Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ciripke! A mi nagyon óvatos védőnőnk szerint 8 hónaptól lehet tojássárgáját (pl. főzit dúsítani a főtt tojássárgájával), de fehérjét csak 1 év után!
Kati! Hát igen, pontosan erről van szó! Abszolút át tudom érezni anyukád problémáját és lelkiismeretfurdalását. :cry:
Ja, kész Janka takarója! 8) Na, majd megmutizom... Ha lefotóztam! :wink:

Kép
ermoni

Szombaton voltunk a telken, és az udvaron nyaralt egy kigyó. Nagyon be voltam sz@rva, de sajnos nem tudtam, mi lehet. Valószinű sikló, le kell költöztetnem a határozó könyvet.
Barnu kétszer leesett e lépcső tetejéről és a földszintig gurult, nagyon nagyon megilyedtem, hogy nehogy komoly baja legyen! haza is jöttünk. Másnap egész nap gyereknapon voltam, du. egyedül mentem vissza három gyerekkel, este csak alolvastalak benneteket, de irni sem volt erőm!
Hétfőn a Lázár lovasparkban voltam kirándulni a Barnu csoportjával, jól leégtem (persze a gyereket bekentem, de magamra nem kentem, ennyi eszem van, na!) Nagyon jó kis program volt, lovasbemutató, lovaskocsikázás, állatsimogatás.
Tegnap egész nap dolgoztam este dédinek szülinapja volt, vacsi, ünneplés. Este megint hulla voltam. Ma lógtam a városban, bbeújitottam a nike papucsot (persze hogy rózsaszin!). Móni, szerintem tőled kaptam el. Mármint a shoppingolást!
Ma Bettiék voltak a Mátrában kirándulni. Nagyon nehéz dolog ez a szülő dolog! Szabi reggel még a buszsoőrt is lecsekkolta, megkérdezte, hogy mikori a busz vizsgája...stb! De megjött már! nagyon jól mulatott.
Na megyek hajat nyirni :arrow:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hát én midjárt úgy megvágom a macskát! :evil: Kaparja Ádi szobájának ajtaját és nyervog :evil:
Nyüglődés délután óta nálunk is megy. Pedig nagyon sokat aludt Ádi. 10- 13.30ig, és most is alszik 20 perce. Lehet, hogy a meleg nyomja? Jajj, nehogy beteg legyen.
És egy kérdés. Lehet, hogy hülyén fog hangzani, nem röhög!!!
Attól foshat a gyerek, ha kortyol a jó habos fürdővízből???
Semmi olyat nem veett tegnap sem és ma sem amit eddig nem és fosott ma Ádi. Jó, csak egyszer igaz.
Szal Móni, széklet lazításra a babahabfürdővel telinyomott langyos fürdővizet tudom ajánlani. :wink: :D
Örülök, hogy megvagy ám és gyere csak a véleményeddel!
Glutén és savanyított tejtermékek nálunk mennek. Nem adok minden nap, de kap.
"felnőtt kajával" még várok.
cseresznyét, epret sem fog idén enni Ádi.
Meggy, barack, alma, banán amit kapni fog azt ennyi.
Jajj, nem tudom még mit akartam. Olyan meleg van és családiházat akarok!!!

Kép
Kép
gabcii

Ciripke!

Mindig túlszervezed magad. vagy csak nekem tűnik ennyi program kivitelezhetetlennek? Főleg 3 gyerekkel.
A fürdős képen veled Betti(?)!A másikon Marci.

Kép
Kép
gabcii

Ja és amúgy viccen kívül. Székrekedésre a fruttapura körtéjét tudnám ajánlani. Bár állítólag fog a körte, Ádit lazította. (konkrétan engem is fos@t)

Kép
Kép
gabcii

talált.
ezeket nem én szervezem, csak úgy jönnek. Jó persze, nem kötelező gyereknapra menni, meg ovis kirándulásra, de ki nem tesz meg mindent a kölkéért!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Fú ezt most oszt jól megkaptam!
Na mindegy én is tudnék most olyant irni de inkább nem mert harag lenne belőle!
Én most ezt lezártam oszt jól van!

Ciripke: de hasnolitanak egymásra hát én nehezen találtam volna ki!

Gabci: valszeg a meleg miatt álmos Ádika!

