Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Köszönöm az együttérzést Majával kapcsolataban :-)

Bea
sajnos Maja jön utánam és visít,bezárni se tudom sehova rohán utánam,hogy idebújik és abbahagyja,de csinálja ugyanúgy :shock:

nála semmi nem használ mondom,utána mindig elbeszélgetünk és megbeszéljük mi volt ez miért volt ez,mindig elmondom neki,hogy anya nem akar bántani,de egyszerűen semmiért nem hagyod abba,kérdeztem hogy haragszol?azt mondta :nem.kérdeztem haragszol hogy a babával is sokat kell foglalkozni?azt mondta ,ige,akkor jött a blablabléa hogy picike,fáj a foga,beteg stb.... de közbe szeret minket,harcol magával alelkem....

Andi
PMS,nekem legalábbis biztos,a rohadt anyját amióta spirálom van,dől belőlem a lé,még nacit is keleltt cserélnem,bocs a részletekért.

jajj te két ordító baba,ahhoz is kellenek ám idegek,csak ilyen hisztisek ne legyenek az ikreid :-)

na nyivákol a kisebb,elaltatom
Vendég

Andi! Először nem is értettem, hogy mit írtam viccből... Azt hogy Ábel csini akar maradni? Mert pont én mindig azzal jövök, hogy senki se parázzon, mert minden gyerek más: az egyik többet eszik, a másik kevesebbet, az egyik hamar fordul/ül/áll/megy, a másik kicsit később...

És a pépet Boti kanállal eszi, és alvás előtt még szopizik, bár már nem olyan sokat sztem, mert eléggé telíti a cucc!

Jó lehetett a mh-eden, gondolom, nagy sikerük volt a gyerkőcöknek!

És mi az a PMS?

Pá!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ja, már rájöttem...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ja, már rájöttem...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

hehe, Bea a PMS-re v hogy mit írtál? :wink: na, mennem kell, pukik és sírás van.. :roll: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

a PMS-re

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Kérdés. ki mit ad most a babára?
Mer mert nállnuk most 26 fok van a lakásban szellőztetünk is nállnuk egy rövidújju bodyban van a csaj!

Gabci: nállunk is kérdi ,hogy szeret enni a kislány úgye!
Ja hát miért ne szeretne!

Andi: akkor csavi megvolt rendesen tegnap!

Még mindig valamiért nem engedi megnézni a fotokat az ikrekről!ÁÁÁÁÁÁÁÁáá
Pedig hétvégn újra lett telepitve a gép benyelt valami virust! :evil:

Jolka: hajrá költözés!!!

Kép

Kép
mogyoland

Ákosnak boldog hófordulót!(igy utólag)

Kép

Kép
mogyoland

Anett
zöldborsó-almával ? :-) én ma próbáltam gyümit keverni neki a borsóba de úgyis rám köpködte,kicsi ment neki az is aztán kicsi gyümi babakeksszel aztán kis danonino

most aludt egy fél ótár,közbe diavatítőztünk ,de már menjünk ki

úgyhogy go :arrow:
Vendég

Kat,Jutta
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

és pár kép :-)

mi ma felavattuk a békás medencét,csak Majci,de imádta,Bibu meg a járókába volt kint
Kép
Kép

a legkisebb családtag a kiszszisza

Kép

Kép
Vendég

Timi! Csúúúúúúúúcs! Rékának még sosem volt ekkora haja, mint Bibinek.......pedig csak vagy 3-szor volt vágva életében, hogy kicsit erősödjön......
Kiszszisza is aranyos! :lol:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Hali!

Köszi Mindenkinek a válaszokat.

Ma már evett a Petra kb.15 kanál gyümölcsös túrót. Hurrá!

De ezen kívül extra hisztis napja volt, én meg elfáradtam.

Na megyek is aludni, mert reggel meg jönnek csinálni a lambériázást.

Jó éjszakát!!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na, akkor minden hasizomból felülő babától elnézést kérek :lol: , naná, hogy így is lehet!

