Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

szegény Levi, jobbulást neki!

énis elkaptam vlmit, két napja fáj a torkom, és érzem, hogy náthás leszek. a nyár közepén hogyan tudtam megfázni???

10 hónapos és már azt eszi mint a szülei? hány foga van? tud rágni? milyen egy 10 hónapos gyerek? miben különbözik pl Lilitől? már jár?

kolos megint jól aludt két napja 7után ébred, én persze 6kor kinyitom a szemem és már nem tudok visszaaludni! :( pedig fáradt vagyok.

megyek, amíg alszik addig kell magammal törődni, utána meg sem áll a kis pelenkás bajkeverő. :)
Vendég

sziasztok,
mar fertod. manofej 1 orat aludt, masfel orat rohogott alizon az autoban, ugyhogy most semmi para.
orsi,
borisz nem sztrajkol szopi ugyben, de csak reggel (hajnal), ejjel es este keri maga, delutan 1x felkinalom neki, s ha epp kicsot ehes vagy szomjas, akkor elfogadja, de volt mar hogy nem.

10 honapos baba,
aliz 10 honaposan annyit tudott, mint most a ti babaitok, de mar mindent evett, amiben nem volt tej-tejfol-tejszin-tojasfeherje-eros fuszer-zsír.
megprobaltam ugy fozni, hogy nekunk is jo legyen, vagy csak kis modositassal. pl. a rakott cukkini/brokkoli/karfiol volt az egyik elso kaja, amit egyutt etunk, nem volt egesz 10 honapos akkor meg. nem besamellel csinaltam, nem is tejfollel, hanem joghurttal, sajttal a tetejen, s mivel daralthusos, az allag is megfelelt neki. aztan a rizs vagy rizibizi sult csirkevel...stb. karacsonykor meg (aliz dec. 20.ai) siman ette a lazacot es hozza mar a salatat is, az olivabogyo volt a kedvence egy evesen!
azota egy csomo ilyen kifejlesztett kajank van, amit 1-2 eves korig egyutt ehetunk a kolokkel.

kora,
gyogyulast levinek. nekem - sajna - van mar tapasztalatom felsoleguti bajok ugyeben mindket gyerek reszerol, de mazlista vagyok, egyik sem balhezik az orrszivotol, sot...! ALIZ SOSE BALHEZOTT, BORISZ MEG CSAK 2 HONAPOSAN AZ ELSO 2 SZIVASNAL, DE MIVEL AGYON DICSERTEM UTANA, H. MILYEN UGYES VOLT, AZOTA EZT VARJA:-)) (bocs, nem kiabalok, csaknem vettem eszre a capslockot)

velemenyket kerek:
mivel nalunk elore fele meg csak a fejbefurasos kuszas megy, ezt csak a nagy agyon csinalja borso (m eg szerencsere), de a talajon inkabb nem kuszik, hanem rogton felul, ha meltatlanul es veletlenul fekvo helyzetbe kerul...azaz nagy ritkan hason marad, de akkor meg mindig a hatrafele es korbe-korbe kuszas van, vagy a negykezlabra allas, de abban meg nem marad meg, mert arrol rogton a felules jut eszebe, s mar ul is, de ulesbol meg meg nem tud (akar) visszamenni negykezlabba, mert dol--dol--dol elore egy jatekert, emgy elore a kezevel, de ahogy terdre fordulna a laba, inkabb visszaul!!
velemenyek???? hogyan tovabb??? szoval?? mi megy mi utan???

Kép
Kép
momoska

10 hónapos??? Hm....

Tul képpen amiben különbözik, (már amit rövid idő alatt megfigyeltem, nem sűrűn látom őket) hogy gyorsabban mászik, mint a villám, biztosabban áll, de nem igen használta inkább mászott, ha állt ugyanúgy kellett fogni a kezét, magától még nem állt meg. De ami elmondható hogy a mozgásai biztosabbak. Súlyra talán annyi volt mint Lili (persze ezt csak érzésre mondom, könnyűnek találtam)
És hogy hány foga van? alul fölül a középsők teljesen, és az oldalsók meg most jönnek ki. SZóval ha úgy vesszük 8. És nem hiszem hogy másként főznének. Anyu hagymás törtkrumplit csinált, jó sok hagymával meg a fasírozott is fűszeres volt, nem neki szánta, de ez sem volt gond. A múltkor amikor lent voltunk náluk, akkor fejtett bablevest és palacsintát evett. Semmi összetördelés, paszírozás.....

Persze minden gyerek más és más, ki előbb csinál valamit ki később.
Szerintem Momoska nem hiszem hogy aggodnod kellene azon hogy még nem mászik "rendesen". Eljön annak is az ideje. Van olyan gyerek, aki valamelyik mozgásfázist kihagyja és mondjuk az ülés után már a menés megy, vagy később érik meg a különböző mozgásra.

Egyéként Lili is így kezdte, előbb csak körbe körbe, meg hátra aztán egyik napról a másikra jött az új mozgás. Uh. szrintem nincs gond.

jó éjt mindenkinek! FŐleg neked Kora, kívánom hogy tudjál aludni legalább pár órát legalább....

KépKép
domidina

sziasztok

én totál megfáztam, az orromon semmi levegő nem jut át. :( annyira sz*r! utálok náthás lenni. csak nem tudom hol fázhattam meg?????
remélem kolos nem kapja el, mert akkor az éjszakák szörnyűek leszenk, és ő ellentétben borisszal utálja az orrszívót. ha meghallja a porszívó hangját már sír. nem akarnám ezzel sokkolni.

Levi hogy van?

nálunk ez úgy volt, hogy kolos már vagy két hete (vagy több) négykézláb tudott állni (ha ülésbe raktuk le, akkor onnan) és hntázott, de ha vlmit el akart érni, akkor hasra vágódott, és nyújtózkodott, kúszott, tehát fogalma nem volt, hogyan kell mászni. aztán egyszer megtett 2-3 lépést, amjd másodnap is, és így tovább, ráérzett az ízére. amjd azt vettük észre, hogy mászik és egyből fel is ül. nála a feltérdelés ezután jött, és utolsónak az állás.
az egyik ismerősünk kislánya 7-8 hónaposan még nem tudott ülni, csak forgolódott - szóval szerintem mindenki a maga ütemében halad, ld Nüncsi!!
anyuák mindig azt mondták, van olyan gyerek aki előbb tud állni mint ülni. aztán, hogy tényleg így van-e ne tudom.
Vendég

koszi, koszi a valaszokat. aliz 8 honapot betoltotte, mikor kuszni kezdett, de mast nem is csinalt 2 honapon at, aztan 10 honaposan 4 nap alatt negykezlabra allt, maszott, felult felallt, s rogton kicsit lepegetett is, nem is esett soha nagyokat allasbol, nem volt ilyen parank. csak nala olyan logikusnak tunt a sorrend...borsiz meg rogton negykezlabbol (meg az se volt tartos es gyakori) a biztos felulest tanulta meg, most mar nagyon profin, s ezert nem is hajlando egy percig sem hason (vagy negykezlab) lenni, ezert gondolkodom, h. akkor most hogyan tovabb, mert a felallast nem forszirozzuk, nem tesszuk olyan helyre, ahol fel tudna allni, ha rajtunk maszkal, akkor all csak fel, de akkor nem felhuzza magat, hanem felnyomja magat a kezeivel, es en szeretnem, mert fontos, h. elobb kusszon-masszom, mielott raerez a felegyenesedes oromere..hm.:-)

megvolt a keresztelo is am ma, csak mikor kijottunk a templombol, akkor jutott eszunkbe, h. mindenki elfelejtett fenykepezni, annyira rohogtunk borson, mert mindent kiszedett a pap kezebol, s nem hanyatt tartotta apja (keresztanyja nem birt vele, azaz nem birta el az allando mocorgasaval) a viz ala, hanem arccal lefele, s mig ontottek ra a vizet, vegig a talba tapicskolt, amibe a viz folyt, ezert a pap is es a ministransfiuk is elaztak, s kozbe vegig dumalt, de ez nem volt fura, mert mikor nem dumal??!!!.
de utana azert fenykepeztunk, templom elott, ebednel, majd azert vmikor rakok nehanyat.