Kép

Kép
mogyoland

Ahoj!
Mindenkinek köszi a székletlazító javaslatokat! Igyekszünk... :roll: (Gabci, Neked különösen köszi: már készítem is a cumisüveget, és ha nem akar inni ez a kis bestia a fürdővizéből, akkor cumiból töltöm belé! :lol: )
Egy kis hangulatjavítás... (Bocs, tudom, h én is hibás vagyok ebben... :? )
Recept!
Egy fincsi pác... (Mi most fogunk grillezni, arról jutott az eszembe! Pár napja pácoltam be a marhaszeleteket! Nyami... Aki erre jár, szeretettel.. :wink: )
Na, én már mindenféle hússal próbáltam, száraz húsokhoz (pulyka, csirkecici) nem annyira jó, de arra van másik receptem, ha valakit izgat... :wink:
Szal:
étolaj, vöröshagyma, fokhagyma, só, örölt bors, boróka bogyó, mustár, és erőspista.
Bele kell rétegezni a húst, és minden hozzávalóból kell tenni minden rétegbe. Annyi olaj legyen rajta, ami ellepi! Az arányok ízlés szerint, de ne hagyjatok ki semmit, mert így tökéletes!
Az eredeti recept tarjához van, amúgy! :wink:
Kertipartikon király(nő) szoktam ezzel lenni! Átadó (kölcsönbe) a korona! :wink:
A teraszon vagyok...
Talán este!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Jó régen jártam erre felétek:) Minden fogzós babucinak puszikát küldök, ismerős a helyzet, Léni nyűgi mindig. Még szívom az orrát reggelente, de a doki azt mondta ne adjam tovább a Fenistilt (1 hete kezdtem).Ma csavarogtunk egy csomót, jól bekentem naptejjel, csak úgy csillogott a gyermekem:) Tegnap nagyon gázos volt a nap, legalább Apa is itt volt és láthattam, hogy nem csak "babázásból" áll egy nap :? :(
Anett: kitartás!
Juttának, bár tudom nem olvassa, sok energiát az átvészeléshez!

Kéééééééééééééészen vagyok a nyári takaróval, azzaz csak a huzatot varrtam én, a takarót vettem:)

Tá-dáááááááám, ez is macikás, mint minden:
Kép takaró

Déditől kapta Léni ezt a cuki virágos rucit:
Kép Léni és Dédi

Kép Gyermeknapi viselet

Most megyek főzni, pá!
Vendég

Uppssssz jól belenyúltunk valamibe..... :roll: :roll:
Én aszondom megoszlanak a vélemények, és mindenki azt ad a Babájának amit akar. Attól én még jövök Hozzátok és el is fogom mondani (akarom mondani írni) a véleményem és javaslom mindenki másnak is (Móni :wink: ) hiszen ez a fórum lényege. Szerintem. Na erről ennyit.
Timi azért Te dobj egy ötöst, mi egyetértünk a dologban!!!!!!!!! :P :wink:

kikuka

Tényleg mindenki úgy neveli ahogy jónak látja és azt ad a babájának, amit jónak gondol. Oda lehet és kell figyelni a tiltásokra.
Én még mindig nem mertem adni banánt Lénikének, mert a vnő azt mondja várjam meg az 1 évet a kálium miatt, mert túl sok benne és zavarná az egészséges fejlődést. Erre nézem a boltban kecskeméti kaja 4 hótól benne a banánnal :? meg Ti is adjátok már egy ideje!
Én is szeretem, és a lányomnak is tuti ízleni fog, az arany középutat választom, 8 hónaposan adok neki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most jövök a vacsiból, nagyon jót és sokat ettem:)

Ezeket főztem:

Cseresznye leves (befőtt), fahéjjal és sok citrommal.
Spentót és krumpli főzi (ez Léni maradék, de feltúrbózva joghurttal és fokhagymával)
Húsgombóc (darált pulykahúsból, fokhagyma, só, bors, szárnyas fűszerkeverék és flekken fűszersóÖ
Currys rizs

A leves még meleg, abból később eszem! :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :D
Vendég

naheló
nálunk már alvás :shock: kétszer kevés, háromszor sok. micsináljak? :roll: :roll: :roll: ha ebéd után van csak szunya du., akkor estére teljesen kész vannak. DE f6kor kelünk :evil: :evil: :evil: az én bioritmusomnak ez nagyon, de nagyon nem kóser :? :? nemtom, mitévő legyek.

sz*r nap: fejfájás, súlyosbítva két nyűgös gyerekkel (enyhén anyahiányosan másznak rám folyton, nem alszanak eleget, aztán meg eldőlnek mindenfelé), a hajam mégis egy nagy darab kaka, úgy nézek ki, mint egy szellemi fogyatékos Pistike, ja, és még a topikos bilibe is belekavartam egy nagyot. 8) inkább nekilátok fordítani (milyen jó is ez ilyenkor.. broáf :? )

banánt én adok, nem sokat, de kapnak hetente 1-2őt.

