Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Peti tegnap is, meg ma is szinte egész nap aludt. Biztosan a hó miatt. Tudom, nem örültök, de a mi részvételünk is nagyon bizonytalan a holnapi talin. Ugyanis a babakocsival a ház körülre nem tudunk lemenni, annyira nem takarítják a havat, hordozóban pedig már nem bírom el Petit. Mindenesetre sütöttem egy kis sütit, hátha holnapra elolvad az összes hó.Kép

Viszont most, hogy Peti ennyit alszik, van idõm gondolkodni, meg írogatni, úgyhogy lenne egy pár kérdésem:

Szerintetek ha este megtömöm Peti pocakját mondjuk egy kis gyümölccsel az "elalvós" szopi elõtt, akkor van rá esély, hogy átaludja az éjszakát, vagy a kettõ nem függ össze? Mostanában a szokásos esti 8 órás szopi után már 11-kor fennvan, meg hajnali 4-kor is, és akkor eszik is. Tudom, hogy éhség miatt ébred, mert ha nem éhes, és elkezd nyûglõdni, akkor rövidesen magától visszaalszik. Nappal csak négyszer eszik, egyszerûen ennyire van igénye, egy idõben próbáltam öt étkezést besûríteni egy napba, de csak azt értem el vele, hogy egy evésre kevesebbet evett.

A másik kérdésem: aki már fõzeléket ad a babának: mennyi a felsõ határ? Van felsõ határ? A védõnönk szerint ugyanis 200 ml fõzeléknél többet nem adhatok ebédre. Ma egy kicsit többet csináltam, és simán nyomta befelé a gyerek, még tudott volna enni, csak nem mertem neki többet adni. Mondjuk a következõ evésig elvan a 200 ml-rel is.

Egyébként nálunk is van cicin elalvás, sõt éjszakai szopi is, nem is azért akarom megoldani az éjszakai szopit, mert zavar, hanem mert aggódom, hogy éhes a gyerek. Bár nem panaszkodik.Kép

És még egy intim kérdés: szerintetek a szoptatás és a hüvelyszárazság összefügg? Valahol mintha ezt olvastam volna, de nem vagyok biztos benne.

Ja, meg még egy: nektek igazodott a melletek a kevesebb szoptatáshoz? Ugyanis Peti ugye délben már fõzelékezik, és utána már nem szopik. Viszont a cicik ugyanúgy megtelnek délre, amit én le is fejek, muszáj, mert fáj, úgy feszül,meg félek a mellgyulladástól, mert már volt kettõ. De a fejéstõl a cici azt hiszi, hogy délben is van szopi, és ez így megy nap mint nap. Már egy csomó tejet lefagyasztottam, ami nem baj, csak nem tudom, hogy meddig fog ez így menni. Persze, örülök, hogy van tejem és fejek lelkesen, ha nincs más megoldás.

Sasha! Jobbulás Gabinak!

Csics! Jól tetted, hogy anyatigris voltál!

Kakukkfû! Mi nappal altattuk Petit a hasán, éjszakára eleinte mindig megfordítottuk az oldalára, amitõl õ persze rövidesen felébredt, úgyhogy aztán mi is hagytuk a hasán aludni. De azért beszereztünk egy bébiõrt.

Na, megyek, kihasználom, hogy Peti mormota alszik.

Mindenkinek minden jót!

Dió és Peti
szabotimi

Hali lányok!

A náthám még tombol Kép Tegnap volt kint nálunk a doki néni, Dani jól van, de még hallani, hogy szörcsög a tüdejében a váladék. Sterimar+orrszívás, Homeovox homeopátiás bogyesz 3x1 a rekedstágre + Ambroxol szirup 3x1 a nyák feloldására + forró sós vizet kell tenni a szobájába éjszakára, mert az is oldja a nyákos cuccot.
Az uszitól is el vagyunk tiltva a héten, már a múlt alkalommal sem voltunk éppen ezért, de remélem jövõhéten már okés lesz. Egyébként jól van, eleven, láztalan, eszik, játszik.

Ági

szerintem ne nagyon nyomogasd a bcg oltás helyét. Ha kicsit sárgás fehér a hólyag belseje az nem baj, ez uis egy tuberkolotikus váladék, az oltás hatóanyagától. Ha kifakad, akkor kifakad, nem kell vele csinálni nagyon semmit. Daninak is elég nagy volt, néha kicsit váladékozott, de nem csináltam vele különösebben semmit, úszáson sem volt gond, most már egyre húzódik vissza.

A szoli jó lehetett! Kép De egybõl 20 percre mentél? Én 5 perc alatt is simán leégek benne. 1x vettem 10 alkalmas bérletet, de az elsõ 2 alkalommal 5 perc alatt leégtem és mire leszoliztam a 10 alkalmat uolyan mentõautó színem maradt. Hát ilyen az én bõröm. Biztosan valami kékharisnya lehettem elõzõ életemben valami elõkelõ családban Kép
Köszi a Cora infót, már megnéztem a weboldalt is!
Nekem csak 2 hónapig hullott a hajam, ami terhesség alatt nem hulklot, az egyszerre eltávozott. Most meg úgy nõnek a babahajaim, hogy csak na! Hamarosan elmúlik neked is!

Kataa, Ilke
Lassan mi is kinõjük az IKEA-s kádat, bár ha már majd tudunk önállóan ülni ismét jó lesz pancsizni. Azt még nem tudom, hogy a zuhanykabinban hogyan fürdetjük majd, talán beteszem a kádat és zuhannyal engedem rá a vizet, vagy velem együtt fog zuhanyozni.

Lehet most felelõtlennek tartotok, de én ittam a névnapomkor egy picike kis pezsgõt, kb. 2 korty volt. Dani szerencsére nem dadajozott utána. Én fõleg sörös vagyok, abból is a gabonafélék, de most egy jó kis Baileys-re vágyom már hónapok óta, de majd csak a szoptatós idõszak után.

Kakukkfu
engem is idegesít már ez a sok hó! Ráadásul mi a Városliget sarkán lakunk így még sétálni sem lehet, mert akkor a ligetben a hó, bár mindig letisztítják a járdákat, de a hó csak esik tovább és betemeti. Mi lesz ebbõl ráadásul, ha elkezd olvadni, az meg a másik, amit utálok, mindenhol kosz és latyak Kép

Judy
Dani is ügyesebb meztelenül, mint ruhában. Most már fókában eljut mindenhová, ahová szeretne és felnyomja a fenekét miközben a talpára áll, egyszer majdnem felült egyedül.

Sasha
Dani ugyan nagyon ritkán bukik, de volt, hogy azért bukott, mert még cicire volt téve, a sok tejcsi már nem fért el a pociban. Mi van a fényképezkedéssel azóta?

Zsani
Te hogy dolgozol és mit? Nekem ez a hét laza, mert még a melóhelyen vmit elbarmoltak, így nem tudok bejelentkezni a céghez, majd csak jövõhéten, szóval elég jól bírom Kép Dani körülöttem szokott lenni, ha meg alszik az jó, mert akkor fogok csak majd igazán haladni. így reggel 9-14-ig kell elérhetõnek lennem, de ez persze nem azt jelenti, hogy ez alatt az idõ alatt mindig gép elõtt kell ülnöm, ha etse csinálok meg valamit, akkor a következõ napom nyugisabb.

Kakukkfü
Szerintem mindenki vigyáz a babájára, hogy ne aluidjon nedves helyen és gyakran takarítja a babás helyeket. Mi kezdettõl fogva hason altatjuk Danit, mivel mádhogy nem volt hajlandó elaludni. Egy szobában van velünk, de nem egy ágyban, nem is szeretnénk ezt így, mert mindenki tud így rendesen pihenni. Galárián alszunk Dani meg alatta, de így is hallom a kis szuszogását. Ha nagyon fezsül a cicid, akkor fejjél le belõle egy kicsit, ne aggódj, ha fel is ébredne a picid, akkor is van még abban a ciciben bõven tej.
Nekem soxor volt olyan, hogy hajnalban fejtem és ahogy abbahagytam Dani más ébredt is fel. aztán megszoptattam és láss csodát úgyanúgy jóllakott, ,mint a teli cicibõl! Így meg lett a mályhûtõbe is tejcsi is.

OFF
Láttátok a TV-ben ezt az agyalágyult Michael JAcksont, hogy kilógatta a gyerekét az erkélyen? Tiszta idióta, teljesen kiakadtam.

na pusz, dani felébredt és anyázni akar Kép

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Csipkebogyó!

