Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Évi
drukk a holnapi kontrollhoz ++++++++
dinnyés kép Kép

Anita
Robóbak boldog első szülinapot KépKépKép

Andi
psandi

bocs, Robóbak = Robónak!!! Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Évi!
Én beszéltem a Nestlésekkel és azt mondták, hogy nem folytatódik ez az akció, hanem lesz új. Jövő héten lesz készen a nyomdai anyag és kezdik a postázást. A pontértékek ugyanazok lesznek, de az ajándékok változnak majd. Legalábbis ezt mondták Kép. Eredetileg azért telefonáltam, hogy beérkezett-e a levélkém, de még nem tudták megmondani. Pedig én is sajnálnám a 110 pontomat elveszni Kép. Petrának gyógyulást kívánok +++!
Nagyon édes kiscsaj Kép!

Anita!
Robónak boldog szülinapot!

Andy!
Megnéztem a képeket, szupik Kép!

Pusza, Virág és Levi
virga

Sziasztok,

Mi is vagyunk, de csak hatterbol kukkolo uzemmodban. Munkahelyen nincs idom, az otthoni gep meg kipurcant, most varjuk az ujat, remelem a heten mar kiszallitjak.

Kepeket mindig megnezem es nagyon tetszenek, irto edesek a gyerkocokKép

Tali miatt irigy vagyok, kepek alapjan jo lehetettKépKépKép Bar van akit sajna nem tudtam beazonositani, a tobbseget a gyerkocok alapjan azert igenKép, remelem senki nem fenykepezkedett mas gyerkocevelKép

Voltunk Matyival eves kontrollon, ES elertuk a sulygorbe also hatarat, ne hiaba volt hizokuranKépKépKép
Lanykam probalja mondani a kedvenc mondokait, enekeit, bar meg csak a beavatottak ertikKépKépKép

Angi
angela2

Olyan drágák vagytok, hogy gondoltatok Robóra.Nagyon jólesik ám. Kép Kép Kép
Hamarosan írok egy pár sort az én egyévesemrőlKép.

Puszi mindenkinek:Anita
anita77

Sziasztok!

Anita boldog szulinapot Robonak!

Evi Godollon mar elfogyot az ulesvedo. Jobbulast Petranak!

Nem tudom, mi volt ejjel Borival fel 1-tol 3-ig nem aludt. Most alszik megyek en is, hatha...

Ari
ari

Sziasztok Lányok,

Képzeljétek, ma a barátnőmmel és a gyerekekkel kiruccantuk a Tesco-ba megnézni a hírdetett 10.000,-Ft-os utazóágyat. Bár ne tettük volna. A táskámból kilopták a személyimet, amiben benne volt a gyerekek és az én minden iratom /TB kártyák, lakcímkárták/,a bankkártyámat és mellette lévő mobiltelefonomat. És volt benne kb. 14.000,-Ft. Nagyon kiborultam. Rogton letiltattam a bankártyámat és a telefonomat, de azért nem lesz egyszerű új telefont venni, az osszes benne lévő telefonszámot pótolni, a bankkártyát megrendelni. Be is jelentettem a rendőrségen.Hál istennek ahogy hazaértünk, telefonált egy buszvezető, hogy megtalálták az irataimat, és elhozta ide Békásra. Azt legalább nem kell intézni.
Nagyon vigyázzatok az értékeitekre, mert ezek a gazemberek nem kímélnek gyerekeseket sem. Pedig 4 gyerekkel voltunk.
Persze ágy már nem volt. De veszteség annál inkább.
Anita, Boldog szülinapot a kis Robónak.

Évi, Jobbulást Petrának.

A Nestlétől én kaptam egy 6-8 hónaposoknak való ételekről leírást, amiben a pontgyűjtő akvió 2004.12.31-ig tart, és benne vannak az ajándékok is. Ha a picur felkel, kihozom a szobájából, és ha valakit érdekel, leírom, mi hány pont.

Nelli
hnelli

Sziasztok!

Anita!
Boldog szülinapot Robónak!

Nelli!
KépKépKépKép

Évi!
Édes a kép!!!Kép
A dinnye is az volt? (mi még nem ettünk jót az idénKép De ma hozott egyet apa. Kiváncsi vagyok!)

Beu
beu

Sziasztok

Nelli: Engem érdekelne a pontok érdtéke, és, hogy mit lehet cserébe kapni. Lopás miatt KépKépKép

Anita: Robonak nagyon boldog szülinapot.
Kép

Tündériek a képek KépKépKépKép

Na most ennyi
Puszo
Andy
andy78

Ari,

köszi az infót...bár holnap mindenképp mennem kell Gödöllőre.

csajok nem tudtok valahol Újpest és vonzáskörzetében Plust? szeretnék olyan ülésvédő,játéktartó bigyulát. Kép

Anita,
boldog szülinpot a nagyfiúnak! Gyere aztán mesélj róla! képeket is kérünk. Kép

Beu,
a dinnye olyan sz.r volt,hogy nem is részletezem. Még mi se ettünk igazán jót.
Viszont megkuksiztam hol voltatok...apának is tetszik,lehet,hogy mi is oda megyünk egyet hosszú hétvégézni valamikor költözés után. Kép

jó éjt mindenkinek
Évi És Petra

An vonzáskörzetében valahol Plust?
Évi24

na ennek elég gagyi lett a vége...nem igy akartam...bocsi
Évi24

Hogy Nellinek ne kelljen pötyögnie:
http://www.nestle.hu/login.asp?mf=/aloldalak/csaladeletmod/csaladeletmod.asp

Évi! Mi dinnyénk egész jó volt.
Beu
beu

Anita,
Boldog 1. szülinapot Robónak!Kép
Ilyen volt ilyen lett képeket is kérünk ám!Kép

Beu,
KépekKép

Évi,
KépKép
Drukk holnapra!

Nelli,
LopásKép

Maci_2
maci_2

Sziasztok!

Angi
hízás Kép na és a lányod mondókái is KépKép

Nelli
lopás KépKép hogy milyen szemét emberek vannak! Kép szerencsére az iratok meglettek, az jó kis program lett volna, ha újra kell mindet csináltatni

Maci
írtam Neked mailt, megkaptad?