Kriszti, köszi a vacsoraötletet. mi is vacsizunk fürdés előtt (azaz a gyerekek is, nem csak mi Gyulával), ketten kapnak egy üveg kaját. csak lájtosan ;) a tápi Petrának ettől függetlenül becsúszik. de nem alszanak tovább :evil: na, hátha idővel :roll:

hozzátápis egyet-nem-értéses cucc: Mogyó, ha ebből harag lesz/lehet, ám legyen. legfeljebb nem írunk egymásnak- ebben a témában legalábbis. vannak itt még rajtunk kívül elegen ;) csak azt nem értem, h lehet EGY embernek KÉT teljesen különböző véleménye ugyanabban a dologban :roll: hibáa, sosem voltam egy rugalmas elme

na, tényleg "el" melózni
még benézek, háháhááááá :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
an°°di

Edit, többek között a banánról is megoszlik a fehérköpenyesek véleménye. Sajnos nálunk az a joker. Ha már semmit nem eszik meg a gyerek, azt tuti benyomja úgy imádja. Úgyhogy kap banános fruttapurát. Azt már csak félve jegyzem meg, hogy a tápszerében, amit elejétől fogva kapott is volt banán a reflux miatt.

A fürdővízről jut eszembe, anyósom mesélte anno, hogy az ő idejükben direkt beleitatták a fürdővízbe a gyereket ha szorulása volt, szóval Gabci rátapintott a népi gyógymód lényegére. :D

Móni pácrecept jól hangzik, de honnan van boróka bogyód?

ukati74

Hmm .... holnap lesz a házassági évfordulónk mit főzzek???? :D
Vendég

A boroka bogyót lehet kapni az üzletekben, ugyanúgy zacsiban, én már régen vettem, de használtam pl. marhapöribe, isteni volt.

Ja és én mint esti nagyzabáló, kajamániás őrült nő :lol: meg sem dícsértem Móni grillpácát!! Szóval Móni tuti a grillpác, mi is szeretünk grillezni, de pl. borókát még nem hasznltam, inkább jó sok mustármagot. De mindenképpen kipróbálom..

Megyek fürcsizni.. :arrow:
Vendég

Andi: nem haragszom, de nem magyarászkodom ,hogy volt!OKÉ :wink:

Egyébként múltkor azt hallotam ,hogy nem szabad bepácolni előtte a húst hanem mikor kész van a grillezés akkor gyorsan rá kell kenni a páclevet!(KOvács L)mondta!

Na lépek fürcsi!
További szép napokat!

Kép

Kép
mogyoland

Na jó, mondtam, hogy nem röhög, erre mégis. Most jól megsértődtem! :P :D
Mindenesetre holnap nálunk megint fosi lesz, mert Ádika szépen kortyolgat a fürdővizéből. Most már ott is nemszabadozni kell.
Edit: ha sokat csaviztatok, hogy jutott időd ennyit főzni? És Te ilyen jól bírod a meleget, hogy ma ennyit voltál úton?
Léni is nagyasszonyos, legalább, mint Esztella. Cuki!
Andi: mi az, hogy sok a 3 alvás? Ezt miből szűrted le?
Csajok!
Akinek klímatizált a lakása / háza. Ekkora gyerekek mellett lehet?
Majd megpusztultam ma, de nem mertem beizzítani.

Kép
Kép
gabcii

De a pácolásnak pont az a lényege nem, hogy a hús jól magába szívja az ízeket?!

Kép
Kép
gabcii

Kati! Üvegeset (boróka bogyó) is lehet kapni, nem csak zacsisat (bocs Edit, csak viccelek!), amúgy meg szoktunk szedni! (Nem messze van egy borókás, kirándulás+gyűjtögetés.)
Mogyó! Ki az a Kovács L.? Sztem próbáld ki! Amúgy van gyors pác és van amiben napokig kell állni. Ez az utóbbi! A
Hű csajok, borzalmasan bezabáltam! Csináltam még hozzá salátát (paprika, paradicsom, uborka, ruccola, fejes saláta, kukorica+fokhagymás olívaolaj, só, fehér bors), meg volt sült kolbi, meg garnéla... Hű, nagyon full vagyok!

