Új privát üzeneted érkezett!

szilvy.köszi,jól vagyok,eddig legalábbis,hála égnek a bekejálásokon kivül más baj nincs.ctg-re szerdán megyek.ha május 10ig kihúzzuk,itt én leszek a legboldogabb anya,akkorra lesz meg a 180 napom a tb-nél.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Épp törölgetem az e-mailjeimet, és ezt találtam, olyan jót nevettem :lol: :

A gyerekvállalás örömei
Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

Kép
Kép
timóca

Timi!

Kicsit elszörnyedtem, hogy tényleg ez vár rám? :lol: Így 12 év távlatából az emlékeim már elmosódtak és ami élesen megmaradt az is megszépült :D

Lányok már nekem is "csak" 100 napom van hátra!

Gabi!

Akkor millió drukk máj.10-ig!!!!!!!!

KépKép
KépKép
szylvi

Csilla, boldog névnapot :lol:
Kép

Kép
Kép
timóca

Csilla, Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
manóci

Csilla :)
Boldog névnapot!

Petra :)
Naná, hogy fogunk irogatni, max. nem napi szinten. Olyan jó kis társaság ez :lol:

Timi :)
Szösszenetek :lol:

Tegnap elkezdett fájni a torkom és náthás vagyok :(

Meg megijesztett a babó is. Olyan sokszor lusta és nem mozog, hogy kiidegel, nincs-e baj :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

10 kor lefeküdtem és most ébredtem fel, akkorát aludtam és a baba is. Szerencsére. :) Férj megfőzött most megyek megkóstolom milyen lett.

Nelli!

Jobbulást neked. Ha szereted egyél egy kis mézet, jó torokfájásra. Ne aggódj, biztos minden rendben van a babócáddal.

Csilla!

Mi is sok boldog névnapot kívánunk neked!

KépKép
KépKép
szylvi

Lányok, nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat!

Képzeljétek, megvan a babakocsitm!!!!!!! Most hoztuk el, naaaagyon tetszik. Olyan szívesen tologatnám már...

Délután vendégek jönnek, de bevallom elfelejtettem vásárolni. Kétségbeesettem kutattam a konyhában valami kínálható után.
Sütök egy kenyeret, és találtam padlizsánt amit betoltam a sütőbe. Friss házikenyér padlizsános mártogatóval? Ez megteszi, nem?

Csilla
Vendég

Csilla: gratulálok a babakocsidhoz :lol: .
Én még mindig válogatok, lehet, hogy mégiscsak a Venezia lesz :lol: . Az a baj, hogy amik jobban tetszenének, (pl. Aria) azok nem jók újszülöttkortól. Kettőt meg nem akarok venni. Úgyhogy még gondolkozok, körülnézek, válogatok.
Friss házikenyeres padlizsános mártogatósat én is tudnék enni :lol:

Nelli: biztos nincsen baj, csak ilyenkor már kevés helyük kezd lenni a mozgásra, azért is mocorognak kevesebbet. Meg biztos olyan is van, hogy napközben épp csinálsz valamit, és észre se veszed, ha mocorog, azért is kevesebbnek tűnhet. Úgyhogy nyugi, minden rendben :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok Lányok!

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT ÉS A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!!

Jelentem, hazajöttünk. :) Majd jövök, ha tudok. Sajnos szülési depi kőkeményem rajtam van. :( Pánikhangulat minden. Oka, hogy a hormonjam iszonyat felbolydultak. 1 perces fájásokkla mentem be férjjel szülni, 2 tolófájásra jött ki a baba, és már van tejem. :)

Teszek fel képeket majd. :) Vikivel még nem találkoztam, mert aludt anyuéknál. Gergőnek nagyon tetszik a tesó. Ő most anyuéknál fog lenni, mert egyrészt taknyos nagyon, meg másrészt suli, összerázódunk.

