Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi! Véres pellus. :cry: Szeptember elött? :shock:

KépKép
csongria

Sziasztok!

mazsi

köszi a privit, bár úgy tűnik tárgytalan mert apának nem tetszik az ötlet hogy használt ülést vegyünk. :( Ha mégis akkor szólok.

lin

Mi is laktunk anyuéknál de apuval nagyon hasonlítunk, és hát két dudás egy csárdába... :twisted:
Grétát merre szoktad sétáltatni? Mert azért az az egy hátránya van heténynek hogy sok felé nem lehet menni.

Panka

Gyönyörű Emili a képeken, kész kis hölgy. Főleg az a sapi. Micsoda arcokat tud ő is vágni. :lol:

Ági

Peti akrobata mutatványától én is szívbajt kaptam volna! :shock:
Remélem nálunk nem mostanában lesz ilyen aktív Lili.

timocska

Milyen lett a zsemle? Már én is gondolkodtam hogy sütök de kell egy jó recept is. Ha gondolod a tiéd is jöhet. :wink:

Mindenkinek aki megy talizni kellemes délutánt! Várjuk a beszámolókat!

Éjszakai alvást elkiabáltam, megint kétszer kel plusz reggel fél 6-6 után már csak forgolódik úgyhogy nem tudok tőle aludni: :evil:
Ilyenkor szokott előbújni belőlem a házisárkány. :wink:

Kép
emoke27

Na beszéltem egy másik bölcsivel. 2 éve áll a várólista. :shock: Ha beiratkozunk májusba akkor se tudják garantálni, hogy abba a bölcsibe kerülünk ahova jelentkezünk. :? Október végéig lezajlik a beszoktatás nekem májusba egy olyan papirral kell rendelkezzem hogy szeptembertől visszavesznek. :( Nincs mese!

KépKép
csongria

Nagyon boldog hófordulót Liliennek! :D

KépKép
csongria

Ria
Ezek a bölcsik vannak Zuglóban. Az Ond Vezér sétány itt van mellettünk. Még a Tipegő u-i van viszonylag közel. De most nézem, hogy még viszonylag közel van a Mályva téri és a Tihany u-i is. De jó, akkor a jövőhéten bölcsi körútra megyünk. :D Még jó, hogy kérdezted, mert így legalább én is utánanéztem. :D

http://www.zuglo.hu/wps/wcm/connect/Zuglo/Önkormányzati%20intézmények/Zuglo_default_intezmenyek?cat=com.ibm.workplace.wcm.api.WCM_Category/Bölcsödék/dccb4a0fabef754
lora7

Dana-
Nekem is az jut eszembe a benti cipő dologról,hogy oké, hogy akinek gyenge a bokája illetve bokasülyedéses, annak kell a benti cipő vagy szandi. De- elég sok nagyobbacska gyerek van a környezetemben (nővérem gyerekei pl.) akiken soha nem láttam benti szandált és semmi gond a lábukkal, sportolnak is (ami ugye extra terhelés).

Nekem sem volt benti cipőm, max. az elítélt mamusz és egyáltalán nincs ilyen jellegű problémám. Hogy többet voltam-e mezítláb mint az én gyerekeim lesznek? Nem sokkal, vagy ha igen betonon.
Úgyhogy szerintem is a genetikán múlik elsősorban.

Dana- úgy tudom,hogy a bölcsi ellátás is állami juttatás meg a gyed is, úgyhogy nincs kivétel (suli) egyiket kaphatod csak.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bocs, Ria! Az ékezetek miatt nem aktív a link, de ha bemásolod akkor jó lesz. Ha nem, akkor az önk. honlapján az intézmények között megtalálod. :wink:
lora7

emőke
OK

csajok akkor szabad a préda! :lol:

ELADÓ egy Römer King Quickfix 9-18kg ülés ismerőstől származik, jó állapotban van
ha valakit érdekel küldök képeket priviben!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Tényleg, boldog fordulót Liliennek, és ez jó apropó arra is, h üdvözöljelek benneteket, ha nem tettem volna :D :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi, írtam privit :)

Kép
Kép
agiboldi

Boldog hófordulót Liliennek!!! Egyébként még nem is mondtam, de nagyon szép neve van! Hogy esett rá a választás?
lora7

mazsi

Nem hiszem hogy bármi baj lenne Leával hogy nem mászik. Van aki teljesen kihagyja, bár azért a doki biztos megnyugtatna.

Véres pelus? Elég ijesztően hangzik. :shock:

Nagyon édes Lea az ülésben. És még tetszik is neki!

lin

Sajnálom Grétát, jobbulást neki. Hogy viseli a betegséget?

Kép
emoke27

Na még egy bejelentkezés mára-
Lora, Ria-
Annak idején a zuglói topicban voltak Tihany téri és Mályva u.-i bölcsisek. Csomószor volt ez téma, mert mindig jöttek érdeklődők. Azt hiszem a Mályva utcait dícsérték a lányok,de olvassatok vissza inkább. Mi a Bácska utcaiba jártunk.

