Új privát üzeneted érkezett!

Eszti,már régen akartam kérdezni,csak mindig elfelejtem:ti kihez/hova jártok kardiológiára?És milyen időközönként?
Töpikémnek is van egy pici luk a szívében,csak egy tűhegynyi látszott az uh-n,de majd kontrollra kell járni vele...elvileg a Heim Pálba.
Májusban kell mennünk először... :roll:

piki

Szilvi tényleg ne izgulj!!! Látod mind jól vagyunk!!!!! :D
Jó lesz már túl lenni rajta! :D :D

Március 15-én küldtem el nekik a képet és most kaptam meg a vonalzót!
Vendég

Na Lányok, most pár napig nem jövök, legyetek jók és vigyázzatok magatokra meg a babákra :D :D :D
Ha van valami, rögtön írok majd Marcsinak :lol:

Aztán drukkoljatok nekem a következő 2 napban!!! :P :lol: :lol: :lol:

puszi Nektek

Kép
Kép
szilvancska

Visszaolvastam az előző oldalra..

Szilvi, még pont van egy szelet bátorító süti!! Küldöm!!!

Marcsi, 160-at?? az igen! és ilyenkor is felkel 3 óra múlva? van hogy tud 160-at szopizni is, vagy ilyenkor kell a pótlás?
Vendég

Szilvi, megelőztél! Nagyon szorítunk neked!!!!!!!!

Eszti, várjuk a képözönt!! :) Lilla a Bibus képen egész olyan mintha már sokkal idősebb lenne. Nagyon komolyan néz. :)
Vendég

Szilvi, mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcsi, mi a Kiss András főorvoshoz járunk. Nekünk is lukunk van, de 3éves korig elmúlhat. Nekünk csökkent már (kopp-kopp).

borzalmas éjszakám volt...Lillus éjfélig üvöltött déltől,majd végre bealudt, de csak mellettem és egyfolytában nyüglődött, szóval simizem közben a pocót. ma dettó ez van 7óta...nem tudtam még rendesen reggelizni sem...
az alsó szint használhatatlan, mert lent áll a vadiúj tv, emiatt Bibut nedm tudom levinni, nehogy belevágjon... :evil: persze nem tudom mit fog ebédelni...áááááááááááááá! idejön majd a fölső szintre, csak akkora, hogy nem tudják a lépcsőházban fölhúzni...és szerezni kell ezt a bigyót, amit az erkélyen át fölhúznak. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, olyan piőa vagyok. Nem tudom mikor lesz megsinálva...

Fanni, Anyum mondja, hogy szerinte csalnak a képek, mert Lillus újszülöttjein is nagyobnak tűnik, pedig olyan kis ráncos újszülött volt.
Vendég

Sziasztok!

Marcsi a vizet már nem adom neki, csak ha nagyon szomjasnak látom. Adok neki egy fél decit és sokkal jobban érzi magát. Mondják, hogy először az anyatej víz alapú és utána jön a sűrű zsíros része. Lehet az enyém nem olyan, nem tudom, mert nagyon tejszínű az elején is. És a kis csöppem 60 ml-ert kiszív 5 perc alatt :)

Nagyon várom, hogy mikor írod meg, hogy megvan a kis Barni :) Remélem minden rendben van (lesz).

Pill. altatnom kell:)
Vendég

Vagyok.

7-től fent volt Jázmin, végre elaludt. Tegnap nagyon aranyos volt, csak evett és aludt, egész éjjel így volt, csak a 3 óránkénti kelés van :)

Nagyon izgulok Szilviért, remélem nem lesz neki annyira szörnyű a szülés. Csak legyen minden jó.

Eszti nagyon aranyosak a csajok :) Bibunak gyönyörű kék szeme van, a Lillusnak meg ez a sok haj :) nagyon cuki :)

Tényleg meddig fogunk vérezni? Lehet Eszti, hogy megjött a mensid nem? Bár nekem mindig azt mondják, hogy amíg szoptatás van addig nem menstruálunk+nem kell védekezni, mert terhes sem lehetsz. Na az utóbbit páran már bizonyították, hogy nem így van :)

Remélem Reni is lassan jelentkezni fog :) Gondolom úgy nézi Esztikét mint a Tv-t. Jázmint én úgy szoktam :D

Én ma spagettit csinálok. Még vasalnom is kell :S de lehet előtte alszom egy jót, amíg enged a kis lurkó. Utána még lesz rá időm.

Ma jön meg a mellszívóm. Én bérlem 2500 Ft havonta az elektromos. Madela van minimum és maximum szívása. Kriszta bizti tudod melyik az a Klinikán is ilyet használnak. Nagyon elégedett voltam vele. Egyenlőre két hónapra bérlem + a mérleget is, de azt már kiszállították 28-án.

Ma elmegyek nézek hűtő tasakot, amibe a tejet le tudom fagyasztani. Gondolom a Brandonba árulnak ilyet+szopipárna is kellene, mert fekve szoptatok csak az nem olyan kényelmes.

Kép
Vendég

Ez az a mellszívó amit bérlek!

Szopipárnát inkább varratok, mert 4000 Ft-ot nem ér!

Kép Mellszívó

Kép
Vendég

Szilvi, bár már nem olvasod, de én is nagyon sokat gondolok Rád!

Köszönjük a gratulációkat, már elkezdtem visszaolvasgatni, de az az igazság, hogy nehezebben megy ez a felépülés, mint gondoltam.

