Új privát üzeneted érkezett!

Mi van lanyok, nagy a csend! Mindenki babazik? Az a jo. Na sebaj, en jovok a kerdeseimmel:

- Miert van az, hogy a baba orra (10 hetes) mindig tele van eleg nagy meretu orrpiszokkal, hivahtnam akar kemenyebb takonynak is. Nem natha, orra nem folyik de szinte minden nap ki tudok szivni egy ember meretu darabot az orrabol. Most beszerzek egy parologtatot, hatha az a gond, hogy szaraz a levego (25 fok).

- Ti minden idoben kirakjatok a kicsit? MOst hogy ilyen kodos szmogos, en azt gondolom, hogy ez nem egy oxigenbomba neki, kozben tudom, hogy jot tesz. Ti hogy vagytok ezzel?

- Nalatok nincs a babanak hajszaga? Sampon ide vagy oda, a hajszag nalunk marad, az is olyan emberes.

hat ennyi mara, remelem elokerultok

zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztokk!

Zsuzsa: nekem azt mondta az orvos is és a védõnõ is, hogy ködös idõben ne vigyem sétálni. És az orrleszívás nálunk is így megy! Kép

cory
cory

Sziasztok!

Az egyetlen idõjárás, amikor a baba érdekében nem javasolják a sétáltatást, az a ködös idõ. (Esõ esetén pedig a mamának nem célszerû... Kép) Ugyanis a köd nem engedi elszállni a poros, szennyezett levegõt (mintegy lenyomja) és ebben a rétegben marad, amit nem célszerû még nekünk sem hosszú távon belélegezni.

Hami
Hami

Egy érdekes gondolat jutott errõl eszembe. A László kórházban, a kruppos beteg gyerekek osztályán hallottam a doktornõtõl. Mikor jött a ködös (párás és nyirkos) idõ: hogy végre jön a megváltás a krupos gyerekeknek. Merthogy nekik ez a legjobb (a hideg pára). Szóval igaziból nem a köd a ludas, hanem a környezetszennyezés!
(történetesen így õsszel a legközelebbi ilyen (kertes közegben) a falevél égetés! szerintem)
Ildi
PIldi (pildi)

Szijasztok!

Zsuzsa73! Az én kislányom(3hetes) pedig olyan hangokat szokott kiadni levegövételkor, mintha tiszta takony lenne az orra és alig kapna levegöt, pedig nincs is az orrában semmi...ez normális? Vagy minden nap szivogatnom kellene, mert csak van ott valami? Te mivel szivod az orrát?

Cory! Porszivós orrszivót hány hetes kortól lehet használni?

Nálatok meddig tartott a szülés utáni vérezgetés?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok,
nekem azt mondta a doktornéni (tényleg néni, van vagy 65 éves), hogy ne szivjam az orrát a babának, csak lazitsam fel a trutymót gyenge kamillás fözettel, majd a gyermek kitüsszögi. Tényleg kitüsszögi és nem fárasztjuk egymást.

Tegnap elhasználtam a saját fürdövizembe a mamacsomagban lévö Johnson's babafürdetö árumintát, a karom tele lett piros pöttyökkel és viszkettem egy napig. Hallottam, hogy a Johnson's allergén, de ez azért durva.
Pocok

SZiasztok!

Lara: szerintem kezdetektõl lehet használni a porszívóst. Nálunk muszáj volt, mert volt egy kis fertõzésem, és persze elkapta Kép
Nekem 2,5 hétig tartott a vérezgetés, de a 6. hét végéig normális!

cory
cory

SZiasztok!

Az anyatej is bejuthat a gyermek légútjaiba! Pl. ha mohón eszik. Így ha szopi közben hallod csak a szürcsögést, akkor egyáltalán nem bizti, hogy taknyos!!
Lara, egyébként próbáld ki magadon a porszívóst, és nem fogsz tartani tõle. De használni tényleg "csak" akkor kell, ha igazán taknyos (sûrû, sok váladék, esetleg még srága vagy ságrászöld is)
Anno én lelkesen 6 hétig "nyavajogtam", még a 6 hetes kontrollkor is. Belefért a normálisba.

Pocok, ez tényleg durva! Nem véletlen, hogy legjobbak a babáknak a gyógyszertári fürdetõk, krémek, olajok. És még olcsóbb is.

Ildi
PIldi (pildi)

Szijasztok!

Pocok! Hogyan kell fellazitani az orrában a trutyit kamillás fözettel? Bele kell csepegtetni? (bocs az értetlenségemért)
Tényleg durva, hogy kiütéses lettél a Johnson's-tól...Nekünk valószinü szerencsénk lehet vele, mert én az elsö naptól kezdve ezzel fürdetem a babát. a gyógyszertárit ki sem váltottam. AZért mertem egyböl ezzel fürdetni, mert a klinikán is Johnson's-szal fürdették a babákat és már ott kijöttek volna rajta a kiütések, ha allergiás lett volna rá. Pl. volt ott a klinikán olyan baba aki csupa pöttyös volt ettöl. Mondták a klinikán, hogy országszerte 90%-ban Johnson's-szal fürdetik az újszülötteket a kórházakban.