Bella

Kép

Kép
bella2

emőke
a mászás azért aggaszt mert eddig mászott ezerrel! :shock: :lol: :lol: :lol: csak az esés óta nem :cry: :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

mazsi
nem tudom,h mi lehet ez lea lábával, nem lehet, h csak rossz élménye maradt és elment a kedve a mászástól, mert rögtön utána fájt neki?
látom, tetszik leának az új autósülés. n helyes, a römer n jó!!!

bölcsi
mi még mindig nem csináltunk semmit, lassan tényleg el kéne már menni megnézni, mi a helyzet a mi kerületünkben. mondjuk tuti itt is min egyéves a várólista, lévén dinamikusan fejlődő kerület :twisted:

lora
a meggyes-csokis sütit bátran ajánlom, mert extragyors és sztm n fini. egy "baja" van, nem annyira tortajellegű, de talán kele nem fog reklamálni :lol:
1 nagypohár (np) tejföl
1 np rétesliszt
1/2 np cukor
1/2 np olaj
1 sütőpor
10 dkg étcsoki darabolva
1 vaniliáscuki (opcionális)
1 citrom reszelt héja (opcionális)

egész összekever, tortaformába/tepsibe be, tetejére v 1 üveg lecsöpögtetett meggybefőtt, v fagyasztott meggy. viszonylag sokáig sül (200 fokon 40-60 perc, érdemes tűpróbával nézegetni)
ja és érdemes megvárni, amíg kihűl: egyrészt finomabb, másrészt könnyebben szeletelhető

játszóház
nekünk ma nem jó :cry: jó mulatást mindenkinek!

majus3

Köszönöm a hófordulós köszöntéseket. Én nekem még nem is jutott eszembe! :oops: :oops: :oops: Látszik hogy fáradt vagyok.

lora

Sokáig Regina volt az esélyes. Aztán egyszer csak anyukám elkezdte Regizni és úgy már nem volt annyira szimpi. Bár még a szülőszobán is azt mondta először a férjem mikor gyorsan mondani kelett a nevet (császár miatt). Én meg tiltakoztam (mert hát presze ott kell :lol: ). A Lili mindkettőnknek tetszett csak rövid a vezetékneve, így lett Lilien.

Kép
emoke27

Mazsi

Bocsi, figyelmetlen voltam! :oops: Így tényleg más. :(

Kép
emoke27

Cipő,
Sebi fűzője folyton kikötődik, de nem elég hosszú, hogy duplán kössem.

Ria,
Tényleg jól néz ki a torta, éljen a találékonyság!

Panka,
Picasara tedd fel a többi képet is!

Timó,
Üdv itthon, tényleg hiányoztatok, köszi a gyors választ a GYED-re (a saját könyvelőnk természetesen az ellenkezőjét mondta kapásból)!

Csimpilimpi,
Téged az égiek küldtek,… vagy a Salus
Minden szavad lementve. Telefon számon érdeklődtem, sajnos a környéken nem kapható, max rendelni lehet.

Én nem olvastam el a szabályzatot, tényleg csak fél oldal az adag?!

Jelentem Sebi megedződött: az állandó fúrás ellenére szépen alszik ma délelőtt!

Lorca,
Az elefanten doboz alján rajta van a cm-méret, írd hogy mit mértél (mm pontosan), és leolvasom a méretet, mert macerás lenne bevinni az intervallumkat.

Sági,
Csak így mellékesen említed, hogy Peti jár?! Gratuláció!

Pann,
Hát nem semmi kaland volt ez a síelés! Amúgy maga a sí élmény meg volt? Szóval volt hó, jó pálya, élvezetes lesiklás?
Gyógyulás Ádámnak!

Helga,
Bravó az újabb sikeres úthoz!
Én majd teszek a kirándulósba, csak most nincs időm.

Ágiboldi,
Nem bírtátok ki az 1 éves vízválasztóig a hajnyírást? Most aztán oda Boldi minden szerencséje! Miért is nem szabad 1 éves korig hajat vágni?

Lilien,
Boldog 10-et!

Orsi
Kép Kép
sno

lorca
én a siesta honlapjáról nyomtam ki a lábméreteket...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Itt vagyok!

Emőke: Boldog hófordulót Liliennek!
Nem sok felétudunk tényleg sétálni. Bár nagy kerekű babakocsink van, így azért bírja a homokot. Mi a templom mögött lakunk, iskola felé, környező utcákba.
Köszönöm jól bírja, eszik rendesen, csak egy kicsit nyűgös, de ezt most már vagy másfél hete megszoktam, mert azóta nyűglődik a fogával.

Bölcsi: Lassan nekem is utána kéne nézni a dolgoknak, két éves kora körül én is szeretnék visszamenni dolgozni.

Pann: Nagyon jók a képek! Jobbulást Ádámnak, remélem gyorsan felépül!

Mazsi: Ti se vagytok mostanábban egyszerűek és még mennyi baleset lesz ha el kezd járni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Emőke

Boldog Hófordulót Lilennek ! Tényleg gyönyörű a neve !!! :lol:
Igen Tomi az esetek 80 %-ban egyedül alszik el, a maradék 20 % fogfájás, időjárásváltozás, hasfájás esetén akkor a kezünkben.
:wink:

Ria

Gratula a munkához !!!

Sno

Látod milyen ügyes csemetéd van, milyen gyorsan alkalmazkodik a helyzethez !

Pann

Nem volt egyszerű ez a síelésetek ! Jók a képek nagyon ! :wink:
Ötletes a torta !

Mazsi

Reméljük nem lesz baj Leával !!! :cry:
Véres pelus ijesztő !!
Nagyon cuki a Rőmerben !!!

Pankaa

Nagyon édes Emili fényképe, igazi kis csajszika !!

Sági

Peti sem az az egyhelyben ülő sarokban egyedül eljátszó tipus úgy látom !!! :lol:

Bölcsi nálunk nem kérdés ugyanis nincs ! Budaörsre talán valahogy megpróbálunk, de nagyon kis esély van, hogy sikerül !
Ha nem megy apa marad itthon még egy évet és ovi ! Ezt a két évet remélem kibirjuk, aztán meg az oviba remélem sikerül felvetetni !(Bár már magánbölcsi alapításon is gondolkodunk apával, amilyen összeget kell fizetni babysitternek itt, simán megélne egy magánbölcsi) Kép Hahó hova bújtatok ?

