Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Zsuzsa,az elsõ baba születése után kb.6 héttel kezdtem el ismét úszni.Minden nap figyeltem a tej mennyiségét,ami nekem sajnos azért volt könnyû,mert egyáltalán nem szopott,így 8 hónapig fejtem rendületlenül,akkor amikor szopnia kellett volna,és felírtam egy kis noteszba.Úszás után hosszant zuhanyoztam forró vízben.A notesz alapján én halálbiztosan tudom állítani,hogy nem befolyásolta a tej mennyiségét.És nagyon-nagyon jól esett,annyi kihagyás után.Úgy éreztem magam,mint a bádogember,az Ózban.

Mariann
Mariann

Sziasztok!

CSUKLÁS témában:
vigyázzatok nagyon a citromlével, mert állitólag amikor én volt csecsemõ, a dokinénim felvilágositotta anyukámat, hogy nem szabad a citromlét tisztán adni, csak higitva, mert a baba gégegörcsöt kaphat a tömény citromlétõl!!!! Ezt azért mesélte akkor el, mert éppen csuklottam, amikor jött és anyukám hozta a citromlét. Mondta, hogy pár napja hozott be egy nagymama egy picit gégegörccsel hozzá.

HASFÁJÁS:
Nyugodtan lehet adni a babáknak a Milupa édeskömény instant teáját, igaz, hogy rá van irva, hogy 4 hónapos kortól adható, de nem tudom, hogy ti kaptatok-e a kórházban csomagot, amiben volt egy kis mintazacskó belõle, arra pedig az volt irva, hogy 1 hetes kortól. A Milupának van egy ingyenes tanácsadó vonala, hát én felhivtam és megkérdeztem, hogy adtható-e. Ott egy kedves nõ mondta, hogy nyugodtan, mert most hoztak egy olyan rendeletet, hogy mindenre rá kell irni, hogy csak 4 hónapos kortól adható, mivel abból indulnak ki, hogy mindenki szoptasson, és az a baba, amelyik szopik, annak nincs szüksége más folyadékra.
Szóval én adtam Bencének ezt a teát és semmi baja nem lett tõle, sõt nem tudom, hogy ettõl-e, de az 5,5 hónap alatt még soha nem fájt a hasa. Szerintem közrejátszik az is, hogy nem hasfájós baba.

Sziasztok! Nyugodalmas babócázást mindenkinek:
Zsuzska
Zsuzska

Sziasztok!

Én az István kórházi Szoptatási Ambulancián azt tudtam meg, hogy az édeskömény-tea egyes babáknál még erõsebb görcsöket okoz. És azért sem ajánlják a teát, mert lemossa a belek faláról az anyatej által képzett védõréteget.
Viszont ha a mama iszik pl. ánizsteát, ami ugyanolyan hatású, mint a kömény, csak más a hatóanyaga, az átmegy a tejbe, és a babának is segíthet. Így a kecske és a káposzta is...Kép

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Lara: hát nálunk bõven a 28 napon belül fogyott el az üveg Kép
Balu is csinál ilyeneket álmában, de nem tudom, mitõl van!

Zsuzsa: ha nálatok elég a hasra fektetés hasfájásra, akkor nem is hasfájós a baba! Nálunk semmi sem jött be! Tornáztattuk, hasra fektettük (ágyon, kézen), masszíroztuk a hasát....

Most ennyi!

cory
cory

Sziasztok!
Akkor mostantól én is ide tartozom? Kép
Lenne egy kérdésem hozzátok. Máté egy hetes, és még csak kétszer hallottam sírni! De az is inkább csak egy nagyobb nyöszörgésnek illett be. Ha éhes, akkor cuppog, rágja az öklét, de nem sír! Igaz, nagyon hamar reagálok a jelzéseire, mégis furcsa, hogy nem ordít a cici után. A könyvek szerint az elsõ két hónapban a kisbabák mindent sírással jeleznek. Az én kisfiam viszont végtelenül nyugodt, békés. Ha fent van, élénk, jól szopik, szóval egyébként teljesen ok. Van valamelyikõtöknek hasonló élménye? Tegnap Gerianikó már megnyugtatott, hogy Lili sem volt sírós, igazából nem is aggaszt a dolog, csak furcsállom, mert Virág ennyi idõsen már sokszor próbára tette az idegeinket.
Minden kisbabának és kismamának puszi: Viráganya
Viráganya