Kép
ermoni

Hűű, de piszkok vagytok, hogy mindenki este írja le mi volt a napi menü. Nem lehetne ezt 18 óráig megtenni? :P

(én rántott sajtot ebédeltem rizzsel)

Kép
Kép
gabcii

:-)

banán:nálun most menő,mert eltudja egyedül csócsálni,ma egy negyedet evett,még ette volna de nem kapott ,mert akkor nem lett volna vacsi

Móni
köszi a receptet :-)

Edit
befőtt??? ilyenkor?rogyadozik a fa a kertbe csak nincs aki leszedje :cry:

Andi
mi ugyanúgy nézhetünk ki

és ha éjjel megen műsor lesz akkor holnap kitépem a hajam

Kikuka
5

na fasza éjszakánk lesz,fél óra alatt két felsírás,asszem nurophen lesz belőle,dentinox már megvolt,hülye fogak :evil:

találtam valamit
ehhez mit szóltok?
http://www.arec.hu/

most pedig iszok egy pohár hideg bort
Vendég

Gabcii, onnan tudom, h három sok, h nem alszanak háromszor :wink: :lol:
népi bölcselet élőben? ez tök vagány! 8) 8) 8) lehet, h Ádi olyan, mint macsekok (nem megsértődni!): ösztönösen, tudja, mi kell neki... hm?

klíma: nekünk még ki kéne puceváltatni :?

Kép
an°°di

Móni
te ízgyilok,jajj mintha egész nap nem ettem volna olyan éhes lettem,megenném a menüdet :-)

nálunk tejfölös gomba volt tésztával,meg bundáskenyér

tervbe van sóska (de nem ám akárhogy ahogy a nagyim csinálta) meg a gyümileves :-)
Vendég

Akkor holnap cseresznye leves és mi is? Talán palacsint(a)
Timi: ha ez bejön és mért ne jönne be, akkor több, mint szuper!
Az ára is elfogadható, szal sztem érdemes lenne bele vágni.
Andi: most Te tapintottál rá a lényegre. Ádi tényleg olyan, mint az egyik macsekom (bár tudom, nem így értetted). Akaratos, makacs :twisted:

Ha holnap is ilyen gatya rohasztó meleg lesz, csobban Ádim az erkélyen a békájában.

Kép
Kép
gabcii

Gabci
enyimek is csobbanak .-)
Vendég

Hali!

Az esténk nagyon sz@r 20:00-tól nem tud elaludni a csaj csukott szemmel ordít most az Apja próbálja altatni.

Én meg addig jégkrémet eszek somlóisat. :lol:

Móni!Köszi a pácolási tippet hétvégén mi is sütögetünk!

Andi!Ez az alvás nálunk is gond ma pl. reggel 6-tól 12-ig nem aludt majd ebéd után fél óra alvás, este 17:30-kor meg minden előzetes bejelentés nélkül elaludt.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Móni!Érdekelne a pulykahusis pácod is! :D
A gyerekek azt jobban szeretik!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Móni, grillparty-királynő, tudnál nekem írni szárnyashoz való grillpác receptet?

Mogyó, hát én igenis irígylem kisvasgyomrút. Esztella legalább olyan válogatós mint az apukája... :? Meg ez a mindent almával.... őrület! (Igen Timi, még a zöldborsót is almával! Nem röhög!)

Én 3 hetes koromtól tehéntejet kaptam (ja-ja, olyan öreg vagyok, hogy akkor még ez volt a módi, ha anyukának elapadt a teje), és szerencsére semmire nem vagyok allergiás. Azt hiszem, az allergia is az immunrendszer függvénye, ami meg nagyban függ a génektől is. Ja, meg mázli. Mert az mindenhez kell az életben, ugye.

Ma voltunk tanácsadáson, Esztella 8800 gramm és 72 centi.
Viszont üvöltött, mint a sakál a mérések közben. Ahhoz képest, hogy legutóbb oltáskor nem sírt... Nem tudom, mi volt vele.