De elkezdtem lassan írni a sztorit. Bár, először fontosabb, hogy láttam a fényképeket a picikről, nagyon cuki mindegyik baba és mostmár az enyém is beállt a cuki-sorba! :lol:
Anna, örülök, hogy Jázminnak semmi baja nincs, nagyon megijesztett, amit írtál.

Szóval, kezdem: márc. 31-én, este 11kor folyt el a magzatvíz, hát persze, miért ne én lennék az a 20%?!?! Legalább mostmár tapasztalatból mondom, hogy nem lehet összekeverni semmivel, mert tényleg olyan, mintha bepisitél volna ( és én nem nagyon szoktam bepisilni vagy 25 éve:)), aa másik, hogy amikor egy kicsit is megfeszülsz ( mintha a szüléskor nyomnál ), akkor jön mint az állat. 20 perc alatt bent voltunk a kórházban, megvizsgáltak, ekkor már 3 cm-re ki voltam tágulva, kaptam beöntést, nem volt vész egyáltalán, aztán irány a szülőszoba. Mondanom sem kell, hogy a fogadott szülésznőnk aznap este 7kor tette le a szolgálatot, és mivel aaz anyukája megbetegedett hazament hozzá vidékre és a telefonja is ki volt kapcsolva. Erről ennyit. :roll:
Fájások viszont nem jöttek és közölték velem, hogy csak hajnali 5kor kapok fájáserősítést. Mi van? Kérdeztem miért, aztán ment a bla-bla szöveg, hogy hajnalban van a szervezet természetes oxitocin kibocsátása. Köszi, sztem ez csak ki van nekik adva utasításba, hogy lehetőleg ne kelljen az egész stábot készenlétbe állítani éjszaka, ha nem muszáj. Úgyhogy kínlódtam, mert aa fájások lassan jöttek, de rendszertelenek voltaak és stagnáltak. 4 óra felé mondta a szülésznő, hogy akkor lassan hozzák az oxit és meg mondtam neki, hogy így is tök kimerült vagyok, mivel majdnem egy napja nem aludtam és az eddigi fájások is elég gázak voltak, úgyhogy addig nem kötheti be az oxit, amíg nem kapok eda-t. Jaj, persze, ettől mindenki fél és csak a másikra mutogat, lejött az ügyeletes orvos megvizsgálni, ekkor még mindig ugyanúgy 3 cm voltam, mint mikor bementünk. :twisted: :twisted:
Na, aztán reggel megjött a doki, aki egyből intézkedett, hogy kapjak eda-t, amit nem tudtak beszúrni, úgyhogy Szaabi mondta, hogy ő egyedül ekkor volt rosszul, mikor látta, hogy az anesztes egy kib....t nagy tűvel szúrkálja a gerincem vagy százszor és közben tök ideg, mert a vérzés sem akar elállni a hátamon.
Mondanom sem kell, hogy ekkor már olyan kimerült voltam, hogy 9-kor mikor nyomni kezdtem, remegtem, mint a kocsonya és elgondolkodtatam a stábot, hogy mi legyen, műtő, vagy tolás. Sajnos nagyon-nagyon rosszul nyomtam, ezért 1 óra 10 perc volt, mire kibújt ez a kis nyuszi. Mikor megláttam, persze már nem fájt semmi.
Na de utána a varrás, tök gáz volt, már az eda nem hatott. Utána még a szülőszobán tudtaam egyet pisilni állva, úgy hogy plusz 2 órát még bent tartottak, de az osztályon már nem jött ki belőlem semmi, a doki azzal fenyegetett, ha estig nem pisilek, katétert kapok. Fél 6 kor már én könyörögtem érte, 12 óra alatt 5 liter víz jött le rólam. Nem is ecsetelem, de első éjszaka feküdtem a vérben, mert a katéter miatt hiába vettem fel bugyit + nagy betét, mellette minden kifolyt, éjszaka kétszer is kiszerencsétlenkedtem mosakodni, de semmi haszna nem volt.
Aztán 3. napon már cseszegtettek a kakilással, mondtam, neem tudok, fáj, kértem hashajtót, hoztak ricinus oljat, hát a tavaszi tisztítókúra megvolt, jelentem. Másnap varratszedés, 1 perc volt, de nagyon fájt, mert sztem a metszésen túl én még repedtem is, már bocsi, de a végbelemnél is voltak öltések.

És ez még mind nem volt elég, szülés után közölték velem, hogy Esztikének csúnya caepalhaemotámja van a buksiján ( vérömleny a szülőcsatorbában töltött sok idő miatt, kicsit csúcsfej volt a drágám ) és a jobb kulcscsontja is el van törve. :cry: :cry: :cry: :cry: Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Aztán a tejcsi is nehezen indult be, az egyik mellbimbóm már félig le is volt fittyenve, abból csak fejek, bár ma délután már megpróbálom odaadni neki.

Hétfőn hazajöttünk, nagyon kis aranyos Eszti-nyuszi, alapvetően nyugodt, és mostmár annyit eszik, hogy nem bírom szuflával.:) Állandóan szopizna és mindig van vmi a pelusban, már megvolt az első éjszakai-hátamon -is-folyik-átöltöztetős mutatvány:))) Most meg a védőnőt várom.

Bocs, hogy ilyen sokat vartyogtam magamról, igyekszem visszatérni, csak anya is itt van ( egyébként szerencsére, mert semmi dolgom nincs a pihenésen kívül, ami most nekem nagyon kell )és nem enged semmit csinálni:)

Puszi Nektek

Kép
ire81

Tényleg, kérdés: hogy mossátok a babruhákat, mi maa kimostuk az első adagot, és hiába áztattuk egész éjszaka Ariel folttisztító + Persil mosóporban, anya sikálta is rendesen előtte, nem jönnek ki a tejcsi foltok. Szép lesz, ha rögtön minden ruhája foltos lesz. SOS!

