Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még valami:
Zsuzsi! Múltkor írtad, hogy nehéz levágni Dorka körmét. Ez nálunk sem könnyû menet, ráadásul én Romi álmában azért sem tudom vágni, mert besötétített szobában alszik.
Én azt találtam ki, hogy közvetlenül ébredés után vágom Romcsi körmét. Akkor ugyanis még az alvástól eléggé bágyadt, és kevesebb ellenállásba ütközöm.

Lányok, van valakinek valami használható ötlete körömvágásra?

Sziasztok újra: Laura
p_laura

Sziasztok!

Menta!

ÉN még nemtanulok baba mellett, csak jöv?re - ha bele merek vágni. Ezért érdekl?dök ilyen intenzíven, hogy Balunak, Csengéne, Hangának, Barninak (bocs ha kihagytam valakit) hogy tetszik az egyetem.

Körömvágás: mióta nálunk sem lehet álomában levágni, azóta olyankor nagyágyban fekve szoptatok és közben apa levágja.

Nyüg?sség: nálunk is Vili, aki nem nagyon kell fel éjszaka, hát most 4szer sikerült neki és napközben 2*40percet bírt aludni Kép ezalatt nekem sikerült megreggeliznem és összeütnöm a tökf?zeléket. Ja és tegnap is 3/4 9-kor aludt el este Kép pedig 8 körül szokott. Rebi! Remélem nem lép Csenge nyomdokaiba a kisfickó, mert akkor szabadságra megyek Kép
doktornéni szerint már két hete meg volt duzzadva az ínyje. Nem tudom az id? teszi, vagy a fogak vagy mindkett?. Igaz napközbe nem hagytam nagyon ordítani (én is attól félek mint mások, hogy attól valami baja lesz, mert elképeszt?en tudja csinálni) és most este egy picit hagytuk, persze kézbe és pár perc alatt elaludt, persze cicin.
Lehet, hogy van olyan baba akinél hagyni kell kierszteni a g?zt? Már volt ilyen máskor is délután és utána hatalmasat aludt?

Az éjszakai ébredésekr?l: hát nálunk olyankor is szopi van, most nem jön be a hasratevés és simogatás, viszont szopival pár pillanat alatt visszaaltatom. Végülis én is sokszor megyek ki éjjel inni, elég száraz a leveg?, f?leg hogy h?sugárzóval f?t?nk éjjel. Még szomjas is lehet.

Olvastam egy könyvet a hozzátáplálásról (Vili még csak cicizik, csak tájékozódom) Devics Józsefné: Csecsem?k szakácskönyve. Egy csomó recept van benne, ráadás tagolva, korszakok szerint, viszont van benne néhány olyan dolog amit én másképp tudok pl. gyümilék bevezetése már 5 hónapos kortól ajánlja, vagy a tojás szerinte elengedhetetlen az agyfejl?déshez, ezért 10 hónapos kortól javasolt, vagy a f?zelékek ízesítéséhez a citromot írja, stb. ezek után nem tudom a receptek mennyire használhatóak, pedig az a rész elég jónak t?nik. Ismeri valaki a könyvet?

Betegesked? babáknak jobbulástés szebb id?t! Kép Kép

Norci
norci

SZiasztok!

Nem tûntem el végleg, Ármin szerencsére csak "kicsit" beteg, vagyis épphogy nincs/van hõemelkedése, néha nyûgizik, de nem köhög, nem folyik az orra, stb. Tegnap, miután elmentetek, aludt az ölemben 2,5 órát, úgy izzadt, hogy csupa vízfolt lett a ruhám és a fotel is (nem beszélve persze az õ ruháiról), viszont az esti hõmérõzésnél már alig volt magasabba hõmérséklete, mint a normális, ma meg olyan határértékek. Viszont András rendesen beteg lett - nem tudom, nálatok milyen "férfit ápolni" - na, én ezért nem jutottam egész nap a géphez KépKép

Persze, dolgoznom már négy napja egy percet sem dolgoztam - egyre jobban aggódom, hogy hogy lesz ebbõl tanulmány KépKépKép

Norci! Nekem is megvan a könyv, de nekem egyáltalán nem tetszik, úgyhogy legfeljebb arra használom, hogy kiakadjak tõle Kép Igaz, én sosem szerettem túlzottan "szakácskönyv szerint" fõzni, bármi is van a receptben, kicsit módosítok rajta - szóval, egy-egy ötletszerintem is használható, ha az ember kihagyja azokat az alkatrészeket belõle, amiket még nem akar adni (tejtermék pld) és pótolja mással, ha lehet.

Na, megyek teát fõzni - végre magamnak, mert a pasik kidõltek! KépKépKép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Márti: gyógyulgassatok! Remélem jövõ hétre már jobb idõ lesz és a babák szüleikkel együtt kilábalnak ebbõl a náthás idõszakból! Mennyi idõd van a tanulmány leadásáig?

Szila, Laura, Lola: ezek a babák nem szeretnek enni, én is ilyen voltam, reméltem, hogy ez nem öröklõdik Kép

Off:
Nagy tervben vagyok, úgy határoztam, hogy eladom a picike lakásomat és egy kis hitellel (nem banktól) talán találunk egy nagyobbat, ahova menekülhetünk, ha felmondanák az albérletet. Ez egy köztes megoldás, de remélem van értelme. Álmaink lakása várat magára, de így talán elmozdulunk valamerre...

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Üdv a Szülõi Munkaközösségnek!

Úgy tûnik, szerencsém van a lánykámmal! Amióta ilyen pocsék az idõ, egyfolytában alszik. Vasárnap felkelt nyolckor, szopott, majd visszaraktam aludni, 12'45-ig aludt. Ma, kedden 8'45-kor kelt, majd tíztõl aludt ismét 13-óráig, majd délután négytõl hatig. Ezek szerint õ a másik frontra érzékeny!

Súly: Tudjátok mi a fura? Az én gyerekem a pocakban jól megnõtt, aztán kint esze ágában sem volt gyarapodni. Születési súlyát két hónaposan nyerte vissza, és most, közel nyolc hónaposan is csak nyolc kiló körüli. Nyolc hónap alatt három kiló... A dokibá' mindig azzal vigasztal, hogy jobb is ez így. Õ legalább nem az a "tömõs" fajta.

