Új privát üzeneted érkezett!

Mármint a méhecskés fogkefét.Látszik hétvége van.

Kép
Kép
veráska

Benianya!

Ezt Te kérdezted:
[quote]I írta:lyen kprban, önakaratérvényesitő fejlődési szakaszban hat még a suttogó?

Erre én válaszoltam Neked,hogy a suttogó II.része pont erre a korra vonatkozik! :wink:

Egyébként nem nagyon használtam még!Nem kellett!

Egyszer,még nyáron olvastam egy könyvet!Gyerekasztrológia!
Én vettem még a barátnőmnek és mivel az Ő lakásukban laktunk akkor ezt olvasgattam!
volt benne egy rész,hogy az oroszlán gyerekek kb. 1 éves koruk után kezdenek próbálkozni!
Na gondoltam az enyém nem!Hiszen soha egy hangaja sem volt!
Aztán pár nappal elmúlt 1 éves és az esti lefekvésnél olyan hisztit vágott le,hogy csak néztem!Csapkodott,vagdalózott,dobálta magát!Mindegy volt,hogy a kezemben vagy az ágyban!Semmit nem tudtam kezdeni vele!
Másnap vettem meg a könyvet!
Aztán elolvastam és este amikor újra kezdte kipróbáltam!Bejött!
Azóta sem volt ilyen!KOPP-KOPP! :roll:

Szülinap!
Hát bizony Alex már abban a korban van amikor minden ciki!
Már tavaly sem itthon akarta a bulit.Így akkor is és most is csak mi felköszöntöttük és kész!Csak lány unokatesói vannak és neki az nem társaság!Így bérlünk bowling pályát vagy a barátnőméknek van terme és ott buliznak az osztálytársakkal,barátokkal!
Nekem jobb is így!Az itthoni buli úgysem a gyerekekről szól nálunk!
Én főzök,jönnek,esznek,jóllaknak,hazamennek a rokonok! :?

Fog!
Alex pl nem is cumizott soha!
Vendég

Aliza! Elsiklottam akkor a suttogó felett bocsi, de ahogy irod is nem bújod éjjelenként mert nem kell. Hát én attól félek nekem most kell!!!!!!
Ez az azstrológus könyv érdekelne, még hogy az oroszlánok 1 éves koruk után próbálkoznak?!!!!!Bni egy angyal gyerek volt úgy kb mostanáig, kétségbeejtő amit irtál, irtak az oroszlánokról, és az a baj, hogy senki sem vigasztal, kivétrel nélkül mindenki azzal jö: és ez még csak rosszabb lesz. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
És Beni tripla oroszlán!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁEgy kis mérleg van benne, szerencsére az asszcendense, ami főképp meghatározhatja a tetteit később, csak remélni tudom, hogy felnőttként nem tép szét snekit, inkább mérlegel.

Fog: Bakker, akkor a szuvasodás cukros löttyök, csoki, nylaóka nélkül, biobabáknál, vizet ivóknál is előfordulhat? Örökletes is lehet? Nem akarok fogproblémákat!!!Blaninak mg semmivel sem volt baja.

Tök jó ötlet a bowling!!!!!!!!!És mit kapott a kiskamasz?
Zina ismetniti Alexet, felnéz rá, alex meg védelmezi a kishúgát?
Tök könnyű lesz pasiznia majd znának, aránylag biztonságosan alex barátai közül. ez a mai elferdült erkölcsű világban nem hátrány!!!

Pil!!!
Szép pocakos vagy. :lol: Fúú, ne semmi szerintem sem, hogy még igy emelgeted!!!!

Preni!!!Peti édes kis huncut!!!!!! :lol:
(nem kekeckedek, hogy csak nem csokit eszik? Én még birom, Beni nem kóstolt még se rudit, se csokit-3 szaloncukrot evett eddig, meg vaniliás kekszet, de ha adnék tuti rákapna, mert ha kap kekszet reggel, csak azt hajlandó enni, és hisztizik érte. De gondolom ezt a szigort egy ilyen zabás pasinál megérted, 5 tábla csokiig meg sem állnánk-Blanka 4 évesen evett életében először nyalókát, évente 3-4-et kér-kap, de azt is csak félig nyalja el.Nem bánom.)

Marcy! Te hogy vagy?Evés, alvás?

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Eni, Tandika, Benianya, Alex, és mindenki akit esetleg kihagytam: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

A fogmosás az nálunk is úgy megy, hogy rágcsálja a fogkefét, néha hagyja, hogy megsikáljuk neki. A mi elektromosunkra is teljesen rágerjedt. Ez a dm-es elektromos jól hangzik. Mennyire bírja a vizet? Márk sajnos imádja belemeríteni a kádba. :?
A fogak milyensége sajnos (vagy szerencsére? :) ) tényleg genetikai adottság. Van aki vigyázhat rá, moshatja, stb, mégis rengeteg gondja van vele, míg mások ha egész életükben nem is mosnak fogat, akkor is elkerülhetik a fogorvost. Nekem nagy mázlim van, én az utóbbi csoportba tartozom, nincs egy kezelt fogam se, egyedül a böcsességfogat húzták ki, mert nem tudott kibújni, nem fért el. Remélem Márk az én fogaimat örökli.

amandi

ÚÚÚÚ, Mári!!!
Mi ez a hirtelen ciciletétel? hogy fogod csinálni? hányszor szopizik még!!
Kitartást hozzá, veled leszünk lélekben!!!!!
8 nap előtte és utána érvényes, igy hogy el ne felejtsen boldog szülinapot kivánok!!!!!!!!
Vicky neked meg 26-án lesz?
Atya ég, ennyit még a saját családomban sem tudok megjegyezni, nagyon rossz vagyok ebből. :cry: :(

METEOR!!!!!A TECSO-ban 990 ft-ért van 65 cm.is nagylabda!!!!!!!!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Benianya és Tandika: Nagyon boldog szülinapot Nektek!!!!

(Benianya: 21-én, tudod, Vicky21 :oops: :lol: :lol: , Ex névnapján)

Ja, az etetőszék így alakult: amíg nem tudott menni, addig azért, hogy mégse ruhában másson a lakásban, én meg cipőben nem szívesen mennék utána, most azért mert koszos cipővel ugyan ne járja már végig a lakást....

Szerintem hétvégén nem leszek, jönnek a szüleim Pestről, holnap takarítok meg főzök, a férjem dolgozik, a szomszédban még mindig fúrnak, gyerek valószínűleg rajtam fog lógni, érdekes lesz..... :shock: :roll:

Fogmosás: szereti, néha már sikál is, ahogy mutatom, de hagyja is, hogy én sikáljam. Remélem az én fogaimat örökölte, akkor nem lesz vele sok gond. Amúgy Gabi málnás fogkrémet használunk, minimális mennyiségben.

Pil: szerintem is csini vagy!! :D

Na, mi is van még......viszonylag jó napjaink vannak,éjszakák is normálisak (el ne kiabáljam :wink: )

Szülinaposoknak külön pussz!!!

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok!
Aranyosak vagytok,de ez már bálna állapot sajnos.Kezdek vizesedni is,ami irtóra idegesit,mert Amival nem volt ilyen.

Elég sokat emelgetem,a kedvenc szava szerintem az ölbe,és igy is a felénél mikor akarja nem veszem fel.A többi esetben muszály.VAgy lehajolok hozzá megölelgetni,de akkor meg alig birok felállni,szal az se jobb.

A zymafluor tbl-át ismeritek?Nekünk a gyerekdoki ajánlotta,adtam is Neki kicsinek,meg megint elkezdtem,állitólag erősiti a fogat,most meg csomó rosszat irtak róla egy másik helyen.

Gab!zelefántos nálunk is menő,hajjaj,de még hogy imádja,és Zsebi a kedvence benne.Vettünk egy plüss zsebit,amit majd Petikétől kap.

Akinek dagadt a lába a terhesség végén mit ajánlott a doki?Nekem azt mondta diéta,de nem azt hogy sószegény.Fura,az logikusabb lenne.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Benianya!