Puszi,
Vendég

Kép

szülőszobai kép :)
Vendég

Kép
Vendég

Dori!Mégegyszer gratula babóhoz,remélem,éjjel is ilyen jó kisfiú,mint a lenti képen!!!

szilvi!köszi szépen.tényleg nagyon bizom,napról napra kevesebbet kell kibirni,mégis néha olyan lehetetlennek tűnik.már csak 18 nap van addig!HÁTHA!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Dóri: gratulálok a gyors szüléshez :lol: . Aranyos nagyon Marci baba :lol: Jó, hogy ilyen hamar itthon lehettek :lol: Majd írjál, Viki mit szólt a kistesóhoz.
Depire próbáld ki azt a homeosat, amit írtál, hátha segít picit.

Kép
Kép
timóca

Dóri!
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon szép baba!

(Irígykedem) Majd összerázódtok! :D:D:D

(a többiektől elnézést a "betolakodásért")

ayse

Boldog hétfőt mindenkinek!

DÓRI tündérbogyó a kisfiatok!Irigyellek, hogy te már "túl vagy" a fizikai megpróbáltatásos részén.Nem lesz semmi gond lelkileg sem hidd el, egy kis "blues" normális, csak mi akik már voltunk depiben, ilyenkor sztem attól tartunk, hogy megint oda kerülünk.DE én most felszerelkezem a homeós bogyókkal, valamint mások és saját tapasztalataimmal arról, hogy túléltük azt a pár napot is bármennyire is nehéznek tűnt akkor....!Most már minden egyenesben van újra, ezért kitartás és fel a fejjel (majd ha én leszek a béka segge alatt, kérlek emlékeztess engem is erre :wink: )!

Sok sok gyógypuszi és szeretet-ölelés nektek!
Petra

Kép
Kép
petra78

A háziorvosom azt mondta, hogy ma reggel hallotta, mégsem kell majd fizetni a szülésért, ha máshova megyünk. Pontosan nem tudom, hogy ez a majdani terhesekre is vonatkozik, vagy csak a most terhes anyákra, de ez még majd kiderül. Remélem, júliusig nem fogják ezt még összevissza módosítani.

Dóri :)
Nagyon édes Marci baba :lol: Nemsokára összerázódtok, ésa minden rendben lesz! Egy kis baby blues tényleg normális, és szerintem itt sokan átestünk ilyenen.
Melyik volt az a homeos bogyó, ami erre jó? Én is beszerzek belőle.

Gabi :)
Hát Neked sincs sok hátra! Még az is lehet, hogy már csak 6 napod van hátra, mert jöhet előbb is.

Én is elszörnyedek, mennyire gyorsan megy az idő, pedig én nem tolom, ki szeretném még élvezni a terhességet, mert többet nem leszek.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Kép
Kép
timóca

nelli!!!neeeee!már irtam május 10ig kell maradnia,mert csak akkor fogok kapni gyedet.nehogy nekem kibújjon addig.10én este már felőlem mehetünk is szülni.persze,innentől bármi lehet.még akár túl is hordhatom :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1177317792.7.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1177317824.76.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok,

Dóri,de jó, hogy már otthon vagytok! :) Nagyon, szép kisbaba Marcika, édes, tündér! Kép
ne aggódj elmúlik majd a depi is, csak most szembesültél szerintem, hogy azért már 3 gyerek, férj, család hát felellősség!De összerázódtok hamar, és élvezni fogod a nagy családot, hidd el :wink:

Timi, tök jó hírekkel jöttél megint :) ez azt hiszem már annak is nagyon jó aki valószínű tovább hordja a babát júniusnál!

