Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

ma viszem a gyerkõcöket a fülészetre. Remélem nem lesznek sokan és nem lesz ordítás és kiderül, hogy a Gergõnél miért nem múlik el illetve mért jön vissza mindig a köhögés. Kép

Fogacskák: Gergõnél is késõn kezdtek kibújni, de akkor egyszerre több is jött. Szerencsénk volt mert nem volt miatta soha nyügi, pedig nem is használtunk semmit, ugyanis hiába kentem be a géllel, mindig lenyalta. Nem tudom a Nóránál mi lesz..

Zulu
Egy ideje mi is készülünk az Ikeaba, szintén játékoknak akarunk dobozokat venni, mert már az egész lakás tele van kisautókkal.

Na megyek mert Nórikám felébredt.
Üdv Fkata
Katalin (fkata)

Halihó!

Elég szükszavú voltam tegnap, de azért, emrt este tudtam csak netezni.
Szuperjó vasárnapunk volt!KépKép A szomszédainkkal töltöttük, zenéltünk: a szomszéd srác dobolt (van egy dobkészlete) én meg zongoráztam (sikeresen kiakasztottuk a frissen szerelt risztó törésérzékelöjét, most nem tudom, mi van vele, de az idönkénti zajra felvillanás helyett állandóan világit (kinosKép)). Aztán ettünk: csináltam egy nagy adag édes-savanyú csirkét mindenféle finomsággal (bambuszrügy, vizigesztenye stb.), aztán meg csak beszélgettünk, meg forró csokiztunk.
Gyakrabban kéne ilyen laza napokat csinálni!KépKép (Az is nagyon pihentetö szokott lenni, amikor nem a szomszéddal beszélünk össze, csak magunkban csinálunk valami jó dolgot (pl. nagyon bejönnek a kretiv napok, amikor pl. üvegfestünk).)

Zsani!

Nátánnak meg 6 bibibi!!!KépKépKépKép
De a pálmát a szomszéd kislány viszi, nem fogszámban, mert késön kezdett el kijönni (8-9 hónapos korában), és még "csak"KépKép 4 van neki, de képzeld, az középsö alsó kettö után nem a két középsö felsö jött neki, hanem a középsö melletti fogak fent!!!! Hát nagyon muris!!!KépKépKép

Áfonya!

Á, ez nem aggreszivitás!Kép A hétvégén a fiam ugy megfogta a hajamat, hogy utána csomóban marad a kezében a kitépett haj... (ugyan össze volt fogva, de a nyakamnál lévö rövid hajszálakba kapaszkodott bele).

Nyuszi!

Az könnyünek számit nálad a sütireceptnél, ha csak össze kell keverni a tésztát (ezt nálam robotgép végzi), semmi külön macera, aztán utána ki kell ugyan nyujtani, de nem baj, ha elszakad, mert szabad "ragasztani", nem kell ujranyujtani?
A másiknál a tésztát szintén össze kell csak keverni (még mindig robotgép), aztán lereszelni (!Kép).
Majd egy kicsit késöbb leirom öket.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

ugy tunik, minket sem kerul el a betegseg. Egyelore meg "csak" Elli beteg. szegenykem lazas, csunyan kohog es nathas is rendesen. Igy hat szivom az orrat, kapott kupot es varjuk a doki nenit delutan. Viszont az ejszakat meg igy is vegigaludta (1/2 6-ig) aztan nyolckor ujra visszaaludt.
Szerintetek ejjel keltsem fel orrot szivni meg szopni, ha o amugy aludna? Mar csak a kiszaradas miatt is? Vagy erzi o magatol, ha szomjas es hagyjam beken?
Azt hiszem, igy korhazba sem megyunk szerdan kivizsgalasra. Bar a korhazi doki nenivel meg nem sikerult beszelnem, de nam nagyon hiszem, hogy egy taknyos, lazas gyerek orran ledugnanak egy csovet...

Szombaton voltunk etetoszeket nezni. (Azt hiszem, ott kaphatta el Elli, mert talalkoztunk ismerosokkel, akiknek tunderi keteves kislanyuk van, csak eppen mostansag labalt ki valami betegsegbol) Azt hiszem, PegPerego PrimmPappa-t veszunk, vagy Martinellit. Van valakinek ilyen? BEvalt? Szoval tudna valaki velemenyt mondani?
Peldaul eleg stabil?

Majd meg lehet hogy tudok ma jonni, de most ebredezik a kicsi, mennem kell. Akkor majd reagalok a tobbiek irasara is.

macsek

Vajon mi lehet Sashaekkal? Mar gondoltam, hogy megkeresem a HEim Palba, ha szerdaig nem jelentkezik, m,ert mi is oda mentunk volna. De ez igy elmarad...
macsek

Epp most talaltam egy masik topicban, hogy:
"...kórházban vannak Sasháék, elvileg ma jönnek haza. Hidegpárásítottak, meg nyitott "ablakozták" Gabócát. Majd a részleteket Sasha meséli"

SzegenyekKép
-Afonya
Afi

Beszti: tényleg jók a laza napok Kép Nekünk a vasárnap volt szuperjó, mert nem csináltunk semmit, csak egy gyors ebédet KépKép (tortellinit, ami kész volt csak ki kellett fözni, meg a mártást rá, "oszt kész")
Muris lehet a kislány nyuszifogakkal KépKép

macsek: nekünk PPPP van, és nagyon bevált. Tök stabil.

Áfonya: én is sajnálom hogy kórházban vannak/voltak sasháék, de szerintem ha kell, akkor inkább benn legyen mint otthon, ahol nincs kéznél a segitség Kép

Betegség-nagyobb gyerek: az én dokinénim mindenkinek aztat mondja, hogy nagyobb gyerekkel ne nagyon kokettáljon a kicsi, mert a nagyokon már késöbb jön ki a betegség vagyis már benne lehet akkor is ha nem látszik, és betegségböl kifelé ugyanez. Persze nem lehet kiküszöbölni, de az óvatosság nem árt.

zsani
zsani

Sziasztok

Gumicukor
Hat ez az hogy nem nyitottam ki egyaltalan mert uveges a sutonk es belatni.
En is majd a 2.utan akarom a spiralt,vagyis nem akarom de kene.

Afonya
Hat alexen meg nemvettem eszre mert ugye meg kicsi,de a szomszed kislany eloszeretettel nyulkal a szemebe,szajaba es nem kedvessegbol,ja es az anyukaj meg csak ra se szol : (((
Ilyenkor kedvesen elharitom en onnan.

Beszti
Kell,a ferjem kedvenc sutije : ))koszi.

Zulu
Koszi a jokivansagot : )
Nem valaszoltal nekem hogy kozel van-e hozzatok Hegyalja ut.