Kép
ire81

Sziasztok!

Huuuu Reni nem irigyellek. Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled. Nagyon rossz élmény lehetett elsőnek :( a szülésznővel én is valahogy így jártam, hogy nem volt ott amikor kellett volna!

Eda:lehet, hogy jobb lett volna nélküle. Még jó, hogy nem lett semmi baja a gerincednek...valakinek akinek félre szúrják nem tud mozogni egy két napig :S ilyet is ismerek.

Esztike kulcscsontjával mit csináltak a kórházban? Remélem már minden rendben van!

Repedés: nekem egy ujjpercnyi a vágásom. Én tudjátok írtam a hipermangánt. Nem tudom, hogy-e miatt-e vagy, mert nem lettem nagyon vágva+repedni nem repedtem, de nekem nagyon bevált a hipermangán. Szinte már alig érzem a gátsebemet. Esetleg, próbáld ki hátha jobban begyógyul. Megkérdeztem a nőgyógyászom is, hogy használhatom-e és azt mondta, ha igényt tartok rá persze, mert fertőtlenít. Szóval esetleg, ha gondolod próbáld ki jó meleg vízben feloldani és meglötyizni vele. Hátha segít neked is.

Én is kérdezni akartam, hogy mivel szeditek ki a tejcsifoltot, mert nekem sem jön ki?! :

Reni a lényeg, hogy otthon vagytok és minden rendben van! Pihenj sokat!!!!!!! Sok gyógypuszi ++++++++

Kép
Vendég

Reni,hát ez nem volt egy fáklyásmenet... :(
Nagyon sajnálom,hogy ennyire rossz élmény volt,azt meg főleg,hogy Esztike megsérült...szegényke...bár ilyenkor szerencsére még nagyon-nagyon gyorsan regenerálódnak/gyógyulnak!
A lényeg a lényeg:túl vagy/tok rajta! :lol: :lol: :lol:
Innentől jön a kevésbé fájdalmas,de sokkal fárasztóbb és egyben örömtelibb rész! :lol: :lol: :lol:
El is felejted,mire szóba kerül a kistesó! :wink: :D

Tej és kakifoltokra nekünk egy dolog vált be maradéktalanul:a mosószóda!(=szódabikarbóna~nátrium-karbonát)
Mi bioboltban vettük,de nézzetek utána a neten,hogy a közeletekben hol lehet kapni.Olcsóbb,mint az összes mosópor és sokkal hatékonyabb!
Öreganyáink is ezt használták! :lol:
Öblíteni én ecettel szoktam Panka cuccait+teszek hozzá egy pici szenzitív öblítőt,hogy jó illata legyen.

piki

Reni, nagyon sajnálom!!!!! Olyan rossz ilyen szüléseket hallgatni...Remélem a következő 100x jobb lesz!!!
De azon kicsit fölhúztam magam, hogy emiatt szegény Esztikének is eltört a kulcscsontja!!! :evil: :evil: :evil: Én nem is tudom mit csináltam volna!!!!! :evil: :evil: :evil:
Én, mint nem bio-mami a vanishnek a kétágúját ajánlom. Rálocsolod a foltra és bedobod a gépbe. Én sose áztatok...Lusta dög vagyok... :oops: :oops: :oops: Az ariel sz..rt sem ér. Már bocsi! Én is ost vadászom a vanisht, mert nem nagyon lehet kapni... :evil: :evil: :evil:

Anna, nekem is ez a gép volt Bibunál (na nem az ipari, pedig az kellett volna, hanem sima elektromos) és jaja, nekem nagyon nem jött be...szét cincálta a bimbim. Most inkább megvettem a drágább Aventosat!!! Na az isteni!!!!Ezzel semmi ilyen gondom nincs! de remélem neked jó, fog működni!

Fanni? El vagy tünve!!!!!

Jaj, csajok én kutya szarul vagyok. Már szédülök is és nagyon vérzem...ÁÁÁÁÁ!!!Ez is csak velem lehet, hogy pont most nincs itt a dokim... :cry: :cry: :cry: Lehet mire hazajön elvérzek... :roll:
És a csajok sem könnyítik meg a dolgom...felváltva bőgnek. Ha végre Lillust le tudom tenni és csönd van, jön Bibu és hisztizik...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!Kifutok a világból.
Vendég

Eszti sztem ne várj a dokidra, hanem irány az ügyelet!!! Sztem ez a vérzés dolog nem vicc, komolyan kell venni. Nehogy vmi bajod legyen! Légy szí-légy szí-légy szí, menj minél előbb orvoshoz, elvégre Te már 5 hete szültél.

Na, ki fogok próbálni mindent, mert nem buli, hogy a drága, új kisrucik már foltosak.

Ja, az első fürcsi paradicsomi volt, végig mosolygott a kis drágám, tegnap, meg ma végig bömbölt. De utána jutalomból teljesen kiszipolyozta a cicimet :D , már semmi nem jött le belőle. Nekem aventos kézi mellszívóm van, nekem bevált. MNár megkerestek a parmalat-tól is, hogy lennék-e a beszállítójuk. :wink: Ja, 9 kg-t sikerült bent hagynom a kórházban, így még több mint a fele hátra maradt. :?

Sztem már most kb E kosaras melltartó kellene, mi lesz még később, vagy már tovább nem nő?????