Bogancsi:
A MÁV ban Herczeghnél szültem. Ti kinél születtetek?

Menta:
Ha esetleg telek érdekel, van itt néhány ingatlanos, megszerzem a NETcímüket, ha gondolod! Miért pont Csömör és Kerepes?
Máshol olvastam, hogy Helena is ekcémás volt hat hetesen. Ma is jelentkezik nála? Én most lettem eltiltva a mogyorós csokitól... De miért tör rám a csokievés menstruáció elõtt?
Egyébként én is visszatérek a szülés utáni betéteimhez..

Lola:
Nem hüvelyi úton szültem, mert toxémiás voltam, de egyébként az Istivel próbálkoztam, de elakadt a szülõcsatornában, és ehhez jött még a 220-as vényomi, ezért lett császár. Enci feje meg a szülés elõtt két hónappal elérte a születési méretet az UH szerint, így õ programozott csaszi lett. De vele is toxémiás lettem.

Gorsi:
Én pénteken már megléptem. Mentával együtt ugyan láthattatok, ha mindent jól számolok. Felejthetetlen élmény vagyok, egy személyben elállok mindenféle folyosót a tekintélyes méretem miatt. Egyenlõre!

Henke:
Mikor, és melyik részére költöztök Szadára? A taliszervezés rendben, feltéve, ha emberi külsõt sikerül öltenem végre-valahára.

Olvastam, hogy mindenki mindenféle tornára jár.Erre csak ennyi:
"Megkérdeztem a Fitnesztermet, hogy milyen ruhában kell menni. Azt válaszolták, hogy vigyek egy jó bõ pólót.Mire mondtam, hogyha lenne bõ pólóm, nem kéne fitneszedzésre járnom..."

Laura:
Én úgy vágom az Enci körmét, hogy beülök a TV elé az ágyra, nekidõlök a háttámlának, a lányt a lábam közé, nekem háttal beültetem. A lábaimmal meg tudom annyira fogni, hogy ha akar, akkor sem tud megugrani. Kezébe adok egy egyébként tabu tárgyat, mint pl. a távirányító, és a másik kezét a feje fölé emelve ÉLES ollóval hipp-hopp levágom a körmét, aztán kezet "cserélek", a tabu másik kézbe kerül. Ha megy a reklám, akkor mire észre veszi, hogy mit csinálok, kész is.
Nekem bejött, és még kézre is esik, nem bénázok így. Remélem érthetõ a "póz".

Képzeljétek! Ma megkértem a fiamat reggel, hogy hozza át Enci cumiját a másik szobából. Elindult, majd visszafutott, hogy: "Anya is, anya is gyere! FÉLEK!"
Még soha nem mondta ki ezt a szót, és nekem a szívem szakad meg. Tudom, hogy hozzátartozik a fejlõdéshez, de tudjátok milyen pocsék tudni, hogy félelmet érez a fiam? Teljesen magam alatt vagyok!

Na, ennyi. Megint regény lett. Bocsi

Minden jót!
Csi
Csii

Sziasztok!

Edit
Tisztára nagyfiúsan néz ki a fiad.Kép

Tikk
Gyógyuljatok meg! Pussz.Kép Kép Kép

Kati
Tök jó ez a kép rólatok.Kép

Mindenkinek köszi az együttérzést és a gyógypuszikat! Kép Száraz foltok vannak Peti lábszárán és a karján, de szerencsére nem viszket neki. Az utóbbi idõben viszont sajna eléggé elszaporodtak ezek a foltok, úgyhogy kenegetni kell. Állítólag pubertás(!) korra növik ki a gyerekek. Remélem azért elõbb túl leszünk rajta. Az okot nem mondták, csak annyit, hogy õsztõl-tavaszig felerõsödik, mert nem szellõzik annyira a baba bõre. Amilyen hülye vagyok meg sem kérdeztem, hogy a kajától lehet-e, ill. kajaügyileg mit lépjünk. Pedig Menta hozzászólásaiból ítélve lehet, hogy vissza kéne fogni valamelyik kajcsit. Az idõ persze sok mindenre választ ad, csak gyõzzük kivárni.

Zsuzsi
Hajrá!

puszi
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelnetkezes. Irto almos vagyok. Dani mar alszik, en is megprobalok ma hamarabb lefekudni.
Nalunk most gyonyoru az ido, igy igyekszem is kihasznalni es nagyokat setalunk. Zsuzsi peldajan felbuzdulva en is elvittem Danit jatszoterre es csuzdasztunk, meg hintaztunk. Nagyokat vigyorgott! Kép
Beiratkoztam egy Yoga tanfolyamra. Tegnap voltam, nagyon tetszett - egesz kipihentem magam. Kép

Szorgalmasan szavazgatok am en is a babakra! Mindegyik nagyon szep! Kép
A profilokat is nezem. Nagyon szepek a babak!
Dzsili! Nagyon aranyos a harom gyerek egyutt - ilyenkor mindig belegondolok, milyen jo lenne 3! Es mind nagyon szepek! Kép

Zsuzsi! Dani szeme barna. (miert ne ebben is az apjara hasonlitson?) Keknek indult (az enyem kek) es bebarnult...Kép
Ma is talalkoztam egy szomszeddal es mondta, hogy dobbentes mennyire hasonlit a ferjemre! Olyan mintha a tukorkepe lenne (persze piciben) Kép

Szila! Nagyon orulok, hgoy Hanganak nincs komolyabb baja. El tudom kepzelni, mennyire izgultal!

A betegeskedoknek jobbulast!
Danimama
danimama

Most csak röviden!
Márti! Már izgultam, hogy mi lehet veletek! Kitartást a fiúk ápolásához.

Gorsi! Lehet, hogy tényleg szerepe lehet benne a kajáknak is, de én inkább azt vettem észre Helena ekcémáján, hogy a hidratáltságra érzékeny. Kentem mindenféle kencével és már alig ettem valamit, mégsem javult. Aztán lementünk anyukámékhoz vidékre, ahol olyan nedves a ház, hogy sajnos penészednek a falak. Nos ott teljesen elmúlt. Utána még egy darabig kentem egy jó zsíros kenõccsel mert még az bizonyult a legjobbnak. Most újra elõjött egy pici száraz fol a nyakán, de ez nem vészes. Szteroiddal csak akkor kend, ha már kínozza Petit, és akkor is csak 2-3x. Tegyél ki sok párologni való vízet a lakásba. Aztán meglátjuk. Ekcéma és ekcéma közt is nagy különbségek lehetnek. Az enyém nagyon rapszódikus és nem tudom megmondani, hogy igazánmitõl jön ki. Az öcsémnek is volt kiskorában, de tényleg kinõtte, úgy kb. 10 éves korára. Nekem meg 23 évesen jött elõ. Hehe! Nos, ez van.