Djeszter,
Koszi az infot.Sajnos a sogornom eltantorithatalan a BM-tol,pedig azt is tudja hogy nincs anesztes orvos ha kerne EDA-t hanem hivnak valahonnan.Jo mi?/

Nyuszi
Jo uton vagyunk.Remelem nem kiabaljuk el de talan megvan a vevo.: )))Es az emg plusz jo hogy csak szept 1-el kell kikoltoznunk.

Kata007,
Koszi ,igen mar mert ez van benne minden naptarban.
Nalunk is hasonlo volta nevnap,ugy kifaradt hogy este hettol reggel 6-ig aludt!

Zsani
Akkor front volt ,mert szombaton en is majd meg haltam a migrentol.

Macsek
Jobbulast Ellinek !

Lanyok
Majd a koltozes miatt eladunk nehany butort egy pluss franciaagyat,egy nappali butort meg egy KIKA-s haloszoba gardrobot jutanyos arakon.
Tenyleg nem reklam de ha valakit erdekel szoljon es kuldok kepet.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Én is hasonló helyzetben voltam, mint Zsani, azaz apáztam, azért tüntem el egy idõre. Csak annyi eltéréssel, hogy a férjem már keddtõl itthon volt.
Ez volt az oka annak is, hogy nem mentünk a talira sem.
Szóval legközelebb szerintem mi is megyünk.

Köszönjük a névnapi köszöntõket.

A talis képeket megnéztem, és nagyon aranyosak a babák.

Balázska most éli a forgós idõszakát. Állandóan fordul hasra, meg vissza.
Szóval szerintem akinek késõbb kezd el igazán fordulni a babája, annak egyszerûbb, mivel már erõsebb, így soha nem szorult a keze maga alá, imád hason lenni, de ha kifárad, akkor visszafordul.
Illetve Balázska imád állni. Ha ülésbe akarom felhúzni, akkor rögtön állásba húzza magát, vagy ülésbõl löki ki magát. Tudom, hogy korai, de nagyon élvezi.

Balázska álán van egy piros folt, ami nem akar elmúlni. (kb. egy hete van meg) Kamillával kezelgettem eddig, de holnap ,megmutatom orvosnak. Szerintetek mehetünk ezzel tanácsadásra (egyébként is esedékes)?

Tettem fel a profilomba új képet.
Sziasztok!
Pszi és Balázska (majdnem 6 hónapos)
pszi

Macsek!

A PegPerego és a Martinellit ugyanaz a gyártmány, csak ha jól tudom, akkor a Martinelli egy kicsivel jobb, igényesebb, és ezért drágább. (Pl. babakocsiknál az éppen divatos huzattal készülö, vagy esetleg valamivel jobb anyagú. A mi babakocsinknál 10 Ft árkülönbséget jelentett ez (nem funkciónalitásban tér el!).
A Prima Pappa szerintem nagyon jó, nálunk nagyon bevált, kb. 3 éve van meg, most már a kicsi használja (kb. 3,5 évesen már a nagynak kicsi volt, mert a lábtartója nem állitható magasságú (egyetlen hasonló ülésnek sem)).
Viszont 4 fokozatban dönthetö, a leghátsó olyan, mintha babaülésben ülne, én szoktam beleültetni, amikor már unatkozik viszintesben, elég sok magasságba állitható (mi ezt is kihasználtuk), levehetö tálcás (söt az ujabbak duplatálcásak, ami szerintem nagyon praktikus) és lapra csukható elég egyszerüen (ez nekünk nagyon kellett, mert elég kicsi helyünk volt, most már nem lenne annyira gond, ha nem).
Nem volt olcsó, de nem bántam meg, hogy ezt vettük. Bár lehet, hogy az egyszerübb ülések is jók lettek volna...KépKép

Nekem az a meglátásom, hogy ha csak nincs valami oka, akkor alvó babát nem kell ébreszteni (lehet olyan eset, amikor kell). Amikor ébren van, kináld meg gyakrabban a szopival (orrszivás mindenképpen legyen!), meg nézd, hogy nincs-e kiszáradásjel rajta (elég pisis pelusa van, kutacsa, börtónusa rendben). Bár ha nem hány vagy nincs hasmenése, akkor nem hiszem, hogy ilyen gond lehetne.
Persze bármi kétséged van, fordulj orvoshoz!!!!

Sasha!

Remélem hamar jobban lesz Gabibaba!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa: én kérek szépen képeket, mert az új lakásba a nappalinkba kell egy új kanapé. De küldheted a többiröl is a képet, mert még nem alakult ki hogy mit is akarok igazából. Az se baj, ha át kell húzatni, mert elég egyedi szint szeretnék a nappalibaKép

zsani (zsa@fw.hu)
zsani

Sziasztok!
Egyszerûen képtelenség visszaolvasni ezt a rengeteget az archívbanKép! Próbálkoztam, de csak nagy vonalakban sikerült átfutnom az egészet, úgyhogy azt hiszem, ez kimarad az életembõl.
Mivel nem volt idõm részletesen végigmazsolázni, leírná valaki, hol vannak a talis képek? Kíváncsi vagyok Rátok!

Az új táblázat nagyon klassz!

Egy pár szót magunkról... Ádám múlt kedd óta már fekvésbõl is feláll a kiságyban. Sajnos, jól ki is esett belõleKép. Délután állt fel elõször, Apa pont du.-s volt, így felhívtam a munkahelyén, hogy mi újság, és hogy mielõbb le kell tenni az ágyat. Erre, mikor este letettem aludni, elkezdett sírni. Picit vártam, aztán gondoltam, bemegyek. Mikor a kilincsen volt a kezem, egy hatalmas puffanás, Ádikám kipottyant az ágyból. Szerencsére nem a fejére esett, nem lett semmi baja, de azért jól megijedtem.

Valami csoda folytán 5 órát sikerült egyfolytában aludnom, de nem fûzök komolyabb reményeket a dologhoz, úgy látom, egy újabb "altatási akcióba" kezdünk, ha megint a végkimerülés környékez majd. Adok még egy kis idõt a fiatalúrnak...

Na, most mennem is kell, a mostani adagot igyekszem elolvasni, mert megint csak írtam.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!
Szoktam olvasgatni néha a topicot, és láttam, hogy múltkor az újpesti biopiacról beszélgettetek.Meg tudnátok adni nekem a címet, és a nyitvatartást?
Elõre is köszönöm, üdv,
Vivien
vivien

Sziasztok mamik!

Sasha Gabibabájának jobbulást kívánok!

Éppencsak nagyjából visszaolvastam, mert Bogika már megint nem hagyott aludni éjjel, a kis terrorista... marhára álmos vagyok.
Képes éjjel 11-tõl reggel 5-ig egyfolytában sírni. A szopik alatt csöndben van, nekem majd' leesik a fejem az álmosságtól, a köztes idõben meg 5-10 perces szünetekkel bõg. Már mindent kipróbáltam, ami csak eszembe jutott, de semmi sem használ 10 percnél tovább. Csak attól tartok, hogy ne csináljon rendszert ebbõl, mert ez nem az elsõ alkalom volt.
A szombat éjjel klassz volt, akkor nyugi volt, de elõtte, is meg tegnap is ez volt a mûsor. És nem úgy bõg, mint akinek a hasa fáj, mert nem tekereg, meg grimaszol, amit szokott hasfájás idején, csak simán bõg.
Bocsi a nyavalygásért, de most én is nagyon nyûgös vagyok...