Kép
kditke

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, aztán este olvasok tovább.
Az 1. szülinaposoknak sok sok puszit küldünk: Gergő, és ha találkozik valamelyikőtök velük: Áron (Kami)
Hazaértünk. Épségben.

Este olvasok és jön a részletes beszámoló...

nanica

Angol tanár lányok! Tanácsot szeretnék kérni. A férjem szeretne angol nyelvtanfolyamra menni. Ti mint szakértők melyik iskolát ajánljátok?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Küldtem képeket a közös mailre!!!!

Itt a szandink képe, ezt vettem ma neki.Siesta.Punktum.Belefáradtam ebbe a cipő kérdésbe.Szerintem ez a márka nem maradt volna fent évtizedekig ha nem lenne jó, mert az orvosok lebeszélnék a szülőket róla.Szerintem. :roll: Meg mindenkinek igaza van akit csak megkérdeztem a témában, így választottam egyet magamnak. 8) Olyan úgysem lenne szerintem amiben mindenki véleménye eggyezik.Arról nem is beszélve, hogy itt a városban csak ezt lehet kapni, de ma mondta a gyógytornász, hogy majd később lehet csináltatni neki cipőt ha úgy alakul, szokta a drnő(akihez járunk tornára) megmutatni a gyerekek lábát ortopédusnak.Hát majd meglátjuk.
Most örülök, hogy letudtam ezt a témát. 8) Egyébként tetszik neki, jól lépeget benne, mászni is tud, felállásnál sem akadály.De csak ebben a színben volt 19-es méret.Legalább jó lesz ha öcsikáje lesz annak is. :wink:
Kép Kép

Mgnéztem a játszóházas képeket is, azok a labdák nagyon tudtik, Emilinek is nagynon tetszene! 8) És milyen nagyon ezek a babák!Őrület! :lol:

Megpróbálok még visszaolvasni, Emilka 4 óta horpaszt! :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Kedves Lányok!

Mielőtt bárkinek lelkiismeretfurdalása lenne, ha Siesta cipőt vesz, elmondanám, hogy nincs azzal a cipővel semmi baj! Jó minőségű, a fő dolgoknak megfelel. Csak annyi, hogy létezik jobb, olcsóbban!
Ennyi!

Egy másik fórumon láttam, hogy egy lány írta, hogy vett Puma cipőt a kisfiának, mert "hallotta, hogy elsőre márkás cipő kell a gyereknek".
:roll: :roll:

Ugye mindenki érzi a különbséget a Siesta és a Puma között!? :wink:
Vendég

Kditke,
Egy ismerős munkahelye akart magánbölcsit csinálni az ott dolgozók gyerekének. Iszony macerás, az ÁNTSZ addig szórakozott velük, amíg feladták. :? De magán alapon tényleg lehet, hogy jól járnátok, biztos munkahely lenne mindkettőtöknek és még Tomit sem kéne elvinni sehova.
A könyvesboltban láttam egy Tomi kalandjai könyvet. Olyan aranyos volt, nem vesztek neki egyet? :D

Bölcsi
A választott egyetlen bölcsibe bejutni szinte képtelenség. Ha többet megjelölsz, akkor valószínűbb, hogy jut hely és még jó is neked. Én a BKV alapján néztem ki az intézményeket. Zuglóban a Mályva téri szinte esélytelen, nagyon picike és túl jó a híre. :wink:
Volt ismerős, ahol majd egy hónapig szenvedtek, mire beszokott a gyerek. Megérte rászánni az időt, mert utána teljesen elfogadott mindent és boldog baba. 8) Ők péntekenként nem szokták vinni bölibe, nem okoz problémát.
Böcsihely intézményfüggő, hogy tartják-e. Egyes intézmények azzal is próbálnak sakkozni. Iszony anyagi gondjaik vannak többnyire. Bölcsis anyuka mesélte, hogy a vezető időnként a konyhában dolgozik, mert nem tudják megfizetni a konyhás kisegítőt. :( Sokkal jobban jár, aki tartani akarja a helyét, ha beszoktatod, vagy jelzésértékkel viszed, majd "megbetegszik".
Évközben vinni rizikós, mert ha mondják is, hogy viheted, lehet, hogy amikor tényleg kéne, akkor már nem lesz hely. :evil:

Emőke,
Boldog hófordulót Liliennek! :D

Lin,
:( Mielőbbi jobbulást.

Mazsi,
Látszik, hogy élvezi az ülést. Mennyivel nagyobb Lea, mint Szabi. :shock:
Mászásban még lehet egy ok, hogy amikor megpróbálta, fájt a térde mondjuk. És onnantól nem volt kedve kipróbálni. Most meg már csak arra emlékszik esetleg, hogy a mászás nem jó, pedig már nem is fáj. :?
Pelus :shock:
Mi az, hogy nem tudja, felvesznek-e?! Ha nem szerződésed volt, ami lejárt, akkor nincs választásuk.
Nekünk van fejszűkítőnk, 2500 volt. Az ülésünk ugyan ez a modell, csak más színben. Nem látom sok értelmét, már most sem. Fel van csúsztatva, mert véletlenül feljebb toltuk és elfelejtettük visszarakni. Nem hiányzott.

Csimpilimpi,
Nálunk a bicigli kezdődött két éves korban. :wink: De a motor is megy még.