viszont az ejszakank!!!!! brrrrrrrrrrrr!

azt tegnap el is felejtettem mondani, h. 4 nap alatt lett 3 foga, s rogton 1 nap kihagyassal jon a 4. (a vampirfog parja), az eddigi fogaknal is nyoszorgott ejjel (nappal nem vettuk eszre), de most (persze mikor egy szobaban aludt a csalad) olyan sikitoan sirt...f12kor eloszor, aztan orankent, 2 orankent, simire abbahagyta, f3kor szopcsira, de f6kor sokaig az se kellett neki, csak uvoltott, aztan 6 elott vegre szopcsira elaludt 8ig, de bezzeg aliz f6tol mar nem tudott visszaaludni (borso is bedagadt szemekkel ebredt azert)...hat nehez volt vele ugy 1 ora korul pont az etteremben, marmint alizzal.
viszont meg nem tort at a fog, csak nagyon feher a hegye, lesz meg ma is ejjelunk, ugy latom...mindensetre ma az egesz napos ivovizebe chamomilla volt:-)

Kép
Kép
momoska

Ja! Orsi, Levi jobbulast!!!!
en melyen egyutterzek, mert nekem majd szeptember vege fele mulik el az orrdugulas, orrfujas, torokkaparas egy jo kis szemviszketessel 8ezt utalom a legjobban ebben az egszben) megfuszerezve!!!
ugyhogy: "Tudom, mit ereztek!"
bar itt jobb, mint pesten, s zugloban is jobb, mint a belvarosban!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok,

köszi momoska! neked ez vlmi allergia? az rossz lehet. lekopogom én semmire nem vagyok allergiás, és remélem nem is leszek már. asszem azt szokták mondani, hogy az allergia bármikor előjöhet.

új altatási formát találtam ki, berakom a kenguruba - onnan nem tud szabadulni és kénytelen aludni. idáig nagyon szenvedtünk, mert álmos volt + nyűgös de ahogy fölvettem, nem simult rám, hanem nézelődött, taszította el magát, de ha leraktam, mondván hogy ha akar menjen játszon, akkor olyan sírásban tört ki mint akit nyúznak. így könnyebb is tartani, mert nem szakad le a kezem. tegnap lemértük: 9200g!! és én még panaszkodtam, hogy nem eszik annyit mint eddig, mi lett volna ha minden étkezésnél bevág 240ml kaját mint régen. már 10kg lenne.

gratulálok fogakhoz!!
Vendég

Jobbulást neked Orsi! Hát az tényleg nagyon rossz ha el van dugulva valakinek az orra. Szar érzés az biztos.

Borisznak meg gratula a fogakhoz!!!
Nekünk még mindig csak 2 van alul.

Az éjszakánk a szokásos volt, már nem is részletezem, Most azért kipihentebb vagyok, tegnap lefeküdtem már 8 órakor.

Lili felfedezte tegnap séta közben a maradakat, ill. 2 galambot nézegettünk ahogy ide-oda szálltak. Aztán ahogy bejöttünk állandóan fölfele nézett, hátha meglátja a madarakat. Azóta ha kérdezem hol a madár egyből fölnéz. Azt csodálom hogy milyen gyorsan tanul.

megyek mert lassan kaját kell adnom neki.

ja nem tudom irtam-e, elvitték a légzésfigyelőt a vaterán! visszajött a kocsi ára.

KépKép
domidina

sziasztok,
hat mi ma csak f2 es f6 korul ebredtunk, de megint sikitos sirassal, en meg gyorsan adok szopcsit, nehogy alizt felebressze, s meg mindig nem tort at az a franya 4. fog. s kicsit hasmeneses is mara meg etvagytalan, de napkozben mas nyugosseget nem latok.

edina-lili hatasar par napja neha megprobalom borisznal a hol a...kerdeseket, mert rajottem, hogy en soha nem kerdeztem tole ilyent, s tolkeppen a cican-kutyan-alizon-apan kivul meg nem is szoktam megnevezni neki a dolgokat. jo kis anya vagyok:-))) na nem is jon be. bar a hol az aliz? az sikeres, az esetek nagy reszeben bejon, de az se mindig:-)))

az remlik, h. alizzal mar par honaposan konyveket nezegettunk, s meseltem a magam modjan, ennyi idosen meg mar plane, akar 30-40 percig is, borisszal neha megprobalom, de meg mindig az a reakcio, h. szedi ki a kezembol, vagy elkezdi ragni, vagy maszna kifele. anyam szerint "fiu", szerintem is fiu, de azert ez inkabb habitus kerdese, lany is lehet ilyen, meg fiu is olyan:-)

Kép
Kép
momoska

orsi,
igen allergia. parlagfu, asszem. legalabbis azzal esik egy idore. en is csak erre (koppkoppkopp), meg egyszer egy dove arclemosora. 2000ben kezdodott, atmenet nelkul augusztus 20.-an pont!! de anyosnal meg 50 evesen jott elo!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Hát nálatok sem fenékig tejföl az élet!
Momoska, szerintem sem kell aggódnod, olvastam, hogy van aki sokkal később kezd el mászni másoknál, de akkor sokkal biztosabban és kevesebb esésekkel hajtja végre! Úgy tűnik ebből a szempontból Borisz kicsit lustább. Fogakkal viszont jól belehúztatok! :P Szegényke, így bizos jobban megviseli.
Muris lehetett a keresztelő. :D

Orsi, szerintem azt kaptad el amit a mi kis családunk is. Ugyebár Levi kezdte. Még mindig kell szívni az orrát, de az éjjelek amik gázosabbak. Sokszor arra kel fel sírva, hogy nem kap levegőt. :cry: Nem merem akkor szívni az orrát, amikor nem folyik éppen, nehogy megsértsek vele neki vmit. :? Szombat estére meg apa is tejesen kidőlt! Vasárnap reggelre, annak ellenére, hogy éjszaka vett be gyógyszert, 38,7 fokos láza lett, amit csak kb délre sikerült nagy nehezen levinni. Aztán rá nem sokkal megint 37,8. Ilyenkor remeg, mint a nyárfalevél. Teljesen kipurcant. Úgyhogy vagyok itt 2 ápolni való beteggel egyre hullábban. Rádásul Levi nem hajlandó az apjánál lenni, amikor ennyire rosszul van. Mármint amikor Roli éppen lázas. Ha nem akkor marad, egyébként ordít egyből. Érdekes.. Remélem érthetően írtam. Szóval ma doki. Ismét. Ja, és Cuci már köhög is. :( Már kezd fájni az én torkom is... Pedig eddig Rolival soha semmit nem kaptunk el egymástól. Szóval Orsi fogalmam sincs hogyan, de próbálj meg vigyázni magatokra! Jó fej vagyok, mi ?:wink:

Edina nekünk nagyjából egyformák lehetnek az éjjeleink. Igazán együtt tudok érezni veled. Rajtad felbuzdulva (ahogy Momoska is) én is gondoltam a hol van a.. kérdéseket feltenni. Jó anya lévén semmi ilyesmit nem csináltam eddig... :roll: :wink: Illetve én is mesekönyvet próbáltam mutogatni. Amikor ez nem jött be gondoltam veszek 1-2 műanyag könyvet hasonló sikerrel. Ő is egyből szájba és rágás ezerrel indul. Methogy azt nem is írtam, a betegség mellé még jön a felső kettes fog is. :roll: Szóval eddig nincs meg a kérdésekre nálunk sem a megfelelő reakció...

