Új privát üzeneted érkezett!

A bölcsi, amiről írtam, a Bölcsőde u 1 alatt van.

Csak szavazni jöttem...

Kép KépKép
lorca

Megkezdődött Nati önálló alvása. Amikor elmentem fürödni, Nati még pakolt, Robi aludt. Amikor végeztem, már elpakolt, és ő is aludt. 8) Haladunk. Ha igaz, hogy négy éves kora körül tanul meg magától elaludni a gyerek, akkor már nincs is olyan sok hátra. :lol:

Lora,
Frederico Garcia Lorca: Ének a kis halálról /Canción de la muerte pequena/

Holdak halotti rétje,
vért rejt a földek árka.
Öreg vér pusztasága.

Fűből halálos égbolt.
Mult és jövő sugára.
Por éje, csillogása.

Halállal találkoztam.
Föld rétje holtra válva.
Egy ember kis halála.

Eb néz a háztetőről.
A sok fonnyadt virágba
csak bal kezem túrt, óriási bércét
szertezilálva.

Hamuból székesegyház.
Por éje, csillogása.
Egy ember kis halála.

Halál és én: egy ember.
Egy ember egymagában.
Az ember kis halála.

A hold halotti rétje.
Ajtó mögött zihálva
vonít a hó világa.

Egy ember, és...? Tudod már.
Egy ember - s ő a társa.
Rét, vágy, por csillogása.
(Eörsi István fordításában)

(Meg tegyük hozzá, hogy anyukám néha Lolkának szokott hívni.)

Mazsi,
A szemvizsgálat az Árkádban volt, úgyhogy az biztos jó sokat dobott az árán. Remélem, nálatok nem ennyi. :wink:

Lin,
Ha sír az orrszívás után, az nem rossz. Olyankor nagyon vizesen csorog, mintegy átmossa. Én ezzel szoktam vígasztalni magamat. :wink:

Kép KépKép
lorca

Pankaa

Gratula Emili 3 lépéséhez, nálunk 1 hét után 5-6 lépés és kb még egy hét volt és elindult Tomika. Először Tomi hatalmas lendülettel ment, mostanában kezdett lelassulni és már forgolódik is járás közben. :lol:
Nagyon ügyi az orrfújás miatt is ! :P

Timi

Jó sielést és kikapcsolódást kivánok nektek !

Mazsi

Örülök, hogy Lea újra mászik !!
Mindjárt megyek és szavazok ha sikerül !!!
Szemüveggel gyorsan korrigálva lesz a kis szeme és mire nagyobb lesz, már lehet nem is kell !!! Soltvadkerten laktok ?
Nálatok van a legfinomabb fagyi Soltvadkerten, plusz egyszer voltam ott nyaralni a tónál, de olyan szupi hely, homokos part, nagyon jó hely, még szerintem kisbabás családoknak is nyáron !

Helga

Áron bizti nagyon csini lesz az új keresztelői szerelésében !
Bp-en lesz vagy Szegeden ?

Voltunk tegnap az OEP-ben, a bruttó fizetés 70 %-a, azt mondta a csajszi aki ott volt, és a többi mellékjövedelemből nem vontak csak természetbeni eü hozzájárulást, igaz azt is pénzben (nem érmében) fizettük, de az nem számít bele, plusz a felső határon van így is már ! Olyan nagy francok a férjem még jelenlegi munkahelye nem volt hajlandó kitölteni a foglalkoztatóit, mondván nem TB kifizetőhely, de kiadott egy igazolást miszerint még jogszerűen állományban van nálunk, mire ezt a TB-nél nem fogadták el, azt mondták, majd ők kikérik, de ez több hónapi utánajárás, addig nem küldenek egy fillért sem ! Jópofák ! :twisted:

Lin

Utólag Boldog szülinapot !!! :P
Jobbulást nektek mielőbb !

Nálunk Tomi az én szülinapomra volt kíírva, hogy akkor fog születni, de két héttel hamarabb jött, így nem egyszerre ünneplünk !! De mindenképp ő a legszebb szülinapi ajándékom ! :wink:

Sági

Nem írsz Petiről, mi van vele ? Régen írtál a pajkos kis lurkóról ! Hisz nálatok ha jól látom mindig történik valami !

Sno

Te is el vagy veszve ? Veletek mi újság ?
Benti cipőt vettél neki a kinti mellé jól érettem ?

Kép
kditke

Pankaa,
Akkor most már eldöntött, hogy mentek? Mikor? Ki beszél hollandul? Hová?

Sági,
Anyukámnak vannak Flórikás beszólásai. :twisted: Már amikor nem Helikémnek szólít. :lol: (tesóm Helga)

Bölcsi:
Csak pár bölcsit ismerek jobban, de egyikbe se lehet márciustól beiratni, csak szeptembertől. Igaz, az egyik 8kerben van délelőtti baba-mama csoport és ideiglenes felügyelet is, de az a fehér holló.

Bella,
Melyik oviba jártok? Bocs, elfelejtettem. :oops: Barátnő és Nati ovit keres, lehet, hogy Zuglóban. :wink: Barátnő inkább, ő elvben ott is lakik. Ugyen nem vegyes csoport?

Mazsi,
Eddig csak egyszer voltunk szemészeten, ott kaptam töményen az infót (azt hitte, fizetünk 8) ), meg dokinéninkkel beszélgettem sokat a szemes dolgokról. A 6 hó nekem nagyon korainak tűnik, mivel, ahogy Lin is írta, még nagyon sokat változik magától a szem, ahogy fejlődik. De persze a doki látta. A másik, hogy nem tudom elképzelni, hogy lövik be a dioptriát ennyire piciknek. Vagy csak takarták a szemét? Nekem még kistini koromban is rosszul mérték be a szemem, minek következtében iszony fejfájásom lett, rosszul láttam és mivel a szemüveg részben rontott, részben nem hortam és az rontott, kb ott tartottam, hogy kikapcsol a bal szemem. Mire újra szemészhez lehetett kutyáztatni, már romlott annyit, hogy szemüveget nem is lehetett felírni a dioptriakülönbség miatt. Persze azóta a másik is hozzárolott, így megoldódott ez a probléma. :twisted:

Bella,
Szerintem nagyobb a valószínűsége, hogy Luca látja el folyamatosan vírussal, bacival Bercit. A Pneumo oltást nekünk azért ajánlotta a doki, mert az ovis korosztály már tünetmentesen hordozó, de fertőzi a piciket. Persze ettől függetlenül nálunk is sok gondja van Szabinak, ő is sokat csorog.
Lehet még vmi allergia is. A négy megkérdezett doki (3 fül-orr-gégész) közül, aki Natit vizsgálta, egy szerint tuti allergia, kettő szeritnt vagy allergia, vagy orrmandula, a negyedik szerint tuti orrmandula. A középső csoportban van gyerekorvosunk, aki ismeri és egy doki, akinek csak elmondtam, mit kapott és miket mondtak a dokik. Tehát még vizsgálat után sem egyértelmű.
Ha elmúlnak a tünetek, akkor vizsgáltasd meg gyermek fül-orr-gégésszel, akkor jobban látja a doki.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Az adós egészségbiztosítós tanács jól jött. :wink: Sikerült eszembe juttatni, hogy mivel közgazdasági suliba jártam, a volt osztálytársak közül van könyvelő, adószakértő. Gyors telefon után, két perc alatt lebeszéltek. :lol:

Lin,
Most jutottam el csak a hsz-ig. Boldog szülinapot! :D
Vmi köptetőt adsz a köhögésére?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ma felavattuk Laurával is a bicikliülést!Igaz csak toltuk,mivel Dani meg melletünk jött a saját biciklijével.Előszőr csak nézett hol van,majd nagyon tetszett neki és nevetgélt.

Május
Az mit jelent,hogy egyik héten torna,másikon más?Itt csak torna volt.
Dévényvel én is meg vagyok elégedve.Dani nagyon sokat köszönhet neki.Sajna nálunk nem úgy megy,mivel Én sohase tornáztathatom,hanem csak a gyógytornász.Már telefonáltam nekik,hogy nézzék meg Laurát is csak nagyon sok a várakozó és nem tudják mikor hívják be.

Lorca
És a bölcsit így engedik üzemeltetni? :shock:
Tényleg jókat tanultál.Legalább a gyerekek nem tudnak olyat kérdezni amire nem tudod a választ. :wink:

Mazsi
Szavaztam.De az első i-mail címem regisztráció igazolását még várom.

Timi
Bocsi,akkor rosszul írtam a kérdést.Ebédre is meg vacsira is ugyanazt a főzit adod?Vagy mást?

Helga
Mikor lesz a keresztelő?

Ágiboldi
Mensid nem semmi.Nekem terhességek elött volt ilyen,de volt hogy 1 évig meg se jött.

Panka
Mennyibe került az ülés,ha megkérdezhetem?Képet nem tudsz felrakni?
Irigykedek a nyaralás miatt.
Gratula az orrfújáshoz.Laura is próbálgatja,de még nem az igazi.

Blin
Én is utálom szívni az orrát,ezért sokszor Apa csinálja. :lol:
Mégegyszer jobbulást Grétinek.

Ria
Ezt a kényeztetést!Rám is rámférne már.

Kditke
És nem kérdeztél vissza,hogy addig miből vedd a pelenkát?

Lorca
Flórika :lol:

Laura elkezdett a napokba térdelni az ágy mellett..Sajna arra nem jött rá még,hogy a lábát hogy használja.Felülni már felül/még Lorca írta milyen brutál lehet ahogy elvetül a földön ülésből/Próbál mászni,de 4-5 lépés után inkább kúszik.

Hallottatok az okosBaba honlapjáról?

Nemrég találtam és regiztem.Küldik az olvasmányokat/szerintem jókat írnak/,de most írják hogy jönnek ide.De van távoktató anyagjuk is,csak sokallom a pénzt rá,és láthatatlanba nem merem.

KépKép
KépKép
dana 1

jó reggelt!

jól aludtunk mert Leát magamhoz vettem :oops: olyan fáradt voltam este hogy ne mvolt kedvem 100x kelni :oops: így is ébredt 2x de legalább a csatlakozás után csendben volt :lol: :wink:

lorca
kezdesz elbizonytalanítani :wink: nem tudom amikor lápázta a szemét takargatta az egyiket majd a másikat...hogy csütörtökön hogy lesz nem tudom.
úgy vagyok vele hogy a tágítással nagyon nem ártok és meglátjuk mit mond a mérés után...

beszéltem az Optikával és délután megyünk vizsgálatra 2000Ft!!! :shock: és ha esetleg szemüveg kell akkor ingyenes!
na de mégsem 9900 :twisted: (mondjuk abban ha jól emlékszem a szülő vizsgálata is benne volt)
elküldenétek a linket még1x ? nem találom :oops:

Ditke
Mmilyen a munka?Tomi hogy bírja apát? :wink:

mot mennem kell bekapcsolt a "sziréna" :lol: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
A szavazás meddig tart? Vagy csak én nem látom? Nagyon aktív vagyok. :lol:
Nálunk a vizsgálat a spéci eszköz miatt volt drága és engem is megvizsgáltak. De ahogy írtam, a legdrágább sztem az Árkád üzlet bérleti díja volt. :twisted: Link, amit én találtam, ismeretlen helyen tartózkodik. :oops:
A letakarást arra a 6 hónapos babára értettem, akit írtál, hogy szemüveges volt. Meg hogy dioptriásat kapott-e. Mivel tőlem vszínűleg szemészeti szempontból elég silány géneket örököltek, próbálok sok-sok infót gyűlyteni a témában.

Kditke,
A vizitdíj hatására szerinted kevesebben mennek idétlen kérdésekkel háziorvoshoz?