Ma volt a védőnő, az új a költözés miatt, nem vmi szimpi, olyan vaskalaposnak tánik, még jó, hogy nem ő vitte a terhesgondozást, sztem ostorral kergetett volna a súlyom miatt :lol:

Jaj, olyan jó újra itt lenni. :lol:

Kép
ire81

Sziasztok!

Eszti sztem is menj el orvoshoz nehogy valami baj legyen! Nem hiányzik, hogy rosszul legyél, főleg, hogy szédülsz is. Ez nem játék!

Reni örülj neki, hogy ennyi tejed van. Esztike biztosan nagyon boldog :)
Később még adhatsz is el olyan mamiknak, akiknek nincs tejük :(

Marcsi Szilviről nincs valami hír? Már nagyon izgatott vagyok. Remélem minden rendben ment!!!
Kipróbálom a praktikádat, mert sajnos nekem sem jön ki a tejcsifolt és azért nem olcsó ruháink vannak :(

Többiek? Ma még sehol senki!!!

Kép
Vendég

sziasztok
csak gyorsan.. állandóan leáll a gépem
babáknak való dreft, nekem nem foltosak. Nem használok semmi mást.. babának öblítőt sem.
Vírusos a gépem :evil: :evil: :evil:
Vendég

Szilvi egyelőre nem jelentkezett. :( :roll:
Nagyon várom én is...

Vérzés:szülés után nekem kb.2 hétig volt viszonylag intenzív,aztán még egy hétig néha-néha...utána volt egy kis szünet,de nekem azóta is többször van minimális mennyiség... :(
Mindig bepánikolok,hogy ez már a menstruáció,amit sajnos nem zár ki a szoptatás,de ahhoz kevés ideig tart...

Szédülés:nekem főleg éjjel...többször ki is ment már a lábam alólam...
Ez lehet fáradtságtól,vérszegénységtől,a szoptatástól stb.

Persze,én is azt mondom,Eszti,hogy ha szar a helyzet,menj dokihoz,de a gyerekágyas 6 hétbe mindez belefér...és ha csak nem nagyon rossz a vérképed,a doki se fog tudni kezdeni vele semmit... :(

piki

Sziasztok!

Még élek... :lol: Végülis utána olvastanm este és Marcsinak van igaza, állítólag normális 6hétig...na még van 1 hete... :lol: :lol: :lol:
De nekem is pont az a bajom, hogy kihez menjek, meg nincs értelme...mit mondanék? "Jó napot én máshoz járok, de Ő nincs itt, segítsen már..." Jól ki is röhögne... :lol: :lol: :lol: :lol:
Inkább ma elmentünk pénzeket intézni, meg apehozni!!!Jaj, de isteni progi!!!! :lol: :lol: :lol:

Jaj, nekem is egyfolytában Szilvin jár az agyam. Remélem simán fog menni minden!!!DRUKK-DRUKK!!!

Reni, majd jobb lesz a fürcsi...Én is azt várom. Bezzeg Bibzunak néha könyörögni kell,hogy jöjjön ki!!!

Fanni, áááá, olyan rossz mikor vírusos, vigyázz el ne vesszen minden...nekem így sikerült anno... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sajna Szilvi még mindig nem jelentkezett...remélem,minden oké velük és nem szenved nagyon szegény...

piki

Végül nem bírtam ki és írtam Szilvinek egy smst,de ki van kapcsolva a telója...
Marad a tovább izgulás! :roll: :)
Bízom benne,hogy nincs semmi gond...

Enyimgyerek nyűglődik ezerrel...hangol az éjszakás műszakra! :lol:
Pedig most már kakilt,fürdött,evett...

Megérkezett a pihenőszéke!
Úgy tűnik,szeretni fogja,csak legyen mindig valaki,aki hintáztatja benne! :lol: :lol: :lol:

piki

Jó reggelt! :lol:

Éjfél után kaptam Szilvitől smst,de csak 4kor vettem észre sajnos...

Tegnap reggel 7kor megindították a szülést,de aztán csak este 9re született meg Barnika,császárral...
Szilvi azt írta,hogy csak egy percre látta,nem tudja a "paramétereit" egyelőre,de majd még ír,ha kicsit összeszedte magát.
Eléggé ki lehet szegénykém fáradva,merülve... :(

Mindenesetre azt is írta,hogy ettől független jól vannak mindketten és azt hiszem,ez a lényeg! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszöni az aggódást és puszil mindenkit! :D

Gratulálok itt is az utolsó topikos bébinkhez!

piki

GRATULÁLOK SZILVINEK!

Már mindenkinek megszületett a babája :)
Sok tejet, boldogságot, egészséget a kis Barnihoz :)

Kép
Vendég

Én is nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Szilvinek a kis Barnushoz! Hát akkor Csajok, összehoztuk! :lol:

Eszterke a kezdeti 2 jó éjszaka után az utóbbi 2-t átordította, tegnap hajnali 3-kor, ma hajnali 4-4:30 körül volt hajlandó elcsendesedni. Nem tudom, mi lehet a baj, és ami még aggasztóbb, hogy mintha nem bírnám tejjel az étvágyát, nagyon be vagyok fosva, hogy nehogy ne legyen kajája. Most is mindkét cicim le van ürítve, tegnap 1 grammot sem tudtam lefejni :cry: :cry: :cry: Most legalább alszik. Miért csak éjszaka fáj a hasuk?