KépKép
kora

egész délután nem tudtam megnyitni a babanetet, nem tudom mi lehetett.

sajnálom, hogy Roli is beteg lett! neki is jobbulást. nekem is sz*r volt az éjszakám, kb 1től fél 3ig nem tudtam aludni, én is fáztam, meg melegem volt... bevettem panadolt, mert a fejem is fájt. talán láz volt nem tudom, nem mértem. mára nekem is előjött a köhögés. és apa is érzi a torkát, csak kolos el ne kapja!!!!!!!

ezek a fog dolgok olyan csúnyák. szegény kis borisz és levibaba!

hát ha már a jó anyánál tartunk én sem szoktam semmit megnevezni neki. most már gyakrabban, figyelek rá, hogy mikor odaadok neki vlmit megmondjam a nevét. na most kipróbáltam, megkérdeztem tőle hol van apa? a reakció egy bamba értetlen tekintet: mit akar tőlem ez a nő?? és püföli tovább az asztal lapját, közben azt ismételgeti "babababa" :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kora!
Fúú rossz olvasni, hogy ilyen betegek vagytok. Mi volt a dokinál?

Ma voltunk mi is dokinál, tanácsadáson. Azt mondta kicsit sápadtnak találja Dávidot, így elküdte laborba megnézni a vasszintet. :( Egyébként rendben volt minden.

Orsi!
Nálunk is ezt csinálja Dávid, amit írtál az elalvással kapcsolatban. Bejön a módszer?

Momoska!
Allergiára homeopátia? Úgy emlékszem írtad, hogy szoktatok használni ilyen szereket, bár ezeket már előtte el kéne kezdeni.
Mozgással kapcsolatban én láttam olyan babát, aki elkezdett kapaszkodva járni és utána mászni vagy azt ki is hagyta, bár az az agy fejlődése miatt fontos. Szerintem még egyáltalán nem kell aggódnod miatta. Lehet, hogy egyszer gondol egyet és elindul mászva.

Edina!
Lili nagyon okos. Dávid nem igazán keresi a dolgokat, max a nevére figyel.

Kép
Kép
tina82

Orsi!
Jobbulást kívánunk Nektek is!

Kép
Kép
tina82

én amióta mrgkapta az első rongykönyvét ( mindenféle járművel) , talán 3 hónapos lehetett, azóta mondogatom neki a dolgok nevét. Na de nem egybő hol a.... azért nem fogja ám tudni egyből. Előbb azt kellett megjegyeznie hogy mi micsoda, aztán már meg lehetett vele kerestetni. Én mindent többször is elmondok neki amit a kezébe vesz vagy megnéz.

Azt is érzi már ha azt mondom jön apa, egyből az ajtó felé néz.

Hát sajnálom hogy ilyen betegek vagytok, akkor biztos búlykál valami a levegőben és nem csak megfázás? én anno maszkban járkáltam hogy lili el ne kapja.
kora neked aztán kijutott most. de jó lenne ha tudnék helyetted aludni..... küldök nektek egy jó adag pihenést, meg gyógyító puszikat, hátha használ :D

egykezezek lili fáradt álmos fél órákat aludt csak, de már nem rakom le, csakhogy állandóan rajtam akar lógni.
megyek is.

remélem azért türhető lesz az éjszakátok...

KépKép
domidina

köszi a jobbulásolat!

Tina. melyik módszerre is gondolsz? bocsi, de ma nem vagyok önmagam.

Lili tényleg nagyon okos. és érdeklődő is? mert kolost minden úgy érdekli. elmegyek vele a könyvespolc előtt, már ugrana is ki a kezemből, hogy megkaparintson vlmit. meg ha tolom kocsiban, akkor is kitekeredik belőle, ha pl. elmegy mellettünk egy kutya, vagy ha vlmi érdekeset lát.
Vendég

Köszi köszi. A gyógyító puszikat és a pihit külön. :D
Rolit a doki elintézte annyival, hogy ha szombaton kezdődött akkor a nagyján már túl van. Nem szakadt meg a kivizsgálásban..
Cuci ma sokat aludt, nem is tudom most ez jó vagy nem :wink: Hátha kialussza magából :wink:

Orsi már tuti, hogy ua mint nálunk, de sok helyről hallottam hogy megbetegedtek. Ha nem vagytok hullafáradtak akkor szerintem nem dönt majd annyira le benneteket (Roli eléggé a tartalékai végén járt szerintem azért ütötte ki annyira). Nekem a torkom már nem fáj az orrom viszont beindult.
Már akartam kérdezni tőled: Kolos nem ébred fel arra, hogy lerakod a kenguruból? Cuci amint érzi a vízszantes testhelyzetet azonnal kel. :roll: :?

Tina, mikor lesz meg a laboreredmény?
Lili tényleg okos, Levit marhára nem érdekli mi micsoda hiába mondom. A lényeg, hogy szájba lehet venni vagy nem. Ha nem persze akkor is megpróbálja. :? :roll: :P

Na megyek orrot szívni.

KépKép
kora

nálatok is jellemző a csak anya jó? mert kolos annyira anyás lett. mindenhova követ mint egy kiskutya, ha állok, akkor belecsimpaszkodik a lábamba és nyafog, ha meg ülök, akkor is ott van a lábamnál, fel szokott állni a székbe kapaszkodva és ráhajtja a combomra a fejét! ha az ölembe ül, akkor is rám szokott dölni, markolássza a pólóm, és cumizza az újját. olyan jó érzés a ragaszkodása, hogy vlkinek én vagyok a világ közepe! :D

most mennem kell...
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulast remelem hamar meggyogyultok mindannyian!!!

Csak gyorsban.
Momoska!Itt a baratnomnek van egy 3 eves kislanya.O teljesen kihagyta a kuszast,es ket eves korara megis ket nyelven beszelt.Most kuszik hulyeskedesbol.

Most mennem kell,par ora mulva indulunk haza,ahogy a Dani hazajon melobol mar indulunk is,11-re Zagrabban kell lennunk.
Remelem vegig alussza az ejjelt Nuncsi.

Szerdan mar megyunk a bolcsibe szoktatasra.kivancsi vagyok...

Mindenkinek puszi

Lilinek boldog 8.honapot!

Kép
mamice

Sziasztok!

Hát én nem tudok olyan gyakran jönni, ahogy szeretném, annyi a dolgom.

Kora: jobbulást kívánok nektek és viszonylagos jó éjszakát.
Orsi: nektek is.
Ancsi július elején volt kicsit beteg, akkor szívtam az orrát. É is sírt tőle, de rájöttem, hogy jobban utálja a lefogást, ezért inkább eltartottam a kezeit.

Momoska: nemsokára vége lesz szeptembernek, akkor neked is könnyebb lesz.
Mászás: Ancsi sem mászik, annál jobban érdekli az állás és járás. A konyhában a linóleumon kúszik, csúszik, de a szőnyegen semmi. Fürdés közben megfogódzik a kádja szélében és feláll, aztán óbégat, mert még nem tud sokáig. Geri annak idején szabályosan csinálta, kíváncsi vagyok Annánál mi lesz. Közben kiderült, egyik ismerősünk lánya sosem mászott, nagyon értelmes, jó tanuló kislány. Tanulási nehézségei nem voltak. Igaz a mozgása nem egy tornászé, de szerintem sokan vannak még így, attól függetlenül, hogy másztak-e vagy sem.

