Szilvi, bár már nem olvasod, de én is nagyon sokat gondolok Rád!
Köszönjük a gratulációkat, már elkezdtem visszaolvasgatni, de az az igazság, hogy nehezebben megy ez a felépülés, mint gondoltam.
De elkezdtem lassan írni a sztorit. Bár, először fontosabb, hogy láttam a fényképeket a picikről, nagyon cuki mindegyik baba és mostmár az enyém is beállt a cuki-sorba!
Anna, örülök, hogy Jázminnak semmi baja nincs, nagyon megijesztett, amit írtál.
Szóval, kezdem: márc. 31-én, este 11kor folyt el a magzatvíz, hát persze, miért ne én lennék az a 20%?!?! Legalább mostmár tapasztalatból mondom, hogy nem lehet összekeverni semmivel, mert tényleg olyan, mintha bepisitél volna ( és én nem nagyon szoktam bepisilni vagy 25 éve:)), aa másik, hogy amikor egy kicsit is megfeszülsz ( mintha a szüléskor nyomnál ), akkor jön mint az állat. 20 perc alatt bent voltunk a kórházban, megvizsgáltak, ekkor már 3 cm-re ki voltam tágulva, kaptam beöntést, nem volt vész egyáltalán, aztán irány a szülőszoba. Mondanom sem kell, hogy a fogadott szülésznőnk aznap este 7kor tette le a szolgálatot, és mivel aaz anyukája megbetegedett hazament hozzá vidékre és a telefonja is ki volt kapcsolva. Erről ennyit.
Fájások viszont nem jöttek és közölték velem, hogy csak hajnali 5kor kapok fájáserősítést. Mi van? Kérdeztem miért, aztán ment a bla-bla szöveg, hogy hajnalban van a szervezet természetes oxitocin kibocsátása. Köszi, sztem ez csak ki van nekik adva utasításba, hogy lehetőleg ne kelljen az egész stábot készenlétbe állítani éjszaka, ha nem muszáj. Úgyhogy kínlódtam, mert aa fájások lassan jöttek, de rendszertelenek voltaak és stagnáltak. 4 óra felé mondta a szülésznő, hogy akkor lassan hozzák az oxit és meg mondtam neki, hogy így is tök kimerült vagyok, mivel majdnem egy napja nem aludtam és az eddigi fájások is elég gázak voltak, úgyhogy addig nem kötheti be az oxit, amíg nem kapok eda-t. Jaj, persze, ettől mindenki fél és csak a másikra mutogat, lejött az ügyeletes orvos megvizsgálni, ekkor még mindig ugyanúgy 3 cm voltam, mint mikor bementünk.
Na, aztán reggel megjött a doki, aki egyből intézkedett, hogy kapjak eda-t, amit nem tudtak beszúrni, úgyhogy Szaabi mondta, hogy ő egyedül ekkor volt rosszul, mikor látta, hogy az anesztes egy kib....t nagy tűvel szúrkálja a gerincem vagy százszor és közben tök ideg, mert a vérzés sem akar elállni a hátamon.
Mondanom sem kell, hogy ekkor már olyan kimerült voltam, hogy 9-kor mikor nyomni kezdtem, remegtem, mint a kocsonya és elgondolkodtatam a stábot, hogy mi legyen, műtő, vagy tolás. Sajnos nagyon-nagyon rosszul nyomtam, ezért 1 óra 10 perc volt, mire kibújt ez a kis nyuszi. Mikor megláttam, persze már nem fájt semmi.
Na de utána a varrás, tök gáz volt, már az eda nem hatott. Utána még a szülőszobán tudtaam egyet pisilni állva, úgy hogy plusz 2 órát még bent tartottak, de az osztályon már nem jött ki belőlem semmi, a doki azzal fenyegetett, ha estig nem pisilek, katétert kapok. Fél 6 kor már én könyörögtem érte, 12 óra alatt 5 liter víz jött le rólam. Nem is ecsetelem, de első éjszaka feküdtem a vérben, mert a katéter miatt hiába vettem fel bugyit + nagy betét, mellette minden kifolyt, éjszaka kétszer is kiszerencsétlenkedtem mosakodni, de semmi haszna nem volt.
Aztán 3. napon már cseszegtettek a kakilással, mondtam, neem tudok, fáj, kértem hashajtót, hoztak ricinus oljat, hát a tavaszi tisztítókúra megvolt, jelentem. Másnap varratszedés, 1 perc volt, de nagyon fájt, mert sztem a metszésen túl én még repedtem is, már bocsi, de a végbelemnél is voltak öltések.
És ez még mind nem volt elég, szülés után közölték velem, hogy Esztikének csúnya caepalhaemotámja van a buksiján ( vérömleny a szülőcsatorbában töltött sok idő miatt, kicsit csúcsfej volt a drágám ) és a jobb kulcscsontja is el van törve.
Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Aztán a tejcsi is nehezen indult be, az egyik mellbimbóm már félig le is volt fittyenve, abból csak fejek, bár ma délután már megpróbálom odaadni neki.
Hétfőn hazajöttünk, nagyon kis aranyos Eszti-nyuszi, alapvetően nyugodt, és mostmár annyit eszik, hogy nem bírom szuflával.
Állandóan szopizna és mindig van vmi a pelusban, már megvolt az első éjszakai-hátamon -is-folyik-átöltöztetős mutatvány:))) Most meg a védőnőt várom.
Bocs, hogy ilyen sokat vartyogtam magamról, igyekszem visszatérni, csak anya is itt van ( egyébként szerencsére, mert semmi dolgom nincs a pihenésen kívül, ami most nekem nagyon kell )és nem enged semmit csinálni:)
Puszi Nektek