Új privát üzeneted érkezett!

ria
áll már a bál nálatok? lesz ma vmi buli vagy csak hármasban ünnepeltek?
olyan hamar nőnek ezek a gyerkőcök :lol:

tényleg mi a helyzet a havi szülinapi talikkal? :wink: jó lenne már látni benneteket! olyan ritkán tesztek fel újabban képeket! :cry:

19-én visszük Leát szemészetre Szegedre.A bal szeme gyanús nekem hogy kancsal :cry: remélem nem kell szemüveg vagy ilyesmi...

az egyik ismerősömtől megkaptam egy Jászberényben rendelő szemész dr.nő elérhetőségét aki kínai orvoslással,akupuntúrával kombinálja a hagyomásnyos terápiákat és sokkal eredményesebb...
az ismerős kisfiát 1,5 évig hordták Szegedre és semmit nem javult a szeme, sőt , már a műtétet helyezték kilátásba de legalábbis hogy örökre szemüveges marad:shock: elvitték ehhez a dokinőhöz és már 1 dioptriát javult a szeme :lol: és állítólag 2 éven belül elhagyhatják a szemüveget...

most egy kicsit még nyomozok a dokinő után ,mert kicsit szkeptikus vagyok ezen gyógymódokkal kapcsolatban...
addig elvisszük a hagyományos dokihoz Leát és majd lefgfeljebb összevetjük a véleményeket :wink:

etetés
milyen husikat adtok a csemetéknek? Lea még csak szárnyast kapott...elvileg már lehet(ne) mást is adni nem?

a máj adag ugyanakkora, mint a husiból csak legfeljebb hetente 1x?

majus
látom Kele is élvezi ha cipelik a popóját :lol: sztem mindegy milyen hordozó csak a gyerkőc érezze jól benne magát...

nekünk az ERGO azért jobb, mert esélyünk sincs, hogy apával sétáljunk és ha egyedül vagyok nem szívesen teszem a hátamra (bár a tegnapi eset szerint szükség törvényt bont)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

pankaa
az enyém 42-43 :shock: :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Én már feladtam, hogy okosabb és rendszeretőbb legyek, hogy megelőzzem az ilyeneket. Reménytelen. :?
Mint az üvegszilánk nálunk. :oops: Én azt még mindig nem emésztettem meg.

Ágiboldi,
Van egy olyan mondás, hogy ne adjunk olyan dolgot a gyereknek, ami átfér egy wc gurigán. Nálunk nemigen lehet betartani. :wink: A fulldoklás pont attól van, amit nem tud lenyelni, csak a szájába gyömöszölni, az meg elég nagy is lehet. Tesómnál a legrosszabb apukám jegygyűrűje volt, ami elég méretes. Én csak sütikbe akartam belefulladni. Barátosnémnál egy pénzdarab, ami miatt napokig frászban kotorásztak a pelenkában és töltöttek napokat a kórházban. Az is elég nagy, nem tudnám lenyelni, az bizti. :roll:

Kép KépKép
lorca

Mazsi, hol nézted meg, hogy a fikuszod mérgező-e? Ha online, akkor felteszed ide a Linket. Nekem is van 1-2 fajta, de én nem különítettem el. Eddig csak tépni akarta, enni csak a földet.

Lorca: Vasat, ha jól tudom elég sokáig kell szedni, hogy a vasrtaktárak feltöltődjenek és a vasszint normalizálódjon. elvileg vérvéttellel lehetne ellenőrizni, de mivel legutóbb vagy 10szer szúrták meg 1 vérviszgálatért 2 nap alatt, azt mondta a dokinénik, hogy ha látja, hogy jó a színe stb, akkor nem vizsgáltat újra vért.

nanica

SNO: a betont is lehet fúrni, csak megfelelő eszköz kell hozzá. A sima, gagyi fúrókkal hetekig ott lesznek! Mi is panelban albérleteztünk sokáig és apukám megunta, hogy mindig kölcsönkérjük az ütvefúróját és kaptunk egy igen bika gépet. a 20 cm vastag falat kb 1 perc alatt átlyukasztotta!!!
Most téglában lakunk, de nem használjuk, mert olyan bazi nehéz!

nanica

Nanica,
Döfködni én se hagynám törpöket potyára. :roll: Mit mondott dokitok, hogy álltok? Nekem a vasszedés terhes korom óta nem áll a toplistán. Nagyon utáltam. :wink:

Kép KépKép
lorca

nanica

http://www.babanet.hu/publ/viragok.htm

http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=849

vas szint
én azért megnézetném tényleg, mert ha magas nagyon sok gondot okozhat...csak van vki aki meg tudja szúrni !!!!! :shock: :lol: :wink: nem riogatásnak szántam :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Lábméret: :shock: Milyen magas vagy?És hol veszel ekkora cipőket? :roll:
Én üvegesben adok neki májas kaját, Kecskemétinke van májas sütőtök, meg almás-májas.Meg szokott kapni marhahusos kajákat is, vannak nyúlosak is a Hippnek.Halat általában 1 éves kortól ajánlják, de azt én még nem próbáltam.Szerintem a máj mennyisége elég annyi mint a húsból, kb. 1 jégkockánnyi(persze függ a kocka méretétől is. :wink: )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

