Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Jár vki az István kórházba? A hugom 38 hetes terhes és most közölte az orvosa, hogy nem vállalja:( És egy lelkiismeretes orvost keresek most neki az Istvánban, ha tudtok vmit írjatok, mert nagyon sürgős!

Vagy legalább egy telefonszámot, mert nem találok a neten!!!!

Az e-mailem, schusy@tvnetwork.hu

Köszi,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Köszi a gyógyszertippeket, hála az égnek úgy tűnik egyenlőre nem lesz rá szükségem.. Ma voltam a házidokinál, mondtam neki, hogy mindenki beteg a családban, és mi van, ha elkapnám..Erre ő azt mondta, nyugodtan szedjek antibiotikumot! Kössz...Említettem neki azt is, hogy időpontot szeretnék kérni, azt mondta ad, de fölösleges, mert úgy is sorba kell állni, küldjek mást helyettem a tp. papírért...
Ezek után az egyetlen pozitívum, hogy megcsinálták a terhelést, és holnap már kész is az eredmény! :)

Mi a fennmaradó dolgok megvásárlását kénytelenek vagyunk decemberre halasztani. Apának új munka van kilátásban, holnap vizsgázik. A tanfolyam, öltöny, kocsikázás benne van jócskán egy százasban... Dehát ha költözni akarunk, muszáj valamit lépnünk...

Kata: Mi 5 éve próbálkoztunk, ebből 2 és fél év inszeminációval telt, igaz fél év kihagyással a tavalyi vetélés miatt. Ezért is hihetetlen most elképzelni, hogy anya vagyok.:)
Apa is most kezdi beleélni magát, mostanában játszik a lányával: bekopogtat, a kiscsaj meg visszarúg neki. Szóval jól elvannak rajtam (bennem) . De élvezem, ő mindig meg tudja mocorogtatni a kis Puncást. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kviki,

A kuponnal a kókuszmatrac mennyibe kerül a brendonban?

csernusn

A Brendonban a kuponnal 6000 Ft 9 helyett. Szerintem nagyon megéri. Vitték is mint a cukrot.l :P

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Szia,

Sajnos nekünk 140x70-es kell.

csernusn

Sziasztok!

Niki, nekem is a méret volt a problémám, mi is 140*70-es kiságyban gondolkodunk...

Képzeljétek, az egyik kék overallra lecsaptam :) így meglesz a második babaruci anyóskötötte kis együttes után :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Mágnes!
Magas lett terhelés után a cukrom, ezért a biztonság kedvéért újra elküldtek vérvételre. És ma be is kopogott hozzám a védőnéni, hozta az eredményt, amit alig akartam elhinni! Terhelés után 4.1 lett!!!!! :D A múltkor pedig 8.3! szóval tuti, hogy sokat számít, hogy mekkora az ember arra a cukormennyiségre! Meg szerintem az is fontos, hogy a 2 óra alatt ülsz végig, vagy csinálsz valamit /pl. járkálsz/, mert több energiát égetsz el, gyorsabb a cukorfeldolgozás is! Szóval most örülök! :lol:
Nem semmi egyébként, amit Veled műveltek! Azt hiszik, hogy nagy hassal olyan jó ide-oda mászkálni.... lesz.rják az embert! :evil:

Kviki, Szana!
Hálóing ügyben én is az olcsóbb megoldás híve vagyok, valószínű kínai lesz! Még régebb próbáltam aludni ilyesmiben, de nekem valahogy reggelre mindig a nyakam körül volt az egész... :wink:

Kata!
A neve ismerős, de nem ismerem személyesen.

Mi megvettük a Brendonos matracot akciósan, pont ilyen méretű az ágy. Elég kicsi a szoba, így a kisebb ágy fér csak be. Holnap veszi meg a párom akciósan a bandázst is, nem akarok sok kismamanacit venni, így talán megúszom.

További szép estét!
Réka

Kép
Vendég

Hello!

Alszik Gergő, remélem így is marad reggelig :) .

Szóval anyósékat túléltem, de hát.. Csak hogy egyet emeljek ki:
Gergő valami hajnal ötkor átjött hozzánk, bekucorodott. Rá öt percre kijött após, ment a wc-re. Nem tudom milyen megfontolásból, de lekapcsolta bent a villanyt, ami nekünk össze van kötve a szellőzővel (szóval mikor felkapcsoljuk a villanyt, akkor egyből megy az elszívó), így nem valami friss reggelre ébredtünk :x Mikor végzett, kb két centire behajolt a gyerek fejéhez, és duruzsolt neki, hogy te meg nem alszol.. vagy valami hasonló. Majd bement kezetmosni, ami után nemhogy húzott volna vissza aludni, hanem odajött, megpuszilta Gergőt, motyogott még neki valamit. Ja és tudni kell, hogy Gergő ilyenkor úgy alszik vissza, hogy felhúzza a pólómat és a cicimet simogatja, vagy ráteszi a kezét. Hát szerintetek mennyire örültem neki?????? :twisted: És persze ezután G már fellelkesült és nem lehetett visszaltatni.
De nem is idegesítem magam rajta.

Kataa! Én nem mennék egyágyasba főleg császárosként. Egyrészt szerintem jó, hogy más is van melletted, tud figyelni a babádra ha kimész vagy bármi van. Ha simán szülhetnék, akkor talán.. Engem abszolut nem zavartak a mások látogatói, valahogy akkor ott egy kis külön világban éltem a gyerekemmel. Majd ezt tapasztalod, mert alapból én is olyan vagyok, hogy ha nem muszáj másnak a pereputtya ne lássa már a mellemet vagy hogy épp csorog ki a nyál a számból álmomban :wink: . De valahogy ott nem érdekelt.
Remélem most sem fog zavarni.
Szerintem ideális a kétágyas szoba lenne... de hát ilyen meg nincs :(
Ja, még tőled akartam kérdezni, hogy te a császár után használni fogsz ilyen hasleszorító pántot vagy bugyit?

Snoopy: Mi az a "tokdytikum"??? :shock:

Zsuzsófi! A lány dokija a 38. héten szólt, hogy nem vállalja a szülést?????? Van ilyen doki?? :? Nem tudom ilyenkor melyik doki vállalja el. Az enyém ott dolgozik, ha még aktuális, keress meg légyszi priviben, megadom az elérhetőségét.

Kórházi cucc nekem is kész, bár már jó ideje, mióta be vagyok ijesztve a befekvéssel :? Bár épp ma rámolta ki Gergő, úgyhogy lehet még egyszer átöblítem. :roll:

A jövő hét csütörtökön megyek dokihoz, akkor már 32+5 leszek. Remélem megint azt mondja, hogy nem kell befeküdni.

Igen, rózsaszín lett az ágynemű :) Végül a Helimexnél vettük meg... Hát csajok az a nő... nahát az tud beszélni :) Mondju aranyos volt, még egy plüss macikát is kaptunk ajándékba.

Ja, meg vettünk olyan zsákokat, amibe a ruhákat kell tenni, kiszívni a levegőt belőlük és tök vékonyak lesznek. Most nem jut eszembe a neve, talán space bag, de lehet tévedek. Eddig úgy néz ki tök jó :) Irdatlan mennyiségű ruhát raktam el, végre van egy kis helyünk. Meg úgy néz ki, hogy lassan lesz beépített szekrényünk is.. Bár szerintem is a "lassan" szón lesz a hangsúly :) Talán mire hazajövök a kórházból :)

Fénylképet majd rakok az ágyneműről holnap.

Jó éjt!

cic
cicmerák

Sziasztok!

Ha senki nem hálóingezik otthon, akkor talán értékelitek az én módszeremet.
Szüléshez hálóing, utána azonban bugyi betéttel, biciklisnadrág, XL-es póló.
Mondjuk nekem nem szokott dőlni a vér, de talán más is lesz így vele. A kigombolósdival egyszer meg lehetett etetni, de Zsombi mindenhol szoptatása után rájöttem, hogy a póló felhúzva teljesen megfelel. Kevésbé vagy látványosan kitakarva, ha nem egyedüli szobában vagy és a szomszédnál tombolnak a látogatók. Lehetőség az is, hogy kihajtod az idegeneket, de ha azt számoljuk, hogy az első nap a ded kb 12x csatlakozna a cicire darabonként mondjuk fél-egy órára, akkor látogató legyen a talpán, hogy ne zavarjon. (Ez csak egy példa, a gyerekek nem mindegyike viselkedik így, nem tankönyviek.) Persze a póló alatt ott a szopis melltartó betéttel. A gyermekcsének alsó vállánál pedig a tetrapelenka, ha már dől a tej, hogy a tejfoltokból kevesebb legyen.

De tény, hogy az egész első pár nap eléggé maszatos. Viszont minden kijön a ruházatból. Annyira nem gáz.

A kék overállok valóban gyönyörűek, kár hogy kevéssé fiúsak.
Egyre inkább érzem, hogy forszírozni kellene ezt a kölcsönruha visszaszerzést, mert azt sem tudom, hogy mit kell beszerezni Minimanónak.

A lázcsillapítás alsó határa 38 C fok. Az alatt nem szükséges a lázcsillapítás. Hadd dolgozzon a szervezet. Ha nem szeretne valaki gyógyszert, akkor az első választandó kezelés a hűtőfürdő. Testmeleg víz, fokozatos hűtés, amíg cirka 30 fokos lesz, akkor benne tölteni 20 percet.
Szóval ez az ideális.

Szép estét mindenkinek!

Snoopy

KépKép
snoopy

Cicmerák!

Tokolytikum: méhgörcsöt oldó gyógyszer. Szülésleállításra, túl sok keményedés megszüntetésére szokták adni. Gyakran túl gyors szívműködést és kézremegést is okoznak. Ezért kiegészítő gyógyszereket is szoktak mellette adni. Ezeket én nem szoktam beszedni, mert a kézremegést egyik sem szünteti, míg a szívműködésemnek viszont semmi baja.

Bocsi, ha nem voltam érthető. Néha nem találom a magyar kifejezést hirtelen.

Pussz mindenkinek
Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok

Tegnap gyors felindulasbol osszeraktam a korhazi cuccot,mar csak a kimosott babaholmik kellenek bele,mert az Istvanban nem adnak ruhat.Nem is lett akkora pakk mint amire szamitottam :wink:
Anyukam jon kedden es akkor mosunk vasalunk,pakolunk,vegulis mara 35.hetben leszek :shock:

Magnes
Apanak drukk az uj munkahoz.Raertek meg decemberben is,lenyeg hogy tudd mit is akarsz es celiranyosan mar egyszerubb. :wink:
Hat tenyelg sokat vartatok a noszemelyre,de latod megerte :wink: Ez egy kapcsolat probaja is lehet.