Pann,
Sajnálom a balesetet. Nekem is volt egy tanítványom Ausztriában síelni, kb amikor ti, szintén bukott. Neki is ajánlották, hogy vizsgáltassa meg magát, itthon nem. Most ül a sötét szobában, mert kiderült (elég hamar :? ), hogy agyrázkódása van és n n rosszul lett, miután pár nap pihi után visszament dolgozni.

Kép KépKép
lorca

Timi!
Fotózást éppen hogy kibírta, délben kezdődött, alvásidőben, és a végére nagyon kivolt, ez látszk is aképeken. :( Meg elég béna voltam(meg a fotós csaj, is mert nem szólt, pedig őneki jobban kellett volna látnia :twisted: ), mindig nagyon magassan produkáltam magam, ezért szinte minden képen felfelé néz. :? Nekem is csak később esett le, hogy lentebb bohóckodjak.Én jobban elfáradtam szerinte mint ő. :lol:
Egyébként én csak csatosat merek venni, mert Emili egész nap azzal szórakozna, hogy a tépőzárat babrálja,leveszi a lábáról a cipőt.Kintre már lehet bepróbálkozok egy tépőssel, de csak akkor ha szigorúan jár már, mert a babakocsiban azért még lehet matatni a cipőn.:)

Sági!
Bizony tudnak ezek a gyerkőcök meredek dolgokat művelni, pláne ha kicsit nem nézel oda! :D

Ria!
Akkor nálatok sem rózsás az anyós helyzet? :(

Kérdés:aki már elmúlt egy éves baba, az mikor kap teljes tojást?(fehérel együtt)És tejet?Vagyis az 1 éves kor után megfogalmazás mit takar??1 nap, 1 hét, 1 hónap??

Kinga!
Itt nem lehet még rendelni sem az említett üzletekben Salus cipőt.

Pann!
Tutik a képek!!! 8)
Szegény férjed, nagyon sajnálom, meg azt is hogy nem olyan volt a kirándulás mint ahogy terveztétek. :(
De a szülinap látom helyretette a dolgokat. :wink: Jobbulást a férjednek!

Kérdés:a szandit ti egyből egész napra ráadtátok?Vagy fokozatosan szoktattátok hozzá?Mert én most úgy tervezem, hogy eleinte csak pár percig lesz rajta, majd növelem az időt, hogy 1 hét alatt szokja meg a lába. :roll:

Ágiboldi!
Kép az új frizuról?

Mazsi!
Véres pelus: :( Biztos csak berepedt egy kicsit a végbél nyílása, a popsikrém vagy ha van Sudokrém majd meggyógyítja.
Nagyon jó az üléses kép!

Emili most kelt fel, ezért lasan be is fejezem.

Lin!
Jobbulást Grétának!

Emőke!
Liliennek boldog hófordulót!

Azt nem írtam, hogy a szandi 6400 ft volt akciósan. 8)
Emili most felhangosította a zenét, és rázza a popóját rá egyből. :lol:

Szóval a képek a közös mailon vannak!!!

Kép
pankaa

sziasztok!

megjöttünk Szegedről :cry: sajna szemüveges lesz Lea :cry: jól láttam, hogy kancsalít a bal szemével :cry: ezért meg is dícsért a dokinő :shock:
azért vagyok bosszús mert vszínű ez már korábban is jelen volt csak én mint laikus nem láttam (egyébként a csaláfd többi tagja még most sem nagyon látja :shock: ) és ha 6 hónaposan (már akkor megállapítható) elvittem volna egy szűrésre akkor már rég kezelve lenne...azt figyeltem,hogy jól lát-e de a kancsalság vhogy nem jutott eszembe :oops: (erre is vannak tesztek most már tudom)
kicsit utána olvastam és talán csak az iskola előtt kötelező a szemészeti kontroll, viszont akkor, most nem emlékszem már pontosan :oops: hogy talán minden 3. gyereknek vmi problémát találnak... :shock: :shock: :shock: akkor miért nem lehet szűrni őket időben??????????????????

na mindegy a lényeg ,hogy egyenlőre nem kell tapasztani .ennek külön örülök mert az tuti rémálom...

vasárnaptól 1-1 cseppet kell csepegtetni mindkét szemébe és csütörtökön kell kontrollra menni akkor nézik meg hány dioptria kell neki.

lin
Te mondtad hogy csak csepegtetni kell Gréta szemébe? mit csepegtettek? és mit várnak ettől?

sági
ti melyik voltatok Petivel?
vszínű megmutatom Leát legalább még 1 doktornak ,több szem többet lát...bár a szemüveget sztem nem ússzuk meg...
és arra gondoltam Pestre vinném fel...

pankaa
annyira édesek azok a fotók!
a fotóst csókoltatom! :twisted: :twisted: :twisted: megnézhettétek ott helyben a fotókat?esetleg nem lehet újra készíteni vagy annyira azért nem gáz?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
"ti melyik voltatok Petivel?" kérdést nem nagyoncértem, de talán arra gondolsz, hogy hol, kinél jártunk Petivel. Mi a Madarász szemészetén voltunk. A mi gyerekdokink minden gyereket elküld szemészetre fél évesen.
Sajnálom, hogy szemüveg kell Leának, de ilyenkor nagyon gyorsan lehet még korrigálni ezeket.
Vendég

Panka,
Naggggyon szupi képek!!!!!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Boldog hofordulot Liliennek!