Szerintem teljesen normális hogy ennyit alszil Luca. legalábbis remélem, mert Emma is ezt csinálja.KépKépKép Õ is olyan 9-10 órát alszik minden éjjel, de volt már hogy többet is aludt. És még nappal is alszik mióta nem hasfájós.

Ma volt kint nálunk doki néni, és vett kaki mintát Emmától mert még mindíg nyálkásat kakil, azt mondat inkább megnézeti. Sajnos a hõemelkedése szerinte a lábától van, nagyon nagy gumó van a injekció helyén, amit a kórházban kapott lázcsillapításra, sebes is, nem tudom hogy tudták így elszúrni. Azt mondja hogy ha nem múlik és begennyesedik akkor fel kell nyitni.Kép Így ma se kapta meg a 3 hónapos oltást.
Viszont kaptunk HA pépet, két félét, Milupa simát és vaníliásat. Ma fogjuk kipróbálni, remélem ízlik majd a kisasszonynak, és jól lakik tõle. Tegnap este 200 ml tápot evett és utána még 100 ml teát, és csak így aludt el, ez nem állapot.Kép

Sasha!

Nagyon sajnálom Gabit, remélem semmi komolyabb baja nincs. Jönnek itt a gondok minden babánál.Kép

Kataa!

Emma 6400 gr. Úgy tûnik mióta itthon van jól hízik, csak a kórházi héten nem volt súlygyarapodás, de hát azt hiszem így se sovány. Még jó hogy volt eyg kis plusz rajta.Kép
Mi fürdõlepedõnek az elejétõl kezdve a tetra fürdõlepedõt használjuk, nekünk bevált, és az hatalmas nagy. Igaz nem olyan aranyos mint a frotírok, mert nem mintás csak sima pelenka anyag (igaz dupla anyag).

manó és Emma (17 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Lányok
ma mefcsinálták petikeke lábát levágták a kinövést a lábujárol egy elektromos késel és nem is sirt csak azért mert lefogták és ö ezt nem szereti viszont haza felé viszont még álmába is sirt mert fájt a lába Kép

Nyuszi,Kataa
a Baileys én is szeretem és van is itthon de már nem iszok belöle mert nincs kivel egyedül meg nem iszok sajnálom Kép felbontani az oroginált üveget még a páromtol kaptam .

Ági
napi 5-6 ora elfoglaltság de ha máshova is kell menünk akor az plusz 2 ora még de semmi gond mert mindig 2 üveg kajcsit viszek magunkall+tea+mielöt elmegyünk valahova megetetem hogy ne legyen éhes Kép

Pusz mindenkinek Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!

Nem a tali ellen vagyok, de még mindig szakad a hó. Nem kellene elhalasztanunk?

Éppen nincs netünk, nem tudjuk mikor lesz újra. A következõ számra tudtok sms-t küldeni, vagy hívhattok: 70/2992112. Ha a tali elmaradna feltétlenül küldjetek sms-t, nehogy potyára elinduljak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lanyok
Nagyon esik a ho meg itt a belvarosban is iszonyu mennyiseg van,tenyleg a duplaja a multkorinak.Meg jo hogy minden napra jut egy baratno aki jon es szorakoztat ebben a hofogsagban : )
Ma ugy orulok mert ma is meg tegnap is volt magatol kaki,ez nalunk nagy unnep am.

Komoly problemaval allok szemben mert Alexnek mostanaban nem izlik a tapszer,amikor anyatejet kap azzal vegez 5 perc alatt kb 150ml-t .A tapit meg ugy kell beleimadkozni es csak 120-at eszik mindig.Szerintetek mit csinaljak kerjek masik fajtat?>Vagy ezeknek mind 1 ize van.??
A dokineni azt mondta amultkor hogy addig nincs csere amig nem fogy a gyerek.Hat en azt nem varnam meg ,deaggodom amiatt hogy mar 2 honapja ugyanennyit eszik tapszerbol.

Zsani
Hat nem ismersz engem meg az eskuvos multunkbol????
Felhivtam az osszes taxi tarsasagot es tenyleg van az EST-nel gyerkeules de csak 1 eves kortol hasznalhato es csak a menetiranynak megfelelo van,legalabbis ezt mondta a diszpecser nekem.Ha te tudsz tobb infot szivesen varom!!!!!
Persze biztos segit a taxis,hiszem mar szamtalanszor segitettek ha boronddel ementem valahova.

Sasha
Hat igen betegseg es betegseg kozott is van kulonbseg.Ilyenkor ertekeli az ember hogy egeszseges kisbabaink vannak : ))))))
Es hogy van az a kisbaba,teljesen felelpult mar???

Kakukkfu
A hidegparasitotol nem lesz nedves a lakas,felreertes ne essek.Alig lehet eszrevenni a kulonbseget csak jobban veszi a baba a levegot.
EN is csak nappal teszem hasra Alexet es pont azert amiert Zsani mondta hogy erosodjon nyaka meg a hatizma.

Agi
De jo meg egy mormota baba.Enmeg nem mertem kiprobalni mikor ebredne magatol de talan akkortalyban mint Petra.

Gumicukor
Jobbulast neked!
En is szoktamneha enni tiramisut,abban is van alkohol,de nem tul sokat.Szerintem havi egy pohat piatol nem lesz semmi bajuk.
A zuhanytalcaban is el tudod fekteteni a babat ha nem zuhanykabin.Legalabbis van olyan fajta ami 20 cm mely.

Mano
Remelem ok lesz a minta!Gyogypuszit Emmanak arra a csunya szurihelyre.A 4 honapos oltast nem?>?
Mar rajottem miert kicsi nekunk a furdolepedo,lemertem es 80*100cm.Ezeket nem itthon vettem azert lyen a meretuk.Azt hiszem beszerzek en is inkabb tetrat.
Alex is pont ennyi kg mint Emma: )))
Viszont mindenki azt mondja hogy tapszeres babak jobban hiznak.Ha Alex az elmult honapban 80dkg-t produkalt ,most meg kb 70-et fog szombatig ugyhogy ez sem mindig igaz.
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zsani akkorat orditott, hogy idaig elhallatszottKép Minden hofordulosnak es sargatablasnakKép gratula. Nagyjabol visszaolvastam az utolso par napot, de annyit irtatok, hogy mindet elfelejtettem.
Ja, annyi maradt meg bennem, Csics, kitartas Petike labahoz, most mar gyorsan gyogyulni fog. Szules utan nekem a kezemen volt ilyen, azt is kivagtak, megvaltas volt, komolyan.

Uuuu, annyi minden tortent mostanaban velunk. Jobb, ha felkeszultok Ti is, kiknek mar "kutyazik" a gyereke. Eddig eleg volt egy szobaban pedans rendet tartani, most az egesz lakasban kell, undoritoKép Es mivel mar kepes az ujjait is hasznalni, a letezo osszes koszt osszeszedegeti. Szoval szonyeg ala sopres mar nem mukodik am, mert felhajtja es kiszedegeti, amit talalKép Vagy pl. a portorles. Epeszu ember terdmagassagban nem tapogatna ossze a butort, hangfalat, persze a legeldugottabb helyeken... kiveve ha 8 honapos. Eleg ciki, mikor az O mini tenyere-keze nyoma ott viritKép
Es a mai nap csucsa: bezart a budiba. Nem rohogniKép
Amator modon behajtottam magam utan az ajtot /hulye szokas, jobb, ha leszoktok rola idobenKép/, es a gyerek meg odatelepedett es vakargaszta az ajtot. Cirka 5 perc alatt el is felejtette, hogy ott vagyok es vegre elmaszott onnan.

Jo talizast mindenkinekKép

-Afonya
afonya

Hordozókendõ: nekem is sima van, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Solymi kezdettõl fogva jó nehéz volt, nem bírtam volna el kézben.
Macsek,
Tényleg úgy néz ki benne az ember, mint a Notre Dame-i toronyõr… 

Sasha,
Az tényleg borzasztó, amikor szörcsög a gyermek. Amikor Solymi náthás volt, én egész éjjel nem aludtam, mert azt hallgattam, hogy nem fullad –e meg. De szerencsére a hang csúnyább, mint a valóság.

Fkata,
Szia!!!!