Körömvágás: Van két versike, ami 3 hónapos kora óta Helena kedvence. Ezekkel úgy le tudom kötni a figyelmét, hogy simán levágom közben a körmét.

Csí! Én is Herczeghnél szültem. De nem emlékszem rád Kép Azért kerepes vagy Csömör, mert ott van HÉV és én annyira megszerettem itt Békáson a HÉV-et, hogy ha már kiköltöznénk, akkor jó lenne, ha azzal tudnánk bejutni a városba, mivel nincs kocsink. Köszönöm, ha elküldöd az ingatlanos címeket!

Szila! Az aphtát vírus okozza. Kis fekély és nagyon fáj. Igazából nem tudni, hogy miért jön ki és valakinél miért rendszeres. Nálam is az sajnos. A szájpenészt gomba okozza. Arról ledorzsölhetõ, ha nehezen is a fehér réteg.

BETEGEK! GYÓGYULJATOK MEG!!!!!! Kép Kép Kép

Rohanok Helenázni!
Menta
menta

Koromvagasra otlet: en is enekelek, mikozben fogja az ujjamat, ez elegge jol mukodik nalunk.

Kati
katkamano

Lola!

Hogy alltok uszas ugyileg? Mennyi ideig birjatok a vizben? Es a merules? Multkor volt az elso alkalom, hogy nem sirt merules utan, inkabb csak meglepodott. Egyebkent, ha jo passzban van egeszen elvezi a jatekokat, szoval kezd alakulni a dolog, orulok, hogy jarunk. Mondjuk mult heten elegge nyugi volt, tobbi gyerek is sirt, es ez egyre idegesebbe tette.

Koszi a dicsereteket a kepre, ez pont a szulinapomon keszult ket hete. Csak ugy hulyeskedtunk (ami meg is latszik, mert en is meg Tomi is jo hulye pofat vagunk), de nekem az egyik kedvenc kepem.

Kepzeljetek, mar egeszen jol elvan Emese egyedul is (egy ideig), ha a kezebe adok jatekokat (forgatja, csocsalja, nezegeti, olyan edes...), ezt meg egy honapja nem is gondoltam, szinte egy percre nem tudtam elmozdulni mellole...

Kati es Emese
katkamano

Sziasztok!

Márti! Örülök, hogy nincs komoly baj. Andrásnak jobbulást, ezet szerint õ is olyan "jó" beteg, mint az én férjem...

Menta! Majd küldök neked kerepesi ingatlanos címet, de fejbõl nem tudom. Itt mindig van eladó ház, telek, érdemes néha csak úgy végigautózni az utcákon. Sokat nem is hirdetnek, csak kiírják, vagy a szomszéd tudja.. Állítólag tényleg olcsóbb (még), mint máshol.
A hévet meg mostanában jól megritkították, átkoztam is õket rendesen, mikor 45 percet kellett várnom a következõre, mert babakocsival nem tudtam csak úgy felpattanni. Kép Nem tudom, miért van ez, tavasszal még 15 percenként járt.

Körömvágás: Én sokáig mindkét lánynak alvás közben vágtam. Zsófi már hozza az ollót, ha kicsit hosszabb a körme. Lucának meg éppen a héten vágtam le elõször ébren, énekeltünk közben, õ élvezte, nagyokat kacagott.

Csi! Tessék csak jönni talizni!!! Szerinted nekünk olyan emberi a külsõnk? Kép És különben sem kizáró tényezõ. Kép

Kati! Persze hogy jöhettek ti is! Kép

Puszi
Andi
andi3

Sziasztok!

Balu fogzik ezerrel Kép Szinte egész nap cicin lenne. Ma reggel 7-kor kelt (1/2 9 körül szokott). Én már 1,5 hete nem bírtam aludni, és ez most nagyon megvisel Kép Egyenlõre azt sem tudom, hogy megyünk így suliba. Az apja nem tudja megszoptatni, míg én órán vagyok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Remélem minden kis beteg jobban van. Ma már mi is.

Zsuzsi! Láttam, hogy hirdeted a Ráday utcai lakást. Mindenhova odatévedtem, ahol ingatlan szót láttam.Kép De már vége. Mi ugyanis megtaláltuk a lakásunkat banktól függ hány évre.Kép Menta, köszi mégegyszer a telszámokat, de már nem voltak aktuálisak.
Körömvágásról annyit, hogy én mindig fürdés után vágtam Hannának a körmét mióta megszületett ébren. Egy ideje, ha elöveszem az ollót tartja a kezétKép A lábáva bonyisabb, mert nagyon csiklandósKép
Szila! Örülök, hogy Hangusnak nincs baja.
Na megyek, mert Hanna szétszedi a nappalit teljesen.

Szép napot mindenkinek

Tikk
tikk

Menta
Köszi a tippet, kipróbálom.

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Szila,
(írtam neked a másik topicban, de) még annyit az altatáshoz, hogy az ajtót hagyd nyitva, annyira, hogy ki be tudjál anélkül menni, hogy hozzá kelljen nyúlni. Nálunk a gyerekszobával szemben van a fürdõszoba, ott hagytam égve a villanyt, hogy ha bementem, lássam, mit csinál manócska. Ha viszont elhatároztátok, végig kell csinálni, és ne hagyd hogy a szíved mást diktáljon. Szerintem az elsõ nap a legrosszabb, aztán utána már nem annyira. Sõt lehet, hogy nálatok már az sem lesz az. A másik szegedi anyuka Ildianyu kislánya elsõre is csak 18 percet bümbizett. Nekünk azért kijutott a jóból...! Kitartás!!! KépKépKép

Remélem mindenki javulgat, én sajnos náthás vagyok, de szerencsére babulek nem kapta el még eddig.
Mit lehet adni nekik ilyen kicsi korban, hogy az anyatejen kívül még jobban védve legyenek? Tud nekem vki vmi jó ötletet írni?