Évi
www.plus.hu -n rajta vannak az üzletek, válaszd ki, amelyik útbaesik Kép
mi tegnap ettünk dinnyét, egész jó volt

Andi
psandi

Hát ha van net oldaluk, akkor nem potyogok, de ha valami nem található, szívesen.

Koszi a kedves szavakat. Ma megyek a munkahelyemre új számlát csináltatni, mert azért nem bízok a letiltásban.

Nelli
hnelli

Nelli

Én nem találtam vagy nem eléggé olvastam el nem tudom a kérdésem az, hogy a nestlé teára is van ilyen pontgyüjtés azt is lehet beküldeni vagy azt nem

Köszike
Andy
andy78

Sziasztok!

Anita!
Robónak boldog szülinapot. Kép

Nelli!
Milyen szemét emberek vannak. Kép De legalább az iratok előkerültek.

Minden gyerkőc nagyon helyes.
Most megyek Nikiért a táborba.

Magdi
gallainémagdi

Kepek nagyon jokKép

Nelli,
LopasKépKépKép

Anita,
Boldog Szulinapot RobonakKép

Evi,
Kaptal ulesvedot?
DinnyeKép

Megjott a szamgepunk tegnap. Apa ezerrel ugykodik rajta, hogy mindent feltelepitsenKép

Angi
angela2

Sziasztok!

Jo regen jelentkeztem, lent voltunk a Balatonon, huztam az idot ameddig csak lehetett, de mivel mar a 39. heten vagyok kicsit rizikos a dolog.
Kulonben mehetnek Siofokra szulni. Kép

Emma meg marad a hetvegen a nagyszulokkel, neki nagyon jo ott. Itt a budi varosban nem valami szorakoztato. Maris nagyon hianyzik, pedig csak harom nap lesz nelkule. Az a baj, hogy ha itt lenne es veletlenul szulok, otthon kellene maradni papanak vele. Nekem pedig kell a jelenlete a nagy pillanatban. Kivancsi vagyok, hogy fogadja majd kicsi dragam Danit.
Ma jo kis fajasokat mutatott a ctg, de hat ennek koze sincs a szuleshez, azt mar ismerem. Kép

Lanyok!
Ugy sajnalom, hogy lemaradunk minden talirol, az allatkerti is nagyon jo volt, bar mar akkor is elegge be voltak atarolva a mozgasi lehetosegeim.

Zsuzso!
Csak nem Abigel is nemalvo lesz? Pedig olyan biztatonak indultak a dolgok! Nalunk sem kene, hogy megismetlodjon a 8 havi remalom. Kép Kép

Evi!
Jo a dinnyes kep!!

Beu!
A tieid is nagyon edesek!

Orsoly!

Nem sok ido lesz a babaink kozott, meg 3 honap sem! Kar, hogy nem jott ki megint, hogy egyszerre szuljunk. Hol voltatok Tuneziaban? Mi a Kantaoui hotelben aprilis kozepen. Nekunk szerencsenk volt, mert Emma pont jo passzban volt, igy igazit nyaralhattunk.

Drukkoljatok, mar kozeleg az idom, Kép

puszi mindenkinek
Kakukk
kakukkfu

Kakukk,
húúúúú.....már itt tartasz?!?
hatalmas adag drukkot küldök! Kép Kép Kép de jó is lesz Neked....olyan jó dolog szülni. Kép
Évi
Évi24

Andy, Holnap reggel válaszolok Neked, mert most a picurhoz kellene bemennem a leírásért, és nem szeretném felkelteni. Akkor jó lesz?

Kakukk, nagy-nagy drukk és konnyű szülést kívánok.

Nelli
hnelli

PsAndi,
SzívesenKép

Kakukkfű,
Hatalmas drukk!!!!

Évi,
Megnéztem az ülésvédőt 2 helyen is Újpesten, de már elfogyottKép

Maci_2
maci_2

Először is nagy drukk Kakkukfű, és szorítunk, hogy könnyű szülésed legyen.

Kicsit szánom bánom, hogy mostanában nem tudtam ide is írni Nektek , de egyszerűen nincs időm mindenre.Az viszont jólesett, hogy ennyien emlékeztek még Robómanóra és köszöntöttétek első szülinapjánKép.
Képeket talán vasárnap tudok feltenni, hiszen holnap tartjuk majd az igazi szülinapot, ma még csak bemelegítés voltKép.

Azét pár sort írok magunkról, mi is történt azóta velünk. Robó már szépen meg-megáll egyedül viszont még mindig a mászást részesíti előnyben.Bár elfogult anyuka vagyok, de szerintem roppant értelmes isKép.Enni jól eszik , még mindig szopózik, ami kissé megnehezti az éjszakáinkat.Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy írjatok nekem vmi bisztatót, mert már nagyon fáradtak vagyunk a nemalvások miatt.Abba már beletörődtem, hogy egy éve 3 órát folyamatosan nem aludtam még, viszont pár hete Robó fél óránként cicizne, úgy hogy tuti, hogy nem éhes, csak éppen komfortszopira vágyik.Mellénk vesszük, akkor viszont iszonyatos forgolódásba kezd és nem lehet tőle aludni. Tudom, hogy ezerszer volt már ez a téma itt is, de azért jó lenne nagyon ha tudnátok valami hasznos tanácsot adni. Következetes szeretnék lenni.Két napja próbálkozunk azzal, hogy egyedül hagyjuk , de nem sok sikert értünk el, uyganis hosszú távon nem tudom hallgatni, hogy sír. Akinél esetleg ez bevállt, megírná, hogy mennyi idő kellett ahhoz, hogy átáljon a gyermeke és mennyi idejig sírdogált magában?
Úgy sajnálom szegényt, de már tényéleg nagyon fárasztó a mostani helyzetünk.