Kép
ire81

Ez utóbbi igen jó kérdés...bár van logikus magyarázata...
Éjjel inkább a kiválasztás működik csúcsra járatva,az emésztés kevésbé...állítólag ezért hosszabban időzik a pocakban a tejcsi és mivel jó cukros,hamar erjedésnek indul. :shock: :roll:
Ez a tudományos magyarázat... :?

Reni,ne ijedj meg,vannak úgynevezett növekedési ugrások,bizonyos időközönként,ilyenkor megnő a baba étvágya hirtelen.Ez pár napig tart,aztán viszaáll a megszokott kerékvágásba...a következő ugrásig.
Hogy ezek hogyan,milyen időközönként követeik egymást azt meg nem mondom most fejből,de szinte mindegyik szoptatással foglakozó oldalon megtalálod a neten.Szóval no para!!! :wink:
Ilyenkor csak az a dolgod,hogy amikor csak lehet,tedd cicire Esztikét!
Kicsit fárasztó,de megéri,mert rövid időn belül beáll a kereslet-kínálat.
Semmiképpen se adj neki pótlást,teát,tápszert,ha sokáig szoptatni akarod!!!Csak ciciztesd sokszor!

Nálunk mostanában úgy néznek ki az esték,hogy 7 és 8 között fürdik Töpike,aztán eszik és bepunnyad fél,3/4 órára...
És onnantól jön a szenvedés...semmi nem jó neki,karban ideig-óráig megnyugszik,de az se tart sokáig...egészen addig gyötrődik,amíg újra nem adunk neki kaját,amivel csak küszködik,mert nem is éhes igazán...megeszik 20-30 millit,a felét visszabukja,aztán kezdjük előről,mert csak akkor van nyugi,ha folyik a tej...
És ez így megy éjfélig minimum,de inkább 1ig... :evil: :shock:
Addigra már olyan fáradt,hogy bealszik evés vagy büfi közben.
Aztán ébred 4kor,majd 7kor,de ilyenkor csak szép csöndben becuppogja az adagját majd büfiztetés közben egyből el is alszik...
És ez így megy már jó pár napja...és sehogy sem sikerül kiküszöbölni az esti kínlódást... :( :?
Tegnap már arra vetemedtünk,hogy cumit nyomtunk a szájába,pedig nálam ez már a vég kezdete! :lol: :lol: :lol:
Természetesen csak pár percig volt érdekes neki,addig,amíg rá nem jött,hogy ez kész átverés,mert hiába szívja inaszakadtából,akkor se jön belőle semmi... :oops: :D

piki

Közben kaptam Szilvitől smst:a pontos adatok:21:10kor jött világra Barni baba,3800g és 58 cm,tehát szép nagy bébike!
Ha minden jól megy,kedden mehetnek haza a kórházból.
Szilvi köszöni az aggódást és puszil mindenkit,természetesen megírtam neki,hogy mi is csoccsantjuk és minden jót kívánunk! :lol:

piki

Köszi Marcsi a sok hasznos infót, közben ugyanezeket olvastam a La Leche Liga holapján is, úgyhogy Te nagyon képzett vagy. Kínonban én is beadtam neki a cumit, de szerencsére nem nyammog rajta sokáig. Igyekszem majd hanyagolni ezt a csodaszert, csak a nagyokos védőnő mondta, hogy arra azért figyeljek, hogy 2 óránál hamarabb ne egyen a gyerek. De ez a honlap is azt írja, hogy ahányszor akarja a gyerek. Az, meg hogy a cicim tropa, kit érdekel? :? :D

Kép
ire81

A védőnőd tényleg "nagyokos"... :lol: :lol: :lol:
Szerintem inkább hagyatkozz az LaLecheLiga tanácsaira,asszem kicsit jobban értenek hozzá! :lol: :lol: :lol:

Használsz valami krémet,Garmastant,Lansinoh-t vagy bármi más mellbimbó ápolót?
Én a dm-st kencézem,ha úgy érzem,szükséges,bár én keveset szoptatok,azt is bimbóvédővel... :roll: :oops: Inkább fejek...ez már így alakult sajnos... :?
A kistesóval nyilván jobb lesz,ha nem egy hónaposan találkozik majd először cicivel,mint Pankóc...

Az meg totál természetes,hogy az igény szerint szoptatott csecsemők néha óránként ennének...

piki

Hatalmas nagy gratula Szilvinek és Barninak!!!!!!

Csaszi? Szegényke!!!! De örülök, hogy most már rendben és jól vannak!!!

Én most főznék két üvöltő gyerekkel... :evil: :evil: :evil: :evil:

Majd, ha nyugi van jövök még!!!
Vendég

Végre! Alszik kb 1 óra óta, azóta egyszer szopizott, igény szerint:)) Még én is tudtam vele 1 órát aludni, 1 órát meg pihenni.

Jaj, mindig elfelejtem mondani, hogy nem is 58 cm az én szentem, hanem csak 52 cm, Szabika annyira el volt olvadva tőle, hogy rosszul jegyezte meg az adatokat, ő kísérte el a gyerkőcöt a méricskélésre:))) Úgyhogy azért nem olyan hosszú gyerek.

Ma éjszaka, ha nagyon nyűgös lesz, kap espumisan cseppet, nem akartam, de ha kibukok, megkönnyítem az életünket.

Megyek, mert vmit nyüglődik, sztem lassan felkel, túl szép volt ez a hangtalan délután. Meddig tart ez a hasfájós időszak?

Kép
ire81

Ja, Marcsi, a DM-es krémet használom én is, csak most - hogy igény szerinti lett a szopi és gyakorlatilag bármikor kérheti a cicit - unom kenni, mert bár az van ráírva, hogy nem kell lemosni, én azért lemosom, és úgy unom folyton lemosogatni, annyira ragacsos. :?