PIldi, cory! Porszivós orrszivónk nekünk is van, bár még a babán nem próbáltam ki, ellenben terhességem alatt leteszteltem, amikor meg voltam fázva. Nekem bevállt, söt a végén már nem is akartam zsebkendöbe fújni az orromKép
Csak azért kérdeztem a vérezgetést, mert nálam most lett vége(3,5 hét), és kiváncsi voltam, hogy másnál meddig tartott. Cory, azért te szerencsés vagy, hogy csak 2,5 hétig tartott.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!
Szia Lara!
Bekukucskaltam ide megnezni, hogy mi lehet a szegedi kismamakkal, mert oda nem irtok. Es csak annyit szerettem volna mondani, hogy ha nem jon ki semmi Hanga orrabol, akkor ne kinozd szegenyt az orrszivogatassal! En is ugyanigy jartam Kristoffal - kb. 3 hetes koratol ugy 3 honapos koraig allandoan "szorcsogott", foleg, ha aludt. En neha meg fel is riadtam, mert ugy hangzott, hogy mindjart megfullad. De hiaba csepegtettem, hiaba szivogattam, nem jott semmi. Akkor mondta a doktor neni, meg a vedono, hogy vannak olyan babak, akiknek laza az orrnyalkahartyajuk, es az rezonal. En nem nagyon akartam elhinni (mar volt egy nagyobb gyerekem, akinek soha semmi nem rezonalt), es egy darabig meg szivogattuk (nekunk azt mondtak, hogy ket honapos koraig ne porszivozzuk). Aztan, mivel ugysem ertunk semmit vele, abbahagytuk. Ettol fuggetlenul en meg honapokig idegeskedtem, hogy beteg, megfullad stb., foleg ejszaka. Aztan tenyleg elmult magatol. Meg amikor eloszor igazan taknyos lett, akkor ertettem meg, hogy elotte tenyleg nem volt semmi baja. Mi egyebkent "szajjalszivost" hasznaltunk amig Kristof nagyon kicsi volt, itt Szegeden is lehet kapni uvegfuvonal, kb. 1000 FT.
Szoval, nyugi, ha csepegtetes utan sem jon semmi, akkor "ne bantsatok" a kicsi lanyt.
Martianyu
mártianyu (m&aacut

Haló, Lara.

Igen, szemcseppentövel szoktam, de csak ha nagyon szörcsög. Pl. szopizás közben szokott olyan hangokat kiadni, mint 1 vadmalac.

Nekem az eredeti, váladékos védekezés kb. 3 hétig tartott, ami elmúlt, majd jött helyett olyan rendes vérzés szerü vérzés, ami hol elmúlt, hol megint jött még kb. 2 hétig. Erre azt mondta a dokim, hogy elöfordul. Aztán azóta semmi. De hát nekem császár volt.

Én nagyon szeretem a patikai tisztitószereket, föleg mióta a párom (a zseni) feltalálta, hogy lehet vizben feloldani és habossá tenni a fürdetökrémet. És azt is megtudtam egy gyógyszerész volt osztálytárstól, hogy a napraforgóolaj pont ugyanaz a napraforgóolaj, amivel fözni szoktunk. Azóta a konyhából szerzem, ha kell. Ja, és barátnöm - és 3 éves kislánya -szerint a Johnson's babasampon is csip, pedig rá van irva, hogy nem.
Pocok

Sziasztok!

Kosz a tanacsokat. En egyebkent a kezi orrszivot kedvelem, ami 500 forint, es nagyon praktikus, kicsi, egyaltalan nem zavarja, es viszonylag konnyen kijon vele, aminek ki kell...es mindig keznel van.

Ma egyebkent beruhaztunk egy parologtato gepbe, hatha az segit, a gond csak az, hogy nem tudjuk beuzemelni. Szerintetek letezik, hogy nem latszik a para, amint kijon??

Pocok! Hogy habositjatok fel a furdetokremet?

Lara! Orulok, hogy megjottel, emlekszem rad a kismama topicbol, lanyod lett vagy kisfiu, hogy vagytok? Egyebkent a szorcsoges teljesen normalis, nem kell vele semmit csinalni, en csak akkor akciozom, ha mar latom az orraban a taknyot, amikro asit, vagy tusszent.

Zsuzsa
zsuzsa73

Zsuzsa!

Mi is mostanában vettünk párásítót, mondjuk a miénk hideg párát csinál. De az tisztán látszik, ködök hömpölyögnek elõ belõle.

Ildi
PIldi (pildi)

Végy 1 kádat, kend be az alját egyenletesen a fürdetökrémmel, majd a zuhannyal nagy sugárban engedd rá a vizet, amig az utolsó maszatnyi krém is eltünik. Garantált szép, magas hab, a krémcsomók tömege már a múlté! Pannika úgy ül a habfürdös vizben, mint egy királynö. Nekünk bevált.
Pocok

Pocok!

Tudtál nekem újat mondaniKép Ez a fürdetõkrémes trükk jól hangzik! Este ki is próbálom!

Évi
Évi (Évi)

Kedves Cory

Tudom nem itt erdeklodsz furdetesi problemadrol, de inkabb ide valo volna. Szerintem vedd mar egy kicsit lazabra magad. Nem kell mindnebol ekkora problemat csinalni. Furdesd akkor pici fiadat amikor napkozben hosszabb idot ebren szokot lenni. Ez lehet reggel, vagy delben vagy este. Ha mindenaron az kell, hogy kulso szemely mondja meg mikor is legyen, akkor ird le mikor mit csinal Balu es majd a nagy okosak megmondjak mit es mikor csinalj. Igy legalabb lesz kit szidnod ha megse jonn be. Hisz nem te talaltad ki ok mondtak es lam lam nem jo amit mondtak.

Kiscica
Kiscica

Szijasztok!

Mártianyu! Mindenesetre jó tudni, hogy nemcsak az én lányom ad ki szörcsögös hangokat. Akkor ez normálisnak is mondhatóKépAz üvegfúvósról már hallottam!

