Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kati, ja-ja, tök jó tanácsokat kaptam anyóséktól, nem? Úgyhogy ma főzök is a gyereknek egy kis csülkös bablevest meg sütök hozzá túrós lepényt, hagy szóljon! :lol: Na mindegy, ezt túl kell élni. Csak az a baj, hogy minden egyes alkalommal, amikor itt vannak, a fenti Gáborka/Klárika sztorit végig kell hallgatnom!!! Mondjuk amíg szoptattam, még rosszabb volt, akkor még inkább bele tudott taposni a lelkivilágomba. Ugye Eszter nagyon rosszul szopizott, ki kellett egészítenem neki 2 hónapos korától az ellátmányt lefejt tejjel, tápival, anyósom meg csak nyomatta, hogy hát az ő gyerekei milyen jól szoptak, neki milyen sok teje volt, na de nem is láttak cumisüveget soha, jaj, és ha csak fejed a tejet, az gyorsan el fog apadni, majd meglátod! :roll:

Kép
waterlilly

Anett, akkor neked is jól jött volna a leszarom tabletta. :wink:
Klárika meg a Korda, ez tetszett. :lol:

ukati74

Heló-haló!
Anett, nyárs csirkecickóra recept? Jöhet?
Mogyó! Ja a Lázár. (Hű, de láccik, h nem sokat nézem a tv-t! Néha olyan moslékot főznek ezek a főszakácsok! :roll: :evil: Na, én ezt a pácot kb. 8 éve csinálom, finomítgattam. :wink: )
És most kaptok egy halom képet! :wink:
Vendégségben az ikreknél... :wink:
Kép
Kép Kép

Kép
ermoni

Folyt. köv.:
Ezek itt grilleznek, én meg... :? 8)
Kép
Ez a horgolt nyári takaró:
Kép
Ezek ma reggeli képek:
Hintázzak vagy ne hintázzak, ez itt a kérdés! :wink:
Kép
Kép
Kép Kép

Kép
ermoni

Bocsi, kicsit sok lettem! :oops: De ma valahogy portézós hangulatban vagyok... :lol: 8) (Pedig még van néhány kép, amit szívesen felraknék... majd next time!)
Anett! A kompóter mizériát én megértem. A férjem nálunk is "szerelt" már! Eredmény: új gép, több csávó, aki menteggette a menthetőt! (Számlázó programtól az anyám kínjáig!)
Na, el mert dolgom van! :wink:

Kép
ermoni

Ja, Ágikánk 8 hónapos! Puszi! :wink: Van még ma-tegnap-holnap ünneplőnk? Nekik is cuppanós! :lol:

Kép
ermoni

hi

Bibu beteg,láz,takony

ezt most én nem tudom bevenni,de majd ti :-)

Kép
Vendég

Janka cukor ,édes a hajacskája és mindig úúúgy néz :-)

ikrek is édesek,nagy kópénak látszanak
Vendég

heló!!!!!!!!!!!
Jaj Timi szegény Bibuka :cry: sajnálom nagyon. Hol fázott meg??? jó kérdés mi???? én se vagyok ma hülye :x

Na süti már megsült, meggyes csokis, tudod Macsek az elronthatatlan, pörkölt fő. Mi változatlanul orrot szívunk, jó, ma még csak egyszer kellett. :P Én nem tom milyen idő van máshol, de itt nyoma sincs kánikulának, sőt. Fúúúúúúj a szél ezerrel.
Ágikának boldogságost, és mindenkinek akinek aközelmúltban volt, vagy lesz!!!!!!!
Ma 5-re viszem a Pannit a Bazilikába, hangverseny lesz, meg az osztály is fellép. Zene és nyelvtagozatos suliba jár. Szóval az előadás kb 6-ig tart, addig anyu vigyáz Vivire, apuka dolgozik.
Nem tom mire akartam még reagálni, majd ha eszembe jut jövök.
pusz

kikuka

Kikuka
aszongya a dokinő vírus,Maja se százas ügye.de gondoltam rá.hogy a járólapon fölfázhat?de mit csináljak vele?
ha megint elkezd hörögni kinyírom magam,mondanom se kell 2*1 órát aludtam éjjel
Vendég