panka
175cm vagyok
1-2 cipőgyártó (pl. Marc, van egy spanyol márka e azt csak ha látom tudom hogy az ... :oops: ) már készít 42es cipőket...
Pesten van 1-2 üzlet ahol készítenek méretre...a mennyasszonyi cipőm pl ott készült...ezekkel csak az a baj hogy nem olyan csinos kis tip-top cipők tehát pl. tűsarokról, kis pinti-pántis szandikról nem álmodhatom :cry:
újabban a Deichmanban is találni nagy méreteket...
a nyári sportszandim (Air-step) pedig fiú szandi...de sportszandi így sztem nem gáz...Unisex :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
csak neked, csak most, csak itt :lol: :
Kép Kép Kép
Gyorsan rádobtam az egyik fotózós rucit, amiben holnap lesz. :wink: A közeli képen látszik a 2 kis fogacska alul. :D

Kép
pankaa

nagggyon csini!!!! :lol: :lol: :lol: ezek a szemek! :lol: tündér :wink:

csak úgy fotózás lesz?

mi az 1. szülinapjára tervezzük a hivatalos fotózást :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Igen, mert holnap megyünk pestre, legközelebb eg ki tudja mikor? :roll:
Köszi. :D Holnap lesz 11 hónapos, de azon az egy hónapon már nem múlik semmi. :wink:
Jól elvagyunk itt, többiek??
Lea is alszik?Emili pont most kelt fel.

Kép
pankaa

Boldog szülinapot Beninek!

Boldog névnapot Bálintnak!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

alszik! már 2 órája :shock: rem nem a ficus az oka! :shock: :lol:

én meg próbálok nyomozni a szemész dokinő után...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Először is elnézést a betolakodásért. Minden, ami GAP baby, gyerek, felnőtt új ruhák a következő, linken: http://www.vaterabolt.hu/index.php?page ... eID=170099

Üdv.:
rubin

Mazsi
Remélem azért Brigi lába max. 40-es méretnél megáll a növésben! :shock: Nincs a családban óriás láb méret! Ill. a bátyámé 46-47-es. De ő pasi! :lol:

Fikusz: :shock: Ne aggódj, azért alszik mert álmos. Most Brigi is 3,5 órát aludt. Már 2. napja, hogy átalussza az ebédidőt! :shock:

Babaszemészettel még a BabaExpon találkoztam: http://www.babaszemesz.hu/index.php Érdemes megnézni, igaz Bp-en van és nem a legolcsóbb. De lehet, hogy összeállhatna több baba is. :wink:

Panka
Micsoda kis nőci! :lol: Majd tegyél fel képeket a fotózásról! :wink:

Körkérdés
Milyen érvet és ellenérvet tudtok a karfa nélküli babakocsira?
lora7

Boldogságos Első Szülinapot Benikének!!!!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert egész nap úton voltunk most meg vendégeket várunk.

Május,
Szuperek a képek, kár hogy nem volt verőfényes napsütés! De gondolom akkor is kipróbáljátok majd Dobogókőt. Megéri! :D

Panka,
Annyira édi Emili göndör frizkója! :D

Mazsi,
Peti már többféle husit kapott üveges kajcsiban. (szárnyasok, nyuszi, bari, marha) Májat én simán adok neki. Egy kisebb csirkemáj valami jó kis körítéssel. Peti nagyon szereti. Sőt szoktam néha "májkrémet is csinálni. Máj, krumpli,sajt, összeturmixolom és kiváló reggeli van belőle.

Lora,
Nem gondolkodtam még a karfa kérdésen. Szerintem legyen karfája, de ha megoldható akkor legyen levehető. Okosabb nem jut az eszembe.
Vendég

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BENINEK!

Kép

Este jövök csak Laura ma 20 percet aludt.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Nekünk a babakocsi és a hordozó PC ezért gondoltunk erre. Na meg elég kicsi a választék a boltokban és csak ezért Pestre menni?! De majd még meglátjuk.

Csongria
Boldog szülinapot Beninek! Mit készítesz neki?

Lora
Ez az övfeszítős dolog pontosan mit jelent? Bocsi elég tájékozatlan vagyok. :oops:

Karfa nélküli babakocsinak esetleg az a hátránya hogy mindenfélekképen be kell kötnöd nehogy kiugorjon. Szerintem is a levehető lenne a legjobb választás.

Thelga
Képfelrakással van egy kis gond. Nem tudok kicsinyíteni. :oops:
De majd utána olvasok, régebben már volt róla szó.

Mazsi
9-18 kg-ra gondoltunk hogy lehessen dönteni, meg a 36 kg-osnak nem mindegyiknek van szűkítője. Anyósék meg elég messze laknak. A römer king milyen lenne és mennyit gondolt az ismerősöd?

Lili már evett borjút és marhahúsos ételt is igaz üvegest. Bár Ő általában egyszerre max fél üveggel eszik meg. :(
Persze a gyümölcsösök jobban csúsznak. :evil:

Raktam fel vonalzót, de úgy látom ehez sem sikerült a fénykép. Biztos túl nagy volt. Azért remélem majd bele jövök.