Fogacskánk még mindig nincs. Igaz nemrégiben vigasztaltatok, hogy majd beindul Robónak is, de eddig még sehol semmi. Nem igazán emlékszem, hogy volt e itt vkinek a topikban , akinek ilyen későn fogzott volna a babája.Igaz a doki szerint ne aggódjak, majd kibújik, de azért ez is kicsit nyomaszt.

Elég sokat gagyarászik már , és roppant huncut !

Azért bevallom, hogy ha nem is írtam, azért a fotókat mindig megnézegettem és mindig el vagyok ájulva attól, hogy mennyit nőttek a lányok és fiúk!Jó követni, hogy hogyan változnak.Kép

Jövök a képekkel majd, jó hétvégét mindenkinek: Anita
anita77

Maci,

hol nézted meg őket,melyik Plusban...holnap készültem elmenni a Tél ucába....ott voltál?
Ne menjek má feleslegesen....köszi
Évi
Évi24

Sziasztok!

Anita. boldog szülinapot Robónak!! Szerintem ebbena félórásdiban már afog van benne, Ancsinál az ilyenek után szoktak áttörni.

Rákoskeresztúron levő Plusban ma délben még hagytam 2 darab ülésvédőtKép.

Bocsi, olvasgatok, csak az irás... Megvagyunk, legújabb szavunk az oppá (hoppá), hétfő óta kettesben vagyunk itthon, azóta Ancsi este egész simán és korán (9) megy aludni.

Ildi

Ildi
pildi

Kakukk!
Ez tényleg döbbenetes, hogy már a 39. hétben vagy. Nagy-nagy drukk hegyek!

Anita! Nem tudom, a többiek hogy csinálják, de nálunk nagyon nehezen megy az elválasztás. Nappal már nem kap, így a déli elalvás néha problémás, de többnyire egész sima ügy. Este, reggel cici, közte viszont megpróbálom kiiktatni.(nálunk is elég gyakori volt az éjszakai szopi, teljesen átszokott a mi ágyunkba, és ha ébredt, mindig szopi, aztán aludtunk tovább, a számát sem tudom, hányszor) Két napja próbáljuk még csak, első nap negyed egytől fél négyig tartott a műsor, és ő nyert. Tegnap viszont háromnegyed óra után elaludt. Előtte is volt fenn, de akkor egy kis ringatás után le tudtam tenni. Azt próbálom elkerülni, hogy elringatva altassam el, mert később az is rossz lenne. Ezért ha sír, (és fel is áll) kiveszem, kicsit simogatom, énekelgetek neki, aztán visszateszem az ágyba, és megpróbálom valamivel lekötni, hogy ne sírjon fel újra. Ez a legnehezebb része a dolognak. Aztán mesélek, énekelek, őrzöm, míg el nem alszik. Kiváncsi vagyok, ma mi lesz, mert ma az elalvás is nehezen ment.
Hát ennyi. Nem túl biztató, de legalább egy kis eredmény.
Beu
beu

Anita,
Bizti benne van a sok kelesben a fog ahogy Ildi irta, enyem ezen idoszakokban csak es kizarolag rajtam volt hajlando aludni, egyebkent utal es nem is tud koztunk aludni.

Kesobbiekben, hat en nem reg panaszkodtam, hogy mar orankent kel a csajszi, na 2 het alatt oriasi fordulat allt be. Akkor kezdodott, amikor egy-ket ejszakat a papa is bevallalt es csak o ment oda megnyugtatni a lanykat, es reggel 6-kor volt ujra szopi eloszor. O nem sirt talan 5 percet elfogadta a papat (itt dolt volna meg a dolog mert en nem birom hallgatni a sirast).
Azota mar a delutan es esti fekvesekkel sincs gond, o jelez ha almos es indul is az agyikojaba.
Igaz o ezt latja a nagytol is, hogy mses utan indulas az agyikoba.

Angi
angela2

Anita! Kép

Csodallak, hogy ilyen jol birod. Nalunk 8 honapig ment ez, es En valtottam, es mindenkinek jot tett.
Egyreszt kulon szoba. Igy mi nem zavarjuk ot es o sem minket.
Es a legfontosabb. 1 eves gyereknek mar nincs szuksege arra, hogy ejszaka egyen, es foleg nem egy faradt anyukara. Este leteszed, es ha felebred es sir, odamesz hozza, megsimogatod, beszelsz hozza, esetleg visszafekteted, ha felallt, de semmikepp !!!nem veszed ki!!!.
Neked kell kovetkezetesnek lenned. Utana kijosz.
Ha sir, visszamesz 2 - 3 perc mulva, ugyanez. Utana 5 perc mulva, ugyanez.
Addig folytatod igy, amig el nem alszik, novelve az idot.
En nagyon feltem, hogy nagyon fog sirni es sokaig, de az megnyugtatja, hogy bemesz, es latja, hogy nem hagyod el.
Emma hamar megertette, hogy uj helyzet van, es mar masodik nap 7 orat aludt egyben, amit el sem akartam hinni. 5-6 nap mulva pedig beallt 11 orara, ami azota is megmaradt. (Elotte mi sem aludtunk 3 oranal tobbet egyben!!)
Meg a ragofogaknal sem igazan aludt nyugtalanabbul utana, inkabb csak delutan.
Nezd, nalunk ez bevalt, azert ajanlom. Szerintem erdemes megprobalni, mert ez akarmeddig mehet meg igy nalatok.
Egy a fontos, ha raszantad magad, vidd vegig, es mukodni fog.
(Aludj jol gyermekem!)
Tudom, hogy sokan adnak tanacsot, hogy megoldodik magatol, stb. de igazan csak az tudja aterezni a helyzetet, aki ugyanilyen cipoben jart. Es ez a babanak sem jo!!!!, nem csak neked, gondolj erre! Ejszaka egy ilyen idos gyereknek 11 -12 ora alvasra van szuksege.
Na eldugulok,
Mindenkinek koszi a drukkokat,
Kakukk
kakukkfu

Kakukk!
Szerintem ez a módszer van, akinél működik, van, akinél nem. Az én gyerekem pl. elesett a fárdságtól, de újra felállt, és mikor fektetni próbáltam, kifesztette magát. De mikor felvettem, megnyugodott, és volt olyan is Kép, hogy hagyta magát szépen lefektetni. Szóval ő szerintem végigüvöltené az éjszakát, ha nem venném ki.
Beu
beu

Sziasztok!