Pocok! Szopás közben a kislányom hasonlóan vadmalacos szokott lenni, szuszog, mint egy süni, hüppög, cuppog, hihetetlen milyen hangokat tud kiadniKépJa és mindeközben az egész arca tiszta tej, folyik a nyakába, és ezt tetézi a 10 percenkénti köhögéssel, mert félrenyel, vagy elfelejt nyelni, ilyenkor fel kell ültetni, hogy kiköhögje magát, de utána máris kiabál, hogy miért vettem el a cicirölKép Szóval elég hangosan eszik:-))))) De a vége a legjobb, amikor teleeszi magát, utána elégedetten nézelödik és aranyoskodikKépKép

Zsuzsa! Lányka lett a szentem:-)

Ti hány percig szoktátok büfiztetni a babát?
És hány percet szoktatok sétálni? Mikor? Délelött, délután?

SZijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Kiscica: azért nem ide írtam, mert nagyon nem volt itt élet, és volt ott is olyan baba, aki az én fiammal egy idõs. Sok mindent nem értesz ebbõl az egészbõl. Legalábbis, abból, amit itt írsz, ez látszik!

Lara: mi délután szoktunk sétálni, mert a környéken akkor lesznek szép naposak az utcák, meg kevésbé van szél. Ilyenkor etetés után indulunk, és a következõ etetésre érünk haza. Ez kb. 2,5-3 óra. Büfiztetni 10 percig szoktunk. Addig vagy kijön, vagy már nem is nagyon fog.

cory
cory

Hello!

En mostanaban ha sz. az ido, kitarom a szobaban az ablakot, jol lehul, megnezem, hany fok van, alt. 10 fok korul, es utana oda rakom be levegozes gyanant. Irto jokat szokott ott aludni, persze allig beoltozve. Egyebkent en Coryhoz hasonloan akkor viszem ki, amikor sut a kornyeken a nap, nalunk ez delelott van.

Lanyok, valaki probalta mar a ful-homerot? Kaptame egyet ajandekba, de egyaltalan nem tudom hasznalni, egyaltalan lehet egy 10 hetes gyerek fuleben hot merni???

Furdeteshez nekem is van egy tippem, kis poharban felhabositani a furdetokremet, es furdes elott vegigkenni a baba testet, nagyon elvezi, feler egy masszazzsal. Foleg, ha a papa csinalja Kép

Szorcsogeshez: a doki neni az elso nap azt mondta, hogy 3 dolog van, ami miatt ne aggodjak, a gyerek tusszent, csuklik es rofog.

Zsuzsa
zsuzsa73

Kedves Cory

Ott van elet ahova irsz....
Felvilagositanal mit nem ertek?

A tobbiek atmentek hogy ujak ne az ok nagy bajaikkal legyenek elfoglalva erre senki nem mer ide irni mert hogy itt nincs elet, pedig ha valaki most jonn ide az akkor esetleg hasonlo problemara itt keresi a megoldast nem a nagyok kozott.
De ha te se ide irsz akkor ki irjon ide?

Kiscica
Kiscica

Kedves Kiscica!

Nem értek veled egyet.

Tényleg átmentünk másik topicba, de azért, hogy itt igazából a friss anyukák cserélhessenek véleményt, és nem azért mert a mi bajaink olyan "nagyok" lennének.

Az igazság az, hogy ott viszont már olyan sokan vagyunk -nekünk szerencsére-, hogy erre a topicra, már tényleg nem sok idõnk marad.

Nem haraptuk el a torkát sem Larának, sem Corynak, hogy oda merészkedett. Jól tették, rájöttek, hogy ott nagyobb az esély, hogy választ kapjanak a kérdéseikre.
De! Tényleg úgy mûködnek jobban a dolog, ha ide írnátok, mások meg válaszolnának. Az már másik kérdés, hogy egyenlõre ez nem mûködik.

Lehet, hogy Cory kérdései neked kisstílûnek tûnnek, de én még emlékszem rá, hogy a legkisebb kérdés is milyen nagy fejtörést okozott nekem az elsõ idõkben. Tök tapasztalatlan voltam, és nekem nagyon sokat jelentett, hogy itt megtudhattam, mások hogy csinálják! Nagyon sokat köszönhetek a társaságnak! Kérlek, ne nézz le senkit a problémái miatt! Cory sem tõlünk várja, hogy mondjuk meg neki, hogyan csinálja, hanem ötletet szeretne kapni, hogy tudja, milyen lehetõségek közül választhat!

Én örülnék neki, ha ez a topic is újból felfutna!

Évi
Évi (Évi)

Hahó.
Lara, tényleg aranyosak, föleg mikor befejezik a szopizást és tejes pofival, bután mosolyogva néznek bele a világba.
Amúfy folytattam a babafürdetö-tesztet, ma a paikai fürdetökrémmel fürödtem (szép dolog, az anyuka lopkodja a kislánya kozmetikumait és nem forditva), ami viszont nagyon jó volt, semmi pötty, és nem kellett utána bekrémeznem magam. Ezután dupla adagot iratok a dokival, csak fel ne tünjön neki, miért fogy olyan sok.
Pocok

