Timi, én meg Téged sajnállak már nagyon! Hogy a francba lehet kikapni ilyen szar betegségeket állandóan!
Kati, a Soroksári úti Tesco-ban lévő optikában május 31-ig van meghosszabbítva a bevizsgálós akció.
Nadi ma csak egyszer aludt, ebéd után. Mint az ovisok
Remélem ebből nem lesz rendszer
Anett, hogy van a torkod?
Tudom sokakat hidegen hagy itt a mozgásfejlődés téma, de azért leírom a következőket azok kedvéért, akiket érdekel. Akiket nem, ugorjanak.
Voltunk gyógytornásznál, még a féloldalas kúszás miatt kértem az időpontot, bő másfél hónapja, hát azt mostmár csak elmesélni tudtam a pasasnak, aki nagyon szimpi volt és bőbeszédű. Pethős.
Ha váltott térdkézlábazik, akkor nem valószínű, hogy gond lenne DE mindegyik mozgásfejlődési szakasz fontos, így a kúszás is. A tanulási képesség zavarokat csak 6-7 éves korban tudják feltérképezni, azelőtt nem biztos, hogy látszik a probléma, vagyis ha szépen, korán beszél a gyerek, még nem biztos, hogy megúszta. Ahol van gond, ott rendszerint volt gond a mozgásfejlődéssel, de ez fordítva nem igaz, azaz nem minden nem kúszó, nem forgó vagy nem mászó baba lesz egyenesen dislexiás (sarkítva természetesen). Nadi másszon minél többet. Nem baj, hogy ilyen korán feláll, feltéve ha láttam már mindkét talpát a talajon állás közben. Ha csak a lábujjhegyén álldogál, az mindenképpen valamiféle sérülésre utal. Az nem baj, ha egy 15-16 hós baba még nem jár, de az igen, ha 10 hósan nem ül önállóan, nem forog vagy nem mászik. És végül: amit most Nadi csinál (egy kézzel kapaszkodik, terpeszállásban, másik kezében játékot lenget) egy normál mozgásfejlődésű 12 hós baba csinálja. Ahogy eddig is sejtettem Nadin gyors mozgásfejlődésű, ezért mindenképpen hordjam vissza kontrollra bizonyos időközönként.
Nem magánban voltam egyébként, a háziorvosi rendelőbe jár ki a pasas havonta.