Én is "vitába szállnék" Kakukk írásával. Ez egy módszer, ami sok babánál beválik, más babáknál nem. Minden bizonnyal vannak szakemberek, akik támogatják. (nem olvastam a könyvet, de gondolom, hogy abban van ilyen) Ugyanakkor nekem van olyan pszichológus ismerősöm, innen a babanetről (Pele), aki viszont nem ért egyet ezzel a módszerrel. Én inkább neki hiszek.
Az ugyan igaz, hogy evésre a legtöbb egy évnél idősebb gyermeknek nincs szüksége. De szüksége lehet ivásra, ezt sokan teszik meg akár cumisüvegből. És ami még fontosabb: szüksége lehet anya testközelségére! Legyen az akár csak a testmelege, vagy az illata. És ez egy éves koron túl is igénye lehet több gyereknek. Nem mindegyiknek, az is igaz. Az én 11 éves nagyfiammal betegség esetén még 6-7 évesen is volt olyan, hogy mikor már órák óta nem bírt elaludni (persze egy ekkora gyerek már nem sír, hanem időnkét kijött, átjött hozzánk és panaszkodva mondta, hogy nem bír aludni), akkor befeküdtem mellé az ágyába, és akkor tudott elaludni.
Ancsi pl a napi 3-4 kelésével átaludt 11-12 óra után teljesen kipihent és jókedvű, szerintem az a négyszer 2-3 perc, amire ő felébred, az nem zavarja őt a kipihentség elérésében.
Számomra a nem veszem ki az ágyból dolog elég keménynek tűnik, főleg, ha egy éven át az a baba csak és kizárólag anya kezében, cicijével stb aludt el. Hipp hopp, egyik napról a másikra üvölthet akármi, nem kapja meg amit szeretne...
Sokáig én is úgy véltem (lásd babanet nagyon arhiv), hogy azok a babák, akik néhány hónapos korukig maguktól nem szoktak rá az alvásra, azok később már csak valamilyen -többnyire kemény- módszer segítségével fognak aludni. Azóta még több babanetet olvastamKép, és most már tudom, hogy nincs így. Van, hogy magától alszanak, de az is van, hogy máfél-két éves kor után egyre több mindent megértenek és el lehet nekik magyarázni, hogy éjjel anya is fáradt, és amig sötét van, addig a cici is alszik (stb).
Hú, nem akartam bántó lenni vagy ilyesmi, remélem Kakukk nem érzed támadásnak!

Ildi

Ildi
pildi

Ildi! Kép

Tudom, hogy nem mukodhet mindenkinel, ezt le is irtam, es csak segiteni akartam azzal, hogy nalunk ez bevalt.
Emma pl egyaltalan nem tudott velunk aludni.
Hidd el, hogy en is megprobaltam es imadtam volna, ha ott szuszog mellettem es ott vegre nyugodtan alszik.
De nem igy volt. Ott sem ment. A "nem veszem ki az agybol" kerdes sem volt drammatikus, mivel elso este is csak 3szor kellett visszamennem es utana meg egyaltalan nem.
Sot o jott ra, hogy a sajat agyaban nyugodtabban tud aludni.
Szoval nyilvan ha valakinel ez nem mukodik, nem kell eroltetni, de Emmaval pl minden drasztikus dolog nelkul folyt le az egesz es mindenki jol jart. Egyaltalan nem bantam meg, mivel 8 honap nem alvas utan mar nappal is nagyon nehez volt megoriznem a turelmemet.
Az sem igaz, hogy hipp hopp nem kapta meg amit akart, mert a cici nem kellett, ha folvettem nem volt jo, ha mellenk vettem nem volt jo. Es nem 2 percekre kelt fol!
Tehat csak meg kellett tanulnia aludni. Szerintem van ilyen.

Termeszetesen nem vettem semmit tamadasnak. Ez egy egyszeru dolog, ami nalunk mukodott, ki lehet probalni, de nem kotelezo.
Az, hogy a lanyom 5 nap alatt megtanult a semmibol 11 orat aludni es egy kipihent, sok energiaval rendelkezo edes baba, szerintem igazan megerte.

Ennyi a tapasztalatom,

Most viszont doglodom, nincs levego es azt is meg kell gondolnom, hogy felallok e kimenni pl a konyhaba. Kiegyeznek egy szulessel pl ma ejszaka,
KépKépKép
puszi
Kakukk
kakukkfu

Sziasztok!

Kakukk: jaja, kb 2 honap lesz koztuk, nekunk meg 2 honap van hatra, 31 hetes multamKép Drukkolok neked, hogy gyors legyen a szules, aztan majd keretik beszamolni a szuloszobarolKép Mi is port el kantaouiban voltunk, de egy masik szallodabanKép

Altatas: nem tom kinel mi jon be, Lacko vilageleteben elaludt egyedul, kiveve idegen helyeken, ott megvartuk mig elalszik melletunk aztan ment a kisagyba. de most Tunezia utan nem akart visszaallni a magatol alvasra, es mikor egyik nap ejfelkor sikerult atraknom a sajat agyaba, en is ugy dontottem, hogy eleg. Es en is ezt a modszert alkalmazom, amit kakukk irt, meg csak most kezdtem, de elso nap is csak 2x kellett bemennem hozza. Nyilvan mas, ha meg szopik a baba, de egy nem szopo, masfel eves gyerekkel azert meg lehet ertetni, hogy anya itt van ha szukeseg van ra, de szepen aludjon el egyedul....

orsoly
orsoly

Andy, és akit érdekel:

Nestlé akció:

Termék Nestlé pont/1 vonalkód

Bébiétel, bébiital 1 pont
Tejpépek 3 pont
Babamenü 2 pont
Baby dessert-ek,yogo-k 2 pont
Beba 2 tápszer 400 g 4 pont
Beba 2 tápszer 800 g 8 pont
Beba 2 bifidusszal 8 pont
Beba 2 plusz 10 pont
Nan 2 bifidusszal 8 pont