Niki
Ennyit dolgozol,hogy ilyen szukszavu vagy?? :)

Brigo
Veled mi van,pihensz azert nem jossz???

Winnie
Na akkor neked is megvan az overall,bar nekem kicsit sotet,sot meg kell hogy mondjam en a keket is azert adtam el Nikinek mert annyi kek cuccunk van mar, most vajszinu overallban fog viritani a teso :D

Reka
Nekunk si ilyen matracunk van,tokeletes.Kisebb meretu az agyunk is,mert ugyis masfel ev utan amr nagyagyban alszik a gyerkoc.

Cic
Hat apos nem semmi,be nem engednem a halonkba.Nekunk apu is tok tapintatos,csak beszol ha kell valami.
Koszi a tanacsot,meggondolando.Amugyis is eleg talkative noci vagyok,ezert is zavaraz egyagyas :roll: :wink:
MEg nem vettem meg a bugyit,de szandekomban all.A korhazban rogton csak halost fogok hasznalni mert erzekeny elsz a seb azert.Itthon egy het utan meg joheta hasleszorito,anno nem vettem,de most kiprobalom,ja meg fittnes ovben is gondolkodom hogy itthon hasznalnam.
Te mennyi kisruhat vittel Gergonek??Meleg van nagyon a szobakban?PErsze majd kuldom haza ami esetelg koszos,de azert mennyi az aminek lenni kell biztonsaggal bent???
Helimexnal a noci tenyleg nagyon sokat beszel...de irto kedvesek, meg a ferje is.Fura hogy szinte 20 ev kulonbseggel van ket fiuk.

Snoppy
Koszi az otleteket,remeelm a tobbi szobatars sem hozza az egesz csaladot :shock: ,En csak ferj+Alex+anyu jelenletet igenyelnem.Persze nem egyszerre hanem kulon-kulon.

Ma manikur-pedikur delelottom van,de jo :P

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Most jöttem haza a védőnőtől. Olyan jól vert a szíve a kis Tündérkének, meg rugdosott is, tisztára egy techno-partyn éreztem magam a hangok alapján! :lol: A védőnő volt az egyetlen eddig, aki azt mondta konkrétan, hogy szedjek vasat a vérszegénységem miatt, mert hogy az Elevitben nincsen elég. Érdekes, hogy eddig két orvosnál jártam (háziorvos, nőgyógyász), de a megjegyzéseken ("satnya vérkép" stb.) kívül nem mondtak semmi hasznosat. :evil:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Bocs, hogy az utóbbi időben ilyen szúkszavú voltam. Ennek egyik oka a munkatárs betanítása volt. Már csak a jövőhét van hátra és végre itt lesz a nagy szabadság.:))))
MOst már közel sem dolgozok annyit, kb fél 10-re járok be, és elolvasni mindig elolvaslak benneteket, de annyira nem vagyok lelkes. :(
Valami olyasmi szállt meg, hogy mit is írhatnék nektek???? :)

Lehet, hogy már kezdek egyre nyűgösebb lenni, mert könnyen kiborulok. Nincs kedvem már semmihez, mármint ami nem a babavárást segítené elő, és ez egy kicsit félelemmel tölt el, hogy akkor most már nem fog semmi sem érdekelni? És ehhez képest ellentmondásos lesz amit írok.
Idegesít, hogy mi még mindig nem vettünk "semmit", azon kívül, hogy az ágyat megrendeltük, meg a komódot, rendberaktuk a fürdőszobát, meg van már a kisbabónknak egy overallja és egy kis plüssruhája, tetrapelusa, meg kifogója. Igaz ez nem sok?? JA meg a babakocsi és a hordozó készen várja.:)

De a múltkor bementünk az Elefániba, és hiába, hogy a kezembe volt a lista, olyan elveszettnek éreztük a párunkkal magunkat. Honnan tudjam, hogy melyik dolog a jó a sok közül, melyiket vegyem meg?
Kicsit flusztrál a vásárlás, mert én egyébként is kiborulok tőle, ha elsőre nem kapom meg, amit akarok. Valami vagy tetszik vagy nem. Nekem nincs kedvem tötyörészni, utánajárni a dolgoknak, mármint csak a vásárlásra vonatkozik ez.Egyszerűen lefáraszt a vásárlás.

Szerintem az a bajom, hogy még mindig dolgozok, pedig a párom, már nem tudom mióta azt duruzsolja, hogy nekem már rég nem kellene dolgoznom. Így munka mellett másfél órás hazautazással, már este nincs kedvem semmihez. Csak én meg így ígértem meg, hogy eddig dolgozok, és ebből sajnos lelkiismereti kérdést csinálok.

Szerintem a jövőhéttől már jobb kedvem lesz.:)

MÁS:
Egyébként a védőnőnél hallottam először a szívhagját a babaának tisztán és annyira jó érzés volt. :)

Egyébként a babám már befordult fejfekvésbe, és befelé fordult a gerincem felé, így a babó arcát már nem is láthatom sajnos.:( Vagy lehet még látni????
Én már csak akkor nem érzem a babám, ha alszok, egyébként puffog, szambázik, tologatja a fenekét ide oda, nagyon édi.:)

De pl az is zavar, hogy még mindig nem tudjuk biztosan, hogy mi a neve, és akkor hogy hívjam bárhogy is? Így még mindig kismanó, és félek, hogy rajtaragad.:)

csernusn

Sziasztok!

Niki, de jó, hogy írtál! Az érzésid teljesen természetesek, ne ijedj meg, én se voltam sosem az a fellegekben járó kismami.
vásárlás: biztos van babás barátnőd, vagy akivel jóban vagy, vele menj el vásárolni, mert Ők tudnak Neked jó tanácsokat, hogy mit érdemes megvenni, mi gagyisz@r, mi fölösleges. A boltban is segítenek az eladók, de Rád akarnak tukmálni mindent.
Azért próbáljátok meg minél hamarabb elintézni a bevásárlást, mert csak egyre jobban idegesíteni fog, hogy nincs minden a helyén.
Ha vmit nem tudsz eldönteni, hogy kell-e, vagy milyen legyen, sztem itt is megkérdezheted, valaki biztos tud segíteni. :)
Kismanót sem baj, hogy nem tudod a nevén szólítani, én pl Zitát jó pár hétig nem Zitáztam, hanem "gyerekeztem", Anyukám ki is volt akadva.
Vendég

Niki!

Vásárlással ne stresszeld magadat, bár tökéletesen megértelek, ha valami "újba" fog az ember, akkor mindig így érzi magát először. Nektek most a babavárás új, és ezért tényleg nem könnyű eligazodni.
A lista hasznos, próbáljátok megvenni ami rajta van, de ne aggódj miatta. Úgyis a használat dönti el, hogy nálatok mi fog bevállni, közel nem biztos, hogy ami másoknál tuti volt, az nálatok is az lesz.
Éppen ezért én azt ajánlom, hogy vegyél többféle dolgot is, ha ugyanolyan dolgokból kell több (pl. rugiból ne csak cippzárasat, hanem gombolósat, stb.), és egyikből se sokat (még jó, hogy a kis méretekből nem is kell sok :)). És majd a használat eldönti, hogy melyik fog tetszeni, abból később vehetsz majd. Csak az alapokra kell figyelni (pl. body pamut legyen). Az elkerülhetetlen, hogy az ember időnként felesleges dolgot ne vegyen.
Pl. volt itt szó a pólyáról, hát én biztos nem vennék, szerintem az ember nagyon hamar belejön a baba megfogásába, tartásába, és én jobb szeretem, ha természetes módon érintkezik velem a baba, érzem a kis testét (pedig nekem is furcsa lesz, hogy egy magát szuperül tartó kétéves, 13 kg-os kisgyerek után megint egy 3-4 kg-os, magát tartani nem tudó babát kell ajd megint fogni). Elsőre sem volt rá szükségünk (eszembe se jutott, hogy kellene, és a kórházban sem tették pólyába). De van, akit megnyugtat, ezt is megértem.
Talán sok anyuka tudja megerősíteni, hogy pl. bár elsőre is jó babakocsit vett, de az "igazit" csak másodjára találta meg, és a gyerek mégis az első kocsiban is jól elvolt, növekedett rendesen. :D
Ezek csak tárgyak, amik segíthetik az életünket, de olyan jelentős szerepük nincs, hogy emiatt az ember rosszul érezze magát.
Boltban meg kereseetek egy szimpatikus elaót, hogy segítsen, és persze a figyelve az árakra (nem kell mindenből a legdrágább, hiába az lenne az eladó érdeke) mérlegeljétek a tanácsait. Ha nem értetek egyet valamiben, akkor lehet később is vásárolni. :D:D És te meg haklgass a párod bölcsességére, néha ilyenkor a férfiak józanabbul gondolkodnak! :D

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Beszti és Tünde,

Köszi a tanácsokat, jól esik, hogy így foglalkoztok velem.:)

Egyébként mi leszünk az első szülők a baráti társaságan. Úttörők vagyunk.:)
Legjobban anyukámra számítanék, nem tudom miért, de ők most messze laknak és dolgozik is, tehát csak a hétvége lenne jó. Egyszer, ha már otthon leszek, akkor mondta is, hogy vesz ki szabit és akkor takarítunk, meg vásárolunk, csak a para most jött rám és nem később.:)
Nem baj már csak másfél hét!!!!:)

Kata,
A nővérem is gondolkodik a bézs overallban (ő ilyen vásárlómániás, szerintem a felesleges kisruhák fele tőle fog érkezni.:))))

Cic,

Apóspajtiék tényleg furcsa népség.:)
NEkem a viszonyom szerintem jó az anyósékkal, bár én anyóssal jól össze tudok vitatkozni.:)

Azt mondja ő azt szereti bennem, hogyha támadja a fiát, én harcolok érte mint az anyatigris. Én meg megmondtam neki, hogy én olyan természet vagyok, hogy inkább megmondom a véleményemet neki, és akkor legyen rossz szájízünk (max egy óráig van), minthogy bennem maradjon valami, aztán egyszerre robbanjon ki. Egyébként jobban el tudok beszélgetni vele, mint az anyukámmal, anyu egy kicsit zárkózott, nem teregeti ki az életét még előttem sem. Nem is tudom én kire ütöttem.:)))

Az újak figyelmébe ajánlom a táblázatot, ami most nem megy fel valamiért.:(

csernusn

Sziasztok!
Elmentem a vérvétel leletért... Az 1 órás cukrom 7.7, a vizelet cukorhoz pedig a negatív helyett "red" rövidítés van írva, és az ,hogy 129 mmol/l . Ez mit jelent ? Mert gondolom jót nem... Ráadásul a viz. üledékben 1-2 fehérvérsejt van. Úgy tudom, az terhességi mérgezésre is utalhat, de nekem sem magas vérnyomásom, sem ödémásodásom nincs.. A dokimat persze csak hétfőn tudom elérni... :twisted:

Niki: A Manód pofiját még láthatod szerintem. Nekem a 21-22. héttől úgy fekszik, mint a Te babád, és 27 hetesen a 4D-s ultrahangon simán látni lehetettaz arcocskáját. Igaz, az uh- s készülék, már a csípőmnél járt, de akkor is tisztán kivehető volt :)

A vásárlással én is így vagyok... Eddig majd megőrültem, hogy végre lehessen vásárolni, most meg úgy leengedtem, hogy azt nem is bánom, hogy decemberre marad... Nem is értem magam.. :?