Anett, leírom a kaját, de most jól állunk. Remélem így is marad (kopp-kopp)
Reggeli 7.30 és 8.00 között: szopi 150-170 ml
Tízórai sétás alvás után 11.00-11.30 között: gyümi dúsítás nélkül, kb 100 ml
Ebéd: 12.30 - 13.00: főzi kb 100 ml, lefejt at kb 80 ml (főzi nálunk még csak sima zöldség, semmi rántás, krumpli mindenben van, gyümi nincs, és anyatejjel higítom) Ma pl krumpli-répa-brokkoli
Ezután még benti elalváshoz szopizik kicsikét
Uzsi: ébredés után 16.30-17.00: tápi 100-150 ml között, utána kevés gyümi dúsítás nélkül
17.00-19.00-ig kint vagyunk
Vacsi: 19.00 főzi (uaz, mint ami az ebéd volt, kb 100-120 ml)
Fürdés után tápi, 150-230 ml között + szopi
Most, hogy így végignézem elég sokszor etetem. De ez most úgy tűnik, hogy működik (kopp-kopp). A héten kezdjük a husit is, aztán próbálom én is az olajat, de csak belekeverem.

Andi, miért rántod a főzit? Hogy kalóriadúsabb legyen? Akkor már nyomjátok rendesen a glutént, ha így alakult? És a lisztet olajon pirítod, mint a klasszikus rántásban???

KépKép
kertikiri

Timi, kitartás Majával. Csak túl lesz ezen a korszakon is.
Bibus nagyon csini, nagyon jó cuccai vannak!
Andi2, én is azt mondanám, hogy legyél türelmes, próbálgasd, de ha nem eszi, hát nem eszi. Tápiból már 2-est esztek, ugye?
Bea, nagyon romantikus a történet :lol: Nagyon tudom csodálni az ilyen kamasz szerelemből alakult házasságokat.

KépKép
kertikiri

Sziasztok, beköszönök én is egy rövidre. Mostanában visszataláltam a könyvekhez.

Kriszti, jó ez így szerintem. Ha egyszer nem esznek egyszerre sokat, kénytelenek vagyunk kicsit sűrűbbre venni. Mondjuk most Marci is kicsit jobb passzban van evés terén és előfordul, hogy 200 ml-t is megeszik rizzsel sűrített gyümiből és krumplis főziből. Ez azért már nem rossz, remélem a mérleg majd engem igazol.
Nem tudom Andi mivel ránt, de a rizslisztben nincs glutén és teljesen jól használható búzaliszt helyett.

Anett, sajnálom, hogy be kellett lépned a fogzás miatt senyvedő baba-mama klúbba, reméljük igazad lesz, gyorsan lefut és lesz 1-2 hónap szünetetek. Tudom neked is nagyon fontos az alvás, úgyhogy nagyon jó éjszakát kívánok nektek.
Nálunk fog az istennek nem jön az alsó kettő óta, viszont a fogzás továbbra is gyötri szegénykémet.

Timi, rajtam is szétrepedt a farmer vmelyik nap, szerencsére itthon. :D Most így utólag vicces, de akkor inkább tragikusnak tűnt.
Cirkusz beszámoló nekem is tetszett, hintás Bibus is nagyon. :)

Vasárnap Marcinak is megvolt az első hintázása meg csúszdázása a játszótéren, nagyon szerette.
Most rákapott arra, hogy szélesre húzza a száját és előszőr hang nélkül csattogtatja a nemlétező protkóját, aztán meg hangot is ad hozzá, minden eddigénél hangosabbat. Iszonyat édes, de olyan hangos, hogy egymás szavát nem értjük.

Mogyo, én body-t, rövidgatyát meg kalapot adok Marcira ha kimegyünk és bekenem naptejjel ami kilóg.

Nem tudom mit akartam még.
Jankának és Vivinek boldog hófordulót. Vivi remélem már jól van.

Jó éjt.

ukati74

Kriszta, köszi. Tényleg elég sűrűn eszik Nadin, kis ügyes. Eszti ma egész jól evett, de csak úgy, hogy kivártam az etetések között a 4 órát. Így viszont félek, hogy nem lesz meg a kellő kalória.

Timi, jaj, ez a kiszszisza nagyon édes!!! Jól megpuszilgatnám azt az édes kis pofiját. És Bibuka milyen szépséges baba! Olyan nagyok már, nem? Nőnek, mint a gomba!