Pont osszege Ajándék

440 pont Gyermekülés
360 pont Babakocsi
340 pont Tricigli
220 pont Cirkuszvonat
210 pont Nagy, kék maci
190 pont Játszó- és faliszonyeg
170 pont Nestlé ajándékcsomag
150 pont Anyák lapja előfizetés/
babaágynemű
90 pont Bübchen babakozmetikai
csomag
110 pont Baba magazin előfizetés
90 pont Gyermekkontos
80 pont Nyári takaró v. kis kék
maci
70 pont Brendon ajándékcsomag v.
pohár és tányér szett
60 pont Pelenkatartó
50 pont Díszdoboz
40 pont Póló
30 pont Sapka
20 pont Partedli

Nelli
hnelli

Alvás:
Nalunk az elalvással nem volt gond, de az éjszakai millió szopival, pontosabban cicin alvással annál inkább. Aztán jött, hogy éjjel csak víz és csak apától, aztán az is elmaradt. De alapvetően Kakukk módszere vált be nálunk is. Sőt kisebb visszaesések alkalmával, pl. a hajnlai átkéredzkedések meg ilyesmi, elég egy-két ilyen "kemény" nap, és Dana tök jól alszik. A délutáni egyedül alvásra is így szoktattam rá kb. 2 hónapja - Abigél születésekor teljesen felborult, mindig altatni kellett. Akkor is elég volt egy nap kb. 20 perc sírással. Én nem vettem ki soha a kiságyból, ha már egyszer betettem, a párom kivette, úgy nyugtatta meg, ez sem okozott zavart a rendszerben. És tényleg nagyon más az, ha valakinek 3-4 percre kel föl a gyereke éjjel vagy 30-40 percre...
Jut eszembe, Abigél is úgy tűnik, csatlakozik a hajnalba-cicin-akarok-aludni szektához Kép Lehet, hogy most kéne ezt valahogy "megakadályozni", de még olyan pici.

Orsoly, Kakukk
egyre izgibb, nagyon drukkolok.
Zsuzsó
zsuzso

Sziasztok!

Alvás:

Szerintem az hogy működik e a módszer az anyuka és bba függő. Szerintem aki jól bírja az éjjeli kelést és úgy tudja felfogni ahogy Ildi írja, az akkor semmiképpen ne csinálja, keljen hozzá, vegye fel ahányszor kéri, cicizzen ahányszor kéri. Én irigylema ki ilyen önzetlen és odaadó tud lenni, ezt most komolyna mondom, tényleg , nem rossz értelemben (mielőtt valaki félreérti). Én nem tudtam iylne lenni. Én ha éjjel nema lszom huzamosabb ideig (pár nap után) akkor elvislehetetlen vagyok. Nagyon nagy az alvásigényem. Én épp ezért rögtön próbáltam a babám így szoktatni. Én este az altatásával szívesen elbíbelődtem akár több órát is, de ha éjjel felkelt és ezzel felébrezstett engem nem nagyon tudtam már türelmes lenni. Ez most lehet hogy rosszul hangzik, d ezen nem tudtam változtatni. Ha csak annyira kelt fel pici korában hogy enni és aludt tovább, az Ok, az ment, de ha több órát nem aludt vissza én nem bírtam.
Szerintem aki ilyen típus mint én, vagy csak ehhez hasonkó rossz érzései vannak annak igenis érdemes mindne módzsret megpróbálni, ami kicsit is sikerrel járhat.

Hozzátezsem az aludj jól m,ódszerrel nincs tapasztalatom, nálunka külön szoba nagyon bejött, és éjjel maximum inni kap, akkor is vizet vagy cukor nálküli teát. Egyébként már azt sem kér.
Éhes tuti hogy nem lehet egy 1 éven felüli baba, hacsak nem szokott hozzá hogy nem vascorázik az éjjeli evés reményében. Szomjas tényleg lehet, de egy jó kis szopi kedvéért akár többször is felkel, míg ha csak víz vagy tea van már nem is biztos hogy 1-nél többször szomjas lesz.

Ez csak az én véleményem persze, mint mindíg, és tényleg úgy gondolom hogy ahhol baba-mama megelégedésére megy a éjjeli szopi vagy/és együtt alvás azzal semmi gond sincs, csak ha az egyik félne ez már nem jó.

Egyébként az én lányom is az a típus aki ritkán kel éjjel, d eha kel akkor úgy gondolja reggel van és minimum 3 órát nema lszik vissza, hanem vonul játszani. Így én soha nem veszem ki éjjel még ha véletlen ébred sem. megnézem nem e beteg, vagy ilyesmi,a ztán ha nem szólok neki hogy tessék aludni, éjszaka van, mindenki alszik.

manó2!

Úgy néz ki kedden elmegyünk nyaralni, majd 31-én jövünk. Utána összefuthatnánk.
Remélem nem jön közbe semmi, mert Emam elég gyanús nekem, félek hogy felfázott, 3 napja reggelre bűn büdös pisiszagú pelenkával ébred, pedig nincs átázva, még a bodyja is csöves szagú, nappal nem, de akko gyakran cserélem, viszont olyan erős is a vizelete, kicsípi meg ilyesmi, hát remélem nem felfázás.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kakukk!

Az én Emmám sem tudott soha velünk aludni egy ágyban, vannak ilyen gyerekek. már pici korában sem nyugodott meg ha magunk közé vettük, sajnáltam is akkoriban.
Pl a múlt hétvégén vidéken voltunk, rokonoknál és szalonnasütés volt. Emma meg élvezte a dolgot és össze vissza evett, mindneből pár faltaot, de sokfélét, dinnyét, sült birkahústKép, pudingot, barackot. Éjjel egy szobában aludtunk, mert ott nincs külön hely, de külön ágyban. Éjjel felsírt, biztso fájta pocija, nyűglődött. a férjem felvette, és betette a mi ágyunkra. ott rögtön elaludt, de ahogy a férjem is lefeküdt, kevés letta hely. öszze-vissza túrt mindket, helyzekedett, majd kb 10 perc után fogat magát és visszamászottaz ágyába magától.

vagy volt olyan hogy itthon fúrtak a szobája alatt, ezért hogy nem ijedjenmeg kint akartam altatni a mi ágyunkon, úgy hogy kivételesen mellé fekszem.Azt hiszed igényt atrtott rám? Ütögetett, nevetgélt, játszott, be kellett tennem az ágyába, ott két perc alatt elaludt , majd az elős fúrásnál félálomban szállította, át magam mellé.