Réka: jó utat nektek!!!

Orsi: nálunk (még?) nem jellemző a "csak anya jó" szindróma. A lényeg, hogy valaki szórakoztassa!!! :?

Befőzés: egész jól haladok, habár nem egyedül csinálom. Múlt héten segített a húgom, most a párom. Kisebb adagokat teszek el, max. 10 kilót, leginkább alvási idő alatt.

Edina: amióta leírtad, azóta dalolgatom altatásnál a Bidres-bodros bárányt, nagyon szereti. Nem nagyon szoktam én sem megnevezni mindent, de az elmúlt hónapokban annyian voltunk körülötte, hogy elég sok hatás érte. Mindenki csak dalolgatott neki, játszott vele, dédelgette, kényeztette.
Most isszuk ennek a levét. 10 másodpercig nincs el egyedül.
Pedig ma a suli is elkezdődött, úh. Geri is sokkal kevesebbet van itthon.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Pelenkázás: bevált, amit Edina írt, kezébe adok valamit mindig, többnyire vmilyen flakont, ragyogóan lehet pelenkázni utána.
Ja, és az állathangokat is nagyon élvezi, mindig le tudom vele kötni a figyelmét. Köszi, Edina az ötleteket!!!

Hiába vagyok gyakorló anyuka, minden nem jut eszembe és el is felejtettem már sok mindent.
És nem tudom, Momoska, te hogy vagy vele, de érzésem szerint a másodikra kevesebb idő jut. Igaz, több szeretetet kap, mert a tesó is ott van.

Ancsi már teljesen csüng a bátyján, igaz, Geri is mindent elkövet, hogy szórakoztassa. Szombaton de. több, mint 3 órát voltam távol, Ancsit a fiúkra hagytam. Geri rendesen kivette a részét a babázásból. Ezért is nem akar napközis lenni, mert akkor csak délután látná.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok,

remélem nektek jobb éjszakátok volt mint a mienk. vagyis a tegnap este volt szörnyű, fél 12kor aludt csak el. pedig álmos volt, a fürdésnél nyafogott, alig bírta kivárni a szopit, meg rendesen evtt, aztán ment az űgyba, de pár perc múlva sírt. bemegyek, altatom, rajtam alszik, de ahogy berakom az ágyba, szem kinyit, sírás. ok, akkor még egyszer próba, de az eredmény ugyan az. majd 40 perc altatás után 21:40kor raktam le az ágyba. aludt is, aztán 20 perc után forgolódás, nyűglődés, majd felsír. mondtam apának a tied, a te fiad azt csinálsz vele amit akarsz. próbálja ringatni de semmi eredmény, kiment vele játszani, megivott egy csomó vizet. párszor még próbálkoztunk az ágyba rakással, de az lett a vége, hogy apa 11ig játszott vele, majd altatta, és gondolom elég fárdt lehetett mert fél 12kor elaludt a saját ágyában. és ennek ellenére kelt 7kor. :(

panaszkodás befejez!

Réka, jó utat! ha tudsz majd jelentkezz.

köszi Évi, már jobban vagyok most a köhögés rosszabb egy kicsit.

eddig koloson semmi jele betegségnek, meg szabi sem fájlalta a torkát reggel.

Kora kérdezted a kengurut, kolos nem ébred fel ha lerakom, de nem szabad túl hamar lerakni, mert akkor még nem alszik elég mélyen.
Vendég

Sziasztok!

Orsi nem voltál egyedül a szar éjszakát illetően, ha 10x nem kelt fel, akkor egyszer sem. Nem tudom igazából hányszor mert kómás voltam de 7x biztos.
Éjfélig vagy 5x aztán f1, 2, f4, 5, aztán nem tudom mikor kelt, apa most vitte reggel játszani, mert látta hogy én nem igazán vagyok még beszámítható állapotba. Aztán 7-kor mentem én is, mert kajaidő volt.

mindjárt jövök csak kakilás van....

KépKép
domidina

szóval nem tudom mi volt tegnap, de iszonyat nyugtalanul aludt, nyöszörgött, fel-felsírt....

Éva: igazán nincs mit, örülök hogy bevált Annánál az elterelő hadművelet. És az állathangok mellé mondod azt is hogy milyen állat??? Úgy az igazi!....

Orsi: Lili is nagyon érdeklődő, mindenre figyel, tágra nyilt szemekkel szemléli a világot, nagyon figyel akkor is ha mondok neki valamit. Már azt is érti ha azt mondom neki nem szabad, majd határozottan a NEM szót. Pl. amikor tollat vesz a kezébe és be akarja kapni, akkor ha rászólok eldobja.

Felrakom az a képet amit ígértem az unokatesósat, meg még egy-kettőt.

Kép

egy autóban utazóst meg az új játékával akartam még, de hibát ír ki, talán később....

KépKép
domidina

talán sikerül most....
Kép

Kép

Kép

KépKép
domidina

Edina: persze, mindig mondom neki, hogy épp milyen állatot hall. Nagyokat nevet rajta. Ha az autóban nyűglődik, ezzel le tudom kötni.
Nem tudom, mitől ilyen vagy olyan az éjszaka. Ancsi éjfél előtt mindig felébred, akkor magam mellé veszem, szopizik is ilyenkor, de szinte azonnal visszaalszik. Aztán 6 körül kért ismét enni és aludt f8-ig. Közben csomagoltam Gerinek tízórait, útnak indítottam stb. Aztán elmentünk a postára csomagot feladni, be a suliba ügyeket intézni. Mikor hazajöttünk kicsit még evett és letettem aludni.
Ha felkel elviszem dokinénihez, mert 4 hónapos kora óta nem látta. De a szomszéd faluba kell menni (mintha Dabason nem lenne elég orvos). De ez ismerős, azért :)

Kép

Kép

háromszéki

szisasztok,
koszi a nyugatatast kuszas-maszas ugyben. en is ugy gondolkodom, mint a cikk iroja, amit kora feltett. meghat a gyors mozgasfejlodeshez alizzal nem is szoktunk hozza, de tenyleeg igaz, h. o mar biztosan csinalt mindent, amikor csinalt, sose voltak nagy esesei, vagy sirasai, h. segitsunk, mert nem tud leulni stb.

azzal nincs is gondom, h. mikor csinalja, inkabb a hogyannal, mivel nem marad egy percig sem negykezlab, se fekve, rogton felul pillanatok alatt, s ha teheti fel is all, bar - szerebcsere - eszrevettuk, hogy felhuzni meg nem tudja magat allasba, csak felnyomni a kezevel, ezert lejebb tettuk itt is az agyat rogton.
a kuszas-maszas kozul az egyik miattam kimaradhat, majd gyakoroljuk ovis koraban:-), de legalabb az egyiket szeretnem, ha csinalna, mielott jar, nem is az agyi keresztkotesek kialakulasa vegett, mert azt be lehet hozni kesobbi gyakorlassal, inkabba gerinckoruli izmok megerositese miatt, ami fontos lenne a jaras elott.
na majd figyelgetem, ugyis o donti el, mi lesz:-)

Kép
Kép
momoska

edina,
nagyon szep kislany lili, most latom csak milyen gyonyoru szemei vannak. es amulok-bamulok, milyen okos mar.
a "nem szabad" borisznal is hatasos mar, azaz inkabb a "ne dobd le, kicsim".

nalunk mai is csak 2 ebredes volt ejjel (2, 6), de megint sirva, es a 6-osnal szopcsi kozben elcsuszhatotta pelusa, mert pisilt, s folyt rajtam vegig, oltoztethettem at teljesen, amiert - mivel almos volt - hangos sirassal fejezte ki nemtetszeset, de mazlim volt, mert aliz nem ebredt fel ra (apjuk mar pesten van), s aludt 3/48ig, borisz meg f9ig, most tettem le megint. de a fog meg nincs attorve, viszont egesz nap rongyokat tomoget a szajaba a kis rongymanias, tizorainal pl. az asztalteritot huzta magahoz, s csak ugy evett (nem tul nagy etvaggyal), hogy minden falat elott kivettem az asztalteritot a szajabol.

na tettem fel "keresztelos" kepeket, azert az idezojel, mert - mint irtam - csak utana keszultek.

itt a keresztanyjaval, anyukammal es alizzal a templom elott. Kép

a szuk rokonsag apukam nelkul...o fenykepezte.