Nekem elkerülte a figyelmemet Prücsi utónév táblázata. :?
Na, majd most és mert én is gyűjtöm a hsz-ket, a következőven reagálok! :D
Móni: Janka olyan kis szép a hintázós képen. És nálatok hány fok van a lakásban, hogy hosszú ujjút adsz rá?
Petra meg Janka mellett milyen szőke ( khm, a HAJSZÍNRE céloztam)
Kikuka: Ha most rábízod Vivit Anyukádra, a rosszabb napokon nem tudnád, hogy ne akadj ki annyira, mint a múltkor?
Timi: sajnálom Bibut. Gyógypuszi neki!
Anett: meg kell mondja, én örülök, hogy akkorák már a gyerekek, hogy a szoptatás háttérbe szorul. Nagyon meg tudják taposni vele az embert.
Mogyo: és ezt a menűsort, mikor készítetted??? Stíriai jöhet erre, küldök helyette palacsintát.

Ádikám olyan édesen puszilkodott az elöbb a tükörben lévő Ádival, de nem tudtam lencse végre kapni. Észrevett minduntalan és nekilódult a gépért.

Kép
Kép
gabcii

Hmmm!

Ádám a 7. leggyakoribb név volt 2007-ben 1237 kisfiú kapta 2007-ben.
Pedig nem akartam tömeg nevet, dehát így alakult...

Hála annak a magasságos jóistennek, vagy kinek kell megköszönni, de nálunk sincs kánikula!
El palacsintát sütni

Kép
Kép
gabcii

Timi na ettől fosok én is, csak a kiscsaj még nem mászik :?
Dupla póló? jó nem 35 fokban.... nem tok jobbat. éjszakára nem adsz Neki vibrucolt? nekünk kurvára bevált, bár nem tom meddig lehet használni. :oops:
Ma nem hajlandó enni úgy döntött. fél üveg sütőtökös csirkét ebédelt. :? :( védőnéni szerint tök jól néz ki. mondtan neki, hát nekem is teccik a lány, csak lehetne naGYOBB. erre ő: 2600al született vagy már nem emlékszem????? :roll: :) ahhoz képest meg teljesen rendben van az alkata.
Bibinek nagyon sok gyógypuszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ++++++++++++

kikuka

sziasztok
nálunk ma meggyleves van és sül a máglyarakás (kíváncsi vagyok, milyen lesz, még sosem csináltam)

gyorsan reagálok:
rántás: hát, igazából nem is tudom, miért nem anyatejes habarással sűrítettem csupán. ki akartam próbálni, mit szólnak a rántáshoz, és h ízlik-e nekik így a krumplifőzelék (enélkül inkább püré íze van, mondjuk úgy is csúszik)

tömegnév: szegény Petrus :roll: 8) :? sebaj, az én nevem is tömegnév volt 77-ben, aztán tessék, mégis felnőttem :twisted: majd a vezetéknevéből becézünk. abból úgysem rohangálnak sokan :lol:

palacsintát ide, nem megy helyette semmise :wink: :lol:
milyen az a stíriai? túrós? meg is nézem nyomban

csak???? :shock: :shock: :shock: kétszer ébredés, Anett?! ajjaj, hová jut így a világ? ilyen igénytelen anyukákkal :wink: :wink: :lol: amúgy vmi szuperkönnyű levelezést fordítok (esténként csak)

leszarom tabletta :lol: :lol: :lol: kérek én is! jó ötlet!

Móni, szuper a takaró! és kérek még portrékat. aki unja, átugorja, nem? :wink:

Kép
an°°di

Kikuka, miért mennyi Vivi most? kíváncsivá tettél...