Kép
emoke27

Megvolt a Valentin Napi köszöntőnk. Ennek eredményeképp legalább megtaláltuk azt az élelmiszert, amit Szabi szeret. Marcipán. :twisted:

Emőke,
Saját tapasztalat: karfa ide vagy oda, muszáj bekötni. 8)

Karfa:
Nekünk nem olyan van, csak szomszédnak. Időnként abba ül Nati és eddig semmi előnyére nem jöttem rá. Hátránya, hogy azzal a pár grammal is nehezebb a kocsi. :wink: Natit zavarta, de vszínűleg csak azért, mert nálunk még a tálca sincs fent.

Mazsi,
Mi Pesten voltunk a Babaszemészeten, nekem tetszett, de azért a 10e-t, amibe került volna, sokalltam érte, még ha tényleg profinak tűnt is. Jelentkezz be a hírlevelükre, hátha te is nyersz egy ingyen vizsgálatot, mint mi. 8)

Kép KépKép
lorca

készül apának a Valentin napi muffin Kép

Lea ellenőrzi a felvert tojás keménységét :lol: :wink: Kép

sági
ez a májkrém jól hangzik köszi (bár még sajtot nem eszik...)

emőke
megkérdezem az ülést OK?

köszi a husis hsz-ket :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ezek a csajok! :shock: :D Hirtelen úgy megnőtt mindenki!

Emőke,
Concord Ultimax-ot nem tudom jó szívvel ajánlani. Érdekes, hogy vidéken a PC hódít, errefelé is mindenkinek az van pl. babakocsi.

Nanica,
akkora fúróval csinálta, mint ő maga. Ma nem voltak szerencsére.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Beninek boldog születésnapot kívánunk, fincsi tortával és klassz ajándékokkal!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket! A kis névnaposnak elég nehéz volt megmagyarázni, hogy mi is ez a névnap és miért nem szülinap van. Leegyszerűsítve végül abban megegyeztünk, hogy ilyenkor nincs torta (kis sütit azért vettünk), erre este nagyapi beállított egy tortával. Jövőre újra próbálkozom.

Cipő
Szerintem a Siesta nagyon drága és semmivel sem jobb, mint több más cipőmárka. Sőt sok cipőjük harántboltozatos és az szerintem nem való még a kicsiknek. A jó cipőnek sima a belseje, kivéve a sarkánál belül van egy kis emelés, amivel helyes irányba tartja a lábat, de nincs boltozat, mert akkor nem tud erősödni az izom. Az jó, ha tartja a bokát tehát hátul magasított és merev kérge van. A talpa szerintem is legyen kicsit rugalmas. Én két irányzat közül szoktam választani. Az egyik az ortopédia irányából fejlesztett cipők (Dr. Leo, Salus) totál megbízhatóak, de néha a külső kinézet pár hordás után nem túl nyerő. Vannak a régi nyugat-dunántúli bőrgyárak privatizációjával létrejött Kft.-k cipői, amelyek sokkal olcsóbbak és nagyon jók (mause, asso, talán az elephanten is). A Pablovsky márkájúak tényleg nagyon szép és jó cipők, de irtó drágák, én csak azért találkoztam vele, mert egyszer volt egy ingyenes 5000 Ft.-os kuponom, de így is fizettem még 8 ezer Ft.-ot.

Karfa,
Szerintem első gyerekeseknek érdemes beruházni egy jó kis sportkocsiba. Nekem nagy segítség volt, hogy PP Ariám volt. Extra könnyű, karfája kihajtható, elég hálás amikor terhes vagy, de még babakocsizol az elsővel. Bálintot 1 éves kora után már nem kötöttem be a karfa ezért is nagyon kellett. Nem ugrált ki a kocsiból, viszont ahogy írtátok szerette nézni a guruló kerekeket. Ezért egyik oldalra kihajolt hogy láthassa. Ez elég hátrányos egy könnyű kocsinál, alig bírtam a másik oldalon ellensúlyozni.

Nanica,
Amikor Bálint vashiányos gyanús volt (14 hónaposan), akkor az egészséges rendelésen csak megszúrták az ujjbegyét és ott helyben egy kis gép kimutatta az értéket. Alacsony volt és ezért 3 hónapos kúrát kellett csinálni, mivel ennyi kell a raktárak feltöltéséhez. Ezután újra megnézte a doktornő és már jó volt az érték. Szerintem is nézesd meg. Kár, hogy nálatok nincs ilyen gép.

Mazsi,
Szerintem nem lehet elkerülni a kisebb-nagyobb dolgok bekapását, különös radarjuk van, hogy minden apróságot megtaláljanak a földön, és mindent bekapjanak amit nekünk eszünkbe se jutna. Ja és pont akkor, amikor egy másodpercre nem figyelsz. Botondnál majdnem napi jelleggel szedek ki valamit a szájából, szerencsére a fuldoklásig még nem jutott el. A hétvégén az uncsitesókkal hazamentünk Böszibe három zsák játék társaságában. Persze a nagyok mindent kiborítottak. Na ez elég izgi volt. Amikor Öcsi rágcsált automatikusan nyúltam a szájába és vettem ki a játékdarabokat.