Andi, ja-ja, egyre kevesebb almát rakok bele, de még kell bele. Csak a krumpli-sütőtök kombót eszi meg magában.

Bea, jaj ez tényleg nagyon romantikus történet. 16 évesen rátalálni az igazira - nem semmi!

Andi 2: lehet, hogy a foga miatt hisztis Petra. Eszti kb. húsvét óta volt megkattanva, gondok lettek az evéssel, jó nagy hisztiket kezdett nyomni, pünkösdkor betaknyosodott, és hát vasárnap jött ki az első foga... Kitartás!

Ma napközben jól aludt Eszti, és igazán jó volt a kedve is egész nap, de komolyan, rég volt ilyen tündér. De sajnos az esti elalvásnál már megint volt sírdogálás. Lehet, hogy melege volt. Levettem róla a vékony hálózsákját is, így egy szál body-ban végre elaludt.

Ja, a nagy hír: KINN VAN A 2. ALSÓ FOG IS!!!

Kép
waterlilly

Kati, de jó, hogy vagy! Épp az előbb írtam Andinak, hogy végül is már két hónapja zizibb a lányom, mint azelőtt, szóval ez a fogzás jól el tud húzódni. Sajnos!

Kép
waterlilly

Anett: gratula a foghoz!

Hát mi most úgy alszunk ,hogy r.body meg pizsama gatyó!25 fok van!
:arrow:

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Timi: ez a pici szisza nagyon nagyon aranyos! Mukikám nézett ki hasonlóan, mikor még baba cica volt. :)
Csak ismételni tudom magam! nagyon szépek a lányok. de ugye a plédes képek nem a 35 fokban készültek? Ahhoz Bibun sztem sok a ruha. ( bocsánat, hogy mindig ezzel jövök, még a végén megutálsz :wink: )
És Bibuka már megeszik egy egész tölcsért? Ádimnak is szoktam adni, de nem tom mennyit lehet. Csak az enyémből törögetek.
Anett: gratulálok Esztellának a 2 fogához! reméljük most megáll kicsit és hagyja regenerálódni a kiscsajt.
Andi: szép körötök volt az ikrekkel. Egyedül tömegközlekedsz 2 gyerekkel? :shock:
Jajj, én olyan bizonytalan vagyok mibe altassam Ádit. R. ujju bodyt és középvékony hálózsákot adok rá. 25 fok van a szobájában. Apa szt túlöltöztetem.
Tegnap itt volt Anyós. Eljött velünk tanácsadásra, aztán vásárolgattunk. Kapott Ádika egy halászgatyát, zoknikat és KAPTAM NEKI VÉGRE FEHÉR KALAPOT. Olyan cuki benne.
És én is kaptam egy tök jó halászgatyót, amibe nem nézek ki anyatehénnek.

Kép
Kép
gabcii

Heeeeeeeeelllllllllló!!!!!!!!!!!
Jelentem papucsot nem vettem, nem teccet igazán semmi, ellenben vettem a nagylányomnak egy ezüst színű csili vili papucsot. Apjuk meg jól letolt, hogy sose gondolok magamra. Hjaa, akinek két gyereke van.....
Ez az undorító fogzás meg monnnnnyyyon le!!!!!!!!!!!! Tegnap éjjel 2-től 3-ig végig üvöltött, semmi sem használt, de lányok torka szakadtából, bekentem neki dentinox-al, és a mellkasomon hajlandó volt aludni. De ma is teljesen nyűgös és annyira sajnálom szegényt. Jól megszenved a fogaiért. Taknyosság múlóban, de ez már sztem télleg csak a foga. És hát beköszöntött a kánikula, és az evés sem az igazi. (itt is jáccik a fog)
Nálunk tegnap csak rövid ujjú bodyba aludt a csaj és bukón volt az ablak. Ma is egyszál bodyban van. Hát röviden itt tartunk!!!!!!!!
Ja, és köszönjük szépen a köszöntéseket(én már nem tom ki hol tart :oops: ).
Esztinek és Anettnak kitartás, Timinek szintén. És mindenkinek aki nyűgösködik meg fogzik!!!!!!!! :evil:

kikuka

Kriszti: sztem is rendbenvan Nadin etetési rendje.
Húú, ez az első randin szétreped a gatya, több, mint vicces bocsi :lol:
És hogy végződött a randi végül, ha lehetek indiszkrét? :wink:

Tegnapi méretkezés eredménye: 9560g Ádi. Hosszt nem mértek.
A doktornő szt is kicsit fura Ádim jobb alsó foga. Tök széles (kb, mint 2 fog) és nagyon fodros a teteje. és még most sincs kint teljesen. Asszem a magam megnyugtatására megmutatom az ismerős gyerek fogásznak.
És nagyon tetszett az asszisztens nőnek (is) az én csibemanóm.
Legközelebb csak 1 éves korában kell menni.
Mogyo. végülis ki tudtad váltani a meningitis elleni oltást? Nekem is ki kéne .
Ja és ismét nagy egyetértés volt a doktornő és védőnő között.
Védőnőnek kerekedtek a szemei, mikor mondtam, hogy eszi a gyerek a savanyított tejtermékeket. megkérdezte döbbenten, hogy és nem ütötte ki?
Doktornő szt nyugodtan lehet és a kenyérhéjjal sem volt problémája. Szal tök okés Ádi étkezése. ( 2 hónap alatt hízott 1 kg-t)

A pelenkázás meg nálunk mostanság kínzás számba megy. Úgy üvölt Ádi, ha háton kell feküdnie, mint ha nyúznám. Feszíti magát és kergetem a szobában, hogy tudjam pelenkázni.
Vki, vmi jó tanács esetleg???

És még vmi, aztán eldugulok!
Terhesség elötti súlyomnál vagyok!!! Juhéjjj! :D Mondjuk lógok, nagyon, de már ez is vmi, hogy lepattant rólam a huszonkiló!

Kép
Kép
gabcii

Gabci, azta terhesség előtti súly!!! Irigy szmájli! :lol:

Hát 9 hónaposan szerintem is (és az amúgy túlóvatoskodó kismama magazin szerint is...) lehet már savanyított tejterméket adni. Védőnő hol él??? Meg azért egy gyereknek, aki kúszik, mászik, áll (ugye!), van már energiaigénye, szóval a gyümike-főzike-tápika édeskevés már...

Ami a fogat illeti, kiváncsi vagyok, mit mond a fogász.

Pelenkázás nálunk is kezd izgi lenni. Bár még csak oldalra fordul Eszti oyankor. Bugyipelus kéne!

Kikuka, kitartás. Hagyja, hogy a szájába nyúlj? Mert ha nem, akkor a foga! Nálunk talán már nyugi lesz végre kicsit, ma reggel már hagyta, hogy megtapogassam normálisan a KETTŐ db fogát. Na jó, recéjét. (Komolyan, olyan büszke vagyok, mintha legalábbis én növesztettem volna azt a két fogat. :shock: ) Éjjel már csak 3x kelt, igaz fél 6-tól már dorbézolt, szerintem éhes már olyankor. Neten redeltem bio köles meg rizspépeket, meg ma megpróbálok HA tejpépet íratni neki, a simát nem merem még odaadni neki. (Persze lehet, hogy én vagyok túl óvatos, és nem kéne itt tökölni...)

Kép
waterlilly

Anett!!!! Hol rendeltél rizspépet?? be tudod linkelni?????? plííííííííz

kikuka

Anett, rizspép engem is érdekel! Gratula Esztike második fogához!
Kikuka, nálatok is reméljük hamarosan lesz fog!
Kati, édes lehet Marci! Majd tegyél róla fotót az új sapijában.
Gabci, terhesség előtti súly (vágyakozós smájli). Én most vagyok annál, amivel szültem :oops: Kicsit megdobott a szopi asszem :oops: De mostmár nem lehet mentségem, nem fejek (annyit), szopi is kevesebb, úgyhogy irány a Dunapart, minden második este.
Gatyaszakadós randi olyan jól végződött anno, hogy 7 évig voltunk együtt, ő volt az első nagy szerelmem. Egyébként lovagolni voltunk, és lóra pattanás közben repedt a gatya :oops: pedig akkor még igencsak karcsú voltam.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Gabci: azuta akkor jól álltok ti is Ádikaval!Pedig mennyit idegeskedtél ,hogy nem hizik stb... :lol:

ÉN is meséltem a védőnönek ,hogy a doki azt mondta ,hogy mézzel édesitsem a túrót!
Azt mondta kikerekedett szemmel ,hogy nem is kaphat mézet 1 éves korig!