Most alszik, így megyek és kihasználom az idõt, vasalok. UUUtálok.

Ágci

Kép
Ágci

Kati,
mi jól állunk az ússzással, Ákos nagyon szereti a vizet születése óta. Akármennyire üvölltött az éhségtõl, a vízben mindig megnyugodott, elengedte magát. Aztán, ahogy nõ, úgy egyre jobban élvezi. Két hetes korától úsztattuk a nagy kádban, de úszni csak most, szeptembertõl járunk, mert nyáron nem voltunk Budapesten.
Ákos egyébként annyira jól érzi magát a foglalkozásokon, hogy már a második alkalommal az úszás végén merítettük az oktatóval, és a legutúbb más gyakorlatilag a fél medencén keresztül víz alatt volt. Azt nem mondom, hogy vigyorogva jön fel a víz alól, de negyon jól viseli, a többi gyakorlatot meg határozottan élvezi. Egész idõ alatt vigyorogKép Nem tudom pontosan, hogy mennyi idõt szoktunk vízben tölteni, de általában Ákos szokott lenni a legutolsó, akit kiszedünk a vízbõl, leszámítva a legutolsó alkalmat, mert akkor láthatóan fázott (persze ettõl még élvezte, csak nem akartam, hogy megfázzon).

Lola
lola

Sziasztok!

Dóri is nagyon nyûgös, most akartam levinni sétálni, erre elaludt, pedig most éppen nem esik az esõ!

Holnap megyünk énekóráraKép

Cory: Dorkának is most jön a 7. és 8. foga, szegénykém mindig kettesével fogzik, Balu hol tart? Próbáltad a baba fogkefét? Dorka azzal elég jól megnyugszik.

Körömvágás: nálunk se ének, se mondóka, hanem az erõszak ami célhoz vezet Kép Mivel Dórika 2 kézzel lök el engem.

Na most lakás hirdetéseket nézek, holnap megkukkolok egy lakást Dorkával (nem tudom kire hagyni), az enyém remélem gyorsan elkel.

Üdv: zsuzsi

Off: Tikk: ha te gyeden vagy, akkor hogy ad a bank hitelt? engem alapból elutasítottak.
zsu26

Szila,
Afta: Kis fehér fekélyes folt a száj nyálkahártyáján. A szájpenészbõl egyre több folt van a baba száján, az afta nem terjed. A penész letörölhetõ, az afta nem, és nagyobb is, de nem sokkal. Ha újra és újra elõjön, jó lenne tudni, melyik az.

Virág
Virág (fiore)

Joreggelt osztaly!
mi is hazajottunk a nyaralasbol, es jottem bekoszonni...
mikor tali? holtali?

Mi is mennenk...
martina

Zsuzsi!

Emberem veszi fel a hitelt, õ jobban áll mint a gyed.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok,
most jövök az orvostól, és vissza fogom vinni a mérlegünket (mert sz@r), ugyanis Ákos nem csak 30 gr-t gyarapodott 2,5 hét alatt, hanem 300-t, ami azt hiszem, hogy nagyon jó. Már kezdtem pánikolni, hogy kevés a tej, és biztos beteg, hogy nem raplizik több kajáért.
Na mindegy 7700 gr, és a doki gyakorlatilag elküldött melegebb éghajlatra, mondván, hogy olyan egészséges a gyerek, mit viszem orvoshoz. Kép
Megnyugodtam, mert kezdtem pánikolni, hogy mivel fogom etetni a gyereket, ha kevés a tej, mert már egyelõre nem fogad el. Szép kis kûzdelem lesz áttérni a vegyes táplálkozásra, pedig a jövõ héte 6 hónaposak leszünk, szóval lassan el kell kezdeni. Tegnap adtam neki egy kicsi anyatejet kanálból, hát nem mondom, hogy osztatlan sikert aratott. Na mindegy, azért tovább kísérletezünk.

Lola
lola

hihihi,
úgy látom a mérleg minõsítését a rendszer e-mail címnek vette, hát, aki akar írhat nekiKép Kép Kép
lola

Lola,
ne anyatejjel próbál, azt még az én "nagy" fiam sem fogadja el úgy, gondolja, a másik csomagolás jobb! Tipikus férfi!Kép Az e-mail cím nagyon jó!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Szila:
Tominak az IKEA-ban fogjuk megvenni az egyik szekrényt, egy fiókos komód-szerût, ami már bevált Zsófi szobájában. (Bergsmo a neve) Aztán majd késõbb lesz még lógós részes is. Ti milyet vettetek és hol és mennyiért???

Csi:
Én Petõ Zsolt dr-nál szültem, aki a legszuperebb szülész-nõgyógyász eddigi életemben. Kép
Jó a "bõ póló" szöveg Kép Én sem vagyok egy núbiai táncosnõ Kép

Gorsi:
Az ekcémát - remélhetõleg - kinövi majd Peti. Nálunk Julinak volt néhány éven keresztül. Jót tett nálunk a sós vízben fürdés, a kvarcolás (persze csakis védõszemüveggel!) és kaptunk rá Elocom kenõcsöt. Aztán szépen elmúlt kb. 6-8 éves korában.

cory:
Igazán nagyon ügyetlen fickó az az apa, aki nem tudja megszoptatni a fiát Kép Kép Kép

martina:
Jól telt a nyaralásotok? Mekkorák vagytok? Remélem, nemsokára mi is megyünk talizni és akkor találkozhatunk személyesen is!

Tomi nagyon élvezte ma az úszást! A mai új gyakorlat az volt, hogy a medence szélére kiültettem és onnan "beugrott" a vízbe, elmerült (önállóan) és én kifogtam. Hát, alig lehetett abbahagyni Kép Már jött a következõ csoport, amikor kimásztunk Kép Annyira fel volt dobva, hogy szokásától eltérõen a buszon nem aludt el, itthon óriási adag fõzit bevágott. Utána viszont 2,5 órát moccanás nélkül aludt.
Ja, és nap mint nap fejlõdik: ingatja a fejét, ha már nem kér kaját, vagy valami "nem"-rõl van szó. Küld puszit, azaz cuppantgat. És egyáltalán: nagyon aranyos Kép

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Megpróbálok Vilivel együtt írni nektek, ez elég nehézkes, per pill. õ fogja le az én kezemet.