Dana,
A gyerekek mindig olyant kérdeznek, amit nem tudok. :twisted: Akár egy nagy enciklopédia is lehetne nálam, akkor is olyant kérdeznek. Már volt olyan osztályom, hogy megfenyegettem őket, hogy amit megkérdeznek és tudom a választ, az benne lesz a dolgozatban, mert untam azt mondani, hogy ööö ezt nem tudom, ööö majd utána nézek. 8)

Kép KépKép
lorca

Mazsi

A munka jó lenne ha nem menne ez a vizitdíj ellen és mellett mizéria, a sok MSZP-s mind mellet van de mikor közlöm hogy a vizitdíj 900 Ft, mivel család 3 személyének kértek gyógyszert és beutalókat akkor csak hápognak, hogy hogy lehet ? Nincsenek tisztába a dolgokkal, de támogatják, a Fideszesek meg velünk vitáznak, hogy majd ők megmutatják, egy orvosi rendelőben szerintem nem lenne helye politikának !!! :twisted:

Egyébként pedig mindig felháborodok ha az MSZP-sek tandíjról hadoválnak, de miből fogunk 600 000 ft-os tandíjakat fizetni a gyerekeinknek ??? Vagy mi lesz azokkal a gyerekekkel akik ezért nem mehetnek főiskolába, egyetemre, mert nincs pénzük a szülőknek kifizetni a tandíjat ??? Vagy vegyen fel diákhitelt ami főiskola esetén 1 800 000 Ft a három éb egyetem esetén 3 000 000 Ft állása vagy lesz vagy nem miből fizeti vissza ? Vagy ha lesz is állása meddig fizeti a fizetéséből, amiből majd anélkül is alig tud megélni ? !!!:twisted:

Nagyon fel vagyok háborodva !!Megyek szavazni ellenük azért is ,én nem vagyok se MSZP-s se Fidesz-s de ebben kivételesen a Fidesz.nek adok igazat !!!! :evil:

Kampánybeszéd megvolt ! :lol:

Egyébként apával nagyon jól elvan Tomi, túl jól, :wink: ha hazaérek azért nagy az öröm !!!!

A 2000 Ft-os szemészeti vizsgálati díj azért sokkal barátságosabb mint a 9900 Ft-os !!
Úgy látom sok ember rájött hogy a szülőkkel mindent ki lehet fizettetni, mivel a gyerek az első mindenhol !!!

Dana

Nem azt nem kérdezték meg, az OEP-nél a papír a legfontosabb, az hogy emberek vannak a papírok mögött arra még nem jöttek rá !!! :evil:

Miért kellett Danit gyógytornászhoz vinni ???

Körkérdés :

Ti elmentek szavazni ???

Kép
kditke

lorca
az egyik kisfiúnak nem kellett takarni
a másiknak viszont igen... mindketten 6 hónaposak voltak amikor kezdték...ja és a 3. gyerkőcnek sem takartak csak szemüveg :roll:

most Leának is ezzel a "csodakütyüvel" (plus optix infravörös skiaskóp) nézik meg amihez állítólag nem kell tágítás...

szeretném ha többen is megnéznék mielőtt szemüveget kap...
Pesten nem ismerek senkit a Sényi doktornőt a fórumokon nagyon dícsérik (azt hiszem a babaneten is ő a szemész konzulens) barátnőm Heim Pálban dolgozott ő most a Végh doktornőt javasolta. Tud valaki esetleg róluk valamit?

Valakinek valami klassz szemész doktor tippje? :wink:

pann
hogy van férjurad válla?

sno
merre vagytok?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kditke
légyszi vallást, politikát itt a fórumon neeeee!!!!
politikai körkérdést se!

majus3

Sziasztok!

Lorca: Köszönöm szépen!
Igen kap köptetőt, meg antibigyót is írt fel adoki. Köptetőnek meg is van a hatása nagyon csúnyán köhög, de legalább szakad fel.

Kditke: Köszönöm szépen!

Nem nagy a nyüzsgés!?

Nálunk apa alszik, Gréta alszik én meg itt vagyok a gép előtt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Szerintem a politikai beszédeket, vitákat kerüljük el, mert kellemetlen összetűzések adódhatnak ebből is. Hmm? Véleménye lehet persze mindenkinek, de ezt ne itt beszéljük meg, hisz lényegében ez egy babás fórum.
Ez az én véleményem!

Tegnap Lillussal mortadellát vacsiztunk kenyérrel. :) :) Csak úgy csúszott neki, így viszont lefekvés előtt cici után megivott még 110 ml tápot is. És csak 6-kor kelt először! :D :D :D :D

Mazsi!
Szemészügyben nem tudok tanácsot adni, de szerintem is nézze meg inkább több szakember, mielőtt döntés lesz.

Lin!
Hogy vagytok?

Lorca!
Ez a kedvenc versed? :wink:
Szabi hogy van? Fogacska? Lépegetés?

Reggel észrevettem, hogy újabb fogunk van! :) :) Felső bal 2-es! Úgy látszik ezeket Lillus a hosszú alvás alatt növeszti! :) :)

Ria!
Irigy-irigy a lábkényeztetésért! :?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Milyen ez a lézeres csodakütyü amivel a gyerekek szemét nézik? Csak azért kérdezem, mert Petinek is valami lézeres akármivel nézték meg a szemét, ingyen és kinyomtattak egy papírt a két szem állásáról és dioptriájáról. Ez esetleg ugyan az lenne, mert akkor a Madarászt ajánlom mindenkinek, ott olyan van.

Ditke,
Köszi jól van Peti, semmi extra nem történik mostanság velünk, el van foglalva a járás tudományával.
Szavazni megyünk. Én a tandíj dolgot kicsit másképp látom. Én úgy gondolom naívan, hogy ha valaki okos, akkor tanuljon és megnyerhet mindenféle ösztöndíjakat. Szerintem ezzel a dologgal még ösztönözni is lehet a diákokat, hogy jó tanulók legyenek és ne csak átbugdácsoljon egy-egy vizsgán. Lásd más országokban ahol már ez rég így működik, pedig ők megtehetnék, hogy ne legyen ösztöndíj. Én teljesen független vagyok mind a két párttól, sőt a politikához sem értek, ez csak az én kis elképzelésem.
Vendég