Kép
ire81

Sziasztok!

Én infacolt adok neki és hála az égnek az segít a pocak fájásában. Nem szeretem szenvedni látni így inkább cseppentek kaja előtt.

Elég sokat fenn van ma a szentem, három órákat is nézelődik.
Nem tudok én sem fejni, 2 dl-t tudtam csak eltenni tegnap óta, mert egyfolytában enne. Kis bélgép :)

Nagyon pattanásos a kis arca. A ti babátoké nem? Egyszerűen nem értem miért. Olvastam egy két oldalon, hogy a hormonok, az anya által, de akkor is. Fél éves korig is eltarthat :S :S
Olyan kis miteszeres mint a pubertás korban :(
Azt mondta a védőnő ne egyek tejterméket. Se sajt...semmi tej. Hát a csoki nélkül nem bírom ki, a többi még elmegy. Csak a nagy dolgok miatt gáz, mert én egy joghurtot vagy kefirt meg szoktam enni egy nap :S

Én is a dm-es krémet használom, de én letörlöm nem mosom le, mert már eléggé fáj a mellem :S és ki van áztatva is :D

Barni jó nagy baba lett :)

Eszti kitartás!

Kép
Vendég

Pocakfájás állítólag az első 3 hónapra jellemző... :roll:
Kíváncsi vagyok,bár enyimgyereknél nem tudom,honnan számoljam! :lol: :lol: :lol:
A születésétől? Vagy amikor kellett volna születnie? :shock: :lol:

Pankóc is tele volt kiütésekkel/pattanásokkal,egyik napról a másikra jöttek,aztán most szépen tűnnek is el 2-3 hét után.
Lehet a hormonoktól,lehet a tej összetételétől,a melegtől,a fürdetőtől,ezer dologtól.Alig van olyan baba,aki megússza.Pankának az sokat segített,hogy kicsit napoztattuk a pofiját,de mostanában már olyan erős a napfény,hogy nem merem,csak úgy,ha bekenem fényvédő krémmel.

Reni,az Espumisan,Infacol a szó klasszikus értelmében nem számít gyógyszernek,nem tartalmaz semmi olyat,ami felszívódna az emésztés során,nyugodtan adhatod,teljesen semlegesek,viszont sokat tudnak segíteni.(speciel nekünk annyira nem jött be egyik sem :? )

Anna,ez olyan vicces,te azon keseregsz,hogy CSAK 2 dl-t tudtál TEGNAP óta eltenni...én egy cseppet se tudok...néha annyi sincs,amennyi kellene... :oops: :roll:
Szóval az a 2 dl nem olyan rossz! :lol: :lol: :lol:
Sok tejcit nem érdemes egyébként lefagyasztani,mert ami most összetételében pont jó,az pár hónap múlva már nem elégíti ki az igényeit.

piki

Na itt vagyok, de hullán... Nem tudom mi van velem, de totál kivagyok! Olyan fáradt vagyok. Ma du. bealudtam szoptatás közben...Ülve... :shock: Vagy 10percet szunyáztunk, mert Lillus is bekómált. Ő úgy szokta, ha végzett, hogy a kezeivel megnyomkodja a cicim, majd ráfekszik... :lol: :lol: :lol: mint én mikor fölrázom lefekvés elött a párnát!!! :lol: :lol: :lol:

Reni, 3hó a pocak fájás, de sztem a 6.hét után is jobb lesz vmivel, már akinek!!! Nekem Bibunál jobb lett!!! Én Infacolt használok. Bibunál bevállt, de Lillusnál nem tudom...Igazábó, minden étkezés elött kéne adni, csak sajna nekem vki örökösen eldugja... :shock: És ugyan már remekül megy a :shock: futás szoptatva, de azért néha nem i tünik föl, hogy elcsórta a kis szarka... :lol: :lol: :lol:

Anna, nekem mindkettőnél voltak eleinte ezek a kiütések. Nekem is a tejet mondták, de én erre azt mondta, hogy a nagy .....!!!! Nekem nagyon igényli a szervezetem a kálcium miatt, és ez a gyereket nem zavarja. Sztem ha nem innán tejet akkor is rajtuk lenne. Most még annyi mindnet meg kell szokniuk szegényeknek...

Marcsi, remélem neked Panka a születéstől számítja és nem a kiírt dátumtól! :lol: :lol: :lol:

Fanninak remélem lassan meggyógyul a gépja! Küldjek a gépnek is gyógypuszit??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megyek csucsuzni!!!
Vendég

Beszéltem Fannival! :lol: :lol: :lol:
Tök jó,hogy legalább már egyikőtök hangját hallottam... :D :D :D
Szilviről érdeklődött,de mindenki mást is üdvözöl természetesen! :lol:
Sajna még mindig beteg a gépe és elvonási tünetei vannak emiatt,de ezt leszámítva azért jól vannak.
Nagy élmény volt beszélgetni élőben,nem csak interaktívan... :lol:
Tényleg össze kell hoznunk egy topik-talit!

Pankabébi már hangol az éjszakára....megyek... :(

Eszti,futva szopit azért megnézném szívesen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

piki

Jó reggelt!

