Köszönöm a vízes válaszokat.Akkor szerintem Én is adok neki.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Megint jókora lemaradásban vagyok... :( :oops: Már szégyellem bedugni az orrom. Mentségem hogy nagyot változott nálunk az élet. David felmondott az állásán, én meg kaptam rendszeres fordítómunkát, úgyhogy most én vagyok a kenyérkereső, David meg otthon vigyáz Szilvire.

Én élvezem. ;)

Szilvi meg első szülinapja alkalmából elkapott valami vírust, ami miatt 3 napig 40 fokos láza volt, tök jól bírta szegény, jókedve volt, evett, ivott, aludt és mosolygott a kis tündérbogár. És semmi más tünete nem volt. Tegnap már csak reggel volt hőemelkedése, de most már szerintem elege van a dologból, mert már nyűgös, legalábbis David ezt közvetíti nekem.

Zsuzsáról meg adtak a bölcsijében egy rendkívül borúlátó jellemzést, úgyhogy jövő héten viszem gyerekpszichológushoz kivizsgálásra (lehet ez itt a szakmai ártalom, de biztos ami biztos), és ennek fényében eldöntjük, kivesszük-e a bölcsiből vagy nem, és ha igen, akkor utána megy-e más bölcsibe, milyenbe vagy esetleg otthon tartjuk szeptemberig míg oviba nem indul.

Szóval röviden ennyi.

Ééééés!

E hét péntekén (március 7-én) szerettel várunk minden babát, mamát és kismamát XI. kerületi szopis csoportunkba 10 és 12 óra között! Oldott légkörben, míg a babák játszanak, az anyukák beszélgetnek! Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a csoport látogatása teljesen kötetlen és ingyenes! Olyan mint egy topiktali, csak szopis témában! :) Egy pszichológus és egy gyerekorvos anyuka válaszol szoptatással kapcsolatos kérdéseitekre, és természetesen TI mint anyukák megosztjátok egymással a tapasztalataitokat.

Korai Fejlesztő Központ
XI. Bártfai u. 34/A.
Szent Imre kórház melletti utca
7/173 gyors busz, Szt Imre megálló
Minden hónap első péntekén ismétlődik!

Visszafogadtok még? :roll:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nekünk egyre jobbak az éjszakáink (kopp-kopp), de egyre korábban kelünk, gondolom azért mert egyre korábban világosodik. :roll: Ti nem tapasztaltok ilyen irányú változást?

Játékok: Ria által megadott honlap "újdonságok" rovatából valók. Tényleg Ria, mire jó a 3. játék? A baba puzzle-öket ( :lol: ) én is nézegettem, azok is n szupik, és ezek szerint gyerekszemmel is jó. :D Most már több mint valószínű, h ellátogatunk ebbe a boltba húsvét előtt.

Ivás: Gergő kb. 2 decit iszik egy nap, és nem szopizik. :roll:

Tej: Én már kb egy hónapja adom a tejes ételeket. Múlt héten megpróbáltam egy kis tejbegrízt és pöttyös lett tőle...vagy a Nivea babaolajtól. :lol: Még nem tudom melyik váltotta ki, de a krumplipürétől, egyebektől azóta sincs semmi baja. :roll:

Altatás: n jól haladunk, este 5 perc volt az elalvás, most de. 7 perc. :o :o El sem hiszem! Ha én ezt előbb tudom, hamarabb elkezdem! Ááááááá, nem, próbáltam már régebben is a kiságyban altatást, de ordítás volt a végtelenségig, úh úgy tűnik, csak most érett meg rá. :D :D

Ami új: most már rendszeresen odahozza a játékot/könyvet, amivel játszani szeretne, és olyan kis aranyos, ahogy nagy komolyan válogat, aztán cipekedik (négykézláb n nehéz pl. egy könyvvel közlekedni).

Ekcéma: sajna a brutál-krémnél nem tudok jobbat. :( Ill. Ha nem túl csúnya, akkor sztem csak sima krémmel próbáld kezelgetni, hátha elmúlik magától. :roll:

Leának jobbulást, szegényke! Szemészetet ebben az állapotban lehet, h kihagynám (utazás, sorbanálás miatt), de te látod, h mennyire viseli meg a betegség. :roll: Mondjuk ha nem lázas....nem tudom. Nehéz kérdés.