Zsuzsi!

Az off.-ra hajrá! Mi is ezt tettük, legalább kedvemre álmodozhatok, hamarosan konzultálok is építész barátnõmmel, hogy mit gondol az állmaimról, mekkora a költségvetése, dobjak-e be lottõszelvényt.

Ma Vili éjjel csak egyszer kelt fel, tuti megijedt hogy szabadságra akarok menni Kép és elõtte átaludt 8 órát, majd újabb négyet, aztán délelõtt hármat, aztán délután kétszer felet.

Itt voltak Coryék végre felköszönthettem BalutKép Balu ki akarta olvasni a gyógypedagógiai könyveimet, a németszótárt, a siket-néma jelnyelvet és a pénzügyjogot is, bár szóltam hogy az már nem hatályos Kép, így inkább megszerelte a tévénketKép ja és hintáztatta Vilit az autós ülésben Kép és megkereste a fehérnemûjeimet is Kép
Mi is kaptunk tetraédert Kép

Szila én is örülök, hogy minden rendben Hangával!

Vili ordít, sziasztok.

Norci
norci

Sziasztok!

Bogancsi: szerintem is katasztrofális az ilyen apa Kép

Zsu: Balunak is a 7-8. foga jön, de már nagyon elegem van Kép

Norci: TV még mûködik? Kép

martina: üdv itthon. Taliról info késsõbb.

cory

cory
Budapest

SZiasztok!

Írtam egy regényt, de elszállt Kép És nem ez volt ma az egyetlen sikertelenül végzõdõ tettem, bánatom, úgyhogy ma már akkor nem kezdek újba! Kép

Mindenkinek SOKKAL sikeresebb napot/estét! KépKépKép

Márti+Ármin
márti

Cory!

Igen, meg lett DVD-nk is azóta, újabb szerelni való Kép

Márti!

Köszi, amit a szakácskönyvrõl mondtál, éreztem én hogy nem minden kalppol ott, meg én is csak irányadóként használom a szakácskönyveket Kép Igyekszem azért minél tögg infót begyûjteni a maradék két hónap alatt.

Hogy jobb kedved legyen küldök Kép Kép Kép

Gorsi!

Remélem Peti ekcémája hamar elmúlik, nektek is küldök Kép Kép Kép

Martina!

Üdv. újra itt.

Lola!

Vili kb. 180 grammot hízott három hét alatt, az elsõ két hónapba kilókat, múlt hónapban fél kilót, de nem jutott eszembe aggódni (mérmni is csak néha mérünk) mekkorák lennének a babák ha továbbra is kilókat híznának, no és az anyák hátával, derekával mi lenne? A mérleget vidd vissza és inkább a pénzt kérd érte! Kép Feleslegesen idegeskedsz miatta, ha sokat eszik azért ha nem, akkor azért, ha meg rossz a mérleg akkor azért! Ha Ákos nem nyafizik a kajcsiért, akkor pláne, õ jobban tudja mint bármelyik orvos. Kép

Sziasztok!

Norci
norci

Sziasztok!

Sajnalattal olvasom,hogy rossz kedvüek,betegesek vagytok az otthoni idôjarastol.Itt ma volt az elsô hidegebb nap,reggelre be is fütöttek,aminek nagyon örültem,mert én mar elég régota fazom.
Betegek!Hamar-hamar gyogyuljatok meg!

Riki figyelme kiterjedt a fürdôkadjan kivülre és mindenaron meg akarta kaparintani a fogkeféinket.Tegnap ota a pelenkazo körül is pakol.

Ô most 5700 gramm,de megprobalok azért nem izgulni,mert az a normalis,ha 6 honapos korara megduplazza a születési sulyat.Ugye?Ami pedig kerek 3 kilo volt.Vasarnap még csak 5 honapos lesz!Bizom benne,hogy egy honap alatt sikerül 6 kilora hiznia.

Jo éjszakat mindenkinek!
edith16

Sziasztok!

edith16:
Sose izgulj Riki súlya miatt, kivéve, ha láthatóan rosszul érzi magát, nagyon soványka. A könyvek csak idegesítik az embert az adataikkal. (Persze tudom, hogy könnyû nekem, hiszen ott vannak a nagy gyerekeim. De hidd el, ha most lenne elsõ gyerekem, akkor is inkább hinnék a szememnek és a dokinak, mint a könyveknek!)

Márti:
Remélem, ma sokkal jobb napod lesz!!! Kép Kép Kép
Ehhez még az idõjárás is besegít - legalábbis nálunk most éppen süt a nap Kép

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi, Norci
Köszi.

Edit
Ne izgulj! Kép Hízik amennyit hízik. Szerintem az a lényeg, hogy folyamatosan gyarapodjon, mégha keveset is. Persze én könnyen beszélek, Petivel nem volt ilyen gondunk.

Márti
Sokkal jobb mai napot kívánok neked!KépKépKép

hitel: Nem értem, hogy a GYED miért nem számít rendszeres jövedelemnek, hiszen az a fizetésünknek egy része. Ha visszamegyek dolgozni, annál csak többet kereshetek, nem?

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Túlvagyunk egy újabb borzasztó éjszakán. Hanna csak függölegesen az öelmeben volt hajlandó aludni, aztán átvittem magunkhoz, de ott is csak úgy ha én ültem és az ölembe vettem. Úgy visitott, mint aki 1 órája folyamatosan sír, már levegöt senagyon akart venni. Mi lehet ez? Melyik fog következik, hol lesekedjek?Alul? felül?
Egyébként nappal a huncutok huncutja, ha szólok neki, hogy jöjjön vissza, akkor nevetve ellenkezö irányba begyorsít aztán kicsit odébb felül és integet kuncogva.Kép ÁLlandóan leállítja a szárítógépet, és pakolja ki a ruhákat belöle, szóval nappal nincs gond kivéve, ha már nagyon álmos, de nem akar aludni.
Lányok akartam kérdezni, hogy valakinek nincs tapasztalata raiffeisenes hitellel kapcsolatban? Mennyi idö alatt jön meg a hitelbírálat?

pussz
Tikk
tikk

Sziasztok!

