Sziasztok!
Pil!
Én Alexel voltam baromi vizes!Annyira,hoyg 22 kg ment rám,és szülés után 4 nappal mentem le mérlegelni akkor már 16kg-val kevesebb voltam!Amikor felkeltem furcsa volt járni,mert az addigi elefánt lábaim eltűntek!Igazából szerintem így a vége felé már nem nagyon tudsz mit csinálni!Max. az,hogy kevesebb folyadékot viszel be!Nekem ezt mondták,de nem sokat használt!
Megszülsz és elmúlik!
Benianya!
Arra elfelejtettem válaszolni,hogy mit kapott!
A helyzet az,hogy neki már nem igen tudunk mit venni!(egy lánynak könnyebb)Főleg így karácsony után!
Így mindenkitől pénzt kap
,mert PSP-re gyűjt!
Sajnos tényleg nagyon nehéz!Nem vagyok híve ennek a pénz ajándékozásnak és azt gondoltam nálunk nem is lesz ilyen,de ez van!
A karácsonyból nem engedek!Akkor ajándék van,de mivel akkor kilőjük az összeset ilyenkor már nehéz!
Akkor a folytatás:
A tűz energiája szünet nélkül árad a kis oroszlánból!Ez hajtja előre,de bármennyit is használ a maga céljára mégis jut belőle a környezetének!Próbálja csak ki amikor fáradtnak,szomorúnak érzi magát,legyen együtt a kis oroszlánnl:játszon vele,olvasson neki mesét.Alig telik el majd néhány perc,a felnőtt fáradtsága enyhülni fog!Az oroszlán egyszerűen csak létezik és lényéből folyamatosan árad a fenséges energia!Az oroszlán gyerekek hamar a társaság középpontjává képesek válni.
Ajánlatos kiemelkedő teljesítményét jutalmazni,dícsérni,ezzel erősíte jótulajdonságait,a kitartást,céltudatosságot,akaraterőt,nagylelkűséget.
Az oroszlán karakter azon vonásai amik a legtöbb bajt okozzák neki és a környezetének:despota,elbizakodott,egocentrikus,erőtlen,gőgös,ingerlékeny,hatalomvágyó,hiú,parancsolgató,pompakedvelő.
Ezek a nagyon ijesztő jellemvonások mind ott rejlenek a kis oroszlánban.A szülőkön,rokonokon múlik,hogy milyen erősen nyilvánulnak meg ezek.
Az oroszlángyereket leginkább az elkényeztetettség fenyegeti,mely gocentrikussá,követelőzővé teszi.
Ne engedjünk annak az égető vágynak,hogy mindent megvásároljunk neki ami felé csak nyújtja a kezét.Amennyiben ezt nem tesszük,jön a düh és a hiszti!azonban értessük meg vele,hogy ez méltatlan hozzá,ráadásul nem is vezet eedményre.Komolyan,nyíltan elmagyarázva megfogja érteni a tényállást és 2-3 próbálkozás után lemond ezekről a hiába lévő manőverekről.
Talán meglepő,de az oroszlán negatív jellemvonásai között szerepel az erőtlenség.
Az önmagát kifejezni nem tudó,folytonos csalódásokat,vereségeket szenvedő gyerek bizony egy idő után elveszíti a kedvét,befelé fordul,akaratereje semmivé porlad.
Ilyenkor már nem is duzzog,,haragos kirohanásai a feledésbe merülnek,csupán heverészik,lustálkodik,kizárólag olyan játékokat játszik amelyek biztosan nem járhatnak kudarccal.(pl. mániákus TV bámuló)
Amikor az oroszlán csemet ekkora bajban van már nagyon nehéz kisegíteni onnan,félő,hogy erőtlensége egész életére megmarad!
Ezért már sokkal korábban meg kell előzni a bajt,figyelve rá,hogy kellő mennyiségű sikerélményt,dícséretet gyűjtsön be!
Az oroszlánt azonban soha ne jutalmazzuk igazi ok,elvégzett teljesítmény nélkül!
Pusztán kényeztetésből,szeretetből,ajnározásból eredő dícséretet elfogadja ugyan,de motíválni nem fogja őt!
Így többé semmiféle erőfeszítésre nem vehetjük rá.
Már a családon belül is,de erőteljesebben a gyerekközösségben fog megmutatkozni a kis oroszlán hatalomvágya!
Vezető egyéniség,ez alaptermészetének egyik legmarkánsabb építőköve,s ha teljességgel kinevelnénk belőle,egyénisége összeomlana!
A "kóros"hatalmaskodásra való hajlamot azonban már az elején ajánlott megfékezni!Mert olyan az számára,mint ragadozónak a nyers hús,ha egyszer rákap a kierőszakolt hatalom ízére,nehezen szokik le róla.
Könnyen kordában lehet tartani őfelségét,ha a szülő nem felejeti el,hogy alaptermészetéhez hozzátartozik a becsületesség,bátorság,lovagiasság is.Legyünk jó példák,hogy az oroszlán gyermekünk azt lássa:
a győzelem az,ha megtartjuk nemességünket.
Erősítsük benne a kegyes uralkodó pozitív képét,de ezt ne zsarnokoskodásra használja!
Ha mégis azon kapjuk,hogy bántotta a kisebbet,esetleg irigy,vagy erővel veszi el társa holmiját,a haragunk legyen egyértelmű és némileg akár ilyesztő!Tiszteli a nyílt fellépést,az egyértelmű és becsületes törvényeket,s ha vigyázunk arra,hogy ne alázzuk meg mások előtt,akkor megérti majd hol hibázott!
Összefoglalva:az oroszlán gyrek személyében olyan taggal bővült a család,aki sokszor egy személyben több erővel,energiával bír,mint azok együttvéve!Akarjuk vagy sem ő lesz a család középontja!
Neveljük sok szeretettel,bölcsességgel és odafigyeléssel,mindíg meghallgatva,hogy mit akar ő,de nem behódolva szeszélyeinek,inkább egyenlő félként kezelve egyéniségét!
Még van az oroszlán gyerek üzenete a szülőnek!
Majd jön ez is!