Gyurma: kb. ezerszer mondtam el, h "nem ennivaló" és többször szedtem ki a szájából a villámgyorsan bejuttatott adagokat, aztán elfajult a dolog "gyurma van a számban fogócskává", úh berekesztettem a gyurmázást. :x Most el kell telnie egy kis időnek, h újra kedvet kapjak hozzá. :?
Vendég

Sziasztok!

Nanica!
Mi járunk úszni.Most ott tartunk, hogy sokáig tud avíz alatt maradni, és el is engedjük úgy, hogy a férjem meríti le, meglöki, én meg elkapom, kb.2-3 méterrel odébb.Meg ők is szoktak merülni, úgy, hogy a férjemmel szemben van Emili, lmerülnek együtt, elengedi, majd megfogja, és így jönnek fel.Hát leírva nem tudom mennyire érthető, de lesz majd videó is, megpróbálom majd feltenni.
Nem pótolta be az ebédet, vagyis csak tápi formájában este.De evett 6kor 200 ml tejpépet, majd f9kor ugyanennyi tápit is. :wink:
Igen, Emili is hol jobban eszik, hol kevesebbet, de hogy egyáltalán ne egyen!!!A kevés az 1 üveget jelent a 2 helyett. :lol:
Bajuszpödrés:ha lenne biztis azt piszkálná a szája helyett:D

Lin!
Hogy sikerült a forgalmi viszga?
Miylen tápit iszik Gréta?Emili is sokat aludt tegnap, 4 órát kb!!
Viszint az éjszakát is átaludta szerencsére!!:D

Mazsi!
Jobbuléást Leának!Hűtőfürdőt hogy vislte?Emili szerette.
:shock: Szerintem ha lehet halasszátok el most a szemészetet, ki tudja milyen nyűgi lenne az úton.:S

Timi!
Hová megy má megin az urad?Kárj vcserébe te is szabadnapot! :wink:

Helga!
Emilinélk most a Nr.1. a csipesz!!Ki-ba rakosgatja őket egyik dobozból a másikba:)

Dana!
Csaprszerelhető vízszűrőnk lesz.

Ágiboldi!
Ekzemea tényleg sokmindentől lehet.Lehet csak a nyála áztatta fel egy kicsit, nem lehet hogy mostanában gyakrabban odafolyt alvás közben neki?Mind2 oldalon van?
Jó hogy tudtál kikapcsolódni!Boldiapu ügyi, hogy segít!!

Móni!
Azt hiszem vmi adójóváírás a neve, és én még a gyed kérelménél kértem, azn a nyomtatványon volt, ha jól emléxem. :roll:
Én úgy gondolom tejet adni Emilinek, hogy a reggeli tápit váltom ki vele, de nem vagyok benne biztos, hogy így elegendő táplálékhoz juta tejből, és hogy 200 ml-el jól is lakik annyira,mint a tápival.
:? Bár mondjuk akko egy 10órai beleférne, ami most nincs. :roll:

Jó éjszakánk volt a tegnapi sok alvástól is, reggel f7kor keltünk!:D
Menni akartunk játszóházba is, dehát a kisasszony már 9kor húzta apacibőrt, és f11kor kelt!Mngyá ebéd, aztán söprünk el itthonról csavarogni. 8)

Kép
pankaa

Róki!
Jobbulást Szilvinek!
Mi a bajk Zsuzsával, ha megkérdezhetem?

Pann!
Emili is korábban kel, 6 felé, de már nem sokáig, jön az óraátállítás:DEgyébként totál le van húzva nála a redőny, de szerintem a belső órája érzi ezeket a dolgokat. :roll:

Kép
pankaa

Jó reggelt!
Róki, nem haragszunk, mert nagyon szép friss képek vannak a vonalzóidon.
Nálunk is nagyon úgy nézett ki, h Boldiapu marad itthon, de a cége még éppen túlélte a válságot, de bármelyik hónapban vége lehet :?
És te helyileg hova mész el fordítani, rendes ottülős meló?
Milyen értelemben borúlátó a Zsuzsa jellemzése?

Mazsi, a habfürdőt cseréltük JJ-ról Gabira, mert az volt itthon, vagy 3 napig abban fürdött, de amint megláttam az ekcémaszerűt azonnal visszacseréltem.. De a fürdővíz az arcához ér legkevésbé :shock: Mindenesetre reménykedem, h ez a bűnös.