Gabi, drukkolunk, hogy maradjon még az a a babóka május 10.-ig! :wink:
Jó nagy pocód van, és a tetkó is jó rajta :lol:
A konyhéád is tök szép, kis fiatalos :wink: :)
manóci

Hello Lányok,
van most kis időm. :) Marcika elaludt, Viki sétál apával.
A legnagyobb bajom az, hogy itt rohadok a 4. emeleten és a családom másik fele meg hol suliban, különórán ill. rohangászik a játszón meg anyuéknál a kertben. Ráadásul Gergő nagyon taknyos meg anyuék is (elkapták Vikitől a múlt héten) és tök szarul esik, hogy nincs együtt a család egész nap, csak tulképpen de.10-ig és késő du.-tól. Mert nem várható el Vikitől sem, hogy itt csücsüljön az emeleten, amikor mindig mehetnéke van, főleg ebben a jó időben. Nem a 4 fal között üljön. Azt várom, hogy mi is mehessünk Marcikával együtt át anyuékhoz és akkor Vikivel is jobban tudok foglalkozni úgy. Így sokszor elszorul a szívem. :cry: Volt a védőnő is az előbb, du meg a gyerekodink, holnap meg 10-re vissza a kh-ba oltésra.

Éjszaka elég jól telt, bár köztünk aludt a baba, ha betettem az ágyába nem aludt, mindig vmi nyűgje támadt. :(

Közbe felébredt (az ágyában), így a vállamon szunyál édesen. de érzem be is kakilt. :? mindig tisztábatétel után, lehetőség szerint etetés után közvetlenül.

Kiváncsi leszek ki lesz a következő? :)

Kriszti,
Te hogy boldogulsz a kicsikkel?? gondolok itt főleg Neked is Katára.
Vendég

Kép Kép
az első találkozás képei a nővérkével..
Vendég

Ez az én bajom is lesz :( Nyár lesz. Nem várható el, hogy a gyerekek itt időzzenek velem. Bizti mennek nyaralni meg a mamákkal programokkal. Én meg itthon maradok, és hiányolom őket.
De nemsokára Te is mehetsz Marcikával. Nagyon jó időket mondanak, és akkor nem maradsz ki minden jóból. Addig meg vígasztaljon a babóka :lol:

Akkor drukk, hogy máj. 10-ig még bent maradjon a babó!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Gabi aranyos a pocid :lol:

Dóri: aranyosak a képek :lol: . Viki mit szólt, mikor meglátta a kisöcsit?
Én is ettől félek a legjobban, hogy Livike mit fog szólni a tesókához...
remélem, én leszek a következő, ha nem baj :wink:

Kép
Kép
timóca

köszi nelli!

Timóca!menj csak,én várni szeretnék,addig rajtad izgulok majd!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Újabb cikk (igazából a kútvölgyis topicból lopkodom a linkeket :lol: )http://origo.hu/noilapozo/eletmod/20070423kismamak.html

Kép
Kép
timóca

timóca!mindannyiunknak jobb,ha nem irok erről semmit.k..vára fel tud bosszantani ami történik.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Petra!

Olvastam a profilodban, hogy családgondozó a foglalkozásod. Mit jelent ez pontosan? Mi a teendőd? Szociálisan rászorult embereken segítesz? Mikor elváltam és később megházasodtam családterápiára jártunk Miskolcra, ahol nagyon sokat segítettek nekünk az egymáshoz való alkalmazkodásban, ezért érdeklődöm, remélem nem tartod tolakodónak. :)

Gabi!

Szépen nő a pocid, a legutóbbi képhez képest is nagyobb.
Hú nagyon szép a konyhátok, igazán dinamikus színeket választottatok. Házban vagy lakásban laktok?

Dóri!

Igazán nagyon aranyos Marci, de Viki is olyan édes ahogy figyeli.
Remélem mihamarabb megszűnik a depis hangulatod és vissza rázodtak a hétköznapokban. Mikor lehet kivinni a babát levegőre, sétáltatni? Mondott valamit a védőnőd?

Timi!

Drukk neked, hogy te legyél a következő! :lol: Én meg majd zárom a sort, ha csak valaki be nem jelentkezik aki augusztusra van kiírva.

Nelli!

De jó híreket írtál, egyre jobban reménykedem, hogy még mi is megússzuk ezt a fizetős rendszert.

Jövő hét csütörtökön megyünk 4 D UH-ra, már nagyon várom, remélem minden rendben lesz.