Sziasztok!
Viráganya: Elõször is gratula! Üdv köztünk!az elején még én is azonnal felébredtem, ha cuppogott, és Balu "csak" akkor sírt, ha fájt a hasa. Azóta kialvatlanabb vagyok Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Viráganya, gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánokKép
Ami a sírást illeti az én kisfiam sem sírós, az elsõ két hétben a "hangját nem lehetett hallani", de utána elkezdett fájni a pocija és amiatt néha sír. De nem sokat. Szerintem örüljünk neki.Kép
Zsuzsa, Zolika hason alszik, de ha fáj a pocija ez önmagában kevés, sajnos.
Lara, nekem a citromlére azt mondta a védõnõ, hogy marja a picik gyomrát. Tehát vagy tejcsi vagy megvárni amíg elmúlik,egyébként engem szerintem jobban idegesít mint Zolikát.
Képzeljétek, hullik a hajunk.Kép Mikor nõ ki újra a haj, tudjátok?
Régebbi téma: Én rekordot döntöttem(negatívat), hat hétig vérezgettem, már azt hittem, hogy örökre úgy maradokKép

Sziasztok, Katica
Katica

Lara!
Máté is csinál ilyeneket alvás közben, de õ még zihál is, gyorsabban veszi a levegõt. Ez egy kicsit ijesztõ, remélem, elmúlik. Még sírásra is görbül a szája, a következõ pillanatban meg mosolyog. Szerintem a születését álmodja végig...(vagy valami ilyesmi Kép ).
Legyetek jók: Viráganya
Viráganya

Sziasztok!
Én is a Milupa instant édesköményteát itatom Mankával, nem nagyon szereti, de használ. Van kamilla is ilyenben, de az állitólag nagyon meghajtja a hasát. Amit lehet kapni Herbária v. Mecsek gyermekteát, azt is csak 4 hónaptól ajánlják, viszont megnéztem, pont ugyanazok a füvek vannak benne, mint a Laktoherb teában. Vagyis a pici is kap belöle a tejen át rendesen. Lehet, hogy ezért nem nagyon hasfájós a kislányom, mert annyi laktoherbet iszom, mint a fene.
Pocok

ui: kerestem mindenkiröl fotókat az "Ismerjük meg egymást"-ban, de nem nagyon találtam!
Rakjatok már fel Ti is, ha van, én nagyon kiváncsi vagyok mindenkire babástul!
Pocok

Sziasztok!

Lara!

Én is úgy hallottam, hogy citromlé helyett cicit kell adni a picinek. A kisfiam négy hetes és minden szopi után csuklik. Ilyenkor mindig megkinálom még egy kis tejcsivel, ettõl elmúlik neki.
Helga

SZiasztok!

Én úgy tudom, hogy a hasfájósság egy részt alkati kérdés, másrészt általában a fiúknál jelentkezik! Az elsõ hónapban én a teljes folyadékbevitelemet Laktoherb-ben tettem. Nem hiszem, hogy ezen múlna, mert Balu nagyon hasfájós volt!

cory
cory

Sziasztok!

Szeretnék átjönni hozzátok a friss kismamáktól, mert 21-én megszületett a gyönyörû kislányunk. Most már itthon vagyunk. Átolvastam az írásokat és eléggé hasonló kérdések merültek fel bennem is. Az én picim orra is tele van, tüsszög is, de nincs meg fázva. én este fürdetésnél egy kis olajos vattával megtörlöm a járat elejét aztán a meleg víz, meg a fazék kamilla tea ami párolog kihozza belõle. Én még nem mertem megszívni neki.
Viszont szerintetek létezik olyan hogy nem büfizik a baba?? Vagyishogy nekünk alul jön ki a levegõ rögtön.
Hát most ennyi, most már majd rendszeresebben jövök.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk: üdv a fedélzeten! Nálunk az elején minden szoptatás közben volt kaki is, és közben alul távoztak a gázok. Idõnként szoptatás közben Balu megállt, és akkor kellett õt büfiztetni. Rögtön jött is, de a végén általában már semmi.

cory
cory

Szia Tiki!