Apát leküldtem a konyhába reggelit csinálni. Ügyi vagyok, mi? :lol: :lol: :lol:
Egész jó éjszsakánk volt, hogy nem eröltettem csórinak még 10-kor a szopit. Így 3-kor kelt, aztán kb. fél óra alatt beszundízott/unk... :lol: :lol: na persze Bibu azért 6-kor ma is felkelt. :evil: :evil: :evil:

Marcsi, tényleg furi lehet...mert látás meg volt, de nem tudunk a képhez hangot társítani...csak max. képzelni. :lol:
Én is nagyon szeretnék talizni!
Ja, képzeld az milyen, mikor szopi után próbálom Bibut nevelni vagy elkapni... :lol: :lol: :lol: na hát mint a ....-ok!!!! :lol: :lol: :lol:
De majd meglátod te is... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megjött a reggeli... :lol: Remélem kv-t is főzött... :evil: :evil:
Vendég

Eszti,a múltkorihoz képest azért ez a szitu nem semmi,ágyba reggeli meg minden... :lol: :lol: :lol:
Úgy látszik,azért fejlődőképes a te embered is! :lol: :lol: :lol:

Panka tegnap éjfélkor kidőlt,nem bírta 1ig. :D
Ráadásul 4kor az apja etette,így egész sokat aludtam. :lol:
Ennek egyetlen hátulütője az volt,hogy így nem fejtem és reggel fél7kor arra ébredtem,hogy úszok a tejben...olyan szinten,hogy a viszonylag vastag paplanom is átázott... :shock: :shock: :shock:
És utána még lefejtem 150 millit. :lol:

Megyek a piacra,aztán főzök valamit.Tuti szombati progi! :lol:
Bár elvileg ma jönne az egyik barátnőm babanézőbe,ha semmi nem jön közbe neki.

Szép,bébiüvöltésmentes napot mindenkinek! :lol: :lol: :lol:

piki

Ja-ja! Fejlődő képes, de hát ismerjük meddig tart... :roll: na mindegy, addig is ki kell használni!!! :lol:

A tejben úszás, isteni!!!! :lol: Én is imádom!!!! Jaj, csajok, most fogtok meglincselni, de én úgy utálok szoptatni!!!Bocsi!!! :oops: :shock: Pont ezek miatt. Örökösen folyik, fáj, dagad...áááá, ez nem nekem való. Azt hiszem én most sem leszek egy minbta Anyu, aki két évig szoptat... :oops: :oops: :oops: :roll:

Képzaljétek a tegnapi, sírós gyerek mellett, semmit nem foglalkozós husi levesem meglepően isteni finom lett!!! Jobb lett, mintha figyeltem volna rá.... :lol: :lol: :lol: Azt hiszem már csak kirázom ezt a főzést a kis ujjamból... :lol: :lol: :lol:
Na jó, őszintén! Egy ideje tényleg rohadt jól főzök/sütök, de hát ez egy Anyu dolga, nem???? :lol: :lol: :lol: De bizti rásegített ez a csomó nagy léptékű banzáj, ami mostanában volt... :lol: :lol: :lol: ÓÓÓÓÓ, és még mennyi lesz???? :shock: :shock: Kzdhetjük előről...(keresztelő, névnap, 1. sznap, 2. sznap, karácsony... :shock: )
Vendég

BASSSZUS!!! Tiszta bolond vagyok ma!!!! :roll:
Elküldtem, pedig nem is akartam! Ez a tudat alatti, hogy fejezzem be... :lol: :lol: :lol: :lol:

Marcsi, jó piacozást (remek progi! :D ), többieknek meg lustulós hétvégét! :lol: Vagy ilyen már nincs???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bejelentkezem gyorsan, amíg tehetem, Esztike ma éjszaka "csak" hajnal 2-ig bírta a hisztit, utánaa kidőlt szerencsére, és 6 kor már megint fent volt. Az nem zaavar, hogy fent van, csak ordít, így muszáj vele le-fel járkálnom a lakásban, akkor elhallgat. Most aludtunk vagy másfél órát és most kezdi előről. Ja és a cumi sem használ, kiköpi. :cry:
Én nem is tudom, Ti hogy bírjátok. Hozzá lehet ehhez a nemalváshoz szokni? Meg az is a baj, hogy én 3-4 hétig nem fordíthatom hasra a ulcscsontjaa miatt, pedig lehet az egy kicsit könnyítene, ha neki sem csak háton kellene lennie, biztos a hasának is jobb lenne, de ezt az időt így kell kibekkelni. :? :shock:
Ti szoktatok sírni? Mert én tegnap reggel is, meg maa is.

Kép
ire81

Reni, én nem sírni, én zokogni szoktam... :lol: :lol: :lol:
Én egy vmit nem bírok...a nem alvást!!!!
Ja, és ezért szedem a MagneB6-ot, mert van hozzá még egy hiszti-Krisztim is, aki spec. most is ordít!!!
Ilyenkor még a hajam is kitépném....
Vendég

Reni,én már egész kezdem megszokni a nemalvást! :lol: :lol: :lol:
Hidd el,egy idő után alkalmazkodik a szervezet. :D

A sírás meg sajnos velejárója a gyerekágyas időszaknak, tombolnak a hormonok,hulla fáradt vagy és kimerült,teljesen megváltozott az eddigi életed stb.,stb.... :shock: :roll: :D

Az csak a filmekben meg a romantikus regényekben van,hogy az ember jánya hazaviszi a kis újszülöttjét,mindenki mosolyog,kellemes babaillat lengi be a lakást,a kisded egész nap csak alukál,szopizik és békésen gőgicsél...
A valóságban az édes babák sokat ordítanak,néha kimondottan büdösek-már bocsi,de Panka olyanokat pukkant,hogy néha a szemünk is könnyezik tőle. :lol:
A kialvatlanság szüli a családi nézeteltéréseket és elindul egy lavina...