Nálunk is após idegesítőbb, főleg, hogy a gyerekeiről még sosem hallottam egyetlen jó szót is mondani. Szerinte az informatikus nem is szakma, mert nem kell fizikai munkát végezni. Múltkor én is összevesztem vele. Anyósom rám akart sózni egy agyonmosott, besárgult, kinyúlt rugit. Én közöltem, hogy ezt nem adom rá a gyerekemre. Erre apósom megkérdezte, hogy nem mindegy annak a gyereknek, hogy miben van? Na én meg közötem vele, hogy nem fogok bármit ráadni csak azért, mert ingyen van, és igenis igényességre akarom nevelni már kicsi kora óta!! Ezért is akarunk elköltözni, mert nem bírom az okoskodását.

Overall kérdésben nem tudom melyik a praktikusabb. A zsákszerű alul cipzáras, vagy a "lábas" overall...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, és a 2 órás cukrod mennyi lett? Mert a 2 órásnak kell a normál tartományban lennie. Ezt a vizelet leletet így nem teljesen értem, amíg dolgoztam, keresztekben mérték a cukrot a vizeletben, de a dokid biztosan tudja. Viszont az 1-2 fvs-el sztem nem kell törődni az naygon kevés, lehet, hogy a hüvelyedből került a pisibe, vagy nem mosakodtál előtte, vagy mindjárt a pohárba pisiltél, nem eresztettél egy kicsit a wc-be előtte. Terhességi toxikózisnál lényegesen több fvs van jelen, de azért lehet, hogy én csináltatnék még egy mérést, biztos ami tuti alapon.
Vendég

Tünde:
A 2 órásom 7.8 volt, ezért küldtek el 1 órásra. Ezt a vizelet dolgot én sem értem, remélem semmi komoly..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mi is voltunk ma védőnőnél, megint helyettesítés volt, így az eddigi 3-ból két helyettesítés volt, nem sokat láttam még a sajátomat, és mivel hamarosan (remélem) költözünk, túl sokszor már nem is fogom látni. Kül Ti milyen gyakran jártok védőnőhöz?
Annyit mondott kül, hogy picit vérszegény vagyok, de a dokim nem mondta, így annyiban maradunk, hogy eszem sok zöldséget, gyümit, néha májat, ilyesmi...

Mágnes, vizeletben, nekem is volt, hogy volt az üledékben sok fvs (egyszer 15-20 is), akkor küldtek el bacivizsgálatra (amikor kémcsőbe kellett pisilni :)), és az negatív lett, úgyhogy simán lehet, hogy tényleg bekerült valami a hüvelyből, stb. neked is.

Niki, hajrá, gyorsan letelik az a másfél hét.
Én még nagyon lelkes vagyok :), de simán el tudom képzelni, hogy a 8. hó táján már nekem is nagyon elegem lesz. Szokott ilyen lenni, nem? legalábbis a könyvek írják, hogy a kismamák olyankor már inkább "megszabadulnának" a tehertől, és kint babáznának...
vásárlásban mi sem vagyunk nagy vásárlósak, párom abszolút, de én is viszonylag hamar megunom, és nyűgös leszek. Ezért is tök jó, hogy ezt a babakocsi dolgot hamar rövidre zártuk.... Remélem mással is így leszünk.

Kata, persze, Ti televagytok kékkel, de mi még 0-ról indulunk, én tökre szeretem a kék színt. Fogunk is még kapni kék cuccot bőven egy barátnőmtől, aki júniusban szült. Persze azért majd igyekszem ellensúlyozni csajszis cuccal is :) de engem nem is a kék, hanem a maci fogott meg, nálunk szegény Ficánkának mindene macis lesz :) asszem ezt a mániát kénytelen lesz örökölni anyjától.... :wink:

Snoopy, tényleg minden kijön a hálóingből? A szülőset sem kell kivágni?

És mi az a Helimex? gondolom egy bolt, de hol, meg milyen, és jó?

Na, asszem ennyi, nem hagytam ki semmit, továbbra is tök jó Titeket olvasni, csak kapkodom a fejemet ilyen apró praktikák hallatán, hogy cippzáros, vagy patentos rugi, stb. Mikre nem kell gondolni....

Ma este is kultúrprogi van, koncertre megyünk, (no persze nem tombolósra :lol: ), gondolom, Ficánka megint végigbulizza, mint múltkor a színházat. Valahogy elfogott az a hangulat, hogy még kikultúrálódom magam, amíg lehet, így megvettük a következő színház jegyet is, megint Experidance-re.... :)

Jó 7végét mindenkinek!

KépKép

KépKép
winnie27

Niki: én se nagyon írok mostanában, mert egyrészt munka és tanulás (pontosabban két munka és két tanulás) mellett nem sok időm, energiám marad, másrészt meg nehéz a vásárlásokhoz mit hozzáfűznöm nekem is, hiszen még mi sem vettünk semmit. Én is teljesen elveszettnek érzem magam a sok termék és azzal kapcsolatos információk, tanácsok között. Fogalmam sincs pl., hogy milyen babakocsit is kéne vegyek, nem tudok döntést hozni benne. Illetve ma döntöttem ebben a kérdésben úgy, hogy egyáltalán nem veszek még egy darabig. A tesómék azt mondták, hogy odaadják a mélybabakocsikukat. Én meg veszek babahordozó kendőket. Aztán majd meglátjuk később, hogy mire is lesz igényünk. Egyelőre még olyan homályos. Akkor meg miért ruházzak be egy sok tízezres kocsiba? :roll:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert apa vár.

A fehérvérsejt a vizeletben legfeljebb fertőzésre utal, ha sokkal több van benne, meg sok baci is. A toxikózishoz fehérje kell. Hálistennek az más.

Rugiból arra érdemes figyelni, hogy az elején nagyon megkönnyíti az életet, ha a nyitási lehetőség a láb végéig van. Vagy hátul T-ben patentos. A gyereket könnyebb bontani és csomagolni, akár alva is.
Alváshoz jobb a hason nyitós cucc, főleg ha nem hason alvó. Tudjátok, a mellkas könnyen láthatóvá tétele fontos lehet, ha aggódsz a bölcsőhalál miatt és vizsgálni szeretnéd a légzést. Tanfolyam?

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy

Ja!

Nekem minden kijött. Lehet, hogy a brutál programmal, ld régi hozzászólás, de semmit nem kellett kidobnom...

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Tegnap voltunk végre UH-on, ahol megerősítették fiú lesz.:)
2kilós már.:)

BPD:81,9mm
AD1:84,8mm
Femur:62,5mm
OFD:107mm
AC:279mm
HC:300mm

Haránt fekvéses, de ez még nem jelent semmit.:)

Azt mondták, kb.2héttel nagyobb a méretei alapján.:)
Vagyis nagy babó lesz...de erre már felkészültem.

Vezetés jól megy..jhéten a kötelező 20órából már 15ön túl leszek..remélem be is jelentenek már vizsgára. Nov.7én szeretnék vizsgázni!

Pocim már egész arika:) Ma a közértbe megkérdezte a pénztáros, ekkora pocim maradt szülés után..ismeri a gyerekeket.:) Mondtam neki, mennyi van még hátra szülésig és leesett az álla. :wink:

Kellemes 7végét.

Sziszi.

Bence: már 8.hónapban járunk.:)

Kép

Kép
sziszike1000

Sziszi! :)

Én is tegnap voltam UH-n :), ráadásul mi egyidősek vagyunk.
Az én babám feje kicsit nagyobb (BPD: 86, HC: 299), viszont a lábacskája és pocija kisebb (Femur: 57, AC: 256).
Ezek alapján nekem 1600 g-os babát saccolt a gép, ami teljesen korának megfelelő.
Én úgy számolok, ha ő is a testvéreihez hasonló méretű lesz, akkor 3,5-3,8 kg-mal fog születni (csak összehasonlításképp: Hannát 31 hetesen 1650 g-nak tippelte a gép (adatai ekkor: BPD: 81, HC: 294, Femur: 59, AC: 267 (egész hasonlóak a mostanihoz :D)) és 3800 g-mal és 56 cm-rel született).
Neked a nagyobbak mennyivel születtek?
Vezetéshez drukk!!!!!

Ja, és fejfekvésű (azt már tudtam, hogy nem haránt, de azt nem tudtam, hogy a popsiját érzem fent, vagy a fejecskéjét, ezek szerint a popsija volt :D).

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Beszti!:)

Zsolti:3700gr, 54cm. 8napot késett.
Anna: 4400gr, 59cm. 16napot késett.

Nálad késtek? Milyen méretek jöttek össze?

Olyan jó volt látni a kicsit, fel is vették kazira nekem:)
Az arcáról kértem is képet-nagyon szép!!!

Azt mondják 10%legalább nőnek a babók az előzőhöz képest, kb. a 3. babóig, utánna csökkennek a méretek...
Remélem Annánál nem lesz (sokkal) nagyobb. :wink:

A vezetésnél igyekszem, bár tegnap megint szólnom kellett rá, hírtelen beékezett és kézifék miegymás, mert nem írányjelzőztem, amikor letértem egy elhagyatott útról, ahol nem is követtek..szóval sztem elég lett volna szólnia, nem kell, így jeleznie..Amúgy alakul..néha nyomkodja a pedált, de már szóltam neki, ne tegye-tök zavaró tud lenni!

Sziszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszi! Beszti! Várjuk a képeket a picikről.