Csak most olvastam el, amit a másik topikban irtál, Lara, hogy sirós a kislányod. Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy unatkozik? Pankánál is volt egy ilyen idöszak, kb. 2 hetes korától, amikor sokat sirt. Eleinte csak énekeltem neki és ringattam (még jó, hogy van hintaszékünk), mert azt hittem, hogy a tejcsin és az alváson kívül nem kell neki más a boldogsághoz. Aztán elkezdtem a szórakoztatására kitalálni mindenfélét.
Pl. a kiságy és a pelenkázó fölött damilon lógnak szinespapirból (a tavalyi karácsonyi csomagolókból) hajtogatott madarak. Ha ráfúj az ember, akkor hintáznak, a kislány meg teljesen elbüvölve nézi öket és most már beszélget is velük – reggel erre szoktam ébredni. A pelenkázón lévök nagyon jók, ha nyüglödik öltöztetéskor, a kezeim pedig szabadok maradnak.
A kiságy két oldalára, fejmagasságban teritettem 2 színes, nagymintás zsebkendöt. Eleinte csak nézegette öket, majd megtanulta levenni öket. Direkt odanyúl, belemarkol, lerántja és vihog. Anyuka megdicséri, visszarakja és kezdödik elöröl. Nem tudja megunni ezt a játékot.
A hascsikizést is szereti (én is), illetve én orral (az én orrommal) szoktam cirógatni a hasát.
Amióta ezek vannak, sokkal többet nevet, alig kell neki cumi (eleinte se szerette igazán) és a kezét is ritkábban rágcsálja. A madarak pedig azért nagyon jók (ezért –kivételesen- megdicsért a doktornö), mert nem kell forgatni a fejét, ellapulás ellen, szépen néz fölfelé, meg mindenfelé.
A doktornöröl: ugyanaz a gondom, mint a védönövel volt. Úgy beszél hozzánk, mintha különösen ütödött, magyarul sem tudó gyerekek lennénk. Ez foglalkozási ártalom lehet? Percekig magyarázza, hogy hogy kell kitölteni a recept fejlécét, és minden alkalommal elmondja! Az ortopédián meg rámtámadt a növér, hogy mennyi ruha van azon a gyereken, högutát fog kapni. Mennyi ruha = body, rugdalózó, nem túl vastag kiskabát, zsák, de nem bundás, sapka. Ez sok egy, a kocsiban alvó, mozdulatlan babára?????
Pocok

Sziasztok,
hadd kontarkodjam mar ide a buta kérdésemmel!
Miért kell egy par hetes-honapos kisbabat minden nap fürdetni?
Koszosak, megizzadnak szerintetek?
Az én kislanyom (most mar 2 éves) annyira szarazbörü lett a fürdetéstöl, hogy mind az orvos, mind a védönö kiabaltak velem, hogy elég 1-2 hetente fürdetni. Kéz, arc, popsi ugyis naponta többször meg lesz törölgetve.
Ha meg fürdetni KELL (jot tesz neki, szoktatas az estére, stb.) akkor meg sima csapvizben, semmi adalékanyaggal.

Még hozzateszem, hogy nem magyarorszagon élek, és szerintem ez egy kicsit magyar szokas, mar ahogy ezt az ismeröseim köréböl hallotam.

Kivancsi vagyok a véleményetekre, és legyetek szivesek nem megsértödni, mert azt irtam, hogy nem magyarorszagon élek!! (Tapasztalat)
Kato
Kato

Sziasztok!

Kato: én úgy tudom, hogy a rendszerhez szoktatás miatt fontos a napi fürdetés.
Hol élsz?

cory
cory

SZiasztok!

Ti ülve vagy fekve szoptattok?

cory
cory

Sziasztok

Cory

Nekem ket nagylany fekve szopott el se tudtam kepzelni maskent is lehet szoptatni kenyelmesen. Kicsi Lianna meg csak is ulve szopot nagyon sokaig , neki fekve nem ment. Ez nekem elejen foleg ejszaka volt nehez. De most mar o is megtanult fekve szopni es barhogy.

Kato
En kicsinyeim rendszeresen egy kis ingben is kepesek voltak leizzadni. En azert ket hetentei furdest kicsit ritkanak tartom, de volt olyan hogy mi se furodtunk egy egy nap. Habar nalunk elso furdozesek minden nelkul tortentek csak tiszta vizben.

Napocska
Napocska (napocska)

Kato!

En sem Mo-on elek, hanem Kanadaban. Tudom, hogy itt az a modi, hogy mikor meg sem szuletett a gyereked, azt mondjak a szules elokeszito tanfolyamon, hogy teljesen felesleges naponta furdetni, eleg hetente egyszer vagy megritkabban. Aztan nekunk azt is mondtak, hogy a babolaj meg babatestapolo csak penzkidobas, ezeknek a cegeknek el kell adniuk a termekeiket, tehat nyilvan reklamozni fogjak, hogy milyen jo, de nincs ra szukseg. Ugyanezt mondtak a popsikremekre is. Na hat en ennek ellenere minden nap furdetem a gyerekemet ujszulott koratol kezdve, es utana bekenem vekonyan Johnson testapoloval (nekem ez bevalt) es egy pici oljjal is. Mindenki tapogatja, hogy milyen puha a bore. En fogtam mar meg mas gyerek boret, es olyan mint a smirgli papir, mert elhiszik ezt a sok hulyeseget amit itt osszehordanak. Es persze ha egy gyereknek ilyen lesz a bore, akkor rafogjak arra, hogy tul gyakran furdik.
Oszinten szolva en nem sok mindent tartottam be abbol amiket itt javasoltak, es sokkal jobban bejott minden amit az ottoni szokas szerint csinaltunk.
(Pl. itt olyan otleteket is adtak, hogy amikor az ujszulottnek meg csak papir vekony es nagyon hajlekony a korme, akkor ragja!!! le neki az anyuka, mert olloval tul nehez levagni. Hat persze. Meg mindjart szabja is le az egeszet a fogaval. Ekkora ostobasagot!)
Bocs, ha tul nyersre sikeredett, de ez az en velemenyem.
Agi

SZiasztok!