Drukkolok Danihoz, hoyg minél előbb megérkezzen most már! nagyon jó lehet már a tesó születését várni!
Nálunk a férjem hallani semakar tesóról, pedig nekem kellKépKépKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok,
alvas... en 10.5 honapos Emmam sem viszi tulzasba, szopi megy 1000-rel, sokszor csak cicivel a szajaban hajlando aludni (akar orakat), ejjel orakat kepes musorozni, amikor semmi sem jo neki stb, szoval lenne nekem is par kerdesem, hozzatok, mint nagy babasokhoz Kép Idonkent szoktalak olvasni titeket, csak ugy felkeszuleskent Kép

Ahol volt alvas-problema, ott meddig tartott? Es csak felve merem megkerdezni, de ugye itt mar minden baba atalussza az ejszakat?
Ki mikor tette a babot kulon szobaba?
Van akinel kulon szoba nelkul is megoldodott az alvas-problema? Ha igen, akkor hogyan?

Koszi a valaszokat, es remelem nem haragszotok a sok off-kerdesert! Cserebe teszek fel egy kepet Emmarol Kép

Kép

batka
batkamano

Sziasztok

Batakamanó!
Az én drága kisfiam már 19hónapos lesz. Mi 10 hónapossan tettük külön szobába és rögtön az első naptól kezdve végig aludta az éjszakát ő felszokott ébredni elveszi a cumisüveget az ágyáról megissza és alszik vissza reggelig. Most már rendes ágya van neki igy egy kicsit nehezebb a helyzet, mert éjjel felkell hozzá kellnem 1* és odaadnom a teát, mert a nagyágyban nem találja meg. Gondolom ezt is megkell szoknia, hogy anya hova teszi esténként a teát.

Kakukk: Ha még olvasod a topikot akkor elujságolom, hogy Márknak nagyon tetszik az uj ágya ott alszik már lassan egy hete egyedül. A rossz csak az, hogy még esténként altatni kell egy kicsi, szól neki a mese és anyának simogatni kell a kezét. De ma reggel is felkellt fél6 kor átjött hozzánk és mondtam neki, hogy feküdjön mellénk és nem huzzot, hogy menjek vele az ágyikójába átmentem vissza lefeküdt és aludt fél 7 ig.
Gondolom Emma is megfogja majd szokni a rendes ágyat. Márknak ma fogjuk szétszedni a régi ágyát, mert már nem hajlandó ott aludni.

Most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Szia Batkamanó!

11 éves gyerkőcöm 2 hetesen magától átaludta az éjjelt, eleinte ezalatt a 11-től 6-igot, de kb másfél hónaposan már a 8tól 7-8-iget kell érteni. Az elsők még egy szobában voltak (mi mentünk át hozzá), aztán ahogy aludt hosszút, szépen kiköltöztünk. Ugyanő vizsont 3 hónapos kortól meg-meg ébredt, nem mindig, és változó, hogy hányszor. Már akkor nem kapott cicit éjjelre(na ja, ez 1993ban volt), cumit kapott, de sokszor az lett, hogy fel kellett venni, és karunkban aludt (mi meg a fotelben ülve). Majd apránként (1-másfél év) elég lett, ha kezét fogtuk ill bent voltunk vele a szobában. Aztán valahogy apránként elmúltak a megébredések, de nála amúgy sem volt rendszeres.
Második gyerkőc, 9 éves lányom. 3 hetesen, még nem egész 3 kilósan aludt éjjel, mint a nagyfiam. Ha vizsont tesó felébresztette, akkor visszaaltatni sehogy se lehetett, másfél két óra ébren jött. És ő a mai napig alig-alig ébred éjjel, akkor csak, ha beteg és lázas vagy füle fáj vagy hány szóval akut dolog van.Ja, 7 hónapig egy szobában aludt velünk, kisebb fiammal egy ágyban.
9 éves kisebbik fiam (ők itt a nagylányommal ikrek) ébredező, szopizó gyerkőc volt. 7 hónapos környékén már ott tartott, hogy 7-8 ébredés is volt egy-egy éjjel. Akkor nekem sem volt ehhez türelmem, ezért kb 7 hónaposan leszoktattuk, kb a fentiekhez hasonló módszerrel, bár ő cumis és relative türelmes volt ehhez. Kilőttem, hogy x óráig nem szoptatom meg, és ha elbőb ébredt, akkor csak simogattuk, rázogattuk stb. Kb egy hét alatt aludt. 15 hónapos koráig velünk egy szobában.
15 hós kicsilányom, akiről fentebb szó van, a mai napig ébred éjjel, de ha rögtön cicit kap, akkor általában visszaalszik egyből és nincs órákat ébren. Ha próbálkozom egyéb módszerrel, akkor vagy 5 perc múlva újra megébred, vagy el se alszik és aztán annyira felébred, hogy már cicin se bir visszaaludni és másfél két órát ébren van. Amikor nagyon sűrűn ébred (fog, betegség), olyankor nem mindegyik ébredésnél követeli a cicit, de akkor is vannak olyan ébredései, amikor másképp nem nyugszik meg. Egy szobában alszik velünk.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Andy, Ildi,
koszonom a valaszokat!

batka
batkamano

Sziasztok!