Botondnak boldog hófordulót kivánunk!

Öltöztetés nállunk is bodyban!

Gabci: szerintem jó ugy én is még betakarom kitakarodzik én visszatakarom persze reggel bementem a városba az apjával kiterülve mint a nagyalföld ,kitakarozva aldutak! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Na, mai nagy alvásból asszem mindjárt ébredés lesz. csak azt nem tudom, késő délután hogy fogom kezelni a baromifáradtvagyok,demárnem alszomhisztit. :shock:

Nem irigykedni! Nem azt mondtam, hogy jól is nézek ki! :shock:
Kriszti: akkor bejött a mutatvány! :D
Anett: ha visszajött az étvágya Esztinek, tuti jobb napok következnek. Nálunk is ez volt.
Móni: legalább csak annyit, hogy jól vagyunk, legelészünk! :wink:
Mogyo: nálatok meg sztem inkább a gyerekorvos a meredek. Legalábbis az étkezési tanácsai :shock:

Kép
Kép
gabcii

hi
hát a bugyrom ki van,Bibuka egész éjjel nem aludt,fogzik gondolom vagy nem tusdom,és még mindig truttyog,Maja meg elkezdett köhögni.Lementünk dokihoz:anyuka túlaggódja,nem rajzolt gyerekek ezek,úgy gyerek a gyerek ha folyik az orra ,köhög,stb.... most én vagyok tényleg túl aggódos? én nem hiszem

Bibust meg majd visszül füllorrgégéeszhez mert nagy az orrmandulája

tiszta bolond ma különben,millió dolgom van

de gartula az újabb fogacskákhoz

Gabci
az nem tegnapi kép,tegnapelötti asszem :-)ma és tegnap napozó ill póló+rövidnaci összeállítás van.éjjel napozó+zokni

nálunk minden pelenkázás katasztrófa,ötleteket é is szívsesn veszem

megyek rámolni
Vendég

Nem tudom mi lesz nálunk, 10 helyett 11-kor aludt el, és még mindig alszik, lehet, hogy fel fogom kelteni.
Pelenkázáskor én odaadok olyan kincseket, mint óra, naptejes doboz, távirányító :oops: Elég ha csak a pelus feltevésig háton fekve marad ezekkel, a többit profin megcsinálom hason, ülve, állva, vagy akár mászás közben is :lol:

Nem tudom ti hogy vagytok a nyárral, de én eléggé rosszul viselem a meleget. Ma lementünk sétálni a szokott időben, de már 10-kor is annyira meleg volt, hogy inkább felhoztam. Az uv sugárzás is nagyon magas a napokban. Asszem mindkét alvása bent lesz, ha így haladunk, és délelőtt kimegyünk a teraszra inkább, mert az nyugati fekvésű, és kb 1-ig nem süt ide a nap.

Gabci, nagyon szép súlyban van Ádi! A havi fél kiló hízás az nagyon szuper ám!

KépKép
kertikiri

[quote="gabcii"]. írta:gabcii
Védőnőnek kerekedtek a szemei, mikor mondtam, hogy eszi a gyerek a savanyított tejtermékeket. megkérdezte döbbenten, hogy és nem ütötte ki?
!

hát én ezt már nem nagyon értem,miért ütne ki minden gyereket a tejes cucc???

kicsit túl van lihegve ez az egész szerintem,gondoljatok már bele,régen ha nem volt anyatej,nyomták a piciknek a tehéntejet,meg a bivaly tápszert,nehogy már egy kockázatilag alacsony, nem ekcémás,negatív családi hátterű gyereknek ne lehessen adni 6-8 hótól savanyított tejterméket.

a tejérzékenység is olyan,ha kijön valszeg kijön így is úgyis,itt van Panka pl. ő nem kapott tehéntejet mégis allergiás rá,mert így van kódolva a drága,bocsi Zsu.

bevezetésnél is úgyis kiderül ,hogy bírja e,vagy kiüti,vagy megy tőle a hasa,vagy fáj,vagy hasmenése van,vagy véres a kaki.

na bocs ha valaki nem ért egyet,de szerintem nem meredek egy 6-8 hós gyereknél bevezetni a savanyított cuccokat,éves kor után pedig a tejet.

na még jó hogy dolgom van,megyek is aztán csinálom
Vendég

Kriszti
én se bírom a meleget,sajnos úgynézem Maja se tökre kifáradt mire hazaértünk
Vendég

Sziasztok!