Na nehogy azt hidd,hogy a "jótestvérség" örökké tart! :roll:
Naponta kb.120-szor vesznek össze! :evil:
Alex marha nagyfiúnak érzi magát mostanában!
Visszabeszél,flegma és most elkezdte a sulit is lazán venni! :evil:
Nem nagyon tudom mit csináljak vele!Pedig jóeszű gyerek,eddig nem is volt vele semmi gond!Az is igaz,hogy nagyon erős ez a suli,meghát idén lettek felsősök és gondolom ez egy nagy változás!
na de tanulni akkor is kell!
Most épp bünti van!Nincs gépezés,nincs X-box,semmi!

Zina meg néha nagyon utálatos!Felvesz új szokásokat az iskolai barátnőitől!Olyan "nagylányosakat"!(gondolja Ő)
Ezért aztán ölik egymást egész nap! :roll: :x

Asztrológia!
Este mentem locsolni a barátnőm lakásába és elhoztam a könyvet!
Írok belőle!

Oroszlán jegyben született gyermeket nevelni csodás kihívás,fenséges feladat!Már első perctől kezdve tapasztalható,hohy különleges lény,aki csecsemőként sem passzív,elfogadó lény.Az oroszlán gyerekből melengető,sőt sokszor perzselő energia árad!
Az oroszlán gyereket nevelő szülők első feladata,hogy képesek legyenek tisztelni a csemetéjükben rejlő királyi ént!
A családokon belül természetesen a szokásos ,elvárt "felállás"az,
hogy a gyerek feltétel nélkül,odadóan tiszteli a szüleit-és kész!
Az oroszlán apróság azonban megköveteli,hogy legyen mit tisztelni a mamában a papában.Erős egyéniség,ösztönösen jó ítélőképességgel,aki nem tolerálja a negatív jellemvonásokat.Már egészen apró gyerekként felismeri a gyengeséget,alamusziságot,ügyeskedést vagy a füllentést!
Vele komolyan kell bánni,okosan,határozottan,különben nem fog tiszteletet érezni,nem is fogja eljátszani!

A szülők ezért lehetőleg ne mutatkozzanak előtte túlságosan bizonytalannak,ijedtnek,zavartnak,dühöngőnek,sem egyszerűen "rossz passzban "lévőnek!
a mama legyen mindíg szeretetet sugárzó,biztonságot nyujtó,akihaz bármikor oda lehet bújni,anélkül,hogy a büszke oroszlánnak sérülne az önérzete.
A papa pedig legyen szilárd,egyenes jellemű,aki a tévedéseit is beismeri,vállalja!

Sokat segíthet ha a kis oroszlánt egyenrangú partnerként kezeljük!
Ne csapjuk be,ne ügyeskedjünk,ne cselezgessünk céljaink elérése érdekében!Legyünk vele nyitottak,egyenesek,határozottak,mert az erőt,becsületességet rendkívüli módon tisztelik!

Folyt.köv :lol:
Vendég

Jajj, Alziza, de jó fej vagy hogy feltetted!!!!!!És beirtad.!!!!!Hmmm, elgondolkodtató.Ha van még várom a folytatást. :lol:

Egyébként a láz és a köhögés ellenére végigaludta az éjszakát. Tegnap volt 3 orrszivás, 3 Stodal, Cebion, este rinatiol köhögéscsillapitó és a du-i és esti alvás előtt Nurofen. Ennyi! Lehet, hogy ez a stodal mégis beválik?

Hát én "nyitottan, egyenesen és határozottan "ki vagyok borulva tőle sokszor! Ma reggel is 6 kor szopott, 7 ig aludt, 7 kor apa megetette, Blani mesét nézett de 8 ig azt hallgattam(szerettem volna 9 ig aludni),hogy fennhangon nyig minden percben valamiért. Egyszerűen olyan hangos, hogy csuda! Merő örömből végigszalad a lakáson, olyan csatakiáltással, amivel őseink mentek harcba. Inni kér, odamegy a pulthoz és nézeget felfelé és hangosan hmm, nyiiii, kajiiiii, babanyelven üvölt! egyszerűen a legédesebb megnyilvánulása is olyan idegtépő hangskiséretben prezentálódik, hogy én már reggel 8 kor azt kivántam bárcsak este lenne. Gyomorgörccsel szolgálom egész nap, nehogy 1 másodperccel is lekéssek valamiről, időben kielégitsem oroszlánúr igényeit és jajj csak ne nyigjen, mert olyan fülsértően tezsi hogy már egy csomószor megfordult afejemben, hogy tuti nem hall jól, de ha 1 méterről a háta mögül meghallja a suttogást kipróbálva bal és jobb oldaltis, akkor semmi baja a hallásának.
Amúgy meg egy édes tündér, most is játszott a kukásautójával, majd idejött, nyenyenyee(ez a szeretlek) és belebújt a combomba és puszikat adott. Meg kenegeti simizi testápolóval alábam! szóval meg lehet zabálni. Tegnap este családi videótunk, elővettük Blankát 15 hónaposan, hááát egy merő atta nyugalom volt a csaj!!!Egyrészt Beni még 17 hósan sincs olyan fejlettségi szinten mint Blani 15 hósan, de ugye ezen a fiúsága, meg a kezdeti nehézségek miatt nem leődtünk meg. Viszont mivel ugyanazok a játékok, terápiás céllal be-be fogom tenni Beinek had nézze. Egyrészt kiváncsi vagyok felismeri-e az állatokat, kisautóját, sőt hátha megtanul belőle autózni, stb.

Pil!!!
Nancsa vizesedett, tőle érdeklődj!!!
Szerintem is evidens lenne a sószegény diéta!!!!!!

Mindenkinek szép hétvégét!!!

benianya
ákosbenianya

Helló Mindenki!!

Kép

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Pil!
Én Alexel voltam baromi vizes!Annyira,hoyg 22 kg ment rám,és szülés után 4 nappal mentem le mérlegelni akkor már 16kg-val kevesebb voltam!Amikor felkeltem furcsa volt járni,mert az addigi elefánt lábaim eltűntek!Igazából szerintem így a vége felé már nem nagyon tudsz mit csinálni!Max. az,hogy kevesebb folyadékot viszel be!Nekem ezt mondták,de nem sokat használt! :shock:
Megszülsz és elmúlik! :wink:

Benianya!

Arra elfelejtettem válaszolni,hogy mit kapott!
A helyzet az,hogy neki már nem igen tudunk mit venni!(egy lánynak könnyebb)Főleg így karácsony után!
Így mindenkitől pénzt kap :roll: ,mert PSP-re gyűjt!
Sajnos tényleg nagyon nehéz!Nem vagyok híve ennek a pénz ajándékozásnak és azt gondoltam nálunk nem is lesz ilyen,de ez van! :?
A karácsonyból nem engedek!Akkor ajándék van,de mivel akkor kilőjük az összeset ilyenkor már nehéz!

Akkor a folytatás:

A tűz energiája szünet nélkül árad a kis oroszlánból!Ez hajtja előre,de bármennyit is használ a maga céljára mégis jut belőle a környezetének!Próbálja csak ki amikor fáradtnak,szomorúnak érzi magát,legyen együtt a kis oroszlánnl:játszon vele,olvasson neki mesét.Alig telik el majd néhány perc,a felnőtt fáradtsága enyhülni fog!Az oroszlán egyszerűen csak létezik és lényéből folyamatosan árad a fenséges energia!Az oroszlán gyerekek hamar a társaság középpontjává képesek válni.
Ajánlatos kiemelkedő teljesítményét jutalmazni,dícsérni,ezzel erősíte jótulajdonságait,a kitartást,céltudatosságot,akaraterőt,nagylelkűséget.
Az oroszlán karakter azon vonásai amik a legtöbb bajt okozzák neki és a környezetének:despota,elbizakodott,egocentrikus,erőtlen,gőgös,ingerlékeny,hatalomvágyó,hiú,parancsolgató,pompakedvelő.