Az elso heten Maja sem bofizett, de ne aggodj, meg ket het, es tej is jon vele egyutt.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Akkor most már én is bejelentkezek, úgy látom, szépen gyûlünk itt KépKép

Gabi
bgabi

Tikk, tényleg jó teában fürdetni a babát? Már mások is mondták, hogy kamillás és vadárvácskás fözetben fürdenek. Mi csak tiszta csapvizben. ??
Pocok

Pocok!
A kamilla kiszárítja az amúgy is száraz bõrét! Én a tiszta vizet ajánlom, hydrophil nin ionnal!
ss
ss

Akkor jó, nem maradt le Manka semmiröl.
Pocok

Anyukák!
A Ti babáitok mennyit sírnak??? Máté ugyanis szinte semmit, illetve csak kiabál, ha éhes. De ez a klasszikus oázás egyelõre nincs. Tudtok errõl valamit?
Puszi: Viráganya
Viráganya

Sziasztok!

SZerintetek mennyit kell aludnia egy 2,5 hónapos babának?

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Muszáj bejelentkeznem megint. Balu ma rájött, hogyan tudja megfogni, és rázni a csörgõt. Nagyon édes! Kép
Vannak róla képek is: [url=http://terszt.fw.hu" TARGET="_top]http://terszt.fw.hu[/url]

cory

cory
Budapest

Mert Balu mennyit laszik?

Szerintem gyereke valogatja. De az biztos egy 2,5 honapos mar nem alszik egesz nap.

[url=http://www.babapont.hu/egesz/alvas/mennyialvas.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/egesz/alvas/mennyialvas.html[/url]

Van egy jo kis tablazat ott de sajnos nem tudom egyenlore ide betenni, de meg majd probalkozok

Napocska
napocska

Sikerult a fenti linkrol kimasolnom es ossze szedni a tablazatot.
Egy fajta nezet szerint ennyi alvasra van szukseg egy babanak a kulonbozo korokban.

<pre>
Kor Éjszakai alvás Nappali alvás Összesen
0-1 hónap 8.5-9 óra 7-9 óra (3 X 2-3 óra) kb. 15.5-18 óra
1-3 hónap 9-10 óra 5-6 óra (3 X 1.5-2 óra kb. 15-16 óra
3-6 hónap 10.5-11 óra 3.5-4.5 óra (2-3 X 1.75-2.25 óra) kb. 14.5-15 óra
6-18 hónap 10.5-11.5 óra 2.5-3.5 óra (2 X 1.25-1.75 óra) kb. 13.5-14.5 óra
18-36 hónap 10.5-11 óra 1.5-2.5 óra (1-szer) kb. 12-13.5 óra
3-6 év 10-11 óra 1-1.5 óra (1-szer) kb. 11-12.5 óra
6-14 év 10-11 óra - kb. 10-11 óra
</pre>

Napocska
napocska

Napocska: köszi!

cory
Budapest

Szijasztok!

Dia! Szegedtöl messze van a MammutKépDe ha megyünk arra venni fogunk!
Felszines alvás szerintem ez nem lehet, mert az nem tart 2 órán keresztül. Meg egyékbént nem mindig csinálja, csak mondjuk 3 naponta..

Hasfájás: Az a baj, hogy a kislányunk nem bir hason feküdni, már próbáltam hogy hasra fektetem, de akkor vadul elkezd üvölteni. Pedig tényleg soxor próbáltam és sir:-((((
Söt a pocakmasszirozás sem segit ilyenkor, a lábfeltolás sem...
A laktoherb tea sem segit..
De ma veszünk Gripe Water-t, hátha az beválik!

Zsuzska! Milupa mintát mi is kaptunk, de még nem bontottuk ki, söt most hogy mondod, ki is fogjuk próbálni!
A citromlével akkor tényleg jobb vigyázni, de kipróbáltam amit a lányok javasoltak, hogy hagyjam csuklani, aztán ha megunja majd elkezd sirni, és bevált. Elöször sirva csuklott, utána sirt tovább és tényleg elmaradt a csuklás!:-)))Utána a sirás is:-))))

Viráganya! Gratulálok Mátéhoz, élvezzétek a csendet, az olyan jó! Egyébként az elsö két hétben Hanga se nagyon sirt, söt napközben még most sem, csak esténként jön rá az egy órás müsorKép

Tikk! szijaaaaaaa, gratula a pici lányodhoz!
Hanga sem büfizett kb. két hetes koráig, aztán elkezdtük büfiztetni és szépen belejött, "megtanulta".