Helga, többnyire Boldi is csak hajigál, bár mostanában kezd próbálkozni és rendeltetésszerűen használni a játékokat. ma pl a szerszámpad versikéjét volt szerencsém 15-ször meghallgatni, mert rájött hogy kell kihúzni a mérőszalagot..

Komolytalan körkérdés: nálatok is eltűnnek a játékok? A mi lakásunkban fekete lyuk van, hihetetlenül bosszant amikor egy játék egy darabja nyomtalanul eltűnik, pl montessori zöld karika, piros sütike a sütifalóba.. Boldinak mindegy de én csak úgy szeretek vele játszani ha minden megvan.

Mazsi, sajnáljuk a játszóházat! De azért Májusal úgy beszéltük áll a program, úgyhogy aki tud az jöjjön!! veletek meg majd elmegyünk legközelebb. Szemészetet nemtom. talán ha teljesen teljesen láztalan.

Délután 5 után hajnali 1-kor szerintem már simán lehet megint adni lázcsillapítót. Ezek a levont lázértékek?

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
de. A stabil 8 órai kelés helyett 7. Én is a világosságra gondoltam..

Ivás: Boldi kb 1 deci higított gyümilét iszik, illetve reggel este 180 tápszer.
Pann, a szopi helyett tápszer van?

Panka, csak az egyik oldalom van a folt. Egyelőre vettem Weleda arckrémet (Sno márkareklámja nyomán, DM-es babakuponos féláron..), hátha..

Kép
Kép
agiboldi

pann
én is elgondolkodtam, h kéne egy sötétítőfüggöny kele szobájának ablakára, mert napok óta 6-kor kelt. erre ma szundít 7-ig :twisted:
szupi, h alakul az altatás, bár mi is ilyen jól állnánk az éjszaka átalvással :?

ivás
kelénél is max 1 dl + 3 jelképes szopi/24 óra

róki
pont tegnap néztem a koraiban a szórólapot, gondoltam, h ti vagytok azok! :wink: én n n szívesen elmennék, de a 10-12 az pont alvásidő :? azért lehet, h egyszer bepróbálom...

én is pont azt akartam írni, mint ágiboldi, h megbocsátva az eltűnés, mert n n jó a két új vonalzófotó :wink:

esetleg a tejes körkérdést megszakérthetnéd, ha még olvasol :lol:

kiegészítő kk: ha nem adok neki tejet közvetlenül (a szopi felváltására) akkor muszáj a tápszer? sinlac + egyéb tejtermék nem elegendő :?: (aztán most már lejövök a témáról, ígérem, de kicsit be vagyok tojva, mert párszor próbáltam neki tápszert adni, de nem itta meg :cry: )

mazsi
sztm ha nem lázas, mehet az orv.vizsgálat. persze ha nem túl bonyolult új időponthoz jutni, akkor egyszerűbb, ha halasztotok.
ezek levont lázértékek? (tarts otthon mind a három hatóanyagú lázcsillapítóból, és akkor sűrűbben adhatsz)

pankaa
tök elgondolkoztatott, amit írtál emili délelőtti alvásáról. kele akárhánykor kel fel reggel, 10kor megy aludni. szadianyu :lol: :roll:

helga
egyet se félj, kelét pl. a montessori egyáltalán nem érdekli, és elenyésző azon játékok száma, amit rendeltetésszerűen használ. kivéve pl. csörgő :lol:

majus3

Május!
Én azért adok lefekvés előtt tápit Lillusnak, mert azt gondolom, hogy a fél 6-6-os vacsi után nem bírja ki reggelig kaja nélkül. Az éjszakázást meg már nem igazán bírom! :lol: De eddig bejött: vacsi vmi főzi, lefekvés előtt 180-200 ml tápi és alszik fél 6-6-ig egyhuzamban. De lehet, hogy amúgy nem kéne. :roll:

Roki!
Naná! :) :)
Engem is érdekelne Zsuzsa jellemzése.

Mazsi!
Jobbulást nektek! Én sem vinném Leát közösségbe, max egy enyhe kis sétára. Mert a levegő talán nem árt.

Nanica!
Eddig mi is jártunk úszni, de most olan hülye időpontba tették, hogy pont ebéd vagy kajaidőben van és nem tudom hogyan oldjam meg.
Még olyanokat, mint Pankáék nem csináltunk, az volt a legdurvább, hogy magam előtt lemerültettem (szép magyarosan) aztán meg pár mp után kivettem. :?