Én csak tiszta vízben fürdetem Esztellát, nem teszek semmiyen fürdetőt a vízbe. Majd ha már mászkerál. De egyelőre még a habtapin marad, szóval koszos se lesz.

Andi, mit fordítasz? Nekem most nincs melóm, dobjál ide belőle, segítek! :wink:

gabci, nem lehet, hogy fogzik Ádika?

Edit, Lénike kis gyönyörű! Az én naptáramban is benne van a neve.

Kép
waterlilly

Ja, amióta ilyen meleg van, Eszti is sírdogál az esti lefekvéskor, pedig egyébként sosem volt ezzel gondunk. Szóval lehet, hogy a meleg miatt van. Napközben, amíg nem melegedik át a lakás, alszik mukkanás nélkül.

Gabci, a klímát én sem merem bekapcsolni. Bár ma voltunk plázában (muszáj volt bevásárolni, apa meg késett), és ott légkondi volt, igaz, nem volt nagyon hideg. Szóval lehet, hogy a lakásban is 1-2-3 fokkal hűvösebbet lehet csinálni.

Kép
waterlilly

Légkondit én úgy tervezem, hogy addig amíg vásárolunk vagy kint alszik Petra vagyis nem vagyunk a lakásba bekapcsolom.

Az autóba meg mostmár használom a légkondit, mondjuk Petra már gyerekülésbe van és annyira nem megy a hideg rá.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Timi jó az ARC, nem drága, de nem kérdezel meg egy szakembert róla?

Anett, igazad van, de egyet még leszögeznék aztán eldugulok. Én nem azt mondtam, hogy mindenki beteg vagy allergiás lesz, aki nem az ajánlottat eszi. Én egyszerűen a kockázatot nem tudom bevállalni, de én alapból is kockázatkerülő vagyok, ha Marciról van szó, akkor meg ez hatványozott.
Eszter szép kerek babóca lehet, kár hogy nem tudsz róla képet mutatni. Megmentették nektek a merev lemezt sok-sok pénzért végül?

Megyek, gyorsan fogat mosok mielőtt még elkezdenék zabálni, rendesen kedvet kaptam én is.

Jó éjt.

ukati74

Halihó!
Légkondi nálunk csak a nappali-konyha-étkezőben van, a hálókban nincs. Ma kapcsoltam be először, amíg Nadi aludt a szobájában csináltam vele 26 helyett 23 fokot. Aztán du is bekapcsoltam amíg lementünk sétálni. Ha nagyon gáz lesz a helyzet melegfronton, akkor Nadi itt kint fog aludni az utazóágyában. Úgy nem kapcsolom be, hogy itt van, de arra tökéletes, hogy kicsit előhűtsem a szobát.
Hozzátápi: én is az abszolút óvatos fajta vagyok, ugyanakkor nem ítélem el azokat, akik lazák tudnak lenni ebben a témában.
Mi ma homokoztunk! Édesen morzsolgatta az ujjai között, nem vette a szájába. És napozóban nyomultunk, zokni nélkül, és most egy szál bodyban alszunk. Ablakot még nem nyitok, mert bejönnek a pókok, tele van velük a tető alatt, de jövő héten már jön a szúnyoghálós. Nehéz volt találni olyat, aki elvállalta az ablakainkat, mert spaletta van mindegyiken.
Anett, tényleg dobhatnál már képet Esztiről!
Cirip, jó kis programjaid vannak!
Edit, Te állandóan főzöl vmi fincsit :shock: :lol: Le a kalappal, én már Nadi főzelékeitől besokallok néha.
Andi, mi is csak kétszer alszunk már, és egyre hosszabb időket bír ki Nadin alvás nélkül, bár semmi rendszert nem látok, ma pl 16.45-kor kelt a du-i alvásból, és fürdés után már szinte félkómás volt, máskor meg 15 órakor kel, és meg se kottyan neki. Nálunk az esti fürdés az mindig fix, akármikor kelt előtte, nem teszem le se előbb, se később. A rántást nem írtad le, hogy hogy teszed a főzibe?

KépKép
kertikiri

A rántást azért kérdezem, mert nekünk is dúsítani kellene talán a főzit, de olajon pirítani nem akarnám azt hiszem. Én is rizslisztet vettem egyébként, Kati Te már próbáltad?
Már csak a héten van a napszemüveg-bevizsgálós akció, én azt hiszem elviszem Nadinét, mert kíváncsi vagyok. Na nem mintha hordaná...
Timi, megcsináltál minden házimunkát amit ma akartál?