Ezek a nagyon ijesztő jellemvonások mind ott rejlenek a kis oroszlánban.A szülőkön,rokonokon múlik,hogy milyen erősen nyilvánulnak meg ezek.
Az oroszlángyereket leginkább az elkényeztetettség fenyegeti,mely gocentrikussá,követelőzővé teszi.
Ne engedjünk annak az égető vágynak,hogy mindent megvásároljunk neki ami felé csak nyújtja a kezét.Amennyiben ezt nem tesszük,jön a düh és a hiszti!azonban értessük meg vele,hogy ez méltatlan hozzá,ráadásul nem is vezet eedményre.Komolyan,nyíltan elmagyarázva megfogja érteni a tényállást és 2-3 próbálkozás után lemond ezekről a hiába lévő manőverekről.

Talán meglepő,de az oroszlán negatív jellemvonásai között szerepel az erőtlenség.
Az önmagát kifejezni nem tudó,folytonos csalódásokat,vereségeket szenvedő gyerek bizony egy idő után elveszíti a kedvét,befelé fordul,akaratereje semmivé porlad.
Ilyenkor már nem is duzzog,,haragos kirohanásai a feledésbe merülnek,csupán heverészik,lustálkodik,kizárólag olyan játékokat játszik amelyek biztosan nem járhatnak kudarccal.(pl. mániákus TV bámuló)
Amikor az oroszlán csemet ekkora bajban van már nagyon nehéz kisegíteni onnan,félő,hogy erőtlensége egész életére megmarad!
Ezért már sokkal korábban meg kell előzni a bajt,figyelve rá,hogy kellő mennyiségű sikerélményt,dícséretet gyűjtsön be!

Az oroszlánt azonban soha ne jutalmazzuk igazi ok,elvégzett teljesítmény nélkül!

Pusztán kényeztetésből,szeretetből,ajnározásból eredő dícséretet elfogadja ugyan,de motíválni nem fogja őt!
Így többé semmiféle erőfeszítésre nem vehetjük rá.

Már a családon belül is,de erőteljesebben a gyerekközösségben fog megmutatkozni a kis oroszlán hatalomvágya!
Vezető egyéniség,ez alaptermészetének egyik legmarkánsabb építőköve,s ha teljességgel kinevelnénk belőle,egyénisége összeomlana!
A "kóros"hatalmaskodásra való hajlamot azonban már az elején ajánlott megfékezni!Mert olyan az számára,mint ragadozónak a nyers hús,ha egyszer rákap a kierőszakolt hatalom ízére,nehezen szokik le róla.
Könnyen kordában lehet tartani őfelségét,ha a szülő nem felejeti el,hogy alaptermészetéhez hozzátartozik a becsületesség,bátorság,lovagiasság is.Legyünk jó példák,hogy az oroszlán gyermekünk azt lássa:a győzelem az,ha megtartjuk nemességünket.

Erősítsük benne a kegyes uralkodó pozitív képét,de ezt ne zsarnokoskodásra használja!
Ha mégis azon kapjuk,hogy bántotta a kisebbet,esetleg irigy,vagy erővel veszi el társa holmiját,a haragunk legyen egyértelmű és némileg akár ilyesztő!Tiszteli a nyílt fellépést,az egyértelmű és becsületes törvényeket,s ha vigyázunk arra,hogy ne alázzuk meg mások előtt,akkor megérti majd hol hibázott!

Összefoglalva:az oroszlán gyrek személyében olyan taggal bővült a család,aki sokszor egy személyben több erővel,energiával bír,mint azok együttvéve!Akarjuk vagy sem ő lesz a család középontja!
Neveljük sok szeretettel,bölcsességgel és odafigyeléssel,mindíg meghallgatva,hogy mit akar ő,de nem behódolva szeszélyeinek,inkább egyenlő félként kezelve egyéniségét!

Még van az oroszlán gyerek üzenete a szülőnek!
Majd jön ez is! :lol:
Vendég

Az oroszlán gyerek üzenete a szülőnek

15 hónapos-2 és fél éves korig:
Említettem már,hogy én vagyok a világmindenség középpontja?
Nekem tökéletes állapot,ha minden körülöttem forog,rólam szól,engem babusgat.

Próbáljátok ezt az igényemet kielégíteni és akkor rettentő jövőnek nézünk elébe!

nincs annál roszabb,mint egy elkényeztetett nagymacska.Ragadozó vagyok:karmom éles,bömbölésem felveri az egész házat,dühöm elöbb a játékok,majd a bútorok,edények ,vázák és egyéb értékes holmik ellen fordul!
Amint kellőképp tudom használni a testemet,ki fogom próbálni,hogy haragomat jelezhetem e ütéssel,öklözéssel.
Kedves szüleim!Erről az agresszivitásról jobb ha gyorsan és határozottan leszoktattok(jelöljétek ki a határt)ne vegyétek viccesnek a csépeléseimet,mert a második alkalommalmár elfogom várni,hogy tűrjétek!
Ebben az életszekeszben az egyik legfontosabb feladatom tisztázni,hogy kicsoda az az ÉN,és hol kezdődik a Világ,valamint a Többiek!Mozgási lehetőségeim már elegendőek ahhoz,hogy felfedező utakra induljak.Legyetek szívesek azonban ügyelni rám,mert én ezt komolyan veszem és mivel igen gyors,valamint bátor vagyok,pillanatok múlva már a szekrény alól vagy a kutyaól mélyéről kell kicsalogatnotok!

Tisztelem a tekintélyt,ami határozottan imponál nekem.
A felnőtteket két csoportra osztom:azok akiket a hódoloimként tartok számon-ők sokan vannak.
Ennél sokkal kisebb létszámúak akiket a példaképemnek tekintek,akikre hasonlítani szeretnék.Velük maxiálisan együtt működöm,nem szolgaian vagy utánzóan,hanem egyenrangú partnerként.
Bárkivel kerülök kapcsolatba,megláthatjátok,hogy igyekszem hatalmi pozíciómat egyértelművé tenni.A felnőttek esetében ez legtöbbször nem jelent gondot,hiszen ők úgyis nyomban a hódolóimmá válnak.Számukra kijár a bájos nevetés,bohóckodás,amit szívesen alkalmazok jutalmazásra.
Bajok az álatokkal és a gyerekekkl való ismerkedésem során várhatóak,mivel e két élőlény sokszor rosszul tűri az én királyi fellépésemet.A nagyobbtestű állatok (macskák,kutyák)Karmolással,harapással adhatják tudtomra,hogy nem ismerik el vezéri mivoltomat.A kisebb állatok(teknős)könnyen szenvedhet végzetes sérülést tőlem amennyiben nem hódol be kellő gyorsasággal.Ilyenkor elkél a szülői felügyelet.

Nem különben a gyerekekkel való első érintkezések során,bár ők hatásosabban tudnak védekezni!
Esküszöm és nagyon barátságos ,kedves csemee vagyok,amennyiben gyorsan elismerik akaratom,véleményem felsőbbrendűségét.
De vajon mindn esetben jó az nekem ha ez így történik?
Muszáj korán megtanulnom,hogy mások is élnek a világon,méghozzá semmivel sem kevesebb joggal mint én!
Engedjetek hát gyerekek közé,de az első néhány alkalommal nem árt figyelni,hogy nehogy lebírkózni,fejbevágni való lény ként azonosítsam a többieket.De hamar megtalálom a helyem.
Amikor helyesen cselekszem ne fukarkodjatok a dícséretekkel,mert az nekem vágyott és biztos útjelző a helyes irányba!

Önmagában a nem szabad mit akar jelenteni?
Hiszen ez csupán tiltás,ami csorbítja a szabadságomat és hatalmamat.
De ha a "nem szabad" kiegészül azzal,hogy "mert okos,ügyes gyerek ilyet soha nem tene",már rögtön inspirálóbb!

A közvetlen környezetem,személyes tróntermem számomra nagyon fontos.
Kifejezetten igénylem,hogy klassz,menő bútoraim,játékaim legyenek.Szeretem a fényűzést,a vidám élénk színeket,a különlegességeket,a kényelmet.
Ha egy vagy több testvérrel kell megosztani a szobám biztosítsatok nekem egy külön sarkot,ami kizárólag az enyém!