Kispici
kispici

Sziasztok!

Haaat en nem tudom mikor tudok ennyit olvasni!KépAkkor mar itthon egy regenynek latnek neki!
Na de megteszem a tölem telhetöt visszaolvasas ügyben!

Fogak,Kajak:
Jelentem,Rebeccanak sincs meg foga es ö sem jeleskedik azzal,hogy tul sokat enne a felkinalt kajakbol.
De hat azert meg raer egy kicsit....
Mi repaval kezdtük, aztan sütötök jött es most ceklazunk.Hat nem nagy a sikere egyiknek sem!Nehany kanal utan jön,hogy:ABÜÜÜÜÜÜÜ, de ezt persze ugy mondja,hogy "B"-nel mar minden fröcsög a szajabol!

De legalabb a lakastakaritasban kezd jeleskedni Rebi!
Negykezlabalni ugyan meg messz nem tud,de ha sikerül legurulnia a takarorol es a szönyegröl,akkor mar össze-vissza csuszik a padlon...juhujjjjj!vege a porszivozasnak!ezentul Rebi csinalja!Kép

Beszti!
Irigylesre melto egy ilyen nap,sokszor kene hasonlot csinalni!Kép

Rebi egyebkent most 68 cm es 8300gr - gombocka!Kép

Gratulacio minden hofordulohoz,felevesseghez es minden egyes uj fogacskahoz!(Igy talan nem hagyok ki senkit - ha ilyen altalanositva irok,deannal szemelyre szolobban gondolom!Kép)
Es persze üdvözlet minden uj csemetes anyukanak!
Pocok!Nagyon tetszik a az Ajsa nev!

Pussz,Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Remélem mindenki alaposan ki-apukázta magát, mert holnap megint egyedül maradunk porontyokkal.

Beszti, Pocok,
támogatom a tesós talit, ha már jó idõ lesz, és tudunk a szabadban talizni, ott semmi gond nem lenne a nagyokkal, szerintem. Most apuci a Mikkamakka játéktárában idõzött a naggyal, és szuperul érezték magukat, apa nagyon áradozott a helyrõl.

Ági,
Petrának gratula a fogacskához! A szánkózás tök jó lehetett!

Manó,
A Sinlacban nincs cukor, íze sincs sok, a babó mégis imádja. Nincs répa-evõs képed? Megnézném Emmát evés közben!

Nyuszika,
aranyos vagy, hogy hiányolod rólunk a képeket. Én is, de majd a legközelebbi talin bepótoljuk a fényképeszkedést. Emília meg apró, de gyönyörû, és nagyon formás, arányos, és milyen nyugodt! Annyira édesen eljátszadozott azzal a mesekönyvvel, meg a táskáddal! Te is picike vagy, hát õ sem lehet óriás.
Amin mi is rajta vagyunk, azt el tudnád küldeni nekem, ha nem nagy gond?

Panda,
már azt hittem, te is amiatt a bugyuta vita miatt maradsz távol, örülök, hogy nem. Az éjszakákban sorstársad vagyok, de gondolom, ez nem vígasztal. Mindenesetre ha tudsz vmi megoldást, oszd meg velem Kép.

Kataa,
lakáseladás-vásárlás, hát, nem egyszerû. Mi 1 éve csináltuk, de megérte. A vendégeknél Máténak is hamar elfogy a türelme, aztán ha elmennek, minden okés lesz.

Ilke,
gratula a 3-fogúsághoz!

Zita,
Máté is madárról kapta az indián-nevét, de az nem olyan nemes, mint a kisfiadé, õ egyszerûen Pipi. Hason alszik, és amikor felébred, keresi a cicit, és az orrával böködi a matracát. Ezt meglátta a nagy, és elkezdett röhögni: "pipi,pipi". Tényleg olyan, mint amikor a pipik csipegetik a magot. Rajta is maradt, itthon csak Pipinek hívjuk.

Kispici,
az én fiam ebbõl ûz sportot /éjszakai nemalvás/, de ost 4 hónaposan már csak 3* kel fel éjjel, szóval van remény, kitartás! Én már mosogatás, stb. közben is tudok szenderegni.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!

Sasha
Gabibabának sok-sok gyógypuszit küldünk!

Zsuzsa, Orsoly
Az áprilisi talira van még szabad helyünk a kocsiban, jogsim nekem sincs, de a páromat úgy néz ki befûztem, hogy vegyen ki szabit. Kép Kép

Csics
Boldog félévességet Petikének! Kép Kép Kép

Dió
Minket is elvittek "világot látni", Árkád, Brendon. Marhára leadtam az igényeimet, már egy ilyen hülye nézelõdés is tök boldoggát tesz.

Kataa
Alexnak boldog névnapot! Kép

Macsek
Nekünk PP-nk van, egy ismerõsünktõl vettük használtan, már a 3. gyerek használja, tök jó állapotban van és nagyon stabil, picire összecsukható, a tálcát Rebcsi még nem használja, de beállítottuk az asztal magasságába, és így jókat tud játszani, elér minden játékot.

Kata
Dórának boldog névnapot! Kép

Bera
Dorottyának is boldog névnapot kívánunk! Kép

Minden hófordulósnak és hétfordulósnak sok Kép!

Bajni+az éppen nyûglödõ Rebeka
bajni

Zsani
Bocsi de nem ulogarnitura ,hanem szekreny, de azert elkuldom a kepeket.

Panda
De jo hogy mar tudsz jonni Te is.Adam nagyon ugyi baba,meg az esest is jol oldaotta meg ; ))

Kispici
Kitartas,majdcsak helyre all az oraja.probald meg nappal delutan mar nem aludni hagyni es akkor nyugisabb lesz az ejszaka.

Bajni
Koszi : )

Nem tudom mi van de tiszta nyugi van ma ,ha nem eszik akkor sir,ezen csak a seta segitett meg az hogy az olemben van egesz nap.
Pedig holnap kapja a dupla oltast ugyhogy talan edz elore a holnapi extra nyugire.

Na megyek
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Kataa,
"Maszekban" fordítok itthon Kép, fantasy regényeket, angolból. Annakidején, amikor csak ebbõl éltem, 2-3 hét alatt lenyomtam egy 350-400 oldalas könyvet. Most olyan napi 2-3 oldalas tempóban haladok Kép

Gumicukor,
Klassz, hogy ilyen szerencsés vagy a munkáddal. Már én is gondoltam rá, hogy átképzem magam programozónak Kép Elvégre a BASIC-et már ismerem, onnan csak egy ugrás Kép
Akkor jöttök valamelyik nap sétálni? Holnap oltásra megyünk Kép, pénteken pedig a dédihez, de szerda-csüt. vagy a jövõ hét jó lenne. Ha van idõtök/kedvetek, összehozhatunk valamit...