Kép
an°°di

nem mondanám, h jó, de nem mondanám, h rossz. ennyi, és kész. lesz még több is. az egyik ismerősöm 15 hónapos kislánya 9 kiló. evvan

Kép
an°°di

Kikuka
Bibi is ekkora +10 deka max

most étvágy megint nuku

vibink elfogyott,meg kap lázcsilli kúpot is ,neem akarom agyonkúpozni.

27-29 fok volt tegnap itt bent,egy bodyba volt.de ha csak megfázás lenne nem lenne lázas nem?
Vendég

Hát szerintem ezt gyereke válogatja. Nekem Vivi még nem volt lázas ha náthás volt, (kis hőemelkedés azé volt). Panni meg csak akkor volt, ha már anibiot is kellett kapnia. Vannak olyan gyerekek akik gyorsan belázasodnak mindentől, uncsihugom kislánya 10 hós, na ő ilyen.Fogától is, meg egy pici meghűléstől is. Azért sztem inkább vidd le dokihoz nézesd meg, jobb az óvatosság. Én megnézetném. :roll:

Már a súlyán nem paráztatom magam, azért eszik rendszeresen (kivéve ma) ilyen alkat oszt jóvan. :wink:

kikuka

Na, Ádim nagyon nagyon rendes volt, hogy végig aludta amíg sütögettem.
Andi palacsintát küldöm! :D
Már akartam kérdezni, hogy az ikrek átalusszák az éjszakát?
Timi: én nem hinném, hogy piszike baba megfázott volna a 27 fokos lakásban. A járólap sem olyan hideg már.
Kikuka: nem tudom ilyenkor már mennyire számít a születési súly.
Nem túl sok kilóra, de ha jól néz ki és (ha épp nem fogzik) eszik is, mi gond lenne?
Egyébként sztem már ilyen korban is érvényes, hogy a lányok könnyebbek .
Szófosás felfüggesztve, ébredés van
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Bibukának jobbulást! Timi, ezt én se hiszem el, de a tegnapi kánikula után ma reggel torokfájásra ébredtem. :shock: A jók****a életbe mán! Mióta vannak vírusok 30 fokban??? És azt se mondhatom, hogy benn a lakásban hidegebb lett volna!

Móni, a pác jöhet! Janka pprtréi nagyon jók! Hát nézni, azt tud! A takaró csodaszép!

Andi, most meg már mé vagyok igénytelen??? :oops:

Gabci, hát én se bántam, amikor a szopinak vége lett, engem nagyon stresszelt. :(

Kikuka, ahhoz képest, hogy Vivike 2600-zal született, szerintem jó a súlya. Eszti 3710 grammal látta meg a napvilágot. Mondjuk jó nagy babó lett. Azóta hízik ilyen nagyon, amióta tápizik. Mozogni meg csak módjával (tiszta anyja). Leszakad a karom, amikor cipelgetem. [/img]

Kép
waterlilly

Kikuka
ott kezdtük a napot,írt antibiot de azt mondta várjunk 2-3 napot ha rosszabbul van,nem javul akkor adjam

most megint lázas :-(

Maja se és ő se lázas típus
Vendég

Gabci
szerintem se megfázás,de miért ide jönnek mindig a vírusok? :cry:
Vendég

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ bakker akkor ez tényleg egy rohadék vírus. Nagyon sajnálom komolyan...... :cry: :cry:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kikuka

Sziasztok!

Moni: nagyon jók a képek!

Szépek a gyerekek nagyon!

Hát nállunk is van hőemelkedése !Szeritnem a fog !Tünet nincs!
Holnap irány a doki ha megmarad a hőemelkedés!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó
én is agyaltam éjjel,volt időm :? fogak-e,hisz bújik kettő,de reggel jött a sárgás-átlátszó cucc

találtam a Mátrába hotelt sókamrával :-) azt hiszem az jó lesz nekünk

nem merek Romániába elindulni velük :cry:
Vendég

nem tud aludni,ha leteszem felkrl,még jó hogy mot Maja megértő 8)

borostyánlánc szimpi valakinek?vajon használ?
Vendég

Háj!