Hú,Lányok ki hogy bírja ezt a fincsi hőséget?
Nálunk a lakásban szupi az idő de Rami annyira nyűgi ha nem megyünk ki..pedig nem viszem így ki!
Kismedencét vett már valaki?

Képzeljétek felül kijött egy foga de nem az első kettő hanem a "vámpír" fog. Olyan furi

Én is adtam már joghurtot! És dinnyét tegnap! Nagyon ízlett neki!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

jah tölcsér:Maja kapott egy gombócot a fagyis meg kérdezi a picinek tölcsért?hát mondom nen tom ,még nem evett,azt mondja:itt az ideje és a kezébe nyomott egyet

negyedét se ette meg,mert elértünk a játszóra éa fű sokkal finibb volt
Vendég

heló

én simán nyomom már Vivinek a joghurtot, simát is gyümivel, meg gyümijoghurtot is. Sőt a nestlének van ilyen savanyított joghurtja asszem banános, 8 hótól írja. na azt is evett már és (kopp kopp) semmi baja nem volt, sőt csak úgy csúszott.
Én egyetértek Timivel, hogy manapság egy kicsit túlparázott minden a gyerek hozzátáplálását illetően. Jó nem mondom hogy bablevessel kell kezdeni, meg nyomatni neki a zsíros magyaros kajákat, de én nem paráztatom magam. Kapott már vajas kenyérbelet, sajtos pogit sőt csokit is. (jó ezek elenyésző mennyiségek tehát ezek nem tesznek ki egy étkezést)
Sőt nyugodtan meg lehet engem kövezni(majd visszadobom :lol: ) én 8 hónaposan Panninak már simán nyomattam a tejet. Nem bolti szart, hanem biot jó pénzért árulták, de forralva semmi baja nem volt tőle az égvilágon. Vannak persze babák, akik érzékenyebbek gondolom, de ezek az én tapasztalataim. Na eldugultam, bocs az okoskodásért.
pusz

kikuka

Hát igen ezt már megbeszéltük egy párszor!
Én is adok neki szinte mindent amit látom ,hogy kiván!
Tejjel megvárom az 1 évet!
Meg a méz meg a tojás,dió,mogyoró,eper, málna.

Hát nállnuk 28 fok vana lakásban!
Csaj bodyban meg mezitláb kompol,élvezi nagyon a dolgot!

Hát ejszka marad azt hiszem a bady kigatya nélkül!
Nállnuk tárva nyitva volt az ablak most éjszaka!
Perzse redőny le volt engedve!

Kép

Kép
mogyoland

Bár anyós csinált eperhabot hétvégén és nagyon izlett neki!
Barátnőm a kisfiát(annyi idős mint a csaj)eteti az eperrel!

Kép

Kép
mogyoland

Ja még valami: kávézunk és a csaj kap tejszinhabot de nem akaárhogy belenyomja az apja a szájába és szereti a csaj és már tartja a száját!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó, legalább lennél következetes (vagy ne írj le mindent, hm?) :? mi a különbség az eper és az eperhab között? :shock: :twisted:
na, jó, nem kötözködöm, inkább nem írok. úgyis sz*r napom van.
:arrow: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

http://www.biokukac.hu/termekek_view?id=702

Bocsi csajok, fogalmam sincs hogyan lehet ezen a gépen linket csinálni, de ha ezt bemásoljátok, akkor remélem, kidobja az infókat a rizspépről. Az van írva hozzá, hogy 2 hetes kortól adható.