Sasháéknak mielõbbi hazatérést és jobbulást!!!!!

Zita
parazita

Panda!

Ott vannak a talis képek, ahol a korábbiak, az Ismerjük meg egymást/Westendben.

Tényleg lányok, ne kérjem meg a szerkesztöt, hogy ha tudja, akkor az egészet rakja át ide "alánk/fölénk"? Mint a másikaknak: "blabla közötti gyerekek talifotók" néven. Akkor nem kellene keresgetnünk, meg hát ugysem illik rá a mostani neve (Westend).

Bajni!

Nem a márciusi talira gondoltál? Legközelebb március elején lesz!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pszi

Nagyon édes a fiad a képen!Kép

Zsani

Nálunk a kupak leszedése a pezsgõtablettás dobozról eleve kizárva, mert nincs még ugye foga a kisasszonynak...Kép
Te az a motor vásárlás nem volt még korai? Valld be hogy mindig is ilyet szerettél volna!Kép

Mona

Én tényleg picike vagyokKép, de a férjem kb. 25cm-vel nagyobb nálam...szóval azért remélem a lányom nem marad ilyen kis törpe mint én...Kép
Küldöm este a fotót, ha a párom hazajön a laptopjával.

Parazita

Írhatnék neked mélt ilyen fordítás ügyben? Szeretnék én is valamit csinálni és hát még lektorom is lenne itthon...KépMár azon is gondolkodtam, hogy beíratkozok valami kertépítési vagy szabás-varrás tanfolyásra. Jó lenne valami olyat csinálni, amit szeretek és lehet vele pénzt is keresni.Kép

Beszti

Kipróbálni mindenféle sütirecept érdekel. Aztán ha nagyon macerás, legfeljebb többet nem csinálok olyat...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Zsani és Beszti!

Dórinak pedig ma reggeltõl 3, bibibi!!! KépKépKép
Vagyis reggelre kibujt a felsõ metszõ is! Kép
Írtuk is rögtön apának, hogy "képzeld el, a mi családunkban már mindenkinek több foga van kettõnél..." KépKép

Bajni!
Köszi! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Hali!

Nemrég jöttünk haza a Heim pálból. Gyerek gyógyulgat, hideg párás levegõ kell neki én meg összeszedtem egy jó kis fosós-hányós vírust, lázam van, jól ki vagyok ütveKép Egész nap aludtam, most is csak a Gabcsi ébresztett akin szerencsére nincs nyoma ennek a virusnak.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!
Örülök, hogy újra otthon vagytok! Mindkettõtöknek jobbulást!

Mi is apáztunk volna a hét végén, ha apa nem dolgozott volna. Úgyhogy mi nem apáztunk sem akkor, sem mostKép.Már a hócipõm televan a férjem hét végi munkájával, és még eltart egy darabig. Rossz, mert így semmi nem különbözteti meg a hétvégét a bezártság és rossz idõ miatt amúgy is egyhangú hét közbentõl.

Úgy látszik, mindannyiunkon egyszerre jött elõ a tenni vágyás, én is irigylem azt, aki tud otthon dolgozni, bizony jó lenne valamit csinálni. Mert persze hasznos a háztartás vezetése is, nem beszélve arról, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyerekeket kell nevelnünk, az ember mégis szeretne "letenni valamit az asztalra".

Vasárnap voltam Petivel és a nõvéremmel a Vajdahunyad Várában egy Valentin-napi kiállításon. Nagyon jól éreztük magunkat, persze Petit kézben kellett vinni, mert a kiállítás az emeleten volt, és nem tudtuk a babakocsit felvinni. Meg persze a ruhatárosok húzták a szájukat, hogy jaj milyen nagy ez a kocsi, nem tudják, hova fog elférni. Aztán persze elfért. Peti nagyon jót nézelõdött, és legalább én is kimozdultam.

Kata007!
Már nekünk is majdnem háromKépKép!

Pszi!
Peti is - bár õ már kicsit idõsebb - imád állni. Ha bírnánk tartani, egész nap állna. Pedig még ülni sem tud stabilanKép Viszont kitartóan próbálkozik a felüléssel, csak még nem jött rá a helyes technikára.

Ez tök vicces, hogy akinek nem ír ékezetet a gépe, annál a nyügi és a nyugi ugyanúgy néz ki. Pedig mennyire mást jelent!Kép

Ja, és ma vagyunk hét hónaposak!KépKépKép

Minden jót mindenkinek!

Dió és a hét hónapos Peti
szabotimi

Sziasztok!

Djeszter
Sajnálom ami Marcival történt de reméljük, hogy most már nem kell többé mennetek és meggyógyul a szeme. A Petra akkor azok a szerencsések közé tartozott aki kinõtte pedig nekünk is sokáig tartott míg meggyógyult. Többféle szemcseppet kapott és mikor abbahagytam akkor újból olyan lett a szeme, aztán a végén az egyik használt.

Spirál: Nekem is azt javasolta a doktorom csak én mondtam, hogy hamarosan szeretnénk újabb babát. A fájdalmas mikor felteszik? És hány évig jó egy?

Bringa
Te milyen suliba jársz?

Sasha
Remélem megússzátok a kórházat. Jobbulást Gabinak

Bajni, Csics
Boldog félévességet!!!

Ilke
Én megnéztem és a Renniet nem lehet szedni terhesség alatt.

Beszti, Ilke
A Petra hétvégén és ma is megevett 5-6 kanál banánt. Erre felbuzdulva fõztem neki krumplit és tettem bele anyatejet. Hát…. annyira elkezdett öklendezni, hogy majdnem hányt. Szóval ennyit a krumpliról. Az almát még mindig nem eszi meg.

Ilke te csak gyümit adsz még Lilinek?

Ági és Petra
petra2

Tegnap este végre együtt fürödtem Lilivel. Annyira édes volt, akkora pancsolást csapott, hogy úszott az egész fürdõszobaKép)). Nagyon tetszett neki, ahogy paskolta a vizet.