BGabi! szija neked is, láttam a képeiteket, nagyon aranyos a kisbabád és te is:-)

Cory! Most megyek és megnézlek benneteket!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Bocsi, hogy bekontarkodom ide, meg par honapig nem tartozom kozetek. De a hasfajashoz szeretnek hozzaszolni, na persze ha nem zavarok.
A baratnom kislanya is nagyon pocakfajos volt. Probaltak mindent, majd egy gyerekorvos a kovetkezot ajanlotta. Hogy irja fel minden nap, hogy mit eszik,iszik az anya es utana hogyan reagal a baba. Elkezdtek irni figyelni, s rajottek, hogy ha olyan etelt eszik amiben fokhagyma van, akkor a baba szopizas utan hasfajos. Majd ezutan "leszokott" az anya a fokhagymas etelekrol es megszunt a baboca hasfajasa. A gyerekorvos szerint ez nagyon hatasos. Volt olyan baba, amelyik a pirospaprikas etelektol volt hasfajos, volt amelyik a kavetol... es meg sorolhatnam. Nem tudom, hogy mennyire bevalt dolog ez, csak egy otletnek irtam. Talan masnal is bevalik.

Jo babazast!

Andysj
Andysj

sziasztok Lányok!

ÉN a fürdõvizébe minden második nap teszek egy kis kamillateát, de csak éppen egy picit és nagyon jól eltüntette a hámlást. De ez egyéni, hogy melyik babának milyen a bõre.
Ti levágtátok már a körmét? Nem is tudom ki írta,hogy lerágta. Na én nem merném.nem szakad be neki?
ti hagyjátok õket csuklani vagy csináltok vele valamit?

tikk
tikk

Én már levágtam a körmét, nagyon hosszú volt már, és töredezett. Semmi baja nem lett.
A csuklással én nem szoktam csinálni semmit, elmúlik magától.

Lara! Köszi Kép

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Lara, szerintem se adj Hangának citromlét, oket tényleg nem zavarja annyira a csuklás, mint ahogy mi gondoljuk. Ráadásul a citromlé allergizálhat és kimarhatja a gyomrát.

Hasfájásra nagyon jó, ha tornáztatjátok a babát, fel kell tolni a térdét a mellkasáig, majd vissza, mintha biciklizne. Lehet masszírozni is a pociját, a köldökétol, óramutató járásával megegyezo irányba, félkör alakban.
Ami nálunk még nagyon bejött, nemcsak hasfájásra, hanem megnyugtatásra is, az az ún. kólika-tartás. Úgy kell tartani a karodban, hogy hasra fekszik, feje a könyöködnél van. Nagyon szeretnek így kuksolni a babák, lehet velük így sétálni, mindenfélét megmutogatni nekik.

Az én ismereteim szerint is az a legjobb, ha a mama issza a köményteát, nem a baba. De csak módjával.

Viráganya, szerintem cseppet se aggódj, nem muszáj sírniuk a babáknak. Minden baba más. Ráér majd ha jön a foga... Nálunk Gergo szinte sose sírt, maximum nyöszörgött egy kicsit, a védono azt mondta, nem sírásra vesztegeti az energiáját, hanem gyarapodásra. Kép
És gratulálok nektek!

Tikk, nektek is gratulálok! Nem minden baba büfizik, foleg a szopis babák között gyakori, hogy alig nyelnek levegot. Én úgy tudom,hogy a szörcsögés egyik oka, hogy még meglehetosen szukek a járatok. Hamarosan megszunik.

Szerintem bármikor fürdethetoek a babák nagykádban, ha ti úgy érzitek, hogy biztonságosan tudjátok oket fogni. Van olyan baba, aki vígan úszik a hatalmas vízben, olyan is van, aki a kis pocsolyát szereti. Ki kell próbálni. Régen textil pelenkát tettek a kád aljába, hogy ne csússzon. (Nekünk a pelenka csúszott el Kép )

Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

SZiasztok!

Napocska: tegnap elfelejtettem írni, hogy Balu aznap egyáltalán nem aludt az éjszakán kívül.

tikk: én rágtam a körmét az elején, és semmi gond nem volt vele, de nekem volt 18 év gyakorlatom a dologban Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Gratulalok minden friss anyukanak!!!

Na ez a korom tema jo. Egyreszt nem merem tovig levagni, igy aztan marad egy kicsi rajta, ami a vagas miatt jo eles is lesz. Na azzal jol meg tudja magat karmolni. ROngyot fogatok vele koromreszeles gyanant... Es nalatok is eloszor nagyon puha volt a korme, aztan bekemenyedett (11 het)? Mert igy kemenyen meg nehezebb levagni.

