Új privát üzeneted érkezett!

Reni: bocsi, én is reagálni akartam már a szopi témára, csak nem volt eddig időm.
Az estit mi is nagyon könnyen elhagytuk, de a napközbeni szerintem egy horror lesz.
Szerintem hasonló cipőben járunk.
Igazából nem is kéri Marci, de ha megyünk ebéd után aludni akkor hozzátartozik a szertartáshoz. Enélkül nem igen tud elaludni, ha velem van. Ha nem adom, akkor csak a nyüglődés és a sírás megy. Néhányszor már próbáltam.
Ha Isti van itthon vele, akkor ő Halász Juditra elringatja, na de az sem alternatíva, hogy ringatom...
Nem tudom mi lesz, remélem az idő megoldja én már csak ebben reménykedek.
Attól félek, ha már nem lesz cici, akkor alvás sem!!! Ezt nagyon nem szeretném.

Eni
marcy

Móni!

Az egyik legjobb hatású, ha időben (és pisitűrésben) meg tudjátok oldani: pucéron hagyás. A másik tényleg a körömvirág krém. Nekünk ezek jöttek be nagyon.
Néhány fognál vérvörös Misi popója, néhánynál meg nem. Nem értem. Most például nem annyira piros a popsija, pedig az összes többi fogzós baj megvan, és a foga is láthatóan jön, habár még nincs kint. Nem tudom, de most örülök, hogy legalább a feneke nem fáj neki. :?

Másra most nem tudok írni, még igyekszem tanulni :roll:

Puszi,
Kata

Kép
wkata

Oriandy!

Illetve Danika!!

BOLDOG MÁSFÉL ÉVES FORDULÓT!!!

Kép

Kép

Puszi!!!

Erika

Kép
viera

Kimike!

Zolónak is volt nemrég egy rettentően csúnya popós másfél hete.
Nekünk a körömvirágkrém semmit sem ért!
Szerintem, ha nagyon csúnya érdemes megmutatni dokinak. Én így tettem, és ő írt fel egy krémet, amit a gyógyszertárban kevertek ki (olyan tejfölszerű lötty volt). Sajnos a nevét nem tudom, mert nem írják rá a dobozra, de az 2 nap alatt helyretette.
A neogronormon hozott még enyhülést amikor már gyógyulóban volt. (A bölcsiben is mindenki ezt ajánlotta)

nancsa

Hali.

Viera, nekem nincs ötletem a dologra, azért nem is írtam... De látom, megoldódott, az volt a gond, amit Andy írt?

Gab, angyal? Túlzás. ;)
Ez az óvis dolog elkeserítő, felháborító, és még fokozhatnám.
Ne parázz, van még egy kis idő az óvikezdésig. Nekem már az is nagy szó, hogyha nem látja Peti, akkor nem keresi a cupáját. Viszont ha a szeme elé kerül, akkor már könyörög érte. De van még 1,5 év...
Petinek is óriási a feje! Anyukám a Lidlben vett neki egy sapeszt, ami szerintem min. kamasz méretezésű, és jó rá...

Wkata, hát ez az ördögi kör. Én ilyenkor minden elvemet feladva elaltatom. Ugyanez volt, mikor "nyaralni" voltunk, és tegnap is hasonló játszódott le. De volt fürcsi, vacsi, korai elalvás oszt jónapot.
A vizsgához mennek a drukkok!

Alziza, hm, töltött gomba. Nálunk mondjuk darált husival menő, mondjuk én önmagában is imádom a gombát.
A napközi az én időmben nagyon jó dolog volt. Akkor még foglalkoztak velünk, de manapság már az sem ilyen jól működik. :( Pedig ha betöltené a régi szerepét, a szülők válláról levenne egy adag terhet.

Nancsa, na ez is jól hangzik...tízóraira csak folyadék...nekem ez egyszerűen nem fér a fejembe! Ilyenkor hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kell bölcsibe adnom a gyerekemet.

Colett, nálunk hagyja Peti. Igaz, nehézkes a feladás, mert ötujjasa van, de hagyja magát viszonylag.
Névtanítási módszer szupi. :)

Marcy, nálunk csak a 18 hóssal együtt lesz agyhártyagyuszi elleni szuri. Mi le vagyunk maradva. Egyébként Peti is hanyatt dőlne a Gab által leírt kajamennyiségtől. :o
10 év??? Huh, nálunk még csak a fele...
Az első képen, mintha Marcit látnám ezzel a nagy mosollyal a nővéred arcán.

Kimike, passzolom, én mostanság nem használok semmi extrát, csak a gyógyszertári popsikencét, most abból is csak sima van. Piros kb. egy-két napig, de nem annyira erőteljesen, aztán elmúlik.

Na ennyi voltam, holnap végre péntek, és jön haza a férjem.

Ui: jövő héten megyünk megint Luxor sorsolásra...jó régen voltunk. (az egyiptomi utat még mindig sajnálom...)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Nem nagyon tudtam részletesen olvasni (mint mindig :oops: ), sajnálom.

Exdeus: Jaj, de jó, hogy dolgozol! Erre vártál, nem? Gratulálok! :P Irigy vagyok, nektek van felügyelő, tényleg legjobb helyen van Peti napközben.

Prenata: Mi most három napja próbálunk cici nélküli visszaalvását. Eddig többször kért cicit, mint ti. Kb. 10 perc sírás van, de tud visszaaludni. Érdekes az, amióta így vagyunk, csak egyszer ébred, utána nem felkel. Majd a napközi alvás előtti cicit is szeretnék nélkülözni, de reggeliről és estiről majd inkább ő dönti.

Oriandy: Édes a képeken Dani. Láttam, body alatt harisnya! :shock: Hát, én fordítva teszek, body után harisnyát. Megint tanultam tőled! :P

Oviétkezés: Nagyon szomorú dolog, Gabella helyzete. :( Igen, én is aggódok érte. Most mi keresünk bölcsit, figyelünk, mit kapnak a gyerekek és miből. Ha majd odajár, akkor ugye hétköznapokon reggeli, tízórai, ebéd, uzsonnát, mind ott kap. Ez nagyon sok. Pl. általában nálunk reggelire is meleg ételt kap Kevin, bár ezt nem várható a bölcsiben. Mi nem adunk Kevinnek semmi félé extra vitaminokat D vitamin kívül, viszont ételekre nagyon odafigyelünk. Pont ez miatt is gondolkozunk, hogy inkább később kerüljön bölcsibe Kevin. Igáz akkor csak egy választás, hogy a férjem fog itthon maradni vele, anyagilag sem javul a helyzetünk, de mindenképpen neki jó legyen.

Ja, mi megeszünk házi AroeVerát is. Már a bolti üdítőt és joghurtot kóstoltam, nekem elégé cukros volt. Mostanában heti 2-3szór fogyasztunk, amúgy is úgy nő Aroe mint gomba. Kevinnek még nem adtam, majd nagyobb lesz, akkor velünk eheti.

Meteor: Ma mi is voltunk MOMos C&A-ban. Szerettem volna megnézni sínadrágot, de csak 74-es vagy 90-es körüli voltak, nem volt ott közép kategória. :evil:

Gabella: Kevinnek is nagy feje van. :lol:

Unisex: Kevintől sokan kérdezi, „ugye kisfiú?” Jobb lehet, mint “ugye kislány?” Ma voltunk egy bölcsiben, vezető is kérdezte nemet.

Holnap buszozni fogunk, látgatunk a Deák téri Földalatti Vasúit Múzeumot, ahol soha nem voltam :lol: , és veszek INDÓHÁZ újságot is, mind Kevin kedvéért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 00:23-kor.
Vendég

Sziasztok4

Petit 11-kor sikerült lenyomni. Előtte volt cici, aztán apukája altatta, végül cici-simi. Most az ágyamban alszik, nem tudtam a kiságyba rakni, mert megérezte és ordítani kezdett. Barikádot raktam paplanból és párnából, hogy le ne essen. A cicim nagyon fáj, lehet, hogy nincs benne már tej? Már arra is gondoltam, hogy a fogzásos nyál marja, de gondolom ez hülyeség!!
Cseppet mérges vaygok apjára, hogy nem vállal be Peti altatást, mert hamar feladja, de majd 13-án (akkor megyek Bp.-re) megtudja, hogy mi a magyarok istene. Bár, amilyen mázlista!!!!!!