Mazsi,
O Ti szegenyek! Ratok jar a rud mostansag! Szemuveg, veres pelus, problema a maszassal :(
Babaszemeszhez en is szandekozom elvinni Aront, nem gondoltam volna, hogy olyan draga, mint ahogy Lorca irta. Tenyleg kellene valami kontroll mindenkinek sokkal korabban, hiszen minel kisebb a gyerkoc, annal gyorsabban korrigalhato a dolog!

Nagyon jo az autosulesetek!!!! Nekunk is pont ilyen ulesunk van! Hasznaltan vettuk boltban, jobb lett volna ugy venni, hogy ismerjuk, vagy tudjuk, hogy megbizhato a hely, ahonnan vesszuk. Kar, hogy nem par hettel ezelott adtak el :)

Ria,
A gyerekorvosunk, mikor a valaszthato vedooltasokat mondta el, akkor szolt, hogy a pneumora nekunk jar a tamogats, mivel szivzorejes Aron. Ezek szerint a Ti orvosok nem emlitette ezt a lehetoseget? Szerintem, ha mentek feliratni az oltast, kerdezz ra!

Panka,
Nagyon jo a szandal! Tok jot vettel!

Dana,
Remelem, Laura jobban van! Sajnalom az ejszakaitokat! :cry: Iszonyat faraszto lehet!!!!

Sno,
Ilyenek ezek a gyerkocok! Alkalmazkodnak! Hihetetlenul gyorsan! Egyebkent mar en is aggodom, hogy mi lesz itt tavasszal, meg nyaron, ha beindul a felujitasi hullam......

KépKépKépKép
thelga

Mazsi!
:( Sajnálom a szemüveget, de biztos megszokja majd!A szemüveg öltöztet. :D Bár ez hülye humor most.De talán egy kicsit vígasztal. :roll: :wink: Úgy tudom hogy nem lesz mindig szemüveges, egy ideig kell hordania, utánna már nem kell, max. majd későbbiekben, felnőtt korban, stb.
Fotózás nem gáz, csak utánna vettük észre meg azért néha nekem is eszembe jutott. :? Ott helyben megnéztük utánna, ekkor lett kiválasztva a 10 kép amit ők hívnak elő.De mi is előhívattuk az öszeset(108 db), ezzel a Media Marktos akcióval. :wink:

Sági!
Köszi. :D

Csimpi!
A boltban ahol vettem a szandit most akció van:Puma cipőből 1et fizet 2-t kap. :lol: Lehet ebben a boltban vásároltak? :wink:

Holnap megyünk játszóházba. :D

Kép
pankaa

Hihetetlen! Este 9 van és fúrnak, most meg fűrészelnek!!! :evil: Múltkor vasárnap fúrtak amikor nem lehetne. A házirend szerint! Kiírtam a faliújságra, hogy "ki nem ismeri a házirendet?" meg, hogy "legyünk tekintettel ember társainkra!" Másnapra már le tépte valaki. :x Iszonyú milyen parasztok laknak itt.

Asszem elrontottam a gyomrom. :? Görcsöl, meg kis hányingerem van. Az Árkádba ettem. :? Elmentem az intersparba beváltani a pontjaimat. De a gyüjtőfüzit itthon hagytam. 8)

Megjött a quellés gőzőlős seprüm. Nem rossz. Gőzöl meg minden de azért nem egy nagy szám. :( Mondjuk igazából én a H2O Stem Mopot szerettem volna, de az 27000 ft. Gondolom annyival jobb is. :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok. Kicsi Botondom tegnap éjjel belázasodott és ma egész nap lázas volt, nyüszizett sokat. Olyan furán nyálkás a széklete, mintha kicsit véres is lenne, de apa szerint nem biztos, hogy . Minden esetre ha holnap is így folytatódik irány a doki. A vacsit kihányta, pedig nappal evett azzal nem volt gond. Akartam adni neki egy kis gyógyszert lefekvés előtt, de akkor is hányt. Ügyi volt a kiságyon kívülre taccsolt, gyorsan leterítettem a kiságyba egy műanyag lepedőt, ha éjszaka hányna, ne kelljen ágyat húzni. Így az esti szopi is elmaradt, majd ha megébred pótolunk, hátha addig rendeződik a gyomra.

Ria, Pann
Szülinapi képek nagyon jók, látszik, hogy élvezték a manók.

Ria,
Pont tegnap hívtam Kati nénit, mivel az elmúlt két hétben nem voltunk, hogy akkor mikor menjünk. Azt mondta, hogy ne menjünk a másikcsoportba, indít haladót, jövő hét hétfőn megyünk.

Már fel is kelt a kis beteg, megyek

Üdv:
Mónika

mmónika

Móni!
Jobbulást Botondnak!Remélem hamar meggyógyul!!

Ria!
Köcsög szomszédokat ne is említsd, a miénk is most jött haza :( :evil: Mindjárt kezdi a bumci zenéjét :evil:
Neked is mielőbbi gyógyulást!Mit ettél?

Na léptem, még vár rám egy hajmosás. :?

Kép
pankaa

Sziasztok!

Barátnőm beíratta a gyerekét jövő tavaszra.Mondták csak áprilisba lesz hivatalosan beíratás,de jobb hogy most jött,mivel már a 32.
Belegondolva ekkora városba mi van,akkor nagyon nem irigyellek bennetek. :(

Ria
Miért kellett neked amniocentézis?Én is voltam,de tényleg fájdalmas volt.nekem benn kellett maradnom utána 24 órát.Nálatok is így működik?
Akartam kérdezni már,hogy hallottam olyan vérvételt terhesség alatt ami kimutatja a genetikai hibát.Csak itt nem ajánlják,mivel fizetni kell érte.Ez igaz?