Kataa,
Boldog névnapot Alexnek!
A piskóta titka, hogy felvered a tojás fehérjét külön. Aztán a sárgáját annyi evõkanál cukorral ahány tojásból készíted, szintén fehéredésig vered, amíg jó kemény hab nem lesz belõle. Aztán hozzáöntöd a fehérjéhez. Utána belekeversz szintén annyi kanál lisztet amennyi cukrot korábban. Már kész is, nem kell bele még sütõpor sem, a siker garantáltKép. Ha egy kicsit tartalmasabb tésztát szeretnél akkor tojásonként egy evõkanál olajat és ugyanennyi langyos vizet is keverj a tojássárgájához. Ilyenkor kicsivel több lisztet tegyél bele.
Kipróbáltam a sütit amit mondtál, elég jó lett, leszámítva, hogy a krémet sikerült kicsit hígra készítenem, de azért fincsi.Kép

Gumicukor, Ági
Ma úgy készítettem délre Lilinek a fõzit, hogy krumpli és alma pürét kevertem össze és láss csodál 40 gr-ot lenyomott belõleKép. Tejcsit most nem tettem bele. Úgy látszik, hogy a krumpli magában nem jön be neki.
Lili elsõ két foga azt hiszem 2 hete jött ki. Nagyon felgyorsultak most az események a kis szájábanKép.

Áfonya,
Eddig Lilinél nem volt jellemzõ ez a (mondjuk úgy) határozottságKép. Viszont ahogy észrevettem leginkább a fiúkat gyepálja szívesen. Milyen okos, már most tudja, hogy hogy kell velük bánniKép. Azért igyekszem féken tartani.

Beszti,
Engem érdekelnének a receptek.

Nyuszi,
Köszi! Hát én is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a második terhesség. Nekem az elsõ 4 hónap elég kemény volt, akkor most lehet, hogy megúszom? Jó lenne kihagyni az állandó rosszulléteket.
Rizst a hengerbe? Tök jó ötlet, ki fogom próbálni.

Beszti,
Nagyon jó lehetett ez a vasárnap, ügyik vagytok. De jó, hogy tudsz zongorázni! Egyik nagy álmom, hogy én is megtanulok.

Pszi,
Jó hallani rólatok.

Forti,
Felírtam CD-re a képeket, szólj, hogy mikor jó neked és akkor odaadom.

Sasha,
Mielõbbi jobbulást nektek!

Egy kis itthoni ténykedésen már én is gondolkodtam, de ötletem még nem sok van.

Tettem fel új képet Lilirõl a profilomba!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Lili baba gyönyörû!
Jó, h leírtad a pikótareceptet, én is be fogom majd vetni.
Mi is fürödtünk már együtt hannával, nagyon élvezte - és én is Kép Persze - ahogy Kata007 már írta - a ciczést nálunk se lehetett kihagyni Kép

Nyuszi
Remélem, nem kell fizetni érte, mert én már ki is próbáltam a rizses dolgot Kép

Ági
PhD-t csinálok, még másfél évem van vissza.

Kataa
Lehet, h holnap nem is lesz nyügi Alex. Majd küldök neki egy kis anti-nyügi gondoltasort Kép

bringa és hanna (24 és fél hét)
bringa

Áfonya, Zsuzsa: Juli is szokott csapkodni a játékaival meg a kezével. De szerintem ez nem agresszivitás.

Nyuszi: most volt akcijóóós a motor, nem hagyhattam ottKépKép De bevallom, mindig ilyet szerettem volna ;) Nekem régebben 250-es MZ motorom volt, apám motorversenyzö volt, úgyhogy régi motoros család vagyunk KépKép

Áfonya: nagyon szépek vagytok együtt Rékával, és tényleg tiszta anyja Kép

sasha: jobbulást! Örülök hogy Gabi nem kapta el a virust.

Dió: kitartás Kép Egyszer csak vége szakad a hétvégi munkának, nem?
Milyen kiállitás volt a Vh. várban? Még tart? Már olyan rég voltam kiállitáson hogy nem is emlékszem :=((((

Erröl jut eszembe: szerintetek lehetne jövö karácsony elött (akkor már kb. 1,5 évesek lesznek a porontyaink) egy összejövést csinálni, ahová mindenki hozná az ötleteit és csinálnánk karácsonyfadiszt, kis ajándékokat a gyerköcökkel? Nekünk jövöre új diszeket kell csinálni, úgyhogy sógyurma, origami be fog játszani. Úgy vettem észre, hogy a topiclakók elég kreativak itten Kép

A mi napunk ma jó volt, Juli délelött 2x aludt el, másodszor én is vele. Reggel meg negyed 7-kor kelt elöször Kép Jót aludtam Kép
Viszont megint iszonyat sok beteg volt a rendelöben :=( Brrrr.
Nem tartozik ide, de hadd nosztalgiázzak már: mikor eljöttem betegszabira a nyáron, egy csomó kicsi (0-6 hónaposig) volt, akiket jól ismertem a tanácsadásról. Tök fura öket 8 hónap után megint látni, mert kész gyerekek lettek. Ma is volt egy, aki akkor még egy kis nyiszlett baba volt, mindig gond volt a súlyával, iszonyú sovány volt, az arca is olyan kis nyúzott volt. Most meg egy szöke bombázó lett belöle KépKép Nagyon édi volt. Meg is mutogatta a harisnyáján a csikokat. Hogy kék, zöld és sárga KépKép

zsani
zsani

Ilke!

Hát igen, tudok zongorázni, 10 évig tanultam és aztán 3 évig orgonálni.Kép
Csak most 4 évig nem tudtam egyiket sem, mert nem volt min. Aztán most decemberben végre sikerült vennünk egy elektromos zongorát (jó drága volt, mert persze nekem olyan igényeim voltak, hogy ne szintetizátor legyen, hanem olyan, aminek teljesen hasonló a billentése és a billentyüzetmérete, mint a zongorának). Azért nem pianinót vettünk, mert viszont esetleg hordoznunk is kell...

OFF: (a sütirecept)Kép

Almás-diós lepény
Hozzávalók:
Tésztához 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 tojás és 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 púpozott teáskanál sütöpor, só
Töltelékhez 1 kg alma, 10 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, 10-15 dkg kristálycukor, fahéj
A tetejére 1 tojás.
A liszt közepébe mélyedést vájok, ahova beleteszem a tejfölt, tojást, cukrot, sütöport, sót és a felvagdosott margarint és jól összegyúrom (én egész egyszerüen beleteszem a robotgép keverötáljába, mindent hozzáteszek, aztán összekevertetem a géppel).
A tésztát azonnal fel lehet használni, de hütöben 1-2 napig eláll és fagyasztható is.
Addig szoktam csak pihentetni, amig megcsinálom a tölteléket. Ehhez a diót összekeverem a zsemlemorzsával, félreteszem. Az almát megmosom (le is lehet hámozni), és lereszerelem (nálam ezt is a robotgép végzi), kinyomkodom (levet meginni, nem kiönteniKép). A cukot összekeverem a fahéjjal (kb. 1 teáskanállal kell).
A tésztát elfelezem, lisztes deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, és kibélelem vele (nem kell kikenni a tepsit), nem baj, ha esetleg elszakad, szabad "ragaszatni". Rászórom a diós keveréket, majd a kinyokodott almát is ráteszem és végül a cukorral megszórom. Ezután jöhet a másik tészta a tetejére, a széleit összenyomkodom. 1 tojást felverek, megkenem vele és villával megszúrkálom.
10 percig elömelegitett forró sütöben, 15 percig közepes lángon, amjd 20 percig takaréklángon sütöm.
Tepsiben hagyom kihülni. Másnap finomabb, és napokig eláll és igy is fagyasztató!!!
Remélem ti is könnyünek fogjátok találni elkésziteni (bár tény, hogy azért ez nem az összekeverem és öntöm a tepsibe, viszont megéri a munkát).
Majd valamikor a másikat is leirom!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Kataa
Nem bizti hogy Alex nyügi lesz az oltástól, szerintem a 2-3. hónapos jobban megviseli õket mint a dupla szuri.
Boldog névnapot Alexnak. Kép