Nálunk sem egyszerû a körömvágás. Az éneklés, figyelemelterelés nem igazán jön be, mert tuti, hogy mindig azzal a kezével nyúlna oda, amelyiket éppen szeretném én is. És mivel én is éles ollóval vágok, ezért néha egészen ijesztõ helyzetek állnak elõ. Még szerencse, hogy a reflexeim a régiek és még gyorsabb vagyok mint õ.

Szila!

Én is nagyon örülök, hogy minden rendben Hangával!

Most éppen birkózom a fiammal, mert õ is nagyon szeretne írni nektek.
Amióta bejött ez a hülye hideg, azóta egész egyszerûen nem alszik Peti, amikor esik csak akkor álmos, egyébként nyüglõdik ezerrel, mert persze fáradt.
Tudom, hogy még nagyon messze van, de én már annyira várom a tavaszt!
Milyen volt a Millenáris park?
Jövõ héten hol lesz tali?

Minden betegeskedõnek mielõbbi gyógyulást kívánunk!
Még nem is tudtam a felét sem leírni annak amit szerettem volna, de macika nagyon nyûglõdik itt az ölemben is, ezért befejezem.
Illetve átengedem neki a billentyûzetet, hátha attól megnyugszik.

Sziasztok

Szilvi és Petike

Ui:teyx rrxxg ffffffffff xdv g, hát ennyi tellett tõle.
bszilvi

Szilvi!
Peti helyesírása ugyan még nem tökéletes (teyx=tejci), de tudja, mit akar! KépKépKép

Köszi mindenkinek a jókedvgolyókat, remélem, hatni fognak! Kép

Akik nálunk voltak talizni, nézegessék meg a babáikat, mert Árminnak szájpenésze lett! Kép Úgyhogy most fertõtlenítek mindent, kenegetem õt és magamat, remélem, gyorsan elmúlik! A rózsaméznek is nevezett bóraxglicerinnek cukrozott macskapisi íze van Kép És Ármin nagyon harap szájdörzsöléskor Kép EZ volt a tegnapi rosszkedvem egyik oka.

Menta! Bocs, a korai ébresztésért! Cserébe: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Helenának és neked a mai napra!

A másik: vettünk egy ajtórácsot, biztonsági gyerekzáras, szép, jó minõségû, német gyártmányú (15990 FT) és az ajtónk 4 mm-rel kisebb KépKépKép, szóval, nem fér be. Más ajtóinkba beférne, csak a gyerekszobaiba nem, pedig oda szántuk. A bolt nem veszi vissza, mert kibontottuk Kép Nem akart esetleg valamelyikõtök épp egy ilyet venni? (90 cm széles ajtóba való) Van rá egy év garancia, márkaszervíz. Szóval, minden tökéletes lenne, ha 4 mm-rel szélesebb lenne az ajtónk.

SZila! Nagyon örülök, hogy Hanga tökéletes Kép. Minden szempontból az! KépKépKép

Tikk! Az is jó, hogy meggyógyultatok! Kép + olvastam a kispestieknél, hogy megvan a lakásotok?! KépKépKép De jó!

ZSuzsi! Mi ez az énekóra? Te tanulsz? Mit? Hol?

Hallottátok, milyen hideg van? 7-8 fok, napközben lesz 11-16. Mit adtok a gyerekekre sétához? Téli bundazsák? Azt hiszem, késõn van/lesz ez az októberi börze, kénytelen leszek másutt beszerezni a téli cuccokat! Kinézek az ablakon és TÉLIkabártos emberek menetelnek az utcán Kép Jut eszembe, azt sem tudom, ÉN mit vegyek fel?????

De süt a nap, és ez azért nagyon jó az elmúlt napokhoz képest! Kép

Márti+Ármin
márti

Szia Mindenki!

MÁrti,
én harisnya, zokni, meleg kertészgatya, pulcsi, kabát és természetesen sapka kombinációt adok Hangusra. Meg pamutcipõt, mert még nem tudtunk neki cipõt venni. Tényleg a dr. Leónak milyen árai vannak?
Az ajtórács miatt: KépKépKép. Mi nem vettünk, hanem Bence csinálta meg és olyan kis kallantyúval lehet zárni, hogy Hangus ne tudjon kilógni.Kép
Nekünk szájpenészre nystatinos ecsetelõ van. De hol visszajön, hol elmúlik. Meg Boraxos (D6-os) homeobogyót szedünk olyankor (7 napig napi 3x2).

hitel: én sem értem, hogy gyedre miért nem lehet semmilyen hitelt felvenni, holott végül is az egy fix ideig kapott fix összeg, és tuti, hogy kapja az ember. Míg ha mondju 200 e Ft-os fizuval felveszed a hitelt valamennyi idõre, de két hónap múlva munkanélküli leszel, akkor mi van?

Ágci,
úgy döntöttünk, hogy csak holnap kezdjük az aludni tanulást, mert Édesapának melózni kell menni korán, és ha fesztivál lenne éjjel, akkor tuti elaludna.

Tényleg, nincs esetleg meg valakinak az Aludj jól, gyermekem c. könyv?

Üdv
Szila
Szila

Tikk,
nem lehet, hogy eldugult Hanna orra? Mert Ákosom ezért szokott éjjel felsírni. Nem náthás, csak egyszerûen eldugul neki. És nem kap levegõt, márpedig az ilyen pici babák még nem tudnak a szájukon levegõt venni, csak ha üvöltenek...
Az meg saját tapasztalat, hogy ha nekem eldugul az orrom, akkor a függõleges helyzet sokat segít rajta. Nem lehet, hogy ezért bírt csak így aludni?

Lola
lola

Sziasztok!

Norci: nekem is megvan a Devicsné-féle Csecsemõk szakácskönyve. Én használtam, bár inkább csak ötleteket merítettem belõle, de nem tekintettem szentírásnak. Nálunk a doktornéni sokkal szigorúbb feltételek szab, mit lehet adni a babáknak, úgyhogy én inkább tõle kérdezek meg mindent. Nem beszélve arról, hogy ha valami gond van, úgyis a saját doktornéninkhez fogok szaladni, nem Devicsnéhez. Pl. a mi dokinénink nem javasolja 1 éves kor alatt SEMMIFÉLE tejtermék adását, így én ezt be is tartom.