Opps, akkor bocsesz! Eldugultam! :oops:
Vendég

Tandíjkérdésben Ságival értek egyet. Csak bonyolult lett volna leírni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Miért van az, ha regisztrálok valahová egy órán kereszül nem fórumozhatok???? Ez tök bosszantó. Amúgy az i..x-ről van szó. Lakásügyben szerettem volna sürgős kérdést feltenni, míg Lillus alszik, erre tessék, várhatok 1 órát!!! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Kditke,
A felsőoktatás luxus, az, hogy mindenkinek jár, olyan, mint kijelenteni, mindenkinek jár a legmagasabb szintű egészségügy. - jár, de nem jut.
A felsőoktatás attól, hogy az oda járó fizet vagy sem, sokba kerül. Ha valaki orvosnak tanul, benne van vagy két millában egy fél(!!!) éve. Abból fizet x összeget, de soha nem a teljeset. Ha az én gyerekem nem megy orvosnak, attól én és a másik 6 millió adófizető magyar még fizeti azt a tandíjat, mint adófizető. Az a sok pénzen képzett orvos, amint megkapja a diplomáját, dönthet, hogy marad-e Magyarországon, kezelve az én gyerekemet, vagy azonnal kimegy külföldre, mivel ott tényleg jobban megfizetik, mint itthon. És még jogos is, mivel tényleg kidolgozta a b..t az egyetemen. Ha fülig adósságban végzi el az egyetemet, legalább marad. :wink: Az egyetemi képzésnek messze nem a tandíj a legnagyobb költsége. Egy tanár az öt éves egyetem alatt nem keres általában, amíg egy takarító már hazavitt 60xa minimálbért minimum, ha érettségi után kezdett dolgozni. Ez 3 millió felett van, ami azért kevesebb, mint a tandíj. A tandíj mellé vannak még járulékos ktg-ek, egy Gyermekgyógyászat tankönyv, amire nagyon fáj a fogam, 14.000Ft, gondolom, ha valaki orvosnak tanul, ezzel az egy könyvvel nem ússza meg. Fizetni kell albérletet/koleszt stb. Hogy bejusson az egyetemre, többnyire van magántanára a középiskolában. (Én ebből élek meg. :wink: )
Ezek mellett, egy diplomás jó 2x annyit keres, mint egy érettségizett átlagosan (Forrás: a legfejlettebb 30 ország Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezete (OEDC))
Magyarországon jelenleg túlkínálat van tanárokból, jogászokból, közgazdászokból.
Hiány van jól képzett szakmunkásokból.
Biztos vagy benne, hogy a tandíj kérdése olyan egyszerű???
Tegyük hozzá, hogy fogalmam sincs, mi a jó válasz. Az igen, nem és tartózkodom között ingázok elég keményen. :lol:
Sajna nem vagyunk egy olyan ország, mint Anglia, amit a pénzügyi szektor eltart és még természeti kincsei is vannak. :twisted:

Május,
Megígérem, hogy csak a fenti egyetlen hsz-szel reagálok, többet nem! Egyetértek, jogos és megpróbálom betartani. :oops:

Mazsi,
Szemészdokikat nem ismerek. :wink:

Timocska,
A vers mellet még érdekesnek tartottam, hogy egy olyan rezsim kiáltotta ki Lorcát a nemzet legnagyobb költőjének, amely pár évvel azelőtt lőtte agyon.
Említettem már, hogy Nati után egy elég kellemes depim volt. De nekem ez már terhesen kezdődött. Terhesség alatt Robival mindent leegyeztettem, hogy mit kell csinálni, ha esetleg meghalnék és neki egyedül kéne felnevelnie egy csecsemőt. Olyan részletekbe menően, hogy mondjuk a bankkártyámmal vegye le az összes pénzt, mert különben zárolják és nem jut hozzá a gyerek 18 éves koráig.
Nem kell megkérdezni, hogy normális vagyok-e. :lol:
Lépéssel a háromnál tartunk és a foggal is. 8)

Kép KépKép
lorca

nem vagyok moderátor, nyugodtan lehet válaszolni :lol: :lol:
én csak javaslom, kérem, h lehetőség szerint kerüljük ezeket a témákat, mert nekem vannak rossz tapasztalataim ezzel kapcsolatban.

timo
valószínűleg a szándékod komolyságát akarják ezzel vizsgálni :twisted:
kéred az enyémet?

majus3

Május!
Köszi, de közben már sikerült és tüncibünci lányom sem kelt még fel! :D :D :D Persze egyenlőre tojnak válaszolni! :evil: :evil: :evil: Megy a topicháború adózásügyben, a kis nyúlfarknyi hozzászólásom lehet, fel sem tűnik nekik! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nem nagyon jutok géphez, nehéz itthon két gyerekkel. :lol: Ráadásul Gergő nem hajlandó visszazökkenni alvás ügyben, sőt egyre rosszabb. :( Ma már óránként ébredt, ráadásul min. 20 perc, mire vissza merem tenni az ágyába, úh teljesen kivagyok. :cry: Fogalmam sincs miért nem alszik, nem a foga, nem éhes, nem alszik nappal sokat , nem tudom. :?

Cipő: mi is voltunk tegnap a Nagy Lajos-on, és n rendi eladóval találkoztunk. Először Salus cipőket mutatott, mert döntött sarkút kértem, de azoknak annyira merev volt a talpa, h biztos nem fogok ilyet venni. Néztünk még Asso és Falcon cipőket, n szuperek, de végülis nem vettünk, mert:
a., a méretében csak rózsaszín volt
b., kiderült, h nem is nagy rá a mostani 21-es cipője, sőt éppen jó rá :shock:, úh tulképp nem is érdemes másikat venni arra a két hónapra amíg ez lesz a mérete! Teljesen meg voltam döbbenve, leginkább azon, h nem rá-, hanem lebeszéltek a cipővásárlásról. :o Ilyen bolt is kevés van, úh megnyertek maguknak, bizti, h szandiért is ide megyünk majd. :D