Lillus mostanában mindentől megijed. Ha kopognak az ajtón, attól is. Ilyenkor nyüszögve odajön hozzám és kábé fél percig bújás van. Ez életkori jelenség vagy ilyen mimóza lett a lelkem???

Timi
Kép Kép
timocska

Ági! Igen, szopi helyett reggel este tápi. Ill. amikor kezdük, akkor a reggeli inkább hajnali volt ( fél 4 felé), aztán azóta szépen jön előre, ma már fél 8-kor kapta. :D :D

Május! Én ébredéstől 3 órát számítok, és akkor teszem le Gergőt délelőtt. Ezt még éppen kibírja, és kellőképpen elfárad az alváshoz. Próbáltam én is időponthoz szoktatni, de az nem működött ilyen jól. Ennél a rugalmasabb altatásnál csak az a ciki, h amikor fixen 11-kor tettem le aludni, akkor ahogy felkelt, ebédelt. Most ha korábban fekszik, akkor ez nincs így, úh ezt alkalmanként sérelmezi. :?

Csütörtök: nekünk bizti nem jó, mert Ádámot kontrollra viszem, Gergőt meg oltásra (1. kullancs elleni). :(
Vendég

felébredtünk :oops:
aludtunk 2 órát...na persze én nem egyfolytában, mert itt aludt mellettem de azért jól esett...most megint hőemelekdése van már úh adok neki gyors vmit...

a levont értékeket írtam és hajnali 1kor simán adtam neki de nem vitte le és 2kor volt 38,8 a Nurofen után...

ha többfélét adok váltva akkor is el kell telnie 2-3 órának nem? :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

b Áoooooo, zunmzun ui- ezt Gréta küldte.

Igen, sikerült a vizsgája.

Panka: Milumil 2

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Lili már 1,5 órája alszik! :shock: :shock: Ilyen se volt már vagy egy hónapja.

pann

Nálunk is korábban kelt ma Lili lehet hogy ezért is alszik sokat. Úgy veszem észre hogy napról-napra csökkent egy picit az alvásidőn. :evil: Viszont cserébe éjszaka csak kétszer kel mostanság. :D

vízivás

Nálunk lent van a földön a csőrös pohár és ha szomjas megtalálja. Plusz evések után szokott még kapni. Így is kb. fél-egy dl a napi adag.

majus

Olyan ételt amibe tej van Lili is szokott enni. Mondjuk én alig várom hogy betöltse az 1-et és próbálhassam estére a tejbegrízt hátha azt elfogadja.

nanica

Etetőkabátos ötletet köszi. Lehet hogy én is próbálok beszerezni eggyet, hátha megjön a bátorságom a maszatolós, önálló evéshez. Amúgy is ösztönzőleg hat rám hogy ti ilyen ügyesek vagytok.

ria

Székelykáposztát Lili már kapott. :oops: Persze csak a levét kenyérrel, meg husit. Bár pici káposztadarabok is ragadtak rá.

sno

Sebinek utólag is boldog szülinapot!

Rokica

Zsuzsa borúlátó? jellemzése engem is érdekelne.

lora

Nálunk az első lépés cipőkből van kevés. Lilié is sima kiscipő lehet hogy ezért is nehéz neki elfogadni. Bár kitépőzározni, meg rágcsálni nagyon szereti. :evil: :D

dana

Megmértem maradt 74cm. Lehet hogy sok a tejcsi és nem elég tápláló. Vszínűleg azt kéne csökkentenem és több szilárd ételt adni. Bár ezt könnyű mondani. Mondjuk mostanában mintha jobban elfogadná a darabos és különféle főzis ételeket is nem csak az édes desszerteket.
Irígy a hintás játszótérért. Nálunk nincs olyan játszótér ahol kicsiknek lévő hinta lenne.

körkérdés
Autóban milyen játékot adtok a babáknak?
Valószínűleg hétfőn megyünk anyósékhoz ami 300km-t jelent. Utoljára is nehéz volt elfoglalni és azóta csak akaratosabb és mozgékonyabb lett.

körkérdés2
Valakinek van vmi tapasztalata az otthontanulásban? (konkrétan ELO)
Ügyintézős, pénzügyis valamiben gondolkodom és ez olcsóbb lenne mint iskolában tanulni.

Kép
emoke27

Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel boldog szülinapot Sebőnek!

Mazsi,
Jobbulást Leának!