Na megyek a könyvelőhöz adóbevallás ügyileg.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Majus,
Nagyon jok a kepek! Minket meggyoztel, hogy erdemes ilyet beszerzni, mert nalunk apa a hordozo :)
Milyen marka is?

Panka,
Nagyon aranyos Emili! Jo utat Bp-re :)
Jol lattam, hogy nincs csirkemajas bebietel??

Egyebkent a marhahust is bebietelben adom Aronnak, mert a dokino azt mondta, hogy inkabb igy adjam.

Mazsi,
Nagyon ugyes kis kuktad van :) Mar milyen hazias Lea???! :) Lassan O kesziti az ebedet :)
Noveny :evil:

Aronnak kibujt a harmadik fogacskaja, az egyik also!!!! :)
Nalunk is nagyon beindultak a dolgok!

KépKépKépKép
thelga

cipő
én is úgy tudom, ah mmóni írta, a simabelsejű a legjobb. de sztm ez is vlh úgy lehet, mint fiúknál a kukikérdés (direkt nem körkérdés :lol: ), húzni v nem? :lol: :lol: szvl mindenre van szakértői magyarázat, aztán a t. szülő döntse el, mi a legjobb :?

karfa
a mi új szuperkocsinknak levehető van. egyelőre nem látom jelentőségét, úgyh nem használjuk (mondjuk én mániákus bekötő vagyok, születésétől fogva)

mazsi
n n jók a képek! így aztán nem nehéz szakácskodni :wink:
(és még a múltkor lemaradtam a méltatásról, ráadásul biztos hülyeség, de az jutott eszembe, h leának milyen jól áll a zöld 8) )

sno
érdekes, h a concord nem jött be, nekem az volt az egyik favoritom. mi a baj vele?

hús
kele is evett már marhát is (üveges). a múltkor a lurdy házban kajáltunk és apa rizséből egy csomót megevett csak úgy minden pépesítés nélkül. csak lestem

lorca
marcipán :lol: :lol:

emőke
fog ez menni! tudod az alapszabályt: rendszeresen írni, nem kell naponta 10x féloldalt, viszont hetekre eltűnni is tilos :wink:

majus3

Sziasztok,
Kditke és mindenki más aki Biatorbágyon ismerős,
Gondolkodunk, hogy esetleg Biatorbágyon veszünk házat (a Faluház közelében van ami tetszik), viszont most utánanéztem és elég rosszakat találtam bölcsi- és ovihelyzetről. Konkrétan bölcsi nincs, oviba meg nem mindnekit vesznek fel még 3 év felett sem. Ezt a Lakóhely szerint\Biatorbágy topicban olvastam és tavaly nyári problémázások. Állítólag idén átadtak valami új ovit? Mit tudsz erről?
Iskola terén mi a helyzet?
És bármi más, egyéb vélemény Biatorbágyról? (Úgy emlékszem azt írtad, hogy jól érzed magad ott).

Általános kérdés,
Másrészt, a jelenleg törvény szerint mennyire lehet mászkálni másik városba, kerületbe óvodába, iskolába? Vagy ez önkormányzattól függ?

Hordozó,
Mi is vettünk háti hordozót, végül is újan (mert használtan is csak nagyon drágán volt) és Zsófi nagyon szeret benne. Már így is elég sokszor használtuk és sztm egyre többet fogjuk a jó idő közeledtével. Aludni is tud benne. Tatoonka márkájú.

KépKép
bozotka

Nagyon cuki az Emili bodros és Lea csatos képe :D

Aazzzta Mónika gyerekcipőből doktoráltál? :lol: Elmentem a hszt későbbre.

Kép
Kép
agiboldi

Bozotka,
Az önkormányzatok csak a saját körzeten belül kötelesek megoldani a gyerekelhelyezést, de csak 5 (!!!) éves kortól. Az alatt mindent szabad, sőt egész pici településeknek ha jól emlékszem, még ezt sem. :wink: Többnyire azért próbálnak méltányosak lenni saját lakosaikkal. Ha elfogadnak, irathatsz bhová.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Végre gép elé kerültem.

Emőke
Üdv.itt.Babafalvás vonalzóhoz nekem se sikerült képet rakni.Pedig ott segíteni is akartak.Ha nem sikerül kép felrakás szívesen segítek.

Kditke
Daninak is ausztriába vettünk ilyen benti mamuszt,mivel a papucsot nem veszi fel.DM-be láttam itthon de 2-szeres áron.Te hol vetted?
Említettem a hinta biztonsági megoldását Zsoltinak.Már nagyon gondolkodik rajta,mivel félti az egy szem lányát.Ma szereltünk fel még egy kampót a szoba másik részébe,mivel ha Dani hintázik Laura addig üvölt míg nem ő kerül sorra./igazi harcos csaj lesz/

Lorca
Fordítónak nem gondolkodtál,hogy elmennél valamelyik céghez?

Bella
Ha tudsz gyere sűrűbben és képeket is rakjál fel a gyerköcökről.