Kimike!
Nekünk is a körömviráG kenöcs jön be a piros popóra!

Alziza!
Tök jók a receptek!!! Rántott krumpli nálunk is menő!!!!

Kmammy!
Merre vagy?

Tjuca!
Mi zújs veletek? Látom a blogírás is szünetel!

Gabi!
Az ovis étkezés mélyen felháborító!!!!! Esetleg Jegyzőhőz felmenni? Én bizti lépnék!!!!

És egy kp. Peti itatja az én 28 éven át dobozban őrzőtt babámat:
Kép

Reni
Kép
prenata

Kmammy!

gondolat olvasó vagy!

Reni
Kép
prenata

Benianyu!

Hogy is van ez a fokhagyma mézes cuccos megfázásra?
férjem ezerrel prüszköl!!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Kimike!
Nálunk eddig 2× volt Zalcsi feneke csúnya!
Nekünk nagyon bejött az eucerin krém,ebből is a 20%-os omega zsírsavas!Drága,de nagyon jó!Igazából előszőr én Zina ekcémájára vettem,de amikor Zalánnak piros lett a feneke ezzel kentem be (egyébként rá van írva,hogy jó erre is)és 3 nap alatt rendbehozta!

Mindenkinél nagyon jók a képek! :lol:
Vendég

Prenata!
Most nézem,Te még negyed 1-kor fent vagy? :shock:
Vendég

Popóra: kevésszer volt gond, de a gyógyszertári sima kenőcsünk az Unguentum neonatorum ha nem segített, a Sudocrem mindig. De állítólag a legjobb: DISZNÓZSÍR! Anyáink még ezt használták nálunk, amikor eldobható pelenkáról még csak nem is álmodhattak! (Valamelyik körömvirágkrémben is az van, nem?)

Csajok, időm nincs semmire, jövő héten jelentkezem!

Benianya! Mi van veled? Remélem, mindannyian jól vagytok! Várom a love-storyt!

Szép hétvégét mindenkinek! Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Sziasztok!

Nem túl nagy ma itt a pörgés. Sebaj legalább utolérem magam.

Oriandy: Boldog másfelességet Daninak! :P

Prenata, Marcy: Zoló minden cicizést maga hagyott el, egyedül a nappali elalvás előttiről kellett nekem leszoktatni. Muszáj volt, mert egy hónap múlva kezdődött a bölcsi és hát oda nem vihette magával a cicimet :P ! Úgy sikerült, hogy elalvás előtt beültem a fotelba ölembe Zotyóval, és cici helyett cumisüveget kapott. Azt cseréltem cumira mikor befejezte az ivást, és így hozzám bújva aludt el. Nem mondom, hogy nem volt méltatlankodás, meg néha popórázás, de szép lassan győztem. Olyan is előfordult, hogy egymás mellé feküdtünk az ágyban és összebújtunk. Csak ezzel az volt a baj, hogy általában és is elaludtam :) . Most már mindez nélkülem zajlik a kiságyban. Bár néha reklamál az úr, hogy inkább ölbe. :D

Alziza: Rántott krumpli?! :shock: Eszembe sem jutott soha ilyet csinálni, de mindenképpen kipróbálom.

Jók a képek! Rakjatok fel jó sokat. Úgy szeretem nézegetni.
Jövő hétre készen lesz a mi gépünk is, és akkor teszek fel én is.

nancsa

Csajok!

Itt egy órától esik a hó. Ha Peti felkel kimegyünk!!!

Kép Kép Kép Kép

Reni
Kép
prenata

Nálunk is esett a hó, most meg süt a nap. Nagyon szép a táj.

Mégis tudok képeket felrakni. Igaz nem frissek, de a kedvencem.

Naggyon laza Zoló:

Kép

Kép

Naggyon huncut kölök:

Kép

Kép

nancsa

Kimike!

Mások nem írták. A törlőkendőt elfelejteni, míg helyre nem jön. Vagy megfürdetni, vagy kamillás langyosvizes vattával lemosni a kakit, utána száradni hagyni. A törlőkendő csak lemarja a bőrt, amit nehezen ráépítettél.

Dr. Theiss felfekvésre való, ha már nincs bőr akkor. Nancsáal ellentétben Kingának a Neogranormon volt lófütty. Semmit sem ért, csak marta.

tjuca

Gab!

Igen a dr. Theiss disznózsíros körömvirágkenőcs.
Hová tűnt a telcsis kép? :cry:

Még nem írtam szenzációs képeket csinált a férjed félig alva a szoptatós fotelból. Gratula Neki.

Teszek Kingáról egy képet:
Kép

tjuca

Sziasztok!

Csak egy picike hsz. Kimikének. Többiektől bocsi!!!

Szóval nálunk piros popsira (de olyanra, hogy szinte bőr már nem si volt rajta) minden pelenkázás előtt lemosás, szárazra tapogatás (nem törlés, dörzsölés). Utána felváltva napközben Neogranormon és Bepanten, mindkettő vastagon. Éjszakára Sudocrem, azt nem kell vastagon, rá is van írva.
Természetesen ha van rá mód szabadon hagyni a popót, mondjuk fürcsi előtt.
Disznózsírt én is próbáltam, nem rossz. Persze nem babaillatú, de jó zsíros és nem hagyja, hogy a pisi, kaki beszívódjon a kis bőrébe és kimarja. Szinte lecsúszik róla.

Még egy valami: Az biztos, hogy egy-két nap alatt nem fog rendeződni a helyet, legalább egy hétre számíts. Ha már picit szebbnek látod a sejhajt, akkor is folytasd a kezelését.

Én pl. körömvirágkenőcsöt még nem próbáltam, de meg fogom venni. Következő pirosságnál nekem is jól fog jönni.

Többieknek puszi.
Nem azért nem írok, mert nem érdekel, hogy kivel mi történik, mert gyorsfuttában azért olvasok, de ennyire futja az időm. Gondok vannak itthon, de nem velünk, hanem a Tesóm férjével. Kórházban van vakbélműtéttel és egyre rosszabb a helyzet. Hétfő éjszaka műtötték és azóta csak rosszabb minden. Gyulladt belsőrészek, 39 feletti láz, légzésnehézség, stb. Reggeltől fél egyig kint vagyok nála a kórházban, utána Zoránért megyek, haza, úszás, stb. Kezdek megzuhanni. A hugom azért nem tud jönni hozzá gyakrabban, mert ők vasadiak csak a Bálintot ide hozták be Ceglédre. Van egy 1 és egy 3 éves picijük, velük nem tud iderohangálni minden nap. Ez most rám marad. Volt már nála háromszor a héten, tegnap éppen éjszaka jött, mert felhívta a Bálint (férje), hogy azonnal jöjjön. De csak ennyit tudott mondani, elfogyott a levegője. Gondolhatjátok, a Tesóm valakit leakasztott, aki el tudja hozni, meg utána hazavinni.
Na ez csak röviden ennyi. Részletesen órákig tudnék erről írni sajnos.
Itthon persze mindennel el vagyok maradva. Mondjuk nekem most ő az első.

Na, nem fárasztalak Titeket, csak leírtam, hogy miért nem tudok senkinek sem írni.

Jó éjt.

Erika

Kép
viera

Ja, bocsi mégiscsak lenne egy kérdésem:
Noémi ma kapta meg a 15 hós oltást. Várható valami láz, vagy akármi? Doktorbácsink azt mondta, hogy max 10 nap múlva pici láz, vagy pötty, de az sem valószínű.
Nektek milyen tapasztalataitok voltak. Nyűgössék, láz, akármi; mármint oltás után rögtön, nem 10 nap múlva.