Mazsi
Hát nektek aztán most összejött minden.Remélem a mászás hamar rendbe jön.
Te hogy láttad meg Leán a kancsalságot?/hú milyen kérdés/
Ezt úgy értem ha rád nézett akkor az egyik szeme picit másfele?Vagy ha ábrándozós arca van?Azért kérdem mert Laura is furi nekem,főleg most hogy nem alszik éjjel.Eddig azzal bíztattam magam,hogy az alvatlanság,de ahogy írod ezek szerint ekkora babákat is lehet vinni szemészetre.És a család is mindig azt mondja ezt kinövi.
Látom Sági is írja hogy 6 hósan orvos küldi a gyerekeket szemészetre.Itt miért nem?

Sági
Gratula a járáshoz!

Emőke
Boldog hófordulót Liliennek!

Blin
Jobbulást Grétinek.

Bella
Gyere sűrűbben ha tudsz.Képeket nem raksz fel a gyerköcökről.

Ágiboldi
De szerencsés Boldi.Laurának meg mint a mickie mouse olyan a frizkója. :lol:

Panka
Nagyon jók a képek!
És a szandi is jól néz ki.Mikorra tervezitek a második babát?

Helga
Csak nem a lákást újjítjátok fel?
Hát tényleg fárasztó ki-be rohangálni 2 szoba között,de talán hamar abbahagyjuk.

Laurának beraktam a zeneovit délután és ő mindig a tv elött rázza magát ilyenkor.Véletlenül leraktam a távírányítót a földre és úgy elállította a lejátszót,hogy fél órámba tellett,mire megjavítottam.És még neki nem tetszett,hogy nem szól a zene. 8)

KépKép
KépKép
dana 1

Csimpi,
Márkás cipő :lol:
Nagyon szép vonalzók. :D

Panka,
A sima tápiban minden van, ami a tejben. Úgyhogy már adtál neki. :wink: A tejnek csak az arányai rosszabbak és a tápiba beletesznek bizonyos dolgokat, amitől a gyártók szerint jobb lesz a babának.

Az egy év nekem olyan sacc/kb. Tejet nem adtam még, de tojás igen. (pl Ria-féle túróst már kapott)

Mazsi,
A szemüveg biztos? Egy év alatt csak nagyon indokolt esetben csinálnak bármit is, mert még fejlődik a szem, nem akarnak többnyire beleavatkozni, és amúgy sem kell rohanni. Még nincs rendesen beüzemelve. :wink: Ezért ha 6 hónaposan elviszed, akkor sem történt volna sokminden. Ha ez megnyugtat. :( Szerintem nem neked, hanem a gyerekorvosnak kellett volna látnia. :evil: Mi erről már Szabi pár hónapos kora óta konzultálunk minden egyes alkalommal, amikor látom. :evil: Azt már nem is említem, hogy a védőnőnek is ki kellett volna szúrnia. :roll:
Milyen gyógyszert írt fel? Ha ugyan azt, amit Linnek, akkor nem szabad mindkét szemébe egyszerre! Az a pupilla tágításával okoz tompalátást, ezzel mintegy helyettesítve a letakarást és kényszerítve a másik szemet, hogy dolgozzon. Cseppentés után vigyázni kell, mert fényérzékeny lesz, napszemüveg vagy napfénykerülés ajánlott.
Hogyan vizsgálták? Ennyi idősen (nem tudom pontosan meddig, pár hónapja voltunk szemésznél) +2 dioptria még tolerálható, de ha mínuszba megy, az már nem az igazi.
A bölcsődékben már biztos van szűrés, az oviban meg úgy tudtam, kötelező. Meg a gyerekorvosnak ki kéne nyitnia a saját szemét. :?

Csongria,
Angol? Egyiket sem. :wink: Totál tanárfüggő. A helyetekben inkább egy hirdetést raknék ki az Elte angol tanszékén, az Ajtósin (19, azt hiszem) és keresnék egy magántanárt. Az olcsóbb sulik spórolnak a tanár fizuján, ami a meglátszik az oktatás minőségén. Plusszban felnyomják a diáklétszámot. 10-12 fős csoport az már tömeg. Ilyenkor már nem is foglalkoznak azzal, hogy az egyéni szinteket figyelembe vegyék. A drágább sulik meg kb annyiba kerülnek, mint egy magántanár. Ha diák tanít, nem jelenti azt, hogy nem tud angolul, vagy rosszul tanít. Ezt elmondhatnám viszont néhány tanártársamról is. :twisted:

A bölcsitémához még figyelembe kell venni, hogy a második tél betegség szempontjából zűrösebb szokott lenni, mint az első. Különösen akkor, ha közösségbe jár a gyerek. Vannak gyerekek akik egyáltalán nem bírják a bölcsödét, állandóan betegek. Anyukám nem sokkal egy éves korom után próbált beadni bölcsibe, de nem ment, mindig beteg voltam, egy idő után feladta, inkább fizette a személyes felügyeletemet. 8) Ha gyesen vagy és táppénzre mész a gyerek betegsége miatt, kapsz vagy egy ezrest naponta. :? Az esélye annak, hogy ne legyen beteg több részletben összesen több hétig az első télen, amikor bölcsibe jár, nulla. A gyed pedig ugrik.

Mmónika,
Szegény kis Botond. :( Gyógypuszik.
Szoktátok Botinak becézni? Vagy valahogy máshogy?

Kép KépKép
lorca

Rokica
Ha olvasnád szeretném megkérdezni,hol lehet elérni téged,ha vidékről érdeklődnek.Van egy ismerősöm,akinek 3 hetes a babája és már a szopi mellé tápszert kapott az orvostól.Csak annyit tudok,hogy éjjel csak tápszert ad.Szeretné ha tudna szoptatni,de nem tudja hogy kezdje el .