Én utoljár a 27 hetesen, amikor a 4D-n voltam, akkor tudtam méreteket:
BPD: 72mm
OFD:90mm
AC:250mm
FL:54mm
Becsült súly: 1325 g :P

Akkor nekem azt mondták, hogy 2-3 héttel nagyobb a baba, mint kellene. :P

kviki73

Vásárlás: én úgy döntöttem, végigbújok jópár babás oldalt, és írok egy listát, mi kell a babának meg a mamának, de nem csak a korházban tartózkodásra gondolok, hanem minden egyébre! Gondolok itt kiságytól kezdve a pelusokig, melltartótól a párologtatóig....Aztán szépen lassan megvesszük a dolgokat, mit hol találunk kedvező áron.
Nálunk is még csak a babakocsi van kipipálva, meg egy pár ruci amit már most kaptunk. Minden más visszavan.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Én a 30+2 héten voltam uh-án és az adatok alapján ( Bpd: 76mm,Ac: 269,Fl:57) 1600 gr volt a csöppségem,és a doktor úr szerint ez kicsi :oops: rögtön megkérdezte,hgoy hány kilóval szültem az elsőt ( 3050 g volt) erre az volt a reakciója,hogy ez se lesz óriás. :(
Szóval kicsit kibuktam,de akkor ezek szerint nem kell? :?

Én nem akarok óriás babát szó se róla,de attól nagyon megijednék,ha azért kicsi,mert nem fejlődik rendesen. :shock ( igaz Dávid csak 1400 g volt ugyanebben az időszakban :roll: .)

(Azért bőszen olvasok,ha nem is mindig tudok írni. :wink: )

Pocakmérés??? :D

Ildikó
ilgya1

Szia Ildi!

Rég láttunk Szerintem ne aggódj ez miatt. Én örülnék, ha nem lenne óriás a babám. Nálam viszont pont az a gond, hogy már 27 hetesen 900 g helyett 1325 volt. Nem tudom, most mekkora lehet, de szerintem vígan üti a 2 kilót. És még hátravan hivatalosan 8 hét. Én inkább attól parázok, hogy nem fog kiférni, és a végén ezért kell majd császározni.
:oops: :oops:

De jó hogy mondtad, mindjárt mérek pocakot. :roll:

Lányok ti is mérjetek már, hogy legyen összehasonlítási alap! :roll:
Súly? Nálam 14 kg. :P

Pocakméret:116cm :oops:

kviki73

Sziasztok!
Hát ha jól emlékszem kedd óta nem voltam és jól lemaradtam, olvastam is rendesen.
Szóval igyekszem rövidre fogni :lol:

Mérleg
Brrrr..... rémálmaimban jöjjön újra elő. Habár az első hónapra kölcsönzünk, de aztán vissza a helyére és megfogadom, hogy csak hetente fogom mérni.

Kataa
Szülésznő: beszélgettünk és nagyon jó volt, kb 1 órát dumáltunk sokmindenről. Egy kicsit olyan érzés most mintha a 1/2 1 éve cipelt batyuimat letettem volna. Minden kérdésem, "rossz" élményemet és kiszolgáltatottság érzésemet letettem nála és ez olyan megnyugtató.
Aki szült már az gondolom tudja, hogy a második (többedik babánál) már nem bíztatod magad azzal hogy sok milliárd nő túl élete már, hanem vannak kézzelfogható élményeid a nagybetűs fájdalomról és egy ici-picit jobban tartok most ettől a szüléstől, de nagyon jó érzés hogy van egy segítőm aki mellettem lesz és segíteni fog. A férjnek és pároknak szerintem nem a fizikai segítségnyújtásban kell jeleskedniük hanem csak lelkileg és az az érzés hogy veled van, a többi legyen egy szakértő dolga.
A fizetős szobáról annyit, hogy én is abba a kis időben amíg bent voltam fizetősben voltam és kb 20 percenként rámnyitott valaki, hogy véletlenül se tudjak pihenni. De aki Szt Imrés az remélem tudja, hogy ott nem lehet látogatókat fogadni soha az egyetlen kiskapu ha privát szobád van akkor talán ha jóban vagy a csecsemősokkel akkor apuci besettenkedhet.

Pólya
Én is pólyázni akartam a Csengét, mert még megvan az a pólya amivel a drága apuciját hazahozta anyósom és gondoltam az milyen romantikus és milyen jó. Hát szoptatni tényleg képtelenség benne. Én nem paráztam soha a megfogásával, de gondoltam jobb lesz neki bebugyolálva. Hát a klasszikus pólyába még bele is csúszik mert bazi nagy. Szopizni meg most már tudom, hogy sokkal jobb a test kontaktus. Ha elaltatni vagy megnyugtatni akarod akkor tényleg a tuti a takarós bugyolálás.

Cic
Nem akarok senkit bezsongatni a hazajövetellel, csak én nagyon nem értem még mindig hogy miért is kell bent maradni.
Erről jut eszembe, hogy most mikor beszéltem a szülésznővel ő is nagyon hazamenetel párti. És elmondta, hogy eddig szerették a dokik ha 2X24 órát bent maradnak a babák és mamák, de most hogy nagyon felkapott hely lett a szt Imre már csak az 1X24 órához "ragaszkodnak". Aki nyitott a hazamenetelre és többedszer szülő azt 1 nap után haza engedik.
Após: Hát nem semmi! Én elég laza családban nőttem fel (bugyiban rohangáltam otthon stb) de azért még apám sem jönne be a hálószobánkba. De egy valami bíztasson hogy nem laknak ott, az én anyósomék itt laknak alattunk a kertesházban. :shock: és képzeld mióta beköszöntött az ősz azóta soha nem tudom úgy felöltöztetni a lányomat, hogy anyósom ne szolna be hogy szerinte ez kevés vagy túl sok. Néha megfojtanám :twisted:

Niki, Winnie
Én kiságyat próbálok vadászni a neten és vagy a vaterán vagy a teszveszen van valaki aki új kókuszmatracot árul nagyon tuti áron. Nézzétek meg. Van 60x120 és 70x140 is.

Niki
Én a Csengével kb a 37hétig dolgoztam. :lol:
Én is utálok vásárolni, már ha valami konkrétan kell, mert ugye ha sok pénz van a zsebedben és csak megtetszik valami az tök jó de ha KELL valami és nem is mindegy hogy milyen....
Én azt javaslom, hogy csak a legfonosabbakat vedd meg, ágy, kád, rucik (pár db) pelusok stb a többi ráértek később is megvenni, de ha valami esetleg kimaradt és extra sürgősen kell majd megveszi valaki más (pl orrszívó, gyógyszertárból valami, stb) A babakocsi sem olyan extra sürgős mert a tél közepén úgyse fogsz vele pár hetesen sétálgatni.
Csak hogy bíztassalak mi egy hetes korában voltunk az IKEÁ-ban függőnyt vásárolni mert nem volt sötétítönk és hiányzott :lol:
Ja és én már csak a netes áruházakkal foglalkozom, akinek nincs honlapja az menjen tönkre :lol:

Mágnes
Na a te anyós-apósod sem piskóta. Én is kaptam már rémes rucikat, amitől majdnem elröhögtem magam, mert némelyet szerintem a háború alatt hordta valamelyik gyerek. Ilyenkor az a legjobb ha szépen elteszed és később kidobod. Ha érdeklődik az anyós pajtás hát nem is tudom hol van.... így a hülye viták is elkerülhetők. Én már csak tudom, kezdek profi lenni anyós kezelésben. Mivel itt lakik velünk (vagy mi velük :lol: ) nem veszekedhetünk minden nap mert csak a saját életemet nehezítem meg vele.

Winnie
Én egyszer találkoztam eddig a védőnömmel. És annyit mondott, hogy jó lenne ha a szülésig látna még egyszer. A Csengével is egyszer látott, miután megszületett meg egyszer se, megbeszéltük ha valami kérdésem van majd felhívom.
Kémcsőbe pisilni??? Az aztán izgi lehet.

Sziszi
Hát az oktatod tényleg egy hímsoviniszta tapló. Már csak az bíztasson, hogy mindjárt vége és nem látod többet. Habár nem akarom a kedved élrontani, de a vizsgáztatók is hasonló bunkók és egyszer kétszer csak úgy poénból hülye kifogásokkal megbuktatják az embert. Ha így alakul ne akadj ki ez náluk bevált fogás. Csak azért csinálják, hogy mégegyszer befizesd a vizsgadíjat és az oktatód még oktathasson néhány órát.
Én szerintem semmivel nem vezetek nálad jobban mint te most 15 óra után és az bíztasson, hogy jogsival furikázok a városban (persze csak ha a párom mellettem ül, egyedül még nem merek csak itt Pomázon) :lol:
Szerintem ezek a remekbe szabott embereknek csak rossz a szájízük, hogy nem voltak képesek egy életen át semmi értelmes szakmát megtanulni és így élik ki a hatalmukat más embereken, erről jut eszembe valakinek a kedves apósa (?) hogy az informatikus nem szakma, mert nem fizikai munka. Mellékesen az én drágám is informatikus, szerintem csak az irigység szól belőlle, hogy semmi komoly szakmához nem volt kitartása soha. Az tény hogy a kőmüvesnek nem kell évekig az egyetemen ülni és utána is képeznie magát az élete végéig.

Viki
Pont erről a nagy baba kérdésről beszélgettünk a szülésznővel és ő is egyetértett velem, hogy a súly semmit nem számít, csak a fejkörfogata. Az én lányomat egy héttel a szülés elött egy 4D-s uh-on 3400-osnak mérték. Egy hétre rá megszületett 4100 gr-an. Az hogy milyen hosszú és mennyi zsír van a babón igazából semmit nem számít a szülés nehézségén, mert a fejét "kell" megszülni a többi csak jön utána.

KépKép
Kép
krista

Kriszta!

Köszi a nyugtatást, remélem a fejecskéje nem lesz túl nagy, bár eddig szinte minden adata 2-3 héttel nagyobb, mint kellene.

Én nem akarok beleszólni, de úgy tudom, sőt több helyen is azt olvastam, hogy a terhesség alatt legalább 4-szer meg kell jelenni terhesgondozáson( ez a védőnő), különben nem jár semmi az állambácsitól. Szerintem kérdezz rá valakitől, aki hozzáértő, nehogy lemaradj valamiről. Még a HVG-ben is megnéztem, és ott is ezt írja. Nézz utána ennek!

Na mára lelépek. Jó éjszakát mindenkinek! :P

kviki73

Sziaasztok!!

Pénzikét, akkor kapsz, ha megjelensz 4szer a terhesgondozásos, kora szülés esetén 2*:) A nőgyógyászod ad neked egy igazolást szülés után ,s evvel lehet igényelni a terheságyisegélyt!!!