Ria
Igen sajnos azt nem nézi senki,hogy milyen drágák a tejmentes kaják.Állítólag otthoni pepecseléssel lehet rizsből tejet csinálni.Van honlapjuk is csak sajna akkoriba nem mentettem el.Recepteket nem felejtettem el,de a csaj még mindig ül a fénymásoláson. :twisted:
Danit annak idején Én is volt olyan hely hogy letagadtam a korát. :oops: Sokan nem veszik észre.Ez olyan mint Lora Bridije már 10 hósan megy és nem hiszik el,hogy nincs 1 éves.

Mazsi
Otthoni napközis ovi?Anyukád akkor bizti nagyon szereti a gyerekeket.

Május
Ez igen.Még télvíz idején is a szabadot válasszátok! :lol:
Csigabigáról tudsz majd képet felrakni.Most gyűjtöm az adatokat és Dani szülinapjára majd meglepem őket.

Sno
Én még azon a képen se látom,hogy gurulnál. :lol:

Mazsi
Laura is most fitogtatja az erejét a virágaimmal szembe.Pedig nekem nincs szándékomba elrakni őket.Ma már kezdtem a tanítgatást mit szabad meg mit nem.Mikor a pl.a virág elé ér mér mondja,hogy nem-nem.
Nálunk már megszokott dolog,hogy fadarabot,Dani kinn felejtett pici játék darabjait szedem ki a szájából. :twisted: Sajna Én se tudok minden pillanatba mellette lenni.
Nagyon jók a képek.Igazi kis kukta. :lol:
Én még csak a pulykánál és a csirkénél tartok.De lehet Laura már megenne mindent.

Panka
Nagyon szép Emili a képeken.Fotózásról tényleg rakjál majd fel képeket.

Lora
Nekem egy gagyi tolokám van napfénytetővel/de nem sok értelme van/És középen nyítható karfával.

Mmóni
Boldog Bálint névnapot!

Helga
Gratula az új fogacskákhoz.Áron éjjel a fog miatt tud aludni?

Nem tudom mi volt ma,de Laura alig aludt.Gondolkodtam mire fogjam:fog,holdra,vagy növési ugrásra.De ma nem is akart elengedni maga mellöl.Ha Danival kirakóztunk,már mászott rám,hogy vele foglalkozzam.

Cipő:
Szerintem az a jó cipő amit ha megfogsz és hajlítani tudod a talpát.
Próba nélkül nem lehet cipőt venni.Az biztos amit írt Móni,hogy hátul merevített legyen és tartsa a lábát.Ezért is sok pici szandár hátul zárt.Daninak magas a lábfeje és a fűzösök alig jönnek rá.Megfigyeltem,hogy a Siestából nagyobb számot kell vennem,mint az assoból.Elephanti is nagyon jó,de az nem drágább?Én a cipőre nem sajnálom a pénzt mivel nem mindegy a gyerek hogy tanul meg járni./de csak ha rendesen megy már/
Daninak vettünk még régebben egy márkátlan sport cipőt és utána felhúztam rá a Siestát,már mondta,hogy böki a talpát és nagyon zavarta.Akkor megfogadtam soha nem sporólok rajta.
Igazából az Assót jobban szeretem ára miatt,külsőleg is,és ahogy nézem Dani lábára az nagyon passzol kényelmileg.
Én járást segítő cipőnek a puhatalput képzelem,mivel otthon fog elöször menni.Rakok fel képet nekünk milyen van.
Kép

Kép Laura első cipője lesz.19-es

KépKép
KépKép
dana 1

Bozótka

Igen mi nagyon szeretünk itt lakni, persze minden helynek van jó és rossz oldala, ha minden nap bejár az ember Bp-re és csúcsidőben kell elindulnia akkor sok az utazás, de ha csúcsidőn kívül, mint pl. nekem akkor 15 perc Bp.

Bölcsi tényleg nincs és nem is lesz, Budaörs ahol legközelebb van ott szóba sem állnak az emberrel, merthogy ott is túljelentkezés van !

Az új ovi állítólag szuper, igaz majdnem 10 évig épült !

Pankaa

Emili csodaszép a fotós szerelésében !! Csini !! :P

Május, Mónika

Mit jelent a sima belső ? Tomiéba van egy kis lúdtalp betét akkor az nem jó ???

Helga

Gratula Áron újabb fogához ! :P
Én a csirkelevesből vettem ki a májat, villával összetörtem meg egy kis répa, krumpli, Tominak ízlett !

Mazsi

Nagyon édes a kiskuktád !!! :lol:
Én is gondolkodóban vagyok a szemész miatt ugyanis Tomi bal szeme is néha beugrik bandzsiba , de majd 26-án a szülinapján megyünk vissza a gyerekorvoshoz kíváncsi vagyok ő mit mond rá!

Sno

Még néha itthon is agybajt kapok ha apuka fúr vagy heggeszt, pedig kinnt az udavron teszi ! Nem csodálom, hogy kiakadtál ! :wink:

Feltenném Tomi cipőjét véleményt szeretnék róla kérni tőletek ! Kép

Kép
kditke

Kditke,
Köszi. OK, hogy szuper az új ovi, de hely is lesz majd benne? Tehát így több gyereket vesznek fel?

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Ditke! Nagyon szép a cipő de látni kéne a talpát. Szerintem fontos hogy hajlékony legyen!!!

Dana! Gyönyörű lesz Laura első cipije! :) Az milyen márka?