Kata
Dórinak is boldog névnapot! Kép

Ilke
Mondd mikor jó neked és összehozzuk a randit. Elmehetnénk a MegaToys-ba, még mindig nem vettem szelepes poharat Levinek.
Amúgy köszönöm hogy felírtad cd-re a képeket. Csinálok majd egy csak talis cd, és ha nagy lesz Levi, megmutatom neki, hogy kik voltak az elsõ játszótársai.
Édes Lili a képen! Kép

Sasha
Vigyázz magatokra, jobbulást neked is és Gábornak is.

Nem tudom még mit akartam írni, majd eszembe jut.
A sok profilos képen felbuzdulva én is tettem fel új képet Levirõl.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Ági!
Én is remélem, hogy most már rendben lesz Marcinak a szeme. Már most nagyon szép. Végre nem könnyezik neki egész nap.
Spirál: Nekem nem fájt mikor a doki feltette. Gond inkább akkor van vele, mikor megjön, mert fájdalmasabb és bõvebb ilyenkor a mensi. Egyébként az enyém minimum 5 évig maradhat fenn. Az elözõ hat évig volt.

Szerintetek mennyire normális, ha egy 6 és fél hónapos gyereknek állandóan a szájában van a keze? Korábban cumizott, de errõl magától leszokott kb. 3-4 hete. Bár mit csinálok, állandóan szopizza az ujjait.

Úgy néz ki Marci is összeszedett most valamit. Délután belázasodott. Fogalmam sincs, hogy mi lehet vele. Látni nem látszik rajta, kicsit kedvetlen, de alapjában még mosolyog is. Megfázás vagy ilyesmi nincs. Lehet, hogy még mindig a kakis problémával van összefüggés? Holnap leviszem a dokihoz, remélem mond valami értelmeset.

Na megyek aludni.
Jó éjszakát.

Djeszter
djeszter

Zsuzsa
Olyan megható, amit a profilodban a kép alá írtál!
(egyébként én meg jan. 2-án láttam meg a babucit Kép )
bringa
bringa

Sziasztok

Csak roviden, mert vendegek voltak es hulla vagyok.
A magatol elalvos projekt kicsit akadozik, ma ektelen hisztit csapott a lany, mikor altatni akartam a kisagyaban. Nem baj, nem adom fel.Kép

Beszti
koszi a suti receptet. En is ugy szeretnek tudni zongorazni....Kép...csak mikor gyerek voltam nem engedhettuk meg.Ugyhogy mindig a baratnom zongorajan elvezkedtem.Megtanitotta nekem a Fur Elise-t. De elhataroztam, hogy ha kerteshazba koltozunk lesz zongoram es megtanulok. Vagy legalabb a lanyom....Kép

Ilke

meglestem Lili Manot, nagyon huncut....Kép

Forti

Levit is meglestem....nagyon elmelazott...Kép

Bringa

Na jo, Babaneteseknek ingyert megszamitom a licenszt...Kép
Mibol Phd-zel?

Mona

Megy a kep.Kép

Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja meg egy

Csics, Bajni

Boldog felevesseget!

Meg megegy

Mona

Emilcim?????
A profilodban csak ket gyonyoru kislegeny kepet lattam...Kép...nagyon edesek, ahogy osszebujnak.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!

Na. Úgyahogy jobban vagyok. Bár a lázam 38,4 és a hasam is megy még.
A Soós doki beutalt a kórházba, mert a fiam hörgésben még a Star Wars-ból a Dart Wédert is lekörözte Nehezére esett a légzés, fulladt. A kórházban "béreltünk" egy anyás szobát 4000 forint/éj. Kis luk, de legalább nem borult a napirendünk. Beraktak egy hidegpárásítót, és nyitva kellett hagyni az ablakot. Kaptt kétfajta aeroszolos kezelést. Az egyik krónikus hörghurutra, a másik asztmára van. Ezeket bent puffoknak hivják. Szóval napi 10 puffot kap+orcsepp. Ez a nagy helyzet. Ma éjjel nem cseréltem vizet a párásítóban és az ablak is csukva volt és ugyanúgy elkezdett hörögni. Remélem nem lesz asztmás...
Ja és arra rájöttem, hogy tui nem refluxos. Simán sokat bukik.

sasha

Kép
sasha

Jó reggelt!

Itt megint esik a hó...

Sasha!
Jobbulást mindkettõtöknek!
Már elõrébb jutottam az archív olvasásában, és láttam, hogy Te 11 kg voltál fél évesen. Eddig azt hittem, hogy én voltam itt a legdundibb baba, de sajnos leköröztélKépKépKép. Én 13 kg voltam 1 évesen de én 2400 g-mal születtem. Úgy látszik, semmiben nem vagyok a "legjobb"KépKépKép.

Mona!
Alvásügyileg praktikákat az "Aludj jól, gyermekem" c. könyvbõl vettem, ami bevált, de a betegség miatt Ádi újra sokszor ébredKép. Bár most javulni látszik a helyzet, de ilyen már többször elõfordult, és maradt minden a régiben, úgyhogy egyelõre nem örülök.

Gratulálok minen fogas babának! Ádámnak még mindig csak kettõ van, de az már 2 hónapja... Érdekes, õ egyáltalán nem nyálzik. Lehet, hogy nem lesz több foga?????

Megnéztem a talis képeket, nagyon jók!!!! Talán legközelebb mi is ott leszünk. Bár, a múltkor is ezt írtam.

Tegnap fagyasztottam sütõtököt. Remélem, Ádám egyszer meg fogja enni, de ha nem, az sem baj, mert csinálok belõle sütõtökös sütitKép.

Ági!
Ádám az anyatejes sárgarépával csinált úgy, mint Petra a krumplival, de õ szabályosan ki is hányta... Azóta még nem próbáltam.

Beszti!
Az az igazság, hogy én is próbáltam, hogy pár napot kihagyok a kajával, de nem jött beKép. Ugyanúgy nem eszik semmit. Már félek a védõnõ felé menni, mert tudom, hogy szinte semmit nem hízikKép.

Képzeljétek, Ádám egyre ügyesebben mászik. Már egész jól teszi a lábait a kezei után, persze, még nem tökéletes a technika, így sokszor hasraesik, de haladKép.