Zsani,
Igazából nem keltem fel, csak kiveszem az ágyából, és álmában szopik. Volt már úgy, hogy kihagytuk ezt a kora-éjszakai szopást, de akkor 1 körül ébred fel, és azt már eléggé rosszul tolerálom… De lehet, hogy megint teszek egy próbát, hátha így is kibírja legalább 2-3-ig.
Én is nagyon el vagyok szánva a talira! Remélem, a troli járni fog...

Alvás: én a könyv többi részét gyakorlatilag nem is olvastam, csak annyit használtam fel, hogy „minden gyerek el tud aludni magától, ha nem alakítunk ki benne rossz szokásokat”, meg hogy „legyünk mellette, amíg elalszik, simizzük, fogjuk a kezét, stb., hogy meglegyen a biztonságérzete, de ne vegyük fel”. (Meg hogy ha a gyerek nem abban a pozícióban találja magát, ahogy elaludt, akkor kész a balhé…)
Nekem muszáj volt már valamit kitalálni, mert 1. leszakadt a karunk a rengeteg ringatástól, 2. egy taliga sz..rt se tudtunk arrébb tenni, mert a gyerek csak „ember-párnán” tudott aludni, nappal is, és ha letettük, azonnal fölébredt. Nekem elég az, hogy hajlandó egyedül (el)aludni. Attól még elõfordul, hogy elalszik a cicin, és bizony éjszaka is kap szopit.

Kakukkfû,
Eleinte én is féltem hasrafektetni Solymit, de miután kiderült, hogy csak így hajlandó aludni, a kérdés eldõlt. Ha a gyerek egészséges, normál súlyú, nincs túl melegben, és friss az ágynemûje, nem hiszem, hogy gond lehet.

Ági,
Amit a bulizásról leírtam, az múltidõ. Egyelõre nem hiányzik. Sokkal jobban esik egy kiadós alvás Kép. Néha persze most is kiruccanunk (mozi, kora esti koncert), de csak nagyon néha, és amúgy „öregesen”.

Üdv:
Zita
parazita

Dió: nálunk Juli annyit eszik, amennyi beléfér. Nem tömöm, és látszik rajta ha már nem kéri (meg a száját se nyitja ki csak úgyKép). Engem nem nagyon érdekel mit mond a védönö, nem fogom éheztetni a kölköt.
Nálunk az "esti etetésnél tömés" nem függ össze az alvással. Volt már hogy 50 ml tápszerrel csak reggel 6-kor ébredt.
Cici: elöbb-utóbb hozzászokik. Én úgy fejtem az elején (mikor még nem szokott hozzá), hogy csak annyit hogy épp ne feszüljön. Igy csak kicsit csapom be a cicit.
A szoptatás és a hüvelyszárazság bizony összefügg.

gumicukor:gyermekorvos mellett vagyok növér/asszisztens, és napi 2 órát dolgozom, igy 4 órát vagyok összesen távol. Persze a hó miatt tök hosszú az utazási idö.

Manó: most olvasom az injekció helyét. Ne haragudj, de tegnap félreolvastam, azt hittem sima oltástól van a csomó, azért beszéltem hülyeségeket. :=(

Kataa:dehogynem ismerlek. Azért kérded, mert azt hiszem hogy elbirod a hordozót v. miért? Na, a taxis hordozó miatt riasztom apósomat. Nehogymár ne lehessen kisebb babát vinni. Majd jól beolvasok nekiKépKép Egyébként pont onnan tom hogy van nekik, mert ö mondta, hogy szereztek be, pont a Picassokhoz készült üléseket.
A "tápszeres babák jobban hiznak" akkor igaz, ha a mama nem figyel arra, hogy ez nem anyatej, és mindig azt nyomja a gyerek szájába, még viz helyett is. Elöfordul :=I

zsani
zsani

Sziasztok!

Ma kaptam a levelet, hogy a kenguru goldban febr.6-16-ig minden kengurus ruci 24% engedmény van+ a téli holmikból 30-50%. Engem a guta üt meg, most vasárnap hagytam ott 22e ft-ot a 74-es ruhatárra. De legalább nem volt hó.

Utálom a havat! Tegnap és ma az összes szabadidõmet hólapátolással töltöttem. szabadidõ= amikor Betti alszik. A kaputelefonunkat leteszem mellé, így meghallom kint is ha sír. Nosztalgiával gondolok a lakótelepi évekre, mikor csak a kocsit kellett kiásni, most a házat.

Új babák, mamik üdvözöllek benneteket!

Minden beteg babónak és anyukának jobbulást kívánok.

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok,
Afonya,
nem értem mit panaszkodsz...??? Van egy természetbarát, energiatakarékos "porszívód" (Réka).Kép

Dió,
az nem lenne jobb, ha ebédnél szoptatnád és utána kapna Petike fõzeléket? (NEm olvastam korábban, lehet, hogy így tervezted, vagy szeretnéd nem sokáig szoptatni, bocs, ha így van, de ha nem, addig, amíg vissza nem vesz a cici a termelésbõl, márcsak kényelmi szempontból is jobb lenne, ha kiürítené a pici és utána fõzelék. Aztán mikor már nincs annyi, fordítasz. A védõnõnek nem mindegy, mennyit eszik. Az egyik babucinál, hogy keveset a másiknál, hogy többet... Ki érti ezt?
A "megtömés" és alvás sajnos nincs összefüggésben, nálunk legalábbis anno, nem jött be.

Zsani,
írnál néhány szakmai dolgot torna tartásáról? Tudod, korábban felajánlottad. Magánba jöhet. Elõre is köszi.

Ágci

Kép
Ágci

Zsani
Nem,azert kerdeztem, mert hogy ismersz milyen alapos vagyok : ))))En aztan mindennek utanajarok tudod!Kulonben meg vicc volt.Na akkor olvass csak be apos pajtasnak hogy a diszpecser tudja mar mijuk van : ))))
A tapszercsererol tudsz valamit nekem mondani,fentebb irtam .

Afonya
De jo hogy jottel!!!Aranyos lehetett a WC-s sztori.
A noveremmel is megtortent hogy kizartak a hazbol a fiuk.Kimenta garazsba es addig a kilincsbe kapaszkodva elforditottak a zarat.Aztan O meg maszhatott be a pinceablakon : ))Merthat egy 21 honapos gyereknek nem mondhatod hogy nyisd mar ki kisfiam.

Csics
Ne izgulj csak hivj meg minket Nyuszival es maris nem kell egyedul inni azt a bizonyos uveget : )))))
Na most akkor tripla gyogypuszi Petikenek !!!!

Megyek furdetni mert nyugi van!
Kataa

Kép
Kép
kataa

Agci,
juteszembe, van egy konyvem, "Szules utan is fitten" cimmel, nekem nagyon tetszik. Elettani szempontbol kozelit meg dolgokat, mik hogyan nyultak meg, koptak el terhesseg alatt, eleg sokat magyaraz, mit miert kell es hogyan. Ovatos konyv, szoptatast is figyelembe veszi, stb. Ennek a vegen van par oldal oktatasi strategiakrol, tornafoglalkozasok vezeteserol, spec. oltatasi modszerekrol.
Ismered?

-Afonya
afonya

Sziasztok csajszik!

Köszönöm szépen a gratulációkat, Bogibaba és a magam nevében is. Nagyon arik vagytok! Kép
Meg köszi a hordozókendõs válaszokat, azt hiszem karikásat fogunk venni. Az, hogy nem kell ki és bekötni minden alkalommal egy jó érv volt mellette. Kép
Kaki ügyben végülis nem csináltam semmit, mert azóta is szép rendes sárga kakikat produkál a kislány.

A beteg babuknak, és anyuiknak jobbulást kívánok, a talihoz meg jó szórakozást! Kép

Olyan szép ez a nagy hó!!! Bár Bogipapa nagyon mérgelõdött, hogy ki kellett ásnia a kocsit, mert a hókotró egy egész utcányi havat tolt az autóra. De nekem innen bentrõl nagyon tetszik. Kép Még a hangulatom is jobb lett tõle. No meg persze attól, hogy a nagyi átjött, és egész délután vigyázott a lánykára, nekem csak szoptatni kellett, és a szopik között aludhattam néhány plusz órácskát.

Kispici
kispici

Afonya,
igen, nekem is tetszik. Megvan.
Nálunk a mai napig bejön Cumika a WC-be, hacsak nem vagyok elég gyors, a wc kefe, és a wc-papír a kedvence.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Kispici
A másik kendõre is lehet állansó csomót kötni, és mosás után egyszer bekötöm és kész Kép (nem nehezíteni akarom a választást Kép)

bringa és hanna (holnap 24 hetes)
bringa

Haliho!