A méretekről! 2,5kilóig nem számít kicsinek a baba.:) 2,5-3,5 ig írják a normál méretet és 3,5től beszélhetünk nagy babóról.:)

Nem kell kétségbe esni, akár nagy lesz akár kisebb, mert hamar behozzák a súllyukat és 1éves korukra mindegyik olyan jól néz ki.:)
Szerencsére nincs két egyforma szülés, baba... :wink:

Viki: a feje nem lesz nagy, mit nevezel annak?
Zsoltinál 37cm volt az átmérője énis attól féltem, hogy nagy lesz és mondtam nekik, inkább vágjanak, mint repedjek.
A második babánál 38cm volt a feje és nem vágtak!

Hidd el a természet jól kitalálta ezt és a méhszáj is jól tágul a kellő pillanatban!

Kellemes 7végét: Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziszi!

Beni: 3700 g, 55 cm (10 napal hordtam túl, de szerintem el volt számolva)
Nátán: 3450 g, 56 cm (pontosan érkezett)
Hanna: 3800 g, 56 cm (szerintem ő is pontos volt, kiírás szerint +2 nap).
Most is hivatalosan 12.08-ra írt ki a doki, de szerintem megint elszámolta, csak 12.12-én kellene lennie a kiírásnak, én azzal számolok (a doki normál ciklusokkal számolt, de nekem csak a 19-20. nap környékén volt pé.).
Nekem az arcáról nem lett túl szép kép, de nem azért, mert nem mutatta volna meg, hanem nem lehetett túl jól behozni, már elég nagy. Cserébe viszont végigmutogatott mindent, a húgyhólyagját, veséit (az egyikben van egy kis ciszta), gyomrát, hasi nagyeret, stb. Hihetetlen, mit nem lehet látni egy ebben jártas dokinak. :) Talán ha 4D-re elmennénk, akkor szép pofiképet is kapnánk. (Ja, és DVD-re vette az egészet, úgyhogy gyönyörködhetünk! :))
Tényleg van ilyen növekedés? Nálunk mondjuk nem jött be. Gondolom Annánál az a 16 nap pluszban benttöltött idő is sokat számított.

Ildi!

Látod, hogy egyáltalán nem kicsi, nekem a dokim ilyet nem mondott. Én egyébként a gépet is szoktam nézni, mit ír születési dátumra, és azok alapján pl. a combja rövidebb, mint az átlag. A combja alapján 12.23. lenne a születési dátum, tehát 2 héttel kisebbnek nézné, viszont a feje alapján 12.04. lenne, az meg nagyobb, mint a tényleges kora. Én nem is keseredek el egyiken sem, mert ezek átlagszámok, és lehet, hogy az én babám eltér az átlagtól (pl. picit rövidebb lábai lesznek (én sem vagyok egy hosszúcombú manöken:D)).
Majd még a végén megkérdezem a dokit, mekkora babára számíthatunk, mert ő az első háromnál is jól becsült (pl. mondta, hogy Nátán kisebb lesz valamivel, mint Beni, de Hannánál is eltalálta).
Ja, a Babanet UH-s rendelőjében is kb. ekkorának írja az átlag babasúlyt.
Amúgy meg az az egyetlen, hogy ne legyen túl kicsi, igaziból a pontos méret nem fontos. A feje lehet érdekes (de az is csak akkor, ha túl nagy), én már hallottam 5300 g-os, 60 cm-es babát természetes (és rövid) úton megszületni.
De ha te jól táplálkozol, nem fogyózol, nincs hiányanyagok, akkor a babád tuti rendesen fejlődik.
Butaságnak is tartom, ha egy doki ezzel ijeszteget, bár ő lehet, hogy nem is tudja, hogy egy ilyen mondatával milyen parát indít el a kismamában.

Krista!

Mint többedszer szülő, megértelek. Nekem is vannak félelmeim, vagy talán inkább nem is jó a félelem szó. Tudom, hogy mi vár rám (nekem eddig egyszer sem sikerült gyorsan és főleg fájdalommentesen szülni), és azért az nem egy felhőtlen boldogság. Az eredmény persze az.:)
A szülésznőt én is fontosnak tartom, több ok miatt is. Szerintem nagyon fontos, hogy ő az, aki jártas a helyi dolgokban, és ez megkönnyíti a mi dolgunkat is. Mivel a fájdalmakat senki nem tudja elvenni, ezért a párom tényleg lelki támogatásra jó (bár azért én egy kicsit olyan "ne érj hozzám" fajta vagyok ilyenkor).

Pecsétke: 4-szer kell megjelenni terhesgondozáson, de ez lehet védőnő vagy doki.
Nekem előzőleg is csak 2 védőnős pecsétem volt (szerintem most se lesz több), viszont volt 8 dokis.
Most még csak 1-1 van. Nem mintha nem járnék dokihoz, de elég későn is kaptam kiskönyvet (az előzőeknél már a 6. héten megvolt, most meg a vérzés miatt csak a 11. héten). Ill. be kell valljam, hogy puszta méhszájvizsgálatra sem rohantam annyira (24. héten nézett egyszer), mert tutdom, hogy semmi gond. A vizsgálatok meg UH-k megvoltak. Viszont úgy vagyok vele, hogy még 1 védőnőlátogatást majd megejtek, ill. ha elkezdődnek a CTG-k, akkor úgyis hetente kell menni, így lesz még 6 pecsétem....
Tudom, lehet, hogy valaki esetleg felelőtlennek tart, de nekem ugye a doki már nem tud újat mondani. Azért várni (esetleg több gyerekkel, hisz hova rakjam őket) egy csomó időt, hogy aztán 2 perces manuális vizsgálat után mehessek is (ugye kérdésem nincsen)...
Figylelek magunkra, ha bármi tünetet észlelnék, akkor persze rögtön doki lenne. Meg rendszeresen mérem itthon a vérnyomásom, vércukrom, súlyom.

KépKép
KépKépKép
beszti

A pecsét nem az egyszeri anyaságihoz kell???

Beszti
beszti

Sziasztok!

Ismét elveszve, de igyekszem sokat pihenni. Bár ma betöltöttem a 37. hetet, szóval most már kezdek megnyugodni.
Itthon minden készen áll, már csak az overállt kell megvennem, amit szerdán hoznak is a boltba :)
Voltam nst-n, szerencsére minden rendben, doki szerint diétázzak, mert kezd vizesedni a lábam, de rendesen.
Már egyre többet gondolok a szülésre, vajon mennyiben lesz más, mint az első (akkor mindenben mázlim volt, most biztos nem leszek ennyire szerencsés...), milyen időtartam lesz, egyáltalán mikor jön el a nagy nap (dokim okt. 23-i héten szabin lesz), stb, stb.

Beszti!
Szép súllyal születtek a gyerkőcök. Nekem Jázi 3850gr volt, és 56cm, de szerintem könnyen kijött. A fejkerülete 34cm volt, szóval nem olyan nagy.

Krista!
Én is fizetősben voltam (bár fizetnem nem kellett érte :lol: ), és én csak ajánlani tudom mindenkinek. Én egyágyasban voltam, és nagyon jó volt, hogy nem kellett senkire tekintettel lenni, nem kellett mások babájának a sírását hallgatni, stb. Lehet, hogy ez így önző dolognak hangzik, de akkor nagyon jó volt. Most is szeretnék ilyen szobába menni, feltéve, ha lesz szabad hely.
Mondjuk hozzám is sokszor bejöttek, mert hát szóval.... nyalták az ember seggét. MIt hozhatunk? Mit segítsünk? Elég volt az ennivaló? Cseréljünk lepedőt? De azért jólesett :D

Pocakom 123cm. Szerintem nem is olyan nagy, ha azt vesszük, hogy alapból nem 60cm-es a derekam.
Súly eddig 8kg.

Ilgya!
Dehogy pici a baba!
Amőgy sem vagyunk egyformák, akkor miért lenne minden baba ugyanakkora a pocakban????
Szerintem, ha azért lenne kisebb a baba, mert nem fejlődik rendesen, azt biztos észrevennék az uh-on. Mondjuk, ha nem jó a lepény keringése, vagy mittudomén. Ne izgulj, de ha megnyugtat, menj el egy uh-ra!!!!

Szilvi!
Én is így vásároltam Jázinak! :)
És az ember nem is gondolná, hogy milyen áreltérések lehetnek.
Pl. most olyan overáll, ami bundazsákká is alakítható, az egyik boltban 3.800Ft (itt rendeltem meg), a másikban ugyanaz 8.000Ft!!!!!!!! Vagy pl. a múltkor írta valaki, hogy vett olyan plédet, ami zsákká alakítható asszem 3200Ft-ért. Először 4.000-ért találtam én is, aztán az egyik boltba kis sapkával és cipővel együtt volt 2.850Ft. Szóval mindennek utána lehet járni, ha valakinek van türelme, ereje hozzá!!!!

Sziszi!
És Annát hogyhogy hagyták ilyen sokáig késni? Nem max. 2 hetet adnak túlhordásra?

Winnie!
Milyen volt a koncert? Remélem jól éreztétek magatokat!!! Ficánka kitombolta magát? :D

Mágnes!
SAjnálom a cukorértéket!
Én vittem volna a védőnőnek vizeletet, hogy nézze meg a stix-szel. Én kérdeztem tőle a múltkor, hogy oké, hogy 32.hetesen a vérvételen oké a cukor, de mi van utána? Mert ugye utána már nem szokott vérvétel lenni, és mi van, ha ekkor megy fela cukor, ami ugye nem jó a babának! És azt mondta, hogy azért nézi minden alkalommal a vizeletet, mert, ha abban kimutatódna a cukor, akkor az már olyan szint, ami beavatkozást igényel (gondolom először diéta, aztán inzulin). Szóval, ha megnézné (megnézte) volna neked is, biztos nyugodtabb lehetnél, amíg a dokival nem értekezel.
Előbb írtam az overallt, lehet olyat kapni, ami overall is és bundazsák is egyben. Ha gondolod, szerdán rakok fel képet.
Bár kicsi babának lehet, hogy jobb a bundazsák, mert azokat a pici lábakat legalább nem kell még az overall lábrészébe is beletuszkolni. :)

Niki!
Kitartást a melóhoz! Meglátod, ez a másfél hét már meg sem fog kottyani!!!

Kata!
Látom, te is készülődsz!!! :D
Húúú, a pedikűr rám is rámférne!!!
Ti hogyan oldjátok meg nagy pocakkal? Szerintem valakinek a segítségét kell kérnem.....