Nem bírom elviselni a tastvértől,más gyerekről levetett ruhát.
Ez számomra megalázó!Az öltözködésben is igényes vagyok!Igen,már ilyen korán!

Nincs ellenemre ha látogatóba megyünk rokonokhoz,ismerősökhöz,a társaság remek vadászterület a számomra a várvavárt dícséretek begyüjtésére.
Amíg a társaság középpontja lehetek remekül érzem magam.
Talán még arra is rávehettek ,hogy előadjam a legutóbb megtanult versikét.Elég azonban,ha csak egyszer negatív kritikát kapok,még ha az jószándékú,segíteni akaró is,örökre elveszítem a kedvem a nyilvános fellépéstől.
Ha okítani akartok azt humorba csomagolva,kedvesen tegyétak!

Amikor szertnétek egymással törődni,tévézni,kárgyázni,beszélgetni,akkor az személyes sértésnek veszem.Az ilyen esetekben jó ha feladattal bíztok meg:rajzolj nekünk valami szépet,építs nekünk várat stb.
Vendég

Sziasztok!

Hol van Mindenki?

Pil!
Én is vizesedtem a végén, én sószegény diétáztam, de nem sokat ért. Pláne, hogy 40 fok volt és vedeltem a vizet. Én 10 kg híztam, és ebből 4-et az utolsó vizes hónapban.
Mi lett a blogoddal?

Benianyu!
Igen jól látod, Peti csokit eszik! Ha nem is minden nap, néha napján szokott enni. Van a Kinder csoki, amiben több (talán nyolc) kis szelet csoki van, na az majd egy hónapig kitart. De egyébként elkerülhetelen, főleg, amikor anyósomnál együtt van a 3 unokabátyjával. Ők ehetik, Peti meg nem? Pedig nekem is voltak elveim!!! Az ősszel dugába dőlt, amikor is Petit egy anyuka a játszón csipsszel kínálta, mire közöltem, hogy ő még nem evett ilyet. Mire a férjem, dehogynem, az ő anyjánál szokott a fiúkkal!!!! :roll:
Erről ennyit!

Peti alszik, ha felkel megyünk anyumat köszönteni Ágnes napra.

Írjatok!

Wavel Anita mi van veletek? Küldj legalább füstjelet!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata

Benianya!

Hogy ünnepeltéttek meg a szülinapod?
Nálunk is kezd "önállóan" enni Peti! Nagyon élvezi, amikor betalál a szájába!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Előszöris mindenkinek boldog szülinapot kívánok!!! :P

Mi egy kicsit behavazódtunk (suli, munka, rokonlátogatások) ezért nem tudtam jönni. Naná, hogy Zoló megint beteg! :( Úgy köhög, hogy mindig azt lesem nem fullad-e! A dokinéni azt mondta, hogy megint sípol a tüdeje. :cry: Jövő héten itthon marad vele apa, szerdán megyünk kontrollra. Remélem akkorra rendbejön ,mert még mindig nem kaptuk meg a 18 hós szurit. :?

Pilchard: Én nagyon csúnyán vizes voltam majdnem félidőtől. Az én dokim javaslatai:
1. sómentes (illetve minimális sótartalmú) diéta, de figyelni kell pl az ásványvizek sótartalmát is, mert nagyok a különbségek
2. nagyon sok folyadék, hogy a veseműködést fokozd (mikor kórházban feküdtem csak úgy zúdították belém az infúziókat)
3. minnél többször pócold fel a lábad úgy, hogy a csípődnél magasabban legyen
Na persze sokszor bármit teszel nem változik a helyzet, csak elmúlik szülés után, ahogy Alziza is írta. Remélem nem durvul el a helyzet. És szerintem is csini vagy!!! :P

Oryandy: Nagyon ügy Danika! :D

Elektromos fogkefe: Engem is érdekelne a vízállósága.

Betegeknek javulást, rosszul alvó gyereke anyukáinak kitartást! (bocs, hogy nem név szerint)

nancsa

Sziasztok!

Apuka elment a 2 fiával és Katával a moziba, ezért tudtam egy kicsit ide ülni a géphez.

Múlt héten mind a 4-en betegek voltunk de nagyon magas láz, influenza.
Szerencsére hétfő óta senkinek nincs baja, Panna is jól bírja a bölcsit mondjuk megint elkezdtem neki adni az Aloe gélt.
Megint rá kellett jönnöm, hogy ez egy csodaszer.

Szülinaposoknak boldog születésnapot kívánok!

fogyózók: Én a szoptatás befejezése után tudtam csak lefogyni, úgy hogy még a szoptatás végée felé csináltam a 90 napost 45 napig azzal lement 6 kg .
Ahogy már nem szoptattam akkor elkeztem tornázni otthon és a narancsos diétával meg később minimális evéssel lement még 13 kg.
Szóval 2007. januárban 72 kg voltam, 2007. augusztusban pedig már csak 54 kg. Ezt azóta is tartom pedig nem vetem meg a jó falatokat.

Kép

Kép
katus73

Gratulálok Katus!
Melyik az a narancsos diéta?
Dobj képet magadról!!! Na meg persze a lányokról!!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Kornél épp rámol, most van egy kis időm írni.
Jól eltüntem, de elromlott a gépünk, megcsinálták (?) Újra elromlott. Most már talán jó. Közben vizsgázom is, és tanulok ezerrel. Kedden lesz 3 vizsgám, talán utána befejezem, ha ügyes leszek! úgyhogy, kérem a drukkokat! :lol:

Eléggé lemaradtam, mert nem tudtalak olvasni Benneteket, majd talán kedd után visszarázódom.
Ha véletlenül közben valakiknek volt névnapjuk, szülinapjuk, akkor utólagosan is nagyon sok boldogságot!

Babát várók jól vannak?

Rólunk: Kornélnak kijött a 8. foga is! Ez számomra hihetetlen, mert még csak 3 hónapja növeszti. A sorrend össze-vissza, de alakulunk! Már nagyon sok mindent csinál. Táncol, énekel, folyamatosan lábbújhegyen jár. Járunk zenebölcsibe, usziba. nagyon élvezi mindkettőt.
Mi eddig a betegségeket elkerültük teljesen, de nem akarom elkiabálni. Remélem így is marad.
Mondanini viszont semmit sem mond a memmén kívül. De majd lehet, hogy ezzel is úgy leszünk, mint a fogakkal :?:

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Csend van nagyon, megkeresem a fiúnkat, mert tuti, hogy rosszban sántikál.

Mindenkinek nagyon kellemes további hétvégét!

Anita

Kép

Kép
wawel

még néhány képet gyorsan rakok fel:

Kép

segítet sütit keverni
Kép

megbízunk egymásban:
Kép

sütit eszek
Kép

velem
Kép

Kép

Kép
wawel

bocs a helyesírási hibákért és elgépelésekért!

Kép

Kép
wawel

Benianya, nagyon boldog szülinapot így utólag is! :)
Vendég

Sziasztok!!!
Alziza!!!Fúú, nagyon köszi, hogy ezt a rengeteget begépelted, elképesztő mennyire sok minden igaz belőle Benire!!!!!!

Preni!!Megjöttek a nyuszik, hálás köszönet!!!!!