KépKép
KépKép
szylvi

Dóri, de jók a képek, édesek vagytok :)

Gabi, én nem vagyok aranyos?Én is dícsértem a pocid, sőt a konyhád is :oops: :wink:

Na, voltam ma dokinál, minden ok.Méhszáj zárt,, és hallgatott szívhangot is!Az is tök jó!Jövő héten megyek csütörtökön reggel vérvétel+vizelet, utána UH!Egyenlőre ennyi :)
manóci

Sziasztok!

Csak egy pillanatra kukk be.

Szilvi: családgondozóként a helyi Gyermekjóléti szolgálatban tevékenykedem, szociálisan rászorultakkal foglalkozom, + veszélyeztetett helyzetben levő gyermekekkel.Szeretem csinálni, mert ismerem már az embereket akikkel dolgozom, és úgy érzem meg is bíznak bennem.Most jó ez a kis itthoni pihi, de egy picit néha vágyom vissza.Jó érzés ha tudok segíteni.

mennem kell, mert fiaim végeztek a pancsival!

Kép
Kép
petra78

sziasztok!

volt a védőnő meg a gyerekdokink is. Azt ondta mindannyiunk érdekeit nézve ő átmenne anyuékhoz egyesíteni a családot. Babánka úgyis rám van szüksége, a többi gyereknek is amennyire csak lehetséges persze most. Tehát pár napon belül megyünk.

Kivinni hivatalosan 2 hetes kortól ajánlatos fokozatosan szoktatva a levegőhöz, de semmi baja nem lesz kis levegőtől míg átér kocsival pl.

megyek, ébredés van..

tejem rengeteg van,és szopizik ezerrel a babácska, és mégis nagyon fáj, be van durranva mindkettő. Lefejtem egy minimális mennyiséget, hogy ne sajogjon annyira, de nem igazán segít. remélem beáll a kerelet kínálat elve, ahogyan eddig szokott.
Vendég

Dóri: az jó lenne, ha együtt tudna lenni a család :lol: . Jó, hogy van tejed, az első napok nehézkesek, emlékszem, nekem is tiszta vörösek voltak a melleim, úgy begyulladt. De szerintem pár nap alatt beáll a rendszer :lol: . Jó, hogy szopizik Marcika ezerrel, az is erősíti az immunrendszerét, szerintem ő így nem is fogja elkapni a többiektől a takonykort. Meg mint tudjuk, a babáknak is az a jó, ami az anyukájának, ha az anyuci boldog, akkor a baba is. És ha Neked az a jó, hogy együtt van mindenki anyukádéknál, akkor az neki is csak jó. :lol: Meg hamarabb összeszoknak így a tesók is :lol: . (Persze én könnyen okoskodok, amíg nincs itt a kistesó :wink: )

Tegnap óta annyira fáj a hasam. Lehet, hogy a sárgaborsófőzelék nem tetszik neki. Pedig fini volt :lol:

Kép
Kép
timóca

maanóci!!Te is nagyon aranyos vagy!!!!!!! :!:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

sylvi!mi lakásban lakunk,egy társasház földszintjén.mivel tipikus panelgyerek vagyok,nagyon élvezem,hogy kilépek a teraszra,és kint vagyok az udvaron.nekem már ez nagy szabadságérzetet ad.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Születéstörténet