Puszi Mindenkinek.

Erika

Kép
viera

Era!

Remélem, hamar jobban lesz Tesód férje, szorítok nagyon!!!
Oltás utáni probléma csak Ritáéknál merült fel, Pancsi kb. egy hét után lett beteg az oltástól - zöld orrtrutyi volt, meg láz, és néhány kiütés, ha jól emlékszem. Nekünk a védőnéni azt mondta, hogy 7-10 nap után szoktak jönni a tünetek jellemzően.

Ex!

Klasszul drukkoltál, hármast kaptam :-) Kérem szépen a drukkokat majd hétfőre is!!!! Egyébként a részvénytársaságokról kellett értekeznem, a jegy teljesen reális volt, nem tudtam mindent, de megvolt az alaptájékozottságom. Másik tétel jobban ment volna, de volt olyan, amiből sztem nem lett volna reális az átjutás, tehát összességében tök jó a hármas, nagyon feldobódtam miatta. És: még el sem tévedtem hazafelé :lol: a kezdő vezetők állandó harcát vívom a főváros csodálatos úthálózatával... a férjem már csak mulat rajtam, mikor elmondom, hogy épp hol kavarodtam el teljesen... :roll:

Móni!

Hogy van Milán???

Most megyek picit pihenni, aztán holnap-holnapután készülök a hétfői vizsgára :cry:

Jó éjt,
Kata

Kép
wkata

Sziasztok!

Era! Nagyon sajnálom a sógorodat, reméljük, gyorsan meggyógyul! És kiitartás az egész családnak!

15 hós szurinál Mesinek 8. napon volt egy minimális láza, 38 körüli, egy kanál panadol és már el is múlt. Meg sem viselte.

Juca! Apánk nevében is köszi! A képpel az lehet a helyzet, hogy én ugye feltöltöttem 4 db-ot, teljes méretben. Ő is úgy elkezdte a többit feltölteni, baromi lassú volt, a munkaidő vége meg közeledett, bemérgelte magát, letörölte az összes eddig feltöltöttet, és felrakta 800x600-asban azokat, amiket lediktáltam neki. A telcsiset nem, mert hát azt én már felraktam, így a listáján nem volt... De elküldöm neked szívesen, ha adsz egy e-mail címet! (Meg apa is odaírta, hogy ha valakinek kell valamelyik kép rendes méretben, akkor szóljon, és elküldjük!)

Igen-igen! Ha piros a popó, főleg, ha sebes, törlőkendő tiltlistás! Langyos vízzel, kamillával szabad csak lemosni, hogy ne marjon! (Szerencsére ilyet én már 5 éve nem láttam, így hát elfelejtettem...)

Kimike! Remélem, sokat javult a helyzet, és jól van Milán!

Fú, bocs, mára ennyi, mennem kell boltba, gyerekek is éhesek!

Szép hétvégét mindenkinek! Pusszanat!

Gabella

gabella

Wkata, Preni, Marcy és minden tanuló anyuka!

DRUKK A VIZSGÁKHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Helló lányok!

Megvagyunk, csak betegen, mindketten Benivel.
Itt is esett végre a hó, sajna el is olvadt, viszont megmutattam Beninek, élete első hava, de csak szobából nézte csodálkozó szemekkel, aztán Nurofen és aludt tovább. Teljesen simán ment az átállás, egyszer alszik! Tök, jól zökkenőmentesen ment.
6 kor ébred, cicizik, 11 kor ebédel, 11:15 kor leteszm és 3 ig alszik!!!Pont jó!

Kmammy, Kevin édes nagyon!!!!!Élvezed a melót? Vagy még otthon vagy?

Prenata
! Ird majd meg hogy izlett a kápisali!

Fú, lányok, annyi receptet irtatok, hogy csak győzzem megcsinálni!

A gesztenyés pulyka is jöhet. :lol:

Gab! Nagyon, de nagyon felháborodtam ezen az ovis konyhás sztorin! Ezt a legjobb indulattal sem lehet elnézni, itt bizony feljelentés, Tv, újság, jegyző kell. Minden amivel ezt a méltánytalan tejhatalmat meg lehet dönteni, mert a gyerekek kárára nem üzletelhetnek. :twisted: Ez egyszerűen törvénytelen, a gyermekétkeztetést ugyanis keményen szabályozzák, és egy undiritó kövér szakácsnő, vagy konyhavezető, aki naponta lopja haza a kajákat, ne röviditse meg a gyerekek napi leves meg főzelék adagját! Én a helyetekben kis kamerával titokban felvenném mekkora szatyrokkal mennek haza délutánonként a konyhások, véletlenül neki is mennék, hogy leessen a szatyor és kiboruljon a tartalma, meg az oviban a leves adagokat is lemérném, dokumentálnám, és úgy vinném még biróságra is az ügyet. Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni és kész! Bocs a kirohanásrért de nagyon felbőszitett, hogy nem adnak a gyerekeknek eleget enni! Nonszensz!!!! :twisted: :evil:
Igaza van a férjednek!!!!

Preni!
Mi amikor észrevettük, hogy kezd ébredni éjjel Beni, és többször szopizott is, azt is tapasztaltuk, hogy szopi után is szomjas még. Így rövid idő után csőrös pohárból kapott vizet éjjel. Nappal pedig többször szoptattam, tehát ebéd előtt és ebéd után is, minden kajcinál szendvics módszerrel. Aztán szépen lassan nem ébredt fel éjjel. Azt hiszem ez nálatok már csupán megszokás. Próbáld ki, hogy az öledbe veszed éjjel és vizet kap csőrösből. De ezt következetesen minden ébredésnél, minden nap. Gyanitom nagyon nehéz lesz, de 3-4 napnál nem fog tovább tartani a sirás. Aztán elvileg nem ébre majd fel- mivel érzi, hogy ott vagy, de vizet kap, biztonságban van, de nincs értelme felkelni a vizért. Egyébként ő már elég nagy ahhoz hogy pl. azt mond neki elfogyott a ciciből a tej, sötét van, éjjel nincs nyitva a bolt stb.
Egyébként nagyon érdekesek és kiszámithatatlanok a gyerekrek. Beni meg épp(nagy bánatomra)az esti cicit hagyta el, sőt a minap nappal és szabályosan fújjolt a cicire. Bekaptra és nyitott szájjal, mint mikor a nem izlő kaját köpi ki, fújjolt. Kinyomtam a cseppeket a tenyerembe, felnyalta de fujjolt, aztán az ujjával levette a cseppet a bimbóról, megvizsgálta, bekapta és fujjolt. Én meg ott bőgtem utána a fürdőszbában. Lányok én már mindent kipróbáltam- biztos a parfüm, a testápoló, a tusfürdő, a kaja amit eszek, a tea amit iszok, a menses, ami 1,5 év után újra bekopogott hozzám is-szóval mindent végigpróbáltam mégsem szopizik nappal. Reggel viszont annál inkább és sokkal tovább, 5x váltogatva a jobb és balt, totál kifacsarja belőle az utcsó cseppet is. Szóval nem jöttem rá mitől más reggel a tejem, s bőröm, a cicim- most már ne is gondolkodom rajta, ez van, ez a gyerek ilyen, reggel szopizik és kész. Nappal elesésnél sem kell neki vigaszcici, ütögeti, csak az a jó, ha hozzám-belémbújik és énekelek neki.
Szóva lnagyon furik a babák néha. Megértelek, hogy leszoktatnád már 5x szoptatni éjjel egy másfél éves gyereket nem a legjobb.

Kimike! Megoldódott a popi? Sudokrém és körömvirágbalzsam felválva, 2 nap alatt, de volt hogy két elenkacsere között is rendbehozta. Popsitörlőt én is elfelejtettem azokon a napkon.