Képzeljétek, éjjel kipróbáltuk ezt a 3-5-7 perces dolgot és bejött!! Nagyon kíváncsi vagyok a ma éjszakára!
Este 9-kor letettük aludni Danit, fél 3-kor ébredt. (most már hetek óta csak 1x ébred éjszakánként, aztán 9-10-ig alvás) Bementem, kakis volt így pelust is cseréltem, ringattam, beszéltem hozzá, amikor már nem sírt, visszatettem a kiságyba. PErsze egyből üvöltés, de kijöttem. Vártam 5 percet. Pont az 5. percben elhallgatott, ekkor nem mentem be, de 2 perc múlva újra sírt. Bementem, kivettem, víz nem kellett, vagy 6-8 percig ringattam, suttogtam hozzá (itt vagyok , ha kellek, de ilyenkor aludni kell stb. ), majd megint kijöttem. Sírás. 7 perc múlva mentem volna be újra, de 2 perc bömbi után csend lett, és aludt de. 9.35-ig!!! KépKép Az első olyan éjjel, hogy nem szoptattam, most már csak este szeretnék egyszer és kész. FEszülök is már rendesen, alig várom az esti szopit... Kép

Drukkoljatok, hogy ma is beváljon ez a módszer, aztán pár nap múlva már ne is ébredjen.

Andi
psandi

Pocóka Jankájának,
Boldog szülinapot!Kép

Évi,
Csak most jártam erre. A Tél utcaiban nem voltunk.

Anita,
Az egyik unokatesómnak ugyan 1 évesen volt 1 foga, 2 évesen meg kettőKép Aztán szépen kinőtt mind.

Batkamano,
Édes EmmaKép
Roni az első pillanattól külön szobában alszik. Az éjszakák változóak. Nagy ritkán átszalszik egyet-egyet, néha meg 4-5-ször is kel.

PsAndi,
Drukk!!!!

Vendégeink vannak. Ma ők mentek "bulizni", mi vigyázunk a 3 fiúra. Holnap fordítva lenne, persze, ha Roni is úgy akarja. A mai főpróba nem sikerült túl jól. 1 órával a fektetés után elkezdett sírni, de nagyon. Ki kellett hozni, hogy ne ébressze fel a másik babát. Aztán persze a nagyobbakkal virgonckodott. A végén termelt egy bűzbombát, lehet hogy ez volt a gond. Még sosem hagytuk másra, mert üvölt, ha nem lát valameliykünket (apa/anya). Hát kíváncsi leszek.

Maci_2
maci_2

barkamanó!

Még egy EmmaKép nagyon aranyosKép Az én Emmám is göndörKép

Nálunk első pillanattól külön szobában alszik, én jártam át etetni. kb 3-4x előfordult hogy otta laudt velemelyikünk vele egy fotelágyon, d enem jellemző. Ő már 6 hetesen is aludt kb éjféltől hajnal 5-ig, utána evés és aludt reggel olyan 9-ig. Utána egyszercsak elhagyta magátóla 5 órási evést, azóta átaludja az éjszakát. Kb 12-14 hónapos korától ébredt éjjel, akkor jöttek a rágó és szemfogai, de nem srít hanem vonult játzsani, és nem aludt vissza akármit csináltunk kb 3 óra hosszát. Aztán ez is magától megszünt. Kb 1,5 éves korától van az hogy tul képp altatni se kell este, csak bekísérem, iszik teát és már fordul is hasra. De nem tudom hogy csak viszonylag szerencsénk volt, vagy mi tehetünk róla hogy ilyen jó alvó. pedig nappale gy kis örökmozgó, iszonyú eleven.
ha a nagyiéknál egy szobában alszunk viszont sokkal rosszabbana lszik, akkor később is alszik el és korábban ébred és éjjel is felébred 1-2x szer, igaz nem kell visszaaltatni. Aztán hogy ez az idegen helytől vagy az együtt alvástól van e azt nem tudom.

Andi!

Akkor drukkolok hogy jól menjen az éjszaka.
Nálunk nagyon bejött (bár nem az éjjeli ébredésben, az nem volt hanem az egyedül elalvásban) hogy elmondtam neki este mikro már feküdt hogy anya és apa itt van a szomszéd szobában, halljuk ha szólsz, ha bármi van szólj. Régebben messzebbi szobában volt, nem mellettünk és mióta mellénk költözött és ezt megbeszéltem vele pár este azóta elalszik egyedül.

manó

KépKép
manó

Hali Csajok!

Gyors életjel tőlünk, péntek helyett ma este 8 után érkeztünk meg, azóta megy szegény robi... gyerkőceim barnák, magukhoz mérten hízott malacokKép, anyjuk szerencsére ebben nem követi a példájukatKép.

Próbálok majd visszaolvasni... bár nemtom, hogy fog menni, holnap buli, szerdán aquapark, este Santana koncert, csüt du ismét irány a tanya. De azért igyexemKép

Réka, buli szuper volt, végre a párom is jól érezte magátKép, köszi a szervezésért, kert miatt meg mindketten sárgultunkKép.

Menek, mert fellőték a pizsamámatKép
Pussssz
Zsófi
csucsuka

Köszönöm szépen mindenkinek az alvással kapcsolatos tanácsokat. Mint írtam a múltkor két éjszak volt kb 1/2 órás sírás, közben apa felvette , visszaaltatta.Ennek hatására volt két olyan éjszakánk, amelyben először 2 órakkor ébredt, majd tejcsi nélkül egy pici teával(ami lehetett egy korty) vissza is aludt és reggel 5 igaludt is Robó. Nem szeretnék semmit elkiabálni, meg a tegnap estét sem tudom hová tenni, ugyanis most meg alig aludtunk .Bár ennek az az oka , hogy délután bealudt 17-18ig és ilyenkor már nem szoktam engedni neki, hogy elaludjon, mert este nagyon nehezen alszik el. Így is volt, még 23 órakkor is fent voltunk.Nagyon remélme, hogy lassan szépen megszokja majd , hogy éjszak aludni kell. Elválasztani nem szeretném, mert nappal nem zavarnak a szopik, csak az esti sok sok ébredéssel teli szopik miatt vagyok már eléggé fáradt. Álmaim netovábbja lenne már az is, ha csak este kétszer ébredne.KépEnnek ellenére azon a két éjszakán sem tudtam aludni, egyszerűen nem tudtam elaludni.Mindegy az a legkevesebb, hogy én is visszaálljak arra, hogy este aludni kellKép.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a tnácsokat, aztán jövök ám részletesen beszámolni, hol is tartunkKép.