2007.04.19-én csütörtökön du kellett mennem a dokimhoz uh, ctg, vizsgálatra. Az uh 3500 g körüli babát mutatott, 38. héten, méhszáj változatlan (3110), minden rendben. A ctg kicsit beszűkült lett, mondta a dokim, hogy ismételjük meg a kh-ban, beszéljek a szülésznőmmel. Ez volt du 3-kor és 6-ra szülői értekezletre kellett mennem a zeneiskolába, a szülésznőm pont éjszakás volt, így megbeszéltük, hogy bármikor mehetek, ha végeztem. Azonban a szülőit nem tudtam kivárni, mert 2 perces erős fájásaim voltak, amik így elsőre sem tűntek jóslóknak. Így felálltam fél 7-kor és bevezettem a kh-ba (férjem otthon volt a lányommal, fiamért anyu ment az esti edzés után). A kh-ban készült ctg rendben volt, és megvizsgált 8-kor az ügyeletes orvos, de a méhszáj továbbra is változatlan, megvastagodott, és hátuk van. Ezért hazamentem szépen, de továbbra is erős 2 perces fájásaim voltak. Otthon megpróbáltam pihenni, forró fürdő, vacsi, de nem múltak. Valamikor 10-kor elaludtam egy félórára, de éjfélkor iszonyat erős fájásokra ébredtem fel, amik már lassan inkább másfél-egy percesekké sűrűsödtek. Ekkor felhívtam a szülésznőmet, hogy mi a helyzet és szerintem be kéne menni. Nyákdugót nem láttam távozni, de a fájások már elég elviselhetetlenek voltak és sűrűek. Aztán míg beszéltünk telefonon elkezdtem vérezni, mire mondta a szülésznőm, hogy akkor induljunk befelé. Éjfélkor összecihelődtünk a férjemmel, az alvó másfél éves lányomat felkeltettük, irány a nagyszülők, majd mentünk egyenesen a kh-ba. Kétujjnyi méhszájam volt, és elég erős vérzés, amit nem tudtunk mitől lehet, mert az átlagos tágulási vérzéstől több volt. Szívhang továbbra is rendben volt, hívták is az orvosomat. Feküdnöm kellett a ctg-vel a vérzés miatt. Megjött a dokim 1 óra körül, nagyon gyorsan tágultam szerencsére, mert nagyon intenzív fájásaim voltak. Megrepesztette a burkot, és innentől begyorsultak az amúgy sem lassú események. J Még erősebb fájások, és már székelési inger is volt. Ekkor elkezdtem szédülni, mire a szülésznőm oldalra fordított, felemelte a lábamat, hogy ezzel segítsen, és valóban segített, jobban lettem. Aztán közöltem, hogy nyomnom kell úgy érzem, mondta jól van akkor csak bátran nyomjak. Visszafordított a hátamra és már kezdődött is a kitolás. Első tolófájásra kinn volt a baba feje, és a másodikra pedig kijött az egész teste. A nyakán rajta volt a köldökzsinór, azt szépen lefejtette a szülésznőm, majd kellett vágni is egy kicsit. (ebből semmit nem éreztem). A kitolást oxigén maszkkal csináltam végig, nem tudom miért, gondolom, hogy mert előtte ájulásféle kerülgetett. Marcika végül 1 órás kórházi vajúdás után született meg hajnali 2007 .04. 20-án 2 óra 9 perckor 3180 grammal és 55 centivel, 10/10-es Apgarral. Babát hasamra tették, tiszta csurom magzatmáz volt, és nagyon édesen nézegetett az új világra. Férjem elvágta a köldökzsinórt, megszületett a lepény is, és végül is az átlagtól eltérő vérzésre nem volt magyarázat, mert minden rendben volt. A dokim összevart (ez a legrosszabb része számomra), majd áttoltak másfél óra szülőszobai tartózkodás után a gyermekágyra. A szülőszobán dömping volt akkor, rajtam kívül érkezett még négy kismama, kellett az ágy. J

Ennyi a történet, ami tényleg extra sebességgel zajlott le és nagyon intenzív volt. Köszönet orvosomnak dr. Gulyás Istvánnak és szülésznőmnek Schönek Gabinka a MÁV Kórházban.

Mentem, ébredés van. :)
Vendég

Sziasztok!

Adri beteg lett. Hány és szédül remélem csak egy enyhe vírus és gyorsan rendbe jön.

Móni!

Jó, hogy minden rendben van veled, én is megyek holnap a védőbe és jövő héten dokihoz.
Mit néznek a vérben ilyenkor? Vagy csak egy általános nagylabor?