Beni lázas, de csak 38. Most fogalmam sincs ez a foga, bújik ki a két alsó 2-es, de mintha a 4 örlő is meg lenne duzzadva. Hogy ezért-e, folyik az orra, de még ki sem gyógyult a tali utáni taknyos köhögésből, ráadásul most van a 10. 11. nap az oltás után-szóval halvány lilám sincs mi lehet az oka. Ráadásul a dévényen most megekezelték a száját, pofiját, nyelvét is-jól megmasszirozták, megrángatták, a beszédizmok miatt, az is fájt neki éjjel.-Minden Dévény után izomlázféle fájdalma van, most meg a nyelvében, szájában, pofijában.
Amikor áttört az alsó kettese éjjel 6x ébredt, 3 nap után átaludta az éjszakát, tegnap megint 3xébredt, ma egyszer .vizet adok minden alkalommal, már nincs bedugulva, nem szörcsög az orra. De azt sem tudom, a foga, a taknya, vagy a megszokás miatt ébred most megint kb 1 hete. Szóval csupa talány a gyerek.

Dani!!!!boldog 1,5 évességet!!!!

Colett! Kesztyű téma, nálunk is kardinális kérdés. Lehúzza!!!De itthon meg már sir, mert az úton lefagy a keze, a meleg lakásba érve meg fáj neki, ahogy tágulnak az erek.
Még nem találtam megoldást. Most találtam egy 2 ujjas szűk kis kesztyűt, ami teljesen rátapad a kezére, így azt az egyet nem veszi le, mert tud vele fogni. A másik, hogy hosszabb dzsekit adok rá, aminek az ujja, leér az ujji végéig.
Máté nagyon édi! Ez a cumiügy csúcs! Ügyi! :lol:

Preni! Fokhagymanyomón kinyomsz 2-3-4 geri fokhagymát belekevered 2 ek mézbe, elteszed egy kis fedeles műanyagba, és abből kalanlzagtsz napi 2-3 kiskanállal. Nem olyan gáz a szaga, a gyomrot sem marja+ a méz jótékony hatása együtt a fokhagymával csodákra képes Gyaorlatilag természetes antibiotikum. Szedjen még hozzá kúraszerűen napi 3-4 ezer mg c vitamint. Én azóta is nagyon beteg voltam, már úgy érzem arcüreg gyuszim lett, most 3. napna 4 ezer c vit napotan, mára gyógyulok!

Szerintem a mi körömvirág balzsamunkban is disznózsir van!!!!

Viera!Kitartás. Vakbélműtét-gyulladás, nehézlégzés? Fúúú, :cry:

Wkata ügyi vagy jó tanulást! :P
Ex! Örülök, hogy jól érzed magad a melőhelyen. :lol:
A gyerekkori képeken nagyon hasonlitotok gyermekeitekre!
Majd én is kersek.!

Beni tud cuppanós puszit adni, annyira jóóóó!!!!!!Imádom ahogy odabújik!!!!!! :lol: :P
Egyre gyorsabban fejlődik!!!!
Zuhiztam és hozta oda a krémet és bekente a lábam. :lol:

benianya
ákosbenianya

Hali.

Tegnap befoglalta este a férjem a masinát, így nem tudtam jönni.
Ma du. bemegyünk háromasban a városba, megmutatjuk Petinek a városi karácsonyfát és díszkivilágítást. Kíváncsi vagyok, mit fog szólni.
Mára befejeztem a mosást, kimostam két adaggal. :o

Kmammy, igen, erre vártam. A gyerekes anyukák után ugyanis nem kapkodnak, hát még ha pályakezdő is. Így most boldog vagyok, ugyanakkor vegyesek az érzéseim, mivel még egy hetem lesz beletanulni a dolgokba, aztán jön a mély víz.
Én is a body fölé teszem a harisnyát...
Nagyon jók a képek, amiket feltettél. Számomra még mindig rejtély a ti kultúrátok.

Reni, na igen, általában az szokott lenni, hogy amit mi csinálunk altatás gyanánt, az nem jó, de ha apája altatja, akkor minden a legnagyobb rendben van. :? Mondjuk nálunk nem így működik, mert hétvégére ér haza a férjem, és akkor Peti csak későn hajlandó elaludni (amit Feri nagyon nehezményez, de ez van).
Hóért irigy-irigy. Nálunk akkor esett egy kicsit, mikor beértem a munkahelyre, de kb. fél órát tartott, és délutánra semmi nem látszott belőle. :(

Gab, na igen, disznózsír. Én is használtam Peti popójára, ha nagyon piros volt, de csak napközbenre, estére meg vastagon bekrémeztem a saját kencénkkel.

Nancsa, nálunk anyósom szokott néha rántott krumplit csinálni...egyébként én azt hiszem, csak egyszer csináltam, amikor mindenféleképp krumplira vágytam, de nem sülve vagy főve.

Juca, eszméletlen fotogén a lányod!

Viera, megértelek. Mielőbbi javulást a sógorodnak!!!
Igen, a szuri után az 5-12. napon jöhetnek elő a mellékhatások, láz, pöttyök, ilyesmi. Nálunk semmi sem volt.

Wkata, akkor hétfőn is gondolok rád. Én nem vagyok helyben eltévedős típus, de Pesttel én is tuti küzdenék. :D

Bénianyu, nektek javulást!

Na megyek, mert Peti nem hagyja öcsémet filmet nézni, Feri sincs itthon, maszekol. VÁÁÁÁÁÁ.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Viera: sógorodnak jobbulást kívánok, talán nem lesz semmi szövődmény! Nem lehet egyszerű most a tesódnak, még szerencse, hogy ilyen nővére van!

Kimi: Milán hogy van??? Javult a popója???

Colett, Benianya: én 2 napja adtam rá először Marcira az egyujjas kesztyűjét. Először tiltakozott, de én "erősebb" voltam. Utána le sem lehetett róla venni. Rájött, hogy milyen hasznos :wink: !
Van neki egy ötujjas is, de szerintem az csak jövőre lesz jó neki. Örülök, hogy ezt rá tudtam adni.

Ha vkinek unalmas, akkor ugorjon :wink: !!!
Reni: 2 napja a nappali szopiról is próbálom leszoktatni Marcit, mert én dec. 10-én és 11-én leszek Pesten és haza sem jövök, de nem igazán haladok...
Tegnap 1 óra ordítás után ugyan kidőlt, de ma nem voltam ilyen erős és a végén mégis cici lett belőle.
Azt hiszem, ha le akartjuk szoktatni, akkor az csak úgy fog menni, ahogy az egyik csoporttársam csinálta, hogy következetesen, nem kapott sose cicit. Azt mondta, hogy 1 hét nagyon kemény volt, de megérte.
Mondjuk náluk is ez a gyerek másfél éves korában volt és elsősorban azért, mert ment bölcsibe.
Én nem tudtam ilyen drasztikus lenni eddig, úgyhogy nálunk a fokozatosság jött be eddig, de itt meg is akadtam... az esti kipipálva, az éjszakai kipipálva, marad a reggeli és a napközbeni.

Tegnap eljött a kolléganőm este 1/4 9-kor (így beszéltük meg, mert akkor már alszik Marci és így tudtunk nyugodtan beszélgetni). Kb. fél 11-kor ment el, de olyan jó volt egyet dumcsizni!
Ja egyébként anyukám korabeli, de nagyon bíííírom!
Hozzánk van fiatalodva, mert egyébként a munkahelyen a csapat átlagkora olyan 35 év!

Ma van anyukám szülinapja (55 éves :) ) 4-én pedig a mamámé (80 éves) , de a hétvégén fogjuk megünnepelni, úgyhogy szerintem én most már nem leszek a hétvégén.

Mindenkinek szép hétvégét :) !

Puszi

Eni
marcy

Ja és még néhány kép, ami a napokban készült Marciról :) !

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Eni
marcy

Sziasztok!