Csuklasrol meg annyit, hogy en olyan fura fajzat vagyok, hogy szeretek csuklani, igy nem is gondoltam, hogy ot is zavarhatja. Ezert aztan nem is zavarja, vidaman elvan kozben. Szerintem csak az a lenyeg, hogy ha meg johet fel tej, azaz kozvetlenul a szopas utan meg ne tegyetek le, ha csuklik. CITROMLE-t nehogy!!!!

A kaja temahoz meg annyit, hogy igen, jobb vigyazni egyes dolgokkal az anyukanak, en is vigyaztam, ami tutti jo, az a hus es a krumpli (+4 kilo szules ota, Kép)

Lara!
Eloszor Maja sem akart hason fekudni, kb. a 6/7 heten kezdte el szeretni, de azalatt ugy ellustult a nyakizma, hogy meg most is alig tudja szegeny felemelni. Meg husi is a dragam Kép Ugyhogy azert probalkozz, mar csak ezert is.

Cory!
Ez az alvas szerintem nagyon egyedi. A baratnom lanya 3 honapos kora ota napi 2x alszik 1 orat, es nagyon boldog ezzel is. De az is lehet, hogy valami nagy fejlodesre keszul, es mar nagyon izgatott volt Kép

Zsuzsi
zsuzsa73

Cory

Ez eleg rosszul hangzik hogy agesz nap egy szemernyit se aludt. Legalabb ejszaka jol aludt utana? Mennyit aludt akkor ejszaka lehet napi atlag mennyissege a nelkul is megvolt? Szopizasokkozbe se aludt el percekre? Ma se aludt Balu vagy ma azert vegre bepotolta tegnapi nem alvast? Te hogy birtad egesz nap nagyon sirt faradsagtol?

Ja vegre valamerre talalam egy olyan linket Babu fotoihoz amit en is meg tudtam nezni tunderi egy fiucska. Rettegjenek par ev mulva a lanyos mamak. Sok lany szivet fog ossze torni.

Napocska
napocska

Sziasztok!

Napocska: éjszaka aludt 11 órát. Ma egész sokat aludt napközben. Sõt még szoptatások közben is. A két nap átlaga teljesen normálisnak tûnik Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Lányok, Ti hogyan kezdtétek meg a babák levegõztetését? A doktor néni szerint három hetesen kezdjem rányitogatni az ablakot, és egy hónaposan vigyem le elõször. Pedig olyan jó lenne már kimozdulni egy kicsit...Virágot is a szomszéd lány viszi az oviba, gyakorlatilag több hete nem voltam az utcán. Kép És mennyit sétáltok, amikor ilyen hideg van?

A körömrágás nagyon tetszett...Kép Én azért maradok a kisollónál, a babának semmi baja nem lesz. Elõtte alkoholba mártom az ollót, és határozottan megfogom a kis kezeket Kép

Lara! Virág szerint még egy kistesó kell majd neki, mert a Hanga nevet nem lehet kihagyni...Kép De azért nem bánom, hogy kisfiam lett, olyan édes!

Iboly! Köszi a gratulációt, aranyos vagy!
Szoptatás alatti étrend: éppen most tiltott el a doktornõ a tejtermékektõl, ill. naponta fél liternél több tejterméket nem ihatok (ebben benne van a joghurt, tej, kefir, stb.), mert Máténak nagyon száraz a bõre. Úgyhogy most már végképp nem tudom, mit egyek, mert a zöldségek egy része felfújja az embert, a tejtermékek allergizálnak, a felvágottakban tartósítószer van, a krumpli hizlal...Kép Mi lesz ebbõl???

Mindenkinek szép havas napot: Viráganya
Viráganya

Szijasztok!

Andysj! Nagyon jó 5letet adtál!

Tikk! Én is hallottam már arról, hogy le lehet rágni a körmét, de elég furcsának tünik, igy elökaptam a babaollót és levágtam. Elöször féltem töle, mert olyan pici, de gyorsan megy.

Iboly! Igen, a citromléröl már leszoktunk az itteni tanácsok hatására, és tényleg bevállt, hogy magától abbamarad a csuklás és a babát tényleg nem idegesiti. Amikor fáj a hasa én is azt tapasztaltam, hogy az általad emlitett tartásban mindig megnyuxik. Nem is tudtam, hogy ez a kólikás babákat megnyugtató helyzet.