Egyelõre ennyi, majd még jövök. Mindenkinek szép napot!

Panda

panda
Halásztelek

Jöttem mégegyszer!Kép

Köszönöm minenkinek a jókívánságokat mindkettõnk nevében. Nem tudom elsorolni a neveket, hisz annyian irtatokKépKépKép

PandaKép
Sose búsulj emiatt!Kép Látod én még midnig tartom a súlybeli külömbséget amit már kicsinek "beszereztem"Kép

puszi mindenkinek
sasha és a 4 hónapos Gabcsi

Kép
sasha

Sziasztok
Megkottunk az oltasrol.Csak az egyiknel orditotta masiknal mar meg sem szolalt: ))
Megmertek es 6650 grammes 64 cm,szoval en rosszul mertem a heten.
Hazaerve adtam neki kupot meg raragasztottam a labara a borogatast.Most evett es itt nezelodik meg mosolyog.remelem igazatok lesz hogy nem lesz nyugi .
En olyan faradt vagyok hogy ha Alex elalszik en is hunyok egyet,bar a vasalnivalo ott mosolyog ram : (
Ja a doktorneni azt mondta talan a jovo heten elkezdhetem gyumiket.Hat nem vagyok benne biztos ,persze bologattam.
Tenyleg le van az irva hogy hogy van a tematika,meddig kellegy aztan ket kanallal adni es mikor kell a pepeket kezdenia le utan.Persze megvan atablazt csa elkedeni anehez.Bocsi hogy ilyen bugyuta vagyok de a csecsemoszakacskonyvben sincs leirva az adagolas csak a receptek.
Ja es kaptunk Aptamil tapszert ,remelem bejon a kis inyencnek.

Zita
Huha Fantasy regenyek,ismeros a tema mert az ex emberem meg grafikakat rajzolt a boritora: )

Nyuszi
En is szeretnek valami tanfolyasra menni,csak hat a babavigyazas nincs megoldva,este meg ha apa hazajon inkabb ot kenyeztetem: )

Sasha
Huha,ez nem egyszeru.Gyogyuljatok meg mindketten.Szerintem a legjobb elnne otthon is beelesiteni egy hidegparasitot.

Dio
Boldog hofordulot.Hat ien keves hely babkocsibarat az biztos L

Ilke,
koszi edi vagy de pont igy csinaltam,az egyetlen problematalan a hofokkal lehetet.Hany fokon kell sutni es meddig ,mert en 200-on tettem 5 percig aztan 180-on 15 percig.

Zsuzsa
Boldog szulinapot elore is : )

Zsani
Jo otlet ez a karacsony elotti tali,szerintem egyszer egy csaladost is tarthatnank,hatha az apaknak is lenne mondanivaloja egymashoz.

Forti
Koszi,edes Levia kepen !

Viki
Tul vagytok mar az UH-on????

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Kataa!

A hidegpárásító már be van élesítveKép
Az én védõnõm is azért van úgy oda, hog 4,5 hónaposan kezdjem a gyümiket, de én nem fogom.
ajd csak 6 hónaposan kóstoltatom meg vele. Aztán ha nem kell neki akkor nem erõltetem, ha meg izlik neki és odáig lesz érte akkor adom nekiKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Áfonya javaslatára jöttem ide, mert sajnos úgy tûnik nem bírom a Cerazettet. Viszont maradt két csomag belõle.
Nem tudtok valakit, aki megvenné? (Természetesen áron alul, de nem szeretnék 3000 ft-ot kidobni az ablakon.Kép) Abba kellett hagynom, mert 6 hete szedem és 4 hete vérzek.
Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Kakukk: email ment.

Lányok ez a hó már kezd nagyon az agyamra menni, nem tudom ti, hogy vagytok vele de szõrnyû.
Holnap kell vinnem a manót tanácsadásra és megint ilyen rossz idõben.):

Egy kérdés mikor lehet adni a kicsinek anyatejbõl készített tejbegrizt? És a gyümölcsöket mikortól lehet adni? Lereszelt almára gonolok a gyümi alatt.

Sasha: gyógyuljatok meg minnél elöbb vigyázatok magatokra. Ha jön a jó idõ akkor már tudunk majd találkozni is.

Brokkoli: Mi a helyzet veletek? Hogy van Zsófika és persze te is. Mekkora már biztos széppen fejlõdik. Majd írj írhatsz emait is az andy@safeside.hu ra.

Na most csak ennyi
sziasztok
Andy
andy78

Andy!Kép

Ráérsz nagyon-nagyon, hidd el!KépKép
Szerintem sokan megerösitenek benne, akik már elkezdték vagy el kellett kezdeniük, hogy szopin kivül bármi mást adni csak egy plusz macera. Ugye most szopizik?
kb. 6 hónapos kora elött, ha nincs komoly ok rá, teljesen felesleges elkezdeni valamit adni neki. És nem is csak azért, mert sok dolog van vele (pl fertötlenités), hanem azért is, mert egyszerüen nincs szüksége rá!!! Az anyatej fedezi minden szükségletét (persze a mamának figyelnie kell rá, hogy ö megegye azt (vitaminok, ásványi anyagok), amire a babának szüksége lehet), a baba igényeihez alkalmazkodik. Ezt ugye az almáról nem lehet annyira elmondani.Kép Szerintem manapság még inkább igaz, hogy a korai hozzátáplálás felesleges károkat okozhat (allergia), mert semmiröl nem tudhatjuk, hogy mivel kezelték a termelés során, vagy mit tettek bele.
Bármi más adása az anyatejen kivül azzal is járhat, hogy csökkeni kezd az anyatej mennyisége. És ez még akkor is igaz lehet, ha azt a bizonyos dolgot anyatejjel készited, mert a baba szopizása sokkal hatékonyabb inger, mint a fejés (azt hiszem, ebben is meg tudtak többen erösiteni).
Egyébként a babák tudják is, hogy mi a jó nekik, és nagyon sok esetben el sem fogadják!Kép
Két gyerek tapasztalatából mondom, hogy a világ legkényelmesebb módja a babatáplálásban a szoptatás!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok!

Kicsit kipurcantam: szerintem beszorult valami ideg a derekamban, nehezebben mozgok mint a 40. héten... Ráadásul Lucát még büfizni is alig tudom felvenni, annyira fáj.Kép Épp tornázni mentem volna ma reggel és rosszul emelhettem meg a gyerekülést. Vigyázzatok a hajolgatással, én most a saját káromon tanultam...