Marcy!
A csoporttásnődnek igaza lehet!!!
Éjszaka 2.15-től 3.10-ig ordított Peti. Addig birtam, aztán én sírtam, hogy milyen egy rongy anya vagyok és végül adtam neki cicit, de szegénykém még a reggeli órákban is hüppögött álmában. Pedig olyan szeptemberig, amikor kora hajnalban felébredt, akkor csak magamhoz szorítottam és aludt is tovább. Most mondtam, hogy nincs a ciciben már tejcsi. Hozzá bújtam, de csak tolt el és a pizsimet birizgálta! István éjszakás volt, így fel sem tudott váltani! Talán ma éjjel. Ma ebéd után az itatósából langyos tejjel próbálkoztam. A körülmények ugyanazok voltak, mint szopinál.: félhomályban, a hálózsákjában, az ölemben összebújva, de nem aludt el. Végül cici lett!!
Az éjjel azon gondolkoztam, hogy mennyit küzdöttem, hogy legyen tejem, most meg..... :cry:
Anyukádnak és a nagyidnak boldog szülinapot!

Viera!
sógorodnak jobbulást!!!!

Juca!!!
Most már nekem is van Apeh-os sztorim!!!! :roll: :lol:
Levelet kaptam tőlük, hogy az 1+1%-ot nem tudtak tovább utalni, mert nem fizettem be az Szj-át június 20-ig. Hmm!!!! Felhívtam őket, hogy ez képtelenség, mert még április végén befizettem. Jól emlékszem rá, mert nagyon fincsi összeg volt! (120ezer). Erre közölte,az ügyintéző, hogy valószínűleg lefelé kerekíthettem ( hihetetlen!), mert ugyan befizettem, de 82 Ft hátralékom van! Kérdem tőle, ha felfelé kerekitek és 18 Ft plusszom van, akkor is felszólítanak!!??, Szóval most be kell fizetnem 100 Ft-ot, de csekket nem küldenek, mert ez tájékoztatólevél, szerezzem be én. Apeh 67 km-re, oké a vonat nekem ingyen van ( amúgy 2100 ft lenne), de könyörgöm most utazzak másfél órát oda, másfél órát vissza, plussz az ottani ügyintézés szaros 100 forintért!?? Bocsánat 82-ért.

Csajok!
Tegnap Kinder szeletet sütöttem. Állítólag fél napot kell puhulnia, de az én férjem reggelre betolta, alig tudtam 4 szeletet megmenteni anyuméknak, pedig egy nagy tepsivel lett!!!

Reni
Kép
prenata

Eni!

Milyen nagy fiú már Marci is! Látom a bili nálatok is ruhástól menő!!!

Nancsa!
Huncut zoló nagyon király!!!

Reni
Kép
prenata

Reni: még mindig itt vagyok :wink: ! Marci alszik...
Marci bilis képén ugyan nem látszik (direkt), de nincs rajta pelus :) :) :) !
Ez volt az első, hogy nem játéknak használta... na jó, nem is pottyantott bele semmit, de legalább hajlandó volt ráülni pelus nélkül :) !

Eni
marcy

Ja, APEH-os sztori... Isti éppen a héten mesélte, hogy a közvetlen kollégájával ugyanez történt!!!
Tiszta hülyeség, de miért van az, hogy nem csodálkozom!!!
Magyarországyon minden ilyen körülményes!!!

Eni
marcy

Azta, Marci tényleg nagyon nagyfiús! (Láttam ugyan a talin is, de a tömegben nem értem rá rácsodálkozni... :oops: )

Body+harisnya nálunk is úgy van, hogy alul a body, felül a harisnya. Írta már Andy, hogy azért így adja, mert így a body nemcsak a pelust, de a harisnyát is tartja. Végülis logikus. De nekünk nem csúszik le. Meg nincs is olyan meleg, hogy egyszál body+harisnyában legyen Meske. Még egy vékonyabb nadrág meg vékonyabb pulcsi is van rajta idebent is. Mert bár a szobában 21-22 fok van, de az előszobában hűvösebb, és hát nem csukhatom rá az ajtót.

Reni! Apeh: Hót hülyék. Normális helyeken a 100 Ft alatti összegektől eltekintenek, mert többe kerül az ügyintézés... Simán átutalni nem lehet? A te számládról az övékre, hivatkozásként adószámmal, ügyiratszámmal, akármivel? Így mégiscsak olcsóbb (nekik is...), mert a postai csekkért még ők is fizetnek... Így aztán végképp nem értem, mért vannak úgy oda...

Ja, és nekem is volt egyszer, hogy nyilatkoztam az 1%-ról, aztán valami fél év múlva értesítettek, hogy mivel az 1% nem érte el az 500 Forintot, nem utalták át... Na ezzel bezzeg spórolnak...

Reni! Kinder szelet? Mint a tejszelet? Hogy kell???????????? Írd le, légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

Szopi. Na a leszoktatós mizériát nem irigylem. Ennyiből jó, hogy már Meske hónapok óta nem szopizik. Szóval jó tanácsom nincs. De ha nem végleg és teljesen akarjátok elválasztani, akkor legyetek rugalmasak, amennyire lehet. Fokozatosságra nincs tippem.

Bili. Olyan fura, hogy már ekkora gyerekeknek bilijük van! Mesit még marhára nem érdekli, max. olyan volt, hogy Lackó éjjel belepisilt, reggel meg elfelejtettem azonnal kivinni, és Mesi megfürdette benne a babáját... Sose ül rá, még játékból sem. De szerintem rá is ér, mert Lackó is két és fél éves volt, mikor már rendeltetésszerűen használta. Majd a nyáron elkezdünk próbálkozni.

Na, mit akartam még? Nem tudom. Majd jövök, ha eszembe jut. Ha nem, akkor lehet, csak hétfőn.

Pusszka!

Gabella

gabella

Marcy!Nagyon édesek a képek!már bilizik vagy csak poénkodik vele?
Ex, sajnálom, hogy most is meózik apa, kevés az együtt töltött időtök.
Hajrá mélyviz, ügyes legyél. :lol:

ugorjon akit nem érint
Szopi különvélemény: nekem nagyon drasztikusnak tűnik az 1 hét alatt teljes, sosemtöbbé-cicimegvonás. 1.5 év szokását 7 nap alatt letörni, megvonni? Fúúú!!!Még bölcsi miatt sem, hiszen reggel meg este még a bölcsitől kaphat nem? sőt pont hogy még nagyobb lelki szopis segitségre lett volna szüksége a kicsinek, hisz elég trauma a bölcsi elsőre.
Arról nem is beszélve, hogy az esti-reggeli miért ne maradhatna 2 évig is akár.?
Nekem most eszembe jutott valami: Mi lenne ha semmit sem csinálnátok? Egyszerűen ha nem vagytok othon értelemszerűen nincs cici. Szerintem észre sem veszik!Szeretik apát, ahogy Ex irja apa és anya még egyek nekik, de azt már tudja apától nincs cici. Próbáljátok ki egy este előtte(menjetek el valahová) szerintem simán le tudja tenni apa.
A másik ügy, a Prenié, az éjszakai 5 cici, az húzós, az csak megszokás szerintem, ha rá tudnád venni a férjed, hogy 1 hétig állja a sarat a harcmezőn- és ő menne be éjjel itatni, szerintem hamar leszokna.
Én a helyetekben néhány elutazás miatt nem választanám el teljesen. (tudom ti sem ebben gondolkodtok)Ha 5 hónapra külföldre mennétek igen, de azt meg senki nem teszi meg. Szóval 1-2 nap vagy éjjel távollétért se. Főleg, hogy ha megjöttök valszeg nappal vagy este vagy reggel jobban akar majd cicizni, de az éjszakai 5-öt nehogy visszahozzátok lelkifurdiból. De ez nem megy csak az apákok segitségével. De ennyit meg megtesznek nem?
Nálunk is minden éjjel apa ment be hónapokig is. Most is többször kel fel éjjel mint én, mondván pihenjem ki magam-mert nappal oda kell rá figyelni. Ő kipiheni magát a munkahelyen nappal és éjjel is. No, ez egy hajtós munkájú férjjel nem megy, de csak megérné egy kicsit rászánniuk az energiát. Mert biztos vagyok benne, hogy ez csak elhatározás kérdése. Amikor fiatalon szerelmesek, semmiségnek tűnik 1 hét átvirrasztott, szerelmes beszélgetéssel, dorbézolással töltött éjszaka, regenerálódik a szervezet, hát megtehetik ezt a gyerekért is.