Visszaszereztem a netet!KépKép
Ma szerelték a risztónkat (megnézték hogy az ISDN dobozunkba tudnak-e telefonos risztást csinálni (sajnos nem...)), aztán (mivel a doboz a TV mögött van), visszaraktam a TV állványát, erre eltünt a telefonvonalunk(a délután üzit a férjem irta a munkahelyéröl, szerencsére mobilon tudtunk beszélni). Csak este a gyerekek lerakása után jutottam el odáig, hogy komolyabban megbirizgáljam (sajnos már máskor is csinált ilyet, ezért valószinünek tartottuk, hogy kontakthibás), aztán sikerült (tényleg az)!

Talilemondás ügyben senki nem reagált, ugyhogy ugy veszem, hogy a tali leszKépKépKép, ne szúrjatok ki velem, hogy délelött lemondjátok!

Zsani!
Remélem sok mondanivalód van, ha esteleg ketten lennénk!KépKép

Áfonya!

Hurrá!Kép
Csak sikerült!
A WC sztori nagyon jó!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Iszonyat mennyiséget tudtok írni, látszik hogy senki sem tud menni sétálni. Kép
Mi voltunk, igaz nem önszántamból mentem ki ebben a nagy hóban.

Én is mire végig olvastam a termést, már elfelejtettem hogy kinek mit akartam írni, ezért csak ami eszembe jut:

Áfonya
Kép Kép Kép
Jó hogy visszajöttél!

Zsani
Hogy oldjuk meg a taxi dolgot? Úgy értem, hogy adott a taxis, az anyós ülésre beülsz Te, a két gyerkõc a hordozóval megy hátra, én meg futok utánatok????? Vagy gyorsan lefogyok hogy beférjek a két hordozó közé??
Vagy van még 1 5letem, a taxis kitesszük a ház elõtt és megyünk mi a kocsival. Kép Kép

Alvás: azt hiszem Kakukkfû kérdezte a hason alvást, ha nem akkor bocsi.
Levi is csak hason tud aludni, már 4 hetes kora óta. Én is paráztam a bölcsõhalál miatt, de elolvastam egy csomó errõl szóló cikket és megállapítottam hogy az ott leírtak nálunk nem fordultak elõ. Levi erõs baba volt már akkor is, szépet tartotta és emelte a buksiját hason (még cumival is). Úgyhogy szerintem is altasd nyugodtan hason, és nem kell feltétlenül hogy veletek legyen ezért éjjel (1 ágyban). Egyetértek Zsanival, ha téged meggyugtat, legyen légzésfigyelõtök is.

Más nem jut eszembe!
Ja még annyi, hogy a betegeskedõ mamáknak és babáknak jobbulást kívánok, gyógyuljon meg mindenki gyorsan.
Ja meg még annyi, hogy én ígértem hogy a talira csinálok sütit, de ma egész nap szaladgáltam (hehe, ekkora hóban), épp hogy fürdetésre haza értem, ezért bocsesz de a süti eltolva a jövõ havi talira. De ha köll vinni valamit (cukor, tea, stb. stb.) akkor szívesen beszállok.

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke
Én is kenguruval megyek mert nem tudom tolni a babakocsit ilyen nagy hóba. A libero pontgyüjtésrõl egy kis füzetbe olvastam amit a postás hozott. Biztos te is szoktál kapni pelusos és bébiételes mintákat. Majd elõkeresem és leírom, hogy mi van benne.

Zsani
Köszi az oltásról amit írtál de ez a BCG amit a vállába kapott. Reggelre már olyan csúnya lett, hogy már majdnem akkora a pukli mint a „nozija”. Fel is hívtam a doktornõt és azt mondta, hogy ez természetes és biztos akkor mindjárt ki fog fakadni. Nem kell vele semmi csinálni. Különben a többi oltással nem volt semmi gondunk még szinte a helye sem látszott meg.

Judy
Jó bálozást!!!

Sasha
Szegény Gabi, még egyszer jobbulást kívánok neki! Sajnálom ami a szomszédotokkal történt. Nem semmi amin keresztül mentek. Én ilyenre gondolni sem merek.

Hát nem tudom, hogy mi legyen holnap annyira szeretnék elmenni de a férjem meg azt mondja, hogy ne menjek ilyen idõbe sehova, inkább maradjak itthon. Már azért is szólt, hogy minek nekem a közértbe is lemennem mikor õ is be tud vásárolni. (a híradóba volt, hogy egy hókotró és egy mentõautó is elütött egy-egy embert, mind a ketten meg is haltak). Csak hát már olyan mehetnékem van. Ha holnap nem esik a hó akkor azért megyek csak ha szakadni fog akkor nem mert itt nem mindig takarítják az utat és én a hegyen lakom. A Kolosy térre meg nincs kedvem gyalog lemenni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Ági és Petra
petra2

Kata007,
Nagyon édes lehetett Dóri.

Katalin,
Gratulálok Nóri babához! Üdv itt!

Sasha,
Szegény Gabi babaKép.

Zsani,
Mi megyünk a talira mindenképpûKép.

Nyuszi,
Lili is már napok óta csak ölben van el délután, de néha még ott sem, ha meg lerakom, elkezd üvölteni.

Kataa,
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni.

Forti,
Ma ahogy néztem ezt az állandó hóesést, döntöttem, mi is taxival megyünk, haza meg apa fog hozni minket. Ha gondolod hozzánk is csatlakozhattok, mert arra megyünk majd biztosan, de tudom Zsani is szólt már.

Beszti,
Tudom, hogy ti messzebbrõl jöttök, és ráadásul két gyerkõccel. Ha úgy érzed, hogy nehezen megoldható az utazás, akkor inkább maradjatok, azért nem kell mindenáron eljönni. Hidd el megértené szerintem mindenki. De most jut eszembe, hogy ezt már nem fogod olvasni valszeg.

Dió,
Szerintem próbáld meg, hogy minden nap egy kicsivel kevesebbet fejsz ki, így lassan szerintem csökkenni fog a tejcsitermelés.
Gyümit én nem adnék estére a babának. Talán akkor már anyatejberizs vagy valami hasonló.

Csics,
Szegény PetikeKép.

Conti,
A kengurus levelet én is ma kaptam megKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Jo reggelt
Kataa
kérjél másik fajtát ha nem izlik Alexnak. Petikével is ezt játszotuk-játszuk hogy ha az urnak nem tetszet valamelyik vagy megunta ez utobi szokot elöfordulni nálunk akor kérek ujat van vagy 20féle tápszer csak izlik majd valamelyik Kép nálunk volt hogy 2hét alatt unta meg de volt hogy 3hónapig birta .ö tudja hogy mi kell neki szerintem kérj ujatt .de az is lehet hogy annyi elég neki mert jo lakott .

Dio
petike is megeszik 1 egészüveg bébiételt és nekem még senki nem mondta hogy ebédre csak 1üveg bébiételt kaphat igaz nem rögtön de egy ora mulva még eszik egy félüveg tápszert .

Áfonya
örülök hogy vissza jötél Kép jot nevetem a bezártak a vécébe iráson Kép

Zsuzsa
eltudom képzelni mien nagy ho van nálatok ugye te laksz Gödölön ? ha sikerül akor mi oda kültözünk vagy valamelyik közeli faluba Kép

Kataa
jo majd egyszer ösze jövünk és megiszuk KépKépKép

Lányok
köszönjük a gyogypuszikat most már talán rendbe jön Kép képzejétek ma majdnem össze estem annyira nincs erö a lábamba meg hányingerem van és fáj a fejem és továbra is megvagyok fázva Kép ja és nem szeretem a telet ÉN TAVASZT SZERETNÉK jo idödt könyeben elmulna a náthám is

Beszti
én szép világos vagy sötét kék táblát szeretnék majd mert 2nap mulva lesz 6hónapos Petike Kép

Pusz mindenkinek Csics és Petike Kép
csics

Mi megyünk a talira, ha esetleg elmarad, hívjatok fel légyszi!

06/20-9957572

Mona
monamáté

Ilke!