Volt a doki kihivtam mert felment a láz!
Hát picit megint piros a torka és egy pöttyöt állitlag látott rajta!Igy m
egint kaptunk antibigyót!
Ja és felül teljesen be van dagadva a fogsora!
Hátul is !Nem korai az még kérdem én?

Kedve jó röttyög ugyan ugy, eszik,iszik, aludt remélem az orra már nem kezd el folyni mert akkor felakasztommagamtablettát kérek!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó, ez a felakasztommagamtabletta tetszett! :lol: Asszem én is törzsvásárló lennék rá olykor!

Timi, jól hangzik a mátrai sókamrás hotel! Én se mernék elindulni külföldre még, nem hogy kettő kisgyerekkel.

Kép
waterlilly

Bibuka kész van teljesen -( egész délután,este sír ill. próbál aludni,de nem tud,és most hányta rám a vacsija felét :-(
fáj a foga,nem kap levegőt,fáradt,nyoja a fejét a takony,könnyezik a szeme,lázas

úgy sajnálom :cry: :cry: :cry:
Vendég

Csajok, most hallottam/láttam a Híradóban, hogy INFLUENZAJÁRVÁNY van! :shock:

Kép
waterlilly

he?nane,nem akarom,nem bírom ki ha Maja is elkapja
Vendég

és fáj a pocija is
én marha nem gondoltam rá,hogy a gyümiléjének nem tesz jót a szobahőmérséklet,betolta szegény és most fáj a hasa tőle :cry:
Vendég

Timi, az oscillococcinum jó megelőzésre is, és az influenza kezelésére is. Bár ezt gondolom, már tudtad. Én egy cikkben azt olvastam, hogy D vitamin adásával is jobban kivédhető.

Egyébként őrület, hogy most már nyáron is járvány van.

Kép
waterlilly

Timi, én meg Téged sajnállak már nagyon! Hogy a francba lehet kikapni ilyen szar betegségeket állandóan!

Kati, a Soroksári úti Tesco-ban lévő optikában május 31-ig van meghosszabbítva a bevizsgálós akció.

Nadi ma csak egyszer aludt, ebéd után. Mint az ovisok :cry: :) Remélem ebből nem lesz rendszer :twisted:

Anett, hogy van a torkod?

Tudom sokakat hidegen hagy itt a mozgásfejlődés téma, de azért leírom a következőket azok kedvéért, akiket érdekel. Akiket nem, ugorjanak.
Voltunk gyógytornásznál, még a féloldalas kúszás miatt kértem az időpontot, bő másfél hónapja, hát azt mostmár csak elmesélni tudtam a pasasnak, aki nagyon szimpi volt és bőbeszédű. Pethős.
Ha váltott térdkézlábazik, akkor nem valószínű, hogy gond lenne DE mindegyik mozgásfejlődési szakasz fontos, így a kúszás is. A tanulási képesség zavarokat csak 6-7 éves korban tudják feltérképezni, azelőtt nem biztos, hogy látszik a probléma, vagyis ha szépen, korán beszél a gyerek, még nem biztos, hogy megúszta. Ahol van gond, ott rendszerint volt gond a mozgásfejlődéssel, de ez fordítva nem igaz, azaz nem minden nem kúszó, nem forgó vagy nem mászó baba lesz egyenesen dislexiás (sarkítva természetesen). Nadi másszon minél többet. Nem baj, hogy ilyen korán feláll, feltéve ha láttam már mindkét talpát a talajon állás közben. Ha csak a lábujjhegyén álldogál, az mindenképpen valamiféle sérülésre utal. Az nem baj, ha egy 15-16 hós baba még nem jár, de az igen, ha 10 hósan nem ül önállóan, nem forog vagy nem mászik. És végül: amit most Nadi csinál (egy kézzel kapaszkodik, terpeszállásban, másik kezében játékot lenget) egy normál mozgásfejlődésű 12 hós baba csinálja. Ahogy eddig is sejtettem Nadin gyors mozgásfejlődésű, ezért mindenképpen hordjam vissza kontrollra bizonyos időközönként.
Nem magánban voltam egyébként, a háziorvosi rendelőbe jár ki a pasas havonta.