Móni
Jobbulást Botinak.

Ria
Jobbulást neked is.

Lorca
A szem hány éves korukig fejlődik?

KépKép
KépKép
dana 1

Ria, én a pesti iskolákat nem ismerem, de talán tényleg magántanár kéne, leginkább a valaki ajánl valakit módszer működik, de akit én ajánlani tudnék az most nem ér rá sajna (vagyis neki nem sajna mert babázik :D )

Panka, a ti képeitek szuperek, a vonalzós meg az avatar is! Boldi frizurájáról még nem csináltunk, de a hétvégén szülinap, akkor tuti :wink:
Én is lehet, h megadom magam a siestának, mert pl Pablosky után bejártam erket berket és alig van méret.

Botond gyógyuljon szegényke.

Mazsi, én ismertem szemüveges kisbabát, nagyon cuki volt benne (és megjavult), bár a macerát nem irigylem, amíg rábeszéled, h ne vegye le :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Pálinkás jó reggelt! :lol:

Emili 6kor ébresztőt fújt azóta nem alszunk. :evil:
Megyünk 10re játszóházba büntiből. :lol: Ha már eddig nem aludt el, akkor kihasználom. :wink:

Dana!
Tesóbaba most kérdésessé vált, nincs lakás ugye, meg ősszel a férjem szeretne kimenni Hollandiába 1 évre, így majd ősszel megláétjuk.

Ágiboldi!
Köszi. 8) Akkor 7végén nálatok is banzáj lesz?

Én úgy gondoltam, hogy a szülinapi tortájában már lesz tojás.De lehet hogy nem jó 5let egy esetleges alergiával elrontani az ünnepet? :roll:

Kép
pankaa

Jóreggelt! :)

Panka!
Lilla már evett olyat, amiben van egész tojás: pl. piskóta, kenyér (amit én sütök), pogácsa stb. Viszont közvetlenül még sárgáját sem adtam neki. Na nem azért, mintha bármitől is tartanék, egyszerűen nekem macerás. De rántottát sem kapott még. Úgyhogy szerintem simán mehet a tortába tojás.

Dana!
Hogy vagytok?
A farsang biztos jó lehetett!

Mazsi!
Szerintem is ilyen korban azért még nagyon jól lehet korrigálni a szemet. Meg lehet, hogy elég bátor kijelentés volt, hogy szemüveges lesz. Vagy tényleg ilyen jól meg lehet már állapítani? Hogy vizsgálták?

Móni!
Jobbulást Botondnak!

A tegnapi játszóház tök jó volt, Lillus teljesen elpilledt hazafelé az úton. De így legalább nyugiban megvacsiztunk a Pólusban. Néztünk síszemüveget és kesztyűt, de cefet drága! Ugyanis hétfőn megyünk Szlovákiába síelni. Igaz, csak egy napra, de várom nagyon!

:D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Tegnap este nem sikerült gépközelbe kerülnöm.

Linus még mindig náthás, a hangja is kicsit jazz-es lett, de hálistennek láza nincs.
Voltunk dokinál is, mert legutóbb is a hangelmenés után jött a láz. Felhívta a figyelmemet, hogy ilyenkor ne adjam neki a vasat, mert azt a kórokozók is szeretik, lehet hogy ezért nem javult az állapota. ( Szolhatott volna valaki hamarabb is!)

Hétvégére azért elutaztunk. A dédi nagyon örült. Mi jót shoppingoltunk, ettünk nagyokat.
Közben majdnem összevesztem a fél családdal, mert apukám a dédi unszolására adott a Linusnak mézes diós piskótát, amikor nem voltam ott, annak ellenére, hogy a dédinek direkt mondtam, hogy tojást még egyátalán nem adtam neki, a mézről meg a dióról nem is beszélve.

Új tudományaink vannak: megáll kapaszkodás nélkül, akár már fél percre is. Kéremre odaadja azt, ami a kezében van, vagy ha kérünk tőle valamit, és megnevezzük, rámutatunk, akkor odaadja. Mutatja hol van az orra (anyáé, apáé is), szeme, szája. Kanalazni próbál. 4 foga van.

Ezt most elküldöm és megyek olvasni amíg még alszik. (végre itthon!)

nanica

Sziasztok!

Móni,
Jobbulást Botondnak!!! Remélem már jobban van!

Panka,
Peti is kapott már tojást, tejet csak nem közvetlenül hanem sütiben, valamilyen kajában. Azt hiszem külön tortát sem fog kapni Peti. :oops:

Dana,
Milyen volt az éjszakátok? Remélem jobb már és meg van a következménye a rossz éjszakáknak, mondjuk egy fogacska. :D

Rokica,
Egy nap késéssel, de boldog névnapot kívánunk Zsuzsának!!! :D

Emőke,
Liliennek boldog hófordulót!
Vendég

Most pont egészségpénztárat keresek magunknak. Lassan mi tartjuk el a gyógyszeripart. :twisted: Akinek van, mennyire éri meg? El vagyok veszve egy kicsit a levonási költségek és az adókedvezmény dolgok között. :oops: Eddig a Patika jónak tűnik. A többinél is úgy van, hogy max a 87-92% használható fel? Ezt úgy látom, elég sok helyen fel lehet használni. Nincs nagy kedvem a bogarászáshoz. :oops:

Nanica,
Én szóltam, hogy lehet, le kéne állni egy kicsit. 8)
A kanalazás milyen hatékony? Nálunk még a kézzel tömés sem az igazi. :lol:

Timocska,
Hajrá síelés. Csak vigyázzatok magatokra!