Agi: én itthon élek, és nekem is azt mondták, hogy az elején rágjam a körmét, és ne vágjam. És simán mûködött. Szoptatás közben a felül lévõ kezérõl lerágtam hetente egyszer. Mondjuk nekem gyakorlatom van, 18 éves koromig rágtam a körmöm. Azt hiszem, egyébként nem mertem volna megcsinálni!

cory
cory

HalihÓ!

Mi minden nap fürdetjük Lilit és ettõl függetlenül gyönyörû a bõre. A lényeg, hogy tiszta vízben (Apukájával fürdik, így kérdés, hogy tiszta-e mikor együtt belemásznak) és gyógyszertári krémmel. De minden nap. Nekem ez fontos, hisz én is minden nap fürdök. Akkor miért ne járna a lányomnak is? Meg imád is pancsikolni és élvezet vele fürcsizni.

Puszi:

Anikó
Anikó

Cory!Úgy szoptass, ahogy nektek a legkényelmesebb!! A lényeg , hogy ne feszengj a kényelmetlen testhelyzet miatt.Az igazi az, ha többféle módon szoptatsz, mert így a melled minden részét megdolgozza a kicsi, nem tud a tej sehol pangani.Persze ,ez nem kötelezõ.

Kató! Képzeld magad a babád helyébe, amikor a szoptatáskor csordogál a tej a nyakába, alaposan megizzad, esetleg bukik is egy kiadósat, aztán erre megint ráizzad egy kicsit... Persze, hogy nem koszos, de a közérzete jobb egy kis pancsiután. Ezen túl ez még egy örömforrás is, hiszen kellemes a közeg, simogató a kéz. Akozmetikumok valóban szárítják az ember bõrét, ezért jó a patikai mosdókrém. Egyébként a babák bõre-fõleg újszülöttkorban -többnyire száraz, télen a helyzet romlik
Üdv: Zita
Névtelen

Sziaszstok!

Zita: én csak érdeklõdtem, hogy kinek mi jött be! Nem küzdök rajta. Én nappal ülve, éjjel fekve szoptatok.

cory
cory

Sziasztok!

Panni imád(na) fekve szopni, de sajnos akkor mindent kihány utána. Igy maradt az ülés, de nekem nincs bajom vele.

Szerintem is fontos a fürdés a megszokás miatt is.
Lehet, hogy nem ez az eredete, de mikor Németországban dolgoztam, a hányinger kerülgetett állandóan a kollégáim (jól keresö, csinos, ottani mércével mérve müvelt, "menö" fiatalok) szagától. Irtózatos testszag + méregdrága parfüm. Teljesen természetes volt nekik, hogy csak kb. hetente 1-2x fürdenek, ezt nyiltan vállalták is. Akkor már maradjon a "rossz" magyar szokás.

Kérdés: szoktátok idönként fertötleniteni a babakádat? Ha igen, mivel? Én csak Neomagnollal merem kiöbliteni, de az nem szedi le igazán a kenöcsmaradékot.
Pocok

Cory szia, nekem az ülve szoptatáshoz nagyon bevált a szoptatópárna, amiben golyócskák vannak. Kicsit húzós az ára, a Brendonban 16.000,-Ft, de késõbb is nagyon jól ki lehet használni, és most is pl. úgy ül benne a baba, mint egy török basa.
Éva16
Névtelen

SZiasztok!

Én csak ülve tudtam szoptatni. Az elsõnél a kórházban a csecsemõsök fekve nyomták a kezembe, nem ment. Aztán mikor ülve kaptam, nem is éreztem, hogy fáj ülni. Az ikrekkel már meg se próbáltam. Tkp. gondolkodtam rajta, meg kellett volna tanulni éjjelre, de kimaradt. Viszont én sose ébredtem úgy, hogy vajh mellettem fekszik-e a baba, visszatettem-e az ágyba. Nekem ez jött be.(és meglepõ mód a derekam/hátam is bírta)

Fürdés: legfejlebb az elsõ egy-két hétbe merném azt mondani, hogy a babának macera a fürdés. Kb. egyhónapos korra mindegyik élvezte, innentõl mért vontam volna meg tõle? Sõt, mivel az anyaméhben a magzatvízben vannak, valahol neki ez egy ismerõs, 9 hónapig élvezett közeg. Miért lenne hirtelen rossz? Amúgy a nagyfiamra piszok büszke vagyok, elmúlt 8 éves, és soha (!!) nem volt olyan nap, hogy ne fürdött volna. Hiába aludt el kocsiban hazafele, nem bírt úgy elaludni, hogy ne fürdött volna (meglepõ mód még kisbaba korban is) (az ikrekkel már nem igaz ugyenez)

Ildi
PIldi (pildi)

Sziasztok!

Nem tudja valaki veletlenul, hogy hol lehet kapni azt a piros haromszog matricat, amit a kocsi ablakara kell rakni, hogy baba van a kocsiban? Benzinkutnal biztos nem...

Zsuzsa
zsuzsa73

Zsuzsi

Gyerekcuccokat arulo boltokba probald. Nagyon sok autos biztonsagi termekhez automatikusan aruljak. Nagyon sok ceg peldaul reklam ajandeknak osztogatja peldaul milupa.