Réka!
Örülök, hogy jó lett a terheléses cukor! Még jó, hogy nem paráztad túl! :)

Viki!
Én tavaly 2 hálóinget vittem a kórházba, de nagy f.sz voltam, mert az első 2 napban csak kórházit használtam, az legyen trutyis, aztán amikor már csökkent a vérzés, akkor már a sajátom vettem fel. Nem is lett semmi baja!!! :P

Na, most ezt elküldöm!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Winnie!
Ja, beugrott a reklám. "Ha bútort keres, RS!" :P

Korena!
Rakok fel címeket, de egyébként van olyan kiságy is, aminek 2 rácsa kiszedhető, és így a gyerkőc egyedül ki tud mászni.

http://www.ildikobabadiszkont.hu/

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=products_new

http://www.bambino.hu/index.php?m=babakocsikhoz

http://gportal.hu/portal/bababutor/

http://www.babaholmiolcson.hu/

http://www.babaruhabolt.hu/

http://babavaro.linkcenter.hu/

Na, ennyit találtam hirtelen.

Mindenkinek kellemes estét,
pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Köszike a biztatást lányok,és tényleg megnyugodtam,amikor elolvastam Beszti a hsz-ed. :D
Nem értem én se a dokit,de mindegyj......eleve úgy kezdte,hogy minek mentem,30. héten nem szoktak uh-t csinálni. :oops: (Egyébként a saját dokim küldött és egyeztetett velük időpontot uh-ra)

Viki!
Kép

Nekem 108-os a pocakom és + 16 kg :oops: a súlyom.

Ja,és számolnom kell a mozgásokat,nektek nem? Délig meg kell lennie a 10-nek. :D

Krista!
Anyós miatt nem irigyellek!Amint látom jól megtanultál bánni vele :wink: hasonló cipőben járunk,igaz mostanában elég jó a kapcsolatunk.

[quote]A írta: férjnek és pároknak szerintem nem a fizikai segítségnyújtásban kell jeleskedniük hanem csak lelkileg és az az érzés hogy veled van, a többi legyen egy szakértő dolga.

Na ezzel teljes mértékben egyetértek. Dáviddal nem választottam,és olyan furcsa érzés volt,hogy lejárt a műszak,aztán csá,haza huzott. Persze ez természetes,nincs is ezzel gond,de akkor megfogadtam,hogy ha mégegyszer idekerülök,akkor vagy egy szülésznőt vagy egy dulát fel fogok fogadni,aki végi ott lesz velem és szakértelmével és tapasztalatával végig fogja követni a szülést.
Én is félek a szüléstől,elég jól megszenvedtem a Dáviddal ,és tényleg közhelyes meg minden,de a végeredmény megérte....

Sziszike!
Neked is köszi a biztatást!És tudom,hogy nem minden baba egyforma,nem is várom el én se,hogy minden méretem a nagykönyv szerint alakuljon,de mégis jó,ha van összehasonlítási alap,és igaza van a Besztinek,nem is tudja a doktor úr,hogy mekkora parát indít el egy kismamában egy "nem jól meg fogalmazott gondolat"

Sok sikert a vezetéshez,és kitartás,türelem!!!Gondolj arra,hogy mennyivel könnyebb lesz pár hónap múlva!!!

Beszti!
Te aztán igazán szép méretekkel büszkélkedhetsz,ami a gyerekeidet illeti. :wink:
A kép alapján,amit felraktál ide olyan vékony vagy!!! Mindegyiküket természetes uton szülted?Le a kalappal!
Én a 3 kg-al megsznevedtem,na jó nem akarok senkit ijesztgetni feleslegesen..... :D

És megértelek,ha már nem mész olyan gyakran dokihoz,illetve védőnőhöz,én csak ezt az egyet nem vártam a terhességem alatt,persze,jó ha az ember tudja,hogy minden rendben van a babaával (vagy esetleg jól megijesztik a kapott értékek :( ),de azért ez túlzás......Én már három hetente járok a magánrendelőbe (eddig 4 hetente jártam)havonta a védőnénihez,és majdnem havonta a kórházba a különböző vizsgálatokra(labor,uh),a háziorvosról meg a fogdokiról nem is beszélve,ja meg a sok Gyógyszertári menet, nemsoká meg NST,akkor már hetente-kéthetente,majd naponta :? :? :?

Szerintem is a pecsét az egyszeri anyaságihoz kell.

Brigó!
Olyan fura,hogy nemsoká megkezded a sort....

Nekem is kell diétáznom a doktor úr szerint be is írta nagybetűkkel a kiskönyvembe,de nem bírok és punktum....

Én még sehogy se állok a korházi cuccossal és a baba cuccok összerakásával sem,már kiválogattam a kapott cuccokat,de még nem mostam át őket.Meg nem vettem semmit két babasapin kivül :oops:
Még a babakocsival se tartok sehol....és Dávidnak kis heverőt kell vennem minél hamarabb,nehogy úgy érezze,hogy a kiscsaj kitúrja a helyéről....
Szóval irigykedem azokra,akik már mindennel kész vannak....

Ja és gratula a 8 kg-hoz!

Kata!
Szóval minden jóval kényeztetjük magunkat???Ez igen!!!! :D

Ja és adnak ruhákat különben az Istvánban,ha nem viszel,de mindenki úgy van vele legalábbis én,úgy voltam,hogy legyen inkább a sajátjában.Előtte szült ott a hugom három évvel,és láttam olyan kisbabákat,akik korházi pecsétes ruhában voltak,hát nem volt egy szép látvány,itt lóg,itt lóg rajta,eleve tök nagy volt szegény manóra,és olyan ütött kopott is volt.

A háromágyasra szavazok én is, én ott voltam két éve és jó volt. Saját fürdőszoba az nagy előny ilyenkor,nem kell sorban állni a közösben, a folyósó végén zuhanyozáskor például.Arról nem is beszélve,hogy az ember társaságban van,első gyerekeseknél szerintem még fontosabb,hogy lássák,hogy nem csak az ő babájuk sír,vagy esetleg másnak is vannak nehézségei a szopival például.
Végül is mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is,az én férjem nem tudott volna a nap 24 órájában velem lenni 5-6 napon keresztül,így nem voltam egyedül sosem,de mégis tudtam pihenni.
Igaz a sok látogató sokszor zavaró,de meg lehet őket szépen kérni,hogy felváltva jöjjenek be,ha már nagyon sokan összegyűlnek,és a nővérkék is kiküldik őket,ha összetömörülnének.

Réka!
Örülök,hogy jó lett végül a cukrod!

Cic!
Hűha,apósékkal neked se lehet könnyű dolgod! :(
Remélem minden rendben volt a vizsgálatokon és nem kell befeküdnöd.

Ágyneműre én is kiváncsi vagyok.

Snoopy!
Köszi a sok jó tanácsot!

Pedig annyi mindent szerettem volna még írni és mindenkinek,de ez lehetetlen,itt kéne ülnöm még a gép előtt legalább egy órát,de már nem bírom bocsika. Puszilom azokat is akikhez nem sikerült szólnom,(Niki,Tinu,Havtünde,Mágnes,Szana és a többiek!)ígérem legközelebb ügyesebb leszek. Jó éjt!!!

Ildikó
Kép
ilgya1

Ilgya!

Ha a vonalzódnak hinni lehet, akkor

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK DÁVIDNAK!!!

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Hú, kezdek jobban betojni a szüléstől, hogyha második előtt szinte jobban féltek mint az első előtt :) mert persze én is úgy állok hozzá, hogy hát valahogy mindenki túlélte..... :?

Brigó, tök jó volt a koncert!
Megint volt ficánkolás, de most nem kifele, hanem befele, na most mindez ütemesen, hát nem volt szuper kellemes :) :wink: de tök jó volt.
Különben mostanában változik a ficánkolás jellege, már nem csak egy-egy rúgást, hanem mozgolódást, tornászást is érzékelek, tök jó. De arról még gőzöm sincsen, hogy éppen mely testrésze van hol... :oops: :?

Haskörfogatot még nem mértem, majd lassan ideje, de nincsen centim :) de majd jövő hétvégén megint csinálok pocakfotót, újabb 1 hó elteltével....

A teszveszt már én is elkezdtem nézegetni, egy kollegina ott szerezte be a teljes ruhatárát. Én voltam hétvégén ebben az akciós boltban, 12 eFt-ért vettem két blúzt, meg egy poncsót, úgyhogy elég jó vásárt csináltam. Meg megvettük a mosogatógépet, páraelszívót is, úgyhogy alakul a konyhaberendezés.
És, a ház is tök jól alakul, 2-3 héten belül ha minden igaz, már behívnak hibákat nézni, csak kész lesz tényleg november végéig!

Na mostanra ennyi, nemsokára inudlunk siófokra 1 napra, céges bohóckodásra, nincs valami nagy kedvem. Bár mondjuk siófok jó hely :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok,

Szombaton voltunk 4D UH-n a Karpat utcaban,most mas noci csinalta a vizsgalataot,de nagyon profi volt.Baba csucsul a pocimban,ugyhogy a hely hiany miatt ez mar igy is marad :) Mondtam hogy kisebbnek erzem a hasam,mint Alenal ekkor.Erre az volta valsz,ami logikus is hogy, mashogy fekszik, es eppen csak elega magzatviz.A merete egyebkent 96cm :wink: ,bar en 65rol indultam.
Viszont baba jol van,es fo param hogy hol a koldokzsinor az is eloszlott,mert megmutatta hogy nincs semmijere sem tekeredve :D
Sulya 2200 gramm,ugyhogy novoget a lelkem,2 hete volt 1800 gramm a dokinal.Kb 3kg-s lesz ,mint Alex volt.Nekem ennyi boven eleg is,az alkatomhoz meg plane :D
Meretei;BPD 8.86,HC31.55, AC 28.07,FL 6.57,OFD 10.47.A 35.het elejen.

En ma mosom az elso adaga babaruhat,egy teli gep megy eppen,de megszerintem lesz 2 :shock:

Tinu
Erdekes,hogya dokid nem mondta,ha latta az erdemenyedet.En rakerdeznek azert,hat ezert is jarunk hozzajuk hogy ezeket megmondjak.

Niki
Tipikus,munka undor szallt meg :lol: Sokkal fontosabb mar a baba ez teljesen termeszetes.Hamar letelik a het es utana mindenhez jobban lesz kedved-erod.Ha esteleg anyukadon kivul nincs meg babas baratnod es van kedved en szivesen segitek,csak szolj :DSzerintem jobb egyben tul lenni rajta,es igenis kell hogy tudjon az ember doteni.En anno nem vettem semmi haszontalant,mert novermmel mar vegigcsinaltuk es volt mire alapozni :wink:
Mikor dol el a nevkerdes?Nalunk mar eldolt,de volt aki furcsallotta...kicsit bantott a dolog,de rajottem nem kell mindenkinek megfelelni,lenyeg hogy nekunk tetszik es illik apa nem magyaros nevehez.