Kép

apukam is rajt lett volna egy kepen, mert megkertuk apost, h. o fenykepezzen...muszaj feltennem, mit alkotott.
a kedvenc kepem:-)

Kép

a keresztelos ebedet meg az asztal alatt toltotte sultkrumplit ragcsalva es mar trikora vetkozve.
Kép

es egy alizos..sose hagyom ki a dupla kepeket. bocs :wink:

Kép

Kép
Kép
momoska

most ébredt kolos, 1,5 órát aludt. remélem ezzel már kihúzza fürcsiig. mert tegnap már annyira szenvedett. 5 óra fennlét azért már sok neki.

ezek a gyerekek annyira nagyot nőttek, és olyan mosolygósak. :) aranyos Lili a székében, látom ő is húzogatja a zokniját. :) Tényleg milyen nagy szeme van! az unakatesója is édes. nem mondanám meg, hogy idősebb Lilinél.
Borisz és Alizról is jó az utolsó kép, látszik mennyire szereti Aliz a kisöccsét.

én is kipróbáltam az állathangok utánzását, és nagyon bejött kolosnak. annyira kacagott rajta, főleg mikor a kutyaugatást utánoztam.
Vendég

jóreggelt egy szokásosan szar éjszaka után, bárm most kevesebbszer ébredt, de azért még így is sok volt az 5x.

Ti kaptok e-maileket Vida Ágnestől a kismamablogból?
Most néztem meg amit most küldött és az alvásproblémákról van most szó benne.
Itt a link, ha érdekel titeket.
http://alvas.kismamablog.hu/alomba-ringato-praktikak

csak gyorsan belekukkantottam vanak kérdések válaszok, amiből ötleteket lehet csenni, vagy talán válaszokat is a problémákra a könyv nélkül is, de lehet hogy ez a könyv is jól jönne.

tegnap bolonyait csináltam neki, vettem durumtésztát, és ízlett! Előtte nap meg céklát, de most valahogy nem találtam el az arányokat és igen szar íze lett, nem is csúszott nagyon. Nem esett jól neki.
valamit még írni akartam, de most nem jut eszembe, és több időm nincs, megyünk vagyis LILI megy aludni én meg főzni meg rakodni, meg ruhát összeszedni, meg... meg.... ami belefér az egy órába. Majd du én is alszom vele egyet.

szép napot!

KépKép
domidina

Sziasztok,

kolos fél 7kor ébredt de mivel én már 6tól fenn voltam nem viselt meg annyira. végül csak fél 8tól kért enni. 8kor elaltattam mert 4kor indulunk egy barátunkhoz, és jó lenne ha 1-2 körül még egyet aludna + uzsizna is. és ez csak így fog menni, ha most előbb alszik. tegnap délután a szokásos kettő helyett fél 4kor sikerült ágyba dugnom. valószínűleg nagyon fáradt és nyűgös lesz este, talán hazafelé az úton alszik rajtam egyet.

holnap ismét meglátogatjuk a gyöngyösi nagyszülőket. szombatig maradunk. vasárnap pedig meglesz az első kiruccanásunk apával kettesben!!! a ZP-be megyünk (zöld pardon) jamie winchester koncertre. én nagyon szeretem őket, apa kevésbe, de már úgy vágyom egy kis tombolásra vlmi jó zenére. :lol:

igen, én kaptam tőle levelet. meg vlmi önismereti tréninges cuccot is küldözget. de az engem nem érdekel. szoktam olvasgatni őt, mert jó dolgokat mond. és tényleg lehet ötletetket meríteni a kérdés-valaszokból.
Vendég

azt hiszem megvan a gond, miért ébred mostanában ilyen soxor. szerintem jön a foga fölül, mert mintha fehérdne az ínye. Ma már másodszor aludt. Reggel letettem f9-kor és 9-kor már felébredt, perzse álmosan és fáradtan, nem csoda ha 1,5 óra múlva már megint ásítozott, dörzsölte a szemét, de csak 10.45-kor sikerült elaludnia. Auldt is 1,5 órát.

Azért is gondolom hogy a foga mert amikor fölveszem állandóan a pólómat harapdálja, na meg néha a bőrömet is. De ez is olyan érdekes, mert nappal meg semmi baja, ill. semmi jele hogy fájna a fogínye, nem nyugtalan, nem sír, nem nyügös.... Aztán éjjel bepótolja...

A mai alvásomból aztán nem lesz semmi, mert du. megyek a városba! El is felejtettem. Uh. ma az altatás nem, mert előtte még el tudom altatni, de az etetés apára fog maradni. Ő még 1x sem etette meg Lilit. Jó is hogy előtte elalszik, mert apa aztán nem vacakolna az altatással, ő nem ringatja, hanem használja a betesz/kivesz módszert, ami ugye jó sok sírással jár.....

KépKép
domidina

Sziasztok!
Én is szoktam kapni V. Ágitól leveleket. Egy olyan linket raktam fel Momoskának is.

Tegnap egészen hullaszerű állapotba kerültem. Nulla energia! :?
Mára azért jobb, bár az orrom elég jól folyik,de szerencsére más tünet nem nagyon van!

Lili nagyon aranyos, szerintem a legjobb a mozdonyos képen! :D Az unokatesót én maximum egyidősnek nézném Lilivel, nem 10hósnak!
Hogy virít nekei is az alsó 2 fog! :P

Momoska tényleg jól tud fotózni az apósod!! :lol: Az utolsó Alízos kép meg nem is lehet más mint a szived csücske! Nagyon aranyosak együtt is!!

Gondolom Orsi már alig várod, hogy vasárnap legyen! Már nekem is elég mehetnékem van! Jó Momoskáéknak is, hogy olyan sokat tudnak kirándulni, mászkálni. Nekünk kocsi híján elég nehézkesen mennek ezek a dolgok! Egyébként én is bírom Jamie Winchestert.

Hát én az éjszakára nem nagyon emlékszem, elég jól ki voltam ütve. Azért szerencsére már nem folyamatosan szopizik éjjel, ebből is látszik, hogy már jobban van! :D Már ritkán kell az orrát szívni, és szerencsére nem kezdett el félni a porszívótól sem! Apa is egészen jó állapotban van! Orsi, te hogy állsz?