Mindez egy vélemény, tartsátok tiszteletben inkább amit ti éreztek ott legbelül. Nekem egyébként tök szimpi, hogy még szoptattok. :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Mindazonáltal úgy gondolom egy gyerek képes eldönteni meddig akar szopni, szerintem ez genetikailag kódolva van, kinek meddig van rá szüksége. Blani sokáig kérte, Bnei már csak reggel akar, a barátnőm kislánya 2,5 éves de nappal még vigaszcicizik, meg este is, meg éjjel is. Immunrendszer, lélek miatt -ki tudja. Én sokat filóztam ezen, arra jutottam rájuk kell bizni, de ha arról van szó el kell menni, önmegvalósitani-ezt tolerálják is.
Arról nem is beszélve, hogy iszonyú jók a csápjaik! Megézik a görcsölést. Ha azt mondod nekem igen is jár ez a buli, nekem jár ez a suli, de utána, előtte itt vagyok-ha magabiztos vagy, természetsenek veszi majd aváltozást, mert rárezeg. Szerintem.
Na dugultam, csak gondoltam hátha segit. :wink: :wink: :wink:

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Csajok! Ezt nem hiszem el. Ilyen nincs. Tegnap a Bálintnak (sógor) reggel felment a láza. Én szóltam a nővérkének, hogy adjon már egy lázmérőt. Aztán úgy egész nap próbálták neki levinni. Közben iszonyatos fájdalmai vannak.
Császár ehhezképest kutyafüle.
Este megint 39.7 volt. Adtak neki legalább 3 infúziónyi adat algopyrint.
Éjszaka nagyon rosszul volt, a nővérke észrevette, hogy még mindig lázas. Ő mondta, hogy ez neki már nem tetszik, ez nem természetes egy vakbélműtét utáni 5. nap. (Kérdezem én, egy nővérkének kell észrevenni, hogy valami nem stimm?) Jött az orvos, mondta a Bálintnak, hogy pattanjon ki az ágyból, megyünk a vizsgálóba. Bálint kérdezte, hogy én pattanjak??? Szóval azért negyven fokos láza volt, szinte kómában volt, iszonyatos fájdalmakkal, nemtom hogy gondolta a doki egy a pattanást.
Felkapták és elvitték a vizsgálóba. Ott újra felnyitották a sebet, amit egyszer már műtét után is felnyitottak és egy adag gennyet meg mindenfélét leszívtak belőle. Szóval most újra varratszedés és (!!!) 8 liter gennyet szívtak le belőle.
Ez számomra tényleg a jéghegy csúcsa.
Tegnap adni akartam az orvosának borítékot, de nem fogadta el. Most azt mondom, hogy nagyon örülök neki.

Ma reggel beszéltem vele, ma nem mentem ki és sokkal jobb a hangja, tud levegőt venni és beszélni. Eddig csak mutogatott és levegőt sem kapott, kivert a víz, stb.
Egyszerűen most egy kicsit kivagyok és meg vagyok zuhanva és hökkenve az egészen. Nem is tudom leírni.

Hétfő óta a kórházban töltöm a napjaim nagy részét. Itthon már kajánk sincs, tiszta ruhánk sincs, semmi. Még azt is elfelejtettem, hogy tegnap kapja Noémi a 15 hós oltást. A doki szólt, hogy akkor jön beadni este ötkor. Kezdek szétcsúszni.
Na, majd csak helyrejön már a helyzet.

Noémi egyébként extra nyűgös, hisztis, anyás, irigy, mindent elvesz a Zorántól még azt is, ami nem is kell neki, csak úgy elveszi. Nagyon nehéz vele.
Jelzem Zoránnal is. Ma egy liter epres teát kiborított az étkezőasztalra, lefolyt a székekre, persze fehér párnásak, a földre, ragadt minden. Fél óráig takarítottam és mire felmostam, láttam, hogy csattog be a konyhába. Kérdezem mit csinálsz? Azt mondja rajzolok! Hát úgy leteremtettem, hogy na. Még fel sem száradt a konyha, a terítő sem és ő rajzol...
Amúgy is fél hat előtt kelt és már akkor felhúzott.

Vagy lehet, hogy én vagyok türelmetlen most?

Most már le kell írnom először papírra, hogy kinek mit akarok írni, mert van mondanivalóm, de képtelen vagyok megjegyezni és úgy el vagyok maradva a visszaolvasással és reagálásokkal.
Szóval bocsi mindenkitől. A képeket azért nézem ám és olyan cukipofák. Marci a kis pufi pofikájával, ahogy ott alszik. Megharapdálnám...
Zoló a sörrel, haláli.
Kinga pedig mint egy igazi úrihölgy.
Kevinről pedig nagyon tetszik a fehér angyalkás kép! :D

Pusza.

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Csajok! Ezt nem hiszem el. Ilyen nincs. Tegnap a Bálintnak (sógor) reggel felment a láza. Én szóltam a nővérkének, hogy adjon már egy lázmérőt. Aztán úgy egész nap próbálták neki levinni. Közben iszonyatos fájdalmai vannak.
Éjszaka nagyon rosszul volt, a nővérke észrevette, hogy még mindig lázas. Ő mondta, hogy ez neki már nem tetszik, ez nem természetes egy vakbélműtét utáni 5. nap. (Kérdezem én, egy nővérkének kell észrevenni, hogy valami nem stimm?) Jött az orvos, mondta a Bálintnak, hogy pattanjon ki az ágyból, megyünk a vizsgálóba. Bálint kérdezte, hogy én pattanjak??? Szóval azért negyven fokos láza volt, szinte kómában volt, iszonyatos fájdalmakkal, nemtom hogy gondolta a doki egy a pattanást.
Felkapták és elvitték a vizsgálóba. Ott újra felnyitották a sebet, amit egyszer már műtét után is felnyitottak és egy adag gennyet meg mindenfélét leszívtak belőle. Szóval most újra varratszedés és (!!!) 8 liter gennyet szívtak le belőle.
Tegnap adni akartam az orvosának borítékot, de nem fogadta el. Most azt mondom, hogy nagyon örülök neki.

Ma reggel beszéltem vele, ma nem mentem ki és sokkal jobb a hangja, tud levegőt venni és beszélni. Eddig csak mutogatott és levegőt sem kapott, kivert a víz, stb.
Egyszerűen most egy kicsit kivagyok és meg vagyok zuhanva és hökkenve az egészen. Nem is tudom leírni.

Hétfő óta a kórházban töltöm a napjaim nagy részét. Itthon már kajánk sincs, tiszta ruhánk sincs, semmi. Még azt is elfelejtettem, hogy tegnap kapja Noémi a 15 hós oltást. A doki szólt, hogy akkor jön beadni este ötkor. Kezdek szétcsúszni.

Noémi egyébként extra nyűgös, hisztis, anyás, irigy, mindent elvesz a Zorántól még azt is, ami nem is kell neki, csak úgy elveszi. Nagyon nehéz vele.
Jelzem Zoránnal is. Ma egy liter epres teát kiborított az étkezőasztalra, lefolyt a székekre, persze fehér párnásak, a földre, ragadt minden. Fél óráig takarítottam és mire felmostam, láttam, hogy csattog be a konyhába. Kérdezem mit csinálsz? Azt mondja rajzolok! Hát úgy leteremtettem, hogy na. Még fel sem száradt a konyha, a terítő sem és ő rajzol...