Háát a szülinapom nagyon rosszra sikeredett. Reggel tök jó volt,Blani és apa bejöttek énekelve, Blani rajzolt egy tök jót. Aztán megkaptam apától azt a könyvet ami már megvan :shock:
Erre az egy napra jött haza a tanulásból, de ugyanúgy hajtottam egész nap mint máskor, Benivel feltakaritottuk a teraszt, azt ugyan nem vette észre de azért lebaszott hogy nem lehet leengedni a redőnyt, mert egy kaspót arrébb tettem, pont oda. Sajnos apósom ilyen morgós, 4 napig volt vele összezárva-meg is lett az eredménye. Majd este interneten amerikai focimeccset nézve belilahagymázott!!!!
Majd ma közölte, hogy annyi a minuszunk, soha nem vergődünk ki belőle, nincs pénz szülinapozni, különben is vettem magamnak egy új mobilt-jelzem megdolgoztam érte, a régi meg elromlott 6 év után)
Háát csajok én most nagyon a padlón vagyok. Hogy már egy gyertyafényes zenés meghitt beszélgetés sem jut. Bakker úgy érzem magam, mint egy 100 kilós, mosdatlan, igénytelen, lenőtt hajú, repedezett sarkú ragyás képű ,szőrős lábú(hogy a többire már ki se térjek :shock: )vénasszony!
Most mondjátok meg minek járok én fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz, kozmetkushoz stb.?
Azuram szerelmes a tanulásba, a történelembe. Az apjánál egész nap bent ült a lakásban, nemhogy a boltba, de pl még kutyázni, vagy futni sem ment ki. Én esténként tuti beültem volna Egerben a haverokkal borozni, vagy sétáltam volna a városban. Ők meg bámulták egymást az apjával a hidegben, csizmában volt a lakásban. :shock:
(De lehet, hogy a örüljek mig nem megy tanulás után, alatt,helyett Egri borozóba?)
De nem tök mindegy ha itthon meg rám se hederit!!!!!
Ha kell torta rendelj magadnak-nem érek rá.... igy gondoltam megspórlom azt a 3 ezer ft-ot. Szegény anyukám meg azért nem vett, mert az hitte kapok. Igy kaptam egy olyan könyvet ami már megvan, anyutól meg egy boldog szülinapot feliratú bögrét.

Azt hiszem ma este felütök valami romantikus szerelmes regényt.Vagy benézek valami társkereső oldalra.

METEOR!!!Mikor jössz már? Csak nincs valami bajotok, nem soktál ennyit távol lenni.

kimike! kösziiii
wawel! tök szépek vagytok!!!!!Látom nálatok is van tanyasi habtapi, és Gab Meskéjének, meg az én Benimnek is olyan sárga aventes csőrösünk van!
Sőt a székünk is ugyanolyan volt, csak kaptunk új étkezőgarnitúrát és a barna faragott román tipusú most anyuéknál van, de egy még a hálóban fogasként funkcionál, a hálós képeket látszik is. :wink:
Kornélt nem viselte meg 3 hónap alatt 8 fog? Aludt éjjel?
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem Kornél is már olyan nagyfiús. Mint egy 2 éves. :lol:

Katus! Rengeteget fogytál!!Kár hogy számomra a 90 napos betarthatatlan, nem birom ki, imádom az izeket.
De a narancsos diéta engem is érdekelne.
Nekem összvissz 6 kilót kéne ledobnom, de mig szoptatok tapadnak rám. Most meg bánateszem, igy ma egész nap zabáltam-igaz anyuci a kedvencemet rántott karfiolt csinált sült krumplival, tartárral, egész nap ettem, nem is tudtam begombolni a gatyámat akkora úszógumim van már. :shock: :? :(
Pedig most még benyomok 1 tábla csokit is a romantikus regény közben. :twisted:
január 72-augusztus 54 és azóta is tartod, de nem veted meg a jó falatokat-hogyan?????

Csajok, szerintem az a majás elekrtomos fogkefe nem vizálló!!!A kádat tuti nem birja. Nekünk nem majás, de elektromos van gyerekben, amcsiból kapta Blani, de elemet kell beletenni és ha merül, akkor beszivárog aviz a csavaroknál. De ne legyen igazam, valaki nézze meg!

pusszancs!

benianya
ákosbenianya

Benianya, sajnálom. Figyu, szólj a nagyinak, vigyázzon a gyerkőkre, pattanj autóba és menjünk el szülinapozni! Mit szólsz?
Vendég

Benianyu!

Sajnálom!!! :(
Barátnőiddel csapj egy bulit!!!!
Vagy! Bonts fel egy pezsit és apa előtt iszogasd!
Ezek a pasik!!!! Csak a baj van velük!!!!

Anita!
Na, végre!!! Örülök, hogy jól vagytok! Kis csibész Kornél! Jól belehúzott a fognövesztésbe!!!!

Diéta!
Ma voltunk anyumat köszönteni: párolt zöldséget csinált sült húsival(ami diétás) és olyan fini sütit, hogy nem bírtam ellenállni!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok Csajócák,

ma nagyon boldog vagyok, vége a vizsgaidőszakomnak, sikeresen zártam a félévet :) !!! Hipp, hipp hurrá!!!

Benianya: szülinappal kapcsolatban ne emészd magad. Lehet, hogy ezen a napon pont nem kaptad meg azt a figyelmet, amit szerettél volna, de a többi "szürke" hétköznapon lehet, hogy több jut neked, mint sok más lánynak :) :) :) !!!

Wawel: örülök, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben veletek. Kornél nagyon helyes kissrác :) :) . Kistesó projekten rajta vagytok?
Drukkolok, hogy sikerüljenek a vizsgák!!!

Pil: 28-án megyek nődokihoz, azután szeretnék vonalzót csinálni. Addig babonából nem csinálok.
Egyébként szerintem nincs nagy hasad és nagyon csini vagy. Valószínű én is emelgetni fogom Marcit, szerintem ez elkerülhetetlen. Amikor az először voltam terhes néha úgy jöttem haza a boltból, mint egy málhásló... Nem mintha Isti nem segített volna, de napközben vmivel el kellett ütni az időt és néha elszaladt velem a ló... Mégsem volt semmi problémám a végéig zárt volt a méhszáj!

Fogkefe: milyen ez a méhecskés??? Vki tudna képet dobni. Futólag megnéztem ma a DM-ben, de nem láttam :roll: .

Szopi: úgy néz ki, hogy mi teljesen leszoktunk róla és nem is volt semmi gond. Marci ugyan néha még mondja, hogy cici, és megnyugtatásnak még kell neki, hogy megfoghassa, de a cicit simán ki lehet nála váltani bármilyen iszivel. Hajnalban mostanában 2 dl langyos tej és egy kis zsemle vagy kalács a menü. A kis bélpoklos. Azóta viszont, amióta ezt bevezettem tök jól alszik. Kb. fél 7, 7-ig. Nálunk ez nagy szó. Szerintem éhes volt eddig.

Most megyek, kényeztetem magam egy kicsit a fürdőben, aztán összebújunk Istivel :oops: , mostanában hanyagoltam szegényt.

Puszi

Holnap jövök! Resszkessetek :wink: !

Eni
marcy

Hali!

Eni!
Már én is kérdezni akartam, mikor csinálsz vonalzót, de így világos a helyzet!! :wink: :lol: 28.-ai vizsgálat után tessék ám rögtön jelentkezni!!!!

A fogkefe:

Kép

Na, most már énis lépek!
Szép estét mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Benianya!

Egy üveg pezsgő csodákra képes! :wink:
Kép

Válaszoltam a prividre!
Vendég

Wawel!
Azt hiszem mi még itt nem beszélgettünk! :lol:
Nagyon édi a fiad,gyönyörűek a szemei!
:lol:

Kép
Vendég

Szisztok!

Biztos én sem vagyok most a legjobb passzban, de jelenleg az agyamra megy a saját gyerekem!!!!!
Egész nap nyig, éles hangon, elviselhetetlenül. Felvezsem éneklek, nyunyozom-le akar menni.Leteszem fel akar jönni. Beteszem az etetőszékbe, nyig, kiveszem, nyig, feladom rá az anorákot vergődik, bepelenkázom vergődik, rá akarom adni a cipőt, hogy végre ebben ez esőmentes félórában kitombolhassák magukat a terszaon, nyig. Vinnyog, vijjog, megőrülök!
Megszoptatom, 30 másodperc csönd, aztán ledúrja magát, kerül egyet a lakásban, és megint nyiiiig!!!!!Reggeli szopi közben tapsol és a lábával üti az ágyat, rúgja-el nem tudom képzelni, hogy mig más gyerek fél óráig csak magához tér reggel, az enyém miért olyan, hogy kinyitja a szemét és mintha egy örökmozgót kapcsoltak volna be. Ez az állandó nyűgés meg!!!!Fúú csajok én ezt most nagyon nehezen visem. Ahhoz még kicsi, hogy megértse, hogy jót akarok neki, hiába mondom, mutatom, hogy megyünk a kismadarakhoz, az öltözés merő verekedés, küzdés. Számomra ez a legrosszabb kor-semmit sem ért meg és semmit sem képes kifejezni,megértetni. Csak nyig nyig nyig, én meg barkóbázok: éhes vagy kicsim? szomjas vagy kicsim-ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Egész nap ezt hallom: nyiii, jiiii, enyiiiiii, ajiiiiiiiihiiiiii, áááájjjjjj, de olyan éles hangon hogy megőrülök.
Küldjetek türelmet hogy én az antikézrecsapó, ne képeljem fel a saját gyerekemet.
Persze a kaja kifutott, a mosógépbe nem tettem öblitőt, a leszedni behajtogatni való ruháról meg ne is beszéljek.
Szeretnék most egy 2-3 napos sulit, hogy lelkem legmélyéről hiányozzon a fiam. Szar anya vagyok mi? :twisted: :cry:

benianya
ákosbenianya

Benianya!
Üdv a klubban! :lol: Az enyém ugyanezt csinálja és hogy megnyugtassalak,én ugyanúgy kiakadok mint te,és a tetejében a napi rutin feladatok is most hatalmas munkák ilyen gyerek mellett.Az anyukám nyugtat,mi is ilyenek voltunk,ő túlélte,átvergődött ezen az időszakon.Amit nem mond,és sosem tudom kihúzni belőle,hogy ő is ilyen idegrohamot kapott-e tőlünk?!
Ezt szerintem csak te látod ilyen borúsan,és nem vagy te rossz anya.De tényleg jó lenne egyszer-egyszer kicsit megszökni itthonról.De hogyan?Akkor mégnagyobb káosz lenne itthon mint most. :roll:

Kép
Kép
veráska

Sziasztok!

Benianya!

Akkor folyt.köv:

Az oroszlán uralkodó planétája a nap.
Gyermekünk várható jellemét,lehetőségeit nem pusztán a születési jegye,de a jegyéhez tartozó,azon uralkodó planéta karaktere s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja!
Az uralkodó planéta minden személynél más és más erővelnyilvánul meg!Hatása függ attól is,hogy a gyermek személyes horoszkópján belül melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen.Ezt most itt nem tátgyaljuk!
Az alábi leírás tehát nem azt mutatja,hogy,hogy az ön gyermeke milyen jellemű,hanem azt,hogy ön milyen hasonlatokkal,analógiákkal értetheti meg önmagát a legkönnyebben vele.
ahhoz,hogy a szülő és a gyerek ne beszéljenek el egymás mellett,önnek nem árt ismerni a lanéták (ez esetben a Nap) által képviselt erőket,szimbólumokat.
Ez igen hasznos lehet mondennepi konfliktusok,nevelési problémák megoldása terén!

Az oroszlán gyerek uralkodó planétája a Nap,mely bolygórendszerünk közepe!
Minden csecsemő amikor megszületik,önmagát tekinti a család központi planétájának.Az oroszlánnál ez fokozottabban érvényes.
Elvárják,hogy azonnal álljon rendelkezésükre a szolgahad élükön az anyával aki a táplálék,a meleg,a szeretet forrása.
Ahogy telik az idő a kis oroszlán lassan megérti,hogy természetesen Ő nagyon fontos,de a valódi Nap,akitől minden döntés ered az valószínűleg az apa vagy más domináns családtag!
Alaposan összezavarhatja,ha olyan környezetben nő fel ahol akkora a liberalizmus,hogy nem nevezhető meg a Nap!

Tehát 2 éves kora körül felfogja,hogy nem ő a Nap.Az a személy aki körül minden forog valójában az apa.(legalábbis a klassszikus családmodelben!)
Ekkor sem mond le végérvényesen a központi szerepről.Elkezd úgy gondolni önmagára mint az apa körül keringő kis Napra.
Néhány esztendő múlva a kis oroszlán rádöbben,hogy az apa fölött is állnak további "Napok".Azok a mesék,versikék érdeklik amik az apa-fiú viszonyát boncolgatják.

Óvodás korában szembesül azzal,hogy elveszíti az uralkodó pozícióját.Rá kell ébrednie,hogy más gyerekek is vannak a világon!
Ebben a válságban legtöbbet azok a mesék segíthetnek amikben az apa legkisebb fia útra kel és számos kaland után ő maga válik uralkodóvá!
A felnőttek nyelvére lefordítva ez annyit jelent,hogy tarts ki,légy erős,tanulj,okosodj és akkor király lehet belőled.
Az okosan nevelt,szeretettel gyámolíttt oroszlán bátran helyt fog állni az óvodában,míg a magára hagyott trónja fosztott gyerek elkeseredik,magába fordul vagy dühöng!

A gyermek horoszkópját ismerő,az abból áradó bölcsességet okosan használó szülő jutalma a boldog,kiegyensúlyozott csemete!

Sok felnőtt nem ismer rá a születési jegyére!Ennek oka,hogy sokunkat bizony "leneveltek" saját csillagjegyünkről,"erőszakkal kilúgozva" belőlünk a csillagok adta égi programot!

Akik nem élik meg saját csillagjegyüket,azok olyanná vállnak,mintha a legszebb,legfontosabb színt,hangot,illatot kimosták volna az életükből.
Látszólag talán minden rendben,de folyton ott az a fájó,szomorúságot és elégedetlenséget okozó hiányérzet!
Vendég

Egyébként Zalánra nem minden illik belőle!
Viszont olyan mintha keveredne a Szűzzel!
Ő egyébként az lett volna ha időre születik!
Sok minden igaz rá ebből is és abból is!
Biztos nem véletlen! :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Lányok, nem is merek írni lassan! :lol: :lol:
Ti szegények "panaszkodtok", hogy milyen szörnyű a napotok én meg....
Olyan HAPPY vagyok!
Ugye, eddig attól féltem, hogy talán nincs is peteérésem, ezért nem estem teherbe (hiszem a mai a 10. tesztem a hónapban és eddig semmi nem volt) De ma....
Na, ehhez mit szóltok:

Kép

Talán nem kell hozzáfűznöm semmit! El sem hiszem, hogy én ilyet látok! Na és ha ezek után a terhességi tesztem lesz ilyen....
Na, de ne szaladjuk a dolgok elébe! Most jön majd a reményekkel teli várakozási időszak, az a bűvös (min.) 1 hét!!

Ráadásul ma apa elvitte a kisfiát délelött sétálni (buszt néztek, meg nínóst, vonatot és kacsákat). Eme élményekkel teli kiruccanás után ezzel állítottak haza:

Kép

Dani hozta, hogy: ANYA!! VIRÁGOT!! NÉNITŐL!! FIZETNI!!

Hát majd megzabáltam, meg az apját is! Micsoda lovagok!
Szóval ez egy szuper nap számomra!!!

Andy

Kép
oriandy

Oriandy!!!Ez szuper!!!
És a fiúk!!!!!Fantasztikusak!!!!!
Ne is törődj sopán jolán hsz-eimmel, tessék szivből örülni, ez szuper, sőt még nekem is jól esett!!!!!
Tessék tanfolyamot inditani, :lol: :lol: én tuti szarul csinálok valamit!

Alziza! Hát az a helyzet, hogy amiket irtál majdnem teljes egészében illeni látsznak a fiamra, de mondom ő tripla oroszlán. Nem lehet visszadugni?
Per pillanat megint 3x szopik, s mindezek ellenére összetehetem a kezem, mert esik, magától elalszik, imád fürödni, hajat mosni, zuhanyozom a fejét és kacag, eljátszik egyedül-szóval mindenki más aki nem itthon látja azt mondja ez egy édes, angyal kiegyensúlyozott gyerek és tegyem össze a két kezem. Lehet, hogy unatkozik itthon? Csak jönne már a jó idő!!!!!!!!Útálom ezt a saras időt!!!!!
Holnap reggel megyünk játszóbölibe, nagyon kivi lezsek hogyan viselkedik.
Veráska!Te hogyan kezeled ezeket a helyzeteket? Meg sem hallod a nyűgést csak a gyomrod ugrik egybe, vagy rákiabálsz, vagy elmész otthonról, vagy csipődön a nyűgőgéppel főzöl?
Én már kiénekeltem a torkom, kimerült a repertoár.
Marad s zopi, a mese, az épités-és totálisan ki vagyok merülve testieg-lelkileg egyaránt.