Napocska
napocska

Szia Zsuzsa,

a soroksári Megatoysban mindig látok kitéve a kasszához egy nagy kupaccal.
Madárka
madárka (mad&aacut

Szijasztok!

Cory! 3 óra hosszan sétálsz? Én egy órát alig birok ki...olyan hideg van!
Szoptatás: én fekve nem tudok szoptatni, mert folyik orrán száján a tej a babának, és minden csupa tej lenne az ágyban, hiába pelenkázom körbe. Szóval én ülve szoktam a TV elött, mindenféle párnákkal körbebástyázvaKép

Zsuzsa! Ez jó 5letnek láccik, föleg, hogy jön a tél, és minusz 10 fokba nem lehet sétálgatni. De ha beöltözteted a babucit, beteszed a lehült szobába, az kb. 10 perc alatt visszamelexik szobahömérsékletre! A visszamelegedés után nem szokott reklamálni a bébi, hogy sok a ruha rajta?

Csukláskor mi mindig egy csepp citromlevet szoktunk adni a babucinak, de szegény olyan h*je képet vág töle 5 percig, söt öklendezni kezd, folyik a nyála, ilyenkor úgy sajnálom! Jó dolog ez a citromléadás?
Vagy van valakinek jobb 5lete csuklás ellen?

ÉviKép

Pocok! Panka mennyi idös?
Most hogy irod ezt az unatkozós dolgot, lehet, hogy igazad van...el is gondolkodtam rajta. Az elöbb is elkezdett sirni a kiságyában, felvettem, akkor elhallgatott, vagyis semmi baja nem volt...tényleg csak unatkozhatott ott magában.
Madarakat én is hajtotattam, pont tegnap, igaz még csinálnom kell párat, de az ötletet innen a Babanetröl meritettemKép De most hogy mondod, a pelenkázó fölé is fogok tenni!
Söt a szines zsepiket is kipróbálom, bár most még nem hiszem, hogy le fogja venni öket, de majd eljön az ideje.
Szerintem nem öltöztetted túl a babát, mivel elég hideg van, és csak fexik, nem mozog! Söt ha belegondolok én jobban felöltöztetemKép:hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi, zokni, vastag rugi, pici cipöcske, cérna sapi, vastag sapi, kesztyü, orkán zsák, és ezt az egészet beleteszem a babakocsiba tehetö mózeskosárba, ami szintén vastag és bélelt...Ja és erre jön a babakocsi lábzsák.
Akkor ez most sok??? Úristen, lehet, hogy tényleg sok?
Én azért gondoltam, hogy nem sok, mert amikor hazaérünk a sétából, nem szokott izzadt lenni a tarkója, mert ha melege lenne, akkor vizes lenne a haja is, nem?
Akkor engem hogy leszidtak volna!

Kato! A mi gyerekorvosunk is azt javasolta, hogy ne fürdessük minden nap, de ennek ellenére mi is minden nap vizbe vetjükKép
1. Mert kakil, pisil, hiába törlöm le nedves törlökendövel, szerintem nem árt lemosni vizzel is legalább eccer egy nap a popsiját. Törlökendövel nem biztos hogy 100%-ig le lehet tisztitani a börét a kakitól, pisitöl.
2. Mikor szopizik elöfordul, hogy leizzad a nagy igyekezetbe, ezt sem árt lemosni szerintem.
3. Soxor olyan mohón eszik, hogy a nyakába folyik a tej, hiába teszek elé pelenkát.

Szóval szerintem ezekért fontos a fürdés. A napi rendszerröl nem is beszélve. A babafürdetö pedig pont azért kell a vizbe, hogy a tiszta viztöl ne száradjon ki a böre, a babafürdetöben van hidratáló.
Pont tegnap dicsérte meg a doki, hogy szép a böreKép
Ja meg arról nem is beszélve, hogy imád fürdeni a babuci és mi is imádjuk fürdetni, ez egy jó családi program is:-)))))))

A körömrágós dolgot nekem is javasolták, de nekem sem volt túl szimpi...plusz fogalmam sincs hogyan kell körmöt rágni, igy én ollóval szoktam levágni a baba körmét, és nagyon könnyen megy, a 10 köröm kb. 30 mp alatt megvan.

Ti hogy oldjátok meg az ebédet? Föztök vagy hordjátok valahonnan?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Cory, Lara, nem furi, hogy nemrég még a szülés elõtti topicban izgatottan vártuk a babucit, most pedig már gyakorló anyukák vagyunk?Kép

A szopizás nálunk fekve is és ülve is megy, de többnyire ülve, mert így könnyebben büfizünk utána.

Fürdetés szintén napi szinten, én sem vagyok koszos, mégis naponta fürdök.KépEz jár a babucinak is. Egyébként is kimondottan élvezi, már jókat mosolyog.Kép Ti tudjátok, hogy mikortól jöhet a nagykád?

Lara, az ebéd elég rázós, nekem nagyon ritkán jut idõm fõzni, Zolika igényli hogy nagyon sokat vele legyek, így a legtöbbször a férjemre marad. Nagyon jól bírja a megpróbáltatásokatKép

Használ valamelyikõtök hasfájásra Gripe Watert? Mi tegnap vettünk, de nem tudom, hogy milyen formában kell adni, azaz csak akkor kell ha fáj a pocija, vagy folyamatosan kell adni, meg ilyenek?

A szellõztetés nálunk kényszerûség, mert a 3.-ról nem tudom egyedül lecipelni a babakocsit, csak így Zolika nagyon nem bírja elviselni a sok göncöt.

Sziasztok, Katica
Katica

Szijasztok!