Menta (mint dokinéni): Ezzel kapcsolatban volna is egy kérdésem: doktornénink indoka az, hogy a tehéntej fajidegen fehérje, ezért nem javasolja. Én azt nem értem, hogy akkor húst miért lehet adni a babáknak? Hiszen a tyúk, pulyka, hal szintén fajidegen, nem? (Legalább is én nem érzem magam tyúknak, pulykának, halnak, stb. Kép )

Hitelfelvétel: lehet, hogy butaságot kérdezek, de miért kell tudnia a banknak, hogy GYED-en vagytok?
Mi ugyanis februárban vettünk hitelre autót, és az én nevemen van. Az autószalonban elmondtuk az ügyintézõnek, hogy GYED-en vagyok, aki azt mondta, hogy ezt most õ inkább nem hallotta meg. Egyszerûen csak beírta a munkahelyem nevét, címét, meg hogy mennyi a fizetésem, és ennyi.
Ha baba nélkül mentek, kiderül egyáltalán, hogy GYED-en vagytok?

Sziasztok: Laura
p_laura

Csak egy gyors benézés:

Márti! Tényleg nem probléma! Kép Kép Kép

Laura!
1.Elvileg a húsokat is csak 10 hónapos kortól szabadna adni.
2.A tejben pedig háromszoros a fehérjék koncentrációja, ami már önmagában is elég, mert egy kis csecsemõnél még hígítva is nagy nitrogénterhelés és hamar metabolikus acidózishoz vezetne. (A testnedvek túl savassá válnának.)
3.Másrészt a tehéntejben a kazein a domináló fehérje, ami az anyatejben sokkal kevesebb van.
4.A laktalbunminból pedig csak fele annyi van a tehéntejben, mint az anyatejben, pedig az számunkra nagyon értékes, mert az albumin nevû aminosavat nem tudja a szervezetünk elõállítani, ún. esszenciális aminosav.
5.És amit igazából fajidegen fehérjeként emlegetnek és tényleg ez a legallrgizálóbb: a laktoglobulin. Ebbõl az anyatejben egyáltalán nincs.

Na most mindenkit kiokosítottam, váljék egézségetekre!!! Kép

Menta
menta

Menta! ez kemény volt.KépKép A lényeg, hogy ráér még tejet kapni a kicsiKép

Laura! Rizikós, mert leinformálhatnak a cégnél és ha számitasz a hitelre és a végén azt mondják, hogy csak ennyi, akkor te jársz rosszul. Meg azt szokták mondnai, hogy nem tudják meddig leszel otthon gyeden, lehet, hogy egész futamidö alatt. Viszont a másik oldalnak is igaza van, hogy bármikor munkanélküli is lehet az a valaki vagy fordítva, hogy bármikor kereshet 2x annyit. Szóval én sem értem, bár a bank azt mondja, hogy az értékbecslön múlik minden.
Lola! Én még ilyet nem hallottam, hogy ha eldugul az orra, akkor nem kap levegöt csak ha sír.
Szila! Én ugyanennyi ruhát adok Hannára és ma amikor hazajöttünk levettem a cipöjét és hideg volt a lába, pedig be is volt takarva.
Márti! Igen megvan lakás, úgyhogy beindult a huzavona ügyvédesdi stb. Ráadásul nem egy egyszerü az eladói oldal.Kép

A Devicsné könyvet én ötleteknek használtam és én is a doki nénire és a védönönkre hallgattam.
Hanna kizárólag azt akar enni amit mi, úgyhogy hiába szereti a tökfözeléket, ha a mi ennivalónk piros, akkor neki is az kell.Kép

Most elaludt, megyek fözögetek neki, kicsit feltöltöm a fagyasztót.

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!
Csak gyorsan elujságolom, hogy végre sikerült gluténmentes babasütit elõállítani.Kép Következõ talira próbálok vinni pár szemet, hogy a rágcsálósabb babák tesztelhessék. KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Lányok, akik hálózsákban altatjátok a babátokat (76 cm, 9,9 kiló), mekkora méretûben? Nekünk van egy 86-os vastag, brendonban vettük, és kicsi. Túl nagyot nem szeretnék venni, de azt azért "rühelleném", ha karácsonykor már nem lenne jó.
Elõre is köszi.

Szila,
kíváncsi leszek.Kép

Borcsa Boszorka, nem akarod leírni a receptet. Mit fõzzek topicba is lehet.

Norci,
babakaja ügyben ajánlom ezt az oldalt:
[url=http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html[/url]

Természetesen másnak is.

Ágci

Kép
Ágci

SZiasztok!

SZemélyes (= nem telefonon, mint tegnap) kérlelésemre mégiscsak visszaveszik az ajtórácsot Kép Igaz, le kell vásárolni az árát, de akkor már olyan dolgokat veszünk, amiket használni is tudunk - igaz, nem volt betervezve még a karácsonyi (méretû) bevásárlás és ajtórácsunk sem lesz, de legalább nem teljesen feleslegesen úszik el ez a rengeteg pénz! Kép Nem tudom, mit veszünk, jó lenne egy szekrény Árminnak... - na, majd megírom!

SZila! Lehet, hogy mi is magunk barkácsoljuk majd a rácsot? Bencéd ért hozzá vagy egyszerû ilyet csinálni?

Mi is voltunk sétálni a szép napsütésben! Úgy beöltöztettem Ármint, mint egy kis eszkimógyereket - a lába ennek ellenére nagyon hideg volt, mikor hazaérve levetkõztettem.

Ma ebédelt velem húslevest, levét, zöldségeket és még husit is! Kép

Henke! Te nagyon eltûntél Barni szülinapja óta! Építkeztek? Vagy egyetemezel?

Borcsa! Kíváncsi vagyok a sütidre (bár Ármin gluténdús kiflit már kapott), hátha mi megszeretjük!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Jaj, Bogancsi,
most vettem észre, hogy neked nem is írtam. Szóval álmaink szekrénye egy sarokszekrény, van benn polcos rész, akasztós rész, fiókos rész, szóval nagyon klassz. A Brendonban vettük, de csak részletre, mert egyben szerintem nagyon drága. Nekünk muszáj volt sarokszekrény, mert a szobában nincs egy olyan fal sem, ahol ne lenne ajtó v. ablak.