De még elolvastam!Kép
Most ugy néz ki, ha csak nagyon nem kezd esni, akkor megyünk!Kép
Azt tudom, hogy elnéztétek volna nekem azt, ha nem megyek, de akkor ha ti pedig taliztok, nekem egy csomó idöt kellett volna várnom, mig újra találkozunk.
Meg már meg is szerveztem addigraKépKép, mire ez a hóesés elkezdödött (jó elöre szóltam a páromnak). Ja, ö végül nem ment el Pécsre, mert tegnap este felhivta a MÁV-ot, mondták, hogy megy a vonat csak 60-100 perc késés lehet. Innen a Déli P. kb. 1 óra (ilyen idöben), + 3 óra út + késés és mindez oda-vissza kb. 10 óra utazás. Egy kicsit sok lett volna.

Én meg majd jó elöre elindulok, aztán óvatos leszek. Vissza már a párom vezet majdKép.

Mona!

Valami van, értesitelek!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szisasztok
Jaj mar en is tavaszt szeretnek,raadasul itt nalunk a tegnapi ho teteje jegge valtozott ,bar csak akkor lehet eszrevenni ha ralepsz merta friss horeteg eltakarja.Szoval en is le lettem tiltva a talirol mint Agi apuka altal.Pedig mar annyira beleeltem magam es nagy mehetnekem tamadt.Ehelyett vasalhatok : (((
NA mindegy marciusban mar csak nem lesz ho!!!!

Kata007
Boldog nevnapot Dorikanak!

Csics
Szegenykem es betegen si menned kell mindenn ap a tornara.Szedsz valamit,hatha hamarabb elmulik.Mikor az ember anya mar nem olyan egyszeru egy megfazas sem.
Kedden megyunk az oltasra majd szolok a dokinak hogy irjon fel mast.

Viki
Merre vagy,mar reg jelentkeztel,Remelem jol vagyotok mind a 3-an!

Ilke
Azt hiszem Te irtad hogy szedulgettel egy idoben.Aztan mi lett belole,vettek vert?Neha en is igy erzem magam,pedig szedem az Elevitet,bar talan abban nem tul sok a vas.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Manó,
no, akkor már jobban van Emma, mint amikor utoljára olvastalak, de mit müveltek vele a kórházban, hogy bénázhatták el ennyire szegénykének a dolgot!? Remélem nem kell megpiszkálni a gumót, múljon már el magától... Azért is tudok ám írni, mert Luca még mindig alszikKép, de este 11 elött úgysem tudom alvásra bírni... Kicsit el kéne tolni a napi ritmust -2 órávalKépKépKép

Csics,
gratula a kis hösnek, ugye már nem fáj annyira neki? Neked pedig küldök egy kis enyhe idöt, ha tavasz nincs is, de tegnap szépen sütött a nap és az a kevéske hó is elolvadt ami volt!

Kispici!Kép
Isten hozta Bogibabát!!!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Hát, mi is el lettünk tiltva apa által a mai talitól. Mondjuk magamtól se nagyon lenne merszem nekivágni Petivel. Majd legközelebb. Persze apa így jól járt, mert a talira sütött sütit megeheti.Kép

Én is nagyon várom már a tavaszt! Ha egyszer jó idõ lesz, Petivel egész nap kint leszünk, majd viszünk magunkkal kaját, és haza se jövünk, csak este. De ez még olyan távolinak tûnik. Ráadásul anyuék is jöttek volna a hétvégén, de õk sem mernek Debrecenbõl nekivágni.Kép

Na, aki eljut annak jó talit! Köszi a tegnapi kérdéseimre a válaszokat!

Vigyázzatok magatokra!

Dió és Peti
szabotimi

Kataa!

Sajnos a 3 hónapos oltást sem kapta még meg, mert azóta folyamatosan beteg.Kép
Emma is olyan furcsán eszik mostanában, attól függetlenül hogy õ nagy mennyiségeket megeszik. Amikor elkezdem etetni akkor nagyon lelkes, de ahogy alábbhagyott a nagy éhség akkor már forgatja a fejét össze-vissza, rugdos, csapkod. Én is gondoltam rá, hogy már unja a tápszert. De szerintema HA tápszereknek mindnek egyforma íze van, nem HA-t pedig nem akarok neki adni. Sõt amíg a nyálka el nem tûnik a kakijából nem is adhatok neki, azt mondta a doki néni hogy még az is lehet hogy tejmentes tápszert kell majd neki adni, hogy a bélbolyhok rendbe jöjjenek.

Szerintem Alex kakija is rendbe fog már jönni, és megy majd neki magától, Emmánál is így volt.

Én hasra fektetni egyáltalán nem tudom, mert annyira utálja! kb 1 perc után hisztizik ha hasra teszem. Pedig jó lenne ha úgy tudnám altatni, mert õ is csapkod mikor álmos lesz nappal, meg dörzsöli a szemét, mint ahogy valaki írta hogy az õ babáj ais, és ilyenkor szinte le kell fogni a kezét hogy el tudjon aludni. Egyébként ettõl függetlenül nagyon szépen tartja a fejét (a doktornéni szerint). Viszont forogni egyáltalán nem akar, megértem, minek forogna ha ugyis utálja a hason fekvést. De ülni nagyon szeretne!

Tegnap kipróbáltam a HA pépet, az ízesítés nélkülit. Hát elõször nagy hévvel nekiesett, de aztán megunhatta mert nehéz kiszívni az üvegbõl és nagyon sírt. Aztán beletörõdött és megette majdnem az egész adagot. De utána 3 órával ugyanúgy kérte a következõ kajcsit! Igaz hogy ez 1/2 10-kor volt este, aztán lefektettem, és 10-aludt reggel majdnem 8-ig.

Zsuzsa, Zsani!

Igen, sajnos ez lázcsillapító oltás volt, és fel is vagyok háborodva, hogy hogy lehetett így elrontani, d ehát mit csináljak. Kenegetem neki árnika krémmel, pillanatnyilag jobb öteletm nincs És várok. Szerencsére nem fáj neki, még akkor sem ha nyomkodjuk, remélem ez azért jó jel. De este megint 37,9 volt neki a fenekében a hõmérséklete, ez viszont rossz jel. Az az egy szerencse hogy minden viszontagság ellenér Emma jó kedvú és mosolygós, nincsenek fájdalmai, mert ha láthatóan beteg lenne akkor nem tudom hogy viselném. És tudjátok mi a legszomorúbb? Hogy tegnap a doki néninik közölte hogy ha nem épp hétvégére jön ki az Emmán a véres hasmenés, és így nem az ügyeletes orvoshoz visszük hanem õtt hívjuk,a kkor õ nem küldte volna kórházba! Akkor nem kapta volna el a Rota vírust (és én sem bár ez mellékes), és nem kapott volna lázcsillapító szurit. Ha tudnám hogy hogy kell azt a piros vicsorgó fejecskét csinálni, akkor most ide tennék vagy ötöt!

Csics!

Azért jó hogy Petike túl van a dolgon, és most már biztos meg fog gyógyulni. Azt Emma is utálja ha lefogják!

Manó és Emma (ma 17 hetes)

KépKép
manó

Csipkebogyó!

Nem tudom hogy tolhatták el így, valószínûsítem hogy mivel elõször vért vettek tõle, aztán adták a szurit, Emma feldühõdhetetta vérvételen és utána angyon hisztizhetett, és valószínûleg kirántotta a lábát miközben adták az oltást, így felszakadt a bõr és seb lett. A doki nénink szerint ugyanezen okból nem az izomszövetbe ment az oltó anyg, hanem a zsírszövetbe, és így lett nagy gumó. Kérdés hogy elfertõzõdött e, mert akkopr van baj. Na de kérdem én, hogy ha õk ott a gyerekosztályon sem bírnak el egy hisztizõ gyerekkel, akkor ki bír el? És ráadásul több napig semmit sem csináltak vele, azt hitték hogy csak bevérzett, hiába szóltam több orvosnak is. Az egyik mikor rákérdeztem hogy kell e valamit csinálni vele, azt mondta hogy "Nem tudom". A végénmeg már mikor csúnya lett akkor még az osztályvezetõ fõorvos is bejött megnézni, de hát sokat értem vele akkor már. Remélem azért leszúrták minimum a nõvért meg az orosokat.