Csajok akkor megyünk a játsziba ugye? A lurdy az 1 vili vonalán van ugye?

Beni hús repertoárja! Nyúl, bari, csirke, pulyka, sertés, marha. Persze bébiételbe! Nem lenne szivem egy nyuszit megsütni!

Nagyon szépek ezek a csajok. Azért vágyakozom én is egy kislány után nagyon, de érzem, hogy a kövi is fiucska lesz.

Mónika! Botinak boldog hófordulót! nagyon örülök, hogy a pablovskyt ismered és jó a véleményed. Végül nem vágott földhöz az ára 9 volt. Először az eladó egy 20 ezrest mutatott. Majd köhigcséltem és pislogtam és a kedvezőbb árut mutatta.

Bálintnak nagyon boldog névnapot kívánok!!! :D

KépKép
csongria

Dana! Találtam egy veboldalt ételallergiabolt.hu és viszonylag kedvező áron van. Nagyon sok pudingport, sütiport és ilyesmit találtam mind tejmentes. Rajta van az a táblázat is amin szerepelnek a gyártók termékei és hogy mibe van tej, szója stb..

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Brigi ma annyit aludt! :o Most kelt fel és már 8-kor ágyban volt. Ami nála nagy szó, mert csak 9-f10 körül szokott elaludni! :o Igaz 2x kelt szopizni, de azért ez így is jó! :D

Május, Ria, Ágiboldi
Elképzelhető, hogy csatlakozunk ma hozzátok, ha nem baj. Mikor is mentek pontosan? És ez a Lurdyn belül hol van? Vagy megtalálom?

Emoke
Ezt honlapot találtam, mert nem bírtam megfogalmazni ezt az övfeszítő dolgot értelmesen. Itt a King TS plus leírásában sztem jól érthető, hogy mi ez. A Besafen is van ilyesmi, csak nem hátul, hanem alul. http://www.latszodj.hu/biztonsagi_gyermekules_2.php A PC-ben nincs ilyen és a saját erődből kell megfeszíteni az övet, hogy ne mozogjon az ülés. Ez 3 ajtós kocsiban helyhiány miatt kivitelezhetetlen. Amúgy nekünk is PC babakocsink van. Én szeretem, bár nekem is furi, mert a PC-hez én is ingeket kapcsoltam eddig.

Orsi
Bp-en is rengeteg PC van. Múltkor pont a Vligetben csodálkoztam el rajta.
Fúró: gondolhatod, hogy mennyire szerettek minket itt a házban, mikor falat vágattunk a betonba! :lol: Én végignéztem, de sosem godnoltam volna, hogy ez ekkora meló! Utólag nem biztos, hogy bevállalnám. Részvétem. :(

Kditke
Kiscipi nagyon helyes! De 1. nem vagyok egy szakértő, 2. kép alapján amúgy is nehéz lenne, így nem tudok véleményt nyílvánítani.
lora7

Sziasztok!

Elnézést, hogy betörök hozzátok. A nyáron párszor írtam hozzátok, meg van pár ember, akivel Rókicáéknál élőben is találkoztunk.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy előadást kell tartanom a rooming-in témájában. Az egyik része az előadásnak a gyakorlati tapasztalatokról, a rooming-in ellátásban szerzett élményekről kell, hogy szóljon. Ezért szeretném kérni, hogy akinek van egy kis ideje, meg kedve, az írja meg a rooming-in-nel kapcsolatos élményeit, gondolatait! Olyanokra is kíváncsi vagyok, hogy számotokra fontos volt-e, hogy a kórházban legyen rooming-in? Az is érdekel, aki kifejezetten nem tartja jónak ezt az elhelyezést. Miért választottátok ezt az elhelyezést, vagy éppen miért nem? A gyakorlat és az előzetes elképzelések mennyire voltak összhangban? Utólag változott-e a véleményetek az előzetes elképzelésekhez képest? Szóval minden, ami ezzel kapcsolatos, és bennetek bármilyen gondolatot is elindított.

Előre is köszönöm, aki ír. Jöhet akár privátban is itt a babanet-en, vagy e-mailban a petrikzita kukac gmail pont com címre.

Szép napot és jó babázást mindenkinek!

Zita
pzita

Lora!Mi 1-kor ebédelünk és utánna indulunk. Szerintem egy 40 perc mire odaérünk. Én se tudom, hogy házon belül hol van. :roll: De örülök, hogy nagyon szép az idő. Gondolom jó hideg van.

KépKép
csongria

Sziasztok!

Kicsit el vagyok most veszve.
Jön mind a kettő kettes fogunk felül. Érdekes módon az éjszakával nincs gond, végigalusszuk, de nappal nagyon nyűgös. sehogy se jó, semmi sem jó, alig tudok csinálni tőle valamit.

Mi is járunk már, már egy nagy szoba felét simán attotyogjuk, néha még többet is. Az a baj, hogyha sokat ment, tetszik neki és elkezd sietni, na akkor van a nagy potty.

Üdv kösztünk Emöke és Lilien!