Róki,
Örülök hogy jelentkeztél. Szopis csoportba lehet benézek vlamikor, mert nekem nagyon közel is van. Még nem tudom péntek jó lesz-e nekem.

Dana,
Akartam már írni, hogy olyan kis aranyus huncut Laura. És nagyon ügyes is.

Timi,
Zsófi szinte senkitől nem fél, de azért néha hozzám bújik. Szerintem ő nagyon bátor. Szeritnem természet kérdése is a mértéke, de életkori sajátosság is.

Játszás,
Zsófi is sokat szüttyög a játékaiva. A formabedobó szerű kockákkal játszik legtöbbet, meg a könyveit lapozgatja rengeteget.
Persze mindent inkább szétdobál.

Játszóházba én is szívesen mennék veletek, de ez a hét nem jó, mert itt van anyukám. Szóljatok, ha legközelebb mentek.
És várom a beszámolót a Ria féle boltról.

KépKép
bozotka

Ja és még azt akartam írni, hogy Zsófi sem iszik csak max, fél decit/nap, pedig általában már csak egyszer szopizik napközben. Mondjuk a kajákat a főzőlével hígítom, hogyí legyen elég folyadék. De aggodalmaskodok is kicsit, hogy ez kevés (próbáltam már mindenféle italt (tea, tápszer, gyümölcslé), mindenféle alkalmatosságból(pohár, cumisüveg, csőrös))

Emőke,
Az autózás az utóbbi időben nálunk is nagyon gáz. Nem tűri a lekötöttséget, pedig 1 hónappal ezelőtt még általa igen kedvelt tevékenység volt. Szóval, az utóbbi időben rövid távon kekszet adunk neki. Hosszabb távot pedig alvásidőben próbálunk megtenni. Most azt találtuk ki, hogy majd esti fürdetés után indulunk.

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Ismét pocsék éjszakán vagyunk túl. Most már köztünk alszik de így is nagyon sokszor sír és hídba feszíti magát. Nappal meg semmi gond. Egy angyal. :roll:

Dana! A játékokat az ovdai dolgok alatt találod.

A harmadik játék egy kb:30 cm átmérőjű korong ami recés, rücskös ilyesmi és az érzékelést fejleszti. Ők még a kezükkel tapintják és ráhasalnak. A nagyok gondolom rálépnek.

Víz: 20-30 ml attól függ+ összesen 200 ml tápi.

Ekzema: Testszerte volt és számtalan oka lehet. Én sem akarom elfogadni, hogy a tejtől van, azért viszem kivizsgálni. Arcon szerintem a széltől is lehet.

Róki! Jó, hogy jöttél. Én is kivi vagyok mi van Zsuzsával. :roll:

KépKép
csongria

Szabi új frizurájáról még nincs kép, de már dolgozok rajta. Hamarosan... :lol: A haját nem babonából hagytam meg, hanem hogy a születésnapi képeken még lobonc legyen. :wink:

Szabi két hónapja kapott először tápiszert és mostanra teljesen kiütötte a szopit. Még nem tudom, hogy igazán sajnálom-e, elég vegyesek az érzéseim. Mai a második nap, hogy még éjjel sem érdeklődik, inkább elfordul. Még pár hete is napi 4-5 szopi alkalom volt. Dokinénink azt mondta, hogy egy éves kor után nincs értelme a szoptatásnak. Nem értek vele egyet, de furcsa, hogy Szabi szinte napra pontosan betartotta. Valahol 2004 nyarán vehettem utoljára normál melltartót. 8)

Business Englisht tanítok, leginkább az visel meg, hogy sok helyen a könyv sem jó, én meg szenvedhetek. Tök ciki azt mondani, hogy nem tudom. :oops: Az igaz, hogy előre szóltam, hogy általános angol a szakterületem, azt felsőn is nagyon szeretem tanítani, nem pedig a szakmai, de akkor is, ha már csinálom, próbálom jól. Ráadásul most három tanítványom diplomája múlik rajta(m).

Ágiboldi,
Amikor dolgozok, Robi van a gyerekekkel. Boldiapu erre nem kapható? Amikor csak Nati volt, rendszeresen ment Árkádozni. :wink: Nagyon élveztem, mert amikor végeztem, még mindig volt egy kis szabadidőm, amikor senki nem akart tőlem semmit.