Petra!

Nagyon szép a munkád, ezt valaki vagy szívvel, lélekkel csinálja, vagy jobb ha bele sem kezd. Azért biztos vannak nagyon nyomasztó élményeid is.

Dóri!

Ha valami nagyon megmaradt az emlékezetembe, az a tejbelövés és az utána következő időszak. Teljesen veled tudok érezni, mert tényleg nagyon fáj. Azt olvastam, hogy a szoptatás alatti méhösszehúzódások többedszer szülőknél sokkal erősebbek. Tényleg így van?
Gátvédelem mellett született Marci?

Timi!

Lehet, hogy nem is a sárgaborsófőzelék, csak a kívánságod teljesül !

Gabi!

Mi is lakásban lakunk, férj nagyon szeretne kertesházat. Mindig rágja a fülemet, de én nem szeretnék menni.

KépKép
KépKép
szylvi

Dóri!

Már is meg van a válasz a gátmetszésre.
:lol:

KépKép
KépKép
szylvi

szia szylvi!

Patrik most van túl rajta,3 napig tartó virus volt rajta,állandó 38 fokos láz,semmi más tünet.szóval hajrá,3 nap nem sok.mármint igy utólag persze.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

CSODA TÖRTÉNT!
Voltam ma dokinál,méhszáj:3000.nem irtam el!!!!!tök jó!
UH:BPD:90mm
THQ:87mm
FL:63mm.

A magzatvizre irta,hogy kicsit kevesebb,de a flow.normális. :P :P :P
BOLDOG VAGYOK!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Dóri: nagyon szép szüléstörténet :lol: . Igazán szerencsések vagytok, hogy ilyen gyorsan, simán túlvagytok rajta :lol: Remélem, már jobb a kedved is :lol:

Szilvi: nekem ilyenkor csinálták a cukros vizsgálatot is (de neked az már csinálták előbb). De amúgy a többi része csak sima labor.
Csak a sárgaborsófőzi lehetett, már jobban vagyok :lol: . Még 2 hetet azért várni szeretnék, hogy legalább egy pár vizsgát letehessek még ebben a félévben :wink: . Meg hát persze ki szeretném várni a 37. hetet :lol:
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz pénteken CTG-n, meg a dokimnál.
Adrinak jobbulást.

Gabi: gratulálok a leletedhez :lol: . De hogy lehet az, hogy múltkor már elkezdett nyílni a méhszájad (vagy nem jól emlékszem :?: ), visszazáródott magától :? . De ha a flowmetria jó, akkor minden rendben a picivel :lol:

Most írta egy ismerősöm, hogy tegnap szült egy ismerőse ikreket, rendesen időben jöttek (nem előbb), és az egyikük 4050 g 54 cm, a másikuk 3800 g 54 cm. Nem semmi.... (már van egy nagyobb lánya, az ikrek meg fiúk) Ja, és persze simán (nem császárral) 3,5 órás vajúdással. Teljesen el vagyok ájulva :shock: :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok, a kórházas topikból is van itt ismerős (manóci :D ), de ott nincs ilyen nagy pörgés, mint nálatok!

A MÁV kórházban fogok szülni én is, mint Dóri, akinek ezúton is gratulálok a szép babához!

Remélem még beférek közétek!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Hát csajok, három a kislány. Ma voltam dokinál, és megmutatta magát. Szinte biztos voltam benne, de azért még reménykedtem.
Nem tudom, mit szól a párom, ha hazajön.

Adatokat ellenőrzöm a korábban általatok leírtakkal összehasonlításképp.
Egyébként minden rendben.

Bizti jó lesz együtt! A gyerekeknek is, a Te lelkednek is!
Én is azt szeretném, hogy szülés után egy darabig együtt legyünk, és max. utána menjenek el a nagyobb gyerekek egy kicsit nyaralni.

Zárt méhszáj hurrá!!!

Ildi :)
Üdv itt!