Mazsi nagyon ügyes a segítséged. Elenőrizni kell anya munkáját!
Mi is már szinte mide husit ettünk, üvegeset is és saját készítésüt is. Imádja a májat is.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Emilinek boldog hófordulót!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

lora
persze gyere csak! a lurdyban az emeleten van a játszóház.

ria
igen, az 1es vonalán, a lágymányosi híd előtt

pankaa
biztos tutik lesznek a képek, timoéknak is n jól sikerültek, írd majd meg a tapasztalatokat! (meg persze a képeket is jó lenne majd látni)

bozotka
n megnézném a ti hátitokat is! tennél majd fel képet?

a mienk vaude márkájú és 15 volt használtan. egyébként én is szemeztem a tatonkával. http://www.mountex.hu/index.php?ac=prodsofcat&value=13

majus3

Kditke

Sajna tényleg kép alapján nehéz,de nagyon szép a cipő.Milyen márka?
Nálunk is megy a fúrás,faragás,mivel Apa itthon asztaloskodik is.Szőnyű néha a hang,ha beindítanak valamilyen nagy teljesítményű gépet.

Ria
Siestás a cipő.Ez is azért van mivel szerencsém volt és tudtak szerezni jó áron.De szerintem árfekvés miatt át fogok térni az Assora.Az oldal linkjét elküldenéd?
Milyen furi nézni a vonalzódat.Hétvégi bulira készülödsz?

Panka
Emilinek boldog hófordulót!

Blin
Gratula a járáshoz Grétinek!

Laura alszik,kiváncsi vagyok délután fog-e.Jön egy kislány hozzá aki annyi idős mint Laura,kivi vagyok rá,hogy játszanak el.

KépKép
KépKép
dana 1

Május,
A háti hordozóról egy kép:
http://picasaweb.google.com/bozotka/ZsF ... 3501138882

KépKép
bozotka

jó reggelt!

Lea is pozitív alvási rekordot döntött :lol: :lol: :lol: 8 kor letettem aludni f4ig meg se nyikkant ,ekkor szopi ,majd egy fél órás altatás és f 9ig aludt :lol:
ez nálunk naggggggyon jó!még a fél órás altatást is megbocsátottam :oops: :wink:

ja és 10 kor kidőlt úh alszik megint :shock: :wink: persze ez alatt a 1,5 óra alatt sikerült egy darab kiflitől majdnem megfulladnia, a regeli tejcsi egy része ki is jött (bocsi :oops: ) + beesett az asztal alá egy nagy fejkoppanás kíséretében :shock: :oops: :oops: :cry: csak elfordultam... :oops: fel kellene vennem a ritmusát de nem tudo kelég gyors lenni :cry:

dana
hivatalos neve családi napközi otthon.anyu 1-3 évesekkel foglalkozik.ezt az ellátási formát azokon a településeken "támogatja" ( a létrehozást igen de pl a szülőknek nem ad semmi segítséget úh sztem így húzós az ára ha egész nap egész hónapban ott a gyerek-ugyanakkor össze sem lehet hasonlítani a norm bölcsivel ahol mondjuk 12-20 gyerek van egy csoportban :shock: ) az EÜ-Szoc minisztérium ahol nincs bölcsi.

cipő
a februári Kismamában erről volt szó...ne legyen benen harántemelő mert akkor a talp izmocskái nem tudnak edződni hisz folyamatosan alá vannak támasztva...

olyan véleményt is hallottam már hogy a mezítlábas járástanulásnak akkor lenne jelentősége ha terepen gyakorolna a gyerek, mert az egyenes parkettán ugyancsak nem edződnek megfelelően az izmok :shock:

szval mint minden, gyerekkel kapcsolatos tudománynál itt sincs egyetértés :shock: :twisted: :lol:

PC babakocsi
először (neten) én is azt néztem ki de nekünk alacsony...szinte csak ujjbeggyel tudtam tolni :lol: :wink:

most olvasom szakad a hó Kelet-Mo-n :shock: :shock: :shock:
ne máááár! vasárnap Vadasparkba terveztem kirándulást :shock: és különben is hogy megyünk Leával hintázni?

bozotka
nem tudom mi az előírás az ovi ellátásra...

bölcsi helyett pedig ezt a családi napközit nézd meg esetleg...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

http://www.csana-info.hu/

ezen az oldalon megyénként fent vannak a csaádi napközik ...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

KépKép
csongria

Sziasztok!

Boldog hófordulót Emilinek!!! :D

Cipő: Én is úgy tudom, hogy semmilyen emelő nem kell a cipőbe, hogy az izmok maguktól erősödjenek. Ha alá van támasztva akkor egyáltalán nincs szükség azokra a kis tappancsizmokra és máris rosszul alakul ki a talpacska boltozata. Na nem én vagyok ilyen okos, pár hete volt szó róla a babavilágban.

Ditke,
Cuki a cipő, de így ránézésre nem lehet róla véleményt mondani.

Ha rá bírom venni magam akkor lehet mi is megyünk a Lurdyba. Mondjuk még sose voltam, legalább megnézem.
Vendég

Hurrá, ez az, Lora, Sági gyertek a Lurdyba, még én se voltam.
Május, Boldi még alszik.., aztán ebéd és megyünk.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok Lányok!