A következő téma 18 év múlva lesz aktuális a babáknak, ezért megy kicsivel, egyébként a politika szerintem is off.
tandíj - nem tandíj: nem tudom, az biztos, h a mostani tömegoktatás nem jó. Jelenleg az egyetemek fejkvótából élnek, és ezért megéri nekik sok diákot felvenni, ami nyilván a minőség rovásásra megy. :( Ez nálunk az egyetemen pl. úgy nézett ki, h a biológusoknak megnézték a tanulmányi eredményeit, ennek alapján A és B csoportba sorolták őket, az A csoport kapott patkányt, amin gyakorlatban dolgozhatott, a B csoportnak meg elmesélték, h h menne ez a gyakorlatban. :shock: Ez kb. olyan, mintha informatikusokat szgép nélkül képeznének. Nekem ez volt a mélypont, h ott a vadi új labor, de patkányra és az egyéb fogyóeszközökre nem jut pénz! Így képzünk ma biológusokat. El lehet képzelni, h mekkora a minőségi zuhanás ahhoz képest, amikor még nem vontak ki milliárdokat a felsőoktatásból. Ezt tudva elég hamisnak érzem azt a hajós órásplakátot, amivel tele van ragasztgatva a város...
Ösztöndíj: abban nem hiszek, h létezhet olyan ösztöndíj rendszer, ami biztosítja azt, h mindenki tanulhat aki érdemes rá, de nincs elég pénze. Elég csak arra gondolni, h mi van a legelső félévvel, amikor még tanulmányi átlag nincs, tehát semmiféle ösztöndíj nincs, csak a tandíj, könyvek, adott esetben albérlet stb., mint kiadás. :?
Vendég

sági
a hirdetés szerint ez egy olyan kamera amibe a gyereknek az anya öléből kell belenéznie és már meg is van az eredmény...
ezzel a képpel hirdetik magukat... Kép

a kameráról, a technikáról nem találtam közelebbi leírást :cry:
délután okosabb leszek :wink:

ditke
a fősuliról csak annyit, hogy én anno jobban kerestem az ösztöndíjakkal (sport és tanulmányi) és a fiuzmmal (dolgoztam a suli mellett) mint amikor végzés után 3 műszakba elhelyezkedtem :shock: :twisted:

ahogy pann is írja az első félév a húzós,de olyan klassz diákmunkák vannak :wink:

majus
köszi a linket erre gondoltam ,elmentettem...
elvileg itt is ilyen kamerával nézik meg Leát
:wink:

olyan gyagya vagyok meg sem köszöntem a szavazatokat :oops: szval mindnekinek köszi!!!!

azt most próbálom kideríteni meddig kell szavazni mert sem az újságban sem a honlapon nem találom a kiírás szabályait :shock:

úh majd szólok ha már nem kell addig is ÓRÁNKÉNT lehet :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kditke
Én is amellett vagyok, hogy ezen a fórumon a politikát mellőzni kéne. Nem bántásból mondom, de sajnos láttam már barátságot tönkre menni ilyenen.

Egyébként nekem az a meglátásom, hogy olyanról kérdezik a véleményünket, amiről fogalmunk sincsen. Ha épp nem vagyunk közvetlen benne (mint pl. körzeti asszisztensként) nem látjuk a hátterét. Így nehéz is dönteni. :? Inkább a tájékoztatást kéne jobban szorgalmazni, talán nem lenne ennyi hőbörgés sem.

Pann
Patkány, mint fogyóeszköz? :shock: Nem vagyok egy mindenáron állatvédő, de azért ez kicsit durván hangzik, mégha így is van és talán szükséges is. :shock:

Kditke
Sztem a munkáltatónak kötelessége lenne kiadni a foglalkoztatói igazolást. Elég kretének ha nem adják ki. :evil:

Lorca
Szóval így lettél Lorca. Az igaz, hogy Garcian kívül nem ismerek más Lorcát, de nem gondoltam volna, hogy róla van szó. :lol:

Sági
Köszi, most már hétvégén tényleg elnézünk abba a cipi boltba! :D

Panka
Nektek minden verzióra van vmi tervetek! :lol: Ha nincs lakás, jó lesz Hollandia! :lol:

Nálunk meg nincs víz. Az van kiírva, hogy csak melegvíz nem lesz 13.00-ig, de kb. déltől egyáltalán nincs víz. És mér f2! :evil: Még jó, hogy a mosógépet nem indítottam be! Este meg megyek egy barátnőm szülinapjára és nem tudok készülni. Pedig Brigi most alszik, tudnék hajat mosni stb. :evil:
lora7

Sziasztok!

Vagyok,de Daninak megigértem a sajtos,sonkás lángos és Laura mellett dupla időbe tellett. :D

Mazsi
Szavazgatok.
Csatlakozás után. :lol:

Lorca
Depiből hogy másztál ki?Ahogy leírod azért nem egy egy eset lehettél.
Gratula a lépegetéshez.

Blin
Milyen nyugodt családi idilt írtál le.Én is ezt szeretem. :D
Gréta azért már éjszaka alszik?

Kditke
látszik tényleg ideges vagy.Sajna mi úgyse tudunk változtatni sokat,de a tandíjba egyetértek Ságival.
Dani enyhén hipoton volt.De állítólag csak én paráztam még jobban. :wink:

Timi
Gratula az éjszakához,és a foghoz.
Milyen várakozás?Nekem még ott mindig sikerült.Lehetséges sokan voltak pont.
Hétfőn mentek síelni? :oops:

Pann
Sajnállak az éjszakák miatt.Át tudom érezni.
Nagy lába lesz Gergőnek.

Lora
Míg nincs víz,gyere többet írni. :lol: /csak egy megoldásnak gondoltam/

Nem tudom mi volt az éjjel.Míg hajnali 1-ig fenn voltam,addig 6-szor keltünk,utána nem emlékszem rá.De ma délelött aludt 1 órát és megint alszik 14 óta. :D
Ma reggel kikészültem.Dani sajna sírva ment be az oviba,mert inkább a Laurával akart itthon játszani.Ettől féltem,hogy elkezdi.
Utána Apósom mondja,míg elmegyek boltba vigyáz Laurára.Még örültem is neki.De mikor hazaérek azzal fogad,hogy nemsokára Laura állni fog,mert odarakta a járóka széléhez és tanítgatta. :twisted: Már százszor elmondtuk neki,hogy míg nem mászik rendesen,addig nem áll fel és lehet nem tanul így meg elesni.Csak azt hajtogatja,hogy mindjárt itt a szülinapja és nem megy.Néha nagyon ideges tudok lenni rá.Miért baj ha nem megy szülinapjára? :twisted:

KépKép
KépKép
dana 1

Ja elfelejtettem:
Szemészettel kapcsolatba csak írjátok a véleményetek mert ez nekem nagyon magas. :) Nem is tudtam,hogy ilyen pici babákkal is lézerrel nézik meg.
Daninak volt 3-szor átfújva a könnycsatornája 1 éves koráig,de ezzel be is zárodott az infó róla nálam.