KépKép
kertikiri

most mondjátok meg hogy lehetek ilyen lúzer,hogy cefrét adok neki

most megyek ,állandóan felsír,fog,poci mikor mi :cry:

Anett
tudom ,de most azt a cory.......... nyomom nekik
Vendég

Néhány mai kép:

Kép Kép Kép Kép

KépKép
kertikiri

Sziasztok!
Jöttem elköszöni....

Egy darabig nem leszek...
Holnap szállítják a bútorokat.
Jók legyetek, vigyázzatok a gyerkőcökre, jó egészséget mindenkinek!

Igérem válaszonli fogok. Andi! Még nem ismerjük a szomszédokat, de sok gyereke van, 200m-re van a suli. ;)
Na mentem, millió a meló még...:( Piszok fáradt vagyok.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

helóhaló
Kriszti, Petra (is?) lábujjhegyen áll, behajlított lábujjhegyen :? néha talpon, ha nincs túl messze a lába attól, amibe épp kapaszkodik
és ma ilyen "hideg" volt? :roll: a kölykök egy szál napozóban, mezítláb és sapekban nyomták életük első homokozását (pont teganp dönötttem el én is, h menjünk, erre írtad este.. vicces). mondjuk ott sütött a nap délután is. lehet, h már megint felelőtlenkedem? :shock: :? :roll:
ja, és akkor Nadinnal minden okés? egyszerűen gyors mozgásfejlődésű, ennyi?

Timi, vudu.. többet nemtok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
:?

infulenzia? :shock: :shock: nemá'! :evil:

Kép
an°°di

Kiri!
Most akkor az is baj ha a gyerkőc gyorsan fejlődik, mert Petra ma már a lábemelgetést is gyakorolta!
Egyébként Petra is ezt az egy kézzel állást nyomja!

Nekem ma azt mondta barátnőm, hogy majd beszélni fog később Petra az végett, hogy a mozgásfejlődése illyen gyors.

Ja és az végett miért kell visszahordani konrollra ha gyors a m.fejlődés???

Andi
KépKép[/url]
andi005

Sziasztok!
Először is: minden kis betegünknek (enyimének is piros a torka, csak nem írtam még... még nem volt beteg...) nagy-nagy gyógypuszi! És nektek anyuka-csajok türelmet! (Meg nekem is!)
Edit! Nem is írtam, h ügyes a takaród! :wink:
Anett! Csirkecicihez... ez egy kicsit "egzotikus"
Csirkecicit feldarabolsz és reggel fokhagymás tejbe áztatod (nem lesz száraz a hús emiatt!), lecsöpögteted, felszárogattatod papírtörlővel, majd olajba sót, borsot őrölsz és beleforgatod a husit. (Mogyó, ez gyorspácos cucc :wink: , Lázárnak!) Aztán felnyársalod, a következő dolgokkal: aszalt sárgabarack, aszalt szilva, és alma darabkák. (A vége és az eleje a nyársnak barack legyen, mert az a legkeményebb!)
Köret: kurkumás (vagy currys) rizs. :wink:
Valami hasonló volt mostanában valamelyik kanálison.
Jolka! Majd jelentkezz! Fotókkal is!
Hát, van egyáltalán tökéletes ember/gyerek? Mi az hogy tökéletes?
És ha dislexiás? Akkor mi van? Akkor is az én gyerekem, és akkor is szeretni fogom. És majd segítek neki...

Kép
ermoni

Timi! Jobbulást nektek!!!!!!!!!!!