KépKép
kertikiri

Kati, jaj, én egyáltalán nem értelmeztem úgy, hogy te azt mondtad volna, hogy mindenki beteg lesz... csak gondoltam írok egy ellenpéldát, és ahogy írtam, nagyon egyén-függő, kin hogyan és mikor jön ki az allergia. Nyilván, akinek van rossz tapasztalata, az óvatosabb. Bár jómagam nem vagyok allergiás semmire, Esztivel betartom a sorrendet. Nem hiszem, hogy azért az a tehéntej jót tett nekem 3 hetesen. :shock:

Persze, ha anyósomékra hallgatok, Eszti már a hétvégén belekóstolt volna a tutiba. Itt voltak anyóspajtásék, és hoztak nekünk dobostortát. Mi ettük, Eszti nézte. Erre apósom: szegény gyerek, neki miért nem adunk! Na, csak egy kicsit, a tésztájából! :shock: Anyósom meg elővette a "nem-akarok-beleszólni-de-hülye-vagy-ha-nem-így-csinálod" arckifejezését, és elmagyarázta nekem, hogy ő anno a Gáborkánál (=férjem) meg a Klárikánál (=sógornőm, behalás, hogy klárikázza, mint Korda Gyuri a feleségét, nehezen állom meg röhögés nélkül) úgy csinálta, hogy 6 hónapos koruktól a gyümölcsbe belereszelte a babapiskótát. Mondom, de én nem akarok tojást adni 1 éves korig. Erre ő felháborodva: tojást én se adtam!!! Aha, a babapiskóta miből van? Terem a babapiskótafán??? Jajj, úúúgy szeretem ezeket a 30 éves jótanácsokat!!!

Kati, hát a winyóra ráköltöttünk 300 ezret (nem viccelek, ennyibe kerül egy adatmentés manapság, úgyhogy mindeki csináljon back-up mentést gyorsan! Ja, és úgy kellett ez nekünk, mint szomjazónak egy falat kenyér, a férjem lóg az adóval az APEH-nek...), és a szoftverek még mindig nem állnak fel, remek! Ráadásul ezek nem olyan szoftverek, hogy na jó, telepítem őket gyorsan egy másik gépre (férjemnek pl. számlázószoftver, szigorú számadású doksik ugye). Szóval egyelőre férj szenved, hogy a régi gépbe valahogy életet csiholjon. :( Én meg sem merem említeni, hogy hol vannak a fényképek, mert simán leöl, olyan jó hangulatban van ettől a gép-ügytől! :shock:

Kép
waterlilly

Miért, miért, miért? :shock: :shock: :shock: Rám allergiás a babanet :twisted: :twisted: :twisted: , mindig megszakad ez a fránya, már olvasni sem tudok, mert 2 percenként kidob.

Na ,ezért kell nélkülöznötök mostanság többek között.

De azért felteszek egy hasznos linket, hogy megtudjátok 2007-ben melyek voltak a leggyakrabban adott keresztnevek (a 233 Ábelből az egyik az én prücsköm :wink:) :

http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=statisztikai_adatok_lakossagi_legujsznevek_hu

Gyorsan mentem is az üzimet...

KépKép
KépKép
prücsi

Francba, olvastam , meg írtam egy csomót, erre elszállt. Hagyom is az egészet.... bocsi.

Kiri, hol lehet szemüveget bevizsgáltatni? És már csak a héten?

Topictali helyszín ötlet (majd egyszer): Lágymányosi öböl, Kopaszi gát (Lágymányosi híd budai lábánál) tuti hely, tiszta, van játszótér, ki van írva, h "Fűre lépni szabad!" - csak sokatoktól messze van (kivéve talán Kati, Macsek, Kiri...és mi)

KépKép
KépKép
prücsi

Most már két mondatonként mentem, hátha így talán...

Andi, 3 alvás? :shock: Én kettőnek is örülnék. Ábel mostanában össze-vissza alszik, de sokszor csak egyszer és az is max 1,5 óra, szóval nincs itt jóvilág már.
Teganapelőtt éjszakai is faramuci volt, mert B kelt, h fáj a lába (növöget szegénykém, ezért), erre Á is felébredt és nem tudtam, h kit nyugtassak. Na erre már Apa is felébredt. Ez mind éjjel fél 3 körül volt. És megismétlődött még egyszer...