Levi pár napja átalussza a déli kajáját...hmm. Hogy fog így hízni?? Szerintetek hagyjam? Bár nem szívesen keltem fel ha már egyszer alszik. (ugyebár nem egy álomszuszék fajta)

KépKép
kora

Edina: tényleg fura, hogy csak este viseli meg a fogzás - de mintha Momoska mondta volna, hogy ilyen is van. Ha meg jobban belegondolok, akkor nem is tűnik furának, mert nálunk a nappalok voltak szörnyűek, viszont éjjel aludt, nem kelt fel. Lili meg pont az ellenkezője. ilyen is lehet!

köszi Kora kérdésed, én teljesen jól vagyok. gyorsan átment rajtam ez a megfázás. de több helyről is hallottam, hogy betegek, szóval biztos vlhol elkaptam.
Gyógyulj meg Te is hamar!!

mit jelent az hogy átalussza az ebédet? (persze értem én, de nem mind1, hogy ebéd után 1órával ébred vagy 3mal) pl: délben kéne ennie, de ő ébred 2kor? hogy van a napirendetek - ha van? nagyon befolyásolja ez az alvás? szerintem ha nem zavar be, akkor hagyjad, egy alvó gyereket nem ébresztenék fel. addig te is tudsz magaddal foglalkozni, és ha felébresztenéd nyűgös lenne, és ki tudja mikor alszik megint.

Én egész jól tartom azt amit reggel elhatároztam. igaz délelőtt csak 1 órát aludt, ami azt jelenti, hogy 9kor ébredt, de 1kor sikerült elaltatnom, és még alszik.

asszem már csak holnap jelentkezem, szép napot nektek!!!
Vendég

Igen, délben kellene ennie és másfél- két órával később ébred. Aztán pont úgy tolódik a kaja, hogy végül 1 étkezés kimarad. :?

Levinél az éjszaka fogzás szempontjából nem gáz. Délután és este szokott nyűglődni, de ezt is foga válogatja. A felső középsők pl nagyon nehezen bújtak ki valamiért, akkor éjjel-nappal ment a hiszti. most a felső kettesek jönnek, még nem törtek át. Egyenlőre ezeket elég jól viseli. Persze rág mindent ezerrel. :wink:
Edina, ha a pólódat is harapdálja tuti a foga, Levi is szokta. Reméljük jól oldja meg a párod Lili etetését így elsőre! :)

KépKép
kora

jó reggelt!

Nekem most tényleg jó volt, 1x!!!!! kelt fel 0.15-kor aztán reggel 5.50-kor. Hát nem tudom miért, de jó volt aludni. Igaz fönt voltam az ébredése után 2x még felsírt, de nem kellett még bemennem sem, mert aludt is tovább.

Hát apánál nyügös volt, arra jöttem haza 3/4 6-kor hogy az asztalon az egész kaja. egy órával előtte volt kajidő. Kérdezem hogyhogy nem evett? Azt mondja nyügös volt, sírt, forgolódott a székben, nem akart enni. meg egyébként is nyügi.

Na persze a kaját hidegen keverte össze (persze nem ette) a kedvenc pépe volt, azt meg szokta enni. aztán melegitettem és megette. na meg sokszor kelll praktika is hogy az evésre figyeljen.

a pelenkázásnál is sirt neki.

megyek mert sir kajázunk...

KépKép
domidina

sziasztok,
ez tok jo edina, akkor mar ki is jott a foga felul???
nekunk meg csak a hegye tort at a 2. kettes metszonek, alig erzodik.

azt hittem, ma csak 1 keles lesz ejjel, mert eloszor f4 utan ebredt csak, de f8kor felkelt, szopcsizott, s mivel tegnap csak 9kor aludt el, ezert ugy dontott, meg visszaalszik, n9kor alizra ebredt. hm. ugyhogy igy is megvolt a 2 "ejjeli" szopcsi.

ma kiprobaltam, h. nem ehes valoban tizoraikor (3-4 oraval az uccso szopcsi utan, mivel csak immel-ammal eszi a gyumiket, avgy csak nem szereti a gyumit. vittem neki ki natur yoghurtot is, s neha azt adtam, neha gyumit. na a yoghurtra ugy nyitotta a szajat, mint egy kis fecske, a gyumire meg semennyire, vagy veletlenul. sot ha yoghurt utan azt kapott, akkor meg is borzongott. pedig ilyent nem szokott soha.

ugy latszik a ket teljesen kulonbozo gyerekem a gyumolcsnemszeretesben hasonlit csak egymasra!

hat irigyellek orsi, h. akkor altatod el kolost, amikor szeretned. nalam csak az idohuzas jon be, azaz nem 3 oara elteltevel rakom le, hanem ki tudom huzni nagyobb nyugoskodes nelkul akar 4 orara is, este meg tobbre.
jo lesz biztos ez a kettesben elmenes:-))) majd meselj, hanyszor jutott eszedbe, h. vajon mit csinal kolos, s telefonaltal-e haza:-)

mi egyebkent tenyleg sokat jarunk el, de valahogy ugy alakult, h. kolykokkel kizarolag. miota megszuletett borisz meg nem voltunk kettesben sehol (utoljara mult nyaron 1 hetig londonban), max a baratnommel a lukacsfurdoben. erdekes modon, nekem kevesbe hianyzik ez, eleg keson szultem ahhoz, es eleg csunyan porgos eletet eltem elotte, h. mar a tombolos bulik ne hianyozzanak, sot.... mar jobban erzem magam a gyerekkszigeten, mint A Szigeten.
persze egy-egy mozi (kozos maniank) beleferne, foleg, ah a kedvenc rendezoimnek uj filmje jon ki, de azt is csak ugy szeretem, ha nem kell hazarohanni utana.
meg nehany baratommal a kettesben talalkozasok jo kis kocsmakban...az jo lenne. de azokat lassan visszavezetem az eletembe...:-)

Kép
Kép
momoska

anyukam most emlekeztetett ra (persze csak viccesen), hogy majd a bolcsiben jol leszidnak, mint aliznal, h. nem nevelem egeszsegesen a gyerekeimet, mert nem eszik a gyumolcsjoghurtot!!!

aliznal ez volt. kerdeztem erre en: -adnak neki a natur joghurtot is?
azt mondjak: - azt nem kuldenek, mert azt nem eszik a kolykok.

pedig nekem az a tapasztalatom (nem csak a sajat gyerekeimet nezve), h. ha azt kapnak eloszor, akkor szivesen eszik azt is, s megusszak az iz- es allomanyjavitokat :roll: :lol:

Kép
Kép
momoska

Sziasztok,

na leértünk a nagyszülőkhöz. szegény kicsim megint végig nyűglödte az utat. hátul ült mellette a nagybátyja de ő sem tudta lekötni. már minden mozdítható dolgot a kocsiból odaadtunk neki, végül az apja énekelt neki és arra nyugodott meg. n11kor sikerült elaltatnom, még alszik.

jót mosolyogtam a megjegyzéseden Momoska! hát erre én is kíváncsi leszek, 1x biztos megcsörgetem a húgom mi van kolossal. :lol:

Kolos is imádja a natúr joghurtot, ő azt kapott először, és még most is inkább azt adok neki mint a gyümiset. abban tényleg nincs benne az a sok sz*r.

Edina, de jó volt olvasni, hogy végre tudtál aludni!!!

mi egy kicsit neccesebben, de nem volt vészes. megint nehezen aludt el, vlmivel n 10 után. és 11kor felsírt, mint akinek fáj vlmi. rögtön ugrottam, felkaptam, de nálam is üvöltött. gondoltuk a foga, de miután bekentük is sírt, és tolta el magát tőlem. befeküdtünk vele az ágyunkba, hozzámbújt, cumizott, azt hittem elalszik, de megint felült és sírt. negyed órát ringattam, és aludt 5ig, amikor is sírva ült az ágyában, de csukott szemmel. felvettem, még mindig csukva a szeme, szopizza az újját, visszarakom és aludt 7ig.
Vendég

ja de még milyet tudtam aludni!....
f7kor kapott kaját és utána vittem vissza aludni, mert még álmos volt, és én is visszafeküdtem. És ilyen még nem volt hogy n9-kor keltünk fel! Most aztán jól kipihentem magam előre!....