Sasha,
annak örülök, hogy már legalább otthon vagytok. Kúráld ki magad, Gabi pedig biztos teljesen meggyógyul majd, elmúlnak elöbb-utóbb ezek a tünetek.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Szia
Beszti: sajna nem tudok szoptatni mert a pici nem fogadja el a cicit 2hete. azóta lefejem neki és így kapja meg, a baj csak az, hogy 2hete felére csökkent aztán erre a hétre a negyedére. És most kikell egészítenem tápszerrel is sajna ):
Próbálkoztam az éhesztetésel is, hogy hátha éhes lesz mégjobban és rákényszerül a cicire de nem, de már nem bírtam tovább, hogy csak sír csak sír. Igy aztán vettem neki tápszert. Lehet, hogy ezzel elrontom a dolgot de nem bírom éhesztetni a gyereket. A tejbegrizt azért kérdeztem mert az a kis mennyiség amit lefejek abból tudnék neki csinálni egy jó laktató kaját és mégse tápszert adnék neki.

Azért köszike a tanácsot.
Szia
Andy

UI: Azért érdekelne, hogy szerintetek mikortól lehet tejbegrizt adni a babának?
andy78

Andy!

Irtam neked mailt, de nem kaptam meg a tiedet.
Nem lehet, hogy a cumi miatt nem akar szopizni?

pusz
Kakukk
kakukkfu

Sziasztok!

Most írok, aztán majd visszaolvasok, ha hagy Zsófi, de ezt el kell újságolnom!
ZSÓFI ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT! Este 21 órakor szopi, és reggel 7-kor ébredt csak fel. Már tegnap is jól aludt, mert hajnal 5-kor ébredt, de ez most annyir jól esett hogy nagyon. Persze a cicijeim majd szétdurrantak reggel, így megint fejtem egy kicsit. Ma kapja meg a 2 hónapos szurit, remélem nem lesz különösebb utóhatása.

majd jövök

pusz

Brokkoli és Zsófi ( 2hó )
brokkoli

Jelentem nem tul nagy a nyug,ugy latszik az oltas szama forditottan aranyos a sirassal .

Sasha
Szoval nem csak az enyem ilyen nyomulos vedono.Bar azt mondta ha csak szopna kkor eleglenne elkezdeni 6 honaposan.
Hat ez jo hogy mindenki mast mond: ) Jo parasitast!

Solya
De kar hogynemhamarabb irtal mert ma delelott valtottam ki az ujabb 3 adagot.Pedig gondom volt a feliratassal mert a korzetimhez nem tudtam menmi.Szoval kerulouton kaptam emg a receptet.
Hat bocs de nem tudok segiteni.

Andy
Nekem is ez a velemynem a horol,ezert is vitt ma az apa mindket az oltasra.Sajnallak a szopi miatt,de szerintem a tapszer boven eleg neki,es a lefejt anyatejet is oda adod neki uvegbol meg pluszban.LE is lehet neki fagyasztani ha tobbet fejsz a kelletenel.
En nem hibaztatalak hogy nem ehezteted a babat.En is eheztettem 5 napig megsem lett tej.Kitartas.
Szova lelg taplalo nekai tapszer hidd el.

Csipkebogyo
Kurald magad amennyire tudod!!!

Brokkoli
Gratula Zsofinak,ugye milyen felemelo erzes tud lenni egy szimpla alvas is???? : ))))

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Kataa!
Köszi!
Azt elfelejtettem írni, hogy csak március 10-e után tudom átadni, mert nem Magyarországon lakunk most! Kép
Solya
solya

Andy!

Bocsi, hogy erröl kérdezlek, de jártál már olyan helyen, ahol tudnak segiteni vagy beszéltél illetékessel?
A szopisztrájkoknak nem az éheztetés a megoldása, ez természetes, viszont szerintem nem is kell elfogadni, hogy ne fogadja el a cicit, meg kell próbálni újra elfogadtatni, és akkor az segit az eredeti mennyiségü tejtermelést is visszaállitani a pótlás fokozatos elhagyásával.

E héten pénteken lesz egy LLL-es baba-mama klub, ahol lehet segitséget kérni személyesen..
Igaz, hogy a XIII. kerületben... De azért nem olyan nehéz eljutni talán, bár tudom, hogy ti nem a közelben laktok:

XIII. ker. Anyatejgyûjtõ Állomás
Budapest, XIII. ker. Gyermek tér 3.
minden hónap második péntekén 10-12-ig
vezeti: Balogh Anna
Tel.: (1) 390-2128

De ha ide nem is tudsz elmenni, akkor hivjál föl olyan embert, aki tud neked segiteni pl.:

Szent István Kórház Szoptatási Ambulanciája
1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
tel.: 216-0350/1644, vagy 455-5700/1644, Dr. Sarlai Katalin

vagy a másik laktációs tanácsadó:
Rózsa Ibolya tel.: (30) 482-9342

Nem kell szégyellösködni, ezek az emberek NEKED is a segitségedre lesznek egészen biztosan!

Egyébként olvastam a szopi topicot is, látom, ott már jártál!!!KépKép
Egyébként nekem az nem volt tiszta, hogy oké, hogy 1 óra múlva már sirt, de megpróbáltad minden alkalommal mindkét mellböl megetetni? Biztos, hogy a sirásának az oka az éhség? Amióta tápszert is kap, nyugodtabbnak tünik?
Nem lehet, ahogy Kakukkfü is kérdezte, hogy a cumi zavart be?
Hivd föl Ibolyt, ha tudod!!KépKépKép

A másik kérdésedre: véleményem szerint ha tápszerrel eteted a babád, akkor is körülbelül ugyanazok az irányelvek, mint az anyatejes babáknál. Nálunk is 6 hónapos kor körül kell elkezdeni a hozzátáplálást, bár lehet, hogy esetleg ha az orvos azt mondja, akkor már korábban is lehet. 4 hónapos kor elött viszont semmiképpen. Tehát az biztos, hogy most nem adhatsz még neki anyatejbegrizt sem!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Mi is ma voltunk tanácsadáson. Balázska most 9,45kg.
Szóval az utóbbi hónapban csak 30 dkg-ot gyarapodott.
De így sem mondható szakadtkának...
Az álán levõ pirosodást pedig popsikenõccsel kell kenegetni.

Én 2,5 doboz Continuint tudok felajánlani annak, aki kéri.
Mivel én abbahagytam a szedését.
Illetve van egy pár doboz K vitamin is.

Pszi és Balázska (majdnem 6 hónapos)
pszi

Kataa,
Melyik kiadónak dolgozott az ex? Az én párom is grafikus, és csinált már egy pár borítót...

Nyuszi,
Nyugodtan írj! parazita@freemail.hu

Sasha,
Gyógyuljatok meg!!!!!!

Solya, Kataa,
Én tegnap óta szedem a Cerazette-t. Sajna én is kiváltottam a 3 levelet, de remélem, nem lesz vele gond...

Ma kaptuk a 4 hónapos oltást, kisebb sírás árán. Solymi 8,05 kg. Én meg csodálkozom, hogy fáj a hátam...

Zita
parazita

Ja:

Andy!Kép

Remélem nem voltam bántó, nem állt szándékomban annak lenni!KépKépKép

Beszt

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X