Petra :)
Nagyon szép foglalkozásod van!
Én is nagyon szerettem volna valami hazsnos munkát, de eltévedtem. Mi kell a Te foglalkozásodhoz?

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Szia Ildi, persze, hogy beférsz :lol: . Ha megírod az adataidat, téged is beteszlek a táblázatba :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
timóca

Nelli, gratulálok a kislányhoz :lol: . Én örülnék biztos, és a férjem is (eredetileg 3 lányt szerettünk volna :lol: ) Meglátod, utólag majd mennyire fogtok örülni, hogy így alakult :lol:

Kép
Kép
timóca

Timóca!

nem tudom,hogy csináltuk.a dokinő is tökre örült,nagyon ritkán záródik állitólag vissza.nekünk sikerült.ne kérdezd,hogyan,nekem szakmai téren nem mond semmit,nem értek ilyenekhez.nem tettem érte lényegében semmit.

Dikó!
gyere csak bátran,sok jó ember kis helyen is elfér.

hogy vagytok az alvással?az alvókámmal nem is lenne gond.de ha bal oldalon alszom,egy idő után elzsibbad vagy mit csinál a csipőcsontom.ilyenkor másik oldalra fordulok,ott is ugyanez.aztán hátra fekszem,akkor meg nyilal a derekam.reggeel meg betépi a görcs a lábam.igaz,3 napja van igy,mind együtt,de már most unom,bárhol,bármikor el tudnék aludni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

nelli!én vagyok a legboldogabb,bár mostmár szinte biztos,marad május 10ig,azért szorits nekem,hogy igy legyen,jó?pusszzz

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi: az a lényeg, hogy rendben vagytok :lol: . Május 10-ig most már simán kibírjátok :lol:
Az alvás nálunk is nehézkes. Bal oldalon nem kényelmes sokáig (van, hogy alig kapok levegőt), de jobb oldalon meg sokszor nyom valamit a csípőm táján, és akkor az egész lábam végig lezsibbad, megfájdul. Ráadásul ha sokáig fekszek egy pozícióban, alig bírok felkelni :lol: Tisztára mint egy öregasszony. Nekem is van pár napja, hogy felébredek hajnalban, hogy pisilni kell (éjszaka már többször is járok), és ahogy megmozdulok, érzem, hogy begörcsölne a lábam, de még idejében abbahagyom a mozdulatot, és így megúszom a görcsöt, de azért elég rossz érzés... Bár most elég sokat alszok éjszaka (igaz, többször járok wc-re, de hamar visszaalszok), nappal mégis tiszta álomkóros vagyok :shock: . Pl. ma délben is elaludtam 1 órát. Még jó, hogy Livike eljátszott egyedül :lol:

Kép
Kép
timóca

Gabi, :wink: édes vagy!Zárt méhszáj Kép

Ildi, :) hellóka itt is!

Dóri, tök jó, hogy végül minden jól alakult, és meg voltál elégedve a dokival+szülésznővel+kórházzal!Pont akartalak kérdezni, hogy hogyan oldottátok meg a gyerekeket, de meg is írtad!Valószínű akármikor is jön rám a szülés nekünk is vinni kell Esztit, és a kórházba jön majd a mama.Ugyanis mi messze lakunk a kórháztól is mamától is :( És hogy viselték nélküled a 3 kórházi napot?
Szerintem is jobb lesz, ha együtt lesztek mindnyájan.
Még egy kérdés, hány naposnak is kell lenni a Házassági Anyakönyvinek?Mert kalkulálok, hogy mikor menjek el megcsináltatni.
Ja, és hogy intézik meg lehet várni, ott helyben ki is adják vagy vissza kell menni érte valamikor?Meg kell érte fizetni?
Bocsi, csak Esztinél a nővérem intézte, mert ő ott dolgozott abban az Önkormányzatba ahol házasodtunk, és akkor nekem csak elhozta!

Nelli, gratula a 3.-ik lányhoz is! :) Férjed mit szólt?
manóci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?