Most már le kell írnom először papírra, hogy kinek mit akarok írni, mert van mondanivalóm, de képtelen vagyok megjegyezni és úgy el vagyok maradva a visszaolvasással és reagálásokkal.
Szóval bocsi mindenkitől. A képeket azért nézem ám és olyan cukipofák. Marci a kis pufi pofikájával, ahogy ott alszik. Megharapdálnám...
Zoló a sörrel, haláli.

Pusza.
Kép
Csajok holnap el ne felejtsetek gyújtani. (Mi néha elfelejtjük)

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Zoló a sörrel, haláli.

Pusza.
Kép
Csajok holnap el ne felejtsetek gyújtani. (Mi néha elfelejtjük)

Erika

Kép
viera

Na ezt a rugalmas kezelést épp így gondoltam, Benianya, kösz, hogy kifejtetted! 8)

Gabella

gabella

Na ezt a rugalmas kezelést épp így gondoltam, Benianya, kösz, hogy kifejtetted! 8)

Gabella

gabella

Gab!

Nézd bemásolódott a hosszú szövegem!!
Juhhéé!

Erika

Kép
viera

Nekem is a rövid! Juhé! :-)

Fú, szegény sógorod, nagyon durva, reméljük ezután már rohamos javulásnak indul. Azt a borítékot meg inkább rakjátok el karácsonyra!

Hogy türelmetlen vagy, nem csodálom! Majdcsak helyrerázódtok!

(Nem gyújtok, mert nincs koszorúnk... Mivel nem vagyunk vallásosak, sose éreztem szükségét az adventi koszorúnak, nem is tudom, mit jelképez, azon kívül, hogy a várakozás... Szóval én csak azért, mert divat,l nem csinálok. Asztali díszem az van, de nem 4 gyertyával...)

Gabella

gabella

Most meg kétszer jelent meg a hsz-unk.

Nekem az x helyén egy kép lett volna.
Most talán sikerál. Kép

Erika

Kép
viera

Viera: szegény sógorod :( , most már remélhetőleg javulni fog az állapota és az orvosok is talán jobban odafigyelnek rá!!!
Kiderült egyébként, hogy mi volt az oka a gennyesedésnek??? Fertőzés lépett fel??? Mitől???
Nem semmi, amit neked is most át kell élned. Valószínű, hogy a gyerekek is érzik ezt. Kitartást!!!

Gab: nekünk van adventi koszorúnk, de még nem volt annyi időm, hogy egyáltalán foglalkozzak vele. Talán holnap (mondjuk akkor már ideje lenne...) .
Én szeretem a hangulatát, amikor esténként nem sokat, de egy kicsit meggyújtjuk a gyertyát :) !
Most néztem Viera vonalzóját, hogy már csak 5 nap van Mikulásig :) !!! De szupi. Nálunk megint lesz a munkahelyen banzáj a gyerekeknek, természetesen ott a helyünk.
Csüt. 17 órakor kezdődik!!!
Mikulásra az ajándékot nem visszük túlzásba, de azért lesz egy kis meglepi Marcinak. Egy olyan kisautó, ami zenél és ki lehet nyitni az ajtaját, a csomagtartóját és ha hátrahúzza, akkor megy előre.
Ez azért extra, mert amit most ez a kisautója tudni fog, azt korábban 3 kisautója tudta külön-külön :) !

Benianya: tök jó, hogy reagáltál a szopis témára. Egyébként azért írtam, hogy ugorjon, akit nem érdekel, mert már egy kicsit lerágott csontnak tűnik, de aki benne van és olyan helyzetben, amit nem képes megoldani, annak elég nagy lelki teher :( .
Amit írtál, az viszont nekem felnyitotta a szemem és teljesen igazad van!!! Eddig is úgy voltam, hogy majd az idő megoldja, de aztán vmi miatt mindig elhatároztam magam, hogy most így és így lesz, de a lelkem mélyén tudom, hogy nem így kellene!
Szóval mostantól hagyom, hogy sodorjon az ár, aztán majd csak megoldódik és nem nyafogok tovább :) !
Egyébként magamban én is mindig azt gondoltam, hogy ahogy jön a szopizási ösztön, úgy el is múlik, úgyhogy próbálom nem túlreagáni a dolgot ezentúl!!!
Nekem egyébként az egyetlen okom, ami miatt le szeretném/szerettem volna szoktatni, az a kistesó projekt.
Mi a véleményetek???

Ja, még vmit elfelejtettem. Nektek is kellett fizetni a házidokinál, amikor nem kötelező oltást adattatok be??? Nálunk 1500 Ft :shock: ! Lehet, hogy csak én nem tudtam???
Mondjuk nem számít, csak meglepődtem...

Bár holnap is megyünk anyáékhoz, azért megpróbálok jönni!

Szép estét mindenkinek :) !

Eni
marcy

MMMI????Marcy! fizetni? Nekem simán beadta az agyhártyát, nem kellet fizetni!!!!!!!Nem elég ha megveszed az oltást? Vagy ez valami új, pár hetes rendelet? Vagy régiónként változik? Erre azért kérdezz rá a védőnőnél, mert szerintem nem kérhetnek pénzt, főleg nem gyerekeknél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szopi! Hát igazából kcsit aggódtam, mit szóltok majd, mert utólag úgy éreztem igen markánsan fogalmaztam meg a véleményem, az érzéseimet ezzel kapcsolatban. Örülök, ha segitett, Preni, remélem neked sem esett rosszul!
A barátnőm terhesség alatt is szoptatott, sőt azóta is szoptat, szóval tandemben-ez jelenti azt nem?
Nem igazán értek ehhez, de a szoptatás sem a teherbe esést, sem az egészséges magzatfejlődést nem kaadályozza-főleg amennyit már Marci szopozik. De erről dokit kéne megkérdezni, bár gyanitom 5 doki 5 félét mondana erre.
Egyébkémnt meg egyáltalán nem reagálod túl a dolgot, tök természetes, hogy most ez a legfőbb gondolatod, és mi itt azért vagyunk, hogy segitsünk. Ú
ÚÚ, én már hányszor pánikoltam be, aztán mindig megoldódott minden és pont a legjobban.
Szóval kitartás.
Egyébként most megemelem a kalapom mindannyiótok előtt akinek már 2 gyerkője van kis korkülönbséggel, és akik ost terveznek babát kis korkülönbséggel!!!!!Mindig nagy tisztelője voltam annak a türelemnek, odaadásnak ami ahhoz kell, hogy 2 kicsit lehessen kiegyensúlyozottan nevelni, átvészelni pici babával a 2,5-3 éves dackorszakot, érzelmileg toppon maradni. Én már az anyaság előtt tudtam nem ebbe a fajtába tartozom, azért is "csináltunk" nagy korkülönbséget-már amennyire a 6 nagy, hisz a 10 hez képest kicsi, de a 2 nél nagyobb. Szóval csajok hajrá, gólyák útra fel!!!!!!!!! :P

Viera! Tényleg lehet valami gebasz a hasban ha ennyi genny termelődik, egy rutin vakbélműtétből. Nehogy odaadd a boritékot!!!!!Inkább verekedj ki egy Uh-t vagy valami alaposabb kivizsgálást, vérképet stb.
Szegény sógorod biztos nem fog legyinteni a nők császáros -fájós sztorijaira-most háromszorosan átérzi! Jobbulást neki!