Timi, Majci hisztirohama eszembe jutatta Benedek 62 percesét. Nem kívánom senkinek! Nálunk még mindennaposak a kisebb rohamok, talán ki se növi...vagy igen?

B-t felvették az oviba, de nem tom miért augusztus végén lesz a szülői értekezlet. Két nap alatt szerezzem be a dolgokat, ami kell az ovis élethet?

Küldés.

KépKép
KépKép
prücsi

Mogyó, Edit, Ti topic szakácsnők! (Móni, jól van, Te meg a grillkirálynő :lol: )
Hogy Ti milyen menüsort főztök végig minden nap! Csak lesek :shock:
Elmondjam, h én ma mit főztem ? Biztos? De nem megbotránkozni! Szóval az IKEÁban ettünk: Ábel bébikaját, B gyerekmenüs husigombócot, én meg lazacot valami löttyel, meg zöldségkörettel. Jól kifőztem, mi?
Jó,jó, tegnap ezért volt fetasajtos, tonhalas pizza, meg paradicsomleves, és banános süti, de csak azért mert vendégsereg volt nálunk. (Banános süti receptet majd nyomom a gmailre, mert ha van már punnyadófélben lévő banánotok, akkor nem kidobni, ebbe tökéletes)

Móni, pác mehet a gamire, vagy már fent is van?

Küldés. Stop.

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Ma fél 7-kor keltünk. Illetve Ádika 6-kor, csak én nem voltam hajlandó ilyen korán kelni, így fél órát mondta a magáét (de szemét vagyok mi?)
Prücsi: nem hiszem ám, hogy mindig kidob a babanet. Gyűjtöd a hsz-ket csak, minnél több legyen :P :D
Ha ez megnyugtat, én sem főzök minden nap, főleg nem több fogásost.Ebben a melegben meg nagyon nem is kívánom a kaját, Apa meg nem ragaszkodik hozzá, hogy minden este főt ételt egyen.
Anett: Tutik ezek a jótanácsok! Hál isten nálunk Anyós ezt belátja, hogy változott a világ és csak ritkán szól bele, hogy neveljük Ádit.
Sőt, sokszor dícsérget, hogy szte nagyon jól csinálok mindent. Na, azért ennek örülök, hogy itt nincs ütközőpont.
Igen, valszeg fogzik Ádi. Folyamatosan, csak az eredmény kicsit lassú. És hát én sosem voltam egy türelmes ember...
A fosi viszont tuti a népi gyógymódtól van :twisted:
Először azt hittem a tejtermék. Nem is kapott 2 napig , erre hál isten nem az volt a ludas.
Köszönöm a klímás válaszokat.
Nekünk kis teljesítményű ablak klímánk van. nem hűti le az egész lakást, csak a nagyszobát és egy picit az előszobát. Szal, sztem ha nagyon meleg lesz benyomom és ha kimegyünk elötte fél órával kikapcsolom. Jó ez így sztetek???

Na megyek vasalni, takarítani, békát fújni
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Ma fél 7-kor keltünk. Illetve Ádika 6-kor, csak én nem voltam hajlandó ilyen korán kelni, így fél órát mondta a magáét (de szemét vagyok mi?)
Prücsi: nem hiszem ám, hogy mindig kidob a babanet. Gyűjtöd a hsz-ket csak, minnél több legyen :P :D
Ha ez megnyugtat, én sem főzök minden nap, főleg nem több fogásost.Ebben a melegben meg nagyon nem is kívánom a kaját, Apa meg nem ragaszkodik hozzá, hogy minden este főt ételt egyen.
Anett: Tutik ezek a jótanácsok! Hál isten nálunk Anyós ezt belátja, hogy változott a világ és csak ritkán szól bele, hogy neveljük Ádit.
Sőt, sokszor dícsérget, hogy szte nagyon jól csinálok mindent. Na, azért ennek örülök, hogy itt nincs ütközőpont.
Igen, valszeg fogzik Ádi. Folyamatosan, csak az eredmény kicsit lassú. És hát én sosem voltam egy türelmes ember...
A fosi viszont tuti a népi gyógymódtól van :twisted:
Először azt hittem a tejtermék. Nem is kapott 2 napig , erre hál isten nem az volt a ludas.
Köszönöm a klímás válaszokat.
Nekünk kis teljesítményű ablak klímánk van. nem hűti le az egész lakást, csak a nagyszobát és egy picit az előszobát. Szal, sztem ha nagyon meleg lesz benyomom és ha kimegyünk elötte fél órával kikapcsolom. Jó ez így sztetek???