Magnes
Remelem ma kiderul hogy semmiert nem kell aggodnod :!:
Overallban az a lenyeg hogy mire akarod hasznalni,ha eleg puha es nem tul vastag,amde melg akkor jobb labas mert a hordozoban is bekothetd.Ha csak babakocsizni fogtog es autoval nem viszed akkor jobb a zsakos fajta.
En azon vagyok hogy ne orkanos esnehez legyen,ez a fo szempont.

Winnie
En havonta jarok,de az egesz nem tob mint 5 perc.Ma is megyunk,mert uj a noci es Alexot is latni akarja.Engem mindig a dopler vonzz oda :wink:
Macis mania ismeros,Alexnak is macis sok minden,bordur a szobajaban,agynemu,kepek a falon :D Elso lanyos anyuak azert latom meg nem szenvedek rozsaszin maniaban :lol: :lol:
Koncerteteker irigy,mi Alex miatt ritkan jarunk....
Rugibol lenyeg hogy vegig patentos vagy cibis legyen,a pelenkazasnal egyszerubb csak alul kibontani mint elvenni rola az egesz rugit.Egyebkent a multuknal vannak olcso de patent nelkuli rugik,azokat nem erdemes megvenni,mert ritkan fogod hasznalni.

Sziszi
Tenyleg szep nagy babod van mar.Latom neked ez nem uj,hiszen a nagyok is igy jottek.

Ilgya,
Dehogy kicsi,ezek szerint te sem vagy nagy babara kalibralvaMajd megno idekinn :wink:

Krista,
Orulok,hogy eloszlott a ketseged a szulesznovel kapcsolatban.

Beszti
teljesen jo, ahogy dokihoz jarsz.En is havonta egy doki,kb 5 percet vagyok bent, mert kerdesem problemam az szrencsere sosincs :D

Brigo
Szupi hogy meg egyben vagy, es minden kesz az tesora.
Na ezert jarok a pedikurhoz mert nem erem el a labam.Meg szules elott megyek egyszer.Meg kozmetikushoz is,hogy minden rendben legyen.

Ilgya
persze, hogy viszem a sajat kis ruhait,nem birnam a korhaziban latni.
Koszi a tanacsokat, ha magatol indul ugyis 3 agyasban leszunk.
Pocid nagyon kis kerek mar.

Winnie
Szerintem azert tartanak a lanyok a szulestol,mert ez mar nem csak izgaom,hanem tudjak mivel jar, a fajdalom reszet.De ezzel te ne foglalkozz, menni fog es kesz. :D
Siofok tenyleg jo hely,ott van a csaladi nyaralonk, foleg tavasszal-osszel olyan jo kis nyugis.

Na megyek mert lejart a mosogep.

pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Ma tök jó kedvem van.:)
Vettem a hétvégén egy két kis babarucit, persze még mindig nem vittem túlzásba.:) bodykat, meg kissapit, hálósipkát:)(vékony kis pamutsapi a rendes alá), meg magamnak is vettem hálóingeket a kórházba.

A munkatársam (pótanyukámmal voltam), és ő meg megvette az a zsákká alakíthattó takarót, kissapkával és kiscipővel. Tudom, hogy ez még nem sok, de olyan örömmel tölt el.:)

Az is jó, hogy tök olcsón, hozzájutottam a notebookomhoz a cégtől.:) Ment a nagy egyezkedés az árral és végül én győztem:))))

Ami viszont elszomorít, hogy kedves párom nem nagyon figyelte, hogy mikor jár le a jogsija, és most elkaptak bennünket úgy, hogy már több mint egy éve lejárt neki. A vicces az, hogy az autónkat is már érvénytelen jogsival vettük.:))) Viszont most majd csengethetünk, mint a katonatiszt.:((((

Velünk a hétvégén ennyi minden történt, nagymama, szülőlátogatásokon kívül.

Brigó,

Pihizéssel csak így tovább, most már nem lesz a kisbabód koraszülött.:)

Kata,
Köszi a vásárlás felajánlást, ki tudja még élek vele.:) Bár abban igazat adok, hogy én is egyszerre akarok mindent megvenni, ami egy hétvégét jelent, amikor anyu vagy vagy a párom beválallalja.

Egyébként két hét alatt rengeteget nőtt a babád.:) Én kíváncsi vagyok az enyém mennyi. 31+6 naposan volt 1637g, most olyan 1800 körül lehet?

A 4d-s ajánlást köszönöm, aki írta, hogy még meg tudjuk nézni az arcát.:)Egyben felfér még a monitorra?Mármint az arcocskája?

csernusn

ILgya,

Az én babám is ennyi súlyú volt majdnem 32 hetesen, és egyáltalán nem mondta a doki, hogy kicsi lenne.:)

csernusn

Sziasztok, hát kegyeg az óra, lassan tényleg megérkeznek az első babák. Jópár táska már összekészítve, babaruhák kimosva, szoba berendezve.....
Mi is szinte most tudtuk meg hogy Borsó érkezik, erre már a 25. hétben vagyok, és alig fér a "bőrébe" úgy ficánkol egész nap... pár hónap, aztán már a kezünkben fog mocorogni...tök jó.
Viszont olyan érdekes, egyszerűen ha elmegyek ruhákat nézegetni, mindig a 62 mérettől nézem a ruhákat, amik már azért ilyen kis kópés rucik. Kertésznaci, kockásing.... hétvégén voltam anyukámmal bababörzén, és vettem egy tündéri kord kertésznadrágot... de hát ezekre a ruhákra még tavaszig várni kell..addig rugdalózók vannak soron, amiből eddig csak kettő van, abból is az egyik inkább pizsi. Olyan fura, el sem tudom képzelni, hogy hát ilyen kis manók lesznek ugye az elején, hogy tudom megfogni, öltöztetni, fürdetni....persze az ösztön majd úgyis segít.

Andy, Korena: ti vagytok közel hozzám időben. Ti vesztek valami téli zsákot, vagy overált? Én ezen gondolkodom, mit csináljak, mert hát ugye februárban érkezika baba, de akkor a zimában úgysem vihetjük még ki...de ha mégis, mibe öltöztessem, és hát 6-8 ezret nem akarok kiadni egy télibundazsákért. Ti gondolkodtatok ezen?

Mekkora rugikkal érdemes felszerelkezni? 56-os legyen a kezdet? Mennyit érdemes beszerezni? És bodyból?

Kaptam egy tündéri télikabátot ajándékba a babának, nagyon tetszik, de hát 68-as méret! Félek, hogy azt pont nem fogja tudni hordani, mire belenőne, már itt a tavasz! Vagy ilyen kabátból mennyivel kell nagyobbat venni?

Ma bejelentkezek 4D-re!

Kata, lehet hogy én lemaradtam, de mi lesz a kislányotok neve?

Andy: jól vagytok? Régen írtál már!
Vendég

Sziasztok!

Tök jó ennyi mindent olvasni :)
Ne haragudjatok, hogy kicsit felületes leszek, de azt sem tudom hol áll a fejem. Holnap végre jön a bútorasztalos, lesz ám szép beépített szekrényünk. Na árat még nem tudok, próbálok nem megszülni mikor kimondja :wink:

Jó a méretekről olvasni :) Kíváncsi vagyok, hogy enyémlány mennyi lesz csütörtökön. Remélem már veri a kétkilót. Este csinálok már én is pocifotót, mindenki elborzad amikor mondom, hogy még nem mostanában születik meg.

Bundazsák: Szilvi, azt hiszem te kérdezted. Szerintem kell minden babának. Még a tavasz elejeiknek is. Ha ki nem is viszed, de úgy szoktatod a levegőhöz, hogy beöltözteted, és kinyitod az ablakokat. Legalábbis mi így csináltuk. Én vettem egy kezeslábast, meg maradt Gergőrő egy, amelyiket lehet cipzározni kezeslábassá meg bundazsákká is, ha gondolod lefotózom. Bár a mintája nem nagyon tetszik (kaptuk) de viszont nagyon praktikus, mert sokáig jó lesz rá.

kata! Tedd már fel a 4D-s képet. Ja, és nem tudja valaki bemásolni megint, hogy hogyankell dvd-ről képeket levarázsolni? Vagy valami linket, vagy valamit.

ILgya! Sok boldogságot Dávidnak!

Csajok! Csinálhatnánk már egy forródrótot, hogy tudjuk értesíteni a többieket, ha kibújtak a babák. Mondjuk ne itt adjuk meg a telefonszámot, hanem priviben, és lehetne értesíteni smsben az örömhírkor. Én szívesen vállalom, bár nem tudom, hogy nem-e kell befeküdni, mert ugye akkor nem leszek gépközelben... :roll: Szóval jöhetnek az ötletek, hogyan csináljuk, kinek küldjük.

Üdv. cic
cicmerák

Ja, a képek a szobáról:

Nincsen még semmi vasalva, meg rend sincs. A fény sem volt igazán jó. ezeken kívül még van egy kétszemélyes kinyitható kanapé a szobában.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cicmerák

Viki
Te tudod pontosan, hogy mikor estél teherbe? Csak azért mert én a Csengével a menstruáció alatt lettem és hát az ugyebár plusz 2 hét. Nem lehet, hogy tényleg nagyobb a babó?
Amúgy az az 2-3 hét fejátmérőben csak pár millimétert jelent.
És hogy 10 vagy 10,5 cm kell átpaszírozni egy egy milliméteres lyukon már tök mindegy. :lol: Szóval azt akartam mondani ezzel hogy szerintem semmivel nem fájdalmasabb és nehezebb egy nagy babát megszülni mint egy kissebbet.
Én úgy tudtam, hogy a terhesgondozás csak a dokit jelenti annál meg ugyis elökerülök legalább 4szer az igazolást ugyis ő állítja ki.
Igen amúgy az egyszeri anyasági támogatáshoz kell csak.

Beszti
Megnyugtattál, hogy a sokadik :lol: gyereknél már te sem vagy egy dokihoz mászkálós. Én is már igyekszem az aszisztenssel úgy időpontot egyeztetni, hogy 6 hetenként menjek. És hüvelyi vizsgálatom is csak egyszer volt eddig.