Zsuzsi! A hason fektetéssel azóta is vadul próbálkozunk, de még mindig sir ha hasra teszem. Ilyenkor a fejét mindig tartja és közben sirKép Szerintem nem tudja, hogy le kéne tennie a fejét és akkor könnyebb lenne:-)) Próbáltam én a fejecskéjét picit lenyomni a két keze közé, de nem hagyja...De azért nem adjuk fel és próbálkozunk!

Viráganya! 2,5 hetesen felöltöztettem, rányitottam az ablakot - 5perc, másnap 10 perc, 3.nap - 15percig álltunk az erkélyen, aztán meguntam, hogy felöltöztetem és állok az erkélyen és üvölt a kezemben, szóval a 4.napon felöltöztettem és levittem sétálni fél órát - ekkor kb.+2fok lehetett. Azóta minden nap fél vagy egy órát sétálunk. Tegnap elött 3 óra hosszat sétáltunk (Cory!). Szóval 3 hetesen már vígan aludt a 0 fokban. Ha jól felöltözteted, nem fázik meg.
Virágnak csudajó izlése van!Kép
Azért nem lehet enned tejet, mert száraz Máté böre? Csak azért kérdem, mert Hangának is száraz a lábán a bör és én nagyon sok sajtot, joghurtot, túrót, tejet eszem. Lehet, hogy ez az oka?
Egyébként ha jól belegondolunk húslevesen kivül mást nem is lehet enniKép

Tegnap éjjel: hajnal 2-ig járkáltam vele, eccerüen nem volt hajlandó elaludni, csak nézelödött. Ha letettem az ágyába, akkor egy idö után sirt, ha a kezebe vettem, ott meg csak figyelt. Fogalmam sem volt hogy mi a teendö, igy járkáltam vele, de olyan jól érezte magát, jókat nézelödött...csak ne éjjel 2-kor tenné!
Ilyenkor ti mit csináltok?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Cory!

Megnéztem Balut! TündériKépKépKép
lara (lara)

Sziasztok!

Majanak is szaraz a terde, combja kornyeken a bore, pedig nem is nagyon eszem tejtermeket. Tegnap bekentem popsikenoccsel, de ma ugyanolyan szaraz volt. Ti mit csinaltok ezzel?

Levegozes: nalunk is 10-20-30 stb perc volt eloszor, aztan irany a seta. Jot tesz a tejnek is a szabad levego Kép De ilyen idoben, mint ami ma volt, ki se mozdulunk.

Ti meddig adjatok a K vitamint? Nekunk 10 hetig kellett, de a sogornom dokija addig adta, amig csak anyatajet ivott a pici.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok,

MANKA AZ OLDALÁRA FORDULT!!!!!!!!! Igen, igen, igen!

Nem nagyon értem, mi az összefüggés a baba száraz böre és a tejtermékek között. Én rengeteg tejet iszom, napi 1 litert minimum és sok-sok sajtot eszek, de nem száraz a kislányom böre. Minden másnap átsimogatom a testét és a fejét napraforgóolajjal, ezt amúgy is szereti nagyon. Ilyenkor olajos hal a neve.

Lara, nem elég, ha csak mellette vagy a kiságynál? Csak azért, mert mikor 1x fél napra otthon kellett hagynom a picit a férjemmel, és ö minden nyekergésnél pánikszerüen felkapta és járkált vele, 2 napig tartott, mig leszokott erröl. Most ha sir, és csak anyahiánya van, elég, ha megállok az ágya mellett, esetleg megsimogatom a fejét vagy a hasát, máris vigyorog és megnyugszik.
Pocok

Sziasztok!

Bõrszárazságra nekünk a doki a mosakodó kenõcsöt ajánlotta. És úgy látom, bejött. Fürdéskor csak a hajlatokat olajozzuk, maj megfürdetjük mosakodó kenõcsös vízben, majd szárazra törlés után bekenem mosakodó kenõccsel. 3-4 nap alatt eltûnt a bõrszárazság.

Levegõztetésrõl én is úgy tudtam, hogy 3 hetesen kell elkezdeni. Aztán 10 naposan jött a doki, és mondta, hogy ne várjuk azt meg, hanem vigyük lefelé. Így 11 naposan megkezdtük a sétát.

K vitamint én úgy tudom, hogy addig kell adni, amíg csak anyatejet kap a baba. És ez van a zárójelentésében is.