Képzeljétek Blanka otthagyta az alvós Lencsi babáját a vonaton. Ex, te tudod milyen fontos egy ilyen. Jól leorditottam apa fejét miért nem figyelt oda, Blani bőgött, én is bőgtem,mert tudom mennyire fontos neki. Apa meg tök kemény volt vele, hogy ne legyen önző, mert csak akkor fontos, ha épp fáradt, de annyira meg mégsem fontos, hogy ne dobja le akár a vonaton is egy kis ülésen átugrálásért. Fú, dráma volt nagyon!
Aztán gyorsan tudakozó-mondom a kalauzok pihenőjének számát kérem-aszondja az okos telefonos, olyan nincs csak vonatkisérő-vezérlő. Jajj, mondom az ugyanaz. Na, lényeg a lényeg, hogy kicsörögtem, a nagyon rendes pasi szólt a takaritóknak, apa megmondta hogy az utcsó kocsiban ültek, szerencsére csak idáig jött a vonat(nem mintha nem nyomoztam volna ki a mozdonyvezető mobilját is mint oroszlánanya). Lényeg, hogy etse fél 10 re meglett, kicsit koszosan, meggyepáltan, de ott pihen az állomáson, reggel megyünk érte!!!!Na 10 szer elmondattam Blanival, hogy odafigyeleek a dolgaimra, és annyira mondta hogy a végén már kiabált magával, hogy odafigyelek a dolgaimra. Szegényt úgy sajnáltam, de hát látjátok szájtépés ide vagy oda, egy gyerek csak a saját kárán tanulja meg, hogy vigyázni kell a cuccaira, felelősség meg minden. Annyira hozzánőtt már az a rongydarab. Az eszével tudna nélküle aludni, no de a lelke. Egyszer 2,5 évesen a bölcsiben is elveszett, a kakis nagy kukát túrtam át érte, meg felforgattam az egész bülcsit,semmi- mig másnap egy babaházban a játékpárnahuzatban volt benne-hát ne tudjátok meg, hogy semmeit sem aludt a gyerek éjjel, mert akkor még esze sem volt hozzá, hogy anélkül is lehet aludni.A kis drága játék közben elaltatta Lencsit a párnahuzatban, aztán ottfejetődött. Azóta nagyon vigyázunk, remélem újabb 5 év mire megint elveszik.Lett pár ősz hajszálam. :cry:

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de olvastam, bár ettől függetlenül szerintem a név szerinti reagálás elmarad. :oops:

Nálunk is oltás utáni két napi lázacska, hasmenés játszott be, kicsit nyűgös is Bálint. Múlt hét szerdán kaptuk, tegnap már nem volt hőemelkedése sem. De én is úgy vagyok vele, hogy aztán tudjam eldönteni, hogy a foga, vagy a az oltás csinálja a feszkót....keze néha csuklóig a szájában, a popsi meg pont úgy piros, mikor fogzik.

Amúgy minden oké, megvagyunk. Babaklub, kis barátokkal összejárás, ilyenekből állnak a napok. Szerdán megyünk mi is melóhelyi Mikluás-ünnepségre, kíváncsi leszek, örökmozgó Duracell-elemes kisfiam hogyan üli végig a műsort :shock:

Ex: gratula a melóhoz! Nekem szerencsém van, visszavárnak.

Képek nagyon aranyosak mindenkitől!!!!!!!! Ja és a recepteket én is köszi, nem árt az újítás :D

Remélem, minden beteg meggyógyult már! Nálunk é köhögök veszettül, néha rámjön, de akkor meg akarok fulladni.

Vizsgázóknak drukk!!!!!!

Kimi: assszem utoljára én kértem tanácsot popó-pirosság-ügyben, és nekem nagyon bejött, amit a csajok írtak, hogy csak mossam, ne törlőkendőzzek!

Ovis étkeztetés :twisted: :twisted: :twisted:

Kesztyű: Bálint hagyja, de nálunk nem ér semmit, hiába van rajta, jéghideg a keze, mire hazaérünk, pedig ált. csak 1 órát vagyunk kint.

Viera: sógorodnak mielőbbi gyógyulást, Neked kitartást a helyzethez!! Nem irigyellek! Ez az egészségügyi helyzet felháborító, és még kiszolgáltatott is az ember. Azért megkérdezném ott fent, hová fizetem az eü-i járulékot? Merthogy nem kapjuk meg azt az ellátást, ami azért járna, az hót ziher :twisted:
És hogy a nem kötelező oltásért fizetni kell????????? Nem elég az oltást kifizetni? Nálunk simán ment a 15 hóssal együtt.

Nnnnna, eddig bírtuk a kiságyban....

Szép (maradék) hétvégét Nektek!

Vicky

Kép
vicky21

Jó reggelt!

Csak gyorsan oltás ügyben (mindig épp aktuális témára):
Nekünk egyáltalán nem kellett fizetni, a doki megvette az oltóanyagot, ki is jött, beoltotta és kész. Kérdeztem mivel tartozunk, azt mondta semmive.
(Azt azért tudja, hogy mindig kap zsebbe, most is így volt, tehát tulajdonképpen fizettünk. :? )[size=7][/size]

Erika

Kép
viera

Hali.

Nem olvastam még vissza, de leírom, a szuritéma úgy működik, hogy az OEP nem finanszírozza a nem kötelező szurik beadását, tehát amelyik orvos valami nemtudommi tagja, azok kér(het)nek külön pénzt az oltás beadásáért legyen szó felnőttről vagy gyerekről!
Nekem is fizetnem kell majd elvileg, 2000 Ft-ot. Egyedül az influenza elleni oltásnál változtattak ezen, hogy a doki nem kérhet többet, mint az oltóanyag térítési ára.

Na léptem, csak ezt akartam leírni.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nagyon köszi a jó tanácsokat. Dr Theiss féle körömvirág kence volt/van itthon, azzal ápolom a piros popót. Azt vettem észre, hogy már nem sír, ha kenem, gondolom nem fáj már neki. Viszont a pirosság változatlan, az nem akar elmúlni. Éjjel volt két nagy hasmenés, durva volt, zuhany, ordítás, na meg kétszer ágynemű és ruhacsere. Étvágya nagyon jó, jelenleg semmilyen náthás tünetet nem produkál, úgyhogy ötletem sincs mi ez. :roll: Szerintetek?

Marcy, nem tudom nektek miért kellett fizetni a dokinál, számomra ez újdonság. :shock:

Viera, sajnálom a sógorodat. :( Jobbulást neki!
Képfeltöltéssel kapcsoltban nem tudok segíteni sajnos.

Marcy, bár már nem érint a téma, de a helyedben a szopival kapcsolatban a szívemre hallgatnék. Ha megvisel az elválasztás, és a gyerkőcöt is, akkor nincs értelme erőltetni. Ha muszáj, akkor pedig csak fokozatosan. Nem tudom mennyire befolyásolja a kistesó érkezését, de ezt még a szakemberek se tudják szerintem.

Tegnap Milán kapott a nagyszüleitől ez zenélő mikulást. Tetszik neki. :-)

Tegnap este moziban voltunk, sajnos nem valami klassz filmet néztünk. Legalábbis nekünk nem tetszett sajnos. :( De azért jó volt kettesben kimozdulni.

Nem tudom mit akartam még, nagyon felületesen olvastam. Mennem kell, sziasztok.
Vendég

Már megint lapteteje. :twisted:

Lányok, aki szokott vicces e-maileket kapni! Tavaly kaptam egy olyan mailt, hogy egy a mikulás és a rénszarvasok énekeltek, amelyikre rákattintottál az, a végén már az összes. Azt hiszem... Ha valakinek megvan, elküldené? Írj privit! Köszi
Vendég

Kimike!
Én nem tudom melyik az a mikulásos rénszarvasos kép, de ha valaki megtalálja, én is kérném, hogy küldje el nekem.

Addig is:

Kép

Tudom nem ezt keresed, de van rajta télapó és őzike. :D

Erika

Kép
viera

Kimike!
Én meg mindig lap alján szoktam lenni. Általában este. Én meg azt utálom... :lol: Ez jutott nekünk.

Erika

Kép
viera

Kimike!!

Idenézz:
itt küldök egy weboldalt. Rákatt, ott addig mész lefelé, amíg meg nem találod a karácsonyi dolgokat (Karácsony, ez van írva). Ott van három rénszarvasos mikulás is, ami énekel. Lehet, hogy ezt keresed. Csak én nem tudom letölteni, mert zseni vagyok hozzá. :?

Portálosok - portalosok.lapozz.hu.

HÁtha ez az.

Erika

Kép
viera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?