Az alvással kapcsolatban: Én hagytam hogy Emma alakítsa ki a rendet, amíg nem álmos úgyse tudom lefektetni. karácsonykor még mi is 11-éjfél körül tettük le, aztán ahogy egyre aktívabban "dolgozik" nappal(pl játék csapkodás), úgy egyre korábbra tevõdik a lefekvés. Most már 10 körül olyan nyûgös hogy muszáj aludni vinni. Pedig nappal is többet alszik mint 1 hónapos korában.

manó és Emma

KépKép
manó

Alvás
Daninak talán már kialakult a napi ritmusa, így jobban szervezhetõ köré bármilyen program. Ált. este 8-9 felémár jelzi, hogy szeretne aludnui, olyankor sehogy sem jó neki, eszik és szépen el is alszik. mostanában már úgy is elalszik, hogy csak cicizik, ,ha már elég neki, akkor fel akar ülni, büfizik a vállamon és lehetem le, párat még forgolódik vagy nyüszög, de elalszik. aztén van, ,hogy 5-6 felé ébred eszik, és még 8-ig alszik, vagy egyáltalán nem ébred fel és reggel 7 körül ébredezik és vár minket az ágyikóból kukucskálva. Aztán alszik 1/2 11-tõl du. 1-ig, aztán vagy alszik délután 4 felé egy rövidet vagy nem, mikor hogy. Jó lenne már sétálni, mert ott mindig el szokott aludni déálután, így nincs estére nyügi.

na psusz, megyek szerelem a másik számcsigépemet, ,amin elvileg dolgoznom kellene, de már megvan a megoldás, na meg a bibi is, hogy végre láthassam a munkahelyi hálózatot is. Látom már estére rendes szerelde lesz. Dani ebben fog felnõni, mert tõlem is ezt látja és az apjától is.

gumicukor és dani
g

Alvás
Daninak talán már kialakult a napi ritmusa, így jobban szervezhetõ köré bármilyen program. Ált. este 8-9 felémár jelzi, hogy szeretne aludnui, olyankor sehogy sem jó neki, eszik és szépen el is alszik. mostanában már úgy is elalszik, hogy csak cicizik, ,ha már elég neki, akkor fel akar ülni, büfizik a vállamon és lehetem le, párat még forgolódik vagy nyüszög, de elalszik. aztén van, ,hogy 5-6 felé ébred eszik, és még 8-ig alszik, vagy egyáltalán nem ébred fel és reggel 7 körül ébredezik és vár minket az ágyikóból kukucskálva. Aztán alszik 1/2 11-tõl du. 1-ig, aztán vagy alszik délután 4 felé egy rövidet vagy nem, mikor hogy. Jó lenne már sétálni, mert ott mindig el szokott aludni déálután, így nincs estére nyügi.

na psusz, megyek szerelem a másik számcsigépemet, ,amin elvileg dolgoznom kellene, de már megvan a megoldás, na meg a bibi is, hogy végre láthassam a munkahelyi hálózatot is. Látom már estére rendes szerelde lesz. Dani ebben fog felnõni, mert tõlem is ezt látja és az apjától is.

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke!

Megyünk a talira, de csak 2-kor tudok elindulni, ezért kb. 3/4 3 körül érünk oda.

Üdv:
Zita
parazita

bocs 2x ment Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa!

Vikirõl annyit tudok, hogy a friss kismamákba írt egyszer, még nem mert bejelentkezni. sajnos azt írta, hogy mostanában ebbe a topicba nem ír, a szopis vita miatt. nagyon sajnálom.Kép Kép Kép remélem azért olvas minket, de jó lenne róluk is tudni.

manó és Emma

KépKép
manó

Helló!

Lányok!
Köszi a jókívánságokat Gabcsinak!Kép Sajnos nem javult az állapota, most jövünk a dokitól. A szirup helyett kúpot irt fel neki, mert a gyerek annyira utálja, hogy inkább megfullad, de nem nyeli le. Tegnap még sípot, röfögött és hörgött, de ma már minden levegõvételnél úgy csinál mint ahogyan a Süsü okádja a "szalmatüzet". Iszonyat.

Csipkebogyó!
De jó hogy tudtál jönni!Kép

Viki!
Már régen lezáródott a vita gyere vissza!KépKépKép

Kellemes talizást!
sasha és a 17 hetes Gabcsi

Kép
sasha

Talizos Lanyok
JO szorakozast es irigykedek nagyon !!!

Viki
Ne mar!!Lecci gyere mar ide is ,ez a vita mar nem tema!!!!

Dio
En is varom nagyon,legalabb a napsutes johetne mar,rogton jobb kedve lesz az emberne ha besut a nap a lakasba.

Mano
Ja most mar ertem.Remelm rendezodik ez a laz dolog.Szerintem a hoemelkedes azert lehet mert nehezen labal ki a kis szervezete ekkora betegsegbol.Lenyeg hogy O jol erzi magat.
Az etetes nanuk is csapkodasba megy at ha tapszert kap.Ha anyatejet akkor persze nyugiban nyeli mint kacsa a nokedlit kb 3 perc alatt.
Hat akkor en sem adnek neki mast csak HA-t de ha ugyanolyan ize van akkor meg mindegy.
Nekem sem forog meg Alex,de nem aggodom ,O amugy is olyan kis lusta baba,gnodolom ezert is alszik sokat.
DE jo hogybejott a pep.Nem probalod meg kanallal vagy ezt cumisuvegbol kell adni??
Mar te sem adod a szololet neki??En csak akkor ha mar nem kakilt 3 napja.
Igazad van most hogy mar tobbet vannak fent es aktivabbak jobban elfaradnak es ezert nalunk is pontban 10-kor mar alvas van : )))

Gumicukor
Nalunk is van mar program vegre,igy legalabb mindenkinek tudom mondani aki jonni akar, hogy mikor eszik, alszik.Az eleje eleg kaosz volt minden nap.

Az otthon unatkozo Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Dió,Forti

Ne búsuljatok, én is sütöttem sütit és jövünk is a talira!KépKépKép Taxival. Én is gondolkodtam azon, hogy szívesen osztozok valakivel a taxin ,de max. úgy férne be 2 anyuka, 2 hordozós baba, meg a sofõr, ha az egyik hordozós baba az anyuka ölében utazna hordozóstól...Kép De ha valaki vállalja és Zuglóban lakik én szívesen felveszem.

Ilke

Biztos a frontot érzik a Manók. Emília tegnap és tegnapelõtt 2,5 és 3 órát aludt nappal!, és egyhuzamban, ami nála nagy szó.Kép De ettõl függetlenül amikor nem aludt meg nyûgös volt. Alig vártam tegnap is, hogy hazaessen Apa, este fél 8-kor....és még a névnapomat is elfelejtette...Kép

Gumicukor

Szinte órára ugyanez a mi napirendünk is.Kép Persze csak hogy meghazudtoljon most ma egy kicsit másként csinálja Emília, de nem bánom, mert alszik egy jót tali elõtt. A mi másik számítógépünket is megvarázsolhatnád, mert Apa sosem ér rá, és azon van a sok száz fotó és már úgy nyomtatnám õket az albumba!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!Kép
Nagyon örülök, hogy úra szent a béke!Kép Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, igazság szerint nem hittem, hogy feltûnik valakinek, ha nem írok.Kép
Nagyon sokat írtatok, most nem tudok mindent visszaolvasni, mert sietnem kell.
A beteg babáknak jobbulást kívánok! Levi is volt egyszer megfázva, még emlékszem, milyen szar.Kép
Amúgy tegnapelõtt volt 8 hónapos, ennek örömére próbálkozik a mászással. Kidugja a fenekét, és vagy vetõdik egyet elõre, vagy eldõl valamelyik oldalára.Kép Meg most már el kell dugni elõle a cumit, mert ha megtalálja, szépen berakja a szájába (amúgy csak alváshoz használjuk), pedig nem is mindegy, melyik irányból teszi be, mert fogszabályozós a cumi.
Írtam nektek múltkor egy tök hosszút, mindenkinek válaszoltam, erre az utolsó sornál elszállt minden. Na, erre olyan ideges lettem, hogy vissza sem kapcsoltama gépet. Már tök rég fagyott le, eszembe sem jutott, hogy mentegessem...
Amúgy "jól" vagyunk, ami csak rám nem igaz. Nem akarok panaszkodni, de nagyon szarul vagyok, 24 órás émelygés van még mindig, legszívesebben ki sem szállnék az ágyból egész nap, de hát gyerek mellett ezt ugye nem tehetem meg... Most már a 10. hét körül vagyok, igazán javulhatna. Általában kihasználom, ha a Levi alszik, én is durmolok vele, így nincs túl sok idõm netezni.
Meg most tornyosul a munka is (SZJA-bevallások és társai), már abból is kezd elegem lenni, meg a szakdogámat is kellene írni, nemsokára le kell adnom.
Na megyek, nem depizek itt nektek tovább!Kép

Ági!
Írok ám majd, csak kicsit összeszedem magam, jó?KépKépKép

Szép napot és jó talizást mindenkinek! A következõre már mi is szeretnénk menni, remélem, sikerül!
Sziasztok:
Viki
vikici

Kataa,
Úúúúúúúgy sajnálom, hogy nem tudsz eljönni!
A szédülés szerencsére elmúlt, valszeg vitamin és vashiány lehetett. Én azért tértem át az Elevitre (no meg azóta nagyon figyelek, hogy minél több vitamint egyek) , mert több vas van benne, mint abban a vasbogyóban amit terhesség alatt szedtem. Vérképet nem csináltattam, de ha nem múlik el nálad, akkor szerintem nem árt ha megnézeted.