MÁrti,
hol vettétek azt a rácsot? Amúgy Bence nem ért hozzá, és tök egyszerû megcsinálni, csak az a lényeg, hogy jó erõs léceket kell venni, kemény fát, meg szögeket, fûrész is kell. Le kell mérni az ajtó szélességét, keresztbelécek mérete miatt, a magassága meg tõletek függ, nálunk kb. csípõig ér, szóval jó nagy. Az egész úgy néz ki, min a vonalas füzetKép.
Ti milyen szekrényt szeretnétek?

Üdv
Szila

Ui: le sem merem írni, hogy Hanga már majdnem 2 órája alszik, és egyszer sem ébredt meg....Kép
Szila

Menta! Köszi, most már értem! Kép

Pusssssssz: Laura
p_laura

Sziasztok!

Márti: Balun bélelt nadrág volt ma, felül body, egy vékony hosszú ujjú, és egy vastag pulcsi. A bundazsákot a minuszokra tartogatom.

Hozzáértõk: a tejet hogyan kell bevezetni? Balu kapott már olyan kaját, amiben volt tej, de nem túl sok. Itassam pohárból? Azzal úgy vagyok, hogy inni ott az anyatej. Adjak neki tehéntejet is? És milyen tejet? Mi nem szoktunk tejet inni, ezért csak tartós van itthon, az nem nagyon gáz?

Hitel: mi úgy kaptuk meg a lakáshitelt, hogy a fickóm leadta a keresetigazolását, amiben még határozatlan idõ volt benne. 2 nap múlva írta alá a felmondását Kép Nem volt semmi gond, de azt a 4 hetet nem kívánom senkinek.

Borcsa: Ez jó ötlet Kép (mármint a süti Kép)

Egyetem: ma 2 órát vártam egy tanárra úgy, hogy berendelt 1-re, mi odamentünk, 3-kor már oda is ért Kép
Viszont lesz ösztöndíjam! Kép 4,4 lett az átlagom Kép

cory

cory
Budapest

Cory,
bár mi még nem tartunk ott, de ne adj neki egyelõre tejet, fõleg, ha még szopizik a kisfiad. Amúgy is eszik gondolom tejterméket, úgyhogy nem kell az még. Sõt! Nálunk pl. a védõnéni, 2-2,5 korig (hamár nem szpozik) akkor is inkább a tápszert ajánlja mint ezeket a tehenek sosem látott, ki tudja mibõl elõállított fehét löttyöket.
Ágci

Kép
Ágci

Ilyen nincs! Elszállt az éterben minden, amit írtam!!!!
Kép

na mindegy a lényeg az volt, hogy nem tûntünk el, csak minden összejött.
de amúgy minden rendben

sziasztok, lehet, hogy holnap pótolom

Heni

Ui: Andi, ne haragudj, minden nap azt gondoltam, hogy na majd holnap, de mindig közbejött valami (mára nagyink dereka robbant le úgy, hogy mozdulni se bír) Holnap remélem eljutunk az Árkádba, kellene pár dolog - sapi, harisnya, hosszú body - ha van kedvetek csatlakozni...!
gesztenye

Ja, elfelejtettem a fontos kérdésem: akiknek 1 év körüli babája van: leírnátok nekem a napi étrendeteket? Köszi!
H.
gesztenye

Ágci!
A mi hálózsákjaink, amik beváltak, úgy néznek ki, hogy kb. 20 cm-rel hosszabb, mint Ármin nyújtott lábbal, elég bõ, lehetõleg könnyû, de meleg, ujjatlan és a vállán/oldalán gonbolós vagy cippzáras. Én úgy látom, hogy ezekben nem érzi bezártnak magát, tud bennük mászni, ha nem is olyan fürgén, mint nélkülük, tud éjjel forgolódni, de annyira azért nem bõ, hogy rátekeredjen. Nálunk elég fontos, hogy jól be legyen takarva, mert nem valami meleg a lakásunk, ráadásul egy földre tett matracon alszunk, mióta félõ, hogy az ágyról leesne. Más: nem írnál arról a japán könyvrõl egy kicsit? Olyan kíváncsi vagyok! Kép

Szila! Igazából nem tudjuk, hogy milyen szekrényt szeretnénk. Lehetõleg oltyat, ami belül nagyon tágas, kívül pedig nagyon kicsi KépKépKép Azokat a sarokszekrényeket én is láttam már képen, nagyon tetszettek! Hát, esetleg megnézek egyet élõben is! Az ajtórácsot sima lécekbõl (lapos) vagy a kiságyhoz hasonlóan kerek rudakból készítettétek? Na, most András férfiúi önérzete is felébredt: azt mondta, bebizonyítja, hogy õ is képes ajtórácsot gyártani! KépKépKép

A visszavitt helyett egyébként kapott Ármin egy baromi drága de nagyon meleg, jó pulóvert, egy meleg téli nadrágot és egy csúszdát! Hát, szerintem elég jól járt: ketrec helyett csupa klassz dolog! Nagyon nehéz volt egyébként levásárolni, mert nem akartunk ennyi pénzt kis vicikvacakokra költeni, ugyanakkor a három vásárolt dolog közül valszeg egyiket sem vettük volna meg, ha nem ényszerbõl vásárolunk. Igaz, a pulcsival már szemeztem egy ideje!

Cory! Ha ti nem isztok tejet, Balu meg még szopik, miért akarsz neki tejet adni? Tévhit, hogy olyan egészséges lenne! (Sajnos, mert én egyébként nagyon szeretem) És a tartós szerintem végképp gáz! Átlaghoz, ösztöndíjhoz: KépKépKép

Andi! Mi van veletek? Férjed?

Pussz! Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Ágci, Márti: megnyugtattatok Kép

Henke: Balu kajája:
reggeli: valami tejtermék (vaniliás krémtúró vagy joghurt)
tízórai: gyümölcs (friss, vagy bébiétel)
ebéd: fõzelék vagy egyéb meleg kaja
uzsonna: gyümölcs (na, ez sokszor kimarad, mert úgy jön ki a lépés)
vacsora: fõzelék (vagy kap a mi vacsinkból)
Éjjel még 3-4-szer szopik, reggel ébredéskor is egy kicsit, este lefekvés elõtt is, és napközben, mikor rájön Kép

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?