Mogyó, ez így tényleg nem túl következetes, de ha eszi a kiscsaj és nincs tőle baja, az csak jó! Én nem merek ilyen bátor lenni... Egyelőre semmi "normális" kaját nem merek adni, még kis mennyiségben sem, maradok a bébipapiknál. Majd 1 éves kora után. Úgyis itt lesz mindjárt... :lol:

Kép
waterlilly

Jé, aktív lett a link, mégse vagyok hüje! :lol:

Kép
waterlilly

Hát ez csak egy pici kanál volt az eperhab: egy bögre epre, egy bögre cukor és egy tojásfehérje!
De tényleg pici volt!
Na mindegy!

Kép

Kép
mogyoland

Jaj, Mogyó, nehogy már szabadkozzál, szerintem csak irígykedünk! :lol: Jó lenne egy ilyen kis vasgyomrú baba nekem is! Esztinek még a husitól is fáj a hasa... :(

Kép
waterlilly

Ja, ez az epres izé jó kis diétás, kímélő cucc lehetett! :lol:

Kép
waterlilly

Felhívtak a biokukactól, már ma hozzák a cuccot! (Hétfőn este rendeltem.) Úgyhogy holnap már ki is próbáljuk!

Kép
waterlilly

nahát, nem tudom, h le tudom-e pontosan írni, de megpróbálom. szóval engem egyáltalán nem érdekel, ki mivel (eper, csülök, tudomisén) eteti a saját gyerekét, csak azt nem bírom, ha az egyik hozzászólással megöljük a másikat. akkor ne mondd, Mogyó, h nem adsz neki epret meg tojást, ha már kapott. sőt, egyszerre mindkettőt. írd, h lesz*rod mikor mit lehet adni, adod, ahogy Neked tetszik. meg Ágikának (bár sztem ő azért még kicsit kicsike ahhoz, h el tudja dönteni, mi jó neki :roll: ). és én nem irigylek semmiféle vasgyomrot. jól jön az még majd azért. de az allergiát sem irigylem. és nem nyomjuk rendesen a glutén, csak nem kerülöm, mondjuk így.
ma azért uzsonnára kipróbáljuk az igazi kölest.
mennem kell, nagyfokú szenvedés a mai program. még jó, h nem egyedül kell csinálnom :roll: :? :lol:
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Kikuka
egyetértünk :-)

Bibu ma 5 percet aludt délután,délelött fél órát,remélem még kun egy picikét

Meglestem még az 5ik foggal bírkózik,még nincs kint teljesen :? és mellette jön az 5ik,hát sose alszunk már???

asszem megint betojt,ééés megette a brokkolit

Andi
mi a baj?nyügik az ikrecskék?

Mogyó
sok mindent adsz Ágikának amit nem lehetnne,de gondolom ezeket csak megnyalja

tegnap Bibu is rábuklott az eperre ettem őmeg a kezembe és rákattant,még idejébe elhúztam,de megnyalta,vísított utána,majd jövőre kap,az epret,mézet,mogyorót,sima tejet betartom 1 éves korig.glutén,tejtermék már jöhet

Anett
köszi a linket,megnézem én is :-)
Vendég

Sziasztok!
Köszönjük, h eszetekbe jutottunk! A köszöntéseket is!
Gabci! Legelészünk... :wink: :lol:
Kicsit bővebben (bár tény, h mostanság nem vagyok bőbeszédű- Bea :wink: ): voltunk dokinéninél. Épp szócsatát folytattak arról, h cseresznyét sem lehet 1 éves kor alatt.. ahhoz képest az eperhab...
És talán ez az oka annak is, h ritkán jövök. (Nagyon kezd távolodni a topikvélemény az enyémtől, én egy csomó dologgal nagyon nem értek egyet.) Sztem nincs ez túl aggódva, h mit mikor lehet adni. (Igen, a húgom is kapott tejet nemtomhány hónapos korában. 19 éves korától ++++-es allergiája van egy csomó mindenre! És ki tudja? Lehet, h van összefüggés, lehet, h nincs...)
És én maradok inkább túlzottan óvatos. Az én lelkiismeretemnek így jobb.
Hát mit is írjak még? Nekünk van egy kis kaki gondunk (nem, nem a foga... :shock: , könnyebb lenne, ha arra tudnám fogni), nagyon kemény a széklete, és nagy fájdalmakkal bírja csak kinyomni. És nem tom mitől! Sikítva sír ilyenkor. Most próbálom lazítani a székletét (őszibaracklével, szilvával, meggylével), remélem sikerül. Ha van jó ötletetek, akkor azt szívesen veszem... :wink:
Amúgy már csak a mászás és az ülés a sláger nálunk. :lol: Be is gyerekrácsoztuk a veszélyes zónákat! 8)
Még akartam valamit, de mi a fenét? :roll: Na, ha lényeges úgy is megírom! :wink:
(Jolka, nem építkezünk, csak egy kicsit kipofozzuk a házunkat, hátha úgy kelendőbb lesz- na meg rá is fér! :wink: A költözést nem, de az új pecót irígylem! :wink: )
Andi! Mitől a kaki a kedved? (Fú, nekem pl. qrvára fáj a fejem!)
Megyek altatni!