Sajnos nem azért aludt ilyen jól mert kijött a foga, annak semmi jele még. talán mert nem csipték a szúnyogok mert előtte sajnos nem is 1 csipés lett rajta gondolom ez is baj volt. uh még mindi 2 fog van csak.

Ma bolti kaját kaptt borjúhusos zöldség, és ezt ette mindenféle trükközés nélkül is. A joghurtot én is próbáltam adni neki csak magába, de nem ízlik őgy neki, viszont gyümihez keverve megeszi. Én csak naturt vettem eddig, abban tényleg nincs semmi más.

megyek nem hagy íarni állandóan fölkéretszkedik... és ásít dee még korán van az alváshoz. én is inkább kitólni szoktam...

KépKép
domidina

déleőtt 2,5 órát aludt. na úgy kialudta magát, hogy délután alig tudtam ágyba dugni. pedig 1kor ébredt, fél 5kor már dörzsölte a szemét, de nem volt hajlandó aludni. mikor n6 lett elgondolkodtam, talán kibírhatnánk még 2 órát ébren a förcsiig, de aztán elaludt egy 3/4 órára.

Kora: hányszor eszik Levi? hogyan- mikor van az etetések ideje? ma is átaludta az ebédet? Nálatok mikor van fürdés?
és hogy van a megfázás?
Vendég

Sziasztok!

GYorsan irok mert el szokott szallni a net, valtani is fogunk szolgaltatot.

Meg nem tudtam visszaolvasni teljesen, ne haragudjatok.

a nyaralas szuper jol telt, aztan vasarnap hazaerkezes utan elmentunk a tescoba es ott szegenykem megfazott.
azt olvastam, hogy Koraekkal is hasonlo van, az orrszivo osszetores esete velunk is lejatszodott.... elso ejjel vegig ebren voltam, masodik ejjel mar jol aludt Nori, orvost kihivtam, torok es mandulagyulladast allapitott meg.

ezt gyors elkuldom

csilla

KépKép
Kép
csillaz

folytatas

Azt mondta az orvos hogy termalvizbe ne vigyem a gyereket. Ezt eddig is tudtam, de az meg el sem jutott a tudatomig, hogy a szallodaba ahova mentunk (ami bababaratnak hirdeti magat) a folyoviz amibe furodtunk, az is termalviz. F………….. bocsanat de ez egy kicsit felhaborito hogy akkor miert nevezi magat bababaratnak egy hotel.
Szoval biztos h a tescoban fazott meg, de lehet hogy mar elotte osszeszedett vmit csak ez meg ratett egy lapattal. Volt laza, es nem kapott alvaskor levegot az orran. En csak harmadnap utottem ki magam a nemalvassal, de mostmar jol vagyok.
DE nagyon surun kezdtem szivni az orrat es azt vettem eszre hogy emiatt ujratermelodik a takony (bocs lehet hogy csak en vagyok ilyen luke hogy ezt nem tudtam) es az orvos azt mondta hogy naponta hatszor szivjam tobbszor ne.

Na, ezt ki kellett ontenem magambol, most pedig elolvasom a hosszu hsz-kat, amit irtatok.

Mindenkinek kellemes vegigalvasos ejszakat kivanok!!!!!!

Udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Csilla!
Szerintem annyiszor kell szívni, ahányszor újratermelődik. Azért van sok, mert megfázott, nem azért, mert szívod, Ezt én még nem is hallottam. A dokin is csodálkozom. Ha nem tisztítod ki rendesen, akkor felmehet az arcüregbe és akár középfülgyulladást is okozhat.

Gerivel történt ez, amikor 3 éves volt. Valahol voltunk, megfázott, nem volt orrszívó és másnapra be is durrant a füle, fel is kellett szúrni neki.
Ha mi megfázunk akkor nekünk sem kellene annyiszor fújni ezek szerint?????
Gondolj arra, velünk is van olyan, hogy szinte egész nap töröljük az orrunkat, aztán pár nap múlva már ritkábban kell.

Ki van írva a szállodában, hogy termálvíz folyik? Mert akkor ha valaki iszik belőle, azt issza. Nehezen tudom elhinni, hogy annyi termálvíz van, hogy még a vezetékékben is az folyik. Nagy pazarlás lenne.

Itt is épült Tesco, elmentünk párszor, de mindkét gyerek szeme pár perc múlva piros volt és viszketett. Ezért (is) ritka vendég vagyok én ott. Habár ez szerencsére sokkal kisebb, mint pl. a soroksári (csak ott voltam párszor).
Olyan ritkán járunk ilyen bevásárló központokba, hogy ha tőlünk függne, már rég nem lennének. Tudom, hogy már szinte az összes bolt multi, de jobban szeretem a kisebbeket.
Azzal meg végképp nem értek egyet, hogy vasárnap is nyitva tartanak. Németországban eszükbe sem jutna ilyesmi, itt pedig....

Jó éjt nektek!!!

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Csilla: ezt már én is hallottam amit a doki mondottneki, de én sem igazán értek vele egyet, hiszen mi is kifújjuk az orrunkat ahányszor csak kell. Na meg ha nem szívod az orrát, akkor meg nem kap levegőt szegényke. Szerintem sem attól termelődik, hogy kiszívod, ennyi erővel sosem múlna el a váladékképződés.

Egyébként meg rosszul gondoltam, hogy az egy "átaludt" éjszakám kitart majd egy két napi nem alvásos éjszakára. A francokat. Tegnap éjfél után óránként fölkelt, a 3. nál már adtam neki enni, mert előtte sokat ivott, gondoltam éhes és azért kel föl. Éhesnek éhes volt, mert megitta az összes tápit, de ettől függetlenül fölkelt. 6-kor kelt, de én olyan álmos voltam, hogy visszatettem egy peluscsere után és 7.20-ig aludtam.

És most tettem le aludni megint. már 1 óra után ásítozott, de fél órámba teltett mire elaludt.

Úgy látom hogy tényleg jön a foga, mert mintha egy kicsit már kibújt volna. uh. bizti a foga volt.

annyi mindent kellene csinálnom, de nincs semmihez sem kedvem, sem erőm....

KépKép
domidina

Kérdések és válaszok az orrszívóval kapcsolatban

Csilla: ezt találtam az orrszívóval kapcsolatban

Ezen az oldalon a legtöbbször feltett kérdésekre szeretnénk választ adni. Reményünk szerint Ön is megtalálja kérdéseire a választ és ez az oldal segít eloszlatni kételyeit. Ha olyan kérdése van, mellyel itt nem találkozott, kérjük tegye fel nekünk az elérhetőség oldalon található levélküldő program segítségével.

Nem túl drasztikus egy csecsemő orrát porszívóval szívni?

Nem, mert a készülék a porszívó segítségével, de nem a porszívó erejével szív, a készülék önmagát beszabályozza.
Mivel a porszívó segítségével folyamatos szívást lehet elérni, így a magasabban, illetve mélyebben termelődött váladék is leszívható (kb. 1/2 perces folyamatos szívással).

Nem okoz fájdalmat az orrszívó használata? Nem kellemetlen?

A gyermekek többnyire nem szeretik, ha piszkálják az orrukat, viszont a fülfájás és más szövődmények sokkal kellemetlenebbek, melyek kialakulási esélye nagyobb akkor, ha nem távolítjuk el teljesen a váladékot az Arianna orrszívó porszívó segítségével.