Bocs a betolakodásért. Csak azért írok, mert látom, hogy cipő témáról van szó. Az én férjem ortopéd sebész és eléggé otthon van gyerekcipő témában.
Lehet, hogy páran sírva fakadtok, ha elolvassátok, de ez az igazság. Lehet nem figyelembe venni...

Szóval első cipőnél nagyon fontos, hogy:

-NE legyen benne harántemelés! (Siesta lilőve) Igaz ugyan, hogy a befele bicsakló bokácskákat ellensúlyozni kell, de ezt a sarok döntésével, ne pedig a belső talprész emelésével történjen. Tehát a sarok legyen asszimetrikus, a belső fele legyen magasabb. (attól még a talpa egyenes a földön, ha ez érthető)

-otthon KELL cipő!!!!! Minden olyan talajon,ami nem fű, homok...stb. kell a gyerek lábára a cipő. Ezért is javaslom, ha még nem jár a gyerek és tervezitek a cipővásárlást, az inkább szandál legyen, mint zárt cipő. De otthonra is legyen a lábál benti szandi. Ez nagyon fontos!

- ha még nem jár, akkor is nagyon jó lehet cipőt adni a lábára. a férjem szerint ha többet áll, mint ül, mehet a cipő!

Márkák: többnyire az ortopéd jellegűek (ahogy azt hiszem mmónika írta) Leginkább a Salus. Egyébként érdemes már most elvinni a gyerekeket ortopéd rendelésre. Nem tudom, hogy kötelező-e az egy éves kori csípőszűrés, de szokták javasolni. Akkor egyttal fel lehet íratni cipőt. Így 1500FT kb az ára, és legalább 20féle bőrből lehet választani!

A legolcsóbb a XI. ker Rétöz u. 12. Ők gyártják. (nem a Salus
:twisted: ) Tel: 246-8034
Alap áron egy szandál 6400Ft. Ha nincs feliratva. És ha csináltatni akarja valaki (ki lehet választani, hogy hogy nézzen ki) akkor kb 11.000Ft
Legnagyobb meglepetésemre most már nemcsak jók a cipőik, de szépek is! A honlapon a régi, ortopéd kinézetű cipőik vannak fent, de érdemes ellátogatni hozzájuk, mert tényleg szépek!!!

Na eldugulok! Ha bármi kérdésetek van, írjatok nyugodtan. Én dietetikus vagyok 2,5 gyerekkel, szóval ebben a témában is jöhetnek a kérdések!

U.I.: Ria! Örülök, hogy rátaláltál a budaörsi ételallergia üzletre. Tényleg ők a legprofibbak a témában! Ha érdekel, szedek össze pár receptet tejallergiás főzéshez. (hétköznapi kaják, főzik...stb)

Üdv:
Kinga
Vendég

Kinga,
Köszi szépen a tanácsot. Valahogy így hallottam én is , de azért egy szakember megerősítése mindig jól jön! :D
Vendég

Sági!

Köszi!

Ja azt még nem mondtam, hogy a Siesta és stb cipők nem rosszak! csak van náluk jobb is. Csak két alapszabály:

-használt cipőt SOHA! Játszótérre se! Használt cipőt adjátok el, ajándékozzátok tovább, vagy dobjátok ki!!!! Hogy még kísértés sem legyen!

- ha lehet, ilyen szép divatcipőket sem. Persze alkalmanként lehet egy esküvőre, vagy bármire. De tartós használatra inkább NE!

(És az uram kért, hogy mondjam el, hogy Ti, anyukák is hordjatok nőies cipőket is néha. Vagy jó minőségű bőrcipőt lakáson kívül. Én is hajlamos vagyok az otthon papucs-mezitláb, kint edzőcipő vonalat követni, mert babakocsizni így nagyon kényelmes. De nem jó, mert "szétterül" a láb a sok kényelmes cipőben és kiszélesedik. )

Ja és mégvalami, csak a tisztánlátás végett:
a harántemelésnek semmi köze a lúdtalphoz. Az előző üzenetben én is arra hivatkoztam, mert hajlamosak az emberek összekeverni a fogalmakat.
Szóval az a rész, ahol egészséges láb nem ér a talajra, csak a lúdtalpas (bokasüllyedéses) az a HOSSZBOLTOZAT. Ha ott van megemelve a cipő, az a lúdtalp-betét. Talán így könnyebben elfogadható, hogy arra nincs szüksége egy gyereknek, amíg nincs lúdtalpa!
A lábujjak tövénél az a rész, ami leér a füldre, keresztben, az a HARÁNTBOLTOZAT. Ennek a süllyedése bütyköt és befele forduló nagyujjat eredményez. Szóval egy cipőbolti eladó, aki nagyban papol a "harántemelés"->lúdtalpbetét előnyeiről, legalább tisztában lehetne a fogalommal!

És ha még nem utáltatok mega sok duma miatt, akkor még egy apróság. Kb 3éves kortól fontos a láb tornáztatása. Ez lehet a napi rutin része, mondjuk lefekvés előtt pizsiben. Pár kör a szobában lábujjhegyen, pár kör sarkon. Külső, belső talpélen. Végére pedig zsepifelszedegetés lábbal. Csudajó móka gyereknek, szülőnek egyaránt! :-)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?