Katica!
Dehogynem furi, hogy nemrég még az Ami a szülés elött van topicba irtunk...most meg szinte kihalt, pont ma néztem. Kár érte:-(((
Szerintem a nagykád csak akkor jöhet, ha már tud egyedül ülni biztosan, de ez csak tipp.
Én hasfájásra Espumisan-t használok, 10 cseppet szokott kapni szopi után, ha fáj a pocija. 10 perc múlva elalszik.
A Gripe Water-ról viszont már én is hallottam hogy nagyon jó. De nem csak 3 hónapos kortól lehet adni???
Én úgy tudom, hogy a GW-t is csak akkor kell adni, ha fáj a hasa, szóval nem folyamatosan.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Na,most akkor én is idekontárkodomKép

A rendelõben éppen a napokban olvastam a téli sétáról,nézzétek meg ti is.
A fürdés:mi is mindennap fürdetünk,sõt,amikor egészen pici volt,még a fejbõrét is mindennap átkentük tiszta olajjal(a bõrét is azzal kentük)-ezt a dokinéni ajánlotta a koszmó ellen.Utána pedig fürdetõkrém.
Nagykád:babaúszásra jártunk és ott mondta az a srác,aki tartotta,hogy õ a kisbabáját 6 hetes kortól kezdte el a nagykádban fürdetni.Mi elég sokáig a kicsiben fürdettünk.Azt,hogy most hogyan csináljuk,még nem tudom.
Szórakoztatás:nálunk jól bevált a pelenkázó fölötti kispolcra akasztott széljáték(vagy mi a neve).Nagyon szeretik a babák a hangját.
Fõzés:amióta megszületett nálunk a baba,azóta a szomszédos gimibõl hordjuk a kaját.Ezt a család találta ki,én beleegyeztem,a férjemet viszont gyõzködni kellett.Azt mondogatta,hogy "kegyelmeséktõl hozzuk a vacsorát kislábaskában".Ez tiszta hülyeség,de szerencsére nagyon bevált,mert finom és olcsó.Szóval én mindenkinek ajánlom,ha van lehetõsége,akkor fizessen be,a fõzés helyett babázni tud.Még így is ott vannak a hétvégék,szünetek,vendégségek,ahol ki lehet élni a fõzési tudományunkat.

Sziasztok,

Mariann
Mariann

Sziasztok.
Na én meg irhatnék a "már megint megjött..."-be. Nagyon fura érzés, jobban meglepödtem, mint az elsö alkalomkor. Teljesen megfeledkeztem róla, aztán most szomorú vagyok, csak tudnám mér.

Lara, Panka ma 2 hónapos. Tegnap megfogott 1 madarat, nagyon örült neki. Magasabbra kell kötnöm öket...
Pocok

Halihó!

Lara! Csuklásra adj cicit! Ne citromlevet, mert az iszonyú savanyú. Csoda, hogy fintorog? KépKépKép A babának mindig eggyel több ruharéteg kell, mint a mamának. Plussz takaró. Sétához.

Mariann! Mi is a nagykádban fürdetjük Lilit 6 hetes kora óta, vagy velem vagy apukájával fürdik és IMÁDJA. És nem suvickolunk elõtte, csak hetente 2x mosunk kádat.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Lara: 3 órát sétálok, mert amint betont fog a babakocsi kereke Balu bealszik, és nincs szivem felébreszteni azzal, hogy vetkõztetem sétálás után!
Mi csuklás ellen megszoktuk várni, míg magától megunja, akkor sírva fakad, és ettõl elmúlik a csuklás. Neki valószínûleg nem olyan kellemetlen érzés, mint nekünk, mert akkor sokkal hamarabb sírva fakadna. VAn, hogy fél órán keresztül csuklik, és közben mosolyog.
Nálunk a sétáláskor: body, rugi, kardigán (nem túl vastag), kantáros nadrág, sapka, overal. És két napja még így is izzadt a tarkójánál.

Katica: tényleg nagyon furcsa! Sõt az is, hogy már lassan nem is emlékszem azokra az idõkre, mikor Balu még nem volt itt Kép
Nagykád biztosan csak akkortól, mikor már stabilan ül!
Nálunk a férjem fõzött eddig is, így nem érzi megpróbáltatásnak, vagy nehezített pályának a dolgot Kép

Mi is próbáltuk az Espumisan-t, de rettenetesen lassan jött ki az üvegbõl. Most Sab simplexet kap. A kettõnek ugyanaz a hatóanyaga, csak a körítés nem azonos. Ennek olyan tuttifrutti izí van, az Espumisannak meg mûanyag banán. SZerintem egyik rosszabb, mint a másik, de Balunak ízlik.

Balu és az apja nagyon mókás! Pont most érdeklõdött a férjem Balutól, hogy jókat fõzök-e neki? Még csak anyatejet kap Kép

cory
cory

SZiasztok!

Lara! Egyetértek Coryval, nem kell ám citromlevet adni. Sõt. A babák már odabent is igen gyakran csuklanak, Bori volt, hogy 2-3 órán keresztül csuklott, a hasam rengett belé. Szóval, nekem is anno azt mondta a védõnõ, hogy hagyjam, õket nem zavarja, ha meg már unja, úgy is elsírja magát, és attól rögtön megszûnik a csuklás.
Játéknak próbáld még ki a héliummal töltött, színes, fényes lufit, Bori imádta. Órákig el volt vele. Rákötöttem a kezére vagy a lábára és azt játszotta, hogy húzta a lábát, közben kacarászott a lufinak...Kép Szóval, minden kölök imádja, és még a mozgáskoordinációt is jól meglöki.