Tényleg nálatok napközben mennyit és mennyiszer aludnak a gyerekek. ugyanis Robó délelőtt elalszik 11 körül, ezáltal délután csak későn lenne álmos 17 óra felé, de ha akkor elalszik,nem alszik éjszaka. Jó lenne valahogyan az ebéd utáni alvásra átszoktatni, de szegénykém amúgy meg 6 óra körül ébred és addig meg szintén nem bírja.

Ígértem pár képet is:

ilyen volt Robó pár naposan:

Kép

Sajna a többi kép a vacak gép miatt elég homályos lett, de azért felteszem:

ilyen lett, ez egy merengős kép egy tóparton:

Kép

az egyik Tortával, aminek különös színe van, ezt furcsálotta Robó isKép:

Kép

majd az új bicajommal:

Kép

Lenne még kép, de nam akarom a topikot elárasztani fotókkal.

Köszi a foggal kapcsolatos biztatást isKép.

Megyek, mert a lakás szalad, a vasalnivalók hegyekben és még főzni is kéne valamit.

Külön köszönet az eddigi egy év alatti segítségért, jólesik ám, hogy bármikor jöttem csak röpke kérdéseimmel is, mindig segítőkészek voltatok.KÖSZÖNÖM.

Anita és az egyéves Robó
anita77

Sziasztok!

Dani nem ébredt egyszer sem, este 8 óta még mindig alszik, és még csak fel sem sírt!! KépKép Annyira hihetetlen, és annyira örülök KépKép

Anita
jók a képek a kis 1 évesről és klassz a tortája is Kép a bicóval próbálkozik?
Régebben Dani is 2x aludt napközben, 11 körül majd 4 körül kb. 45-45 percet. Aztán a második alvás egyre jobban kitolódott, és emiatt csúsztunk az esti lefekvéssel, majd úgy 1 éves kora óta már csak 1x alszik ebéd után, másfél-2 órát. Mondjuk Dani fél 10 előtt nem-igen ébred reggel, Robónak ez így tényleg nehezebb lenne, ha reggel 6-kor kel. REggel már semmiképp nem alszik vissza?

Norka
láttam a másik topicban, hogy megkapta az unokaöcséd a kommunikátort. Nagyon örülök KépKépKép Gondolom a család is nagyon boldog Kép

Andi
psandi

Sziasztok Csajok!!

Látom alvás-nem alvás a témaKép
Ez úgy látom örökKép

Andi!
Gratula nektek, nagyon ügyes Dani baba!!!!Kép - na meg a mamája isKép

Csucsuka!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, nem kis pörgést nyomtokKép
Azért irigy vagyok a sok programért ámKép

Anita!
Nagyon aranyos legény lett Robóból! Tényleg izgi színe van a tortánakKép

Kakukk!
Megy a drukk, pihenj sokat és legyen könnyü szülésed!

Nelli!
Tesco-s rablásKép Még jó, hogy az irataitok meglettek!

Mi jól vagyunk, csak nagyon meleg van.
Szombaton ünnepeltük a párom szülinapját, Anyósék, Anyukámék, szóval egész hétvégén jövés-menés volt, eléggé lefáradtunk.

Besz@rt a kazánunk csütörtökön, pénteken megszerelték 30e-ért, ennek hatására péntek estétöl nem volt melegvíz. Most volt itt a szerelö megszerelni, ujabb 40e-ért, szóval a mérleg 3 nap melegvíz nélkül, plusz 70 e-rel beljebb vagyunkKép

Na lépek mert nyamvadt vagyok, és még mennünk kell a postára is, csak nincs érkezésem ilyen melegben elindulniKép

Na puszi Mindenkinek, aki nyaralni megy annak jó idöt!

Pussz
Tündér és Ilang
tündér

Lányok,
egy nagy kérésem-kérdésem volna: nem tudna-e valaki véletlen kölcsönadni egy-két hónapra egy mózeskosarat? Sógornömék augusztus végére várják a babát...

Mi jól vagyunk, nagyot nyaraltunk a Balcsinál, Anka egyre aranyosabb, már egész nagy a szókincse. Egy kép, mutatóba:

Kép

Pussz
Franyó
franyo

Sziasztok!

Anita
Robo nagyon helyes!! Kép

Andi
Nem semmi minnyit aludt Dani! Eros irigykedesem szall feletek! Kép
Kommunikator. Igenigen, egesz csalad nagyon boldog! Kép Kepeket is tettem fel egy albumba itt:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2950

Tunder
Kazan Kép Nem semmi...

Franyo
Irtam mailt Kép Csajszi tunderi.

Lanyok
Mi tegnap Orfűn voltunk furcsizni. Tok jo volt Kép viszont Jazminnak megint elojott az asztmaja Kép Hat rendesen lekonyultam...
Amugy kerdesem is lenne hatha tudja valaki?! Vettem Jazinak par hete egy muanyag poharat, imad inni belole szivoszallal, de egyszeruen folyton olyan szine van, mintha koszos lenne Kép Olyan koszos, homalyos muanyag. Mivel lehetne ezt gusztusossa tenni??? Ez lenne az:
Kép
Es egy mai foto
Kép
Norka
norkini

Hali!

Látom semmi mozgás nincs, éljen a jóidö!Kép

Norka!
Megnéztem a fotókat, nagyon megható volt! Igazán veletek örülökKép
Jazi úgy eszi a dinnyét, akár IlangKép
AsztmaKép
Sajna az üveghez nincs tippemKép

Franyó!
Nem jöttetek a taliraKép
Aztán ha lesznek kérünk fotókat ám a nyaralásról!Kép

Toffi, Zulu, Kangi, Klár, Többiek merre vagytok?????
Ha mondtátok, hogy nyaraltok és én lemaradtam akkor bocsi.

Na megyünk mert a kocsimnak lejár a zöldkártyája és megcsináltatjuk...

Puszi
Tündér&Ilang
tündér

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?