Na megyek vasalni, takarítani, békát fújni
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Jajj, 2x küldtem el. Bocs!

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Prücs: nem voltunk a kölöknapon, sztem korai még neki... De jövőre tuti megyek, megnézni legalábbis. Meg most kaptam vmi levelet, meghívtak vmi kismama beszélgetédre. Te azt megkaptad, voltál már ilyenen?

Hozzátápi téma: azért igyekezzünk azon, hogy ne kellljen cenzúráznunk a hsz-eket. Ha meg marhaságot ír vki, akkor írjon... Én nem szeretnék itt magamban beszélgetni, szóval minden távolmaradónak, bosszankodónak üzenem, hogy néha kapjanak be egy leszarom tablettát :wink: Velem együtt, én ugye egyszer akadtam ki, azóta igyexem ezt elkerülni. Remélem ez sem gond, h megírtam!!! :wink:

KépKép
1macsek

Leszarom tabletta? :D Ugyan nem itt, de az élet egyéb fincsi területein én is szeretnék olyat. Küldjél már nekem is légyszi.

ukati74

Sziasztok!

Gabci: bár Egyiptomban(Hurghada)él a barátnőm és ott úgye kell a klima!
Azt mondta a dokija neki ,hogy nem európában van nyugodtan használja a klimát és szép fokozatosan szoktatta hozzá a kisfiát és jobb mintha vemntillátort használna!
Tehát szerintem európában is lehet használni! :lol:

Móni:K . Lázár pont múltkor a főzőshowjában mondta,, mi is mindig pácolunk!
Imádunk grillezni!

Fogzás: hát mostmár bújjanak azok a fogak!

Főzés. ma nem kell van bőven halászlé,csontleves, bakonyisertésborda, stíriai metélt.

Kép

Kép
mogyoland

Prücsi, topictali helyszín nekem jó. :wink: Amúgy meg köszi, úgyse tudjuk soha hová kiránduljunk hétvégenként egy rövidre.

Gabci, te is gyűjtöd a hsz-eket. :D

Anett, én tudom, hogy nem úgy gondoltad, viszont bennem akkor fogalmazódott meg a kockázat szó, mint lényegi eleme az egész addigi mondókámnak. Kicsit lassan esik le, de ezt betudom a tompultságnak, ami mostanában a fejemen ül. :)
300.000? :shock: Nagyon sok ez tanulópénznek, nem csodálom, hogy szegény Gáborka harapós. Asszem azért örülsz, hogy anyósod nem a szomszédban lakik. :wink:

Kriszti, én nem találtam bevizsgáló akciót, csak olyat ami már elmúlt. Akkor megosztod velünk, hogy hol?
Én még nem próbáltam a rizslisztet, de sógórnőm azzal főz a kislányának, aki lisztérzékeny. Szerintem én habarással kezdek majd, nem rántással. Gondolom a tápszer használható tejszín helyett. Vagy ez hülyeség? Gőzöm sincs. Egyenlőre még azt modta a doki, elég ha belekeverek a főzibe egy kiskanál olajat, liszt nem kell.

ukati74

Prücsi, tök érdekes a neves lista. Marci 18. Hát vhogy már eddig is gondoltam, hogy nem ő lesz az egyetlen Marcell az oviban. :D
Na mentem takarítani, szép napot.

ukati74

Valaki megnézné nekem az Ágnes nevet!
Mert szar a gép és még Kati és Andi fotoit sem tudom megnézni!
Á kiakaszt mert most lett ujratelepitve és mintha mi sem történt volna!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó, az Ágnes 97. a sorban, 122 kislány kapta. Úgyhogy talán az oviban6iskolában nem lesz két Ágika! :D

Az Eszter viszont a 9. legnépszerűbb név volt, 2007-ben 844 kislány ezt a nevet kapta. Nem baj, majd Esztella főhercegnőbek fogják szólítani! Vagy Szabó Eszter művésznőnek! :lol:

Nálunk hál' Istennek a fogzás lecsengett egy időre, éjjel már csak 2x ébredtünk.

Kép
waterlilly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?