Anyának lenni mindezekkel együtt jár...és még mellé az állandó aggódás,lesz-e tej,eleget evett-e,miért nem alszik,miért nem kakil,miért bukik folyton,miért szörcsög az orra,biztos melege van,biztos fázik...és sorolhatnám reggelig...

Néha megfordul a fejedben,hogy kellett-e ez neked... :oops: :oops: :oops:
Aztán ránézel,ahogy álmában nyálcsorgatva cuppog és mosolyog és rájössz,hogy imádod,hogy nem érdekel semmi,csak ő számít,hogy neki jó és szép és biztonságos és szeretetteljes és nyugodt legyen az élete és ezért akár a sajátodat is odaadnád...

piki

Bocs,nem akartam teátrális lenni! :oops: :lol: :lol: :lol:

Eszti,attól nem vagy kevésbé jó anya vagy nő,mert nem szeretsz szoptatni,még ha ezt is sugallja a védőnő,vagy az anyósod vagy mittudomén,bárki...
Attól még a lányaid szereted,a többi meg nem számít,hidd el! :oops: :D

Örülök egyébként,hogy a rosszat is le meri írni mindenki,nem csak rózsaszín ködben úszik a topik.
Én legalábbis sokkal jobban érzem magam a tudattól,hogy nem vagyok egyedül,hogy nem én csinálom rosszul,mert más bébije se akar aludni,nem csak az enyém,meg ilyenek...
(Ne értsetek félre,nem annak örülök,hogy nektek is szar néha! :lol:)

piki

Helló!

A tegnap éjszaka kicsit rázós volt :S másfél óránként szopizott a lelkem és ma is ez ment. A mellem már gatya. Fáj a pocak is, mert alig tudom megvigasztalni. Ma átmentem anyáékhoz és észrevették, hogy itt nem csak a pocakkal van baj, hanem velem is :S mármint, hogy Jázmin csak spontán hisztis, ha nem kapja meg a cicit. Én persze mindig odaadom, mert rágja magát és azt hiszem, hogy éhes :S így persze örül mint majom a farkának. A cumit persze kiköpi nem kell neki :S :S: S úgyhogy új taktikám van. Hagyom sírni. Most is megetettem, fájt a pocak, apa ringatta, majdnem elaludt és persze megint rázendített. Mind két ökle a szájában :D kis cukim. És megfogtam magam, kijöttem, hagytam apának bőgni :D :( tudom ez nem szép, de muszáj és lám-lém belefáradt 5 perc intenzív üvöltés után és bealudt. Szóval lehet, hogy én is szar anya vagyok, hogy hagyom a lányom sírni, de muszáj, mert úgy a fejemre nő+nem tudom állandóan szoptatni. Már nem termelődik úgy tejem sem, mert állandóan szopizza és a mellem már úgy fáj, hogy amikor szopizik szinte már kicsordul a könnyem. Másfél óránként azért persze megetetem, de utána cicit nem fog kapni!

Pattanás: én sem hiszem, hogy a tej miatt van! Nekem is fontos a kefír az emésztés miatt!

Reni: én is szoktam bőgni, csak nem dicsekszem vele. Apámék is mostanában anyával veszekszenek, egyre rosszabb már minden, pénz persze nem sok van, a férjem is kiakaszt, mert mindig valami más a fontos mint mi.........és persze kiborul a bili!
Sőt én hallucinálni is szoktam. Éjjel nem tudom, hogy etettem-e vagy nem, vagy most a büfi jön-e, hány óra van...nem látom már a fáradságtól, kerestem a paplan alatt, a férjem is felkeltettem, hogy eltűnt a gyerek, pedig az ágyában aludt :D szóval van itt minden :D :D :D de azért jól bírom :P a holtponton, ha túljutok egész jó :D :D
Párod, hogy bírja a nem alvást? Mondtad, hogy neki egy kicsit körülményes az alvás dolog.

Nekem is eszembe jut, hogy kellett ez nekem? Anyám mire vállalkoztam nem lehetne elajándékozni egy kis időre????? :D és amikor alszik és egy kis huncut mosoly van rajta semmi nem érdekel a világon csak a LÁNYOM :)

Eszti nem vagy rossz anya, mert nem akarod szopiztatni életed végéig :D nekem sógornőm szoptatott 13 hónapig és tökre kiborult, amikor már nem akarta a fia a cicit. Én őszintén örülnék neki, ha nem kellene, pedig én is azon vagyok, hogy szopiztatom ameddig csak lehet, de ha harapja majd.....akkor fejve adom oda neki az is tuti :)

Szilvi remélem jól van!
Fanninak elhiszem, hogy elvonási tünetei vannak :) nekem is szokott lenni :P

Kép
Vendég

Sziasztok!

Micsoda csönd van ma...
Én csak gyorsba.
Ma pörgök ezerrel, a dolgozó és nappalit is átalakítom, no és vasaltam, meg főztem. Lassan indulunk Anyuhoz.
Este jövök!
Addig is pussz
Vendég

Hát...tényleg nem túl nagy a forgalom... :roll:
Mindenki elment szavazni? :lol:

Remélem estig azért beugrik mindenki.
Fanni,te meg gyorsan gyógyítsd ki a géped a vírusból,mert te legalább szoktál jönni rendszeresen... :D :D :D Hiányzol... :oops:

De jó,jövő héten már lesz Szilvi is!!!
Bízom benne,hogy hozol képeket is Barniról! :lol: Nagyon kíváncsi vagyok! :lol: :lol: :lol:

piki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?