Dió,
Kép
Pont én is erre gondoltam, múltkor, hogyha egyszer kisüt a nap úgy igazándiból, akkor felkapom Lilit és jó messzire elmegyek vele sétálni.

Manó,
Lili is utált hason lenni, nagyon sokáig õ is csak 1 percig tûrte, aztán azt találtam ki, hogy sok érdekes játékot (zenélõset is) elé raktam amikor hasalt, és így az kicsit mindig tovább fenntartotta a figyelmét. Ma már imád hason lenni, sõt õ fordul hasiraKép.

Gumicukor,
Hogy te milyen ügyi vagy! Ha én meglátnék egy számítógépet belülrõl biztosan kiszaladnék a világbólKép.
Nekünk is kb. ilyen a napirendünk

Zita,
Semmi gond.

Viki,
Örülök, hogy megint itt vagyKép!

Nyuszi,
Az én sütim most sülKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Voltunk ma kint, de valoszinuleg megint par napos szobafogsag.
Az en manomat, ha egyedul vagyok, tenteben viszem ki, (olyan mint egy kenguru, csak fekszik benne), de mindenhonnan hobombak es vizzuhatagok hullanak, ugyhogy eletveszelyes. Kép

Mi meg picik vagyunk, de a kovetkezo talira szivesen mennenk. Hogy szerzitek meg ezt a jatszohazat?
Ide mindenki mehet, vagy le kell foglalni?
Ez nagyon jo otlet.
Jo talit es sutizest, Kép

Kakukkfu
Emma, holnap 5 hetes
kakukkfu

Lányok!
Én nem merek elindulni a Petrával mert nálunk nagyon nagy szélvihar van. Keresztbe fújja a szél a havat.A közértbe sem tudtam lemenni. Nagyon sajnálom de idáig vártam hátha csendesedik de nem. Remelém a márciusi már tényleg összejön mert addigra már jó idõ lesz és nem lesz ennyi beteg baba.
Mindenkinek nagyon jó talit kívánok!!!

Ági
petra2

Kataa
Én is úgy búslakodom. Annyira elmentem volna. Sütit én is sütöttem és most itt eszem egyedül, a Petra meg durmizik.

Nyuszi
Nagyon sok boldog névnapot!!!

Viki
Boldog 8 hónaposságot Levinek!!
Csak akkor írjál majd ha jobban leszel. Pihenjél sokat! Tudom milyen szar az elején én is elég hányós voltam de gondolj arra, hogy már csak pár hét és biztos el fog múlni a hányinger és a fáradság is. Irigyellek ám nagyon! Olyan jó volt babásnak lenni.
Ezek szerint te is könyvelsz?

Dió
Szerintem a gyümölcs annyira nem laktató.
Tej: próbáljál meg mindennap egy kicsit kevesebbet fejni és akkor a melled fokozatosan fog hozzászokni.

Gumicukor
Nekem is nõnek a kishajaim. Hát remélem, hogy most már nekem is el fog múlni a hajhullás. Most kezdtem el szedni vasat mert a nõgyógyászom azt mondta, hogy attól van. Nekem már túl régóta hullik.
Alvás: kiszámoltam a Petra 15 órát alszik egy nap. (Éjjel 11 óra, de 2 óra és du. 2 óra)

Csics
Szegény Petike de legalább már túl van rajta. A tényleg tud fájni. A férjemnek két évig volt benõve a körme és utána meg megmütötték mert sehogy sem akart meggyógyulni. Gondolom most megmutatták, hogy hogyan szabad levágni, hogy ne nõjön újra vissza. Jobbulást neki!

Kataa
Nem lehet, hogy a tápszer laktatóbb és azért eszik belõle kevesebbet?

Áfonya
De jó, hogy újra jelentkeztél! A Petra is próbál mindent összeszedni a két kis ujjával. Olyan aranyos. Ja meg az a legújabb, hogy a maradék hajamat tépi pedig be van gumizva és csak pár szál lóg ki.

Ági és Petra
petra2

A Spektrumon most neztem egy filmet Kotodes volt a cime es 2 anyukarol szolt akinel a szules utani depi nem mult el sot rosszabodott.Mire orvoshoz fordultak mar majdnem keso volt.Nezzetek meg ,biztosan ismetlik majd,aki teheti nezze meg mert nagyon tanulsagos.

Viki
De jo hogy jottel,orulok hogy Levi mar maszogat.Azt elhiszem hogy rosszul vagy.Az elozovel is voltal??en is szornyen ereztem magam pont a 12.hetig aztan elmult nyomtalalnul.

Ilke
Meg csak 2* fordult elo de idegesitett,en is csomo vitaminoot eszek egesz nap+Elevit.Remelem nem kell dokihoz menni,mert a terhesseg alatt mar eleget szurkaltak. : )))

Kakukkfu
Nekunk is van ilyen tentenk,nem sokat hasznaltuk de Alex szerette,sajnos mar kinotte : (((

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Csipkebogyo
köszönöm a jo idö megérkezet ma szép napsütéses idö volt csak a szél fujt egy kicsit viszont itt olyan nagy hó van hogy nem olvad el egyik naprol a másikra KépPetike lába most is fáj ha megnyomja vagy beüti de most a seb fáj neki .

Mano ,Kataa
szerintem azért van különbség a HA tápszerek közt is mert mi most kaptunk a dokinénitöl 2 HA tápszermintát és ezekben van cukor tehát édesek .

Kataa
ahogy reggel irtam hogy Petike ha megunja a tápszert akor nem eszik adig mig nem kérek ujat hát nem is evet semmit egész délelöt csak a tej és szojamentes pépjét ete meg no meg teát ivott igy most kérhetem ujat csak az a baj hogy ez tejmentes tápszer volt amit megunt a minta amit kaptam az HA tápszer cukoral de remélem nem lesz baja töle kölönben megete mind a 200ml jo izlése van a fiamnak mert Képvaloszinöleg a legdrágább HA tápszer tetszik neki ezt a márkát már ete igaz az nem volt HA az banános volt és nagyon izlett neki csak hasfájos lett töle a tejmentest meg most már megse eszi Kép inkább koplal ráadásul most váltot az étrendjén most már nem kell neki a csirke+alma mert azt se ete meg regelire na mire kitalálom hogy mit eszik szivesen adigra változtat az étredjén és kezdödhet a kitalálosdi ujbol Kép Kép

Mano
én azért se akartam hogy bent maradjon a korházban mert féltem hogy ugy járok mint te meg azért mert miközben megvizsgáták egy idösebb doki azt mondta az én Petikémröl hogy Refluxos csupán azért mert elöte evet és büfi szaga volt Kép amit ö hányás szagnak titulált és azt mondta hogy a hipoton babák refluxosak már csak ezért sem hagytam volna ott még akor sem ha én is ottmaradhatok vele .

Ági
semmit nem mutatak még meg csak atak 1 piros ecsetelöt+egy fehér krémet hogy napi2x ezel kenjük be petike lábát még szerencs hogy apját megtudtam kérni rá hogy mielöt elmegy dolgozni segitsen petikének a lábát átkötni és lekezelni .