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Viráganya: mi már 1,5 hetesen voltunk utcán, de ebben az idõben tényleg nem jó túl korán kezdeni. Azt nem tudod megoldani, hogy két etetés közben mondjuk lemenj a boltba, és addig az apukájával legyen. Nekem az sokat segített!

Lara: és bejött a hosszú séta? Kép

Zsuzsa: az elsõ dokink csak az elsõ 5 hétben adatott volna velünk K vitamint, de az új, ahova most költöztünk addig mig csak anyatejes. Tehát ez nagyon doki függõ!

cory

cory
Budapest

Viráganya!

A tejtermékek fogyasztásának korlátozása leginkább azért fontos, mert a tejfehérje kiválasztódik az anyatejben és allergiát okozhat a babánál. A száraz bõrrel azért lehet kapcsolatban, mert a száraz bõr esetleg ekcémára hajlamos és az allergia egyik megnyilvánulása is lehet ekcéma.
Nem egyszerû az étrend, az biztos. Szerintem, óvatosan tapasztald ki, hogy mitõl fáj vagy sem Máté pocija és aszerint étkezz. Sok babának meg se kottyannak a káposzta és egyebek, mások viszont szenvednek tõle. Azt hiszem, érvényes ilyenkor is az a szabály, hogy "gyakran, keveset" és akkor a hízlalóbb ételek sem okoznak gondot.

Üdv.
Iboly
Iboly (iboly)

Szijaszok!

Zsuzsa! Én tegnap kipróbáltam, hogy fürdetés elött bekentem a száraz részeket Johnson's babaolajjal. Másnap nem volt száraz ott a bör.

Pocok! Gratulálok a pici MankánakKép
Lehet, hogy azt kéne, hogy állok az ágyánál, de éjjel 2-kor már majdnem összeestem a fáradtságtól, bár hogy lekopogjam, azóta ez nem fordult még elö, illetve azóta, hogy este adunk neki Gripe Watert. Mert ettöl fogva, mintha kicserélték volna, hihetetlen. Képzeljétek, tegnap este 20-21 között szopizott, aztán kis hasfájás, erre jött a Gripe Water és reggel fél 9-kor ébresztettem. Aludt mint a bunda! Gripe Water a favorit nálunk, ez az éjjeli nyugodt alvás zálogaKép

Cory! Bejött hát! Azóta engem alig lehet visszatartani, csak szegény férjem alig birja a kilométereketKép

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Ma néztem a patikában a Gripe Water-t, de messze volt és nem tudtam elolvasni, hogy mi van rajta. Szóval pontosan mi is ez?
Lara, én bevittem a konyhából a magas bárszéket, reggelente félálomban azon ülve pelenkázok.

Képzeljétek, anyósom ma olyan szinten felidegesitette a picit, hogy, ö a nyugalom szobra 40 percen át csak a vállamon volt nyugodtan, kapaszkodott belém szegény kicsim, szipogott, meg reszketett, ha leraktam azonnal sírni kezdett, de rendesen, csupa könny volt a szeme. Még most álmában is csuklik néha egyet. Á, semmi különös, csak anyós b*sztatta 1 órán keresztül folyamatosan, rossz volt nézni. Úgy fogja, mint a lapátnyelet, forgatja össze-vissza, fejhangon dünnyög neki. Ha baba lennék én is kiborulnék töle. Aztán miután gyerek már reszket és vörös fejjel kétségbeesetten sir, akkor a férjem kezébe nyomja, hogy tessék, biztos éhes (éhes!!!), vagyis majdnem mellé, de rászól a fiára, hogy "jajmicsinálsz, elejted". Mikor a papája az elsö napoktól olyan ügyesen bánik vele! És akkor még ami a halálom: a fenemód (más szót használnék, mert fel vagyok indulva) éles dohányzóasztal sarka fölött a baba feje, és ott pörgeti 1 kézzel a kapálódzó kislányomat. Meg mindig magyaráz: hogy kéne szoptatni, mikor ö egyik fiát se szoptatta! Azt hiszem löttek a békés Karácsonynak, mert Mankát egy darabig nem adom oda. Majd ha Manka tud járni, és beleharap a kezébe, ha csipkedi az arcát!
Sajnos nem szivesen dobnám ki, biztos rosszul esne a férjemnek, bár ö is halál ideges töle.
Bocs, a szómenésért, de nagyon kivagyunk.
Pocok

Cory! Sajnos, apa Pesten dolgozik, így csak késõ este jön haza. A szüleim jönnek minden délután, csak akkor már töksötét van, és nem éppen o fok. De most már jövõ héttõl elkezdem a levegõztetést, így olyan fárasztó a nap.