Brigo
Kicsit több önbizalmat! :lol:
Ha az első könnyű volt a második még könnyebb. A szülésznőm is azt mondta, hogy a második aktív szakasza időben kb a fele és hogy a test is emlékszik rá, hogy mit kell csinálnia. Sokkal tisztább fejjel tudják az anyukák végig csinálni a második szülést mint az elsőt. Persze gondolom ennek alapfeltétele, hogy ne legyenek benned az elsővel kapcsolatosan nagy traumák és gátak, mert az mindig gátolja az ellazulást ami ugye a szülés alapfeltétele.
Az hogy törödnek az ember lányával még rendben is van az egyágyasban, de amikor kb 10 perce toltak ki a szülőszobáról és jött a takarító, a vödrökkel, felmosókkal és büdös löttyökkel hogy akkor ő most jönne takarítani akkor azért a párom intenzíven tolta ki a takarítónőt hogy most talán mégse.
Pedikürről annyit, hogy kb 2 hónapja az én drága párom levágta a lábkörmeimet és hát sikerült neki olyan mélyen belevágnia és egy olyan sarkot amit nem tudtam már én se levágni. 1 hónapig nem mertem felvenni zárt cipőt mert aki látott már benött körmöt az tudja hogy egy rémálom és most semmilyen gyulladásra nem vágyom :lol: szóval éljenek a pedikürösök!

Ilgya
Nekem sem volt elöször szülésznőm és hát akkor megfogadtam, hogy mégegyszer nem szülök valamilyen segítség nélkül. (Dula vagy szülésznő) Mivel a szülésznőm aromaterápiát, homeopátiát is használ és maszíroz úgy gondolom nincs szükség dulára. Amúgy én is műszak váltásban szültem, de én azt mondom, hogy hál istennek, hogy az első hazament, mert az olyan volt mint egy náci katona tiszt és egy boszorkány keresztezése. Hát aki ilyen mellett szül annak minden tiszteletem.
Azzal, hogy a 4100 gr-os babát szültem nem azt akartam mondani, hogy nem nehéz, mert ugyebár azt mindannyian tudjuk, hogy a szülés egy nehéz és fájdalmas fizikai munka, hanem azt, hogy amiatt ne parázzon senki hogy nagyobb a baba, mert szerintem nem nehezebb megszülni egy 3 kilósat mint egy 4 kilósat.
Én a Csengével 4 napos túlhordásban voltam amikor elfolyt a magzatvíz és még nem volt összepakolva a cuccom! :lol:
De volt egy könyvem és azt elövettem az éjszaka és diktáltam a páromnak, hogy mit hozzon oda a táskába. És közben 10 percenkét fájtam egyet. :lol:
Szóval lányok soha se késő :lol:

Winnie
Bocsi ha megijesztettünk a szüléssel. Igen azt akartam írni amit már valaki írt, hogy az minden első szülő tudja, hogy fájni fog, de nincs róla kézzel fogható élménye. A másodiknál van.
Szóval ne félj, mert én is úgy voltam vele, hogy ha félek ha nem meg kell szülni. És akkor már minek parázni az csak ront a helyzeten. Egyben ne ringasd magad, hogy egy leány álom lesz, de a végeredmény mindenképpen megéri és a többit el is felejted nemsokkal utána.
És amit már multkor is írtam, a baba is mindent megtesz és a tested is teszi a dolgát szülés közben, szóval ez egy igazi csapat munka :lol: .
Ja és még egy "kedves" megjegyzés egy babát megszülni sehol sincsen attól amíg felneveled. Megszülni max 1 nap de felnevelni...
:lol: Anyósom még a mai napig is kiborul és halálra aggódja magát a 30 éves gyerekei miatt, mi ehhez képest egy szülés :lol:
Na jó befejezem a rémiszgetést.

Szilvi
62-es kertész naci és kising :shock:
Hát szerintem ez a hülyeség kategoria, főleg télen.
A lányomon kb 9 hónapos koráig csak rugi volt. Persze ha elviszed vahova jó ha van 1-2 ruci amiben igazán nőcis vagy pasis a babó, de amúgy ezek nem túl praktikus rucik az első időkben.
A Csenge 57 cm-el született tehát az 56 ruhákat már eleve kinötte :lol:
Szerintem a 62-es kiindulásnak tök jó, mert ugyis bazi gyorsan nőnek eleinte, meg az soha nem baj ha nagyobb rá a ruci pár centit.
Az én lányom most 80 cm-es és én 104-es bodykat adok rá, mert akkor még a teli pelus is kényelmesen elfér benne és nem olyan benne mint a kötözött sonka. Amúgy az ujságok is az inkább nagyobb kényelmes szellős ruhát javasolják, mint azt ami pont passzol.
Mi sok ruhát örökötünk és tavaly télen amikor 6 hónapos volt simán ráadtam a 80-as kezes lábast és kabátot, max felhajtottam az úját, mivel még nem jár ugysem akadályozza a mozgásban. A babakocsiban meg legalább melegítette a lábfejét is a nagyobb overáll. Ja és nem utolsó sorban azok a rucik még most idén télen is jók lesznek rá.
szóval kis ruciból szerintem csak a minimumot.

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!

Alapvetően a méretekben stimmel, hogy az első időben 1 méretet 3 hónap alatt nő a ded. Azaz 3 hónapos koráig általában jó az 56-os, utána félévesig a 62-es. Pesze ebbe nincs beleszámolva, hogy a méretezés darabonként különböző lehet. Az egyik 56-os nagyob, mint a másik 62-es. És persze az sem, hogy a dedek más mérettel jönnek a világra. Az én 3.1 kg-osaimra az 56-os jobb volt, mint a 62-es az első időben, mert a 62-esbe belecsúsztak és kereshettem őket :D

De sok nem kell belőle. Ezek ráadásul még el sem használódnak, míg a mászósaknak nem marad térdük, ráadásul a gyerek akkor már gyümölcspépeset bukik. Azaz az elején kérj kölcsön, később nem biztos, hogy tudsz! :D

Vannak ruciaink!Régi saját, meg kölcsön. Csak téliesíteni kell, mert téli gyerek közel-s-távol nincsen.

Összeírtam a teendőket. Nem 1 hónapra valók, hanem kb fél évre, úgyhogy majd az élet szelektál.

Szülés: gyakorlati tapasztalat, hogy ha félsz, az csak ront a helyzeten. Komolyan ugyanúgy fáj, de még csak nem is tágulsz. A fájdalom MINDIG túlélhető. Add át magad neki , lazulj el gondolatban. Nem fáj jobban, ha átengeded magad, mint ha nem, de sokkal eredményesebb lesz a tested munkája.

Most semmi más nem jut eszembe.
Pedig biztosan lenne mit írni. De megyek lepakolok a Kismamás polcról (újságok), mert akkor máris kihúzhatok valamit!

Jó éjt!
Snoopy

KépKép
snoopy

Szép jó reggelt mindenkinek!!!! :)

Húúú, itt ma nagyonhideg lehetett reggel, mert dér van mindenütt. Lassan megérkezik a zord idő :(

Ma megyek védőnőhöz, remélem minden okés lesz. Kicsit para vagyok, mert tegnap du. óta nem érzem mozogni Babszemet, de remélem ez csak annak tudható be, hogy szülés előtt egyre kevesebbet mocorognak a babák!!!

Winnie!
Örülök, ha szuper volt a koncert! Élvezd ki most még minden percét a különböző szórakozási lehetőségeknek!!! (na jó, persze a baba megszületése után is lehet menni csavarogni, csak az már nem olyan, mert 70-80%-ban úgy is az jár az eszedben, hogy vajon a kicsivel minden rendben, sikerült-e elaltatni, stb,stb :) )

Kata!
Na, hányszor kellett a mosógépet megpakolni?
Azért én már örülök, hogy túl vagyok rajta..... Nem, mintha nem lett volna jó érzés vasalni a kis rugikat, de legalább most már efelől is nyugodt lehetek.

Niki!
Örülök, hogy jobban vagy!!!Sőt, ha attól jobban érzed magad, hogy a babának vásárolsz, akkor meg tényleg ne halogasd sokáig!!! :P

Szilvi!
Én azért vettem pár 56-os rugit. Kb 4-5 db-ot. Ha mázlim van, Babszem bele fog férni, ha nem akkor meg van 62-es méretű is :) A kórházi cuccát is úgy pakoltam be, hogy egy 56-os, egy 62-es mindenből, mert ki tudja, hogy mekkora lesz, de nyugodtabb vagyok így, hogy én bekészítettem, mintha a férjemnek vagy anyukámnak kellene mondani, hogy mit rakjon be, mert az 56-osok biztos kicsik lesznek (ugye érthető??? még korán van, nem tudok fogalmazni :) ) Pl. sapkából is beraktam egy őszi és egy téli verziót, mert honnan tudjam, hogy amikor jövünk hazafelé milyen idő lesz....
És szerintem a 68-as kabátot nyugodtan ráadhatod, bár biztos nagy lesz rá, de ha csak ez hiányzik a ruhatárból, azért már felesleges venned egy 56 vagy 62-es méretet.
Én mondjuk overallból 68-asat veszek, mert nekünk még messze lesz a tavasz, és addig ki kellene húzni.
Mikor mész 4D-re?

Cic!
Állati jól néz ki a csajszi szobája!!! Jó ízlésre vall!!! :D
Ezek szerint külön szobája lesz a gyerkőcöknek?

Krista!
Hááát, remélem igaza lesz a szülésznődnek! :)
Ja, a kórházban a takarítás engem is zavart, kb 3× jöttek be felmosni, na, de ez ezzel jár. Még mindig jobb, mintha nem jöttek volna.... (tavaly nyáron voltunk egy panzióban a Balatonnál. Hát, még a szemetet is nekünk kellett levinni, takarítani meg fel sem jöttek az 5 nap alatt :( Mindenesetre többet oda sem megyünk!)

Csajszis anyukák!
Van valami tippetek, hogyan lehet a leányzót rábírni, hogy a csattot vagy hajgumit elviselje a hajában?

Jázi nem tűri, én meg nem akarom a haját levágni, de íme egy kép, hogy milyen borzasztóan fest ilyen hajjal:

Kép

Na jó, nekem azért nem borzasztó, csak már engem zavar, hogy a szemében a haja.
Persze, ha semmi ötlet, a héten jön barátnőm, aki fodrász, és akkor megkurtítjuk a frufrut.

Brigó

Kép

Kép
brigó

hogy nem írunk ma???? Bár most nekem sok a dolgom.:))) Utolsó napok:))) átadás átvétel, meg még egy két dokumentáció....

csernusn

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?