Pusz Csics és Petike Kép

UI:aki volt a talin majd meséjen Kép
csics

Sziasztok!
Látom, sokan mentek talira, mert nem írtatok olyan sokan...Kép

Nekem pont az a vicces, hogy a két fiúval fele ennyire sem voltam rosszul, pedig ikrekkel állítólag félidõig szoktak hányni. na, ezt kihagytam. És ráadásul most sem hánytam még, de néha úgy érzem, jobb lenne, mint ez az érzés, hogy bármelyik pillanatban ki tudnám dobni a taccsot. olyan, mintha minden egyes falat, amit magamba tudok tuszkolni, nem menne lejjebb a torkomnál.Kép Mivel az elõzõ terhességemnél ilyen nem volt, gondolom, hogy most kislány lesz.KépKépKép
Én nem könyvelek, csak bérszámfejtek. Amúgy munkaügyes vagyok, és utálom is a számfejtést, de most ebbõl van pénz, ez az, amit itthon is tudok csinálni...
Képzeljétek, a Levi az elõbb megint új dolgot csinált: a kiságyban négykézlábra állt, a fejét viszont otthagyta az ágyon. Aztán eldõlt..KépKépKép Lehet, hogy lassan a legalsó szintre kell tenni az ágyat?! Gondolom, onnan tök nehéz lesz kiemelgetni.

Ági, én azért (is) vágattam le a hajam, mert a Levi állandóan tépte, abba csimpaszkodott, mint egy kismajom.Kép Most rövid, de így is bele szokott markolni, hogy jól megtépjen, és közben hangosan nevet... a kis szadista...KépKépKép

Viki
vikici

Csics!
Jobbulást Petikének! Szegény, hamar megismerkedik itt a dokikkal, de remélem, gyorsan rendbejön!!!KépKépKép
Viki
vikici

Sziasztok!

Sasha,
igaz, milyen jó, hogy tudtam jönniKép, de még milyen irigy vagyok a havi találkák miatt, ahova pedig sajna nem tudok. (És nem vigasztal, hogy most az idö miatt alig páran mozdulnak ki!) No, majd valamikor nyár végén, amikor lehet majd Lucával utazni, akkor mi is bemutatkozunk...

Viki,
én nem akarom levágatni a hajamat!!!Kép Derék alá ér már, Luca még nem is igen érdeklödik iránta, de véletlenül így is bele szokott kapni és olyankor persze marokra fogja. Ezért aztán már nagyon gondolkozom a megoldáson. Vajon a fürdösapka jó ötlet?Kép
Amikor olvaslak, akkor azon gondolkozom, hogy hogyan oldható meg a "kíméljük magunkat" életforma egy 8 hónapos baba mellett?

Csics,
úgy elküldtem neked a napocst, hogy itt ki sem sütött maKép

És most megyünk fürödni, hiszen azt Luca úgy, de úgy szereti!KépKépKép

Csipkebogyó
csipkebogyó

Szia Csipkebogyó!
Kímélõ életmód? Ha-ha, mi az?Kép Na, az elõzõ terhességemnél arany-dolgom volt, anyit pihentem, amennyit csak nem szégyelltem. Mivel a 8. héten volt egy fenyegetõ vetélésem, a doki nem engedett vissza dolgozni (csak pár hétre mentem vissza), így nem éltem valami rohanó tempóban, csak itthon dolgozgattam nyugiban.
Na, most ez nem megy, sokszor lelkiismeret-furdalásom van a pocaklakó miatt, hogy szegény van, hogy egész nap alig jut eszembe. Bezzeg mikor a fiúkkal voltam terhes, egész nap baba-könyveket olvasgattam meg forgattam a terhesnaptárt, hogy hol is tartunk pontosan...KépKépKép
A legnagyobb nehézséget végülis csak a séta okozza, mert a 3.-on lakunk, és lift nuku. Na, az egy kicsit húzós, fõleg, mert hozzá voltam szokva, hogy Levivel kisétálunk a Bosnyák-téri piacra, és ott jól bevásárolunk, de most már annyit azért nem merek cipelni, elég a Levente.Kép

Nem akarlak elkeseríteni, de a Luca is biztosan "vevõ" lesz a hajadra.Kép Azért át lehet vészelni, engem több felõl agitáltak, hogy vágassam le, így végül beadtam a derekam. De ha nagyon nem akartam volna, azért még most is ott lógna a fejemen.Kép

Hú, most a Levi olyan nyûgös, mint még talán soha. Elment az apuci valami "buliba", és szerintem apa-hiánya van.Kép A ti babáitok is így vannak? Mikor hazajön a férjem, a Levente addig nyafog (pedig nem szokása!), amíg az apja fel nem veszi, meg meg nem puszilgatja. Szerencsére nagy a szerelem közöttük!

Jaj, ha jól emlékszem, Áfonya széphajú Rékája ma 8 hónapos! Boldog hófordulót Nekik!KépKépKép

Szép estét és jó éjt minden babának és mamának!
Viki és Levente
vikici

Agi
Hat igen laktatobb inkabb csak az a szivfajsdalmam hogy mar 2 honapja ugyanannyiteszik belole mig az anyatejbol tobbet .Csak hat az veges sajnos.
Nekem is kene mar valami sutes felet produkalni,fozniazt mar nagyon tudok de a sutesbol csak ket fajtat tudok.A hetvegen megprobalom boviteni a kort.

Csics
Hat igen ezert huzom en is hozzataplalalst mert az mar komolyabb dolog.En is meg ferjem is borzaszto rossz evok voltunk ugyhogy van esely ra Alexnal is.

Viki
Szoval kislany a cel: )))Hat remelem igazad lesz.De akkor nekem miert volt egy kisfiuval olyan hanyingerem hogy csak na.Nekem sem jott semmi,bar jott volna.Igyal tejet meg keksz+banan.En ezeken eltem hetekig,ja meg a vitamin : ))
Apa hiany meg nem tapasztaltam de ha este hazajon ,rogton elmulik minden nyugije,bar ritkan van neki,de amint apa megjelenika fuleig er a szaja.Itt is nagy a szerelem es a hogy udvarolnak egymasnak ,neha mar feltekeny vagyok : )))))

Csipkebogyo
Hat nem is azzal van a baj hogy a baba huzza hanem nagyon elkezd hullani.Nekem akkor kezdodott amikor Alex 3 honapos mult,de megnyugtattak hogy a tobbsegenek 3 honap alatt lemegy.
Utalom mindenhol az en hajam van a lakasban ,pedig nekem mar csak a nyakamig er.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Kedves Talisok,

Elöször is örülök, hogy végre láttalak titeket meg a babákat. Nagyon jól éreztük magunkat, csak Solymi kicsit elfáradt, mert egész nap alig aludt.
A játékait sikeresen otthagytuk, úgyhogy aki volt olyan rendes és begyûjtötte utánunk a méltán népszerû zörgõs kulcscsomót és a színes, nyakán madzagos plüssmacit, az hozza majd el a következõ talira Kép Köszönjük!

Viki,
A Bosnyáknál laktok? Mi is oda járunk védõnõhöz meg dokihoz. Amúgy a Dózsa György útnál lakunk.

Apa elment a Balatonhoz 3 napos csapatépítõre, de majd csak kibírjuk valahogy. Persze eddig el voltunk kényeztetve, mert itthon volt betegállcsiban...

Üdv mindenkinek:
Zita
parazita

Sziasztok Lányok!

Hát, nagyon rossz idõ volt ma mifelénk, egész nap fújt a szél, igaz, hó nem esett. Viszont sétálni ki kellett mennünk, mert Napsugár ebéd után már nem bír a lakásban megmaradni. Õt nem zavarta a szél, rátettem az esõvédõt a kocsijára, csak engem...

Áfonya!
Jó, hogy végre te is írogatsz! Kép Réka nagyon klassz csajszi, már fel tud állni? Láttam a fényképét, még mindig jó nagy haja van. Vágod is a haját? Boldog nyolc hónaposságot Neki Kép

Viki!
Te is hiányoztál ám, és remélem hamar túl leszel ezen a " hányós " idõszakon, addig is pihenj sokat! Kép

Sasha, Csics, Manó!
Javulást a pici babáknak!Kép

Hogy milyen borzasztóak ezek a kórházak, rájuk férne már egy kis szemléletváltás...
Sajnos, én is csak rosszat tudnék mesélni...

Kataa!
Napsugár is nagyon utálja a tápszereket, kb. 4 hónapos korától elég nehéz etetni, de az utóbbi egy hónapban már csak 100 ml-ket volt hajlandó megenni, igy lecseréltük a tápszerét, rájöttem hogy a hígabbat jobban szereti /Õ már a 2. tápszereket eszi, mert már elmúlt hét hónapos / most éppen Mildibé-t és a Beba 2 vaniliásat eszi.

Talisok!

Meséljetek, milyen volt a buli? Vagy még nem értetek haza ?

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?