Kukac:
Pont most néztem meg, pár hónap kihagyás után, hogy hogy áll. Most sokkal jobban lehet huzigálni, de inkább még hanyagolom. Ha eddig is magától alakult, gondolom tovább is fog.

Ditke,
Vegetát nem használok, kockát is nagyon ritkán. Olyankor Szabi nemigen kap a levesből, de Natinál már nagyon liberális vagyok és ő igen. :wink:

Panka,
Az előkéket akkor is megpróbálja leszedni, ha nem evés előtt adod rá? Natinál ez működött, ha evés előtt adtam rá, akkor mindig letépte.

Helga,
Apuci nagyon helyes. :D Egy kicsit azért lámpaláza van, nem? :lol:

Május,
A gyurmát Szabi megeszi. :twisted: A lisztesben legalább semmi olyan nincs, ami káros. Meg hátha a só miatt nem is akarja benyomni.
Tejet élesben nem adok, de kajában igen.

Dana,
Szabi sima csapvizet kap régóta, mert csak egy nagyon egyszerű vízforralónk van, az meg rosszabb, mintha nem is forralnám.

Ekcéma:
Natin volt, de eltűntek. :shock: Meg akartam várni a bőrgyógyival az influenzaszezon végét, de okafogyottá vált a megjelenésünk. Nem kezeltük és tudomásom szerint nem iktattunk ki semmit. Talán tejből kap jóval kevesebbet. :roll:

Kép KépKép
lorca

Megjöttünk, Emilka ismét alszik:)

Ágiboldi!
Én minden este öszepakolom a játékokat, és én is úgy szeretem, ha mindene megvan.Mert így könnyebb megkeresni, mint napok, hetek múlva.De nálunk max. csak a kanapé alá bír bepréselni vmit, ami lapos.Pl. habtapi.

Május!
Nem vagy szadianyu, vagyis én is az vagyok:) Mostanában kihagyta a de. alvást, de pár napja megint visszaszokott. :roll: Előtte ő is úgy volt, hogy akármikor kelt, neki 9kor mennie kellett aludni, mert itt hisztizett, meg dörzsölte a szemét.Nem baj egyébként, csak így nem tudok de. programot szervezni, utánna ha felkel ebédidő, aztán megint alvás 12-13 óra felé, így csak 3-4 flé tudnánk menni bárhová is.De ma nem aludt ebéd után, így elmentünk.Most viszont alszik, én meg addig itt lógok:D

Tmi!
Szerintem életkori jelenség, bér én még nem tapasztaltam, inkább az ellenkezőjét:mindenre felfigyel.

Vki tudja mi a neve a bárányhimlő elleni oltásnak??És mennyibe kerül??

Lin!
Gratula a vizsgához!Sima Milumil, vagy H.A?

Emőke!
Én semmilyen játékot nem adok, mert mindent eldobál azonnal. :twisted: Ha az ablakra tennék vmit, amiket lehet kapni, akkor azokért ácsingózna,. és ha nem éri el, akkor meg dühös lesz.Kezébe nyomok néha egy-egy bulátát, azal elvan.De mi általában este szoktunk szülőkhöz utazni és aolyankor meg alszik.Vagy nézelődik.
Ha nagyon gáz van, akkor vele játszok csikizem, vagy vmit bohóckodok neki.:D

Lorca!
Előkét nem az elején tépi, hanem közben, ha mr kicsit jóllakottab, de még nem ette meg az egészet.Közben feltenni nem lenne jó, mert azt nézné, és a morcsos szájával összekenné a ruháját, ill. mérges lenne amatatástól, és utánna esetleg nem enne.Ezt a kockázatot nem vállalom be. :lol: Inkább mosok...

Már akartam írni, hogy van egy új mosópor:Tilde sensitiv, ami áztatás nélkül is kihozza a kajafoltokat!! :o Eddig a Persil sensitivvel mostam, de csak Domestosszal jöttek ki a foltok.Ezzel meg simán!Nagyon örülök neki. 8)

Kép
pankaa

SEBI, boldog szülinapot!

Bocsi a késésért. :wink:

Darabos kaja:
A pépeset már rég nem eszi meg. Simán azt kapja, amit főzök. A húst se kell aprózni, ha tisztességesen van megcsinálva (=nem szúrom el vagy anyós készíti) jó nagy darabokkal is megbírkózik.

Folyadék:
Ma éjjel addig küzdött, amíg fél liter tápit megcsináltam és azt be is nyalta. Azon kívül max egy-két deci vizet iszik, más folyadék nincs.