Móni, köszi a pác ötletet, ma az volt a vacsi

főztem Marcelinonak karfiolt répával (pukizik rendesen), sajttal és kölespehellyel dúsitva (Andi köszi a tippet)
jó éjszakát

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke! Szivi! Máskor is! :wink:

Kép
ermoni

Ja, Gabci! Reggel fotóztam és akkor itt hűvös volt! (És én használom a klímát, kocsiban és lakásban is. A kocsiban digitális van, vagyis ha kikapcsolom levegő sincs! A házban pedig 15-20 percekre kapcsolom be. Nem egyenesen a gyerekre és lehűtöm vele a levegőt. Aztán, ha felmelegszik, akkor újra! Amúgy nálunk az alsó szinten most max. 23 fok van. Én ott szoktam altatni! 27-28 fölött már nagyon nehezen alszik el! Sőt!)

Kép
ermoni

Ja, homok markolászás nálunk már rég volt! De hát nekünk homok az egész kert... így nem nehéz! :lol: És imádja tépkedni a füvet!
Tegnap a védőnők asszonták, h ha nagyon meleg lesz/van, akkor fürdessem meg Jankát napközben 2x, nyugodtan "üldögéljen" a vízben 5-10 percet!
És hogy ne feledkezzek meg róla, h a diófa alatt is le lehet égni! Mindig kenjem be a gyereket!

Kép
ermoni

Na, miután magammal beszélgetek... :?
Jóccaka! :arrow:

Kép
ermoni

Nem tom mi a szar van de most Vivi is lázas. Jó persze taknyol is. Holnap reggel anyuka doki kihív. nagyon szomoroncs vagyok. alig tud aludni. mikor elaludna, felsír. igy szép éjszakának nézek elébe. ez van.
mindenkinek akinél beteg baba van kitartás és puszi. magamati is beleértve. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

kikuka

Sziasztok!

Móni, még én is vagyok! köszi a csirkés receptet, nagyon jól hangzik!

Kriszti, köszönöm érdeklődésedet, hát, most nem vagyok olyn rosszul, mint 2 hete, akkor nagyon ledöntött, de kellemetelenkedik a torkom rendesen. És ebben a melegben még fagyit se merek enni, de még csak hűtött vizet sem merek inni.

Hát azt mindig is sejtettük, hogy Nadin gyors mozgásfejlődésű! Na de meg is tette ezért az anyukája is a magáét! (Pelenkán görgetés - emlékszel?) Szóval neked is gratula, nagyon jó anyuka vagy!

Na, végezetül egy kis sztori arról, mennyire szét vagyok csúszva.:

Ma este lezuhanyoztam, mint mindig, tetőtől talpig betusfürdőztem magam. Kicsit csodálkoztam, hogy ma valahogy jobban habzik. Meg az illata is kicsit más, hm, de finom. És aztán lemostam magamról a .... SAMPONT!!! :lol:

Kép
waterlilly

Ajjajj, Kikuka, most olvastalak! Jobbulást a kicsinek, neked sok-sok kitartást, pozitív energiát.

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Hehe Anett, én is jártam már így! :D Csak én közben beretválkoztam is és akkor tűnt fel, hogy hoppá, mér csúszik annyira?
Nemár, hogy influenza járvány van nyáron!
Minden betegnek jobbulást!!!
Nekem meg fáj a bal fülem és örökké bedugul.
Mogyo: felakasztommagam tabletta :D :D . Néha jöhetne erre is.
Nagyon köszi a klímás válaszokat.
Móni mi van? Max 23 fok nálatok????? Kicsit odaköltöznék ha nem bánod! :wink:
Kriszti: engem érdekelt a mozgásfejlődésről szóló beszámolód.
Az viszont meglepett, hogy Nadinnal vissza kell menni kontrollra.
Nála nem is maradt ki mozgásforma. Nem hittem volna, hogy gond lenne, ha vki gyorsan fejlődik.
Ádi amióta egyszer felállt, azóta nem hajlandó. Mindenhol térden áll inkább.
Jajj, nem tudom még mit akartam.
inkább el sétálni, amíg nem lesz nagyon meleg.

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?