Katica!
Én használtam GW-t! Akkor kapta, ha fájt a hasa, azaz evés után. Egy hónapos kortól lehet már adni, rajta van az adagolása. Nálunk nagyon bejött, bár az ízét Bori nem komálta túlságosan, kaporolaj van ugyanis benne...Kép Dehát, inkább a kisebb rossz, mint a nagyobb.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Szijasztok!

Jó olvasni, hogy nem mindenki föz otthon vadul, mert már lelkiismeretfurdalásom volt, hogy micsoda rossz feleség vagyok én, hogy olyan gondolatom támadt, hogy én is hordom eztán az ebédet a tölünk 10 percre lévö gyorsétkezdéböl.
És ti hogy oldjátok meg a kaja hordást, ha mondjuk -10fok lesz, vagy hóesés vagy ködszitálás vagy ehhez hasonló vad idöjárás?

Pocok, elhiszem, hogy meglepödtél, szerintem engem is váratlanul fog érni, bár szivesen elhúznám jópár hónapig igy:-)))

Csuklás: Hanga elkezd csuklani, birja is kb.15 percig, utána vadul elkezd sirni, és nem marad el a csuklás...aztán mikor már 5 perce csuklik és sir eccerre, ekkor szokott jönni a citromlé.
De akkor ezek szerint többet kéne várnom sirás elkezdése után...Na akkor ezt kipróbáljuk! Az a legrosszabb, hogy szegény mindig szopi után szokott csuklani, ilyenkor biztos jól felkavarodik a gyomra.

Cory!Abban teljesen igazad van, hogy az Espumisanra éveket kell várni, hogy méltóztasson egy csepp kihullani az üvegbölKép És ami a legdühitöbb, hogy a felbontástól számitva 28 napig lehet felhasználni. Namost lassan lejár a 28 nap, és alig fogyott belöle, pedig az ára igencsak borsos volt (900Ft).
Lehet, hogy a következö nem Espumisan lesz!

Dia! Nagyon jó 5let a héliumos lufi! Biztos venni fogok, ha látok valahol, bár ilyenkor télen nem sok helyen árulnak sajnos:-(( Lehet hogy várni kell május elsejéig?Kép

És a napi kérdés:
Néha mikor lefektetem aludni a babát, arra leszek figyelmes egy kis idö múlva, ahogy elaludt, hangokat ad ki, mozgatja a kezét, nyöszörög, forgatja a fejét és nekem úgy tünik, hogy mindeközben alszik...Ezt képes 1 órán át csinálni.
Ilyenkor oda szoktam menni, hogy biztos felébredt, és akkor látom, hogy alszik, de akkor miért mozog közben? Még azt sem mondhatom, hogy álmodik, mert egy órán, söt két órán keresztül nem lehet ennyire álmodni. Pl. Ma délelött is aludni szerettem volna mellette, de nem lehetett, mert miközben aludt, folyamatosan hangokat adott ki és mozgott...
Ti is tapasztaltatok ilyet? Mi ez? Mitöl van?
Arra gondoltam, hogy biztos zavarja valami, vagy rosszul fexik, de ez sem jött be.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Lara!

Héliumos lufit egész évben lehet ám kapni, pl. a Mammutban, a régiben, a mozi mellett a harmadik emeleten. Legutóbb olyan 900-1000 Ft volt egy, de sokáig jó, és ha leeresztene, akkor ismét feltöltik neked.
A mozgás alvás közben a felszínes alvás szakasz, ilyenkor félálomban van. Nem kell ilyenkor felvenni vigasztalni, csak "álmodik"...Kép Mint mi is, maikor beszélünk álmunkban vagy ilyesmi.Kép Fog még ennél cifrábbakat is csinálni, Bori rendszeresen felröhög, vagy felsír, vagy mondogatja álmában, hogy Nem!.Kép

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Heliumos lufit a Deak teren is lehet kapni, az Andrassy ut elejen a lufiboltban. Arat nem tudok, de baromi jol neznek ki.

Nalunk is nyog nagyokat almaban a Maja, de egyre kevesbe, foleg az elso hetekben csinalta. Meg rofogott is. Most mar inkabb akkor csinalja, mielott felebred, tehat amikor mar feluletesen alszik.

Csuklasra egy jo nagy kortyot kell adni neki a tele cicibol, attol el szokott allni.

Hasfajasra meg nalunk teljesen bevalt a hasra fektetes, probaljatok ki! Igy nem kell cseppekre kolteni Kép

Lara! En a levegoztetes kapcsan ugy dontottem, hogyha nekem baromira nincs kedvem kimenni hoba fagyba, akkor marad a haloszoba es kaja a melyhutobol. Ha meg szep az ido, mint ma, akkor irany a park! + a bevasarlas.

Lanyok! Nektek nem faj a hatatok? En mar nagyon elmennek uszni, de nem tudom, hogy az nem csokkenti-e a tejmennyiseget. Ahogy arrol fent volt szo, modjaval lehet sportolni, de mi van a hideg vizzel, amibe a "draga" cici fel orat azik uszas alatt? Na es a melluszas?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok.
Én hasfájásra ráteszem a tenyerem a hasára és csak ott tartom lazán, nem nyomva. Most a szuri utáni kis nyafogás is igy múlt el. Panni lányom egy kis hös, 1 nyikkanással elintézte az egész szuri dolgot. Én meg már egy hete azon görcsölök, hogy hogy fog majd szenvedni szegény. Csak be ne lázasodjon.
pocok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?