KépKép
KépKép
dana 1

megjöttünk :cry: :cry: :cry:

sajan nem jó hírrel...Lea a gép és a doktornő szerint rövidlátó is és ezért kancsalít...
ő most elsőként ragasztana legalább fél évig szemüveg nélkül és utána kiderül mi a helyzet...
szval úgy néz ki örökre szemüveges marad :cry: ráadásul miattam :cry: (merthogy én vagyok rövidlátó a családban +az öcsém)

azt javasolta mindenképpen tágítsuk ki a pupilláját és úgy is meg kell nézni mert azért mégiscsak pontosabb mint ez a kütyü :roll: úh kibújt a szög a zsákból... :lol: igazán pontosan nagyobb gyereknél mér a gép.

mit mondjak?nem vagyok feldobva :roll: :cry:

Dana
mndenképpen vidd el Laurát szemészhez ha úgy látod gond va!
ink legyen egy felesleges vizsgálat minth később legyen vmi gond...sztem :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Hát örömhírrel jöttem,de most Mazsi ahogy nézem tényleg elviszem Laurát Szemészhez.Maszekba vitted?Én úgy veszem észre,hogy ha távolba/messzebb,tehát,ha nem közvetlen elötte vagyok/ néz akkor kancsalít.
Nagyon sajnálom,de remélem azért késöbb nem lesz igaz.

Na mikor felkelt Laura,felvettem és rámutatott a katicára a szobába és mondta,hogy atyica!.Annyira örülök.Azt hozzá kell tennem a szobájuk egyik falát kartonpapírból készített katicák és virágok vannak fenn,és minden alkalommal megnézzük.
Most meg az Apjának mondta,hogy ija,sziának.Biztos hihetetlen,és lehet hónapokig nem fogja mondani,de most nagyon boldog vagyok.Legalább,ha nem mozog a szája bizti nem lesz "kicsi" :D

KépKép
KépKép
dana 1

Mazsi,
Hány dioptriát mért?
A kütyüben tényleg nem lehet dioptria kérdésében teljesen megbízni. De az a funkciója, hogy beméri, hogy hová fókuszál, talán jobb, mint a doki szabad szemmel. Ebből az infóból lehet látni, hogy mennyire kancsal. Szabinál nem volt épp tökéletes az eredmény. Biztos van neve is a kütyünek... :oops:
Rövidlátás szempontjából akkor mi jobban állunk. Mindketten rosszul látunk, így nincs kit okolni. Csak ilyen géneket kaphattak. :wink:

Dana,
A depi elmúlt, magától. Volt egy mellhártya gyulladásom Nati 3 hónapos korában, ami valódi életveszélynek tűnt, mert tüneteiben trombózis vagy infarktus volt az első diagnózis. Ott jogosan pánikoltam be, szerintem kiütötte a hipochondriát. :lol:

Lora,
Nálunk tegnap nem volt víz. :twisted: Csőtörés volt alattunk, ami miatt kosz került a rendszerbe és pont a mi wc-nket kellett eldugítania. A vízvezetékszerelő meg nagy jókívánságokat küldött a közös képviselőnk felé, mert végigrohanhatta a várost, pedig a másik két strang működött. Köszi, ha nem így gondolja, hurcibálhattam volna a vödörben a vizet. 8)
Állatvédő vénád mit szól az állatkereskedésben TE címszó alatt árult állatkákhoz? (takarmányegér)

Pann,
Szabinak mostanában van éjfél körül egy nyüszi szakasza. Nem sír nagyon, csak dobálja magát és nyafog. Ezt csak biztatásként próbálom írni, hogy nem csak Gergő...

Kép KépKép
lorca

Ria!
De jó neked!Biztos jó volt a lábspa! :lol:

Lora!
Nem csoszog, ha vezetve jár, akkor emeli a lábát,cipőben egy kicsit az orrát húzza.Mármint a cipőnek. :lol:
És nekd honnan jött a Lora név? :roll:

Ditke!
Akkor neked is mostanság volt/van a szülinapod?Isten éltessen sokáig! 8)

Lorca!
Neeem, semmi nincs eldöntve, ezek csak távlati tervek.Még mi sem tudjuk igazán mit szeretnénk. :? Lakáson kívül. 8) :lol: Én beszélni ungaréze, férjem inglis. 8)

Dana!
Wow!Van kép az ülésről?Milen fajta, miket tud??
Én még nem vettem semmit, csak nézelődök.
Lángos jöhet, nyitom az ablakot:)
Gratula az első szavakhoz!!!

Timi!
Gratula a foghoz!Emili is a bal felső 2est növeszti, de ma nem aludt egész nap csak egy fél órát! :shock: :(

Mazsi!
Nagyon sajnálom. :( Ne hibáztasd magadat!!!!Nem vagy hibás!!!Ilyen alapon senki ne szüljön gyereket, mert vmi rosszat biztos örökölni fog!
Én nem venném készpénznek, hogy örökre szemüveges marad.Szerintem ezt ilyen kicsi korban nem lehet konkrétan kijelenteni.

Emili hajnalban megint rendezett egy kis előadást nyafiból.5kor kelt, ivott, majd visszafeküdtem.De nem aludt el, dumált!Magamhoz vettem, de így em aludt el.6 felé már sírt, akkor megetettem, gondoltam majd utnna elalszik.De nem.Megint mellém, akkor mrá nagyon hisztizett.Na gondoltam én ezt nem hallgatom, ment vissza az ágyába.És láss csodát, csönd lett, és aludt 8ig! :?
De. a porszívózásnál nagyon üvöltött, jött utánnam, csimpaszkodott belém.
Letakarítottam az ekélyt is a sok galamsz@rtól. :twisted:
Kérek szépen 5leteket galambeltávolításra!Mérget nem lenne szívem kitenni. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Dana: Kicsit jobb már az éjszak, de így is kel még egy párszor.