Iboly! Tegnap óta nem iszom tejet, és Máténak mintha máris javult volna a bõre. Mondjuk, narancslébõl is tekintélyes mennyiségeket nyakalok be, lehet, hogy ettõl vannak olyan kis összefolyó piros pöttyök Máté arcán? No, mindegy, majd teázgatok. Még jó, hopgy most vettünk több karton narancslét...Kép

Gabi! Te hogy használod a mosakodó kenõcsöt??? Mert nekem nem habzik, csak úgy úszkál a vízben, darabokban. És fürdés után is ezzel kened be?

Lara! A Johnson's olaj nem allergizál? Bár a kórházban is ilyen termékeket használtak...

Pocok! Teljesen megértelek. Anyósom minden alkalommal elmondja, hogy biztos túl erõs a tejem, ezért piros Máté bõre. Egyébként õ sem szoptatott soha. Ez már csak így van...Kép

Mindenkinek szép napot: Viráganya
Viráganya

Viráganya, lásd Pocok, ugyanezen topic feljebb, nov 22-én, idézem:
"Végy 1 kádat, kend be az alját egyenletesen a fürdetökrémmel, majd a zuhannyal nagy sugárban engedd rá a vizet, amig
az utolsó maszatnyi krém is eltünik. Garantált szép, magas hab, a krémcsomók tömege már a múlté! Pannika úgy ül a
habfürdös vizben, mint egy királynö. Nekünk bevált. "

Ildi

Ildi
pildi

SZijasztok!

Pocok! Látom felcsigáztam az érdeklödésed! Talán te is nyugodtan akarsz aludni éjjel?
Szóval a Gripe Water az egy gyógyviz, ami csecsemöknek készül pocakfájás ellen. Kapormagolaj van benne. 1 hónapos kortól lehet adni. Asszem 2 hónap alatt jár le a szavatossága a felbontástól, az ára kb.1200 Ft. Vacsi után, ha látjuk, hogy fáj a hasa a babának, egy kávéskanállal szoktunk neki adni, és fél órán belül nyugodtan elalszik, egészen reggeligKép Pedig altató nincs benne!:-)))))))
Hát részvétem az anyósod miatt, én is ki lennék töle készülve!

Viráganya! Én azért mertem már az elsö naptól Johnson's-al fürdetni Hangát, mert a klinikán is ezzel fürdették a babákat, és ha allergiás lett volna rá, akkor már a klinikán látszott volna a börén. Pl.volt a klinikán olyan újszülött, aki csupa pöttyes volt a Johnson's-tól. Szóval már ott letesztelödött a baba, igy tudtam, hogy ö nem allergiás erre. (egyébként 20 babából csak 1 volt allergiás a klinikán a Johnson's-ra)

A fogorvosnál lehet érzéstelenitö injekciót kérni a fogtöméskor, ha szoptat az ember?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Lara: Szerintem lehet kapni érzéstelenítõt, mert terhesség alatt is lehet, ha már mozog a baba, de ezt tudnia kell a fogorvosnak is! Kép

cory

cory
Budapest

Sziastok!

Viráganya!
Én eddig úgy raktam a mosakodó kenõcsöt a vízbe, hogy elõbb pici edényben pici vízzel felhigítottam. Most kipróbáltam a kád aljára kenve, és úgy még egyszerûbb volt Kép
És ezzel a kenõccsel kenem be fürdés után. Három nap alatt eltûntek a bõrszárazságok, gyönyörû lett a bõre, még a védõnõ szerint is. Egyébként a gyerekorvos mondta, hogy így csináljam.

Puszi:
Gabi
bgabi

Piros pöttyös foltja Panninak is van, a tarkóján, azt mondta a doki, ez is olyan tüzfolt féle, majd elmúlik. Azt mondta, örüljek neki, hogy ott van, ahol, lehetne az arcán is.

Van egy kérdésem, amire 1 könyvben sem találtam választ: mikortól nevezhetö a baba haj és szemszine végleges-félének? Azt tudom, hogy gyermekkorában is változik még a haja. Mankának most elég világoskékes szeme van, körülötte sötétebb gyürüvel, a haja pedig világos vöröses-barna. Mi lehet ebböl?
Pocok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?