De éljen Oriandy petéje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aztán hagyja magát amikor odaérnek a spermiumok ostromolni!!!!!!!!!!!!!!
Drukk megy!!!!! :lol:

benianya
ákosbenianya

ÁBanyu!
Sajnálom, hogy a férjed ennyire figyelmetlen, de nézd a jó oldalát nem tart szeretőt nem alkoholista és szeret titeket. Ez is valami.

fogyókúra:
A narancsos diéta a mindmegette.hu -n van azthiszem amerikai diéta néven.Akiszoptat annak viszont nem ajánlom.Egyébként szerintem szoptatás alatt a hormonok nem engedik a súlycsökkenést.
nekem is csak akkor indult be a fogyás amikor már nem szopott Panna.
Szerencsés alkat vagyok ha egyszer lefogyok utána már nem hízok csak akkor ha terhes vagyok vagy szoptatok.( vagy ha rengeteget zabálok mint egy ló, de tényleg rengeteget)

Kép

Kép
katus73

Benianya! Szülinap ügyben megértem, hogy rosszul esett! Pont így voltam... És nem pénzben nagy értéket vártam volna én sem, hanem valami figyelmességet... Febr. 15-én apánk lesz 30 éves. Azon gondolkozom, hogy lazán elfelejtsem-e a szülinapját, hadd érezze nagyon vacakul magát ő is, vagy készüljek egy nagy meglepetéssel, valami igazán naggyal, hogy attól meg a lelkiismerete érezze cefetül magát... Ötlet?

Wawel! Kornél milyen nagyfiú lett! De még mindig nagyon édes pofa! A süti keverős kép nagyon tetszik!!!!!!!!!

Pil: szerencsére én sosem vizesedtem, de úgy tudtam, hogy a sómentes diéta és a sok-sok víz a legjobb, amit tehetsz. De ezt Nancsa szépen leírta.

Katus! Már jobban vagytok? Mert nálunk a gyerekek nem nagyon akarnak kilábalni az influenzából... Hullámokban hol jobban, hol rosszabbul vannak, kb. 10 napja van benne Lackó, Mesi meg olyan 5-6 napja.

Era! Szereztem rózsaszín meg fehér fonalat, és el is kezdtem egy kispulcsit, majd honap megmutatom, hogy jó lesz-e, meg majd msn-ben kialkudjuk az árat is! Kb. 1 hét, és kész is lesz!

Alziza! Jó ez a horoszkópos izé, de megmondom őszintén, egy mondatot olvastam csak el belőle, mert oroszlán nincs is a családban. Vagyis csak anyósom, de az annyira nem jelentékeny... Lackóm kemény skorpió, Mesi meg bika. A bikákról semmit nem tudok.

Eni! Gratu, de mi tudtuk, hogy úgyis ügyes vagy! És hogy vagy? Mesélj sokat!

Andy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon édesek a pasijaid, hogy csak úgy hoznak virágot! Úgy látom, sok topic-apuka tanulhatna tőlük... :roll: A teszthez meg gratu! Húzzatok bele, aztán drukkolunk ezerrel! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Na megyek dolgomra, amíg még Meském alszik.

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Andi!

De jó,de jó!

Kép

Akkor jól drukkoltam???? :wink:
Vendég

Benianya, Milán is produkál ilyeneket, szerintem most ezt a korszakukat élik. Ő ma a nappaliban, a kanapén szeretett volna motorozni. Nem engedtem, visított, krokodilkönnyek és minden, ami kell. Bárhová tettem a motort, elővette és próbálkozott. A végén feltettem a szekrény tetejére. Bakker, menj utána, ha tudsz, gondoltam. Óriási visítás 10 percig. Na a vége az lett, hogy még mindíg ott van a motor, mert már levenni nem tudom én sem. Baromira jól mutat. :lol:

Alziza, ha van kedved, majd, egyszer, valamikor, légysziiiiii, csak pár sort a bika bébikről is írhatnál... :oops: :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Akkor közkívánatra a bika bébik: :lol:

Habár a bika gyerek jeleméből adódóan alapvetően nyugodt,önmagával és a világgal békében élő és békére törekvő ,természetesen az ő esetében is akadhat számos nevelési probléma!
Elsősorban ezek abból adódnak,hogy a külvilág (rokonság,baráti kör,óvónéni)nehezen értik meg viselik el a bika gyerek "lassúságát"
A szülőknek ezért a gyerek és a külvilág között harmóniára kel törekedniük.
Ügyesen igyekezzenek a gyereket gyorsítani,főleg sokat törődjenek vele,hogy érezze biztonságos gondoskodásukat.
Meglehet,hogy kicsit később kezd el beszélni ,járni,de ez az ő tempója.Amikor megszólal valószínűleg átugorja a kezdeti gügyögést,hiszen ezt már magában kipróbálta és könyűnek találta.

a bika gyerek rendkívüli módon óvja a játékait,holmijait.Kedvenc szava:enyém!
A gond ott kezdődik ha gyerek túlzásba viszi ezt a birtoklást és átcsap irigységbe.Ez különösen testvérek között okozhat konfliktust.
Ahhoz,hogy ezt elkerüljük furmányos trükkökre lesz szükség.
Próbáljunk az igazságérzetére hatni,hiszen ő jószívű,
Igyekezzünk elbeszélgetni vele az enyém,tiéd fogalmáról.
A másik jó módszer lehet,ha mi is makacs bikát játszunk,megvillantva előtte egy csodás játékot,kijelentve róla,hogy az bizony a miénk és ő nem kaphatja meg.
Csakhogy ezután kössünk kompromisszumot:adjuk neki kölcsön a játékot,de cserébe kérjünk valamit,majd egy kis idő múlva cseréljük vissza,hogy lássa,nem történt baja a játékának.

A bika felettébb békés jellemmel bír,de ha felbőszítik,ott kő kövön nem marad!
Ez komoly bajokat okozhat az óvodában,ezért segítsünk a gyerek konfliktus megoldási képességét.
a bika csak akkor támad ha más kiutat nem lát!

Kényelmes ,lassú gyermekünk megmozdítása,olykor komoly feladat.
Soha ne tegyünk neki hamis ígéreteket,ne csapjuk be!
Édességgel,finomsággal könnyű elcsábítani,mégsem ajánlatos ezt túl sűrűn alkalmazni,mert felnőtt korára is megmarad ez az emlék:Ha enni kapok,boldog vagyok! és ez bizony elhízáshoz vezethet!

Soha ne türelmetlenkedjünk a bika gyerekkel,mert nyomban és véglegesen mozdíthatatlanná tesszük.
Szobáját ne akarjuk folyton átrendezni,mert elveszíti biztonságérzetét!

A bika gyereknek fontos,hogy pontosan,részletesenátlássa a dolgokat,azok alapjait,összefüggéseit,mert csak így képes elfogadni a világot.
Ha a kis bika rázós,meredek témákat érint,feleljünk neki bátran,nyiltan.

A bikák nem kedvelik a lelki játszmákat,trükköket.
Bár a bika nagyon kitartó,csak azt a dolgot fogja véghez vinni amiben örömét leli!

Folyt.köv
Vendég

Sziasztok,

Boldog szülinapot minden szülinaposnak!!! így utólag is.

Benianya,
köszi, hogy így hiányoltál, irtam privit. Mostanában odáig mindig sikerült eljutnom, hogy nagyjából visszaolvassak, de az írásra már nem maradt időm.

Panni (lekopogom) már jobban alszik, felriad még néha éjszakénként, de gyorsan vissza is alszik, nincs az a horror, mint múlt hét végén.
Viszont még mindig egy kicsit dáthás: szívjuk az orrát. Ma én sem éreztem túl jól magam, meg Guszti is vacakul volt. Remélem nem leszünk influenzásak.