Mazsi: Nagyon sajnálom, tényleg ne hibáztasd magad!

Nálunk hétfőn-kedden nem lesz áram egész nap, ha nem jövök csak ennyi a probléma. Még hétvégén azért próbálok.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Gratula Lillus újabb fogához! :D

Dana! Szerintem ne aggódj Laura állása miatt. Beni is ritkán mászik és a konduktorok mégis állítják! :roll: Sőt oldalra lépést gyakorolják vele.

Hú mennem kell most nézem vacsi idő! :?

KépKép
csongria

Sziasztok,

Olvasni még csak-csak tudok (e közben gondolatban mindenre reagálok is :? ), de az írásig nem jutok el, most is csak Mazsi-Lea miatt ugrottam be.
Szóval a bajai kórház szemészete volt egy időben nagyon jó, vagy csak az orvos, nem tudom, majd anyánál rákérdezek. A húgomat is ott műtötték 2 évesen, neki eléggé befelé állt az egyik szeme, és az unokahúgomat is ott műtötték és kezelték. Ez még elérhető távolság tőletek.
Valamint a tatabányai kórház szemészetéről is azt hallottam, hogy nagyon jó, egy ismerős anyukáját műtötték itt, de neki szerintem egészen más jellegű problémája volt, úgyhogy az itteni helyzetről nem tudok többet, de a bajainak még utána kérdezek pontosabban.

Küldök egy GRATULÁLUNK.zip-et, és egy GYÓGYPUSZIK.zip-et, mindenki azt tömörítse ki, és futtassa, amelyik rá vonatkozik :oops: :lol:

Sebi ma belázasodott, és egyelőre kűzdünk a lázcsillapítással, még nem látni a probléma okát, de legalább hétvégén az ovos is macerásabb. :cry:

Vettünk neki cipőt is, 22-es :shock: Siesta első lépés, sarok emelővel, jó puha talppal. De ez a sarokemelés nincs elaprózva, szegény olyan, mintha patája lenne, és ezért a bokája is meg-megbicsaklik benne, kéreg ide vagy oda. Nem vagyok meggyőzve eddig :evil: Pedig amikor próbáltuk, kirohant benne az üzletből, úgyhogy teljesen jónak véltük az apjával.

Orsi
Kép Kép
sno

Elszállt a levelem kezdhetem előröl !

Szóval nem gondoltam hogy egy ártatlannak tünő kérdéssel egy lavina indul el !

Csak arra lettem volna kíváncsi ki megy el szavazni, hogy ki mire szavaz azt nem kérdeztem !!! :wink:

Pankaa

Az én szülinapon márc. 15 Tomié febr. 26, de azért előre is köszike !!! :P

Tomi is ilyen kis ragadós az utóbbi időben apja állítása szerint csak az ölében üldögélne naphosszat !

Galambra sajna nincs ötletem !!! :wink:

Dana

Igen mióta dolgozom olyan sok rossz dolgot hallok és látok a rendelőben , hogy ezek nagyon felidegesítenek !
(Sok szegény kisnyugdíjas, állás nélküli fiatalok, jelzáloggal lakást terhelő szülő, hogy a gyereke főiskolába ill.egyetemre járhasson, egymást szurkáló gyerekek)

Valahogy az az érzésem, hogy burokban éltem míg itthon voltam Tomikával !

Nálunk Tomi azért indult el, mert itt volt anyukám egy hete és addig molesztálta míg az el nem indult, jó már előtte lépegetett párat, de az utolsó löket az anyu volt ! Hiába magyaráztam neki, hogy nem kell eröltetni, ők még abban a hitben vannak, hogy minél előbb jár annál jobb, nem tudod őket meggyőzni !!!

Gratula Laura csacsogásához !!!! :lol:

Mazsi

Szerintem se magad okold a szemüveg miatt okold a géneket !!!
:wink:

Lorca

A tandíjról csak annyit igen vannak más országok ahol fizetnek tandíjat, de ott egy havi min. bérből MÁSFÉL ÉVNYI tandíjat lehet kifizetni, míg nálunk 1 havit !!! :twisted:

Lora

Igen ugyanez a véleményem apuka volt munkahelyéről, egy Holland szállítmányozási cég !!!

Sno

Sebinek jobbulást !!!

Pann

Ösztöndíjról ugyanaz a véleményem !

Ezzel befejeztem a politikát (majd meglátjátok ti is, hogy ez nem politika, hanem az élet, ha visszamentek dolgozni !! Bár kívánom, hogy addigra jobb legyen minden téren !!!)

Kép
kditke

Jóreggelt! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Lillus éktelen ordítására ébredtem, mert leesett a kanapéról, ahol a kedves apuka próbálta tisztába tenni és felöltöztetni reggel 7:12 perckor! :evil: :evil: :evil:
Egész éjszaka alig aludtunk, hulla vagyok! :wink: Ráadásul vmi van a gyomrommal is, folyamatos hányinger és fejfájás kerülget! :wink: :wink:

Majd még benézek, de tegnap este telefonozott apósom, hogy ma jönnének. Mit ne mondjak, örülök nagyon! :?

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

Timi
:cry: :cry: :cry:
remélem semmi komoly nincs sem veled :roll:
Lillusnak is gyógypuszik a kobakjára :lol:

mi is megyünk anyósékhoz...
sógoromnak szülinapja lesz,ráadásul ott is alszunk (ez az 1. alkalom hogy Leával ott alszunk :roll: )

Kellemes 7végét mindnekinek!

Ne felejtsetek el szavazni ha gépközelben vagytok! :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Timi! Jobbulást kívánok. Én is napok óta fejfájós vagyok. Biztos a frontok amik jönnek mennek. Gyógypuszik neked. Nem lehet, hogy Lillustesó jön?

Beniapu dolgozik. De jó napom lesz mert pótnagyi jön, vigyázzni Benire, én meg apuval megyek uszodába. Már olyan rég szerettem volna menni. Szaunázok, meg kiáztatom magam a melegvízbe. :D

Sno! Sebikének jobbulást. Lehet, hogy egy újabb fogacska! :wink: Tegyél fel képet a szépséges cipőről.