Ágiboldi,
Ha igaz az a háztartás "nem életmódszerű" ellátása hapsis dolog, be kell látnom, pasi vagyok.

Védőnő:
Ha leszámolom azt az esetet, amikor a dokink külde, meg azt, amikor a szomszédba kellett jönnie és emiatt hozzánk is felugrott, azt hiszem, egyszer járt itt. :twisted: Valamikor tavasszal.

Dana,
Az, hogy a gyurma nem káros az egészségre, még nem jelenti azt, hogy ehető. :wink:
A banánt valami ártalmatlan növények által termelt gázzal érlelik - etilén, ha jól emlékszem, még Pann írta. Az nem lehet a ludas, de maga a banán az tény, hogy igen. A legtöbb gyümi felületkezelt, ezért sem lehet pl citrom héját lereszelni kajákhoz. Az okozhat gondot.
Szabi is mindenhova fel akar mászni. Jó ebben, hogy már annyiszor leesett, hogy kénytelen volt megtanulni lemászni. :twisted: A gond, hogy van egy galériánk, amit megtalált. Pedig már annyira örültem, hogy nem kell eltorlaszolni Nati miatt. :lol:

Helga,
Az Anya, taníts engem könyvben egy csomó ötlet van arra, hogy lehet játszani minikkel. Szeritnem jó és nagyon pénztárcabarát ötleteik vannak.

Mazsi,
Szegény Lea. :( Remélem, hamar meggyógyultok!
Szemészetre nem mennék helyetekben. Ott tömeg van és ha egy kicsit betegecske, mindenre fogékonyabb. :roll:

Lin,
Aranyos kollégái vannak apának. :lol:

Róki,
Miket írtak? Rossz Zsuzsa szempontjából, vagy mert a bölcsi viszonyul rosszul Zsuzsához?
Jók az új képek. :D

Pann,
Éjjelre leengedem a redőnyt, behúzom a sötétítőket. Nálunk nem világosodik hamarabb. :wink: A korai kelés az most mit jelent?

Panka,
Egy csapra szerelhető vízszűrő mit tud? Milyen elven működik?

Ágiboldi,
Van egy kirakónk, aminek egy több centis piros darabja vagy egy éve eltűnt. Azóta már az összes bútort átmozgattuk - gázszerelés miatt - de nincs meg. :wink: Nem ez az egyetlen ilyen. De ma találtam a parketta közepén karácsonyi tűleveleket. Nemhogy fekete lyuk, hanem dimenziókapu van nálunk.

Május,
Ha fogyaszt elég folyadékot, husit, akkor sztem a tej/tápi nem olyan fontos. 800 mg calcium kell egy évesen és azt elég melós összeszedni. Ementáli, tejpor, szardínia(?) az tudom, hogy jó. Nem is tudom, mikben van még jó sok, de az kéne valahonnan.
Bmit csinálsz, hamarosan leszokik a délelőtti alvásról. A nyáron tuti. :lol:

Timocska,
A rémüldözés sztem életkori. :wink: Aztán van babó, amelyik átesik rajta, van, amelyik nem.

Autó:
Próbálunk alvásidőre időzíteni és sietni. Nincs játék.

Emőke,
Mint munkáltató nem sokat adnék egy ELOs tanfolyamra. Ha meg csak a tudás kell, azt megszerezheted máshonnan is, könyvekből. Az meg olcsóbb. Nemigazán vagyok híve a távoktatásnak, de tény, hogy nem próbáltam. Már csak előítéleteimből eredendően sem. :wink:

Ria,
A tejallergia az nagyon rossz dolog, de szerintem a "valami ismeretlen" az még rosszabb. :roll: Ezt legalább tudod kezelni és kinőheti.

Pankaa,
Varicella a bárányhimlő, varicella zoster az övsömör és ebből képezték valahogy az oltás nevét. Nem tudom, hogy segít-e, ha tudod, hogy elfeljtettem. :lol: 6500ra emlékszem.

Kép KépKép
lorca

Kép
Emili is a csipeszek:D

Kép
pankaa

EMili benne van az ehavibabamagazinba, a horoszkópékban!:D

Kép
pankaa

Emili benne van az ehavi babamagzinban, a horoszkópék között! :D

Kép
pankaa

Panka: Ha. Nagyon-nagyon jó ez a kép! Ő csinálta magának?

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?