Fogmosás: Pancsi hagyja, hogy megsikáljam, aztán daadom neki és akkor próbálgatja magának. Én azért sikálom mert néha ha ordit (mondjuk orrszippancs közben) akkor a hátsó fogakban olyan mintha kosz lenne. Szóval most próbálom naponta kétszer mosni neki.

Ő mondjuk szokott enni túrórudit vagy néha piskótás kindert, meg esténként kakaót iszik. Csokit nem szoktam adni neki, sütit is csak ha néha néha sütök.

Képzeljétek már ő is egyre profibb az egyedül evésben. Mondjuk ehhez rettenet nagy lelki erő kell nekem, mert ugye ilyenkor elég sok végzi a földön és legszívesebben én etetném, vagy takaritanám másodpercenként (tisztaságmánia, ó jaj!) de próbálok uralkodni magamon és hagyni, hogy gyakoroljon.

Fogyás:
Katus szerintem ez alkat kérdése: én totál le tudtam fogyni szoptatás mellett is, sőőőőt plusz négy kiló ment le, a terhesség előtti időszakhoz képest. Én inkább a fránya narancsbőrrel kűzdök. Nem tud valaki valami hatásos szert rá?

Említettétek az aloe gélt? Ez mi ez?

Alziza,
tök jó ez az oroszlán gyermek leírás. Néhány dolog Pancsira is rá illik.

Benianyu,
vacak szülinap miatt sajnálak! Néha tényleg annyira bénák és bántóak tudnak lenni drága férjeink:(

NA most megyek, mert egyszerűen semmi nem jut eszembe és mindjárt elájulok a fáradtságtól. További szép estét mindenkinek!

meteor

Ex és Vicky!Mivel holnap nem leszek így szeretnélek titeket előre felköszönteni!

Vicky!Nagyon boldog szülinapot kívánunk!! Kép

Ex!Nagyon boldog névnapot kívánunk!! Kép

Kép
Kép
veráska

Sziasztok!

Vicky!
Ezek szerint ma van a szülinapod! :lol:

Kép
Vendég

Ex!
Neked meg :

Kép
Vendég

Kicsit "rehabos" vagyok ma! :shock:
Tegnap festettem Zalán ágya fölé,de olyan hülye magasságot találtam ki,hogy végig meggörnyedve csináltam!
Így most a hátam kivan! :(

Ezt csináltam:
Kép

Viera?
Hol vagy?
Nem írtál !
Vendég

Bika folyt.:

15 hónapos-2 és fél éves korig
Lám,lám azért ha türelmetlenkedtetek is kicsit,lassan lassan mindent megtanulok.Ha gondoskodtok aról,hogy közvetlen környezetem kénylmes legyen,biztonságot sugárzó,akkor nagyon elégedett gyerkőc leszek.
Az újdonságokat ne hirtelen,váratlanul tárjátok elém,mert megrémülök és visszahúzódóvá válok.
Nagyon óvatos vagyok,amit nem ismerek azt jobb elkerülni.
Úgy tűnhet,hogy túl nyugodt vagyok,lassan tanulok,pedig csak arról van szó,hogy a megszerzett ismereteket csak alapos megfontolás,elemzés után kezdem használni.Ezért fordulhat elő,hogy a járás,szavak kiejtése,elsajátítása nem robban ki belőlem.Meg fogokszólalni amint ezt biztonságosnek érzem.
Meglátjátok én kishelyen is elférek.
nincs igényem a túl nagy gyerekszobára.Környezetemet úgy rendezzétek be,hogy rendkívül kényelmes és puha legyen.
Biztonságérzetemet nagyban növeli ha állandóság vesz körül.Minden apró változás felzaklat,ezért ne rendezzétel át folyton a szobámat.
Sokra értékelem a szép,kényelmes odabújós dolgokat,díszpárnákat,meleg fotelek mélyét.
Így vagyok a ruháimmal is.Értékelem a szép tiszta holmikat,szeretem a sálakat,pulcsikat,kendőket,szőrmekabátokat.
Szólnom kellmég kiemelkedő vonzalmamról a cipők iránt.
Bár ez a karaktervonásom igazán majd csak felnőttként válik jelentőssé.
Nagyon szeretem odacsapni a lábam,döngetni a talajt.Hajlamos vagyok arra is,hogy ököllel üssem az asztalt.
Vendégségbe menni nem szeretek,próbáljátok rávenni a többi felnőttet,hogy ne rontsanak rám,ne zaklassanak szeretetrohammal.Ezekmegrémítenek,nekem idő kell.Lassabban is de szeretem felfedezni a világot.Ne felejtsük otthon kedvenc plüssálatomat,ez biztonságot ad.
Akár vendégségbe megyünk,akár hozzánk jönnek nem fogom zavarni a felnőtteket.Képes vagyok magamban játszani,füleli,halgatózni.
Gyengéim a finom falatok,ezért figyeljetek oda,hogy a libatömésre hajlamos nagyi,rokon,ne essen túlzásba!

Közös életünk eme időszaka harmónikus lehet ha ti is erre törekedtek!
Vendég

Halihó!

Ex: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!!!!

Én meg nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, mindjárt visszaolvasok, aztán ha Bálint alvásidejében próbálok jönni.

Pussz

Vicky

Kép
vicky21

Ex! Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vicky! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gabella

gabella

Ex Ági!
Kép

Vicky!
Isten éltessen születésed napján!
Kép

Reni
Kép
prenata

A bika uralkodó planétája a Vénusz!

Gyermekünk várható jellemét,lehetőségeit nem pusztán a születési jegye,de a jegyéhez tartozó,azon uralkodó planéta karaktere s annak a horoszkópban való elhelyezkedése is befolyásolja!
Az uralkodó planéta minden személynél más és más erővelnyilvánul meg!Hatása függ attól is,hogy a gyermek személyes horoszkópján belül melyik házban és más planétákkal milyen összefüggésben van jelen.Ezt most itt nem tátgyaljuk!
Az alábi leírás tehát nem azt mutatja,hogy,hogy az ön gyermeke milyen jellemű,hanem azt,hogy ön milyen hasonlatokkal,analógiákkal értetheti meg önmagát a legkönnyebben vele.
ahhoz,hogy a szülő és a gyerek ne beszéljenek el egymás mellett,önnek nem árt ismerni a lanéták (ez esetben a Nap) által képviselt erőket,szimbólumokat.
Ez igen hasznos lehet mondennepi konfliktusok,nevelési problémák megoldása terén!

Vénusz!Ha a nevét halljuk mindenek előtt a szépség,harmónia,tökéletesség,nőiesség jut eszünkbe.
mindezenkívül a birtoklás,befogadás,vonzás,vonzódás sőt a csábítás erejét is magában hordozza!
Kisgyermekkorben a vénuszi elemek még tisztán láthatóak,önmagukat bátran fejezik ki.
A bika gyerek nagyon érzékeny,szeretetéhsége átlagon felüli.
könnyű megbántani,sokáig duzog,hajlamos magábe fordulni.Legyünk türelmesek és figyelmesek vele.
A túlzott nassolás egyértelműen szeretetéhségre utal!

Jellegzetes vénuszi viselkedés amikor a kisgyerek igyekszik megkaparintani a mama nyakában lógó,csillogó medált.
Kielégíteni azonban nem kell mindíg ezt,mert olyan kamaszt,majd felnőttet nevelünk aki dührohamot kap,ha nem vesszük meg neki nyomban a kirakat legdrágább kincseit!

Kedves,gyengéd,passzív,de gyakorta birtokolni akarja a szüleit.
Légszükséglet számára a dícséret,ereje,kitartása bőven akadennek megszerzéséhez.Tehetsége lehet a zenéhez.Erős a szépséghez,művészetekhez való hajlama,vonzódása.
Vendég

Alziza! Köszi a bikás leírást! Hát, felemás. Van, ami nagyon jellemző, van, ami egyáltalán.

Olyan szépen süt a nap, hogy kimegyünk, elsétálunk a boltba. Drukkoljatok, hogy hiszti nélkül megússzuk! Az influenza még mindig bennünk van, a gyerekek elég taknyosak, de más bajuk nincs szerencsére.

Era! Hova tűntél? Gyere elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?