Újszülötteknél is lehet használni az orrszívót?

Amennyiben akadályozott az orrlégzés, illetve váladék van a csecsemő orrában, feltétlenül szükséges az orrszívó porszívó használata, hiszen az újszülött szájon át nem tud lélegezni, s így nem tud szopni, aludni sem!

Hányszor kell használni az orrszívót?
Ahányszor a gyermek szörcsög, ahányszor ki kell fújni az orrát!

Van-e mellékhatása az orrszívó használatának?

Az orrszívó használatának nincs mellékhatása, éppen úgy , ahogy az orrfújásnak sincs.

Muszáj porszívóval szívni?

A járatokból gyenge szívással nem jön ki a váladék, fontos hogy egy megfelelő erejű, folyamatos szívást produkáljunk. Az Arianna orrszívó-porszívóval ez a szívóhatás elérhető.

Nem fél, nem ijed meg a gyermek az orrszívótól?

Gyereke válogatja, van aki először fél (később ha már megbarátkozott vele, megszokja), van aki egyedül is próbálja használni. Helyesebb ha a szülő használja az orrszívó készüléket.

Eléggé steril-e az eljárás?

Nem a porszívó kell, hogy steril legyen, ahogyan a fogorvosi nyál elszívó gép sem steril. Elég ha, az orrszívó készülék tiszta és az "A"-jelű szívófej steril.
Folyamatos használatánál elegendő egy antibakteriális mosogatószerrel kimosni az egész készüléket.

Gyakori kérdések rovatunk összeállításában Dr. Gelléri Julianna fül-orr-gégész foniater segétkezett.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok,

ez tényleg furán hangzik Csilla. nekem ilyet nem mondott a doki amikor kolos náthás volt, épp ellenkezőleg, szívjam gyakran az orrát. .
Egyre több helyről hallom ezt a megfázást. Még szerencse, hogy kolos nem kapta el. Jobbulást Nórinak!!

Nekünk sem volt felhőtlen az éjszakánk. Kolos mostanában sokszor sír fel. Nem tudom mi lehet. Szinte még alszik - ma éjjel pl. fel sem vettem, csak simogattam a hátát, beszéltem hozzá, és aludt is tovább. de olyan kómás vagyok ilyenkor, nem is tudom hányszor kellett hozzá felkelnem. Ti tudjátok mitől lehet??? Mert azt gondolnám rosszat álmodik, de olvastam a Ranschburg könyvben, hogy 2 éves korukig nem álmodnak, mert nincs a fejükben használható "kép". ezt mondjuk nem igazán értem, de biztos jobban tudja.

meg ha már itt tartunk: kezembe kerülk Tracy Hogg könyve, és hú!! nem semmi ez a nő. mintha diktátor lenne. Hogy a gyerekek csak azért születtek volna, hogy megkeserítsék a szüleik életét. Nekem nagyon ellenszenves volt a stílus. Mondjuk nem minden része, mert volt olyan ygakorlati megoldás benne, ami nem olyan drasztikus.

Csilla: mesélj vlmit az útról? mivel teltek napjaitok? azért kérdezem, mert mi is gondolkodunk, hogy elmennék vlhova kolossal (hosszú hétvége), vlmi medencés hotelbe feltöltődni, és kérdezném tőled nem volt nehéz ilyen pici babával?? mit tanácsolsz? Vagy többiek akik már voltak gyerekkel idegenben. én attól tartok, hogy amikor alszik mondjuk 2,5 órát, akkor ott kell ülnöm a hotelszobában és malmozni. mert ő nagyon nem babakocsiban alvós. csak kiságy!
Vendég

Sziasztok!
Tegnap voltunk Pesten, Ikeáztunk, amikor végre hazaértünk már mehettek az esti teendők. Levi nagyon jól bírta, a vonaton hazafelé ki is nézett magának egy csajt, ment is volna oda csajozni, ha tudna járni ugye :lol: . Mindenesetre a csajszit sikerült zavarba hoznia! :wink: Az Ikeában nagyon jól elvolt, járt keze-lába, sikongatott, vigyorgott, olyan édes volt! Este viszont nagyon nem volt az. Biztos sok volt neki az új élmény, nem bírta úgy feldolgozni. Nem lehetett vele bírni, nyafogott, hiszti, nem akart az istennek sem elaludni!

Szóval Csilla szerintem hagyhatod nyugodtan figyelmen kívül amit a doki mondott ez esetben (már bocsánat), nem is értem hogy mondhatott ilyet! Azt akarja, hogy homloküreggyulladása legyen???! :x Én annyiszor szívtam neki ahányszor folyt. Sokszor törölhettem is volna, de az közel sem olyan hatékony (szinte azonnal lehetett volna előlről kezdeni) + az orra teljesen kikészült volna. Gondoljatok csak arra, hogy amikor nekünk kell sokszor fújni mennyire megfájdul és még elkezd hámlani is. Ezt én mindenképpen szerettem volna elkerülni. A porszívót a leggyengébb szívásra állítottam természetesen. Úgy tűnik Levi megértette, hogy utánna jobb lesz neki. Simán végignézi (még néha kell) az előkészületeket, a porszívó beindítását, amikor szívom, akkor persze ordít, de amint elveszem az orrától abbahagyja és nem is sír tovább. Nem kezdett el félni a porszívótól sem. (ő nem félt tőle soha) egy szó mint száz szerintem nyugodtam használd az orrszívót ahányszor szükséges jobban jár így Nóri is. Mielőbbi gyógyulást nektek!

Levi kajája: Reggel 6tól maximum óránként szopizig 9ig (közbeiktatott játszások és szundik vannak) :? :wink: aztán délben szopi ha nem alszik el. Ha igen akkor utánna. 2-3között újra szopi, majd kicsit később gyümi. 6kor kötelező szopi (ha leszakad az ég neki akkor is kell 6kor szopizni). Fürcsi fél8kor, majd rendes vacsi. Akármennyit eszik rá másfél órára szopizni akar, jó esetben el is alszik, de éjjel minimum 2x felkel szopizni ismét. Nem jó neki helyette a ringatás, sem az innivaló. Most hogy beteg volt teljesen visszaesteünk mindennel. Volt olyan nap, hoy csak szopizni volt hajlandó. Arról nem is beszélve, hogy egész éjszaka is szopizott. Nagyon fárasztó. Úgy sajnáltam, azt gondoltam, ha ettől jobban érzi magát legyen.

KépKép
kora

9-kor letettem aludni és éni is lepihentem f11-ig. Igaz nem aludtam el, de pihentem és az is jó volt. Most meg csendben eljátszik magában. Pörgeti az autója kerekeit. Olyan édi amikor elmolyol magában.

Az élmények engem is érdekelnének, bár mi nem tervezünk semmit sem. Valahogy nekem nem lenne pihenés még ekkora babával. Nekem ez még korai vele, majd jövőre, amikor már megy, kevesebbet alszik egy nap (1x) akkor már jobban lehet vele menni ide-oda.

Alma-körtét adtam neki tízóraira rizzsel. Mostanában azt csinálja, ha nem ízlik neki valami összeszorítja a szemét, száját. De azt birom benne, hogy azért tátja a száját és megeszi, nem finnyás. Bezzeg a sajtos chips az izlett neki arra nyitotta a száját.

Na meg megtanult leülni, vagy ezt már írtam???? Óvatosan visszaereszkedik a földre. Mondjuk ez megnyugtató, nem kell minden pillanatban rá figyelnem.

na abbahagyta a játékot és most mászik a lábamra, megyek...

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?