Kép
ermoni

és megjött Móni

már hiányoltalak
sejtettem miért nem jössz

van a hippnek sárgabarack leve,próbáld meg ha netán még nem

ha nagyon gázos lesz a helyzet,parafinolaj
legalábbis mi ezt kaptunk,azt mondta a doki,átolajozza a beleket,napi egy kiskanál

manapság mindenki allergiás,sajnos,és én szoptam aztán mégis allergiás vagyok,voltam.a lányaim is tutira allergiásak pollenekre,pedig Maja nem kapott mézet és Bibus se kap éves koráig.na mindegy tényleg mindenki etessen ahogy jónak látja,ártani bizti nem árt ha tolódik minden odébb,csak ha így haladunk,lassan 2 éves koráig a gyerek nem eszik mást mint biokrumplit zabbal .

én továbbra is artom,hogy allergéneket az ajánlásnak megfelelően,bár nem a legújabb ajánlásnak megfelelően
Vendég

Amúgy mikor lehet tojást adni? Én nem adok.
Nálam a következő fejlődési szakaszok vannak:
Betti: minden a szakirodalom szerint, házi pepecselés és bolti cucc 50-50%, mindent pontosan tudtam, hogy mikortól lehet
Barbu: csak házikaja, bolti ritkán (Apa 6 hónaposan fagyit ad, neki, én kiakadok), 8-9 hónapos korától csak "felnőtt kaja" mást meg sem eszik! (persze tiltólistásokat nem!, de semmi püré!) konkrétan bableves is, de azt mi lightosan főzzük, semmi csülök meg ilyesmi
Marci: csak bolti kaja. lusta vagyok főzni, meg elolvasni, hogy mit is ehet, de! az epres bébidesszertet nem vállalnám be!

Én a gluténtól nem parázok, de a tej, eper...stb az nincs.

Marci baromira nem olvas szakirodalmat. van egy metszőfoga alul, egy fölül oldalt és egy fölül középen, de mindegyik a bal oldalon! Úgy ahogy ül és tolatva közlekedik, ja és kezdetlegesen tapsol.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hát Móni, szerintem azért ezt ne tudd be topikvéleménynek, mert a gondolataiddal egészen biztos nem vagy egyedül. Nekem is pont az jutott eszembe, hogy anyám a mai napig nem tudja megbocsátani magának, hogy orvosi javaslatra higitott tehéntejet adott a pár hónapos hugomnak, akinek aztán 10 éves korában olyan ekcémás lett a lába térdtől lefelé, hogy azóta sem tud szoknyát hordani. Én úgy vagyok vele, hogy eszem, iszom olyanokat amikről tudom, hogy nem kéne, de nem tudnék magammal elszámolni, ha a gyerekemnek később bármi olyan baja lenne, ami esetleg az én merészségemre visszavezethető. Az engedélyezettek köre elég tág ahhoz, hogy változatosan tudjam etetni, nekem ennyi elég. Marci is mindent kinéz a szánkból, de azt szoktam mondani, kisfiam ebből nem kapsz, így jártál, csá.
Persze én is hozzáteszem mindenki azt csinál amit akar, ez nem itélet, csak a saját módszer.

Székrekedésre a leirtakon kívül nekünk a sütőtök is bevált, jól lazít.

ukati74

rég játszottunk, kicsit oldom a feszkót a hozzátápi után

Szóval ki kicsoda? Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?