Dana,
Nem tudom, meddig fejlődik, de most még biztosan. Mi csak cuki kiscicákról tanultunk, hogy mi van olyankor, ha bizonyos formákat nem láthatnak, mert megakadályozzák. Ha nem hagyják, hogy bmi mást lássanak, mint egyenes vonalakat, nem fejlődnek ki azok a kis csapok, amik mondjuk a hullámos vonalakat érzékelik és később már nem lát rendesen. Ezen a szinten már túljutottak babáink, de infóért inkább egy értelmes szemészt érdemes kérdezni, mint egy műkedvelő anyukát. :lol:
De megpróbálok utánanézni...

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Mazsi:
Humapent, és ahogy írta Lorca úgy kell használni és az a lényege. Nekünk azt mondta a doki, hogy két éves koráig változik a szem. Minden csecsemő kb 3 drioptriával születik és ez csökken két éves koráig. Mi kb2-1,5-nél tartunk és ezzel igazán még nem kell foglalkozni, csak a kancsalsággal. Eghyépként nekünk 2 hónapig kell cseppegtetni és utána nézi meg mennyit javított rajta.
Anno egyépként én is és öccsém is kapott ilyet, majd mikor iskolába mentünk kaptunk mind a ketten szemüveget, amit nem is kellett csak kb egy évig használni.

Jobbulást Botondnak!

Köszönjük! Nem vagyunk valami jól. Tegnap délután már szerencsére nem voltunk lázasak. Éjszaka az szőrnyű volt, legalább 10-szer keltem fel hozzá, aztán hn6-kor úgy döntött ő felébredt. Apa ki is ment, úgy is nemsokára csörgött volna az órája. Nagy nehez f7-kor sikerült még egy kicsit visszaaltatni egy órára.
Szerencsére reggel sem volt láza, csak most már csúnyán köhög, most kezd felszakadni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Panka: Szerintem nagyon jól sikerültek a képek!

Ja és tényleg ma egy évvel öregebb lettem! Hogy szalad az idő

KépKép
Kép
Kép
b.lin

lin
isten éltessen, öreglány :lol:

pann
én is boldog szülinapot kívánok gergőnek, gondoltunk rátok sokat, h mi lehet! tökjó, h hármasban voltatok! rem, ádám már jobban van, egyetértek timóval, egy beteg férfi nem kis falat :roll:

timo
esetleg kérjétek kölcsön pannéktól a hiányzó felszerelést, nekik biztos van :lol: :lol:
mindenkit n irigylek egyébként, aki megy még hosszabb-rövidebb időre kirándulni/nyaralni! persze egy hónapja voltunk dobogókőn, de akkor is én annyira szeretek (szeretnék) menni

babafotózás
kicsit utánakotortam, h ne legyen má' a brendon monopolhelyzetben :lol: de nem bírom megtalálni azt a fotóst, akit még régebben kinéztem erre a célra (így jár, aki nem menti el a kedvencek közé :evil: )
egyelőre még ezt találtam, mint szóbajöhetőt
http://www.1point4.hu/gyp.html
(ne legyen drága, ne legyen extragagyi, és adjon oda minden fotót cd-n)

majus3

ja és még azt, h nálam már megint sági gyújtott világosságot, h igazából a szülinapi torta simán lehet már tojásos-tejes is akár. főleg, arra a mennyiségre tekintettel, amekkorát kele meg bír majd kaparintani belőle :twisted:

majus3

Timi!
Jó síelést!

Nanica!
Gratula az új tudományokhoz!
Jobbulást kívánok még mindig!

Ria!
Te hogy vagy???

Lorca!
Nekem OTP-s volt, de én nem látom értelmét az egésznek, max. ha vki nagyon nagy tételben vásárol havonta, és az adójóváírás vagy mi is jól jön.Nekem a munkahelyem fizette havi 3000 ft-ot, cafettéria rendszerben, de én egy fillárt sem fizetek azért, hogy utánna olcsóbban vásároljak.Nem látok benne semmi rációt. :roll: :?

Lin!
Bolodg szülinapot!! :D
Grétának is jobbulást!

Végül a játszóházig már nem jutottunk el, mert előtte bealudt Emilka.Persze csak egy fél órára, mig hazaértünk. :evil:

Új tudomány:Emili ma megtette élete első 3 önálló lépését!!!
:D Csak úgyni hirtelen.Úgylátszik a Siesta első lépés cipője nem hazudtolja meg a nevét, meghozta gyümölcsét. 8) :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

lin

Sok boldog szülinapot! Hogy fogtok ünnepelni? Vagy így hogy Gréta beteg ez elmarad?

Szemészettel kapcsolatban nálunk sem mond semmit a doki. Meg úgy általában semmiről. Védőnőnk is csak Lili születésekor volt itt, azóta sem, tanácsadáson pedig mindig sokan vannak. Marad a net.

nanica

Nálunk apóstól féltem hogy megeteti valamivel de ritkán jutottunk el hozzájuk úgyhogy ez elmaradt. Linusnak lett vmi baja?

ria

Magán angoltanár szerintem is. Jobban figyelembe tudja venni az egyéni igényeket.

dana

Zeneovi? Hmm.. Az micsoda? :oops:

mónika

Botondnak gyógyulást! Kellett orvoshoz mennetek?

panka

Szerintem tej,tojás gyerekfüggő. Még mindig kipróbálhatsz valami tojásos sütit addig.

Mennem kell Lili felébredt!

Kép
emoke27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?