Na megyek szavazni! :wink:

KépKép
csongria

jó reggelt :cry:

timo
n n sajnálom!!!
mondjuk én is keveset aludtam, mert későn is feküdtem le, és nem is bírtam még sokáig elaludni
nekem is fáj a fejem (biztos a nagy szél :wink: ), ráadásul délután kirándulni megyünk egy babás párral hűvösvölgybe. izgi lesz...

és a lényeg:
boldikám! n n sok boldog szülinapot kívánunk!!! rem, anyukád tesz majd fel fényképet, régesrég nem volt!!!

sno
én is szoktam gondolatban fórumozni :lol:
cipő hihihi, asszem én megvárom, amíg beérnek a tapasztalatok. bár lehet, h hamarabb lesz rá szükség, mint gondolnám, kele kiválóan feláll vlmi mellett (kedvence a hintaszék) és esze ágába sincs se mászni, se felülni...

majus3

Jó reggelt! :(

hát én is elég zizi vagyok, de jókedvű, és a fejem se fáj :D
Nemsokára kezdődik a szülinapi banzáj, már csak a húgomnak kell ideérni, aki még nem tért magához ma reggel, hiába a gondtalan gyermektelen élet!

Szegény Lillus, Boldi a múlt héten 2x esett le a kanapéról, pont mire megnyugodtam az egyik után, h nincs magatartásáltozás stb, akkor leesett megint :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Boldizsár! Boldog szülinapot!

Timocska,
Fejfájás. :( Vendégek. :( :(

Panka,
Ha senki nem beszél hollandul, akkor miért pont oda? Voltam, Amsterdamban még egy utcaseprőt is találtunk, aki beszélt angolul, de attól még jól jönne. :wink: Egy év alatt meg nemigazán lehet érdemben megtanulni. Neked meg nagyon nehéz lenne kint egy kicsivel egyedül. :roll:
A galambok honnan céloznak? Háló? Drót, hogy ne tudjanak leszállni? Anyukám a fészkektől szabadul meg rendszeresen. Egy évben későn vette észre, már a tojásokon ült és apukám nem engedte meg, hogy kidobja az balkonládából. Olyan mocskot csináltak, hogy azóta apukám inkább nem szól egy szót sem és anyukám kidobja a fészket, bmi legyen is benne.
A méreg szerintem egyébként sem használna. Túl buták. :twisted: Meg túl sokan vannak.

Kép KépKép
lorca

Boldog Szülinapot Boldi! :) Iszunk az egészségedre! :D :D :D
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Isten éltesse Boldizsárt!!!!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Apa elrepült a japcsikhoz. :( 2kor kelt, vele én is.Emili szerencsére nem ébredt fel a nagy pakolásban, zajongásban. :shock: Csodálkoztam is rajta,de biztos akkor volt a mélyalvás fázisában. :wink: De előtte 2x kelt, utánna is vagy 3x, végül meguntam, és jött mellém.Én nagyon nehezen aludtam vissza, nem volt túl jó az éjszaka. :( Reggel Emili kereste apát az ágyban, nézte apárnáját, majd rám nézett kérdőn, és hümmögött, hogy hol van apa.Még az ágy alá is benézett. :lol: , de ott sem volt. :lol:

Ma megint lépkedett, túl vagyunk a 8 lépésen is!!!De ha letottyan akkor nagyon csalódott, és jön szekálni, hogy vezessem a kezénél fogva.De nem akarom erre rászoktatni.
A rossz éjszakát meg betudom a járás előtti dolognak. :wink:

Sno!
Jobbulást Sebinek!
Jó nagy lába van neki! :o :D

Ditke!
Na a te szülinapodat biztos meg tudom jegyezni, Emilié is akkor van. :wink:

Timi!
Jobbulást!Csak nem kisetsó??? :wink: A smile-kból ítélve ilyesmire számítasz?? :roll:

Ria!
De jó neked!Én is mennék.De majd megyünk is Egerszalókra, de vszleg csak áprilisban.

BOLDI!
Nagyon sok bolodg szülinapot kívánok!!! :D Kép

Lorca!
Csak semmi negatívkodás. :wink: Egy keveset én is beszélek angolul.Nem nyelvet tanuln mennénk. :wink: Azért oda, mert ott vany egy nagyon jó cég, ahol dolgozott a férjem egyik munkatársa, és nagyon várják az embereket a mostani munkahelyéről.Meg az európban van, pár óraalatt itthon vagyunk ha haza akarunk jönni.
Japántól jobban félnék, de Hollandiában nem, szerintem ott jobban bodlogulnék egy kicsi gyerekkel is. :wink:
Meg én már voltam ott egyszer 1hétig, és nagyon beleszerettem. :wink:
Galambok:hát ehet hogy háló lesz. :roll:

Kép
pankaa

Kedves Boldizsár!
Boldog szülinapot!

KépKép
bozotka

Boldog szulinapot Boldi!!!!

KépKépKépKép
thelga

BOLDOG SZÜLINAPOT BOLDINAK!

Kép

KépKép
KépKép
dana 1

Boldi,
Boldog 1. Születésnapot!

Sebi

Orsi
Kép Kép
sno

halihó!

gyors bejelentkezés anyóséktól :wink:

BOLDOG SZÜLINAPOT BOLDI!

anyósra kivételesen egy szavam sem lehet csodák csodája játszik Leával :shock: erre sem nagyon voltmég példa oill. hogy ennyit játszik...
na mindegy :roll:

pankaa
mintha hallottam volna valami UH-os kütyüről ami riasztóként szerepel a galambok ellen...

a hálón fityegő galamsz..r sem túl klassz látvány...vagy akkor oda sem mennek? :roll:

További kellemes 7végét...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Boldi,
Örömteli első szülinapot!

mmónika

Mazsi!
Uh kütyü van a kocsin, vmi vadrisaztó, de nem sok értelmét látom. :roll: Ha lenne háló akkor nem tudnának hová leszállni, így lesz@rni sem. :lol: Remélhetőleg.De én úgy utálom az ilyen hálós biz-b@szokat, olyan mint egy építkezés, vagy börtön. :?

Kép
pankaa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?